ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΤΗΝ ΠΑΙΖΕΙ

Εκλογές 2019:
Ολόκληρες στρατιές
από κόμικς

«Με κότερα, ελικόπτερα και πούρα,
κλεφτοκοτά ρωμιέ απέδειξες,
πως είσαι μια χαμούρα».


Ρεφρέν από το λαϊκό άσμα: «Ο Τίγρης και η Αφράτη»
ανώνυμου στιχουργού της Δυτικής Αττικής.Αναλύοντας την εν εξελίξει
κοινοβουλευτική παρτούζα
στο προτεκτοράτο της ΡωμιοσύνηςIMAGE DESCRIPTIONΟ ένας, απόφοιτος με το στανιό του ΕΜΠ, με φραγκάτο μπαμπά αλλά και πεζοναυτικού τύπου εκπαίδευση και μαθητεία στην ΚΝΕ, δεινός ρήτορας, προπονημένος δημαγωγός, σαΐνι στο ψέμα, στο τάξιμο και στις άκυρες υποσχέσεις. Νέος, ωραίος, ετοιμόλογος με θανατηφόρο χαμόγελο, αλλά απαίδευτος.

Ο άλλος, γόνος της πλουτοκρατίας, καλές σπουδές, τεράστιες επιχειρηματικές διασυνδέσεις αλλά δεν....
Δεν έχει ούτε το παρουσιαστικό ούτε και τη ρητορική δεινότητα ενός ηγέτη ακόμα και αυτή του λαοπλάνου.


Οι ιδέες του δεν είναι κακές μιας και μισεί το δημόσιο και απεχθάνεται ακόμα περισσότερο τους κρατιστές. Περιβάλλεται όμως από πολλούς τέτοιους μέσα στο ίδιο του το κόμμα. Εκφραστές της λαϊκής δεξιάς που μαζί με τους φερόμενους ως «σοσιαλδημοκράτες» γέμισαν τη κρατική μηχανή με κηφηναριό διώχνοντας κάθε εργάτρια μέλισσα στην αλλοδαπή.

Δεν τον βοηθάει όμως και το σουλούπι του. Τσουλούφι που χωρίζεται ακατάστατα όποτε θυμώνει και μπερδεύει τα λόγια του, μια μύτη σαν μελιτζάνα και μάτια μεγάλα, αλλά δρακουλεμένα.

Αντιπαθητικός πέρα για πέρα. Η έμπειρη στην πολιτική αδερφή του (κατ’ άλλους, η «μαμά» του) θα ήταν πολύ περισσότερο επιτυχημένη και αποτελεσματική σ’ αυτόν το ρόλο.

IMAGE DESCRIPTIONΕνόψει λοιπόν των ευρωεκλογών και των επερχόμενων εθνικών εκλογών, αυτοί οι δύο cartoon τύποι, που ατυχώς τη γλύτωσαν από τα comics της Disney και της Marvel, κονταροχτυπιούνται στο κατ’ επίφαση Κοινοβούλιο της Ρωμιοσύνης.

Ο πρώτος, φαίνεται να χάνει τα ερείσματα του, το αρχικό του λαϊκό προφίλ. Πολύ ψέμα, πολύ μίσος για ο,τιδήποτε ιδιωτικό, ακόμα και μικρομάγαζο, πολύ Τσε, πολύ Μαδούρο και ολίγον πούρο.

IMAGE DESCRIPTIONΟ άλλος, αρχηγός του κόμματος των fake news, εργοδότης πάμπολλων troll σε διατεταγμένη υπηρεσία, αλλά ανίκανος. Όπως εξάλλου είναι και ο λογογράφος του. Γραφική περίπτωση.

Και μιας και μιλάμε για γραφικές περιπτώσεις, και οι δύο αρχηγοί περιβάλλονται από ένα τεράστιο αριθμό από γραφικούς αυλοκόλακες, που τη λέξη «ένσημο» την ψάχνουν ακόμα στο λεξικό.

IMAGE DESCRIPTIONΒέβαια, το ίδιο ισχύει για τους περισσότερους βουλευτές του Κοινοβουλίου της Ρωμιοσύνης. Δεν βρίσκεται ένας να τους ρωτήσει με τι προσόντα θα φτιάξουν την οικονομία αυτής της χώρας, όταν τα ίδια τους τα κόμματα είναι καταχρεωμένα και χρωστάνε ακόμα και μισθούς σε υπαλλήλους που απασχολούν.

Οι δύο λοιπόν αυτοί κοντοπεείς και ελαφρο-όρχηδες «νέοι»,
μας διασκεδάζουν τα μάλα τελευταία με κακόγουστες ατάκες, προσωπικές επιθέσεις και κακοστημένα, κακοπροβαρισμένα μονόπρακτα της συμφοράς. Μας διασκεδάζουν, γιατί μας κάνουν να αναρωτηθούμε αν τελικά ο πάτος του βαρελιού έχει και υπόπατο και, παραφράζοντας έναν φρέσκο οικονομικό νεολογισμό («υποκατώτατος μισθός»), αν τελικά υπάρχει και υποαπόπατος πάτος του βαρελιού της ρωμέικης αθλιότητας.


IMAGE DESCRIPTIONΣτη χώρα που η αξιοκρατία, η αξιολόγηση, η καινοτομία, η εργατικότητα, η επιχειρηματικότητα και η διαφάνεια είναι όχι μόνο εκφράσεις ιδιαιτέρως απεχθείς αλλά και απαγορευμένες, στη χώρα που ο δεκαπεντάχρονος ονειρεύεται τη συνταξιοδότησή του, στη χώρα που το πτυχίο έρχεται δεύτερο (μπορεί και τρίτο και τέταρτο) σε σύγκριση με την πολιτική γνωριμία που διαθέτουν οι εγχώριοι τσάτσοι, στη χώρα που το βύσμα σπάνια το βρίσκεις σε μαγαζιά με ηλεκτρολογικό-ηλεκτρονικό εξοπλισμό, στη χώρα που η προγονολατρεία και η αγιαστούρα είναι βιολογικές ανάγκες πιο σημαντικές από την ούρηση και την αφόδευση, στη χώρα που η αττική σύνταξη της φράσης «τα παιδία παίζει» έχει γίνει «τα παιδία την παίζει» στη ρωμέικη, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο;

IMAGE DESCRIPTIONΑς πάμε τώρα και στις δημοτικές εκλογές. Ένας λέει στους 16 κατεβαίνει δημοτικός σύμβουλος! Μιλάμε για ολόκληρες στρατιές από comics. Βλέπεις υποψήφιους να δηλώνουν πως μιλάνε πέντε γλώσσες ο καθείς, τάχατις να έχουν πέντε-έξι διδακτορικά, να κατέχουν ασυνήθεις δουλειές και επαγγέλματα, π.χ. «ερευνήτρια περιβαλοντολόγος», «εξειδικευμένος ονυχοπλαστικός επιστήμων» κ.λπ..
IMAGE DESCRIPTION
Βλέπεις και φάτσες με οξυζενεμένο μαλλί, βαρύ σταυρό στο λαιμό, πειραγμένα φρύδια, ροκαμπιλέ κούρεμα και... βαρβατίλα. Βαρβατίλα, αλλά και βλαχιά. Πού βρέθηκαν τόσοι πολλοί υποψήφιοι, κανείς δεν ξέρει.

«Η χώρα της δημοκρατίας», σου λέει. «Αποφασίζουμε εμείς για τον τόπο μας» λέει ο άλλος. «Ο λαός κάνει κουμάντο» λέει ο τρίτος. Παραφροσύνη, εγωπάθεια, ναρκισσισμός, ιδιοτελή συμφέροντα, κόμπλεξ κατωτερότητας, αναζήτηση ευκαιρίας για βόλεμα, αποφυγή πραγματικής εργασίας. Αυτά είναι τα κίνητρα όλων αυτών των οπωροζαρζαβατικών.

IMAGE DESCRIPTIONΚατάντια. Αναμενόμενη όμως! Πού να πρωτοκοιτάξεις;

Το gothic look της κυρίας, που ηγείται των εγχώριων σοσιαλδημοκρατών που είναι διορισμένη σε τράπεζα, αλλά δεν ξέρει που πέφτει;

Τον αρχηγό των Κεντρώων, που συνομιλεί με πρέσβεις εξωγήινων κρυφά από άλλους αρχηγούς κι έχει κατ’ αποκλειστικότητα «πληροφορίες» που ουδέποτε επαληθεύονται;

IMAGE DESCRIPTIONΤον αρχηγό των κομμουνιστών που ’χει λιανίσει όλα τα σφαχτάρια και τα γιοματάρια της επικράτειας χωρίς να έχει ποτέ του δουλέψει;

Τον κύριο «τον πήρε το ποτάμι, τον πήρε ο ποταμός», που το βράδυ
IMAGE DESCRIPTIONμετράει τους βουλευτές του και το πρωί τους βρίσκει λειψούς, τι πάθαν τα έρμα και «ψοφάνε»;

Τον ακροδεξιό πρώην συγκυβερνήτη, που υποφέρει από παλιμπαιδίστικα σύνδρομα και συμπεριφέρεται σαν πεντάχρονος, που του πήραν την κρέμα καραμελέ του;

Όλα τα υπόλοιπα κόμματα και υποκόμματα είναι ανάξια σχολιασμού. Θα μου πεις, οι άλλοι είναι; Κανείς τους δεν είναι, αλλά λόγω πλειοψηφίας μνημονεύονται.

Όμως, στις 26 του Μάη αλλά και τον ερχόμενο Οκτώβρη (ενδέχεται
και πιο μπροστά) ο σοφός λαός της Ρωμιοσύνης, με το αλάνθαστο κριτήριό
IMAGE DESCRIPTIONτου (ποιος δεν θα με κουνήσει από τη θέση μου στο Δημόσιο, ποιος θα μου δώσει περισσότερα επιδόματα, ποιος θα με βγάλει πιο νωρίς σε σύνταξη, ποιος θα μου διορίσει τα παιδιά κ.λπ.) θα δώσει την ετυμηγορία του.

Τότε, ως είθισται, σύσσωμη η Ρωμιοσύνη θα εορτάσει τη λαμπρή ημέρα του Αγίου Παντελεήμονος, γιατί η επομένη των εκλογών θα είναι «τα ίδια Παντελακη μου, τα ίδια Παντελή μου».ΥΓ:
Τώρα με τις φορολογικές δηλώσεις σκέφτομαι να δηλώσω ως προστατευόμενα μέλη
όλο το Δημόσιο και τους τριακόσιους κηφήνες του Κοινοβουλίου της Ρωμιοσύνης.
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


32 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 47599

  3 Ιουν 2019

  "Εκλογες_2019: Το Twitter ψάχνει τον ΣΥΡΙΖΑ στον χάρτη -«Και κάπου εδώ μπορεί να υπάρχει μια ροζ βουλίτσα»"
  https://www.iefimerida.gr/ekloges/ekloges2019-twitter-trolarei-ton-syriza

  "Ο Τσίπρας με την Περιστέρα στα περίπτερα Δούρου-Ηλιόπουλου: «Πρέπει να ξέρεις και να χάνεις στη ζωή»"
  https://www.iefimerida.gr/ekloges/o-tsipras-sta-periptera-doyroy-iliopoyloy

  Μεγάλη καρδιά ο μεγάλος τιμονιέρης!

  "Με ένα δημόσιο φιλί στο στόμα γιόρτασαν τη νίκη ο Γιώργος με τη Μαρίνα Πατούλη"
  https://www.iefimerida.gr/ellada/giorgos-kai-marina-patoyli-filia-kai-agkalies

  Αν βάλεις στον Πατούλη μια ξανθιά περούκα και κραγιόν στα χείλη είναι ίδιος η γυναίκα του.

 • Ανώνυμος 47598

  2 Ιουν 2019

  "Κάποιοι στην Κουμουνδούρου μίλησαν ακόμη και για «αχάριστους πολίτες» που δεν κατάλαβαν ότι… έρχεται ο Μητσοτάκης και θα σαρώσει τα πάντα."
  https://www.in.gr/2019/06/02/politics/kyvernisi/otan-o-eksallos-tsipras-espage-karekles-kai-trapezia-oi-dramatikes-ores-meta-tin-eklogiki-syntrivi/

  Αχάριστοι, αντί να κάνετε το σταυρό σας..

 • Ανώνυμος 47592

  1 Ιουν 2019

  Μετά την απόφαση που πήρε σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία των ΑΝΕΛ, να μην μετάσχουν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θεόδωρος Τοσουνίδης, κάλεσε τον Πάνο Καμμένο να θυμηθεί ότι η Ελλάδα τον χρειάζεται για να μην γίνει… Βενεζουέλα.
  https://www.iefimerida.gr/politiki/tosoynidis-kammenos-thymithei-ellada-ton-hreiazetai

  Σωστός ο Ουζουνίδης, η ρωμιοσύνη χρειάζεται τύπους όπως ο Καμένος.
  Για να γελάμε.

 • Ανώνυμος 47565

  30 Μαΐ 2019

  https://www.iefimerida.gr/ekloges/eyroekloges-2019-telika-apotelesmata-935-monades-mprosta-i-nd
  Εκτός έμεινε το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, που συγκέντρωσε ποσοστό 2,99%.

 • Ανώνυμος 47555

  29 Μαΐ 2019

  https://www.ethnos.gr/node/41578

  Από τα αποτελέσματα των εκλογών της 26ης Μαΐου δεν έλειψαν και τα ευτράπελα. Αυτή τη φορά από τη Λευκάδα και συγκεκριμένη από την παράταξη «Όλοι για τη Λευκάδα» διαγράφηκε ο αντιδήμαρχος Χρήστος Τριλίβας, καθώς έλαβε μηδέν ψήφους, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν ψήφισε ούτε τον εαυτό του!
  https://www.ethnos.gr/ellada/41509_diagrafetai-antidimarhos-giati-den-psifise-oyte-ton-eayto-toy

 • Ανώνυμος 47552

  29 Μαΐ 2019

  https://www.youtube.com/watch?v=GNkDIlhTTkc

 • Ανώνυμος 47546

  28 Μαΐ 2019

  Ποσοστά που ξεπέρασαν το 50% και φτάνουν έως και 80% πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ στις περισσότερες φυλακές της χώρας, αναντίστοιχα βέβαια με τα συνολικά ποσοστά που πέτυχε στην επικράτεια.
  https://www.iefimerida.gr/ekloges/stis-fylakes-nayplioy-megalytero-pososto-toy-syriza

 • Ανώνυμος 47541

  28 Μαΐ 2019

  https://www.ethnos.gr/politiki/41379_eyroekloges-who-who-ton-ellinon-eyroboyleyton

  Η Ελλάδα έστειλε έναν υπόδικο με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στην Ευρωβουλή -Προβληματισμός για τον Λαγό
  https://www.iefimerida.gr/ekloges/eyroekloges-problimatismos-gia-eklogi-lagoy

  https://www.iefimerida.gr/ellada/ekloges-2019-twitter-farmaki-gia-itta-tsipra

  https://www.capital.gr/arthra/3362453/ta-5-stadia-tou-penthous-tou-suriza

  XD

 • Ανώνυμος 47533

  27 Μαΐ 2019

  Βελόπουλος: Από τις αλοιφές του Αγίου Όρους στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου
  https://www.ethnos.gr/politiki/41105_ekloges-2019-belopoylos-apo-tis-aloifes-toy-agioy-oroys-sta-edrana-toy

  Κομματικά μέσα:
  Ο τηλεοπτικός σταθμός Alert TV
  Η ιστοσελίδα voicenews.gr
  https://el.wikipedia.org/wiki/Ελληνική_Λύση#Κομματικά_μέσα

  Πλάκα έχει.

 • Ανώνυμος 47530

  26 Μαΐ 2019

  "Ο Ταχιάος πήγε να ψηφίσει, ανακάλυψε ότι είναι αναπληρωματικό μέλος εφορευτικής επιτροπής"
  https://www.iefimerida.gr/politiki/tahiaos-anapliromatiko-melos-eforeytikis-epitropis

  Και το κερασάκι στην τούρτα:
  "«Θα γυρίσω πολλά εκλογικά τμήματα σήμερα, οπότε δεν μπορούσα να μείνω», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του."
  Την έκανε δηλαδή με ελαφρά πηδηματάκια. Κορόιδο είναι..;

  Ρουμελιώτης: Η Ελλάδα οδηγήθηκε σαν «πρόβατο επί σφαγήν» στην αυστηρή λιτότητα
  https://www.iefimerida.gr/oikonomia/roymeliotis-ellada-san-probato-epi-sfagin-litotita

  Οι γνωστές αρλούμπες του στιλ: χρεοκοπήσαμε διότι δεν μας χρηματοδότησαν.

 • Ανώνυμος 47527

  25 Μαΐ 2019

  Από τον Γκόρτσο και τον Μαυρογιαλούρο, μέχρι τον Ψευτοθόδωρο -Οι εκλογές στον ελληνικό κινηματογράφο
  https://www.iefimerida.gr/politismos/oi-ekloges-ston-elliniko-kinimatografo

  Αφωνος ο Κούλογλου σε εκπομπή με τον Καμίνη -«Ως μαυρογιαλούροι εκβιάζετε τους συνταξιούχους!»
  https://www.iefimerida.gr/politiki/afonos-o-koylogloy-se-ekpompi-me-ton-kamini

  Το κινεζικό θαύμα: Πώς το λιμάνι του Πειραιά από 37ο το 2008 εκτινάχθηκε στην 6η θέση
  https://www.iefimerida.gr/oikonomia/pos-limani-peiraia-apo-37o-ektinahthike-6o

  Ας είναι καλά οι φίλοι μας οι κινέζοι παλικάρια. Μετά τους φίλους μας τους αμερικάνους.

 • Ανώνυμος 47526

  24 Μαΐ 2019

  https://www.iefimerida.gr/ellada/liberation-samos-heirotero-meros-elladas-gia-prosfyges

  Ο πληθωρισμός αναμένεται να φτάσει τα 10.000.000% φέτος. Αυτή την εκτίμηση έχουν κάνει ειδικοί του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Υπό τις παρούσες συνθήκες, ένας μισθός αυτή τη στιγμή δεν αρκεί ούτε για δύο μπουκάλια γάλα.
  https://www.economistas.gr/diethni/14425_ta-8-apisteyta-stoiheia-gia-tin-oikonomia-tis-benezoyelas

  Που σημαίνει ότι υπάρχουν και χειρότερα, υπομονή λοιπόν.

  https://www.iefimerida.gr/oikonomia/zanae-i-elliniki-etaireia-poy-exagei-ntolmadakia
  Τα χειρότερα ντολμαδάκια που ξέρω.

  «Αν παρέχουμε μια διατροφή με βάση τα φύκια στα βοοειδή, εξασφαλίζουμε μείωση 90% της παραγωγής μεθανίου», διαβεβαιώνει στο ντοκιμαντέρ ο Μπεν Σμιθ, παραγωγός φαιοφυκών και ένας από τους επιχειρηματίες που ερωτώνται στην ταινία.
  https://www.in.gr/2019/05/24/life/ice-fire-maxi-tou-nti-kaprio-gia-tin-klimatiki-allagi/

  Και γιατί να τρώνε οι αγελάδες φαιοφύκη και να μην τα τρώνε οι άνθρωποι απευθείας. Πάλι τα άλλα ζώα θα πληρώσουν το τίμημα δηλαδή.

 • Ανώνυμος 47523

  23 Μαΐ 2019

  https://www.tanea.gr/2019/05/23/greece/i-ellada-skotonei-ta-paidia-tis-koritsi-14-xronon-aytoktonise-ston-isap/
  Είπαμε προς το χειρότερο.

 • Ανώνυμος 47502

  21 Μαΐ 2019

  «Σιγά μη λυγίσει ο λαός απέναντι σε αυτούς που παριστάνουν τους λέοντες αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από χάρτινες τίγρεις» είπε ο Αλέξης Τσίπρας κοπιάροντας το γνωστό «τσιτάτο» του Μάο Τσε Τουνγκ. Ωστόσο δεν ξέχασε και τις αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου μιλώντας για τα «τιμημένα γηρατειά» και την «πετσοκομμένη» 13η σύνταξη.
  https://www.iefimerida.gr/politiki/tsipras-apo-agrinio-me-mao-tse-toyngk-kai-andrea

  Με λίγα λόγια ενώ η χώρα και η οικονομία παραμένουν ετοιμόρροπες κανένα από τα κόμματα εξουσίας δεν τολμά να προτείνει τις επώδυνες σαρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα αντιστρέψουν την πορεία κατάρρευσης.
  https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3360941/se-troxia-katarreusis

  Ποιος είπε ότι η ρωμιοσύνη δεν αλλάζει ωρέ; Αλλάζει. Προς το χειρότερο, ε, χε, χε.

 • Ανώνυμος 47501

  20 Μαΐ 2019

  https://www.tanea.gr/2019/05/20/politics/o-polemos-ton-trolls-pos-syriza-kai-nd-maxontai-sta-alonia-tou-diadiktyou/
  XD

 • Ανώνυμος 47494

  19 Μαΐ 2019

  Δείτε αυτό το βίντεο τί αναφέρει ο φινλανδός:
  https://www.youtube.com/watch?v=MxCWq0-Ty34

 • Ανώνυμος 47487

  17 Μαΐ 2019

  https://www.iefimerida.gr/politiki/kai-me-ton-lymperopoylo-kai-me-ton-hristo
  https://www.iefimerida.gr/politiki/eironies-twitter-ekatontades-roma-omilia-tsipra

 • Ανώνυμος 47486

  17 Μαΐ 2019

  Πόλεμος έχει ξεσπάσει λίγο πριν τις εκλογές της 26ης Μαΐου, μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για τις συντάξεις, κάτι που αποτυπώνεται και στα προεκλογικά σποτ των δύο κομμάτων.
  https://www.iefimerida.gr/ekloges/polemos-nd-syriza-gia-syntaxeis-proeklogika-spot

  Ε ναι, αφού οι συνταξιούχοι ανεβοκατεβάζουν τις κυβερνήσεις εν Ελλάδι.

 • Ανώνυμος 47480

  16 Μαΐ 2019

  https://www.youtube.com/watch?v=D3PME02Wv20
  Θα πιω βιτριόλι λέει, αλλά πιάνει το οινόπνευμα..

  Sin Boy κατά Αντώνη Κανάκη:
  https://www.youtube.com/watch?v=o9cPVaDP2Jg

  https://www.youtube.com/watch?v=ySq94xZD_F0
  https://www.youtube.com/watch?v=HVyHr3sXHl0

 • Ανώνυμος 47479

  16 Μαΐ 2019

  Οπως λέει το «Το μαμά που άκουσες είναι…οικογενειοκρατία, ενώ το «δεν είναι μαμά» σημαίνει «φτιαγμένος». Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να ακούει προσεκτικά τον ράπερ και να χαμογελά.
  https://www.iefimerida.gr/ellada/o-ypohthonios-exigei-alexi-tsipra-ti-einai-mama

 • Ανώνυμος 47473

  15 Μαΐ 2019

  https://www.tanea.gr/2019/05/15/economy/economy-greece/i-eya-kaili-kai-i-alitheia-gia-tis-syntakseis-xireias/
  Άσε μας χρυσή μου!

 • Ανώνυμος 47471

  15 Μαΐ 2019

  Μιλούσαν... μόνοι τους οι υποψήφιοι του Αρτέμη Σώρρα στην Τούμπα -Χωρίς κοινό, σε άδειες καρέκλες
  https://www.iefimerida.gr/ellada/horis-koino-miloyn-oypopsifioi-artemi-sorra-toympa

  Αν είχαν φροντίσει να είχαν συμπεριλάβει στο μενού τους και σανό θα γινόταν χάβρα ρωμιών εκεί πέρα!

 • Ανώνυμος 47470

  15 Μαΐ 2019

  https://gr.askmen.com/business/1097803/article/mathemata-epikheirematikes-philosophias-apo-8-thrulous-ton-business

 • Ανώνυμος 47467

  14 Μαΐ 2019

  Παρατηρήστε ότι στο έκτο δευτερόλεπτο του βίντεο ο Π(σ)ολάκης βγάζει μια τσατσάρα και χτενίζεται:
  https://www.youtube.com/watch?v=e17aQcyYcqk

  https://www.youtube.com/watch?v=wv86MVgqNVY
  Καρανίκα με θυμάσαι;

  https://www.youtube.com/watch?v=J6oZOkKJSfU
  - Μιλάω με κεντρικό κόμβο, ανθυποπλοίαρχο, με τί μιλάω;
  - Σημαιοφόρος Χρηστίδης.

 • Ανώνυμος 47466

  14 Μαΐ 2019

  https://www.youtube.com/watch?v=1cDpgNNaxDo
  Ούτε μια ξιφομαχία της προκοπής.
  Μάλλον δεν έχουν χρόνο, διότι γυρίζουν ήδη τα prequels, που σημαίνει: Children of the Forest (οι elves του Westeros) που δημιουργούν με το dragon glass και dark magic τον Night King και τους White Walkers για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις των First Men και μετά μπαίνουν στο παιχνίδι και οι Andals. Αλλά ας μην γράψω άλλα.

 • Ανώνυμος 47465

  14 Μαΐ 2019

  Καλα τα λες

 • Ανώνυμος 47464

  13 Μαΐ 2019

  Πολύ γέλιο έχει πέσει στο twitter με τους ατσαλάκωτους εργάτες στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, που έβαφαν υποτίθεται ένα τοίχο ανεβασμένοι σε σκαλωσιά και μόλις είδαν τον Αλέξη Τσίπρα να περνάει, τον χαιρέτησαν θερμά.
  https://www.iefimerida.gr/politiki/gelia-twitter-ypodohi-tsipra-giannena-atsalakotoys

  Ερωτηθείς για τυχόν αντιδράσεις δανειστών, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Αν τα μέτρα αυτά λειτουργούσαν ως εκτροχιασμός για την οικονομία θα αντιδρούσαν οι αγορές – οι οποίες δεν αντέδρασαν. Τώρα αν αντιδράσουν για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας οι εταίροι, θυμίζω ότι η Ελλάδα δεν είναι πια στα μνημόνια. Δεσμευόμαστε βέβαια από μια σειρά από στόχους, αλλά δεν θα μας πει κανένας Ευρωπαίος τεχνοκράτης τι θα κάνουμε για να πιάσουμε τους στόχους..
  https://www.iefimerida.gr/politiki/tsipras-gia-kotero-prosopikes-moy-stigmes

  Τί τζαμάνι πρωθυπουργό έχει η ρωμιοσύνη βρε!

  https://www.iefimerida.gr/ellada/sholikes-katharistries-barea-anthygieina-ayxiseis
  https://i.postimg.cc/FRgGHZfj/Image-Handler-ashx.jpg

 • Ανώνυμος 47463

  13 Μαΐ 2019

  Φάκελος ρωμιοσύνη 2:

  Εκτός του Αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, καταγγέλλουν, ότι έμειναν τρεις τουρίστριες επειδή φορούσαν ρούχα που θύμιζαν αρχαιοελληνικές χλαμύδες
  https://www.tanea.gr/2019/05/11/greece/touristries-efagan-porta-stin-akropoli-epeidi-forousan-arxaioellinikes-xlamydes/

  Υποψήφιος ευρωβουλευτής θα είναι και ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος μετά την καταδίκη του για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, καθώς ανάμεσα στα 40 κόμματα, στα οποία έδωσε ο Αρειος Πάγος το πράσινο φως για να συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές 2019 είναι και το Ελλήνων Συνέλευσις.
  https://www.iefimerida.gr/politiki/artemis-sorras-ypopsifios-eyroboyleytis

  Μπαράζ επιθέσεων σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα δυτικά προάστια πραγματοποίησαν άγνωστοι για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.
  https://www.iefimerida.gr/ellada/epitheseis-se-grafeia-toy-syriza-gia-ton-koyfontina

  Έλα να σου δώσουμε τη ντουντούκα.
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=29&v=e17aQcyYcqk

  ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ - S.A.G.A.P.O. (Ρακιντζής)
  https://www.youtube.com/watch?v=thiXnyiphZw

  Σημαντικά έργα ζωγραφικής (Ο τρεις στρογγυλοκέφαλοι, 1968, Ο ζωγράφος και το μοντέλο, 1970, Πανδώρα, 1977, Ωραίο τοπίο με τρεις νέους, 1980, Σαπφώ με στάχια, 1986, Πυγμαλίων, 1998, Οδυσσέας και Καλυψώ, 1991, Η αποθέωση του Αθλητή, 2003, Το πύρινο όραμα του Προφήτη Ηλία, 2014 και πολλά άλλα), σχέδια, χαρακτικά, καθώς και αντικείμενα από πηλό, μπρούτζο και γυαλί του μεγάλου μας ζωγράφου Αλέκου Φασιανού, αποκαλύπτουν το προσωπικό ζωγραφικό του ύφος, τη βαθιά του αναζήτηση για το ωραίο και τη σχέση του με τον ποιητικό κόσμο του Βαγγέλη Χρόνη.
  Το πολύτιμο αρχείο του ποιητή
  Παράλληλα, παρουσιάζεται και το πολύτιμο αρχείο του ποιητή με χειρόγραφα, επιστολές, ανέκδοτες φωτογραφίες και πρώτες εκδόσεις, που φανερώνουν τον κοινό χρόνο της συνεχούς και αμείωτης δημιουργικής τους δράσης. Τριάντα χρόνια οι δύο τους εναλλάσσουν λέξεις με εικόνες δείχνοντας, για πρώτη φορά στο σύνολό της, την πολυεπίπεδη εποικοδομητική τους συνεργασία.
  https://www.iefimerida.gr/politismos/apolaystiki-ekthesi-toy-alekoy-fasianoy

  Κουλτούρα να φύγουμε δικιέ μου. Σαν να διαβάζεις φρικηπαίδεια.

 • Ανώνυμος 47462

  13 Μαΐ 2019

  https://www.in.gr/2019/05/13/politics/paraskinio/glenti-sto-twitter-gia-tin-epiki-dilosi-tsipra-ideologia-mas-einai-poly-pio-konta-se-osa-eipe-o-xristos/
  XD

  https://www.in.gr/2019/05/13/life/fizz/magky-xaralampidou-anastatose-tin-mykono/
  Γεια σου Μάγκυ.

 • Ανώνυμος 47461

  13 Μαΐ 2019

  Για να συνέλθουμε λίγο:
  https://gr.askmen.com/career/1103215/article/pos-tha-gineis-kaluteros-ste-douleia-sou-apo-semera-kiolas

 • Ανώνυμος 47460

  13 Μαΐ 2019

  "Περιβάλλεται όμως από πολλούς τέτοιους μέσα στο ίδιο του το κόμμα. Εκφραστές της λαϊκής δεξιάς που μαζί με τους φερόμενους ως «σοσιαλδημοκράτες» γέμισαν τη κρατική μηχανή με κηφηναριό διώχνοντας κάθε εργάτρια μέλισσα στην αλλοδαπή."

  Πολύ σωστό.

  Πριν λαλήσει αλέκτωρ η ρωμιοσύνη ξαναχτύπησε:
  https://www.iefimerida.gr/politiki/polemos-gia-eptaimeri-ergasia-nd-gkafa-maximoy
  "Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας κατά την αποψινή ομιλία του στα Ιωάννινα. «Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έσπασε τα κοντέρ, το τερμάτισε. Αντί να δεσμευτεί για την 13η σύνταξη που θα φέρουμε για ψήφιση στη Βουλή, δεσμεύτηκε για θέσπιση επταήμερης εργασίας."

  Βρε μανία με τις συντάξεις. Βρε συντάξεις θέλουν οι ρωμιοί, όχι επιχειρήσεις και εργασία.

  Φάκελος (β)ρωμιοσύνη:

  Οι Τίμιες Κάρες των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού εκ Ρώμης, που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Παντελεήμονος του Αγίου Όρους, φιλοξενούνται για πρώτη φορά στην Αττική και ειδικότερα στον ομώνυμο ιερό ναό στη Νέα Σμύρνη.
  https://www.iefimerida.gr/ellada/stin-athina-timies-kares-apo-agio-oros

  Στον μεγάλο βασιλικό τάφο της Βεργίνας είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος και όχι ο πατέρας του, ο Φίλιππος Β΄, υποστηρίζει η Ελληνίδα βυζαντινολόγος και ιστορικός Ελένη Αρβελέρ.
  Η κυρία Αρβελέρ ερεύνησε όλες τις ιστορικές πηγές και τα συμπεράσματά της διατυπώνονται στο νέο της βιβλίο με τίτλο «Ο Μέγας Αλέξανδρος των Βυζαντινών», στο οποίο ασχολείται και με το πού είναι θαμμένος ο μεγάλος στρατηλάτης. 
  https://www.iefimerida.gr/ellada/arbeler-sti-bergina-einai-thammenos-o-m-alexandros

  Πάει, τα παιξε..

  Για να επιμορφώνονται οι ρωμιοί:
  "Για τον ελληνικό κόσμο της κλασικής και της ελληνιστικής περιόδου οι μεγάλοι, ορθωμένοι φαλλοί δεν ήταν ένδειξη ισχύος στα αγάλματα, που απεικονίζονταν γυμνά επειδή οι πρόγονοί μας (sic) ήταν οι πρώτοι που θεώρησαν τη γύμνια ένδειξη ηρωισμού. Τα χαρακτηριστικά του ιδανικού άνδρα, όπως τα συνοψίζει ο Αριστοφάνης στις «Νεφέλες», ήταν «ευρύ στέρνο και ώμοι, φωτεινό δέρμα, μικρή γλώσσα, ισχυροί γλουτοί και μικρό μόριο»."
  https://www.iefimerida.gr/stories/na-giati-ta-arhaia-agalmata-ehoyn-synithos-mikra-moria

  Οι κάλπες της 26ης Μαϊου είναι οι πρώτες μετά το 2015 και έχει ενδιαφέρον να δούμε τις αντιδράσεις και τις πιθανές εξελίξεις που δρομολογούν.
  https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3359378/senaria-anatropon

  Σε μπουρδέλο ζεις Στούπα!

  @47459
  Ζήτω και πάλι ζήτω!
  https://www.youtube.com/watch?v=Wq5hIHh0-mU

 • Ανώνυμος 47459

  12 Μαΐ 2019

  Θα σκάσετε από το κακό σας! Ετσι ήταν έτσι είναι και έτσι θα 'ναι η ρωμιοσύνη, στους αιώνες. Αφού υπάρχουν οι Ευρωπαίοι που μας δανείζουν γιατί να δουλέψουμε; Γιατί να κάνουμε επιχειρήσεις, καινοτομία, τεχνολογική ανάπτυξη, επιστήμη; Τέτοια πράγματα έχουν οι άλλες χώρες, για να δουλεύουνε και για μας. Ζήτω η κατοχή της χώρας από το δημόσιο τομέα εδώ και διακόσια χρόνια! Ζήτω η Ορθοδοξία! Ζήτω η οικογενειοκρατία και η μετριότητα!