ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ

   Δεν βρίσκονται μόνο στις εκκλησίες της Πλάκας ενσωματωμένοι τόνοι μαρμάρων από την Ακρόπολη. Τόνοι μαρμάρων βρίσκονται επίσης σκορπισμένοι σε πολλά και διάφορα άλλα σημεία της περιοχής, άλλοι ενσωματωμένοι σε οικοδομές, άλλοι σε μάντρες, στο δρόμο κ.λπ. κ.λπ..


  Αριστερά: Ανάμεσα στα τραπέζια κεντρικού τουριστικού εστιατορίου της οδού Κυδαθηναίων ξεφυτρώνει η βάση ενός σπασμένου αρχαίου κίονα. 

  Δεξιά: Τα θεμέλια πολυκατοικίας επί αρχαιοτήτων στην Πλάκα, δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, η οποία επίσης έχει κτισθεί επί αρχαιοτήτων και με χρήση άφθονου αρχαίου υλικού.


     

Αριστερά: Βάση αρχαίου κίονα έξω από κομμωτήριο της Πλάκας.

     Δεξιά: Μπαλκόνι στολισμένο με κιονόκρανο άγνωστης προέλευσης.


   Παρουσιάζουμε παραπάνω ορισμένες χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την Πλάκα, για τις οποίες θα έπρεπε να ντρέπεται ολόκληρη η Ρωμιοσύνη. Δυστυχώς όμως, χωρίς καθόλου αυτογνωσία, δεν ασχολείται με τις καταστροφές, που επί αιώνες έκανε στις αρχαιότητες της Ακρόπολης. Απεναντίας, με περίσσια θράσους απαιτεί από τους πολιτισμένους ευρωπαίους να της δώσουν όσα μάρμαρα έσωσαν από τη μανία της, να τα αποτελειώσει κι αυτά. Μια Ρωμιοσύνη της πλάκας...

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ