ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Από τους
The freeinquiry.gr band

Ορισμένοι στίχοι του τραγουδιού
μπορεί να θεωρηθούν από κάποιους ακροατές ως προσβλητικοί.

ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τίνος είναι βρε Ελλάδα τα παιδιά;
Το `να μου φωνάζει «γιό»
τ’ άλλο μου φωνάζει «βα»
τίνος είναι βρε Ελλάδα τα παιδιά;

Γιούπι για για - γιούπι γιούπι για
γιούπι για για - γιούπι γιούπι για
γιούπι για για - γιούπι - για για
γιούπι - για για - γιούπι γιούπι για.

Το `να είναι αρβανίτη φουκαρά
τ’ άλλο είναι κάποιου βλάχου παιδαρά
ένα άλλο είναι ένα σλαβάκι,
άλλο μογγολάκι, ασιατικό.

Γιούπι για για - γιούπι γιούπι για
γιούπι για για - γιούπι γιούπι για
γιούπι για για - γιούπι - για για
γιούπι - για για - γιούπι γιούπι για.

Τα κορίτσια που `χανε τουρκαλβανούς,
τα κορίτσια που `χαν φράγκους και ρωμιούς
πήρανε και ενετάκια με κοντά παντελονάκια
κι από πίσω πήρανε οθωμανούς.

Γιούπι για για - γιούπι γιούπι για
γιούπι για για - γιούπι γιούπι για
γιούπι για για - γιούπι - για για
γιούπι - για για - γιούπι γιούπι για.

Εμείς γουστάρουμε παιδιά το λακριντί
να μας λένε απογόνους
να μιλάμε για προγόνους
φαντασίες κάθε γκάου εθνικιστή.

Γιούπι για για - γιούπι γιούπι για
γιούπι για για - γιούπι γιούπι για
γιούπι για για - γιούπι - για για
γιούπι - για για - γιούπι γιούπι για.
Μουσική: Παραδοσιακό τραγούδι (αρχικός τίτλος: When the Chariot Comes)

Στίχοι: Γιάννης Λάζαρης

Διασκευή: The freeinquiry.gr band

Ηχογράφηση: Cubase 9.5, Αθήνα, Αύγ. 2018Η «The freeinquiry.gr band» είναι μια ερασιτεχνική διαδικτυακή μπάντα, που λειτουργεί στο πλαίσιο του περιοδικού «Ελεύθερη Έρευνα» - www.freeinquiry.gr.


«The Freeinquiry.gr band» is an internet group of amateur musicians that functions within the framework of the website freeinquiry.gr.
Web TV: https://www.freeinquiry.gr/webtv.php

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCohDesjrEuaaIX9PW5a54iQ

SoundCloud: https://soundcloud.com/user-638053267

Facebook: https://www.facebook.com/pg/eleftherierevna/videos/?ref=page_internal

e-mail: freeinquiry.grband@gmail.com

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


4 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 46390

  14 Νοε 2018

  Ξέχασες τις Ρωσίδες, Βουλγαρες Πολωνέζες. Βάλε και κανένα Γερμαναρά. Πολύ ρατσιστή σε κόβω.

 • Ανώνυμος 46095

  4 Σεπ 2018

  Αν οι τράπεζες αποτελούν την καρδιά της σύγχρονης οικονομίας η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται διασωληνωμένη στην εντατική, περιμένοντας την επόμενη κρίση που θα κάνει εκείνη του 2010 να μοιάζει παιδικό πάρτι.
  http://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3313724/i-gata-tou-alexi

  Για μια στιγμή νόμιζα ότι θα έγραφε γάτα του Σρέντιγκερ..

 • Ανώνυμος 46089

  3 Σεπ 2018

  Στο τέλος του βίντεο Κβάντων διεμπλοκή αφήνεται να εννοηθεί ότι η ανθρώπινη σκέψη ή συνείδηση έχει να κάνει με την κατάρρευση της κυματοσυνάρτησης (γάτα Σρέντιγκερ, πείραμα διπλής σχισμής κ.λπ.). Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν απατείται η παρουσία παρατηρητή. Ειδικότερα, η αλληλεπίδραση ενός κβαντικού συστήματος με το περιβάλλον, π.χ.μία μακροσκοπική συσκευή μέτρησης, οδηγεί σε κβαντική αποσυνοχή, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Quantum_decoherence

  Η κβαντομηχανική έχει πολύ ψωμί, αλλά απαιτείται η κατανόηση της ιδέας της συμπληρωματικότητας και η μελέτη όλων των αρχών συνολικά της ερμηνείας της Κοπενχάγης. Ειδάλλως το θέμα υποβιβάζεται σε αμπελοφιλοσοφίες.

  Τις θετικές ή αρνητικές συνέπειες τις προκαλεί ένα πολύπλοκο κουβάρι χαοτικών εξελίξεων τις οποίες είναι δύσκολο να ιεραρχήσει  κάποιος και να εξάγει ασφαλείς προβλέψεις, γιατί όπως συμβαίνει στην κβαντική φυσική ο ίδιος ο παρατηρητής με την παρατήρηση και μόνο ασκεί επιρροή.
  http://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3313518/i-moiraia-anodos-kai-i-apotomi-ptosi

  Η συγκεκριμένη παράγραφος είναι εντελώς άστοχη. Αν και δεν έχει σημασία μια και το άρθρο είναι πάνω στα οικονομικά, ας δούμε γιατί.
  Πρώτον, το χάος αφορά ντετερμινιστικά συστήματα και όχι τα κβαντικά συστήματα που είναι πιθανολογικά και δεν έχουν χάος, αλλά αβεβαιότητα, ορθότερα τυχαιότητα. Δεύτερον, δεν είναι ο παρατηρητής που ασκεί επιρροή, αλλά η πράξη της μέτρησης/παρατήρησης για να είμαστε ακριβείς και σωστοί. Ενώ ο Στούπας ξεκινάει την παράγραφο αναφερόμενος στη χαοτική οικονομία, κατόπιν πηδάει χωρίς λόγο στην κβαντική φυσική. Υποπτεύομαι ότι θα είδε κάποιο παραπλανητικό βιντεάκι στο διαδίκτυο και θέλησε να κάνει το άρθρο του πιο πικάντικο.

  @46086
  Αποτελείς άλλη μια απόδειξη γιατί πρέπει επιτέλους να καταργηθεί η έκθεση ιδεών στην τρίτη λυκείου και στις εξετάσεις. Θα αποτελέσει ένα καίριο χτύπημα στην τάση για αερολογία και κοτσανολογία των ρωμιών.

 • Ανώνυμος 46086

  3 Σεπ 2018

  Είσαι απλά εμπαθης και μάλλον πολύ δυστυχισμένος απο τα κομπλεξ που έχεις. Είμαι σίγουρος ότι με κάποιον διεστραμενο τρόπο αντλεις ιδιαίτερη χαρά με το να βρίζεις πατοκορφα ένα έθνος, τους αγώνες του για ελευθερία και καθε Έλληνα ξεχωριστά. Αν και ψάχνεις πήγες νε ιδιαίτερη επιμέλεια, η παρουσίασή τους είναι κατ'επιλογη και αποσπασματικη ενώ η ανάλυση που κάνεις είναι σαν να εχεις ορκιστει να διαστρεβλωσεις την αλήθεια όσον το δυνατόν περισσότερο εναντίον των Ελλήνων και εμποτισμενη με τόνους κακοπροαιρετης ειρωνείας. Προφανώς έχεις κάποιο έντονο προσωπικό τραυμα το οποίο σε έχει οδηγήσει σε αυτή την εμμονή απέναντι στους Έλληνες και την Ελλάδα. Κάποια εμπειρία προσωπική ή οικογενειακή που δν κατάφερες να την ξεπεράσεις και νομίζεις ότι θα νιώσεις καλύτερα κτιζοντας μια ιστοσελίδα με μόνον σκοπό την καθυβριση του ελληνικού /ρωμέικου/γραίκικου έθνους (πες το όπως θες, πάλι στον ίδιο πολιτισμό απευθυνεσαι και στους ίδιους ανθρώπους). Πράγμα κρίμα, γιατί βρήκα πολύτιμες ορισμένες πήγες που παραθετεις όπως οι καταγραφες των πληθυσμων της Μακεδονίας. Η ιστοσελίδα θα μπορούσε να είχε καταστεί μια πηγή γονιμου προβληματισμου και διαλογου, αλλά η εμπαθεια σου τα κατεστρεψε όλα.
  Απο εναν 19χρονο Έλληνα