ΠΙΣΤΕΥΕ
ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ

Ερευνούν για σένα
οι... ιστοσελίδες hoaxes!


Ο καθένας που έχει πρόσβαση σήμερα στο διαδίκτυο μπορεί να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα με ό,τι θέμα θελήσει. Πολύ δημοφιλείς είναι αυτές με τα hoaxes (hoax=απάτη, κοροϊδία). Τέτοιες ιστοσελίδες και μπλογκς ξεκίνησαν πριν από χρόνια στο εξωτερικό με σκοπό τη γελοιοποίηση πολλών αστικών μύθων και ανοησιών που κυκλοφορούν ευρέως, όπως π.χ. την πύλη των εξωγήινων στον Βόρειο Πόλο, τους αεροψεκασμούς, τον ζωντανό Έλβις κ.λπ., οι οποίες αναπαράγονται άκριτα, κοινοποιούνται και διασπείρονται σωρηδόν κυρίως μέσω διαδικτύου.
 
Μερικές από αυτές διαθέτουν και χιούμορ, δεδομένου ότι τέτοια θεματολογία σηκώνει πολύ πλάκα, οπότε τα πράγματα ήταν αρκετά διασκεδαστικά.

Τα τελευταία χρόνια όμως, τα πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν. Αρχίζουν να παίρνουν διαφορετική τροπή, να σοβαρεύουν. Πληθαίνουν οι ιστοσελίδες hoaxes, οι οποίες παράλληλα με τα φαιδρά, ασχολούνται και με σοβαρά ζητήματα. Τα φαιδρά μάλιστα τα χρησιμοποιούν σαν προκάλυμμα, προκειμένου να προβάλουν τα σοβαρά. Σκοπός τους δεν είναι πλέον η πλάκα, αλλά έχουν αναχθεί σε φανατικούς υποστηρικτές του Συστήματος σε οποιαδήποτε μορφή του (πολιτικό, ιατρικό, ιστορικό κ.λπ.).

Μια χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι οι ειδήσεις, οι σχετικές με τους εμβολιασμούς. Έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια ένα αντιεμβολιαστικό κίνημα. Θα θυμάστε πρόσφατα στη χώρα μας μεγαλογιατρούς, το ΚΕΕΛΠΝΟ κ.ά., αλλά και παγκοσμίως τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κ.λπ.,
λειτουργώντας σαν κανονικοί dealers των φαρμακευτικών, να τρομοκρατούν τον κόσμο για μια τρομερή γρίπη που δήθεν θα ερχόταν και θα εξαπλωνόταν, μια παγκόσμια πανδημία, εξ αιτίας της οποίας θα παθαίναμε στους δρόμους αν δεν εμβολιαζόμασταν. Με μια γρήγορη αναζήτηση σε πληθώρα παλιότερων άρθρων μας ή στο Youtube, μπορείτε να δείτε πλήθος ιατροφαρμακευτικών φορέων να επιχειρούν να εξαπλώσουν μια παγκόσμια  τρομοϋστερία για την επερχόμενη γρίπη-φάντασμα και να ορύονται προκειμένου να μας πείσουν να εμβολιαστούμε. Ειδικά στη χρεωκοπημένη Ελλάδα, αγοράστηκαν εκατομμύρια εμβόλια και κατασκευάστηκαν γρήγορα ειδικές υποδομές πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε όλα τα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της επερχόμενης πανδημίας.

Παρʼ όλα αυτά, ο κόσμος δεν πείστηκε. Ελάχιστες χιλιάδες εμβολιάστηκαν, δεν εμφανίστηκε καμία πανδημία κι άνθρωποι που δεν εμβολιάστηκαν δεν αρρώστησαν. Αντίθετα, παρατηρήθηκαν πολλές περιπτώσεις να αρρωστήσουν άνθρωποι που είχαν εμβολιαστεί, είτε γιατί χωρίς λόγο μέσω του εμβολιασμού έβαλαν ιούς στον οργανισμό τους είτε από παρενέργειες των εμβολίων, ειδικά άνθρωποι από τις ευπαθείς ομάδες, όπως για παράδειγμα αρκετοί ηλικιωμένοι.

Παρά το φιάσκο όμως, και προκειμένου να αυξάνεται ο τζίρος και τα κέρδη των φαρμακευτικών, κάθε φθινόπωρο ξανα-αρχίζουν τα παπαγαλάκια στις τηλεοράσεις, στον Τύπο και το ίντερνετ να πανικοβάλλουν τον κόσμο επιχειρώντας να μας πείσουν να εμβολιαστούμε. Πότε είναι η γρίπη των πτηνών που θα χτυπήσει, πότε των χοίρων και πάει λέγοντας...

Αν κάποιος τολμήσει να γράψει κάτι αντίθετο προτρέποντας τον κόσμο να μην υποκύψει στην παγκόσμια τρομολαγνεία και να μην εμβολιαστεί, κάποιος ιατρικοφαρμακευτικός φορέας θα βγάλει ανακοίνωση υπέρ του εμβολιασμού κι αμέσως θα παρουσιαστούν πολλές πρόθυμες ιστοσελίδες hoaxes, από τις πολλές που έχουν ξεφυτρώσει ─φερέφωνα ή και μέλη ενδεχομένως του ιατροφαρμακευτικού κατεστημένου─ που θα προβάλλουν την άποψη υπέρ του εμβολιασμού ξεφωνίζοντας αυτόν που έγραψε το αντίθετο και παρουσιάζοντας την δική του άποψη ως hoax.
 
Επιπλέον, διάφορα μπλογκς και ιστοσελίδες, ακόμα και στη χώρα μας, έχουν αρχίσει και επεκτείνονται και σε ιστορικά θέματα.
 
Στην «Ελεύθερη Έρευνα» μπορεί να βρει ο αναγνώστης πλήθος πρωτότυπων άρθρων-ερευνών, που ανατρέπουν πολλούς πάγιους μύθους και ψεύδη του εθνικοθρησκευτικού, πολιτικού κ.ά. κατεστημένων.

Οι ιστοσελίδες αυτές λοιπόν, εντοπίζουν άρθρα αντίθετα με τις εθνικοθρησκευτικές και άλλες φαντασιώσεις της Ρωμιοσύνης και τα παρουσιάζουν ως hoax.
 
Τόσα χρόνια δεν μπορούν να μας αντικρούσουν με στοιχεία. Βρήκαν τώρα το κόλπο με τις ιστοσελίδες hoaxes. Χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση παρουσιάζουν μια μελέτη ως hoax και... καθάρισαν!

Εντύπωση προκαλεί και η στάση ορισμένων από το κοινό. Μόλις βρουν κάποιο άρθρο μας για κάποιο ιστορικό θέμα π.χ., αν εντοπίσουν την ανάλογη ιστοσελίδα που το παρουσιάζει ως hoax, την αναπαράγουν χωρίς να το πολυσκεφτούν και κυρίως χωρίς να μελετήσουν την ιστορική εγκυρότητα του αρχικού άρθρου και προσθέτουν στο τέλος αντί δικών τους σχολίων το ανάλογο link της δημοσίευσης αυτής της ιστοσελίδας. Αφού το έγραψε μια ιστοσελίδα που αυτοτιτλοφορείται ως hoax, άρα είναι σωστό! Αν το είχε γράψει κάποια άλλη με άλλο τίτλο, θα πέρναγε ενδεχομένως απαρατήρητο.

Πίστευε και μη ερεύνα!

Αυτήν ακριβώς τη φράση χρησιμοποίησε μάλιστα σε δημοσίευσή του διαχειριστής εγχώριας ιστοσελίδας με hoaxes: «Πίστευε και μη ερεύνα. Ερευνά για σένα η ιστοσελίδα hoaxes»!

Μάλλον είναι καιρός λοιπόν, να αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους και ιστοσελίδες με θέμα την αποκάλυψη των hoaxes των... ιστοσελίδων hoaxes.