ΡΩΜΙΟ
ΜΟΙ ΕΝΝΕΠΕ...

Πολύτροποι,
γνήσιοι απόγονοι του Οδυσσέα

Τη μια δεν έχουμε πιστώσεις να αγοράσουμε πινακίδες, την άλλη βαριόμαστε να μαζέψουμε αυτές που έχουμε τοποθετήσει όταν τελειώσουν τα έργα και να τις αποθηκεύσουμε ώστε να τις ξαναχρησιμοποιήσουμε στο μέλλον, την παράλλη ξεχνάμε να τις φέρουμε από την αποθήκη ή έχει άδεια κύησης ο υπεύθυνος των πινακίδων κι άλλες τέτοιες ανυπέρβλητες δυσκολίες.

Και τι μ΄αυτό;

Δεν κωλώνουμε, όταν δεν μπορούμε να βρούμε μια πινακίδα, που να δείχνει την παράκαμψη με το βελάκι προς τα δεξιά.

Μασάει η κατσίκα ταραμά;

Σπινιάρει η γάτα στο γιαούρτι;

Πατινάρει το σκουλήκι στο τζατζίκι;

Βάζουμε μία πινακίδα, που να δείχνει προς τα αριστερά, αλλά την βάζουμε ανάποδα!

Είμαστε απόγονοι του πολυμήχανου Οδυσσέα ή δεν είμαστε;

Ασφαλώς και είμαστε!

Και ξαναγράφουμε την Οδύσσεια για πάρτη μας και μόνο, άμα λάχει να ‘ούμε:

Ρωμιό μοι έννεπε, μούσα, πολύτροπον, ος μαλα(κα) πολλά πλάχθη κ.λπ. κ.λπ....


Ο Τάκης Μπαμπέσης γεννήθηκε στα Λιόσια.
Σπούδασε στo Koukouvaounes State University.
Θεωρεί τον εαυτό του γνήσιο απόγονο του Αισχύλου (μέσω αίσχους).
Είναι οικολόγος / γυναικολόγος.
Πρωταγωνίστησε σε ερωτικές ταινίες. Μεγάλη του επιτυχία ήταν το «Φέξε μου και γλίστρησα», όπου υποδυόταν αυτόν που γλίστρησε.
Δούλεψε και ως σχολιαστής / πανελίστας.
Είναι αναρχοαυτόνομος, υπερασπιστής των μπαρμπουνιών και της πολικής αρκούδας.
Χρημάτισε αριστερός ψάλτης στον Άγιο Πατάπιο και δεξιός στην Αγία Πολυξένη τη Χαμηλοβλεπούσα.
Ως χόμπι έχει να διασκευάζει ορθόδοξους ύμνους σε ρυθμούς house και hip hop.
Σήμερα, συζεί με τις τέσσερις γυναίκες του και τα δεκαεπτά παιδιά του στο Ισλαμαμπάντ.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


5 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 44521

  7 Ιαν 2018

  Ένα έχω να πω για αυτή την πινακίδα: Το νοικοκυριό είναι απόν! Ότι να ΄ναι, όπου να ΄ναι, όποιος να ΄ναι από όποιον να ΄ναι.

  Γερακίνα.

 • Bielidopoulos

  4 Ιαν 2018

  Επικουρικές συντάξεις: Θα μειωθούν στα 100 ευρώ τα επόμενα χρόνια.
  Σύμφωνα με τις μακροοικονομικές και αναλογιστικές παραδοχές των δύο μελετητών, για να παραμείνει η μέση επικουρική σύνταξη στα σημερινά επίπεδα των 170 ευρώ, απαιτείται να εισέλθουν στην αγορά εργασίας 650.000 νέοι απασχολούμενοι πλήρους απασχόλησης από τους 1.017.000 άνεργους. Δηλαδή, θα πρέπει η ανεργία να μειωθεί στο 8% έως το 2028. Βεβαίως, η επίτευξη αυτού του στόχου προϋποθέτει μία μακροχρόνια περίοδο. Αλλά για να γίνει αυτό, απαιτείται μέσος ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ 3% ετησίως για μια 10ετία. Αν βέβαια ληφθεί υπόψη και η ραγδαία αύξηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, οι οποίες το 2028 εκτιμάται ότι θα έχουν φτάσει στο 30%-35% της συνολικής απασχόλησης, τότε σε αυτή την περίπτωση για να διατηρηθεί η επικουρική σύνταξη στο σημερινό μέσο επίπεδο των 170 ευρώ, απαιτούνται 750.000 νέες θέσεις εργασίας. Δηλαδή η ανεργία θα πρέπει να μειωθεί στο 6%, και για να συμβεί αυτό μέχρι το 2028 απαιτείται ετήσιος ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ ίσος με 4%.
  http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500187593

  Οι επικουρικές συντάξεις δεν πρέπει να μειωθούν, πρέπει να καταργηθούν. Μία και μόνο μία σύνταξη για κάθε ρωμιό που θα είναι διψήφια ή τριψήφια.
  Προσέξτε τί απεργάζονται οι ρωμιοί (έρευνα και μελέτη στη χώρα του καραγκιόζη). Για να παραμείνει λέει η επικουρική πρέπει να υπάρξει ρυθμός ανάπτυξης 4% για δέκα χρόνια και να δημιουργηθούν 750.000 θέσεις εργασίας, οι οποίοι προφανώς θα είναι σκλάβοι για να πληρώνουν τις συντάξεις των γεροντίων. Μα δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο. Η λύση είναι πολύ απλή: κατάργηση επικουρικών, πολλαπλών και τετραψήφιων συντάξεων, όπως και κατάργηση των εφάπαξ και αναδρομική επιστροφή τους και τα κονδύλια που θα εξοικονομηθούν από τις περικοπές να πάνε στην πραγματική οικονομία. Κάποιος ρωμιός που εισπράττει 2.000 ευρώ σύνταξη από την χρεοκοπημένη ρωμιοσύνη θα έχει εισπράξει στην εικοσαετία μισό εκατομμύριο ευρώ. Κανείς ρωμιός δεν έχει πληρώσει τόσες ασφαλιστικές εισφορές. Αν αναλογιστούμε δε ότι το ευρώ ήρθε το 2001 και ότι πλήρωναν μέχρι τότε εισφορές με δραχμούλες τότε η κατάσταση φεύγει εκτός ελέγχου. Βάλε και τα κρυφά επιδόματα και τα εφάπαξ.. Η αρχαιότητα έδωσε τον οπλίτη, ο μεσαίωνας τον ιππότη, η δύση τον επενδυτή και η ρωμιοσύνη των συνταξιούχο πολυτελείας με εφάπαξ επιπέδου πριγκιπάτου. Πάρε κόσμε! Οι επόμενοι θα τα πληρώσουν!

 • Bielidopoulos

  3 Ιαν 2018

  Προτεινόμενο ανάγνωσμα: Πόλεμος κατά του Σατανά, του μακαριστού Χριστόδουλου.
  https://www.sakketosaggelos.gr/Article/986/

  Στο μεταξύ: Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το Working Holiday Visa με την Αυστραλία.
  Πεντακόσιοι νέοι, ηλικίας 18 έως 31 ετών, και νέες κάθε χρόνο θα μπορούν να μεταβούν από την Ελλάδα για διακοπές στην Αυστραλία, έχοντας παράλληλα το δικαίωμα της νόμιμης δουλειάς.
  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500187456

  Ίσως το μόνο σωστό και καλό πράγμα που έχει κάνει μέχρι τώρα για τους νέους το μόρφωμα Συριζανέλ.

 • Ανώνυμος 44493

  3 Ιαν 2018

  Πορεία διαμαρτυρίας με τελικό προορισμό το άγαλμα «Phylax» στην είσοδο του Παλαιού Φαλήρου πραγματοποίησαν ενορίτες του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης της περιοχής, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να... ξορκίσουν τον δαίμονα! Το γλυπτό του Κωστή Γεωργίου έχει χαρακτηριστεί από «αμφιλεγόμενο» και «προσβλητικό» έως «σατανικό»... Κρατώντας σημαίες, εικόνες, διάφορα συνθήματα και ψάλλοντας το απολυτίκιο του Αγίου Γεωργίου ο εφημέριος και αρκετοί πολίτες ξεκίνησαν από την εκκλησία και έφτασαν μέχρι το άγαλμα, το οποίο ράντισαν με αγιασμό, μιας και η μορφή του παραπέμπει σε δαίμονα. Μάλιστα σε επιστολή του προς τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου ο εφημέριος χαρακτηρίζει το άγαλμα «στρατιώτη του Σατανά».
  http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1500187326

 • Bielidopoulos

  2 Ιαν 2018

  \"Ηταν καθηγητής στο Νυχτερινό των Εξαρχείων. Σήμερα είναι ο πατήρ Αλέξανδρος, ιερέας στον Αγιο Νικόλαο Ραγκαβά. Ο θεολόγος που αποφάσισε να γίνει παπάς στα 66 του χρόνια, διαβάζει το Ευαγγέλιο μεταφρασμένο στη δημοτική καθηλώνοντας το ποίμνιό του. Πριν από λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια ενός γάμου που τέλεσε στα ριζά της Ακρόπολης, ένα πέπλο κατάνυξης είχε απλωθεί στην ατμόσφαιρα. Τόσο που ένα ζευγάρι στο τέλος του μυστηρίου τον πλησίασε ρωτώντας τον αν μπορεί να τους ξαναπαντρέψει με αυτόν τον τρόπο… Ο Αλέξανδρος Καριώτογλου είναι ένας ανατρεπτικός παπάς φτιαγμένος από τα αυθεντικά υλικά της πίστης.
  «Στα Εξάρχεια όπου μένω με σταμάτησε ένας ναρκομανής στο δρόμο και μου ζήτησε χρήματα. Του έδωσα κι έπειτα τράβηξα το χέρι του και το φίλησα. Εκείνος ταράχτηκε. Μου λέει, εσείς μου φιλάτε το χέρι; Του λέω ναι, γιατί είσαι η εικόνα του Θεού και φιλάω στο χέρι σου την εικόνα του Θεού την οποία έχεις μουντζουρώσει. Εβαλε το κεφάλι κάτω και έφυγε.\"
  http://news.in.gr/features/article/?aid=1500187148

  Υπάρχει μεγαλύτερη μαστούρα;
  Πάρτ\' αυγό και κούρευτο.

  Στο μεταξύ:
  Ο φωτογραφικός φακός συνοδοιπόρος της Επιστήμης - Σύμφωνα με το Science:
  http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500187084
  (Η μύγα με τη φυσαλίδα είναι ο γνωστός καθ\' ημάς Παπαδόπουλος μασκαρεμένος.)