‟ΔΙ ΕΥΧΩΝ
ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ...
ΒΙΑΣΤΩΝ ΗΜΩΝ”

Ιεροί βιασμοί ανηλίκων


   «Η Τζέσι Ντάγκαρντ έζησε τα τελευταία 18 χρόνια εγκλωβισμένη στην “πίσω αυλή” ενός σπιτιού, με τον απαγωγέα και βιαστή της Φίλιπ Γκαρίντο. Αποτέλεσμα των βιασμών δύο παιδιά, το πρώτο όταν εκείνη ήταν σε ηλικία μόλις 14 ετών. Ο απαγωγέας της, Φίλιπ Γκαρίντο, συνελήφθη ως ύποπτος απαγωγής, βιασμού και ασελγών πράξεων σε ανήλικο, ενώ η Νάνσυ Γκαρίντο η σύζυγός του, συνελήφθη με την κατηγορία της συνεργίας και της απαγωγής». (INEWS 3-8-09). Ο εν λόγω βιαστής, σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, υπήρξε φανατικός θρησκόληπτος χριστιανός. Μάλιστα, σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο θεός τού μιλούσε μέσα από ένα κουτί… 


    Υπάρχουν χιλιάδες θύματα βιασμού ανηλίκων από διαστρεμμένους ανά τον κόσμο. Οι πλείστοι εξʼ αυτών είναι συνήθως φανατικοί με την θρησκεία τους, ή ακόμη και ιερείς της θρησκείας τους!

«Θύματα συστηματικής σεξουαλικής κακοποίησης είχαν πέσει 2.000 αγόρια, που διέμεναν σε ιδρύματα της Καθολικής Εκκλησίας της Ιρλανδίας στο τέλος της δεκαετίας του ΄30, σύμφωνα με Ιρλανδική επιτροπή, η οποία καταγγέλλει στην έκθεσή της τη σιωπή των θρησκευτικών αρχών, αλλά και του Υπουργείου Παιδείας. “Η σεξουαλική κακοποίηση ήταν ενδημική στα ιδρύματα, όπου έμεναν τα αγόρια”, αναφέρουν οι συντάκτες της έρευνας, η οποία αριθμεί 2.500 σελίδες και ολοκληρώθηκε ύστερα από εννέα χρόνια ερευνών και χιλιάδες συνεντεύξεις με θύματα.

   »Η κατάσταση στα ιδρύματα για τα κορίτσια ήταν διαφορετική. Ακόμη και άν τα κορίτσια έπεφταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, αυτή δεν ήταν συστηματική. Οι θρησκευτικές αρχές γνώριζαν, ότι η σεξουαλική κακοποίηση ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα στα ιδρύματα”, τονίζουν οι συντάκτες της έκθεσης». (εφημ. «Τα Νέα», 31-8-09).


    Στη χώρα μας ο αριθμός των ανηλίκων θυμάτων των παιδόφιλων ιερέων δεν μπορεί καν να εκτιμηθεί, διότι η Ρωμιοσύνη και οι Ρωμιοί συμπολίτες μας έχουν την τάση να αποσιωπούν τα σεξουαλικά εγκλήματα των ιερέων τους. Τρανό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός της διαμαρτυρίας των κατοίκων χωριού της Ρωμιοσύνης, που απαιτούσαν να αποφυλακισθεί παιδόφιλος ιερέας και να γυρίσει πίσω, να ασκήσει πάλι τα -διαφόρων ειδών- «καθήκοντά» του. 

   «Το Δεκέμβριο του έτους 2007, στο Ίλιον ξεσκεπάστηκε μια τερατώδης υπόθεση παιδεραστίας με πρωταγωνιστή και τον 62άχρονο ιερέα της πόλης, Σωτήριο Παπαδόπουλο. Το ανθρωπόμορφο αυτό τέρας, που λειτουργούσε στον θεό του (ως ειδωλολάτρης ιερέας) και το έπαιζε μεσάζοντας μεταξύ Θεού και ανθρώπων, βίαζε συστηματικά την 9χρονη Μ.Π., με την συγκατάθεση και της μητέρας της μικρής, η οποία βρίσκεται και αυτή κατηγορουμένη με βαρύτατες κατηγορίες». (εφημ. «Τα Νέα», 16 -2-09).

                                                                                          Σωτ. Παπαδόπουλος:

                                                                                       ο παπα-Δράκος του Ιλίου.

  

   «Πριν από δύο μήνες, στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών καταδίκασε, σε δεύτερο βαθμό, σε ποινή κάθειρξης 11 ετών τον 65χρονο ιερέα Ανδρέα Παπαϊωάννου, για τον βιασμό δύο αγοριών. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ιερέας στα μέσα της δεκαετίας του 1990 συμμετείχε σε εκδρομή στο Κάιρο και στην Ιερουσαλήμ, που είχε διοργανωθεί από το πνευματικό κέντρο, στο οποίο εκτελούσε χρέη συμβούλου. Στην ίδια εκδρομή είχαν πάρει μέρος και τα δύο αγόρια, αδέλφια μεταξύ τους, ηλικίας τότε 11 και 10 ετών. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των δύο παιδιών, ο ιερέας τα είχε βιάσει στη διάρκεια αυτής της εκδρομής». (εφημ. «Το Βήμα», 31-8-09).


     «“Στο όνομα του Θεού,σας διαβεβαιώνω,κύριοι δικαστές, ότι είμαι αθώος” ήταν η αποστροφή του ιερέα Πέτρου Παπουτσάκη , τον Ιανουάριο του 2000, στη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χαλκίδας. Ο 82χρονος τότε ιερέας αντιμετώπιζε τη βαρύτατη κατηγορία, ότι βίαζε ανήλικα κορίτσια, τα οποία είχαν αναζητήσει στέγη, φροντίδα και αγάπη στο ομώνυμο ίδρυμα για ορφανά και άπορα παιδιά, που διηύθυνε ο υπερήλικας ιερωμένος στην Αγία Παρασκευή» (εφημ. «Το Βήμα», 31-8-09).


  O Aρχιεπίσκοπος Η.Π.Α., Δημήτριος, έχει καταβάλλει είτε μέσω εξωδικαστικών διακανονισμών είτε έπειτα από προσφυγές στα δικαστήρια αποζημιώσεις ύψους 8,3 εκατομμυρίων δολλαρίων για υποθέσεις παιδεραστίας και σεξουαλικής παρενόχλησης από ορθοδόξους ιερείς, που πρόσφατα βγήκαν στο φως. Στο ένθετο: Η πρώτη σελίδα της μήνυσης, που κατέθεσαν δύο άνδρες από το Τέξας εναντίον ιερέα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας του Ντάλλας.

    

   «ΠΟΤΕ θα σε συναντήσω, να μου αλλάξει η ζωή;” ήταν η φράση με την οποία ξεκινούσε την προσωπική του ιστοσελίδα αρχιμανδρίτης, που πριν από τρία χρόνια σκανδάλισε το Οικουμενικό Πατριαρχείο έπειτα από καταγγελία, ότι εκδίδεται μέσω του Διαδικτύου. Η περίπτωση μάλιστα αυτή κατέδειξε την «επιρροή» και τον ρόλο του νέου μέσου επικοινωνίας στην «αποκάλυψη» των ιδιαίτερων προτιμήσεων και μύχιων σκέψεων κληρικών, προκαλώντας πονοκέφαλο στο Φανάρι. Το... σερφάρισμα στην ιστοσελίδα αυτή οδηγούσε κατόπιν τον επισκέπτη σε φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές και μία ολόσωμη φωτογραφία του αρχιμανδρίτη με αδαμιαία περιβολή. Κάτω από αυτήν την πόζα αναγράφονταν οι... εντολές του προς τους ενδιαφερομένους: “Μόνο για ψαγμένους και αποφασισμένους” και “Παρακαλώ, όχι εύσωμοι, τριχωτοί ή θηλυπρεπείς”».


    «Τα σεξουαλικά σκάνδαλα με την κακοποίηση ανηλίκων από θύτες κληρικούς δεν είναι πρωτόγνωρη υπόθεση για την ελληνική Εκκλησία. Τα τελευταία χρόνια, η εμπλοκή ιερωμένων σε υποθέσεις παιδοφιλίας και σεξουαλικής κακοποίησης έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, προβληματίσει τα ηγετικά κλιμάκια της Εκκλησίας και απασχολήσει τη Δικαιοσύνη επανειλημμένως. Μάλιστα, δεν λείπουν και οι περιπτώσεις όπου το Διαδίκτυο με την πληθώρα των ανατριχιαστικών σε περιεχόμενο ιστοσελίδων του αποτελεί το πεδίο δράσης των κληρικών αυτών, που είτε διακινούν, είτε παρακολουθούν τέτοιου είδους σκληρό, πορνογραφικό υλικό, όπως στην υπόθεση του αρχιμανδρίτη από τη Μητρόπολη Σπάρτης, ο οποίος συνελήφθη και εν συνεχεία τέθηκε σε καθεστώς προσωρινής κράτησης στον Κορυδαλλό, την περασμένη εβδομάδα. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις οι καταγγελίες αφορούσαν ακόμη και κληρικούς, που εκδίδονταν μέσω ιστότοπων ανάλογου περιεχομένου.» (Eφημ. «Το Βήμα», 31-8-09).                                                        *      *      *

    

  Βλέπουμε λοιπόν, ότι στους βιασμούς ανηλίκων και σε διάφορα άλλα σεξουαλικά σκάνδαλα εμπλέκονται συνήθως ιερείς ή θρησκόληπτοι χριστιανοί. Ποιά είναι η κοινή συνισταμένη των δύο αυτών πόλων; Η χριστιανική θρησκεία…


     Τα συμπεράσματα δικά σας…


ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ