ΚΑΤΑ 70%
ΚΟΙΝΟ ΤΟ DNA
ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΚΑΙ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΟΥ

   
   
     Στο άρθρο σας Θρησκεία εναντίον Δαρβίνου  επισημαίνατε, ότι «ο  μωβ αχινός τής Καλιφόρνιας, Στρονγκυλοκέντροτους Πουρπουράτους, διαθέτει όσα περίπου γονίδια διαθέτει και ο άνθρωπος, ορισμένα από τα οποία απαντώνται και στον άνθρωπο και σχετίζονται με ασθένειες, όπως η νόσος του Χάντινγκτον και η μυική δυστροφία. Αποδεικνύεται έτσι, πως ο άνθρωπος συγγενεύει πολύ στενά με τον αχινό, τού οποίου το ανοσοποιητικό σύστημα προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στους βιολόγους.»
 

     Τα αποτελέσματα μιάς νέας έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Νature», προκαλούν αίσθηση, αφού, όπως φαίνεται, άνθρωποι και σφουγγάρια έχουν κατά 70% κοινό DΝΑ! Επιστήμονες τού Πανεπιστημίου τού Κουίνσλαντ στην Αυστραλία, έπειτα από προσπάθεια πέντε ετών, αποκωδικοποίησαν το γονιδίωμα των σπόγγων, που βρίσκονται στο Μεγάλο Κοραλλιογενή Υφαλο τής ηπείρου και διαπίστωσαν, ότι μοιραζόμαστε γενετικό υλικό σε αυτό το εντυπωσιακό ποσοστό, και ιδιαιτέρως γονίδια, που συνδέονται με ασθένειες όπως ο καρκίνος.

 

     «Σήμερα, περισσότερο από ένα αιώνα μετά το θάνατο τού Δαρβίνου, η επιστημονική κοινότητα έχει αποδεχτεί, με διάφορες βελτιώσεις και προσαρμογές, τις θέσεις του, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν εν τω μεταξύ από πλήθος παρατηρήσεων και νεότερων ανακαλύψεων, αλλά και από σύγχρονες αναλύσεις και μελέτες τού DNA των ζώων και τού ανθρώπου. Η δαρβινική διδασκαλία για την εξέλιξη, παρά τις οπισθέλκουσες θεοκρατικές αντιδράσεις, αποτελεί τη βάση των βιολογικών επιστημών».

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


1 ΣΧΟΛΙΑ

  • Bielidopoulos

    27 Μαρ 2017


    Ο άνθρωπος «κατάγεται όντως από τα σφουγγάρια»
    http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500136047