Ο ΟΜΙΛΟΣ PRADA
ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗ ΓΟΥΝΑ

Εντάσσεται στο διεθνές
πρόγραμμα των επιχειρήσεων
που δεν πουλούν γούνα


Μιλάνο, 22 Μαΐου 2019 - Ο Όμιλος Prada ανακοίνωσε σήμερα ότι καταργεί τη γούνα ζώων από τις συλλογές του και από τα νέα του προϊόντα, ξεκινώντας από τη γυναικεία κολεξιόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2020. Προϊόντα γούνας που ήδη διαθέτει ο όμιλος, θα πουληθούν μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Η ανακοίνωση του Ομίλου Prada είναι το αποτέλεσμα ενός εποικοδομητικού διαλόγου με τα μέλη της Fur Free Alliance, LAV και Humane Society των Ηνωμένων Πολιτειών, ενός συνασπισμού στον οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 50 οργανώσεις για την προστασία των ζώων από 40 χώρες.

«Αποτελεί δέσμευση για τον Όμιλο Prada, η εφαρμογή της καινοτομίας και της κοινωνικής ευθύνης και η απόφασή μας να καταργήσουμε τη γούνα, η οποία είναι το αποτέλεσμα ενός θετικού διαλόγου με την Fur Free Alliance, κυρίως με την LAV και την Humane Society των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελεί επέκταση αυτής της δέσμευσης», δήλωσε η Miuccia Prada. «Δίνεται έτσι η δυνατότητα στην εταιρεία μας να εξερευνήσει νέα όρια στον δημιουργικό σχεδιασμό επιλέγοντας καινοτόμα υλικά, ενώ παράλληλα θα ικανοποιήσουμε τη ζήτηση για ηθικά προϊόντα».

«Η Fur Free Alliance καλωσορίζει την απόφαση του Ομίλου Prada να καταργήσει τη γούνα», δήλωσε ο Joh Vinding, Πρόεδρος της FFA. «Όλα τα εμπορικά σήματα του Ομίλου Prada, εντάσσονται στον αυξανόμενο κατάλογο των επιχειρήσεων που δεν χρησιμοποιούν γούνα, ανταποκρινόμενες στην μεταβαλλόμενες αντιλήψεις των καταναλωτών για τα ζώα».

«Η απόφαση του Ομίλου Prada να μη χρησιμοποιεί πλέον γούνα, είναι σύμφωνη με τη νέα έννοια της ηθικής πολυτέλειας και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των νέων καταναλωτών που είναι πιο προσεκτικοί στην επιλογή βιώσιμων προϊόντων που σέβονται το περιβάλλον και τα ζώα», δήλωσε η Simone Pavesi, υπεύθυνη της καμπάνιας Μόδα Χωρίς Ζώα (Animal Free Fashion) της οργάνωσης LAV.

«Με την ανακοίνωση αυτή, ο Όμιλος Prada, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της μόδας, αποκτά ηγετική θέση στην προστασία των ζώων και την καινοτομία για τις επόμενες γενιές», δήλωσε ο PJ Smith, υπεύθυνος της πολιτικής για τη μόδα της Humane Society των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Brigit Oele, υπεύθυνη για το πρόγραμμα της Fur Free Alliance, δήλωσε: «Ο Όμιλος Prada ήταν μία από τις επιχειρήσεις που αποφάσισαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να καταργήσουν τη γούνα από τη στιγμή που ξεκίνησε ο διάλογος μαζί τους, περίπου πριν από ένα χρόνο. Στον κατάλογο με τις επιχειρήσεις που δεν πουλάνε γούνα (The Fur Free Retailer Program), έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα 1.000 επιχειρήσεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι αυτό το παγκόσμιο κίνημα κερδίζει πολύ γρήγορα έδαφος και είναι απίθανο ότι η γούνα θα επιστρέψει ξανά ως αποδεκτή τάση στη μόδα. Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τα ζώα!».

Η VeGaia εκφράζει την ικανοποίησή της για αυτήν την σημαντική απόφαση του Ομίλου PRADA, η οποία μας φέρνει πιο κοντά σε ένα μέλλον χωρίς γούνα και αποδεικνύει ότι η πολυτέλεια μπορεί και πρέπει να είναι ηθική.ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ