ΤΟ
ΑΓΝΩΣΤΟ
1821

Η αποστασία
των ρωμιών


«Τότε ελυμαίνοντο οι κλέφτες,
οι τε Κολοκοτρωναίοι Θεόδωρος και Ιωάννης αδελφοί,
ο Γιώργης από τον Αετόν της Τριφυλίας
και ελήστευον πάντοτε τους ομοφύλους των χριστιανούς
και είχον άσυλον τα Πηγάδια και την Μάνην.
Εκεί είχον το άσυλόν των και ηνάγκαζον δια της ληστείας
τους προεστούς δια να τους βάνουν αρματολούς
κι ότι δήθεν ούτοι να εμποδίζουν την τε ληστείαν
και τη ζωοκλοπήν από τον τόπον και κατά καιρόν
τους έβγαναν και μπουγιουρδί του πασιά
ως τοιούτους διοριζόμενοι.
Αλλʼ όταν τους έκοβαν τα χάρτζια ταύτα
ήτοι τους λουφέδες των,
εθύμωναν και ήρχιζαν την παλαιάν τους τέχνην
με περισσότερην επίτασιν...
Όταν τους έπαυαν εγένοντο θηριωδέστεροι...
Εις τούρκον ποτέ δεν έβανον χέρι,
διότι εσκληρύνοντο και τους κατεδίωκον.
Ευχαριστούντο και οι τούρκοι, ότι οι κλέφται
ελήστευον τους ομοθρήσκους των χριστιανούς».
   Στρατηγού Π. Παπατσώνη:
«Απομνημονεύματα από των χρόνων
της Τουρκοκρατίας μέχρι της βασιλείας Γεωργίου Α΄»,
σελ. 35-36.


Ποιά ήταν τα κίνητρα αυτών, που ξεσηκώθηκαν το ʼ21; Γιατί το έκαναν; «Για του Χριστού την πίστιν την αγίαν και της πατρίδος την ελευθερίαν»; Ήταν εθνικά τα κίνητρά τους ή θρησκευτικά ή και τα δυο μαζί, όπως κατά κόρον προπαγανδίζεται από τη δημιουργία του κράτους και εντεύθεν; Ή μήπως ήταν κοινωνικά / ταξικά, όπως υποστηρίχθηκε αργότερα, από ορισμένους αριστερίζοντες θεωρητικούς;

Τίποτε από τα παραπάνω. Μοναδικός στόχος των εξεγερμένων ήταν οι περιουσίες (χωράφια, χρυσαφικά κ.λπ.) των ανυπεράσπιστων εκείνη την εποχή  μουσουλμανικών οικογενειών στην Πελοπόννησο, δεδομένου, ότι ο οθωμανικός στρατός ήταν απασχολημένος με τον Αλή Πασά στην Ήπειρο.
    
Αν ανατρέξουμε στα κείμενα, που μας άφησαν οι ίδιοι οι «αγωνιστές» του ʼ21 (απομνημονεύματα κ.ά.) ή στα χρονικά, που έγραψαν διάφοροι ξένοι αξιωματικοί και φιλέλληνες, θα βρούμε απίστευτες περιγραφές, που μαρτυρούν, ότι ο μοναδικός σκοπός των ξεσηκωμένων ήταν το πλιάτσικο. Αρβανιτόβλαχοι κ.λπ. επήλυδες στο σύνολό τους εξάλλου, δεν είχαν καμία ελληνική εθνική συνείδηση, αλλά ενεργούσαν με εντελώς ταπεινά κίνητρα.
     
Ενώ κέρδιζαν σε μάχες, άφηναν τους οθωμανούς, που κατεδίωκαν, πολλές φορές να φεύγουν και ασχολούνταν με τη λαφυραγωγία αλληλομαχώντας άγρια μεταξύ τους. Πολιορκούσαν τα κάστρα ανυπομονώντας πότε θα πέσουν, γιατί λαχταρούσαν να σφάξουν τους οθωμανούς (άνδρες, γυναίκες, παιδιά αδιακρίτως), ώστε να προσπορισθούν τα τιμαλφή τους (κοσμήματα, οικιακά είδη κ.λπ.). Δεν άφηναν –κυριολεκτικά– ούτε καρφί στον τοίχο! Άνοιγαν ακόμα και τους οθωμανικούς τάφους.
     
Για το δημόσιο ταμείο δεν περίσσευε βέβαια τίποτε, γιʼ αυτό σύντομα αναγκάστηκαν να αρχίσουν τα δάνεια από το εξωτερικό. Κι αυτά όμως, τα διαγούμιζαν οι «ημέτεροι» κι έτσι πάλι με άδειο ταμείο έμεναν, αλλά επιπλέον ήταν και χρεωμένοι. Νοοτροπία και καταστάσεις, που διαιωνίζονται έκτοτε και φτάνουν με ολέθρια αποτελέσματα μέχρι τις μέρες μας.


240 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


78 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 50635

  27 Μαρ 2021

  Συγνώμη, υπήρξε ποτέ πόλεμος χωρίς νεκρούς, χωρίς σφαγές, χωρίς λεηλασίες, χωρίς "πλίατσικο" ? Μα είμαστε με τα καλά μας ή πιστεύουμε στην παρθενο-γέννεση ? Κύριε Λαζαρη είναι ως μηχανικός να υποστηρίζει το "αεικίνητο" . Πάντα υπάρχουν τριβές! Διαβάστε λίγο θερμοδυναμική, μην γίνεστε Τσίπρας! Οι Επαναστάσεις δεν είναι εκδηλώσεις Ανθρωπισμού, είναι ένοπλες και βίαιες εξεγέρσεις μαζών...... Αιδώς Αργείοι

 • Ανώνυμος 49161

  4 Ιουλ 2020

  Και πολύ καλά έκαναν αφού αυτά που έπαιρναν τους ανήκαν ανέκαθεν αφού τους τα απομυζούσε ο σουλτάνος με φόρους για να τρώνε και να έχουν ζωή χαρισάμενη οι εγκάθετοι και κατακτητές ακόλουθοι του. Μοιάζει με την επανάσταση των μποσεβίκων που έβρισκαν τους πλούσιους και τους σκότωναν, τους έπαιρναν την περιουσία και τη μοίραζαν μεταξύ τους. Μπροστά οι Έλληνες. 100 ολόκληρα χρόνια μπροστά από τους κομμουνιστές της σοβιετικής ένωσης.

 • Ανώνυμος 49155

  1 Ιουλ 2020

  Θα ήθελα να μας ενημερώσετε και για τη γενοκτονία του Γολοντομόρ. Υπάρχουν πηγές και εκεί αρκετές από ανθρώπους που τα έζησαν.

  Ευχαριστώ

 • Ανώνυμος 48415

  4 Φεβ 2020

  Ανιστόρητοι βρομιάρηδες ανθέλληνες αριστεροί

 • Ανώνυμος 47987

  1 Οκτ 2019

  " Μοναδικός στόχος των εξεγερμένων ήταν οι περιουσίες (χωράφια, χρυσαφικά κ.λπ.) των ανυπεράσπιστων εκείνη την εποχή μουσουλμανικών οικογενειών στην Πελοπόννησο, δεδομένου, ότι ο οθωμανικός στρατός ήταν απασχολημένος με τον Αλή Πασά στην Ήπειρο."
  Δόξασοι ο Θεός που αυτοι δεν ήταν κακακες!!!!
  Επίσης ο μπαμπας χούφτωσε την μαμά πριν την διακορευση !!!! Μόλις έμαθα ότι έτσι γεννιούνται τα μωρά και δεν τα φέρνει ο πελαργός!!!!

 • Ανώνυμος 47140

  24 Μαρ 2019

  Στην πραγματικότητα, όμως, οι κινηματογραφικές παραγωγές, με θέμα το ’21, είναι ελάχιστες, καμιά δεκαριά, και οι περισσότερες πλέον θεωρούνται «καλτ», για να αποφευχθούν οι χαρακτηρισμοί που τους αξίζουν. Χωρίς υπερβολή, εκτός απ’ ορισμένες εξαιρέσεις, ήταν ταινίες ιδιαίτερα χαμηλής ποιότητας, με κακογραμμένο σενάριο σχεδόν πάντα, παραγωγές που έδειχναν τη φτώχεια τους και την προχειρότητά τους, τις περισσότερες φορές προπαγανδιστικές, με ηρωικές φανφάρες, που έφταναν στο γκροτέσκο, παρουσιάζοντας Έλληνες και Τούρκους μονοδιάστατα, σχεδόν γραφικά και φυσικά μακριά από την ιστορική αλήθεια, αν και αυτό όταν πρόκειται για κινηματογράφο είναι το μικρότερο ελάττωμα – δείτε και το πλήθος των αμερικανικών ταινιών για τους ινδιάνους ή τον αμερικανικό εμφύλιο.
  Και όμως, η επανάσταση του ’21 θα μπορούσε να είναι μια σπουδαία ευκαιρία για αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσες ταινίες, καθώς εκτός από τον πλούτο των γεγονότων, έχουμε σπάνιου ενδιαφέροντος χαρακτήρες, σύνθετες προσωπικότητες, που υπήρχαν κυρίως στην ελληνική πλευρά, αλλά και από την τουρκική. Επίσης, υπάρχουν πολυεπίπεδα κοινωνικά και προσωπικά ζητήματα που θα μπορούσαν να αναδείξουν το χαρακτήρα, τις χάρες και τα ελαττώματα της φυλής, τις παθογένειες της χώρας, αλλά και αυτό που έχουμε συνηθίσει να λέμε «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει…»
  Είναι αξιοσημείωτο ότι υπάρχουν μορφές του Αγώνα, όπως ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, ο Αθανάσιος Διάκος, ο Μακρυγιάννης κ.ά., που είναι εξαφανισμένες από τις ταινίες του είδους, λες και θα ενοχλούσαν ένα σύστημα αξιών, αλλά και θα χάλαγαν τις προτεραιότητες ή το αστικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκονταν οι παραγωγοί της εποχής. Υπάρχει βεβαίως ακόμη ένα πρόβλημα, καθώς οι περισσότερες ταινίες γυρίστηκαν στην παρακμή του λεγόμενου εμπορικού ελληνικού κινηματογράφου και μάλιστα όταν έκαναν κουμάντο στα πλατό οι συνταγματάρχες και τα σενάρια τα εξέταζαν οι κολαούζοι των χουντικών, πολλές φορές και οι λοχίες που εμπνέονταν από τα κηρύγματα μίσους των επιφανών εκπροσώπων της δικτατορίας.
  https://www.in.gr/2019/03/23/entertainment/cinema/epanastasi-tou-21-ston-elliniko-kinimatografo/

  ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ!
  Ραγιάδες μου!!
  Με την ευγενική χορηγία της Hell-ass Productions Unlimited.

  1821 «Ο Εθνικός Μύθος» SKAI E8:
  https://www.youtube.com/watch?v=uHkG1ZtUs4M

 • Ανώνυμος 47098

  13 Μαρ 2019

  Να δοθεί όμως και κάποια στοιχειώδης πρωτογενής πληροφόρηση:
  Με την τουρκική ονομασία Χαϊνί Ζορμπαλίκ, που σημαίνει "κακόπιστη αποστασία" χαρακτηρίστηκε εξαρχής στα επίσημα έγγραφα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ως ανυπακοή προς την Υψηλή Πύλη.

 • Ανώνυμος 47089

  12 Μαρ 2019

  https://www.iefimerida.gr/news/483667/i-epanastasi-toy-1821-mesa-apo-emvlimatikoys-pinakes-syllogon-tis-tte-ethnikis-kai-alpha

 • Ανώνυμος 46725

  14 Ιαν 2019

  - "Μοναδικός στόχος των εξεγερμένων ήταν οι περιουσίες (χωράφια, χρυσαφικά κ.λπ.) των ανυπεράσπιστων εκείνη την εποχή μουσουλμανικών οικογενειών στην Πελοπόννησο".
  Συγνωμη ο έγγειος πλούτος δεν είναι η αιτία των γεωργικών εξεγερσεων ?
  -"αλλά ενεργούσαν με εντελώς ταπεινά κίνητρα".
  Δεύτερη Συγνώμη, μα και στην γαλλική επανάσταση των υψηλών ιδεωδων η κουμούνα που έστελνε στην γκιλοτίνα κόσμο ενεργούσε με "υψηλόφρονα" κίνητρα?

 • Ανώνυμος 46667

  2 Ιαν 2019

  @ 43411. Αναφορικά με το Εθνολογικό οι απόψεις που αναφέρεις συμπίπτουν στα περισσότερα σημεία και με τον σύγχρονο Ορισμό του Εθνους. Άναφορικά με το φυλετικό η συγχρονη Βιογενετική αρχίζει σιγά σιγά να αποσαφηνίζει τις συγγένειες των σημερινών Λαών, όπου για να μην το κουράζουμε Ελληνες Ιταλοί Αλβανοί και παράλιοι της Μ.Ασίας έχουν συγγένεια, ενώ οι σύγρονοι Έλληνες έχουν σημαντική γενετική ομοιότητα με του Μυκηναίους, (περιοδικό Nature) κάτι που δεν έχουν πχ οι Αιγύπτιοι.
  Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που όταν η Πραγματικότητα δεν Συμφωνεί μαζί τους τόσο το χειρότερο με την πραγματικότητα. Και όπως ακριβώς το διατύπωσε κάποια καθηγήτρια ΕΜΠ πήραν την κυβέρνηση και τωρα επιθυμούν να πάρουν την εξουσία (του μυαλού μας).
  Εν τούτοις η αμφισβήτηση είναι ο καλύερος δρόμος για την βεβαιότητα.

 • Ανώνυμος 44416

  20 Δεκ 2017

  Στην Κρήτη, όσους Κρητικούς ασπάστηκαν τον Μουσουλμανισμό, έλεγαν πως τούρκεψαν και ονομάστηκαν Τουρκοκρητικοί

 • Ανώνυμος 43679

  16 Αυγ 2017


  "Ο απώτερος στόχος αυτών των μεθοδεύσεων είναι προφανής: Η μετάθεση των πολιτικών ευθυνών για την οικονομική καταστροφή που προκάλεσε η πελατειακή διαχείριση της εξουσίας σε μη πολιτικά πρόσωπα. Πόσο βολικό θα ήταν να πιστοποιηθεί ότι όλη η κρίση ήταν μία φούσκα που θα είχε αποφευχθεί αν κάποιοι τεχνοκράτες με ύποπτες προθέσεις δεν είχαν φουσκώσει το έλλειμμα του 2009! Θα επιστρέφαμε έτσι στην ανέμελη εποχή της αστακομακαρονάδας, των επιδομάτων τυφλότητας σε ταξιτζήδες, των συντάξεων που ξεπερνούν το 100% του μισθού χωρίς όρια ηλικίας, των φόρων υπέρ τρίτων, και τόσων άλλων πρακτικών του πελατειακού κράτους που χρηματοδοτήθηκαν με δανεικά από τις αγορές! Στηλιτεύοντας τον πρόεδρο της στατιστικής αρχής, η υπόθεση Γεωργίου εξυπηρετεί θεωρίες συνωμοσίας που μονίμως μετακυλύουν τις ευθύνες για την κρίση σε τρίτους - Μέρκελ, Σόιμπλε, ΕΚΤ, ΔΝΤ,κατά περίπτωση."
  http://www.capital.gr/arthra/3146736/upothesi-andrea-georgiou-anazitontas-allothi-gia-tin-krisi

  http://www.capital.gr/epikairotita/3232701/germanika-mme-oikogeneiokratias-sunexeia-epi-suriza-anel

 • Ανώνυμος 43466

  16 Ιουλ 2017

  ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΟΣ ΒΛΑΚΕΙΑ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ(ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ) ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΠΟΥ ΕΝΕΣΚΗΨΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ.

 • Ανώνυμος 43437

  10 Ιουλ 2017

  41884, 40741 αυτός παραέγινε ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. τον δωρίσανε φαίνεται το τρίτο το........γιαυτό ΧΑΧΑΧΑνίζει ο ΧΕΧΕΧΕστης.

 • Ανώνυμος 43411

  6 Ιουλ 2017

  Eννοειται οτι δεν ειμαστε καθαρη φυλη αφου καθαρη φυλη λιγο πολυ δεν υπαρχει πουθενα στον πλανητη. Πολλοι π.χ. φανατικοι ναζιστες δηλ. υπεραμαχοι της πλεον ακραιας ιδεολογιας καθαροτητας του αιματος που μας ειναι ιστορικα γνωστη, ειχαν στην πραγματικοτητα ονοματα που δηλωναν Κελτικη η Σλαβικη καταγωγη. Παραδειγμα ο φονιας και αλκοολικος Ντιρλεβανγκερ που φερει το ονομα του χωριου καταγωγης του (Dirlewang). Το τοπωνυμιο αυτο ομως δεν ειναι παλαιογερμανικης προελευσης αλλα κελτικης. Και ουτε ειναι παραξενο κατι τετοιο αφου η περιοχη στην οποια βρισκεται το χωριο κατοικουνταν ιστορικα απο Κελτες πριν γερμανοποιηθει. Θα μπορουσα να αναφερω πολλα παραδειγματα επιφανων ναζιστων με ξενικα ονοματα αλλα δεν ειναι της παρουσης.

  Φυσικα και ειμαστε αναμεικτοι με πολλους λαους αλλα δεν ειναι δυνατον να μην γινεται δεκτο οτι δεν υπαρχει καμια φυλετικη συνεχεια με τους αρχαιους κατοικους του Ελλαδικου χωρου. Δεν εχει σημασια οτι μεσολαβησαν μυριες οσες προσμειξεις με αλλους λαους εκτοτε. Αν εγω τεκνοποιησω με μια γυναικα ζουλου και ο γονος τεκνοποιησει με εσκιμοους και η επομενη γενεια με εναν μπαγκλαντεσιανο και μετα με εναν αμερινδιο και ουτω καθ' εξης, τιποτε απο αυτα δεν θα παιζει ρολο. Ολοι απογονοι μου θα ειναι και εγω προγονος τους. Ειναι αλλο λοιπον να λεει κανεις (και ορθα) οτι δεν υφισταται αδιασαλευτη συνεχεια με τους "αρχαιους Ελληνες" και αλλο να λες οτι δεν εχουμε καμια σχεση απολυτως με αυτους. Εχουμε και παραεχουμε. Τωρα αυτο μας κανει καλυτερους; Οχι βεβαια αφου το "μεγαλειο" δεν εχει σχεση με τα γονιδια. Αυτο το πιστευουν μονο οι υπερμαχοι του φυλετισμου.

  Δυστυχως σε αυτη την χωρα δεν πασχουμε μονο απο συμπλεγμα ανωτεροτητας αλλα και ενα ισχυρο συμπλεγμα κατωτεροτητας. Και στις δυο περιπτωσεις ωστοσο ο επαρχιωτισμος παραμενει γνησιως Ελληνικος. Ο πραγματικος λογος για την αδυναμια μας δεν ειναι η ''ελλειψη παιδειας'' και αλλες τετοιες ηθικοπλαστικες ανοησιες. Ο βασικοτερος ειναι το πολυ μικρο εθνικο δυναμικο μας. Αμα οι Βυζαντινοι που ανοητως λοιδορειτε για την θρησκεια τους δεν ειχαν χασει τη Ανατολια σημερα θα ειμασταν βαρυνον εθνος στον κοσμο οπως αλλωστε ειναι η Τουρκια ασχετως του τι πιστευεις γι αυτην. Σε αυτην την περιπτωση τα κομπλεξ που παρουσιαζετε πολλοι δεν θα ειχαν λογο υπαρξης.

 • Ανώνυμος 41884

  28 Μαρ 2017

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΧΟΙ ΕΝΑΝΤΥ ΤΩΝ ΟΜΟΔΟΞΩΝ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΕΜΕ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΟΣΟ "ΜΑΓΚΕΣ" ΕΙΜΑΣΤΕ.

  ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΞΕΝΗ ΓΗ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΓΙΑ ΓΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 • Ανώνυμος 41862

  27 Μαρ 2017

  Ανώνυμος 41774 τρολλάρεις, τώρα το είδα αναλυτικότερα, το μυνημα απο Ανώνυμος 41822 πήγαινετε στους νεο-ρωμιούς και όχι σε εσένα, καλό βράδυ.

 • Ανώνυμος 41822

  25 Μαρ 2017

  Ανώνυμος 41774

  Προς το παρών συνεχείστε να γλεντοκοπάτε αδιαφορόντας για τον πλησίον σας εσείς οι "δυστυχισμένοι".
  Συνέχεισε την διαδικτιακή σου "επανάσταση", μαγκάκι του πληκτρολογίου.
  Αα και που είσαι "έλληνα", τους χαιρετισμούς μου στους "Αρκάδες", απογόνους αλβανών, αθιγγάνων, τούρκων και σλάβων.

 • Ανώνυμος 41774

  22 Μαρ 2017


  Θα ζωντανέψουν πρόσωπα και γεγονότα του ΄21, η καθημερινότητα που επικρατούσε τότε, αλλά και πώς συνθλίβονταν οι χαρές, οι λύπες και τα όνειρα των Ελλήνων κάτω από το ζυγό του δυνάστη κατακτητή με την απουσία κάθε έννοιας ελευθερίας. Αγαπητοί Αρκάδες συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, φίλες και φίλοι της Αρκαδίας, με τη συμμετοχή μας θα αποτίσουμε τιμή και δόξα στους πρωταγωνιστές της παλιγγενεσίας.
  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=867645
  lol

 • Ανώνυμος 41224

  28 Φεβ 2017

  Roma ke italia itan komati tis illirias, oli arkea romaiki ke elliniki glosa vjeni me tin alvaniki glosa, pu ine peripu i arkea illiriki glosa. Elliniki ke romaiki glosa ine enosi alvanikon lekson, fenomeno pu e gjine stin arkeotita, otan graftike i glosa. Kathe lexi ine mia olokliri frasi apo alvanikon lekson.

 • Ανώνυμος 40669

  21 Ιαν 2017

  "Εκεί είχον το άσυλόν των και ηνάγκαζον δια της ληστείας τους προεστούς δια να τους βάνουν αρματολούς κι ότι δήθεν ούτοι να εμποδίζουν την τε ληστείαν"

  Πουλούσαν "προστασία" λοιπόν, όπως κάνουν σήμερα οι νονοί της νύχτας.

 • Bielidopoulos

  8 Ιαν 2017


  "Συχνάζει στον Όλυμπο στην περιοχή "Πριόνια" που λαδώνει τα ηχομαγνητικά κανόνια των ΕΛ και αδειάζει τους βόθρους με υπερόπλα Τέσλα, σε κούφιες σπηλιές όπου ψάχνει να βρει Βριλ, τσουπακάμπρα και ένα τσακμάκι που του είχε χαρίσει ο Ήφαιστος σε ένα ρεβεγιόν αλλά του έπεσε"
  http://frikipaideia.wikia.com/wiki/Ανέστης_Κεραμυδάς
  lol

 • Ανώνυμος 40556

  7 Ιαν 2017

  Βαθυστόχαστη σκέψη σκατοσακούλας περί παραλλήλων κόσμων....
  αρκετά μόλυνες ανεξέλεγκτα.....αυτό το σύμπαν....
  ΄που μου θές και παλάλληλα.....περισπούδαστο κατακάθι....
  εσύ ειδικά είσαι υπόθεση μιάς μάνικας υπό πίεση .....
  έτσι διαλύονται τα περιτώματα......

 • Bielidopoulos

  6 Ιαν 2017


  Είπε ο 40529 και μετά ξαναβύθισε το κεφαλάκι του στο βόθρο στον οποίο πλατσουρίζει, ε το παράλληλο σύμπαν στο οποίο ζει εννοούσα (νιρβάνα) βρε!

 • Ανώνυμος 40529

  5 Ιαν 2017

  Ένας απέραντος βόθρος χωρίς πάτο εδώ μέσα ........
  με αρθρογραφούντες παπάρες....και συγγραφονομίζοντες κουράδες.....
  Επέστρεψε σε αυτό το "ρωμιοκράτος" ότι σου έδωσε.....
  (σε μπικικίνια εννοώ)......και μετά βγάζε όλα τα ανώμαλα εσώψυχα σου........ ρε σκατοσακούλα......
  Μην ανησυχείς πάντως......ακούγεται το κράξιμο που βγάζεις,όπως οι μπουρμουλήθρες που ανεβαίνουν από τον πάτο του οχετού.....

 • Bielidopoulos

  26 Δεκ 2016


  Οι ρωμιοί πάσχουν από σύνδρομο καταδίωξης (2):
  "Ειδικά για τον Σόιμπλε είπε πως πιστεύει ότι θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση. «Με την Ελλάδα ο Σόιμπλε έχει μια διπλή εμμονή: Αφενός θέλει να υποφέρει, γιατί πιστεύει ότι αν υποφέρεις, στο τέλος γίνεσαι πιο δυνατός και αφετέρου του δίνει τη δυνατότητα να ξαναβάλει το θέμα του Grexit και της αναδιαμόρφωσης της ευρωζώνης σε ένα πιο κλειστό σύστημα πλουσίων χωρών του βορρά, με χώρες πρώτης και δεύτερης διαλογής», συνέχισε."
  http://www.naftemporiki.gr/story/1187516/st-kouloglou-o-soimple-thelei-na-riksei-tin-kubernisi

 • Ανώνυμος 40374

  16 Δεκ 2016


  Προσπάθησαν κατά καιρούς κάποιοι κακοποιοί μεμονωμένα ή οργανωμένες ομάδες να φτιάξουν αυτό που λέμε καρτέλ. Ομως, ποτέ δεν υπήρξε μεγάλη εγκληματική ομάδα που να κράτησε τη διακίνηση ναρκωτικών επί μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό κατά τη γνώμη μου οφείλεται σε δύο λόγους. Πρώτον, στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να ανθήσει οργανωμένο έγκλημα με την παραδοσιακή μορφή γιατί όλοι θέλουν να είναι αρχηγοί. Αυτός είναι ίσως ο βασικός λόγος που στην Ελλάδα δεν είχαμε μαφία όπως της Ιταλίας ή της Κολομβίας.
  http://www.hommemagazine.gr/article.asp?catid=30715&subid=2&pubid=64760881

 • Bielidopoulos

  15 Δεκ 2016


  http://www.ethnos.gr/politiki/arthro/adonis_apateona_gaidouri_kota_leirati_polakis_re_pseuti_eisai_me_ton_soimple-64760696/
  Τελειώνουν τα λεφτά Άρη!
  http://www.slang.gr/lemma/5044-einai-polla-ta-lefta-ari
  ;)

 • Bielidopoulos

  15 Δεκ 2016


  άλλο Μπραχάμι κι αλλο Μαϊάμι
  Όπως λέμε: άσχετο. Όπως έλεγε και η Πέπη, άλλο κότα κι άλλο ντακότα. Όπως λέμε άλλο ντάλα, κι άλλο της Παρασκευής το γάλα, άλλο Λοζάνη κι άλλο Κοζάνη κλπ.
  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
  - Η μουσική του Ζαμπέτα αποτελεί μουσική συνέχεια της μουσικής του Μπετόβεν.
  - Ώπα φίλε. Τζάζεψες; Άλλο Μπραχάμι κι άλλο Μαϊάμι!
  http://www.slang.gr/lemma/5163-allo-mpraxami-ki-allo-maiami
  ;)

 • Bielidopoulos

  15 Δεκ 2016


  http://www.in.gr/entertainment/cinema/news/article/?aid=1500120998
  Λέει: Οι ταινίες της εβδομάδας: Star Wars και Αθερίδης.
  lol
  Όπως λέμε τί Λωζάνη τί Κοζάνη! Βρε μανία με την Ελβετία που έχουν οι χατζηέλληνες!

 • Ανώνυμος 40356

  15 Δεκ 2016


  Με μια ανάρτηση στο Facebook, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η Ακρόπολη διασώθηκε χάρη στους Αλβανούς», απαντά στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εντι Ράμα, για το ζήτημα της Χειμάρρας.
  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=114224392

 • Bielidopoulos

  14 Δεκ 2016


  "Δύο ελληνικές αρχαιολογικές αποκαλύψεις, οι δεσμώτες του Φαλήρου και ο σκελετός που βρέθηκε στο ναυάγιο των Αντικυθήρων, εντάσσονται από το διεθνές, έγκυρο περιοδικό ARCHAEOLOGY στις κορυφαίες δέκα αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 2016. "
  http://www.ethnos.gr/politismos/arthro/stin_ellada_oi_dyo_apo_tis_10_koryfaies_arxaiologikes_anakalypseis_tou_kosmou-64757102/

  Πολύ σκελετίλα. Μάλλον αρέσει στους ρωμιούς!

  "Ωστόσο, ο Ζουράρις επέμεινε, δηλώνοντας πως «επί 3.000 χρόνια κερδίζουμε και χάνουμε νησιά, το θέμα είναι να μην χάσουμε τη γλωσσά μας» συμπληρώνοντας πως η ελληνική γλώσσα «τελεί υπό απειλήν»."
  http://www.ethnos.gr/politiki/arthro/asyllipti_dilosi_zourari_kai_na_xasoume_merika_nisia_den_peirazei-64757763/

  Ζουρλάρη καραγκιόζη, Τσίπρα μακάκα, Κυριάκο αρλεκίνο!

  http://www.ethnos.gr/oikonomia/arthro/esm_pagonoun_ta_metra_gia_to_xreos_meta_tis_eksaggelies_tsipra-64757885/
  Ωραία. Τώρα θα βγει ο κωλοτούμπας μπούλης πρωθυπουργός της ρωμιοσύνης και θα λέει ότι οι ευρωπαίοι επιβουλεύονται το κράτος πρόνοιας της ρωμιοσύνης!

 • Ανώνυμος 40352

  14 Δεκ 2016

  Το γεγονός πως το πλιάτσικο έδινε και έπαιρνε το ʽ21, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα πως το πλιάτσικο ήταν ο μοναδικός σκοπός των εξεγερμένων …κατσαπλιάδων.

  Όχι μόνο διότι εκτός από πλιάτσικο και αλληλοφάγωμα παρατηρήθηκαν και άλλες πρακτικές, λιγότερο κλεπτομανιακές, που κάποιες άγγιζαν τα όρια της αυτοθυσίας -λέξης που ο γεννημένος κατσαπλιάς αδυνατεί να κατανοήσει ως υπαρκτό ουσιαστικό- αλλά κυρίως επειδή δεν μπορούμε να εξάγουμε συμπέρασμα από μια ταυτοτική πρόταση:

  Α = Α. Τελεία, δεν υπάρχει συμπέρασμα.
  “Υπήρξε πλιάτσικο (Α), άρα γινόταν πλιάτσικο (Α)”. Τελεία βάζουμε εδώ. Αν ντε και καλά πρέπει να επιχειρήσουμε συμπέρασμα, πρέπει να το κλείσουμε μόνο με ερωτηματικό:

  Α άρα Β;
  “Υπήρξε πλιάτσικο, άρα ΜΗΠΩΣ ο σκοπός ήταν το πλιάτσικο;”
  Και φυσικά, η απάντηση ποικίλλει:
  “Πιθανόν”, “Ίσως”, “Μάλλον όχι, διότι …”, "Δεν μπορώ να ξέρω"

  Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως ο σκοπός των εξεγερμένων ήταν το πλιάτσικο, όπως π.χ. δεν μπορούμε να πούμε πως ο σκοπός του ΒΠΠ ήταν η εξόντωση των Εβραίων, επειδή πράγματι υπήρξε διωγμός Εβραίων.

  Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο περίπλοκη από αυτό που πιστεύουμε ως βεβαιότητα. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι ρωτάμε χωρίς τελείες. Ή μήπως όχι;

  Γιώργος


 • Bielidopoulos

  13 Δεκ 2016


  Παίρνεις χαλασμένα χάπια δάσκαλε.

  2:40-4:50:
  "Έλληνα σε κυνηγάνε οι ξένοι..." lol
  https://www.youtube.com/watch?v=CLqI2Pr6HQU

  Οι (β)ρωμιοί πάσχουν από σύνδρομο καταδίωξης:
  http://psonthomfanix.blogspot.gr/2016/12/blog-post.html
  Άλλη μια ανίατη ασθένεια μαζί με την αρχαιολαγνεία. Ρωμιοσύνη: ένα υπερτιμημένο μπουρδέλο.

 • Ανώνυμος 40340

  13 Δεκ 2016

  Ανώνυμος 40325 έγραψε...
  ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

  Ανώνυμος 40302 έγραψε...

  Ανώνυμος 40268 έγραψε...

  και το ζωο ξαναμουγκανισε. ΕΓΩ Bielidopoulos χε χε ως εστις παντων πολυδεγμων

  12.12.2016, 04:59:29

 • Bielidopoulos

  12 Δεκ 2016


  http://www.ethnos.gr/klik/arthro/xartis_deixnei_se_ti_einai_kalyteri_kathe_xora-64753197/

  Την έχουν πάρει χαμπάρι τη ρωμιοσύνη οι ξένοι. Σε τί είναι καλύτερη η κάθε χώρα και για το Ελλαδιστάν λέει χάφτες τυριών! Πάλι καλά που δεν λέει μυγο-χάφτες σαν το ξεφτέρι με τις παλαντώσεις!

 • Ανώνυμος 40336

  12 Δεκ 2016

  Ευφυέστατο....

 • Ανώνυμος 40335

  12 Δεκ 2016

  @40334
  Την ίδια άποψη έχουν και οι φύλακες του ζωολογικού κήπου που σε ψάχνουν.
  Διογένης

 • Ανώνυμος 40334

  12 Δεκ 2016

  Με επιβεβαιώνεις πλήρως με την απάντησή σου.

 • Ανώνυμος 40332

  12 Δεκ 2016

  @40331 πεισματικά ιδιώτης (idiot)
  "Εξυψώνει την αρχαία Ελλάδα στη φαντασία του." (αλίμονο αν περίμενε η αρχαία Ελλάδα να εξυψωθεί από εμένα. Την έχει εξυψώσει ολόκληρη η υφήλιος αιώνες πριν, νυν και αεί)
  "Παρασύρεται, ως τούβλο που είναι, από φασιστικούς ταγούς τύπου Πλέυρη." (ο φασισμός δεν είναι Ελληνική ορολογία, άρα ο Ελλην δεν υπήρξε ποτέ στον αρχαίο κόσμο φασίστας. Στο σημερινό μπορεί να υπάρχουν πολλοί, τους οποίους καταδικάζω απερίφραστα.)
  "Θαυμάζει το ψέμα που έφτιαξε στο μυαλό του περί αρχαίου μεγαλείου." (Δεν υπήρξε αρχαίο μεγαλείο ε; Πόσο ανιστόρητη είναι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα!)
  "Κοκορεύεται ως δήθεν συνεχιστής (νοητικός και φυλετικός) των ωραιοποιημένων στη φαντασία του αρχαίων ελλήνων." (νοητικά προσπαθώ να τους φτάσω, φυλετικά δεν επιδέχεται αμφιβολία καταγωγής ο σωματότυπος μου.
  " Αρνείται την αρβανιτοβλάχικη, τουρκοανατολίτικη, βορειοαφρικανική κλπ καταγωγή του." (εδώ γιατί αναφέρεσαι στο άτομό σου; που κολλάει;)
  "Κι εν τέλει ως μεγάλο νούμερο που είναι, σπάει τα μπιλιρίνια όλων των άλλων με επανελληνίσεις κι άλλα τέτοια σουργελικά." (τι είναι τα μπιλιρίνια; Αν είναι κάτι αξίας, σε όποιον τα'σπασα να του πάρω άλλα πιο ανθεκτικά! Οσο για την επανελλήνιση, δεν είσαι υποχρεωμένος να ακολουθήσεις-τι σχέση έχεις εσύ με τους Ελληνες-μπορείς να επιλέξεις τον τόπο και τον τρόπο ζωής της αρεσκείας σου.)
  Διογένης
 • Ανώνυμος 40331

  12 Δεκ 2016

  Ο πλευρόκαβλος λέει εμένα φασίστα, ουάου!
  Άντε ρε στους ακροδεξιούς μέντορές σου και ξεφορτώσου με.

  Ο αρχαιόκαβλος:
  Εξυψώνει την αρχαία Ελλάδα στη φαντασία του.
  Παρασύρεται, ως τούβλο που είναι, από φασιστικούς ταγούς τύπου Πλέυρη.
  Θαυμάζει το ψέμα που έφτιαξε στο μυαλό του περί αρχαίου μεγαλείου.
  Φτιάχνεται με αυτό.
  Κοκορεύεται ως δήθεν συνεχιστής (νοητικός και φυλετικός) των ωραιοποιημένων στη φαντασία του αρχαίων ελλήνων.
  Αρνείται την αρβανιτοβλάχικη, τουρκοανατολίτικη, βορειοαφρικανική κλπ καταγωγή του.
  Κι εν τέλει ως μεγάλο νούμερο που είναι, σπάει τα μπιλιρίνια όλων των άλλων με επανελληνίσεις κι άλλα τέτοια σουργελικά.
  Α, νομίζει ότι είναι και ψαγμένος και γνώστης της αλήθειας κι απαιτεί γι΄αυτό οι υπόλοιποι να τον σέβονται, αντί να του πετάνε σάπιες ντομάτες, όπως το αξίζει.
  Αυτός είναι ο αρχαιόκαβλος.
  Κοιτάξου στον καθρέπτη, δηλαδή κι ίσως καταλάβεις.
  Κάνε την αυτοκριτική σου. (Λέμε τώρα.... Γιατί αν ήσουν σε θέση να το καταφέρεις αυτό, δεν θα ήσουνα σε αυτό το χάλι).

 • Ανώνυμος 40330

  12 Δεκ 2016

  @40328-29
  ο γνωστός ιδιώτης (idiot) με φασίζουσα διαλεκτική και νοοτροπία, που νομίζει πως η "ελεύθερη έρευνα" φτιάχτηκε για να σχολιάζει μόνον αυτός και η ημιμαθή σέχτα του. Αμ δεν είναι έτσι μικρέ μου, γι αυτό σου λέω, στον ζωολογικό κήπο θα σε ψάχνουν.....άντε λοιπόν.
  @Βielidopoulos
  Το άρθρο του capital είναι μια ακόμα ολιγαρχική και αντιδημοκρατική προσέγγιση των πραγμάτων. Δεν είναι δυνατόν ένας λαός που έχει εκπαιδευτεί και διάγει μέσα σε αντιπροσωπευτικό ολιγαρχικό σύστημα, ξαφνικά να πάρει μια απόφαση αμεσοδημοκρατικού χαρακτήρα. Είναι-πως να το πούμε-εκτός διδαχθείσας ύλης. Και κατόπιν το αποτέλεσμα της απόφασής του, να το διαχειριστεί η ίδια αντιπροσωπευτική ολιγαρχία. Ενας λαός όμως που έχει εκπαιδευτεί από την παιδική του ηλικία μέσα σε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, ακόμα κι αν αποφασίσει λάθος, είναι αυτός υπεύθυνος για το λάθος και για τις συνέπειές του. Οπότε με νέο δημοψήφισμα έχει τη δυνατότητα να διορθώσει το λάθος. Η διαδικασία είναι αέναη. Η άμεση δημοκρατία αυτό το σκοπό έχει. Να κάνει τον πολίτη υπεύθυνο σε κάθε του απόφαση. Να του ενεργοποιήσει την κοινωνικοπολιτική σκέψη στο "γνώθι μαθών" και "αιέν αριστεύειν".
  Ακόμα περιμένω την ετυμολογία της "αρχαιοκαβλίας"
  Διογένης

 • Ανώνυμος 40329

  12 Δεκ 2016

  Δήθεν βρίζεις τον Πλεύρη, αλλά αυτά που λέει για Ελλάδες, ελληνισμούς κλπ είναι ολόιδια με αυτά που μας λες κι εσύ. Ακόμα και η λέξη "επανελλήνιση" που γουστάρεις και σαν λέξη και σαν έννοια, δική του είναι.
  Άντε τράβα στους ομοίους σου ρε νούμερο, κάνεις και τον ψαγμένο.

 • Ανώνυμος 40328

  12 Δεκ 2016

  A χα χα χα!
  Καλά τα λες Bielido.
  Διο-γκάου, είσαι και αρχαιόκαβλος, είσαι και ντουβάρι.
  Πήγαινε ρε αγόρι μου να αρχαιοκαβλιστείς αλλού, να επανελληνισθείς, να αφυπνισθείς κι ότι άλλο -δεν ξέρω τι- τραβάει η ψυχή σου κι άσε μας εμάς εδώ.

 • Bielidopoulos

  12 Δεκ 2016


  https://www.youtube.com/watch?v=tt3XBkkt0Io
  (...)

 • Bielidopoulos

  12 Δεκ 2016

  @Διογένης
  Ε, είναι λιγουλάκι αρχαιόκαβλοι.

  Simone LE BARON: Μαζί θα συνεχίσουμε την ιστορία του Ελληνικού έθνους
  "Βρήκα τον Ελληνικό λαό, τους φίλους, τους συμπατριώτες της Ελληνικής Οικουμένης, τους συγγενείς του Ελληνικού γένους.
  Οι Έλληνες είναι απατεώνες, τεμπέληδες και κλέφτες μου είπαν οι «αψεγάδιαστοι» Γάλλοι. Είμαι και εγώ έτσι τους απήντησα για αυτό πηγαίνω να τους βρω και σας αποχαιρετώ, δεν αντέχω άλλο την τέλεια ηθική σας. Πάω να τεμπελιάσω μαζί τους εγώ που προτιμώ την ταβέρνα, την παρέα, το καλαμπούρι από την δουλειά. Το ωραίο είναι ότι οι Έλληνες δουλεύουν δυο φορές περισσότερο από εσάς και προλαβαίνουν να διασκεδάσουν κιόλας, αυτή είναι μεγάλη απατεωνιά, το παραδέχομαι! Κλέφτες; Ναι, κλέβουν ότι πιο ωραίο βρίσκουν στην ζωή και στην φύση. Όταν όμως θέλησα να τους κλέψω ένα κομμάτι της Ελληνικής ψυχής, μου την χαρίσανε ολάκερη.
  Σήμερα είναι η Αμερικανικό-Ευρωπαϊκή κατοχή. Θα περάσει και αυτή, όπως πάντα. Από την στιγμή που αρχίζει μια κατοχή είναι θέμα χρόνου μόνο για να τελειώσει. Τούτη δεν θα κρατήσει 400 χρόνια! Το Ελληνικό έθνος όμως ήταν, είναι και θα είναι ελεύθερο. Αυτό το έθνος γράφει την ιστορία του για περισσότερο από 3000 χρόνια με την ίδια γλώσσα, στο ίδιο έδαφος."
  http://users.sch.gr/edimitriad/index.php/90-simon-le-baron

  Αρχαιολαγνεία, ανίατη ασθένεια.

  https://www.youtube.com/watch?v=4wr411GoaSE
  ΔΩΣΕ! ΔΩΣΕ!

 • Ανώνυμος 40325

  12 Δεκ 2016

  ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

  Ανώνυμος 40302 έγραψε...

  Ανώνυμος 40268 έγραψε...

  και το ζωο ξαναμουγκανισε. ΕΓΩ Bielidopoulos χε χε ως εστις παντων πολυδεγμων

 • Ανώνυμος 40323

  11 Δεκ 2016

  @Βielidopoulos και 40321-22
  Τι θα πει ρε μάγκες "αρχαιοκαβλισμός"; Και τι σχέση μπορεί να έχει ένας Ελληνας που μελετά και διερευνά τον προχριστιανικό πολιτισμό του τόπου που γεννήθηκε και τους αρχαίους Ελληνες φιλοσόφους και συγγραφείς, με τον κάθε ηλίθιο θαυμαστή του φασισμού-ναζισμού-κομμουνισμού; (τα ίδια σκατά είναι και οι τρεις θεωρίες) Μήπως πρέπει να αρχίσετε να αντιλαμβάνεσθε τις διαφορές;
  Δηλαδή ο Νitzsche, ο Pedro Olalla, η Simon le Baron, και πολλοί άλλοι, είναι "αρχαιόκαβλοι;;
  Διογένης

 • Ανώνυμος 40322

  11 Δεκ 2016

  Η αρχαιοκαβλία και ο χρυσαυγιτισμός πάνε χέρι-χέρι βέβαια.....

 • Ανώνυμος 40321

  11 Δεκ 2016

  Δεν έχει μόνο αρχαιόκαβλες εξάρσεις, έχει και χρυσαυγίτικες. Στο ζάπιν προχθές είδα κάπου τη λέξη "Επανελλήνησις". Για αυτή που μας μιλάει το Διο-ούφο. Ήταν ο τίτλος μιας εκπομπής που μίλαγε ο Πλεύρης. Είχε ανοίξει το σακουλάκι με τις εθνικιστικές μπαρούφες κι έλεγε, έλεγε, έλεγε... Είχε πάρει φόρα κι όποιον πάρει ο Χάρος. Ένα σωρό παρλαπίπες. Από εκεί τα ξεσηκώνει κι έρχεται και μας τα λέει εδώ το Διο-νούμερο.

 • Bielidopoulos

  11 Δεκ 2016


  Έχει potential ο Διογένης. Λίγο μόνο να προσέξει τις αρχαιοκαβλικές εξάρσεις. Ο εαυτός μας είναι ο χειρότερος εχθρός. ;)

 • Bielidopoulos

  11 Δεκ 2016


  http://www.capital.gr/story/3162495
  Λέει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα.

 • Ανώνυμος 40318

  11 Δεκ 2016

  @Bielidopoulos
  "Ποιος σου είπε ότι όταν θα αποφασίζει ο πολίτης με την άμεση δημοκρατία δεν θα θέλει δάνεια και επιδοτήσεις ή δεν θα θέλει να βολέψει το παιδί του. Πλέον στην εποχή της εξειδίκευσης που ζούμε μόνο σε τεχνοκράτες μπορείς να τα εμπιστευθείς αυτά."
  Κατ'αρχήν αν μεταβεί κάποιος από το όχλος σε πολίτης, συνεπάγεται ότι δεν έχει τη νοοτροπία του βολεύομαι πρώτα εγώ. Προφανώς θα έχει συνείδηση πως ιεραρχούνται οι εθνικές ανάγκες. Αλλά κι αν ακόμα συμβεί, δεν θα υπάρχει ο βουλευτής-βολευτής-κομματάρχης να μπορεί να του ικανοποιήσει το ρουσφέτι, διότι δεν θα θελήσει να ρισκάρει το κεφάλι του ;-) Και φυσικά οι τεχνοκράτες θα έχουν τη θέση που τους αναλογεί, αυτονόητο είναι, αλλά όχι apriori και άνευ λογοδοσίας. Αμα ο κατέχων θέση γνωρίζει ότι α) ελέγχεται από παντού και β) η τιμωρία θα είναι αμείλικτη....σιγά μην τολμήσει να κάνει λαμογιά. Η άμεση δημοκρατία είναι η λύση, γι αυτό πουθενά και σε κανένα συστημικό ΜΜΕ δεν θα ακούσεις να γίνεται συζήτηση επ'αυτής.
  Διογένης

 • Bielidopoulos

  11 Δεκ 2016


  Για αυτό έχω προτείνει να υπάρχει υποχρεωτικό πεδίο για όνομα όταν γράφεται σχόλιο. Όνομα ας βάζει ο καθένας ό,τι θέλει, έτσι τουλάχιστον θα ξέρουμε ποιος γράφει τί για να μην μπερδευόμαστε.

  Όσον αφορά τα τελευταία μου σχόλια χρωστάω μια διευκρίνιση. Όταν έγραφα "όταν κάποιοι γίνονται πλούσιοι, κάποιοι άλλοι γίνονται φτωχοί" δεν εννοούσα ότι τώρα γίνονται πλούσιοι οι κινέζοι και οι ινδοί άρα οι δυτικοί να το βουλώσουν και να σκύψουν το κεφάλι. Αυτό που θέλω να πω είναι να μην ζητάνε οι αμερικάνοι και οι ευρωπαίοι πράγματα που δεν γίνονται. Για αυτό έγραψα ότι οι δυτικοί ήθελαν ο Ομπάμα να τους κάνει όλους πλούσιους και ο Τραμπ ήθελε να κατασκευάζεται το iphone στις ΗΠΑ. Μα αυτά αντιβαίνουν τους ίδιους τους οικονομικούς κανόνες που αμφότεροι ακολουθούν. Άρα λοιπόν και εμείς να μην ζητάμε πράγματα αδύνατα ή απίθανα. Ως εκ τούτου αλλάζει και το αρμόζων απόσπασμα από το tao te ching σε αυτό:
  Γιʼαυτό, ο Σοφός κυβερνά αδειάζοντας τις καρδιές των ανθρώπων
  και γεμίζοντας τις κοιλιές τους.
  Μειώνοντας τη φιλοδοξία τους και δυναμώνοντας την αποφασιστικότητά τους.
  Βοηθά τους ανθρώπους να ξεχάσουν όσα νομίζουν ότι ξέρουν και όσα επιθυμούν
  και μπερδεύει όσους νομίζουν ότι ξέρουν πολλά.
  Εξασκώντας την αβίαστη πράξη, διατηρεί τη φυσική τάξη.
  (Καρδιά εννοεί το μυαλό και τις ιδέες, επιδιώξεις, προσδοκίες, επιθυμίες (φιλοδοξία). Κοιλιά είναι το χορτάτο στομάχι που κινητοποιεί τα πόδια (αποφασιστικότητα))

  @Διογένης
  Ποιος σου είπε ότι όταν θα αποφασίζει ο πολίτης με την άμεση δημοκρατία δεν θα θέλει δάνεια και επιδοτήσεις ή δεν θα θέλει να βολέψει το παιδί του. Πλέον στην εποχή της εξειδίκευσης που ζούμε μόνο σε τεχνοκράτες μπορείς να τα εμπιστευθείς αυτά. Υπό έναν όρο. Να βρεις τεχνοκράτες που θα ενδιαφέρονται για την μάζα, όχι να βολέψουν συγγενείς και σόγια. Πλέον όλοι έχουν πλάτες (δες τους πολιτικούς για παράδειγμα) και κάθε φορά που βγαίνουν και μιλάνε στα μικρόφωνα βλέπεις πίσω τους ένα τσούρμο. Θέλω μπροστάρηδες χωρίς πλάτες και ρίζες στην κοινωνία. Να είναι μόνοι τους χωρίς υποστηρικτές από πίσω. Έχει γίνει τώρα του ειρμού παγκοσμίως όταν μιλάει ένας πολιτικάντης να υπάρχουν πάντα οι ευήκοοι ωτακουστές από πίσω του που συμφωνούν σε όσα λέει. Βρε δεν πηδιόμαστε λέω γω!

 • Ανώνυμος 40316

  11 Δεκ 2016

  Α σόρρυ, ο Διό-τουβλος τα λέει, νόμιζα ότι με έβριζε ο Βielido.
  Tιμή μου να με βρίζει ο Διο-ζντουβ.
  Άσε τη δημοκρατία ρε πυροβολημένε και πήγαινε σε κανένα Πλεύρη να αγωνιστείς για τον επανελληνισμό.

 • Ανώνυμος 40315

  11 Δεκ 2016

  Γιατί ρε φίλος με λες χιμπαντζή; Τι είπα και δεν συμφωνείς και παραφέρεσαι; Ο 40301 είμαι.

 • Ανώνυμος 40314

  11 Δεκ 2016

  Εδώ λοιπόν έρχεται η (άμεση) δημοκρατία που βάζει τους πάντες στη θέση τους. Ο λαός γίνεται (επιτέλους) υπεύθυνος πολίτης κι όχι ανεύθυνος κοπρίτης. Οι θέσεις των αρχόντων και των δικαστών είναι κληρωτές σύντομες και ανακλητές. Λογοδοσία, έλεγχος και τιμωρία σε όλα τα επίπεδα. Εκεί θα φανεί ποιοι αξίζουν και τι. Εκεί θα ξεχωρίσουν οι προκομμένοι από τους τεμπέληδες. Εκεί θα είναι πλούσιοι, μόνον όσοι μοχθήσουν και φτωχοί μόνον όσοι αδιαφορήσουν. Εκεί φυσικά θα αμείβεται (και θα συνταξιοδοτείται) ο καθένας με αυτά που αποδίδει και αξίζει. Γι αυτό είναι απαραίτητη η άμεση δημοκρατία και η απεμπλοκή από την ΟΝΕ και το ευρώ. Ούτε δάνεια, ούτε επιδοτήσεις, ούτε παροχές από ξένα κέντρα και οργανισμούς για καταναλωτισμό και ρουσφετολογική αναξιοκρατία. Αλλά κι ούτε μνημόνια και διεθνείς έλεγχοι. Αν ως έθνος ήμαστε άξιοι θα προοδεύσουμε, αν όχι θα ψοφήσουμε της πείνας. Τόσο απλά έχουν τα πράγματα. Ολα τ΄άλλα είναι αμπελοφιλοσοφίες για ανακύκλωση της μιζέριας μας.
  Διογένης

 • Bielidopoulos

  11 Δεκ 2016

  Επιπρόσθετα δες αυτό:
  Εάν εκλεγόταν πρόεδρος, θα μεριμνούσε ώστε το iPhone να κατασκευάζεται στις ΗΠΑ. Αυτό υποσχόταν προεκλογικά ο Ντ. Τραμπ. Πόσο συμφέρουσα θα ήταν όμως η παραγωγή του στις ΗΠΑ;
  Εντούτοις ο καθηγητής Τζέισον Ντέντρικ από το Πανεπιστήμιο Συρακουσών στη Νέα Υόρκη, ο οποίος μελετά την παγκοσμιοποίηση της βιομηχανίας πληροφορικής, καταλήγει σε διαφορετικά στοιχεία. Αν το κινητό συναρμολογούνταν στις ΗΠΑ από εξαρτήματα που εισάγονταν, το κόστος ανά τεμάχιο θα αυξανόταν κατά 30-40 δολάρια, λόγω του υψηλότερου μισθολογικού κόστους, το οποίο στην Κίνα περιορίζεται μόλις στα 5 δολάρια. Σε περίπτωση όμως που τα iPhone κατασκευάζονταν εξ΄ ολοκλήρου στις ΗΠΑ, τότε το κόστος θα αυξάνονταν κατά 80 με 90 δολάρια.
  Ως πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα είναι σε θέση να πιέσει την Apple ή άλλες εταιρείες να παράγουν στις ΗΠΑ. Ακόμα όμως και σε αυτή την απίθανη περίπτωση οι ανταγωνιστές θα αποκτούσαν πλεονέκτημα, μιας και εκείνοι θα συνέχιζαν να παράγουν σε ανταγωνιστικότερες τιμές στην Κίνα.
  Από την πλευρά του ο καθηγητής Οικονομικών Ντέβιτ Φλαθ εκτιμά ότι αν ο Ντ. Τραμπ πραγματοποιήσει τα σχέδιά του επιβάλλοντας υψηλούς δασμούς, τότε θα πληγεί η παγκόσμια ευημερία: «Η οικονομική απομόνωση των ΗΠΑ είναι μια βλακώδης ιδέα και σε κάθε περίπτωση όχι ένας στόχος που επιδιώκεις να πετύχεις», δηλώνει ο αμερικανός καθηγητής στην DW.
  http://www.ethnos.gr/oikonomia/arthro/poso_tha_kostizei_ena_iphone_me_proedro_ton_tramp-64697880/

  Όταν κάποιοι γίνονται πλούσιοι, κάποιοι άλλοι γίνονται φτωχοί.
  Και το αρμόζων απόσπασμα από το tao te ching:
  Όταν οι άνθρωποι ονομάζουν κάτι όμορφο, κάτι άλλο γίνεται άσχημο.
  Όταν οι άνθρωποι ονομάζουν κάτι καλό, κάτι άλλο γίνεται κακό.
  Αυτό που υπάρχει και αυτό που δεν υπάρχει, συνεχώς γεννούν το ένα το άλλο.

 • Bielidopoulos

  11 Δεκ 2016


  Στην πράξη χωλαίνει το πράγμα. Βλέπεις να γίνεται τίποτε πράξη; Επίσης πού θέτει κανείς το όριο μεταξύ απλότητας και πλεονασμού, αυτάρκειας και υπερεπάρκειας. Κάποιος που έχει μεγαλώσει μέσα στα πλούτη και δεν έχει νοιώσει πώς είναι να ζεις μόνος, φτωχός και πεινασμένος διανοείται την αυτάρκεια στο να κόψει τα πεντάστερα ξενοδοχεία και να μένει στα τετράστερα. Το γελάς; Και όμως έτσι είναι. Δεν βγάζεις άκρη και εδώ παίζεται το παιχνίδι με αυτούς που ευαγγελίζονται διάφορα υψηλά ιδανικά. Ας τα κάνουν πράξη χωρίς κουτοπονηριές.
  Ας δούμε ένα πρακτικό παράδειγμα. Γιατί οι νεοέλληνες ζητάνε υψηλές συντάξεις, επιδόματα και γενικά παροχές από μια οικονομία που δεν μπορεί να δώσει πάνω από το 1/10 από όσα απαιτούν και δεν ζητάνε μείωση τιμών, οργάνωση και πρόγραμμα στην παραγωγή, μείωση τιμών ακινήτων, ενοικίων, προιόντων ώστε να μπορούν να ζουν ικανοποιητικά με τα λίγα; Γιατί δεν κοιτάνε να δουν πώς μπορούν να οργανωθούν ώστε να αυξήσουν παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα της οικονομικής τους δραστηριότητας; Γιατί οι ευρωπαίοι αποφεύγουν να απορροφούν τα ελληνικά προιόντα; Διότι δεν τηρούν τις προδιαγραφές, άρα δεν είναι ανταγωνιστικά.
  Γιατί οι αμερικάνοι και οι ευρωπαίοι όταν εκλέγηκε ο Ομπάμα είχαν αρχικά μεγάλες ελπίδες και ήταν μέσα στην τρελή χαρά; Διότι πίστευαν ότι ο Ομπάμα θα τους κάνει όλους πλούσιους! Ε δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Αφού και η κουτσή Μαρία γνωρίζει ότι οι παγκόσμιες επενδύσεις και η παραγωγή έχει γήρει προς Κίνα και Ινδία. Αυτοί είναι οι κανόνες της οικονομίας και του καπιταλισμού πάνω στους οποίους επωφελήθηκε η Δύση. Είτε τους αποδέχεσαι, είτε βγαίνεις από τον χορό.

 • Ανώνυμος 40311

  11 Δεκ 2016

  bielidopoulos
  Δεν ξέρω πως συμπέρανες περί έκθεσης ιδεών. Η αρχαία Ελληνική γραμματεία είναι εκθέσεις ιδεών; Τι σχέση έχω εγώ με τους τηλεβιβλιοπόλες; Οσο για το λιτό βίο.....και γι αυτόν έχουν μιλήσει οι προγονοί μου (βλ. Διογένης ο κυνικός, Επίκουρος κ.α). Αν μίλησαν αναλόγως και οι Κινέζοι.....αυτό είναι ευχάριστο.
  Διογένης
  Οσο για τον γνωστό περιφερόμενο χιμπατζή 40301, τον παραπέμπω στον ζωολογικό κήπο, εκεί που είναι το φυσικό του περιβάλλον, που για ανεξιχνίαστους λόγους το'σκασε και περιφέρεται μεταξύ των νοήμων όντων.

 • Bielidopoulos

  11 Δεκ 2016


  Διογένη αυτά είναι έκθεση ιδεών. Ποιοι απατεώνες στα λένε αυτά. Αυτοί μόνο στην τσέπη τους πιστεύουν. Εξάλλου το λένε και οι ίδιοι: τα βιβλία είναι η δύναμή μας. Εννοούνε για να τα πουλάνε, όχι αυτό που νομίζεις (κλείσιμο ματιού). Ας δώσουν πρώτα το καλό παράδειγμα. Ο σοφός αρκείται να προσφέρει το παράδειγμά του και όχι να επιβάλλει τη θέλησή του. ;)
  Απλότητα, μετριοπάθεια και αυτάρκεια (λιτός βίος) κύριοι!

  Και Yann Tiersen για όσους κάνουν τον κόπο να διαβάζουν τα σχόλια. Ε τί άλλο θέλετε επιτέλους βρε αχάριστοι άνθρωποι;
  https://www.youtube.com/watch?v=NvryolGa19A

 • Ανώνυμος 40302

  11 Δεκ 2016

  Ανώνυμος 40268 έγραψε...
  και το ζωο ξαναμουγκανισε. ΕΓΩ Bielidopoulos χε χε ως εστις παντων πολυδεγμων

 • Ανώνυμος 40301

  10 Δεκ 2016

  "επιστροφή στην σφαιρική γνώση και στην ενάρετη κοσμοθέαση της εξύψωσης του πνεύματος κι όχι μόνο της ύλης. Της αέναης ανέλιξης του ανθρώπου, εντός του φυσικού περιβάλλοντος κι όχι ενάντια σ\' αυτό".
  Πού τα είδες αυτά ρε Διότουβλο, πέρα από τη φαντασία σου;
  Πήγαινε ρε σε κανέναν Πλέυρη ή στα χρυσαυγιτόπουλα να συζητήσεις για επανελληνισμούς και ξεφορτώσου μας. Όξω ρεεεε

 • Ανώνυμος 40300

  10 Δεκ 2016

  @Bielidopoulos
  Επανελληνισμός δεν σημαίνει μόνο αλλαγή θρησκείας (ή αθείας). Σημαίνει επιστροφή στην σφαιρική γνώση και στην ενάρετη κοσμοθέαση της εξύψωσης του πνεύματος κι όχι μόνο της ύλης. Της αέναης ανέλιξης του ανθρώπου, εντός του φυσικού περιβάλλοντος κι όχι ενάντια σ' αυτό. Επανελληνισμός σημαίνει και (άμεση) δημοκρατία. Τότε, ακόμα κι αν θέλει, δεν θα δύναται να επιδιώκει, ούτε βολέματα, ούτε φοροδιαφυγή, ούτε ιδιοτελείς καιροσκοπισμούς.
  Διογένης

 • Bielidopoulos

  10 Δεκ 2016


  Αυτογνωσία, τουτέστιν ταπεινότητα, μετριοπάθεια και υποχωρητικότητα. Άγνωστα δηλαδή στοιχεία στην ψυχοσύνθεση των ρωμιών που έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και νομίζουν ότι είναι το κέντρο του κόσμου. Απαιτείται να ραγίσει ο σκληρός πυρήνας του υπερτροφικού εγώ των ρωμιών. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να δουν πέρα από την μύτη τους και την φαντασιολαγνεία που τους (μαλα)δέρνει. Φάπα στη φάπα, ε που θα πάει.
  (μαλαδέρνω - ©Bielidopoulos, all rights reserved)

  Και το αρμόζων απόσπασμα από το tao te ching:
  Αν θες να γεμίσεις, πρέπει πρώτα να αφήσεις τον εαυτό σου να αδειάσει.
  Αν θες να ισιώσεις, πρέπει πρώτα να αφήσεις τον εαυτό σου να στραβώσει.
  Αν θες να ξαναγεννηθείς, πρέπει πρώτα να αφήσεις τον εαυτό σου να πεθάνει.
  Αν θες να αποκτήσεις τα πάντα, πρέπει πρώτα να αφήσεις τον εαυτό σου να χάσει τα πάντα.
  Όταν οι αρχαίοι Σοφοί έλεγαν, «αν θες να αποκτήσεις τα πάντα,
  πρέπει πρώτα να αφήσεις τον εαυτό σου να χάσει τα πάντα», κυριολεκτούσαν.
  Μόνο χάνοντας τον εαυτό σου μέσα στο τάο, μπορείς να είσαι πλήρως ο εαυτός σου.

  Και Ludovico Einaudi για τους ψαγμένους:
  https://www.youtube.com/watch?v=ehKmmYntcbk
  https://www.youtube.com/watch?v=3u-IMopPBa8

 • Ανώνυμος 40298

  10 Δεκ 2016

  Διότουβλο, η "επανελλήνιση" είναι μια πολύ μεγάλη ανοησία που λένε οι ακροδεξιοί ρωμιοί. Προϋποθέτει φαντασιακή εξύψωση της αρχαιότητας, που ο κάνει ο ρωμιός για να αισθανθεί ωραία σαν "απόγονος" και ασφαλώς -επίσης φαντασιακή- ιστορική και φυλετική συνέχεια. Ο κάθε αρβανιτόβλαχος φαντασιώνεται ευγενή καταγωγή από τους αρχαίους έλληνες, τους οποίους εξυψώνει στη φαντασία του, για να πάρει.... μπόι κι αυτός.
  Αυτογνωσία χρειάζεται, αλλά φαίνεται πως είναι αδύνατο για το ρωμιό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα εσένα, που υπογράφεις και αρχαιόπληκτα. Ουστ, ψώνιο!

 • Bielidopoulos

  10 Δεκ 2016


  Και αν "επανελληνιστεί" και αν θρησκεία αλλάξει θα σταματήσει να λέει μπούρδες, φαντασιώνεται, φοροδιαφεύγει και ζητάει βολέματα από τους βο(υ)λευτές; Προφανώς όχι. Ξύλο και πούτσ* Διογένη, μόνο αυτό καταλαβαίνει ο ρωμιός. ;)

 • Ανώνυμος 40294

  9 Δεκ 2016

  Δε φτάνει μόνο το grexit. Τι να το κάνεις το grexit όταν ως λαός είσαι όχλος κι όχι πολίτης (με την Αριστοτελική έννοια). Οταν είσαι πολτικικά και κοινωνκά ανερμάτιστος, χωρίς παιδεία, γνώση, θέληση, μα προ πάντων χωρίς κοινωνική ηθική. Ευκολόπιστος, αδιάβαστος, ξερόλας, επιδειξιομανής και εξαγοράσιμος. Χρειάζεται πρωτίστως να επανελληνιστεί ο ελλαδίτης χριστιανορωμιός, ευρωλιγούρης, αμερικανοτσιφτετέλληνας. Να αποκτήσει ταυτότητα, δικό του brand (όπως θα'λεγε ο Αντισθένης). Μετά όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν ευκολότερα.
  Διογένης

 • Bielidopoulos

  8 Δεκ 2016


  Διαφωνώ με τον τίτλο του βιβλίου. Τί πάει να πει άγνωστο; Το πραγματικό 21 θα έπρεπε να λέει. ;)

  @kimon
  Άσε τις δικαιολογίες περί απελέκητης μάζας, δεξιούς και αριστερούς δημαγωγούς, σκουλικιών της αυλής του κ.λπ. Οι πολιτικοί φταίνε μόνο; Οι πολιτικοί κάνουν ότι μπορούν για να διασώσουν το πελατειακό κατεστημένο του τόπου, δηλαδή παλιούς συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους. Και μέχρι τώρα τα έχουν καταφέρει, πληρώνοντας φυσικά τίμημα (ανεργία, φόροι κ.λπ.). Τρίτο μνημόνιο έφερε ο Τσίπ(ρ)ας με 86 δις, 1% επιτόκιο και αποπληρωμή μέχρι το 2050 και ίσως περισσότερο. Συν τα 100 δις ευρώ που χαρίστηκαν το 2012 με το PSI και άλλα 45 δις που λέγεται ότι θα χαρίσουν τώρα. Οι ξένοι ότι μπορούσαν το έκαναν και ζητάνε μεταρρυθμίσεις ως το αυτονόητο, αλλά οι ρωμιοί επιμένουν να απαιτούν διχίλιαρα και τριχίλιαρα για συντάξεις που δεν δούλεψαν με βάση τις ασφαλιστικές εισφορές, επικουρική που δεν την δούλεψαν, χαριστικό εφάπαξ που πάλι δεν το δούλεψαν, χαριστικά επιδόματα και να βολεύουν τους γόνους τους στον κρατικό μηχανισμό. Νομίζουν ότι ζουν στην Ελβετία και είναι κατευθείαν απόγονοι των αρχαίων (αρχαιολαγνεία). Έχεις πολλά να μάθεις ακόμα. Εσύ θες grexit χωρίς μεταρρυθμίσεις. Μα δεν αλλάζει τίποτε είτε με ευρώ είτε με δραχμή, αν δεν νοικοκυρευτεί το κράτος. Δεν νομίζω να υπάρχουν τόσο άσχετοι ρωμιοί που να νομίζουν ότι με τη δραχμή θα μπορεί να τυπώνει όσο θέλει και να πληρώνει όσες συντάξεις θέλει το κράτος, έτσι δεν είναι; Για αυτό και στις τελευταίες εκλογές οι δραχμιστές έμειναν εκτός βουλής, ο Σώρρας έφαγε ξύλο και ο μεγαλοαπατεών Λαμπράκης συνελήφθει στις ΗΠΑ.
  http://www.naftemporiki.gr/story/1180426/maksimou-meiosi-xreous-toulaxiston-45-dis
  http://news.935radio.gr/ελλαδα/κοινωνια/104174-Ο-Αρτέμης-Σώρρας-πήγε-για-πατσά-κι-έφαγε-ξύλο
  http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/synelifthi_stis_ipa_o_omogenis_kritikos_giatros_manolis_lamprakis-64735954/
  https://www.youtube.com/watch?v=tNTu8v3tHL8
  (Στο 1:20 ο μπουρδολόγος Λαμπράκης λέει την ημερομηνία που προσγειώθηκε το διαστημόπλοιο και αντί οι παρευρισκόμενοι να αρχίζουν να φωνάζουν αλήτη, απατεώνα, καραγκιόζη, ουστ κάθαρμα που μας δουλεύεις, πετάγεται ένας βαλτός από το ακροατήριο των σανοφάγων και ρωτάει για την ημερομηνία...χε, χε, χε.)

 • Ανώνυμος 40274

  8 Δεκ 2016

  Grexit.....Kαθυστερημένο και με όλα τα προβλήματα που θα προκύψουν ,ΟΧΙ γιατί το λέει ο Σόϊμπλε αλλά γιατί η στυγνή και ανάλγητη πραγματικότητα αυτό επιβάλλει.
  Οι άθλιες πολιτικές ηγεσίες ενεργώντας ως ληστρικές συμμορίες δίκη κατσαπλίαδων,καταλήστεψαν τον δημόσια έσοδα,τα κάναν μίζες-διορισμούς ,παχυλές αμοιβές και αναδρομικά δικαστών (αυτοί αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία βδελών μόνοι τους αποφασίζουν μόνοι τους τα παίρνουν) φτάσαμε στο γκρεμό,βέβαια η απελέκητη μάζα δεν αντιλαμβάνεται τίποτα,πιστεύει σε καθρεφτάκια και χάντρες που τάζουν δεξιοί και αριστεροί δημαγωγοί,και σαφώς μεταξύ τους δεν υπάρχει καμιά διαφορά,θα κληθεί πάλι η αγέλη των ζώων να ψηφίσει,μα δεν υπάρχει νόημα σε ένα προτεκτοράτο η διαδικασία των εκλογών και της ψήφου,όποιος και να βγεί θα κοιτάξει τα δικά του αποκλειστικά συμφέροντα (τσέπες) και των απομιζιτικών σκουλικιών της αυλής του ...και φυσικά ως πιστός ραγιάς θα εκτελέσει τις διαταγές των αφεντικών του,γι' αυτό λοιπόν GREXIT πάρτε το χαμπάρι και μην είστε ανεπίδεκτοι μαθησης, είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ
  kimon

 • Bielidopoulos

  7 Δεκ 2016


  http://www.iefimerida.gr/news/305903/o-syriza-kalei-toys-polites-stin-apergia-kata-tis-kyvernisis-syriza-anel
  Ελλαδιστάν ούμπερ άλες, τα έχει όλα και συμφέρει!

 • Bielidopoulos

  7 Δεκ 2016


  Τί λες βρε σκουντούφλη.

 • Ανώνυμος 40268

  7 Δεκ 2016

  και το ζωο ξαναμουγκανισε. ΕΓΩ Bielidopoulos χε χε ως εστις παντων πολυδεγμων

 • Bielidopoulos

  7 Δεκ 2016


  "Για το δημόσιο ταμείο δεν περίσσευε βέβαια τίποτε, γιʼ αυτό σύντομα αναγκάστηκαν να αρχίσουν τα δάνεια από το εξωτερικό. Κι αυτά όμως, τα διαγούμιζαν οι «ημέτεροι» κι έτσι πάλι με άδειο ταμείο έμεναν, αλλά επιπλέον ήταν και χρεωμένοι. Νοοτροπία και καταστάσεις, που διαιωνίζονται έκτοτε και φτάνουν με ολέθρια αποτελέσματα μέχρι τις μέρες μας."
  Όλο μας δανείζουν και όλο μας χρωστάνε..! Στο μεταξύ: Ρωμιοσύνη σωτήριον έτος 2016:

  Πολ Kαραγκιοζαριάν: «Το ελληνικό χρέος δεν ξεπερνά το 71% του ΑΕΠ»:
  http://www.tanea.gr/news/economy/article/5411698/pol-kazarian-to-ellhniko-xreos-den-kseperna-to-71-toy-aep/
  Ε, χε, χε..

  Για να έρθει ο καροτσάκιας Σόιμπλε να τους ξαναβάλει στις θέσεις τους:

  "Η Αθήνα πρέπει σε τελευταία ανάλυση να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ, δεν υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί αυτό - ανεξαρτήτως του επιπέδου του χρέους», συνέχισε ο Σόιμπλε."
  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=114308698

  "ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε επίσης: «Η αποστολή να φέρουμε την Ελλάδα σε μια βιώσιμη, ανταγωνιστική πορεία, υπό τον όρο της συμμετοχής στη νομισματική ένωση το παραδέχομαι- είναι μακράς διαρκείας και πολιτικά φιλόδοξη». Και πρόσθεσε ότι όσο «όσο όμως οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα το επιθυμούν, γιατί συζητήσαμε και εναλλακτικές προτάσεις, τρίτος δρόμος δεν υπάρχει» υπενθυμίζοντας εμμέσως ότι τόσο το 2012 όσο και το 2015 είχει προτείνει την έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ. Μέτρα βεβαίως σημαίνει μείωση συντάξεων έως και 30% λόγω κατάργησης της προσωπικής διαφοράς, μείωση αφορολόγητου, που θα επιφέρει νέους φόρους, απολύσεις στο Δημόσιο."
  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=114315392

  Δηλαδή για άλλη μια φορά ο Σόιμπλε λέει τα αυτονόητα, όπως ότι το ασφαλιστικό της ρωμιοσύνης είναι σκανδαλώδες. Γνωρίζω 50άρηδες που κάνουν αχ και βαχ να συνταξιοδοτηθούν εδώ και τώρα. Μήπως να τους στείλουμε και μερικές χαβανέζες να τους αερίζουν τα απαυτά;

  "Στην πράξη, με την εγκύκλιο που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Τ.Πετρόπουλoς, ανοίγει ο δρόμος για περικοπές στις συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ μεικτά (ατομική σύνταξη) και πάνω από 3.000 καθαρά στην περίπτωση δύο ή περισσότερων συντάξεων. Οι μειώσεις ξεκινούν από 1η Ιουνίου 2016 και θα ισχύσουν ως τις 31/12/2018."
  http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500118309
  Μα καλά πού νομίζουν ότι ζουν μερικοί; Στην Ελβετία; Ακούς εκεί διχίλιαρα και τριχίλιαρα σε αυτούς που χρεοκόπησαν τα πάντα.

 • Bielidopoulos

  6 Δεκ 2016


  https://www.youtube.com/watch?v=oIEisJGQ_zw
  https://www.youtube.com/watch?v=egHeO_a8x44
  https://www.youtube.com/watch?v=xoVgiVOkdSE

 • Bielidopoulos

  6 Δεκ 2016


  Πάρε βρε κακομοίρη:
  https://www.youtube.com/watch?v=4wr411GoaSE
  http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Lyrics&act=details&song_id=42621
  https://www.youtube.com/watch?v=GOx8r7Mz5iA
  https://www.youtube.com/watch?v=ZRG5kyRUBmU
  https://www.youtube.com/watch?v=5PSUQt7icKU

  Για να αλαφρύνει λίγο η ατμόσφαιρα:
  https://www.youtube.com/watch?v=GSSxEj-ZANc
  Ώπα!

 • Ανώνυμος 40263

  6 Δεκ 2016

  Με το βιβλίο θα ασχοληθώ όταν το διαβάσω.
  Bielidopoulos, αν και μας έχεις πρήξει με τις βλακείες σου, με το παρακάτω Link μου έδωσες την ευκαιρία να προσέξω το " θε'ι'κό " σχεδόν τραγούδι του Σαββόπουλο που έγραψε πριν ο ίδιος σεληνιαστεί.

  https://www.youtube.com/watch?v=jbz5TRzEEKg ( Κωλοέλληνες - Διονύσης Σαββόπουλος )

  Το παραπάνω τραγούδι μαζί με το τραγούδι του Τ. Πανούση που ακολουθεί καλύπτουν πλήρως τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου που ζει στο " Βαλκανικό Γυφτομαχαλά ".

  https://www.youtube.com/watch?v=o077DmJPHHg ( Τζίμης Πανούσης - Νεοέλληνας )

 • Bielidopoulos

  6 Δεκ 2016


  Μελαμψές φυλές κοντοπόδαρες,
  Σειλινοί του κράτους
  που ξερνάει και να `τους,
  τσιφτετέλληνες
  με γονείς ληστές
  των συντρόφων τους θύτες
  για ανμηστία αλήτες
  τώρα διοικητές.
  Κράτος ασυστόλων
  και πεσμένων κώλων
  κωλοέλληνες.
  Η χάρτα αυτού του κράτους κρύβει απάτη
  που φτάνει στον γνωστό αγριορωμιό...
  https://www.youtube.com/watch?v=jbz5TRzEEKg

  "Η ανοικτή επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής: «Σύντροφε Αλέξη, σε παραδέχομαι, γιατί είσαι μάγκας. Ο πιο μεγάλος μάγκας στην Ελλάδα από το 450 π.Χ. έως σήμερα. Γιατί κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς να λογαριάσεις κανένα."
  http://www.tanea.gr/news/politics/article/5411759/mikhs-pros-tsipra-esy-glentas-kai-trws-kai-oi-ellhnes-peinane/

  Ε, χε, χε, χε...
  Ξέχασε έναν άσσο ο μπάρμπας. Από το 1450 π.Χ. εννοούσε βρε!

  Στο μεταξύ: Athens Santa Run! (ε, χε, χε)
  http://www.ethnos.gr/alla_spor/arthro/athens_santa_run_o_pio_eortastikos_agonas_tis_xronias-64720492/
  http://www.huffingtonpost.gr/2016/12/04/eidiseis-koinonia-athens-santa-run-h-athina-plhmmurise-apo-agious-basilides_n_13414108.html