ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η Κύπρος από χειρόγραφο οθωμανικού χάρτη της Μεσογείου (17ος-18ος αι.).


8ο Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Σύλβιας Ιωάννου
Μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές με θέμα σχετικό με την Κύπρο


IMAGE DESCRIPTIONΤο Ίδρυμα Σύλβιας Ιωάννου σύντομα θα ανακοινώσει το 8ο Πρόγραμμα Υποτροφιών για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές με θέμα διπλωματικής εργασίας ή διδακτορικής διατριβής σχετικό με την Κύπρο. Το πρόγραμμα αφορά στο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Έναρξη υποβολής αιτήσεων: 1η Μαρτίου 2020.
Λήξη υποβολής αιτήσεων: 30ή Απριλίου 2020.

Το πρόγραμμα υποτροφιών αποτελεί μια από τις βασικότερες προτεραιότητες του Ιδρύματος. Στόχος του είναι η στήριξη νέων επιστημόνων και σπουδαστών από την Κύπρο και την Ελλάδα που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές (Μάστερ ή Διδακτορικό) σε οποιοδήποτε επιστημονικό πεδίο, αλλά με την Κύπρο ως θεματικό άξονα της διπλωματικής εργασίας ή διδακτορικής διατριβής.

Βασική προϋπόθεση, δηλαδή, είναι η νήσος Κύπρος να αποτελεί το κεντρικό θέμα μελέτης, ανεξαρτήτως αντικειμένου σπουδών. Ενδεικτικά, το θέμα της έρευνας θα μπορούσε να είναι σχετικό με την ιστορία, την γεωγραφία, τον πολιτισμό, την κοινωνία, την αρχιτεκτονική, την αρχαιολογία κ.λπ. της Κύπρου.

Οι υποτροφίες απευθύνονται σε Έλληνες και Κύπριους απόφοιτους ελληνικών ή κυπριακών Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΕΙ) με βαθμό πτυχίου τουλάχιστον οκτώ (8) και ηλικίας έως 33 ετών.


Η υποτροφία αφορά σε οικονομική ενίσχυση με σταθερό ποσόν ανεξαρτήτως διδάκτρων ή Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, ανανεώνεται ετησίως κατόπιν αξιολόγησης και έχει μέγιστη διάρκεια τα τρία (3) έτη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τους όρους και τις διαδικασίες του Προγράμματος Υποτροφιών του Ιδρύματος Σύλβιας Ιωάννου εδώ: https://sylviaioannoufoundation.org/el/scholarships/terms-procedure/

Το Ίδρυμα Σύλβιας Ιωάννου δημιουργήθηκε το 2009 με εφαλτήριο την προσωπική συλλογή βιβλίων και χαρτών της Σύλβιας Ιωάννου. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η διαφύλαξη και η διάδοση της ιστορικής και πολιτιστικής –έντυπης και χειρόγραφης– κληρονομιάς της Κύπρου, μέσω ερευνητικών προγραμμάτων βασισμένων σε τεκμήρια της Συλλογής του, εκδόσεων, συνεδρίων, και υποτροφιών για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές με θεματικό άξονα το νησί της Κύπρου.
Η βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Σύλβιας Ιωάννου εξακολουθεί να εμπλουτίζεται και διαθέτει πλέον περισσότερες από 3.000 σπάνιες εκδόσεις, χάρτες και χειρόγραφα, από τον 15ο έως και τον 20ό αιώνα, σχετικά με την Κύπρο. Η βιβλιοθήκη απευθύνεται σε μελετητές, φοιτητές και ερευνητές, προσφέροντας πρόσβαση σε πρωτότυπα περιηγητικά και ιστορικά τεκμήρια, ταξιδιωτικές αναφορές και δοκίμια, χάρτες, άτλαντες, νησολόγια και κοσμογραφίες. Μέρος της Συλλογής έχει ήδη αναρτηθεί στον νέο ιστότοπο του Ιδρύματος: www.sylviaioannoufoundation.org
Επικοινωνία: info@sylviaioannoufoundation.org

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ