ΜΕ ΑΙΜΑ
ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑ

Είναι ποτισμένα τα έγγραφα
από τις δημόσιες υπηρεσίες
της Ρωμιοσύνης


Το καλό πράγμα αργεί να γίνει.

Τι θα πει σε άλλες χώρες πράγματα σαν και αυτό που παρουσιάζεται παρακάτω, διεκπεραιώνονται σε μισή ώρα, αντί για χρόνια όπως εδώ;

Εκεί γίνονται εξίσου «καλά», όπως εδώ;

Δηλαδή:

• Το χαρτί από τον δημόσιο υπάλληλο, που παραδίδεται στον ενδιαφερόμενο, έχει πάνω τον ιδρώτα του δημόσιου υπάλληλου;

• Έχει σταγόνες από τον καφέ, όταν τσακωμένος με τη πεθερά του Κυριακή βράδυ αναγκάζεται πρωί-πρωί στις 9 να βρίσκεται στο γραφείο του;

• Να μην του κάθεται η γραμματέας στο δίπλα γραφείο και να τον πρήζει η θεούσα προϊσταμένη με τις εικονισματάρες πάνω από το κεφάλι της;

Γι' αυτό λέμε: Όταν το Δημόσιο σου δίνει χαρτιά, αυτά τα χαρτιά έχουν μεγάλη αξία. Περιέχουν ιδρώτα, κόπο, συναισθηματική φόρτιση, σημάδια φόρτισης κινητού.

• Ξέρεις τι κόπο καταβάλει ο κάθε δημόσιος υπάλληλος, να βγαίνει από το Facebook κάθε τρεις και λίγο για να εξυπηρετήσει τον κάθε μαζοχιστή που ζητάει εξυπηρέτηση;

• Ξέρεις τι είναι να θέλει να πάει να πιει ένα καφέ και να μην μπορεί;

• Ξέρεις τι είναι να σου κρυώνει η τυρόπιτα, επειδή ο κάθε βλάκας θέλει να τον εξυπηρετήσει.

• Άσε που οι συζητήσεις για το Θρύλο, την Πανάθα, την ΑΕκάρα και την Παοκάρα διακόπτονται στη μέση επειδή κάποιος θέλησε να κάνει σ' αυτούς τους αξιολάτρευτους δημόσιους υπάλληλους τη ζωή δύσκολη ζητώντας έγγραφα, πιστοποιήσεις κ.λπ..

Μα τι σου είναι βρε αδερφέ μου αυτοί οι πολίτες... Αχάριστοι! Όλο εξυπηρετήσεις ζητάνε και στήνονται σε ουρές!

Βλέπει ο φουκαράς ο δημόσιος υπάλληλος τις ουρές και φρικάρει. Παθαίνει ψυχολογικά.

Της αλληνής, της έρχεται περίοδος πιο γρήγορα και ακυρώνει το ραντεβού της με τον παντρεμένο συνάδελφο, γιατί αδυνατεί να ανταποκριθεί το κορίτσι.

Αίμα και ιδρώτα έχουν αυτά τα έγγραφα!Σ.σ.: Η παρακάτω επιστολή είναι πραγματική. Μόνο τα ονόματα έχουν αφαιρεθεί για προστασία των προσωπικών δεδομένων.


Αθήνα, 24/09/2018


ΑΠΟ: Πολίτης Χ.

ΠΡΟΣ: Δημόσια Υπηρεσία / Τμήμα Αδειοδότησης

ΘΕΜΑ: Εν Αναμονή Παραλαβής Εγγράφου


Αξιότιμοι κύριοι,Στις 28/08/2017 μου αποστείλατε έγγραφο (Α.Π. ...) για την αίτηση επικαιροποίησης των στοιχείων μου με αριθ. πρωτ...., με το οποίο μου ζητούσατε να προσκομίσω πιο πρόσφατη ασφαλιστική ενημερότητα από τον φορέα ασφάλισής μου, παρόλο που όταν σας απέστειλα όλα τα δικαιολογητικά, η συγκεκριμένη ενημερότητα ήταν ακόμη σε ισχύ.

Στις 04/09/2017 σας απέστειλα νέα ενημερότητα από τον ασφαλιστικό φορέα μου διάρκειας ενός έτους. Ακολουθώντας τις οδηγίες σας, ανέγραψα στο φάκελο αποστολής τα προβλεπόμενα και σας το ταχυδρόμησα express και συστημένο. Μάλιστα, σας έστειλα και με e-mail την ίδια ακριβώς ημέρα την επικαιροποίηση σε μορφή pdf.

Στη σύντομη μεταξύ μας επικοινωνία, σας ζήτησα να με ενημερώσετε για την παραλαβή του απεσταλμένου εγγράφου.

Έχει παρέλθει ένα ημερολογιακό έτος και ένας σχεδόν μήνας και δεν έχω παραλάβει ακόμη από εσάς την αδειοδότηση. Ούτε φυσικά, έχω λάβει κάποια ενημέρωση είτε τηλεφωνικώς, ούτε φυσικά μέσω e-mail ή ΕΛΤΑ.

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους έκανα πάμπολλες προσπάθειες να επικοινωνήσω μαζί σας τηλεφωνικά, αλλά δυστυχώς δεν απαντάει κανείς στο τηλέφωνο του τμήματός σας. Αν αυτό είναι μία πάγια πρακτική του συγκεκριμένου τμήματος της υπηρεσίας σας, τότε ευλόγως θα αναρωτηθώ για ποιο λόγο στα έγγραφά σας βάζετε τηλέφωνο επικοινωνίας.


Επιθυμώ λοιπόν να μου γνωστοποιήσετε άμεσα τα παρακάτω:

1. Πότε θα παραλάβω την επικαιροποιημένη μου αδειοδότηση, που νομίμως δικαιούμαι έχοντας αποστείλει εγκαίρως ότι μου έχετε ζητήσει.

2. Πότε θα χρειαστεί να υποβάλλω εκ νέου αίτηση για επικαιροποίηση, με δεδομένο ότι εδώ κι έναν ολόκληρο χρόνο αναμένω την αποστολή της προηγούμενης.

3. Ως πολίτης αυτής της χώρας και ως εργαζόμενος και φορολογούμενος σχεδόν τριάντα συναπτά έτη, δικαιούμαι να γνωρίζω για ποιο λόγο η επικοινωνία μου με εσάς είναι αδύνατη μέσω τηλεφώνου.

4. Είσαστε η πρώτη δημόσια υπηρεσία κατά τη διάρκεια των τριάντα ετών επαγγελματικής μου δραστηριότητας, στην οποία ο αποστολέας ηλεκτρονικών μηνυμάτων δεν αναγράφει τα στοιχεία του. Με άλλα λόγια, δεν γνωρίζω τον αποστολέα των δύο ηλεκτρονικών μηνυμάτων που έχω λάβει από εσάς πριν ένα χρόνο. Τα μηνύματα ήταν ανυπόγραφα και συνεπώς δεν γνωρίζω με ποιον επικοινωνούσα. Όλα αυτά με καλή προαίρεση τα παρέκαμψα, έστειλα άμεσα ό,τι μου ζητήθηκε και έδωσα εύλογο χρόνο στην υπηρεσία σας να περαιώσει την αδειοδότησή μου.

Μετά την πάροδο όμως ενός ολόκληρου έτους, επανέρχομαι και σας ζητώ το αυτονόητο: Ενημέρωση.


Μετά Τιμής

Πολίτης Χ.Η ιστορία όμως, έχει και συνέχεια:

Στις 4 Οκτωβρίου, η αρμόδια δημόσια υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τις αδειοδοτήσεις, αναρτά μια εγκύκλιο ―λες και είμαστε υποχρεωμένοι να μπαίνουμε κάθε μέρα στην ιστοσελίδα τους να βλέπουμε τις ανακοινώσεις τους∙ άλλη δουλειά δεν έχουμε― ο οποία αναφέρει ότι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα πρέπει όλοι οι επαγγελματίες να τους έχουμε στείλει ειδικό φάκελο, όπου:

1. Θα αποδεικνύουμε ότι το κάθε κατάστημα είναι συνδεδεμένο με όλα τα δίκτυα ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και Αποχέτευσης. Ερωτώ κάτι το απλό: Πώς είναι δυνατόν να λειτουργούμε τόσα χρόνια χωρίς ρεύμα, νερό και αποχέτευση;

2. Όλα αυτά θα πρέπει να έχουν αποτυπωθεί σε σχεδιάγραμμα μηχανικού. Μάλλον προσπαθεί να πριμοδοτήσει τους μηχανικούς ο πρωθυπουργός μας, καθότι μηχανικός κι ο ίδιος ― στουρνάρι βέβαια.

Η ιστορία αυτή θα μας πάει τέσσερα κατοστάρικα για όλα αυτά, τα οποία είναι περιττά, αφού λειτουργούμε τόσα χρόνια.

Και δεν σου δίνουν προθεσμία δυο-τρεις μήνες, αλλά μέχρι τις 31 Οκτωβρίου κι αυτό αν το έμαθες μπαίνοντας στη ιστοσελίδα τους.

Και δεν σε ενημερώνει κανένας. Έχει κάνει διαμαρτυρίες ο σύλλογος, αλλά μας γράφουν κανονικά. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εισπράξουν το παράβολο (ένα κατοσταρικάκι).

Η χώρα του παραλόγου.Σημείωση:
Το παραπάνω κείμενο είναι απόσπασμα από το υπό έκδοση βιβλίο
του συνεργάτη της «Ελεύθερης Έρευνας» Τάκη Μπαμπέση, με τίτλο:
«Τα τεφτέρια της (β)ρωμιοσύνης».Ο Τάκης Μπαμπέσης γεννήθηκε στα Λιόσια.
Σπούδασε στο Koukouvaounes State University.
Θεωρεί τον εαυτό του γνήσιο απόγονο του Αισχύλου (μέσω αίσχους).
Είναι οικολόγος / γυναικολόγος.
Πρωταγωνίστησε σε ερωτικές ταινίες. Μεγάλη του επιτυχία ήταν το «Φέξε μου και γλίστρησα», όπου υποδυόταν αυτόν που γλίστρησε.
Δούλεψε και ως σχολιαστής / πανελίστας.
Είναι αναρχοαυτόνομος, υπερασπιστής των μπαρμπουνιών και της πολικής αρκούδας.
Χρημάτισε αριστερός ψάλτης στον Άγιο Πατάπιο και δεξιός στην Αγία Πολυξένη τη Χαμηλοβλεπούσα.
Ως χόμπι έχει να διασκευάζει ορθόδοξους ύμνους σε ρυθμούς house και hip hop.
Σήμερα, συζεί με τις τέσσερις γυναίκες του και τα δεκαεπτά παιδιά του στο Ισλαμαμπάντ.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


8 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 46233

  13 Οκτ 2018

  Αντιδράσεις προκαλούν οι απόψεις μέλους της επιτροπής για την αλλαγή των σχολικών βιβλίων στην Ελλάδα και τα Σκόπια που υποστηρίζει οτι η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι μια φαντασίωση. 
  http://www.iefimerida.gr/news/450849/fantasiosi-oti-i-makedonia-itan-panta-elliniki-leei-melos-epitropis-gia-ta-nea-vivlia

  Η ρωμιοσύνη εκπαιδεύεται.

 • Ανώνυμος 46232

  13 Οκτ 2018

  Η Ελλάδα υπήρξε διαχρονικά ένα μυστήριο για τους ξένους. Οι Ευρωπαίοι περιηγητές που τη γνώρισαν πρώτα μέσα από τη λάμψη της αρχαιότητας απογοητεύτηκαν οικτρά όταν την επισκέφθηκαν και γνώρισαν τους Έλληνες.
  Ο γνωστός ελληνικός φθόνος («Δεν υπάρχει Έλληνας που να χαίρει εκτίμησης στην Ελλάδα», γράφει ο Εντμόντ Αμπού το 1854), η γενικευμένη διαφθορά, ο θρησκευτικός σκοταδισμός και ο συντηρητικός πατριωτισμός εμπόδισαν διαχρονικά την Ελλάδα να γίνει μια κανονική χώρα.
  Στους Έλληνες η αγάπη για την ελευθερία ισοδυναμεί και με περιφρόνηση στους νόμους και σε κάθε νόμιμη αρχή· Η αγάπη για την ισότητα εκδηλώνεται συχνά σαν άγρια ζήλια απέναντι σε όλους εκείνους που ξεχωρίζουν· ο κοντόφθαλμος πατριωτισμός γίνεται εγωισμός και το εμπορικό πνεύμα αγγίζει την απατεωνιά.
  Τα Παλικάρια έχουν μάθει από τότε που γεννήθηκαν να παραβιάζουν τους νόμους, ενώ οι Φαναριώτες να τους παρακάμπτουν· η μάζα του λαού μόνο με τη βία υπάκουε.
  http://www.iefimerida.gr/news/450826/i-ellada-toy-fthonoy-tis-genikeymenis-diafthoras-kai-tis-apeitharhias-ti-egrafe-gia-toys

  Τί λέει ωρέ παλουκάρια τούτος εδώ ο ανθέλλην;
  (Θέλει βούρδουλα ο ρωμιός για να στρώσει.)

 • Ανώνυμος 46225

  11 Οκτ 2018

  http://www.iefimerida.gr/news/450554/vomva-apovlithike-oristika-o-ellinikos-erythros-stayros-apo-ti-diethni-omospondia

  Τους πήρανε χαμπάρι τους βλαχορωμιούς. Μόνο για τις καρέκλες είναι.

  http://www.iefimerida.gr/news/450695/tsipras-gia-kammeno-stis-ipa-ehei-tyfona-alla-den-legetai-panos-legetai-maikl

  Μη μιλάς μακάκα!

 • Ανώνυμος 46222

  11 Οκτ 2018

  Δηλαδή "ούγκα, μπούγνκα, τούνγκα, μαμαλούνγκα, νηστεύω αλλά άμα αργήσω φάτε"!
  http://www.capital.gr/o-petros-lazos-grafei/3321059/kubernisi-xaos

  XD

 • Ανώνυμος 46221

  10 Οκτ 2018

  Καλό φθινόπωρο λουλούδια μου. συνεχίστε να δείχνετε τους άλλους, αυτοί φταίνε για όλα εγώ ποτέ, ο κάθε εγώ. Ο καθένας μας σ' αυτή τη χώρα είναι μία κατηγορία από μόνος του, δεν παιζόμαστε!!!

 • Ανώνυμος 46220

  10 Οκτ 2018

  Τρελές πλάκες, οι βλαχορωμιοί βαυκαλίζονται με την ιδέα πως ο ρωμιός δημόσιος υπάλληλος είναι κάτι διαφορετικό από τον ρωμιό ιδιωτικό υπάλληλο και τον ρωμιό ιδιώτη επιχειρηματία. Μα τι ζωάκια είστε, πού σας γουστάρω.

 • Ανώνυμος 46219

  10 Οκτ 2018

  https://m.youtube.com/watch?v=5aEHGtSpIQY

  http://www.iefimerida.gr/news/450389/bild-oi-ellines-tha-serviroyn-logariasmo-376-dis-ston-stainmager-gia-polemikes

  Οι ρωμιοί εννοεί.
  Ανάμεσα στα άλλα ζητάνε 53,8 δις ευρώ για τις απώλειες της βιομηχανικής παραγωγής στην κατοχή.. Τρικυμία στο κρανίο των ρωμιών. Ποια βιομηχανική παραγωγή βρε τζαναμπέτηδες..
  τζαναμπέτης < οθωμανική τουρκική جنابت < αραβική جنابة canābat, "ακάθαρτο"

  @46218
  Τα έχουμε ξαναπεί στα σχόλια πολλές φορές ότι με 2,7 εκατομμύρια συνταξιούχους, με δημοσίους υπαλλήλους και άνεργους κανείς δεν δουλεύει σε αυτή τη χώρα. Περιμένουν από τον ιδιωτικό τομέα να βγάλει το φίδι από την τρύπα, αλλά και αυτοί ρωμιοί είναι, τί να σου κάνουν.
  Και για την μπουρδολογία, φαντασιολαγνεία, το σύνδρομο καταδιώξεως και το ότι ζούνε σε παράλληλο σύμπαν πολλές φορές έχουν σχολιαστεί. • Ανώνυμος 46218

  10 Οκτ 2018

  Έχουμε και λέμε: παράσιτα οι παπάδες, παράσιτα οι πολιτικοί, παράσιτα οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι δημοσιογράφοι, οι συνδικαλιστές, οι (ειδικοί) αναλυτές, παράσιτα οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι. Ποιοί εργάζονται τέλος πάντων; Και τι παράγει αυτή η χώρα; Πώς επιβιώνουμε, και μέχρι πότε;
  Δεν συμφωνώ με την φράση "η χώρα του παραλόγου". Η ίδια η ζωή είναι και παράλογη. Συχνά στο παράλογο υπάρχει λογική και λειτουργεί σαν εφαλτήριο για νέες εξελίξεις. Σαν το "πρώτο κινούν".
  Μάλλον, η χώρα της ξάπλας, της μάσας και της μπουρδολογίας. Και από κοντά, και οι φαντασιώσεις ότι δήθεν είμαστε οι καλλίτεροι και γι' αυτό μας φθονούν. Απέχθεια για την πραγματικότητα.