ΤΣΙΡΑΚΙ
ΤΩΝ ΕΓΓΛΕΖΩΝ


Είμαι εγώ τσιράκι των εγγλέζων
όπου διατάζουν πάντα πολεμώ
και παρανάλωμα εγώ θυσίας
για της Αγγλίας το καλό.

Είναι γνωστό πως το '21
με ξεσηκώσαν για ν' αντισταθώ
να σφάξω και να διώξω απ' εδώ πέρα
τον κάθε μωαμεθανό.

Μονάχα στον εγγλέζο υπακούω
όταν αυτός μου δώσει εντολή
Βόρειο Ήπειρο, Μικρά Ασία
εγκαταλείπω στη στιγμή.

Η Εθνική Αντίσταση είναι ψέμα
μια ιστορία των εκβιασμών
είναι γεμάτη πλιάτσικα και αίμα
κομμουνιστών και δεξιών.

Πως δήθεν κατεβάσανε σημαία
γερμανική απ΄την Ακρόπολη
είναι ένα από τα τόσα παραμύθια
για να πιστεύουν οι πολλοί.

Είμαι ο δούλος των αμερικάνων
είμαι ρουφιάνος σοβιετικών
και άμα λάχει βάζω και κουκούλα
για χάρη και των γερμανών.

Είμαι εγώ τσιράκι των εγγλέζων
όπου διατάζουν πάντα πολεμώ
και παρανάλωμα εγώ θυσίας
για της Αγγλίας το καλό.

Είμαι κανονικό προτεκτοράτο
χωρίς αξιοπρέπεια καμιά
και κατά τ' άλλα σύμμαχος στο ΝΑΤΟ
με χρέη και μνημόνια.
Μουσική: Ο ναύτης του Αιγαίου (Εμβατήριο του Πολεμικού Ναυτικού)

Στίχοι: Simon Stylianos

Διασκευή: The freeinquiry.gr band

Επεξεργασία: Cubase 10, Αθήνα, Μάρτιος 2019


IMAGE DESCRIPTION

   The freeinquiry.gr band is an internet group of amateur musicians that functions within the framework of the website freeinquiry.gr.


   Η «The freeinquiry.gr band» είναι μια ερασιτεχνική διαδικτυακή μπάντα, που λειτουργεί στο πλαίσιο του περιοδικού «Ελεύθερη Έρευνα» - freeinquiry.gr.
IMAGE DESCRIPTION
   Web TV: www.freeinquiry.gr/webtv.php
IMAGE DESCRIPTION
   YouTube: www.youtube.com/channel/UCohDesjrEuaaIX9PW5a54iQ
IMAGE DESCRIPTION
   SoundCloud: https://soundcloud.com/user-638053267 και https://soundcloud.com/user-321846840
IMAGE DESCRIPTION
   Facebook: https://www.facebook.com/pg/eleftherierevna/videos/?ref=page_internal
IMAGE DESCRIPTION
   e-mail: freeinquiry.grband@gmail.com


Ο Τάκης Μπαμπέσης γεννήθηκε στα Λιόσια.
Σπούδασε στo Koukouvaounes State University.
Θεωρεί τον εαυτό του γνήσιο απόγονο του Αισχύλου (μέσω αίσχους).
Είναι οικολόγος / γυναικολόγος.
Πρωταγωνίστησε σε ερωτικές ταινίες. Μεγάλη του επιτυχία ήταν το «Φέξε μου και γλίστρησα», όπου υποδυόταν αυτόν που γλίστρησε.
Δούλεψε και ως σχολιαστής / πανελίστας.
Είναι αναρχοαυτόνομος, υπερασπιστής των μπαρμπουνιών και της πολικής αρκούδας.
Χρημάτισε αριστερός ψάλτης στον Άγιο Πατάπιο και δεξιός στην Αγία Πολυξένη τη Χαμηλοβλεπούσα.
Ως χόμπι έχει να διασκευάζει ορθόδοξους ύμνους σε ρυθμούς house και hip hop.
Σήμερα, συζεί με τις τέσσερις γυναίκες του και τα δεκαεπτά παιδιά του στο Ισλαμαμπάντ.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


6 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 47133

  24 Μαρ 2019

  Δάκρυσε η Μαίρη Κατράντζου μόλις παρέλαβε το βραβείο «ΑΡΓΩ»: «Η Ελλάδα με έμαθε τι θα πει ιδέα»
  https://www.iefimerida.gr/news/487198/dakryse-i-mairi-katrantzoy-molis-parelave-vraveio-argo-i-ellada-me-emathe-ti-tha-pei

  Πρέπει να καταγηθεί η έκθεση ιδεών από τις εξετάσεις της ρωμιοσύνης.
  Στο μεταξύ, εμείς οι βλάχοι όπως λάχει:
  https://www.iefimerida.gr/news/487233/i-epanastasi-toy-1821-ston-elliniko-kinimatografo-karezi-papamihail-eirini-pappa-eikones

 • Ανώνυμος 47130

  22 Μαρ 2019

  "Αν διαλυθεί η Ε.Ε. και εκλείψει το αμερικάνικο ενδιαφέρον για τη Μέση Ανατολή, χώρες με το μέγεθος της Ελλάδας στα Βαλκάνια εύκολα μπορούν να εξελιχθούν σε νέο-οθωμανικές επαρχίες..."
  https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3350160/i-ee-i-essd-kai-o-soultanos

  Η ρωμιοσύνη δεν θα υπήρχε χωρίς τους ξένους. Που σημαίνει ότι τους χρωστάει τα πάντα, θεωρητικά, αλλά και κυριολεκτικά (βλέπε: μνημονιακά δάνεια).

 • Ανώνυμος 47129

  22 Μαρ 2019

  @47128
  Αυτό είναι το βασικότερο. Διότι αποτελεί την καταβόθρα του κομματικού/πελατειακού κράτους.
  Αν δεν μπορούν να καταλάβουν το προφανές οι ρωμιοί, τότε ζούνε σε παράλληλο σύμπαν, στο κόσμο τους δηλαδή.
  Όταν οι ρωμιοί συνταξιοδοτούνται, δεν τελειώνει το αλισβερίσι. Το συνταξιοδοτικό είναι η καταβόθρα όλων των ανωμαλιών και της διαφθοράς της ρωμέικης κοινωνίας.
  Στο μεταξύ:
  https://www.iefimerida.gr/news/486865/i-myrsini-loizoy-eisepratte-epi-55-hronia-ti-syntaxi-tis-nekris-miteras-tis

  Χωρίς τους ξένους δεν θα υπήρχε ρωμιοσύνη όπως είναι γνωστό.
  Πρώτον, πριν ακόμα την ανεξαρτητοποίηση, όταν κανείς δεν λογάριαζε τους ρωμιούς ως κράτος, βρέθηκαν οι άγγλοι να τους δανείσουν. Μιλάμε για την παγκόσμια δύναμη της εποχής να ασχολείται με κατσαπλιάδες. Κατασπατάλησαν τα δάνεια και κατόπιν κατηγορούσαν τους άγγλους. Κανονικά θα έπρεπε η ρωμιοσύνη να τους κάνει αγάλματα, αντί να τους κατηγορεί.
  Δεύτερον, η ναυμαχία του Ναυαρίνου έσωσε την επανάσταση που ήταν στα τελευταία της και έβαλε το κράτος της ρωμιοσύνης στο χάρτη.
  Λόγω της ανόδου των εθνικών ιδεολογιών/φαντασιώσεων και την αναφορά στην ελληνορωμαική αρχαιότητα ως στοιχείο σύνδεσης με το παρελθόν, αναπτύχθηκε στο εξωτερικό ένα μεγάλο φιλελληνικό ρεύμα, που επηρέασε σταδιακά την εξωτερική διπλωματία των κρατών. Από εκεί ξεκίνησαν όλα.

  Ενώ οι δηµοκρατικές κυβερνήσεις Ηνωµένου Βασιλείου και Γαλλίας, παρασυρµένες και από τον φιλελληνισµό τών ψηφοφόρων τους, έστελναν δυνάµεις στην Ελλάδα, η Ρωσία παρέµενε εχθρική.
  Μόνον όταν φάνηκε ότι η Ελλάς θα γίνει ανεξάρτητο κράτος (µε την υποστήριξη τού Ηνωµένου Βασιλείου και της Γαλλίας), αποφάσισε και η Ρωσία να στείλει στόλο στη ναυµαχία τού Ναυαρινού, µόνο και µόνο για να µη µείνει απ’ έξω.
  Οι κυβερνήσεις και των τριών δυνάμεων δέχονταν επίσης υπό την έντονη πίεση της εγχώριας κοινής γνώμη τους ώστε να ενισχυθούν οι Έλληνες, ειδικά μετά από την εισβολή της Πελοποννήσου, το 1825, από τον υποτελή στους Οθωμανούς Ιμπραήμ Πασά της Αιγύπτου και τις αγριότητες του στρατού του σε βάρος του γηγενούς πληθυσμού.
  Η καταβύθιση του οθωμανικού μεσογειακού στόλου έσωσε την Ελληνική Επανάσταση από την κατάρρευση προς την οποία έβαινε μετά από 6 και πλέον χρόνια άνισου αγώνα του ελληνικού λαού εναντίον δυνάμεων που επιστράτευε η Οθωμανική Αυτοκρατορία από τα Βαλκάνια, την Μικρά Ασία, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, ακόμα και τη Δυτική Ευρώπη (σημειώνεται ότι κατά την ναυμαχία σε πολλά Αιγυπτιακά πλοία επέβαιναν Γάλλοι αξιωματικοί). Αργότερα απαιτήθηκαν δύο πρόσθετες στρατιωτικές παρεμβάσεις, από τη Ρωσία υπό μορφή ρωσο-τουρκικού πολέμου (1828-9) και από μια γαλλική εκστρατευτική μονάδα στην Πελοπόννησο (γνωστή ως Εκστρατεία του Μωριά), προκειμένου να επιτευχθεί η απόσυρση των οθωμανικών δυνάμεων από την κεντρική και νότια Ελλάδα και να εξασφαλιστεί η Ελληνική ανεξαρτησία.
  https://el.wikipedia.org/wiki/Ναυμαχία_του_Ναυαρίνου

  Τρίτον, προτεκτοράτα και κράτη υπό προστασία υπήρξαν σχεδόν όλα τα κράτη του πλανήτη, τουλάχιστον στην αρχή της ιστορίας τους. Επιπλεόν, εφόσον η ρωμιοσύνη ανήκει σε συμμαχίες (ΝΑΤΟ, ΕΕ κ.λπ.) και έχει υπογράψει συμφωνίες, επιβάλλεται να μην κάνει ό,τι γουστάρει, αλλά να πειθαρχεί με τις αποφάσεις των ξένων οργάνων. Αν οι ρωμιοί θέλουν να το παίζουν επαναστάτες, αντιδραστικοί και θεωρητικολάγνοι, ας ακολουθήσουν ανεξάρτητη πορεία, όπως η Βενεζουέλα για παράδειγμα.

  Στο Διεθνές Δίκαιο ή την Πολιτική ο όρος Προτεκτοράτο (Protectorate) σημαίνει κάποια εδαφική κατοικήσιμη περιοχή που ελέγχεται (ή κυριαρχείται κατά διάφορους βαθμούς) από μία ή περισσότερες "προστατεύουσες" [προστάτιδες] (protecting) Δυνάμεις. Και άλλες φορές προσδιορίζει συνήθως την προστατευόμενη οντότητα, ενώ άλλες φορές, τη σχέση μεταξύ προστάτιδος και προστατευομένου. Γενικά τα Προτεκτοράτα είναι δημιουργήματα συνθηκών του Διεθνούς Δικαίου οι οποίες και καθορίζουν τις σχέσεις μεταξύ αυτών και του κράτους ή των κρατών που ασκούν την προστασία. Συνεπώς τα προτεκτοράτα αποτελούν υποκείμενα του Διεθνούς Δικαίου.
  https://el.wikipedia.org/wiki/Προτεκτοράτο

  Οι ρωμιοί είναι αναλφάβητοι όσον αφορά τις διεθνείς σχέσεις, τη διεθνή διπλωματία, την ιστορία και την πολιτική. Δεν νιώθουν, δεν ξέρουν πώς σκέφτονται οι ξένοι. Έχουν πείσει τους εαυτούς τους ότι οι ξένοι τους επιβουλεύονται και ότι όλοι και όλα είναι εναντίον τους. Και δώστου να βολεύονται! Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι δεν τα πάνε καλά με καμία γείτονα χώρα. Αρέσκονται μόνο να κυκλοφορούν στα σαλόνια των Βρυξελλών, των γερμανών, των γάλλων και των αμερικανών.
  Με βάση τα παραπάνω λοιπόν θεωρώ άσχετα και άκυρα τα περί χατήρια σε εγγλέζους, αμερικανούς, γερμανούς και σοβιετικούς. Προφανώς σύμφωνα με τον Σάιμον για τα χρέη και τα μνημόνια πάλι οι ξένοι φταίνε. Την εποχή του ψυχρού πολέμου μεταξύ αμερικανών και σοβιετικών, δεν θα μπορούσε ένα κρατίδιο όπως της ρωμιοσύνης να μείνει ουδέτερο, αλλά θα έπρεπε να διαλέξει παράταξη, αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι ρωμιοί κυριολεκτικά ζούνε στον κόσμο τους, αρνούμενοι να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Διότι φοβούνται ότι θα χάσουν την ταυτότητά τους, δηλαδή τον διεφθαρμένο τρόπο σκέψης τους και επιβίωσης και τη δυνατότητα για αλισβερίσι στα μουλωχτά, κάτω από το τραπέζι (π.χ. βολέματα). Όλα αυτά δηλαδή τα στοιχεία που αποτελούν την παρωχημένη και προβληματική κουλτούρα τους. Ταυτόχρονα επιβάλλεται να καταργηθεί η έκθεση ιδεών από τις εξετάσεις στα σχολεία της ρωμιοσύνης, κάνει μεγάλο κακό στον εγκέφαλο των ρωμιών, διότι τους κάνει να φαντασιώνται περισσότερο περί υψηλών ιδανικών και άλλες τρίχες κατσαρές.

 • Ανώνυμος 47128

  22 Μαρ 2019

  Να ήταν μόνο το συνταξιοδοτικό...

 • Ανώνυμος 47127

  21 Μαρ 2019

  To αντίθετο κατάλαβα εγώ, τι λες εσύ δεν καταλαβαίνω.

 • Ανώνυμος 47126

  21 Μαρ 2019

  Ξεσπάθωσε ο αρλουμπολόγος Σάιμον.
  Εμμονή με τους ξένους δάχτυλους.
  Και δώστου και βολεύονταν οι ρωμιοί.
  Ειδικά η γενιά του Σάιμον έχει φάει τον αδόξαστο.
  Τσιμουδιά για το φαραωνικό συνταξιοδοτικό των ρωμιών που απομυζά σαν βδέλλα την οικονομία της ρωμιοσύνης.
  Είναι και αυτό συνομωσία των εβραίων για να χτυπήσουν πισώπλατα την κουλτούρα των ρωμιών βρε!
  Οι ξένοι το επέβαλλαν γαι να γονατίσουν τον "ελληνισμό" εκ των έσω, ε, χε, χε, χε.
  Βρεγμένη σανίδα που θέλουν μερικοί στον πλαδαρό ποπό τους.