ΣΤΑΣΗ
ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ


Το τερμάτισε ο Δήμος Παλλήνης. Πρέπει να έχει σημειώσει παγκόσμια πρωτοτυπία τοποθετώντας κάδους απορριμάτων κι ανακύκλωσης (πέντε συνολικά) ακριβώς μπροστά από στάση λεωφορείου σε κεντρική λεωφόρο του Γέρακα!

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ελληνάρες να παρκάρουν μπροστά από στάσεις και να εμποδίζουν τους επιβάτες κατά την επιβίβαση ή αποβίβασή τους. Βλέπετε, εδώ είμαστε δημοκράτες και παρκάρουμε όπου θέλουμε, δεν είμαστε σαν εκείνους τους φασισταράδες τους βορειοευρωπαίους, που έχουν νόμους, κανόνες κι ελέγχονται όταν δεν τους σέβονται. Εμείς εδώ παρκάρουμε όπου θέλουμε, πετάμε τα σκουπίδια μας όπου θέλουμε, οδηγούμε όσο γρήγορα θέλουμε κ.λπ. κ.λπ..

Αφού δεν υπάρχει έλεγχος στη χώρα μας ώστε να τηρείται η προβλεπόμενη από τον ΚΟΚ δωδεκάμετρη ελάχιστη απόσταση στάθμευσης από στάση λεωφορείου και προκειμένου να επιλύσει μερικώς το πρόβλημα, ο ΟΑΣΑ έχει τοποθετήσει μπροστά από κάποιες στάσεις προεξοχές πεζοδρομίου. Εκεί βέβαια, καταλαμβάνεται χώρος από το οδόστρωμα, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις είναι κι επικίνδυνο.

Ο κάθε Δήμος θα έπρεπε να πρωτοστατεί στον έλεγχο των ασυνείδητων οδηγών που παρανομούν παρκάροντας όπου να ΄ναι κι εμποδίζουν τους επιβάτες των λεωφορείων. Αντ΄ αυτού, ο Δήμος Παλλήνης είναι εκείνος που κάνει τη μεγαλύτερη παρανομία τοποθετώντας τους κάδους σκουπιδιών ακριβώς μπροστά από τη στάση.

Δεν νομίζω ότι με τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές θα μπορέσει να έχει κάποιο μέλλον αυτός ο τόπος. Έτσι, δεν πρόκειται να προοδεύσει και θα συνεχίσει να είναι ουραγός και περίγελος του πολιτισμένου κόσμου.