Ο ΙΕΡΟΣ
ΒΙΑΣΜΟΣ
ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Η Ρωμιοσύνη -στην αποθέωση της σχιζοφρένειάς της- καίει κάθε καλοκαίρι την Πεντέλη, αλλά την αναδασώνει τον ερχόμενο χειμώνα, ώστε να βρεί κάτι να ξανακάψει το επόμενο καλοκαίρι. Μιά μεγάλη επιχείρηση αναδάσωσης στήθηκε και χθες λοιπόν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, στις ήδη πολλάκις καμμένες πλαγιές του Πεντελικού όρους με πλήθος εθελοντές, τοπικούς παράγοντες, αλλά και πολιτικούς διαφόρων παρατάξεων, που βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν δηλώσεις στη συνηθισμένη ξύλινη γλώσσα τους, οι οποίες προβλήθηκαν στα βραδυνά δελτία ειδήσεων - τσάμπα διαφήμιση.

Στη σχιζοφρενή αυτή εικόνα ήρθε να προστεθεί κι η παρουσία ρασοφόρων. Στην αναδάσωση παρέστη ο αρχιεπίσκοπος, ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και η ακολουθία τους μαζί με εκπροσώπους της «Αλληλεγγύης», για την οποία ακόμα ψάχνουν να βρουν πόσα εκατομμύρια καταχράστηκε με την υπόθεση των σάπιων κοτόπουλων.

Θα μπορούσε να σχολιάσει κάποιος γενικά την υποκριτική στάση των ρασοφόρων, των οποίων η θρησκεία έχει ιεροποιήσει τους εμπρησμούς, π.χ. «και θέλει αφανίσει την δόξαν του δάσους αυτού και του καρποφόρου αγρού αυτού από ψυχής έως σαρκός.» («Ησαΐας», ι΄ 18, κ.λπ.).

Ειδικά στην Πεντέλη όμως, ο ιερός βιασμός του δάσους είναι πολλαπλός. Άν οι τηλεοπτικές κάμερες γύριζαν και έπαιρναν εικόνες -όχι εκεί που έκανε δηλώσεις ο αρχιεπίσκοπος, αλλά ακριβώς από πίσω του- επάνω στο βουνό, θα φαινόταν η μονή Αγίου Παντελεήμονος και τα ιερά οικοδομικά όργια, που έχουν γίνει εκεί.Φωτογραφίες ιερών αυθαιρεσιών στο Πεντελικό δάσος από τη μονή Αγίου Παντελεήμονος, μετοχίου της μονής Πετράκη.


Η μονή Αγίου Παντελεήμονος είναι μετόχιο της μονής Πετράκη. Με ένα μοναχό ξεκίνησε από δύο στρέμματα, να καταπατά 67· 1.200 τ.μ. από αυτά έχουν κτισθεί αυθαίρετα, ενώ έχουν εκτελεσθεί εκτεταμμένες χωματουργικές εργασίες σκαψίματος του βουνού και μπαζωμάτων, για τη διάνοιξη δρόμων και τη διαμόρφωση χώρων στάθμευσης, ενώ παράλληλα ανεγείρονται νέα παράνομα κτίσματα, όπως ξενώνες, διαμερίσματα, καφετέρια, εστιατόριο, κλειστοί χώροι στάθμευσης κ.λπ.. Πρέπει να ήταν εκατοντάδες τα δένδρα, που κόπηκαν, προκειμένου να γίνουν όλες αυτές οι εργασίες στο δάσος. Μηνύσεις, αυτόφωρες διαδικασίες, επερωτήσεις στη Βουλή κ.λπ. δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα στη θεοκρατούμενη Ρωμιοσύνη. Ο χώρος, ο οποίος είναι σε εξαιρετικό σημείο του βουνού με υπέροχη θέα, βρίσκεται υπό ιερή κατάληψη και προορίζεται γιά ιερή αξιοποίηση.
Eπισημαίνεται, ότι η τελευταία μεγάλη πυρκαϊά στην Πεντέλη από τη μονή Αγίου Παντελεήμονος ξεκίνησε.

Άν οι κάμερες πήγαιναν και μερικά χιλιόμετρα πιό πέρα, στη μονή Πεντέλης, θα μπορούσαν να πάρουν εικόνες από ένα ακόμα ιερό όργιο. Σε αναδασωτέα περιοχή εντός του χώρου της μονής Πεντέλης έχουν κτισθεί αυθαίρετα οι εικονιζόμενες υπερπολυτελείς κατοικίες για τη φιλοξενία υψηλών ιερών φιλοξενουμένων, οι οποίες -σύμφωνα με τους εκπροσώπους της «Αλληλεγγύης»- είναι ορνιθώνες. (Ο βιασμός του χώρου είχε ξεκινήσει βέβαια πολλούς αιώνες πρίν, όταν οι χριστιανοί γκρέμισαν τον προϋπάρχοντα ναό της Αθηνάς και στη θέση του και με τα υλικά του έκτισαν το μοναστήρι της Παναγίας).

Οι υπερπολυτελείς κατοικίες, που φαίνονται στη φωτογραφία, κτίστηκαν παράνομα, άνευ αδείας, σε αναδασωτέα περιοχή εντός του χώρου της μονής Πεντέλης. Σύμφωνα με το γραμματέα της μονής, δεν πρόκειται για δόμηση νέων κτισμάτων, αλλά για μετατροπή προϋπαρχόντων ορνιθώνων.


Ενώ λοιπόν η Εκκλησία έχει βιάσει κατ΄ επανάληψη το Πεντελικό δάσος και συνεχίζει να το βιάζει, οι ιερείς έχουν το θράσος να παρουσιάζονται στα κανάλια στον ίδιο τον χώρο του βιασμού και να κάνουν υποκριτικές δηλώσεις, πως δήθεν ενδιαφέρονται γι΄ αυτόν. Από τη μεριά τους, θα μπορούσε να πει κάποιος, ότι καλά κάνουν.

Τόσα κανάλια όμως, τόσοι δημοσιογράφοι, τόσοι πολιτικοί, τόσος κόσμος, εθελοντές, δασοπυροσβέστες κ.λπ. δεν τόλμησαν ούτε να σκεφθούν να ψελλίσουν κάποια διαμαρτυρία. Αντιθέτως, όταν οι ιερείς έκαναν πως φύτευαν συμβολικά δυό-τρία δενδρύλλια -για να δείξουν εικόνες τα κανάλια το βράδυ- πετώντας τα δενδρύλλια στους ήδη ανοιγμένους λάκους, καθ΄ ότι το πάχος δεν τους επέτρεπε να σκύψουν και να φτάσουν τόσο βαθειά, το παρευρισκόμενο ρωμιοπλήθος επιζητούσε την ευχή τους.

Οι ίδιοι αυτοί θα κλαίνε, όταν το επόμενο καλοκαίρι καεί πάλι το δάσος, αλλά δεν θα δώσουν βέβαια σημασία άν η φωτιά ξεκινήσει πάλι από το μοναστήρι και τον επόμενο χειμώνα θα ξαναπάνε για δενδροφύτευση κι άν βρούν ξανά τους ιερείς εκεί, θα έχουν ακόμη μιά ευκαιρία να τους ζητήσουν την ευχή τους.

Περισσότερο κι από το Πεντελικό δάσος, για κλάματα είναι ολόκληρη η Ρωμιοσύνη...ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ