ΞΑΝΑΒΡΕΙΤΕ
ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΑΣ !

Με εξειδικευμένη
ομοιοπαθητική
οδοντιατρική θεραπεία


ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ


Τι είναι το ωραίο;


Η ελληνική αρχαιότητα έχει να παρουσιάσει ένα αυθεντικό αίσθημα του ωραίου και του υπέροχου, τόσο στην ποίηση, τη γλυπτική και την αρχιτεκτονική, όσο και στη νομοθεσία και τα ήθη της εποχής.

Μία από τις πρώτες αναλύσεις σχετικά με την καλλιτεχνική δραστηριότητα, από την εποχή του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, επισημαίνει ότι η τέχνη είναι αναπαράσταση ή «μίμηση» καταστάσεων του φυσικού κόσμου και της ανθρώπινης ζωής.

Ένα άγαλμα, ένας ζωγραφικός πίνακας, επιχειρούν να αποδώσουν μορφές, χρώματα, και καταστάσεις από τη ζωή που τραβούν την προσοχή μας. Όσο πιο πιστή είναι η αναπαράσταση, τόσο πιο ωραίο είναι το έργο τέχνης⸱ και είναι ωραίο, επειδή κατορθώνει να συλλάβει την αρμονία της μορφής του αντικειμένου που απεικονίζει, της πράξης ή της κατάστασης που περιγράφει.

Ο τρόπος παρατήρησης, η οπτική γωνία, αλλά και οι διαθέσεις και τα συναισθήματα του παρατηρητή διαμορφώνουν μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών «όψεων» αυτής της «αντικειμενικής» πραγματικότητας. Ο ανθρώπινος νους δεν είναι ένας παθητικός δέκτης εντυπώσεων, αλλά επεξεργάζεται τα στοιχεία που προσλαμβάνει από τις αισθήσεις, συμβάλλοντας σημαντικά στην ίδια την απεικόνιση του εξωτερικού κόσμου.


Τι είναι ένα ωραίο χαμόγελο

Για την ολοκλήρωση μιας επιτυχημένης αισθητικής παρέμβασης στο χαμόγελο ενός ατόμου, που επιθυμεί να το βελτιώσει, οφείλουμε να εστιάζουμε την προσοχή μας όχι μόνο στο χαμόγελο, αλλά και στα βασικά γνωρίσματα του ίδιου του προσώπου ικανά να προκαλέσουν αισθητική συγκίνηση. Δε νοείται χαμόγελο χωρίς αναγνώριση της αισθητικής ιδιαιτερότητας, η οποία διαφέρει από άτομο σε άτομο. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει ένας σημαντικός βαθμός σχετικότητας στην ερμηνεία και την αξιολόγηση του ωραίου. Μόνο η δοκιμασία του χρόνου μπορεί να χαρακτηρίσει κλασική την ομορφιά.

Οι δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας —τα σύγχρονα οδοντιατρικά υλικά— μας επιτρέπουν να αντιμετωπίσουμε την οδοντιατρική τέχνη με νέους τρόπους, οι οποίοι θέτουν σε αμφισβήτηση παραδοσιακές αντιλήψεις, αλλά και διευρύνουν τους ορίζοντες της καλλιτεχνικής μας δημιουργίας. Όπως και να ΄χει το πράγμα, είναι βέβαιο ότι η τέχνη της σύγχρονης οδοντιατρικής αποκαλύπτει νέες διαστάσεις της πραγματικότητας — ή θα μπορούσαμε καλύτερα να πούμε πως την εμπλουτίζει με νέα στοιχεία. Μας κάνει τελικά να βλέπουμε το χαμόγελο με διαφορετικό μάτι, συνειδητοποιώντας ότι η αρμονία ενός όμορφου προσώπου μας συμφιλιώνει με το ίδιο μας τον εαυτό.

• Η μελέτη των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων κάθε προσώπου, η ερμηνεία και η κριτική αξιολόγησή του, ξεκινούν συνήθως από την εξέταση της ψυχολογίας του κάθε ατόμου και της μοναδικότητάς του. Η αξιολόγηση ενός όμορφου χαμόγελου καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από τις αισθητικές προτιμήσεις και το καλλιτεχνικό «γούστο» του κοινού κάθε εποχής και κοινωνίας, που επηρεάζονται από πολλούς —οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς— παράγοντες και αναπτύσσουν συγκεκριμένες προσδοκίες και αντιδράσεις απέναντι στη νέα δημιουργία. Αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση και την καλλιέργεια των αισθητικών αντιλήψεων παίζει η κατάλληλη παιδεία.

Παρά τις διαφορές στα αισθητικά κριτήρια συγκεκριμένων εποχών και κοινωνιών, μέσα από την ιστορία της οδοντιατρικής διαμορφώνονται ορισμένοι «Κανόνες», αισθητικά πρότυπα, που αναδεικνύονται μέσα από «μεγάλες» δημιουργίες, χαμόγελα που αντέχουν στη «δοκιμασία του χρόνου» και εξακολουθούν να συγκινούν τους περισσότερους ανθρώπους.

• Η συνδυαστική θεώρηση των διαφορετικών παραγόντων διαμόρφωσης και ανάδειξης της αισθητικής μας αξίας, μας βοηθά να κατανοήσουμε το σπουδαίο ρόλο που παίζει το αρμονικό χαμόγελο στη διαμόρφωση της ψυχολογίας μας.


Υλικά και τεχνικές που εφαρμόζονται
στη Σύγχρονη Αισθητική Οδοντιατρική


Η αισθητική οδοντιατρική χρησιμοποιεί της στεφάνες-θήκες από ολοκεραμικά υλικά και από ζιρκόνια —δηλαδή υλικά που δεν έχουν σκελετό από μέταλλο— όπως και υλικά από ρητίνες-composites, για να αλλάξει ή να βελτιώσει το σχήμα και το χρώμα του δοντιών μας με τρόπο απολυτά φυσικό. Το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να ξεχωρίσει το πραγματικό από το τεχνητό.

Φυσικά δόντια και προσθετικές εργασίες πρέπει να συνυπάρχουν αρμονικά στο στόμα των ασθενών μας κάνοντας το χαμόγελο πιο όμορφο και αποδίδοντας με επιτυχία τα χαρακτηριστικά κάθε προσώπου.

Στα φωτογραφικά παραδείγματα που ακολουθούν μπορείτε να δείτε προσθετικές εργασίες που έκανα στο ιατρείο μου χρησιμοποιώντας τα σύγχρονα υλικά που προανέφερα.


Ο Ασθενής έπρεπε να αλλάξει τις μεταλλικές του γέφυρες
που ήταν από κράμα νικελίου, με γέφυρες ζιρκονίου.
Οι παλιές γέφυρες του προκαλούσαν αλλεργία στο πρόσωπο και αίσθημα καύσου στη γλώσσα.
Η μέτρηση με συσκευή βιοσυντονισμού το επιβεβαίωσε.
Εδω βλέπετε τα πίσω πάνω και κάτω δόντια χωρίς τις γέφυρες.
Ο Ασθενής με τις γέφυρες ζιρκονίας στο στόμα του.
Η αισθητική αρμονία του χαμόγελού του έχει ολοκληρωθεί.


Η Ασθενής παρουσιάζει μεγάλο αισθητικό πρόβλημα στα δόντια της άνω γνάθου
και κίτρινη δυσχρωμία στα δόντια της άνω και κάτω γνάθου.
Τα δόντια της άνω και κάτω γνάθου απέκτησαν ιδανικό χρώμα και σχήμα.
Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν προσόψεις από ρητίνες (composite).

Ο κ. Ρηγάτος είναι Χειρουργός Οδοντίατρος, Ειδικός Ομοιοπαθητικός, Περιοδοντολόγος, Εμφυτευματολόγος.

Σπουδές:
• Φοίτηση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Οδοντιατρικής σχολής (1978-1984).
• Μετεκπαίδευση στην Παιδική Γναθοχειρουργική στο Νοσοκομείο Bretoneau Ρaris (1985-1986).
• Attache του Πανεπιστημίου Paris VII στο τμήμα Παιδοδοντίας Προληπτικής Οδοντιατρικής (1986-1990).
• Μετεκπαίδευση στη Χειρουργική του Περιοδοντίου στο Γναθοπροσωπικό Τμήμα του Νοσοκομείου Beaujon Paris (1985-1986).
• Μετεκπαίδευση στην Εμφυτευματολογία στο College Mediterraneen de Implantologie Orale-France (1988-1989).
• Δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών στην Ομοιοπαθητική με τα συγχαρητήρια της εξεταστικής επιτροπής στο Universite Paris V (1985-1987).
• Τελειοποίηση της Κλινικής Ομοιοπαθητικής και της εφαρμογής της στη Στοματολογία στο Νοσοκομείο Saint Deliveros Paris (1988-1989).
• Μετεκπαίδευση στην Εμφυτευματολογία στα Συστήματα Denar και Frialite (2000-2001).
• Μετεκπαίδευση στη Γνωστική Ομοιοπαθητική με τον ψυχίατρο Γιώργο Λουκά (2006-2007).
• Μετεκπαίδευση στην Πλαστική Χειρουργική άνω και κάτω χείλους με τη χρήση υαλουρονικού οξέως (2008).
• Μετεκπαίδευση στην Ανοιχτή Χειρουργική Ανύψωση Ιγμορείου για τοποθέτηση εμφυτευμάτων (2010-2011).

Επαγγελματική δράση:
• Εργάστηκε στο Παρίσι από το 1986 μέχρι το 1990, αποκλειστικά σαν Χειρουργός Στόματος-Περιοδοντολόγος.
• Από το 1991 μέχρι το 1998 εργάστηκε σαν Εμφυτευματολόγος και Περιοδοντολόγος στο Οδοντιατρικό Ινστιτούτο Αθηνών στο Ψυχικό.
• Από το 1998 μέχρι και σήμερα διατηρεί Ιδιωτικό Ομοιοπαθητικό Οδοντιατρείο στη Γλυφάδα (Σωκράτους 2 και Αγ. Νικολάου 101, τηλ. 210-8943248, homeodentist.gr).
• Έχει ιδρύσει το Οδοντιατρικό Ομοιοπαθητικό Ινστιτούτο Γλυφάδας, με σκοπό τη διοργάνωση σεμιναρίων και την εκπαίδευση των οδοντιάτρων στην Ομοιοπαθητική.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


11 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 49729

  28 Νοε 2020

  Μαλλον ειναι ξαδερφος του Μπαρουφακη.

 • Ανώνυμος 49678

  13 Νοε 2020

  3.000.000 συνταξιούχοι,
  1.000.000 δημόσιοι υπάλληλοι + κρατικά σιτιζόμενοι,
  1.500.000 άνεργοι και οικονομικά εξαρτώμενοι εκτός εργασίας, που δεν ψάχνουν για δουλειά, και
  2.000.000 παιδιά
  Σύνολο 7.500.000 εκατομμύρια ανθρώπων στηρίζονται επάνω στον πλούτο που δημιουργούν:
  3.000.000 εργαζόμενοι στην παραγωγική οικονομία που αναμένεται να μειωθούν σημαντικά ως αποτέλεσμα της πανδημίας.
  https://www.capital.gr/arthra/3494999/prosoxi-leftodentra

  Καλά νέα!

 • Ανώνυμος 49659

  10 Νοε 2020

  Παύλος Χαϊκάλης: Ευχή μου κάποια στιγμή η αστρολογία να μπει στα σχολεία
  https://www.youtube.com/watch?v=-1-1w5YIypU

 • Ανώνυμος 49658

  10 Νοε 2020

  "Ο Τραμπ τα έβαλε με την Pfizer επειδή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του εμβολίου μετά τις εκλογές"
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/o-tramp-kata-pfizer-logo-tis-anakoinosis-gia-embolio

  Και η περίπτωση Νίξον: ο τύπος το έπαιξε δύσκολος με απώτερο σκοπό όμως να τους αναγκάσει να του δώσουν χάρη για το σκάνδαλο Γουότεργκέιτ , όπως και τελικά έγινε.
  Οπότε ο Νίξον νίκησε και στην τελευταία του παρτίδα πόκερ. Πονηρός ο Νίξον.

  "Κι όμως: Yπήρξε κι άλλος πριν από τον Τραμπ που αρνιόταν επίμονα να εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο –Το θρίλερ με τον Ρίτσαρντ Νίξον"
  https://www.iefimerida.gr/stories/ritsarnt-nixon-arniotan-na-fygei-leyko-oiko-tramp

  "«Ο Νίξον ήταν πολύ καλός στο πόκερ, ίσως ο καλύτερος που είχαμε δει», είπε το 2012 ο συνάδελφός του Τζέιμς Ούνταλ, που υπηρέτησε μαζί του στο Ναυτικό. «Έπαιζε ήρεμα, αλλά δεν φοβόταν να πάρει ρίσκα». Με άλλα λόγια ο Νίξον πάταγε γκάζι, όταν οι υπόλοιποι πατούσαν φρένο καθώς διέθετε μια μοναδική ικανότητα να μυρίζεται την αδυναμία των άλλων και δεν φοβόταν ποτέ να μπλοφάρει για να τα πάρει όλα. Υπό μία έννοια ήταν πολύ μπροστά από τους άλλους στο να οσφραίνεται τις μπλόφες τους, καθώς όπως είχε ανακαλύψει οι πιο λαλίστατοι από τους παίκτες είχαν λιγότερες πιθανότητες να έχουν καλό φύλλο παρά εκείνοι που κρατούσαν τα χείλη τους σφραγισμένα αποφεύγοντας να τραβήξουν πάνω τους την προσοχή. Μελετούσε ακόμη πόσο γρήγορα οι αντίπαλοι πόνταραν χρήματα και πόσο χρόνο χρειάζονταν για να αποφασίσουν τι θα παίξουν."
  https://www.iefimerida.gr/stories/pos-poker-anoixe-ston-nixon-ton-dromo-stin-politiki

  "«Μπόνους» στις συντάξεις: Αυξήσεις έως και 215 ευρώ με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης"
  https://www.iefimerida.gr/ellada/syntaxeis-ayxiseis-215-eyro-pososta-anaplirosis

  Δώσε μπόνους στους συνταξιούχους Κυριάκο!
  Αλίμονο, αν δεν πάρουν μπόνους οι συνταξιούχοι του σοσιαληστρικού κράτους της ρωμιοσύνης, ποιοι θα πάρουν;!

  "Αποθρασύνθηκε ο Πολάκης μετά την κάλυψη Τσίπρα: «Τσογλάνια, δεν θα σταματήσουμε να ζούμε!», λέει στους επικριτές του"
  https://www.iefimerida.gr/politiki/apothrasynthike-o-polakis-meta-tin-kalypsi-tsipra-tsoglania

  Π(σ)ολάκης χαζοκομμουνιστής, κατά φαντασία αντάρτης, Τσίπρας αλλοπρόσαλλος μπαρουφολόγος και κωλοτούμπας. Τί να πεις.

  Και μουσικό διάλειμμα, Πυξ Λαξ - Όλο μ'αφήνεις να σ'αφήσω:
  https://www.youtube.com/watch?v=8dhmJrzMWa0

 • Ανώνυμος 49657

  9 Νοε 2020

  Τί μέλλει γενέσθαι:

  Όλα τα εμβόλια έχουν σχεδιαστεί να εκπαιδεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να παράγει αντισώματα που επιτίθεται σε συγκεκριμένα μοριακά τμήματα ενός ιού ή μικροβίου. Τα μόρια-στόχος ονομάζονται αντιγόνα. Σε αντίθεση με τα συμβατικά εμβόλια, τα οποία περιέχουν τμήματα του ίδιου του παθογόνου παράγοντα, το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech δεν περιέχει κανένα αντιγόνο. Περιέχει μόνο μόρια mRNA (αγγελιαφόρο RNA), στα οποία έχουν αποθηκευτεί οι γενετικές οδηγίες για τη σύνθεση πρωτεϊνών που λειτουργούν ως αντιγόνα. Ο εμβολιασμός ουσιαστικά αναγκάζει τα ανθρώπινα κύτταρα να παραγάγουν πρωτεΐνες του κοροναϊού SARS-CoV-2, οι οποίες στη συνέχεια αναγνωρίζονται από το ανοσοποιητικό σύστημα για να παραχθούν αντισώματα. Το mRNA εισάγεται στον ανθρώπινο οργανισμό πακεταρισμένο μέσα σε προστατευτικά κυστίδια που ονομάζονται «νανοσώματα λιπιδίων». Στη συνέχεια εισέρχεται μέσα στα κύτταρα και μεταφράζεται με τον ίδιο τρόπο που μεταφράζεται οποιοδήποτε άλλο γονίδιο για την παραγωγή της αντίστοιχης πρωτεΐνης.
  Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των εμβολίων RNA είναι ότι δεν απαιτούν την καλλιέργεια του παθογόνου παράγοντα και την απομόνωση αντιγόνων, κάτι που επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία ανάπτυξης και δοκιμών.
  Μέχρι σήμερα, η τεχνολογία του RNA είχε χρησιμοποιηθεί μόνο για εμβόλια κτηνιατρικής χρήσης.
  Η προσέγγιση της BioNTech επέτρεψε την ανάπτυξη υποψήφιων εμβολίων σε χρόνο-ρεκόρ, παρουσιάζει όμως και ένα σημαντικό μειονέκτημα: τα μόρια RNA είναι ευαίσθητα και το εμβόλιο πρέπει να διατηρείται κατεψυγμένο σε θερμοκρασία -80 βαθμών Κελσίου από το εργοστάσιο μέχρι τη χρήση τους.
  https://www.in.gr/2020/11/09/tech/emvolio-covid-19-pos-leitourgei-asynithisti-proseggisi-tis-pfizer/

  Ορίστε, κάτι μάθατε και σήμερα.

 • Ανώνυμος 49656

  9 Νοε 2020

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την Pfizer Inc. και την BioNTech SE αποδείχθηκε καλύτερο από το αναμενόμενο για την προστασία ανθρώπων από τον κορωνοϊό σε Covid-19 σε μια κεντρική μελέτη. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ορόσημο στην κούρσα των εμβολίων που μπορούν να σταματήσουν την παγκόσμια πανδημία. Το εμβόλιο αποδείχθηκε πάνω από 90% αποτελεσματικό στα πρώτα 94 άτομα που μολύνθηκαν από τον νέο κορωνοϊό και ανέπτυξαν τουλάχιστον ένα σύμπτωμα
  Ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά, χαιρέτισε την εξέλιξη ως «μεγάλη μέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα».
  https://www.iefimerida.gr/ygeia/thetiko-neo-embolio-tis-pfizer-gia-ton-koronoio

  «Τόσο υπέροχα νέα!» - O Τραμπ πανηγυρίζει στο Twitter για το εμβόλιο της Pfizer
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/tramp-panigyrizei-twitter-gia-embolio-tis-pfizer

  O CEO της Pfizer αδειάζει τον Τραμπ για το εμβόλιο του κορωνοϊού: Δεν συζητήσαμε ποτέ με τον Λευκό Οίκο (07|10|2020)
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/o-ceo-tis-pfizer-adeiazei-ton-tramp-gia-embolio

  Μάλλον ο Μπουρλά την φύλαγε στον Τραμπ - όταν πριν ένα μήνα τον είχε αδειάσει όσον αφορά το εμβόλιο της Pfizer και ενόσω ο Τραμπ είχε επανειλημμένα διαβεβαιώσει ότι η κυβέρνησή του θα ανακοίνωνε εγκαίρως ένα επιτυχημένο εμβόλιο πριν τις εκλογές - και ανακοίνωσε το εμβόλιο τώρα, όταν ακόμα δεν έχει μετρηθεί το σύνολο των ψήφων (95% περίπου). Ακόμα και αν δεν είναι έτσι, ο Τραμπ ατύχησε, διότι η ανακοίνωση ενός εμβολίου κατά της διάρκειας της προεκλογικής εκστρατείας θα τον ενίσχυε το δίχως άλλο.

 • Ανώνυμος 49654

  9 Νοε 2020

  Όλο πρωτιές είναι η ρωμιοσύνη:

  "Και να λοιπόν που το ελληνικό χρηματιστήριο δεν έχει και πολλά πλέον να φοβηθεί μιας που σε σύγκριση με τα υπόλοιπα 92 διεθνή χρηματιστήρια έχει πιάσει την τελευταία θέση στην παγκόσμια κατάταξη ποσοστιαίας απόδοσης για το 2020. Δηλαδή και να θέλει να πάει παρακάτω στην κατάταξη δεν μπορεί ενώ υπάρχει και το ελπιδοφόρο στοιχείο ότι εφόσον έχει πιάσει πάτο μόνο προς τα πάνω μπορεί να πάει. Κάτι είναι και αυτό. Βέβαια η κατάκτηση αυτής της θέσης δε μας έπιασε και στον ύπνο, καθώς εδώ και πολύ καιρό ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου καθόταν στο υπόγειο μαζί με τα δέκα χειρότερα σε απόδοση χρηματιστήρια στον κόσμο."
  https://www.capital.gr/analusi/3493271/opa-parto-allios

  "Πριν από λίγες ημέρες η «Guardian» δημοσίευσε έρευνα σχετικά με τους αρνητές του κοροναϊού , όλους εκείνους τους υποστηρικτές ακραίων συνωμοσιών για την πανδημία. Η Ελλάδα, μαζί με τη… Νιγηρία, ήταν στις δύο πρώτες θέσεις της λίστας των χωρών που πιστεύουν ότι τα ποσοστά θνησιμότητας είναι μικρότερα από αυτά που μας παρουσιάζουν κι ότι πρόκειται για ένα σχέδιο περιορισμού των ελευθεριών. Το 46% των Ελλήνων, σχεδόν 1 στους 2 δηλαδή, δηλώνει αρνητής των θανάτων. Σύμφωνα με άλλες έρευνες, 1 στους 5 πιστεύει ότι ο ιός είναι κατασκεύασμα της αμερικανικής κυβέρνησης και περίπου τόσοι ότι δεν είναι χρήσιμη η μάσκα και την αρνούνται."
  https://www.in.gr/2020/11/09/greece/fountonei-kinima-ton-arniton-tou-koronaiou/

  Μπράβο και πάλι μπράβο στη ρωμιοσύνη, ε, τί άλλο να πω.
  Όταν τα καναλάκια και οι δημοσιογραφίσκοι καλούνε στα πάνελ σκουπίδια όπως ο Τζον Ιωαννίδης που συστηματικά και ύπουλα μπουκοτάρουν κάθε λογική συζήτηση για την πανδημία με τα υπονοούμενά τους και τις στριφογυριστές αρλούμπες τους, δεν ήξεραν ότι κάτι τέτοια υποθάλπουν τη διάδοση αστήρικτων θεωριών στον πληθυσμό; Όταν ο άλλος ακούει στην τηλεόραση πανεπιστημιακούς με φήμη να κανακεύουν εμμέσως πλην σαφώς συνωμοσιολογικές θεωρίες, τότε πώς είναι δυνατόν να μην παρασυρθεί ή έστω επηρεαστεί.

  Αυτό το είδαμε και με τις αμερικανικές εκλογές. Το τί μπούρδα μας λάνσαραν τα μίντια (παγκοσμίως) και οι δημοσιογράφοι δεν λέγεται. Θρίλερ λέγανε, γίνεται ντέρμπυ διέδιδαν, άλλαξαν τα στοιχήματα οι bookmaker έγραφαν, για να πουλάνε τις φυλλάδες τους, clickbait και τα συναφή. Πού στο καλό το είδαν το θρίλερ ρε φούστη μου.. Από την αρχή φάνηκε από τα νούμερα ότι ο Μπάιντεν βγαίνει νικητής. Από την αρχή ο Μπάιντεν είπε ότι νίκησε και ο Τραμπ ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια διότι έβλεπε ότι έχανε τις εκλογές. Τον Τραμπ τον μαύρισαν οι ηλικιωμένοι λόγω χειρισμού της πανδημίας που έτρεξαν να ψηφίσουν Μπάιντεν μέσω επιστολικής ψήφου. Ο Τραμπ το ήξερε και για αυτό εξαρχής μίλαγε για νοθεία στις ψήφους αυτές. Μόνη παραφωνία ότι έχασε την Φλόριδα ο Μπάιντεν, μία πολιτεία με πολλούς ηλικιωμένους. Οι δε μεσανατολικές και μεσοδυτικές πολιτείες που ως επί τω πλείστον ψηφίζουν Τραμπ και ρεπουμπλικάνους, αντιπροσωπεύουν λίγους εκλέκτορες, με εξαίρεση το Τέξας που εκλέγει 38, άρα δεν βαρύνουν τόσο πολύ στο τελικό αποτέλεσμα. Έχουν μεγάλη ευθύνη τα μίντια, ηλεκτρονικός τύπος, κανάλια, εφημερίδες για τον σημερινό τραγέλαφο και τις αλλοπρόσαλλες καταστάσεις και πούστε ακόμα.

  https://en.wikipedia.org/wiki/2016_United_States_presidential_election
  https://en.wikipedia.org/wiki/2020_United_States_presidential_election

 • Ανώνυμος 49653

  9 Νοε 2020

  "Είναι αδιανόητο οι υπουργοί της κυβέρνησης να μοιράζουν αναδρομικά σε συνταξιούχους την ώρα που τα παιδιά που εργάζονται για 500 ευρώ και καταβάλουν εισφορές για να εισπράττονται διπλάσιες συντάξεις, μένουν χωρίς δουλειά μαζικά. Είναι αδιανόητο εκπαιδευτικοί που ξημεροβραδιάζονται στο facebook να αρνούνται να μετέχουν στην τηλε-εκπαίδευση γιατί είναι ηλεκτρονικά αναλφάβητοι ενώ απαιτούν να εισπράττουν τους μισθούς τους ακέραιους. Η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα γενικότερα θα πρέπει να φροντίσει για δικαιότερο καταμερισμό των βαρών γιατί θα βρεθούμε προ εκπλήξεων... Κυοφορείται δυσαρέσκεια η οποία αποτελεί γόνιμο έδαφος για "ψεκασμένες" θεωρίες και τυφλή αντισυστημικότητα..."
  https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3493672/kuoforountai-dusarestes-ekplixeis

  Δε βαριέσαι.. Στη ρωμιοσύνη ζεις.

 • Ανώνυμος 49652

  9 Νοε 2020

  “Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω»
  Ποιό είναι το κόστος της διαφήμησης;

 • Ανώνυμος 49651

  8 Νοε 2020

  Διαβάζω στον τίτλο "ομοιοπαθητική οδοντιατρική θεραπεία" και λέω θα γιατρεύει χαλασμένα δόντια με νερό και ζάχαρη, αναρωτιέμαι: βρε μπας και είμαι τρελός..
  Μπα, μάλλον πρόκειται για αστείο και πάω στην ενότητα "Χιούμορ", αλλά δεν το βρίσκω εκεί, διότι είναι στην ενότητα "Γενική Κριτική".
  Συνεχίζω να διαβάζω, προσπερνάω τις αμπελοφιλοσοφίες περί ομορφιάς, χαμόγελου, Πλάτωνα και Σωκράτη και βλέπω ότι χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους με όλους τους άλλους οδοντίατρους.
  Προσέχω όμως σε μια λεζάντα που πετάει το εξής: "Η μέτρηση με συσκευή βιοσυντονισμού το επιβεβαίωσε".
  Εδώ να πω ότι ο βιοσυντονισμός είναι ψευδοεπιστήμη και όποιες ωφέλειες μπορεί να έχει, οφείλονται στο φαινόμενο placebo (εικονικό φάρμακο), όπως λίγο πολύ όλες οι μπαφούφες που μας έχουν κατακλύσει τελευταία.

  https://www.diatrofi.gr/diaita/diatrofikoi-mythoi/3668-βιοσυντονισμός-ένα-ακόμα-παραμύθι/
  https://www.ellinikahoaxes.gr/2020/05/03/biosyntonismos-covid19/
  https://el.wikipedia.org/wiki/Βιοσυντονισμός

  Προτείνω στον Μηνά Ρηγάτο τα παρακάτω βίντεο όπου ομιλεί ο ειδικός αντιεμβολιαστής δρ. Στέφανος Στεφανίδης:
  https://www.youtube.com/watch?v=GMolmzmlUGg
  https://www.youtube.com/watch?v=0x6N4SFKceY

  Ας γελάσουμε λίγο στην εποχή της υπερπληροφόρησης και παραπληροφόρησης που ζούμε:
  Trump calls coronavirus 'kung flu' and says he slowed testing:
  https://www.youtube.com/watch?v=EEJogV-xUIM

  Λίγες πληροφορίες για το επερχόμενο εμβόλιο για να μην σας πιάνουν κορόιδα:
  https://www.in.gr/2020/11/08/health/health-news/koronaios-thema-xronou-ta-emvolia-oi-avevaiotites-gi-ayta-yparxoun-kai-tha-parameinoun-lene-oi-epistimones/

  Δείτε στο δεύτερο βίντεο πώς προσπαθούν να ανασκευάσουν το πρώτο βίντεο και τα επιστημονικοφανή επιχειρήματα που επιστρατεύουν:

  Γιατί δεν ισχύει η αστρολογία;
  https://www.youtube.com/watch?v=u486pTI4kV4
  Γιατί ισχύει η Αστρολογία;
  https://www.youtube.com/watch?v=-UJHkrvcD-w

 • Ανώνυμος 49650

  8 Νοε 2020

  " ΞΑΝΑΒΡΕΙΤΕ
  ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΑΣ !
  Με εξειδικευμένη
  ομοιοπαθητική
  οδοντιατρική θεραπεία"
  Γιατί αυτός ο τίτλος;
  Δεν είμαι ειδικός, αλλά αναρωτιέμαι τι σχέση έχει η ομοιοπαθητική με την εμφυτευματολογία, την πλαστική χειρουργική άνω και κάτω χείλους και την προσθετική;
  Μάλλον δεν έχουν και πολύ σχέση, καθώς η ομοιοπαθητική είναι σχεδόν μη επεμβατική.
  Γιάννης