ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ:
Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΗΣΙΑ

  Επιιχειρώντας να πείσουν, ότι δήθεν τα θρησκευτικά δόγματα δεν είναι αντίθετα με τα πορίσματα της σύγχρονης επιστήμης, στρατολογούν την επιστήμη στην υπηρεσία της θεοκρατίας, την μετατρέπουν σε θεολογία κι έτσι θρησκεία κι «επιστήμη» φαίνεται να συμβαδίζουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Θεωρία για την Μεγάλη Έκρηξη του Μπιγκ Μπανγκ.


Ο εικονιζόμενος βέλγος καθηγητής της φυσικής και ιερέας Ζωρζ Λεμέτρ ήταν ο πρώτος, που πρότεινε την υπόθεση -όπως την αποκάλεσε- ότι το σύμπαν ξεκίνησε από μία έκρηξη ενός αρχεγόνου ατόμου. Έκτοτε η υπόθεση αυτή υιοθετήθηκε τόσο από τους με χριστιανική παιδεία επιστήμονες, όσο κι από τις ιουδαϊκές και χριστιανικές Εκκλησίες κι αποτελεί την επικρατούσα σήμερα θεωρία για την προέλευση του σύμπαντος.


  Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δέχεται το Μπιγκ Μπανγκ σαν μία περιγραφή της δημιουργίας του σύμπαντος από το θεό. Ο πάπας Πίος ΧΙΙ ήταν φανατικός υπέρμαχος της θεωρίας, προτού ακόμη γίνει επίσημα αποδεκτή από την επιστημονική κοινότητα.


  Την ίδια άποψη εξέφρασαν και πολλοί ραβίνοι σε όλους τους κλάδους του ραβινικού ιουδαϊσμού. Παραδοσιακές εβραϊκές πηγές υποστηρίζουν, ότι η εκ του μηδενός δημιουργία του κόσμου από το θεό (Γιαχβέ) βρίσκεται σε συμφωνία με τη Θεωρία του Μπιγκ Μπανγκ, ενώ καβαλλιστές οπαδοί του ιουδαϊκού εσωτερισμού την θεωρούν επίσης απόλυτα τεκμηριωμένη.


  Σύγχρονοι ισλαμιστές λόγιοι επίσης, εκτιμούν, ότι η περιγραφόμενη δημιουργία στο Κοράνι μπορεί να παραλληλισθεί με τη Θεωρία του Μπιγκ Μπανγκ.


  [Διαβάστε τη συνέντευξη του δρ Μηνά Καφάτου, καθηγητή του πανεπιστημίου Μαίησον των Η.Π.Α., με τίτλο: "Το μονοπώλιο της "Μεγάλης Έκρηξης", όπου περιγράφει πώς κόβονται οι επιχορηγήσεις και φιμώνονται οι αντίθετες φωνές στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.]

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ