ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ
Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Παναγίας, Ιωσήφ,
θείου βρέφους, αγγέλων,
πιθανώς και των τριών μάγων


Από πώληση χριστουγεννιάτικου δέντρου στο διαδίκτυο.Ο Τάκης Μπαμπέσης γεννήθηκε στα Λιόσια.
Σπούδασε στο Koukouvaounes State University.
Θεωρεί τον εαυτό του γνήσιο απόγονο του Αισχύλου (μέσω αίσχους).
Είναι οικολόγος / γυναικολόγος.
Πρωταγωνίστησε σε ερωτικές ταινίες. Μεγάλη του επιτυχία ήταν το «Φέξε μου και γλίστρησα», όπου υποδυόταν αυτόν που γλίστρησε.
Δούλεψε και ως σχολιαστής / πανελίστας.
Είναι αναρχοαυτόνομος, υπερασπιστής των μπαρμπουνιών και της πολικής αρκούδας.
Χρημάτισε αριστερός ψάλτης στον Άγιο Πατάπιο και δεξιός στην Αγία Πολυξένη τη Χαμηλοβλεπούσα.
Ως χόμπι έχει να διασκευάζει ορθόδοξους ύμνους σε ρυθμούς house και hip hop.
Σήμερα, συζεί με τις τέσσερις γυναίκες του και τα δεκαεπτά παιδιά του στο Ισλαμαμπάντ.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


9 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 47345

  26 Απρ 2019

  ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΜΠΑ-ΜΠΕ- ΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ .......ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ................

 • Ανώνυμος 46654

  31 Δεκ 2018

  Ο Μαρξ με τη ντετερμινιστική θεωρία του ιστορικού υλισμού θεωρούσε πως είχε ανακαλύψει το εργαλείο που ερμηνεύει τα πάντα, άρα όσοι το χρησιμοποιούν γίνονταν κάτοχοι της απόλυτης αλήθειας. Οι αριστεροί λοιπόν, αφού θεωρούν πως είναι αποκλειστικοί κάτοχοι της αλήθειας, θεωρούν όποιους έχουν διαφορετική άποψη προδότες και εχθρούς που διαφώτιση και μαστίγιο θα πρέπει να την ασπαστούν και αυτοί. Κομμουνισμός και φασισμός είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Οι κομμουνιστές πιστεύουν στην απόλυτη αλήθεια του προλεταριάτου του οποίου οι ίδιοι είναι η ηγεσία. Οι φασίστες πιστεύουν στην απόλυτη αλήθεια του έθνους του οποίου οι ίδιοι αποτελούν την φυσική ηγεσία.
  http://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3335727/itan-o-iisous-prosfugas

  Ναι, διότι βλέπεις ο Μαρξ ήταν κρυφός οπαδός του ολοκληρωτισμού. Ο ίδιος αν του έλεγες κάτι τέτοιο, πιθανών να το αρνιόταν, είχε ταπεινά κίνητρα ενδεχομένως. Αλλά η απόλυτη πίστη σε ένα σύστημα αρχών είναι ολοκληρωτισμός και πάνω εδώ βασίζονται τόσο η εξτρεμιστική κοινωνική ηθική των μπουρδολόγων προσωκρατικών όσο και ο ολοκληρωτισμός του κομμουνισμού.
  Αλλά για μια στιγμή ρε παλουκάρι Στούπα. Πώς στο καλό τα αμολάς έτσι στην ψύχρα. Αυτά τα πράγματα θέλουν προετοιμασία βρε αχάριστε παλιοκανίβαλε!
  (Ελπίζω πάντως κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσεις ότι μεγαλύτεροι νταβατζήδες από την νυν παλιά γενιά της ρωμιοσύνης δεν υπάρχουν. Αδίστακτοι και αυθαίρετοι όσο δεν πάει. Νταβατζήδες=υπερφασίστες.)

 • Ανώνυμος 46638

  29 Δεκ 2018

  @46636
  Τα γράφω απλά και χοντρά (αν και δεν είμαι χοντρός) για να γίνομαι όσο γίνεται καλύτερα κατανοητός στους ρωμιούς.
  Εσύ βέβαια μπορείς να γράφεις σαν να βρίσκεσαι σε αμφιθέατρο του τμήματος φυσικής του πανεπιστημίου, αλλά τότε δεν θα σε καταλαβαίνει ο περισσότερος κόσμος.
  Η εκλαίκευση είναι πολύ δύσκολος τομέας. Οι περισσότεροι που έχουν εξειδίκευση είναι ανίκανοι για κάτι τέτοιο.
  Είναι καλοί για να μιλάνε τη γλώσσα της εξειδίκευσής τους μέσα στο στενό επιστημονικό τους πεδίο, αλλά παντελώς ανίκανοι να το περάσουν στο μη-ειδικό κοινό.
  Εκεί πλέον, μόνο πολύ λίγοι σε παγκόσμιο επίπεδο μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο. ;)

 • Ανώνυμος 46636

  29 Δεκ 2018

  46633,
  πέρασαν από τότε δύο χρόνια, και είσαι ακόμη στην πρώτη δημοτικού; Τι άλλο να φανταστώ, αν κρίνω ότι χρησιμοποιείς το ίδιο ακόμη λεξιλόγιο; Αλλά, σταματάω εδώ. Δε θέλω να σου δημιουργήσω κανένα ψυχολογικό τραύμα, έτσι ανήλικο που είσαι..

 • Ανώνυμος 46633

  29 Δεκ 2018

  @46622
  Μαλακιούλες. Σε κάτι τέτοιες σαχλομπουρδίτσες καλοί είστε.
  Όταν οι φαπούλες πέφτουν βροχή, το ρίχνουμε στο τραλαλά.
  Όταν γράφω Εξάρχεια προφανώς δεν εννοώ τους κατοίκους των Εξαρχείων, αλλά μετά από 2 χρόνια ακόμα εκεί έχεις κολλήσει.
  Καλά κρασιά. Συνόδεψε τις αμπελοφιλοσοφίες με καμία κρεμούλα.

 • Ανώνυμος 46623

  27 Δεκ 2018

  αμαρτία εξομολογημένη, όλη συγχωρεμένη: οιδίποδας αντί οιδοίποδας

 • Ανώνυμος 46622

  27 Δεκ 2018

  46618,
  1ον με έχεις συνδυάσει ξανά με τα Εξάρχεια πριν δύο χρόνια.. Είχες πει θυμάμαι, πως το έκανες συμβολικά.
  2ον ένα αστειάκι έκανα, και ξεκίνησες ολάκερη ανάλυση. Ούτε τα αστεία δεν αφήνεις ασχολίαστα.. Να το προσέξεις αυτό, είναι σοβαρό (το εννοώ ).
  Τις προάλλες σου είχα γράψει κάτι για χαρούμενη επιστήμη ("la gaya scienza» ). ή για να επικαλεσθώ τον Οράτιο: "γελώντας να λέμε τα σοβαρά". Τίποτα δεν αξίζει αν δεν υπάρχει το γέλιο μέσα του. Ο μεγάλος ηθοποιός Πιτερ Σέλερς είχε πει ότι τα παντα έχουν μέσα τους γέλιο. Ακόμη και η τραγωδία του Οιδόίποδα, είδομένη από μία οπτική έχει την αστεία πλευρά της (όπως το θυμάμαι, μετά από τόσα χρόνια που πέρασαν).

 • Ανώνυμος 46618

  27 Δεκ 2018

  "ο Ανατολίτης Θεός"
  Νάτος ο επιμένων ρωμιός. Διότι: ο επιμένων ελλη-νικά!
  Θα το γράψει και θα το ξαναγράψει στα μουλωχτά μέχρι να τι πιστέψει και ο ίδιος. Όπως το αστέρι που προσβλέπει σε ξένες επεμβάσεις στη ρωμιοσύνη.
  Ρίξε μια ματιά εδώ, σχόλιο 46605:
  https://www.freeinquiry.gr/single-post.php?id=4448
  Ανατολίτης θεός, δηλαδή εσείς οι λόγιοι διανοητές του βόθρου των Εξαρχείων (ιστορικός υλισμός, αναγκαιότητα, σκοπιμότητα, νομοτέλεια κ.λπ.) είστε δυτικοί να υποθέσω.

  Ο χριστιανισμός, ξεκινώντας από τον πρωτοχριστιανισμό των τριών-τεσσάρων πρώτων αιώνων, διαμορφώθηκε σταδιακά και πέρασε από σαράντα κύματα για να πάρει τη μορφή που ξέρουμε σήμερα. Στο πολυεθνικό περιβάλλον των πόλεων (Αλεξάνδρεια, Αντιόχεια, Έφεσος, Κόρινθος, Ρώμη κ.λπ.) έλαβε χώρα μια τεράστια ζύμωση ιδεών, ιδεολογιών και πολιτισμικών συγκριτισμών. Η ρωμαίοι κατακτώντας τα παράλια της Μεσογείου, εξαφάνισαν την πειρατεία και την μετέτρεψαν σε ρωμαική λίμνη (mare nostrum), μεταφοράς εμπορευμάτων, ανθρώπων και ιδεών. Ανακατεύοντας μέσο πλατωνισμό, νεοπλατωνισμό, γνωστικισμό, μιθραισμό, ζωροαστρισμό, αιγυπτιακή βίβλος των νεκρών, δωδεκάθεο, λατρεία Ήλιου, τελετουργίες ρωμαίων αυτοκρατόρων, αρχαία ελληνικά μυστήρια και έθιμα και ποιος ξέρει τί άλλο, εντέλει κατάφεραν να διαμορφώσουν όπως-όπως μια πολιτικο-θρησκευτική ιδεολογία πασπαρτού. Αναμενόμενο ήταν άπαξ και έγινε κράτος εν κράτει να περιθωριοποήσει μέχρι εξαφανισμού όλες τις άλλες φιλολογίες. (Γράφω φιλολογίες, διότι ως τέτοιες πρέπει να τις μελετάμε και όχι να σκαλίζουμε να βρούμε φιλοσοφικό ή επιστημονικό υπόβαθρο). Δημιούργημα της ρωμαικής αυτοκρατορίας και συνεχιστής της ήταν ο χριστιανισμός.
  Διόλου τυχαίο ότι ο Ιουλιανός όταν θέλησε να δημιουργήσει ένα αντίπαλο προιόν/δέος, έκανε και αυτός ένα συμπίλημα ιδεολογιών και ιδεών. Μάλιστα το ότι ενσωμάτωσε την φιλανθρωπία και κοινωνική αλληλεγγύη στο σύστημά του δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει. Οποιαδήποτε υποψήφια θρησκεία για την αυτοκρατορία θα έπρεπε να τα συμπεριλάβει αυτά αν ήθελε να επιβιώσει. Διότι η οικονομική δυσπραγία και ανασφάλεια των κατοίκων της ήταν πολύ μεγάλη και η φιλανθρωπία/ελεημοσύνη/αλληλεγγύη ήταν μια κάποια λύση για την εποχή. Π.χ. η αυτοκρατορία στηριζόταν στις λεγεώνες που τις εξασφάλιζαν μέσω επεκτατικών πολέμων: πρώτον δούλους, δεύτερον και κυριώτερο νέα εδάφη με ορυχεία ασημιού και χρυσού για την κοπή νομισμάτων. Οι βασικές δηλαδή κινητήριες δυνάμεις της αυτοκρατορίας ήταν δύο: δούλοι, πολύτιμα μέταλλα για κοπή νομισμάτων. Ο αριθμός των λεγεώνων συνεχώς αυξανόταν, μαζί με τους μισθούς τους και την απαίτηση για σίτησή τους και το δηνάριο αργά, αλλά σταθερά, υποτιμόταν χωρίς σταματημό, παράγοντας φαινόμενα που κάποια αναλύονται εδώ:
  https://www.eleytheriagora.gr/plithorismos-kai-i-ptosi-tis-romaikis-aftokratorias/

  "Η προσπάθεια που κατέβαλε σε αυτή τη γενικότερη ανανέωση που επιχείρησε, αποτελούνταν από μια ιδιότυπη ενοθεϊστική σύνθεση χριστιανικής οργάνωσης, με Μιθραϊκό θεό, νεοπλατωνική θεολογία και παγανιστική λατρεία με θεουργικές τελετές."
  https://el.wikipedia.org/wiki/Ιουλιανός

  "Σύμφωνα με τον καθηγητή Βλάση Φειδά, η ενοθεϊστική θρησκειακή σύνθεση του Ιουλιανού είχε θεό μιθραϊκό, θεολογία νεοπλατωνική και οργάνωση χριστιανική, ενώ διατήρησε πολλά στοιχεία του ειδωλολατρικού πανθέου. Ο βασιλεύς Ήλιος ήταν ο υπέρτατος θεός, η ελληνική φιλοσοφία ήταν η πνευματική υποδομή της νέας θρησκείας και η ειδωλολατρική λατρεία η μόνη παραδεκτή για τη διάπλαση των ηθών, ενώ για το ιερατείο επεφύλασσε τελετουργικά και διδακτικά καθήκοντα. Ωστόσο, ο Ιουλιανός είχε βαθιά γνώση του χριστιανισμού και μεγάλο θαυμασμό για την κοινωνική του αλληλεγγύη."
  https://www.sansimera.gr/biographies/176

 • Ανώνυμος 46617

  27 Δεκ 2018

  Χα χα χα! Αν και θεωρώ πως η περισσότερο εγγυημένη εμφάνιση, είναι αυτή των τριών μάγων. Λίγο τα δένδρο, λίγο οι μαγικές τους ικανότητες και εμφανίζονται πάντα πρώτοι. Και μετά, το θείο βρέφος.
  Από αυτούς έμαθε ο Ανατολίτης Θεός, ότι θα γίνει πατέρας.
  Ισως, να εθύνεται η ποιότητα του. Μάλλον είναι κιούσπα, μπουρούχα. Γι' αυτό..