ΠΡΟΧΕΙΡΟΙ,
ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ,
ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ

Γιατί
δεν έχει ελπίδα
αυτή η χώρα


IMAGE DESCRIPTIONΟ λόγος που δεν κυβερνάται και δεν έχει ελπίδα επιβίωσης αυτή η χώρα (διαφορετική από τις υπόλοιπες βαλκάνιες κ.ά.) είναι απλός: Στις χώρες που κυβερνώνται σχετικά καλά κι όλοι βαδίζουν στο ίδιο μονοπάτι, όλοι ασπάζονται (η τεράστια πλειοψηφία, τέλος πάντων) την ίδια ιδέα. Μια κάποια φανταστική ιδέα, δεν έχει σημασία ποια ακριβώς.

IMAGE DESCRIPTIONΤα έθνη-κράτη είναι μια απλή −νέα− φαντασίωση του Homo sapiens, όπως εξηγεί πολύ καλά στο ομώνυμο βιβλίο του, best seller, ο Harari. Παλιότερες επιτυχημένες φαντασιώσεις ήταν η ρωμαϊκή, η αιγυπτιακή, η κινεζική, η μογγολική κ.ά. πολυεθνικές αυτοκρατορίες, όπου όλοι ασπάζονταν τους ίδιους νόμους και αρχές, στρατό, αυτοκράτορα κ.λπ..

Σε άλλες περιπτώσεις, η συνεκτική ιδέα ήταν η θρησκεία, πχ μουσουλμανικός κοσμος, Βυζάντιο κ.λπ.. Τώρα είναι τα έθνη-
IMAGE DESCRIPTIONκράτη. Όποιος πίστεψε οτι υπάρχει και κάτι πιασάρικο, υπαρκτό
πίσω απ΄ αυτές τις φαντασιώσεις (πχ Χίτλερ) δημιούργησε ρατσιστικά τέρατα. Σήμερα, η συνεκτική ιδέα των μοντέρνων χωρών είναι ότι ασπάζονται όλοι ίδιο φορολογικό σύστημα, κανόνες και νόμους ή και παρόμοιους (Ε.Ε.), χωρίς καμία σχέση με θρησκείες και έθνη.

Η δική μας χώρα όμως, ασπάζεται πολλές και βλακώδεις,
διαφορετικές μεταξύ τους ιδέες (κι όχι μια συνεκτική ιδέα),
IMAGE DESCRIPTIONγι’ αυτό ο καθένας τραβάει το σχοινί σε άλλη κατεύθυνση κι όπου να ΄ναι θα σπάσει και θα διαλυθούμε. Στο μυαλό είμαστε ήδη
IMAGE DESCRIPTIONδιαλυμένοι, αφού ασπαζόμαστε διαφορετικές,
μη συμβιβαζόμενες μεταξύ τους ιδέες, απομένει να επέλθει και η φυσική διάλυση οσονούπω.

Χριστιανοί, κατάλοιπο του Μεσαίωνα, που πιστεύουν, τάχα μου, στην αγάπη χώρις σύνορα και όρια, το ίδιο κι οι ρομαντικοί αριστεροί, κατάλοιπα αυτοκρατοριών που έπαψαν να υπάρχουν κι οι δυο τους, πιστεύουν κι αυτοί σε μια διεθνιστική ανοησία χώρις σύνορα. Γι΄ αυτό σε λίγο δεν θα έχουμε και σύνορα, αφού δεν πιστεύουμε σ΄ αυτά. Θα πάψουμε να υπάρχουμε ενωμένοι σα χώρα, όπως έπαψαν να υπάρχουν το Βυζάντιο κι η σοβιετική αυτοκρατορία.

Κανείς από τους δύο προαναφερθέντες δεν πιστεύει σε σύνορα και όρια ή θέλει άλλα, δικά του ο καθένας, όπως τα φαντάζεται, ξεχωριστά όμως ο καθένας μας (πχ μαζί με τον Πούτιν, χώρις αυτόν, μαζί με τη Βενεζουέλα ή την Ε.Ε. και λοιπές γραφικές ανοησίες).

Στις μέρες μας, έχουν προστεθεί κι οι ρουβικοαναρχικοί, οι οποίοι δεν πιστεύουν όχι μόνο σε σύνορα, αλλά ούτε σε νόμους και κανόνες, οπότε η πορεία προς την πλήρη διάλυση εξελίσσεται σε πλήρη έκφανση. Κάποιοι άλλοι είναι νοσταλγοί της Χούντας, κάποιοι, λίγοι, ασπάζονται τις δυτικές αξίες και κάποιοι είναι ψεκασμένοι, αρλουμπολόγοι και θολοκουλτούρες χώρις καμιά συνοχή.

Χαρακτηριστικό της συντριπτικής πλειοψηφίας, που πιστεύει στις θεωρητικές διεθνιστικές ανοησίες της αγάπης και της ισότητας είναι ότι, επειδή δεν λειτουργεί τίποτα σε αυτή τη χώρα, τελικά κάνει ο καθένας στο τέλος της ημέρας το δικό του (!) χώρις να σέβεται τον δίπλα του. Βολεύει τα παιδιά του, παρκάρει όπου γουστάρει, εφαρμόζει όποτε τον συμφέρει όποιους κανόνες γουστάρει όποτε αυτός θέλει και κατά τα άλλα πιστεύει στις ισότητες και τις αγάπες του πλησίον, τον οποίο τον γράφει καθημερινά όμως και συστηματικά, κανονικά. Λογικό αποτέλεσμα, αφού δεν λειτουργεί το κράτος σαν ενότητα.

IMAGE DESCRIPTIONΠέραν αυτών, έχουμε και τους ολυμπιακούς, παοκτζήδες, ταξιτζήδες, φαρμακοποιούς, δημόσιους υπάλληλους, οι οποίοι κοιτάνε πάλι ο καθένας την πάρτη του αδιαφορώντας για τη χώρα. Αυτή η τύχη μας έλαχε, όταν πήγαμε να γίνουμε έθνος-κράτος απαρτιζόμενοι από αρβανίτες, βλάχους, ρωμιούς κ.λπ.. Βάλαμε λίγο αρχαιοελληνική σαντιγί από πάνω, μπας και το σώσουμε με μια κοινή ιδέα για όλους μας να έχουμε να πιστεύουμε, αλλά φυσικά δεν λειτούργησε ούτε αυτό, αφού πολλοί δεν γούσταραν αυτή την ιδέα, όπως δεν γουστάρουν την ιδέα της Μακεδονίας το 70% των γειτόνων που δεν πήγε να ψηφίσει πρόσφατα, γιατί κι εκεί ο καθένας τραβάει το σχοινί αλλού. Αλβανόφωνοι, βουλγαρόφωνοι, αθίγγανοι, σερβόφωνοι κ.λπ..

Είμαστε πρόχειροι, καιροσκόποι, οπορτουνιστές, λόγω έλλειψης παιδείας και δεν μπορούμε να δούμε τα πράγματα σε βάθος, ρε παιδί μου, τουλάχιστον. Να εφαρμόσουμε τον κουμμουνισμό, τον χριστιανισμό και να μάθουμε από τα λάθη μας, όπως οι υπόλοιποι τουλάχιστον, ότι πρόκειται για ανοησίες ανεφάρμοστες. Όχι, ούτε αυτό καν, αφού πιστεύουμε ότι λόγω DNA προερχόμαστε απευθείας από τον Περικλή και τον Σωκράτη και τα ξέρουμε ήδη όλα. Δεν χρειάζεται να μάθουμε τίποτα καινούργιο.

IMAGE DESCRIPTIONΈτσι εξηγούνται αριστερές τάχα μου κυβερνήσεις που είναι πιο δεξιές κι από τις δεξιές, δεξιές τάχα μου που είναι πιο κρατικιστές κι από τους σοβιετικούς έχοντας προσλάβει στο Δημόσιο και τη γιαγιά τους, χριστιανόπληκτους να ξημεροβραδυάζονται στα μπουρδέλα και να κάνουν το πρωί το σταυρό τους βρίζοντας χριστοπαναγίες εν τω μεταξύ συνεχώς, αριστερούς με Armani και Prada, αναρχικούς με Porsche, ό,τι να ΄ναι. Η ιδέα ενός μοντέρνου κράτους, το οποίο δεν ενδιαφέρει η καταγωγή, η θρησκεία, κ.λπ., αλλά όλοι εφαρμόζουν τους ίδιους νόμους και πιστεύουν σε παρόμοιες άξιες, δεν υπάρχει και κανείς δεν το εκπροσωπεί σε αυτή τη χώρα. Μόνο οι προαναφεθέντες διεθνιστές, που πιστεύουν όμως στις δίκες τους δογματικές αναχρονιστικές ανοησίες (ναι μεν να είμαστε όλοι ένα πολύχρωμο χαλί, αρκεί να είμαστε όλοι χριστιανοί ή κουμμουνιστές, όλοι οι άλλοι στην πυρά).

Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο, ένα σύγχρονο δηλαδή κράτος πέρα από καταγωγές και θρησκείες / ιδεολογίες, καταγγέλλεται σα σιωνιστής, μέλος κάποιας παγκόσμιας συνωμοσίας που θέλει να μας καταργήσει τον Χριστούλη ή τον Μαρξ και να μας φέρει τον νεοφιλελευθερισμό, ο οποίος αντί να θεωρείται μια θετική έννοια, αφού περιέχει τις λέξεις «φίλος» και «ελευθερία» και «νέο», θεωρείται ο Σατανάς προσωποποιημένος. Γι΄ αυτό λοιπόν, βαδίζουμε ολοταχώς στο τέλος. Το τέλος απλά θα είναι μια χώρα εντελώς διαφορετική απ΄ αυτήν που γνωρίσαμε. Όπως κατάντησε η χώρα και μετά τους σκοτεινούς αιώνες (6ο-8ο), μια άλλη χώρα, με διαφορετικά σύνορα, ιδεολογία γλώσσες και σύνθεση πληθυσμού. Κάποιοι θα την κατοικήσουν, σίγουρα. Σίγουρα όμως όχι οι σημερινοί, οι οποίοι σβήνουν με γρήγορο ρυθμό και αφανίζονται.

Καλό, κακό; Όχι καθόλου! Έτσι γίνεται πάντα, το παλιό πεθαίνει, έρχεται το νέο.

Μακάρι να αφομοιωνόμασταν στο μεγάλο νέο κράτος της Ε.Ε., δυστυχώς όμως κι αυτό το βρίζουν από το πρωί
μέχρι το βράδυ γιατί μας φταίει για όλα τα δεινά μας, οπότε δεν πρόκειται να γίνει ούτε αυτό.Ο Σταύρος Αργυριάδης είναι χημικός μηχανικός με ειδικότητα στα ενεργειακά θέματα.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Καρλσρούης.
Εργάστηκε για δέκα χρόνια σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας διύλισης πετρελαίου στην χώρα μας πριν ξεκινήσει διεθνή καριέρα σε μια απο τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο στο χώρο της Πληροφορικής.
Από το 2010 διαμένει και εργάζεται στη Γερμανία.
Παράλληλα με την εργασία του ερευνά ιστορικά και κοινωνικά θέματα, που αφορούν στη σχέση θρησκειών, φιλοσοφίας και κρατικής δομής.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


4 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 50516

  17 Μαρ 2021

  Προσθήκη στα προηγούμενα σχόλια:

  Ο ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω lockdown οργάνωσε και συμμετείχε σε 151 πορείες!
  Η ΝΔ επισημαίνει ότι μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες οργάνωσε 31 συγκεντρώσεις, αγνοώντας πλήρως τα υγειονομικά μέτρα.
  «Τη στιγμή που χλευάζει τις προσπάθειες της κοινωνίας κατά της πανδημίας, πάει πολύ να κουνάει και το δάχτυλο!» τονίζει η Πειραιώς και καταλήγει: «ΣΥΡΙΖΑ: συνώνυμο της υποκρισίας!».
  https://www.iefimerida.gr/politiki/nd-o-syriza-en-meso-lockdown-organose-kai-symmeteihe-se-151-poreies

  Αν πιστέψουμε την ΕφΣυν, στην Ελλάδα επικρατεί ζόφος. Ερεβος. Και λίγα έγραψε η Έλενα Ακρίτα... Στη ΓΑΔΑ βασανίζουν ανθρώπους για παράδειγμα. Τους απαγάγουν από τα σπίτια τους, τους φορούν κουκούλες, τους δένουν πισθάγκωνα και τους δέρνουν επί ώρες. Δεν τους αφήνουν να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο, ούτε με τους δικηγόρους τους. Τους αφήνουν χωρίς φαΐ και χωρίς νερό. Όπως αφηγήθηκε στην εφημερίδα ο Άρης Παπαζαχαρουδάκης, μέλος της αναρχικής ομάδας Μασόβκα, "δεν υπήρχε σημείο του σώματός του που να μην χτυπηθεί επί ένα 8ωρο". Οι γυναίκες που συλλαμβάνονται, υφίστανται και σεξουαλική κακοποίηση. Καθόλου τυχαίες λοιπόν οι κινητοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια, καταγγέλλοντας την αστυνομική βία.
  https://www.capital.gr/arthra/3532467/sti-gada-basanizoun-anthropous

  Σε ενημερωτικές σελίδες, αλλά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυκλοφορεί “βίντεο-ντοκουμέντο” στο οποίο διαδραματίζεται η βίαιη σύλληψη μιας νεαρής από δύο άνδρες της ομάδας “ΔΡΑΣΗ” στη Νέα Σμύρνη, την Τρίτη 9 Μαρτίου του 2021. Ωστόσο, το βίντεο είναι κομμένο και δεν παρουσιάζει τι έχει προηγηθεί.
  Σύμφωνα με νέο, μεγαλύτερης διάρκειας βίντεο, προτού ακινητοποιηθεί από τους αστυνομικούς, η νεαρή γυναίκα φαίνεται να γρονθοκοπεί και να λακτίζει αστυνομικό, ενόσω ο τελευταίος προσπαθεί να ακινητοποιήσει δύο άλλα άτομα.
  Ας σημειωθεί ότι η κοπέλα που φαίνεται να επιτίθεται στον αστυνομικό, και στη συνέχεια συνελήφθη, είναι η 18χρονη που κατήγγειλε τους αστυνομικούς για κακοποιητική συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση. Η καταγγελία της εξετάζεται από τον εισαγγελέα.
  https://www.ellinikahoaxes.gr/2021/03/13/nea-smyrni-kommeno-to-vinteo-tis-epithesis-apo-astynomikous-se-kopela/

  Μπουμπούκια παντού. Στη ρωμιοσύνη ζεις, γιατί απορείς.

 • Ανώνυμος 50515

  16 Μαρ 2021

  Με ανάρτηση στο facebook γνωστός μέλος της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα υποστηρίζει πως θα δημιουργηθούν ομάδες περιφρούρησης λαϊκών κινητοποιήσεων, οι οποίες θα κόψουν όποιο χέρι απλωθεί στον αγωνιζόμενο λαό και τονίζει πως ο φόβος θα αλλάξει στρατόπεδο.
  https://www.iefimerida.gr/ellada/apeilei-o-roybikonas-omades-perifroyrisis

  Ηλίθιοι περιφρουρούν ηλίθιους. Διότι η ηλιθιότητα πρέπει να είναι ανίκητη. Με το στανιό.
  Πρωτότυπο, μπράβο ρωμιοσύνη.

 • Ανώνυμος 50512

  16 Μαρ 2021

  Σε συνέντευξη στον Alpha όταν ρωτήθηκε: "...εσείς δέχεστε το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι άνθρωποι σε μια τέτοια συγκέντρωση στο όνομα της δημοκρατίας" ο κ. Τσίπρας απάντησε "βεβαίως, δέχομαι το ρίσκο και γι` αυτό θεωρώ ότι το ορθό θα ήταν η κυβέρνηση να μη φέρει τέτοια νομοσχέδια που εγείρουν σημαντικές κοινωνικές αντιδράσεις μέσα σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέσα στην πανδημία"... Το επίμαχο νομοσχέδιο αφορούσε τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία που συγκεντρώνει την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας.
  https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3532114/ego-i-tha-sas-paro-olous-mazi-mou

  Ο βούρκος στον οποίο έχει κυλιστεί η αξιωματική αντιπολίτευση τις τελευταίες ημέρες νομίζω δεν έχει προηγούμενο, ακόμα κι αν κάποιος ανατρέξει στις ένδοξες ημέρες της Αλλαγής, τότε που η Αυριανή, ως η πραγματική φωνή του ΠΑΣΟΚ, έδινε μια πρώτη γεύση του τι σημαίνει πραγματική και οργανωμένη λάσπη. Τότε που τα πρωτοπαλίκαρα του Αντρέα και άλλοι «προοδευτικοί» συμπολίτες (μεταξύ των οποίων η Μελίνα, ο Πάγκαλος, ο Γλέζος, ο Κουβέλης) έπαιρναν στη σειρά για να μαλώσουν τον Μάνο τον Χατζιδάκι που είχε τολμήσει να μιλήσει άσχημα για την ιερή εφημερίδα των πρασινοφρουρών. Το μόνο που μοιάζει με τη σημερινή δράση των συντρόφων είναι η πρσπάθεια της ίδιας φυλλάδας να εμφανίσει τον Κωνσταντίνο τον Μητσοτάκη ως συνεργάτη των ναζί προκειμένου να βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ στις δύσκολες εκλογές του 1985.
  https://www.athensvoice.gr/politics/703328_pos-na-kaneis-propaganda-me-mia-fotografia

  Η ρωμιοαριστερά και οι φασιστεροί έχουν καταφέρει να αποτελούν ότι πιο παρωχημένο έχει να επιδείξει αυτή τη στιγμή η ρωμιοσύνη.
  Νεο-αντάρτες και αντιρρησίες του γλυκού νερού.

 • Ανώνυμος 50510

  15 Μαρ 2021

  Δώστε Survivor στο λαό!
  Φάκελος: ρωμιοσύνη. Είστε έτοιμοι; Πάμε!

  Κορονοϊός: Στο νοσοκομείο με τον ιό ιερέας που χλεύαζε πιστούς γιατί φορούσαν μάσκα
  https://www.ethnos.gr/ellada/147745_koronoios-sto-nosokomeio-me-ton-io-iereas-poy-hleyaze-pistoys-giati-foroysan-maska

  Η ρωμιοσύνη εκπαιδεύεται:
  2/3 το αγνοούν: Εσύ ξέρεις γιατί τα αγάλματα των αρχαίων Ελλήνων είχαν μικρά μόρια;
  https://menshouse.gr/extras/139236/giati-ta-agalmata-ton-archaion-ellinon-echoyn-mikra-pei

  Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Τάσος Γιαννίτσης σε ένα πρόσφατο συνέδριο για το ασφαλιστικό "...την περίοδο 2000-2018 οι συνολικές δαπάνες για συντάξεις αυξήθηκαν στη χώρα μας από 17,5 δισ. ευρώ σε 35 δισ. ευρώ ή από 12,7% σε 18,7% του ΑΕΠ, οι φόροι από τους οποίους το Δημόσιο χρηματοδοτεί τις συντάξεις αυξήθηκαν από 6,4 δισ. ευρώ σε 17 δισ. ευρώ, ενώ η σχέση συνολικών συντάξεων προς συνολικούς μισθούς αυξήθηκε από 41% σε 71%". Αν χάριζαν σε κάποιον λογικό άνθρωπο τη διακυβέρνηση μιας χώρας με αυτά τα αριθμητικά δεδομένα θα προτιμούσε να μεταναστεύσει παρά να την αποδεχτεί... Και όμως στην Ελλάδα διαγκωνίζονται να την κυβερνήσουν και να εργαστούν στο δημόσιο και να συνταξιοδοτηθούν από το δημόσιο (επί της ουσίας το δημόσιο καταβάλει το μεγαλύτερο μέρος των συντάξεων και του ιδιωτικού τομέα).
  https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3529660/kinduneuei-i-ellada

  Ο Γ. Κυρίτσης του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί: «Με αστυνομία στα πανεπιστήμια, κάθε βδομάδα θα έχουμε σκηνικά Νέας Σμύρνης»
  https://www.iefimerida.gr/politiki/g-kyritsis-syriza-apeilei-astynomia-panepistimia-kathe-bdomada-skinika-neas-smyrnis

  Τσίπρας σε Γεραπετρίτη: Ψιτ, τα "άνθρωπέ μου" αλλού όχι σε μένα
  https://www.youtube.com/watch?v=OYMlxc68jNE

  Δηλαδή εμείς να μην ακούσουμε τις γνώμες των ειδικών και των εμπειρογνωμόνων, αλλά τη γνώμη του εκλεγμένου.
  Επίσης μα καλά ο Τσίπρας τί έχει κάνει στη μουτσούνα του; Μπότοξ και σολάριουμ; Την έχει δει μαμίκουλας ο καραγκιόζης.

  https://www.youtube.com/watch?v=sCgVwI1RTzg
  Ώπα!