ΚΟΚΚΙΝΕΣ→
ΦΟΥΞΙΑ→ ΡΟΖ→
ΔΙΑΦΑΝΕΣ

Οι γραμμές
σε ταινία μιας παλιάς βιντεοκασέτας

Βρήκα ένα παλιό video player κάπου αραχνιασμένο μέσα σε μια κούτα με καμένες λάμπες κι ένα παλιό φωτιστικό. Θυμήθηκα τη δεκαετία του ʼ80 και τα βιντεάδικα που είχαν πλημμυρίσει τον τόπο. Βιντεοταινίες με σάχλες τις Ρωμιοσύνης, ουσκάκι, «ξηρούς καρποί» και σοσιαλισμός. Παρέα με τη Κίτσα που είχε καβαλήσει τα τριάντα και ήθελε γάμο όπως και δήποτε. Εύκολο σεξ τότε.

Είπα λοιπόν να επισκεφτώ κανένα από τα παλιά «βιντεάδικα» που πλέον νοικιάζουν ταινίες σε DVD. Ούτε όμως κι αυτές έχουν πέραση πια. Όλοι πλέον κατεβάζουν ταινίες από το ιντερνέτ.

Μάστορα, έχεις τίποτα παλιές βιντεοκασέτες;
Άγραφτες;
Όχι μωρέ, γραμμένες.
Τσόντα;
Όχι ρε φίλε. Καμιά κωμωδία, καμιά περιπέτεια, θέλω να τεστάρω ένα παλιό μηχάνημα που κάποτε είχα. Να δω αν λειτουργεί.
Κοίτα εκεί σʼ αυτή τη κούτα. Ό,τι βρεις χάρισμά σου. Άντε να αδειάσει και το μαγαζί από τη σαβούρα.

Κάνω λοιπόν μία έτσι και τσιμπάω μια βιντεοκασέτα καταπληκτική. Ο τίτλος; «Ο φοβερός διαπραγματευτής της Κουμουνδούρου».
 

 

 

Λίγα λόγια για το έργο: Ο Αλέξης Ξετσίπας, είναι ο πρόεδρος ενός 15μελούς στη Γʼ Λυκείου ενός σχολείου των βορείων προαστίων.

Ο μπαμπάς του, ένας αρρωστημένος με τη πολιτική, χοντρός κύριος, που όταν δεν μιλάει πίνει φραπέ και βγάζει λόγους στα καφενεία της γειτονιάς. Λέγεται Αλέκος, αλλά έχει το παρατσούκλι ο Φραπεδιάρης.


Ο Αλέξης είναι σε συνεχή κόντρα με τον λυκειάρχη, τον Ντάνο Καρλομαγνάκη, έναν αυστηρό τύπο που τα θέλει όλα στην εντέλεια και δεν δέχεται αντιρρήσεις και την υποδιευθύντρια γεμάτη νεύρα γιατί τώρα που γέρασε δεν τη πλησιάζει κανένας, την κα Χριστίνα Δουνουτουνιανού.
  
Η συνεχής κόντρα του Αλέξη εστιάζεται κυρίως στην επιλογή μέρους για την πενθήμερη εκδρομή του σχολείου. Ο κολλητός του Αλέξη Γιουκλίντ Ζαρκαλώτος, μισός άγγλος και μισός λαρισαίος είναι μεν το σπασικλάκι της τάξης, αλλά δέχεται πάντα πρόθυμα να εκτελεί τις εντολές του αρχηγού. Αυτός πάει και τα λέει με το λυκειάρχη και την υποδιευθύντρια.
 
Υπάρχει κι ένας χοντρός αναρχοκομμουνιστής με πρώιμη φαλάκρα, συμμαθητής του Αλέξη, ο Κώστας ο Φίλντισης, που όλο κοιμάται και τρώει σάντουιτς από τα Έβερεστ. Μην του αρπάξεις τις λιχουδιές του. Την έβαψες. Ο Κώστας είναι συνεχώς σε κόντρα με τον θρησκευτικό της τάξης. Ο ένας το μακρύ του και ο άλλος το κοντό του.
 
Στην αρχή ο Κώστας ήταν από τους κολλητούς του Αλέξη, αλλά όταν ο θρησκευτικός πλησίασε τον Αλέξη και του υποσχέθηκε πως θα μεσολαβούσε για να πάνε εκδρομή στο μέρος που είχε επιλέξει το 15μελές κι όχι ο λυκειάρχης ο γερμανομούρης, ο Αλέξης έκρινε σκόπιμο να απομακρυνθεί από τον Κωστάκη και να πάψει να τον στηρίζει στις κόντρες του με το θεολόγο. Μεγάλο πουλητάρι ο Αλέξης!

Ο Αλέξης έχει μεν ταλέντο στον προφορικό λόγο, αλλά όταν ο λυκειάρχης και η ανέραστη υποδιευθύντρια τον στριμώχνουν, κάνει σαν το σκυλάκι που κατούρησε μέσα στο σπίτι και το αφεντικό, δηλαδή ο λυκειάρχης, τον κοπανάει με την εφημερίδα στο κεφάλι. Για λίγο φαγάκι κάνει κωλοτούμπες και πουλάει ακόμα και τη μαμά του.

Βέβαια, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.
  

Τη μία, το 15μελές αναγκάζεται να δεχτεί τους όρους του λυκειάρχη, που πριν έφτυνε.

Μετά, το 15μελές δικαιολογείται στη τάξη λέγοντας πως είναι μεν κατά αυτού του συμβιβασμού, «αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς».
 
Σε κάποια φάση, ο σκληρός διαπραγματευτής Αλέξης δηλώνει πως πάει για μια «ανυποχώρητη διαπραγμάτευση» που στην πορεία του χρόνου γίνεται «σκληρή διαπραγμάτευση», αλλά στο τέλος λόγω της «αφόρητης πίεσης από τους διευθυντές» καταλήγει σε άνευ προηγουμένου υποχώρηση. Όταν οι μπούφοι της τάξης διαμαρτύρονται στο 15μελές και λένε πως αν ήξεραν πως θα υποχωρούσαν δεν θα το ψήφιζαν, ο ακαταμάχητος διαπραγματευτής Αλέξης δήλωσε πως η τάξη τους ψήφισε για να εφαρμόσουν μια έντιμη συμφωνία με τον λυκειάρχη.
 

 
Στην πορεία παίζουν κάτι αναδιπλώσεις, κάτι νέες κυβιστήσεις, κάτι παράλληλο πρόγραμμα εκδρομής, κάτι κόκκινες γραμμές που γίνονται φούξια, μετά ροζ και στο τέλος διάφανες και τελικά το πράγμα οδηγείται στον απόλυτο έλεγχο του 15μελούς από τον λυκειάρχη Ντάνο.
 
Μάλιστα, ο λυκειάρχης θέτει ως ρητό όρο για να πάει η τάξη εκδρομή όχι μόνο τη συμμετοχή του ιδίου, του λυκειάρχη δηλαδή ως προέδρου του 15μελούς αλλά και την κατάργηση του δικαιώματος της ψήφου καθʼ όλη τη διάρκεια της προεδρίας του.

Στο τέλος του έργου, ο λυκειάρχης Ντάνος Καρλομαγνάκης, τραβάει το αυτί του Αλέξη, αλλά το κάνει τρυφερά και του ψιθυρίζει στο αυτί:

 

 

 
Αλέξη μου, Αλέξη μου,
είσαι μεγάλος χάνος.
Δεν ήξερες αγόρι μου,
πως πάντα κερδάει ο Ντάνος;


Τρομερή ταινία! Δεν είναι;


Ο Τάκης Μπαμπέσης γεννήθηκε στα Λιόσια.
Σπούδασε στο Koukouvaounes State University.
Θεωρεί τον εαυτό του γνήσιο απόγονο του Αισχύλου (μέσω αίσχους).
Είναι οικολόγος / γυναικολόγος.
Πρωταγωνίστησε σε ερωτικές ταινίες. Μεγάλη του επιτυχία ήταν το «Φέξε μου και γλίστρησα», όπου υποδυόταν αυτόν που γλίστρησε.
Δούλεψε και ως σχολιαστής / πανελίστας.
Είναι αναρχοαυτόνομος, υπερασπιστής των μπαρμπουνιών και της πολικής αρκούδας.
Χρημάτισε αριστερός ψάλτης στον Άγιο Πατάπιο και δεξιός στην Αγία Πολυξένη τη Χαμηλοβλεπούσα.
Ως χόμπι έχει να διασκευάζει ορθόδοξους ύμνους σε ρυθμούς house και hip hop.
Σήμερα, συζεί με τις τέσσερις γυναίκες του και τα δεκαεπτά παιδιά του στο Ισλαμαμπάντ.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


17 ΣΧΟΛΙΑ

 • Bielidopoulos

  8 Ιουν 2017


  Στον αστερισμό της ρωμιοσύνης:
  https://s7.postimg.org/ab3merhxn/tsiprasdog.jpg
  Κάτι τέτοια αρέσουν στους ρωμιούς. Ο γερμανομούρης λυκειάρχης και η ανέραστη υποδιευθύντρια που πρέπει να διαπραγματευτείς μαζί του για την εκδρομή και στο τέλος κατάργηση ψήφου από τον λυκειάρχη και ανάληψη από τον ίδιο της προεδρίας του 15/μελούς όσο και απόλυτο έλεγχό του. Αντιδημοκρατική, απολυταρχική, γερμανοκρατούμενη Ευρώπη που βάζει χέρι στο ευάλωτο και απροστάτευτο προτεκτοράτο. Ντάξει τα πιάσαμε τα υπονούμενα. "Μουαμάριος παράνοια" μου μυρίζει. Προτείνω να κατοχυρωθεί ως όρος της ψυχιατρικής. Βλέπεις όταν δεν πιάνει η μπαρούφα, την μετατρέπεις σε εύπεπτο παραμυθάκι. ;)

  ΥΓ: Στα ζαβά ανώνυμα που θα βγουν να φωνιάζουν ότι δεν είναι έτσι τους απαντάω εκ των προτέρων ότι αν δεν σκαμπάζουν από κατανόηση κειμένου ας το βουλώνουν. Είναι το βέλτιστον για όσους καθόμαστε και διαβάζουμε τα αλλοπρόσαλλα σκουπιδοσχόλιά τους. Είτε ρωμέικα είτε αγγλικά έχουν σοβαρό πρόβλημα οι ρωμιοί με την κατανόηση κειμένων. Δεν είναι η γλώσσα το πρόβλημα, αλλά οι κουράδες που έχουν μέσα στο μυαλό τους.

  @43165
  http://www.iefimerida.gr/news/88159/ποιός-είναι-ο-αλέξανδρος-κολλάτος-που-έκανε-θεατρική-παράσταση-τον-παπανδρέου-στο-παρίσι
  "Μοιάζει στον πατέρα του Δημήτρη Κολλάτο, εκκεντρικό σκηνοθέτη και TV personna στην Ελλάδα"
  Εκκεντρικό καραγκιόζη θα έλεγα. Ελπίζω ο γιος να μην του μοιάζει!

 • Ανώνυμος 43165

  8 Ιουν 2017

  Όταν η τέχνη αντιγράφει την ΕΕ:
  http://www.protothema.gr/politics/article/686662/alexis-yanis-theatriki-parastasi-stis-vruxelles-kai-to-parisi/
  Μόνο για ενήλικες - Η παράσταση θα δοθεί στα ελληνικά αλλά το διεθνές κοινό θα έχει τη δυνατότητα να διαβάζει ελληνικούς υποτίτλους - Αφορά τη hardcore διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος το 2015
  Σε θεατρικό έργο μετατράπηκε η πολιτική σχέση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.
  Με... ανοιχτό το στόμα έμεναν οι επισκέπτες του κεντρικού κτιρίου της Κομισιόν το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν έπαιρναν στα χέρια τους τα διαφημιστικά φυλλάδια που μοίραζαν οι δύο Έλληνες πρωταγωνιστές της σατιρικής παράστασης «Alexis & Yanis».
  Πρόκειται για τους Αντώνη Ζιώγα, που υποδύεται τον χαρακτήρα του πρωθυπουργού και Αλέξανδρο Κολλάτο, ο οποίος υποδύεται τον πρώην υπουργό Οικονομικών. Σημειώνεται ότι ο κ. Κολλάτος υπογράφει το σενάριο και σκηνοθετεί την παράσταση, η οποία θα έχει «Παγκόσμια Πρεμιέρα» (όπως την χαρακτηρίζουν οι δημιουργεί του θεατρικού έργου) το προσεχές Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες στον χώρο «CliqueArt».
  Σύμφωνα με πληροφορίες το έργο θα... μεταφερθεί στο Παρίσι και οι δημιουργοί του σκοπεύουν να το παρουσιάσουν τον Σεπτέμβριο και στην Αθήνα. Όπως αναφέρουν στο προωθητικό υλικό η παράσταση θα δοθεί στα ελληνικά αλλά το διεθνές κοινό θα έχει τη δυνατότητα να διαβάζει ελληνικούς υποτίτλους.

 • Bielidopoulos

  8 Ιουν 2017


  Μπορείς να καταλάβεις πόσο μακάκας είναι ένας ρωμιός από το πόσες ερωτήσεις με ρυθμό πολυβόλου αμολάει. Όσο ποιο πολλά τα ερωτηματικά, τόσο πιο μακάκας είναι (43162, 43163). Μπα δεν ιδρώνει το αυτί τους. Προτεινόμενη λύση: φάτε μια κρεμούλα. Εναλλακτικά: φάτε δύο κρεμούλες.

  ΥΓ: Μπράβο Γιάννη, δείχνεις ανωτερότητα..

  @43163
  http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=4204
  01.06.2017, 20:07:59
  Συμπέρασμα: μη μιλάς μακάκα.

 • Ανώνυμος 43163

  8 Ιουν 2017

  @Bielidopoulos,
  Τι είναι μακακίες ρε μεγάλε;
  1. Οτι δεν γράφεις άρθρα;
  2. Ότι δεν ξέρεις Αγγλικά;
  3. Ότι ΕΣΥ είσαι το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του ΡΩΜΙΟΥ με το υπερτροφικό εγώ;
  4. Ότι τα σχόλιά σου δεν έχουν σχέση με τα άρθρα;
  Για σήμερα, λέω να μην ασχοληθώ άλλο μαζί σου Bielidopoulos.

  Γιάννη,
  και εγώ κάπως έτσι ερμήνευσα το αρθράκι. Πολλές φορές το χιούμορ λειτουργεί και σαν αντικαταθλιπτικό.

 • Ανώνυμος 43162

  8 Ιουν 2017

  43150 ρεεεεεε εμαθε ο τουβλος να διαβαζει Ελληνικα. ρεεε αρηθωρε τοσο αροθυρο δεν σε περιμενα. δηλαδη εσει εισαι εσαει φλουφλης;;;;
  και θελεις στα σοβαρα να σε παρουν;;; βρε τον Π αραθυρο:!!!!!!

 • Ανώνυμος 43161

  8 Ιουν 2017

  Bielidopoulos,
  δεν χρειάζεται να πας πάσο, πάω εγώ..
  Γιάννης

 • Bielidopoulos

  8 Ιουν 2017


  @43148
  Άστο μακακίες γράφεις. Την μία μετά την άλλη.

  @43150
  Τόσα κατεβατά έχω γράψει. Τόσους συνδέσμους έχω παραθέσει. Μπα δεν ιδρώνει το αυτί του ρωμιού. Το δε πινακάκι με τις συντάξεις που παρατίθεται εδώ:
  http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=4200
  προέρχεται από αυτό το σύνδεσμο:
  http://www.iefimerida.gr/news/325182/bloomberg-i-ellada-dinei-megalytero-pososto-gia-syntaxeis-stin-eyrozoni-grafima
  τον οποίο είχα παραθέσει σε σχόλιό μου πριν τρεις μήνες σε άλλο άρθρο. Το πινακάκι είναι εντελώς ξεκάρφωτο μια και καμία απολύτως αναφορά δεν γίνεται στο συγκεκριμένο άρθρο για τις συντάξεις, που αποτελούν πάγια τον πυρήνα του προβλήματος της ρωμιοσύνης. Προφανώς ο admin θεώρησε αρμόζων να παρεμβάλλει το πινακάκι με τις συντάξεις στο άρθρο του Μ.Ι. για να μετριάσει τις εντυπώσεις ενός αλλοπρόσαλλου κειμένου.
  Βλέπω βγήκαν τα βλαμμένα παγανιά.
  *παγανό < παγανός < λατινική paganus (άνθρωπος της υπαίθρου, αγρότης) < pagus (ύπαιθρος) < pango < ινδοευρωπαϊκή (ρίζα) *pehg-

  ΥΓ: Γιάννη μην τον ευχαριστείς. Μακάκας είναι. Εκτός και αν είσαι και εσύ το ίδιο. Σε αυτή την περίπτωση πάω πάσο. ;)

 • Ανώνυμος 43154

  8 Ιουν 2017

  43148,
  ευχαριστώ για θετική εκτίμηση σου, για το σχόλιο μου. Αν και προσωπικά δεν το θεωρώ άξιο ιδιαίτερης αναφοράς, αλλά συχνά πίσω από έναν αστεισμό, κρύβεται λύπη και θλίψη για πράγματα που μας προσβάλλουν σαν κοινωνία και θα μπορούσε να ήταν αλλιώς. Τουλάχιστον, εγώ έτσι εξέλαβα την ανάρτηση της Ελ. Ερευνας.
  Γιάννης

 • Ανώνυμος 43151

  8 Ιουν 2017

  @43149
  Ρε φίλε, μην τον πληγώνεις. Αφού ξέρεις πως ο Μπινελόπουλος δεν έχει πουλί.

 • Ανώνυμος 43150

  8 Ιουν 2017

  και συνεχίζω....................
  @Bielidopoulos speaking.
  Όπως λέμε Γεωργίου speaking. Τουλάχιστον αυτός ξέρει καλά το ποδόσφαιρο. Εσύ που δεν ξέρεις τίποτα γιατί πετάγεσαι σαν πορδή πάντα για να πεις τις γνωστές σου λαλακίες;
  Γράψε λεβέντη μου κανένα αρθράκι (ελληνικά, αγγλικά είπαμε δεν ξέρεις) να το διαβάσουμε να "ηδονιστούμε" (χρησιμοποιώ προσφιλή σου έκφραση). Γιατί δεν το κάνεις; Μέσα στα τόσα χρόνια που λειτουργεί αυτή η σελίδα την οποία και παρακολουθώ από την αρχή, έχεις γράψει 3 άρθρα; Ή πολλά λέω.
  Γράψε ρε φωστήρα κάτι, με βιβλιογραφία, πηγές, παραπομπές, κλπ
  Δεν μπορείς; Ή μήπως σου αρέσει να κρύβεσαι πίσω από τα ανούσια σχόλιά σου τα οποία όμως είναι εξαιρετικά χρήσιμα μιας και βγάζουν γέλιο ίσως γιατί είναι σχεδόν πάντα άσχετα με το θέμα του άρθρου.

  @fuck-bielidopoulos speaking.

 • Ανώνυμος 43149

  8 Ιουν 2017

  οι χολεριασμενοι ως εδω επονημανονοιμοι γραφιαδες.
  φτου σας κακαμαμαρα. φαι σκα.. σε πυδημα.
  ο κοσμος χανεται και εσεις το πουλι μου το ΕΓΩ μου.
  θα ειμαι εκει στο σουρσιμο με τα απταλικα γεραματα σας.
  ατακας αμπαπετσα και Χονδροπετσα παχυδερμος.

 • Ανώνυμος 43148

  8 Ιουν 2017

  Προς στιημήν @bielidopoulos νόμιζα πως είναι δικό σου.
  Μ.Ι δεν παίζει να είναι γιατί η γραφή είναι διαφορετική νομίζω.
  Εγώ πάντως γέλασα και δεν μύρισα. Εσύ μύρισες και το βρήκες να βρωμάει (;;;;;).
  Τελικά έχεις θεματάκια με τον Μ.Ι.
  Γιατί άραγε; (ρητορικό ερώτημα).
  Και πάλι μπράβο στο Γιάννη για το χιουμοριστικό του σχόλιο.

 • Bielidopoulos

  8 Ιουν 2017


  Το ξαναλέω. Δεν είναι ο Τσίπρας που κοροιδεύει τους βουλευτές του. Είναι συνεννοημένοι ώστε να πετύχουν αυτό που θέλουν: επιβίωση του κομματικού κράτους. που σημαίνει και πολιτική επιβίωση για τους ίδιους. Επίσης ο Τσίπρας παίρνει εντολές από τα γερόντια του Σύριζα, όπως Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Σταθάκης κ.λπ.

  Είναι ιδέα μου ή μήπως το χιουμοριστικό άρθρο μυρίζει Μουαμάρ Ιγνάτιος και Σία; Ε, χε, χε, χε.. Ή μάλλον καλύτερα: βρωμάει.

  @43142
  Εκεί που ο Μαρκόπουλος γράφει "χούντα των μνημονίων", έπρεπε να γράφει "χούντα των γεροντίων". Αναφέρομαι φυσικά στην παλιά γενιά της ρωμιοσύνης. Ντάξει, πού θα πάει, θα το καταλάβει κάποια στιγμή. Το αποτέλεσμα μετράει. Διότι στο τέλος όλοι οι ρωμιοί θα έρθουν στα λόγια μου. Bielidopoulos speaking.

 • Ανώνυμος 43144

  8 Ιουν 2017

  Ωραίος ο Γίαννης!
  Άντε να δούμε και τη συνέχεια.......
  Υπάρχει και μία άλλη ταινία αλλά είναι λίγο τσόντα:
  Ζωή, Ραχήλ, μας χώρισε ένας άντρας". Σκληρό λίγο αλλά καλό.

 • Ανώνυμος 43143

  8 Ιουν 2017

  Υποψιάζομαι -δηλ. είμαι σίγουρος- ότι ο Αλέξης Ξετσίπας, δεν δίνει δεκάρα αν τελικά θα γίνει αυτό που θέλει ο Ντάνος. Αυτό που θέλει ο Αλέξης, είναι να παριστάνει τον πρόεδρο του 15μελούς της Γ' λυκείου. Του αρέσει να παριστάνει την ηγέτη, και τον εξουσιαστή. Αν υποψιαστεί ότι μπορεί να εκλεγεί ξανά στο 15μελές, είναι ικανός να μείνει στην... ίδια τάξη, προκειμένο να παρατίνει τις αυταπάτες του.
  Πρότυπα του είναι- τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται- άλλοι πρόεδροι 15μελών, που έμειναν στην ιστορία σαν αναμφισβήτητοι και επί δεκαετίες ηγετικές μορφές που τόλμησαν να αμφισβητήσουν! τους διάφορους λυκειάρχες σαν τον Ντάνος. Μερικά ονόματα: Φιντέλ Πικάστρο, κομαντάντε Τσάπες, κομανταντε Κουμαδούρο κλπ.
  Κάποιοι στο σχολείο του, φρόντισαν να του ανοίξουν τον δρόμο προς την ηγεσία του 15μελούς και επειδή οι συμμαθητές του, είναι μεγάλα κορόιδα αλλά και γιατί τους υποσχέθηκε ότι θα τους σβήσει τις απουσίες και θα τους κάνει κι άλλα χατήρια, τον ψήφισαν πρόθυμα. Αυτή η γρήγορη πορεία, που ξεκίνησε εξ απαλών ονύχων, προς την εξουσιαστική επιτυχία του καλλιέργησε έναν κυνικό αμοραλισμό και όταν έγινε πρόεδρος, ξέχασε -ως είθισται- τις υποσχέσες του. Τώρα ακούγεται πως οι συμμαθητές του, θα ψηφίσουν έναν άλλο υποψήφιο- τον Κυριάκο Ματσατάκη- που τους υπόσχεται ακριβώς ότι τους υποσχέθηκε ο Αλέξης Ξετσίπας.
  Το επιμύθιο της ταινίας; Τον Ρωμιό όσο κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς..
  Γιάννης

 • Ανώνυμος 43142

  8 Ιουν 2017

  http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/686112/ti-kanate-sti-houda-kurie-kazako-/

 • Bielidopoulos

  8 Ιουν 2017


  https://www.youtube.com/watch?v=xX41outxEiU

  https://s17.postimg.org/7andmrw7j/tsipras.jpg
  https://s9.postimg.org/6lzib6ven/tsipraskastoras.jpg
  https://s1.postimg.org/sswlicu7j/gidiasyriza.jpg
  https://s9.postimg.org/otensa1e7/vaxevanis.jpg

  Είναι κοινό μυστικό ότι η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση δεν είναι για να πείσει τους βουλευτές του ότι διαπραγματεύεται όπως υποστηρίζει ο Λεβέντης ή άλλες θεωρίες που ακούγονται, αλλά για να βαρεθούν οι ξένοι να επιμένουν σε εξάλειψη συγκεκριμένων παθογενειών της ρωμιοσύνης. Και αυτές είναι πολύ συγκεκριμένες: απολύσεις στο δημόσιο και αλλαγή του φαραωνικών διαστάσεων συνταξιοδοτικού της ρωμιοσύνης. Για άλλη μια φορά δεν γίνεται λόγος για απολύσεις στο δημόσιο. Κούτσου-κούτσου, λίγο συνωμοσιολογικές θεωρίες, λίγο χτυπήματα κάτω από τη μέση, καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων, θεωρίες περί ξένων που μαλλώνουν μεταξύ τους, διάφορα πικάντικα που διαρρέουν στον τύπο και άλλα τέτοια ανατολίτικα, όλο και κάτι κερδίζουν οι ρωμιοί πολιτικάντηδες. Και στο τέλος υπογράφουν σχεδόν τα πάντα προκειμένου ως αντάλλαγμα να συνεχίζει να υπάρχει το υδροκέφαλο δημόσιο και το σκαναδαλώδες πέρα από κάθε όριο συνταξιοδοτικό. Φυσικά δεν λένε στον Τύπο ότι σκοπός τους είναι η συντήρηση πάση θυσία του υπάρχοντος εν Ελλάδι καθεστώτος, διότι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Για αυτό εξάλλου όλοι οι βουλευτές των κυβερνώντων ψήφισαν χωρίς καμία απώλεια. Η εντολή ήταν φέρε οποιαδήποτε συμφωνία προκειμένου να μην χτυπηθεί το πελατειακό/κομματικό κράτος. Και έτσι έγινε. Φυσικά το πελατειακό/κομματικό κράτος είναι ακριβώς αυτά τα δύο που προανέφερα (συντάξεις + δημόσιο). Αυτοί όχι μόνο θα ξεπουλήσουν την ιδεολογία τους, αλλά θα ξεπουλήσουν τα πάντα προκειμένου να μην χάσουν τα κεκτημένα τους. Θα τα ξεπουλήσουν όλα και θα χρεώσουν τις επόμενες γενιές. Και έλεγαν για τη χούντα ότι παρέδωσε στάχτες. Η νυν παλιά γενιά που παίρνει τις αποφάσεις είναι χειρότεροι από χούντα. Κομπλεξικοί, ανασφαλείς, φαντασιόπληκτοι, ανεξέλεγκτοι, αδίστακτοι, αδήφαγοι, θρασύδειλοι με άξεστους και αυταρχικούς γονείς άφησαν τα χωριά τους και πήγαν στις πόλεις και έγιναν αστοί. Αλλά τί αστοί. Με δύο και τρεις συντάξεις επιπέδυο Ελβετίας ο καθένας.

  Τις προάλλες ο χοντροκαζάκος κατηγόρησε ως προδότες του νέους που φεύγουν στο εξωτερικό. Έχει ένα δίκιο. Διότι ποιοι θα δουλεύουν για να εισπράττει ο ίδιος τα 4.300 το μήνα. Παράνοια.
  http://www.iefimerida.gr/news/342195/salos-me-ton-kosta-kazako-prodotes-oi-neoi-poy-feygoyn-sto-exoteriko-vinteo
  (δείτε και τα σχόλια)