ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ
ΕΝΑΝΤΙΟΝ
ΚΟΝΩΝΕΙΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ

 

  Η υποκρισία και η σχιζοφρένεια τής Ρωμιοσύνης αποκαλύφθηκαν και πάλι και μάλιστα προβάλλονται εδώ και μέρες κατά κόρον από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι. Θύμα τους αυτή τη φορά: το Κονώνειο Τείχος στον Πειραιά.

 

  Ο Σκάι λοιπόν, σε συνεργασία με το δήμο Πειραιά και υπό την εποπτεία και αρωγή τής τοπικής Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΚΣΤ΄ ΕΠΚΑ) ξεκίνησε καμπάνια ευαισθητοποίησης για τo Κονώνειo Τείχος, στην οποία συμμετέχουν σχολεία, φορείς, πολιτιστικοί σύλλογοι, όμιλοι κ.λπ..

 

  


   Αρωγός τής Εκκλησίας στις καταστροφές των αρχαίων ελληνικών οικοδομημάτων −ναών, σταδίων, θεάτρων κ.λπ.− στέκεται ολόκληρη η Ρωμιοσύνη. Δεν είναι μόνον οι άγιοι Νικόλαοι, οι άγιοι Σπυρίδωνες κ.λπ. εκκλησίες, που έθαψαν τον προχριστιανικό πολιτισμό. Τα αρχαία υλικά δεν χρησιμοποιήθηκαν μόνο για την ανέγερση χριστιανικών ναών, αλλά και ιδιωτικών κατοικιών, μαντροτοίχων, δημόσιων κτηρίων κ.λπ., κ.λπ..


 Το κύριο πρόβλημα τού αρχαίου τείχους δεν είναι τα σκουπίδια και τα γκράφιτι, όπως προβάλλονται στην καμπάνια. Το πρόβλημα είναι, ότι με τα άφθονα και δωρεάν υλικά τού τείχους, η Ρωμιοσύνη επί δεκαετίες οικοδομούσε κτίρια, πολυκατοικίες, εκκλησίες κ.λπ. σε όλο τον Πειραιά. Αυτά σήμερα θεωρούνται δεδομένα και ουδείς σκέφτεται για την επανόρθωσή τους, η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι δύσκολη, σε άλλες όμως, είναι αρκετά εύκολη, αλλά αδιανόητη για τη Ρωμιοσύνη (π.χ. να αφαιρεθούν τα τεμάχια, που έχουν ενσωματωθεί στις γύρω εκκλησίες κ.ά.).

 

 

 Το αποκορύφωμα τής υποκρισίας και τής σχιζοφρένειας όμως, έρχεται από την ίδια την Αρχαιολογική Εφορεία. Η ΚΣΤ΄ ΕΠΚΑ λοιπόν, κατέθεσε σχετική μελέτη στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, στην οποία η διεύθυνση τού Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά ήδη ανταποκρίθηκε θετικά. Ενώ λοιπόν η αρχαιολογική υπηρεσία φαίνεται να πασχίζει για το αρχαίο τείχος, το κτίριο που στεγάζεται η ίδια, είναι κτισμένο με λίθους τού τείχους! Προφανώς και το παρακείμενο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, αν και εκεί δεν είναι εμφανείς, καθ΄ ότι το έχουν σοβατίσει. (Βλ. Το αρχαίο τείχος και οι τοίχοι τού αίσχους).

 

  Οι τετραγωνισμένες πέτρες των φωτογραφιών προέρχονται από το αρχαίο τείχος· χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των γραφείων τής ίδιας τής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας τού Πειραιά!

 

  Με αυτή τη νοοτροπία της η Ρωμιοσύνη έχει και το θράσος να απαιτεί την επιστροφή των μαρμάρων τού Παρθενώνα. Ευτυχώς που βρίσκονται τα μάρμαρα στο Βρετανικό Μουσείο! Άν είχαν μείνει εδώ, παρά τις σημερινές υποκριτικές και σχιζοφρενικές «ευαισθητοποιήσεις» τής Ρωμιοσύνης, θα γινόντουσαν εκκλησίες, τοίχοι, μάντρες και ασβέστης...

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ