ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Μύθοι,
παραπληροφόρηση,
συνωμοσιολογίες


Ας δούμε κατ' αρχήν ποιο από τα δύο είναι τελικά συνωμοσιολογία.

Το ότι κάποιοι κινέζοι έφαγαν παγκολίνους, ένα είδος μυρμηγκοφάγωνκαι νόσησαν με τον κορονοϊό (παίζει να έφαγαν και μολυσμένες νυχτερίδες, μας λένε) ή το ότι ο ιός δημιουργήθηκε σε κάποιο εργαστήριο βιολογικού πολέμου στην Κίνα ή κάπου αλλού;


Το ότι οι κινέζοι έχουν περίεργες διατροφικές συνήθειες είναι γεγονός. Γεγονός όμως είναι και πως αυτές τις συνήθειες τις έχουν εδώ και μερικές χιλιάδες χρόνια.

Δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα πριν. Είναι ή δεν είναι γεγονός πως κατασκευάζονται ιοί σε εργαστήρια παγκοσμίως σαν ένα μέσο βιολογικού πολέμου;

Είναι ή δεν είναι αλήθεια, πως ο γηρασμένος και μη παραγωγικός πληθυσμός στην υφήλιο δημιουργεί προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία;

Είναι ή δεν είναι γεγονός ότι πολλοί από τα κέντρα εξουσίας φωνάζουν για το πρόβλημα του υπερπληθυσμού, που στερεί πόρους από το παγκόσμιο Οικονομικό Σύστημα προκαλώντας υφέσεις;

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν, να προσεγγίσουμε το θέμα λίγο... αμερικάνικα, ακολουθώντας το δόγμα «follow the money» (ακολούθησε το χρήμα):

Η Κίνα έχει εξελιχθεί σε μεγάλη υπερδύναμη. Όχι μόνο εμπορικά και οικονομικά, αλλά και στρατιωτικά. Υπάρχουν εκτενέστατες αναφορές για αεροπλανοφόρα, τελευταίας γενιάς πολεμικά σκάφη και αεροπλάνα κ.λπ.. Αν συνέχιζε λοιπόν με αυτόν το ρυθμό, σύντομα θα βρισκόταν στη θέση του κυρίαρχου του παιχνιδιού. Ένα το κρατούμενο.

Όλο το χρέος των ΗΠΑ βρίσκεται σε κινέζικα χέρια. Οι κινέζοι επενδύουν παντού, έχουν τεράστια πλεονάσματα και διαρκώς αυξάνουν το εμπορικό τους πλεόνασμα. Κατασκευάζουν τα πάντα σε διάφορες ποιότητες από μάπα μέχρι εξαιρετικά προϊόντα. Κάνουν τεράστιες εξαγωγές, έχουν πολύ χαμηλό εργατικό κόστος και πολύ καλές πρώτες ύλες, μιας και είναι τεράστια χώρα. Εδώ και μία δεκαετία, διαθέτουν και την τεχνογνωσία τους, η οποία και μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο. Δύο τα κρατούμενα.

Η Ευρώπη επίσης, είναι ένας αντίπαλος των ΗΠΑ (όταν μιλάμε για ΗΠΑ και επιχειρήσεις, κυρίως αναφερόμαστε στις αμερικάνικες πολυεθνικές) που ελέγχουν όλη την παγκόσμια οικονομία πλην κινέζων). Έπρεπε λοιπόν να χτυπηθεί και η Ευρώπη εκτός από την Κίνα. Φυσικά, και το θεοκρατικό Ιράν, ο κατεξοχήν εχθρός των ΗΠΑ και Ισραήλ. Η δεύτερη χώρα σε κορονοϊό. Τρία τα κρατούμενα.

IMAGE DESCRIPTIONΤι επιβαρύνει πολύ την οικονομία μιας χώρας; Η μακροζωία. Γνωρίζουμε, πως οι συνταξιούχοι δηλαδή που πληρώνονται, δεν παράγουν, καταναλώνουν πολύ συντηρητικά, σαβουριάζουν το χρήμα σε μαξιλάρια και στρώματα, ξεσκίζουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας για ψύλλου πήδημα, απορροφούν πόρους και κρατικά κονδύλια ασύστολα. Όσο λιγότεροι είναι, τόσο καλύτερα για την οικονομία μιας χώρας, μας λένε οι φιλελεύθεροι οικονομολόγοι. Αυτό σημαίνει, πως μάλλον δεν συμφέρει να βρίσκεται θεραπεία για ασθένειες.

Η Goldman Sachs το λέει ξεκάθαρα: Δεν συμφέρει οικονομικά να θεραπεύονται οι ασθένειες. Τέσσερα τα κρατούμενα.

Το πέμπτο κρατούμενο είναι ο φόβος και ο πανικός. Και για να το πω eπικούρεια, ο αρχέγονος φόβος του θανάτου. Η πηγή όλων των φόβων.

Τι προκαλεί ο φόβος; Κατάρρευση στις διεθνείς αγορές, πτώση του Χρηματιστηρίου, βιαιες εξαγορές, ξεπούλημα, επιβολή άθλιων εργασιακών συνθηκών, μεροκάματα του τρόμου, πείνα εξαθλίωση κ.λπ..

Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά; Ότι αυτός που τα προκαλεί όλα αυτά, τα προκαλεί για να εκμεταλλευτεί μια κατάσταση, αφού από πριν γνωρίζει προς τα πού πάει το πράγμα, μιας και αυτός το δημιούργησε. Να θυμηθούμε το τρίπτυχο: Problem, Reaction, Solution! (Πρόβλημα, Αντίδραση, Λύση).


Πρόβλημα

Δημιουργούμε ένα ιό με πολύ ιδιαίτερο και μεγάλο RNA (έτσι λένε οι ειδικοί).

Ένα τεράστιο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού πάει τσάρκα, ενώ το υπόλοιπο ζει τρωγλοδυτικά μέσα σε κατάσταση πανικού.

Η Κίνα τρώει μια τεράστια φάπα, που μετριέται σε τρισεκατομμύρια ζημιάς και μαζί της και η Ευρώπη.

Η είσοδος του ιού στην Ευρώπη είναι επίσης σχεδιασμένη. Θέλουμε μια χώρα του Νότου με αρκετή ανοργανωσιά, πολιτικό χάος, αστάθεια αλλά με πολλούς τουρίστες, αρκετά μεγάλη σε μέγεθος και με πολλά αξιοθέατα, εκδηλώσεις μόδας, ομορφιάς, συναυλιών, συμποσίων κ.λπ., κόσμο δηλαδή να πηγαινοέρχεται.

IMAGE DESCRIPTIONΗ Ψωροκώσταινα δεν μας κάνει. Ούτε μπορούμε να βασιστούμε στον τουρισμό, γιατί ο πολύς ο ήλιος κάνει ζημιά στους ιούς. Το χτύπημα και η διασπορά του ιού δεν θα πρέπει να γίνει το καλοκαίρι. Το Ελλαδιστάν ναι μεν είναι πρώτο στην ανοργανωσιά και το ραχάτι, αλλά είναι μικρή και σε έκταση, αλλά και πληθυσμιακά χώρα.

Η διασπορά του ιού θα πρέπει να είναι μεγάλη και σίγουρη. Viva Italia! Πληρεί όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις.


Αντίδραση

Πανικός, φόβος, κατάρρευση, θάνατοι υπερηλίκων (λιγότερα λεφτά για πληρωμές συντάξεων στο μέλλον), κατάρρευση των Συστημάτων Δημόσιας Υγείας, ρατσισμός (ήδη καλλιεργείται κατά των κινέζων), επενδυτικές ευκαιρίες για πολύ λίγους (τους δημιουργούς του προβλήματος, κυρίως).

Λύση

Ενδεχομένως το εμβόλιο, φάρμακο, αντίδοτο ήδη να υπάρχει. Κάτι ανάλογο με όλα τα παραπάνω, είπε και ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ. Χημικός, επιστήμονας είναι.

IMAGE DESCRIPTIONΔεν θα βγει όμως ακόμα. Χρειάζονται πολύ περισσότεροι θάνατοι, πολύς φόβος και πανικός και φυσικά μεγαλύτερη οικονομική καθίζηση και κατάρρευση των Δημόσιων Συστημάτων Υγείας.

Οι φαρμακο-εταιρείες, που οι ψαγμένοι γνωρίζουν καλά σε ποιους ανήκουν, πάλι θα θησαυρίσουν. Πάντα έτσι έκαναν. Ο φόβος τους θρέφει και κυριολεκτικά, αλλά και μεταφορικά.


Ερωτήσεις αφελούς:

1. Πώς και πριν σαράντα χρόνια ο Ντιν Κουντζ, αμερικανός συγγραφέας διηγημάτων επιστημονικής φαντασίας τα έγραφε όλα αυτά;

2. Στην εκπομπή του REAL FM το πρωί της 8ης Μαρτίου μίλησαν για ένα αμερικανό καθηγητή του Harvard, χημικό, που συνελήφθη μαζί με δύο κινέζους βοηθούς του, που είχαν μάλιστα μαζί τους και περίεργα σκευάσματα βιολογικού πολέμου. Ο τύπος εργαζόταν στην πόλη Wuhan χρόνια. Η περιέργεια των διωκτικών αρχών ήταν ότι είχε αυξηθεί πολύ ο τραπεζικός του λογαριασμός!

Όλα λοιπόν αυτά είναι συμπτώσεις κι εγώ ένας βλάκας συνωμοσιολόγος!

Ενώ αυτοί που προσπαθούν να μας πείσουν πως πρόκειται για ιό που προήλθε από κατανάλωση κρέατος μυρμηγκοφάγου ή νυχτερίδας, δεν είναι;

Περαστικά μας!


ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


8 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 48961

  25 Απρ 2020

  https://www.in.gr/2020/04/24/world/koronaios-apokalyfthike-o-egkefalos-piso-apo-tis-theories-synomosias-gia-tis-keraies-5g/

 • Ανώνυμος 48893

  12 Απρ 2020

  https://www.ethnos.gr/kosmos/99473_koronoios-mporei-i-pandimia-na-apodynamosei-antiemboliastiko-kinima

 • Ανώνυμος 48798

  3 Απρ 2020

  Κορονοϊός - ΗΠΑ: Αγωγή-μαμούθ 20 τρισ. δολαρίων κατά της Κίνας
  Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι ο ιός είναι το αποτέλεσμα βιολογικού όπλου που ετοίμαζαν οι κινεζικές αρχές στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν
  https://www.ethnos.gr/kosmos/97893_koronoios-ipa-agogi-mamoyth-20-tris-dolarion-kata-tis-kinas

  Διότι κύριοι η συνομωσιολογία αν μη τί άλλο.., αποδίδει..

 • Ανώνυμος 48688

  25 Μαρ 2020

  https://www.tovima.gr/2020/03/25/politics/i-ora-tis-krisis-gia-tis-politikes-igesies/

 • Ανώνυμος 48650

  21 Μαρ 2020

  Τα συμπεράσματα είναι εντυπωσιακά καθώς επιβεβαιώνεται με τον πλέον ανάγλυφο και επίσημο τρόπο πως ο κορονοϊός προσβάλει τα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους έως 30 ετών αλλά δεν καταφέρνει ή δεν «θέλει» να τους σκοτώσει. Η διαπίστωση αυτή δικαιώνει και τους λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας που υποστηρίζουν πως ο κορονοϊός είναι δημιούργημα εργαστηριακών πειραμάτων και έχει στο DNA την «εντολή» να μην χτυπάει θανάσιμα τις μικρές ηλικίες αλλά όσους «λαμβάνουν αποφάσεις», δηλαδή, τις μεγάλες ηλικίες. Ακόμα και αν τα απορρίψουμε όλα αυτά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει...
  https://www.ethnos.gr/kosmos/95424_koronoios-italia-andres-ano-ton-60-ta-teleia-thymata-toy-ioy-kathe-25-lepta-ki-enas

 • Ανώνυμος 48632

  19 Μαρ 2020

  https://www.naftemporiki.gr/story/1576492/i-proeleusi-tou-koronoiou-einai-fusiki-kai-oxi-texniti-sumfona-me-diethni-ereuna

 • Ανώνυμος 48631

  19 Μαρ 2020

  https://www.in.gr/2020/03/18/tech/katarriptontas-ti-synomosiologia-peri-kataskeyasmenou-koronaiou/

  "Πού είναι όλες αυτές οι εναλλακτικές, όλοι αυτοί οι εναλλακτικοί των φυτικών μαντζουνιών; Εκείνοι που αρνούνται να κάνουν εμβόλια στα παιδιά τους; Αυτοί που δεν φοβόντουσαν την ιλαρά, την ανεμοβλογιά, τις μαγουλάδες – τόσες και τόσες ωραίες αρρώστιες που ξεχνούν, ή λησμονούν, ότι πριν τις κατανικήσει ο άνθρωπος διά της επιστήμης ήταν αιτία σοβαρών ασθενειών και θανάτων;
  Το αντιεμβολιαστικό κίνημα σιγεί. Τα μέλη του αντιμετωπίζουν την κατάσταση, είτε ακολουθώντας εντολές είτε εξατομικευμένα τις οδηγίες, και περιμένουν τα φάρμακα ή το εμβόλιο. Περιμένουν τη σωτηρία από τον ορθό λόγο και την επιστήμη, την επιστροφή στον ασφαλή κόσμο των ελεγχόμενων λοιμωδών ασθενειών. Περιμένουν την ασφάλεια του κόσμου όπως τον ξέραμε που, μαζί με την ελευθερία, επιτρέπει στους ανθρώπους να αμφισβητούν ακόμα και τις κατακτήσεις του πολιτισμού του οποίου είναι τμήμα.
  Προφανώς, δεν είναι εποχή απομάγευσης και πίστης στις δυνατότητες του ανθρώπου. Πολλοί με θεωρίες συνωμοσίας επιχειρούν, εκκινώντας από διάφορα σημεία, να εξηγήσουν την πραγματικότητα."
  https://www.in.gr/2020/03/18/apopsi/antiemvoliastes-kai-ierarxes/

 • Ανώνυμος 48600

  14 Μαρ 2020

  "κι εγώ ένας βλάκας συνωμοσιολόγος"
  Έγραψες και κάτι σωστό.