ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ
ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΗ


Νίκησε o Σύριζας κι οι ψηφοφόροι του είδαν τον ροζοπράσινο ήλιο να ανατέλλει. Μαζί με τον ήλιο έσκασαν μύτη και κάτι άλλοι. Επί έξι συνεχείς μήνες είχαμε να κάνουμε με τον πολύ, τον σπορτίφ, τον επιστήμονα, τον έτοιμο να μάθει οικονομικά τους ευρωπαίους και ωραίο (μη χειρότερα) κ. Γιάνη με ένα «ν» Βαρουφάκη.

Εν τάξει βρε παιδί μου, τότε ήτουνα υπουργάρα, μηχανάκι είχε, στρέτς παντελόνια φορούσε (μάλλον δεν καλοθυμάμαι κι όλας), τώρα τι είναι; Γιατί τον κάλεσαν στην ΕΤ3, στην Σαλλλονίκη για; Για να συνεντευξιαστεί. Γιατί; Ε, ή υποχρέωση θα του είχαν, που τους ξανάδωσαν αυτός και όμοιοί του μεροκάματο κι έτσι την έβγαλαν επειδή το παλικάρι είχε μελαγχολία που δεν τον κυνηγούσαν πια οι δημοσιογράφοι ή είχαν ξεμείνει από συνεντευξιαζόμενους και τον μόνον που βρήκαν πρόχειρο ήταν τούτος, ... τέλος πάντων δεν ξέρουμε γιατί, αλλά έγινε.

Κι εκεί που συνεντευξιαζόταν, ξανα-συνεντευξιαζόταν και ξαναμανα-συνεντευξιαζόταν, απαντώντας όλο συγκατάβαση ανθρώπου που εξηγεί πολλάκις στους ακροατές του το αυτονόητο, πετάει το μούσμουλο: «Στην ίδια χώρα ζούμε». Ε, πόσο να αντέξει μια πτωχή πλην όμως τιμία δημοσιογράφα που (ξανα)βρήκε δουλειά σταθερή και μάλιστα χωρίς φόβο απόλυσης; Τον διακόφτει λοιπόν συγχυσμένη για να του πει: «Δεν ζούμε στην ίδια χώρα. Εγώ ζω εδώ (η πτωχή πλην όμως τιμία), εσείς πηγαινοέρχεστε... Δεν ζούμε με τους ίδιους όρους».

Έγινε λοιπόν ίσα κι όμοια η κ. δημοσιογράφος με τα υπόλοιπα πέντε εκατομμύρια που είναι σε ηλικία και έχουν την απαραίτητη υγεία για να δουλέψουν, μόνο που τα δύο εξ αυτών δεν έχουν δουλειά, μερικοί δουλεύουν μαύρα και οι υπόλοιποι ημιαπασχόληση (ως αμοιβή, όχι ως ωράριο!).

Ο Γιάνης ο οποίος ομολογώ, ήταν η αντιπάθειά μου με το στιλάκι που κυκλοφορούσε ως υπουργός, απήντησε! Και ─αν και με ωμότητα─ απάντησε σωστά για πρώτη και φευ, ίσως τελευταία φορά στην ζωή του: «Ένας από τους λόγους που βρίσκεστε εδώ αυτή τη στιγμή, είναι επειδή το 2013 ήμασταν εδώ με τον Αλέξη Τσίπρα μαζί και παλεύαμε (παλεύανε... πελάτες έψαχναν και τους βρήκαν) για να ανοίξει αυτό το στούντιο. Γιʼ αυτό να είστε λίγο πιο προσεκτική στους χαρακτηρισμούς και στους υπαινιγμούς σας. Κρατήστε λίγο τα προσχήματα τουλάχιστον, γιατί σʼ αυτό το στούντιο δεν θα βρισκόσασταν αν δεν ήταν ο αγώνας εκείνων, που έδωσαν τη μάχη για να ξανανοίξει».

Εδώ που τα λέμε, δεν φτύνουν έτσι τους ευεργέτες μαντάμ! Τσάμπα τραβάγαμε εμείς οι υπόλοιποι τις κοτσίδες μας τόσους μήνες, που ξεκινούσαμε τρεις ώρες νωρίτερα για δουλειά για να κάνετε εσείς και ο κ. Γιάνης, «αγώνα» κλείνοντας την Μεσογείων; Ιδρώναμε Μαντάμ για φτάσουμε στην ημιαπασχολούμενη δουλειά μας.

Δυο βολεμένοι λοιπόν, ερίζουν στην τηλεόραση, ενώ ─αν ρίξετε μια ματιά στις σχετικές αναρτήσεις και τα σχόλια─ θα διαπιστώσετε ότι το αποχαυνωμένο κοινό προσπαθεί να βρει ποιος από τους δύο έχει το δίκιο. Ανόητοι. Δυο βολεμένοι τσακώνονται υπό τα βλέμματα δύο εκατομμυρίων ανέργων.

Πολύς κόσμος βολεύτηκε στις θέσεις του στην ΕΡΤ που ξανάνοιξε. Όλοι τους είχαν προσληφθεί με καθαρά κομματικά κριτήρια στο παρελθόν, όταν το πελατειακό κράτος οργίαζε. Απολύθηκαν, και προκειμένου να ξαναπροσληφθούν άρχισαν να υποβάλλουν τα χαρτιά τους μαζί με διάφορα πτυχία, όπως για παράδειγμα αγγλικών και άλλα προαπαιτούμενα.

Όσοι δεν τα διέθεταν ─δημοσιογράφοι, αλλά κι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι─ φοβήθηκαν κι έσπευσαν να κάνουν ταχύρρυθμα μαθήματα αγγλικών, για να προλάβουν να πάρουν κάποιο πτυχίο που τους έλειπε ή το είχαν δηλώσει χωρίς να το διαθέτουν, ώστε να προλάβουν να το υποβάλουν προτού λήξουν οι προθεσμίες.

Δεν χρειάστηκε όμως. Η ΕΡΤ ξανάνοιξε και ξαναπροσλήφθηκαν στην νέα ΕΡΤ, χωρίς να έχουν όλοι τα απαραίτητα προσόντα. «Δικαιώθηκαν», κατά τα λεγόμενά τους! Ησύχασαν κι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι. Για μια ακόμα φορά δεν θίχτηκε το πελατειακό κράτος.«Η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει όλα τα προγράμματά της, κ. υπουργέ», είχε δηλώσει προ διετίας στο Κοινοβούλιο ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Ευστάθιος Παναγούλης, που έκανε καριέρα λόγω επιθέτου. «Να αποκαταστήσει όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα να αποκαταστήσει όλους εκείνους, που αγωνίστηκαν, για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία».

Όπως έχουμε δείξει σε πληθώρα άρθρων μας στο παρελθόν, η Ρωμιοσύνη είναι έτη φωτός μπροστά. Δεν είναι κάτι το απλό, να πεις ότι είναι απλά μια συγκεκριμένη νοοτροπία. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος, μια ολόκληρη κοσμοθέαση.

 
Τίποτε δεν θα ταράξει τον βολεμένο ύπνο πελατών και μαγαζάτορων.

Άντε βρε, εσείς οι αβόλευτοι... και στα δικά σας!

Εμένα δεν με παίρνει να ελπίζω, μιας και δεν είμαι πια παιδούλα να προσληφθώ στο Δημόσιο.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


14 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 42628

  9 Μαΐ 2017


  https://www.youtube.com/watch?v=oIEisJGQ_zw

 • Ανώνυμος 42626

  9 Μαΐ 2017

  Με φτιάχνεις! Βάστα Σόιμπλε. Καμία μειωσούλα θα δούμε στις κύριες συντάξεις να ηδονιστώ και γω λιγάκι ρε γαμώτο; Μετά ποιος θα συγκρατεί την οργή των υπερήφανων γηρατειών (που χρεοκόπησαν τα πάντα)! Πωπώ! Μιλάμε για σφαγή! Δυο-τρεις φορές έκοψε από 2,5% ο Γιωργάκης, λίγο περισσότερο ο Σαμαράς, κάτι ο Τσίπρας, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. 'Έχει ακόμα πολύ λίπος για κάψιμο η ρωμιοσύνη.Καμία μειωσούλα στις κύριες συντάξεις θα δούμε να ηδονιστώ και γω λιγάκι;
  ΑΥΝΑΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ο μεγας αιμοδιψης Bielidopoulos σφαξε τους κωλορωμιους σομπλε και τομσεν.
  ΑΓΟΝΕ αυτογενεθλε θαμαι εμπρος σου οταν θασαι ΧΟΥΦΤΑΛΟ ζητιανευοντας λιγη ανθρωπια.......

 • Ανώνυμος 42623

  8 Μαΐ 2017


  https://www.youtube.com/watch?v=8PjVWOcrD9g

 • Ανώνυμος 42622

  8 Μαΐ 2017

  Πολύ επίκαιρο το άρθρο σας παιδιά και πολύ αντικειμενικό, φτου σας.
  Μπράβο, η νεοφιλελεύθερη γραμμή σας δεν κρύβεται. Αλήθεια σε τι ελπίζεται και τι δεν πρεσβεύεται.
  Άδικος ο κόσμος μας ακόμη και στην καλύτερη εκδοχή του, ιδιαίτερα αν δεν έχεις τα προσόντα που ζητάει η πιάτσα.
  Αλλάξτε θεματολογία για να μη μείνετε μόνοι σας, διαβλέπω μια κούραση και έλλειψη φαντασίας.

 • Ανώνυμος 42621

  8 Μαΐ 2017


  "Όλο μας δανείζουν και όλο μας χρωστάνε"
  Ζουγανέλης

 • Ανώνυμος 42620

  8 Μαΐ 2017


  http://www.protothema.gr/economy/article/677591/ispanos-oikonomologos-i-ellada-ohi-mono-den-plironei-alla-kerdizei-apo-to-hreos-tis/
  Άλλη μία διάνοια, ισπανός την καταγωγή, περί ελληνικού χρέους.

 • Bielidopoulos

  8 Μαΐ 2017


  Όλη η ουσία είναι οι συντάξεις. Δεν είναι τυχαίο ότι το συνταξιοδοτικό ήταν το τελευταίο αγκάθι πριν τη συμφωνία. Το συνταξιοδοτικό είναι ένας πυλώνας της σύγχρονης κοινωνίας. Με τους πυλώνες δεν παίζεις. Της ρωμιοσύνης είναι αυθαίρετο και σκανδαλώδες. Βάζει βόμβα στα θεμέλια της, αν και ποιος νοιάζεται σε μια κοινωνία πιθήκων.
  Παλιά, όπως θα ξέρουμε όλοι, οι οικογένειες έκαναν πολλά παιδιά, όχι από αγάπη φυσικά, αλλά για να έχουν πολλά εργατικά χέρια και για να τους φροντίζουν στα γεράματα. Μετά εφευρέθηκε η σύνταξη τουλάχιστον στα προοδευτικά κράτη και ένας λόγος ήταν οι παππούδες να μην τρώνε χρόνο από τους γονείς, ώστε αυτοί όχι μόνο να μεγαλώνουν τα παιδιά. αλλά το βασικότερο να βαράνε τα απαραίτητα οκτάωρα όλο το χρόνο. Βλέπεις ο καπιταλισμός μοιράζει χρήμα, αλλά έχει απαιτήσεις. Παλιά τον μισό χρόνο δουλεύανε στα χωράφια και σε αγγαρίες και τον άλλο μισό μαλώναν μεταξύ τους. Ναι, δουλεύανε σκληρά, αλλά είχαν και τις ξάπλες τους. Η παλιά γενιά της ρωμιοσύνης, μια γενιά-μεταίχμιο δεν ξέρει τί θέλει. Ή μάλλον καλύτερα τα θέλει όλα: και βόλεμα και περιαυτολογία και μεγαλοιδεατισμό και τυχερά και ξάπλες και καταναλωτικές δυνατότητες και συντάξεις και επικουρικές και εφάπαξ και επιδόματα και δύο νοσοκόμες πληρωμένες από το κράτος να τους αερίζουν τα απαυτά και τα παιδιά τους να βαράνε προσοχή κάθε φορά που το γερόντιο κλάσει ή φτερνιστεί. Από εδώ προέρχεται ο βλαχοκαπιταλισμός του κρατιδίου της ρωμιοσύνης. Ιδού πού κατέντησε η ρωμιοσύνη εξαιτίας αυτών των εγωπαθών αερολόγων. Η πιο επικίνδυνη, διαστρεβλωτική, κομπλεξική γενιά που έχει περάσει από το νεοελληνικό κράτος.

 • Ανώνυμος 42618

  8 Μαΐ 2017

  Bielidopoulos,
  όταν έφθασα στις συντάξεις, σκέφτηκα εσένα. Είπα, ο Biel. δεν θα αντέξει και θα αρχίσει να πληκτρολογεί ένα σχόλιο, και επειδή μόνο εσύ διαβάζεις τα σχόλια μου, το σταμάτησα σ' αυτό το σημείο, αν και ήθελα να γράψω κι άλλα. Αφού, δεν θα είχες υπομονή να τα διαβάσεις.. χι χι χε χε χα χα
  Γιάννης

 • Ανώνυμος 42617

  8 Μαΐ 2017


  http://www.iefimerida.gr/news/336191/stin-ellada-enas-odigos-ehei-diplasies-pithanotites-na-skotothei-se-atyhima-apo-oti-stin#axzz4gVFdwd1E
  Ντάξει πώς κάνετε έτσι βρε αχάριστοι άνθρωποι. Δώστε λίγο χρόνο, το καλό πράμα αργεί να γίνει. Θα γίνουν ευρωπαίοι οι ρωμιοί έστω και τρίτης κατηγορίας. Βάστα Μέρκελ. Τί να σου κάνει και ο μπεκρο-Σουλτς. Βιβλιοπώλης είναι το επάγγελμά του, ενώ η Μέρκελ έχει PhD στη φυσική. Για ουζάκια στην Κάρπαθο καλός είναι.

  "Εναντίον της Κίρσνερ έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και για να πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο ταξίδι στην Ευρώπη (Ελλάδα, Βέλγιο και Αγγλία) ζήτησε και πήρε ειδική άδεια από τον Αργεντινό δικαστή Κλαούντιο Μπονάδιο. Ο δικαστής τις επέβαλε χρηματική εγγύηση 250 χιλιάδες πέσος (περίπου 10 χιλιάδες δολάρια) «για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα διαφύγει». Επίσης η Κίρσνερ υποχρεώθηκε να δηλώσει στις δικαστικές Αρχές της χώρας της τη διεύθυνση του ξενοδοχείου όπου θα διαμένει στην Αθήνα (δήλωσε το «King George»), τις διευθύνσεις των ξενοδοχείων σε Βέλγιο και Αγγλία, ενώ είναι υποχρεωμένη να έχει επιστρέψει στην Αργεντινή μέχρι τις 19 Μαϊου."
  http://www.iefimerida.gr/news/336185/giati-vrisketai-i-kirsner-stin-athina-me-eidiki-adeia-eisaggelea-irthe-edo#axzz4gVFdwd1E

  Πιο Ελλαδιστάν πέφτεις σε κώμα και όταν ξυπνάς δεν θυμάσαι τίποτα!

 • Bielidopoulos

  8 Μαΐ 2017


  "Οι νεοέλληνες, περιμένουν να γίνει και καμιά ελάφρυνση του χρέους, μπας και αυξηθούν οι συντάξεις και οι προσλήψεις στο δημόσιο."
  Με φτιάχνεις! Βάστα Σόιμπλε. Καμία μειωσούλα θα δούμε στις κύριες συντάξεις να ηδονιστώ και γω λιγάκι ρε γαμώτο; Μετά ποιος θα συγκρατεί την οργή των υπερήφανων γηρατειών (που χρεοκόπησαν τα πάντα)! Πωπώ! Μιλάμε για σφαγή! Δυο-τρεις φορές έκοψε από 2,5% ο Γιωργάκης, λίγο περισσότερο ο Σαμαράς, κάτι ο Τσίπρας, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. 'Έχει ακόμα πολύ λίπος για κάψιμο η ρωμιοσύνη.

 • Ανώνυμος 42613

  8 Μαΐ 2017

  Διαβάζω καλά; "Δύο βολεμένοι ερίζουν στην τηλεόραση, ενώ το αποχαυνωμένο κοινό προσπαθεί να βρεί ποιος από τους δύο έχει δίκαιο..". Βολεμένοι, οι δημοσιογράφοι της δημόσιας τηλεόρασης; Που νυχθημερόν παλεύουν για να "ενημερώσουν" τους αποχαυνωμένους ακροατές, ώστε να παραμείνουν αποχαυνωμένοι και πορωμένοι;
  Αποκλείεται!
  Βολεμένος, ο Γιάνης, που περιφέρονταν στας Ευρώπας, ως εκπρόσωπος της χώρας, στις συναντήσεις του με τους θεσμούς των εταίρων μας, έχοντας κατά νού, όχι τα προβλήματα της και την προοπτική της λύσης τους, αλλά την ματαιοδοξία του και λανσάροντας το λουκ πολιτικού- σταρ Χόλιγουντ;
  Που τώρα γράφει και κανένα βιβλίο, για να προκαλέσει θόρυβο γύρω από το όνομα του και για να βγάλει και "κανένα φράγκο";
  Αποκλείεται!
  Αποχαυνωμένο το κοινό, που έλκει την καταγωγή του, από τους Ελληνες, που δεν έστρεξε να γίνει θύμα του πελατειακού κράτους, του ρουσφετιού, του ραγιαδισμού, κοπάδι των κάθε είδους πολιτικών μαντριών και της μαζικής αποβλάκωσης;
  Αποκλείεται!
  Μπορεί εσείς, να μην ελπίζετε να βολευτείτε στο δημόσιο, αλλά εγώ, που μάλλον είμαι μεγαλύτερος σε ηλικία, δεν το βάζω κάτω.
  Επειδή, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία-ιδίως στο καθεστώς της Ρωμιοσύνης- αλλά και γιατί ο Θεός είναι μεγάλος. Στην ανάγκη, θα επισκεφτώ την μονή του Οσίου Εφραιμ. Ξέρουν αυτοί..
  ΥΓ
  Οι νεοέλληνες, περιμένουν να γίνει και καμιά ελάφρυνση του χρέους, μπας και αυξηθούν οι συντάξεις και οι προσλήψεις στο δημόσιο.
  Γιάννης

 • Ανώνυμος 42611

  8 Μαΐ 2017

  ο Bielidopoulos παλι ψωνισε το ψωνιο Bielidopoulos σε λατινων διαταγμα

 • Ανώνυμος 42610

  8 Μαΐ 2017


  Αρκετή ένταση είχε το τελευταίο επεισόδιο του Survivor, αμέσως μετά τη λήξη του αγωνίσματος, το οποίο είχε ως έπαθλο κρέας από τα χέρια του διεθνούς φήμης Τούρκου σεφ Νουσρέτ.
  http://www.iefimerida.gr/news/336058/xefygan-sto-survivor-ntanos-kai-spaliaras-paraligo-na-piastoyn-sta-heria-gia-mia#axzz4gTfQ68k5

  Τουρκορωμιοσύνη.

 • Bielidopoulos

  8 Μαΐ 2017


  Ζήτω ο (τ)ΣΥΡΙΖΑ, η μετενσάρκωση του παλιού ΠΑ-ΣΟΚ.
  https://www.youtube.com/watch?v=HvsTfkzxRwM
  Πάμε!

  https://www.youtube.com/watch?v=8ahVghkW5WI
  https://www.youtube.com/watch?v=N1kc3JCu30s