“ΕΙΜΑΙ ΒΛΑΧΟΣ,
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!”

Μιλάει
στην «Ελεύθερη Έρευνα»
ένας 82χρονος βλάχος
από την ορεινή Πίνδο

   

    - Για το ότι σήμερα οι βλάχοι έχουν ελληνική συνείδηση (την ψευδαίσθηση δηλαδή, ότι είναι απόγονοι δήθεν των αρχαίων ελλήνων) δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία. Έγιναν όμως, χωρίς να έχουν κάποια άμεση φυλετική σχέση με τούς αρχαίους έλληνες.

     - Δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί, ότι οι βλάχοι είμαστε έλληνες, ενώ μιλάμε λατινικά.

     - Την ελληνική γλώσσα μάς την επέβαλε δια τής βίας ο νεοελληνικός εθνικισμός. Στο χωριό μου, όταν ήμουν μικρός, είχε στείλει ένα δάσκαλο ο Μεταξάς, που μάς κτυπούσε, όποτε μάς ξέφευγε και μιλούσαμε στη μητρική μας γλώσσα, τα βλάχικα.

     - Αναγνωρίζω όμως, το ότι το νεοελληνικό κράτος με έκανε έλληνα, παρά τού ότι δεν είμαι, και νοιώθω την Ελλάδα ως θετή μου πατρίδα.

     Αυτά διευκρίνισε -μεταξύ πολλών άλλων ιστορικών, λαογραφικών κ.ά. στοιχείων-  στην «Ελεύθερη Έρευνα» σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε μαζί του, ένα βλάχος, ο κ. Γιώργος Μαυρομμάτης (82 ετών σήμερα), ο οποίος κατάγεται από την Τζούρτζια, ένα βλαχοχώρι τής ορεινής Πίνδου.

     Ακολουθεί απομαγνητοφωνημένο το πλήρες κείμενο τής συζήτησης.


  

     Αριστερά: Ο κ. Μαυρομμάτης τη δεκαετία τού ΄50, ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής Α΄ Εθνικής, ενώ κερδίζει κεφαλιά με τη φανέλα τού Αθηναϊκού.

     Δεξιά: Αριστερά όρθιος σε μια σχετικά πρόσφατη φωτογραφία του κατά τη διάρκεια  τελετής βράβευσης παλαιμάχων ποδοσφαιριστών.

 

    «Ε.Ε.»: Από πού προέρχεται η λέξη βλάχος;

     - Είναι γοτθικής προέλευσης και σημαίνει αυτόν, που μιλάει λατινικά.

 

    «Ε.Ε.»: Tο κουτσόβλαχος;

     - Προέρχεται από ένα χωριό τής Βουλγαρίας, το Κιουτσιούκ Καϊναρτζή, όπου υπογράφτηκε η ομώνυμη συνθήκη μεταξύ των τούρκων, που είχαν χάσει τον πόλεμο τότε (1768-1774) και των ρώσων. Με τη συνθήκη αυτή απέκτησαν δικαιώματα όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί των κατεχόμενων εδαφών, μεταξύ των οποίων ήταν κι οι ορθόδοξοι βλάχοι, που κατοικούσαν στον ελλαδικό χώρο, όπου εκείνο τον καιρό ζούσαν διάφοροι λαοί με διάφορες θρησκείες. Έτσι λοιπόν, από αυτό το χωριό, το Κιουτσιούκ Καϊναρτζή, οι τούρκοι ονόμασαν τούς βλάχους τού ελλαδικού χώρου κιουτσούκ-βλάχους  (κιουτσόβλαχους ―› κουτσόβλαχους), για τούς οποίους έλεγαν, ότι αυτοί ήταν τής συνθήκης Κιουτσούκ Καϊναρτζή, κιουτσούκ-βλάχοι, μην τούς πειράζετε, δεν είναι σαν τούς άλλους, είναι ελεύθεροι να πιστεύουν ό,τι θέλουν.

 

     «Ε.Ε.»: Ποιοί είναι οι βλάχοι, επομένως;

     - Οι βλάχοι είναι οι αρχαίοι δακοί, οι οποίοι κατάγονταν από τούς θράκες, που έμεναν στη βόρειο Ιταλία περί το Σάβο ποταμό, παραπόταμο τού Δούναβη κι εκλατινίστηκαν. Ήταν λαός σκληροτράχηλος, που παρενοχλούσαν τούς ρωμαίους, οι οποίοι με κανένα τρόπο δεν μπορούσαν να τούς υποτάξουν. Έτσι λοιπόν, εξ ανάγκης, ο αυτοκράτορας Τραϊανός περί το 100 μ.Χ., τούς εκδίωξε και απωθώντας τους έφτασαν μέχρι τη σημερινή Ρουμανία, η οποία πήρε το όνομά της από τούς ρωμαίους κι αυτό επειδή εγκαταστάθηκαν εκεί οι δακοί.

   

     Οι πρόγονοί μας λοιπόν, οι δακοί, βλέποντας πως το έδαφος ήταν έφορο, εγκαταστάθηκαν εκεί για πάντα, στην περιοχή, που ονομάστηκε Βλαχία. Η Βλαχία μαζί με άλλες περιοχές, όπως η Τρανσυλβανία κ.λπ. αποτέλεσαν το κράτος τής σημερινής Ρουμανίας. Από εκεί και σε διάφορες χρονικές περιόδους και για διάφορους λόγους, μετανάστευσαν προς άλλα μέρη, όπως Βουλγαρία, Σκόπια, Σερβία, Ελλάδα (περί το 1100 μ.Χ.) κ.λπ..

 


Εγκυκλοπαιδικό λεξικό
«Πάπυρος Λαρούς»,
λήμμα «Βλάχοι».

    Οι βλάχοι τής Ελλάδας αναφέρονται κατά πρώτον στην Ιστορία το 976 μ.Χ. από τον ιστορικό Κεδρηνό. Αργότερα τούς αναφέρει κι ένας άλλος ιστορικός, ο Κεκαυμένος, ως ποιμένες, ζώντες βίο ληστρικό σε απόκρημνες και δύσβατες περιοχές. Επί αυτοκράτορα Αλεξίου Α΄ οι βλάχοι αναφέρονται από όλους τούς ιστορικούς τής εποχής εκείνης.

     Στην Ελλάδα εγκαταστάθηκαν σε διάφορες περιοχές, Θεσσαλία, Μακεδονία, Ήπειρο, Στερεά κ.α.. Για την ιστορία θα αναφέρω, ότι οι βλάχοι όλων των περιοχών τής Βαλκανικής είχαν επανειλημμένα επαναστατήσει εναντίον των κρατών που διέμεναν και μάλιστα το 1183 ίδρυσαν το Μέγα Βλαχικό Κράτος, που εκτεινόταν από τη Βουλγαρία μέχρι τον Αξιό ποταμό τής Μακεδονίας με ηγεμόνα τον Ιωάννη Γιαννίτση (Ιωαννίτση).


Kατανομή των βλάχων στην Πίνδο και στην Ήπειρο στα τέλη τού 20ού αιώνα.

 

     «Ε.Ε.»: Αν οι βλάχοι κατάγονται από τούς αρχαίους θράκες, αυτό δεν σημαίνει, ότι είναι έλληνες;

     - Όχι, λάθος! Ποτέ η Θράκη δεν ήταν ελληνική. Στην αρχαιότητα ζούσαν πολλές φυλές εκεί, η δε έκτασή της περιλάμβανε τη σημερινή Βουλγαρία, τη Σερβία, τα Σκόπια, μέχρι το Δούναβη, ενώ έφτανε μέχρι τα μέρη τής σημερινής Τουρκίας, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα τού Μαρμαρά.

     Δείτε στην εγκυκλοπαίδεια τού «Ηλίου» για παράδειγμα, ότι στην αρχαία Θράκη θεωρούσαν ακόμα και μεγάλο μέρος τής βορείως τού Δούναβη περιοχής «κατοικούμενον κατά την αρχαιότητα υπό των γετών και δακών, θρακικών και τούτων εθνών... Οι θράκες, μετά των ελλήνων και των ιλλυριών, είναι οι καθ΄ αυτό αυτόχθονες τής χερσονήσου τού Αίμου». Κατά τούς ιστορικούς χρόνους η Θράκη έφτανε πολύ βορειότερα εισχωρούσα στη Σκυθία και σε όλη τη βορειοανατολική Ευρώπη, με σύνορα ακαθόριστα.Βάρβαροι θεωρούνταν οι θράκες την εποχή τού Στράβωνα.

 

     «Ε.Ε.»: Τι ήταν το βλάχικο κράτος τής Πίνδου;

     - Όταν τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο καταλήφθηκε η Ελλάδα, οι ιταλοί θέλησαν να μάς διεκδικήσουν, ως ιταλικής καταγωγής. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν ορισμένοι βλάχοι και πήραν την άδεια τού Μουσολίνι, για να δημιουργήσουν ένα κράτος βλάχικο υπό την ιταλική επιρροή. Τη Θεσσαλία την είχαν οι γερμανοί, ήταν ευκαιρία για το Μουσολίνι να διεκδικήσει κι αυτός ένα κομμάτι. Έτσι και με την άδεια τού Χίτλερ δημιούργησε ένα πριγκηπάτο, το λεγόμενο κράτος τής Πίνδου.

     Είχε πρόεδρο ένα ρουμανόβλαχο, τον Διαμαντέσκου, από το χωριό Βίτολα τού Μοναστηρίου (στα σημερινά Σκόπια). Αρχηγός τού στρατού, που αποτελείτο από 175 άνδρες, τούς λεγόμενους λεγεωνάριους (το όνομα ήταν από τούς ρωμαίους), ήταν κάποιος Ραπότικας. Αυτός ήταν παληός μακεδονομάχος, που όταν έφαγαν τα λεφτά και σταμάτησε το πλιάτσικο (σ.σ.: το οποίο ο νεοελληνικός εθνικισμός έχει ονομάσει Μακεδονικό Αγώνα, βλ. Μακεδονικός Αγώνας: Από το μύθο... στην Ιστορία), ο Ραπότικας άρχισε δικό του ανεξάρτητο πλιάτσικο, για να ζήσει. Τότε τον βρήκε ο Διαμαντέσκου και τον έκανε αρχηγό τού πριγκηπάτου. Ο Ραπότικας ήταν τότε γύρω στα 65.

     Σημαία τού κράτους ήταν η λύκαινα των αρχαίων ρωμαίων, που βύζαινε το Ρώμο και το Ρωμύλο, ιδρυτές τής Ρώμης. Πρωθυπουργός ήταν ο Ματούσας.

     Το κράτος αυτό το διέλυσε ο Μπελής, κατόπιν διαταγής τού Άρη Βελουχιώτη, ο οποίος έσφαξε όλους τούς λεγεωνάριους και τούς έγδαρε ζωντανούς ρίχνοντας στις σάρκες τους καυτό λάδι και αλάτι. Τον Ραπότικα τον συνέλαβαν σε μια ταβέρνα στη Λάρισα, όπου γλεντούσε με μια γυναίκα και τον σκότωσαν στο δρόμο πηγαίνοντας για το Αρχηγείο.

     Όσο για τον πρόεδρο, τον Διαμαντέσκου, τον κάλεσαν οι ρουμάνοι, για να δώσει λόγο, γιατί συνεργάστηκε με τούς ιταλούς, δεδομένου, ότι θεωρώντας τούς βλάχους μειονότητά τους, τούς διεκδικούσαν κι αυτοί. Έτσι λοιπόν, μη βρίσκοντας επαρκείς τις δικαιολογίες του, τον σκότωσαν.

Ταβέρνα σε ένα από τα βλαχοχώρια τής ανατολικής Πίνδου, την Αβδέλα: «La fitsiourlou di la moundi», που στα βλάχικα σημαίνει «το αγόρι τού βουνού». Η γλώσσα των βλάχων είναι λατινογενής.
 

     «Ε.Ε.»: Τι είναι η βλάχικη γλώσσα;

     - Σάς λέω τούς αριθμούς για παράδειγμα, πρώτα στα λατινικά (ιταλικά) και μετά στα βλάχικα: Ούνα - ούνου, ντούε - ντούου, τρε - τρε, κουάτρο - κουάτρο, τσίνκουε - τσίντζι, σέι - σέι, σέτε - σέτε κ.λπ.. Άλλα παραδείγματα: Γκαλίνα - γκαλίν (κότα), λα κάζα - λα κάσα (σπίτι), ίο βόι - ιό βόι (εγώ θέλω), πάνε - πούνι (ψωμί), φόρφικα - φόρφικα (ψαλίδι), άκουα - άκου (νερό) κ.λπ.. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η γλώσσα μας είναι λατινική (ιταλική). 

   

     Πώς μπορεί κάποιος να ισχυριστεί, ότι είμαστε έλληνες και μιλάμε λατινικά; Ποιός ο λόγος να αμφισβητούμε τη δήθεν ελληνικότητά μας; Εκτός κι αν τρελλαθήκαμε. Όχι δεν τρελλαθήκαμε! Απλά, είμαστε μυθομανείς, όπως λέει και η νύφη μου, η καρακατσάνα. Δηλαδή πλάθουμε μύθους και στο τέλος τούς πιστεύουμε κι εμείς οι ίδιοι, ότι είναι αληθινοί.

     Για το ότι σήμερα έχουμε ελληνική συνείδηση, ότι δηλαδή είμαστε δήθεν απόγονοι των αρχαίων ελλήνων, δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία. Γίναμε, χωρίς να έχουμε κάποια άμεση φυλετική σχέση με τούς έλληνες. 1000 χρόνια ζούμε εδώ, φυσικό είναι να θεωρούμαστε, ότι κι οι υπόλοιποι, όχι όμως, ότι έχουμε και φυλετική σχέση με τούς αρχαίους έλληνες... Από θεωρητικούς τού νεοελληνικού εθνικισμού ακούς βέβαια πολύ  μεγάλες ανοησίες. Ένας ρωμιός ακαδημαϊκός σε μια διάλεξή του έφτασε να μάς κάνει και φελλάχους λέγοντας, ότι η λέξη βλάχος είναι το φελλάχ!

     Η γλώσσα μας βέβαια σήμερα δεν ταιριάζει απόλυτα με την ιταλική, που είναι κι αυτή βέβαια λατινική, διότι με την πάροδο των αιώνων έχει κατά κάποιο τρόπο εκφυλιστεί. Σκεφτείτε, ότι από τότε έχουν περάσει σχεδόν 2000 χρόνια. Η γλώσσα μας ταιριάζει όμως απόλυτα με τη γλώσσα των κατοίκων τής Βλαχίας κι όχι με τη γλώσσα των άλλων ρουμάνων. Από τη Βλαχία, όπως είπαμε, φύγαμε πριν από 1000 περίπου χρόνια.

     Ακόμα και σήμερα, οι βλάχοι μιλάμε τη γλώσσα μας. Στο χωριό μου, τη Τζιούρτζια, τουλάχιστον οι ορεσίβιοι, μιλάνε 100% βλάχικα, όχι ελληνικά. Όσοι κατέβηκαν κάτω μιλάνε κι ελληνικά.


   Στα νιάτα τους, παρά τις διώξεις τους από το νεοελληνικό εθνικισμό, όλοι σχεδόν ήξεραν και μιλούσαν τα βλάχικα. Σήμερα, η γλώσσα τους ακούγεται όλο και λιγότερο. Οι κυράδες από το Μέτσοβο πάντως, μπορούν μια χαρά να συννενοηθούν στη γλώσσα των προγόνων τους.
 

     «Ε.Ε.»: Την ελληνική γλώσσα τη μάθατε επειδή το θέλατε ή σάς υποχρέωσαν;

     - Ο Μεταξάς μάς την επέβαλε. Είχε δώσει διαταγή κι ερχόταν ένας δάσκαλος θυμάμαι στο χωριό μας κάθε καλοκαίρι και μάς έκανε υποχρεωτικό καθημερινό μάθημα ελληνικών. Εγώ ήμουν τότε 7 - 8 χρονών. Όποιος τολμούσε να μιλήσει βλάχικα, είχε μια βίτσα ο δάσκαλος, ένα χοντρό ξύλο και μάς κτύπαγε στα χέρια. Να μιλάμε ελληνικά, όχι βλάχικα, διότι μάς διεκδικούσε η Ρουμανία.


     «Ε.Ε.»: Γιατί οι ρουμάνοι σάς θεωρούν δικούς τους και προβάλουν κατά καιρούς θέμα μειονότητας με την Ελλάδα;

     - Απλούστατα, γιατί από εκεί ξεκινήσαμε κι ήρθαμε στην Ελλάδα. Και όπως θεωρούν, ότι κι αυτοί κατάγονται από τούς αρχαίους δακούς, όπως κι εμείς, μάς διεκδικούν. Υπ΄ όψη, ότι όταν πάμε στη Ρουμανία μάς παρέχουν διάφορες διευκολύνσεις και δικαιώματα. Να σπουδάζουν για παράδειγμα τα παιδιά μας στα πανεπιστήμιά τους δωρεάν και χωρίς εξετάσεις, μάς παρέχουν δωρεάν εισιτήρια στις συγκοινωνίες, δωρεάν φαγητό κ.λπ..

   

     Εδώ έχω να υπενθυμίσω κάτι: Όπως είπαμε, βλάχοι υπάρχουν και στη Σερβία, στη Βουλγαρία, στην Αλβανία κ.λπ.. Το ερώτημα: Άν οι βλάχοι είναι έλληνες, τότε κι αυτοί οι βλάχοι σε αυτά τα κράτη είναι επίσης έλληνες! Γιατί δεν τούς έχει διεκδικήσει ποτέ η Ελλάδα κι ο νεοελληνικός εθνικισμός, που αρέσκεται να μιλάει για χαμένες πατρίδες και αδούλωτα αδέλφια μας;Υπάρχει απάντηση; Ασφαλώς όχι!  

     Να κι ένα ντοκουμέντο, για το άν οι βλάχοι είναι έλληνες: Η επιστολή τού Αλέξανδρου Υψηλάντη προς τούς βλάχους, όταν ξεκίνησε η επανάσταση στη Μολδοβλαχία το 1821. Δεν αποκαλεί τούς βλάχους έλληνες, αλλά δάκες.

 

   

     Όταν αρχές Μαρτίου 1821, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης έφτασε στα σύνορα τής Βλαχίας, έβγαλε προκήρυξη προς τούς βλάχους, στην οποία αποκαλούσε τούς βλάχους δάκες κι όχι έλληνες και διαχώριζε σαφώς την πατρίδα τους από την δική του.

 

     «Ε.Ε.»: Γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις ανέκαθεν σάς θεωρούν έλληνες, ενώ δεν είστε;

     - Από θέμα σκοπιμότητας. Κι έχουν δίκιο. Αν δεν μάς θεωρούσαν έλληνες, τότε αυτόματα τίθετο θέμα μειονότητας με όλα τα επακόλουθα. Έτσι λοιπόν, μάς θεωρούν έλληνες και κλείνει το θέμα. Για την Ελλάδα βέβαια, όχι για τη Ρουμανία, η οποία πάντοτε θα μάς διεκδικεί κι αυτή με το δίκιο της, βέβαια.

     Να λέμε, όμως και την αλήθεια. Η Ελλάδα μάς θεωρεί έλληνες και δεν κάνει καμμία διάκριση σε βάρος μας. Τα δικαιώματά μας σε όλους τούς τομείς είναι όπως για όλους τούς έλληνες. Από εκεί και πέρα είναι θέμα ικανότητας και αξίας να φτάσουμε σε ανώτατα αξιώματα, όπως και μέχρι την πρωθυπουργίας, σαν τον Κωλέττη, τον Λάμπρου κ.λπ. και σαν τον Αβέρωφ, βλάχο από το Μέτσοβο, που κι αυτός παραλίγο να φτάσει.

     Είμαι βλάχος, δεν είμαι έλληνας! Αναγνωρίζω όμως, ότι το ελληνικό κράτος με έκανε έλληνα δίχως να είμαι και την Ελλάδα θετή πατρίδα μου, πράγμα, που οφέλησε κι εμένα και όλους τούς βλάχους, παρά να ήμασταν μειονότητα. Θλίβομαι όμως, γιατί η ένδοξος αυτός τόπος κυβερνήθηκε από ανίκανους και ανάξιους πολιτικούς κατά το πλείστον με αποτέλεσμα η χώρα σήμερα να φτάσει στο χείλος τής καταστροφής, που τελικά, δεν θα το αποφύγουμε. Θα ξαναγυρίσουμε στο μεσαίωνα με πείνα, φτώχεια, δυστυχία, εξαθλίωση και σκοτάδι.

Ένας βλάχος
στη ρωμαίικη παράδοση
τού Καραγκιόζη:
Ο Μπάρμπα-Γιώργος,
ένας μεγαλόσωμος
ορεσίβιος βλάχος.

     «Η Βλαχία, ήταν το βορειοδυτικό τμήμα τής Θεσσαλίας, που είχε αυτό το όνομα λόγω των βλάχων νομάδων ρουμανικής καταγωγής, οι οποίοι κατοικούσαν εκεί, όπως σήμερα στην ορεινή περιοχή». Από το βιβλίο "Excursion dans la Thessalie turque en  1858", το οποίο έγραψε ο γάλλος αρχαιολόγος - περιηγητής, Leon Heuzey, κατά τη διάρκεια τής παραμονής του στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών.

 

     «Ε.Ε.»: Από πού ήταν οι μεγάλοι ευεργέτες; Δεν ήταν ηπειρώτες;

     - Στο σχολείο διδάχτηκα, ότι όλοι αυτοί οι μεγάλοι ευεργέτες: Σίνας, Ζάππας, Τοσίτσας (Αβέρωφ) κ.λπ., ήταν ηπειρώτες. Δεν είναι όμως, ακριβώς έτσι. Όλοι αυτοί ήταν βλάχοι, αλλά επειδή έμεναν στην Ήπειρο, τούς παρουσιάζει το ελληνικό κράτος ως ηπειρώτες.

     Και ο Ρήγας Φεραίος βλάχος ήταν, όπως κι ο Νικοτσάρας, ο Γεωργάκης Ολύμπιος, ο Καρπενησιώτης και πολλοί άλλοι αγωνιστές τού ΄21, που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα, γιατί θεωρούσαν τούς εαυτούς τους έλληνες.

 

     «Ε.Ε.»: Το όνομα τού χωριού σας, Τζούρτζια, πώς προέκυψε;

     Υπάρχει μιά περιοχή τής Ρουμανίας, στα νότια, στην περιοχή τής Βλαχίας με το όνομα Τζούρτζου. Το πιο πιθανό είναι να έφυγαν από εκεί ορισμένοι κάτοικοι, που μετοίκησαν στην τοποθεσία τής σημερινής Τζούρτζιας φέρνοντας μαζί τους και το όνομα. Μιά παρατήρηση: Όλα τα χωριά στα λατινικά είναι γένους θηλυκού ή ουδέτερου, όπως π.χ. τα διπλανά μας χωριά, το Γαρδίκι, η Κρανιά, το Ντραγοβίτσι, η Μηλιά, το Συρράκο, το Μέτσοβο, τα Άγναντα, η Μουτσίαρα κ.λπ. κ.λπ..Το βλαχοχώρι Τζούρτζια,
όπως αναφέρεται
στο έργο:
«Μονογραφία περί βλάχων
ή κουτσόβλαχων»
(«Πανδώρα»,
τόμ. Κ΄, φυλ. 459, 1869).
 

To άρθρο λόγω έκτασης έχει αναρτηθεί σε δύο μέρη.

Τέλος Α΄ μέρους.

 

Διαβάστε το Β΄ μέρος  τού άρθρου κάνοντας κλικ εδώ.

 

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


135 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 47250

  8 Απρ 2019

  "αχιλλεας λαζαρου.βαλκανολογος"

  Άλλος ένας μίζερος υστερικός ψευδοεπιστήμονας που μαλακίζεται στην ψυχωτική παράκρουση που χαρακτηρίζει τις μεθυσμένες ασυναρτησίες του. Πρώτα να ξεμεθύσει και μετά να εκφέρει γνώμη.

  "ΕΛΛΗΝΙΚΟ"

  Όχι, δεν ισχύει, κόψε τα ληγμένα.

  "εκλατινισμένο"

  Wut? Κυριολεκτικά σε ΚΑΜΙΑ φάση της ιστορίας μας δεν δείχνει τους Αρμάνους σαν πρωταρχικά ελληνόφωνους, οπότε ΣΗΜΑΔΕΥΣΕ ένα στιγμιότυπο που δεν είχαμε αυθεντικά, ελληνικά ως γλώσσα. Όχι, δεν υπάρχει διότι το να εκλατινιστείς περιγράφεται ως μια μεταβατική διαδικασία όπου σημαίνει πως αρχικά είχες ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ μητρική. Δεν είχαμε, τέλος.

  "ξυπνηστε μας"

  ιΜ WoKe hurr durr

  "πνιγουν οι ανθελληνες"

  Πάσχεις από αδυσώπητη παράνοια, παντού οπωσδήποτε στο μυαλό σου διαφωνεί μαζί σου και σε διαψεύδει είναι ανθέλληνας. Αυτή η μανία καταδίωξης τι παραγωγικότητα σου προσφέρει στη ζωή;

 • Ανώνυμος 46897

  13 Φεβ 2019

  https://www.didaktorika.gr/eadd/handle/10442/23152

  Αρβανίτες της Αττικης με αυστηρη ενδογαμία παρολα αυτα εξισου Ελληνες οπως και οι υπολοιποι οπως λεει το τελικο συμπερασμα της διατριβής και τελικά οι θεωρητικες παρατηρήσεις του κ.Μπιρή ηταν τελικα ολοσωστες και με βαση την επιστημη αυτή.

  »Απο τη μελετη των συχνοτητων των αντιγονων των απλοτύπων και του »Δελτα’ του μειζονος συστήματος Ιστοσυμβατοτητας που αποτελει το κατεξοχην συστημα γενετικης ερευνας της ιστοριας των λαων …παρατηρηθηκε αυξημενη συχνοτητα απλοτυπων και Δελτα των Αρβανιτων της Αττικης ιδια περιοπυ με εκεινη των μαρτυρων που χρησιμοποιηθηκαν αλλα και ιδια με οποιεσδηποτε αλλες μελετες εχουν γινει στον ελλαδικό χώρο ..»[Από τα συμπεράσματα της εργασίας ]

 • Ανώνυμος 46758

  21 Ιαν 2019

  Συγχαρητήρια για το περιεχόμενο.

 • Ανώνυμος 46098

  6 Σεπ 2018

  Πάντως οι πλειοψηφία των βλάχων στα Βαλκάνια διατρανώνουν την ελληνική τους συνείδηση και νιώθουν περήφανοι , επειδή αποτελούν ένα παλιό ελληνικό φύλο.Το γεγονός ότι είναι στην ντοπιολαλιά λατινοφωνοι, οφείλεται αποκλειστικά στην ρωμαϊκή περίοδο και τις τότε συνθήκες που επικρατούσαν.Μεγαλο παράδειγμά αποτελούν σήμερα οι βλάχοι των Σκοπίων στην περιοχή του Μοναστηριού που προβάλλουν την ελληνική τους καταγωγή και διώκονται συνεχώς.

 • Ανώνυμος 45894

  15 Ιουλ 2018

  αχιλλεας λαζαρου.βαλκανολογος

  η ελληνικοτητα των βλαχων.

  εκλατινισμενο ΕΛΛΗΝΙΚΟ φυλο.

  ξυπνηστε μας πνιγουν οι ανθελληνες.

 • Ανώνυμος 45641

  9 Μαΐ 2018

  Και λίγα λόγια για τους Βλαχους στην Αλβανια ρε παιδια! Αυτοί έχτισαν το αλβανικο κρατος, δώρισαν στους Αλβανους την φουστανέλα και διαμόρφωσαν τον αλβανικο μύθο περί \"αυτόχθονων\" καθώς και την παραδοσιακή αλβανικη κουλτούρα.

 • Ανώνυμος 44620

  20 Ιαν 2018

  \"Ρουμανοβλαχοκαρακατσανοβουλγαροαλβανιτες \" λέει ο άλλος. Από εκεί καταλαβαίνεις πόσο ανίδεος είναι.

 • Ανώνυμος 44196

  13 Νοε 2017

  Tο ρουστανιζειν εστι βαρβαροτης [ρουστανιζω= τεμπελιαζω εις βαρος αλλων , καιροφυλακτω εις βαρος αλλων , \'\'καρφωνω \'\' ολους για κερδος ατομικο.] και παντοτε απο Ρουμανοβλαχοκαρακατσανοβουλγαροαλβανιτες που εκατονταδες χρονια βοσκουσαν προβατα εκει παραπερα [μοναδικη των ικανοτητα] και εκλεβαν τα τετραποδα των διπλανων των , και ειχαν την ικανοτητα να χεζουν ορθιοι παρατηροντας τα τετραποδα ΟΛΩΝ , ΗΡΘΑΝ απο καζακσταν ουζμπεκισταν , τουρκμενισταν και απο ουραλια και δυτικη κινα [ορεινα] και αραξαν για μεγαλη περιοδο στις \'\'\'κατασκηνωσεις΄\'\' της ουγγαριας και της ρουμανιας [βορειες εισοδοι των ασιατων] . Κατα περιοδους κατεβαιναν προς τα εδω ως λεηλατες η\'\' μεταναστες \'\'υπακουοι\'\' του καθε \'\'\' αρχοντα\'\' τυπου γυφτοκατακουζηνου και εσφαζαν ντοπιους οχι πολεμικα αλλα πουστικα εγκληματικα. Εχουν δωσει κωλο και \'\'μνια\'\' σε πολλους \'\'\'ανωτερους\'\'\'των βαρβαρικως ανα περιοδους ιστορικως. Σημερα ομως [τα τελευταια 100 ετη περιπου \'\'\'ξεροσταλιαζουν \'\' στο δημοσιο κοροιδευοντας το οπως και τους πολιτες ...σαν πραγματικοι \'\'\'κουραδες\'\'-πτυχιουχοι-τσαμπατζηδες της κρατικης μηχανης και θα το συνεχισουν σαν ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΟΥΡΑΔΟΜΑΝΕΙΣ απεναντι στο κρατος οι σκηνητες...] συνεχιζουν να τρωνε πινουν και στα αρχιδια των προς ολους σαν ευνουχοι-καρφια του σκυθοκαππαδοκα Αλη - πασα των Ιωαννινων. ΟΣΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ-ΚΛΕΦΤΡΩΝΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΖΟΥΝ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΠΟΥΝΤΣΑ [φωκα]

 • Ανώνυμος 44109

  24 Οκτ 2017

  Κατ\'αρχάς δεν ξέρει σωστά τα βλάχικα. Λίγες λέξεις έφερε ως παράδειγμα, πολλά λανθασμένα. Τέλος πάντων.
  Τους βλάχους τους χαίρομαι για τα πετρόχτιστα & τα κεντήματα, τα εργαλεία, τις διακοσμημένες γκλίτσες μέχρι τα παραδοσιακά φαγητά, το βλάχικο τραχανά & τις διάσημες πίτες. Όταν μιλάς σε έναν ξένο για την ελληνική φέτα (λατινική λέξη) ή το ελληνικό κοκορέτσι (λατινική λέξη), αναφέρεσαι σε ένα μέρος των παιδικών χρόνων και παράδοσής μου φίλε αναγνώστη. Στα βλάχικα θα δοκιμάσεις ότι καλύτερο υπάρχει από πρόβατα και γαλακτομικά, γιατί αυτή ηταν η ζωη τους.
  Τους ανθρώπους που τράβηξαν αληθινά ζόρια, και ποτέ δεν πούλησαν την συνείδησή τους. Την καθαριότητα & νοικοκυροσύνη των γυναικών, τυχεροί γενικά όσοι παντρευτούν βλάχα (εγώ δεν ανήκω σε αυτους), και την αληθινή μαγκια στους άνδρες, τσοπάνηδες και μαγκια τους, τίμια λεφτά, όχι όπλα & ναρκωτικά και ταχα μου \"αιλλοιναις\" που μαχαιρώνουν ανυπεράσπιστους μετανάστες ή ψοφίμια που καμαρώνουν με φραπεδια στο χέρι. Τέτοιοι να μας λείπουν γενικά σαν κοινωνία. Ανθρώπους που επίσης όταν τα κονόμησαν, ήθελα να βοηθήσουν με δωρεές τον τόπο τους. Αυτά μένουν.
  Στο σπίτι θα σε υποδεχτούν σαν δικο τους άνθρωπο, και θα σε έχουν σαν βασιλια. Φιλοξενία απ\'τις λίγες.
  Σε κάθε σπίτι θα δεις εικόνες αγίων. Ποτέ βλάχος δεν παρέδωσε την πίστη του, δεν \"τούρκεψε\", σε αντίθεση με κάθε λογης φάρα. Μαζί με Πόντιους, οι φυλές που φέρουν την Ορθοδοξία ψηλα. Και αυτό σε πολλους ξυνίζει. Περαστικά.
  Τους βλάχους επίσης τους έχουν άχτι οι περισσότεροι καθαρά λόγω εργατικότητας και προόδου. Είναι ελληνικό το φαινόμενο, όταν βλέπεις τον διπλανό να προκόβει, εσύ να εύχεσαι να του έρθουν ανάποδα, και όχι να κοιτάξεις και εσυ να προοδεύσεις. Ξανά περαστικά.

  Όσοι μιλάνε για φυλετικά χαρακτηριστικά, πολλοί στην Ελλάδα φέρνουν \"μογγολοφέρνουν\". Οι Βλάχοι όχι, γιατί καλώς ή κακώς δεν επιτρεπόταν \"ανακάτεμμα\" με άλλες φυλές.
  Συνεχίζει ακόμα σε ορισμένα μέρη.

 • Ανώνυμος 44066

  15 Οκτ 2017

  Ανώνυμος 43843 Οι Θράκες καμία σχέση δεν είχανε φυλετικά με τους Έλληνες, ήτανε λευκοί με γαλανά μάτια και κόκκινο μαλί και οι θεότητες τους αρχικά καμια σχέση επίσης δεν είχανε με το δωδεκάθεο όπως το αποκαλείς, στην συνέχεια σταδιακά με τον εξελληνισμό τους άρχισαν να δίνουν ελληνικά ονόματα και ιδιότητες στους θεούς τους. Με τους Δάκες επίσης διέφεραν, οι Βλάχοι είναι απόγονοι Δακών και η γλώσσα τους είναι όμοια με αυτήν των Ρουμάνων, βέβαια απο την περίοδο του εξελληνισμού τους και έπειτα, πριν 3 αιώνες σχεδόν, άρχισαν να χάνουν σταδιακά την φυλετική τους ταυτότητα και θεωρούντε πλεον Έλληνες, όπως όλοι οι υπόλοιποι Σλάβοι, Αλβανοί, Τούρκοι, Αθίγγανοι και λοιποί Ρωμιοί που οι πρόγονοι τους απέκτησαν μέσα στους τελευταίους αιώνες Ελληνική εθνική συνείδηση.

 • Ανώνυμος 43843

  6 Σεπ 2017

  Οι Βλάχοι είναι απόγονοι εκλατινισμένων Θρακών.
  Οι Θράκες ήταν συγγενικό φύλο με τους Αρχαίους Έλληνες, αλλά ούτε Ελληνικά μιλούσαν, ούτε Ελληνική συνείδηση είχαν. Πίστευαν όμως κι αυτοί στο δωδεκάθεο όπως οι Ρωμαίοι και οι Ετρούσκοι. Αυτό το στοιχείο, μαζί και με τα αποτελέσματα γενετικών ερευνών, δείχνουν ότι οι Θράκες ήταν για τους Έλληνες ότι ήταν και οι Ρωμαίοι και οι Ετρούσκοι, συγγενείς μεν, αλλά Έλληνες όχι!
  Ούτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες συμμετείχαν, σε αντίθεση με τους Μακεδόνες που ως Έλληνες είχαν δικαίωμα συμμετοχής.
  Οι Αρχαίοι Έλληνες χώριζαν τους Θράκες σε δύο κατηγορίες, τους πολιτισμένους Νότιους και τους Βάρβαρους Βόρειους. Με τους Νότιους οι Έλληνες είχαν στενές σχέσεις και υπήρξαν και μεικτοί γάμοι, ακόμη και ως την Αθήνα έφταναν Θράκισσες νύφες, ξανθές γαλανομάτες γαρ. Αλλά ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα οι γάμοι με τους Θράκες ήταν πάρα πολλοί, ιδίως μετά τον αποικισμό της Νότιας Θράκης από τους Έλληνες της Νότια Ελλάδας. Και έτσι προέκυψαν οι Θρακιώτες, που υπάρχουν ως και σήμερα και που φυσικά είναι Έλληνες.
  Αλλά και οι Μακεδόνες αναμείχθηκαν σε ένα ποσοστό με Θράκες. Όμως το Βόρειο τμήμα των Θρακών, οι Δάκες, δεν Εξελληνίστηκε , αλλά κατά τη ρωμαϊκή εποχή εκλατινίστηκε. Το Εκλατινισμένο κομμάτι περιλαμβάνει τους συμπατριώτες μας τους Βλάχους, οι οποίοι για άγνωστο λόγο-ίσως πόλεμο ή κάτι άλλο-κατέβηκε το Μεσαίωνα προς το Νότο. Επίσης, ένα κομμάτι των Θρακών εκσλαβίστηκε, και από αυτούς αλλά και από μία σειρά επιμειξιών με πραγματικούς Σλάβους προέκυψαν οι Βούλγαροι.
  Στη Βουλγαρία έχει βρεθεί αρχαία στήλη με Θρακική γραφή, ακατανόητη και αδιάβαστη ως τώρα.
  Είναι απόλυτα σίγουρο λοιπόν πως οι Θράκες δεν ήταν Έλληνες, ήταν όμως συγγενές φύλο που από τα αρχαία χρόνια εξελληνίστηκε στον Ελλαδικό χώρο. Η ιστορία επαναλαμβάνεται με τους μεσαιωνικούς απογόνους των Θρακών, τους Βλάχους. Δεν ήταν Έλληνες, αλλά έγιναν.
  Και φυσικά οι Βλάχοι των άλλων Βαλκανικών χωρών είναι με τη σειρά τους Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Σέρβοι, Αλβανοί.
  Το πρόβλημα πραγματικά όμως πού είναι?
  Γιατί να πρέπει εμείς να διεκδικήσουμε τους Βλάχους των χωρών αυτών, ή οι χώρες αυτές να διεκδικήσουν τους δικούς μας Βλάχους?
  Μήπως οι Κελτογαλάτες δεν ζουν σε όλη την Ευρώπη? Από την Ιρλανδία ως τη βόρεια Ιταλία! Εκεί γιατί καμία χώρα δεν προβαίνει σε διεκδικήσεις πληθυσμών? Γιατί μόνο στα Βαλκάνια πρέπει να υπάρχει αυτή η καφρίλα των διεκδικήσεων, τύπου "οι Βλάχοι είναι δικοί μας και όχι δικοί σας" ή "οι Θράκες ήταν πάντα δικοί μας και όχι δικοί σας"?
  Απλά αναρωτιέμαι...

 • Ανώνυμος 43452

  13 Ιουλ 2017

  Το πιθανότερο είναι,εάν οι Βλάχοι προέρχονται από την βόρειο Ιταλία,να είναι εκρωμαϊσμένοι Γαλάτες,πράγμα που είναι και το πιο πιθανό,οι οποίοι μετανάστευσαν στις περιοχές της Βαλκανικής!!!Καμία σχέση βέβαια με τους Ρουμάνους που τους διεκδικούν,γιατί εάν θέσουμε ως θέσφατο ότι η γλώσσα αποτελεί ένα ενοποιητικό φυλετικό στοιχείο τότε μπορούμε να πούμε πως όλλοι οι Λατινογενείς της Ευρωπης ανοίκουν στην ίδια φυλή...Ισπανοί-Πορτογάλοι-Ιταλοί-Γάλλοι κλπ.,πράγμα που δεν ισχύει!!!

 • Ανώνυμος 43417

  7 Ιουλ 2017

  40742 39255 αυτός παραέγινε ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. τον δωρίσανε φαίνεται το τρίτο το........γιαυτό πορνεύεται.

 • Ανώνυμος 42992

  27 Μαΐ 2017

  Και στο Αμέρικανικο σχολείο να πας αν δεν μιλάς την γλώσσα τους τιμωρία!!!

 • Ανώνυμος 42991

  27 Μαΐ 2017

  Όπως αρπαξες λοιπόν τα λατινικά ( γιατί Ρωμαίος δεν είσαι) έτσι αρπαξες και τα ελληνικά τώρα.

 • Ανώνυμος 42990

  27 Μαΐ 2017

  Λες οτι δεν είσαι Έλληνας επειδή μιλάς λατινικά. Ούτε Ρωμαίος είσαι όμως παρ' όλο που μιλάς ρωμαίικα. Οι δακογετες είναι Θράκες οι οποίοι εκ- κελτιστηκαν από τους Κέλτες οι οποίοι είχαν εκρωμαιστει. Η γλώσσα σας αποκαλειτο vulgar Latin δηλαδή επαρχιωτικα λατινικά. Το στερητικό Ά μπροστά από το Ρωμανοι μήπως υποδηλώνει ακριβώς το ότι δεν είστε ρωμανοι παρόλο που μιλάτε ρωμαίικα; το ρωμαϊκό κράτος εξελληνιστικε επί Ιουστινιανού 6 ος αιώνας αλλά Ο λαός σας τότε εβρισκετο εκτός ορίων του νέου ελληνορωμαικου κράτους- βυζαντιου και' ότι βρισκόταν βορείως του δουναβεως ενώ στις ίδιες περιοχές ζούσαν και οι γεπιδες ( Γότθοι) και αργότερα ουννοι ( Βούλγαροι από τον Βόλγα ποταμό και τέλος αβαροσλαυοι). Γονιδιακως είστε Θράκες αλλά πολιτισμικως είστε εκρωμαισμενοι Κέλτες.ί

 • Ανώνυμος 42401

  23 Απρ 2017

  Ανώνυμος 42102 Εντελώς άκυρο το "επιχείρημα" σου. Οι βλάχοι δώσανε το όνομα βλαχία στην ρουμάνικη περιοχή αλλά δεν σημαίνει πως είχανε κάποια σχέση με το βυζάντιο και την "ρωμανία". Η ρουμανία ναί, έχει σχέση με την "ρωμανία" στο όνομα, απο την αρχαία ρώμη, αλλά οι εθνικισταράδες του ρωμιοσυνισταν (και κατα φαντασίαν απόγονοι των αρχαίων ελλήνων) πατήσανε πόδι και τους απογόρευσαν να λέγονται Ρωμάνοι-Ρωμαίοι (φοβούμενοι μην διεκδικίσουν οι ρουμάνοι το βυζάντιο) και έτσι εδώ προφέρονται Ρουμάνοι, ενώ παγκοσμίως είναι γνωστοί ως ΡΩ και όχι ΡΟΥ. Στα αγγλικά γραφετε Romania και όχι Rumania.

  Πάντως απο όπου και να προέρχονται Δεν είναι έλληνες οι βλάχοι, απλά οι βλάχοι του ελλαδικού χώρου εξελληνίσθηκαν, όπως οι αρβανιτες και οι λοιποι κάτοικοι της χώρας.

  Στις γείτονες χώρες οι Βλάχοι είχανε άλλη εθνικότητα, στην Σερβία ο επιστήμονας Νίκολα Τέσλα ήτανε Σέρβος Βλάχικης καταγωγής, ο Πίτου Γκούλι εθνικός ήρωας της βουλγαρίας, ήτανε Βούλγαρος Βλάχικης καταγωγής, οι βλάχοι της αλβανίας είναι Αλβανοί κτλ.

 • Ανώνυμος 42102

  9 Απρ 2017

  Ξεπερνάει και την πιο ακραία γελοιότητα όταν η πλήρης άγνοια βαφτίζει καθώς την συμφέρει την δήθεν ιστορική αλήθεια.

  Διότι όταν λέμε πως η ονομασία "βλάχοι" προέρχεται από τη Βλαχία, ομοιάζει σαν να λέμε πως ο Αμερικο Βεσπούτσι πήρε το όνομα του από την ήπειρο της Αμερικής. Για την περιοχή της Βλαχίας που αποδίδεται από τον συνεντευξιαζόμενο ως κοιτίδα των βλάχων κτλ, όπως γνωρίζουμε είναι η σημερινή Ρουμανία. Αν ίσχυε δε αυτό, όπως ο συγγραφέας ισχυρίζεται τότε το ίδιο θα ίσχυε και για την Ρουμανία, και σύμφωνα με την ίδια λογική, η Ρουμανία είναι η κοιτίδα όλων των Ρωμάνων ή και Ρωμαίων. Εν ολίγοις θα καταλήγαμε στο εντελώς φαιδρό ότι η Ρώμη και η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία είχε κοιτίδα την Ρουμανία, και από εκεί και πέρα θα καταλήγαμε με την αντίστροφη μέθοδο να την αντικαθιστάμε με την Δακία.

  Ωϊμέ, όμως παρόμοιες φαιδρότητες όπως με τον Αμερικο Βεσπούτσι ο οποίος -δήθεν- έλαβε το όνομα του από την Αμερική, ή όπως δήθεν οι Βλάχοι έλκουν την προέλευση του ονόματος τους από την Ρουμανία, έχουν ευτυχώς κάποιες απλές αποδείξεις που αποδεικνύουν το φαιδρό αυτών των ισχυρισμών.

  Όλοι γνωρίζουν για παράδειγμα ότι η Κωνσταντινούπολη ήταν η πρωτεύουσα της ανατολικής ΡΩΜΑΪΚΗΣ αυτοκρατορίας, και πως ασφαλώς και δεν πήρε το όνομα ρωμαϊκής από την Ρουμανία. Αλλά επιπλέον μία απο τις πιο χαρακτηριστικές και αρχαίες περιόχες την Κωνσταντινούπολης ονομαζόταν πολύ πριν από την εποχή του αυτοκράτορα Αναστάσιου του "δικορου", από την εποχή δηλαδή του μηδέν έτους και συνεχίζει να ονομάζεται έτσι μέχρι και σήμερον με το όνομα"Βλαχερναί". Σε αυτή την ευρεία περιοχή υπήρξε μάλιστα και ο περίφημος ιερός ναός της Παναγίας των Βλαχερνών, που παρομοίως κατόπιν τιμής ένεκεν δημιουργήθηκε και στην Ήπειρο,.

  Συνεπώς δεν πήρε ο Αμέρικο Βεσπούτσι το όνομα του από την Αμερική, αλλά το αντίθετο συνέβη. Νομίζω ; ;Oπως δεν έδωσε η Βλαχία το όνομα στους βλάχους, όπως άλλωστε δεν έδωσε η Ρουμανία (ρωμανία δηλαδή) το όνομα στους Ρωμαίους !!!!!!

 • Ανώνυμος 41982

  31 Μαρ 2017

  Ανώνυμος 41888 έγραψε...
  Παρεπιπτόντως μήπως έχεις κάποια συγγένεια με ενα φασιστοειδές ονόματι "ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ"; Διότι μου φαίνετε λίγο περίεργο Αλβανός να γράφει στα κεφαλαία.
  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ματσεντον σλαβευκ τυποι μπιλαντοπουλοι ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ αγγλοι γαλοι πορτογαλοι ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΟΜΟΔΟΞΩΝ μας, ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΕΜΕ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ''ηλιθιοι'' ΕΙΜΑΣΤΕ φτου σου μεγαλε που σαν φτωχοπορνη κρυβεσαι σε αλλουνου επωνυμο.

 • Ανώνυμος 41896

  28 Μαρ 2017

  https://www.youtube.com/watch?v=V6upzg8AR0A

 • Ανώνυμος 41888

  28 Μαρ 2017

  Ανώνυμος 41194 Καλά ντε, δεν θα σου "φάμε" την ιστορία, είχαμε τους νεο-ρωμιούς, τώρα έχουμε και τους αλβανούς. Παρεπιπτόντως μήπως έχεις κάποια συγγένεια με ενα φασιστοειδές ονόματι "ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ"; Διότι μου φαίνετε λίγο περίεργο Αλβανός να γράφει στα κεφαλαία.

 • Ανώνυμος 41194

  27 Φεβ 2017

  NA KSERETE TIN ALITIA KAI MONO TIN ALITIA; O KOSTANDIN ZHAPAS KAI O VANGJEL ZHAPAS ITAN ALVANI ORTODOKSI STO TRISKEVMA KAI OXI VLLAXI .

 • Ανώνυμος 40742

  27 Ιαν 2017

  Ανώνυμος 40378

  ΒΛΑΧΟΣ = ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ.
  ΠΑΨΕ ΝΑ ΕΓΩΙΣΤΟΦΕΡΝΕΙΣ.

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 40378

  17 Δεκ 2016

  Καλα αυτον τον μπαρμπα πρεπει να τον εχουν μετρησει πολλες φορες τα πλευρα με την γκλιτσα οι αλλοι βλαχοι με τις ανοησιες (και ειμαι πολυ ευγενικος) που ελεγε.Εν πασει περιπτωσει αν δεν γουσταρει την πατριδα του μπορει να τσακιστει και να παει οπου θελει.Οποιον Βλαχο συμπεριλαμβανωμενου και εμου να ρωτησεις θα σου πει πως πρωτα ειναι Ελληνας και μετα Βλαχος εκτος φυσικα ορισμενων εξαιρεσεων οπως του ''κυριου'' (ο Θεος να τον κανει)

 • Ανώνυμος 39911

  20 Οκτ 2016

  ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΙΛΟΥΣΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΠΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΕΞΗΣ : ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 40; ...ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ...

 • Ανώνυμος 39701

  17 Σεπ 2016

  39330 ΑΞΕΣΤΑ ΑΛΙΤΗΡΙΟΣ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ..
  ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΑΛΙΤΗΡΙΑ ΒΓΔΕΛΙΓΜΑΤΙΚΟ ΒΡΙΖΟΣΠΟΡΟ!!!!!
  ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΒΕΝΤΗ
  ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΦΑΡΑΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ
  ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ
  ΜΕΛΕΤΗΣΕΣ ΤΑ ΦΑΝΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ
  ΚΑΙ ΑΙΦΝΗΣ ΡΑΤΣΑΦΕΡΝΟΣ ΕΓΩΪΣΤΟΜΑΝΗΣ
  ΑΡΑΔΙΑΖΕΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ
  ΠΕ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΔΑΗ
  ΟΥΝΟΣΠΕΡΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ἤ ΓΟΤΘΟΣΠΕΡΜΟΣ ἤ ΣΛΑΒΟΣΠΕΡΜΟΣ ἤ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΣΠΕΡΜΟΣ.
  ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. ΞΕΡΕΙΣ ΝΤΟΥΒΑΡΙ ΓΙΑΤΙ;;
  ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ ΕΥΜΑΙΟΥ ΚΥΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ
  ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΥΜΑΙΑ ΚΕΔΝΑ ΠΡΑΤΤΕΙ
  ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΡΙΤΟΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΠΕΡΝΕΙ
  ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟ ΖΩΟΣΠΕΡΜΟ ΤΗΣ ΦΑΡΑΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΒΙΑΣΜΑ ΠΟΘΗΤΕΥΕΙ.
  ΓΙΑΥΤΟ ΜΠΙΝΕΝΤΟΠΟΥΛΕ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΑΜΕ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΠΑΣΤΑΡΔΗΣ ΡΑΤΣΑΣ ΑΡΕΙΑΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΟΥ ΆΡΗ ΜΑΣ.
  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ
  ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΜΠΡΑΤΣΑ ΕΧΟΥΝ
  ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΙ ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΟΥΝ.
  ΖΩΟΝΟΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΕΡΦΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
  ΠΟΥ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ
  ΟΙ ΑΔΕΡΦΑΡΕΣ ΤΩΝ ΟΥΝΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΙΚΙΣΑΝ ΜΕ ΑΙΜΟΒΟΡΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ
  ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΑ ΜΕ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥΛΑΜΕ ΜΑΓΚΙΚΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑ.
  ~
  Bielidopoulos ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ

 • Ανώνυμος 39657

  6 Σεπ 2016

  Καράβλαχοι και Αρβανίτες ! Δίγλωσσοι, ορεσίβιοι και απολίτιστοι. Καταπατητές και αναρχοδομηστες με πελατειακές σχέσεις προς το κράτος . Ήρθαν οι πραγματικοί Έλληνες, πρόσφυγες απο τήν Ιωνια το 1922 με αποτέλεσμα από 500 τα επαγγέλματα στην χώρα να γίνουν 1500 και αυτοί τους έβριζαν σε ξένη γλώσσα (τήν δική τους) και πουλούσαν το νερό με το ποτήρι !!!!!! .Άξεστοι. Η αρρώστια του Ελληνισμού..

 • Ανώνυμος 39408

  3 Αυγ 2016

  Ανώνυμος06102013123224

  Οι Καππαδόκες είναι Πέρσες στην καταγωγή και οι Βλάχοι είναι Δάκες, δηλαδή γηγενείς της Ρουμανίας, για τους Σαρακατσάνους παίζετε, αν τους προσέξει κανείς πολλοί είναι ξανθοί λευκοί με σχιστά μάτια, πιθανότατα μίξη Τούρκων και Σλάβων, οι Πόντιοι πάλι ήτανε Ασιάτικα φύλλα που εξελληνίστικαν, στην πλειοψηφία τους είναι μελαχρινοί με γαμψές μύτες, χαρακτηριστικά Αρμένων και Περσών, πολλοί πάλι Πόντιοι είναι σχιστομάτηδες, μια δόση δηλαδή Τουρκιάς την έχουν μεσα τους και άλλοι ξανθοί λευκοί, λογικό άλλωστε, και με Σλάβους ανακατευτήκανε κατα καιρούς.
  Αν εσύ όλα αυτα τα δικαιολογείς ως αρχαιο-ελληνικά, δικαίωμα σου, δεν μπορώ να σου πάω κόντρα στο φαντασιακό σου.


  "φυλες που εγκατασταθηκαν στον Ελληνικο χωρο κατα καιρους . Αλλες εγιναν φιλικα δεκτες και ενσωματωθηκαν στο Ελληνικο εθνος και αλλες οπως οι Σλαβοι οχι"  Λάθος, πάνε στην Ήπειρο και την Θεσσαλία και δες εκεί ανθρώπους λευκούς με ξανθό μαλλί και σχεδόν στρογγυλα κεφάλια, είναι απόγονοι Σλάβων και πίστεψε με ζούνε στην ιδέα πως κατάγονται απο τους αρχαίους Έλληνες.

  Αν εσύ είσαι ανακατεμένος, μην το δικαιολογείς πως όλοι οι πρόγονοι σου ήτανε καθαρόαιμα ελληνικά φύλλα όπως λες για να νιώσεις όμορφα.

  Στον στρατό υπηρέτησα και εγώ 3 χρόνια, έφαγα ασκήσεις με το κουτάλι, φυσικά όλα τότε τα είχα κάνει απο αγάπη προς την πατρίδα, είχα πολλά να με βασανίζουν αλλά δεν έγινα γιωτάς.

  Είμαι 34 ετών σήμερα, εσύ μπορεί να μην βρέθηκες ποτέ σε δύσκολη θέση έναντυ άλλων Ελλήνων αλλά εγώ βρέθηκα πολλές φορές και κατάλαβα πως εν τέλη στην Ελλάδα όλα αυτα τα περι πατριωτικής αλληλεγγύης είναι ένα παραμύθι, ο κάθε ένας το εγώ του κοιτάει και μώλις κάποιος βρεθεί στην δύσκολη θέση τον πατάνε οι υπόλοιποι.

  Αυτή είναι η πραγματική Ελλάδα και όχι η Ελλάδα "καλών και φιλόξενων ανθρώπων". Δυστυχώς οι λίγοι (και όχι βολεμένοι) που βρεθήκαμε και βρισκόμαστε μόνοι να αντιμετωπίσουμε την ζωή ξέρουμε με τί λαό έχουμε να κάνουμε.

  Εγώ βέβαια άργησα λίγο, μέχρι τα 30 μου στο 2012 ήμουν εθνικιστής, μέχρι που έγινε κάιτ πολύ άσχημο το οποίο με τραυμάτησε ανεπανόρθωτα και αναθεώρησα όσα πίστευα περί έθνους.

  Τώρα πια είμαι άνθρωπος και όχι Έλληνας.

 • Ανώνυμος 39407

  3 Αυγ 2016

  τί κάνεις στα Ρουμάνικα = τσιτς φατς

  τί κάνεις στα Βλάχικα = τσιτς φατς

  ο Υψηλάντης αποκαλούσε τους Βλάχους ως Δάκες και οι Δάκες ως γνωστόν δεν ήτανε Έλληνες στην καταγωγή.

  Οι ίδιοι οι Βλάχοι αρχικά επαναστάτησαν με ένα όνειρο, να κτίσουν ένα ανεξάρτητο ελεύθερο Βλάχικο κράτος κάπου στην Θεσσαλία.

  Τώρα αν μετά απο πλύση εγκεφάλου, τους κάνανε να πιστεύουν ότι είναι Έλληνες, άλλο θέμα.

  Εφόσον όμως διαλέξανε στις μέρες μας να είναι Έλληνες, τότε είναι και δνε έχει κανείς δικαίωμα να τους το αφαιρέση.

  Αν πάλι κάποιοι απο αυτούς δεν αισθάνονται Έλληνες, πάλι δικαίωμα τους και κανένας δεν έχει δικαίωμα να τους επιβάλει να αισθάνονται ΄Ελληνες με το ζόρι.

 • Ανώνυμος 39401

  3 Αυγ 2016

  Η ακαδημίες της μολδοβλαχιας έγιναν από Έλληνες, η Ρουμανία είναι ελληνική επαρχία, οι Ρουμανοι δεν είναι Ρωμαίοι όπως μας λέει η Άννα η Κομνηνή, το ελληνικό κράτος είναι μια αποτυχημένη απόπειρα ανασύσταση της ΕλληνοΡωμαικης εξουσίας στην Κωνσταντινουπολη, οι βλάχοι δεν αισθανονται Έλληνες αλλά για Δακες που ακούμε καθώς και θρακες είναι πιπες διότι οι Ρωμαίοι δεν έκαναν ποτέ την μαλακία να κάνουν λεγεωνες από ντόπιους στην περιοχή τους, πχ οι σαρματες θα πάνε στην Βρετανία οι Συρίοι στην Ισπανία οι Έλληνες στην Γαλατία και πήγαινε έτσι, όλοι αυτοί οι πληθυσμοί είναι μη προσδιορισιμης εθνικότητας το κράτος τους και τα πολιτικά τους δικαιώματα ανάγονται στους Έλληνορωμαιους και στους Οθωμανούς προ τούτου Έλληνας δεν είναι μόνο ο γνήσιος απόγονος του Ησιόδου αλλά και ο ελληνας κάτοικος του ελληνικού εάν υπάρχει πάντα κράτους καθώς και της οποίας ελληνικής κοινότητας απανταχού στην οποία σχηματίζεται σε εν δυνάμει Έλληνα ακόμα και φυλετικά εάν και εφόσον μπορέσει να βρει ταίρι απόγονο του Ησιόδου!Είναι οι πράξεις των ελληνων και γονιδιακά αλλά κυρίως πράξεις τους που είχαν άμεσο αντίκτυπο στο μέλλον που μας κάνει Έλληνες, δεν φύτρωσε ο Υψηλαντης ούτε ο Μιχαήλ Καντακουζηνος Σειτανογλου από το πουθενά κάποιοι κίνησαν έναν τροχό έξω από ένα παλατι στην Κνωσό της Κρήτης και από εκεί έως και σήμερα οι Έλληνες αν όχι φυλετικά που εγώ θα πω και φυλετικά εν μέρει αλλά στάνταρ σαν πολιτικόκοινωνικό μόρφωμα, έθνος δηλαδή, υπάρχει ως αδιάρακτη συνέχεια!Ο Σαρπηδων με κάποιους Κάριους τους Σολυμους έφτασε στο σημερινό Ισραήλ /Γαλιλαία/Γάζα και εγκατασταθηκε εκεί όπου στην περιοχή της Ιερουσαλήμ χτίστηκε ένα ιερό στον Δία το ιερό των Σολυμων εξ ου και η ονομασία της γύρω πολης σε Ιερουσαλήμ, επίσης ο αδερφός του Βάλλου του βασιλιά της Αιγύπτου ο γεννημένος στην Μέμφις της Αιγύπτου Αγηνωρ έφτασε στην περιοχή της Συρία όπου χώρισε στην ουσία τα φεουδα της περιοχής στα παιδιά του τον Φοίνικα τον Κιλικα και τον Καδμο, θα το χοντρινω κι άλλο λέγοντας ότι ο Βααλ ο θεός της μέσης ανατολής δεν είναι παρά ο αδερφός του Αγηνωρ ο Βασιλιάς Βαλλος της Αιγύπτου.Αυτά λοιπόν ανήκουν στην στην ιστορία της προέλευσης των Ελλήνων, και ρωτώ άι και καταπίνω ότι ο Αγηνωρ και ο Σαρπηδων είναι Έλληνες οι μάζες που κουβαλουσαν ήταν Έλληνες? Εγώ πιστεύω οχι, αλλά εδώ είμαστε και συνεχίζουμε να κουβαλάμε τον σταυρό των ανθρώπων αυτων υπαρκτων η μη από τότε, τώρα αν οι βλάχοι δεν θέλουν ας βοσκισουν γίδια στην Πίνδο, για τους Αρβανίτες οι προκατοχοι του Καστριωτη ήταν σαφεις!

 • Ανώνυμος 39330

  1 Αυγ 2016

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ

  ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΑΣ, ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΙΑΤΕΣ

  ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ

  ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

  ΣΛΑΒΟΙ ΟΠΩΣ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ

  ΑΡΑΒΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

  ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΙΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΙ

  ~

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 39253

  30 Ιουλ 2016

  Ανώνυμος 38151

  Μόνο που η Λατινική γλώσσα επιβλήθηκε στους γηγενείς νοτιο-αμερικάνους απο τους Ισπανούς κατακτητές.

  Η Βλάχικη γλώσσα δεν επιβλήθηκε στους Βλάχους, απλά απο την Ρουμανία προέρχονται και δεν έχουν καμία σχέση με αρχαίους Έλληνες.

  Τώρα αν οι γηγενείς νοτιο-αμερικάνοι νιώθουν "proud Latins", δικαίωμα τους, όπως δικαίωμα και ενώς Βλάχου να νιώθει "proud Greek".

  Μόνο που ξέρουμε πως οι νοτιο-αμερικάνοι δνε ειναι Ισπανοί, όπως και οι Βλάχοι δεν είναι Έλληνες.

 • Ανώνυμος 39085

  23 Ιουλ 2016

  Ανώνυμος 32430 Λογικό είναι οι Βλάχοι να έχουν πολλά κοινά με τους υπόλοιπους λαούς εδώ στον Ελλαδικό χώρο εφόσον συνυπήρχαν για αιώνες. Στην πραγματικότητα ήρθανε απο την Ρουμανία, η Βλάχικη είναι σχεδόν ίδια με την Ρουμάνικη όπως και οι παραδοσιακές στολές τους και δεν έχουν καμία σχέση με αρχαίους Έλληνες, θα μου πείς ποιός σημερινός Ρωμιός κατάγετε απο τους αρχαίους Έλληνες, απλά επειδή μιλάνε Ελληνικά, έχουν την ψευδαίσθηση, όπως σαν να βλέπουμε μετα απο αιώνες τους Αμερικάνους να λένε πως είναι απόγονοι Άγγλων

 • Ανώνυμος 38151

  8 Απρ 2016

  Θεωρείς ότι οι βλάχοι όλων των χωρών πρέπει να αποτελέσουν ανεξάρτητα κράτη (ένα σε κάθε χώρα), ότι πρέπει όλοι μαζί να αποτελέσουν μαζί με τη Ρουμανία ένα κράτος ή τίποτε από όλα αυτά
  ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙΘΑ ΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
  ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΧΙΛΙΑΝΟΥΣ ΠΕΡΟΥΒΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΥΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΗ ΩΣ '''ΛΑΤΙΝΟΙ''' ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΗ ΛΑΛΙΑ
  ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΛΟΙΠΟΝ

 • Ανώνυμος 38150

  8 Απρ 2016

  Μια μεγάλη περιοχή της Ρουμανίας είναι γνωστή στην Ελλάδα ως Βλαχία, και μία άλλη ως Μολδοβλαχία.
  ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΞΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΓΡΚΙΝΓΚΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ
  ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ
  ΟΤΙ ΚΑΤΑΓΟΝΤΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΚΡΙΝΓΚΟ;;;;
  ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΥΓΧΕΕΤΑΙ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ

 • Ανώνυμος 38149

  8 Απρ 2016

  Οι Βλάχοι του Ελλαδικού χώρου ανέπτυξαν συν τω χρόνω ελληνική εθνική συνείδηση και πήραν ενεργό μέρος στην επανάσταση του 1821.
  ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ 6 ΜΧ ΑΙΩΝΑ ΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΑ ΛΑΤΙΝΟΦΩΝΟΥΣ ΑΠΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ [ ΒΛΕΠΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ] ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΩΝ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ....
  ΒΛΑΧΟΙ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΤΙΝΟΦΟΝΟΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΟΠΩΣ ΛΑΤΙΝΟΙ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΙ ΠΕΡΟΥΒΙΑΝΟΙ
  ΑΥΤΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΦΥΛΗ Η ΟΤΙ ΒΑΣΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΥΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ....
  ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ...

 • Ανώνυμος 38058

  4 Απρ 2016

  ΕΓΡΑΨΑ ΠΕΡΙ ΤΑ ''ΑΜΒΛΗΧΡΩΣ'' ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΣ ΝΟΗΜΑ ΠΕΡΙ Ελλησεων γλωσσας, ΔΙΔΟΝΤΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΩΝΟΥ ''ΒΛΑΧΟΣ'
  προκειται για το ρημα ''ΒΛΗΧΩ' χωρις ψευδεις ἴστορες ἱστορίες'
  ''Βιό Ϋλη ΗΧΩ''.ψαξτο μεσα απο την λεξη θα βρεις το αιτιο της φανερωσης της να νοηματιζει ενα ακομη κλωνο του δενδρου ''ΑΝΘΡΩΠΟΣ''.

 • Ανώνυμος 37873

  19 Μαρ 2016

  2. Οι Βλάχοι εμφανίζονται από τον 4ο μ.Χ. αιώνα. Αργότερα συμμάχησαν σε κάποια περίοδο με τους Βουλγαροσλάβους του Κρούμου και πολέμησαν τότε τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

  Οι Βλάχοι της Ελλάδας διακρίνονται κυρίως σε Αρμάνους (Ρωμαιόβλαχους) που μιλούν ή μιλούσαν βλάχικα και ελληνικά και σε Αρβανιτόβλαχους που είναι Βλάχοι των οποίων οι πρόγονοι είχαν ζήσει επί σειρές γενεών σε περιοχές με συμπαγή αλβανόφωνο πληθυσμό και μιλούν ή μιλούσαν βλάχικα, ελληνικά και αρβανίτικα. Αρβανιτόβλαχοι είχαν συνεργασθεί και με τον Αλή πασά.

  Τα βλάχικα των εδώ Βλάχων και μοιάζουν πολύ αλλά και διαφέρουν από τα ρουμανικά. Μια μεγάλη περιοχή της Ρουμανίας είναι γνωστή στην Ελλάδα ως Βλαχία, και μία άλλη ως Μολδοβλαχία.

  Η βλάχικη γλώσσα ανήκει στις ρομανικές (λατινίζουσες) γλώσσες. Μια μορφή βλάχικης γλώσσας είναι μία από τις τέσσερις επίσημες γλώσσες της Ελβετίας (ραιτορομανική). Το Google Ελβετία (Switzerland), διατίθεται στην αγγλική γλώσσα αλλά και στις γλώσσες που ομιλούνται στην Ελβετία, δηλαδή στα γερμανικά, στα γαλλικά, στα ιταλικά και σε βλάχικα (rumantsch). Επίσης αρκετοί αναφέρουν ότι οι λέξεις Ουαλός και Βαλόνος παραπέμπουν στη λέξη Βλάχος.

  Οι Βλάχοι σε κάθε χώρα, εφόσον δεν έχουν αφομοιωθεί, μιλούν τη βλάχικη γλώσσα και τη γλώσσα της χώρας στην οποία είναι εγκατεστημένοι ή μία γλώσσα κράμα των δύο γλωσσών.

  Οι Βλάχοι του Ελλαδικού χώρου ανέπτυξαν συν τω χρόνω ελληνική εθνική συνείδηση και πήραν ενεργό μέρος στην επανάσταση του 1821. Ως βλαχικής καταγωγής (από το Βελεστίνο της Θεσσαλίας), αναφέρεται ο Ρήγας Βελενστιλής ή Φεραίος. Βλάχοι ήταν επίσης ο Κωλέτης (Πρωθυπουργός από το Συράκο), οι ποιητές Ζαλοκώστας και Κρυστάλλης, ο Αβέρωφ, ο Στουρνάρης, ο Τοσίτσας, ο Σπύρος Λάμπρος και άλλοι. Και ο ποδοσφαιριστής Τραϊανός Δέλας, Βλάχος πρέπει να είναι.
  Τώρα μερικά ερωτήματα.
  Θεωρείς ότι οι βλάχοι κάθε χώρας (Ελλάδας , Αλβανίας, Βουλγαρίας , Ιταλίας, Ελβετίας Αυστρίας; οποιασδήποτε Γιουγκοσλαβικής χώρας), κακώς έμαθαν και μιλούν τη γλώσσα της χώρας στην οποία ζουν αιώνες τώρα;
  Θεωρείς ότι οι βλάχοι όλων των χωρών πρέπει να αποτελέσουν ανεξάρτητα κράτη (ένα σε κάθε χώρα), ότι πρέπει όλοι μαζί να αποτελέσουν μαζί με τη Ρουμανία ένα κράτος ή τίποτε από όλα αυτά;
  Ποια γλώσσα ήθελε να μιλά και μιλούσε ο Ρήγας Φεραίος;
  Σε ποια γλώσσα έγραψε;
  και
  Τι γνώμη νομίζεις ότι είχε για όλα αυτά ο "Βλάχος" Ρήγας Φεραίος;

 • Ανώνυμος 37265

  10 Φεβ 2016

  ΠΩΠΩΠΩ...ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ''ΘΕΩΡΙΕΣ'' ΠΡΟ 150 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΙΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ......Η ΣΥΧΡΟΝΟΙ ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΟΙ [ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΛΑΤΙΝΙΣΜΕΝΟΙ ] ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΕΡΙ ΡΟΥΜΑΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝΕ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΨΕΥΣΤΕΙ , ΛΕΝΕ ΠΕΡΙ '''ΚΑΠΟΙΟΥ'' ΛΑΟΥ [ΜΗ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ Η ΙΛΛΥΡΙΚΟΥ ΦΥΣΙΚΑ] ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ-ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΚΛΑΤΙΝΗΣΤΗΚΕ ΚΛΠΚΛΠ....ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ... ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝΕ ΕΚΛΑΤΙΝΙΣΜΕΝΟΙ-ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΠΛΑ ΗΜΙΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ [ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ]

 • Ανώνυμος 37146

  6 Φεβ 2016

  ΚΑΛΑ ΑΥΤΗ Η ΘΕΩΡΙΑ ΠΕΡΙ ΒΛΑΧΩΝ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΑΦΟΥ ΣΕΝ ΣΤΕΚΕΙΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙΣ...ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙΟΙΡΟΥΜΑΝΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΕΧΟΝΤΕ ΠΛΕΟΝ

 • Ανώνυμος 37035

  2 Φεβ 2016

  from Vlachs is Latinized Dacians docians is Thracian tribe in Thrace have greece colonies from 8 century BC and more back example city Istria close to the Danube. ....pelasgoi from thessalia and hpeiros moved north in the Thracian Peninsula, Asia Minor coast and the Aegean Islands and in the south: Viotia, Attica Argolida and Arcadia. Thessaly called (by Strabo E.) Pelasgiotis. Thessaly called previously Pelasgian Argos and Pelasgia from the King of thessaly Pelasgos and the Peloponnese which has first been called Apia. According to Herodotus (β. 56) Greece and the Historical even times was called Pelasgia
  Pelasgians were also: The Dorians and Aeolians according to Strabo, the Ionians who were called Pelasgians Aigialeis when lived in Achaia Ions from Ion son f Xouthos (Herodotus. A 56- Strabo XIV, 4.26), the Islanders It was opposite the coast of Asia Minor, Makednoi (Macedonians). Pelasgians were"in Asia Thracians" Moisoi, Phrygians, , Vythinoi, Maidovythinoi, Vevrykes, Mariandynoi, M, Maiones, Dryopes, Dacians and other Thracian races.

  Pelasgians moved to Crete and built the city Lyktos.

  Skyros and Skiathos occupied Pelasgians of Thrace (Geogr Graec.Min).

  Limnos and Imvros inhabited by Pelasgians (Irod.E, 26).

  The Island of Delos was called Pelasgia and Asteria (Fragm.Hist.Graec).

  Desert island 'Andros had colonized people Pelasgians (greek mythology 144). Generally the entire Balkan Peninsula, islands, and the coast of Asia Minor inhabited by Pelasgians .
  Εμφάνιση λιγότερων

 • Ανώνυμος 36343

  6 Ιαν 2016

  οπως εκλατινησθηκανε γλωσσικα οι ιδνιανικης καταγωγης περουβιανοι και κολομβιανοι ετσι εκλατινησθηκανε και πλυθησμοι στα βαλκανια .. επισης και οι αργεντινοι μιλανε λατινικα οπω και ς οι χιλιανοι γειτονες τους...και ομως δεν ανηκουν στην ιδια φυλη...ουε φυσικα κανεις ειναι '''ισπανος'' η ιταλος....εκλατινησθεντησες φυλες...διαφορετικες μεταξυ τους ..απλα πραγματα...ετσι και στα βαλκανια ειχαμε εκλατινισμους .αλλοι στη σημερινη ρουμανια και αλλοι στη σημερινη βορεια ελλαδα....η της ρουμανιας δεν εχουν ελληνικη εθνικη συνειδηση ...λογικο αφου δεν ειναι ελληνες...αλλα δακες στη καταγωγη εκλατινησθεντες γλωσσικα....οι εκλατινησθεντες γλωσσικα της μακεδονιας, βορειου και νοτιου ηπειρου ,νοτιων σκοπιων κλπ εχουν ....λογικο αφου ειναι ελληνες στην καταγωγη

 • Ανώνυμος 36155

  16 Δεκ 2015

  οι συγκεκριμενοι ειναι απογονοι δωσιλογων βλαχων...αποδεδειγμενα...κατισαντουςπολιτικους που μαςκαταντησανεοπως μαςκαταντησανε ..και οπως ολοι οι ελληνες δωσιλογοι [ βλαχοι και μη ] μισουν και την ελλαδα και τους ελληνες.....και οι απογονοι τους

 • Ανώνυμος 35672

  2 Νοε 2015

  ΣΤΟΥΣ 576,656.
  ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΣΑΣ ΕΘΙΞΑΝ.
  ΕΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΜΙΑΣ ΛΕΞΗΣ ΑΡΧΗ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΚΑΙ ΤΟΥΤΗ ''ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ
  ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΟΡΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΟΤΟ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ....
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΑΣ
  ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΧΙ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΙΛΑ
  ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΣΕ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ.
  ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΑΝΕΡΩΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ.
  ΕΓΡΑΨΑ ΠΕΡΙ ΤΑ ΑΜΒΛΗΧΡΩΣ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΣ ΝΟΗΜΑ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΔΙΔΟΝΤΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΩΝΟΥ ''ΒΛΑΧΟΣ''.

 • Ανώνυμος 35656

  31 Οκτ 2015

  Γιατί δεν υπάρχει στην Ελεύθερη έρευνα συνέντευξη έστω ενός ηλικιωμένου βλαχόφωνου Έλληνα που όμως, δεν χρειάζεται να αποδείξει γιατί αισθάνεται Έλληνας, απλά ξέρει, όπως και ήξερε πάντα για πιο λόγο οι Βλάχοι ήταν πάντα παρόντες στους Αγώνες του Εθνους. Τώρα ώσον αναφορά τον ηλικιωμένο του άρθρου διατηρώ επιφυλάξεις διότι όσους Βλάχους και αν γνώρισα από κανένα δεν άκουσα αυτήν την άποψη, και γνωρίζω ίσως και χιλλιάδες.

 • Ανώνυμος 35576

  20 Οκτ 2015

  Αν αυτο περι Βλάχων λέγεται Ελεύθερη έρευνα εγώ τότε είμαι αστροναύτης.Όχι δεν είμαι Βλάχα είμαι Μακεδόνισσα, αλλά δεν ξέρω από ποιες ξεφτυλισμένες προπαγανδιστικές σελίδες κάνατε την ψευτοέρευνά σας περι βλαχων.Όλοι οι σοβαροί ιστορικοί και ανθρωπολόγοι που ασχολήθηκαν με την έρευνα των Βλάχων επισημάνουν την αυθεντική Ελληνικότητα τους.Το ότι είναι λατινόφωνοι οφείλετε στο ότι επι Βυζαντίου ήταν μισθοφόροι στρατιωτες στα τάγματα των Ρωμαίων.Γράφανε ομως στην Ελληνική και ποτέ με λατινικούς χαρακτηρες.

 • Ανώνυμος 35277

  22 Αυγ 2015

  ΣΥΓΝΩΜΗ ΖΗΤΩ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΕΥΜΑΤΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΕΡΙΔΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
  ΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΙ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΑΣΤΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΓΩ ΥΠΑΡΞΙΑΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΟΥ.
  ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΒΛΑΧΩΝ ΒΡΗΚΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΑΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ
  παρε βοηθημα (Ο)Λ.3 ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙΣ (Ο) Λ.121 ἔως καί 137 «17» ἴστιοἤχοι * ʽʼδοκός ἰστός μέ πανιά ἰστία ἤχων Λ.3 περί Νεκυομαντείαςʼʼ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΣΤΑ ΜΕΔΕΩΝ ΣΟΥ ΑΡΧΕΙΑ: ʽʼἄρρενος καί θήλεος ὄρχειςʼʼ
  βληχωμαι:λατινιστη balo
  βληχη: Μυκηθμου τʽ ἤκουσα Βοῶν αὐλιζομένων οιῶν τε βληχην λατινιστη balatus
  βληχηθμος:λατινιστη balatura
  κατά Πινδαρο:ο ισχυρος
  απολλόδωρος 4.152:οἶον ὁτε βληχροῖσι κυλινδόμενον πελάγεσσι .......τό κύματος μιλεμα
  ιδε και α--βληχρως (Ο) ραψ. Λ.135, Ω.282 (Ι) ραψ. Ε. Θ.178
  Η ΑΡΧΗ ΜΟΥ ΚΑΘΕ ΡΟΗ ΑΠΟ ΦΘΟΓΓΟΥΣ ΔΡΟΜΙΖΕΤΑΙ
  ΚΑΘΕ ΦΘΟΓΓΟΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΣΗΣ ΝΟΟΣ ΜΥΘΕΥΜΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ (όπως και το λεκτικό ΕΛΛΗΝΑΣ)
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΜΑΣ ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΚΦΑΝΘΗΚΑΝ ΣΕ ΠΝΕΜΑΤΩ ΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΑΠΠΩΝ ΜΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ .
  ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
  ΑΥΤΑ

 • Ανώνυμος 35274

  21 Αυγ 2015

  Οι Αρμανο-βλαχοι είναι λατινοφωνοι αυτοχθονοι Ελληνες του βορειου Ελλαδικου χωρου ( Ηπειρου-Μακεδονίας) ,τα εθιμα ,η μυοσικο-χορευτικη τουςπαραδοση , η κτηνουτροφικη ορολογία τους εχει καταβολες εκ της αρχαιας ελληνικης .

 • Ανώνυμος 35204

  11 Αυγ 2015

  ΕΑΝ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΑΚΕΣ ΤΟΤΕΝΕΣ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΝΟΗΖΟΝΤΑΣ ΒΟΥΛΕΣ ΗΧΩΝ (ΣΚΕΨΕΙΣ ΗΧΩΝ)
  ΗΡΘΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΣΕ ΔΕΚΑ ΑΡΙΘΜΗΣΕΩΝ ΚΑΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΠΙΟΡΚΙΑΣ ΠΟΙΝΗΣ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΘΕΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΛΙΚΗ ΗΔΟΝΟΔΥΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ
  ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΔΙΔΟΥΝ ΣΤΑ ΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΥΦΑΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑ΄ΥΦΑΝΤΙΚΗΣ ΑΛΦΑΒΗΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΕΛΤΑ ΣΚΕΛΕΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΦΩΤΙΖΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΑ 7 ΙΡΙΔΟΧΡΩΜΑ ΦΩΝΗΕΝΤΑ.
  ΔΙΑ, ΙΔΕΑ, ΩΔΗ, ΔΕΩ........ ΑΠΟ ΔΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ(ΠΟΡΕΙΑ ΘΕΑΣΗΣ ΥΛΗΣ) ΩΣ Διά ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΛΕΚΤΙΚΟ ΔίΑΣ
  ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚΕΣ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΟ ΣΤΟ ΑΒΙΟ ΑΫΛΟ ΑΗΧΟ ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΕΥΤΗΜΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙΣΑΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ.
  ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΒΛΑΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ.
  ΕΙΤΕ ΟΛΟΟΣ ΖΩΝ ΝΑ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΑ ΑΪΔΙΑ ΔΩΜΑΤΑ
  ΕΙΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΙΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΔΕΑΚΟ ΧΟΡΟΧΩΡΟ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥ
  ΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΒΛΑΧΟ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΣΤΟ ΛΕΚΤΙΚΟ ΔΕΙΚΝΥΩ ΚΑΙ ΒΛΗΧΩ ΣΤΩΝ ΠΑΠΠΩΝ ΜΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΠΛΑΤΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΔΕΣ ΔΡΑΧΜΟΔΙΑΙΤΟΥΣ.
  ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΩΝΘΥΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  ΑΥΤΑ

 • Ανώνυμος 35202

  10 Αυγ 2015

  Ο Νίκολα Τέσλα, ο γνωστός επιστήμονας, ήτανε Βλάχος αλλά αισθάνονταν Σέρβος, ο Πίτου Γκούλι, εθνικός ήρωας της Βουλγαρίας και των Σκοπίων, ήτανε Βλάχος αλλά αισθάνονταν Βούλγαρος. Απλά οι Βλάχοι ανάλογα με την χώρα στην οποία εγκαταστάθηκαν, απέκτησαν και την ανάλογη εθνική συνείδηση. Στην καταγωγή τους όντως είναι Δάκες εκλατινισμένοι. Φυσικά όσοι Βλάχοι επέλεξαν να γίνουν Έλληνες, έγιναν και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τους αλλάξει συνείδηση, όπως και όσοι θέλουν να είναι σκέτο Βλάχοι επίσης έχουν κάθε δικαίωμα. Τώρα κάτι θεωρίες Πουλιανού που ήτανε εθνικιστής, τις ξέρουμε, όλοι Έλληνες είναι για αυτόν, όσοι ζουν στον Ελλαδικό χώρο.

 • Ανώνυμος 35019

  10 Ιουλ 2015

  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΥΣ
  ΩΡΑΙΟ ΟΝΟ=ΜΑ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΤΙ;; ΣΑΝ ΝΟΗΜΑ
  ΜΗ ΜΟΥ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΑ ΨΕΥΔΕΩΝ ΛΟΓΩΝ ΑΜΦΙΛΟΓΙΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΑ
  ΜΠΡΑΒΟ ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΧΟΣ . ΚΑΜΑΡΙ ΣΟΥ
  ΠΕΜΟΥ ΟΜΩΣ ΤΙ;;; ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΒΛΑΧΟΣ.
  ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ
  ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ
  ΤΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΩ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ
  ΜΕ ΛΙΓΟΛΟΓΑ
  ΠΟΥΘΕ ΝΑ ΗΡΘΕ
  ΠΟΥΘΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
  ΠΟΥΘΕ ΝΑ ΔΙΑΒΕΙ

 • Ανώνυμος 34907

  26 Ιουν 2015

  Πατέρας Θεοφάνης Μαυρομάτης (Φαν Νολι), Παπαχρήστος Νεγκοβάνης, Ναούμ Βεκιλάρτζι, Δημήτρι Λόλλι, Βασίλ Πάσκο, κτλ κτλ Όλοι οι επαναστατες τους ήταν απο Κολώνια, Ερσέκα, Μοσχόπολη, Κορυτσά, Μπεράτι κτλ κτλ και ήταν ορθόδοξοι. Μέχρι και η καθολική μητέρα Τερέζα ήταν Βλάχα.

 • Ανώνυμος 34906

  26 Ιουν 2015

  Εσύ που είσαι Αλβανολάγνος να λές οτι οι περισσότεροι (σχεδόν όλοι) εθνικιστές επαναστάτες Αλβανοι ήταν βλαχικής καταγωγής. Σου δίνω και τα ονόματα αν θές.

 • Ανώνυμος 34482

  1 Ιουν 2015

  Και να προσθέσω ότι όσες ανθρωπολογικές μελέτες έχουν γίνει για τους σημερινούς Βλάχους πιστοποιούν τα παραπάνω. Δηλαδή καμία διαφορά με τους λοιπούς Έλληνες και αρκετές διαφορές με τους Ρουμάνους. Διαβάστε το βιβλίο που πρότεινα "Η καταγωγή των Ελλήνων" και ξεχάστε τα περί Ρουμανίας.

 • Ανώνυμος 34481

  1 Ιουν 2015

  Οι Βλάχοι έχουν αρχαία Θρακική καταγωγή. Σας παραπέμπω στο βιβλίο του Δημόπουλου "Η καταγωγή των Ελλήνων". Οι Αρχαίοι Θράκες δεν ήταν βέβαια κανονικοί Έλληνες καθώς είχαν δική τους γλώσσα. Και οι Αρχαίοι Έλληνες τους περιγράφουν ως ξανθούς και γαλανομάτηδες κυρίως, άλλοι ερευνητές όμως λένε πως είχαν ίδια φυλετικά χαρακτηριστικά με τους Αρχαίους Έλληνες. Ο ανθρωπολόγος Άρης Πουλιανός από την έρευνα που έκανε στα οστά των Αρχαίων Ελλήνων και Θρακών διαπίστωσε απόλυτη ομοιότητα. Το ίδιο και μεταξύ Ελλήνων και Ρωμαίων. Ήταν λοιπόν ένα συγγενές φύλο και γι' αυτό όταν έγινε ο Ελληνικός αποικισμός της Θράκης εξελληνίστηκαν εύκολα. Οι Θράκες όμως ζούσαν σε όλη σχεδόν τη Βαλκανική-οι Δάκες ήταν όντως ένα παρακλάδι τους, αλλά λιγότερο συγγενείς των Ελλήνων-και γι' αυτό δεν μπόρεσαν να εξελληνιστούν όλοι. Επί Ρωμαίων οι βόρειοι Θράκες εκλατινίστηκαν(ΒΛΑΧΟΙ), και στο Μεσαίωνα στην περιοχή της Βουλγαρίας αναμείχθηκαν σε ένα ποσοστό με Σλάβους και εκσλαβίστηκαν. Οι Βλάχοι είναι λοιπόν το εκλατινισμένο κομμάτι των Βορείων Θρακών που υπό την καταπίεση των γειτόνων τους Ρουμάνων που τους θεωρούσαν μειονότητα, εγκατέλειψαν την περιοχή της Μολδοβλαχίας και κατέβηκαν προς τον Νότο ως πρόσφυγες. Ίδια περίπτωση ουσιαστικά με τους τουρκόφωνους Καππαδόκες που ήταν Έλληνες πρόσφυγες, αλλά τα Ελληνικά τα έμαθαν στην Ελλάδα. Αλλά εκεί η διαφορά θρησκεύματος έκανε κάθετο το διαχωρισμό μεταξύ Καππαδοκών και Τούρκων. Ενώ με τους Ρουμάνους που είναι Ορθόδοξοι κάποιοι μπερδεύονται και τους θεωρούν ίδιους με τους Βλάχους, λόγω της γλώσσας, ενώ δεν είναι. Κι οι Ιρλανδοί κι οι Σκωτσέζοι μιλούν Αγγλικά αλλά αν τους πεις Άγγλους θα σε στολίσουν κανονικά. Εν μέρει συγγενεύουν βέβαια οι Ρουμάνοι με Θράκες(Δάκες) αλλά και με Ρωμαίους, καθώς αποικίστηκαν από τη Ρώμη, αλλά αυτό δεν κάνει τους Βλάχους Ρουμάνους, γιατί τότε κι οι Ιταλοί Ρουμάνοι θα ήταν! Ποιο συγγενείς προς τους Θράκες είναι οι Βούλγαροι, οι οποίοι διεκδικούν κατά καιρούς την Ελληνική Θράκη! Εκσλαβισθέντες γαρ...Και μην ξεχνάμε την άλλη προπαγάνδα δυστυχώς για το άλλο γνωστό Θρακικό φύλο, τους Πομάκους. Και εκσλαβισθέντες και εξισλαμισθέντες!

 • Ανώνυμος 34271

  15 Μαΐ 2015

  ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΒΛΑΧΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΕΤΑΧΘΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ''''ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕΣ'''ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΙΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΙΤΕ ΥΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ [ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 40- ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ] ΕΙΤΕ ΥΠΟ ΣΕΡΒΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ...ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΥΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.....
  ΤΟ ΜΕΓΑΡΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ.....
  Όμως, οι βλαχόφωνοι Έλληνες του Μοναστηρίου παρουσίασαν πρωτοφανή οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη κατά τον 19ο αιώνα, η οποία τους επέτρεψε να χρηματοδοτήσουν εκκλησίες, σχολεία και συλλόγους, με τα οποία μπόρεσαν να αντέξουν στις ξένες πιέσεις. Χαρακτηριστικό του εθνικού αυτοπροσδιορισμού της ίδιας κοινότητας είναι το υπόμνημα που απηύθυναν προς τις Μεγάλες Δυνάμεις το 1903, το οποίο κατέληγε: "...λαλούμεν ελληνιστί, βουλγαριστί, βλαχιστί, αλβανιστί, αλλ` ουδέν ήττον εσμέν άπαντες Έλληνες και ουδενί επιτρέπομεν ν` αμφισβητεί προς ημάς τούτο".
  ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΕΣ
  ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟΒΟ
  Σε επιστολή της Κοινότητας Μεγάροβου στις 12 Ιουνίου 1907, που υπογράφεται από τους ιερείς και 102 οικογένειες, περιγράφεται με ακρίβεια η ταυτότητα της: ««… η δική μας κοινότητα, θεωρεί ιερό της καθήκον να ενώσει μαζί με των άλλων αδελφών μας και τις δικές μας διαμαρτυρίες. Δεν αποτελούμε χωριστή ομάδα από το ελληνικό γένος… Λεγόμαστε Βλάχοι… οι πόθοι μας, τα αισθήματά μας, είναι συνταυτισμένα, αιώνες τώρα, με των ελληνοφώνων αδελφών μας… Είμασταν και θα είμαστε Έλληνες» (ακολουθούν οι υπογραφές των ιερέων και 102 οικογενειών).
  ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΞΑΡΧΙΚΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΩΝ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΑΝΕ [ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ Η ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ] ΣΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΟΠΟΛΕΩΝ...ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΙΗΛΘΑΝ ΥΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ''''ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕΣ'' ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΡΑΦΕΤΕ

 • Ανώνυμος 34268

  15 Μαΐ 2015

  Βέβαια, η ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου καταδείχθηκε διεπιστημονικά και από τους R. Vulpe, Vl. Georgiev, Ol. Masson, P. Cabanes, N.G.L. Hammond, F. Papazoglou. Ο πρώτος αποκλείει στη Βόρειο Ήπειρο ύπαρξη ονομάτων ιλλυρικών. Βρίσκει δε μόνον ελληνικά και ρωμαϊκά. Τα δεύτερα υποδηλώνουν απαρχές εκλατινισμού Ελλήνων, δηλαδή γενέσεως Βλάχων. Πράγματι πρώιμη λατινοφωνία Βορειοηπειρωτών επισημαίνεται και για βιοποριστικούς λόγους προ ρωμαιοκρατίας. Επαγγελματίες, κατ’ εξοχήν μεταφορείς – αγωγιάτες, δραστηριοποιούνται στα βοηθητικά (auxilia) ρωμαϊκά σώματα και εξοικειώνονται με τη λατινική, όπως διαπιστώνουν οι S. I. Oost, N. G. L. Hammond, G. Cheesman, P. Cabanes... Η λατινοφωνία εμφανίζεται και εκτός της Β. Ηπείρου πάλι προ ρωμαιοκρατίας. Διότι Ρωμαίοι και Έλληνες αναγκάζονται να συμπράξουν για την περιστολή ιλλυρικών επιδρομών, βλαπτικών για όλους. Έτσι αποβαίνει απαραίτητη στους Έλληνες η εκμάθηση βασικής λατινικής ορολογίας στρατιωτικής, ώστε να πραγματώνεται συμμαχικός συντονισμός.
  Γρήγορα οι δυνατότητες εκλατινισμού Ελλήνων διευρύνονται. Ο Ρουμάνος C. Poghirc παραθέτει πέντε παράγοντες: Στρατός, Εμπόριο και οικονομικές δραστηριότητες, Ρωμαϊκή διοίκηση, δημόσιοι δρόμοι, Εκχριστιανισμός Βαλκανίων. Όλοι ισχύουν απόλυτα. Κατ’ ακολουθίαν οι Αρβανιτόβλαχοι είναι αυτόχθονες Βορειοηπειρώτες. Η αυτοχθονία άλλωστε και η ελληνικότητά τους επικυρώνονται και με ανάλυση του λατινογενούς γλωσσικού ιδιώματός τους, δοθέντος ότι τα δομικά στοιχεία του είναι ελληνικά, μη δυνάμενα να δανεισθούν, κατά τον Vl. Georgiev.
  Επιπρόσθετα δε ο Ν. Iorga ενεργώντας έρευνα στα Αρχεία της Πολωνίας για Βλάχους από τη Μοσχόπολη ανακαλύπτει αυτοπροαίρετες ενώπιον των Πολωνικών Αρχών δηλώσεις της εθνικής ταυτότητάς τους: Honoratus Demetrius Wretowski, Graecus, vinopola, de civitate Moscopolis... 1780...

 • Ανώνυμος 34256

  14 Μαΐ 2015

  Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ 1769 ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΙΓΥΡΩ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΥΣ .... ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΞΑΝΑΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ ΤΟ 1916....ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ

 • Ανώνυμος 34255

  14 Μαΐ 2015

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΛΑΧΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ''''ἈΛΒΑΝΟΙ'' ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ [ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ , ΤΙ ΓΙΝΕΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ...ΖΗΤΩ Ο ΠΑΝΙΛΛΥΡΙΣΜΟΣ ]
  Λίγους μήνες μετά την καταστροφή του 1769 επιστρέφουν στη Μοσχόπολη γύρω στις 5.000 κάτοικοί της που είχαν καταφύγει στα γύρω βουνά. Το ελληνικό σχολείο επαναλειτουργεί χωρίς όμως να αποκτήσει ποτέ τη φήμη και ακτινοβολία της παλιάς Ακαδημίας. Οι Μοσχοπολίτες όμως της διασποράς δεν ξεχνούν τη γενέτειρα τους.
  Στα 1840 με οικονομική ενίσχυσή τους, κυρίως εκ μέρους του Γεωργίου Σίνα ανεγείρουν το νέο κτίριο του ελληνικού σχολείου στο οποίο στεγάστηκαν το Νηπιαγωγείο, το Παρθεναγωγείο, και το Ημιγυμνάσιο της πόλης. Το νέο σχολείο λειτούργησε χωρίς κλυδωνισμούς ως το 1916 όταν η πολύπαθη Μοσχόπολη καταστρέφεται από τα άτακτα σώματα του Αλβανού Σαλή Μπούτκα στα πλαίσια επιχειρήσεων του Α Παγκοσμίου πολέμου.
  Χαρακτηριστικές είναι οι επιστολές που ανταλλάσσονται ανάμεσα στον Σαλή Μπούτκα και τους Μοσχοπολίτες προκρίτους.
  Λιάβδαρι 15 Οκτωβρίου 1916
  Προς τους Αζάδες χωρίου Μοσχοπόλεως
  Sali Butka
  ...Σας πληροφορώ ότι αύριο έρχομαι στη Μοσχόπολι. Ειδοποιήστε το λαό της ότι δεν έρχομαι για καταστροφή ούτε για λεηλασία αλλά έρχομαι να καταλάβω αυτήν και να υψώσω την Αλβανική σημαία εν ονόματι της Αλβανίας. Μάθετε καλώς ότι τα μέρη τυγχάνουν αλβανικά και όχι όπως φαντάζεσθε εσείς. Απόδειξη ότι η Ελλάς δύο φορές τα κατέλαβε τα μέρη αυτά και δύο φορές τα εγκατέλειψε. Μη γελασθεί κανείς από σας να ρίξει καμιά τουφεκιά εναντίον μας, διότι θα γίνει αίτιος να καεί το χωριό σας...
  Σαλή Μπούτκα.
  Στην Μοσχόπολη ήδη υπάρχουν εκπρόσωποι της Εθνικής Άμυνας του πρωθυπουργού Βενιζέλου. Συντετριμμένοι οι Μοσχοπολίτες πρόκριτοι συνυπογράφουν την απάντηση:
  Αξιότιμε Σαλή Μπέη
  Σας ειδοποιούμε ότι η επιστολή σας ελήφθη. Μάθετε ότι η Μοσχόπολις κατελήφθει επ ονόματι της Εθνικής Αμύνης και αν επιχειρήσεις να καταλάβει αυτήν θα αντισταθούμε.
  Οι Μοσχοπολίτες σιωπηλοί γνωρίζουν ότι ήρθε να πληρωθεί η εκ παραδόσεως περισωθείσα προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ο οποίος επισκεπτόμενος την πόλη στη μεγάλη δόξα της το 1760 προφήτευσε "... ελεύσεται ημέρα και η πόλις λεηλατηθήσεται και άχρι θεμελίων αυτής καταστραφήσεται". Διότι γνωρίζουν ότι η μοίρα της πόλης τους με αυτήν της Κορυτσάς, είχε χαραχθεί αλλού.

 • Ανώνυμος 34254

  14 Μαΐ 2015

  ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΓΙΑΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΒΛΑΧΩΝ
  . Ο Tache Papahagi (γλωσσολόγος, εθνολόγος, λαογράφος, συλλέκτης τραγουδιών στην Ρουμανία) στην πορεία της έρευνάς του στο βιβλίο ‘Poezia Lirica populara’ (λυρική λαϊκή ποίηση), Βουκουρέστι 1967, παραδέχεται μεταξύ άλλων ότι «όταν ακούσει κανείς τις μελωδίες των αρμάνικων -βλάχικων τραγουδιών θα οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι η αρμάνικη δημώδης ποίηση έχει προέλευση και καταγωγή ελληνική
  Ο εθνομουσικολόγος στη Ρουμανία G. Markou στο έργο του Folclor Muzical Aroman (Αρμάνικη μουσική λαογραφία), Βουκουρέστι 1977, μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «οι Αρμάνοι- Βλάχοι χορεύουν σε ρυθμούς η ονομασία των οποίων έχει ελληνική προέλευση (συρτός, συγκαστός, καραπατάκης,]
  Σε ερώτηση του δημοσιογράφου τότε και νυν συγγραφέα Γ. Έξαρχου στο Γ’ πρόγραμμα ραδιοφωνίας της ΕΡΤ το 1987 προς τον μουσικολόγο Γιώργο Παπαδάκη, όσον αφορά στη μουσική και στα τραγούδια των βλαχοφώνων, ο κ. Παπαδάκης απάντησε ότι «από την άποψη των κλιμάκων, των τρόπων, των διαστημάτων, των μουσικών οργάνων, αλλά και των ρυθμών πρόκειται, όχι απλώς παρεμφερή με τα ελληνικά, αλλά για τα ίδια τραγούδια (με τα ελληνικά). Η μόνη διαφορά είναι στη γλώσσα και φυσικά στον τρόπο προσαρμογής των συλλαβών στους ρυθμούς και τις μελωδίες»
  Επίσης, η μουσικολόγος τονίζει: «Πέρα από οποιεσδήποτε παρατηρήσεις σχετικά με τους Αρμάνους (Βλάχους) είναι γενικό λογικό να παραδεχτούμε ότι, η έντονη παρουσία των ελληνόφωνων τραγουδιών στην μουσική παράδοση των βλαχοφώνων της Πίνδου πηγάζει, όχι από μια εξωτερική επιρροή, αλλά μέσα από μια έντονη αυτοσυνειδησία εσωτερικής και μακρόχρονης σχέσης με τον ελληνισμό, μια σχέση, που για τους Αρμάνους της Πίνδου δεν είναι τυχαία, αλλά όπως δείχνουν τα δεδομένα πηγάζει από την ίδια τους την καταγωγή».Ο προαναφερθείς Samuel Baud-Bovy στο «Δοκίμιο για το ελληνικό δημοτικό τραγούδι», Αθήνα 1984, και στα «Κουτσοβλάχικα τραγούδια της Θεσσαλίας», Θεσ/νίκη 1990, συμπεραίνει ότι υπάρχει πολυφωνία στα τραγούδια των Βλάχων και ότι μουσικολογικά οι Σλαβόφωνοι και οι Βλαχοφωνοι της Ελλάδας στην απόλυτή τους πλειονότητα είναι απόγονοι αυτόχθονου πληθυσμού (όπως και τα συμπεράσματα των ανθρωπολόγων).

 • Ανώνυμος 34251

  14 Μαΐ 2015

  Ἑ­πο­μέ­νω­ς πε­ρίτρα­να ἀ­πο­δει­κνύ­ε­ται ἡ αὐτο­χθό­νια τῶν Βλά­χων, πα­ρα­δε­κτὴ δὲ καὶ ἀ­πὸ διακε­κρι­μέ­νους ἐκ­προ­σώ­πους τῆς ρου­μα­νι­κῆς ἐ­πι­στή­μης, π.χ. τοὺς A. D. Xenopol, A. Philippide, V. Parvan, T. Panpahagi, R. Vulpe, A. Procopovici, Th. Capidan…… Ὁ δὲ τελευ­ταῖ­ος, ἀ­φοῦ εἶ­χε με­σου­ρα­νή­σει ὡς πρω­τα­γω­νι­στής τῆς ρου­μα­νι­κῆς προ­πα­γάν­δας, κα­τὰ τὰ τέ­λη τῆς ζω­ῆς του ἔ­φτα­σε καὶ σὲ ἀν­τι­δι­κί­α μὲ τὸν κα­θη­γη­τή του στὸ Πα­νε­πι­στή­μιο τῆς Λει­ψί­ας G. Weigand, πα­σί­γνω­στο μί­σθαρ­νο ὄρ­γα­νο!
  Με­τα­ξὺ δὲ τῶν ἐ­πι­στη­μό­νων ἄλ­λων χω­ρῶν, οἱ ὁ­ποῖ­οι ὑ­πο­στη­ρί­ζουν τὴν αὐ­το­χθο­νί­α τῶν Βλάχων, συγ­κα­τα­λέ­γον­ται καὶ οἱ R. Pinon, Wace-Thompson, L. Niederle, Fr. Taillez, T. Vukanovic, M. Sivignon, A. Failler, P. Lemerle…… Ἐ­πι­πρό­σθε­τα ὁ κα­θη­γη­τὴς τοῦ Πανεπιστη­μί­ου Βου­κου­ρε­στί­ου καὶ ἀ­κα­δη­μα­ϊ­κὸς N. Iorga ἰ­χνη­λα­τών­τας στὴν Πο­λω­νί­α τοὺς ἀπόδη­μους Βλά­χους τῆς Ἀλ­βα­νί­ας ἔ­χει ἀ­πο­κα­λύ­ψει μὲ τὴν ἔ­ρευ­να στὰ Πο­λω­νι­κὰ Ἀρ­χεῖ­α, ὅ­τι στὶς το­πι­κὲς πο­λω­νι­κὲς ἀρ­χές, κα­τὰ τὸν 19ο αἰ­ῶνα, οἱ Βλά­χοι Βο­ρει­ο­η­πει­ρῶ­τες μα­ζὶ μὲ τὸ ἐπάγ­γελ­μα, ποὺ ἀ­σκοῦ­σαν, δή­λω­ναν συ­νά­μα ὅ­τι εἶ­ναι Ἕλ­λη­νες!
  Οἰ ἀπό­δη­μοι Βλά­χοι, κα­τὰ το­ν Stoianovich, καὶ στὶς ἄλ­λες χῶ­ρες ταυ­τί­ζον­ται μὲ τοὺς Ἕλ­λη­νες, ἀ­κό­μη καὶ στὴ Ρου­μα­νί­α, ὅ­που ἡ λέ­ξη Κου­τσό­βλα­χοι ση­μαί­νει Ἕλ­λη­νες, σύμ­φω­να μὲ τὸν ἀκα­δη­μα­ϊ­κὸ C. C. Ggiurescu καὶ τὸν Βυ­ζαν­τι­νο­λό­γο P. Nasturel.

 • Ανώνυμος 34249

  14 Μαΐ 2015

  ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ '''ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ'' ΗΤΑΝ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΕΤΑΧΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ '''''ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕΣ'''
  Ἀλ­λά τό ἴ­διο ἔ­τος, 1904, ἐ­πι­κει­μέ­νη­ς τῆς Ἀ­πο­γρα­φῆς τοῦ Χιλ­μῆ πα­σᾶ, κα­τέ­φθα­σε ἀ­πὸ τὴ Ρώ­μη ὁ Ρου­μᾶ­νος δι­πλω­μά­της N. Burileanu στὸ Δυρ­ρά­χιο μὲ μο­να­δι­κὸ σκο­πὸ τὸν πειθαναγκα­σμὸ τῶν Βλάχων νὰ ἀ­πο­γρα­φοῦν ὡς ……Ρου­μᾶ­νοι. Ὡ­στό­σο, σύμ­φω­να μὲ τὶς ἀρχεια­κὲς πη­γές, τὶς ὁ­ποῖ­ες δι­ε­ρεύ­νη­σε ἡ Ἐ­λευ­θε­ρί­α Νι­κο­λαΐ­δου,
  , «οἱ Βλα­χό­φω­νοι τῶν Τυράννων πι­στοὶ στὴν ἑλ­λη­νι­κὴ ἰ­δέ­α, μὲ σθέ­νος ἀ­πάν­τη­σαν ὅ­τι τί­πο­τε τὸ κοι­νὸ δὲν συ­νέ­δε­ε τὴ Ρου­μα­νί­α μὲ αὐ­τούς, οἵ­τι­νες στερ­ρῶς ἐ­χό­με­νοι τῶν πα­τρώ­ων, δὲν θὰ ἐ­πι­τρέ­ψω­σι σκάνδαλα καὶ ζι­ζά­νια καὶ ὅ­τι αἱ ὑ­πο­σχέ­σεις αὐ­τοῦ πε­ρὶ ἱ­δρύ­σε­ως τῆς σχο­λῆς μὲ πολ­λάς γλώσσας, καὶ Ἐκ­κλη­σί­ας με­γα­λο­πρε­ποῦς καὶ προ­στα­σί­ας ἰ­σχυ­ρᾶς ὑ­πὸ τὴν αἰ­γί­δα τῆς Ρουμα­νί­ας, σκο­πού­σης, ὡς εἶ­πε, νὰ συ­στή­ση καὶ Προ­ξε­νεῖ­ον ἐν Δυρ­ρα­χί­ῳ, δὲν δύ­ναν­ται νὰ μει­ώ­σω­σι τὴν ἀ­πε­ρι­ό­ρι­στον ἀ­γά­πην των πρὸς τὴν Ἑλ­λάδα. Πρό­σθε­σαν ἐ­πί­σης πὼς κά­θε ἀπό­πει­ρα δε­λε­α­σμοῦ τους μὲ χρή­μα­τα ἢ ἄλ­λα μέ­σα θὰ ναυ­α­γοῦ­σε, ὅ­πως εἶ­χε γί­νει στὸ παρελ­θόν. Ἀ­κό­μη καὶ αὐ­τὴ ἡ βί­α ἂν χρη­σι­μο­ποι­οῦν­τα­ν ἀ­πὸ τοὺς μπέ­η­δες τῆς πε­ρι­ο­χῆς, ὅπως εἶ­χε γί­νει πρὶν ἀ­πὸ πέν­τε χρό­νια, ὕ­στε­ρα ἀ­πὸ συμ­φω­νί­α τῶν μπέ­η­δων μὲ τὴν ρουμανικὴ κυ­βέρ­νη­ση δὲν θὰ ἀ­πέ­δι­δε».
  Ὁ κα­θη­γη­τή­ς τοῦ πα­νε­πι­στη­μί­ου τῆς Σορ­βόν­νης V. Berard σὲ συγ­γρα­φὴ του με­τα­φρα­σμέ­νη καὶ στὴν ἑλ­λη­νι­κὴ γλῶσ­σα ἀ­πὸ τὸ 1897, ἀ­να­φέ­ρε­ται στὸν Ἑλ­λη­νι­σμὸ τοῦ Δυρ­ρα­χί­ου
  «Σὲ ὅ­λα τὰ ὑ­παί­θρια κα­φε­νεῖ­α μι­λοῦν ἑλ­λη­νι­κά. Τὸ Δυρ­ρά­χιο ἦ­ταν τὸ φυ­σι­κό τους (τῶν Βλάχων) λι­μά­νι γιὰ τὶς σχέ­σεις μὲ τὴν Ἀγ­κῶνα, τὴ Ρα­γού­λα, ἢ τὴ Βε­νε­τί­α». Συμ­πλη­ρώ­νει δὲ ὅτι ἕ­να αἰ­ῶνα με­τὰ τὴν ἑλ­λη­νι­κὴ ἐ­πα­νά­στα­ση τὸ Δυρ­ρά­χιο «πα­ρα­μέ­νει κου­τσο­βλά­χι­κο λι­μά­νι». Σὲ ἄλ­λο ση­μεῖο­ τῆς συγ­γρα­φῆς του ὁ Berard ἀ­πο­κα­λύ­πτει: «Ἡ βλά­χι­κη συ­νοι­κί­α τοῦ Ἐλ­βα­σάν, ὅ­πως καὶ ἡ ἄλ­λη τοῦ Πε­κι­νί, ση­μει­ώ­νει καὶ αὐ­τὴ ἕ­να σταθ­μὸ στὸ με­γά­λο ἐμ­πο­ρι­κὸ δρό­μο τῶν Βλά­χων ἀ­πὸ τὴν Πίν­δο στὸ Δυρ­ρά­χιο. Οἱ Βλά­χοι αὐ­τοὶ ἔ­χουν τὴν δι­κή τους Ἐκ­κλη­σί­α, τὴ δική τους γλῶσ­σα καὶ τὰ δι­κά τους σχο­λεῖ­α (…). Ἑλ­λη­νι­κὸς ὁ κλῆ­ρος τους, ἑλ­λη­νι­κὴ ἡ λειτουρ­γί­α τους (…). Κον­το­λο­γὶς ἔχουν ἑλ­λη­νι­κὴ συ­νεί­δη­ση καὶ δη­λώ­νου­ν Ἕλ­λη­νες».

 • Ανώνυμος 33819

  28 Απρ 2015

  Ανώνυμος 28207 έγραψε...
  Ο βλάχος έχει απωθημένα στην ψυχή και κρυμμένο μίσος για τους Έλληνες!
  ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ [ ΜΗ ΒΛΑΧΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ] ΚΡΙΝΕΙ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ..ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ...ΞΥΔΙ

 • Ανώνυμος 33818

  28 Απρ 2015

  ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΤΟ 1821 ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ [ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ '''ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕΣ'' ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
  ΑΝΑΦΕΡΕΙ
  ''Ω ΑΝΔΡΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ'', 'ΣΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΑΣ.Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ'''....''ΖΗΤΩ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ'''
  ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .. ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ [ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ] Λ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...
  ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ...ΗΤΑΝ ΒΛΑΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

 • Ανώνυμος 33764

  27 Απρ 2015

  ΑΝ ΘΕΛΑΝΕ ΒΟΥΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΓΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΣΤΑ ΚΑΡΠΑΘΙΑ ΟΡΗ
  [ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΛΥΤΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ] ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΙΤΕ ΒΟΥΝΑ ΕΙΤΕ ΠΕΔΙΑΔΑ

 • Ανώνυμος 33746

  27 Απρ 2015

  ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΥΟΘΕΤΟΥΣΑΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ[ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΡΟΥΜΑΝΟΙ] ... ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ.....ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ

 • Ανώνυμος 33745

  27 Απρ 2015

  Ο ΙΔΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΑΛΛΟΥ
  Άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι γιοι των Ρουμάνων βοσκών, οι οποίοι σε κάποια άγνωστη περίοδο της παγκόσμιας ιστορίας πέρασαν το Δούναβη μαζί με τα κοπάδια τους και σταδιακά εξαπλώθηκαν στη Βαλκανική χερσόνησο. Είναι μια άποψη η οποία υιοθετείται από τους ίδιους τους Ρουμάνους,οι οποίοι με βάση αυτή την υποθετική συγγένεια προσπαθούν να προβάλλουν τις έμπρακτες διεκδικήσεις τους στις κατοικημένες από Βλάχους περιοχές.
  ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ...ΚΑΠΟΙΑ ''ΑΓΝΩΣΤΗ'' ΠΕΡΙΟΔΟ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΘΟΔΟ...ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΕΣ ΚΑΘΟΔΟΙ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΛΑΩΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΛΛΟ ''ΡΟΥΜΑΝΩΝ ΒΟΣΚΩΝ'' ΠΟΤΕ...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ' ''''ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ''
  ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΘΕΤΟΥΝ..ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ...ΑΠΛΩΣ ΕΙΚΑΖΟΥΝ...ΛΕΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΜΗΠΩΣ....ΑΚΥΡΟ....ΜΕ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ...ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΔΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΒΟΣΚΗΜΑ Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΠΙΝΔΟ [ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ]

 • Ανώνυμος 33744

  27 Απρ 2015

  Ένα περίεργο και ίσως όχι ασήμαντο γεγονός είναι ότι οι Βλάχοι, όταν μιλούν ελληνικά δεν προδίδουν το παραμικρό ίχνος ξένης προφοράς. Όντως είναι πιο εύκολο να εντοπίσεις ένα Βόρειο Βρετανό, όταν μιλάει τη γλώσσα του Νότου, παρά ένα Βλάχο που μιλάει ελληνικά γεγονός, το οποίο με κανένα τρόπο δεν ισχύει στην περίπτωση των Σλαβων που μιλουν και τα ελλινικα. Με εξαίρεση την επαρχιακή διάλεκτο, όλα τα υπόλοιπα σχετικά με τους Βλάχους-κυρίως τους πολιτισμένους Βλάχους της πόλης-είναι ελληνικά: οι τρόποι τους και τα έθιμά τους,οι θρύλοι τους και τα θρησκευτικά τους τραγούδια, η εμπορική και η διανοητική τους ζωή και η θρησκεία τους είναι όλα αμιγώς ελληνικά και σε όλες τις ερωτήσεις που αφορούν την εθνικότητα αυτοί απαντούν ότι είναι περισσότερο Έλληνες από τους ίδιους τους Έλληνες. Είναι σχεδόν 20 χρόνια από τότε που η Ρουμανική προπαγάνδα ξεκίνησε να ασχολείται με τους Βλάχους, αλλά όπως έχει ήδη λεχθεί, χωρίς ιδιαίτερες επιτυχίες. Λίγοι από τους Βλάχους έχουν επιτρέψει στους εαυτούς τους να πειστούν ότι είναι Ρουμάνοι, και ακόμα κι εκείνοι, είναι βέβαιο , ότι ενέδωσαν σε άλλα – πλην των ιστορικών- επιχειρήματα. (Abbott, σ. 77-79)
  ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΝΝΟΕΙ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ..

 • Ανώνυμος 33743

  27 Απρ 2015

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ..

 • Ανώνυμος 33725

  27 Απρ 2015

  Συγχαρητήρια πολύ καλά δουλεύεται την προπαγάνδα κατά των Ελλήνων και δη των Βλαχόφωνων. Μόνο που αυτό δεν επηρεάζει τους Βλαχόφωνους Έλληνες σαν εμένα παρά μόνο τους ελάχιστους προδότες Έλληνες και τα κέντρα του εξωτερικού που εκπροσωπούν. Γνωρίζω τι πρόσφεραν οι Βλαχόφωνοι πρόγονοι μου στην πατρίδα μου την Ελλάδα και είμαι περήφανη για αυτούς όπως και για την πλειονότητα των υπόλοιπων Ελλήνων.

  Σέρρες 27-4-2015
  Αικατερίνη Γκίρτζου Πλίτση
  Δικηγόρος-Πολύτεκνη Μητέρα
  Καταγόμενη εκ Γράμμουστας.
  Νύφη στην Σαμαρίνα. • Ανώνυμος 33593

  23 Απρ 2015

  Στα νιάτα τους, παρά τις διώξεις τους από το νεοελληνικό εθνικισμό, όλοι σχεδόν ήξεραν και μιλούσαν τα βλάχικα.
  ΣΤΡΑ ΝΙΑΤΑ ΤΟΥΣ [ ΜΕΤΑ ΤΟ 49 ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΙΣ ΚΟΒΩ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ] ΑΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΩΧΤΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ [ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ] ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΟΥΣ....ΕΔΩ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙ ΜΙΛΑΓΑΝΕ
  '''ΚΑΙ ΚΑΛΑ''' ΑΥΤΕΣ....ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ..ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΘΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ...ΑΚΥΡΟ....ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ[ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΜΕΜΩΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΣΤΡΑΒΟΞΥΛΑ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ ΙΣΩΣ]

 • Ανώνυμος 33592

  23 Απρ 2015

  Υπάρχει μιά περιοχή τής Ρουμανίας, στα νότια, στην περιοχή τής Βλαχίας με το όνομα Τζούρτζου. Το πιο πιθανό είναι να έφυγαν από εκεί ορισμένοι κάτοικοι, που μετοίκησαν στην τοποθεσία τής σημερινής Τζούρτζιας
  ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ [ ΜΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ] ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ ΟΤΙ Η ΠΟΛΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΦΥΓΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΝΕ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΧΤΙΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ....ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΑΤΛΑΝΤΑ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΓΛΥΤΩΣΑΝΕ ΑΠΟΤΗΗ '''ΧΑΜΕΝΗ'' ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ....
  ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ....ΠΟΥ ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΩ ΑΥΤΑ;;;;;...ΠΟΥΘΕΝΑ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ....ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΝΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ

 • Ανώνυμος 33591

  23 Απρ 2015

  ΚΑΙ ΤΟ ΑΒΕΡΩΦ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΟΠΟ ΤΟ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ
  ΕΜΠΟΡΕΥΟΤΑΝ ΚΑΙ ΔΙΕΜΕΝΕ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ...ΕΚΕΙ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΕΓΙΝΕ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ-ΑΥΓΕΡΙΝΩΦ-ΑΥΓΕΡΩΦ..ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ....
  ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΕΤΕ
  ''''ΡΟΥΜΑΝΟ ΜΕ ΣΛΑΒΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ'''
  ΙΚΑΝΟΙ ΕΙΣΤΕ
  ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΦ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  ΤΣΑΚΑΛΟΓΛΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝΕ [ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΚΑΛΟΥ]
  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΩΣ ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΟΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΤΣΑΚΑΛΩΦ...ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΣΑΝ ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥ.....
  ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΛΑΒΟΣ [ ΤΟ ΛΕΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ]

 • Ανώνυμος 33590

  23 Απρ 2015

  Σίνας, Ζάππας, Τοσίτσας (Αβέρωφ) κ.λπ., ήταν ηπειρώτες.
  ΗΠΕΙΡΩΤΗ - Ο ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΣ Η Ο ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ...ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ...ΚΑΛΑ ΙΣΤΟΡΙΑ...ΟΥΤΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΤΕ
  Δεν είναι όμως, ακριβώς έτσι. Όλοι αυτοί ήταν βλάχοι, αλλά επειδή έμεναν στην Ήπειρο, τούς παρουσιάζει το ελληνικό κράτος ως ηπειρώτες.....
  ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ .. ΟΙ ΙΔΟΙ ΞΕΡΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΒΛΑΧΟΙ.....

 • Ανώνυμος 33589

  23 Απρ 2015

  ΟΠΩΣ ΕΒΓΑΛΕ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ [ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΒΑΛΚΑΝΙΚΗ] ΕΤΣΙ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΟΤΙΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ [ ΤΟΥΣ ΤΟΣΚΗΔΕΣ] ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΠΑΙΝΕΙ [ ΚΑΘΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝΕ ΜΕ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΣ....ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ [ ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ - ΤΟΣΚΗΔΕΣ] ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ....ΤΑ ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΟΤΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ...ΚΑΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ [ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕ ΣΥΝΕΒΗ ] ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ
  αλλ' εσεις ω ανδρειοι Τοσκηδες δεν καταγεσθε απο τους μικροψυχους ανατολιτας [ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΥΛΗ], ουτε απο τους αδοξους Σκυθας [ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΣΟΒΑΡΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ Η ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ''''ΣΛΑΒΟΙ'''']. Εισθε απογονοι των προγονων μας ηρωων....και το ονομα σας θελει μεινει χωρις αμφιβολιαν αθανατον ,ακουομενον και δοξαζομενον εις ολα τα βασιλεια της γης.
  ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΥΛΕΣ [ΔΑΚΕΣ-ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ [ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΑΜΝΟΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ] ΑΠΕΘΥΝΘΗΚΕ Ο ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΥΜΜΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.....ΤΕΛΙΚΑ ΟΜΒΩΣ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝΕ [ ΩΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ] ΣΤΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ....ΗΥΤΑΝ ΜΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΘΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΔΕΝ ΕΥΔΟΚΙΜΗΣΕ.....

 • Ανώνυμος 33587

  23 Απρ 2015

  Όταν αρχές Μαρτίου 1821, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης έφτασε στα σύνορα τής Βλαχίας, έβγαλε προκήρυξη προς τούς βλάχους, στην οποία αποκαλούσε τούς βλάχους δάκες κι όχι έλληνες και διαχώριζε σαφώς την πατρίδα τους από την δική του.
  ΑΙΝΤΑΑΑΑ
  ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ..
  ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΩ ΟΤΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΩΣ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ...ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΜΩΡΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΟΛΗ Η ΒΑΛΚΝΙΚΗ....ΤΕΛΙΚΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ
  ΔΕΥΤΕΡΟΝ...ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΩ Ο ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ''ΝΤΟΠΙΟΥΣ''' ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ [ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ]
  ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝΛΑΤΙΝΟΦΩΝΩΝ ΡΟΥΜΑΝΩΝ...ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙ ΩΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΚΩΝ...ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΟΛΔΑΒΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ...ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΡΙ ΣΥΓΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ [ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΒΛΑΧΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ] ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΕ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΔΑΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΟΛΔΑΒΙΑ [ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΟΧΙ ΣΕ ΒΛΑΧΙΑ ΠΑΡΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΦΟΥ Η ΝΟΤΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΕΙΧΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΙΣΙΑ [ ΕΤΣΙ ΟΝΟΜΑΣΑΝΕ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΦΩΝΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ]
  ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΒΛΑΧΟΣ ΛΕΓΟΤΑΝΕ Ο ΚΑΘΕ ΕΚΛΑΤΙΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ....ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΟΝΟΜΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΛΑΧΙΑ..ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΤΙΝΟΦΩΝΩΝ
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΓΙΑ ΔΚΕΣ ΚΑΟ ΜΟΛΔΑΒΙΑ ΜΙΛΑΕΙ...ΟΥΤΕ ΒΛΑΧΟΥΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ...ΣΕ ΑΥΤΟΧΘΟΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ[ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΠΑΝΒΑΛΚΑΝΙΚΗ]
  ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ..
  ΛΕΤΕ....Να κι ένα ντοκουμέντο, για το άν οι βλάχοι είναι έλληνες: Η επιστολή τού Αλέξανδρου Υψηλάντη προς τούς βλάχους, όταν ξεκίνησε η επανάσταση στη Μολδοβλαχία το 1821. Δεν αποκαλεί τούς βλάχους έλληνες, αλλά δάκες
  ΑΚΥΡΟ....ΣΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΦΩΝΟΥΣ [ ΤΗΣ ΒΛΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑ Η ΤΗΣ ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑΣ [ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ] ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ [ ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΛΑΧΙΑ ]
  ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΒΛΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ....ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΕ ''''ΒΛΑΧΟΥΣ'' ΤΗΣ ΡΟΠΥΜΑΝΙΑΣ...ΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝ ΒΛΑΧΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ...ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙ ΔΙΓΛΩΣΣΩΝ ΛΑΤΙΝΟΦΩΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΩΝ....

 • Ανώνυμος 33586

  23 Απρ 2015

  Ένας εβραίος ραββίνος περιηγητής, ο Βενιαμίν εκ Τουδέλας, ο οποίος το 1159 ξεκίνησε περιοδεία στην Ευρώπη

  ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΥΣ..... Δεν είναι ούτε χριστιανοί ούτε εβραίοι. Τα ονόματά τους είναι εβραϊκά. Μερικοί μάλιστα αποκαλούν τούς εβραίους αδελφούς. Όταν συναντήσουν ισραηλίτη, τον ληστεύουν, αλλά δεν τον σκοτώνουν, όπως κάνουν με τούς έλληνες»

  ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΒΡΙΑΟΣ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ...ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ ΕΜΕΝΑ ΩΣ ΧΑΠΑΚΙΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΤΑΝ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΤΕ '''''ΤΙ ΠΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ'''' ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΠΕΡΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ..

  ΕΙΧΑΝΕ ΛΕΕΙ ΕΒΡΑΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΦΩΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΒΛΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.....ΜΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΒΛΑΧΟΥΣ ΜΕ ΕΒΡΑΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ...ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ....ΚΑΙ ΠΑΡΟΤΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ''ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ'' ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΑ '''ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ''' ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ [ ΨΟΜΑΤΑ ΛΕΓΕΤΕ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ]..ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ...'''ΕΒΡΑΙΚΑ'' ΟΝΟΜΑΤΑ.....ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΗΓΗ..ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΑ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ....ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΗΓΗ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ....

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΟΠΩΣ ΛΑΧΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΡΕΥΝΙΩΤΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΠΩΣ ΛΑΧΕΙ

  ΑΜ ΤΟ ΑΛΛΟ ... ''ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΕΒΡΑΙΟΙ'' ΜΑΣ ΛΕΕΙ ..... ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣ ΤΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ....ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΡΑΗΛΙΤΗΣ ΗΤΑΝ Η ''''ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ''''' ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

  ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΠΟΥΚΕΒΙΛ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΗΓΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ''''ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΥΘΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ''''' ΚΑΛΑ ΥΠΗΡΞΑΝΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΛΑΟΤΗΤΕΣ;;;....ΡΩΜΑΙΟΙ , ΒΛΑΧΟΙ ΚΑΙ ΣΚΥΘΕΣ;;;..ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΜΑΖΙ;;;;...ΑΠΑΝΤΗΣΗ......ΑΚΥΡΟ...ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΟΘΕΤΗΣΑΤΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΑΣ...ΞΑΝΑ ΑΚΥΡΟ....

 • Ανώνυμος 33519

  20 Απρ 2015

  ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΚΑΤΗΛΘΑΝ ΕΚ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ [ ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΩΝ ΒΛΑΧΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ [ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ]
  ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ..ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΒΛΑΧΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ....ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΓΛΩΣΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΒΗΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ [ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ] ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΕΡΗ...ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.....ΑΚΟΜΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΛΑΧΟΙ...Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΟΣΚΟΠΟΛΙΤΩΝ ΒΛΑΧΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞΗΓΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ '''ΑΠΟΡΙΕΣ''' ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ..

 • Ανώνυμος 33429

  13 Απρ 2015

  Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΑΜΕ ΤΗΝ ''ΠΡΟΕΔΡΙΑ''' ΤΗΣ ΕΕ ΠΗΓΕ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ [ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ] ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΦΙΓΓΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ [ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ].......ΔΗΛΑΔΗ Η '''ΕΛΛΗΝΙΚΗ''' ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΕ ΤΑΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΟΥ '''ΔΕΞΙΟΥ ΤΟΜΕΑ'' ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ.....
  ΑΡΑ ΑΠΟΔΕΙΞΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟ ΝΑΖΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ.....ΑΡΑ '''''ΚΑΝΟΥΝ'''' ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ....ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ[ ΡΩΣΣΙΑ] ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ......ΕΠΙΣΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ 1999 ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΑΝΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ [ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ] ΕΝΩ ΑΦΗΣΑΝΕ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΕΦΡΩΝ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΤΣΕΚΑ [ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ ] ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ [ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΩΣ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΕΦΡΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ] ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΙΔΕΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ,,,ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ.....ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΝΑΖΙΣΜΟΥ 1940- 44] ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ..... ΠΑΡΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 200 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΛΒΑΝΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ [ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΥΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Μ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ , ΧΩΡΙΑ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΥΤΩΝ....ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΩ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ [ ΚΑΛΟΦΑΓΩΜΕΝΟΙ ΚΑΛΟΓΥΜΝΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΑΥΤΟΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΑ'''ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ''' ΣΚΗΝΙΚΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΚΑΜΕΡΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ , ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΤΑΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ, ΑΛΑΧ ΟΥΑΚΜΠΑΡ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ]...ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΑΛΙ...ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΚΕΙ..ΕΕΕΕΕ....ΜΠΑΜΜ ΚΑΝΕΙ...ΑΥΤΟΚΑΡΦΩΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΑΡΕΥΟΥΝ......ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΓΙΝΟΝΤΕ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ...ΔΕΝ ΠΟΛΥΑΝΗΣΥΧΟΥΝΕ ΟΜΩΣ...ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΡΙΑ [ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΡΟΥΜ [ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΡΑΒΟΦΩΝΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ]

 • Ανώνυμος 33350

  8 Απρ 2015

  ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ;;;;..ΓΙΑΤΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΔΕΝ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ [ ΩΧ ΑΝΤΙΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΙΝΗΣΗ] Η ΔΕΝ ΚΑΙΝΕ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ [ ΩΧ ΑΝΤΙΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ] Η ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ [ ΩΧ ΡΑΤΣΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΥΣΗΧΟΣ ΛΑΟΣ..ΣΙΓΑ ΜΩΡΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ;;; ..... ΣΕ 95 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝΕ 800000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ 9ΕΤΙΑ [ 1914- 1922 ] ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΙΗΣΑΝΕ ΑΛΛΟ 1400000 ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 ΟΜΩΣ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΑΝΕ ...... ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΟ 38 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΙΗΣΑΝΕ ΜΟΝΟ 200000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ...ΕΜΦΑΝΗΣ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ [ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟ 1922...ΚΑΤΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΑΜΑΧΩΝ ΚΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΒΟΜΒΕΣ ΝΑΠΑΛΜ ΣΕ ΑΜΑΧΟΥΣ ΜΩΡΕ ....ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ...ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ]...ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΦΕΡΟΝΤΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΑ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΗΡΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΝΑ '''ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ''''... ΑΠΟ ΤΙ , ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ , ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ...Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΑΕΙ
  ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΗΜΑΙΑ ΤΑ ΜΑΤ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ;;;.....ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ [ ΟΥΤΕ ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ ΝΑ ΤΑΝ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΟΧΙ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ] ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ;;;.....ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΠΙ ΤΖΕΦΡΙ ΜΙΝΕΚΟ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΙΔΙΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΑΝΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ - ΚΡΑΤΟΥΣ;;;[ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ ΤΑ ΑΛΝΑΙΑ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ.....ΑΕΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ] ΓΙΑΤ Ι ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ''''WE NEED A GLOBAL GOVERNENCE AND WE NEED IT FAST'''ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΖΟΤΑΝΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ [ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ] ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
  ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝΕ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΡΕΞΑΝΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑΝΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΑΝΕ.....ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝΕ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΟΥΣ'''ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ''' ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΚΑΓΑΝΕ ΜΥΤΗ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΕΝΤΑΩΡΟ [ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΧΑΝΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ] ΚΑΙ ΨΑΧΝΑΝΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΑΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ [ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΠΑΜΠΑΛΑΙΟ ]
  ΛΕΓΕΤΑΙ '' '''Π Ρ Ο Β Ο Κ Α Τ Σ Ι Α '''''

 • Ανώνυμος 33339

  7 Απρ 2015

  ΝΑ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΑΣ ΡΟΛΟΣ...ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ , ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ '''''ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ'''''''' ......
  «Τσσε ντʼ Αθίνe ντʼ Αλαμάνe σούμε καπετάνeρ γιάνε
  σσούμε καπετάνeρ γιάνe πο, Μουσταμπεΐ ε βράνe
  Κουσσ ε βράου Μουσταμπεΐν τσσʼ ισσ νιε ιλλ γκα γκιάκου ίνε;
  Πο εβράου Καραϊσκάκη φακιεζίου, μουστάκ; ιγκλιάτε.
  «…μπερτeκόσα Λιβαδίσe βράου, ασσλάν é σσκιπeρίσe»
  ΚΛΑΙΤΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΑΡΧΗΓΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΜΟΥΣΤΑΦΑΜΠΕΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΣΚΙΠΕΡΙΑΣ [ ΑΣΛΑΝ Ε ΣΚΙΠΕΡΙΣΕ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ] ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ-ΣΚΙΠΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΩΣ '''ΒΑΤΡΑΧΟ''' ΜΠΕΡΤΙΚΟΣΑ [ ΒΑΘΡΑΚΟΣ ΔΗΛΑΔΗ , ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ] Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ

 • Ανώνυμος 33305

  5 Απρ 2015

  τα εκκλησιαστικα σαιτ παρουσιαζουν με περιφανια τη φουστανελα να εχει καταγωγη αρχαιοελληνικη
  ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΑ '''ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΚΑ''- ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΑΙΤ
  ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΥΑΛΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ

 • Ανώνυμος 33272

  3 Απρ 2015

  Ένας βλάχος
  στη ρωμαίικη παράδοση
  τού Καραγκιόζη:
  Ο Μπάρμπα-Γιώργος,
  ένας μεγαλόσωμος
  ορεσίβιος βλάχος.
  ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΡΕ ΑΛΑΝΙΑ...Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΟΥ
  ''''' ΡΟΥΜΑΝΟΥ'''' ΚΑΤΑ ΕΣΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΔΡΙΚΗ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΜΗΠΩΣ;;;;...ΑΚΥΡΟ ..... ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ [ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΗΔΗΣΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ] ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΩΡΓΟΥ.....
  ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ....ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΚΑΠΟΤΕ-ΗΕΘΑΝΕ ΗΡΘΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ
  ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΠΑΛΙ ΞΕΡΑΝΕ [ ΕΝΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΠΑΠΠΟΥ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΣΤΟ ΠΕΙ ] ΟΤΙ ΗΡΘΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΑ [ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΑΜΕΣΩΣ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ''''ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ'''ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΡΑ ΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΑΛΒΑΝΙΣΜΕΝΟΙ ΓΛΩΣΣΙΚΑ [ ΓΙΑ ΠΟΙΚΙΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ] Η ΜΕΙΚΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΛΓΩΣΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΙΠΕΤΑΡΟΥΣ ]
  ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΛΑΧΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ''''ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΕ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ 2 ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ ] ΚΑΤΑ ΤΟ 10 ο ΑΙΩΝΑ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ] ΔΕΝ ΔΙΑΣΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΠΑΠΠΟ ΠΡΟΣ ΑΠΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΕΡΙ ΚΑΘΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΔΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ Η ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΠΑΘΙΑ ΟΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ;;;...ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝΕ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΔΑΚΙΑ.....ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ......ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 • Ανώνυμος 33271

  3 Απρ 2015

  Για την Ελλάδα βέβαια, όχι για τη Ρουμανία, η οποία πάντοτε θα μάς διεκδικεί κι αυτή με το δίκιο της, βέβαια.
  ΚΑΛΑ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΕΚΔΗΚΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΕΕΕΕ....ΕΧΕΙ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.....

 • Ανώνυμος 33186

  30 Μαρ 2015

  Ανώνυμος 29465 έγραψε...

  O Zappas einai arvanitis!!!
  ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙ...ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΩΝ....ΑΚΥΡΟ

 • Ανώνυμος 33185

  30 Μαρ 2015

  Γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις ανέκαθεν σάς θεωρούν έλληνες, ενώ δεν είστε;
  ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ...ΜΗΝ ΤΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΕΙΣ ΟΛΑ....ΕΚΤΙΘΕΣΕ....

 • Ανώνυμος 33184

  30 Μαρ 2015

  Όλοι αυτοί ήταν βλάχοι, αλλά επειδή έμεναν στην Ήπειρο, τούς παρουσιάζει το ελληνικό κράτος ως ηπειρώτες.
  ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ...ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝΕ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝΕ ΔΡΑΣΑΝΕ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΑΝΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΛΑΧΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ [ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ] ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΝΕΤΑΧΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΛΠ ΑΚΥΡΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ '''ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ''' ΕΛΛΗΝΕΣ....ΑΚΥΡΟ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΑΝΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ [ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ] ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 • Ανώνυμος 33183

  30 Μαρ 2015

  Ανώνυμος 29465 έγραψε...
  O Zappas einai arvanitis!!!
  AKOY TOYRKOSKIPETARI....KAI ARBANITHS NA HTAN DEN EXEI SXESH ME ESAS.....ALLA DEN HTAN KAN ARBANITHS...BLAXOS BOREIOHPEIRVTHS HTAN...EKTOS KAI AN ESY JEREIS KALYTERA THN KATAGVGH TOY APO TON IDIO

 • Ανώνυμος 33182

  30 Μαρ 2015

  1000 χρόνια ζούμε εδώ,
  ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ;;..ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΣ ΠΟΥΜΕ;;;;....Η ΑΠΛΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟΝ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ;;;;;

 • Ανώνυμος 33181

  30 Μαρ 2015

  Όχι, λάθος! Ποτέ η Θράκη δεν ήταν ελληνική.
  ΠΟΤΕ ΜΗ ΛΕΣ ΠΟΤΕ...ΘΑ ΕΚΤΕΘΕΙΣ....ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΠΟΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ;;;...ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΟ 600 ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ
  Στην αρχαιότητα ζούσαν πολλές φυλές εκεί, η δε έκτασή της περιλάμβανε τη σημερινή Βουλγαρία, τη Σερβία, τα Σκόπια, μέχρι το Δούναβη, ΑΚΥΡΟ....ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ [ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ] ΕΝΩ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΙΛΛΥΡΙΟΙ...ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΦΥΛΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ '''ΘΡΑΚΙΚΕΣ'''......

 • Ανώνυμος 33180

  30 Μαρ 2015

  ΜΑΝΙΑ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ...ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗ ΘΡΑΚΟΔΑΚΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΛΑΧΩΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ
  Απο τη συνθηκη του Κιουτσουκ Καιναρτζη χωριο τησ Βουλγαριας απέκτησαν δικαιώματα όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί των κατεχόμενων εδαφών, . οι τούρκοι ονόμασαν τούς βλάχους τού ελλαδικού χώρου κιουτσούκ-βλάχους (κιουτσόβλαχους ―› κουτσόβλαχους), για τούς οποίους έλεγαν, ότι αυτοί ήταν τής συνθήκης Κιουτσούκ Καϊναρτζή, κιουτσούκ-βλάχοι, μην τούς πειράζετε, δεν είναι σαν τούς άλλους
  ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ''''ΠΕΙΡΑΖΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ''''' ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΣΟΒΛΑΧΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ''''ΚΙΟΥΤΣΟΥΚ'''' ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΑΝΕ... ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΙΣΧΥΕ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ......ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝΕ ΕΤΣΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΦΟΥ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΙΟΥΤΟΥΚ ΚΑΙΝΑΡΤΖΗ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΥΣ ΒΛΑΧΟΥΣ;;;;; ;;;...ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΝΕ ΚΙΟΤΣΟΥΚ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚ ΣΕΡΒΟΙ ΚΛΠ....ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΥΣ;;;....ΑΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.....

 • Ανώνυμος 33177

  30 Μαρ 2015

  OXI MPERATIOY ALLA PREMETHS EINAI TO ΣΩΣΤΟ

 • Ανώνυμος 33176

  30 Μαρ 2015

  Όπως είπαμε, βλάχοι υπάρχουν και στη Σερβία, στη Βουλγαρία, στην Αλβανία κ.λπ.. Το ερώτημα: Άν οι βλάχοι είναι έλληνες, τότε κι αυτοί οι βλάχοι σε αυτά τα κράτη είναι επίσης έλληνες! Γιατί δεν τούς έχει διεκδικήσει ποτέ η Ελλάδα κι ο νεοελληνικός εθνικισμός;;;;;
  ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΒΛΑΞ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ [ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ Η ΠΑΝΙΒΛΑΚΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΒΑΝΙΚΟΣ]...ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ [ ΜΕΓΑΡΟΒΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΛΠ] ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ [ ΒΟΣΚΟΠΟΛΗ ΚΟΡΥΤΣΑ ΚΛΠ] ΕΙΧΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ [ ΟΥΤΕ ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΥΤΕ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ]....ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΧΙ ΑΦΟΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ '''ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ''' ΕΛΛΗΝΕΣ ...ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ...ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΗΔΗ....ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ-ΑΛΗΤΕΙΑ...ΟΤΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ ΤΟΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΑΛΒΑΝΟΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΣΚΟΤΩΜΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΗ ΣΜΥΡΝΗ ΚΥΠΡΟ ΠΑΝΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ....ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΟΜΟΦΥΛΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...ΤΩΡΑ ΑΝ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΣ ΤΑ ΜΑΘΕΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ....
  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ'''' ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ''''' ΠΕΤΑΕΙ ΚΑΤΙ ΑΚΥΡΑ....ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ,...ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ [ Η ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ] ΟΤΙ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΠΕΛΕΝΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΧΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ...ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ......ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΚΑΒΙΑ ΚΑΙ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΓΛΩΣΣΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ.....ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΕ Ο '''ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ'' ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ.....ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ...ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΟ 1914...ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΤΑΚΤΟΥΣ.....ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΛΟΧΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝΕ ΕΞΙΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΓΛΩΣΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΑΜΠΟΒΟΥ ΚΑΙ ΜΠΕΡΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΥΤΣΑΣ;;;;;;...ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΑ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ;;;;;.......Η ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

 • Ανώνυμος 33120

  26 Μαρ 2015

  Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ [ ΠΡΑΓΜΑ ΑΔΥΝΑΤΟ ] ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ [ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΕΜΑ .. ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΗΤΑΝ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ]
  ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ..ΟΙ ΡΟΥΜ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.....ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΡΑΒΙΣΤΗΚΑΝΕ ΓΛΩΣΣΙΚΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ..ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΤΗ ΛΕΞΗ ΡΩΜΙΟΣ
  ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.....ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΡΩΜΙΟΣ ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΕ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ

 • Ανώνυμος 33062

  26 Μαρ 2015

  ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΤΕ .......Οι επαγγελματίες προπαγανδιστές του χριστιανισμού, αλλά και άλλοι συνοδοιπόροι τους μας βομβαρδίζουν καθημερινώς από τα παράθυρα των τηλεοπτικών διαύλων, από εφημερίδες και περιοδικά και χαϊδεύουν τα αυτιά μας με τα υποτιθέμενα κηρύγματα αγάπης του Ιησού,
  ΝΑΙ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ.....ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΜΟΥ....ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΕΩΣ....ΚΛΠΚΛΠΚΛΠΚΛΠ .....ΤΙ ΠΑΡΑΚΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;;;;...ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΨΗ;;;;..ΚΑΙ ΤΙ ΕΡΕΒΟΣ;;;;;....ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ..ΤΣΟΥΟΥΟΥΠΠΠΠ...ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΙΛΑΝΕ...ΑΜ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ....ΑΑΑ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΣΚΑΙ ΟΟΟΟΛΗ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ''''ΨΕΥΤΟΘΡΗΣΚΕΙΑ''''.....'ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΩ...ΘΕΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΝΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΝΕ ΟΛΟ ΑΡΘΡΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ...ΕΛΕΟΟΟΣ...ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.....ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ....ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΡΩΜΙΟΥΣ.....ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ...ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ''''''ΡΩΜΙΟΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ'''''' ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΡΙΣΤΙΑΝΟΙ....ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ....
  ''ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ''-'''ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΚΟ''' ΜΕΤΩΠΟ
  '''''Ο ΑΠΟΛΛΩΝ'''''
  ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ
  ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΤΕΚΤΟΝΕΣ , ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΜΕΓΑΛΟΑΛΒΑΝΟΥΣ , ΓΥΦΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ,
  ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΙΜΟΥΣ ΔΟΥΛΟΠΑΡΙΚΟΥΣ ΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ....ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ BAR CODE ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟΤΟ ΚΩΔΙΚΑ ΤΟ 666 [ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΥΧΑΙΟ...ΜΗΝ ΠΑΕΙ Ο ΝΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΑΚΟ...ΕΙΠΑΜΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ]...ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ [ ΤΙ ΘΕΣ ΡΕ ΑΛΑΝΙ....ΝΑ ΚΑΨΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ;;;..ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ..ΠΟΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ;;;;...ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ...ΤΙ; ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ;;;;....ΕΙΣΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟΣ...ΠΩΣ;;;;...ΤΗΣ ΕΕ;;..ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΕ ΛΙΓΟ....ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΕ...ΠΑΠΑΠΑ...ΑΛΗΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ , ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΑΚΑΜΑΤΗ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΙΟ ... ΠΡΙΝ ΠΙΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΜΕΝΗΣ ΕΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΕΙΝΕΙΣ ΜΕ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ...ΟΥΣΤ
  ΡΩΜΙΟΙ ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ....
  ΤΖΙΧΑΝΤ ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ
  ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
  ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ''''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ''''
  ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...
  ΚΑΝΤΕ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
  ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  ΕΞΩ ΟΙ ΑΚΤΟΔΕΞΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
  ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ Η ΤΟ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟ
  Η ΤΟΝ ΤΖΑΦΡΕΙ ΜΙΝΕΙΚΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

 • Ανώνυμος 32969

  23 Μαρ 2015

  ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΒΛΑΧΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ. ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ, ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΟΥ. ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΑ ΖΩΑ!!! ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΕΛΕΙ.

 • Ανώνυμος 32966

  23 Μαρ 2015

  ΡΕ ΛΑΖΑΡΗ...ΠΗΡΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ....ΩΣΤΕ ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΧΟΣ ΤΕΛΙΚΑ...ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΛΟΙΠΟΝ....
  ΚΟΙΤΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ....
  ΤΩΡΑ ΒΛΑΧΟΣ;;;;;....ΠΑΛΙ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ......ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΤΟΥΣΗ.....ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ.......

 • Ανώνυμος 32889

  17 Μαρ 2015

  ρε σκιπεταροι σταματηστε να το παιζετε βλαχοι ....σας καταλαβαινουμε απο μακρια.....βλαχοι ημαστε και σας ξερουμε καλα.....αφηστε τις αλητιες...αυτες απο το τεπελενι και πνω...μεχρι το τεπελενι ειναι ελλαδα

 • Ανώνυμος 32699

  5 Μαρ 2015

  Ας έλθουμε τώρα στην Ελλάδα και στους λατινόφωνους πληθυσμούς και την προέλευση τους. Είναι σίγουρο πως στα ορεινά της Θεσσαλίας κατοικεί, τουλάχιστον απ' τον 10ο αιώνα, ένας πληθυσμός που χρησιμοποιούσε μια διάλεκτο της Λατινικής. Ας δούμε μια πιθανή εξήγηση για την καταγωγή τους μέσα από ένα κείμενο που αναφέρεται σε γεγονότα του 13ου αιώνα. Θα ασχοληθούμε συγκεκριμένα με την μάχη της Πελαγονίας και τους αντιμαχόμενους στρατούς.
  Ένας απ' τους συμμετέχοντες στην μάχη της Πελαγονίας ήταν ο Ιωάννης Δούκας, νόθος γιός του Μιχαήλ Β' Δούκα που ήταν την εποχή εκείνη Δεσπότης της Ηπείρου. Γνωρίζουμε από πολλές πηγές πως ο στρατός που έφερε στην μάχη της Πελαγονίας ο Ιωάννης Δούκας ήταν οι Βλάχοι της Θεσσαλίας, οι οποίοι την εποχή εκείνη είχαν συμπαραταχθεί με το Δεσποτάτο και τους "Ηπεiρώτες". Ας δούμε τώρα πως περιγράφει αυτούς τους Βλάχους ένας απ' τους ιστορικούς εκείνης της εποχής, ο ιστορικός Γεώργιος Παχυμέρης.
  Το κείμενο που ακολουθεί προέρχεται από την έκδοση "De Georgii Pachymeris, De Michaele et Andronico Paleologis", έκδοση Βόννης 1835, Τόμος 1, σελίδα 83.
  "….τους γαρ το παλαιόν Έλληνας, ους Αχιλλεύς ήγε, Μεγαλοβλαχίτας καλών επεφέρετο…"
  Στο παραπάνω κείμενο οι αναφερόμενοι Μεγαλοβλαχίτες που συμμετείχαν στην μάχη της Πελαγονίας είναι φυσικά οι Βλάχοι της Θεσσαλίας. Και στα μάτια τουλάχιστον του Γεώργιου Παχυμέρη, τον 13ο αιώνα, οι Μεγαλοβλαχίτες ήταν Ελληνες και απόγονοι των ίδιων ανθρώπων που είχαν κάποτε πολεμήσει στο πλευρό του Αχιλλέα, παρ' όλη την λατινοφωνία τους (την οποία φυσικά ο Παχυμέρης γνώριζε).
  Τον 13ο αιώνα λοιπόν υπήρχε σίγουρα η παράδοση πως οι λατινόφωνοι Βλάχοι της Θεσσαλίας ήταν αυτόχθονες Ελληνες. Εκλατινισμένοι μεν, αλλά αυτόχθονες. Κι αυτό μάλλον είναι κι η αλήθεια για τους Βλάχους της Θεσσαλίας......
  ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ [ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ] ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ''''''ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕΣ'''''......
  ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ
  ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΑ
  ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΦΡΑΓΚΙΑ

 • Ανώνυμος 32607

  3 Μαρ 2015

  ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΠΟΛΗ 35000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗ ΒΟΣΚΟΠΟΛΗ ΕΙΧΑΝ ΙΔΡΥΣΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 18ΟΥ ΑΙΩΝΑ .....
  ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ '''ΕΛΛΗΝΕΣ'''[ΑΦΟΥ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ]
  ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ ΠΟΥ '''ΜΑΣ ΕΙΠΕ'' ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ '''ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ'''....
  ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΒΛΑΧΟΧΩΡΙ ΑΦΟΥ ΟΠΟΤΕ ΕΠΕΝΑΣΤΑΤΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ [ ΙΔΙΩΣ ΤΟ 1770 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΤΟ 1912] ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΚΑΨΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ....ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ 2000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ......
  ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ[ ΕΛΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ]
  ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ[ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ]

 • Ανώνυμος 32564

  2 Μαρ 2015

  ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ [ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ] ΕΛΛΗΝΕΣ [ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ] ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΤΟ 1821

  '''ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΔΗ'

  ΕΙΣ ΑΠΤΑΙΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟΣΛΑΒΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ......

  ΑΡΧΑΙΕΣ ''''ΣΛΑΒΟΒΟΥΛΓΑΡΟΣΕΡΒΙΚΕΣ'''' ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΑΔΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΝ ΜΩΡΑΙΤΩΝ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΣΛΑΒΩΝ ΤΗΣ ΛΟΙΠΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ [ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΠΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΑΝΕΦΕΡΑΝΕ ΤΟΝ ΑΔΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΟΝΤΑ [ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ''''ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥΣ'''' ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΣ '''''ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ''' ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑΣ [ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΟΡΑΕΙ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.....ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ]

  ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΩΡΑΙΤΙΚΑ[ '''ΣΛΑΒΙΚΑ''' ΔΗΛΑΔΗ ]ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΙΣ ΑΠΤΑΙΣΤΟΝ ΣΛΑΒΙΚΗ ΟΠΩΣ....
  '''''''ΤΡΕΙΣ ΑΝΤΡΕΙΩΜΕΝΟΙ ΕΒΟΥΛΗΣΑΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΕΝΙΑ ΜΟΥ....
  ΓΙΕ Μ' ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΗ , ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑΣ ΚΛΩΝΑΡΙ''''
  ΤΟ ΕΒΟΥΛΗΣΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΔΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΣΛΑΒΟΙ ΠΟΥ ΒΙΑΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΕ ΤΟ '''ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ -ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΟ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ''''' ΒΥΖΑΝΤΙΟ....ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.....Η ΣΛΑΒΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ''''ΚΑΘΙΚΙΑ'''' ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ....'''''ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ'''''' ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ....... ΠΟΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;;;;.....ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΩΡΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝΕ ΟΙ ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.....

  ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΥΤΕ ΧΑΡΟΝΤΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΔΗΣ.....ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ , Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΤΟΝ ΠΩΣΕΙΔΩΝΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΘΡΑ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ[ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ] ....ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟ....ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ .....ΤΗ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟ ΖΩΗ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΝΟΗΣΗ...
  ΣΕ ΤΟΝ ΣΥΡΤΟ ΧΟΡΟ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ...
  Ο χορός μνημονεύεται στην Επιγραφή του Επαμεινώνδα (στα μέσα του 1ου αι. μ.Χ. ΚΩΠΑΙΔΑ), που βρέθηκε στη Βοιωτία
  Τας δε πατρίους πομπάς μεγάλας και την των συρτών πάτριον όρχησιν θεοσεβώς επετέλεσε

 • Ανώνυμος 32492

  28 Φεβ 2015

  τον καιρό του Ιουστινιανού[ 6οσ αιωνας ], τα αυτόχθονα αυτοκρατορικά στρατεύματα λατινοφωνούσαν. Ο ιστορικός της εποχής Θεοφύλακτος Σιμοκάττης, περιγράφοντας την εκστρατεία κατά των Αβάρων στη Θράκη, το 579-582, σημειώνει αποκαλυπτικά ότι η λατινική λαλιά ήταν η «πατρώα φωνή» των πολεμιστών. Το ίδιο επαναλαμβάνει ο Θεοφάνης:5
  Ο δε ακολουθών εταίρος εφώνει τη πατρώα φωνή «τόρνα, φράτερ, τόρνα» και ο μεν κύριος του ημιόνου την φωνήν ουκ ήσθετο, οι δε λαοί, ακούσαντες και τους πολεμίους επιστήναι αυτοίς υπονοήσαντες, εις φυγήν ετράπησαν «τόρνα, τόρνα» μεγίσταις φωναίς ανακράζοντες.ΑΡΑ Η ΛΑΤΙΝΟΦΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΝΗ ΚΑΘΟΔΟ ΡΟΥΜΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕΡΒΟΣ Η ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΟΣ....ΜΟΝΟ ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟ '''ΕΕΕ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟΤΟΝ ΔΟΥΝΑΒΗ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝΕ''' ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΝΕ ΕΛΛΕΙΠΕΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

 • Ανώνυμος 32454

  28 Φεβ 2015

  ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ '''ΑΥΤΟΥ'' ΤΟΥ ''''ΒΛΑΧΟΥ''' [ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ] ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ [ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΚΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΑΠΟ ΠΑΠΠΟ ΠΡΟΣ ΠΑΠΠΟ] ΟΤΙ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΚΕΣ......
  Α ΞΕΧΑΣΑ....
  ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ '''ΚΡΥΒΕΤΑΙ'''
  ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ '''''ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ'''' ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΙΟΛΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΤΗΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ '''ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ''' ΚΑΘΕ ΔΑΚΟ ΔΑΚΑ Η ΔΑΚΗ [ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ].....
  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ.......
  ΒΑΣΤΑΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΜΑΡΙΝΑ

 • Ανώνυμος 32452

  28 Φεβ 2015

  Ούτε διάβασε ότι o γενικός επιθεωρητής των ρουμανικών σχολείων στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο Lazarescu Lekanta ανέφερε το 1903 στην κυβέρνηση της Ρουμανίας: Δαπανούμε περισσότερα από 70.000 χρυσά φράγκα τον χρόνο για σχολεία χωρίς μαθητές, ρουμανίζουν μόνον όσοι ανταμείβονται και, όπου σταματά να ρέει το χρήμα μας, παύει να υφίσταται ρουμανικό έθνος.
  SA NA MOY ΘΥΜΙΖΟΥΝ ESAS AYTOI POY KAI TOTE ROYMANIZANE [ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΜΟΙΒΗ ....ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΕΙΩΤΟ].....

 • Ανώνυμος 32441

  28 Φεβ 2015

  Η ονομασία Βλάχοι αποτελεί ετεροπροσδιορισμό. Έτσι ονομάζουν όλοι οι Άλλοι όλους όσοι αυτόχθονες Έλληνες λατινοφώνησαν στην προφορική αποκλειστικά λαλιά επειδή επί αιώνες υπηρέτησαν ως στρατιώτες και αξιωματούχοι της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην Ελλάδα και στον ευρύτερο χώρο της Βαλκανικής.Ανέκαθεν εμείς αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Αρμάνοι, δηλαδή Ρωμαίοι πολίτες της καθ’ ημάς Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Αρμν. Αρειμάνιος στην ελληνική σημαίνει αγέρωχος πολεμιστής.
  Η επωνυμία Ρωμαίος ήταν πολιτικός τίτλος τιμής: δικαίωμα ισονομίας και ίσης συμμετοχής στην Αυτοκρατορία. Ουδέποτε, επί χίλια εξακόσια χρόνια, προσδιόριζε εθνική καταγωγή. Γι’ αυτό στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, μέχρι την Άλωση, όλοι οι Έλληνες αυτοπροσδιορίζονταν ως Ρωμαίοι. Επί 1.200 χρόνια κάθε Αυτοκράτορας αυτοπροσδιοριζόταν ως Πιστός εν Χριστώ τω Θεώ Βασιλεύς και Αυτοκράτωρ Ρωμαίων. Ρωμανία ονομαζόταν η πατρώα μας Αυτοκρατορία. Ρουμ, Ρωμαίους, μας ονόμασαν και οι Οθωμανοί. Μέχρι σήμερα ακόμη, Πατριαρχείο των Ρουμ το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ρωμέϊκο το ελληνικό, Ρωμιοί όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες, Ρωμιοσύνη το Γένος μας

 • Ανώνυμος 32436

  28 Φεβ 2015

  Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι κάθε αναφορά στους Βλάχους των Βαλκανίων σημαίνει τους Βλαχοφώνους Έλληνες, οι οποίοι κυρίως μετά την καταστροφή της Μοσχοπόλεως το 1769 κατακλύζουν τα Βαλκάνια, όπου δημιουργούν μικρούς και μεγάλους βλαχικούς οικισμούς. Η ιστορία των βλάχικων πληθυσμών αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της βαλκανικής διαστάσεως της ρωμιοσύνης. Όλοι άλλωστε οι Βλάχοι που κατοικούν σήμερα στην Αλβανία, τα Σκόπια, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία (κυρίως στην περιοχή της Δοβρουτσάς) διατηρούν τη συνείδηση ότι προέρχονται από την Ελλάδα.
  ΒΛΕΠΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ΕΤ3 ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΒΛΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΟΠΟΛΗ[ ΒΟΣΚΟΠΟΓΙΕ] ΑΛΒΑΝΙΑΣ

 • Ανώνυμος 32435

  28 Φεβ 2015

  Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του καθηγητού του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου Dusan Popovic: «αναμφισβήτητα οι Αρμάνοι (Βλάχοι) αισθάνονταν Έλληνες και ήσαν πράγματι οι φορείς της γλώσσας, του τρόπου ζωής, του πνεύματος των Ελλήνων, στον δυτικό κόσμο και στις χώρες μας».

  Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωάν. Παπαδριανός, ο οποίος ερευνώντας τον χώρο της νοτιοσλαβίας συμπεραίνει: «Ανεξάρτητα από τη γλώσσα που μιλούσαν, οι Κουτσόβλαχοι απόδημοι έδειξαν με τις πράξεις ότι η εθνική τους συνείδηση ήταν ελληνική και μάλιστα έντονη. Έτσι τους βλέπουμε να υπερηφανεύονται για την ελληνική τους καταγωγή, να αναφέρονται συχνά στο ένδοξο ελληνικό παρελθόν και να μνημονεύουν τα μεγάλα ονόματα της αρχαίας Ελλάδας (Όμηρο, Αριστοτέλη, Θερμοπύλες, κ.α.) και των Πατέρων της Εκκλησίας (Ιωάννη Χρυσόστομο, Γρηγόριο Ναζιανζινό, κ.α.). Επίσης βοηθούν ποικιλότροπα τους αγώνες που διεξήγαν οι Έλληνες, για να απελευθερωθούν από τον τουρκικό ζυγό και παρακολουθούν με ζωηρό ενδιαφέρον καθετί που συμβαίνει στην Ελλάδα».

 • Ανώνυμος 32434

  28 Φεβ 2015

  • Η προσπάθεια να αποδειχθεί ότι οι Βλάχοι της Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας ήρθαν από τη Δακία είναι λογικά ακατανόητη και πρακτικά ασύμφορη. Ούτε λογικό ούτε εύλογο είναι να παραδεχθούμε ότι οι Ρουμάνοι άφησαν τις πλούσιες και εύφορες πεδιάδες της Δακίας και ήλθαν να αποικίσουν τις άγονες και πετρώδεις περιοχές των μακεδονικών και ηπειρωτικών ορέων. Όπως παρατηρεί ο καθηγητής Αγαπητός Τσοπανάκης «δεν ξεσηκώνεται κανείς από την ευλογία της Ρουμανίας για να τυραννιέται στα κατσάβραχα της Πίνδου και του Βοΐου». Άλλωστε, ασχέτως του βαθμού γλωσσικής συγγένειας των Βλάχων και των Ρουμάνων, η διαφορετική οικονομική και κοινωνική τους εξέλιξη για δώδεκα περίπου αιώνες διαφοροποίησε τις δύο ομάδες οριστικά.

 • Ανώνυμος 32433

  28 Φεβ 2015

  η πληροφορία του Ιωάννου Λυδού, βυζαντινού χρονογράφου του στ’ αι., ο οποίος βεβαιώνει ότι στα χρόνια του οι περισσότεροι κάτοικοι της Βαλκανικής είναι Έλληνες και μιλούν τη γλώσσα των Ιταλών, δηλ. τη λατινική. «Νόμος αρχαίος ην πάντα μεν τα οπωσούν πραττόμενα παρά τοις Επάρχοις, τάχα δε και ταις άλλαις των αρχών, τοις Ιταλών εκφωνείσθαι ρήμασιν… τα δε περί την Ευρώπην (δηλ. χερσόνησο του Αίμου) πραττόμενα πάντα την αρχαιότητα διεφύλαξεν εξ ανάγκης, διά το τους αυτής οικήτορας, καίπερ Έλληνας εκ του πλείονος όντας, τη των Ιταλών φθέγγεσθαι φωνή και μάλιστα τους δημοσιεύοντας». Το χωρίο αυτό, πέραν της γλωσσικής, ότι δηλ. οι Έλληνες ομιλούν λατινικά, ενέχει και εθνολογική σημασία, γιατί αποδεικνύει τόσο την πληθυσμιακή υπεροχή του ελληνισμού στο χώρο της Χερσονήσου του Αίμου όσο και την λατινοφωνία Ελλήνων.
  ΠΑΡΤΕ ΝΑ XETE EΘΝΙΚΙΑ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΩΝ

 • Ανώνυμος 32432

  28 Φεβ 2015

  Η άποψη των Ρουμάνων ότι οι Βλάχοι κατέβηκαν στη Μακεδονία, Ήπειρο και Θεσσαλία από την πέρα του Δουνάβεως Δακία είναι απαράδεκτη για τους εξής λόγους:

  • Η ρωμαϊκή κατάκτηση στην Ήπειρο προηγήθηκε κατά 300 χρόνια εκείνης της Δακίας.

  • Η φημολογούμενη κάθοδος από τη Δακία στερείται ιστορικών ερεισμάτων. Η σχετική αναφορά της ρουμανικής προπαγάνδας στους βυζαντινούς χρονογράφους Κεκαυμένο και Χαλκοκονδύλη είναι παρωχημένη και έχει ανατραπεί. Άλλωστε δεν έχουμε στα αρχαία, βυζαντινά και νεώτερα κείμενα ιστορικές πληροφορίες για μαζική μετακίνηση και εγκατάσταση ενός τόσου πολυπαθούς στοιχείου. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο σίγουρα θα μνημονευόταν, όπως συνέβη με άλλα ανάλογα φαινόμενα σε μικρότερες ομάδες ανθρώπων.
  O S. Dragomir αναφέρει ότι ούτε οι ιστορικές πηγές που αναφέρονται στο βουλγαρικό έδαφος, ούτε εκείνες στη Σερβία δεν μας έχουν διασώσει κάποια ιστορική μαρτυρία για μετακινήσεις ρουμανικού πληθυσμού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Ρωμαίοι δεν θα επέτρεπαν ποτέ σε ανυπότακτους εχθρούς να εγκατασταθούν στην καρδιά της Βαλκανικής αντί να τους απωθήσουν πέραν του Δουνάβεως.
  Η άλλη άποψη ότι οι Βλάχοι εκδιώχθηκαν από τους Σλαύους και κατέβηκαν στις οροσειρές της Πίνδου, του Βερμίου και του Βαρνούντος δεν ευσταθεί, γιατί οι βλαχικοί ορεινοί οικισμοί προϋπήρχαν της εγκαταστάσεως των Σλάβων στα Βαλκάνια

 • Ανώνυμος 32431

  28 Φεβ 2015

  Ο Ρουμάνος Nicolae Jorga, σοφός ιστορικός ερευνητής, καθηγητής, ακαδημαϊκός, πολιτικός και λογοτέχνης έγραψε:1
  Από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, οι Βλάχοι ανήλθαν μέχρι τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
  Και τα έγραφε αυτά το 1905, όταν το νεαρό τότε κράτος της Ρουμανίας είχε αποδυθεί, με πακτωλούς χρημάτων, σε σχολές και εκκλησιές, σε ολόπλευρη προπαγάνδα για να πείσει τους –αμετάπειστους, όμως– Βλάχους της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου ότι «είναι Ρουμάνοι».
  ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ''''ΑΝΤΕΘΝΙΚΙΣΜΟ'''' ΣΑΣ ΚΑΤΑΝΤΑΤΕ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΟΥΜΑΝΩΝ ....... ΕΒΕΒΙΒΑ

 • Ανώνυμος 32430

  28 Φεβ 2015

  Οι ίδιοι οι Βλάχοι δεν έχουν παραδόσεις οτι ήρθαν από κάποιο μέρος, και δεν διασώθηκαν στα τραγούδια τους διηγήσεις για κάποιο ρωμαίο στρατηγό, κάποιους προπάτορες, ή τα χλωρά λιβάδια κάποιας μακρυνής πατρίδας που έχασαν διωκόμενοι από Σλάβους. Από τα έθιμά τους, κάποια μοιάζουν με ελληνικά (π.χ. Καλικάντζαροι), και κάποια είναι ιδιαίτερα, όπως η απαγόρευση ανύπανδρων γυναικών να πηγαίνουν στην λειτουργία. Η παράδοση όλων των Βλάχων της Μακεδονίας που ρώτησε ο Weigand κατά το 1890 έδειχνε οτι ο τόπος αυτός ήταν η πατρογονική τους πατρίδα. Μετακινήσεις είχαν γίνει κατά την παραδοσιακή μνήμη, αλλά σε σχετικά μικρές αποστάσεις.

 • Ανώνυμος 32426

  28 Φεβ 2015

  Οι βαλκανικές λατινικές γλώσσες εξελίχτηκαν από μιά πρωτο-βαλκανική λατινική και χρησιμοποιούνταν ευρύτερα σε προηγούμενους αιώνες. Διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους ωστε να θεωρούνται γλώσσες, αν και υπάρχουν τοπικές διάλεκτοι. Στην αυγή του 21ου αιώνα είναι τέσσερις: τα αρουμανικά των νοτίων Βαλκανίων, τα μεγλενο-αρουμανικά που μιλιούνται από πιθανώς μόνο δυό-τρείς χιλιάδες άτομα γύρω από τη Γευγελή, τα δακο-ρουμανικά της Ρουμανίας, και τα ιστρορουμανικά. Αυτά μιλιούνται από περίπου 500 μόνο άτομα στην χερσόνησο της Ιστριας, που ανήκει στην Κροατία. Νοτιώτερα στην Κροατία κατά μήκος των ακτών της Δαλματίας, μιλούσαν βαλκανική λατινική και οι Μορλάκοι ή μαύροι Βλάχοι, αλλά το ιδίωμα αυτό εξαφανίστηκε κατά το 1890.
  ΒΛΑΧΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ [ ΔΗΛΑΔΗ ΟΜΙΛΟΥΝΤΕΣ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ] ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΕΘΝΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ......ΞΑΝΑΛΕΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΙΧΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ....ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΑΝΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ....ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΖΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ [ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΑΜΑΝΑΚΑ ΜΙΣΕΛ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΠ ΚΛΠ] ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΩΝ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ [ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΛΠΚΛΠ ]

 • Ανώνυμος 32425

  28 Φεβ 2015

  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΦΥΛΗΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ

 • Ανώνυμος 32424

  28 Φεβ 2015

  Ο ''''ΒΛΑΧΟΣ''' ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΣΑΝΕ......ΩΡΑΙΙΙΙΙΙΟΣ.....ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ [ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ]
  ΚΑΛΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΔΕΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΩ......ΤΙ ΝΑ ΠΩ.......
  ΡΕ ΑΛΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΔΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ [ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ]
  ΔΑΚΕΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΒΛΑΧΙΑΣ [ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ [ ΑΥΤΟΙ ΟΥΤΕ ΒΛΑΧΟΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΗΖΟΤΑΝΕ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ....ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΒΛΑΧΙΑ ΕΙΧΕ ΔΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.....ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΒΛΑΧΟΣ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΛΕΓΟΤΑΝΕ Ο ΛΑΤΙΝΟΦΩΝΟΣ [ ΕΚΛΑΤΙΝΙΣΘΕΝΤΑΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ]
  ΣΥΝΕΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝΕ ΔΑΚΙΑ....ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ.......ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΤΕ ΒΛΑΧΟΥΣ ΕΙΤΕ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΓΝΩΣΤΑ ΘΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.......Η ΕΙΣΤΕ ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ Η ΒΑΛΤΟΙ....Η ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ.....ΤΕΤΙΟΑ ΑΓΝΟΙΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ

 • Ανώνυμος 32405

  27 Φεβ 2015

  Βλέπω ότι τρόπον τινά "πνίγεστε" στην Ελλάδα. Σας καλώ λοιπόν να μεταβείτε άμεσα στη Δακία να ζήσετε ελεύθερος και να μας απαλλάξετε από την παρουσία σας! Πιστεύω ότι θα αντέξουμε την απέραντη θλίψη της απουσία σας...
  ΟΠΟΙΟΣ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ....
  ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
  ΕΙΤΕ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΣ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
  ΕΙΤΕ ΟΒΡΙΟΣ ΟΠΩΣ Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΚΑΙ Η ΜΙΣΕΛ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΝΔ
  ΒΛΑΧΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ

 • Ανώνυμος 32404

  27 Φεβ 2015

  ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΤΟΣΟ ΔΕΙΝΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΕΝΩ ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΟΧΙ;;;.;...ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΚΑΤΑΦΕΥΑΓΑΝΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΗΜΙΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΕΣ ΗΓΕΜΟΝΙΕΣ [ ΡΟΥΜΑΝΙΑ] ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑΝΕ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝΕ ΔΩΡΕΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ;;;;;ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝΤΑΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ 1 ΜΧ ΑΙΩΝΑ ΚΙΟΛΑΣ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΡΩΜΑΙΩΝ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΠΟΥ ΟΜΙΛΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ''''' ΤΗ ΤΩΝ ΛΑΤΙΝΩΝ ΦΩΝΗ ΦΘΕΓΓΟΝΤΑΙ''''
  ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΑΝΕ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ....ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ;;;....Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου I. Coteanu, διακηρύσσει μεταπολεμικά, το 1959, ότι: «…οι Έλληνες Βλάχοι ποτέ δεν είχαν συνείδηση ότι αποτελούσαν μέρος του Ρουμανικού λαού».ΕΠΕΙΣΗΣ ΣΤΗ ΒΛΑΧΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΞΕΙΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΟΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ.....ΑΝ ΗΤΑΝ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΥΟΘΕΤΗΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ....ΟΡΘΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΩΣ ΕΚΛΑΤΙΝΙΣΘΕΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ....ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΑ ΗΘΗ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ

 • Ανώνυμος 32403

  27 Φεβ 2015

  Zappas einai arvanitis
  ΟΥΤΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ
  ο ΖΑΠΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΤΙΟΣ ΟΥΤΕ ΚΥΠΡΙΟΣ ΟΥΤΕ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΟΥΤΕ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΣ
  ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΛΑΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΜΠΟΒΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΙΔΡΥΣΕ ΤΟ ΖΑΠΕΙΟ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΜΕΓΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ......ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΗΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΤΟΥ......ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΥΠΟ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ......ΙΔΡΥΣΕ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΗ ΒΟΡ ΗΠΕΙΡΟ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΔΕΛΒΙΝΟ ΔΡΟΒΙΑΝΗ ΛΑΜΠΟΒΟ....ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΛΛΑ ''''Ο ΕΛΛΗΝΑΣ''''
  παλιοβλαχοι κατι σαπορατσες σαν και σας μαγαρισατε τον Ελληνισμο..
  ΣΙΓΑ ΡΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΚΟ ΠΟΥ ΤΟΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ

  ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΑΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΙΧΑΝΕ ΠΑΝΤΑ....ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ...ΡΕ ΟΥΣΤ
  Ο βλάχος έχει απωθημένα στην ψυχή και κρυμμένο μίσος για τους Έλληνες!
  ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΗΣΕΣ ΑΡΙΣΤΑ...ΕΙΔΙΚΑ Ο ΖΑΠΠΑΣ Ο ΣΙΝΑΣ[ Ο ΜΟΣΧΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ ΤΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ] Ο ΑΡΣΑΚΗΣ[ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΕΜΕΤΗ ΜΕ ΤΑ ΑΡΣΑΚΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ] ΚΑΙ ΡΙΖΑΡΗΣ [ ΒΛΑΧΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ] ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ '''ΘΑΝΑΣΙΜΟΙ'' ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ''''ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΙΝΑΣ''' ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΕΙΑ ΑΠΟ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ.....

 • Ανώνυμος 32362

  25 Φεβ 2015

  Οι Βιολογικη καταγωγη των Bλαχων δεν ειναι Ελληνικη ,η συνειδηση ειναι . Aπο τα βαθια Βυζαντινα κιόλας χρόνια .H γλωσσολογική ιστορική έρευνα του Αχιλλέα Λαζάρου για τη διγλωσσία , ειναι κατασκευασμενα ψεματα του Αχιλλέα Λαζάρου.Οι Βλαχοι τα λατινικα τα μιλουσαν απο τοτε που συνορευουν με τους Γερμανους.Βλάχος» στο εθνώνυμο Δακοποιημένης γαλατικής φυλής, γνωστής από τον Καίσαρα, με το όνομα «Volcae».

 • Ανώνυμος 31478

  9 Ιαν 2015

  είμαι Jedi!!!!!!!

 • Ανώνυμος 31355

  6 Ιαν 2015

  sta.vouna.tou.argous.eimaste.vlaxoi.....latinoi....oi.progonoi.mas.katevikan.apo.tin.ipiro...

 • Ανώνυμος 29638

  8 Σεπ 2014

  https://www.facebook.com/eimaikaiegwblaxos/photos/a.3673
  045166
  93683.85030.367300986694036/473676286056505/?type=1&theater

 • Ανώνυμος 29627

  7 Σεπ 2014

  Αφαιρέθηκε υβριστικό σχόλιο.

 • Ανώνυμος 29515

  18 Αυγ 2014

  Παιδες στοπ αν καποιος βλακας ειπες οτι οι Βλαχοι δεν ειναι Ελληνες τοτε κακο του κεφαλιου του.Ανεκαθεν οι Βλαχοι ηταν παντα στο πλευρο ολων οσοι αγωνισθηκαν το 1821.Οι βλαχοι παιδια ειναι γνησιοι Ελληνες.Ηταν οι μοναδικοι φατρια που παρεμενε αμεταβλητο απο τους Τουρκους.Εννοω οι αλλοι δεν ξερουν ποιον εχουν προγονο τους.Γι αυτο βαλτε το καλα στο μυαλο σας ΒΛΑΧΟΣ=ΕΛΛΗΝΑΣ=ΒΛΑΧΟΣ.Οπως οι ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΘΕΟΣ=ΥΙΟΣ=ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ καταλαβατε γι αυτο μην μαλωνετε τζαμπα

 • Ανώνυμος 29465

  14 Αυγ 2014

  O Zappas einai arvanitis!!!

 • Ανώνυμος 29427

  4 Αυγ 2014

  παλιοβλαχοι κατι σαπορατσες σαν και σας μαγαρισατε τον Ελληνισμο..

 • Ανώνυμος 29353

  15 Ιουλ 2014

  ΕΙΜΑΙ ΒΛΑΧΟΣ,
  ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!
  http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=2213

 • Ανώνυμος 29238

  10 Ιουν 2014

  εκει που συνδεεις την βλαχικη με την ιταλικη υπαρχουν λαθη οπως π.χ. ειναι πατρου κι οχι κουατρο,σασι κι οχι σει και σαπτι οχι σετε φουαρτικα το ψαλιδι κι οχι φορφικα και απου κι οχι ακου το νερο

 • Ανώνυμος 28832

  1 Μαΐ 2014

  Οι Βλάχοι - αρχαίοι Πελασγοί - προ μυκηναίκος πληθυσμός.. ανθρωπολογική εξέταση Αρη Πουλιανού που το καταδεικνύει σαφέστατα.. Επίσης γλωσσολογική ιστορική έρευνα Αχιλλέα Λαζάρου για τη διγλωσσία¨ προήλθε απο την επικράτηση των ρωμαικών δυνάμεων την εποχή της αρχαίας Ελλάδος, και φυσικά εν συνεχεία στο Ρωμέικο - Κράτος- αυτοκρατορία, η πρωτόλατινική στους ντόποιους γηγενείς απογόνους του Ηρακλή, Μακεδόνες και Δωριείς, απόγονους του Αχιλλέα , του Φιλίππου, της Ολυμπιάδος και του υιού τους, Μ.Αλεξάνδρου .. Η συνείδηση η Ελληνική υπήρχε- υπάρχει και θα υπάρχει πάντοτε... Η Βλάχικη ψυχή πάντοτε μίλησε τον λόγο της αληθείας, με φωτεινές εξαιρέσεις..

 • Ανώνυμος 28207

  29 Μαρ 2014

  Ο βλάχος έχει απωθημένα στην ψυχή και κρυμμένο μίσος για τους Έλληνες!

  Φίλε αν κάτι δεν σου ταιριάζει η δεν σου στέκει καλά να πάρεις τις κατσίκες και να πάς στην Ρουμανία.

  Αλλά καλό είναι πρώτα να κάνεις DNA test γιατί μπορεί να κρατά
  η σκούφια σου απο Αβάρους, Ούννω/μογγόλους, η απο Τουρκους,
  και άδικα ταλαιπωρείσαι!

  Φίλε μου απο τα λεγομενά σου καταλαβαίνω
  ότι έχεις μεγάλο πόνο στην καρδιά και με τους ανθρώπους γύρο σου!

  Καλά είναι να πας σε ψυχολόγο να σου πεί που βρίσκεται το προβλημά σου !

 • Ανώνυμος18032014011711

  18 Μαρ 2014

  Δικαίωμά του να αισθάνεται ο καθένας ότιδήποτε... όμως να λείπουν οι θεωρίες που είναι προφανώς Ρουμανική προπαγάνδα. Γιατί αποκλείεται να είναι λατινόφωνοι Έλληνες οι Βλάχοι; Σε κάθε περίπτωση έχουν αναμιχθεί με τους λοιπούς¨Ελληνες τόσο πολύ και από τόσο παλιά, που είναι γελοίο (και ύποπτο) να μιλάμε συγγένεια εξ αίματος. Το ίδιο συμβαίνει με τους Αρβανίτες και τους Σαρακατσάνους. Εγώ είμαι Βλάχος και υπερήφανος που σχεδόν ΟΛΟΙ οι μεγάλοι ευεργέτες του έθνους ηταν και αυτοί υπερήφανοι Έλληνες Βλάχοι... Αβέρωφ, Αρσάκης, Σίνας, Ζάππας , Στουρνάρας , Τοσίτσας.... έδωσαν αγώνες για την Ελλάδα και την Ελληνική παιδεία...

 • Ανώνυμος25102013202602

  25 Οκτ 2013

  Βλέπω ότι τρόπον τινά "πνίγεστε" στην Ελλάδα. Σας καλώ λοιπόν να μεταβείτε άμεσα στη Δακία να ζήσετε ελεύθερος και να μας απαλλάξετε από την παρουσία σας! Πιστεύω ότι θα αντέξουμε την απέραντη θλίψη της απουσία σας...

 • Ανώνυμος16102013190530

  16 Οκτ 2013

  Οι μεταναστες που ερχονται τωρα στην Ελλαδα δεν ειναι ουτε αισθανονται Ελληνες .Εξαιρουνται οι παλινοστουντες Ποντιοι.Οι απογονοι τους θα κανουν φιλους θα φανε ψωμιαπο την Ελληνικη γη και θα την αγαπησουν θα αγαπησουν την Ελλαδα αυτη ηαγαπη τους κανει Ελληνες. Οσο για τον κυριο αυτον που ισχυριζεται οτι ειναι Βλοχος και δεν ειναι Ελληνας ευτυχως που ειναι πεθαμενος ο πεθερος μου αν ζουσε τωρα θα ...Ας προσεχει να μη το βρει απο κανενα ΒΛΑΧΟ..

 • Ανώνυμος15102013212905

  15 Οκτ 2013

  Στον τοπο αυτον που ονομαζεται Ελλαδα και ηταν ερημος ηρθε ο Ελλενος με την κυρα του .Εκαναν παιδια εκεινα αλλα και ουτω ..Νονο εκεινων τα παιδια ειναι Ελληνες .Ολοι εμεις οι αλλοι ειμαστε φιλοξενου μενοι των Ελληνων. .-Ειναι ιατρικα αποδειγμενο οτι οπου απομονωθηκε μια φυλη οπως νησια του ειρηνικου μαραζωσε βιολογικα.Η λυση για νατο αποφυγει ενας λαος ειναι η μεταναστες που εισαγουν νεο SNA .Ο μαρασμος του Ελληνικου Εθνους βρισκεται σε εξελιξη απο κληρονομου μενες ασθενειες του αιματος

 • Ανώνυμος06102013123224

  6 Οκτ 2013

  Μελετωντας την Ελληνικη ιστορια εμαθα οτι το Ελληνικο εθνος αποτελειται απο 30 περιπου φυλες που εγκατασταθηκαν στον Ελληνικο χωρο κατα καιρους . Αλλες εγιναν φιλικα δεκτες και ενσωματωθηκαν στο Ελληνικο εθνος και αλλες οπως οι Σλαβοι οχι.Μου εδωσε ο Θεος δυο παιδια και πεντε εγγονια που πιστευω οτι ειμαστε Ελληνες .Ας μου απαντισει ο κυριος αυτος που βρισκεται το λαθος μου? .Οσον αφορα τον κυριο αυτον //ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ // να διαχωριζει την θεση του απο τους αλλους Βλαχους ..Ο πατερας μου ειχε πατερα ποντιο απο τηΤραπεζουντα και μητερα απο την Καπαδοκια δηλαδη Καραμανλου. .Η μητερα μου ειχε πατερα σαρακατσανο και μητερα θρακιωτισα. ιωνικης καταγωγης .Η συζυγος μου εναι κορη Βλαχου και μακεδονησας .Τα παιδια μου ειναι Ελληνες γιατι εχουν αιμα Ελληνικο απο Ελληνικες φυλες Ποντιων, Καπαδοκων<Καραμανληδων> Σαρακατσαναιων ,Ιωνων μακεδονων και Βλαχων . Οσο για μενα επι κατοχης τραυματισθηκα αλο ιταλικη χειροβομβιδα .Απεκρυψα τον τραυματισμο μου και καταταχθηκα στον Ελληνικο στρατο .Δυστυχως εγηνε αντιληπτος ο τραυματισμος μου και για την πραξη μου αυτη με παρεπεμψε ο διοικητς στο στρατοδικειο Καβαλας . Κριθηκα αθωος διοτι στην στρατιωτικη δικαιωσυνη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΑΥΤΟ. Ζαμπογλου Φαιδων συνταξιουχος.