ΙΗΣΟΥΣ:
ΚΗΡΥΚΑΣ ΜΙΣΟΥΣ,
ΔΙΧΑΣΜΟΥ
ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Αποτύπωση της ψυχογραφίας του
από τους ίδιους τους ευαγγελιστές

  Σύμφωνα με τους χριστιανούς θεωρητικούς, ο Ιησούς Χριστός δίδαξε στον κόσμο το πνεύμα της αγάπης. Στο άρθρο αυτό όμως, θα δείξουμε, ότι από τα ίδια τα κείμενα της «Καινής Διαθήκης» προκύπτει, ότι ο Ιησούς Χριστός όχι μόνον δεν ήταν κήρυκας αγάπης όπως προβάλλεται, αλλά αντιθέτως προέβαινε σε κηρύγματα απίστευτου μίσους, διχασμού και ανθελληνισμού.


     «Ήταν μερικοί έλληνες μεταξύ εκείνων που είχαν ανεβεί για να προσκυνήσουν κατά την εορτή. Αυτοί λοιπόν ήλθαν στον Φίλιππο ο οποίος ήταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και του είπαν: ʽΚύριε, θέλουμε να δούμε τον Ιησούʼ. Έρχεται ο Φίλιππος και το λέει στον Ανδρέα και ο Ανδρέας κι ο Φίλιππος το λέγουν στον Ιησού. Ο Ιησούς αποκρίθηκε σʼ αυτούς: ʽΉλθε η ώρα για να δοξαστεί ο υιός του ανθρώπουʼ» («κατά Ιωάννη» ιβ΄20-23). Αυτό είναι το περίφημο απόσπασμα στο οποίο κατά κόρον αναφέρονται οι ρωμιορθόδοξοι στην προσπάθειά τους να δείξουν, ότι ο Ιησούς δήθεν αγαπούσε τους έλληνες.


     Εδώ πρέπει να διευκρινίσουμε, ότι δεν πρόκειται για έλληνες στο γένος και αυτό γίνεται φανερό από το ίδιο το κείμενο. Ας εξετάσουμε με προσοχή το επίμαχο απόσπασμα. Κατʼ αρχήν οι «έλληνες» αυτοί ανέβαιναν να προσκυνήσουν στην εορτή. Ποια ήταν αυτή η εορτή; Λίγες παραγράφους νωρίτερα, από την αρχή του ιβ΄ και εντεύθεν μας πληροφορεί, ότι επρόκειτο για το Πάσχα τη μεγάλη αυτή εβραϊκή εορτή. Και συνεχίζει: «Την επομένη μέρα πολύς κόσμος είχε έρθει για την εορτή, όταν άκουσαν ότι έρχεται ο Ιησούς στα Ιεροσόλυμα, πήραν κλάδους από φοίνικες και βγήκαν προς προϋπάντησή του κι έκραζαν: ʽΩσαννά, ευλογημένος να είναι εκείνος, που έρχεται στο όνομα του Κυρίου (του Γιαχβέ), ο βασιλεύς του Ισραήλʼ. Ο δε Ιησούς βρήκε ένα μικρό όνο κι εκάθησε επάνω του, καθώς ήταν γραμμένο. Μη φοβάσαι, θυγατέρα Σιών, να ο βασιλεύς σου έρχεται καθισμένος σʼ ένα πουλάρι όνου»


    To κείμενο μάς μιλάει για το βασιλέα του Ισραήλ, όχι το βασιλέα της Ελλάδας και για τη θυγατέρα Σιών, όχι για τη θυγατέρα Ελλάδα. Το τι σχέση έχουν όλα αυτά με τους έλληνες και το «ελληνικό Πάσχα», που εορτάζουν οι σύγχρονοι ρωμιοί, μόνον οι ρωμιοορθόδοξοι κύκλοι μπορούν να «ερμηνεύσουν».Με ορμητήριο τις εβραϊκές κοινότητες στην Ελλάδα

  Ας μην ξεφύγουμε από το θέμα μας όμως. «Όταν πέρασε την Αμφίπολη και την Απολλωνία (ο Παύλος) ήλθε στη Θεσσαλονίκη όπου ήταν η συναγωγή των ιουδαίων και σύμφωνα με τη συνήθειά του πήγε σʼ αυτούς και επί τρία Σάββατα συνδιαλεγόταν μαζί τους πάνω στις γραφές» («Πράξεις» ιζ΄1-2).


     Στην Αθήνα προσέγγισε πρώτα την συναγωγή των ιουδαίων, όπου βρήκε ομοεθνείς του για σίτιση, στέγαση, προστασία και ποίμνιο («Πράξεις» ιζ΄17) και στη συνέχεια όταν πήρε θάρρος, άρχισε να γυρίζει στην αγορά και να μιλά με τους «παρατυγχάνοντας», δηλαδή με τους θαμώνες και τους περαστικούς. 


     Στην Κόρινθο τα ίδια: οι πρώτοι προσήλυτοι ήταν ιουδαίοι, ο Ακύλας και η σύζυγός του Πρίσκιλλα («Πράξεις» ιη΄2). Ο Παύλος μάλιστα φιλοξενήθηκε από τον Ιούστο, που στο σπίτι του μοιράζονταν τον ίδιο τοίχο με τη συναγωγή («Πράξεις» ιη΄7). Σε όλες τις πόλεις «διελέγετο εν τη συναγωγή»: («Πράξεις» ιη΄4, ιη΄19, ιη΄26, ιθ΄8). 


     Μολονότι τα περισσότερα κείμενα που συμπεριλαμβάνονται στην «Καινή Διαθήκη» είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα δεν μιλούν για την Ελλάδα. Γράφτηκαν στα ελληνικά από εβραίους συγγραφείς (όχι απαραίτητα από αυτούς που δηλώνουν) επειδή οι εβραίοι για αιώνες είχαν χάσει τη γλώσσα τους. Ελλήνιζαν, τόσο στη γλώσσα όσο και στα ήθη. Αθλούνταν, πλένονταν και αποποιούνταν έως και την περιτομή τους που προσπαθούσαν να την καλύψουν. Κανένα από τα κείμενα, είτε της «Παλαιάς» είτε της «Καινής Διαθήκης» δεν απευθύνεται σε έλληνες. «Αυτούς τους δώδεκα έστειλε ο Ιησούς και τους παράγγειλε τα εξής: «Προς τους εθνικούς μην πηγαίνετε και στην πόλη των σαμαρειτών μην μπαίνετε, αλλά πηγαίνετε μάλλον στα χαμένα πρόβατα της γενεάς του Ισραήλ». («κατά Ματθαίο» ι΄5-6).

   

     Όταν ο Παύλος αποστέλλει επιστολές προς εφεσίους, φιλιππησίους, θεσσαλονικείς ή κορινθίους κ.λ.π., δεν τις αποστέλλει στους έλληνες των πόλεων αυτών, αλλά στους εβραίους που ζουν στις ελληνικές πόλεις και που υπήρξαν οι πρώτοι προσήλυτοι στο χριστιανισμό, όχι από δική τους αυθόρμητη προσχώρηση αλλά μετά από εντολή που πήραν από τους ραβίνους τους, να υποδυθούν τους πιστούς της νέας θρησκείας. Όπου δηλαδή γίνεται δηλαδή αναφορά για εφεσίους, εννοείται ότι είναι οι εβραίοι της Εφέσου κι όχι οι έλληνες, όταν γίνεται αναφορά στους κορινθίους, εννοείται ότι πρόκειται για τους εβραίους της Κορίνθου. Οι έλληνες δεν είχαν καμμιά σχέση με όλα αυτά.

     

     Ο Νόμος δεν διδάσκεται στους έλληνες το γένος. Οι Απόστολοι, γράφει ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος («Εις τας Πράξεις, Ομιλία ΚΕ΄» «δεν κήρυτταν το θείο λόγο σε κανένα παρά μόνο στους ιουδαίους» («μηδενί λαλούντες το λόγο ει μη μόνον ιουδαίοις» «Πράξεις» ια΄19-20) και συνεχίζει: «Δεν το έκαναν αυτό φοβούμενοι τους ανθρώπους, αλλά το έκαναν τηρώντας το Νόμο». Υπήρχαν όμως και κάποιοι κύπριοι και κηρυναίοι οι οποίοι «ελάλουν προς τους ελληνιστάς, ευαγγελιζόμενοι τον Κύριον Ιησούν» («Πράξεις» ια΄20) και διευκρινίζει ο Χρυσόστομος «Ίσως επειδή δεν γνώριζαν τα εβραϊκά τους ονόμαζαν έλληνες». Στη συνέχεια ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος επανέρχεται στο θέμα («Εις τας Πράξεις, Ομιλία Λ΄»): «Συνέβη δε και στο Ικόνιο το ίδιο να μπούν στη συναγωγή των ιουδαίων και να μιλήσουν έτσι ώστε να πιστέψει μεγάλο πλήθος από τους ιουδαίους κι από τους έλληνες». Ως γνωστόν δεν συναντά κανείς έλληνες στη συναγωγή. Είναι καταφανές, πως πρόκειται για εβραίους, που έχασαν τη γλώσσα τους και μιλούσαν ελληνικά.


    Ας δεχθούμε όμως ότι οι σημερινοί ρωμιοί, που έχουν υποστεί τη συνεχή επί σχεδόν δεκαεπτά αιώνες χριστιανική προπαγάνδα έχουν «πεισθεί», ότι το Πάσχα είναι ελληνική εορτή. Οι έλληνες όμως του 33 μ.Χ. γνώριζαν το Πάσχα; Aσφαλώς όχι! Ήταν έλληνες λοιπόν εκείνοι που ζήτησαν να δουν τον Ιησού; Όχι βέβαια! Εβραίοι ήταν κι αυτοί, κάτοικοι ίσως της Ελλάδας, που μιλούσαν όμως ελληνικά και τίποτε περισσότερο. Αποκαλούνται έλληνες προκειμένου να διακριθούν από τους υπόλοιπους εβραίους, που δεν μιλούσαν την ελληνική Γλώσσα. Η μονομερής επανάληψη ενός και μοναδικού ομιχλώδους και δήθεν κολακευτικού εδαφίου και η αποσιώπηση όλων των άλλων που καταφαίνονται με ξεκάθαρες διαθέσεις εναντίον των ελλήνων όπως θα αναλύσουμε παρακάτω, μόνον δόλια μπορεί να χαρακτηρισθεί.Ιησούς: Ένας μεγάλος ανθέλληνας

  Ας εξετάσουμε τώρα τι γνώμη είχε ο Ιησούς για τους αυθεντικούς έλληνες. Ο Ματθαίος (ιε΄22-28) και o Μάρκος (ζ΄25-30) περιγράφουν μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Πρόκειται για την θεραπεία της κόρης μιας γυναίκας πού παρουσιάζεται ως κανονική ελληνί­δα, όχι εβραία που μιλούσε ελληνικά, καθότι γίνεται σαφής διάκριση: Είναι «ελληνίδα συροφοινίκισσα στο γένος» («κατά Μάρκο» ζ΄ 26).


     Εδώ θέλει αρκετή προσοχή γιατί μόνο το πρωτότυπο κείμενο μιλάει για ελληνίδα. Αν διαβάζετε το κείμενο στη νεοελληνική απόδοση των χριστιανών μεταφραστών, κατά κανόνα μεταφράζουν το «ελληνίδα» σε «ειδωλολάτρις» οπότε ο ανυποψίαστος αναγνώστης προσπερνάει το κείμενο χωρίς να αντιληφθεί την πραγματική σημασία του. 


     Η γυναίκα αυτή λοιπόν, έπεσε στα πόδια του Ιησού παρακαλώντας τον να θεραπεύσει την άρρωστη κόρη της, καθότι ο Ιησούς εμφανίζεται κατ' εξοχή ως θεραπευτής. Ξέρετε όμως ποια ήταν η αντίδρασή του; «Κι εκείνος δεν της αποκρίθηκε ούτε μία λέξη. Και τότε οι μαθητές τον πλησίασαν και του είπαν διώξε την γιατί φωνάζει από πίσω μας. Κι εκείνος τους αποκρίθηκε: ʽΔεν είμαι σταλμένος παρά μόνο για τα χαμένα πρόβατα του οίκου του Ισραήλ. Δεν είναι σωστό να παίρνεις το ψωμί από τα παιδιά και να το δίνεις στα σκυλιάʼ». (Η λέξη είναι «κυνάρια», δηλαδή μικρά σκυλιά) («κατά Ματθαίον» ιε΄26 και «κατά Μάρκο» ζ΄27-28). «Ναι, Κύριε» του απάντησε τότε ή γυναίκα, «αλλά και τα σκυλιά τρώνε από τα ψίχου­λα πού πέφτουν κάτω από το τραπέζι των κυρίων τους». Τότε μόνον ικανοποιήθηκε αυτός και «θεραπεύτηκε η κόρη της από την ώρα εκείνη».


     Η συμπεριφορά του «υιού του θεού» στο περιστατικό αυτό, δεν εγείρει καμμία αμφιβολία, είναι σαφέστατη: Θεωρεί τους έλληνες σκυλιά που δεν αξίζει να τρώνε ούτε τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι των κυρίων τους, των εβραίων!


     Πέραν αυτού όμως, μια τέτοια συμπεριφορά γεννά κι ορισμένα επί πλέον ερωτήματα. Ή πρώτη αντίδρασή του, όπως είδαμε, ήταν να αρνηθεί την θεραπεία. Οι αρχαίοι έλληνες ιατροί, άλλα και οι σύγχρονοι, ορκίζονται τον περίφημο «Όρκο του Ιπποκράτη» στον όποιο συνομολογούν πως θα ασκήσουν την τέχνη τους σε κάθε έναν που θα τους το ζητήσει, είτε αυτός είναι άνδρας, γυναίκα, ελεύθερος η δούλος. Σε κανένα σημείο του Όρκου δεν υπάρχει περιορισμός της άσκησης του επαγ­γέλματός τους επειδή ο ασθενής είναι αλλόφυλος ή αλλόθρησκος. Ο Ιπποκράτης ούτε καν το σκέφτεται να κάνει τέτοιου είδους διακρίσεις. Ο Ιησούς όχι μόνο το σκέφτεται αλλά και το εφαρμόζει. Η θεραπευτική δεινότητα του Ιησού ήταν τελικά ένα καρβέλι ψωμί, δηλαδή περιορισμένο σε ποσότητα και όταν παρείχε μερικά ψίχουλα σε κάποιον αλλόφυλο αυτό σήμαινε ότι τα στερούσε από τα «χαμένα πρόβατα του Ισραήλ»; Γνωρίζει περιορισμούς η χριστιανική Θεία Χάρις;


     Στις «Πράξεις» επίσης (κα΄28-29) διαβάζουμε ακόμα ένα απίστευτο απόσπασμα για τους έλληνες: «Μέχρι και έλληνες έβαλε μέσα στο ιερό και μόλυνε τον άγιο τούτο τόπο».

    

     Η σκληρότητα αυτή του Ιησού δεν είναι μοναδική στην «Καινή Διαθήκη», αντιθέτως μάλιστα. Την ίδια σκληρότητα συναντούμε στην με σκαιό τρόπο αποπομπή της μητέρας του και των αδελφών του όταν πήγαν να τον δουν στην Γαλιλαία που δίδασκε («κατά Ματθαίο» ιβ΄46-50, «κατά Μάρκο» γ΄31-35 , «κατά Λουκά» η΄19-20). Στο «κατά Ιωάννη» β΄4, όταν του μιλάει η μητέρα του, την μία από τις δύο φορές που μιλάνε στο Ευαγγέλιο, ο Ιησούς της λέει εν ψυχρώ: «Τι κοινό υπάρχει ανάμεσα σʼ εμένα και σʼ εσένα, γυναίκα;».


Η εικόνα του 14ου αιώνα από τη Μονή Τιμίου Προδρόμου των Σερρών αναπαριστά τον Ιησού να κάνει πράξη αυτά που λέει στο Ευαγγέλιο: Κυνηγάει να σκοτώσει ειδωλολάτρες, αιρετικούς κι εθνικούς - έλληνες δηλαδή.Ιησούς: Σκληρός και εκδικητικός

  Το αποκορύ­φωμα της σκληρότητας και της εκδίκησης (της άδικης εκδίκησης), το συναντούμε στο επεισόδιο με τη συκιά οπού ο Ιησούς την κατα­ράστηκε κι εκείνη ξεράθηκε, επειδή δεν βρήκε σύκα να φάει. Και να φαντασθεί κανείς ότι «δεν ήταν ο καιρός των σύκων» («κατά Ματθαίο» κα΄18-20, «κατά Μάρκο», ια΄13-14, 20-23). 


     Το θαύμα θα ήταν να περάσουν την άλλη ημέρα κι η συκιά να ήταν γεμάτη σύκα. Τέτοια κακία εναντίον μάλιστα αψύχου πράγματος, μόνον σε ένα ιστορικό ανάλογο γνωρίζω: στο μαστίγωμα της θάλασσας στον Ελλήσποντο για τιμωρία από τον πέρση Βασιλιά.Γενικός διχασμός, διχόνοια και διαίρεση

  Αλλά και με τις παραβολές του ο Ιησούς, δίνει «μηνύματα» («γραμμή» κατά τη σύγχρονη έκφραση) σκληρότητας και αδικίας. «Όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου» («κατά Ματθαίο» ιβ΄30) εξαγγέλλει ως άλλος δικτάτωρ. Το ίδιο ακριβώς είπε μετά την καταστροφή των διδύμων πύργων και πριν την εισβολή στο Ιράκ κι ο πρόεδρος των Η.Π.Α. κ. Μπους.


    Ο Ιησούς δεν το απέκρυψε, ότι σκοπός του ήταν να σπείρει το διχασμό και τη διχόνοια ανάμεσα στους ανθρώπους: «Φωτιά ήρθα να βάλω πάνω στη Γή και πόσο θα ήθελα να είχε ήδη ανάψει» («κατά Λουκά» ιβ΄49-50). Τι φρικαλέα απειλή! Ακόμη: «Νομίζετε ότι ήλθα για να επιβάλλω αναγκαστική ομόνοια μεταξύ των ανθρώπων; Κάθε άλλο. Σας βεβαιώνω, ότι ο ερχομός μου θα φέρει διαιρέσεις. Από τώρα και στο εξής μια οικογένεια με πέντε μέλη θα χωριστεί σε δύο παρατάξεις: Τρείς εναντίον δύο και δύο εναντίον τριών. Ο πατέρας θα είναι αντίθετος με τον γιο του κι ο γιος με τον πατέρα του. Η μάνα με την κόρη της. Η πεθερά με τη νύφη της κι η νύφη με την πεθερά της» («κατά Λουκά» ιβ΄51-53).

   

  Κι ο Ματθαίος τα ίδια γράφει (ι΄34-38): «Μη νομίσετε ότι ήλθα να βάλω ειρήνη στη Γή. Δεν ήλθα να βάλω ειρήνη, αλλά μάχαιρα. Γιατί ήλθα για να διχάσω τον άνθρωπο από τον πατέρα του και την κόρη από τη μάνα και τη νύφη από την πεθερά της».

Με εκπλήσουσα σαφήνεια ο Ιησούς προτρέπει σε μίσος όλους τους ανθρώπους: «Εάν κάποιος έρχεται προς τα μένα και δεν μισεί τον πατέρα του και την μητέρα του και τη γυναίκα και τα παιδιά και τους αδελφούς και τις
αδελφές, ακόμα και την ψυχή του (φαντασθείτε: να μισήσετε και την ίδια σας την ψυχή!), δεν γίνεται να είναι μαθητής μου» («κατά Λουκά» ιδ΄26).

Και ο Ιωάννης, άξιο τέκνο του δασκάλου του δίνει την τερατώδη εντολή: «Μην αγαπάτε τον κόσμο και ότι ανήκει στον κόσμο. Όποιος αγαπάει τον κόσμο δεν αγαπά τον Θεό». («Α΄επιστολή Ιωάννη» β΄15-16).« Μη νομίσετε ότι ήλθα να βάλω ειρήνη στη Γή. Δεν ήλθα να βάλω ειρήνη, αλλά μάχαιρα. Γιατί ήλθα για να διχάσω τον άνθρωπο από τον πατέρα του και την κόρη από τη μάνα και τη νύφη από την πεθερά της. »

Ιησούς (Ματθ. ι΄ 34-38.)

     Θα έλεγε κανείς ότι οι δώδεκα μαθητές δεν ήταν παρά μια ομάδα περιπλανώμενων αγαθών ανδρών,που μαζί με τον δάσκαλό τους δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά να κηρύττουν την αγάπη. Κι όμως, οι άνθρωποι αυτοί ήταν οπλισμένοι, έτοιμοι να σκοτώσουν αν χρειαζόταν: «Όταν είδαν οι μαθητές του τι μέλλει να γίνει, είπαν: ʽKύριε, να τους χτυπήσουμε με τα μαχαίρια;ʼ κι ένας απʼ αυτούς χτύπησε τον δούλο του αρχιερέα και του έκοψε το δεξί αυτί» («κατά Ματθαίο» κστ΄51, «κατά Μάρκο» ιδ΄47, «κατά Λουκά» κβ΄49-50, «κατά Ιωάννη» ιη΄10). [ Σημείωση: Το αυτί το κολλάει στη θέση του ο Ιησούς μόνο στον Λουκά (κβ΄51). Στα άλλα τρία Ευαγγέλια ο δυστυχής δούλος παραμένει χωρίς το δεξί του αυτί. «Σε τι αμάρτησε αυτός (αναρωτιέται ο Πορφύριος στο «κατά Χριστιανών» ΙΙΙ 20), αν το αφεντικό του τον διέταξε να πάρει μέρος στη σύλληψη του Ιησού;». ]


    Θα αντέτεινε ίσως κανείς, ότι οι μαθητές οπλοφορούσαν χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος ο Ιησούς. Η αλήθεια είναι, ότι όχι μόνον το γνώριζε, αλλά ο ίδιος ο Ιησούς τους είχε εξοπλίσει: «Όποιος έχει χρήματα ας τα πάρει. Το ίδιο κι αυτός που έχει σακίδιο. Όποιος δεν έχει, ας πουλήσει το πανωφόρι του (ιμάτιο) κι ας αγοράσει μαχαίρι» («κατά Λουκά» κβ΄36-37). Ο Ιησούς λοιπόν, ο «κήρυκας της ειρήνης και της αγάπης» προέτρεπε τους μαθητές του να αγοράσουν όπλα με κάθε θυσία πουλώντας ακόμη και τα ρούχα τους για να αποκτήσουν τα προς τούτο απαιτούμενα χρήματα.

    

     Αλλά ο εξοπλισμός αυτός –έστω και για άμυνα- πώς συμβιβάζεται με το «αν κάποιος σε κτυπήσει στο μάγουλο, όχι μόνο να μην ανταποδώσεις το κτύπημα, αλλά να γυρίσεις να σε κτυπήσει και στο άλλο»; («κατά Λουκά» στ΄29). Αυτά είναι από τα πιο δημοφιλή λόγια του Ιησού στα κατηχητικά. Όταν κάποιος από τους υπηρέτες του Αρχιερέα όμως του έδωσε ένα χαστούκι, «ο Ιησούς του αποκρίθηκε: ʽΆν είπα κάτι κακό πες μου ποιο ήταν το κακό κι αν είπα κάτι καλό, τότε γιατί με δέρνεις;ʼ» («κατά Ιωάννη» ιη΄22-23). Δεν γύρισε και το άλλο μάγουλο όπως συνέστησε στους μαθητές του να κάνουν, αλλά ζήτησε τον λόγο: «γιατί με δέρνεις;».


     Από τα λίγα που προαναφέρθηκαν, προκύπτει ότι η διδασκαλία του Ιησού, πέραν του ανθελληνικού μένους της, είναι γεμάτη από κακία, μίσος, διχόνοια, διχασμό, απειλή κατά των ανθρώπων και προετοιμασία για αιματοκύλισμα. Και η περίφημη αγάπη, η συγχώρεση, η ομόνοια, η ειρήνη, που –όπως κατά κόρον διατυμπανίζει η εκκλησία- έφερε για πρώτη φορά στον κόσμο πού είναι;


    Ας εξετάσουμε την πλέον διαφημισμένη από τις υποτιθέμενες ρήσεις αγάπης του Ιησού: «Αγαπάτε αλλήλους» («κατά Ιωάννη» ιγ΄34, ιε΄17). Διαβάστε όλο το απόσπασμα και θα διαπιστώσετε, ότι τόσον αυτό, όσο και κάποια άλλα παρόμοια αποσπάσματα υποτιθέμενης αγάπης δεν αφορούν όλους τους ανθρώπους.


«Όσο για τους εχθρούς μου, αυτούς πού δεν με θέλησαν για βασιλιά τους, φέρτε τους εδώ και κατασφάξτε τους μπροστά μου.»

Iησούς (Λουκ. ιθ΄ 27).

     

    Όταν λέει «αγαπάτε αλλήλους», αναφέρεται μόνον μεταξύ των μαθητών του: «Εντολή νέα σας δίδω, να αγαπάτε αλλήλους, καθώς εγώ σας αγάπησα, έτσι να αγαπάτε κι εσείς ο ένας τον άλλον. Από αυτό θα ξέρουν όλοι ότι είσθε μαθητές μου, εάν δηλαδή έχετε αγάπη μεταξύ σας» («κατά Ιωάννη» ιγ΄34-35). Για όλους τους άλλους, φωτιά και τσεκούρι: «Όσο για τους εχθρούς μου, αυτούς πού δεν με θέλησαν για βασιλιά τους, φέρτε τους εδώ και κατασφάξτε τους μπροστά μου» («κατά Λουκά» ιθ΄27).

          

     Υπάρχουν πλείστα πραγματικά κηρύγματα αγάπης στην αρχαία γραμματεία, όπως π.χ.: «Προτιμώ, κάνοντας το καλό νʼ αποτυγχάνω, παρά με το κακό να έχω τη νίκη». «Φιλοκτήτης» Σοφοκλέους στ. 94-95). Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, πως το «ειρήνη υμίν» του Ιησού («κατά Ιωάννη» κ΄20) δεν μας αφορά. Δεν απευθύνεται σʼ εμάς, αλλά στον στενό εβραϊκό κύκλο του και είχε σκοπό να τους επιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι όφειλαν να είναι μονιασμένοι.


     Ο Ιησούς, υποτίθεται, ότι εισήγαγε τη συγχώρεση. Στην πραγμα­τικότητα η χριστιανική συγχώρεση δίνεται υποκριτικά και επιλεκτι­κά. Παράδειγμα ο Ιούδας. Ενώ ο ίδιος ο Ιησούς συγχώρεσε την πόρνη, τον ληστή πάνω στο σταυρό, τους ίδιους τους σταυρωτές του με το περίφημο: «άφες αυτοίς», τον Ιούδα δεν τον συγχώρεσε παρόλο πού μεταμελήθηκε έμπρακτα. Κι η εκκλησία, επί 2.000 χρόνια ακολου­θώντας το παράδειγμα του Ιησού, συγχώρεσε ειδεχθείς εγκληματίες και επί πλέον τους ανακήρυξε Μεγάλους και Αγίους, όπως τον αιμοσταγή αδελφοκτόνο, συζυγοκτόνο και υιοκτόνο Μ. Κωνσταντίνο. Τον Ιούδα όμως δεν τον συγχώρεσε -παρότι αποδεδειγμένως μετανόησε- με το γελοίο και υποκριτικό επιχείρημα, ότι ο Ιούδας δεν συγχωρεί­ται όχι γιατί πρόδωσε τον Ιησού αλλά γιατί αυτοκτόνησε. Η ζωή είναι δώρο του θεού -λένε- ανήκει στο θεό και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να την αφαιρέσει αυτοκτονώντας. Αν το κάνει, δεν του παρέχεται συγχώρεση, όπως στον Ιούδα. Όταν αφαιpείς όμως τη ζωή η τις ζωές των άλλων, γιατί συγχωρείσαι; Eκείνες, πού είναι επίσης δώρα του θεού, έχεις δικαίωμα να τις αφαιρέσεις; Φαίνεται ότι το έχεις, αφού η εκκλησία όχι μόνο σε συγχωρεί αλλά σε ανακηρύσσει Άγιο και Μέγα, κατά το παράδειγμα του Μεγάλου Κωνσταντίνου.


* * *

  Τελευταία γίνεται πολύς λόγος από ρωμιορθόδοξους κύκλους και για τη δήθεν ελληνική καταγωγή του Ιησού. Ο Ιησούς ήταν ένας εβραίος. Όταν η σαμαρείτιδα τόνισε την ιουδαϊκή του καταγωγή, εκείνος δεν την αρνήθηκε («κατά Ιωάννη» δ΄9). «Παλαιά» και «Καινή Διαθήκη» εμμένουν στην καταγωγή του Ιησού από τον Δαβίδ και τον Αβραάμ και οι ρωμιορθόδοξοι επιμένουν πως ήταν έλληνας. Η φύση θέλει τους απογόνους να ανήκουν στην ίδια φυλή με τους προγόνους τους. Σε πείσμα κάθε λογικής οι ρωμιοί επιμένουν, πως είναι εβραίοι, «απόγονοι του Αβραάμ» («προς Γαλάτας» γ΄29) και ο εβραίος Ιησούς, ότι ήταν έλληνας. Είναι να χάνει κανείς το μυαλό του! 


     Ο Ιησούς δεν ανέπτυξε ποτέ ελληνική σκέψη και οι διδαχές του δεν είναι παρά εβραϊκά κατασκευάσματα γραμμένα στο πόδι, γιʼ αυτό και δεν συμφωνούν το ένα με το άλλο. Ο Ιησούς, αν υπήρξε ποτέ, γιατί καμμιά άλλη πηγή πλην των εβραϊκών δεν τον αναφέρει ενώ έζησε σε μια από τις καλύτερα τεκμηριωμένες ιστορικές περιόδους ήταν ένας εβραίος και αυτό το αποδεικνύει επίσης περίτρανα κι η περιτομή του, που τόσο υπερήφανα άλλωστε γιορτάζουμε την 1η Ιανουαρίου εκάστου έτους.


     Οι επαγγελματίες προπαγανδιστές του χριστιανισμού, αλλά και άλλοι συνοδοιπόροι τους μας βομβαρδίζουν καθημερινώς από τα παράθυρα των τηλεοπτικών διαύλων, από εφημερίδες και περιοδικά και χαϊδεύουν τα αυτιά μας με τα υποτιθέμενα κηρύγματα αγάπης του Ιησού, με την δήθεν αγάπη του για τους ελληνες, με την δήθεν ελληνικότητα της ορθοδοξίας κι άλλα πολλά. Όλες αυτές οι ανακρίβειες που υποστηρίζονται δεν είναι τυχαίες ούτε γίνονται κατά λάθος. Ορισμένοι εξ αυτών που τις προβάλλουν είναι άνθρωποι ανωτάτης μορφώσεως, καθηγητές κ.λ.π.. Τα πράγματα είναι οφθαλμοφανή. Δεν μπορεί να μην τα βλέπουν. Γνωρίζουν ότι εσκεμμένα συντελούν στη διαιώνιση της παραπλάνησης. Κι όμως επιμένουν. Δυστυχώς εκτός από την άγνοια υπάρχει κι ο δόλος.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


95 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 47309

  18 Απρ 2019

  Αν εσύ που έγραψες το άρθρο έχεις διαβάσει ολόκληρη την Καινή Διαθήκη και συμπέρανες ότι διδάσκει μίσος, τότε μάλλον θα την μπέρδεψες με το Κοράνι.
  Πρόκειται για ημιερασιτεχνική περίπτωση κοπτοραπτικής από αποτέλεσματα γκουγλαρίσματος τύπου "ο Ιησούς κήρυττε μίσος", με όλα τα αποσπάσματα εκτός συμφραζομένων... Το πιο εύκολο και συνάμα ανέντιμο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος για να συκοφαντήσει. Δεν αποτελεί καν σοβαρή προσπάθεια κριτικής, έχω διαβάσει άλλες πολύ πιο ορθά τεκμηριωμένες από αυτή με πιο εύστοχες παρατηρήσεις και προβληματισμούς, φυσικά όλες έχουν καταρριφθεί σε κάθε πιθανό επίπεδο. Οι εχθροί του Χριστιανισμού κάθε φορά συμπεριφέρονται λες και είναι εκείνοι που ανακάλυψαν πρώτοι τον τροχό και δεν μπορούν να καταλάβουν ότι εδώ και 2000 χρόνια έχει ακουστεί κάθε πιθανό επιχείρημα εναντίον του Χριστού, αλλά το αποτέλεσμα είναι κάθε φορά το ίδιο...
  Ως εκ τούτου δεν μπω καν στην διαδικασία να αναιρέσω αυτό το άρθρο καθώς είναι προφανές τοις πάσι πως πρόκειται για παιδαριώδη προσπάθεια, αντιθέτως, καλώ κάθε επικριτή του Χριστού και του αποστόλου Παύλου να διαβάσει ο ίδιος/ια την Καινή Διαθήκη χωρίς προκαταλήψεις και να βγάλει τα δικά του/ης συμπεράσματα...

 • Ανώνυμος 46431

  20 Νοε 2018

  Ευθεως ρωτω, ποσα "τσεπωσες" απ' τπυς οπαδους του Χιαχβε, για να γραψεις αυτες τις μ@λακιες κ. Ιων Δημοφιλε... Ουτε εχεις παρει μυρωδια τα λογια του Χριστου.. Και ξαναρωτω.. Ποσα "τσεπωσες" ?

 • Ανώνυμος 45430

  6 Απρ 2018

  Αποτυχατε πλήρως να ερμηνεύσετε τα λογια του Χριστου.. Ετσι ένα μικρο παράδειγμα για την \"ξεραμενη συκια\".. Είναι ποτε δυνατον Αυτός που ηδη ειχε δει ότι το δενδρο δεν εχει καρπους, να παει να κοψει συκα? Ακομα και ο ποιο αδαης γνωριζει ότι την Ανοιξη οι συκιες δεν εχουν καρπους.. Λετε ο Χριστος να μην το ηξερε ?

  Κυριοι, μην προσπαθείτε να παραποιήσετε ουτε να ερμηνευστε τα λογια του Χριστου.. Αυτά αφήστε τα για τους \"γνωριζοντες και κατεχοντας\" την γνωση και εσεις ασχοληθείτε με κατι άλλο ποιο πιασαρικο και λαικο.. Ας πουμε ασχοληθείτε με το ποιος θα είναι ο επομενος παικτης που θα αποχωρησει από το σαρβαιβορ.

 • Ανώνυμος 45008

  12 Φεβ 2018

  Όταν διάβασα την Βίβλο πρώτη φορά, έπαψα να είμαι Χριστιανή. Κρίμα για να τους φανατισμένους θρησκόληπτους εδω μέσα, αν ο Χριστός σας δίδαξε την αγάπη όπως ισχυρίζεστε, δυστυχώς δεν το δείχνετε.
  Δήμητρα απο Θεσσαλονίκη

 • Ανώνυμος 44826

  4 Φεβ 2018

  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ;

  ΔΕ ΜΠΑ ΝΑ ΛΙΩΝΟΥΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΑΡΚΕΙ ΕΓΩ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

  ΑΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ, ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛ-ΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ

  ΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  ΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ, ΤΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΕΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ, ΜΗΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

  ΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΤΕΓΟΙ Ή ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛ-ΛΗΝΑΣ ΘΕΟΣ, ΑΝΑΝΕΩΤΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ

  ΤΟΣΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΛΙΩΝΟΥΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ, ΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΟΥΝΤΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΙΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ

  ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΕΓΩΙΣΤΟΦΕΡΝΕΤΕ


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 44634

  21 Ιαν 2018

  Ανώνυμος 43781
  Είδαμε και την δική σου Χριστιανική αγάπη. Αυτοί είσασταν πάντοτε οι Ρωμιοί Ορθόδοξοι, κακόψυχοι και κουοτπόνηροι. Εν τέλη μπορεί να μην είναι κι άθεος, αλλά εσύ ως φασισταράς θα τον συκοφαντίσεις

 • Ανώνυμος 43781

  31 Αυγ 2017

  CAPS ALWAYS ON ΤΟ ΑΛΑΝΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ.

  ΜΑΘΕ ΜΠΑΛΙΤΣΑ ΑΘΕΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ.

  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 • Ανώνυμος 43749

  27 Αυγ 2017

  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝΕ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΛΕΓΟΤΑΝΕ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

  ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΧΡΙΣΤΟΣ" ΤΟΥ ΔΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΗΤΑΝΕ ΚΟΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ

  ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ- ΧΡΙΣΤΟΣ

  ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΗΤΑΝΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΣΗΜΕΡΑ

  ΘΕΛΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΆΡΧΟΝΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

  ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝΕ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΟΠΩΣ ΣΟΥΜΕΡΙΟΥΣ, ΒΑΒΥΛΩΝΙΟΥΣ, ΠΕΡΣΕΣ ΚΤΛ. ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕ

  ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΛΛΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΗΤΑΝΕ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΗΤΑΝΕ Η ΚΟΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΣΛΑΒΟΙ, ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΠΙΔΡΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΡΩΜΑΪΚΗ/ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

  ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΘΕΟ ΑΓΑΠΗΣ, ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΙΕΣ ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ
  ~

  ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 • Ανώνυμος 43748

  27 Αυγ 2017

  Ανώνυμος 42008 Και ο Αμβρόσιος τότε συμβολικά μιλάει όταν λέει να τρυπήσουν τα στομάχια των αθέων. :D

 • Ανώνυμος 42997

  27 Μαΐ 2017

  Ανώνυμος 42008 Και συμβολικά να μιλάει, μικρόψυχε ρωμιέ που σου "θίξαμε" το αφεντικό σου, πάλι αυτός θα βάλει μάχαιρα, "Δεν ήλθα να βάλω ειρήνη, αλλά μάχαιρα.", ότι και να εννοεί, καλό δεν είναι, μόνο, κακό και θα το επιβάλει ο ιδιος ο προστάτης-θεουλης σου, που επειδή βολεύτηκες σε αυτην την ζωή τον δέχεσε ως "αληθινό θεό".

 • Ανώνυμος 42008

  2 Απρ 2017

  Ρε αλάνια ο Χριστός μιλάει συμβολικά για την μάχαιρα, θέλοντας να δείξει τους καιρους σκληρότητας που τους περιμένει. Πόσες συκοφαντίες ακόμα για τον Χριστό;;; Και εσείς μπας και νομίζετε ότι είσαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων;; χαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχ

 • Ανώνυμος 40585

  11 Ιαν 2017

  Φανατισμος απο την αρχη της σελιδας μεχρι το τελος.Οενας προσπαθει να αποδειξει οτι ενα ανυπαρκτο προσωπο ειναι ανθελληνας και οι υπολοιποι οτι ενας υπαρκτος θεος αγαπαει τους ελληνες.Συγγνωμη αλλα εδω βλεπω την καφριλα σε ολους.

 • Ανώνυμος 39461

  4 Αυγ 2016

  https://www.youtube.com/watch?v=3Z986H-fXRM

 • Ανώνυμος 39398

  2 Αυγ 2016

  Ανώνυμος 39284

  Γράφεις "Πραγματικά είστε τόσο γελοίοι".


  Kαι έπειτα γράφεις "ο Χριστός ΜΟΥ ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ".


  Άστο κορίτσι μου, μόνη σου έβγαλες τα μάτια σου.
  Την "αγάπη" υμών των ανθρώπων του Χριστού και της εκκλησίας, την έμαθα εγώ προσωπικά πολύ καλά και δεν με πείθεις. Τους βολεμένους ομοϊδεάτες σου, ίσως τους πείσεις. Ή μάλλον σίγουρα τους έπεισες.

  Βουτηγμένη στο σκοτάδι του "εγώ" σου, ακολούθα το "φώς του Κυρίου σου", μόνο πρόσεξε μην σε κάψει. Διότι μπορεί και να μην είναι φως αγάπης αυτό που σε οδηγεί αλλά φωτιά μίσους. Λέω τώρα εγώ ο "κακός".

 • Ανώνυμος 39397

  2 Αυγ 2016

  Όντως οι Χριστιανοί ιερείς έχουν "αγάπη" μέσα τους, ειδικά σε μικρά παιδιά :D


  https://www.youtube.com/watch?v=ox7ZWtq3xwc

  https://www.youtube.com/watch?v=311Wz9AATMo


  "Μαίρη" δικά σου, σου εύχομαι τα δικά σου παιδιά να μην πέσουν σε τέτοιους παπάδες και να μην πληγωθούν ποτέ απο "ανθρωπους της εκκλησίας και του Χριστού".

 • Ανώνυμος 39396

  2 Αυγ 2016

  ΜΑΤΘΑΙΟΣ

  Γενεαλογικός κατάλογος του Xριστού

  (Λκ 3:23-3Cool

  1Γενεαλογικό Bιβλίο του Iησού Xριστού απόγονου του Δαβίδ, απόγονου του Aβραάμ:

  2 O Aβραάμ απέκτησε τον Iσαάκ, ο Iσαάκ απέκτησε τον Iακώβ, ο Iακώβ απέκτησε τον Iούδα και τους αδελφούς του, 3ο Iούδας απέκτησε το Φαρές και το Zαρά από τη Θάμαρ, ο Φαρές απέκτησε τον Eσρώμ, ο Eσρώμ απέκτησε τον Aράμ, 4ο Aράμ απέκτησε τον Aμιναδάβ, ο Aμιναδάβ απέκτησε το Nαασών, ο Nαασών απέκτησε το Σαλμών, 5ο Σαλμών απέκτησε το Bοόζ από τη Pαχάβ, ο Bοόζ απέκτησε τον Ωβήδ από τη Pουθ, ο Ωβήδ απέκτησε τον Iεσσαί, 6ο Iεσσαί απέκτησε το Δαβίδ, το βασιλιά.

  O Δαβίδ, ο βασιλιάς, απέκτησε το Σολομώντα από τη γυναίκα τού Oυρία, 7ο Σολομών απέκτησε το Pοβοάμ, ο Pοβοάμ απέκτησε τον Aβιά, ο Aβιά απέκτησε τον Aσά, 8ο Aσά απέκτησε τον Iωσαφάτ, ο Iωσαφάτ απέκτησε τον Iωράμ, ο Iωράμ απέκτησε τον Oζία, 9ο Oζίας απέκτησε τον Iωάθαμ, ο Iωάθαμ απέκτησε τον Όχαζ, ο Όχαζ απέκτησε τον Eζεκία, 10ο Eζεκίας απέκτησε το Mανασσή, ο Mανασσής απέκτησε τον Aμών, ο Aμών απέκτησε τον Iωσία, 11ο Iωσίας απέκτησε τον Iεχονία και τους αδελφούς του τον καιρό της εξορίας στη Bαβυλώνα.

  12Kαι μετά από την εξορία στη Bαβυλώνα ο Iεχονίας απέκτησε το Σαλαθιήλ, ο Σαλαθιήλ απέκτησε το Zοροβάβελ, 13ο Zοροβάβελ απέκτησε τον Aβιούδ, ο Aβιούδ απέκτησε τον Eλιακείμ, ο Eλιακείμ απέκτησε τον Aζώρ, 14ο Aζώρ απέκτησε το Σαδώκ, ο Σαδώκ απέκτησε τον Aχείμ, ο Aχείμ απέκτησε τον Eλιούδ, 15ο Eλιούδ απέκτησε τον Eλεάζαρ, ο Eλεάζαρ απέκτησε το Mατθάν, ο Mατθάν απέκτησε τον Iακώβ, 16ο Iακώβ απέκτησε τον Iωσήφ, τον άντρα της Mαρίας, από την οποία γεννήθηκε ο Iησούς, που αποκαλείται Xριστός.

  17Όλες, λοιπόν, οι γενιές από τον Aβραάμ ως το Δαβίδ είναι δεκατέσσερις γενιές και από το Δαβίδ ως την εξορία στη Bαβυλώνα δεκατέσσερις γενιές και από την εξορία στη Bαβυλώνα ως το Xριστό δεκατέσσερις γενιές.  H υπερφυσική σύλληψη και η γέννηση του Iησού

  (Λκ 2:1-7)

  18Kαι να πώς γεννήθηκε ο Iησούς Xριστός: H μητέρα του η Mαρία, αφού αρραβωνιάστηκε με τον Iωσήφ, χωρίς να έρθουν σε σαρκική επαφή μεταξύ τους έμεινε έγκυος με την ενέργεια του Aγίου Πνεύματος. 19Tότε ο Iωσήφ, ο άντρας της, επειδή ήταν δίκαιος άνθρωπος και δεν ήθελε να την εκθέσει, σκέφτηκε να τη χωρίσει κρυφά. 20Aλλ' ενώ αυτός έκανε αυτές τις σκέψεις, ένας άγγελος του Kυρίου παρουσιάστηκε στο όνειρό του και του είπε: "Iωσήφ, γιε του Δαβίδ, μη διστάσεις να πάρεις μαζί σου τη Mαρία, τη γυναίκα σου, γιατί αυτό που γεννήθηκε μέσα της προέρχεται από το Πνεύμα το Όγιο. 21Θα γεννήσει λοιπόν γιο και θα τον ονομάσεις Iησού, γιατί αυτός θα σώσει το λαό του από τις αμαρτίες τους".

  22Kι όλο αυτό έγινε έτσι που να εκπληρωθεί αυτό που είχε πει ο Kύριος μέσω του προφήτη: 23"Δείτε! H παρθένος θα συλλάβει και θα γεννήσει γιο, και θα τον ονομάσουν Eμμανουήλ, που σημαίνει: O Θεός μαζί μας". Εδώ μετά την Εβραϊκή Γενεαλογία του Ιησού βλέπουμε τον Ματθαίο να πελαγοδρομεί ανάμεσα σε τρία ονόματα για τον Ιησού!!Το Εμμανουήλ για να εκπληρωθεί η Παλαιά Διαθήκη, το Γέσουα στα Ελληνικά Ιησούς που είναι και η εντολή του Γιαχβέ και στο Χριστός στην προσπάθεια να Ελληνοποιηθεί ο υιός του Ιωσήφ!!Στον Μάρκο απουσιάζει η γέννηση του Ιησού παντελώς!!

  ΛΟΥΚΑΣ


  Tο μήνυμα του αγγέλου στην Παρθένο Mαρία για τη γέννηση του Xριστού

  26Tον έκτο μήνα, λοιπόν, ο Θεός έστειλε τον άγγελο Γαβριήλ να πάει σε μια πόλη της Γαλιλαίας που ονομάζεται Nαζαρέτ, 27σε μια παρθένο αρραβωνιασμένη μ' έναν άντρα από τη γενιά του Δαβίδ, που ονομαζόταν Iωσήφ. Kαι το όνομα της παρθένου ήταν Mαριάμ. 28Παρουσιάστηκε, λοιπόν, ο άγγελος σ' αυτήν και της είπε: "Xαίρε εσύ, η πλημμυρισμένη με θεία χάρη. O Kύριος είναι μαζί σου. Eυλογημένη είσαι εσύ ανάμεσα στις γυναίκες"! 29Mα εκείνη, σαν τον είδε, ταράχτηκε με τα λόγια του, και συλλογιζόταν τι τάχα να σήμαινε ο χαιρετισμός αυτός. 30Tης είπε τότε ο άγγελος: "Mη φοβάσαι Mαριάμ, γιατί βρήκες χάρη από το Θεό. 31Kαι τώρα άκου! Θα μείνεις έγκυος και θα γεννήσεις γιο, και θα τον ονομάσεις Iησού. 32Aυτός θα είναι μεγάλος, και Γιος του Yψίστου θα ονομαστεί. Kαι θα του δώσει ο Kύριος ο Θεός το θρόνο του Δαβίδ του προπάτορά του. 33Kαι θα βασιλέψει στον οίκο του Iακώβ στους αιώνες και η βασιλεία του δε θα έχει τέλος". 34Eίπε τότε η Mαριάμ στον άγγελο: "Πώς είναι δυνατόν να γίνει αυτό, αφού δεν έχω σαρκική σχέση με άντρα;" 35Kαι της αποκρίθηκε ο άγγελος: "Tο Όγιο Πνεύμα θα έρθει επάνω σου και η δύναμη του Yψίστου θα σε καλύψει. Γι' αυτό και το άγιο παιδί που θα γεννηθεί, Γιος Θεού θα ονομαστεί. 36Kαι, άκου! H Eλισάβετ η συγγενής σου έχει κι αυτή συλλάβει γιο, τώρα στα γερατειά της, κι αυτός είναι ο έκτος μήνας εγκυμοσύνης αυτής που την έλεγαν στείρα! 37Γιατί τίποτε απ' όσα ειπώθηκαν δεν είναι ακατόρθωτο για το Θεό". 38Tότε η Mαριάμ είπε: "Nάμαι, η δούλη του Kυρίου. Aς γίνει σε μένα σύμφωνα με το λόγο σου". Kι έφυγε απ' αυτήν ο άγγελος.

 • Ανώνυμος 39395

  2 Αυγ 2016

  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝΕ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΛΕΓΟΤΑΝΕ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

  ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΧΡΙΣΤΟΣ" ΤΟΥ ΔΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΗΤΑΝΕ ΚΟΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ

  ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ- ΧΡΙΣΤΟΣ

  ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΗΤΑΝΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΣΗΜΕΡΑ

  ΘΕΛΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΆΡΧΟΝΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

  ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝΕ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΟΠΩΣ ΣΟΥΜΕΡΙΟΥΣ, ΒΑΒΥΛΩΝΙΟΥΣ, ΠΕΡΣΕΣ ΚΤΛ. ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕ

  ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΛΛΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΗΤΑΝΕ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΗΤΑΝΕ Η ΚΟΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΣΛΑΒΟΙ, ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΠΙΔΡΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΡΩΜΑΪΚΗ/ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

  ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΘΕΟ ΑΓΑΠΗΣ, ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΙΕΣ ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ
  ~

  ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 • Ανώνυμος 39394

  2 Αυγ 2016

  https://www.youtube.com/watch?v=Bvi0A0cOHU0

 • Ανώνυμος 39392

  2 Αυγ 2016

  Ανώνυμος 39284 "Και επειδή ο Χριστός ΜΟΥ ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ"

  Ξέρεις τί πάει να πεί να σε πληγώνουν ανεπανόρθωτα και εσκεμένα άνθρωποι της εκκλησίας και του Χριστού;

  Άνθρωποι που φανατισμένα πιστεύουν στον "ένα και αληθινό θεό Ιησού Χριστό" και τρέχουν στις εκκλησίες και τα μοναστήρια, να σε εκμεταλεύονται επιεδή μεγάλωσες χωρίς οικογένεια:

  Ρωτάω εσένα που ξεχυλίζεις απο "αγάπη", φαίνετε άλλωστε με την επίθεση σου σε όσους έχουν αντίθετη άποοψη, αν έχεις αγάπη μέσα σου ή όχι.

  Άσε τα παραμύθια περι "αγάπης", βολεμένο ανθρωπάκι είσαι, όπως πολλά εκατομύρια των συμπατριωτών σου και για αυτό "πιστεύεις σε θεό αγάπης".

  Αν σε είχανε κουρελιάσει στην ζωή σου άνθρωποι της εκκλησίας και φανατικοί Χριστιανο-Ορθόδοξοι υπερπατριώτες, θα σου λεγα εγώ αν θα είχες την ίδια πίστη μέσα σου για τον ίδιο θεό με αυτούς που σε πλήγωσαν.

  Θα μου πείς τώρα αναίσθητο ανθρωπάκι είσαι και εσύ, δεν σε αγγίζει τίποτα, οπότε και για αυτό είσαι Χ.Ο. ,δηλαδή θρησκεία αναίσθητων, λιγόψυχων, δειλών και υποκριτών ανθρώπων.


  "παραπάνω σχολιαστές"

  Αν και οι αναγνώστες είναι αρκετοί, σχολιαστές είμαστε δύο άτομα, ένας εγώ και ένας ο Caps Lock ο γνωστός ψυχάκιας. Και αναρωτιέμε, μήπως είσαι το ίδιο άτομο που παριστάνει κάποιο άλλο, ή βαλτή;

  Τέλοσπαντων, κάπου ένας μας ευχήθηκε εμας που στηρίζουμε την Ε.Ε. να πάθουν καρκίνο τα παιδιά μας, εκεί δεν σε είδα να αντιδράς, εσύ που έχεις "τόση αγάπη" μέσα σου και σου την "δίδαξε ο Χριστός".

  Θα έρθει μία μέρα που θα ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΣΑΣ εσείς οι φανατισμένοι Χριστιανο-Ορθόδοξοι, βολεμένα εγωκεντρικά ανθρωπάκια.

  Αϊ στο καλό, συγχίστικα πάλι, βοεμένα ανθρωπάκια που ζητάτε και τα ρέστα.

  Ξέρω ότι διάβασες σίγουρα το σχόλιο μου αλλά θα κάνεις πως δεν το είδες, αλλά και μόνο ότι το διάβασες, μου φτάνει.

 • Ανώνυμος 39284

  31 Ιουλ 2016

  Πραγματικά είστε τόσο γελοίοι που δεν αξίζει καν να ασχοληθεί κάποιος μαζί σας . Ευτυχώς βέβαια που οι παραπάνω σχολιαστές σας έκαναν κοινώς ρόμπα και ξεμπρόστιασαν κάθε ηλίθια παρερμήνευση σας, αλλά και την μεγάλη φαντασία σας , μόνο και μόνο για να προσπαθήσετε να υποστηρίξετε τις ηλίθιες απόψεις σας που μόνο κάποιος αμόρφωτος θα μπορούσε να τις υιοθετήσει.
  Πίστευε όπου θέλεις φιλαράκι , αλλά το να κατηγορείς τον Θεό χιλιάδων ανθρώπων είναι επιεικώς ασέβεια , διότι πριν κατηγορήσεις θα πρέπει να έχεις και τρανταχτά επιχειρήματα , και να είσαι φυσικά αρκετά διαβασμένος και ενημερωμένος για να μπορείς να πιάσεις τέτοια θέματα στο στόμα σου και να τα αναπαράγεις. Δεν χρειάζεται να μπω σε καμία λεπτομέρεια γιατί όπως είπα το έκαναν όλοι οι παραπάνω , και να ναι καλά .
  Και επειδή ο Χριστός ΜΟΥ ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ , να σου ευχηθώ να βρεις σύντομα την φώτιση μέσα στην ψυχή σου ειδωλολάτρη .... ή μήπως θα έπρεπε να σε πω απλά ΄΄Έλληνα΄΄με βάση αυτά που υποστηρίζεις;... Χμμ... δεν ξέρω....τα χεις μπερδέψει φιλαράκι ,κι εσύ κι αυτοί που πιστεύουν όλα τα παραπάνω. Να είσαι καλά παρόλα αυτά γιατί με έκανες να γελάσω σήμερα!- ΜΑΙΡΗ

 • Ανώνυμος 38536

  12 Μαΐ 2016

  Ανώνυμος 36225

  Είσαι ένας άρρωστος άνθρωπος, εφόσον σχολιάζεις διαρκώς σε αυτό το site, δεν εξηγείτε αλλιώς, τώρα όσον αφορά την θρησκεία ο Χριστός Ιουδαϊκής καταγωγής ήτανε, όσα ψέματα και να πείς με ελλειπή στοιχεία για να νιώσεις εθνικά υπερήφανος, νιώσε απόγονος αρχαίων Ελλήνων αλλά να ξέρεις ότι ο Θεός που προσκυνάς δεν ήτανε Έλληνας, τώρα με τα Ελληνικά ονόματα που δόθηκαν ή τα ιερά κείμενα που γράφτηκαν, απλά η Ελληνική ήτανε η διεθνής γλώσσα, για αυτό και όλα στα Ελληνικά, δεν σήμαινε έθνος ή φυλή κάτι που είχε Ελληνικό όνομα. Άντε τώρα πάλι τα CapsLock να αρχίσεις να κλαψουρίζεις επειδή σου θίξαμε τον εγωκεντρικό εθνικισμό σου. Και ένα για το τέλος, το ότι γεννήθηκες στην Ελλάδα δεν σε κανει καλύτερο απο κανέναν άλλο άνθρωπο σε αυτόν τον κόσμο, τυχαίο γεγονώς ήτανε, αν αξίζεις κάτι στην ζωή σου το αξίζεις απο τις δικιές σου πράξεις, αν και απο όσα σχόλια σου έχω δεί δεν κανεις τίποτα παρταπάνω να κλαψουρίζεις στην ζωή σου και να ρίχνεις λάσπη σε καθε τί που θίγει τον εγωκεντρικό εθνικισμό σου, αγαπητέ μου.

 • Ανώνυμος 36225

  24 Δεκ 2015

  Ανώνυμος 34826 έγραψε...

  Οι άνθρωποι δεν καταλάβει σε τι πιστευον. Ο χριστιανισμος ειναι ενα μεγαλο ψεμα
  ΕΕΕΕΕ...ΑΦΟΥ ΤΟ ΛΕΣ ΕΣΥ ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ.....ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΑΙΤ.....

 • Ανώνυμος 36224

  24 Δεκ 2015

  ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΠΗΛΕΥΕΣΑΙ ΜΙΛΗΣΑΝΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΘΕΟ.....

 • Ανώνυμος 36218

  24 Δεκ 2015

  Εσείς πάπαλα, τελειώσατε....
  ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΦΙΛΕ;;;;..ΚΙΟΛΑΣ;;;;....ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ .... ΧΑΜΠΑΡΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑ....ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ....

 • Ανώνυμος 36217

  24 Δεκ 2015

  ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΘΟΔΙΟ [ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ] ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

 • Ανώνυμος 36215

  24 Δεκ 2015

  ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΡΕ ΜΑΓΚΙΟΡΕ\'\'\'\'\'\'ΔΙΟΓΕΝΗ\'\'\'\'\'\' ΣΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ ΟΤΙ \'\'\'ΜΗΝ ΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΙΔΩΛΑ\'\'\'\' ΕΤΣΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ;;;;....ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ....ΜΗΝ ΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΙΔΩΛΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ ΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΟΧΘΟΝΙΑ ΛΕΕΙ....ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟ ΛΕΕΙ ...ΜΗΠΩΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΠΟΥΡΑΝΙΟΣ Η ΜΗΠΩΣ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟΣ;;;..ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.....ΑΡΑ ΚΑΛΩΣ ΥΠΑΡΧΡΕΙ ΕΙΚΟΝΑ ...[ΕΙΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ ;;;..ΓΙΑ ΑΠΟΡΕΙΕΣ ΣΑΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ] ....ΑΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΕΙΑΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΑΛΛΟΥ....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ....ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΕΙΡΟΚΟΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΠΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ [ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΛΠ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΕ] ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΓΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ.;.....ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...ΤΟΣΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΣΑ ΛΕΤΕ....ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝΕ ΟΙ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ ,ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ, ΚΛΠ ΡΩΜΑΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΚΛΠ....ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ;;;....Η ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ \'\'ΘΕΟ\'\'\'ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ;;;...ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΑ...Ε ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝΕ....ΘΕΣ ΔΕ ΘΕΣ ΑΛΟΥ ΛΙΓΟ ΑΛΛΟΥ ΠΟΛΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΑΝΕ.....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ....ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΔΟΛΟΥ [ ΑΝ ΑΜΥΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΟΛΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ] .....ΕΙΔΕΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΔΥΙΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΝΟΠΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΣ;;;;;.....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ......ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ...ΤΡΥΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΟ.....ΟΥ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΗΣΕΙΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ-ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΑ ΕΝΑΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ [ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΦΘΟΝΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ] ...ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ Ο ΠΑΥΛΟΣ....ΠΑΝΤΩΝ ΠΑΡΟΤΙ ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ \'\'ΤΣΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ\'\'\'\'....ΤΕΛΙΚΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ''''ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ''' ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ''ΧΡΗΣΙΜΟΙ''...ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ...ΔΕΝ ΧΡΙΕΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΠΔ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΙΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ.....

 • Ανώνυμος 36195

  21 Δεκ 2015

  Εσύ που γράφεις με κεφαλαία και έχεις πάρει εργολαβία να ερμηνεύσεις τις "θεόπνευστες" γραφές, διάβασε και τούτα: Μπορεί ένας κοινός θνητός να ερμηνεύσει τα λόγια ενός Θεού; Μα αν χρειάζονται ερμηνεία τότε δεν είναι θεόπνευστα! 1) Το "ου φονεύσεις" ισχύει; Γιατί αν ισχύει, τότε δεν υπάρχει πουθενά η εξαίρεση "εκτός της αυτοάμυνας". Αρα ισχύει γενικώς και πανταχόθεν! 2) Το "ου ψευδομαρτηρήσεις" ισχύει; Γιατί αν ισχύει, τότε πως τόλμησε να πει ψέμματα και μάλιστα να το παραδεχθεί ο απ. Παύλος (Προς Ρωμαίους Επιστολή, 3: 7) 3) Το "ου ποιήσεις είδωλα, μηδέ παντός ομοίωμα" ισχύει; Γιατί αν ισχύει τότε όλοι οι μ.Χ χριστιανοί είστε απολύτως ειδωλολάτρες!
  Στο φινάλε, αυτά που είπε ο εβραίος Θεός σας, τα έχουν πει, πολλούς αιώνες νωρίτερα, πολλαπλάσια και χωρίς ερμηνείες οι μεγαλύτεροι Ελληνες φιλόσοφοι! Οπότε γιατί να επιλέξω τον οβριό μαραγκό από τους Ελληνες επιστήμονες; Και κάτι για το τέλος. Ο Ματθαίος είπε πως ένα δέντρο το ξεχωρίζεις από τους καρπούς του. (Κατά Ματθαίο 12:33-35 ) Αν οι "καρποί" του δέντρου του χριστιανισμού είναι οι χριστιανικές (από το 330μ.Χ ως σήμερα) κοινωνίες και κράτη...........τότε χέσε μέσα Πολυχρόνη.......!!!! Δυστυχώς αποτύχατε να κάνετε έστω και μια κοινωνία καλύτερη από αυτή που ήταν πριν. Χειρότερες κοινωνίες ΝΑΙ, κάνατε άπειρες. Καλύτερη καμία! Καμία εβραϊκή βιβλική παραφυάδα (ιουδαϊσμός, χριστιανισμός, μωαμεθανισμός) δεν βελτίωσε, δεν εξύψωσε το ανθρώπινο πνεύμα και σώμα. Το χειρότερο από όλα που πάθατε είναι: Πως παρ'όλες τις προσπάθειες να επιβληθεί δια της μάχαιρας η εβραϊκή αυτή μάστιγα, ακόμα υπάρχει πολύ μεγάλη μερίδα κόσμου στη γη, που δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για αυτό το τρισάθλιο ανθελληνικό και παγκοσμίως μισάνθρωπο θρησκευτικό έκτρωμα. Σε λίγα χρόνια θα είστε παρελθόν. Οπως οι θρησκείες που εσείς επιμελώς φροντίσατε να γίνουν παρελθόν. Και ξέρετε γιατί; Γιατί πλέον σας τελείωσαν οι Θεοδόσιοι, οι Κύριλλοι, οι Μεθόδιοι οι Ιουστινιανοί, οι Αυγουστίνοι και λοιποί ιεροεξεταστές. Ο κόσμος δεν σας φοβάται πια. Ο σκεπτικισμός και η έρευνα, θα είναι η νέα παγκόσμια τάση αφύπνισης του ανθρώπου. Εσείς πάπαλα, τελειώσατε. Το ελεύθερο πνεύμα δε χαρίζει, δανείζει, αλλά πάντα επιστρέφει. Ποτέ το φως δε νίκησε το σκοτάδι. ΕΛ-ΛΑΣ = Λίθος φωτός!
  "Διογένης"

 • Ανώνυμος 34826

  16 Ιουν 2015

  Οι άνθρωποι δεν καταλάβει σε τι πιστευον. Ο χριστιανισμος ειναι ενα μεγαλο ψεμα.

 • Ανώνυμος 33600

  23 Απρ 2015

  Τον Ιούδα όμως δεν τον συγχώρεσε -παρότι αποδεδειγμένως μετανόησε- με το γελοίο και υποκριτικό επιχείρημα, ότι ο Ιούδας δεν συγχωρεί­ται όχι γιατί πρόδωσε τον Ιησού αλλά γιατί αυτοκτόνησε.
  ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ''ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΩ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ...ΑΤΟΠΟ...ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΣ ΠΑΛΙ
  «Προς τους εθνικούς μην πηγαίνετε και στην πόλη των σαμαρειτών μην μπαίνετε, αλλά πηγαίνετε μάλλον στα χαμένα πρόβατα της γενεάς του Ισραήλ». («κατά Ματθαίο» ι΄5-6).
  ΑΚΥΡΟ..ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΤΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΙΝ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΕΘΝΗ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΣΑΜΜΑΡΕΙΤΕΣ Η ΟΠΟΙ ΕΙΧΑΝΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ...ΑΦΟΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ , ΕΠΑΘΕ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΝΤΟΛΗ
  όμως, μετά την ανάσταση του είναι «πορευθέντες, μαθητεύσατε (=κάμετε μαθητές - χριστιανούς) πάντα τα έθνη» (=λαούς) (Ματθ. 28, 19).
  ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΑΤΕ ..ΑΚΥΡΟ

 • Ανώνυμος 33597

  23 Απρ 2015

  Με εκπλήσουσα σαφήνεια ο Ιησούς προτρέπει σε μίσος όλους τους ανθρώπους: «Εάν κάποιος έρχεται προς τα μένα και δεν μισεί τον πατέρα του και την μητέρα του και τη γυναίκα και τα παιδιά και τους αδελφούς και τις αδελφές, ακόμα και την ψυχή του (φαντασθείτε: να μισήσετε και την ίδια σας την ψυχή!), δεν γίνεται να είναι μαθητής μου» («κατά Λουκά» ιδ΄26).
  ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
  ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΓΑΠΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΣΟΥΜΕΝΗ [ ΔΗΛΑΔΗ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΓΑΠΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΙΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑ....
  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΤΑΔΕ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΓΑΠΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ '''ΜΙΣΟΥΜΕΝΕΣ'''...ΗΤΑΝ ΕΝΑΙ ΙΔΙΩΜΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΡΑΜΑΙΚΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΠΟΥ ΟΜΙΛΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΕΚΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΙΩΜΑ ΤΟ ΓΛΩΣΣΙΚΟ...ΠΡΩΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ...ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ ΜΑΡΤΗΡΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ

 • Ανώνυμος 33576

  23 Απρ 2015

  Ιουλιανός, εκφράζεται με σεβασμό για τον Θεό των Προφητών!!! Τα γραπτά του αυτοκράτορα είναι αποκαλυπτικά. Διαβάζουμε:
  «Κατά Γαλιλαίων», Λόγος Αʼ 354 b : «...ωστόσο πάντοτε σέβομαι τον θεό του Αβραάμ και του Ισαάκ και του Ιακώβ, οι οποίοι , όντας οι ίδιοι Χαλδαίοι απο γένος Ιερό και μυημένο στην θεουργία, έμαθαν την περιτομή παραμένοντας στην ξενιτειά με τους Αιγύπτιους και σεβάστηκαν έναν θεό, ο οποίος είναι ευμενής σε μένα και σε αυτούς που τον σέβονται όπως ακριβώς ο Αβραάμ»
  Είναι δε τόσος ο σεβασμός του για τους Εβραίους ώστε , το 361 μ.Χ. , προσπαθησε (χωρίς επιτυχία) να αναστηλώσει τον Ναό του Σολωμόντα ο οποίος ήταν κατεστραμένος απο το 70 μ.Χ. Το γεγονός αυτό το περιγράφουν πανομοιότυπα: α) Οι Χριστιανοί συγγραφείς Ιωάννης ο Χρυσόστομος , Γρηγόριος ο Θεολόγος, Αμβρόσιος , Σωκράτης, Σωζόμενος, Θεοδώρητος και Φιλοστόργιος. β) ο Ειδωλολάτρης Αιμμιανός Μαρκελλίνος. γ) ο Εβραίος Ραββίνος Γεδαλία. Ολοι οι παραπάνω είναι περίπου σύγχρονοι (350- 450 μ.Χ.)

 • Ανώνυμος 33572

  22 Απρ 2015

  ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝΩ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ
  Φυσικά, αυτό αναφέρεται καθαρά στις Πράξεις των Αποστόλων. Το προσπάθησαν και στη Δαμασκό και αργότερα, όταν ήρθε στην Ιερουσαλήμ και άρχισε να διηγείται τη μεταστροφή του (Πράξεις, 9, 22-30).
  Γιʼ αυτό οι χριστιανοί τον φυγάδευσαν στην Καισάρεια και κατόπιν στην πατρίδα του, την Ταρσώ (ό.π.). Εκεί, στην Ταρσώ, πήγε και τον βρήκε ο άγιος απόστολος Βαρνάβας και τον έφερε στην Αντιόχεια (Πράξεις 11, 25), πράγμα που επιβεβαιώνει φυσικά την καταγωγή του από εκεί.
  Αν δεν τον ξεσήκωνε ο Βαρνάβας, ο Παύλος δε φαίνεται να είχε πρόθεση να αναλάβει αποστολική δράση στο χριστιανισμό. Στην Αντιόχεια, κατά τη διάρκεια λειτουργίας, παρουσία σημαντικών και αγίων χριστιανών (όπως οι «Συμεών ο επικαλούμενος Νίγερ, και Λούκιος ο Κυρηναίος, Μαναήν τε Ηρώδου του τετράρχου σύντροφος»), ο Βαρνάβας και ο Παύλος προσκλήθηκαν από το Άγιο Πνεύμα να αναλάβουν αποστολική δράση και έτσι άρχισαν οι περιοδείες τους (Πράξεις, αρχή κεφ. 13). Η πρόσκληση αυτή δεν ήταν ένα «κόλπο του Παύλου», που «ξεγέλασε τους χριστιανούς», όπως φαίνεται από την αναφορά σʼ αυτές τις σημαντικές προσωπικότητες της Εκκλησίας.
  Στη συνέχεια ο Παύλος εξακολούθησε να καταδιώκεται από τους Ιουδαίους (βλ. π.χ. Πράξεις κεφ. 17 και κεφ. 20, 3). Και χρόνια αργότερα, όταν επέστρεψε στην Ιερουσαλήμ, έπεσε θύμα νέας απόπειρας των Ιουδαίων εναντίον του, από την οποία και σώθηκε επειδή ο Ρωμαίος χιλίαρχος τον συνέλαβε ως επαναστάτη, σώθηκε δε από τους Ρωμαίους επικαλούμενος την ιδιότητα του Ρωμαίου πολίτη (Πράξ. 21, 27 κ.εξ., και κεφ. 22). Και όταν κάποιοι Ιουδαίοι ορκίστηκαν να τον δολοφονήσουν, οι Ρωμαίοι τον οδήγησαν στην Καισάρεια, προς τον ηγεμόνα, με μεγάλη στρατιωτική δύναμη (Πράξεις 23, 12 κ.εξ.) Γιατί τον προστάτευσαν τόσο; Μήπως ήταν πράκτοράς τους;
  Όχι, αλλά γιατί ήταν ένας Ρωμαίος απειλούμενος από τους Ιουδαίους. Αν ήταν αφύσικη η προστασία του δε θα μπορούσε να κρυφτεί το γεγονός.

 • Ανώνυμος 33512

  20 Απρ 2015

  Ο καθείς αν θέλει μπορεί έστω και να μην πιστέψει τους χριστιανούς της εποχής και σύγχρονους του Ιουλιανού, τον Γρηγόριο τον Νανζιανζινό, τον Αμβρόσιο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο («πυρ εκπηδήσαν εκ των θεμελίων άπαντας διεμέλησεν»), τον Σωκράτη, τον Σωζομενό, τον Θεοδώρητο και τον Φιλοστόργιο ή τον Εβραίο ραββίνο Γεδαλία που όλοι περίπου ως σύγχρονοι (350450 μ.Χ.) και σύμφωνα με τους οποίους η απόπειρα ανοικοδόμησης έγινε το 361 μΧ, καταμαρτυρούν μαζί την θαυματουργική αντίσταση του Θεού ενάντια στα σχέδια του Ιουλιανού. Αλλά είναι αδύνατο να μην εντυπωσιαστεί κανείς από την μαρτυρία του καλύτερου και πιο αμερόληπτου ΕΘΝΙΚΟΥ ιστορικού και φίλου του Ιουλιανού που αγαπούσε την αλήθεια, του Αμμιανού Μαρκελλίνου και ο οποιος τον ακολουθουσε στην πορεια του.
  «Ο Ιουλιανός» λέει ο Αμμιανός «σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να χτίσει με ένα υπέρογκο ποσό τον υπερήφανο ναό και ανάθεσε αυτή την αποστολή στον Αλύπιο της Αντιοχείας. Ο Αλύπιος τέθηκε με ορμή στο έργο αυτό και υποβοηθήθηκε από τον κυβερνήτη της επαρχίας. Φοβερές σφαίρες φωτιάς, έβγαιναν μέσα από την γη και κοντά στα θεμέλια του ναού και συνέχισαν τις επιθέσεις τους, μέχρι που οι εργάτες, ζεματισμένοι συνεχώς, δεν μπορούσαν να πλησιάσουν. Τότε παράτησαν αυτή την προσπάθεια» (Πηγή: Newman's Ecclesiastical Miracles, σελ. 357)
  Είναι επίσης εκπληκτικό ότι οι Χριστιανοί της εποχής, όπως ο Κύριλλος, Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ, είχαν προειδοποιήσει τον Ιουλιανό για το ότι οι Χριστιανικές προφητείες των καιρών θεωρούσαν την ανοικοδόμηση του ναού, πριν από την έλευση του Αντίχριστου, αδύνατη. Είναι επίσης αξιοθαύμαστο το ότι ο στόχος του Ιουλιανού ήταν να ξεφορτωθεί αυτές τι γραφές κατασκευάζοντας τον ναό. Αλλά αυτή δεν ήταν η στιγμή και ούτε ο Ιουλιανός ήταν ο αναμενόμενος. Ο ναός θα μείνει στην κατάσταση που βρίσκεται μέχρις ότου «4 ὁ ἀντικείμενος καὶ ὑπεραιρόμενος ἐπὶ πάντα λεγόμενον Θεὸν ἢ σέβασμα, ὥστε αὐτὸν εἰς τὸν ναὸν τοῦ Θεοῦ καθίσαι, ἀποδεικνύντα ἑαυτὸν ὅτι ἔστι Θεός.» Β΄ Προς Θεσσαλονικείς Κεφ. Β

 • Ανώνυμος 33511

  20 Απρ 2015

  Αλλά υπάρχει και μία ακόμη εξήγηση για τη σπουδή του Ιουλιανού να ανοικοδομήσει τον ναό του Σολομώντος. Όπως εξηγούν όλοι σχεδόν οι χριστιανοί συγγραφείς που περιγράφουν τα γεγονότα, ο Ιουλιανός βρήκε στην ανοικοδόμηση του ναού μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαψεύσει τον Χριστό, ο οποίος είχε προφητεύσει ότι δεν θα έμενε «λίθος επί λίθου» στον ναό του Σολομώντος. [298] Αυτή η παράμετρος, ακόμη και αν δεν υπήρχε καμία άλλη, θα αρκούσε να εξηγήσει την τόση σπουδή του Ιουλιανού να ανοικοδομήσει τον ναό· διότι βέβαια, αν ο ναός ανοικοδομείτο και η πρόρρηση του Χριστού διαψευδόταν, ο Ιουλιανός θα πετύχαινε μία περιφανή νίκη κατά του χριστιανισμού.
  Το εκπληκτικό είναι ότι τελικά ο Ιουλιανός το μόνο που πέτυχε ήταν να αποδείξει το εντελώς αντίθετο από αυτό που επεδίωκε πάση δυνάμει να αποδείξει. Διότι τελικά το έργο της ανοικοδομήσεως του ναού δεν κατέστη δυνατόν να προχωρήσει, εξαιτίας κάποιων εκπληκτικών φυσικών καταστροφών, οι οποίες δημιούργησαν και στους πλέον δύσπιστους την πεποίθηση ότι ο Θεός δεν επιθυμούσε να προχωρήσει το έργο
  Μερικοί χριστιανοί συγγραφείς διατυπώνουν την υπόθεση ότι ο Ιουλιανός, ανοικοδομώντας τον ναό του Σολομώντος και πείθοντας τους Ιουδαίους να προσφέρουν εκεί θυσίες στον Θεό τους, φιλοδοξούσε να τους σύρει σιγά-σιγά στην ειδωλολατρία. [296] Χωρίς να αποκλείεται να υπήρχε πράγματι και αυτή η φιλοδοξία στο βάθος της σκέψης του Ιουλιανού, το βέβαιον είναι ότι ο Παραβάτης αυτοκράτορας μπορούσε να αποβλέπει και σε άλλα, πολύ πιο άμεσα και χειροπιαστά οφέλη: Πρώτ' απʼ όλα, η ανοικοδόμηση του ναού του Σολομώντος θα έδιδε στους Ιουδαίους μία απτή απόδειξη της αυτοκρατορικής εύνοιας, η οποία ήταν εξ αρχής σίγουρο ότι θα αποθράσυνε τους Εβραίους και θα τους έδιδε την κάλυψη που ζητούσαν, για να αφήσουν να ξεσπάσει το μίσος τους κατά των χριστιανών σε εκδηλώσεις βίας. Όπως θα δούμε παρακάτω, ο Ιουλιανός επεδίωκε φανερά και ενεθάρρυνε ανοικτά τέτοιες εκδηλώσεις βίας εις βάρος των χριστιανών, καθώς έκρινε ότι αυτές εξυπηρετούσαν τα σχέδια του για αποχριστιανοποίηση της αυτοκρατορίας. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι επεδίωκε και με την ανίερη συμμαχία του με τους Ιουδαίους. Και πράγματι, όπως μας πληροφορεί ο Σωκράτης ο Σχολαστικός, οι Ιουδαίοι δεν διέψευσαν τους υπολογισμούς του χριστομάχου αυτοκράτορα, και αναθάρρησαν σε τέτοιο βαθμό από την απροκάλυπτη αυτοκρατορική εύνοια, ώστε άρχισαν να απειλούν ανοικτά τους χριστιανούς ότι θα τους έκαναν όσα είχαν πάθει οι ίδιοι παλαιότερα από τους Ρωμαίους.

 • Ανώνυμος 33435

  13 Απρ 2015

  ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ;;;;..ΓΙΑΤΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΔΕΝ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ [ ΩΧ ΑΝΤΙΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΙΝΗΣΗ] Η ΔΕΝ ΚΑΙΝΕ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ [ ΩΧ ΑΝΤΙΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ] Η ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ [ ΩΧ ΡΑΤΣΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΥΣΗΧΟΣ ΛΑΟΣ..ΣΙΓΑ ΜΩΡΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ;;; ..... ΣΕ 95 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝΕ 800000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ 9ΕΤΙΑ [ 1914- 1922 ] ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΙΗΣΑΝΕ ΑΛΛΟ 1400000 ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 ΟΜΩΣ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΑΝΕ ...... ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΟ 38 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΙΗΣΑΝΕ ΜΟΝΟ 200000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ...ΕΜΦΑΝΗΣ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ [ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟ 1922...ΚΑΤΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΑΜΑΧΩΝ ΚΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΒΟΜΒΕΣ ΝΑΠΑΛΜ ΣΕ ΑΜΑΧΟΥΣ ΜΩΡΕ ....ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ...ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ]...ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΦΕΡΟΝΤΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΑ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΗΡΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΝΑ '''ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ''''... ΑΠΟ ΤΙ , ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ , ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ...Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΑΕΙ
  ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΗΜΑΙΑ ΤΑ ΜΑΤ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ;;;.....ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ [ ΟΥΤΕ ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ ΝΑ ΤΑΝ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΟΧΙ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ] ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ;;;.....ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΠΙ ΤΖΕΦΡΙ ΜΙΝΕΚΟ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΙΔΙΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΑΝΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ - ΚΡΑΤΟΥΣ;;;[ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ ΤΑ ΑΛΝΑΙΑ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ.....ΑΕΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ] ΓΙΑΤ Ι ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ''''WE NEED A GLOBAL GOVERNENCE AND WE NEED IT FAST'''ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΖΟΤΑΝΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ [ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ] ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
  ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝΕ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΡΕΞΑΝΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑΝΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΑΝΕ.....ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝΕ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΟΥΣ'''ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ''' ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΚΑΓΑΝΕ ΜΥΤΗ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΕΝΤΑΩΡΟ [ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΧΑΝΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ] ΚΑΙ ΨΑΧΝΑΝΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΑΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ [ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΠΑΜΠΑΛΑΙΟ ]
  ΛΕΓΕΤΑΙ '' '''Π Ρ Ο Β Ο Κ Α Τ Σ Ι Α '''''

 • Ανώνυμος 33434

  13 Απρ 2015

  Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΑΜΕ ΤΗΝ ''ΠΡΟΕΔΡΙΑ''' ΤΗΣ ΕΕ ΠΗΓΕ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ [ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ] ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΦΙΓΓΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ [ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ].......ΔΗΛΑΔΗ Η '''ΕΛΛΗΝΙΚΗ''' ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΕ ΤΑΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΟΥ '''ΔΕΞΙΟΥ ΤΟΜΕΑ'' ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ.....
  ΑΡΑ ΑΠΟΔΕΙΞΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟ ΝΑΖΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ.....ΑΡΑ '''''ΚΑΝΟΥΝ'''' ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ....ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ[ ΡΩΣΣΙΑ] ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ......ΕΠΙΣΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ 1999 ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΑΝΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ [ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ] ΕΝΩ ΑΦΗΣΑΝΕ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΕΦΡΩΝ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΤΣΕΚΑ [ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ ] ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ [ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΩΣ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΕΦΡΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ] ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΙΔΕΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ,,,ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ.....ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΝΑΖΙΣΜΟΥ 1940- 44] ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ..... ΠΑΡΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 200 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΛΒΑΝΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ [ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΥΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Μ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ , ΧΩΡΙΑ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΥΤΩΝ....ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΩ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ [ ΚΑΛΟΦΑΓΩΜΕΝΟΙ ΚΑΛΟΓΥΜΝΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΑΥΤΟΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΑ'''ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ''' ΣΚΗΝΙΚΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΚΑΜΕΡΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ , ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΤΑΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ, ΑΛΑΧ ΟΥΑΚΜΠΑΡ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ]...ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΑΛΙ...ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΚΕΙ..ΕΕΕΕΕ....ΜΠΑΜΜ ΚΑΝΕΙ...ΑΥΤΟΚΑΡΦΩΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΑΡΕΥΟΥΝ......ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΓΙΝΟΝΤΕ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ...ΔΕΝ ΠΟΛΥΑΝΗΣΥΧΟΥΝΕ ΟΜΩΣ...ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΡΙΑ [ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΡΟΥΜ [ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΡΑΒΟΦΩΝΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ]

 • Ανώνυμος 33290

  4 Απρ 2015

  ΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ......
  ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΡΙΞΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ... ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΡΩΜΑΙΟΙ....

 • Ανώνυμος 33254

  3 Απρ 2015

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ YOUTUBE
  ''''''ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΠΕΡΙ ΕΞΟΡΚΙΣΜΩΝ''''
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ....ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΥΟΘΕΟΠΟΙΗΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ.....
  ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΕΨΕ ΑΥΤΟΝ.....
  Η ''''ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΗ''''' ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ

 • Ανώνυμος 33049

  26 Μαρ 2015

  ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΤΕ .......Οι επαγγελματίες προπαγανδιστές του χριστιανισμού, αλλά και άλλοι συνοδοιπόροι τους μας βομβαρδίζουν καθημερινώς από τα παράθυρα των τηλεοπτικών διαύλων, από εφημερίδες και περιοδικά και χαϊδεύουν τα αυτιά μας με τα υποτιθέμενα κηρύγματα αγάπης του Ιησού,
  ΝΑΙ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ.....ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΜΟΥ....ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΕΩΣ....ΚΛΠΚΛΠΚΛΠΚΛΠ .....ΤΙ ΠΑΡΑΚΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;;;;...ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΨΗ;;;;..ΚΑΙ ΤΙ ΕΡΕΒΟΣ;;;;;....ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ..ΤΣΟΥΟΥΟΥΠΠΠΠ...ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΙΛΑΝΕ...ΑΜ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ....ΑΑΑ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΣΚΑΙ ΟΟΟΟΛΗ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ''''ΨΕΥΤΟΘΡΗΣΚΕΙΑ''''.....'ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΩ...ΘΕΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΝΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΝΕ ΟΛΟ ΑΡΘΡΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ...ΕΛΕΟΟΟΣ...ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.....ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ....ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΡΩΜΙΟΥΣ.....ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ...ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ''''''ΡΩΜΙΟΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ'''''' ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΡΙΣΤΙΑΝΟΙ....ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ....

  ''ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ''-'''ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΚΟ''' ΜΕΤΩΠΟ
  '''''Ο ΑΠΟΛΛΩΝ'''''
  ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ
  ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΤΕΚΤΟΝΕΣ , ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΜΕΓΑΛΟΑΛΒΑΝΟΥΣ , ΓΥΦΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ,
  ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΙΜΟΥΣ ΔΟΥΛΟΠΑΡΙΚΟΥΣ ΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ....ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ BAR CODE ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟΤΟ ΚΩΔΙΚΑ ΤΟ 666 [ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΥΧΑΙΟ...ΜΗΝ ΠΑΕΙ Ο ΝΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΑΚΟ...ΕΙΠΑΜΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ]...ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ [ ΤΙ ΘΕΣ ΡΕ ΑΛΑΝΙ....ΝΑ ΚΑΨΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ;;;..ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ..ΠΟΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ;;;;...ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ...ΤΙ; ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ;;;;....ΕΙΣΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟΣ...ΠΩΣ;;;;...ΤΗΣ ΕΕ;;..ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΕ ΛΙΓΟ....ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΕ...ΠΑΠΑΠΑ...ΑΛΗΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ , ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΑΚΑΜΑΤΗ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΙΟ ... ΠΡΙΝ ΠΙΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΜΕΝΗΣ ΕΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΕΙΝΕΙΣ ΜΕ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ...ΟΥΣΤ
  ΡΩΜΙΟΙ ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ....
  ΤΖΙΧΑΝΤ ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ
  ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
  ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ''''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ''''
  ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...
  ΚΑΝΤΕ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
  ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 • Ανώνυμος 32808

  10 Μαρ 2015

  Με εκπλήσουσα σαφήνεια ο Ιησούς προτρέπει σε μίσος όλους τους ανθρώπους: «Εάν κάποιος έρχεται προς τα μένα και δεν μισεί τον πατέρα του και την μητέρα του και τη γυναίκα και τα παιδιά και τους αδελφούς και τις αδελφές, ακόμα και την ψυχή του (φαντασθείτε: να μισήσετε και την ίδια σας την ψυχή!), δεν γίνεται να είναι μαθητής μου»
  ΠΡΩΤΟΝ Η ΛΕΞΗ ''ΜΙΣΕΙ'' ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΣΗΜΑΙΝΕ ''ΝΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ'''.....ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΥΠΗΡΧΕ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ..ΜΙΑ ΑΓΑΠΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΣΟΥΜΕΝΗ....ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΩΣ ''ΚΥΡΙΑ'' ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΩΣ ''ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ'' ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ .... ΑΝ ΜΕΛΕΤΟΥΣΕΣ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ......
  ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΟΠΟΥ ΑΝ ΗΞΕΡΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ...ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕ ΝΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕΙ ΘΑ ΜΑΡΤΥΡΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΓΚΑΤΕΙΠΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΟΥΣ ΤΟΥ...ΑΝ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΘΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.......ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝΕ ΕΝ ΠΥΡΙ Η ΜΕ ΞΙΦΟΣ Η ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ Η ΣΕ ΒΡΑΣΤΟΙ ΚΑΖΑΝΙ Η ΜΕ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ...ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΟΥΣΑΝΕ-''ΑΓΑΠΟΥΣΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ''' ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ Η ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΑΝΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ...ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΙΛΑΔΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ...ΠΡΑΓΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΦΗΤΕΥΤΕΙ

 • Ανώνυμος 32807

  10 Μαρ 2015

  Κι ο Ματθαίος τα ίδια γράφει (ι΄34-38): «Μη νομίσετε ότι ήλθα να βάλω ειρήνη στη Γή. Δεν ήλθα να βάλω ειρήνη, αλλά μάχαιρα. Γιατί ήλθα για να διχάσω τον άνθρωπο από τον πατέρα του και την κόρη από τη μάνα και τη νύφη από την πεθερά της».
  ΑΚΡΙΒΩΣ ΡΕ ΑΛΑΝΙ....ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗΣ...ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ...ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝΕ ΤΟΤΕ...ΟΜΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΩΣ ΘΕΟΣ ΠΡΟΦΗΤΕΨΕ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΤΙ Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΕΙΡΗΝΗ...ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ....ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΒΓΗΚΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΛΗΘΙΝΗ.....

 • Ανώνυμος 32772

  8 Μαρ 2015

  ἐπειδὴ καὶ Ἰουδαῖοι σημεῖον αἰτοῦσι καὶ Ἕλληνες σοφίαν ζητοῦσιν»
  Α΄ Προς Κορινθίους, Κεφ Α΄......δηλαδη οι ιουδαιοι ζητουν καποιο σημειο για να πιστεψουν ενω οι ελληνεσ την σοφια....
  ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ...ΑΚΟΥΣ ''''ΕΚΕΙ ΣΟΦΙΑ ΖΗΤΟΥΣΙ''' ...ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ...

 • Ανώνυμος 32764

  8 Μαρ 2015

  ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ.....ΜΑ ΣΤΑ ΚΥΡΗΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕΣ....ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΓΡΑΦΗ...
  ράξεις Αποστόλων, Κεφ. Κα΄ «28 κράζοντες· Ἄνδρες Ἰσραηλῖται, βοηθεῖτε· οὗτός ἐστιν ὁ ἄνθρωπος ὁ κατὰ τοῦ λαοῦ καὶ τοῦ νόμου καὶ τοῦ τόπου τούτου πάντας πανταχοῦ διδάσκων· ἔτι τε καὶ Ἕλληνας εἰσήγαγεν εἰς τὸ ἱερὸν καὶ κεκοίνωκε τὸν ἅγιον τόπον τοῦτον·
  ΑΡΑ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΥΡΗΓΜΑ ΤΟΥ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ [ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΚΥΡΗΓΜΑ] ΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ''''ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ''' ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΝΕ...ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΗ ΙΟΥΔΑΙΟΙ....ΑΦΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΗ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ-ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΦΥΛΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ '''ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ''''...ΑΚΥΡΟ

 • Ανώνυμος 32760

  8 Μαρ 2015

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΞΗ '''ΚΥΝΑΡΙΑ'' ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ...ΚΑΤΑΡΧΗΝ Η ΑΚΡΙΒΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΛΑΚΙΑ.....ΔΕΥΤΕΤΡΟΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΕΤΣΙ....ΚΑΘΩΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΑΝΑΝΑΙΑΣ ΣΥΡΟΦΟΙΝΙΚΙΣΣΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΟΥΔΑΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΧΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ....ΕΤΣΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΚΥΝΑΡΙΑ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΕΣ....ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ
  ΞΕΡΟΝΤΑΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΠΙΤΕΛΕΣΤΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΧΛΟ ΟΤΙ ΤΑ ''ΚΥΝΑΡΙΑ'' ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ Ο ΟΧΛΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΩΣ ΝΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΟΥΝ....ΑΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ...ΑΛΛΑ Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ...ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΙΨΕΙ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΝΑ '''ΚΥΝΑΡΙ'' ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΘΕΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ''ΚΥΝΑΡΙ''...ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΑΦΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΠΛΗΘΟΣ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΑΦΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΘΕΡΑΠΕΥΣΕ ΧΩΛΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΕΔΕΙΞΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝΕ......ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΑΝΕ ΟΥΤΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΚΛΠ ΚΛΠ ἀκούσας δὲ ταῦτα ὁ Ἰησοῦς ἐθαύμασεν αὐτόν, καὶ στραφεὶς τῷ ἀκολουθοῦντι αὐτῷ ὄχλῳ εἶπε· Λέγω ὑμῖν, οὐδὲ ἐν τῷ Ἰσραὴλ τοσαύτην πίστιν εὗρον. 10 καὶ ὑποστρέψαντες οἱ πεμφθέντες εἰς τὸν οἶκον εὗρον τὸν ἀσθενοῦντα δοῦλον ὑγιαίνοντα...ΝΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΑΞΙΖΑΝΕ...ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΙΖΑΝΕ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΕΤΟΙΑ ΠΙΣΤΗ ΔΕ ΒΡΗΚΑ....ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝΤΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ...ΚΑΙ ΦΥΣΙΑΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΦΥΛΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ Η ΤΑΞΗΣ
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ '''ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΑ''' ΠΟΥ ΛΕΣ...ΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΑΠΟΛΟΛΩΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ....ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ Η ΛΕΞΗ ΣΚΥΛΑΚΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΞΗ ΠΡΟΒΑΤΟ.....

 • Ανώνυμος 32749

  7 Μαρ 2015

  ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΦΙΛΟΕΒΡΑΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΥΝΟΜΩΤΟΥΣΑΝΕ ΚΑΤΑ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ [ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ] ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΑΥΤΩΝ [ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΚΛΠ ] ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ '''ΑΓΡΑΦΑ'''....
  ΜΕΤΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΗΤΑΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ '''ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ''' ΧΩΡΙΣ ΠΑΛΙ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ......
  ΠΡΩΤΟΝ...
  38 οἱ δὲ εἶπον· Κύριε, ἰδοὺ μάχαιραι ὧδε δύο. ὁ δὲ εἶπεν αὐτοῖς· Ἱκανόν ἐστι
  ΑΡΑ ΜΟΛΙΣ ΔΥΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΧΑΝΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΜΑΧΑΙΡΙ...ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΑ ΤΟ ''ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ''' ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΦΟΥ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝΕ [ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ] ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΠΑΝΟΠΛΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ...
  ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΕ '''Σε τι αμάρτησε αυτός αν το αφεντικό του τον διέταξε να πάρει μέρος στη σύλληψη τού Ιησού'''
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΜΑΡΤΙΑΣ Η ΔΙΑΚΑΙΟΥ....ΒΑΡΙΑ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ[ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ] ΗΡΘΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ....
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ..ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΟΣΟΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣ ΔΕ ΣΗΚΩΝΕΙ ΑΜΦΗΣΒΗΤΗΣΗ....
  ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν, ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθροὺς ὑμῶν, εὐλογεῖτε τοὺς καταρωμένους ὑμᾶς, καλῶς ποιεῖτε τοῖς μισοῦσιν ὑμᾶς καὶ προσεύχεσθε ὑπὲρ τῶν ἐπηρεαζόντων ὑμᾶς καὶ διωκόντων ὑμᾶς
  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....

 • Ανώνυμος 32748

  7 Μαρ 2015

  καὶ εἰς πάντα τὰ ἔθνη δεῖ πρῶτον κηρυχθῆναι τὸ εὐαγγέλιον.»
  ΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ....

 • Ανώνυμος 32747

  7 Μαρ 2015

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ....
  Στις «Πράξεις» επίσης (κα΄28-29) διαβάζουμε ακόμα ένα απίστευτο απόσπασμα για τους έλληνες: «Μέχρι και έλληνες έβαλε μέσα στο ιερό και μόλυνε τον άγιο τούτο τόπο»
  ΚΑΛΑ ΕΔΩ ΤΑ ΕΠΑΣΕΣ....ΠΑΡΕ ΝΑΧΕΙΣ
  κράζοντες· Ἄνδρες Ἰσραηλῖται, βοηθεῖτε· οὗτός ἐστιν ὁ ἄνθρωπος ὁ κατὰ τοῦ λαοῦ καὶ τοῦ νόμου καὶ τοῦ τόπου τούτου πάντας πανταχοῦ διδάσκων· ἔτι τε καὶ Ἕλληνας εἰσήγαγεν εἰς τὸ ἱερὸν καὶ κεκοίνωκε τὸν ἅγιον τόπον τοῦτον· 29 ἦσαν γὰρ ἑωρακότες Τρόφιμον τὸν Ἐφέσιον ἐν τῇ πόλει σὺν αὐτῷ, ὃν ἐνόμιζον ὅτι εἰς τὸ ἱερὸν εἰσήγαγεν ὁ Παῦλος
  ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΑΝΕ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΠΟΔΟ....
  ΑΛΛΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ''ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ'''''...ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΕ....ΠΑΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.......
  ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΝΑ '''ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙ'''' ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΘΑΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΠΛΗΘΟΣ.....ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ [ ΙΕΡΟ ] ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ''ΕΛΛΗΝΕΣ'' ...ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΟ ΑΚΡΩΑΤΗΡΙΟ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΟΛΙΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ.....

 • Ανώνυμος 32745

  7 Μαρ 2015

  ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
  Μολονότι τα περισσότερα κείμενα που συμπεριλαμβάνονται στην «Καινή Διαθήκη» είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα δεν μιλούν για την Ελλάδα.
  ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ...ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΟΡΑΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΤΡΩΑΔΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ...'''''ΑΝΗΡ ΤΙΣ ΗΝ ΜΑΚΕΔΩΝ ΕΣΤΩΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΛΕΓΩΝ,ΔΙΑΒΑΣ ΕΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΝ ΒΟΗΘΗΣΟΝ ΗΜΙΝ'''
  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ
  ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΑΛΑΝΙ ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ...ΜΙΛΟΥΝ Η ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΛΙΑ...Η ΜΗΠΩΣ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ;;;;....ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΕΡΑΣΕ ΣΕ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΑΠΟΛΙΝ...ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ;;;;
  ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ....'''ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΥΤΩ ΕΠΙΒΟΥΛΗ ΥΠΟ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙ ΑΝΑΓΕΣΘΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑΝ ΕΓΕΝΕΤΟ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΡΕΦΕΙΝ ΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'''
  ΠΑΛΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΤΩΝ ΔΙΩΚΑΝΕ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ....

 • Ανώνυμος 32744

  7 Μαρ 2015

  ΤΑ ΔΕ ΜΠΑΙΝΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΗΡΙΚΤΑ ΕΟΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...ΕΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ...ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΣΤΟ ΙΚΟΝΙΑ [ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ]
  ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΛΗΣΑΙ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΠΙΣΤΕΥΣΑΙ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΛΗΘΟΣ ΠΟΛΥ.....
  ΑΡΑ ΠΕΡΟΤΙ Η ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΗΤΑΝ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ [ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ] ΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΣΑΦΗΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ....ΚΑΘΩΣ ΜΕΤΑ ΑΝΤΙΚΑΘΑΣΤΕΙ ΤΟ ''ΕΛΛΗΝ'' ΜΕ ΤΟ ''ΕΘΝΙΚΟΣ'''[ ΕΓΕΝΕΤΟ ΟΡΜΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΤΕ ΚΑΙ ΙΟΥΔΑΙΩΝ]...ΑΡΑ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙ '''ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ''' ΟΠΩΣ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΛΕΣ...ΑΛΛΑ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ.....ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΙΛΑΓΕ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ... ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΗΤΑΝ ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ...ΞΕΧΑΣΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ''''ΦΙΛΟΕΒΡΑΙΚΗ''' ΓΡΑΦΗ '''ΟΙ ΔΕ ΑΠΕΙΘΟΥΝΤΕΣ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΕΠΗΓΕΙΡΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΚΩΣΑΝ ΤΑΣ ΨΥΧΑΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΛΠ ΚΛΠ.....
  ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΕΙΣ ΛΥΣΤΡΑΝ...ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑΝ ΑΝΑΠΗΡΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΙ ΟΧΛΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ''' ΟΙ ΘΕΟΙ ΟΜΟΙΟΘΕΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΚΑΤΕΒΗΣΑΝ ΠΡΟΣ ΗΜΑΣ.ΕΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΝ ΒΑΡΝΑΒΑ ΔΙΑ ΤΟΝ ΔΕ ΠΑΥΛΟ ΕΡΜΗ ....'''''
  ΑΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝΕ ΕΔΩ , ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΟΥΤΕ ΑΠΛΑ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΕΣ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ, ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΕΣ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΑΦΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ....ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑΝΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΟΠΟΙΗΣΑΝΕ...ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΕΝΑΝ ΠΥΡΙΝΟ ΛΟΓΟ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΟΥΣΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΙ ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ,ΟΤΙ ΠΑΡΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΕΘΝΗ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΣΕ ΚΛΠ ΚΛΠ ΣΥΓΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝΕ ΘΥΣΙΑ....ΟΜΩΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΛΕΕΙ '''ΕΠΗΛΘΟΝ ΔΕ ΑΠΟ ΙΚΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΚΑΙ ΠΕΙΣΑΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΧΛΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΘΙΣΑΝΤΕΣ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΝ ''' ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΣΥΡΑΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΚΛΠΚΛΠ......
  ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΑΝΕ ΤΟΝ ΟΧΛΟ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΛΙΘΟΒΟΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΥΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.....

 • Ανώνυμος 32743

  7 Μαρ 2015

  ΟΛΟΥ ΛΕΣ..... «Νομίζετε ότι ήλθα για να επιβάλλω αναγκαστική ομόνοια μεταξύ των ανθρώπων; ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΟΥΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΟΜΟΝΟΙΑ ΟΥΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ....Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ....
  Κάθε άλλο. Σας βεβαιώνω, ότι ο ερχομός μου θα φέρει διαιρέσεις. Από τώρα και στο εξής μια οικογένεια με πέντε μέλη θα χωριστεί σε δύο παρατάξεις: Τρείς εναντίον δύο και δύο εναντίον τριών. Ο πατέρας θα είναι αντίθετος με τον γιο του κι ο γιος με τον πατέρα του. Η μάνα με την κόρη της. Η πεθερά με τη νύφη της κι η νύφη με την πεθερά της» («κατά Λουκά» ιβ΄51-53).
  ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕΣ [ Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΜΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΛΠ ΚΛΠ] ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΔΙΔΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΤΗΣ......

 • Ανώνυμος 32742

  7 Μαρ 2015

  ΒΑΣΙΛΕΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝΕ...ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΗΛΘΕ.....
  ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝΕ .... ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ΗΛΘΕ.....

 • Ανώνυμος 32741

  7 Μαρ 2015

  ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....
  ʽΩσαννά, ευλογημένος να είναι εκείνος, που έρχεται στο όνομα του Κυρίου (του Γιαχβέ), ο βασιλεύς του Ισραήλʼ.
  To κείμενο μάς μιλάει για το βασιλέα του Ισραήλ, όχι το βασιλέα της Ελλάδας
  ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΘΕΣ ΛΕΣ...ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ-ΦΩΝΑΖΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ....ΔΕ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΥΠΑΙΝΥΣΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟ Η ΟΤΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ.....ΑΦΟΥ ΒΑΣΙΛΕΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝΕ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ....ΚΙΑ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ....ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ '''ΚΑΝΕΙ'' ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟ'' ΛΑΟ...

 • Ανώνυμος 32740

  7 Μαρ 2015

  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΣΗ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΕΨΑΝΕ ΣΤΟ ΚΥΡΗΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΕΝΩ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ...

 • Ανώνυμος 32739

  7 Μαρ 2015

  ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ [ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝΕ] ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΔΕ ΠΙΣΤΕΨΑΝΕ ΑΛΛΑ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ....ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ''''ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ'''' ΓΡΑΦΗ ΟΤΙ '''ΚΙΝΗΘΗΚΑΝΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝΕ ΟΧΛΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΑΝΕ ΤΟΝ ΙΑΣΩΝΑ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑΝΕ''' ΑΥΤΟΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΗΛΘΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ Ο ΙΑΣΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΔΕΧΘΕΙ, ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΛΕΓΟΝΤΕΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΕΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ'''
  ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΑΣΩΝΑΣ ΗΤΑΝ ...''''ΙΟΥΔΑΙΟΣ''''.... Η ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΠΙΣΤΕΨΑΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;
  ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΑ...ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΗ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΑΡΓΑΡΑ.....ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ Η ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΕΒΡΑΙΟΥΣ...ΔΕ ΠΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΠΑΝΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ...ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ....ΡΕ ΟΥΣΤ

 • Ανώνυμος 32738

  7 Μαρ 2015

  ΨΕΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
  ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΜΙΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΤΙ ΟΠΟΤΕ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ [ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΝΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΟ ΚΛΠ ] ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΕΒΡΑΙΟ....ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ '''ΚΑΝΙΝΙΚΟΙ''' ΕΛΛΗΝΕΣ;;;..ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝΕ ΤΕΛΕΙΩΣ;;;ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΑΡΑΓΕΣ;;;..ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΕΛΛΗΝ ΤΗΣ ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ....ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ''''ΕΛΛΗΝΙΣ, ΣΥΡΟΦΟΙΝΙΚΙΣΑ ΤΩ ΓΕΝΕΙ''ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ...ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΝΙΚΗΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ '''ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ'''...ΜΑΛΛΟΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.....
  ΠΑΡΑΚΑΤΩ.....ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΔΙΑΛΕΓΕΤΟ ΕΝ ΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ...ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΗ ΣΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ....Η ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΒΓΑΖΕ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΑΚΟΜΑ ΑΚΟΜΑ ... ΜΕΤΑ ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ, Η ΓΡΑΦΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΠΙΣΤΕΨΑΝΕ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΞΙΣΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΑΡΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ......ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΙΟΥΣΤΟΣ ΗΤΟ ΕΘΝΙΚΟΣ [ ΕΝΩ ΕΣΥ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ] ΣΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΕΦΥΓΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΑΨΑΝΕ ΑΦΟΥ '''ΑΝΤΕΤΑΣΟΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΡΙΖΑΝ'''.... ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΝ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ''ΕΠΕΤΕΘΗΣΑΝ ΩΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ''' ΛΕΕΙ Η ΓΡΑΦΗ '''ΚΑΤΕΠΕΣΤΗΣΑΝ ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΤΩ ΠΑΥΛΩ ΚΑΙ ΑΝΗΓΑΓΟΝ ΑΥΤΟΝ ΕΠΙ ΤΟ ΒΗΜΑ'''''
  ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ [ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ] ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΣ...ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΕΣ;;;;ΟΜΩΣ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΓΑΛΛΙΩΝ ΔΕ ΒΡΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΕΙ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ''''ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΑΔΙΚΗΜΑ''''....ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ..ΤΟΤΕ ΛΕΕΙ Η ΓΡΑΦΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΑΣΑΝΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΣΥΝΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝΕ ΕΜΠΡΟΣ ΤΟ ΒΗΜΑ...ΑΡΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΠΟΔΥΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΑΝΕ [ ΠΕΡΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ] ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ , ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ....

 • Ανώνυμος 32737

  7 Μαρ 2015

  ......ΓΡΑΦΕΙΣ ΨΕΥΔΩΣ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝΕ ΗΤΑΝ ΙΟΥΔΑΙΟΙ.... ΚΛΠ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ...ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΛΕΣ
  ΜΕΤΑ ΛΕΣ Όπου δηλαδή γίνεται αναφορά για εφεσίους, εννοείται ότι είναι οι εβραίοι της Εφέσου ΚΛΠ Οι έλληνες δεν είχαν καμμιά σχέση με όλα αυτά.....
  ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ...ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.....ΝΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ.....«10 Οἱ δὲ ἀδελφοὶ εὐθέως διὰ τῆς νυκτὸς ἐξέπεμψαν τόν τε Παῦλον καὶ τὸν Σίλαν εἰς Βέροιαν, οἵτινες παραγενόμενοι εἰς τὴν συναγωγὴν ἀπῄεσαν τῶν Ἰουδαίων. 11 οὗτοι δὲ ἦσαν εὐγενέστεροι τῶν ἐν Θεσσαλονίκῃ, οἵτινες ἐδέξαντο τὸν λόγον μετὰ πάσης προθυμίας, τὸ καθ' ἡμέραν ἀνακρίνοντες τὰς γραφὰς εἰ ἔχοι ταῦτα οὕτω. 12 πολλοὶ μὲν οὖν ἐξ αὐτῶν ἐπίστευσαν, καὶ τῶν Ἑλληνίδων γυναικῶν τῶν εὐσχημόνων καὶ ἀνδρῶν οὐκ ὀλίγοι.») ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΕΨΑΝΕ ΠΑΡΑ ΙΟΥΔΑΙΟΙ
  .....ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΝΕΦΕΡΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣ...
  ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΛΕΓΟΤΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ...ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ..ΑΥΤΟ ΕΠΡΑΞΕ... ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΙΣΤΕΨΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ....ΙΔΟΥ....Πράξεις Κεφ. Ιζ΄ «4 καί τινες ἐξ αὐτῶν [των Ιουδαίων] ἐπείσθησαν καὶ προσεκληρώθησαν τῷ Παύλῳ καὶ τῷ Σίλᾳ, τῶν τε σεβομένων Ἑλλήνων πολὺ πλῆθος γυναικῶν τε τῶν πρώτων οὐκ ὀλίγαι.»....
  ΜΕΤΑ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΘΗΝΑΙΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕ...ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗ ........ΑΥΤΑ ΑΠΟΔΥΚΝΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΨΕΜΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΣΥΝΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ....ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΑΝΕΝΑ....ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ....ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΕΤΕ ΔΙΑΚΡΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΩΝ...ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.... ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΕΒΡΑΙΚΑ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΙΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ....ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ....
  ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΥΡΗΞΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ...ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ '''ΕΒΡΑΙΚΟΣ''';;; ΚΑΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΚΑΙ Η ΔΑΜΑΡΙΣ ΗΤΑΝ ΑΚΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ...ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.... ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΔΗΜΟΦΙΛΙΑΚΟ
  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΦΩΝΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ...ΓΕΙ ΣΟΥ ΡΕ ΙΩΝΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕ ΑΛΑΝΙΑΡΙ...

 • Ανώνυμος 32665

  4 Μαρ 2015

  ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙ '''' ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ '''' ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ ΓΙΑ ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ....

 • Ανώνυμος 32664

  4 Μαρ 2015

  ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΛΛΗΝ-ΓΡΑΙΚΟΣ ΗΤΑΝ ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΟΣΜΟ.......ΤΟ ΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ...ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...
  ΟΜΩΣ Η ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ , Η ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΔΗ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩN ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ META ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΕΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ, ΛΑΤΡΕΙΣ ,[ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ] ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΛΕΟΝ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ...ΠΛΕΟΝ
  ΕΛΛΗΝΑΣ=ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΗΣ.......ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ''ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ'' ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ''''ΕΛΛΗΝΙΖΟΥΝ'''...ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΣΥΡΟΦΟΙΝΙΚΑΣ Η ΕΝΑΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Η ΕΝΑΣ ΠΑΙΟΝΑΣ Η ΕΝΑΣ ΠΕΡΣΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ...ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ...ΑΛΛΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΛΛΟ Η ΥΟΘΕΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ , ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΚΛΠ ΚΛΠ....ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΜΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ...ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝΕ ΟΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΑΥΤΩΝ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ[ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝΕ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΠΙΣΤΗ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΟΙ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΕΣ-''''''ΕΛΛΗΝΕΣ'''''' ]...ΙΔΟΥ
  Στα μέσα του Εʼ αιώνα ο εκκλησιαστικός συγγραφέας Θεοδώρητος ο Κύρρος ονομάζει τους ιερείς του Βάαλ «ἱερεῖς τῶν Ἑλλήνων» ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΩΝ[ΜΗ ΓΡΑΙΚΩΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΓΡΑΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΦΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Ο ΒΑΑΛ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΩΣ '''ΘΕΟΣ'' ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ]
  ΤΟ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝ [ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΙΚΟΣ] ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΓΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΧΡΟΙΑ ΦΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΧΩΡΙΟ ΟΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ[ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΘΝΙΚΕΣ] ΟΜΑΔΕΣ
  '''''«Αρειανούς μεν και Μακεδονιανούς και Σαββατιανούς και Ναυατιανούς τους λέγοντας Καθαρούς και Αριστερούς... Πάντας ως Έλληνας δεχόμεθα».
  ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΝΕ ΤΟ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΟΝΟΜΑ ΓΡΑΙΚΟΣ [ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΓΡΑΙΚΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ] ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝ ΣΗΜΑΙΝΕ ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΥΟΘΕΤΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΡΩΜΙΟΣ....Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΛΛΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕ ΧΑΘΗΚΕ.....ΑΦΟΥ ΕΠΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΕΧΟΥΜΕ '''ΘΕΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ'' ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΕΛΛΑΔΙΚΟΙ.....[ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΕΣ]
  ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝΕ ΩΣ ΓΡΑΙΚΟΙ ΚΑΙ ΡΩΜΙΟΙ ..... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΝΑΤΟ ΑΙΩΝΑ ΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΕ ΑΙΡΕΣΗ ΕΙΧΕ ΕΚΛΙΨΕΙ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟ Η Ο ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΗΣ....

 • Ανώνυμος 32663

  4 Μαρ 2015

  ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ 8 ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΑΓΙΟΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΕΙΧΑΝΕ [ΑΡΧΑΙΑ] ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.....
  Ο ΠΡΩΤΟΜΑΡΤΥΡΑΣ[Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ] ΣΤΑΦΑΝΟΣ [ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ] ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ ΜΕ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΚΟ ΟΧΛΟ.....

 • Ανώνυμος 32621

  3 Μαρ 2015

  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΣ [ ΑΡΑ ΜΗ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ] ΜΙΜΟΥΝΤΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΟΜΙΛΙΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝΕ ΓΡΑΙΚΥΛΟ [ ''ΕΛΛΗΝΑΚΟ'' ΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ] ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΣΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΗ [ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΟΠΩΣ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΡΟΦΟΙΝΙΚΙΣΣΑ]...ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΤΑ....ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ[ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΓΕΝΟΥΣ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ] ΩΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ......ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΙΣ ΑΓΡΟΙΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ...ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΤΕΣ ΩΣ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΩΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ ΣΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ

 • Ανώνυμος 32620

  3 Μαρ 2015

  Ο ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΑΕΡΟΠΑΓΙΤΗΣ ΤΙ ΗΤΑΝ;;;;....ΕΒΡΑΙΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ;;;...ΡΕ ΟΥΣΤ....

 • Ανώνυμος 32619

  3 Μαρ 2015

  ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ '''ΘΕΟΙ'' ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ...ΙΔΟΥ...
  «Τα ονόματα όλων σχεδόν των θεών ήρθαν στην Ελλάδα από την Αίγυπτο. Ξέρω από τις έρευνες που έκανα ότι ήρθαν απ' έξω και συγκεκριμένα από την Αίγυπτο, διότι τα ονόματα αυτά ήταν γνωστά στους Αιγυπτίους από τα βάθη των αιώνων»[1].
  [Ο Ηρόδοτος δεν εννοεί βέβαια ότι τα ίδια τα ονόματα των θεών του Ελληνικού πανθέου ήρθαν από την Αίγυπτο (γνωρίζει τη διαφορά στις ονομασίες τους, π.χ. Άμμων και Ζευς), αλλά ότι οι Ελληνικοί θεοί προσδιορίστηκαν και η λατρεία τους εγκαθιδρύθηκε και καθορίστηκε με βάση τους Αιγυπτιακούς
  ....σχετικά με τις μυστικές τελετουργίες της Δήμητρας, τις οποίες οι Έλληνες αποκαλούν Θεσμοφόρια […] ήταν οι κόρες του Δαναού που έφεραν αυτή την τελετή από την Αίγυπτο και δίδαξαν τις Πελάσγιες γυναίκες πώς να την εκτελούν
  Επιπλέον, ο Έλληνας ιστορικός μας βεβαιώνει τα εξής για τις Διονυσιακές τελετές (τις θυσίες προς τιμήν του, το έθιμο της φαλλικής λιτανείας κ.λπ.
  «Δεν θα παραδεχτώ ποτέ ότι οι παρόμοιες τελετές που οργανώνονται στην Ελλάδα και την Αίγυπτο είναι το αποτέλεσμα απλής σύμπτωσης - αν αλήθευε αυτό, οι τελετές μας θα είχαν Ελληνικό χαρακτήρα και δεν θα είχαν εισαχθεί πρόσφατα στην Ελλάδα. Ούτε θα δεχτώ ποτέ ότι οι Αιγύπτιοι πήραν από τους Έλληνες αυτό ή οποιοδήποτε άλλο έθιμό τους
  ο Ηρόδοτος ομολογεί ότι οι τελετές αυτές δεν είχαν ούτε καν ελληνικό χαρακτήρα!
  Όπως και ο Ηρόδοτος, την εισαγωγή θεοτήτων από την Αίγυπτο, επιβεβαιώνει και ο Διόδωρος Σικελιώτης (1ος αι. π.Χ.) για τον οποίο μάλιστα γνωρίζουμε πως βρίσκεται σε συμφωνία με τον «Εκαταίο τον Αβδηρίτη, που επισκέφτηκε την Αίγυπτο στις αρχές του τρίτου προ Χριστού αιώνα»[5].

  Άρα, ο Διόδωρος αποδέχεται και επιβεβαιώνει μια μαρτυρία δύο αιώνες αρχαιότερη, σύμφωνα με την οποία:
  από την Αίγυπτο πήραν όλες τις γνώσεις για τις οποίες θαυμάστηκαν από τους Έλληνες. Ο Ορφέας, για παράδειγμα, πήρε από την Αίγυπτο τις περισσότερες από τις μυστικές τελετουργίες, τις οργιαστικές τελετές που συνοδεύουν τις περιπλανήσεις του και τη μυθική παράδοση για τις εμπειρίες του στον Άδη. Γιατί η λατρεία του Όσιρι είναι ίδια μʼ εκείνη του Διονύσου, ενώ της Ίσιδος είναι πανομοιότυπη με την αντίστοιχη της Δήμητρας και μόνο τα ονόματα έχουν αλλάξει»

 • Ανώνυμος 32617

  3 Μαρ 2015

  '''''ΕΛΛΗΝΙΣ,ΣΥΡΟΦΟΙΝΙΚΙΣΣΑ ΤΩ ΓΕΝΕΙ''''''
  ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ '''ΕΛΛΗΝΑΣ''
  ΛΕΓΟΤΑΝΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ Η ΓΛΩΣΣΑΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ...ΑΦΟΥ ΟΙ ΣΥΡΟΦΟΙΝΙΚΕΣ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΣΙΑΤΕΣ.....ΑΦΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΤΟ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ[ΣΥΡΟΦΟΙΝΙΚΙΚΟ] ΓΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΡΑ ΤΟ ''ΕΛΛΗΝΑΣ'' ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ...ΤΕΛΟΣ
  ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ''ΓΕΝΟΣ'' ΤΟΥΣ...ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΟ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ....ΤΕΛΟΣ
  ΤΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΙΩΝ ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑΝΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ....1 ΣΤΙΣ 4 ΠΟΛΕΙΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ...ΑΡΑ ΤΟ ΝΑ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟ 33 ΜΧ ΟΙ '''ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ-ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ-ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ'' ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΟΑΔΥΝΑΤΟΝ....ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΟΙ [ΕΛΛΗΝΕΣ-ΚΡΗΤΕΣ] ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΙ [ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ]ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝΕ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ [ΒΑΑΛ,ΝΤΑΓΚΟΝ,ΑΣΤΟΡΕΘ ΚΛΠ] ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ [ΤΟ ΓΕΝΟΣ ] ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝΕ ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΘΕΟ....ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΧΝΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΣΙΑΤΙΚΟΥΣ '''ΘΕΟΥΣ'' [ ΜΙΘΡΑ ΟΣΙΡΙ ΚΛΠ ] ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑ Η ΤΗΝ ΚΥΒΕΛΗ ΟΠΟΥ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΙΩΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΡΧΙΚΩΣ '''ΘΕΟΙ'' ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ[ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΦΥΛΩΝ]..ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 • Ανώνυμος 32595

  2 Μαρ 2015

  ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ -ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΠΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ...
  ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΣΕΦΕΡΛΗ...ΕΕΕ
  ΑΤΑΚΑ ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΑΣ ΤΑ ΣΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ.....
  ΠΟΛΥ ΓΕΕΕΕΕΛΙΟΟΟΟ

 • Ανώνυμος 32549

  2 Μαρ 2015

  Όταν λέει «αγαπάτε αλλήλους», αναφέρεται μόνον μεταξύ των μαθητών του: «Εντολή νέα σας δίδω, να αγαπάτε αλλήλους, καθώς εγώ σας αγάπησα, έτσι να αγαπάτε κι εσείς ο ένας τον άλλον. Από αυτό θα ξέρουν όλοι ότι είσθε μαθητές μου, εάν δηλαδή έχετε αγάπη μεταξύ σας» («κατά Ιωάννη» ιγ΄34-35).
  ΡΕ ΑΛΑΝΙΑΡΙ ΤΙ ΣΕ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΕΙ;;.....
  ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ-ΠΙΣΤΟΣ-ΜΙΜΗΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ[ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ].....ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΑΤΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ [ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ] ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ,ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕ ,ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΣ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΟΝ ''ΘΕΤΕΙ'' [ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ] ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ '''ΑΠΕΝΑΝΤΙ'' ΣΤΟ ΘΕΟ.....
  \

 • Ανώνυμος 32548

  2 Μαρ 2015

  Οι Έλληνες αναζητούσαν την αλήθεια πολύ πριν οι Εβραίοι εμφανιστούν στην ιστορία. Οι φιλοσοφικές τους κατανοήσεις για το σύμπαν είναι εκπληκτικές, ακόμα και για τη σημερινή επιστήμη. Όμως οι αρχαίοι Έλληνες είχαν κάποιο όριο. Η έρευνά τους μπορούσε να φτάσει ως τα όρια του κτιστού κόσμου, ως τα όρια της λογικής και της εμπειρίας. Για τον ίδιο το Δημιουργό τους όμως, δεν ήταν δυνατόν να γνωρίσουν τίποτα, αν πρώτα Αυτός ο ίδιος δεν τους το αποκάλυπτε!
  Οι ίδιοι οι αρχαίοι Έλληνες, αφού διατύπωναν με λογικά επιχειρήματα τα συμπεράσματά τους για το πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος, κατέληγαν σε κάτι ΄΄Απερίγραπτο΄΄ ως Πρώτη αιτία, το οποίο ταύτιζαν με τον Αϊδιο (άναρχο) Χρόνο. Και ήταν φυσικό αυτό, καθώς η λογική του ανθρώπου φτάνει ως εκεί.
  Οι Εβραίοι αντιθέτως, χωρίς καν να προσπαθήσουν, έλαβαν εξ' αποκαλύψεως περισσότερες πληροφορίες γι' αυτή την Απερίγραπη Πρώτη Αιτία, καθώς έμαθαν από τον ίδιο, ότι δεν ήταν κάτι αόριστο, αλλά ένα Νοήμον Ον, ο Θεός, και πως στην πραγματικότητα, Αυτός ήταν ο Αϊδιος Δημιουργός του Χρόνου. Οι Έλληνες είχαν εξαντλήσει τις δυνατότητες της εποχής τους στην έρευνα της αλήθειας και της Σοφίας. Οι Εβραίοι όμως, περιμένοντας παθητικά, τα βρήκαν έτοιμα. Και απ' αυτούς τους τελευταίους, γεννήθηκε ο ίδιος ο Δημιουργός με ανθρώπινη φύση, δίνοντας νέα τροπή στην ανθρώπινη ιστορία, και προετοιμάζοντας τον ουρανό να δεχθεί τον άνθρωπο.
  Οι Εβραίοι απέτυχαν ως λαός. Μόνο ένα μικρό υπόλοιπο αποδείχθηκε άξιο των θεϊκών αποκαλύψεων για το Χριστιανικό Ευαγγέλιο. Οι Έλληνες όμως, για μία φορά ακόμα αξιοποίησαν την ευκαιρία για την κατάκτηση της αλήθειας. Και αντιλήφθηκαν σύντομα, πως η Αλήθεια που αναζητούσαν στη φιλοσοφία, δεν ήταν ένα σύνολο ιδεών, δεν ήταν ένα δογματικό πακέτο, αλλά ένα πρόσωπο: Ο Ιησούς Χριστός.
  Οι Εβραίοι απέτυχαν να αναγνωρίσουν Αυτόν που περίμεναν τόσους αιώνες. Οι Έλληνες όμως αναγνώρισαν στο πρόσωπό Του, το Δημιουργό τους. Η εκπαιδευμένη τους διάνοια, κατάλαβε, και συμπλήρωσε τα κενά της όντως προχωρημένης φιλοσοφίας τους. Έτσι οι αρχαίοι Έλληνες, επέλεξαν τη Χριστιανική πίστη, ως την κορωνίδα και το τέλος των αναζητήσεών τους για την Πρώτη Αιτία της ύπαρξής τους. Η σοφία τόσων χιλιετιών, βρήκε το ποθούμενο Πρόσωπο, τον Ιησού Χριστό.
  Ο ίδιος ο Θεός τίμησε το γένος των Ελλήνων, χρησιμοποιώντας το για δύο χιλιετηρίδες, στην επίτευξη του σκοπού Του: Να εκχριστιανισθούν τα έθνη. Αυτό ήταν ένα έργο, που στην πραγματικότητα προορίζετο για τον Ισραήλ. Όμως οι Έλληνες άδραξαν την ευκαιρία.

 • Ανώνυμος 32547

  2 Μαρ 2015

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΜΟΝΟ ''ΦΙΛΟΕΒΡΑΙΚ'' ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ
  Από την αρχή των δώδεκα φυλών, αναφέρεται το πώς οι προπάτορές τους, πούλησαν τον ίδιο τον αδελφό τους τον Ιωσήφ, και πώς δολοφόνησαν τον άνδρα της αδελφής τους της Δείνας μαζί με όλο του το σόι, αφού πρώτα τους έκαναν περιτομή, καθιστώντας τους ανίκανους να αμυνθούν.
  Μετά, αναφέρεται η εξοργιστική απιστία των απογόνων τους, καθώς μετά από τόσα θαύματα που είδαν, κάθε τόσο λάτρευαν είδωλα, παρά το Θεό που τους ελευθέρωσε από την Αίγυπτο.
  Έκτοτε, η ιστορία τους περιγράφεται, όχι ως μια ιστορία πίστης και επιτυχιών, αλλά ως μια ιστορία απιστίας και σκληροκαρδίας, που συχνότατα επέφερε πάνω τους την οργή του Θεού.

 • Ανώνυμος 32546

  2 Μαρ 2015

  ΠΡΑΓΜΑΤΤΙ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ '''''ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ'''' ΚΑΙ ΕΠΑΙΝΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ...ΙΔΟΥ
  Η Αγία Γραφή, περιγράφει περιεκτικότατα τη διαφορά των δύο λαών, στην εποχή του Ιησού Χριστού: ΄΄Επειδή και Ιουδαίοι σημεία αιτούσιν και Έλληνες σοφίαν ζητούσιν΄΄. (Α΄ Κορινθίους 1/α΄ 22)......ποστόλου Παύλου, (γνώστη τόσο των Ελλήνων όσο και των Ισραηλιτών), περιέχεται η διαφορά των δύο λαών της εποχής του: Οι μεν Έλληνες, ζητούσαν τη σοφία, και η λέξη ΄΄ζητώ΄΄, σημαίνει την ενεργητική τους προσπάθεια προς το σκοπό αυτό. Οι Εβραίοι όμως ΄΄αιτούσαν΄΄, δηλαδή περίμεναν παθητικά κάποιο σημείο από το Θεό, ώστε να πεισθούν για το θέλημά του.
  ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ '''ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ''' [ ΑΝΤΙΠΟΛΥΘΕΙΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΛΕΓΑΝΕ ''''ΕΛΛΗΝΑ''' ΟΧΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ , ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΙΝΔΗΠΟΤΕ ΠΑΓΑΝΙΣΤΗ ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΦΥΛΗΣ ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Η '''ΕΛΛΗΝΙΣ, ΣΥΡΟΦΟΙΝΙΚΙΣΣΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ''' ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ]ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΤΙΕΒΡΑΙΚΗ ΑΦΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΣΧΗΜΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΤΩΜΑΣΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΑΤΩΡΩΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ..
  ΜΡΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ
  ''σκληροτράχηλους, γενεά άπιστη και διεστραμμένη, χειρότερους από τα βόδια, τυφλούς και κουφούς, σκληροκάρδιους, γυναίκα πόρνη και μοιχαλίδα, φονιάδες των προφητών, και ακόμα φονιάδες του ιδίου του Υιού του Θεού!

 • Ανώνυμος 32545

  2 Μαρ 2015

  με τα υποτιθέμενα κηρύγματα αγάπης του Ιησού, με την δήθεν αγάπη του για τους ελληνες.....
  ΠΑΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΙΑ ΣΤΟ YOUTUBE [ΑΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ''''ΘΑΥΜΑ 1940'''ΚΑΙ ΔΕΙΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ] ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΑΜΦΗΣΒΗΤΕΙΣ.....ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο '''ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΕΟΣ''' ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΤΡΩΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΕΥΘΗΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΗ ΣΤΗ ΦΤΕΡΝΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ.....

 • Ανώνυμος 32465

  28 Φεβ 2015

  ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ....ΟΤΑΝ ΕΙΠΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΛΑΒΕΤΕ ΦΑΓΕΤΕ ΤΟΥΤΟ ΕΣΤΙ ΤΟ ΣΩΜΑ
  ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕ;;;;
  ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΡΑΣΕΝΙΟ...ΤΙ ΛΕΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;;.....ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΟΠΩΣ '''ΠΑΙΔΙΑ''' ΚΑΙ
  ''' ΚΥΝΑΡΙΑ''' ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ '''''ΨΩΜΙ''' ΑΣ ΜΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ

 • Ανώνυμος 32464

  28 Φεβ 2015

  ΟΙ ΛΕΞΕΙ
  ΚΥΝΑΡΙΑ
  ΠΑΙΔΙΑ
  ΨΩΜΙ
  ΨΙΧΟΥΛΑ
  ΑΠΟΛΟΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ
  ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΑΦΟΥ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ

 • Ανώνυμος 32463

  28 Φεβ 2015

  ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ,Η ΟΠΟΙΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗ ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΗΣ
  ΠΑΡΟΛΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΟΝΟΘΕΙΣΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΘΕΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΓΥΡΟΥ[ ΑΡΑΒΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΚΛΠ ΚΛΠ ] Η ΠΟΛΥΘΕΙΣΤΡΙΑ ΑΥΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕ''ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ'' [ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ Η ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΜΟΝΟΘΕΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΗ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ΟΜΙΛΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ] ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΝ ΙΚΕΤΕΥΣΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ [ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ '''ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟ '''] ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΥΘΟΣ ΚΑΘΟΤΙ ΟΠΟΥ ΕΠΗΓΑΙΝΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΑΖΕΥΟΤΑΝ ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ .... ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΦΩΝΑΖΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ
  ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΛΕ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑΙΚΕΤΕΥΕΙ...ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΜΑΛΙΣΤΑ '''ΚΥΡΙΟ'' ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΔΟΛΩΛΑΤΡΙΣΣΑ....ΟΜΙΛΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΕΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΣΥΡΟΦΟΙΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΘΕΟ...ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ '''ΨΕΥΤΟΘΕΟ'' ΤΥΠΟΥ ΒΑΑΛ ΚΛΠ...ΕΙΠΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΨΩΜΙ [ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΦΗ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΑ] ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΑΠΩΛΟΛΟΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΠΑΡΟΤΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΒΑΘΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ''ΓΕΙΤΟΝΕΣ'' ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ....ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΥΡΗΧΘΕΙ ΗΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΟΥΔΑΙΑ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ , ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΛΑΟΥΣ[ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΓΙΝΕ].....ΠΑΡΟΜΟΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΕΣ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΩΣ ''''ΣΚΥΛΙΑ''' ΑΛΛΑ ΩΣ ΚΥΝΑΡΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΨΩΜΙΟΥ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΦΑΓΟΥΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΤΗΣ '''ΧΑΜΕΝΗΣ ΓΕΝΕΑΣ''.... ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΕΣ ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΘΕΟ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΥΘΕΙΣΤΕΣ ΛΑΟΙ ,... ΟΜΩΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΠΕΜΕΙΝΕ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΚΑΡΔΙΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΝΑΡΙΑ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ[....ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΩΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ '''ΠΑΙΔΙΑ''' ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝΕ ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΘΕΟ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑ... ΤΟ ΟΤΙ ΔΕ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΩΣ ''''ΠΑΙΔΙ''' ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΛΛΑ ΩΣ ''ΚΥΝΑΡΙ'' ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΛΙΓΑ ''ΨΙΧΟΥΛΑ'' ΗΤΑΝ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣΕ

 • Ανώνυμος 32462

  28 Φεβ 2015

  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΚΥΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΚΛΗΠΙΟ ΚΛΠ ΚΛΠ......ΤΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙΣ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΘΕΣ....ΚΑΤΑΡΧΗΝ
  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΑΤΡΟΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΣΩΤΗΡΑΣ....
  ΣΩΤΗΡΑΣ ΨΥΧΩΝ .... ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ.......ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ Η ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΩΝΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
  ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ......
  Η ΦΟΙΝΙΚΙΣΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ , ΠΑΓΑΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΚ ΤΗΣ ΧΑΝΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΟΡΜΩΜΕΝΗ, ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΤΗ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ.....ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ Η '''ΨΥΧΙΚΗ''' ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΚΡΑΤΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΕΦΑΡΜΑΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ.....ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΦΑΡΜΑΚΟ.....ΕΤΣΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΩΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΔΕ ΔΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ [ΠΡΩΣΟΡΙΝΗ] ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΣΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ [ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΝΗΤΗ] ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΙΑΤΡΕΥΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ.....ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΑΠΕΙΝΩΘΗΚΕ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΩΤΗΡΑ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟ ΤΗΣ ΕΙΠΕ'''''ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ''''.....ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΛΕΣΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ[ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ] ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΑΥΤΗΣ....ΑΦΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΗΡΞΕ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΕ Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.....ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ '''Η ΠΙΣΤΗ ΣΩΖΕΙ, Η ΠΙΣΤΗ ΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ''''
  ΤΟ''' ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ''' ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.....ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΤΕ....ΔΕΝ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ....ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΔ.....ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΡΙΝ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ....ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ .....Η ΟΠΟΙΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΗΡΘΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΡΟΦΟΙΝΙΚΙΣΣΑ....ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΕΙΧΕ ΤΑΠΕΙΝΩΘΕΙ-ΕΞΥΓΙΑΝΘΕΙ,Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΥΝΕΒΗ '''ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ''''.......ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΕ...
  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ... ''ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΚΑΛΟΝ'''..
  .ΚΑΙ ΟΧΙ ''ΟΥ ΠΡΑΤΩ''....ΚΑΛΟΝ ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΕ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΣΥΡΟΦΟΙΝΙΚΙΣΣΑΣ...
  ΠΧ ΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝΕ ΘΑΥΜΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ....ΤΟ Θ ΑΥΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΛΕΣΤΗΚΕ....ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΠΟ ΣΩΤΗΡΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ....

 • Ανώνυμος 32459

  28 Φεβ 2015

  Η συμπεριφορά του «υιού του θεού» στο περιστατικό αυτό, δεν εγείρει καμμία αμφιβολία, είναι σαφέστατη: Θεωρεί τους έλληνες σκυλιά ....ΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΛΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.....
  ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΒΑΦΤΙΖΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΤΗ ΦΥΛΗ ΤΗ ΣΥΡΟΦΟΙΝΙΚΙΣΣΑ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΥΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ .....ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΣΟΥ....ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ....
  ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΡΟΦΟΙΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ...ΑΚΥΡΟ ΨΑΡΑ....''''''ΕΛΛΗΝΙΔΑ''''''-ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΙΣΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΝΑΙ....ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ;;;....ΑΚΥΡΟ ΠΑΝΥΓΥΡΙΚΟ....ΕΙΠΑΜΕ ΕΠΙ ΛΕΞΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΓΡΑΦΗ
  '''ΕΛΛΙΝΙΣ,ΣΥΡΟΦΟΙΝΙΚΙΣΑ ΤΩ ΓΕΝΕΙ'''
  ΔΗΛΑΔΗ Η ΦΥΛΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΕ ΗΤΑΝ ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ......
 • Ανώνυμος 32457

  28 Φεβ 2015

  ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΘΕΟ ΗΤΑΝ ΟΛΙΓΟΠΙΣΤΟΣ....ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ..
  ΛΙΓΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΠΑΡΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΘΑΥΜΑΤΑ ΕΖΗΣΕ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ....ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΗΡΘΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.....ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ.....ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΥΡΗΤΑΝΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΣΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΥΣΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΥΓΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ''''ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ''''-''ΕΙΔΟΛΟΑΤΡΕ''-''''ΕΘΝΙΚΟΥΣ'''' ΛΑΟΥΣ ΝΑ ΚΥΡΗΞΟΥΝ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ...ΠΑΡΕ ΝΑ ΧΕΙΣ.....
  «1 Μετὰ δὲ ταῦτα ἀνέδειξεν ὁ Κύριος καὶ ἑτέρους ἑβδομήκοντα», τα ονόματά τους αναφέρονται σε αυτή την σελίδα). Μάλιστα προς αυτούς είπε να δώσουν μαρτυρία στα έθνη (Κατά Λουκά, ΚΕφ. Ι΄ «18 καὶ ἐπὶ ἡγεμόνας δὲ καὶ βασιλεῖς ἀχθήσεσθε ἕνεκεν ἐμοῦ εἰς μαρτύριον αὐτοῖς καὶ τοῖς ἔθνεσιν.»)
  ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ ΟΙ 52 ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΟΙ 17 ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ 13 ΡΩΜΑΙΟΙ....ΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ........

  1. Φίλιππος
  2. Σίμων
  3. Κλεώπας
  4. Ανανίας
  5. Στέφανος
  6. Φίλιππος
  7. Πρόχορος
  8. Νικάνωρ
  9. Τίμων
  10. Παρμενάς
  11. Νικόλαος
  12. Λουκάς
  13. Σίλας
  14. Σιλουανός
  15. Επαίνετος
  16. Ανδρόνικος
  17. Αμπλίας
  18. Στάχυς
  19. Φύγελλος (αποστάτης)
  20. Ερμογένης (αποστάτης)
  21. Δημάς (αποστάτης)
  22. Απελλής
  23. Αριστόβουλος
  24. Νάρισσος
  25. Ηρωδίων
  26. Ασύγκριτος
  27. Φλέγων
  28. Ερμής
  29. Πατρόβουλος
  30. Ερμάς
  31. Λίνος
  32. Φιλόλογος
  33. Ολυμπάς
  34. Ροδίων
  35. Ιάσων
  36. Σωσίπατρος
  37. Έραστος
  38. Απολλώς
  39. Σωσθένης
  40. Τυχικός
  41. Επαφρόδιτος
  42. Αρτεμάς
  43. Κλήμης
  44. Ονησίφορος
  45. Τυχικός
  46. Κάρπος
  47. Εύοδος
  48. Αρίσταρχος
  49. Ζηνάς
  50. Φιλήμων
  51. Αρίσταρχος
  52. Τρόφιμος

 • Ανώνυμος 32456

  28 Φεβ 2015

  Μολονότι τα περισσότερα κείμενα που συμπεριλαμβάνονται στην «Καινή Διαθήκη» είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα δεν μιλούν για την Ελλάδα.
  ΡΕ ΑΛΑΝΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΣ...ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥΣ;;;;....ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΒΕΡΟΙΑ ΘΕΣΣΝΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ;;;....ΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΤΗ ΞΕΡΕΙΣ;;;;;;;;
  Ούτε ελληνικούς σκοπούς εξυπηρετούν [τα Ευαγγέλια]…
  ΠΑΡΕ ΝΑ ΧΕΙΣ
  Ιστ΄ «15 καὶ εἶπεν αὐτοῖς· Πορευθέντες εἰς τὸν κόσμον ἅπαντα κηρύξατε τὸ εὐαγγέλιον πάσῃ τῇ κτίσει. 16 ὁ πιστεύσας καὶ βαπτισθεὶς σωθήσεται, ὁ δὲ ἀπιστήσας κατακριθήσεται·»).
  ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΠΙΣΤΗ , ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΑ ΖΩΗ [ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΕΡΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΑΔΗ ΤΩΝ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΩΝ] ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ;;;....ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ;;;;......
  Κανένα από τα κείμενα της Π.Δ. ή της Κ.Δ. δεν απευθύνεται σε Έλληνες
  ΜΙΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΔ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ....ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΑΛΛΟΝ.....
  ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΝΗ.....''Κατά Μάρκον Κεφ. Ιγ΄«10 καὶ εἰς πάντα τὰ ἔθνη δεῖ πρῶτον κηρυχθῆναι τὸ εὐαγγέλιον.»). '''' ΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.....
  ΑΑΑΑΑ ΞΕΧΑΣΑ ΟΜΩΣ ..... ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΟΣ....[ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ''ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΕΘΝΟΣ''' ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΑΥΤΟ..
  Δεν απευθύνεται σε Έλληνες… Προς τους εθνικούς μην πηγαίνετε…
  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΕ ΕΘΝΙΚΟΥΣ-ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ....ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΑΛΑΝΙΑ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ;;;;....ΜΟΝΟ ΟΙ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ;;;;;ΡΕ ΟΥΣΤ

 • Ανώνυμος 32455

  28 Φεβ 2015

  εξαγγέλλει ως άλλος δικτάτωρ… στο Ιράκ κι ο πρόεδρος των Η.Π.Α. κ. Μπούς

  (Κατά Ματθαίον, Κεφ. Ιστ΄ «24 Τότε ὁ Ἰησοῦς εἶπεν τοῖς μαθηταῖς αὐτοῦ· Εἴ τις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ καὶ ἀκολουθείτω μοι.»). ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΡΑΣΗ ΕΚΣΤΟΜΙΣΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΟΠΩΣ ΣΤΑΛΙΝ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ.....ΕΤΣΙ ΠΑΝΤΑ ΑΡΧΙΖΑΝΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥΣ......

 • Ανώνυμος 32451

  28 Φεβ 2015

  ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΕΧΘΡΟΣ ΦΙΛΟΣ Η '''ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ''' ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ...... ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ....ΑΣΤΕΙΟ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΧΑΣΑΝΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΡΟΠΟ [ΜΕ ΞΙΦΟΣ , ΕΝ ΠΥΡΙ ,ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΚΛΠ] ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΝΟ ΩΣ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΠΩΘΕΙ

 • Ανώνυμος 32450

  28 Φεβ 2015

  Ο δε Γάιος Σουετώνιος Τράνκυλλος (75 -169 μ.Χ.) έγραψε έργα όπως το «De Viris Illustribus» και το «Βίοι Καισάρων». Σε δύο μέρη αναφέρει το Χριστό και τους Χριστιανούς. Στο βίοι Κλαυδίου 25/4 ( Vita Claud. XXV/4) μας λέει για τις καθημερινές έριδες και ταραχές εξ αιτίας του Χριστού (Chresto) επί Κλαύδιου και η οποία αναφορά επικυρώνεται στις «Πράξεις των Αποστόλων» όπου περιγράφεται και με τα κατάλληλα χωρία ποιος είναι ο Χριστός. Κάνοντας λοιπόν μνεία του διατάγματος της εκδίωξης των Εβραίων από τη Ρώμη το 53 μ.Χ., γράφει: «Τους Ιουδαίους, με υποκίνηση του Χριστού (impulsore Chresto) που θορυβούσαν τους έξωσε από την Ρώμη». Ενώ μιλώντας και αυτός για την πυρπόληση της Ρώμης λέει : «... υπέστησαν τιμωρίες οι Χριστιανοί, άνθρωποι νέας και κακοποιού δεισιδαιμονίας (supertitionis novae et maleficae)» (Βίος Νέρωνα, 16/2).
  Από τους Εθνικούς ο συγγραφεύς ο Τάκιτος.), κατά πολλούς ο σημαντικότερος και πιο αξιόπιστος ρωμαίος ιστορικός, στα «Χρονικά του» (Αννάλια) 115 - 177 μ.Χ. μιλώντας για την πυρκαγιά της ρώμης από τον Νέρωνα 30 μόλις χρόνια μ.Χ. μας λέει ότι οι Χριστιανοί πήραν το όνομά τους από τον ιδρυτή τους Χριστό ο οποίος θανατώθηκε επί αυτοκράτορα Τιβερίου και του πραίτορα Ποντίου Πιλάτου. «Έτσι λοιπόν για να καταπνίξει τη φήμη (της πυρκαγιάς), ο Νέρωνας κατηγόρησε και τιμώρησε με τον πιο σκληρό τρόπο, μια τάξη ανθρώπων, που ήσαν μισητοί για τα ελαττώματα τους, τους οποίους το πλήθος ονόμαζε Χριστιανούς.. Ο Χριστός από τον οποίο προήλθε το όνομά θανατώθηκε επί Τιβερίου αυτοκράτορα και Ποντίου Πιλάτου επάρχου. Η ολέθρια αυτή δεισιδαιμονία, στην αρχή ελεγχόταν, για να ξεσπάσει ολόφρεσκη, όχι στην Ιουδαία, την πατρίδα της επιδημίας αυτής αλλά στην ίδια την Ρώμη, όπου όλα τα τρομερά κι αισχρά πράγματα του κόσμου μαζεύονται και βρίσκουν πατρίδα» (Tacit. Annal. XV, 38, 44)
  ΣΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝΕ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΗ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ Η ΘΕΛΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ;;;;;;

 • Ανώνυμος 32448

  28 Φεβ 2015

  Ο Ιησούς, αν υπήρξε ποτέ, γιατί καμμιά άλλη πηγή πλην των εβραϊκών δεν τον αναφέρει
  TO ASXHMO GIA ESAS ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ [ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ] ΙΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ ΩΣ ΥΑΡΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΔΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ.....ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΩΣ ''''ΜΑΓΕΙΑ''''......ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ.........ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΟΥΝ
  ΣΤΙΣ ΠΟΣΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ;;;;;;ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΑΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 4 ΠΗΓΕΣ ΟΛΕΣ ΚΙ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ[ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΑΡΙΤΟΦΑΝΗΣ].....ΟΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ....ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΗΓΗ ....ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ;;;;...ΡΕ ΟΥΣΤ

 • Ανώνυμος 32446

  28 Φεβ 2015

  ΜΑΘΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΦΥΛΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΗΘΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΘΝΟΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΤΟΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΠΑΡΗΓΟΡΗΣΕ ΤΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣΕ........ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΟΡΓΙΣΤΙΚΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΚΡΙΝΕ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ [ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟΝ ΜΑΜΩΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΤΩΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ] ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ......ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΡΧΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ......ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ , ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΩΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

 • Ανώνυμος 32445

  28 Φεβ 2015

  ΝΙΚΟΛΑ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ.....ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΧΟΥΜΕ...

 • Ανώνυμος 32423

  28 Φεβ 2015

  "Ανώνυμος 32386" & "Ανώνυμος 32388" να ειστε καλα...μια χαρα τους ξεσκεπασατε,μπραβο!!
  Αντε γιατι θα με καραφλιασουν ετουτοι...
  Περνουν μια φραση του ιησου και αιντε...οτι τους κατεβει το γραφουν.
  Ωραια λογικη!Τετραγωνη...
  Κυριε Δημόφιλε Ίων που τι να σας πω?Του δημοτικου φανταζομαι,ουτε καν γυμνασιο...
  Ενταξει ρε φιλε δεν ειναι ντροπη,αλλα υμαρτον!Μην τα δημοσιοπειηs κιολας στο διαδικτιο...Μα εχεις καραφλιασει τελειως δηλαδη!!! ΕΛΕΟΣ !!!
  Με φιλικους χαιρετισμους, Νικος

 • Ανώνυμος 32401

  27 Φεβ 2015

  Κυνηγάει να σκοτώσει ειδωλολάτρες, αιρετικούς κι εθνικούς - έλληνες δηλαδή
  ΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΩΣ ΜΕΤΡ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ

  ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΗΣ ΚΑΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΗΣ.......ΜΟΝΟ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΛΑΔΗ;;;.....ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΑΛΑΝΙ...ΠΩΠΩΠΩ..
  .ΞΕΣΚΕΠΑΣΑΤΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ '''ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ'' ΡΕ ΑΛΑΝΙΑ

 • Ανώνυμος 32398

  27 Φεβ 2015

  άνθρωποι αυτοί ήταν οπλισμένοι, έτοιμοι να σκοτώσουν αν χρειαζόταν: «Όταν είδαν οι μαθητές του τι μέλλει να γίνει, είπαν: ʽKύριε, να τους χτυπήσουμε με τα μαχαίρια;ʼ κι ένας απʼ αυτούς χτύπησε τον δούλο του αρχιερέα και του έκοψε το δεξί αυτί» («κατά Ματθαίο» κστ΄51, «κατά Μάρκο» ιδ΄47, «κατά Λουκά» κβ΄49-50, «κατά Ιωάννη» ιη΄10). [ Σημείωση: Το αυτί το κολλάει στη θέση του ο Ιησούς μόνο στον Λουκά (κβ΄51). Στα άλλα τρία Ευαγγέλια ο δυστυχής δούλος παραμένει χωρίς το δεξί του αυτί
  ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ .... ΠΗΡΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ.....ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΛΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.....ΕΙΠΑΜΕ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΟΣΥΜΠΛΗΡΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ......ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΦΑΓΕ ΦΑΣΟΛΙΑ.....ΑΡΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ ΠΟΤΕΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΦΑΣΟΛΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ..... ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΕΤΣΙ.....ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΓΑΒΓΙΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΝΟΙΑΟΥΡΙΖΟΥΝΕ....ΑΡΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΝ ΓΑΒΓΙΖΑΝΕ....

 • Ανώνυμος 32397

  27 Φεβ 2015

  Ιησούς: Ένας μεγάλος ανθέλληνας
  ΜΗ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ

 • Ανώνυμος 32396

  27 Φεβ 2015

  ΜΗ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΛΑΩΝ ΩΣ
  ''' ΕΝΑ''''
  ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΑΝΕ ΚΑΙ ''' ΕΘΝΙΚΟΥΣ''' ΚΑΙ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΡΙΖΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΩΣ ΕΝΑ [ ΜΕ ΚΡΗΤΗΡΙΟ ΠΑΝΤΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ ]ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟΥΣ ''ΙΕΡΟ''' ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ''ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥΣ'' ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ

 • Ανώνυμος 32395

  27 Φεβ 2015

  ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΕΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
  Η '''ΕΛΛΛΗΝΙΣ,ΣΥΡΟΦΟΙΝΙΚΗΣΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ''' ΗΤΑΝ ΠΑΓΑΝΙΣΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΙΝΙΚΗ-ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ
  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΗΤΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ
  ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ [ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Η ΜΗ ΓΕΝΟΥΣ ]

 • Ανώνυμος 32394

  27 Φεβ 2015

  Οι έλληνες όμως του 33 μ.Χ. γνώριζαν το Πάσχα; Aσφαλώς όχι! Ήταν έλληνες λοιπόν εκείνοι που ζήτησαν να δουν τον Ιησού; Όχι βέβαια! Εβραίοι ήταν κι αυτοί, κάτοικοι ίσως της Ελλάδας, που μιλούσαν όμως ελληνικά και τίποτε περισσότερο. Αποκαλούνται έλληνες προκειμένου να διακριθούν από τους υπόλοιπους εβραίους, που δεν μιλούσαν την ελληνική Γλώσσα.
  ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ
  Στις «Πράξεις» επίσης (κα΄28-29) διαβάζουμε ακόμα ένα απίστευτο απόσπασμα για τους έλληνες: «Μέχρι και έλληνες έβαλε μέσα στο ιερό και μόλυνε τον άγιο τούτο τόπο
  ΚΑΛΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΙ ΓΡΑΦΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ''' ΕΛΛΗΝΕΣ''''' ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ''' ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ ΥΠΟΤΕΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΗΝΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝΕ '''ΕΛΛΗΝΕΣ'' ΜΟΝΟ ΚΣΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ' ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΔΕΧΟΝΤΑΝΕ [ ΤΕΤΙΟΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΣΑΣ];;; ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΑΛΑΝΙ;;;
  ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΟΙ '''ΕΛΛΗΝΕΣ''' ΠΟΥ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΕΒΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤ ΕΣΕΝΑ ''ΕΛΛΗΝΕΣ'' ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ....ΣΩΠΑ ΡΕ ΑΛΑΝΙ....ΟΠΟΤΕ ΘΕΣ ΟΙ ''ΕΛΛΗΝΕΣ''' ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΣ ΕΙΝΑΙ ''ΜΑΙΜΟΥ''' ΕΛΛΗΝΕΣ.....ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.....
  .ΑΛΛΑ Η ΣΥΡΟΦΟΙΝΙΚΙΣΣΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ.....ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΒΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ....ΓΙΑΤΙ;;;;
  ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΕΣΥ...
  ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.....ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ.....ΓΝΩΣΤΟ ΑΥΤΟ

 • Ανώνυμος 32392

  27 Φεβ 2015

  Ἑλληνίς, Συροφοινίκισσα τῷ γένει· ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ....ΟΜΩΣ ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΜΕΤΡ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
  ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΤΕ...;;;
  ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΙΣ;;;...
  ΕΛΛΗΝΙΣ [ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΙΣΣΑ-ΜΗ ΕΒΡΑΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ], ΚΑΙ ΣΥΡΟΦΟΙΝΙΚΙΣΑ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ.....ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ......
  ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΕΣ ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 33ΠΧ
  ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΚΕ Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ;;;;ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;;;; ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΑΥΤΑ;;;;;

 • Ανώνυμος 32391

  27 Φεβ 2015

  ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ, ΟΙ ΟΒΡΙΟΙ ΩΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΜΗ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΝΟΜΑΖΑΝΕ-ΤΑΥΤΙΖΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ 2 ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ , ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΟΛΩΛΑΤΡΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ....ΕΤΣΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ ΚΛΠ ΚΛΠ...ΔΗΛΑΔΗ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ Ο ''ΕΛΛΗΝΑΣ'' ΗΤΑΝ Ο ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΗΣ [ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ] , ΕΙΧΕ ΔΗΛΑΔΗ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΧΡΕΙΑ....ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΥΛΕΤΙΚΗ
  Ας εξετάσουμε τώρα τι γνώμη είχε ο Ιησούς για τους αυθεντικούς έλληνες. Ο Ματθαίος (ιε΄22-28) και o Μάρκος (ζ΄25-30) περιγράφουν μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Πρόκειται για την θεραπεία της κόρης μιας γυναίκας πού παρουσιάζεται ως κανονική ελληνί­δα, όχι εβραία που μιλούσε ελληνικά, καθότι γίνεται σαφής διάκριση: Είναι «ελληνίδα συροφοινίκισσα στο γένος»
  ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΝΕ ΣΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΠΑΡΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΝΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΑΣΤΑΓΑΝΕ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ''''ΣΥΡΟΦΟΙΝΙΚΙΣΣΑ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ'''' '''ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ''' ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΣΑΣ ....ΜΙΛΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΥΤΟΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΙΓΟΝ ΜΑΝΤΑΡΑ.....ΑΦΟΥ ΛΕΕΙ ΣΥΡΟΦΟΙΝΙΚΙΣΣΑ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ KAI ΕΛΛΗΝΙΣ ....ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΡΟΦΟΙΝΙΚΙΚΗ ΦΥΛΗ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ , ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ...ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΑΙ...ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΟΙ ΣΥΡΟΦΟΙΝΙΚΕΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ....ΟΥΤΕ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ......

 • Ανώνυμος 32389

  27 Φεβ 2015

  Ιησούʼ. Έρχεται ο Φίλιππος και το λέει στον Ανδρέα και ο Ανδρέας κι ο Φίλιππος το λέγουν στον Ιησού. Ο Ιησούς αποκρίθηκε σʼ αυτούς
  To κείμενο μάς μιλάει για το βασιλέα του Ισραήλ, όχι το βασιλέα της Ελλάδας
  Ε ΦΥΣΙΚΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝΕ ΕΝΑΝ ΕΠΙΓΕΙΟ ΒΑΣΙΛΕΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΕΤΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΟΒΡΙΟΙ.....ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΟΜΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟ....ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΠΛΗΘΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΣΤΑΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ...ΑΦΟΥ Ο ΠΙΛΑΤΟΣ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΗΣΤΗ ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝΕ ΝΑ ΣΤΑΡΩΘΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.....ΜΕΣΣΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝΕ .... ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΜΕΣΣΙΑΣ ΕΓΓΕΝΗΘΗ....
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΝΕ .....
  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΑΦΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΓΙΟΙ ΣΤΕΡΕΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ.....ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ '''ΔΟΞΑΣΤΗΚΕ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ''' ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ....ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΦΙΛΛΙΠΟΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΝΟ ΕΒΡΑΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ......
  Οι έλληνες όμως του 33 μ.Χ. γνώριζαν το Πάσχα; Aσφαλώς όχι! Ήταν έλληνες λοιπόν εκείνοι που ζήτησαν να δουν τον Ιησού; Όχι βέβαια!
  ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΡΕ ΑΛΑΝΙ....ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΠΟΛΕΙΣ ΤΟ 33ΜΧ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ;;;....ΑΠΠΟΛΩΝΙΑ ΑΝΤΙΓΟΝΙΑ ΔΙΟΝ ΚΑΛΛΙΡΟΗ ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΛΗΣ ΣΕΒΑΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΠΕΛΛΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΣ ΚΛΠ ΚΛΠ.....ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ;;;;;ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ....ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΒΡΑΙΚΩΝ ΠΛΥΘΗΣΜΩΝ.....ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ '''ΚΟΥΦΟΙ'' ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ '''ΑΚΟΥΣΑΝΕ ''' ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

 • Ανώνυμος 32388

  27 Φεβ 2015

  «Όταν είδαν οι μαθητές του τι μέλλει να γίνει, είπαν: ʽKύριε, να τους χτυπήσουμε με τα μαχαίρια;ʼ κι ένας απʼ αυτούς χτύπησε τον δούλο του αρχιερέα και του έκοψε το δεξί αυτί» («κατά Ματθαίο» κστ΄51, «κατά Μάρκο» ιδ΄47, «κατά Λουκά» κβ΄49-50, «κατά Ιωάννη» ιη΄10). [ Σημείωση: Το αυτί το κολλάει στη θέση του ο Ιησούς μόνο στον Λουκά (κβ΄51).
  ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΑΛΛΟΝ Η ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΕΤΣΙ ΡΕ ΑΛΑΝΙ....ΤΟ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣΕ ΚΟΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΗΣ ΑΞΙΑ ΜΑΛΛΟΝ....ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΠΙΟΣ ΣΕ ΔΕΙΡΕΙ Η ΣΕ ΒΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΕΙΣ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ....
  ΜΑΘΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΟΣΥΜΠΛΗΡΟΥΜΕΝΑ.....ΟΙ ΙΔΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΨΑΝΕ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ....ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝΕ ΑΛΛΗΛΟΣΥΜΛΗΡΟΥΜΕΝΑ...ΓΚΕΓΚΕ Η ΝΟΥΚΟΥ ΓΚΕΓΚΕ;;;
  Μην αγαπάτε τον κόσμο και ότι ανήκει στον κόσμο. Όποιος αγαπάει τον κόσμο δεν αγαπά τον Θεό».
  ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟΝ '''ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ''' ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ ΛΑΟΤΗΤΕΣ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝΕ ΘΕΟΠΟΙΗΣΕΙ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ....
  Αλλά και με τις παραβολές του ο Ιησούς, δίνει «μηνύματα» («γραμμή» κατά τη σύγχρονη έκφραση) σκληρότητας και αδικίας. «Όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου» («κατά Ματθαίο» ιβ΄30) εξαγγέλλει ως άλλος δικτάτωρ.
  ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ...ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ ΟΥ ΚΛΕΨΕΙΣ ΚΛΠ...
  Ε ΑΥΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΟΝ ΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ [ ΕΝΑΝΤΙΟΝ] ΤΟΥ ΘΕΟΥ....ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΡΕ ΑΛΑΝΙ;;;;;
  Κι ο Ματθαίος τα ίδια γράφει (ι΄34-38): «Μη νομίσετε ότι ήλθα να βάλω ειρήνη στη Γή. Δεν ήλθα να βάλω ειρήνη, αλλά μάχαιρα. Γιατί ήλθα για να διχάσω τον άνθρωπο από τον πατέρα του και την κόρη από τη μάνα και τη νύφη από την πεθερά της».
  ΑΥΤΟ , ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑ , ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΕ....ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΩΣΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΕΣ Η ΟΠΟΙΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΔΙΩΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΔΑΝΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΚΟΜΑ ΑΚΟΜΑ....
  ΩΣ ΘΕΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΛΛΑ ΜΕΣΩ ΔΙΩΓΜΩΝ ΣΦΑΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΕΣ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ......

 • Ανώνυμος 32386

  27 Φεβ 2015

  Όταν η σαμαρείτιδα τόνισε την ιουδαϊκή του καταγωγή, εκείνος δεν την αρνήθηκε («κατά Ιωάννη» δ΄9)
  ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ....ΒΕΒΑΙΑ....ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ....ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ....ΤΙ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΣΩΤΗΡΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ Η ΜΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ....ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ''''ΤΙ ΛΕΣ ΚΥΡΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ...ΓΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΧΕ ΠΩΣ ΕΚΦΡΑΖΕΣΕ...ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΜΥΝΗΣΗ ΑΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟ ΚΛΠ ''''
  ΑΡΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΣ
  Ιησούς δεν ανέπτυξε ποτέ ελληνική σκέψη και οι διδαχές του δεν είναι παρά εβραϊκά κατασκευάσματα γραμμένα στο πόδι, γιʼ αυτό και δεν συμφωνούν το ένα με το άλλο.
  ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ... ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ '''ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ'' ΚΑΙ ΤΟ '' ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΔΙΚΟΥΝ''ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΔΙΑΘΗΚΗ ' ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ....ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ '''ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΔΙΚΕΙΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΔΙΚΕΙΣΑΙ''' ΚΑΙ'''ΜΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΕΙΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΚΟ'''' ΚΛΠ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ....ΓΝΩΣΤΑ ΑΥΤΑ.....
  Σε πείσμα κάθε λογικής οι ρωμιοί επιμένουν, πως είναι εβραίοι, «απόγονοι του Αβραάμ
  ΟΤΙ ΘΕΣ ΛΕΣ....ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ...ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ...ΑΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ COPY ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΥΛΟ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΛΙΓΟ ΤΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΘΑ ΤΟ ΕΒΛΕΠΕΣ ΜΕΣΑ
  Δεν γύρισε και το άλλο μάγουλο όπως συνέστησε στους μαθητές του να κάνουν, αλλά ζήτησε τον λόγο: «γιατί με δέρνεις;».
  ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ..... ΔΗΛΑΔΗ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΥΘΕΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΤΑΚΤΟΥΣ [ ΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ '''ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΔΕΡΝΕΙΣ''' ΕΙΠΕ....ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΣΕΙ Η ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΡΕΙ ΚΙΟΛΑΣ]
  ΑΛΛΑ ΗΡΘΕ ΓΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΡΩΤΑΕΙ ΚΑΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΙΣ ΤΡΩΕΙ ..... ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΡΕ ΑΛΑΝΙΑ.....

 • Ανώνυμος 31520

  11 Ιαν 2015

  ΡΕ ΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΑΥΛΟΥ ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΑΥΤΑ......ΑΤΙΜΟΥΛΙΚΑΑΑΑ....ΚΑΡΦΩΘΗΚΑΤΕ ΠΑΛΙ.....ΑΛΑΝΙΑ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ....ΠΩΣ ΤΑ ΤΑΚΙΜΙΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ '''ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΕΡΕΣ''''....ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΥΛΟ Ο ΦΟΥΡΑΚΗΣ ΕΤΣΙ;;;;.....ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΛΩΣ ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΤΕΛΙΚΑ....ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ....ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ......ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑ Ο ΦΟΥΡΑΚΗΣ....