ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΕΡΟ
ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

 Διαβάζουμε σε σχολικό βιβλίο της Ε΄ Δημοτικού:


 «To φώς δημιουργήθηκε, σύμφωνα με τη διήγηση της Παλαιάς Διαθήκης, την πρώτη μέρα της δημιουργίας του κόσμου. "Να γίνει το φώς", είπε ο Θεός. Και έγινε φώς. Και από τότε ταυτίστηκε με κάθε τι καλό. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι συναντάμε το φώς, ως σύμβολο, σε πολλές γιορτές της θρησκείας μας. Τα Χριστούγεννα είναι συνδεδεμένα με το φώς, αφού ο Χριστός είναι ο Ήλιος της Δικαιοσύνης, που φωτίζει όλο τον κόσμο. Στη γιορτή των Φώτων το φώς σχετίζεται με τον πνευματικό φωτισμό. Στον εορτασμό του Πάσχα πάλι κυριαρχεί το φώς. Οι πιστοί ακολουθούν τον επιτάφιο με κατάνυξη κρατώντας σκουρόχρωμα κεριά και φαναράκια. Η Ανάσταση γιορτάζεται με λαμπρότητα από τους πιστούς, οι οποίοι κρατούν λευκά αναμμένα κεριά».


 Άν νομίζετε, ότι πρόκειται για το βιβλίο Θρησκευτικών κάνετε μεγάλο λάθος. Πρόκειται για το βιβλίο Φυσικής, σελίδα 74, κεφάλαιο: «Διάδοση του φωτός»!


 Η χριστιανική προπαγάνδα στα σχολεία δεν γίνεται μόνο μέσω των βιβλίων των Θρησκευτικών, αλλά είναι απλωμένη σε όλο το φάσμα της σχολικής γνώσης.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ