ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ
ΤΗΣ... ΓΛΩΣΣΑΣ

Τα Ζαρουχλέικα,
που έγιναν Γλαύκος!

Συνεχίζεται η επιχείρηση
παραχάραξης της Ιστορίας από τη Ρωμιοσύνη

Χρειάστηκε προχθές, να μεταβώ από την Αθήνα, που διαμένω, στη γενέτειρα τού πατέρα μου, τα Ζαρουχλέικα Πατρών. Δεδομένου, ότι είχα περισσότερα από είκοσι χρόνια να πάω εκεί κι επειδή εν τω μεταξύ έχει γίνει η περιφερειακή οδός των Πατρών, σκέφτηκα προηγούμενα να ψάξω στους google maps, να βρω τα Ζαρουχλέικα και την πλησιέστερη έξοδο τής περιφερειακής, ώστε να μην χαθώ.

Μάταια, όμως... Τα Ζαρουχλέικα δεν υπήρχαν πουθενά! Δεν μπορούσα να καταλάβω τί συνέβαινε. Γκουγκλάροντας τη λέξη έκπληκτος διαπίστωσα, ότι εδώ και πολλές δεκαετίες το τοπωνύμιο έχει αλλάξει σε... Γλαύκο! Γι΄αυτό δεν μπορούσα να βρω τα Ζαρουχλέικα, τα οποία όμως, πάντα ως Ζαρουχλέικα τα γνώριζα από μικρό παιδί. Έτσι τα έλεγε ο πατέρας μου, ο παππούς μου κ.λπ. κι έτσι τα λένε ακόμα οι συγγενείς μου.

Το τοπωνύμιο (πιθανόν σλάβικης προέλευσης) προέρχεται από το χωριό Ζαρούχλα των ορεινών Καλαβρύτων, απ΄όπου πριν από 150-200 χρόνια, μέρος των αρβανιτόβλαχων κατοίκων του (αλβανορουμάνοι μετανάστες, διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Από το Σπάτα και τον Τατόη, στο Χαλάνδρι και τη Λούτσα...) κατέβηκαν στην Πάτρα κι ονόμασαν το μέρος, όπου εγκαταστάθηκαν, Ζαρουχλέικα.

Σλαβο-αλβανο-ρουμάνικα κ.λπ. όμως τοπωνύμια, δεν συνάδουν με τις φαντασιώσεις τής Ρωμιοσύνης περί ευγενούς καταγωγής από τους αρχαίους έλληνες κι έτσι έχουν ριφθεί στο... «πυρ το εξώτερον». (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: «Εσλαυώθη πάσα η χώρα...», Τί απέγιναν τόσοι σλάβοι; κ.ά.). Η βίαιη και αυθαίρετη επιχείρηση εξελληνισμού τους, που ξεκίνησε πριν από ένα σχεδόν αιώνα, συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας.

Σχετικά πρόσφατα, για παράδειγμα, η Ρωμιοσύνη μετονόμασε τα Λιόσια (Λιώσα -κι όχι Λιόσια- από τον αλβανό κτήτορα τού χωριού) σε... Ίλιον επιχειρώντας να ξορκίσει το ενοχλητικό αλβανικό της παρελθόν, ενώ από το Κορωπί, το οποίο είχε ονομασθεί έτσι από το όνομα κάποιου αλβανού φύλαρχου, τού Κορωπή, προκειμένου να τεκμηριώσει τη δήθεν συνέχεια στο χώρο και στο χρόνο, ονόμασε μιά ευρεία περιοχή στα Μεσόγεια ως δήμο Κρωπίας, ισχυριζόμενη, ότι το όνομα προερχόταν από την αρχαία πόλη Κρωπιά, που δήθεν βρισκόταν σε εκείνη τη θέση, η οποία όμως, σύμφωνα με τον Θουκυδίδη, ήταν κοντά στο Αιγάλεω κ.λπ. κ.λπ.. (Διαβάστε σχετικά στο Γ΄μέρος τού άρθρου: Από τον Σπάτα και τον Τατόη, στο Χαλάνδρι και τη Λούτσα...).


Από τότε, που ξεκινήσαμε την έρευνα -η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα- για την καταγωγή των σημερινών κατοίκων τού ελλαδικού χώρου (δείτε στο Θεματολόγιο την Ενότητα: Η πραγματική καταγωγή μας), έ
χουμε δεχθεί πολλές επιθέσεις από ελληναράδες όλων των αποχρώσεων. Δεδομένου όμως, ότι τα ιστορικά, πολιτιστικά κ.λπ. στοιχεία είναι συντριπτικά και συνηγορούν στην άποψη περί τής μή ελληνικής καταγωγής όλων των επήλυδων, που εδώ και αιώνες έχουν επανειλημμένα κατακλύσει τον ελλαδικό χώρο (σλάβοι, αρβανίτες, τούρκοι, βλάχοι, βορειοαφρικανοί, αρμένιοι κ.λπ.), το τελευταίο επιχείρημα των ρωμιών «απογόνων» είναι η ελληνική γλώσσα, ένα μόρφωμα τής οποίας μιλούν σήμερα.


Η Ρωμισύνη εξαφάνισε τα... ενοχλητικά και μή συνάδοντα με τις περί ευγενούς καταγωγής φαντασιώσεις της, Ζαρουχλέικα.

Οι διαφόρων φυλών μετανάστες στην Αμερική π.χ., έμαθαν αγγλικά. Αυτό δεν σημαίνει, ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν φυλετική σχέση με τους άγγλους ούτε αυτοί ούτε οι προηγούμενοι, από τους οποίους τα έμαθαν. Όπως έχουμε εξηγήσει και σε άλλα άρθρα μας (π.χ. βλ. Zorba the Christian), οι λαοί τού -πολυεθνικού- Βυζαντίου είχαν εκβυζαντινισθεί κι όχι εξελληνισθεί, όπως λανθασμένα υποστηρίζεται. Τους επιβλήθηκε η γλώσσα τής αυτοκρατορίας (τα ελληνικά, τα «αγγλικά» τής εποχής, δηλαδή) και η ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία.

Η γλώσσα, που μιλάει κάποιος δεν έχει απαραίτητα σχέση με τη φυλετική του καταγωγή κι ένας αλβανορουμάνικης καταγωγής σημερινός κάτοικος τού ελλαδικού χώρου, που μέχρι πρό τινος -ή κι ακόμα- εξ άλλου μιλούσε αρβανίτικα, ενώ σήμερα μιλάει ελληνικά, δεν μπορεί να ισχυρίζεται, ότι είναι απόγονος τού... Σωκράτη, έστω κι αν αυταπατάται μετονομάζοντας τα Ζαρουχλέικα σε Γλαύκο.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


23 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 44402

  18 Δεκ 2017

  Οι σημερινοί \"έλληνες\" ποικίλουν στσ εξωτερικά χαρακτηριστικά στους:

  Απο πολύ λευκοί μέχρι πολύ μελαχρινοί.

  Διαφορετικό χρώμμα μαλλιων (ξανθοί, μαυρομάλληδες, κοκκινομάληδες, καστανοί), διαφορετικός τύπος μαλλιών, απο πολύ σγουρά μέχρι ίσια.

  Διαφορετκό σχημα προσώπου, απο στρογγυλωπό μέχρι ωοειδές.

  Διαφορετικό σχήμα μύτης, απο μικρές γαλλικιές μυτούλες μέχρι γαψές Αρμένικες.


  ΟΛΕΣ ΟΙ \"ΕΠΙΣΤΗΜΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ\" ΠΟΥ ΓΊΝΑΝΕ, ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ \"ΕΛΛΗΝΕΣ\" ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ \"ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ\" ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΑΚΥΡΕΣ.

  Πως θα σας φενότανε εσας τους υπερήφανους εθνικισταράδες αν γινόντουσαν αξιόπιστες έρευνες περί των σημερινών ελλήνων και φυσικά έβγαινε το αποτέλεσμα δυσάρεστο για φασίστες/εθνικιστές; Εκεί θα το βαπτίζατε \"έρευνα ανθελλήνων, εβραιμασωνων\" κτλ.

 • Ανώνυμος 44401

  18 Δεκ 2017

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ


  ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΑΣ, ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΙΑΤΕΣ


  ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ


  ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ


  ΣΛΑΒΟΙ ΟΠΩΣ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ


  ΑΡΑΒΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ


  ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ


  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΙΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ


  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΙ

  ~

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 41353

  3 Μαρ 2017


  «Τα σλαβικά τοπωνύμια δεν τεκμηριώνουν την εθνικότητα ή την καταγωγή των κατοίκων περισσότερο απ\' ό,τι τα σύγχρονα εξελληνισμένα αντίστοιχα. Υποδεικνύουν, οπωσδήποτε, κάποιο πολιτικό ή πολιτισμοκό γεγονός, δεν δικαιολογούν όμως ισχυρισμούς για μαζική δημογραφική μεταβολή.»
  M. Herzfeld: «Πάλι δικά μας» εκδ. Αλεξάνδρεια σ. 143

 • Ανώνυμος 39766

  27 Σεπ 2016

  ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΑΛΙΤΗΡΙΑ ΒΓΔΕΛΙΓΜΑΤΙΚΟ ΒΡΙΖΟΣΠΟΡΟ!!!!!
  ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΒΕΝΤΗ
  ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΦΑΡΑΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ
  ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ
  ΜΕΛΕΤΗΣΕΣ ΤΑ ΦΑΝΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ
  ΚΑΙ ΑΙΦΝΗΣ ΡΑΤΣΑΦΕΡΝΟΣ ΕΓΩΪΣΤΟΜΑΝΗΣ
  ΑΡΑΔΙΑΖΕΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ
  ΠΕ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΔΑΗ
  ΟΥΝΟΣΠΕΡΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ἤ ΓΟΤΘΟΣΠΕΡΜΟΣ ἤ ΣΛΑΒΟΣΠΕΡΜΟΣ ἤ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΣΠΕΡΜΟΣ.
  ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. ΞΕΡΕΙΣ ΝΤΟΥΒΑΡΙ ΓΙΑΤΙ;;
  ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ ΕΥΜΑΙΟΥ ΚΥΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ
  ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΥΜΑΙΑ ΚΕΔΝΑ ΠΡΑΤΤΕΙ
  ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΡΙΤΟΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΠΕΡΝΕΙ
  ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟ ΖΩΟΣΠΕΡΜΟ ΤΗΣ ΦΑΡΑΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΒΙΑΣΜΑ ΠΟΘΗΤΕΥΕΙ.
  ΓΙΑΥΤΟ ΜΠΙΝΕΝΤΟΠΟΥΛΕ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΑΜΕ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΠΑΣΤΑΡΔΗΣ ΡΑΤΣΑΣ ΑΡΕΙΑΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΟΥ ΆΡΗ ΜΑΣ.
  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ
  ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΜΠΡΑΤΣΑ ΕΧΟΥΝ
  ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΙ ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΟΥΝ.
  ΖΩΟΝΟΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΕΡΦΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
  ΠΟΥ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ
  ΟΙ ΑΔΕΡΦΑΡΕΣ ΤΩΝ ΟΥΝΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΙΚΙΣΑΝ ΜΕ ΑΙΜΟΒΟΡΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ
  ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΑ ΜΕ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥΛΑΜΕ ΜΑΓΚΙΚΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑ.
  ~
  Bielidopoulos ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ

 • Ανώνυμος 39245

  30 Ιουλ 2016

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ

  ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΑΣ, ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΙΑΤΕΣ

  ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ

  ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΧΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

  ΣΛΑΒΟΙ ΟΠΩΣ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ

  ΑΡΑΒΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

  ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΙΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΙ

  ~

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 37893

  22 Μαρ 2016

  Αφήστε τον να λέει. Του καθενός η λογική φτάνει μέχρι ένα σημείο και αυτός ο άνθρωπος με τη λογική που έχει σε λίγο θα μας πει ότι ο Ηρόδοτος δεν ήταν αρχαίος έλληνας, αλλά πέρσης, απλά δήλωνε αλλιώς για να εκδοθούν τα κείμενά του. Με τη λογική του όλοι μας ουσιαστικά κατάγονται από οθωμανούς σήμερα, αφού είχαμε 400 χρόνια σκλαβιάς κλπ, ειδικά οι γερμανοί και οι γάλλοι με τόσους οικονομικούς μετανάστες από Τουρκία, Μαρόκο, Αλγερία είναι η πιο πρόσφατη γενιά οθομανών.
  Αλλά εγώ θα πάρω τη λογική του και θα του πω αυτό: τα εδάφη που είχε η οθωμανική αυτοκρατορία επί ευρωπαϊκού και ασιατικού χώρου κάποτε τα είχε πάρει σβάρνα ο Μέγας Αλέξανδρος, τα είχε κατακτήσει και τα είχε κάνει μια αυτοκρατορία ΝΑ με το συμπάθιο, άρα τους οθωμανούς πριν γίνουν οθωμανοί, τους είχαν κατακτήσει αρχαίοι έλληνες, άρα οι οθωμανοί είναι έλληνες!

  Τι δεν καταλαβαίνετε;;; Έχει κάποιος μια ιδέα, παίρνει μια ιστορία από εδώ, μια ιστορία από εκεί, βρίσκει και 2-3 άλλους που έχουν παρόμοια ιδέες, τις βάζουν όλες μαζί και τσουπ, φτιάχνουν την ιστορία κατά πως τους αρέσει. Μετά από χρόνια αυτοί οι 3-4 γίνονται 904 και ένας από αυτούς μεγαλώνοντας δε μένει στο πτυχίο μετά τις σπουδές. Κάνει διδακτορικό και προσπαθεί να βρει τρόπο να στηρίξει τις ιδέες του. Παίρνει συνέντευξη από τους άλλους 903 που για το παρελθόν τους ξέρουν αυτά που τους είπαν οι πρόγονοί τους που προέρχονται από αυτούς τους αρχικούς 3-4. Είναι και ψιλογνωστοί μεταξύ τους δεν είναι δύσκολο να τους πείσουν για μια συνεντευξούλα. Για να στρογγυλέψουν το νούμερο βρίσκουν άλλους 7 από τους 2038762035 (εμάς) που έχουν άλλη άποψη και έτσι έχουν 903 + 7 = 1000 άτομα δείγμα. Μετά έρχονται και σου λένε ότι εγώ στο διδακτορικό μου έκανα έρευνα και η θεωρία μου έχει βάση ιστορικά, έχω και δείγμα 1000 ατόμων να στο αποδείξω.

  Απλά το αστείο με την ιστορία είναι ότι έχεις πχ 300 ιστορικούς που υποστηρίζουν μια εκδοχή και 50 που υποστηρίζουν μια άλλη, γιατί είναι βασισμένη σε θεωρητικά πράγματα. Ο καθένας μπορεί να βγει να πει τα δικά του. Ε, θα υπάρξουν διάφοροι που θα πιστέψουν τους 50, γιατί θα νομίζουν ότι από τους άλλους 300 ΚΑΙ οι 300 θα είναι συστημικοί και θα λένε ότι υπαγορεύουν τα μεγάλα κεφάλια από πάνω. Δεν είναι μαθηματικά όπου εκεί κάθεσαι λύνεις τη θεωρία που σου πασάρει κάποιος και λες στέκει ή δε στέκει, γιατί αν ήταν ούτε οι μισοί από αυτούς θα το έπαιζαν καμπόσοι.

 • Ανώνυμος 35392

  24 Σεπ 2015

  ˜
  http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=2770

 • Ανώνυμος 35311

  26 Αυγ 2015

  Λοιπον το έψαξα και βρήκα τα εξης: οι Ελληνες (αρχαίοι) υστερα απο την υποδούλωση τους στους Ρωμαιους μην αντέχοντας την σκλαβια αφού, πρωτα μετέδωσαν τον πολιτισμο τους στους άρχοντες Ρωμαιους, διέφυγαν κρυφά αρχικα για την Αίγυπτο ώστε να ενημερώσουν τους φιλους Αιγυπτιους για τον προορισμό τους και στη συνέχεια πήγαν Βραζιλια. Εκεί έζησαν πολλά χρόνια στην αφάνεια.. μέχρι και γλώσσα άλλαξαν για να μην τους πάρει κανεις χαμπαρι και μιλούσαν μια παραλλαγή των λατινικών.. πολλά χρόνια αργότερα επι Οθωμανικής αυτοκρατορίας την πουλεψαν και οι αρχαίοι Αιγυπτιοι απο την χώρα τους καθώς οι δουλοπάροικοι των Οθωμανών τους εδιωξαν. Που αλλου να πήγαιναν? Κίνησαν και αυτοι για Βραζιλία.. Έτσι σήμερα σε αυτή την αχανή χώρα ζουν οι απόγονοι των 2 σημαντικότερων πολιτισμών της αρχαιότητας. Στην Ελλάδα και την Αίγυπτο ουδείς έμεινε.. Στην Ελλάδα ομως απόμεινε η γλωσσα, να θυμίζει το μεγαλείο των αρχαίων που σήμερα το καπηλευονται οι Σλάβοι, Ρουμάνοι και Τουρκαλβανοί, ίσως και βορειοαφρικανοί.. Τους μαλακές τι έπαθαν!

 • Ανώνυμος 35289

  23 Αυγ 2015

  Εγώ ακόμα περιμενω να μας πεις τι έγιναν οι αρχαίοι αιγύπτιοι.. την θεωρια για τους σκλάβους των οθωμανών την διάβασα... πόσοι ηταν οι οθωμανοί στην Αίγυπτο; και πόσοι οι σκλάβοι τους? Ηταν τόσοι ωστε να εκτωπισουν εντελώς τους γηγενείς που ζούσαν χιλιαδες χρόνια εκει? Πρεπει να είσαι αδαης για να πιστευεις κάτι τετοιο.
  Επίσης αφού είσαι τόσο διαβασμενος να μας πεις τι έγινε και με τους αρχαίους ελληνες .. γιατί ωραία μας τα λέτε για όσους ήρθαν εδώ και κατοίκησαν, αλλά κουβέντα δεν τολματε να γραψετε για που πηγε αυτός ο λαος..

 • Ανώνυμος 35272

  21 Αυγ 2015


  Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παλαιότερη συνέντευξη, ο Χιού Τζάκμαν είχε δηλώσει ότι έχει ελληνική καταγωγή, καθώς το επώνυμο του παππού του ήταν Μπέλας!
  http://news.in.gr/culture/article/?aid=1500019957

  vs

  Στην Τουρκία βρέθηκε τις τελευταίες μέρες ο Χιού Τζάκμαν για να παρουσιάσει το One Man Show του "Μια βραδιά με τον Χιου Τζάκμαν" στην Κωνσταντινούπολη. Ο ηθοποιός διαφήμισε με τον πιο θερμό τρόπο την παρουσία του στην τουρκική πόλη, ενώ σε συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε αναφέρθηκε στην τουρκική καταγωγή του. Για την ακρίβεια όπως δήλωσε ο παππούς του ήταν Οθωμανός, με καταγωγή από έδαφος που σήμερα ανήκει στο ελληνικό κράτος.
  http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/celebrities-news/xioy-tzakman-o-pappous-moy-htan-othwmanos-apo-perioxh-ths-sugxronhs-elladas.3382821.html

 • Ανώνυμος 35271

  21 Αυγ 2015


  @35269
  Είσαι αφελής αν νομίζεις ότι αν οι χατζηέλληνες αλλάξουν θρησκεία θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας η λαμογιά, το βόλεμα, ο παραλογισμός, η αυταρχικότητα, η αυθαιρεσία, η φοροδιαφυγή ως εθνικό σπορ και τόσα άλλα. Το πρόβλημα βρίσκεται σε ολόκληρη τη νεοελληνική νοοτροπία και κουλτούρα. Ούτε η αθεία δεν σώζει τους νεοέλληνες.

 • Ανώνυμος 35270

  21 Αυγ 2015

  Αγαπητοί φίλοι ευλευθεροευρενητιστές. Μη κολλάτε τόσο πολύ στο γεγονός ότι πολλοί από εμάς έχουμς κάποιο παππού ή προπαππου αρβανιτόβλαχο, τούρκο ή οτιδήποτε άλλο. Ασφαλώς και η γλώσσα είανι ενδεικτικότατη της συνέχειας των ίδιων πάνω κάτω ανθρώπων στηνίδια περιοχή. Το μεγάλο πρόβλημα των σύγχρονων Ελλήνων είναι ο ιουδαιοχριστιανισμός, από τον οποίο πηγάζει όλη αυτή η λαμογιοσύνη που μας διέπει. Πολύ απλά Ελλάδα και χριστιανισμός είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Δε χωρούν στο μυαλό ενός υγειούς ανθρώπου και τα δύο. Όταν αυτό το συνειδητοποιήσουμε (με τη μελέτη και το ανοικτό πνεύμα φυσικά) τότε ίσως ανέβουμε επίπεδο. Δε μας χρειάζεται ασφαλώς ο Δίας και ο Απόλλωνας, αλλά πολύ περισσότερο δε μας χρειάζονται ο ιουδαιοχριστιανισμός και το ισλάμ. Η λογική και ο ανθρωπισμός αρκούν και περισσεύουν. Ας έχουμε και γιαγιά αρβανίτισαή βλάχα.

 • Ανώνυμος 35269

  21 Αυγ 2015

  Αγαπητοί φίλοι ευλευθεροευρενητιστές. Μη κολλάτε τόσο πολύ στο γεγονός ότι πολλοί από εμάς έχουμς κάποιο παππού ή προπαππου αρβανιτόβλαχο, τούρκο ή οτιδήποτε άλλο. Ασφαλώς και η γλώσσα είανι ενδεικτικότατη της συνέχειας των ίδιων πάνω κάτω ανθρώπων στηνίδια περιοχή. Το μεγάλο πρόβλημα των σύγχρονων Ελλήνων είναι ο ιουδαιοχριστιανισμός, από τον οποίο πηγάζει όλη αυτή η λαμογιοσύνη που μας διέπει. Πολύ απλά Ελλάδα και χριστιανισμός είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Δε χωρούν στο μυαλό ενός υγειούς ανθρώπου και τα δύο. Όταν αυτό το συνειδητοποιήσουμε (με τη μελέτη και το ανοικτό πνεύμα φυσικά) τότε ίσως ανέβουμε επίπεδο. Δε μας χρειάζεται ασφαλώς ο Δίας και ο Απόλλωνας, αλλά πολύ περισσότερο δε μας χρειάζονται ο ιουδαιοχριστιανισμός και το ισλάμ. Η λογική και ο ανθρωπισμός αρκούν και περισσεύουν. Ας έχουμε και γιαγιά αρβανίτισαή βλάχα.

 • Ανώνυμος 35265

  21 Αυγ 2015


  Αφού καταλαβαίνεις ότι οι αιγύπτιοι είναι απόγονοι των φελάχων που εργάζονταν για τους οθωμανούς πάλι καλά. Μπιιπ!

  Η οθωμανική περίοδος ερμηνεύθηκε λοιπόν κατ' εξοχήν εθνοκεντρικά, από τη σκοπιά του «καταπιεσμένου» έθνους, και το οθωμανικό κράτος παρουσιάστηκε αποκλειστικά ως ένας μηχανισμός καταπίεσης. Η ιστοριογραφική αυτή παράδοση δημιουργήθηκε τον περασμένο αιώνα στο πλαίσιο του εθνικού κράτους, δεδομένου ότι η ελληνική ιστοριογραφία, επηρεασμένη από τα ρεύματα του ρομαντισμού και του θετικισμού αλλά και από τον θριαμβεύοντα εθνικισμό, αναπτύχθηκε ως εθνική ιστοριογραφία. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή, ιστοριογραφία αλλά και οι εκλαϊκευτικές μορφές της ­ όπως είναι τα σχολικά εγχειρίδια ­ αναπαρήγαν το ίδιο σχήμα και μέσα στον 20ό αιώνα.
  http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=118963

 • Ανώνυμος 35264

  21 Αυγ 2015

  Αν είμαι αδιάβαστος σχετικά με τους Αιγύπτιους είναι ένα θέμα... Το ζήτημα είναι ότι εσύ δεν ξέρεις να διαβάζεις -να καταλαβαινεις το νόημα δηλαδή των όσων γράφω.
  Δεν εκπλήσσομαι Τουρκαλβανογυφτας φαντάζομαι ότι είσαι..

  Χρ.Χριστόπουλος

 • Ανώνυμος 35261

  20 Αυγ 2015


  @35259
  Ναι οι (β)ρωμιοί είναι φτυστοί οι αρχαίοι έλληνες, μόνο οι περικεφαλαία τους λείπει!
  http://prntscr.com/86wxoi

  Οι αιγύπτιοι είναι απόγονοι των φελάχων δουλοπάροικων της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Άλλο βέβαια τί φαντασιώνονται οι ίδιοι για τον εαυτό τους.
  Συμπέρασμα: είσαι αδιάβαστος.

 • Ανώνυμος 35259

  20 Αυγ 2015

  Κύριε Λάζαρη έπεσα τυχαία στην συγκεκριμένη σελίδα και ως λάτρης της ιστορίας πήρα μια "γεύση" από τα κείμενα σου.
  Αναρωτιέμαι ύστερα από προσεκτική ανάγνωση ποιες είναι οι δικές σου απόψεις σε σχέση με την καταγωγή των ανθρώπων που ζουν σε αυτή την χώρα και ποια η άποψή σου σε ότι αφορά την γλώσσα?

  Είναι φανερή η προσπάθεια της πρόκλησης που επιχειρείς αλλά όχι ξεκάθαρα τα κίνητρα.

  Μετά από όσα διάβασα δεν βρήκα ούτε μια λέξη για το τι απέγιναν αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι -οι Ελληνες- μετά την υποδούλωση τους στους Ρωμαίους. Εξαφανίστηκαν? Άλλαξαν πατρίδα ομαδικώς? Αυτοκτόνησαν από στενοχώρια? Είπαν όλοι μαζί "τι μαλάκες είμαστε που έως τώρα είμαστε Έλληνες, ας γίνουμε Ρωμαίοι" Τι έγινε ακριβώς?
  Είναι απόλυτα λογικό να υπήρξαν προσμίξεις όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα
  Είναι λογικό οι Αρβανίτες να προέρχονται από τους Αλβανούς.. το δείχνει άλλωστε και ο σωματότυπός τους.
  Είναι επίσης λογικό Σλάβοι να έμειναν στην χώρα μας και να εξελληνίστηκαν, όπως ίσως και από άλλες εθνικότητες.
  Είναι όμως πολύ λογικό το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να προέρχεται από τους αρχαίους Ελληνες. Αυτή η λεπτομέρεια όμως σου ξέφυγε!
  Οσον αφορά στην Γλώσσα.. προκαλείς πάλι με τα σχόλια σου αλλά και πάλι ξεχνάς ότι όπως όλες οι γλώσσες έτσι και η ελληνική εξελίσσονται. Για παράδειγμα η αγγλική δεν ήταν ίδια πριν από μερικούς αιώνες, πόσο μάλλον τα λατινικά με τα σύγχρονα ιταλικά κ.ο.κ. Αν το δούμε απο άλλη οπτική γωνία τα αρχαία αιγυπτιακά δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τα σημερινά, αυτό μας επιβεβαιώνει ότι οι σημερινοί Αιγύπτιοι δεν κατάγονται από τους αρχαίους πρόγονους τους?

  Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα επιχειρήματα για να αντικρούσω τα λεγόμενά σου, αλλά είναι τόσο επιδερμική η σκέψη σου που δεν αρμόζει σε απόφοιτο του ΕΜΠ, όπως λες ότι είσαι και έτσι θα αρκεστώ στα παραπάνω.

  Αλλωστε γιατί να πείσω έναν Αρβανιτορουμάνο από τα Ζαρουχλέικα ότι είναι Έλληνας αν ο ίδιος δεν το νιώθει?

  Επιμένω ότι πίσω από όλα αυτά κρύβονται ΄ύποπτα συμφέροντα!

 • Ανώνυμος 35258

  20 Αυγ 2015

  Προς τον Caps Lock. Διαφέρετε ή όχι στα εξωτερικά χαρακτηριστικά σας όλοι οι νεο-ρωμιοί; Απο ξανθοί μέχρι μαυρομάλληδες, διαφορετικό σχήμα προσώπου απο ωοειδές ή τετραγωνισμένο μέχρι στρόγγυλο, διαφορετικό σχήμα μύτης, διαφορετικό χρώμα ματιών, διαφορετικό χρώμα δέρματος απο κάτασπροι μέχρι μελαχρινοί σχεδόν κατράνι. Μία πανσπερμία λαών είσαστε. Όσο για τους Ρουμ της Συρίας, λόγω Ορθοδοξίας έχουν αγάπη προς το Βυζάντιο, Βυζαντινές σημαίες έχουν, και τουλάχιστον αυτοί είναι πιο τίμιοι, αποκαλούντε Ρουμ και όχι Έλληνες, παριστάνωντας τους απογόνους του Περικλέως δίχως να έχουν καμία σταγόνα αρχαιοελληνικού αίματος.

 • Ανώνυμος 34365

  24 Μαΐ 2015

  ~
  Τα Ζαρουχλέικα υπάρχουν στην Πάτρα ως συνοικία που εξυπηρετείται με τη γραμμή 3 του αστικού ΚΤΕΛ που έχει ως προορισμό, και μάλιστα με πινακίδα, τα «Ζαρουχλέικα» (ενώ η γραμμή 7 έχει ως προορισμό τον Γλαύκο κοντά στην έξοδο της περιμετρικής). Αν όμως «Σλαβο-αλβανο-ρουμάνικα κ.λ.π. όμως τοπωνύμια, δεν συνάδουν με τις φαντασιώσεις τής Ρωμιοσύνης περί ευγενούς καταγωγής από τους αρχαίους έλληνες» τότε πως έχουν επιβιώσει τόσα τοπονύμια μερικά δε εμφανώς μη ελληνικά όπως Βάλια Κάλντα, Καϊμακτσαλάν, Κιλελέρ;
  Στην Πελοπόννησο είναι εκατοντάδες τα σλαβικά τοπωνύμια, είτε έχουν διατηρηθεί επισήμως είτε όχι, γεγονός που μάλλον υπονομεύει το κλισέ που έχει στο μυαλό του ο Λάζαρης.

 • Ανώνυμος 33122

  26 Μαρ 2015

  Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ [ ΠΡΑΓΜΑ ΑΔΥΝΑΤΟ ] ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ [ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΕΜΑ .. ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΗΤΑΝ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ]
  ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ..ΟΙ ΡΟΥΜ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.....ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΡΑΒΙΣΤΗΚΑΝΕ ΓΛΩΣΣΙΚΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ..ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΤΗ ΛΕΞΗ ΡΩΜΙΟΣ

 • Ανώνυμος 32592

  2 Μαρ 2015

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟΚΛΗΘΗΚΑΜΕ ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 2900-3000 ΧΡΟΝΙΑ [ ΚΑΜΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΡΩΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ]
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΡΑΙΚΟΙ [ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ] ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΑΣΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΛΕΙΘΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΕ ΓΡΑΙΚΟΥΣ [ ΓΡΕΕΚΣ] ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣ ΔΥΣΜΑΣ ΛΑΟΙ
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΟΥΝΑΝ[YUNAN]-ΙΩΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ [ΙΩΝΙΑ] ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΛΑΟΙ [ YUNANISTAN ΛΕΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ]
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΩΜΙΟΙ ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ''ΠΕΡΑΣΕ'' ΣΤΑΔΙΑΚΑ [ ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΟΦΩΝΗ ΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΟΛΗ ΤΟ 330ΜΧ] ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΛΗΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΡΩΜΑΙΟΙ- ΡΩΜΙΟΙ [ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ-ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ΚΑΘΟΤΙ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ-ΙΤΑΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΟΒΑΡΒΑΡΙΚΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ] ΕΤΣΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ........
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΥΤΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ

 • Ανώνυμος 32561

  2 Μαρ 2015

  ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ [ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ] ΕΛΛΗΝΕΣ [ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ] ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΤΟ 1821

  '''ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΔΗ'

  ΕΙΣ ΑΠΤΑΙΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟΣΛΑΒΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ......

  ΑΡΧΑΙΕΣ ''''ΣΛΑΒΟΒΟΥΛΓΑΡΟΣΕΡΒΙΚΕΣ'''' ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΑΔΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΝ ΜΩΡΑΙΤΩΝ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΣΛΑΒΩΝ ΤΗΣ ΛΟΙΠΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ [ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΠΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΑΝΕΦΕΡΑΝΕ ΤΟΝ ΑΔΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΟΝΤΑ [ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ''''ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥΣ'''' ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΣ '''''ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ''' ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑΣ [ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΟΡΑΕΙ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.....ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ]
  ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΩΡΑΙΤΙΚΑ[ '''ΣΛΑΒΙΚΑ''' ΔΗΛΑΔΗ ]ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΙΣ ΑΠΤΑΙΣΤΟΝ ΣΛΑΒΙΚΗ ΟΠΩΣ....
  '''''''ΤΡΕΙΣ ΑΝΤΡΕΙΩΜΕΝΟΙ ΕΒΟΥΛΗΣΑΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΕΝΙΑ ΜΟΥ....
  ΓΙΕ Μ' ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΗ , ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑΣ ΚΛΩΝΑΡΙ''''
  ΤΟ ΕΒΟΥΛΗΣΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΔΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΣΛΑΒΟΙ ΠΟΥ ΒΙΑΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΕ ΤΟ '''ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ -ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΟ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ''''' ΒΥΖΑΝΤΙΟ....ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.....Η ΣΛΑΒΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ''''ΚΑΘΙΚΙΑ'''' ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ....'''''ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ'''''' ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ....... ΠΟΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;;;;.....ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΩΡΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝΕ ΟΙ ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.....
  ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΥΤΕ ΧΑΡΟΝΤΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΔΗΣ.....ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ , Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΤΟΝ ΠΩΣΕΙΔΩΝΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΘΡΑ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ[ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ] ....ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟ....ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ .....ΤΗ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟ ΖΩΗ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΝΟΗΣΗ...
  ΣΕ ΤΟΝ ΣΥΡΤΟ ΧΟΡΟ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ...
  Ο χορός μνημονεύεται στην Επιγραφή του Επαμεινώνδα (στα μέσα του 1ου αι. μ.Χ. ΚΩΠΑΙΔΑ), που βρέθηκε στη Βοιωτία
  Τας δε πατρίους πομπάς μεγάλας και την των συρτών πάτριον όρχησιν θεοσεβώς επετέλεσε

 • Ανώνυμος 31110

  30 Δεκ 2014

  ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ Η ΘΕΟΔΩΣΙΟΥΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΡΖΕΡΟΥΜ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ;;;;
  ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΛΕΣ.....ΠΩΠΩΠΩ ΝΑ ΚΑΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ......ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΤΙΜΟΙ.....ΦΤΟΥ ΝΑ ΜΗΣ ΤΟΥΣ ΜΑΤΙΑΣΟΥΜΕ......
  ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝΕ
  ΑΙΝΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ....
  ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΘΕΝΟΤΑΝ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΣΕ ΑΛΛΟΓΛΩΣΟΥΣ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ 10000000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 60000000
  ΠΑΠΑΤΖΕΣ ΛΕΤΕ ....ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΑΥΤΑ...ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΟΣΟ ΤΑ ΛΕΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΟΤΙΩΣ ΤΟΥ ΔΥΡΡΑΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ [ Η ΜΙΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ] ΝΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΦΟΥ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝΕ ΥΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ 6 ΜΧ ΑΙΩΑΝ ΩΣ ΤΟΝ 13 ΑΙΩΝΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ.....ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΛΙΓΟ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ....ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΥΤΩΝ ΟΜΙΛΟΥΝ ΑΛΒΑΝΙΚΑ
  ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΡΙΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙ 6 ΑΙΩΝΕΣ ΥΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΠΑΣΤΑ...ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΑΡΟΤΙ ΕΧΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
  ΑΡΑ...............................