ΤΑ ΑΓΑΘΑ
ΚΟΠΡΟΙΣ
ΚΤΩΝΤΑΙ

Το παράδειγμα
της χώρας Cháka Di Clánia


 
Το εθνόσημο
της Cháka Di Clánia.
Κάθε ομοιότητα με άλλη χώρα
είναι εντελώς συμπτωματική.
Μία νέα μέρα, ηλιόλουστη μέρα, ξημέρωσε για την όμορφη χώρα της Cháka Di Clánia. Αγουροξυπνημένοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, ρούφηξαν με μερικές δυνατές γουλιές τον καφέ τους, έφαγαν ένα καλό τοστ με μπόλικο τυρί και φιλέτα γαλοπούλας και κατά τις 11 το πρωί κίνησαν για τη δουλειά τους. Άλλη μια μέρα ρουτίνας. Οι πασιέντζες στον υπολογιστή, οι αναρτήσεις φωτογραφιών στο Facebook και η κουβέντα με τους συναδέλφους για τα μυστικά του καλού σεξ είχαν πια γίνει μέρος της ρουτίνας τους. Τα είχαν πια βαρεθεί.
 
Το μόνο που τους απέμενε ήταν αυτό το παιχνίδι βασανισμού των πολιτών, που από τα χαράματα μαζεύονταν έξω από τους δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες. Ένα παιχνίδι παλιό, αλλά εξαιρετικά διασκεδαστικό με πολλές έξυπνες ατάκες: «Αυτό το πιστοποιητικό δεν κάνει. Να φέρετε άλλο. Μετά θα πάτε στον τρίτο όροφο στο πρωτόκολλο, μετά στον δεύτερο για υπογραφή, στη συνέχεια στο διευθυντή, μετά θα βγείτε έξω να πάρετε από το μαγαζάκι χαρτόσημα και στη συνέχεια στον πρώτο όροφο, για να δώσετε ένα αντίγραφο. Μετά πάλι σε μένα και στη συνέχεια στο διευθυντή και μετά στο ισόγειο για επικαιροποίηση».

Η ευρηματικότητα στις κόμπλες κατά των πολιτών αποτελούσε το κύριο μέρος αυτού του αέναου παιχνιδιού. Ένας άτυπος ανταγωνισμός επικρατούσε πάντα μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων στη μικρή, αλλά πανέμορφη χώρα της Cháka Di Clánia. Όποιος κατάφερνε να εκνευρίσει περισσότερους πολίτες, κέρδιζε εύσημα και σεβασμό από τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους.


 

 


Κατά τις μία το μεσημέρι, μετά από δυο-τρεις ώρες ατάκας και σχολίων στο Facebook, οι δημόσιοι υπάλληλοι, έπαιρναν το δρόμο της επιστροφής. Τα όμορφα ανοιξιάτικα απογεύματα, τα περνούσαν σε πλατείες για καφέ. Τα βράδια, ουζάκι και τσίπουρο σε κάτι μικρά μαγαζάκια σεσημασμένων φοροφυγάδων προπονημένων στο κλείσιμο του ματιού.

Σε μπερδεύουν. Ποτέ δεν ξέρεις αν κλείνουν το μάτι ή έχουν θέμα με το οπτικό τους νεύρο. Αυτό ισχύει σχεδόν για όλους τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες. Διαγωνισμός φοροκλεψίματος και φοροαποφυγής κάθε χρόνο μεταξύ τους λίγο μετά την υποβολή των δηλώσεων. «Πόσα έκρυψες ρε μ@λ@κα φέτος; 15.000 χιλιάρικα; Ωραίος! Πάλι ο δικός σου στην εφορία καθάρισε, ε;».

Η ευγενής κάστα των μεγαλοεπιχειρηματιών, καναλαρχών, εργολάβων του δημοσίου και αρπακτικών των κρατικών συμβάσεων δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία της χρήσης τρικ στη φοροκλοπή και τα αδήλωτα εισοδήματα. Το κάνουν με ένα απλό τηλέφωνο σε κάθε πολιτευτή, βουλευτή και υπουργό. Ξέρουν, πως αυτή τους η επιθυμία πρέπει να γίνει σεβαστή, αλλιώς δεν χρηματοδοτούν καμία προεκλογική καμπάνια και δεν δίνουν καθόλου μίζα και μπαξισάκι στον κάθε δημόσιο λειτουργό. Αυτό πονάει όλους όσους διαχειρίζονται την εξουσία. Κάνουν λοιπόν ό,τι μπορούν, για να ικανοποιήσουν τους «ευεργέτες» τους.

Ο υπέροχος λαός της
Cháka Di Clánia δεν έχει ελιτίστικες ανησυχίες. Δεν τους απασχολούσε η παγκόσμια οικονομική κρίση, μιας και ένας στους τρεις εργαζόταν στο Δημόσιο, ο άλλος ήταν συνταξιούχος και ο τρίτος, από γενετήσιο λάθος, γεννημένος φουκαράς, είλωτας και μαθημένος στην υπακοή και την αναμονή μιας πιθανής ρίψης ψίχουλων μπαγιάτικου ψωμιού σαν ένδειξη φιλευσπλαχνίας των «ημέτερων».
 
Αυτός λοιπόν ο περήφανος λαός δεν έδινε δεκάρα για τη μόλυνση του περιβάλλοντος, την παγκόσμια φτώχεια, τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, τα παιχνίδια των φαρμακοβιομηχανιών και τα ανίερα παιχνίδια της παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ.
 
Τον απασχολούσαν άλλες, πιο ανθρώπινες ανησυχίες. Για παράδειγμα, πότε θα την κάνει για το χωριό της μάνας του ο γείτονας, για να του πηδήξουν την παιχνιδιάρα και λάγνα γυναίκα του. Πότε θα καταφέρουν να βουτήξουν κανένα 4x4 από τίποτα πλειστηριασμούς ή κανένα εξοχικό από κανένα ψώνιο, που πήρε δάνειο για χαβαλέ και τώρα τα χάνει όλα.

Τα νέα για τη κυρα-Μαρίτσα, την αυτοδίδακτη νοσοκόμα της γειτονιάς, ήτανε καλά. Ο γιος της, που μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες να περάσει στην Ιατρική Σχολή, την έκανε για Ρουμανία. Εκεί σπουδάζει αργά, αλλά σταθερά. Καλά λοιπόν ήταν τα νέα. Είπε λοιπόν στη μάνα του, πως μετά από κάποιες διαπραγματεύσεις, τα βρήκε με τους καθηγητές του. Η κυρά Μαρίτσα θα τους έδινε ένα σεβαστό ποσό, θα τους φιλοξενούσε και δωρεάν στην παράνομη πανσιόν της στο όμορφο νησί της και επιτέλους ο μονάκριβος γιόκας της θα γινόταν γιατρός.

Η συνέχεια, απλή και γνωστή. Θα τον έχωνε σε κάποιο κρατικό νοσοκομείο με τρόπους, που μόνο οι περήφανοι πολίτες της Cháka Di Clánia γνωρίζουν, θα τον μοσχοπάντρευε με τη κόρη ενός τσιφλικά αγρότη γνωστού στο σόι του ορεσίβιου άντρα της, που πλούτισε από τις βαρβάτες επιδοτήσεις, και θα συνέχιζε τον ανθόσπαρτο βίο του.

Άλλοι βέβαια κάτοικοι στην Cháka Di Clánia βρίσκουν πιο οικονομικές λύσεις. Μετά το Λύκειο, απευθείας στο Δημόσιο ή καμιά ΔΕΚΟ. Έτσι, χωρίς χασομέρια. Να δουλέψει το παιδί 10-15 χρόνια και μετά να βγει στη σύνταξη και με το εφάπαξ να ανοίξει αυτό το τυροκομείο στο χωριό στο όνομα της μάνας του.
 

 

 
Το ζεϊμπέκικο της Μπανανίας.
 

Την Κυριακή, στην εκκλησία όλο το χωριό. Δηλαδή, η παροικία του χωριού, που πριν χρόνια μετακόμισε στην Αθήνα, ώστε μερικοί χωριανοί να ζήσουν κι αυτοί σαν άνθρωποι. Να τον «βρέξουν» με τις ρωσίδες και τις ουκρανές χωρίς τα περίεργα, κουτσομπολίστικα μάτια των συγχωριανών τους. Ελεύθερος έρωτας.

Ο παπάς, που γνωρίζει απέξω και ανακατωτά την ένδοξη ιστορία της Cháka Di Clánia, εξαπολύει μύδρους κατά των κουρελήδων μεταναστών, που ήρθαν εδώ, για να αλλοιώσουν το DNA των Cháka Di Clániaνέων.

Τι θα απογίνουν τα ιερά και τα όσια της φυλής; Οι παραδόσεις; Η θρησκεία; Τι θα λένε οι ένδοξοι πρόγονοι από τα νησιά των Μακάρων και τα Ηλύσια Πεδία, που τώρα κάνουν μπάνιο στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ μαζί με το Μεσσία; Τι θα πουν οι άγιοι και οι αγίες, αυτοί οι αέναοι προστάτες του έθνους της Cháka Di Clánia;
   
Ο Μπάμπης, είναι ένας τριαντάρης νέος με πολλά προσόντα. Γνωρίζει όλες τις ποικιλίες του καφέ και ξέρει όλα τα στέκια, για να αράξει κανείς στην City
Di Clánia, πρωτεύουσα αυτής της λαμπρής χώρας. Το χαρτζιλίκι πέφτει αβέρτα από την τριπλή σύνταξη της κορακοζώητης γιαγιάς του, που ακόμα τσιμπάει επιδοτήσεις για κάποια λιόδεντρα, που ποτέ δεν φύτεψε.

Με κουρεμένους κροτάφους και παχύ μαρξιστικό μούσι, ο Μπάμπης μαζεύει όλα τα γκομενάκια του ιδιωτικού ΙΕΚ που φοιτά και τους μιλά με στοχασμό κατά των μνημονίων, την υποδούλωση της ένδοξης χώρας του και το σοσιαλιστικό προτσές. Τους εξηγεί, πως η «λυκοσυμμορία» των βαρβάρων έχει βάλει στο χέρι τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της
Cháka Di Clánia.

Τελευταία όμως, απέχει. Ένας μπάρμπας του από την Corona, μία όμορφη πόλη στα νότια της Cháka Di Clánia, του υποσχέθηκε θέση στην Εφορία.

Ο Μπάμπης όμως, το ξεκαθάρισε από την αρχή στο μπάρμπα από την Corona. Δεν θα μπει μέσα, για να βαράει σφραγίδες. Θα μπει μέσα, για να ανατρέψει την καθεστηκυία τάξη.

Θα γίνει συνδικαλιστής και θα καλεί τους συναδέλφους του σε λαϊκούς αγώνες. «Τα αγαθά κόπροις κτώνται», λέει με περηφάνια.

   
Η νύχτα σιγά-σιγά, διαδέχεται τη μέρα. Τα παράνομα ζευγάρια βγαίνουν από τα ξενοδοχεία μιας ώρας γύρω από την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας. Οι κουρασμένοι αγρότες αναζητούν μερικές στιγμές χαλάρωσης σε κυριλέ οίκους ανοχής μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες τους στα αστικά κέντρα της
Cháka Di Clánia. Δεν θα δεχτούν περικοπές στις επιδοτήσεις τους. Πάει και τελείωσε. Πόλεμος, εδώ και τώρα πόλεμος!

Σε λίγο θα βγει το φεγγάρι στην
Cháka Di Clánia. Ολοστρόγγυλο, πυρακτωμένο, επαναστατικό. Ο ένδοξος λαός της  Cháka Di Clánia κάποια στιγμή θα ξαναγράψει ιστορία. Πάνε κάτι χρόνια, που είχε μείνει μετεξεταστέος στο μάθημα της Ιστορίας και όπως φαίνεται, θα το ξαναγράψει, για να το περάσει.

Ησυχία, λοιπόν. Ο λαός διαβάζει...

Μελετά. Μελετά, για να δει πόσα αμελέτητα θα του σερβίρει η ιστορία του. Μια ιστορία, που κανείς άλλος λαός δεν έχει.

Cháka Di Clánia! Μια χώρα της Λατινικής Αμερικής στη Μεσόγειο!

Καληνύχτα!

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


17 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 43448

  12 Ιουλ 2017

  Αυτος ο συντακτης ειναι καραγκιοζης. Βγαλτε τις αναρτησεις του. Μη ριχνουμε το επιπεδο τελειως.

 • Ανώνυμος 38696

  29 Μαΐ 2016


  http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/ellada_to_basileio_tis_plastografias-64383643/

 • Bielidopoulos

  29 Μαΐ 2016

  ~
  "Μάλιστα ο κ. Σπίρτζης επισήμανε ότι η οικονομική κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών δεν επιτρέπει από μόνη της ιδιωτικοποίηση. «Τι να πουλήσουμε από αυτές τις εταιρείες. Ο ΟΑΣΑ έχει κάποιο περιουσιακό στοιχείο, εκτός από την ΟΣΥ και τη ΣΤΑΣΥ; Η ΟΣΥ που είναι τα λεωφορεία, τι να πουλήσουμε τα χρέη που βρήκαμε. Τα δεκάδες εκατομμύρια χρέη, τα χαλασμένα λεωφορεία που βρήκαμε, μία άθλια δομή και μια ρουσφετολογική κατανομή του προσωπικού ακόμα και στο θέμα των ειδικοτήτων από τους στρατούς που είχε φτιάξει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης."
  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=114019842

  Αφού τα διέλυσαν όλα, Πασόκ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-παλαιοπασόκοι, τώρα θα πουν ότι οι ξένοι θα τα αγοράσουν κοψοχρονιά...

 • Bielidopoulos

  28 Μαΐ 2016

  ~
  http://www.cretalive.gr/world/echei-366-shmaies-choron-sto-soma-toy
  Μαντέψτε σε ποιο σημείο του σώματος έχει την σημαία της Ελλάδας..
  :-D

 • Bielidopoulos

  26 Μαΐ 2016

  ~
  Είχα γράψει στο σχόλιο 05.04.2016, 20:06:49:
  "Τί να περιμένεις από έναν ανεκδιήγητο πιθηκορωμιό που πήγε και έστειλε επιστολή στην Λαγκάρντ υπαινισσόμενος ότι οι υφισταμένοι της Λαγκάρντ σαμποτάρουν το Ελλαδιστάν βασιζόμενος σε παράνομες υποκλοπές (τις οποίες ερμήνευσε και αυθαιρέτως). Ο άνθρωπος ζει σε παράλληλο σύμπαν. Τις βλακείες και το διεθνές ρεζίλεμα αυτές θα τις πληρώσει πάλι ο ρωμέικος λαός. Αναμένατε δυσάρεστες εξελίξεις και ομοβροντίες από αμερικάνους και ευρωπαίους."
  http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=3987

  Δημοσίευμα 26/5:
  Ομοβροντία πιέσεων από Σόιμπλε, Μοσκοβισί, Τόμσεν:
  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=114018616

  Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνομαι σε αντίθεση με τους ηλίθιους ελληναράδες που μιλάνε για τοκογλύφους ξένους (86 δις δάνειο με 1% προνομιακότατο επιτόκιο και ορίζοντα αποπληρωμής 33 έτη!) και ότι οι ευρωπαίοι επιβουλεύονται το δημόσιο. Στο τέλος οι ευρωπαίοι ούτε για σερβιτόρους δεν θα μας προσλαμβάνουν.

  "Το ΤΑΙΠΕΔ επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή την κοινοπραξία Fraport- Κοπελούζου τον Νοέμβριο του 2014, στο πλαίσιο της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων που ξεκίνησε το 2013."
  http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=761818
  (Προφανώς η κοινοπραξία Fraport- Κοπελούζου προτιμήθηκε διότι έκανε την καλύτερη προσφορά και ίσως την μοναδική συμφέρουσα...)

  Όπως έγραψα και πιο πάνω από τις ιδιωτικοποιήσεις μην περιμένετε και πολλά φράγκα για ευνόητους λόγους. Ας πρόσεχαν οι πολιτικάντηδες τί έκαναν όλα αυτά τα 6 χρόνια. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η διάσωση της κομματική τους πελατεία. Τώρα έρχεται σοκ και δέος, πολλά τσουνάμι. Φάπα στην φάπα, πού θα πάει, οι ρωμιοί θα αλλάξουν νοοτροπία θέλουν δεν θέλουν.

  "Σημειώστε μόνο ότι τα νούμερα από το υποχρεωτικό (αρχικό) πρόγραμμα των 19-23 ιδιωτικοποιήσεων που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν πως με το ζόρι θα μαζευτούν 7 δισ. ευρώ. Και αν δεν χαθούν και αυτά λόγω ερασιτεχνισμού..."
  "Οπότε, μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού, του φορολογικού, του υπερταμείου και του "κόφτη", η πορεία του Τσίπρα είναι χαραγμένη σε ένα μονόδρομο που λέει ότι αν θέλεις να συντηρείς την οικονομία μόνο με τα δανεικά θα πουλάς όσο κράτος μπορείς και όσο δεν μπορείς θα το κόβεις και θα το καταργείς. Έτσι οι δανειστές θα πάρουν τα λεφτά τους είτε με Τσίπρα είτε με τον Μητσοτάκη ο οποίος και θα υποχρεωθεί να περπατήσει στον μονόδρομο που χάραξε σήμερα ο Τσίπρας."
  http://www.capital.gr/story/3128544

 • Ανώνυμος 38671

  26 Μαΐ 2016


  http://www.protothema.gr/politics/article/581502/enas-giorgos-papandreou-horis-moustaki/
  Φαλακρός πράκτωρ 000!

 • Ανώνυμος 38668

  26 Μαΐ 2016


  Βαγενά: Τα 99 χρόνια δεν μας τρομάζουν, αντέξαμε 400 χρόνια σκλαβιάς
  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500080146
  lol

 • Bielidopoulos

  26 Μαΐ 2016

  ~
  (Το 38661 δικό μου)
  @38660
  Το υπερταμείο το έβαλαν διότι δεν εμπιστεύονται τον Τσίπρα ότι θα κάνει μεταρρυθμίσεις, τί δεν καταλαβαίνεις; Το ίδιο και τον κόφτη. Μην περιμένεις να εισπράξουν και πολλά, το δημόσιο ήταν μια φούσκα που σκάει, δεν αξίζει όσο λένε. Μετά οι συριζαίοι θα μας λένε ότι μας τα κλέβουν οι ξένοι σε τιμές ευκαιρίας. Μα ποτέ δεν άξιζαν τόσα όσα λένε οι πολιτικάντηδες που βόλευαν τους δικούς τους στο δημόσιο. Τώρα παίρνεις δυάρι με 5.000 ευρώ. Πριν την κρίση έκανε 150.000 ευρώ. Ρωτώ: ποια από τις δύο τιμές βρίσκεται πιο κοντά στην πραγματική αξία ενός διαμερίσματος σε ένα κρατίδιο απατεώνα που επί 30 χρόνια έκανε κοινωνική πολιτική υπέρ κάποιων με δανεικά και τώρα μεταφέρει το χρέος στις επόμενες γενιές και έχει μηδενική παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα; Ε ποια; Φούσκα ήταν που έσκασε, όπως και σε άλλα κράτη (Ισλανδία, Κύπρος)

  http://news.in.gr/features/article/?aid=1500077770
  Μέση τιμή σπιτιού στη Ν. Ζηλανδία μισό εκατομμύριο ευρώ. Ως πότε όμως; Είναι ορθή αυτή η τιμή; Δεν θα ξεφουσκώσει κάποια στιγμή; Προφανώς και θα ξεφουσκώσει και τότε θα λένε ότι μας τα παίρνουν σε τιμές ευκαιρίας.

 • Ανώνυμος 38661

  26 Μαΐ 2016

  @38659
  Κλασσικές ελλαδίτικες μαλακιούλες. Παρόμοιες με τις ανοησίες του άλλου καραγκιόζη που έλεγε ότι οι ευρωπαίοι θέλουν την "αθηναική ριβιέρα". Οι βολεμένοι να μην ξεβολευτούν; Οι προνομοιούχοι συνταξιούχοι;

  "Θετικά θα λειτουργήσει και η προώθηση κάποιων εκ των σχεδίων του ΤΑΙΠΕΔ, όπως ο Αστέρας Βουλιαγμένης με το αραβοτουρκικό σχήμα υπό τα επενδυτικά ταμεία του Κουβέιτ και του Άμπου Ντάμπι, με τους Τούρκους της Dogus να ελπίζουν πως αυτή τη φορά το ΣτΕ θα συναινέσει στο ΕΣΧΑΔΑ."
  http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1415863/nees-elpides-gia-thn-athhnaikh-riviera.html

  Πιο πάνω παρέθεσα το εξής:
  "Ο επικεφαλής του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ, ερωτηθείς για τους κινδύνους που ενέχει η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων, επισήμανε πως υπάρχει μία οχτάμηνη καθυστέρηση στην αξιολόγηση, επειδή υπάρχουν σχετικά προβλήματα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Το ΔΝΤ και η ΕΕ έχουν διαφορετικές προβλέψεις αλλά αυτό δεν ευθύνεται για αυτή τη μακρά καθυστέρηση, ανέφερε."
  http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500075455

  Δεν έχει μεγάλη σημασία οι αναμενόμενες διαφωνίες μεταξύ eurogroup και ΔΝΤ. Τα εγχώρια μίντια υπερδιογκώνουν το θέμα συστηματικά προκειμένου να καλύψουν τις βλακείες των συριζαίων. Το eurogroup αποτελείται από τις χώρες της ευρωζώνης, ήτοι 19 χώρες, αποκλείεται να συμφωνούν απολύτως σε όλα μεταξύ τους, πόσο μάλλον με το ΔΝΤ. Οι γερμανοί ορθώς επιμένουν στην συμμετοχή του ΔΝΤ για τον απλό λόγο ότι έχουν πιο έμπειρους τεχνοκράτες και επειδή οι ευρωπαίοι υπουργοί εξωτερικών του eurogroup έχουν και αυτοί κάνει κοινωνική πολιτική με δανεικά και μπορεί να είναι ελαστικοί σε κάποια θέματα με το προβληματικό κρατίδιο της ρωμιοσύνης. Θέλουν δηλαδή το ΔΝΤ έστω ως σύμβουλο και ως συνδετικό υλικό μεταξύ τους.
  Οι ευρωπαίοι θέτουν στόχους, τα μέτρα τα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση. Η εξυγίανση του δημοσίου δεν είναι ευθύνη των ευρωπαίων. Αν έκαναν κάτι τέτοιο θα τους κατηγορούσαν ως φασίστες και γκαουλάιτερ. Πόσο βλάκας μπορεί να είναι κάποιος για να υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Μεταρρυθμίσεις ζητάνε και το ΔΝΤ και οι ευρωπαίοι. Οι εγχώριοι πολιτικάντηδες 6 χρόνια τώρα ψηφίζουν μεταρρυθμίσεις και δεν υλοποιούν τίποτε. Ζεις στον κόσμο σου, να δούμε τί θα εισπράξουν από τις ιδιωτικοποιήσεις αφού δεν αξίζουν όσο λένε οι πολιτικάντηδες. Ένα υπερτιμημένο μπουρδέλο ήταν και είναι η Ελλάς.

 • Ανώνυμος 38660

  26 Μαΐ 2016

  Αυτό θα το σχολιάσεις Μπιελιδό;

  http://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3127837/euge-alexi

 • Ανώνυμος 38659

  26 Μαΐ 2016

  Πρώτα πρέπει να σφάξει τον Σόϊμπλε. Και απ' ότι φαίνεται, μάλλον ο Σόϊμπλε έσφαξε τον Τόμσεν. Κατά τα άλλα, ΔΝΤ και Ε.Ε έχουν κοινή γραμμή. Στη περίπτωση της ρωμιοσύνης, το ΔΝΤ έχει δίκιο και η Ε.Ε άδικο. Παίζει με "πολιτικά" χαρτιά και όχι με την εξυγίανση του δημοσίου. Αγκαλιάζει τον Τσίπρα και μάλιστα τον περιφρουρεί ενάντια στο ΔΝΤ. Η Ε.Ε έχει ένα μόνο σκοπό. Να βουτήξει ΔΕΚΟ και ότι άλλο δημόσιο κοψοχρονιά, πράγμα που προσωπικά με βρίσκει σύμφωνο γιατί άλλος τρόπος εξυγίανσης του δημοσίου δεν υπάρχει. Να ιδιωτικοποιηθούν όλα. Εδώ και τώρα. Με άλλα λόγια, η Ε.Ε προς το παρόν, ΔΕΝ επιθυμεί απολύσεις ούτε και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις μέχρι να καταρρεύσει το προτεκτοράτο και να χώσει μέσα στο καινούργιο ταμείο όλο το δημόσιο ώστε οι χώρες της Ε.Ε να το τσιμπήσουν τσάμπα. Βλέπε Fraport που έχει να πληρώσει φόρο από το 2010.

 • Bielidopoulos

  26 Μαΐ 2016

  ~
  Και άλλο απόσπασμα:

  "Κάποιος που συνταξιοδοτείται στα 55 και ζήσει μέχρι π.χ. τα 85 λαμβάνοντας 2.700 ευρώ το μήνα θα εισπράξει περί τα 972.000 ευρώ. Κάποιος που βγαίνει σε σύνταξη στα 55 και έχει εργαστεί 40 χρόνια όπως ισχυρίστηκε ο κύριος για να μαζέψει 972.000 ευρώ θα πρέπει να κατέβαλε στο ταμείο κάθε μήνα για 40 χρόνια περί 2.000 ευρώ. Δηλαδή, πριν 40 χρόνια όταν ήταν 15 ετών το 1976 π.χ., θα έπρεπε να καταβάλει κάθε μήνα εισφορές 760.000 χιλ. δραχμών. Το 1976, είναι θέμα αν ένας 15χρονος εισέπραττε το μήνα μερικά εκατόδραχμα και κατέβαλε εισφορές περισσότερα από μερικά δεκάδραχμα."
  "Σαν κοινωνία έχουμε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και σαν παραχαϊδεμένα και κακομαθημένα παιδιά θεωρούμε αυτονόητα πράγματα που η οικονομία της χώρας αδυνατεί να εξασφαλίσει. Κατʼ αυτήν την έννοια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί ένα "ατύχημα" αλλά εκφράζει ακριβώς αυτόν το μέσο όρο της κοινωνίας μας, όπως τον έχει καταστήσει μετά από 40 χρόνια μεταπολιτευτικής κυριαρχίας μιας κατʼ επίφαση "αριστερής" ιδεολογίας. Το πρόβλημα είναι πως και οι κυβερνήσεις που προηγήθηκαν ίσως με πιο ήπιο τρόπο αυτόν το μέσο όρο αντιπροσωπεύουν. Αυτός είναι ο λόγος που παρά την πρωτοφανή επίδειξη άγνοιας και ανικανότητας τον τελευταίο χρόνο που βρίσκεται στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις διατηρεί δυνάμεις μεταξύ 25-30% ακόμη. Η αντίληψη αυτή θα καταρρεύσει με την κατάρρευση του μηχανισμού που μπορεί ακόμη να δίνει συντάξεις χιλιάδων ευρώ σε 55άρηδες τιμωρώντας τους άλλους στην ανεργία και στους μισθούς των 500 ευρώ."
  http://www.capital.gr/story/3121619

  Συμπέρασμα: σφάξτους με το μπαμπάκι Τόμσεν!

 • Bielidopoulos

  26 Μαΐ 2016

  ~
  Όλα αυτά που κάνουν οι συριζαίοι είναι για να πάρουν την δόση χωρίς να πειραχτούν οι συντάξεις και να μην συρρικνωθεί το δημόσιο. Και κυρίως η παλιά φουρνιά των δημοσίων υπαλλήλων που τα ξύνουν και η παλιά φουρνιά συνταξιούχων, αφού στους νεοσυνταξιούχους θα πέφτει τσεκούρι. Δεν είναι λοιπόν ο 30άρης που θέλει να μπει στην εφορία και που τρώει την τριπλή σύνταξη της γιαγιάκας που λέει ο συντάκτης, αλλά η καλομαθημένη παλιά γενιά, η λεγόμενη "γενιά του Πολυτεχνείου" ή ΓτΠ ή γουτουπού ή για τον *ούτσο. Την σύνταξη η γιαγιάκα την ξοδεύει στην Ερμού για να αγοράζει ζακέτες των 300 ευρώ και στα @@ της για τους νέους. Το μεγάλο κόλπο και το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών είναι οι συντάξεις σε βάρος των επόμενων γενεών. Όταν ο δημόσιος υπάλληλος παύει να είναι δημόσιος υπάλληλος δεν εξαφανίζεται ως διά μαγείας, αλλά μετατρέπεται σε συνταξιούχο. Ακόμα και ένας βλάκας μπορεί να το καταλάβει αυτό.

  "Πλήρωνα επί 40 χρόνια σαν Δικηγόρος: 3.000Χ40= 120.000
  Αλλά στα 5 πρώτα έτη Συνταξιοδότησης τα πήρα πίσω!!!!
  5Χ22.000= 130.000 [σ.σ. 110.000 είναι το σωστό]
  Συν Εφάπαξ: 32.000 !!!!!!
  Τα υπόλοιπα χρόνια; Ποιός πληρώνει την Σύνταξη μου; Αν ο παραπάνω κύριος είναι 70 ετών, τότε ως το προσδόκιμο ζωής των 81 ετών, έχει λαμβάνειν άλλα 242.000 ευρώ από το συνταξιοδοτικό σύστημα. Ποιος θα πληρώσει το βαρκάρη;"
  "Από την άλλη πλευρά, μια συνταξιούχα των 5.500 ενσήμων που βγήκε με ανήλικό τέκνο (πολύ συχνό ως το 2012) μπορεί να έχει πληρώσει 45.000 ευρώ και να πάρει 202.000 ευρώ ως το προσδόκιμο ζωής της. Έχει λαμβάνειν 160.000 ευρώ περίπου παραπάνω από όσα έβαλε στο σύστημα. Ποιος θα πληρώσει και αυτόν το βαρκάρη. Ξεκάθαρα, έχουμε φτάσει το φοροδοτικό γκρεμό της οικονομίας. Ακόμα και αν το ΦΠΑ φτάσει στο 50% ή ο φόρος στα καύσιμα πάει στα 10 ευρώ το λίτρο, το πιθανότερο είναι πως το κράτος θα εισπράξει λιγότερους φόρους από όσους εισέπραττε ως τώρα."
  http://www.capital.gr/story/3119346

 • Ανώνυμος 38653

  25 Μαΐ 2016

  Αριστα ......Μουαμάρ

 • Bielidopoulos

  25 Μαΐ 2016

  ~
  "Ο επικεφαλής του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ, ερωτηθείς για τους κινδύνους που ενέχει η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων, επισήμανε πως υπάρχει μία οχτάμηνη καθυστέρηση στην αξιολόγηση, επειδή υπάρχουν σχετικά προβλήματα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Το ΔΝΤ και η ΕΕ έχουν διαφορετικές προβλέψεις αλλά αυτό δεν ευθύνεται για αυτή τη μακρά καθυστέρηση, ανέφερε."
  http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500075455

  Γερμανός «σοφός»: Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος. «Έλλειψη σχεδίου ανάπτυξης και στήριξης των μεταρρυθμίσεων» διαπιστώνει ο Φούεστ
  http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/2239203/germanos-sofos-to-vasiko-provlima-tis-elladas-den-ine-to-chreos

  "Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έκανε δημοσίως κριτική στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «η Ελλάδα στο παρελθόν κινήθηκε λανθασμένα. Οι Έλληνες φταίνε για τις επιλογές τους». Μάλιστα, ο κ. Σόιμπλε υπεραμύνθηκε των επιλογών του τονίζοντας: «Έχουμε δείξει την αλληλεγγύη μας»."
  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=114000487

  Σόιμπλε: «Δεν θα υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα»
  http://www.ethnos.gr/oikonomia/arthro/soimple_den_tha_yparksei_tetarto_programma_diasosis_gia_tin_ellada-64381455/
  (Ωχ, δεν θα δώσουν και άλλα δάνεια; Να μαζευτούμε όλοι στην πλατεία Κλαυθμώνος να διαμαρτυρηθούμε και φυσικά να κλάψουμε!)

  Σ. Νίξον: Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά οι μεταρρυθμίσεις. «Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι προτίμησαν να προστατεύσουν το δημόσιο τομέα αντί να δαπανήσουν σε προμήθειες και εξοπλισμό για νοσοκομεία, να διατηρήσουν το συνταξιοδοτικό σύστημα αντί να ξοδέψουν σε παιδεία και εκπαίδευση, να κρατήσουν ένα φόρο εισοδήματος που εξαιρεί το 55% των εργαζομένων αντί να χαλαρώσουν το βάρος των επιχειρήσεων που δημιουργούν θέσεις εργασίας. Τα μεγαλύτερα θύματα αυτών των επιλογών είναι οι νέοι, οι οποίοι αναγκάζονται να υπομένουν την υψηλή ανεργία», σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα. Άλλωστε, ο Nixon εξηγεί πως για δεκαετίες οι ελληνικές κυβερνήσεις δημιούργησαν ένα εξαιρετικά γενναιόδωρο κράτος πρόνοιας που παρείχε αφειδώς προστασία σε ένα μεγάλο φάσμα ομάδων. Χρηματοδότησαν τη γενναιοδωρία αυτή με απερίσκεπτο δανεισμό και επιβάλλοντας υψηλότερη φορολογία σε μια πολύ περιορισμένη βάση φορολογουμένων. Όταν ήρθε η κρίση, η Αθήνα δεν εγκατέλειψε αυτό το μοντέλο αλλά το ενίσχυσε.
  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26533&subid=2&pubid=114003696

 • Bielidopoulos

  25 Μαΐ 2016

  ~
  Τσίπρας σε λατινοαμερικάνικο κανάλι: Η Βενεζουέλα αποτελεί ένα μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να αφήσουμε πίσω το καπιταλιστικό μοντέλο που κυριαρχεί σήμερα στην Ευρώπη:
  http://prnt.sc/b8chjq

  Harry Klynn - εφοριακός:
  https://www.youtube.com/watch?v=5aEHGtSpIQY

  "Στο 25% του επίσημου ΑΕΠ, ήτοι σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, υπολογίζεται ότι ανέρχεται κατά μέσο όρο η σκιώδης οικονομία στην Ελλάδα την τελευταία 15ετία, κάτι που σημαίνει ότι οικονομική δραστηριότητα ίσης αξίας με το ένα τέταρτο του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας υφίσταται μεν, αλλά δεν δηλώνεται στην επίσημη οικονομία."
  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=114009747
  (Πληρώστε και κάνα φόρο βρε πατριώτες μπας και σωθεί η Ελλάς.)

  Μπιφτεκόμαγκας Πολάκης:
  http://prnt.sc/b8chh1

  Συριζαίος Πάντζας:
  http://prnt.sc/b8chcn

  Επαναστάτης (rebel-ος, καλό;) ρωμιός καίει 100ευρω στο Σύνταγμα. Φυσικά το χαρτονόμισμα είναι ψεύτικο . ;)
  http://prnt.sc/b8ch7y

  16:42-16:50: Μέχρι την άλλη τετραετία μπορεί η Ελλάδα να λέγεται Ελλαδιστάν:
  https://www.youtube.com/watch?v=X_YdSQG97ow

  11:02 : Έχει IQ o Γιωργάκης; (lol):
  https://www.youtube.com/watch?v=PVlvumKH8dc

  Τσίπρας: "Εμείς δεν είμαστε ικανοί να εφαρμόζουμε μέτρα":
  https://www.youtube.com/watch?v=tlVAdgMlvXI

  Ο Τσίπ(ρ)ας χωρίς τσίπα υποστηρίζει ότι δεν μπορούν να βρεθούν οι αργόμισθοι του δημοσίου:
  https://www.youtube.com/watch?v=N7sJqxgisd0

 • Ανώνυμος 38650

  25 Μαΐ 2016

  Φοβερή χώρα η Τσάκα Ντι Κλάνια!
  Ουδεμία σχέση με εμάς τους Έλληνες!