Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ
ΤΟΥ ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ


Οι ψυχές των ανθρώπων κυβερνώνται από το μίσος και οι πρακτικές των συνόλων υποτάσσονται στην Μισαλλοδοξία.

Αυτό διδάσκει η ιστορία, αυτό ζουν όλες οι γενιές από καταβολής κόσμου.

Η ζωή είναι άδικη. Αυτή ήταν και είναι η ανάγκη επιννόησης του Θεού, του όποιου Θεού.

Οι άνθρωποι είναι μόνοι και στην προσπάθειά τους να εξανθρωπιστούν, επικαλούνται την Δικαιοσύνη και την επιδιώκουν, τουλάχιστον στα λεγόμενα, με ευχές και παραινέσεις.

Για να είσαι όμως δίκαιος, έστω σχετικά, θα πρέπει να μπαίνεις πρωτίστως στη θέση του άλλου. Αλλά ο άνθρωπος είναι ελλιπής σε ικανότητα για κάτι τέτοιο. Πόσο μάλλον αν υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ κρατών. Τότε η έννοια κάθε δικαίου εξαφανίζεται και στην θέση του μπαίνει η κατίσχυση, η επιβολή του συμφέροντος με δύναμη.

Οι λαοί νομίζουν πως αποφάσεις παίρνουν οι πολιτικοί, και οι πιστοί όπου γης πως καθορίζουν την μοίρα τους οι θεοί τους.

Τίποτε από όλα αυτά.

Η Μισαλλοδοξία κυβερνά.

Αυτή, που είναι ριζωμένη μέσα στα μυαλά των ανθρώπων σαν ανώτατο ένστικτο.

Το κυνήγι της αγάπης είναι ο δρόμος προς τον χαμένο παράδεισο του ανθρώπου.

Η Αγάπη είναι ανύπαρκτη για το ανθρώπινο γένος, πλην της επιλεκτικής.

Έτσι θα διαφωνούν οι Έλληνες με κάθε συμφωνία και οι άλλοι από την μεριά τους, επίσης.

Τα υπόλοιπα στον μεγάλο Θουκυδίδη, που όποιος τον μελετήσει θα κατανοήσει πως, δεν υπάρχουν λαοί με ταυτότητα, αλλά άνθρωποι που πασχίζουν να επικρατήσουν με κάθε τρόπο και μακριά από δίκαια, διαπερνώντας την λεωφόρο του εξανθρωπισμού με μίσος.


ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


1 ΣΧΟΛΙΑ

  • Ανώνυμος 46425

    19 Νοε 2018

    Για την αποτυχία της δυτικής σκέψης να αναπτύξει μια φυσική φιλοσοφία της προκοπής δεν φταίει μόνο η μισαλλοδοξία και το μίσος, αλλά και ο ίδιος ο πυρήνας της δυτικής σκέψης, ο οποίος παράγει αδιέξοδα και αντιφάσεις. Θες για παράδειγμα να λύσεις το περιβαλλοντικό πρόβλημα, αλλά: δεν θες να κάνεις θυσίες, θες μια ανέξοδη λύση που να βασίζεται στην εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Μα πρώτα θα πρέπει να θυσιάσεις τις ίδιες σου τις επιθυμίες και να μειώσεις το εγώ σου. Πρέπει πρώτα να κοιταχτείς στον καθρέπτη και μετά να δεις την υπόλοιπη εικόνα. Όλοι απαιτούνε λύσεις του στυλ: πατάω ένα κουμπί και το πρόβλημα λύνεται αυτομάτως! Μα η φύση δεν είναι μηχανή, δεν έχει συναρμολογηθεί κομμάτι-κομμάτι από κάποιον θεό-εφευρέτη. Για αυτό και λέω ότι οι κοινωνοί του πυρήνα της δυτικής σκέψης όχι μόνο δεν μπορούν να προσφέρουν λύσεις, αλλά και: δεν γνωρίζουν καλά το πρόβλημα που θέλουν να επιλύσουν. Π.χ. δεν γνωρίζουν όλες τις παραμέτρους, Αν δεν ξέρεις για παράδειγμα πώς λειτουργεί η βιόσφαιρα, τότε πώς στο διάολο μπορείς να εκφέρεις απόψεις για το περιβαλλοντικό πρόβλημα.
    Η καλλιέργεια του εαυτού περνάει μέσα από τη μείωση του εγώ και των επιθυμιών, δεν υπάρχει άλλος τρόπος καλλιέργειας του εαυτού. Φανταστείτε τί θα γινόταν αν όλη η ανθρωπότητα εφάρμοζε έστω και σε ένα μικρό ποσοστό αυτό που μόλις ανέφερα.