ΜΑΦΙΟΖΟΙ-
ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΕΣ-
ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Διαχρονικές
κυριαρχικές ομάδες
της Ρωμιοσύνης

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής
της χώρας και του λαού της
συνοψίζονται στο τρίπτυχο:
«Αγοραίος έρωτας−αγοραίος πα-
τριωτισμός−αγοραία θρησκεία».

Όλη η νότια Ευρώπη έχει ακρι-
βώς τα ίδια άθλια χαρακτηριστικά.
Το βλέπουμε κάθε ώρα και στιγ-
μή μπροστά μας αρκεί να μην
φοράμε παρωπίδες.

Το παραμύθι, που έζησε ο δυτι-
κός πολιτισμός και κόσμος σε
βάρος του υπολοίπου κόσμου
τα προηγούμενα πεντακόσια
χρόνια, τελείωσε και είναι και-
ρός να το συνειδητοποιήσουμε
πλέον όλοι μας.

Τα φοβικά σύνδρομα της κοινωνίας τα βρίσκουμε καθημερινά μπροστά μας.
Η κοινωνία μας είναι η περισσότερο συντηρητική και άναρχα αντιδραστικά δομημένη κοινωνία ολόκληρης της Ε.Ε..

Οι βολεμένοι
Οι «βολεμένοι» της κοινωνίας, δηλαδή η γενιά των σημερινών πενηντάρηδων και οι μεγαλύτεροι (80άρηδες και βάλε) αποδεικνύουμε καθημερινά, ότι δεν σεβόμαστε ούτε τα παιδιά ούτε και τα εγγόνια μας. Αυτό φαίνεται από τις συμπεριφορές μας και από τη συνεχώς ογκούμενη μίζερη γκρίνια για τις περικοπές των μισθών και κυρίως των συντάξεων. Κανείς ή σχεδόν κανείς από την γενιά μας δεν ασχολείται με την ίδιο πάθος με την ανεργία των παιδιών μας και τις άθλιες αποδοχές, που τους στερεί, εκτός των άλλων, το δικαίωμα στην ελπίδα και τη δημιουργία.
   
Για να διαλύσω την όποια αμφιβολία θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε να υπολογίσετε ο καθένας μας για τον εαυτό του τις κρατήσεις, που του έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται, για όσους εργάζονται, για σύνταξη−εφάπαξ−επικουρικά κ.τ.λ.. Θα πάθει σοκ αν η κοινή λογική δεν τον έχει εγκαταλείψει εντελώς. Δηλαδή, οι παροχές μας σε όλα τα επίπεδα είναι πολύ πάνω από τις κρατήσεις, που μας έγιναν, και ασχέτως αν ο φορέας μας είναι δημόσιος−ιδιωτικός−ΔΕΚΟ ή ΔΦΙΔ, εκτός εάν ο φορέας διαχείρισης αυτών των χρημάτων είχε τις ικανότητες, την ηθική και την ευελιξία του «Λύκου της Wall Street».

Δηλαδή, ακόμη οι παροχές που έχουμε, προέρχονται από «δανεικά» από τα παιδιά και τα εγγόνια μας, αλλά με μία διευκρίνηση, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, ότι ο «αφρός» της «άρχουσας τάξης», το 1-3% της κοινωνίας, λειτουργεί σαν «τον Λύκο της Wall Street» και απαιτεί, όπως η χώρα είναι Wall Street, μονά−ζυγά δικά τους, οι νεοκοτζαμπάσηδες (κλεφτοκοτάδες) σε πλήρη ανάπτυξη.

Μαφία

Στη γειτονιά που κατοικώ και στην περιοχή καταγωγής μου, βλέπω να κυριαρχούν για δεκαετίες οι ίδιοι τοπικοί «μαφιόζοι−κλεφτοκοτάδες», να κάνουν κουμάντο και να καθοδηγούν την κοινωνία, γιατί ούτε μία μαφία της προκοπής δεν είμαστε ικανοί να φτιάξουμε. Όσο μικρότερη και περισσότερο απομονωμένη είναι μία περιοχή, τόσο εμφανέστερο γίνεται αυτό.

Όταν λοιπόν ρωτάς κάποιο ντόπιο παράγοντα «γιατί;», σου παρουσιάζει απίθανες εκδοχές για τις δυσκολίες του εγχειρήματος καταπολέμησης του φαινομένου και τους κινδύνους αντιμετώπισής του «άγρια δύση του 18ου και του 19ου αιώνα». Τα ίδια βέβαια ακριβώς βλέπει κανείς και στην κεντρική σκηνή (Αθήνα, Θεσ/νίκη, Πειραιά κ.τ.λ.).
   
Τα ίδια φαινόμενα βέβαια βλέπει κανείς και στους εργασιακούς χώρους και τις λοιπές δραστηριότητες της κοινωνίας. Tο σύνηθες φαινόμενο είναι σ' αυτούς τους χώρους, το 1-5% των ατόμων που δραστηριοποιούνται να αποτελούν την τοπική συμμορία/«μαφία», πίσω απ' αυτούς στοιχίζεται ένα ποσοστό 70-90% των υπολοίπων είτε με την ανοχή τους (συμμετοχή/φόβος), είτε με την αδιαφορία (πρόβατα). Οι υπόλοιποι δεν διαθέτουν την απαιτούμενη συνοχή και δυναμισμό, για να αντιδράσουν.

Κανείς δεν είναι ανεύθυνος για το χάλι μας. Ο βαθμός ευθύνης διαφέρει, δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας.
     
Κοινωνίες προβάτων
Όλη η νότια Ευρώπη αδυνατεί να παρακολουθήσει τον τρόπο λειτουργίας μιας οργανωμένης κοινωνίας και να απαιτήσει την οικοδόμηση κράτους δικαίου στηριζόμενου στον ορθολογισμό, την κοινή λογική, τις ηθικές αρχές,την ατομική και κοινωνική ευθύνη, την αξιοκρατία, την αλληλεγγύη, την ποιότητα στην εργασία και την κοινωνία, την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη, την ισονομία, την ισοπολιτεία έννοιες σχεδόν άγνωστες και κενές περιεχομένου στις κοινωνίες μας.
 

Το πρόβλημα λοιπόν, δεν επικεντρώνεται μόνο στις εξουσίες, αλλά κατά κύριο λόγο στις κοινωνίες, γιατί οι κοινωνίες στη νότια Ευρώπη δεν αποτελούνται από κοινωνίες πολιτών, αλλά από κοινωνίες προβάτων με χαρακτηριστικά «ποιμνίου», οι οποίες χρειάζονται το «λύκο τους», για να λειτουργήσουν.
  
Οι πετυχημένοι
Το παραμύθι με τους πετυχημένους ανθρώπους τελείωσε, δεν έχουμε ανάγκη από «πετυχημένους»/λαμόγια σε ποσοστό 80-90% σε κάθε τομέα (ιδιωτικό ή δημόσιο), αλλά από ικανούς ανθρώπους με ήθος και διάθεση για πόλεμο με τα συμφέροντα με κάθε κόστος και τρόπο.

Οι τυχοδιώκτες σε όλες τις εποχές και σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης είχαν τα ίδια άθλια  χαρακτηριστικά (πατριωτισμός, θρησκευτική πίστη και πιστή τήρηση της παράδοσης − π.χ. ιταλική μαφία).

Πρόταση  
Πόλεμος στις μαφίες (τοπικές ή μεγαλύτερες) με κάθε μέσο και τρόπο, όταν ξεκαθαρίσουμε με τις οικογένειες και τις μικρές άναρχες συμμορίες, που έχουν στραγγαλίσει την χώρα, μόνο τότε μπορούμε να ασχοληθούμε με τα μεγάλα ψάρια. Το σπορ έχει κόστος πολλές φορές μεγάλο, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση. Η μιζέρια και η γκρίνια χωρίς δράση είναι ίδιο των καθυστερημένων ανθρώπων και λαών.
  
Το παραμύθι του πανέξυπνου − περιούσιου − κατατρεγμένου και αδικημένου λαού τελείωσε. Αν θέλουμε να ορθοποδήσουμε πρέπει πρώτα να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο που έχουμε πέσει και αφού πληρώσουμε το κόστος, να αρχίσουμε από το μηδέν. «Κάλλιο αργά, παρά ποτέ».
   
Απέχουμε μόνο μερικές δεκάδες εκατοντάδες χιλιόμετρα και καμιά εβδομηνταριά χρόνια από τα συμβαίνοντα στη Συρία−Ιράκ−Αφγανιστάν−Λιβύη κ.λπ..

Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ.

Ας αλλάξουμε εμείς λοιπόν, κι ας αφήσουμε τον κόσμο να μας κυνηγάει...


ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


3 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 32084

  22 Ιαν 2015

  Και που να δεις τι έχει να γίνει με το περιδόητο επίδομα των 176? που κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι το πήραν μέσω δικαστικών αποφάσεων και με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ίσως υποχρεωθούν να το επιστρέψουν πίσω στο κράτος .
  http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomologia/steol95_13.htm

 • Bielidopoulos

  22 Ιαν 2015

  ~
  Έτσι έγινε το μεγάλο κόλπο και έτσι μερακλώθηκαν και πρόκοψαν οι σημερινοί 50,60,70άρηδες. Και τον λογαριασμό θα τον πληρώνουν τα κορόιδα ποιος ξέρει για πόσο καιρό. Με δικαιολογία την ακρίβεια, την αύξηση του κόστους ζωής, τον πληθωρισμό, την είσοδο στο ευρώ και διάφορα άλλα οι παλιοί κατοχύρωσαν τρελές παροχές και προνόμια για την πάρτι τους, εντελώς ασύμβατες με τα πραγματικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας.
  Υπολογίστε πόσες κρατήσεις σε δραχμές πλήρωνε ένας μπάρμπας με μισθό 100.000 δραχμές (ήτοι 300 ευρώ) τη δεκαετία του 80, πως το ταμείο τα επένδυε για να μπορεί αργότερα να του πληρώνει τη σύνταξη, υπολογίστε τυχόν τόκους και κατόπιν κάντε σύγκριση με τη σύνταξη που κατοχύρωσε τη δεκαετία του 2000. Που βρέθηκαν όλα αυτά τα λεφτά για να μπορεί η ψωροκώσταινα να πληρώνει αγόγγυστα όλα αυτά τα πάγια έξοδα που οι παλιοί της φόρτωσαν.
  Που και που πετάνε κάτι φθηνές δικαιολογίες του τύπου "έχω 30 ή 40 χρόνια που εργάζομαι". Ε και τι με αυτό; Χέστηκε η γελάδα στ' αλώνι. Σημασία έχει το σύνολο των ασφαλιστικών σου εισφορών που είναι όλο ή σχεδόν όλο σε δραχμές, συν τους τόκους, συν την επένδυση που έγινε (πλην τις ζημιές που έκαναν τα συνομίλικά σου τρωκτικά στα ασφαλιστικά ταμεία την εποχή των παχιών αγελάδων). Αν λοιπόν τα συνυπολογίσουμε όλα τα παραπάνω και χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις ζημιές στα ταμεία, τότε δεν θα πρέπει να υπάρχουν συντάξεις με τέσσερα ψηφία, τελεία και παύλα, πλαφόν γύρω στα 800-900 ευρώ (και πολλά λέω) και η μέση σύνταξη θα πρέπει να διακυμανθεί στα 300-400 ευρώ περίπου, αντί των 900 ευρώ που είναι σήμερα. Αυτά και χαριστικά, διότι αν συνυπολογίσουμε τη ζημιά στα ταμεία από τα τρωκτικά οι συντάξεις θα έπρεπε να σταματήσουν να καταβάλλονται μέχρι να εξυγιανθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και να γίνει αναδρομικός έλεγχος όλων των συντάξεων, εισφορών, τόκων και λοιπά με ορθολογικά οικονομικά κριτήρια.
  Αλίμονο αν η νέα γενιά τους πάρει χαμπάρι τι λαμόγια και απατεώνες είναι οι μπαρμπαδες τους. Η μαθητική εξέγερση του 2008 θα μοιάζει με πανηγυράκι του προφήτη Ηλία. Που σας πονεί και που σας σφάζει..
  http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=3122

 • Bielidopoulos

  22 Ιαν 2015

  ~
  Αυτά τα λέω εδώ και 10 χρόνια και βάλε, αλλά πρέπει να φτάσει ο κόμπος στο χτένι και να ισοπεδωθούν τα πάντα για να γίνεται έστω και μνεία σε τέτοια πράγματα. Μην ξεχνάμε ότι η νεοελληνική κοινωνία είναι μια κοινωνία με χαρακτηριστικά όπως οικογενειοκρατία, γεροντοκρατία, αρχαιολατρία. Μην ξεχνάμε και την αρχαιολαγνεία, το σήμα κατατεθέν του κάθε καθωσπρέπει ημιμαθή μπάρμπα. Από το τρίπτυχο πατρίδα - θρησκεία - οικογένεια, το χειρότερο και το πλέον πιο προβληματικό είναι η οικογένεια, αφού εκεί μέσα δέχεται την πρώτη και μεγαλύτερη πλύση εγκεφάλου ο μικρός νεοέλληνας.
  Το ότι δίνονται χαριστικά συντάξεις, επιδόματα και επικουρικές στην παλιά γενιά είναι γνωστό, αφού στις δεκαετίες 70, 80, 90 τότε που είχαμε τη δραχμή οι κρατήσεις ήταν σε δραχμές και ήταν πολύ χαμηλές με βάση τα σημερινά δεδομένα, όπως αντιστοίχως χαμηλοί ήταν και οι μισθοί. Με το που μπήκε η χώρα στην ευρωζώνη το 2001 σταδιακά όλα τα οικονομικά μεγέθη πήραν τα πάνω τους, πλασματικά φυσικά, από τις τιμές των ακινήτων και των αγαθών μέχρι ενός βαθμού και των μισθών, ενώ η εγχώρια οικονομία δεν άντεχε τέτοιου είδους καπιταλιστικά ανοίγματα.
  Μαζί λοιπόν με όλα αυτά εξακοντίστηκαν στα ύψη οι συντάξεις και οι παροχές προς ημέτερους και κομματόσκυλα, χωρίς όμως αυτό να δικαιολογείται με βάση τις πενταροδεκάρες σε δραχμές που ήταν οι κρατήσεις στο παρελθόν. Έτσι έβγαιναν οι νοικοκυραίοι με τους συνδικαλισταράδες και ζητούσαν σύνταξη στο 80-90% του τελευταίου μισθού! Τα θυμάστε;
  Αυτό σημαίνει εν συντομία ότι ασχέτως εάν εσύ είχες μερικές πενταροδεκάρες σε δραχμές ασφαλιστικές κρατήσεις, θα έπαιρνες από το κράτος (δηλαδή από όλους εμάς) σύνταξη εντελώς άσχετη με τις συνολικές σου κρατήσεις (συν την επένδυση και τους τόκους) και η οποία θα ήταν λέει το 80-90% του τελευταίου σου μισθού, τη στιγμή που τα λαμόγια οι παλιοί είχαν φροντίσει να εκτοξεύσουν τους μισθούς τους στα ύψη και από εκεί που τη δεκαετία του 80 έπαιρνες στο δημόσιο μισθό γύρω στις 100.000 δραχμές, τώρα εν έτη 2001 και μετά βρέθηκες με αδικαιολόγητες συντάξεις των 1.500, 2.000, 3.000 και 4.000 ευρώ συν κάτι τρελά εφάπαξ!