Ο ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ

  Κάποιος αετός καθίζει στον ώμο ενός ευαγγελιστή, γεγονός, που εξοργίζει το Δία, ο οποίος «ρίχνει φωτιά-αστραπή να τονε κάψει και κεραυνούς. Μα ο ώμος του ευαγγελιστή του Ιωάννη, είν΄ άτρωτος και γίνεται φωλιά, για όλα τα πλάσματα του κόσμου, και τα πουλιά».

  Αυτά περιέχονται σε ολοσέλιδο ποίημα με τίτλο: «Ο εκχριστιανισμός του αετού», το οποίο υπογράφεται με τα αρχικά Ρ.Κ. και περιέχεται στο βιβλίο «Χαρούμενες Διακοπές. Για παιδιά, που έχουν τελειώσει την Εʼ Δημοτικού» (σελ. 10, εκδ. «Πατάκη».)

  Τέτοια βιβλία για κάθε τάξη του σχολείου κυκλοφορούν κάθε καλοκαίρι από διάφορους εκδοτικούς οίκους και περιλαμβάνουν γραμματικές και μαθηματικές ασκήσεις, εκπαιδευτικά σταυρόλεξα κ.τ.λ.. Διαφημίζονται, ότι έχουν σκοπό να υπενθυμίζουν στους μαθητές κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών την ύλη του προηγούμενου σχολικού έτους και να τους προετοιμάζουν κατά κάποιο τρόπο για την επόμενη χρονιά.

  Δεν μας έφταναν τα αντιεπιστημονικά εθνικο-θρησκευτικά φληναφήματα κι η εθνικιστική και θεοκρατική προπαγάνδα, που εκτελείται σε βάρος των παιδιών -όχι μόνον στο μάθημα των θρησκευτικών, αλλά- σε όλο το φάσμα της σχολικής γνώσης κατά τη διάρκεια κάθε εκπαιδευτικού έτους, έχουμε τώρα και την αρωγή στην προπαγάνδα από τα εξωσχολικά βοηθήματα κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ