ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ...
HABER !
Μας έχουν πάρει χαμπάρι σε όλη την υφήλιο «συνέλληνες»!
(Χαμπάρι < τουρκική haber < οθωμανικά τουρκικά < αραβική).

Τίτλοι εφημερίδων:
«Η ελληνική οικονομία σε κίνδυνο».
«Ελλάδα: Ποιος θα μας σώσει τώρα;».
«Οι έλληνες θεοί συνεδριάζουν».

Η ελληνική οικονομία έχει καταρρεύσει και ο Δίας καλεί σε σύσκεψη για να βρούνε λύση. Όλοι εκπλήσσονται, διότι όπως λέει ο Δίας, οι έλληνες είναι πασίγνωστο ότι είναι δουλευταράδες, τρεις ημέρες την εβδομάδα, μία ώρα την ημέρα, μέχρι τα 45!

Στο ρόλο του Δία ο αμερικανός κωμικός Jason Sudeikis, γνωστός από την κωμωδία «We're the Millers» (2013).

Η Αθηνά, η θεά της σοφίας, προτείνει να κάνουν πόλεμο. Στο ρόλο της Ήρας η Kristen Wiig και στο ρόλο του Άδη ο Bill Hader, γνωστοί από την κωμωδία «Adventureland» (2009).

Καθώς ο Δίας δεν μπορεί να βρει κάποια λύση, αφού ακόμα και ο Διόνυσος προτείνει να συνεχίσουν να ξοδεύουν, καλεί τον γερμανό θεό της λιτότητας, ο οποίος λέει ότι θα τους δανείσει τα λεφτά που χρειάζονται, αλλά πρώτα θα πρέπει να κάνουν περικοπές.

Όλοι οι θεοί διαφωνούν και ο Δίας λέει είτε θα τους δώσει όλα τα λεφτά, αλλιώς θα τους πάρουνε όλους μαζί στην καταστροφή.
«Εμείς ξεκινήσαμε τη δημοκρατία, εμείς θα την τελειώσουμε».

Ο γερμανός θεός υπαναχωρεί και συμφωνεί να τους δώσει τα λεφτά.

Τίτλος εφημερίδας:
«Η Ελλάδα παίρνει τα λεφτά».
Υπότιτλος:
«Υπόσχεται να τα ξοδέψει απερίσκεπτα».
Η σειρά «Saturday Night Live» αποτελείται από κωμικά σκετσάκια με γνωστούς κωμικούς ηθοποιούς και guest stars. Σε ένα άλλο επεισόδιο παρωδεί την ταινία «300» (2006) με guest star τον Gerard Butler στο ρόλο του Λεωνίδα.

Στο μεταξύ, για όσους ενοχλούνται με τις παρωδίες πρέπει να σημειωθεί ότι η ίδια η Ρωμιοσύνη όχι μόνο αυτοπαρωδείται, αλλά διδάσκει την τέχνη της παρωδίας.


Προσέξτε στην αφίσα δίπλα, το αισθητικό σύμπλεγμα του Ηρακλή να κρατάει στη μασχάλη του το λιοντάρι, ο Καραγκιόζης να τραβάει την ουρά του λιονταριού κι όλα αυτά να εξελίσσονται στην κορυφή ενός κίονα!


ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ