ΠΗΡΕ ΤΗΝ
ΕΥΧΗ ΤΟΥΣ...


1. Σε περίπτωση πρόωρων εκλογών ειλικρινά δεν ξέρω τι να ψηφίσω. Αμφιταλαντεύομαι μεταξύ Μπόμπ Σφουγγαράκη, Γιώτας Λύδια - όπως λέμε για παράδειγμα, τι γιώτα ήσουν στο στρατό; Ι1, Ι2 Ι3; Η ορθή απάντηση είναι Γιώτα Λύδια (τραγουδιάρα σκυλού του παρελθόντος με καριέρα στη χούντα), Τιραμόλα, Σεραφίνο, Μπλεκ, Τζιμ Άνταμς, Τσιπιρίπο, Ηρακλή Πουαρό, Κίνγκ Κόνγκ και Γκοτζίλα. Καμιά ιδέα;
 
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στο ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου, στο Ακριτοχώρι Σερρών, επισκέφθηκε παράλληλα, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νομό Σερρών. Η μεταξύ τους συνάντηση κράτησε περίπου 40 λεπτά και έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέχθηκαν ο μητροπολίτης Σιντικής, Μακάριος, και η ηγουμένη της μονής Τιμίου Προδρόμου, Ιακώβη, οι οποίοι τον ξενάγησαν στο νέο καθεδρικό του ησυχαστηρίου.

(Από τον Τύπο.
Πηγή φωτογραφιών:"Φως Φαναρίου"
).
 
2
. Η λέξη blues (βλουζ) προέρχεται από την ελληνική λέξη βλοσυρός και προήλθε από την μετανάστευση αρχαίων ελλήνων στον αμερικάνικο νότο και συγκεκριμένα στον ποταμό Μισσισσιππή, στον οποίο και διέλευσαν έφιπποι.

Επειδή όμως τα ρεύματα του ποταμού έκοψαν στη μέση κάποια από τα άλογά τους, οι αρχαίοι μας πρόγονοι ονόμασαν το ποτάμι «μισός ίππος», δηλαδή Μισσισσιππής.

Στη συνέχεια, η αρχαίοι μας πρόγονοι μετανάστευσαν στο βορρά και ίδρυσαν την πόλη του Σικάγο διδάσκοντας το μουσικό είδος του βλουζ. Η δε λέξη Σικάγο προέρχεται από τη φράση «Σιγά (ρε μαλάκα) θα καώ», επειδή έκανε εκεί πολύ κρύο και άναβαν φωτιές για να ζεσταθούν.ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ