ΤΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ
ΦΑΡΜΑΚΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ
ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ

Η τηλεοπτική παρωδία με τα γενόσημα,
τους χρηματιζόμενους γιατρούς
και τις τηλεκατευθυνόμενες μάζες

Τι σπέκουλα κι αυτή, που παίζεται τις τελευταίες μέρες σε πολλές εκπομπές των Μ.Μ.Α. (Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης). Σοβαροφανείς συνομιλητές, πρόεδροι δημόσιων οργανισμών και συλλόγων, παπαγάλοι δημοσιογράφοι, όλοι μαζί σε μία τηλεοπτική παρωδία, όπου κάποιοι προσπαθούν σώνει και καλά να μας πείσουν, ότι τα γενόσημα φάρμακα είναι επικίνδυνα για την δημόσια υγεία... Κανένας βέβαια απ΄ όλους αυτούς δεν τόλμησε να πει την αλήθεια, ότι τα φάρμακα όλα τα γενόσημα και μη, αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτων στον πλανήτη μας. (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Γιατροί-φάρμακα: Πρώτη αιτία θανάτου).

Και για να καταλάβουμε: γενόσημα είναι τα φάρμακα (διεθνώς: «generics» ή «generic drugs»), αντίγραφα εγκεκριμένων φαρμάκων, που ήδη κυκλοφορούν στις αγορές όλου τού κόσμου κι έχουν συγκρίσιμα έως ίδια χαρακτηριστικά δοσολογίας, αποτελεσματικότητας, ποιότητας και τρόπου χορήγησης με τα πρωτότυπα φάρμακα.

Στην πραγματικότητα, περιέχουν την ίδια δραστική φαρμακευτική ουσία ή συνδυασμό δραστικών ουσιών με τα πρωτότυπα φάρμακα και η τιμή τους είναι συνήθως πολύ χαμηλότερη σε σχέση με τις τιμές των προϊόντων αναφοράς, η οποία μπορεί να φθάνει μέχρι και 70% κάτω από την τιμή των πρωτοτύπων.Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τρομοκρατεί τις μάζες με ανακοινώσεις «για ανεπαρκή και μη ασφαλή γενόσημα φάρμακα, για φάρμακα, που έρχονται από τις τρίτες χώρες, για απειλή και υποβάθμιση της δημόσιας υγείας» και άλλα τραγελαφικά.


Οι ίδιοι ιατρικοί σύλλογοι και οι δημοσιογράφοι-παπαγαλάκια, που τώρα έχουν τη θρασύτητα και τον κυνισμό να διαμαρτύρονται για τις τσέπες τους στην υπόθεση με τα γενόσημα, για το δίκιο τής μίζας, πέρυσι τρομοκρατούσαν τις μάζες με τα εμβόλια τής πανδημίας-φάντασμα Η1Ν1. Έτσι, η ήδη χρεωκοπημένη χώρα μας αγόρασε τότε πολλά εκατομμύρια εμβόλια, σχεδόν τα διπλάσια από το συνολικό πληθυσμό της, εμβόλια που τα πέταξαν στα σκουπίδια αφού πέρσι έληξαν. Κι όλα αυτά για τις μίζες όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση…


Εδώ βρίσκεται και το λεπτό σημείο τής διαμαρτυρίας όλων των ιατρικών συλλόγων τής χώρας μας, προεξάρχοντος τού Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Στο παιχνίδι των διαμαρτυριών εμπλέκεται και η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχάνων (Π.Ε.Φ.), γιατί θίγονται τα συμφέροντα των εντόπιων κατασκευαστών γενοσήμων.

Με λίγα λόγια, αν ανοίξει η αγορά τέτοιων φαρμάκων και οι προμήθειες γίνονται με βάση τα προϊόντα με τη χαμηλότερη τιμή ανεξαρτήτως προέλευσης θα ωφεληθεί το κράτος από τον υγιή ανταγωνισμό. Κάτι, που οι ντόπιοι κατασκευαστές δεν το θέλουν, επειδή θίγονται τα συμφερόντά τους.

Και τώρα,
με τα φτηνά γενόσημα
από άλλες χώρες,
πώς θα κάνουμε μεταγραφές,
να πάρουμε κι άλλα κύπελλα;Οι ίδιοι, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν δήλωσαν ξεκάθαρα, πως ο κλάδος τής εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας (που στηρίζεται εν πολλοίς στην κατασκευή γενοσήμων) θα απειληθεί με μαρασμό κι ίσως σε αφανισμό. Στην πραγματικότητα, δεν θέλουν να χάσουν το δικό τους μονοπώλιο και τις υπερχεωμένες τιμές ακόμα και των γενοσήμων φαρμάκων πάντοτε με τελικό αποδέκτη το κράτος και τους φορολογούμενους.   

Ας έρθουμε στη διαφορά των πρωτότυπων και των γενόσημων φαρμάκων. Η διαφορά αυτή υπερχρεώνει το κράτος με κάποια δισεκατομμύρια ευρώ για κάθε χρόνο φορτώνοντας ατελείωτο χρήμα-μίζες στις τσέπες των προέδρων και των γιατρών τής Ρωμιοσύνης.


Ζούμε στη χώρα τής υποκρισίας και τού παράλογου. Είμαστε η πρώτη χώρα κατανάλωσης φαρμάκων στην Ευρώπη και στο δυτικό κόσμο, σύμφωνα όμως με τις στατιστικές των ντόπιων γιατρών δεν έχουμε καθόλου νεκρούς από την υπερβολική αυτή κατανάλωση χημικών φαρμάκων, όταν στις ευρωπαϊκές χώρες, οι δηλωμένοι στατιστικά νεκροί από τις παρενέργειες των φαρμάκων είναι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες!

Για την κατάσταση αυτή βέβαια, πρωτίστως ευθύνονται οι μάζες, οι οποίες τις περισσότερες περιπτώσεις είναι αυτές, που πιέζουν τους γιατρούς να τους γράφουν φάρμακα. Όσο περισσότερα φάρμακα γράφει ένας γιατρός τόσο περισσότερο τον εκτιμά ο ρωμιός ασθενής, που πολλές φορές δίνει και το φακελλάκι του πριν καν τού το ζητήσει ο γιατρός...
Η πολυφαρμακία στην Ελλάδα, σε ποσοστό 84% οφείλεται στους ίδιους τους γιατρούς και κατά 50% στους ασθενείς, όπως προκύπτει από την πανελλαδική έρευνα Hellas Health IV, που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής τον προηγούμενο μήνα, σε δείγμα 1008 ατόμων.
Σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους τέσσερις παίρνει συνταγογραφούμενα φάρμακα από τον φαρμακοποιό του χωρίς συνταγή γιατρού, στις μισές περιπτώσεις από αυτές το φάρμακο το έχει συστήσει ο φαρμακοποιός, στο 41%, το έχει συστήσει ο γιατρός και σε ποσοστό 8% το έχει συστήσει φίλος ή γνωστός (skai.gr).


Στην πραγματικότητα, πίσω απ΄τις διαμαρτυρίες αυτές βρίσκονται τα μονοπώλια των ντόπιων εταιρειών γενοσήμων, τα συμφέροντα και οι χρηματισμοί με παχυλούς αφορολόγητους μισθούς των γιατρών από τις φαρμακευτικές εταιρείες, ταξίδια, συνέδρια, δώρα, spa, συνοδούς πολυτελείας, ακόμα και με πολυτελή αυτοκίνητα.

Σκεφτείτε, ότι στις Η.Π.Α. και στις ευρωπαϊκές χώρες, τα γενόσημα φάρμακα σωστά αποτελούν το 70-80% των φαρμάκων τής αγοράς τής κάθε χώρας, ενώ στην τριτοκοσμική χώρα μας αποτελούν μόνο το 18% τής αγοράς! Η θεωρία των κουτόφραγκων αναβιώνει και στα γενόσημα. Δηλαδή, αυτοί είναι οι κουτοί κι εμείς οι ρωμιοί οι έξυπνοι...

Ζούμε σε μια χώρα, που έχει από τις υψηλότερες κατά κεφαλήν φαρμακευτικές δαπάνες στον κόσμο (πρώτη σε κατά κεφαλήν κατανάλωση αντιβιοτικών κ.λπ.), μια χώρα με σύστημα υγείας, που συνολικά χαρακτηρίζεται από προκλητή ζήτηση φαρμάκων και υπηρεσιών, που μαστίζεται από πελατειακές σχέσεις κι έχει πολλά μα πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης τής οργανωτικής του επάρκειας και περιορισμού των δαπανών χωρίς κινδύνους για την ποιότητα τής περίθαλψης και την ασφάλεια των ασθενών. Μια χώρα, που οι εναλλακτικές θεραπείες κατηγορούνται ως κομπογιαννιτισμός και προκλητικά δεν αναγνωρίζονται από τον εκάστοτε  αρμόδιο υπουργείο υγείας (αρρώστειας καλύτερα).

Επειδή το κράτος στην συγκεκριμένη περίπτωση προσπαθεί να συμμαζέψει αυτή την ιατρική ασυδοσία, οι γιατροί και οι σύλλογοί τους αντιδρούν με τρομοκρατικές δηλώσεις, για δήθεν υποβάθμιση τής δημόσιας υγείας. Οι εκβιασμοί και οι απειλές των χρηματιζόμενων γιατρών προς τις αμόρφωτες και τηλεκατευθυνόμενες μάζες, σχετίζονται με απεργίες, με απειλές, ότι δήθεν απειλείται η υγεία τους, ότι δήθεν τα φάρμακα δεν είναι ασφαλή και δραστικά και άλλα τέτοια.

Το θέμα των γενόσημων έφτασε και στη Βουλή, όπου όλοι οι β(ο)λευτές - γιατροί τής αντιπολίτευσης αντέδρασαν εναντίον των γενόσημων προστατεύοντας τα προσωπικά τους συμφέροντα, τα συμφέροντα των αφεντικών τους φαρμακευτικών κι ουσιαστικά τις μίζες τους. Γιατί, όλους εμάς μάς ενώνει ο παράς...Αντί οι ιατρικοί σύλλογοι τής Ρωμιοσύνης να κοιτάξουν κα συμμαζέψουν την πολυφαρμακία, που μαστίζει τη χώρα μας, την οποία εξ άλλου οι ίδιοι δημιούργησαν, κάνουν ακριβώς το αντίθετο επιχειρώντας να προωθήσουν-πουλήσουν ακόμα περισσότερα φάρμακα καταστρέφοντας όσο γίνεται την υγεία των ανθρώπων, γεμίζοντας παράλληλα τις τσέπες τους με παράνομο χρήμα.
Αυτή η μεθοδολογία εξηγεί και τον μακάβριο δείκτη τού Α.Ε.Π.: Όσο πιο πολύ καταναλώνονται φάρμακα και ιατρικά αναλώσιμα με συνέπεια την αύξηση των ασθενών και των νοσοκομειακών δαπανών τόσο υποτίθεται, ότι ευημερεί μια χώρα! (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Τα πραγματικά αίτια τού καρκίνου).


Αν και τα παραμύθια αυτά δεν τρώγονται με τίποτα, οι μάζες τα καταπίνουν αμάσητα. Βγαίνουν όλοι αυτοί οι φαρμακο-πωλητές γιατροί τα τσιράκια των φαρμακευτικών εταιρειών και λένε όλες αυτές τις χοντράδες και τα ψέματα, απειλώντας και εκβιάζοντας και περιέργως κανένας ακόμα δεν τους έχει πάρει με τα γιαούρτια. Γιατί σε πολιτισμένες χώρες αυτά δεν γίνονται με τίποτα.

Όμως, οι γιατροί μας δεν λένε στις μάζες, ότι για να γίνεις πολιτικός σ΄αυτή τη χώρα πρέπει να περάσεις πρωτίστως από τον ιατρικό σύλλογο (και κάποιοι απ΄το δικηγορικό σύλλογο), να εγκριθείς και ν΄ανέβεις. Στην τριτοκοσμική χώρα που ζούμε, από τους 300 β(ο)λευτές του κ(υ)νοβουλίου οι 280 είναι γιατροί και δικηγόροι! Μιλάμε για το ισχυρότερο παρακρατικό λόμπυ τής Ρωμιοσύνης, που κυβερνά μαζί με τ΄αφεντικά τους (τις φαρμακευτικές εταιρείες) την υποανάπτυκτη χώρα μας.

Ωραία δημοκρατία, δυο λόμπυ-φατρίες κυβερνάνε τη χώρα από τα παρασκήνια. Κι ύστερα ρωτάνε οι μάζες ποιοι κυβερνούν αυτή τη χώρα. Οι φαρμακευτικές ρε κορόιδα, οι φαρμακευτικές... Αλλά δεν φταίνε αυτοί, που τα κάνουν όλα αυτά, τα πρόβατα αυτής τής ανύπαρκτης χώρας φταίνε, που ακόμα μέχρι σήμερα κοιμούνται όρθιοι με τα τσαρούχια...

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


1 ΣΧΟΛΙΑ

  • Ανώνυμος 36324

    2 Ιαν 2016

    Μηπως κανεις κάπου λάθος ;
    Τα γενόσημα φαρμακα των ελληνικών εταιριών ειναι αυτά που τα δίνανε στους γιατρούς κάτω απο το τραπέζι και οχι ι πολυεθνικές οι οποίες φυσικα και δεν ειναι άγιες αλλα δεν ειναι και τόσο << ξεφτίλα >> οπως οι ελληνικές . Στο χώρο του φαρμάκου οι ελληνικές εταιρίες εχουν ( οχι όλες ) το όνομα του λαδωνω και οχι οι πολυεθνικές
    Ενας φαρμακοποιός