QAnon

Ο «κρυφός στρατός»
του Τραμπ


Ο πρόεδρος Τραμπ έχει ένα «κρυφό στρατό», τους λεγόμενους QAnon. Αρκετά πριν την εκλογή του, εμφανίστηκε μια ομάδα ανθρώπων, που ισχυρίστηκε πως ένα μεγάλο στέλεχος των στρατιωτικών-μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ με το κωδικό γράμμα Q έστελνε κωδικοποιημένα μηνύματα στους πιστούς οπαδούς του προέδρου, για να τους εξηγήσει ποιος είναι ο πραγματικός του ρόλος και ο αγώνας που δίνει ενάντια στο κακό.

Ας δούμε λοιπόν τι πιστεύουν οι QAnon:
IMAGE DESCRIPTION
1. Εδώ και χιλιάδες χρόνια, η οικουμένη κυβερνάται από μία παγκόσμια ελίτ που κατάγεται από κακούς εξωγήινους από το αστερισμό του Draco (είναι σαυροειδείς, αλλά μπορούν και αλλάζουν όψη - shape shifting).

Όλα τα μέλη των πλουτοκρατών, ευγενών, βασιλιάδων, μεγάλου βεληνεκούς επιχειρηματιών, τραπεζιτών, αστέρων του Hollywood, ιδιοκτητών μεγάλων ΜΜΕ παγκοσμίως και διάσημων πολιτικών οικογενειών, κατάγονται απευθείας από αυτούς.

Αυτοί έχουν σκοπό να δημιουργήσουν μια παγκόσμια κυβέρνηση και μια νέα τάξη πραγμάτων καταλύοντας όλους τους δημοκρατικούς θεσμούς, επιβάλλοντας μια παγκόσμια δικτατορία και δημιουργώντας στρατιές σκλάβων σε όλη τη γη, που θα δουλεύουν για τα δικά τους συμφέροντα.


2. Όλοι οι προαναφερόμενοι είναι παιδόφιλοι αλλά και δολοφόνοι παιδιών, γιατί είτε για να διατηρηθούν στη ζωή είτε για να δείχνουν πάντα νέοι έχουν ανάγκη από ένα ειδικό συστατικό που ονομάζεται αδρενοχρώμιο και που υποτίθεται υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες στα παιδιά, ειδικά όταν είναι τρομοκρατημένα.

3. Ο Τραμπ ετοιμάζεται να εφαρμόσει ένα νέο και πολύ ευεργετικό οικονομικό σύστημα που ονομάζεται Nεσάρα, όπου θα χαριστούν όλα τα χρέη στο λαουτζίκο (δάνεια, υποθήκες κ.λπ.), θα υπάρχουν παχυλές συντάξεις και δουλειά για όλους μαζί με παγκόσμια ειρήνη και συνεργασία των λαών. O δε πληθωρισμός θα είναι μηδέν!

4. Αυτή τη περίοδο, ο Τραμπ δίνει μάχη με τους κακούς (που εκπροσωπούνται από το δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ, τον Μπαράκ Ομπάμα, τον ηθοποιό Τομ Χανκς, τη Χίλαρι Κλίντον κ.λπ.).

IMAGE DESCRIPTIONΤους έχει νικήσει, έχει ανατινάξει τις βάσεις τους, έχει απελευθερώσει χιλιάδες παιδιά που τα κρατούσαν για σκλάβους αυτοί οι κακοί και ετοιμάζεται να δώσει τη μεγάλη, καθοριστική μάχη που συμπίπτει με τις αμερικάνικες εκλογές. Πρέπει λοιπόν, κατ’ αυτούς, ο Τραμπ να νικήσει οπωσδήποτε τον «προδότη» Μπάιντεν στις εκλογές του Νοέμβρη.

Φαίνεται, με άλλα λόγια, πως οι QAnon εγκαινιάζουν μια νέα «θεωρία συνομωσίας», που στην ουσία αποτελεί μια συνισταμένη όλων των προηγούμενων θεωριών.

Οι QAnon έχουν πλέον πλημμυρίσει τις ΗΠΑ, έχουν φτιάξει καπελάκια, μπλουζάκια και σημαιούλες. Έχουν μάλιστα δημιουργήσει ένα αρκετά σημαντικό διεθνές δίκτυο υποστηρικτών του Τραμπ και εκτός ΗΠΑ με πολλές χιλιάδες οπαδούς. Μάλιστα, το τελευταίο νέο των QAnon είναι πως ο Τραμπ έχει ανατινάξει τις βάσεις των κακών, συλλάβει, φυλακίσει και σκοτώσει όλους τους ηγέτες παγκοσμίως και τους έχει αντικαταστήσει με σωσίες της αρεσκείας του.

Πολλοί από τους QAnon πιστεύουν, πως ο περιβόητης κύριος «Q» δεν είναι άλλος από τον John F. Kennedy Jr, που είναι νεκρός από το 1999. Για τους QAnon, ο John F. Kennedy Jr δεν είναι νεκρός. αλλά κρύφτηκε για να συντονίσει το έργο του προέδρου Τραμπ. Τώρα το γεγονός ότι ο John F. Kennedy Jr προερχόταν από τους δημοκρατικούς, ενώ ο πρόεδρος είναι ρεπουμπλικάνος, δεν λέει κάτι στους QAnon.

Ποιοι είναι όμως οι QAnon; Οι περισσότεροι είναι αγράμματοι αμερικάνοι με καταγωγή από τις μεσοπολιτείες των ΗΠΑ και τον αμερικάνικο Νότο. Ρατσιστές στην πλειοψηφία τους, χαμηλού εισοδήματος και οπαδοί της πάλαι ποτέ Κου Κλουξ Κλαν. Αυτούς βεβαίως, τους έχει ανάγκη ο Τραμπ για να επανεκλεγεί.

Ας πάμε τώρα σε μια γενική διαπίστωση. Για να «πιάσει» η κάθε θεωρία, χρειάζεται να ενδυθεί με ψήγματα αλήθειας. Έτσι συμβαίνει και εδώ. Όντως υπάρχουν ψήγματα αλήθειας στη θεωρία των βαρεμένων QAnon.

IMAGE DESCRIPTIONΑς τα δούμε:

1. Το ότι υπάρχει υπερσυγκέντρωση πλούτου και εξουσίας είναι γεγονός. Εξάλλου, πάντα υπήρχε.

2. Το ότι τα ΜΜΕ παγκοσμίως είναι ελεγχόμενα από κόμματα, πολιτικούς και επιχειρηματίες και δεν είναι αμερόληπτα, είναι γεγονός. Το ότι παίζονται παιχνίδια με γεωπολιτικές ανακατατάξεις είναι επίσης γεγονός.

3. Το ότι μέσα αλλά και έξω από το Hollywood υπάρχουν άτομα ανώμαλα με επικίνδυνα βίτσια, όπως αυτό της παιδοφιλίας, είναι επίσης γεγονός. Αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη «προνόμιο» των πλουσίων. Παιδόφιλους βρίσκει κανείς σε όλες τις κοινωνικές τάξεις. Το ίδιο ισχύει και με τους εξαρτημένους από ναρκωτικές και ψυχοτροπικές ουσίες. Απλά, οι πολύ πλούσιοι διαθέτουν μεγαλύτερη ασυλία και ευκολότερη πρόσβαση στα «αγαθά» της ικανοποίησης των βίτσιων τους.

Όλα τα άλλα όμως, είναι επικίνδυνα ψέματα, που όπως θα δούμε παρακάτω, δημιουργήθηκαν σκοπίμως για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους σκοπούς.

Ας τα πάρουμε ένα-ένα:

Αδρενοχρώμιο (Ardenochrome): Πρόκειται για ένα χημικό συστατικό με το χημικό τύπο C9H9NO3 και παράγεται με την οξείδωση της αδρεναλίνης (επινεφρίνης). Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανιχνευτεί να υπάρχει σε ανθρώπινο οργανισμό ως ανεξάρτητη ουσία, αλλά μπορεί να κατασκευαστεί με χημική επεξεργασία.

Ένα παράγωγό του είναι το Καρμπαζοχρώμιο (Carbazochrome), που χρησιμοποιείται στην ιατρική ως αιμοστατικό.

Το αδρενοχρώμιο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το χρώμιο, η δε χρήση του απαγορεύεται παγκοσμίως.

Σαν συστατικό με αντίκτυπο στην ποπ κουλτούρα, πρωτοεμφανίζεται στο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Aldous Huxley «Οι Πύλες της Αντίληψης» (Doors of Perception) το 1954, στη συνέχεια στην ταινία «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι» (Clockwork Orange) που προήλθε από την ομώνυμη νουβέλα του Anthony Burgess το 1962.

Τη μεγάλη του όμως δημοσιότητα και το συσχετισμό του με τη σχιζοφρένεια, την έλαβε από το βιβλίο του Hunter S. Thompson «Φόβος και Μίσος στο Λας Βέγκας» (Fear and Loathing in Las Vegas) τo 1971, όταν αυτό έγινε ταινία. Σ’ αυτήν, ένας χαρακτήρας φαίνεται να λέει, πως το «αδρενοχρώμιο δεν ωφελεί αν βγει από πτώμα». Θα πρέπει τάχα να βγει αυτούσιο από ζωντανό οργανισμό (δεν υπάρχει όμως για να βγει).

IMAGE DESCRIPTIONΌπως, όμως παραδέχεται και ο ίδιος ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο πρωταγωνιστής αλλά και τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ουσίας είναι στα πλαίσια του φανταστικού και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Το γεγονός ότι και καλά αφαιρείται πίσω από το μάτι κ.λπ. αηδίες, προέρχεται από τo πρώτο επεισόδιο μιας τηλεοπτικής σειράς επιστημονικής φαντασίας, που εμφανίστηκε στις οθόνες το 2008 και είχε τον τίτλο «Lewis».

Συνεπώς, αυτό που λανσάρουν ως καινούργιο στοιχείο οι βαρεμένοι QAnon είναι περσινά ξινά σταφύλια! Αναμασήματα δηλαδή της χίπικης κουλτούρας, της οποίας το κύριο γνώρισμα ήταν το ψάξιμο ψυχοτροπικών ουσιών.

Νεσάρα (NESARA - National Economic Security and Recovery Act): Πρόκειται για τη διατριβή του Harvey Francis Barnard, ενός μεταπτυχιακού φοιτητή του Louisiana State University.

O Harvey Francis Barnard το παρουσίασε στα τέλη του 1980 με αρχές του ’90 (πέθανε το 2005) και μάλιστα το έβγαλε και χίλιες κόπιες και το έστειλε στο Κογκρέσο. Ουδέποτε ασχολήθηκε με αυτό ούτε πολιτικός, ούτε κάποιος σοβαρός οικονομολόγος, γιατί η όλη θεωρία του Harvey Francis Barnard είναι όχι μόνο ανεδαφική, αλλά και αυθαίρετη.

Όταν όμως άρχισε να το ποστάρει στο διαδίκτυο, το τσίμπησε κάποια τρελή, μια περσόνα που λεγόταν Shaini Candace Goodwin και ανακατευόταν με ανατολικές θρησκείες και προφητείες και το έκανε το λάβαρο της (οικονομικής) σωτηρίας του κόσμου. Αυτή η κυρία υποτίθεται πως είχε αποφοιτήσει από τη Σχολή Διαφωτισμού της Ραμίθα (Ramitha School of Enlightment), μία από τις πολλές σχολές εναλλακτικών θρησκειών.

IMAGE DESCRIPTIONΗ Shaini Candace Goodwin, προχώρησε πολύ την υπόθεση κατασκευάζοντας ιστορίες, πως τάχα αυτό επρόκειτο να υιοθετηθεί από τις ΗΠΑ το 2000, πως το είχε τάχα υπογράψει ο πρόεδρος Clinton και οι τελευταίες υπογραφές θα έπεφταν την ημέρα της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους, αλλά δεν πρόκαναν όπως χαρακτηριστικά θα έλεγε και ένας πρώην αντάρτης ρωμιός πολιτικός. Η εν λόγω κυρία, έφερε και το κωδικό όνομα «Το Περιστέρι της Μοναδικότητας» (Dove of Oneness). Πέθανε το 2010. Συνεπώς, και πάλι περσινά ξινά σταφύλια για τους QAnon!

Ποιος όμως κρύβεται πίσω από τους QAnon; Ποιος κατασκεύασε αυτές τις γελοίες θεωρίες;

Σύμφωνα με αρκετές δημοσιογραφικές πηγές, οι κυρίως ύποπτοι είναι η κόρη του προέδρου και ο άνδρας της βεβαίως-βεβαίως. Ο ίδιος ο πρόεδρος αρνείται να καταδικάσει τους QAnon και υποκρίνεται πως δεν τους γνωρίζει. Συμφωνεί όμως με τις ιδέες τους, σπεύδει να συμπληρώσει.

Η μεγαλύτερη όμως κωμωδία από όλες είναι ότι έχουμε και στη χώρα της Ρωμιοσύνης, QAnon. Έχουν φτιάξει κανάλια στο Youtube και παραμυθιάζουν τον κόσμο φορώντας καπελάκια του πρόεδρου και υποστηρίζοντας πως έρχεται το τέλος όλων των κακών!

Δεν θα με εξέπληττε αν τους έβλεπα όλους μαζί να συστήνουν κάποιον πολιτικό φορέα και να κατεβαίνουν σε εκλογές. Κάποια επιδοτησούλα μπορεί να πέσει.

Όσο για το όνομα που θα έχουν, θα ήθελα πραγματικά θα ήθελα να τους βοηθήσω. Αντί για QAnon,
μπορούν να λέγονται PAPAROnon!ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


6 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 49610

  26 Οκτ 2020

  Και το σχόλιο της ημέρας για τους αγαπητούς αναγνώστες:

  Μια και ο πλανήτης έχει γίνει ένα "μπουρδέλο" (Υπέρτατος Άρχων), ε συγγνώμη ένα "παγκόσμιο χωριό" (Marshall McLuhan) ήθελα να πω, ας ηδονιστούμε με δύο φρέσκιες και καλές τηλεοπτικές σειρές:

  Des, 3 επεισόδια.
  https://www.imdb.com/title/tt11656892/

  The Queen's Gambit, 7 επεισόδια.
  https://www.imdb.com/title/tt10048342/

  Και βεβαίως μην παραλείψετε τη δεύτερη σεζόν του Warrior που έχει ξεκινήσει.
  https://www.imdb.com/title/tt5743796/
  https://www.youtube.com/watch?v=83Anf2riXFw

  Δείτε τις πάραυτα. Ε, τί άλλο θέλετε επιτέλους..

 • Ανώνυμος 49609

  26 Οκτ 2020

  (Anon είναι συντομογραφία του anonymous)

 • Ανώνυμος 49608

  26 Οκτ 2020

  Είμαστε όλοι Anon, εκτός από τον Γιάννη που είναι κάτι άλλο.
  ;)

 • Ανώνυμος 49607

  26 Οκτ 2020

  Ανώνυμος 49605:
  "Anon είναι όρος του διαδικτύου και αναφέρεται σε αυτούς που ποστάρουν ανώνυμα"
  Καλή ώρα όπως οι περισσότεροι εδώ!

 • Ανώνυμος 49604

  25 Οκτ 2020

  Το μόνο αντίδοτο για τους PAPAROnon, είναι το.. Καρπαζιαχρώμιο.
  Είναι κάποιοι ευφάνταστοι τύποι, που χρησιμοποιούν την φαντασία τους για γίνουν διάσημοι και να κονομήσουν καλά.
  Και τα προβατάκια που έχουν ξεχάσει πώς είναι να χρησιμοποιείς το μυαλό σου, τρέχουν από πίσω τους βελάζοντας.
  Μπέεε..
  Λένε πως ο Αϊνστάιν είπε πως η βλακεία είναι άπειρη. Είτε το είπε είτε όχι, αυτό που μετράει είναι αυτό που λέω εγώ: η βλακεία είναι α κ α τ α ν ί κ η τ η!
  Γιάννης

 • Ανώνυμος 49603

  25 Οκτ 2020

  https://www.dw.com/el/οι-θεωρίες-συνωμοσίας-και-πάλι-υπέρ-του-τραμπ/a-55158180
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/tramp-qanon-akrodexia-perithoriaki-omada-theories-synomosias

  Ντάξει, τώρα που τα γκάλοπ δείχνουν συντριβή Τραμπ, αρχίζουν όλοι να τον εμπαίζουν.
  Ο Τραμπ είναι επιχειρηματίας-πολιτικός και θα κανακέψει οποιουσδήποτε τον υποστηρίζουν.

  Αυτόχθονας εκπρόσωπος των PAPAROnon (!):
  https://www.youtube.com/watch?v=CvTc7qwlQa0

  Δώστε προσοχή για να μαθαίνετε, Οδηγός Αναγνώρισης Ψευδοεπιστημών:
  https://www.youtube.com/watch?v=PPPBBT2eh6s
  https://skeptoid.com/episodes/4037

  Και ταινία: Anon (2018).
  https://www.imdb.com/title/tt5397194/

  Λεωνίδας Καραλής