ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ

Ο νομπελίστας Luc Montagnier
εξηγεί γιατί οι επιστήμονες
δεν λένε την αλήθεια
για τον κορονοϊό


Ο καθηγητής Luc Montagnier, κάτοχος βραβείου Νόμπελ Ιατρικής, μιλάει για την παρανοϊκή κατάσταση που ζει η ανθρωπότητα σήμερα, για τον κορονοϊό, την προέλευσή του, τα εμβόλια και για κάποιες θανατηφόρες περιπτώσεις εμβολιασμών (π.χ. τους πολλούς νεκρούς στη Β. Ιταλία).
Καθηγητά Montagnier, τι σκέφτεστε σαν κάτοχος βραβείου Νόμπελ Ιατρικής, για τη σημερινή κατάσταση του πλανήτη μας που σκεπάζεται από μια μάσκα;

― Ακούστε, υπάρχουν δύο τρόποι να δει κανείς την κατάσταση: Ο αισιόδοξος και ο απαισιόδοξος. Σύμφωνα με τον δεύτερο, οδεύουμε προς την καταστροφή, προς το τέλος του πολιτισμού σε μερικές γενιές. Ελπίζω να μη φτάσουμε εκεί.


Γιατί;

― Γιατί ο σύγχρονος πολιτισμός έχει χάσει τις αξίες του. Κυριαρχείται από το χρήμα, την οικονομία. Οι νέοι αναρωτιούνται τι κάνουν σ΄ αυτό το χάλι. Γιατί είναι μαύρο χάλι. Απίστευτο! Αυτή είναι η απαισιόδοξη προοπτική.

Η καλή προοπτική είναι ότι ποτέ δεν ήμασταν τόσο ψηλά στην εξέλιξη. Είμαστε το είδος που κυριαρχεί στον κόσμο. Αλλά κάτι συνέβη. Η μισή ανθρωπότητα σήμερα ζει στις πόλεις, μέσα στο μπετόν. Νομίζω ότι για κάποιο νέο είναι μια παρανοϊκή κατάσταση. Δεν βλέπει πράσινο, δε βλέπει τα ζώα. Δεν βλέπει πια τίποτα. Αναρωτιέται γιατί ζει. Απορώ, όπως κι εσείς, γιατί ζούμε σε ένα κόσμο τρελών. Η Επιστήμη μας μαθαίνει αλήθειες, αλλά δεν τις πιστεύουμε. Τις αλλάζουμε σύμφωνα με τις ανάγκες της Οικονομίας.

Το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας απαγορεύει ένα φάρμακο που φαίνεται να δρα κατά του ιού, είναι παράλογο. Και παρ΄ όλο που τα επιστημονικά περιοδικά αναίρεσαν όσα έγραφαν, ένα απ΄αυτά δεν το έκανε. Συνεχίζει.

Τι μας κυβερνά λοιπόν; Είμαστε κόσμος παρανοϊκών. Δεν συνταγογραφείται κάτι που κάνει καλό, που σώζει τους ανθρώπους από το θάνατο. Οι γιατροί δεν έχουν το δικαίωμα να το συνταγογραφήσουν.


Σε κάποιες εκπομπές της τηλεόρασης είπατε ότι αυτός ο ιός ήταν πειραγμένος από ανθρώπινο χέρι.

― Πρώτα απ΄ όλα είναι ένας ιός που μπορούμε να αναγνωρίσουμε πολύ καλά. Τα γονίδιά του, κλπ. Είμαι ιολόγος κι έχω δουλέψει με τους ιούς RNA, δηλαδή αυτούς που το γενετικό υλικό τους είναι το RNA και όχι το DNA.

Οι κορονοϊοί είναι μέσου μεγέθους και συνδέονται κυρίως με συμπτώματα του αναπνευστικού συστήματος. Έχουν μελετηθεί πολύ καλά από τους κινέζους. Είναι κάτι γνωστό. Εκτός από το ότι αυτός ο ιός είναι ιδιαίτερος. Έχει δεχτεί επεμβάσεις, μικρά κομμάτια RNA που προέρχονται από άλλο ιό ή από μια χημική σύνθεση.

Λοιπόν, αρχίζουμε να μαθαίνουμε, αλλά η αλήθεια δυσκολεύεται να γίνει γνωστή, γιατί οι ίδιοι οι ερευνητές δεν μπορούν να μιλήσουν. Έχουν εντολή να μη μιλήσουν.


Εντολή από ποιον;

― Από την κινεζική κυβέρνηση. Νομίζω ότι είναι λάθος της να κρύβει την αλήθεια, γιατί όσο περισσότερα κρύβουν, τόσο πιο δύσπιστοι γίνονται οι άνθρωποι.

Θα ήταν προτιμότερο να παραδεχτούν ότι αυτός ο ιός είναι μερικώς κατασκευασμένος και διέφυγε από ένα εργαστήριο υψηλής ασφάλειας. Είναι ανθρώπινο σφάλμα και δεν φέρουν την άμεση ευθύνη. Όλος ο κόσμος φταίει γι΄ αυτό το τέρας που δημιουργήθηκε.


Γιατί αρνούνται να μιλήσουν γι΄ αυτό;

― Γιατί υπάρχει γενική συγκάλυψη. Είναι και οι επιστήμονες πουλημένοι. Οι αμερικανοί, γάλλοι, άγγλοι επιστήμονες σχεδόν όλοι μιλούν για ιό που παρήγαγε η φύση. Είναι λάθος και το ξέρουν πολύ καλά!

Πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί λένε αυτό το μεγάλο ψέμα. Πρώτα απ΄ όλα είναι το χρήμα. Πληρώνονται για να λένε αυτό που λένε. Κι αν δεν το πουν, πιθανόν να χάσουν τη θέση τους. Υπάρχει λοιπόν κι ο φόβος μη χάσουν την καριέρα τους, αν πουν την αλήθεια.


Αυτό είναι εξαιρετικά κακό για την Επιστήμη. Επίσης νομίζω ότι υπάρχει μια πίεση από τα μέσα ενημέρωσης, ας πούμε. Είναι ένα πολύπλοκο σύστημα τώρα. Υπάρχουν οι επιστημονικές αλήθειες που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, που αποκρύπτονται, επειδή η κινέζικη κυβέρνηση δεν τις αποδέχεται.

Κάνει ό,τι μπορεί για να καταστρέψει τις αποδείξεις, οπότε θα μάθουμε την αλήθεια μόνο αν την αποδεχτούν οι ίδιοι οι κινέζοι. Αυτό μπορεί να γίνει κάποτε, αλλά μπορεί να αργήσει και μέχρι τότε θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε σε κάτι που δεν υπάρχει.


Πιστεύετε ότι σε λίγο καιρό θα μας παρουσιάσουν ένα εμβόλιο και μάλιστα θα μας υποχρεώσουν να το κάνουμε;

― Πρώτα απ΄όλα δεν είμαι κατά των εμβολίων ούτε κατά των φαρμάκων. Αλλά γιατί αυτή η επικέντρωση στο εμβόλιο; Υπάρχει κι εδώ το θέμα του κέρδους. Υπάρχουν επιχειρήσεις που θέλουν να κερδοσκοπήσουν.

Νομίζω πως η οικονομική διάσταση αυτού του θέματος είναι πολύ σημαντική. Τα εμβόλια κάποιες φορές είναι βλαβερά. Πρέπει να το τονίσουμε αυτό. Αν κάποιος έχει Covid-19 και τον εμβολιάσετε κατά της γρίπης, κινδυνεύετε να τον σκοτώσετε τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες.

Αν κάποιος είναι σε χημειοθεραπεία κατά του καρκίνου και τον εμβολιάσετε κατά της γρίπης, θα τον σκοτώσετε πολύ γρήγορα επίσης. Αυτό πρέπει να το τονίσουμε: Tα εμβόλια όταν διασταυρώνονται με μία ασθένεια στο σώμα είναι πολύ βλαβερά.

Ένα εμβόλιο μπορεί να είναι καλό ή κακό, αλλά αυτό πρέπει να αποδειχτεί. Κι αυτό χρειάζεται καιρό. Και υπάρχουν παραδείγματα. Όπως στην Βόρεια Ιταλία, όπου έκαναν εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας κι εκεί είναι που είχαμε τους περισσότερους θανάτους.

Ένα εμβόλιο, σαν φάρμακο, εξ ορισμού δεν επιτρέπεται να σκοτώνει, να έχει παρενέργειες που οδηγούν στο θάνατο. Και νομίζω πως οι εμβολιαστές ξεχνούν την ιπποκρατική αρχή του μη βλάπτειν.


Οι γιατροί είναι που εμβολιάζουν τον κόσμο, οπότε σ΄αυτούς εναπόκειται το να θέσουν τον ηθικό φραγμό.Σημείωση:
Το παραπάνω κείμενο είναι από συνέντευξη
του Luc Montagnier (Σεπ. 2020).
Μετάφραση-υποτιτλισμός: Πολιτικός Διάλογος.

Ο καθηγητής Luc Montagnier (γεν. 1932) είναι γάλλος ιολόγος, κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής 2008 για την ανακάλυψη του ιού της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV).
Eίναι επίτιμος καθηγητής στο Ινστιτούτο Pasteur στο Παρίσι, όπου διετέλεσε διευθυντής της Viral Oncology Unit από το 1972 έως το 2000. Είναι επίσης επίτιμος διευθυντής έρευνας στο Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας και μέλος των Γαλλικών Ακαδημιών Επιστημών και Ιατρικής.
Είναι Πρόεδρος του World Foundation for AIDS Research and Prevention, το οποίο ίδρυσε το 1983 μαζί με τον Federico Mayor, πρώην γενικό διευθυντή της UNESCO.
Συνέβαλε στη δημιουργία πολλών εταιρειών βιοτεχνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Γαλλία.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


84 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 52241

  1 Δεκ 2021

  Βουλή: Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου
  https://www.iefimerida.gr/politiki/tsipras-gia-tin-ypohreotikotita-toy-embolioy

  Σκασίλα μας!

 • Ανώνυμος 52236

  1 Δεκ 2021

  Δύο χρόνια τώρα, με τόσους χιλιάδες νεκρούς από covid δεν δήλωσε ποτέ: έχω πένθος για τους νεκρούς. Μετά την κυβερνητική απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στου άνω των 60, δήλωσε: από σήμερα έχω πένθος.
  Τι φαντάζεται και τι νομίζει ότι μας λέει; Πως προφανώς πενθεί, γιατί με μετά τον εμβολιασμό τους μάλλον θα μειωθούν οι θάνατοι. Όσο θα ομαλοποιείται η κατάσταση, τόσο εκ των πραγμάτων θα μένει χωρίς αντικείμενο. Ποιος θα τον θυμάται μετά την πανδημία. Πένθησε Δημήτρη, πένθησε..
  https://youtu.be/tIlt6eQOy50
  Γ.

 • Ανώνυμος 52230

  1 Δεκ 2021

  @52229
  Σαφώς, αυτό γράφω και στο 52223. Για ρωμιούς μιλάμε εξάλλου, ακούς εκεί οικονομικά κίνητρα. Είχα εκφράσει την αντίθεσή μου και τότε με το χρηματικό κίνητρο στους νέους, διότι με αυτή τη λογική θα έπρεπε και όλοι όσοι έχουν εμβολιαστεί να πληρωθούν για αυτό. Δεν θέλει καρότο ο ρωμιός, μαστίγιο θέλει. Αλλά: τα εμβόλια δεν είναι εντελώς τσάμπα, κάπου 10 ευρώ κοστίζει η δόση και τα συμβόλαια με τις εταιρίες τα έκανε η Κομισιόν και πλήρωσε η ΕΕ, δηλαδή οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι υποθέτω.
  Αυτό που έκανε ο Κυριάκος είναι έξυπνο και από ότι φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία είναι αυτό που χρειάζεται η ρωμιοσύνη την παρούσα στιγμή. Αντί να πληρώσει τους αντιεμβολιαστές να κάνουν το εμβόλιο (κάτι που είναι άδικο για τους υπόλοιπους που το έκαναν), οι αντιεμβολιαστές πληρώνουν τον Κυριάκο για να μην κάνουν το εμβόλιο.
  Για τον Τσίχλα τί να πω. Το τρολ που ενδημεί στο site είναι πιο έξυπνο από αυτόν τον πίθηκο.

 • Ανώνυμος 52229

  1 Δεκ 2021

  52227
  «Αντί να βάζεις πρόστιμα θα έχει αξία να σκεφθεί κανείς να ενθαρρύνεις ακόμη και με οικονομικά κίνητρα αυτούς που θα κάνουν την πρώτη και την τρίτη δόση» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.
  Μα αν υπάρξουν οικονομικά κίνητρα προς όλους τους 60+ που αρνούνται να εμβολιαστούν, τότε θα πρέπει να λάβουν το αντίστοιχο οικονομικό "μέρισμα" όλοι όσοι εμβολιάστηκαν ή θα εμβολιαστούν στο μέλλον ανεξαρτήτως ηλικίας. Για σκέψου να πάρουν από έστω εκατό ευρώ 7-8 εκ. Ρωμιοί.. Αν πάλι δεν ενισχύσει οικονομικά τους υπόλοιπους, τότε είναι σαν να τους στοχοποιεί, σύμφωνα πάντα με την λογική του Τσίπρα.
  Τελικά, είναι μεγάλο προτέρημα να αντιλαμβάνεσαι τι εκστομίζεις. Αν δεν το έχεις, ρίχνεις στον γάμο του Καραγκιόζη.
  Γ.

 • Ανώνυμος 52228

  1 Δεκ 2021

  Φαίνεται πως ο Έλληνας χρειάζεται πρόστιμο όταν γίνεται κάτι για το καλό του.
  https://www.in.gr/2021/12/01/greece/koronaios-meiosi-thanaton-eos-kai-8-fores-petyxei-o-emvoliasmos-stous-60arides/

  Σαφέστατα. Θέλουν μπαμπούλα τα γερόντια, ειδικά αυτά που τρώνε με δέκα μασέλες (βλέπε συντάξεις).

 • Ανώνυμος 52227

  1 Δεκ 2021

  Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη οδήγησαν σε πολιτική σύγκρουση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «στοχοποίηση» των άνω των 60. «Πολύ φοβάμαι ότι με αυτά τα μέτρα, από εκεί που τον κατηγορούσαμε, και νομίζω δικαίως, ότι είχε σηκώσει λευκή πετσέτα στην εμβολιαστική προσπάθεια, μετατρέπεται σε σαμποτέρ του εμβολιασμού. Διότι αντί να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την ενίσχυση της προσπάθειας και της εμβολιαστικής κάλυψης θα έχουμε ένα κύμα αντίδρασης και νομίζω ότι αυτό δεν θα βοηθήσει κανέναν» υπογράμμισε παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ. Όπως είπε η λογική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ότι τα ακραία και τιμωρητικά μέτρα πρέπει να αντικατασταθούν με μέτρα ενθάρρυνσης και θετικά κίνητρα. «Αντί να βάζεις πρόστιμα θα έχει αξία να σκεφθεί κανείς να ενθαρρύνεις ακόμη και με οικονομικά κίνητρα αυτούς που θα κάνουν την πρώτη και την τρίτη δόση» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.
  Από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραθέτοντας δύο αντιφατικές δηλώσεις του σε σχέση με τα κίνητρα για εμβολιασμούς. Όπως υπενθύμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο κ. Τσίπρας επέκρινε τον πρωθυπουργό για το freedom pass των νέων, κάνοντας λόγο για «χαρτζιλίκι και εξαγορά», ενώ σήμερα προκρίνει οικονομικά κίνητρα!
  https://www.iefimerida.gr/politiki/speydoyn-gia-embolio-oi-ano-ton-60-eton-stis-1330-o-mitsotakis-tha-exigisei-metro

  Ε ναι τους 60+ θα στοχοποιήσει ρε πανίβλακα Τσίχλα. Ας καταργήσει επιτέλους την έκθεση ιδεών από όλες τις σχολικές εξετάσεις η ρωμιοσύνη μπας και δει άσπρη μέρα. Ο ένας βρωμιός συναγωνίζεται τον άλλο ποιος θα πει την μεγαλύτερη μπούρδα ή φαντασίωση. Καιρός οι αυθαίρετοι, ασύδοτοι και άναρχοι ρωμιοί να προσγειωθούν στην πραγματικότητα και να πειθαρχήσουν.

  Υποκρισία: Ο Γεροτζιάφας (ΣΥΡΙΖΑ) τον Νοέμβριο ζητούσε υποχρεωτικό εμβολιασμό, τώρα τον καταγγέλλει
  Ωστόσο, τώρα που προσκλήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει στο think tank των επιστημόνων, που πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του κόμματος, άλλαξε απόψεις, εγκατέλειψε την επιστημονική του ταυτότητα και συμμορφώθηκε με την κομματική γραμμή.
  «Ακου 100€ τον μηνα προστιμο! Για αυτο εγραφε ο σκερτσος για τους ηλικιωμενους χθες Αυτο δεν ειναι υποχρεωτικος εμβολιασμος Αυτο ειμαι πινοσετικης εμπνευσης χαράτσι και ατομικη ευθυνη μεχρι να δυσει ο ήλιος. Μπλεξαμε», έγραφε ο καθηγητής.
  https://www.iefimerida.gr/politiki/o-gerotziafas-syriza-ton-noembrio-zitoyse-ypohreotiko-emboliasmo-tora-ton-kataggellei

  Γνωστός καραγκιόζης ο Γεροτζιάφας, έλεγε ό,τι του κατέβαινε από την αρχή της πανδημίας στις εκπομπές του Σαχίνη με στόχο μπας και βολευτεί σε καμία επιτροπή. Τώρα που βολεύτηκε πάλι ό,τι του κατεβαίνει λέει.

  «Δυστυχώς, δεν έχουμε μυαλό. Παρασύρεται ο κόσμος από “παρλαπίπες”, αν επιτρέπεται η έκφραση. Πιστεύουν οι άνθρωποι στα τσιπάκια και σε διάφορα άλλα που λένε», συμπλήρωσε.
  Χαρακτήρισε αδιανόητες τις αντιδράσεις, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει μικρόμυαλους τους ιερείς που εκφράζουν αντιρρήσεις.
  Τέλος, αναφορικά με τις αντιδράσεις προς το πρόσωπο του, χρησιμοποίησε μία πρόσφατη ρήση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου: «Σκασίλα μου!».
  https://www.iefimerida.gr/ellada/yper-ypohreotikoy-emboliasmoy-mitropolitis-dodonis

  Σωστός και πάλι ο Χρυσόστομος, Λένε και σωστά πράγματα οι παπάδες άμα λάχει.
  Και το εύθυμό μας διάλειμμα:
  https://www.youtube.com/watch?v=zw0tCE5_5aY
  https://www.youtube.com/watch?v=No2jGUucXx8

 • Ανώνυμος 52223

  30 Νοε 2021

  Μανιτάκης: Γιατί είναι συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 60 ετών
  Επικαλέστηκε σχετικές νομολογίες του ΣτΕ για κατηγορίες εργαζομένων που ο εμβολιασμός έγινε υποχρεωτικός, αλλά και των περισσότερων ευρωπαϊκών δικαστηρίων, περιλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο καθηγητής «δεν θίγεται η ελευθερία τους, ιδίως όταν πρόκειται με αυτόν τον τρόπο να σωθούν δεκάδες ανθρώπινες ζωές την ημέρα».
  Η προστασία της ζωής, εξήγησε ο συνταγματολόγος, είναι το υπέρτατο αγαθό.
  https://www.iefimerida.gr/ellada/manitakis-syntagmatikos-emboliasmos-ano-60

  Τα γνωστά. Όταν υπάρχουν θέματα δημόσιας υγείας ή δημόσιας ασφάλειας (π.χ. πόλεμος) δεν τίθεται θέμα συνταγματικότητας, αφού η προστασία της ζωής είναι πιο ψηλά συνταγματικά.
  Αυτό που μου αρέσει στο μέτρο που πήρε ο Κυριάκος είναι ότι οι αντιεμβολιαστές θα πληρώνουν για να -μην κάνουν- το εμβόλιο και όχι το αντίθετο: να πληρώνονται για να -κάνουν- το εμβόλιο, χε, χε, χε.
  Διότι εμείς που το κάναμε χωρίς να πληρωθούμε είμαστε μακάκες και κορόιδα δηλαδή και οι αντιεμβολιαστές είναι οι έξυπνοι που πρέπει να τους πληρώσουμε για να το κάνουν..
  Πού σε πονεί και πού σε σφάζει..

 • Ανώνυμος 52221

  30 Νοε 2021

  Άρης Σερβετάλης: Η πρώτη αντίδραση του ηθοποιού on air μετά την αποχώρησή του από τον «Ρινόκερο»
  https://www.iefimerida.gr/zoi/aris-serbetalis-antidrasi-ithopoioy-rinokeros

  Στα @@ μας!
  Δημιούργησε πρόβλημα εκεί που δεν υπήρχε επειδή είναι αντιεμβολιαστής. Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα.

 • Ανώνυμος 52219

  30 Νοε 2021

  @52218
  Εννοείς να φτιάξουμε μια χώρα κάπου στον πλανήτη που θα μαζευτούν όλοι οι αντιεμβολιαστές να κάνουν ό,τι θέλουν εκεί και να τους απαγορεύσουμε να ταξιδεύουν αλλού. Χε, χε, χε, συμφωνώ. Αφού όλο παραπονιούνται και δεν μπορούν να ζήσουν αλλού, αφού σε όλες τις χώρες τα ίδια ισχύουν. Ας μαζευτούν όλοι οι ψεκασμένοι μαζί να κάνουν παιχνίδι.

  Update: Το πρόστιμο θα είναι διαρκείας, 100 ευρώ το μήνα. Χε, χε, χε, πού σε πονεί και πού σε σφάζει αναρχο-φασιστόγερε, ψεκασμένε κατά φαντασία αντιστασιακέ. Σφάξε Κυριάκο, σφάξε. Βγάλε τον κουραδοκόφτη και ξεκίνα.

  Οι ειδικοί, εξάλλου, εκτιμούν ότι η σημασία του εμβολίου ενός 70άρη ισοδυναμεί με 34 εμβολιασμούς νεότερων από πλευράς δημόσιας υγείας».
  Οι 5 λόγοι που οδήγησαν στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού
  - 9 στους 10 θανάτους από COVID αφορούν πολίτες άνω των 60 ετών.
  - 7 στους 10 διασωληνωμένους ασθενείς είναι ηλικίας άνω των 60 ετών.
  - 8 στους 10 διασωληνωμένους είναι ανεμβολίαστοι.
  - Τον τελευταίο μήνα, η αύξηση των νέων ραντεβού στην πληθυσμιακή ομάδα άνω των 60 ετών είναι μόλις 3%, έναντι 5%-15% στις υπόλοιπες ηλικίες, ενώ ο κίνδυνος είναι αντιστρόφως ανάλογος για αυτή την ομάδα πληθυσμού.
  - Σε χώρες όπως η Πορτογαλία και η Δανία, που έχουν πετύχει 99% εμβολιασμό σε αυτή την ομάδα, η πίεση στο σύστημα υγείας και η απώλεια ζωών είναι έως 10 φορές μικρότερη από ό,τι στην Ελλάδα.
  https://www.iefimerida.gr/ellada/ypohreotikos-emboliasmos-gia-ano-60-eton-allios-prostimo-100-eyro-mina

  Όπερ έδει δείξαι, τα στατιστικά μιλάνε από μόνα τους, εκτός και αν κάποιος είναι καμένος ή έχει IQ αμοιβάδας.
  Βρε σφάξε σου λέω! Να νιώσει στο πετσί του ο αγριορωμιός τί σημαίνει να είσαι πολίτης κράτους και όχι μπουρδέλου.

 • Ανώνυμος 52218

  30 Νοε 2021

  Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους.
  Θα ήταν ευχής έργο αν μπορούσαμε φτιάξουμε μια χώρα αποκλειστικά μόνο για αντιεμβολιαστές, με την οποία δεν θα είχαμε καμία σχέση, απολύτως καμία.
  Τότε δεν θα είχαμε ανάγκη από κανένα υποχρεωτικό νόμο για εμβολιασμό. Επειδή αυτός ο διαχωρισμός είναι αδύνατος, μια είναι η καλλίτερη - μέχρι στιγμής - λύση: ο γενικός εμβολιασμός όλου του πληθυσμού. Είναι απαράδεχτο να υποβαθμίζονται τα νοσοκομεία επειδή οι ανάγκες για διασωλήνωση από covid έχουν αυξηθεί πέραν των δυνατοτήτων των υφιστάμενων ΜΕΘ. Χειρουργεία που επείγουν (λ.χ. καρκινοπαθείς) αναβάλλονται με δραματικές επιπτώσεις στους ασθενείς. Για ποιο δικαίωμα μιλάμε στο να αποφασίσει κάποιος αν θα εμβολιαστεί ή όχι. Θα εμβολιαστείς και θα πεις ένα τραγούδι. Δεν θα πεθάνει κάποιος που χρήζει επείγουσας εγχείρησης, επειδή η βελόνα κάποιων βούρλων έχει κολλήσει στην δήθεν επικινδυνότητα του εμβολίου ή στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Τι να την κάνω την αυτοδιάθεσή σου, αν με στείλει στον άλλο κόσμο;
  Πέραν τούτων, αυτή η ενασχόληση με την πανδημία και τους αρνητές, έχει καταντήσει άκρως κουραστική. Να τελειώνουμε..
  Γιάννης

 • Ανώνυμος 52216

  30 Νοε 2021

  Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 -Διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ, υπέρ των δομών υγείας
  https://www.iefimerida.gr/ellada/prostimo-100-eyro-se-anemboliastoys-ano-ton-60

  Γιατί 100 και όχι 1.000 ευρώ. Επιτέλους να νιώσουν το μαστίγιο οι ρωμιοί, δεν πάει άλλο, όλο καρότο και καρότο.
  Έμπαινε Κυριάκο. Το αυτονόητο αφού τα γερόντια κινδυνεύουν περισσότερο, αυτό δείχνουν οι στατιστικές.

  Ένα άρθρο - κόλαφος για τους αντιεμβολιαστές: Τι θα είχε γίνει αν υπήρχαν αρνητές και για την πολιομυελίτιδα; Και τότε το εμβόλιο είχε παρενέργειες
  «Tι θα είχε συμβεί – διερωτάται ο δρ. Ashish Jha - αν στη δεκαετία του 1950 υπήρχαν αντιεμβολιαστικά κινήματα; Θα είχαμε το ίδιο επίπεδο κάλυψης κατά της πολιομυελίτιδας; Θα μας έλεγαν ότι τα περισσότερα παιδιά δεν διέτρεχαν κανέναν κίνδυνο και ότι τα περισσότερα ήταν ασυμπτωματικά; Και ότι αυτοί που θα πέθαναν ήταν στην πραγματικότητα πολύ λίγοι;». Ας εμβολιάσουμε λοιπόν τα παιδιά, κατά του Sars-CoV-2 σήμερα, όπως κάναμε με την πολιομυελίτιδα»!
  https://www.ethnos.gr/health/article/185068/enaarthrokolafosgiatoysantiemboliastestithaeixegineianyphrxanarnhteskaigiathnpoliomyelitidakaitotetoembolioeixeparenergeies

  Στο μεταξύ:
  Xenobots: Τα πρώτα ζωντανά ρομπότ έμαθαν να… αυτοαναπαράγονται
  https://www.ethnos.gr/technology/article/185208/xenobotstaprotazontanarompotemathannaaytoanaparagontai

 • Ανώνυμος 52212

  29 Νοε 2021

  Μερικές ακόμα χρήσιμες πληροφορίες για τους αδαείς:

  Ενριέτα Λακς – Η γυναίκα με τα «αθάνατα» κύτταρα – Πώς βοήθησαν στην ανάπτυξη των εμβολίων για τον κοροναϊό
  Η Ενριέτα Λακς μπορεί να μην είναι γνωστή στο ευρύ κοινό, όμως η ανθρωπότητα της χρωστάει πολλά, για την ακρίβεια στα κύτταρά της. Η ιστορία της Αφροαμερικανής που πέθανε το 1951.
  Η κυτταρική σειρά HeLa
  https://www.in.gr/2021/11/27/plus/features/enrieta-laks-gynaika-ta-athanata-kyttara-pos-voithisan-stin-anaptyksi-ton-emvolion-gia-ton-koronaio/

 • Ανώνυμος 52209

  29 Νοε 2021

  Πολύ χρήσιμες πληροφορίες για τους αδαείς:

  Τα παραδοσιακά εμβόλια λειτουργούν με την έγχυση αδρανοποιημένων πρωτεϊνών του ιού που ονομάζονται αντιγόνα, τα οποία διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος να αναγνωρίσει τον ιό όταν αυτός επανεμφανιστεί. Η ιδιοφυΐα των εμβολίων mRNA είναι ότι δεν χρειάζεται να γίνει έγχυση του ίδιου του αντιγόνου. Αντίθετα, αυτά τα εμβόλια χρησιμοποιούν τη γενετική αλληλουχία ή τον «κώδικα» του αντιγόνου που μεταφράζεται σε mRNA. Είναι ένα φάντασμα του αληθινού πράγματος, που ξεγελάει το σώμα δημιουργώντας πολύ αληθινά αντισώματα. Το ίδιο το τεχνητό mRNA εξαφανίζεται στη συνέχεια, υποβαθμισμένο από τις φυσικές άμυνες του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των ενζύμων που το διασπούν, αφήνοντάς μας μόνο τα αντισώματα.
  Επομένως, είναι ασφαλέστερη η παραγωγή του, πιο γρήγορη και φθηνή, σε σύγκριση με τα παραδοσιακά εμβόλια. Δεν χρειάζονται πλέον τεράστια βιο-ασφαλή εργαστήρια που αναπτύσσουν θανατηφόρους ιούς για να μπορέσουν να κάνουμ τα πειράματά τους. Αντίθετα, μόνο ένα εργαστήριο μπορεί να αλληλουχήσει τις πρωτεΐνες του αντιγόνου και να το στείλει μέσω email σε όλο τον κόσμο. Με αυτές τις πληροφορίες ένα εργαστήριο θα μπορούσε να δημιουργήσει «ένα εκατομμύριο δόσεις mRNA σε ένα μόνο δοκιμαστικό σωλήνα 100 ml», λέει η Μπλέικνι.
  Έχουμε δει τώρα αυτή τη διαδικασία να εκτελείται σε πραγματικό χρόνο. Στις 10 Ιανουαρίου 2020, ο Zhang Yongzhen, καθηγητής ζωονόσων στο Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στο Πεκίνο, ανέλυσε την αλληλουχία του γονιδιώματος για τον Covid-19 και τη δημοσίευσε την επόμενη μέρα. Ο Covid-19 κηρύχθηκε πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στις 11 Μαρτίου. Στις 16 Μαρτίου, χρησιμοποιώντας την αλληλουχία του Zhang, το πρώτο εμβόλιο mRNA ξεκίνησε τη φάση 1 της κλινικής δοκιμής. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε το εμβόλιο Pfizer-BioNTech Covid-19 στις 11 Δεκεμβρίου 2020, γράφοντας ιστορία όχι μόνο ως το πρώτο εμβόλιο mRNA που εγκρίθηκε για ανθρώπους αλλά και ως το πρώτο με ποσοστό αποτελεσματικότητας 95% σε κλινικές δοκιμές. Ακολούθησε η έγκριση του εμβολίου Moderna mRNA στις 18 Δεκεμβρίου. Ο προηγούμενος κάτοχος του τίτλου για το «γρηγορότερο εμβόλιο ποτέ», το εμβόλιο παρωτίτιδας, χρειάστηκε τέσσερα χρόνια. Τα εμβόλια Moderna και Pfizer–BioNTech χρειάστηκαν μόλις 11 μήνες.
  https://www.iefimerida.gr/ygeia/tehnologia-mrna-anagennisi-embolia

  Όταν χώρες με ισχυρά συστήματα υγείας, όπως η Γερμανία, αναγκάζονται να στέλνουν ασθενείς "Covid-19" στο εξωτερικό λόγω πληρότητας των Μονάδων Εντατικής ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πως η κατάσταση έχει ξεφύγει πάλι... Αν αυτό συμβαίνει σε χώρες με τα ποσοστά εμβολιασμού περί το 67% όπως π.χ. η Γερμανία και με βάση τα στοιχεία πως οι 9 στους 10 που νοσούν είναι ανεμβολίαστοι, τότε μπορεί να αντιληφθεί τι θα συνέβαινε πέρυσι, πριν κυκλοφορήσουν τα εμβόλια, αν δεν λαμβάνονταν τα μέτρα του οριζόντιου "κλειδώματος".
  https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3598164/to-2021-apo-tin-arxi

 • Ανώνυμος 52203

  28 Νοε 2021

  Προσθήκη στο 52156:
  Κοζάνη: Ενας παπάς αποστομώνει τους αρνητές -Ο κάθε γελαδάρης έγινε λοιμωξιολόγος, όρσε -Παπάδες πήραν κόσμο στο λαιμό τους
  https://www.iefimerida.gr/ellada/enas-papas-stin-kozani-dinei-tin-kalyteri-apantisi-stoys-arnites-binteo

  Σωστός ο Παπά Νικόλας. Λένε και σωστά πράγματα οι παπάδες άμα λάχει.

 • Ανώνυμος 52190

  27 Νοε 2021

  «Συνεπώς τι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ; Να επιτάξουμε κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα που ήδη μας έχουν διατεθεί; Ή να βγάλουμε από αυτές τους ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται;» διερωτάται ο υπουργός Υγείας που επισημαίνει πως όλη η χώρα είναι μια Υγειονομική Περιφέρεια και το ΕΣΥ παρέχει στους ασθενείς την καλύτερη θεραπεία, όπως προβλέπουν οι κανόνες της Ιατρικής επιστήμης. «Αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο του στο πεδίο που λαϊκισμού και της λάσπης που και καλά το ξέρει και καλά το υπηρετεί» καταλήγει η δήλωση του υπουργού Υγείας.
  https://www.iefimerida.gr/politiki/pleyris-afinoyme-syriza-sto-pedio-laikismoy-laspis

  Πέστα Θανούλη!

 • Ανώνυμος 52161

  25 Νοε 2021

  Αλέξης Τσίπρας από Λάρισα: «Ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σαν να ζει σε άλλη χώρα»
  https://www.iefimerida.gr/ellada/tsipras-larisa-o-mitsotakis-zei-se-alli-hora

  Τί λέει ο Πινόκιο. Μιλάνε οι συριζαίοι που ζούνε σε παράλληλο μαρξιστικό σύμπαν. Βρίσκονται σε ντελίριο τις τελευταίες ημέρες.

 • Ανώνυμος 52160

  25 Νοε 2021

  @52159
  Είναι πονηροί οι ρωμιοί, προτιμούν τα αντιβιοτικά από τα εμβόλια, προτιμούν τα χάπια και τα σιρόπια από την ένεση με 0,5 ml. Και ας μην χτυπάνε τις ιώσεις.

 • Ανώνυμος 52159

  25 Νοε 2021

  "Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), η Ελλάδα παραμένει σταθερά πρώτη στην κατανάλωση των αντιβιοτικών στην κοινότητα ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, για το 2019 και υψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (32,4 έναντι 18,0 DDD/1000 κατοίκους/ημέρα αντίστοιχα)."
  Το 2020 υπήρξε μια νέα νομοθετική ρύθμιση έθεσε τέλος στην προμήθεια αντιβιοτικών χωρίς συνταγή γιατρού, αλλά οι Ρωμιοί είναι πρωταθλητές στη χρήση της. Πολλοί δεν γνωρίζουν πως η αντιβίωση σε περιπτώσεις κρυώματος ή γρίπης δεν έχουν κανένα όφελος.
  Θυμάμαι, πριν περίπου 20 χρόνια που ήμουν στην Δανία, πήγα σε φαρμακείο να ζητήσω αντιβίωση (απόστημα δοντιού). Η φαρμακοποιός με κοίταξε "κάπως" και μου απάντησε ορθά κοφτά πως χωρίς συνταγή είναι αδιανόητο.

  https://www.capital.gr/health/3597155/1-stous-3-stis-meth-pethainei-apo-endonosokomeiaki-loimoxi
  Γιάννης

 • Ανώνυμος 52158

  25 Νοε 2021

  Ηλιόπουλος: Για κάθε άνθρωπο που χρειάζεται ΜΕΘ και δεν βρίσκει ευθύνεται ο Μητσοτάκης
  https://www.iefimerida.gr/politiki/iliopoylos-anthropo-hreiazetai-meth-kai-den-briskei-mitsotakis

  Τί λέει ο καραγκιοζομούτσουνος.
  Και συνεχίζει:
  "Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για υιοθέτηση «τραμπικής μεθοδολογίας» με «συνεχή χρήση fake news» και υποστήριξε ότι όμως «το τείχος σιωπής και αποκλεισμού της οποιασδήποτε κριτικής, το οποίο δημιουργείται και με τη συνδρομή της λίστας Πέτσα, δεν είναι αδιαπέραστο, καταρρέει κάτω από το βάρος της πραγματικής ζωής»."

  Μάλιστα. Βρε ποιον μου θυμίζει. Μα ναι το πανηλίθιο αντιεμβολιαστικό τρολ που κυκλοφορεί καθ'ημάς. Ίδια τακτική χρησιμοποιούν και τα δύο τρολ.
  Για πολλές μπούφλες. Μα πάρα πολλές μπούφλες.
  *
  https://el.wiktionary.org/wiki/μπούφλα

  https://www.youtube.com/watch?v=s84-VlL8RiA
  Mα αφού είσαι ψεύτης και λαικιστής βρε ρωμιοπίθηκε. Σιχτίρ πια με τους εν Ελλάδι μπετόβλακες. Είναι καμένα τα καημένα!

  Δεν έχει πει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ να μην εμβολιαστούν όλοι..:
  https://www.youtube.com/watch?v=I7sxSWNmUbM

  Χώστα του Κυριάκο:
  https://www.youtube.com/watch?v=1iDEDmsBveo
  Παλιό (2016) αλλά καλό. Του έκανε τη μούρη κρέας.
  (Ο Κωνσταντινέας τί πετάγεται σαν πέος στο 2:22, μάλλον θέλει να εισπράξει μερικές κουτουλιές.)

 • Ανώνυμος 52156

  25 Νοε 2021

  Πρόσθεσε δε πως για όσους πληρώνονται από το Δημόσιο ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός. «Δεν μπορεί για παράδειγμα μια νοσηλεύτρια να μου λέει ότι αρνείται να εμβολιαστεί. Αν δε θες να εμβολιαστείς να πας σπίτι σου κυρά μου, γιατί είσαι ψεκασμένη», είπε χαρακτηριστικά.
  «Εάν θέλουνε να δείξουνε δύναμη πνευματική να πάνε σε μια εκκλησία και να πιάσουν ένα καλώδιο με ρεύμα για να δούμε εάν μπορούν να σωθούνε με τη βλακεία που κουβαλάνε», σημείωσε με νόημα.
  Τέλος ο μητροπολίτης Χρυσόστομος, είπε πως οι επιθέσεις που δέχεται είναι βραβείο για εκείνον, «είναι τίτλος τιμής για μένα να με βρίζουν άνθρωποι που είναι για το Δρομοκαΐτειο», κατέληξε.
  https://www.iefimerida.gr/politiki/mitropolitis-dodonis-gia-arnites

  Τα είπε όλα ο Χρυσόστομος.
  Έχουμε και εδώ θρασίμια με πίτουρο μέσα στο κεφάλι που βρίζουν και λένε ότι όσοι κάνουν το εμβόλιο θα ή να ψοφήσουν. Αυτά παθαίνουν όσοι "φοιτούν" σε σκουπιδοσχολές τύπου ΙΚΚΟ.
  Αυτά για την ώρα.

 • Ανώνυμος 52155

  25 Νοε 2021

  Τσίπρας για Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: Να μη λείψει ξανά καμία στο μέτρημα
  https://www.iefimerida.gr/politiki/tsipras-gia-exaleipsi-tis-bias-kata-ton-gynaikon

  XD

 • Ανώνυμος 52153

  24 Νοε 2021

  Λοβέρδος από Λάρισα: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν νεόκοπο, λαϊκιστή και ψεύτη να κλέψει την ιστορία μας»
  https://www.iefimerida.gr/politiki/loberdos-apo-larisa-den-tha-afisoyme-kanenan-neokopo-laikisti-kai-pseyti-na-klepsei-tin

  Τον Τσίχλα θα εννοεί.

  Τσίπρας: Η κυβέρνηση να λάβει μέτρα έστω και τώρα, διαφορετικά θα έχουμε εκατόμβες νεκρών και lockdown
  https://www.iefimerida.gr/politiki/tsipras-kybernisi-metra-esto-kai-tora-ekatombes

  Τί λέει ο μπούρδας.


 • Ανώνυμος 52152

  24 Νοε 2021

  52149=ανίκητη ηλιθιότητα. Μπράβο, αλλά δεν με ενδιαφέρει τί νομίζεις ή τί θα κάνεις, αλλά τί ισχύει.
  Κοιτάξου στον καθρέπτη αμόρφωτε κοπρίτη και θα δεις το νούμερο.

 • Ανώνυμος 52151

  24 Νοε 2021

  Ναι ρε βλάκα, γράψε και σαν Δ.

 • Ανώνυμος 52150

  24 Νοε 2021

  52148
  καλό! Χα χα! (είμαι σίγουρος ότι όταν διάβασε το σχόλιο σου, ένιωσε εκείνο το σφίξιμο στο στομάχι, που νιώθει κάποιος που έκανε την ανόητη γκάφα να οπλίσει ο ίδιος το χέρι του αντιπάλου του).
  Και πάλι: Χα χα!
  Γ.

 • Ανώνυμος 52149

  24 Νοε 2021

  Δεν χρειάζεται, αφού εμβολιάστηκες, θα ψοφήσεις σύντομα και θα γλιτώσω από εσένα (όχι από εσάς, ένας είσαι, αλλά γράφεις για να φαίνεστε πολλοί και για να συμφωνείς μ' εσένα).
  Ουστ, νούμερο του internet.

 • Ανώνυμος 52148

  24 Νοε 2021

  @52146
  Στα @@ μας.
  Ο μόνος τρόπος να γλιτώσεις από εμάς είναι να κάνεις εμβόλιο ευθανασίας.
  Α, χα, χα!

 • Ανώνυμος 52147

  24 Νοε 2021

  @52145
  Πανδημία ανεγκέφαλων πανηλίθιων .. 10 ευρώ κοστίζει η δόση εμβολίου..
  Και ο Τσίχλας να τους σιγοντάρει μιλώντας για ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον των ανεμβολίαστων και άλλα τέτοια.
  Ανεπανάληπτοι καιροί για φάπες Γιάννη!
  Αν και θα έχουμε πρόβλημα στο μέλλον διότι οι ηλίθιοι λιγοστεύουν διά της φυσικής οδού.

 • Ανώνυμος 52146

  24 Νοε 2021

  Δεν κάνω εμβόλια, αλλά αν υπήρχε εμβόλιο για να γλιτώσω από κάποιους ηλίθιους σαν κι εσένα, ευχαρίστως θα το έκανα!

 • Ανώνυμος 52145

  24 Νοε 2021

  Άκουσον άκουσον, κάποιοι πληρώνουν από 300 έως 600 ευρώ για να πάρουν πιστοποιητικό εικονικού εμβολιασμού την στιγμή που μπορεί να έχουν άμεση ανάγκη αυτά τα χρήματα και δεν παν πέντε λεπτάκια στο νοσοκομείο να εμβολιαστούν και σώσουν αυτό το σεβαστό ποσόν.
  Ωρέ πού πάμε.. Κυκλοφορεί τόση ανοησία; Ναι, αν το καλοσκεφτείς πόσους ανόητους συναντάμε στην καθημερινή μας ζωή, δεν εκπλήσσεσαι.
  Γιάννης

 • Ανώνυμος 52144

  24 Νοε 2021

  Το κύκλωμα φέρεται -σύμφωνα με τους αστυνομικούς- να είχε «κράχτες» σε εκκλησίες. Από εκεί, η 44χρονη προσέλκυσε τους 46 «πελάτες», χρησιμοποιώντας συγγενείς και φίλους, οι οποίοι φέρεται να κινήθηκαν από Θεσσαλονίκη και Κατερίνη στον Παλαμά, για να… εμβολιαστούν εικονικά.
  Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι χέρι-χέρι ή με καταθέσεις μέσω ΑΤΜ σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς λάμβαναν από 300 έως 600 ευρώ, από κάθε αρνητή που πήρε πιστοποιητικό εικονικού εμβολιασμού, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 25.000 ευρώ.
  https://www.iefimerida.gr/ellada/palamas-karditsas-kykloma-eikonikon-emboliasmon

  Χρυσές δουλειές από το πουθενά και χωρίς ουσιαστικό λόγο.

  Οικονόμου για Τσίπρα: Ο μόνος πολιτικός αρχηγός σε όλη την Ευρώπη που εκμεταλλεύεται την πανδημία
  «Ο κ. Τσίπρας έχει το θλιβερό "προνόμιο" να είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός σε όλη την Ευρώπη που εκμεταλλεύεται την πανδημία για να αντιπολιτευτεί. Αν έχει να προτείνει κάτι, ας το κάνει έστω και τώρα. Αλλά επειδή αδυνατεί να συνεισφέρει εφαρμόσιμες προτάσεις και να βοηθήσει τους ανθρώπους και την πατρίδα, επαναλαμβάνει μονότονα αφορισμούς, κοινοτοπίες και ψέματα και συνεχίζει προκλητικά να κλείνει το μάτι στους ανεμβολιάστους.
  https://www.iefimerida.gr/politiki/oikonomoy-gia-tsipra-epanalambanei-monotona-psemata

  Και λίγα λες.
  Κάποιοι κοκκίνησαν όταν τον αποκάλεσα σκουπίδι σε άλλο μου σχόλιο (52101).
  Ο Τσίπρας μου θυμίζει το τρολ που κυκλοφορεί εδώ, προσωπικές επιθέσεις, ψέματα, ακατάσχετες επαναλήψεις, αντιεπιστημονική μπουρδολογία και αέρα κοπανιστό.
  Ή μήπως το τρολ θυμίζει τον Τσίχλα..
  Είναι και αυτό μια απορία.

 • Ανώνυμος 52142

  24 Νοε 2021

  Έλληνας καθηγητής στην Ιαπωνία περιγράφει το σχολείο εκεί - Ένας άλλος κόσμος

  Φανταστείτε ένα σχολείο όπου οι μαθητές δεν εξετάζονται σε κανένα μάθημα μέχρι τα 10 τους χρόνια! Δεν στοχεύουν στην ακαδημαϊκή επιτυχία αλλά στην Παιδεία. Ετοιμάζουν μόνοι τα γεύματά τους, οι μεγαλύτεροι σερβίρουν τους μικρότερους, και χωρισμένοι σε ομάδες καθαρίζουν τάξεις, κυλικείο, εστιατόριο, μέχρι και τουαλέτες, ώστε να εμπεδώσουν το αίσθημα της ισότητας, της ευθύνης και του σεβασμού στο περιβάλλον τους. Ένα σχολείο όπου ο διευθυντής τούς υποδέχεται καθημερινά, βρέξει-χιονίσει, στην εξώπορτα και με ένα τεράστιο χαμόγελο τους προτρέπει να βάλουν τα δυνατά τους και τους εύχεται καλή μέρα.

  «Είσαι ο καθρέφτης του σχολείου και όχι του σπιτιού σου»
  «Όταν, π.χ., τσακώσουν έναν μαθητή να κλέβει ή να σπάει παράθυρα, η αστυνομία ειδοποιεί πρώτα το σχολείο και ύστερα το σπίτι του. Όταν ένας μαθητής κάνει μια αταξία εκτός σχολείου, η κοινωνία στρέφεται στους δασκάλους του, οι οποίοι αναλαμβάνουν το 100% της ευθύνης. Έτσι, το μόνο διακριτικό της στολής των μαθητών είναι το σήμα του σχολείου τους και όχι το όνομά τους. Είσαι ο καθρέφτης του σχολείου και όχι του σπιτιού σου».

  Στην ιδιαίτερη κουλτούρα αλλά και στην παιδεία των Ιαπώνων βασίζεται ίσως και το γεγονός ότι στη χώρα τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν σχεδόν «εξαφανιστεί».
  Ο Στέλιος Πρεζεράκος αναφέρεται στην παροιμιώδη καθαριότητα των Ιαπώνων. «Οι μαθητές φορούσαν μάσκες και πριν από την πανδημία, ενώ η κουλτούρα τους δεν έχει εκείνες τις διαχυτικές εκδηλώσεις που χαρακτηρίζουν εμάς τους μεσογειακούς. Δεν υπάρχει χειραψία, παρά μόνον υπόκλιση, ενώ οι αγκαλιές και τα φιλιά θεωρούνται απαράδεκτα. Έτσι, η πανδημία πέρασε σχετικά ανώδυνα από την εκπαιδευτική κοινότητα.

  Οι Ιάπωνες ακολουθούν πιστά τις συστάσεις του κράτους
  Το πιο αποτελεσματικό βέβαια μέτρο ήταν το κλείσιμο των συνόρων σε όλους. Δεν δίστασαν να οργανώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς θεατές, ενώ ούτε ένας τουρίστας επισκέφθηκε τη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια.

  «Η πιο κοινή κριτική που ακούω είναι ότι οι Ιάπωνες είναι ''ρομποτάκια''. Αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Φανταστείτε, π.χ., ότι παίζετε μια παρτίδα σκάκι. Τόσο εσείς όσο και ο αντίπαλός σας έχετε την ελευθερία να κάνετε όποια κίνηση θέλετε, πρέπει όμως πάντα να υπακούτε στους κανόνες του παιχνιδιού. Η ζωή στην Ιαπωνία είναι ακριβώς το ίδιο: μπορείς να κάνεις ό,τι σου κατέβει, αλλά όχι σε βάρος του διπλανού σου», καταλήγει.

  Πηγή:
  https://www.iefimerida.gr/stories/ellinas-daskalos-stin-iaponia-perigrafei-sholeio

 • Ανώνυμος 52140

  24 Νοε 2021

  Πριν πάμε στα της πανδημίας, μια κωμικοτραγική είδηση για να γελάσουμε με τους μπαστουνόβλαχους κομμουνιστές:
  Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν βίζα στον Κούλογλου – Αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ
  https://www.ethnos.gr/Politics/article/184438/oihpaarnhthhkanbizastonkoylogloyantidrashaposyriza
  XD

  Στο εδώλιο του Β' τριμελούς εφετείου πλημμελημάτων θα καθίσει στις 14 Ιανουαρίου 2022 ο αρνητής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης.
  Σε βάρος του έχει για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ'εξακολούθηση που αφορούν τη δημόσια υγεία. Το αδίκημα διώκεται ως πλημμέλημα και ο κατηγορούμενος μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 6 μηνών.
  https://www.iefimerida.gr/ellada/nikos-antoniadis-14-ianoyarioy-diki-arniti-dikigoroy

  Πλημμέλημα για τον δικηγόρο των χρυσαυγιτών, θα τη γλιτώσει με αναστολή και απαγορεύση να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για διασπορά αντιεπιστημονικών θέσεων.
  https://www.youtube.com/watch?v=ja3GTOUTyR4
  https://www.youtube.com/watch?v=HPhlNJMPmv4

  Περίπτωση Σερβιετάλη:

  Ο κ. Σερβετάλης επέλεξε να τερματίσει μια καλλιτεχνική και επιχειρηματική δραστηριότητα, αυτήν μιας θεατρικής παράστασης. Γιατί; Διότι, λέει, δεν θέλει να παίζει μόνο για εμβολιασμένους θεατές αλλά για όλους. Εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Προφανώς ο ίδιος ανήκει στους δεύτερους. Από την ιντερνετική αναζήτηση προκύπτει ότι είναι ένας άνθρωπος της χριστιανικής πίστης. Το ότι ανώτεροι ιεράρχες έχουν αρχίσει πλέον να ζητούν επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού προφανώς δεν του λέει κάτι. Το ότι τα τελευταία μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για παρουσία σε κλειστούς δημόσιους χώρους μόνο εμβολιασμένων στοχεύουν στην προστασία της δημόσιας υγείας και, κατ΄εξοχήν, αυτών που είναι ανεμβολίαστοι και δεν έχουν ανοσία, επίσης, δεν του λέει κάτι. Προφανώς δεν αναγνωρίζει ότι σε μια συγκέντρωση σε κλειστό χώρο, όπως είναι μια θεατρική αίθουσα, μεταδίδεται ευκολότερα ο φονικός ιός. Το ότι το 85% των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, επίσης, δεν του λέει κάτι. Προφανώς, επίσης, προχωρά σε μια ιδιότυπη ιδεολογικοποίηση των περιοριστικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους. Τους αντιμετωπίζει κάπως σαν σύγχρονους επαναστάτες που έχουν κάθε δικαίωμα να μην εμβολιαστούν ακόμη και αν αυτό αποβεί τελικά μοιραίο για τη ζωή τους. Να πουν το νέο μεγάλο "ΟΧΙ". Όχι στις ζώνες ασφαλείας στα αυτοκίνητα, όχι στα κινητά τηλέφωνα, όχι στο wifi, όχι στην απογραφή πληθυσμού, όχι στο 5G, όχι στις ανεμογεννήτριες, όχι στο πλαστικό χρήμα, όχι, όχι, όχι. Αρκεί να κάνουμε "επανάσταση" στην εξουσία και στην επιστήμη που μας λέει τι είναι καλύτερο για εμάς.
  https://www.capital.gr/arthra/3597058/ithopoios-antiemboliastis-kai-neos-laikos-iroas

  «Μόνο που αυτό είναι θέατρο, είναι ψέματα. Η πραγματικότητα είναι 100 νεκροί κάθε μέρα. Είμαι αντίθετος και κάθετος με τις αποφάσεις του Σερβετάλη» κατέληξε ο Δημήτρης Πιατάς.
  https://www.iefimerida.gr/zoi/dimitris-piatas-aris-serbetalis-theatro

 • Ανώνυμος 52139

  24 Νοε 2021

  @52135, 52138
  Θα τρως φάπες.

  @52136
  Πάλι λάθος είσαι. Αναφέρομαι στο παρόν πρόβλημα για το αν θα υπάρξουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις αν αυξηθούν τα μέτρα στις εκκλησίες. Αυτό που είπε ο αστυνομικός (52130) έχει βάση.
  Το ότι η ρωμιοσύνη είναι ένα μπουρδέλο που δεν πρόκειται να τη σώσει κανείς Κυριάκος είναι δεδομένο. Και ο θεός των ρωμιών να κατέβει να την κυβερνήσει δεν θα τα καταφέρει.
  Οικονομία Βουλγαρίας με συντάξεις Ελβετίας.. Ας λύσουν πρώτα αυτό το πρόβλημα και μετά τα υπόλοιπα (όπως αποκρατικοποίηση της εκκλησίας) θα είναι παιχνιδάκι.

  Οι δικαστές ζητούν εφαρμογή απόφασης -"βόμβα" του Μισθοδικείου για αύξηση των συντάξεών τους και αναδρομικά
  https://www.capital.gr/epikairotita/3597076/oi-dikastes-zitoun-efarmogi-apofasis-bomba-tou-misthodikeiou-gia-auxisi-ton-suntaxeon-kai-anadromika

  Αυτοί είναι οι ρωμιοί.

 • Ανώνυμος 52138

  24 Νοε 2021

  Ναι, στειλε το συνδεσμο στον εαυτο σου, να γουσταρεις...

 • Ανώνυμος 52137

  24 Νοε 2021

  'την πίεση της πανδημίας", ήθελα να γράψω

 • Ανώνυμος 52136

  24 Νοε 2021

  52131
  πρώτα πρώτα να πω πως ο σύνδεσμος που δίνεις στο 52123 είναι πολύ ενδιαφέρων. Τώρα τον διάβασα.
  Αλλά το πρόβλημά μου δεν είναι εάν η πίεση στη εκκλησία θα μειώσει ή όχι την πίεση. Το πρόβλημά μου είναι η ειδική μεταχείριση που έχει η Ορθοδοξία από την πρώτη μέρα της ιδρύσεως του ρωμαίικου κράτους. Για να μη μιλήσω για το Βυζάντιο ή την Οθωμανική κυριαρχία.
  Η Ορθόδοξη εκκλησία επιβάλει την θέληση της σε κάθε κυβέρνηση και από την άλλη μεριά παράγει και καλλιεργεί την βλακεία. Γιατί να καταργηθεί το πρόστιμο στην εκκλησία; Δεν το καταλαβαίνω. Με εντολή του αρχιεπίσκοπου ο Τσίπρας έπαυσε τον υπουργό παιδείας Φίλη. Έχει σκανδαλώδη ευνοϊκή μεταχείριση στα οικονομικά της, όπως οι εκατοντάδες - άχρηστες - μονές στην Ελλάδα που είναι αφορολόγητες. Το ζάμπλουτο πατριαρχείο της Κωνστα/πόλεως ελάμβανε μέχρι πριν μερικά χρόνια οικονομικό βοήθεια από το χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος! Θα μπορούσα να γράψω και άλλα πολλά, αλλά δεν έχω χρόνο!
  Πριν λίγο καιρό σε μια πόλη της Ελλάδος κοντά σε μια εκκλησία άρχισε να μυρίζει μύρο η πηγή που είναι εκεί κοντά (κόλπο των παπάδων φυσικά). Ε λοιπόν, έγινε της κακομοίρας, λαϊκό προσκύνημα! Όλοι αυτοί οι ανόητοι που είναι ανίκανοι να παράγουν σκέψεις ψηφίζουν. Είναι αυτοί που εσύ, ορθά, αποκαλείς μπουνταλάδες Ρωμιοί.
  Ο ρόλος της εκκλησίας για να γίνουν μπουνταλάδες και να παραμείνουν έτσι είναι καθοριστικός..
  Πρέπει να γίνουμε κοσμικό κράτος. Να γίνει διαχωρισμός κράτους εκκλησίας. Ούτε αυτό το τόσο απλό δεν τολμούν να κάνουν οι Ρωμιοί πολιτικοί..
  Όσο θα αδυνατίζει η επιρροή της της εκκλησία, τόσο θα ξεκαθαρίζει το μυαλό των Ελληναράδων.
  Χωρίς να ισχυρίζομαι πως θα επέλθει αυτόματα η "κάθαρση". Αλλά είναι σημαντικό να μειωθεί η μεγάλη εξουσιαστική ισχύς της Ορθοδοξίας. Αυτά.

 • Ανώνυμος 52135

  23 Νοε 2021

  Κολλησε η βελονα σου, παππου!

 • Ανώνυμος 52131

  23 Νοε 2021

  Γερμανία: Lockdown και για εμβολιασμένους ζητεί ο πρόεδρος του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/germania-lockdown-gia-emboliasmenoys-rompert-koh

  Σωστός ο πρόεδρος. Οι ψεκασμένοι δημιουργήσαν μια κατάσταση και τώρα κάποιοι από αυτούς βγάζουν γλώσσα και ζητάνε και τα ρέστα.

  @52130
  Είσαι λάθος. Διάβασε το 52123 και πέσμου ότι δεν θα ξεφύγει η κατάσταση αν η πίεση αυξηθεί στις εκκλησίες. Επιπρόσθετα σου υπενθυμίζω ότι έχεις να κάνεις με ρωμιούς.

  @52128
  Ως συνήθως αέρας κοπανιστός. Δεν χρειάζεται να επιβεβαιώνεις ότι είσαι ένα τίποτα.
  Οι χαρακτηρισμοί νούμερο, ηλίθια, νούμερο, παπάρας στα μούτρα σου αμόρφωτε κοπρίτη.

 • Ανώνυμος 52130

  23 Νοε 2021

  Καταργούνται τα ιερά πρόστιμα στις εκκλησίες, έτσι ακούστηκε. Σσσσ!
  https://youtu.be/_v2_OxkTEv8

  Από πλευράς της Ελληνικής αστυνομίας ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών, Αναστάσιος Αραμπατζής ανέφερε ότι αν αρχίσουν να κάνουν ελέγχους και στις εκκλησίες η κατάσταση θα ξεφύγει.
  Ε ναι, ο μεγάλος το είχε πει: όποιο χέρι απλώνεται στην εκκλησία, κόβεται.
  Το έχει πει και ο Γεωργιάδης: άλλο η πίστη μας, άλλο τα΄κέντρα διασκέδασης.


 • Ανώνυμος 52129

  23 Νοε 2021

  Ναι μεν, αλλά.. Το γνωστό τροπάριο της εκκλησίας. Από κάτω τα σχόλια, για τα πανηγύρια.
  https://youtu.be/JS3TtHAhVTQ
  Γ.

 • Ανώνυμος 52128

  23 Νοε 2021

  Τι να επιχειρηματολογήσω ρε νούμερο, που έχεις γεμίσει με ηλίθια σχόλια και με διαφορετικά προφίλ;
  Τι να συζητήσει κάποιος με ένα τούβλο σαν κι εσένα;
  Γράψε τώρα σα Γ., να με αποστομώσεις.
  Πόσο παπάρας....

 • Ανώνυμος 52127

  23 Νοε 2021

  @52126
  Είναι το στυλ του τυπιδίου που μπαίνει σε ένα φόρουμ γράφει μισή πρόταση με βρισιά χωρίς ουσιαστικό λόγο ή γράφει κάποιο αναπόδεικτο τσιτάτο και μετά την κάνει σε άλλο φόρουμ με ελαφρά πηδηματάκια, για να επιστρέψει αργότερα να ξανακάνει το ίδιο. Και αν του πεις να διαβάζει τα σχόλια πριν γράψει την παπαριά του, κάνει τον εξυπνάκια και από πάνω.
  Το ερώτημα είναι: εφόσον αποκαλεί βλάκα κάποιον, θα πρέπει να εξηγήσει και τον λόγο. Έγραψα κάτι που είναι εξώφθαλμα λάθος; Με αναίρεσε επιχειρηματολογώντας σε κάτι; Τίποτε από αυτά. Ως εκ τούτου ο ζωτικός του χώρος είναι ο κάδος, Ας τον ανοίξει και ας πηδήξει μέσα. Με φόρα.
  Είναι γεμάτο το διαδίκτυο με τέτοιου είδους ας μην τα χαρακτηρίσω.

 • Ανώνυμος 52126

  23 Νοε 2021

  Το σχόλιο γράφτηκε δις. Τώρα θα πεταχτεί το γνωστό τρολ και θα μιλάει θριαμβευτικά ξανά για ένα πρόσωπο που παριστάνει δύο πρόσωπα. Χε χε!
  Γ.

 • Ανώνυμος 52125

  23 Νοε 2021

  Ε και λοιπόν; Εάν είναι έτσι όπως το λες, τότε εσύ που μάλλον έχεις περισσότερο χρόνο και άνεση με τα σόσιαλ και γράφεις πρώτος κάτι για το οποίο έχω την ίδια άποψη, εγώ θα πρέπει να αρκούμαι να διαβάζω τα σχόλια σου. Χμμ.. Επιπλέον , το ανάρτησα με ένα δικό μου σύντομο σχόλιο. Και μια και μου δίνεις την ευκαιρία: ο τύπος είναι "άνθρωπος της εκκλησίας". Πράγμα που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό τον εγωισμό του, καθώς και τον εγωισμό του νεοέλληνα. Ορθοδοξία σημαίνει είμαι το κέντρο του σύμπαντος, είμαι ο εκλεχτός λαός του θεού.
  Η Ορθοδοξία καλλιέργησε τον υπέρμετρο εγωισμό στον Ρωμιό, κατά συνέπεια ευθύνεται τα μάλλα για τις πνευματικές, ιδεολογικές και εθνικιστικές αυταπάτες του.
  Γ.

 • Ανώνυμος 52123

  23 Νοε 2021

  @52121
  Το ανέφερα στο 52117 και 52116. Ας μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια.
  Το πολύ το κυρ ελέησον το βαριέται και ο θεός, που λέει και το πόπολο.
  Αλλά: και ο άγιος φοβέρα θέλει.

  *πόπολο
  ο πολύς λαός

  Στο μεταξύ:

  Ο πλανήτης έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο φρενοκομείο. Έρευνα του επιστημονικού περιοδικού Nature αναφέρει ότι απειλούνται επιστήμονες, που ασχολούνται με τον Covid, σε όλο τον κόσμο. Δέχονται απειλές σωματικής ή σεξουαλικής βίας, ακόμη και μέσω τηλεφωνημάτων στο σπίτι τους, μέσω e-mail ή online σχολίων και αναρτήσεων. Ο Φάουτσι στην Αμερική πήρε σωματοφύλακες, ύστερα από απανωτές απειλές θανάτου εναντίον του ίδιου και της οικογένειάς του. Αρνητές προπηλάκισαν την υφυπουργό Λίνα Γκάγκα στη Λάρισα. Ο Πολάκης, κλασικός διακινητής μίσους και αγένειας, έκανε δημόσιο μπούλινγκ στον Τσιόδρα, στην επιτροπή επιστημόνων και σε όποιον υπερασπίζεται την επιστήμη ή την κοινή λογική. Στο Βέλγιο, ο ιολόγος Μαρκ Βαν Ρανστ και η οικογένειά του μεταφέρθηκαν από την αστυνομία σε κρησφύγετο, όταν ένας ελεύθερος σκοπευτής βγήκε στο «κυνήγι» γιατρών. Καθημερινά γίνονται γνωστά άπειρα επεισόδια τρέλας και μίσους.
  Υπάρχουν όρια μεταξύ αρνητών και διαταραγμένων; Δύο άτομα εισέβαλαν πρόσφατα σε πτέρυγα Covid στο Αττικόν και προπηλάκισαν το προσωπικό, βιντεοσκοπώντας παράλληλα με το κινητό τους τηλέφωνο τους χώρους. Ισχυρίζονταν πως «τα νοσοκομεία βαφτίζουν ψευδώς ασθενείς ως Covid», ότι οι υγειονομικοί «τους κλειδώνουν σε θαλάμους και δεν τους κοιτάζουν», τους «απαγάγουν χωρίς να ενημερώσουν τους συγγενείς», τους «κρατάνε στα νοσοκομεία χωρίς λόγο παρότι είναι καλά, βγάζοντας επίτηδες θετικά τεστ» και πολλά άλλα. Άρνηση, τρέλα ή και τα δύο μαζί; Ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό: οι εμβολιασμένοι περιμένουμε υπομονετικά να βγούμε ξανά στο ξέφωτο, την ώρα που μια μειοψηφία αρνητών νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να διοχετεύει βία και μίσος στο σύμπαν.
  https://www.iefimerida.gr/politiki/zoyme-se-mia-pandimia-misoys-bias-kai-ageneias-ti-lene-ereynes-kai-eidikoi

  Εμπρός της Γης οι κολασμένοι!
  Χε, χε, χε.
  Δείτε το Raised by Wolves βρε κακόμοιρα δίποδα να πάρετε ιδέες.
  Αλλά δεν τελειώσαμε ακόμα, έχει και άλλο απόσπασμα απόν παραπάνω σύνδεσμο, αξίζει:

  Οι δικηγόροι και τα εστιατόρια στις ΗΠΑ, γράφει το αμερικανικό περιοδικό ΤΙΜΕ, αναφέρουν πιο αγενείς πελάτες. Οι αεροσυνοδοί αναφέρουν χάος μέσα στα αεροπλάνα, με τον κορωνοϊό. Χιλιάδες ψεκασμένοι διαδηλώνουν στην Ευρώπη εναντίον της επιστήμης και των εμβολίων. Ο αμερικανός ψυχολόγος Bernard Golden το εξήγησε λέγοντας ότι ο συνδυασμός μιας μεταδοτικής, απειλητικής για τη ζωή ασθένειας και μιας σειράς δραματικών αλλαγών στην καθημερινότητα, έχει αφήσει τους ανθρώπους ανήσυχους, μπερδεμένους και, ειδικά αν δεν πιστεύουν ότι οι περιορισμοί ήταν απαραίτητοι, βαθιά αγανακτισμένους. Σίγουρα, αυτή η περίοδος απειλής ήταν τόσο μεγάλη που είχε καταστροφικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των ανθρώπων. Πολλοί μοιάζουν έτοιμοι να εκραγούν. Ο Golden είχε έναν πελάτη που εξοργίστηκε τόσο πολύ όταν το αυτοκίνητο μπροστά του δεν έφυγε αμέσως στο πράσινο, που το ακολούθησε σπίτι και χτυπούσε στο παράθυρό του, σαν τρελός.
  Με τι έχουν θυμώσει τόσο πολύ οι άνθρωποι που το βγάζουν τώρα με τον κορωνοϊό; Ορισμένοι ερευνητές επισημαίνουν ότι πολύ πριν τον Covid ο δημόσιος λόγος είχε ήδη γίνει χυδαίος και χονδροειδής, τόσο από πολιτικούς ηγέτες όσο και σε διαδικτυακές συζητήσεις. Είχαμε σχεδόν συνηθίσει την αγένεια και τη βία. Στο διαδίκτυο, οι άνθρωποι νιώθουν ότι μπορούν να πουν ο,τιδήποτε και δεν φυλάγονται πλέον. Ο Covid ήταν η χρυσή ευκαιρία για να μεταφέρουν αυτή την έλλειψη φίλτρου και την τρέλα, στη δημόσια ζωή. Δύο καθηγητές του πολιτικού τμήματος στο Πανεπιστήμιο Monash στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, το πήγαν ακόμη πιο μακριά: πιστεύουν ότι η αγένεια δεν οφείλεται στον Covid, αλλά είναι σκόπιμη και εσκεμμένη. Στο μυαλό ορισμένων, λένε, το να χτυπάς την αεροσυνοδό δεν είναι αγενές, είναι πολιτική ανυπακοή.
  Κατέληξε, λέγοντας ότι η Ακροδεξιά και η Αριστερά συμπίπτουν στα θέματα όπου κυριαρχεί η εξαλλοσύνη, όπως για παράδειγμα στο ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας.

  Ζουν ανάμεσά μας. Προτεινόμενη ταινία: They Live (1988).
  Μια αντικαπιταλιστική ταινία με κακούς καπιταλιστές εξωγήινους και καλούς τρομοκράτες κομμουνιστές...
  Enjoy.

 • Ανώνυμος 52122

  23 Νοε 2021

  Ακόμη περισσότερες αντιδράσεις προς τον Σερβετάλη, στα σόσιαλ
  https://mikropragmata.lifo.gr/zoi/ochi-apla-ntropi-kseftila-kai-ypokrisia-antidraseis-gia-tin-kinisi-tou-servetali/

 • Ανώνυμος 52121

  23 Νοε 2021

  Είναι ενάντια στον διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, αλλά είναι υπέρ του διαχωρισμού σε εργαζόμενους και άνεργους. Επέλεξε να στείλει κάποιους στην ανεργία, παρά να εμβολιστεί.
  Τυπικός εγωιστής Ρωμιός, που φαντάζεται τον εαυτό του για υπερήφανο, που ο τράχηλός του ζυγό δεν υπομένει.
  «Έχω σοκαριστεί με την παραίτηση Σερβετάλη, δεν το περίμενα. Δεν περίμενα ότι κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση, αγνοώντας ότι δουλεύουν κι άλλοι άνθρωποι εκεί. Το θεωρώ απαράδεκτο. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος που λέει ότι είναι τόσο μέσα στην πίστη, δεν σκέφτεται ότι οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά» είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.
  https://www.protagon.gr/epikairotita/bibilas-kata-servetali-den-borei-na-leei-oti-einai-toso-pistos-kai-na-min-skeftetai-oti-tosoi-tha-meinoun-xwris-douleia-44342391580

 • Ανώνυμος 52120

  23 Νοε 2021

  @52119
  Και εμείς τί φταίμε να διαβάζουμε κάθε εβδομάδα ακριβώς τις ίδιες μπούρδες.
  Να μάθεις να διαβάζεις αμόρφωτε κοπρίτη.
  Πάρε τις μπουρδίτσες σου και στον αγύριστο.
  Άνοιξε τον κάδο και πήδα μέσα μαζί με τις πορδές που αμολάς.
  Άντε πανίβλακα.

  @52118
  Παραληρείς.
  Ίσως είναι από τις πολλές φάπες.

 • Ανώνυμος 52119

  23 Νοε 2021

  Σιγα μην τρεχω να διαβασω τις ηλιθιοτητες σου, αντε ρε βλακα

 • Ανώνυμος 52118

  23 Νοε 2021

  Τον κολλησαν οι εμβολιασμενοι!

 • Ανώνυμος 52117

  23 Νοε 2021

  Φαίη Κοκκινοπούλου: Ο καλοπληρωμένος Άρης Σερβετάλης ήταν ο μόνος ανεμβολίαστος, αφήνει άνεργους 20 άτομα
  https://www.iefimerida.gr/ellada/faii-kokkinopoyloy-gia-ari-serbetali-rinokero

  Εγωιστής αληταράς.
  Ακούει ο ξεμωραμένος ο Μοντανιέ..

 • Ανώνυμος 52116

  23 Νοε 2021

  @52106
  Ο Αρης Σερβετάλης σε νέο ρόλο – «Χριστιανοταλιμπάν αντιεμβολιαστής»
  Σεβαστές οι απόψεις του, αλλά όταν μετράμε 100 νεκρούς τη μέρα και οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι, τότε οι ψεκασμένες θεωρίες δεν έχουν καμιά θέση
  https://www.in.gr/2021/11/23/apopsi/o-aris-servetalis-se-neo-rolo-xristianotalimpan-antiemvoliastis/

  Του κάνει τη μούρη κρέας του Σερβιετάλη.

 • Ανώνυμος 52115

  23 Νοε 2021

  Για να ανέβουμε λίγο:
  https://gr.askmen.com/movies/1114213/article/oi-10-pio-epikes-kinematographikes-monomakhies-tou-21ou-aiona
  (Ο Στάθαμ την είχε δει Μπρους-Λι στο The Transporter)

 • Ανώνυμος 52114

  23 Νοε 2021

  @52104
  Δες τα τελευταία σχόλια εδώ:
  https://www.freeinquiry.gr/articles/epikairotita/prepei-na-prosexeis-giati-mporei-na-exaleiftheis/4821.html

 • Ανώνυμος 52112

  23 Νοε 2021

  @52110
  Στο κλουβί σου να.., αλλά το υπόλοιπο το ξέρεις.
  ;)

  @52108
  Το ίδιο κοπροεπιχείρημα είχε γράψεις τις προάλλες αλλού και έλαβες την απάντηση που σου αξίζει.
  Τώρα ξαναποστάρεις την ίδια παπαριά. Χρυσέ μου μάθε να διαβάζεις τα σχόλια, μακάκα, ε μακάκα.
  Μάθε να διαβάζεις, μάθε να σκέφτεσαι αμόρφωτε κοπρίτη και μετά έλα να μας την πεις.
  Σκουπιδοσκούπιδο του διαδικτύου.

 • Ανώνυμος 52110

  23 Νοε 2021

  Nαι ναι! Εχουμε τρελαθει στα γελια απο τη λαλακια που σε δερνει!

 • Ανώνυμος 52109

  23 Νοε 2021

  52108
  Δεν πιστεύεις αυτό που γράφεις για ταυτοπροσωπία, αν κρίνω ότι μαζί μου είσαι ήπιος ενώ με τον "άλλον" είσαι από επιθετικός έως υβριστικός. Όπερ σημαίνει ότι υποσυνείδητα τον παραδέχεσαι. Αλλά πες πες, στο τέλος θα πιστέψεις τον ισχυρισμό σου.
  Πάντως, η εμμονή σου προκαλεί ευθυμία, όχι μόνο σε μένα, αλλά φαντάζομαι και σε άλλους 😊.
  Γ.

 • Ανώνυμος 52108

  23 Νοε 2021

  Όπου πάνε οι ανεμβολίαστοι είναι με ράπιντ. Οι εμβολιασμένοι πάνε παντού. Δεν κολλάνε λοιπόν οι ανεμβολίαστοι τους εμβολιασμένους, αλλά οι εμβολιασμένοι τους ανεμβολίαστους.
  Συμπέρασμα: Ο 52105 (που έχει γράψει κι ένα σωρό άλλα σχόλια κάνοντας πως είναι άλλος) είναι εμβολιασμένο πρόβατο. Μπεεεεεε

 • Ανώνυμος 52107

  23 Νοε 2021

  Ο τύπος παριστάνει τον... επαναστάτη Παλεών Πατρών Γερμανός
  "Θα πρέπει πλέον κι αυτοί που μας κυβερνούν να αντιληφθούν ότι εδώ είναι Ελλάδα Αγίων…»
  Άστραψε και βρόντηξε» ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος - protionline.gr" />
  Γ.

 • Ανώνυμος 52106

  23 Νοε 2021

  συνέχεια από το σχόλιο 52105 (ξέχασα να δώσω το λινκ - παρενέργεια από το εμβόλιο θα είναι..)
  https://www.kathimerini.gr/society/561597535/aris-servetalis-apochorise-apo-parastasi-giati-den-ithele-na-paizei-mono-gia-emvoliasmenoys/

 • Ανώνυμος 52105

  23 Νοε 2021

  ο δημοκράτης ανθρωπιστής δεν θέλει τον διαχωρισμό των ανθρώπων. Σε εμβολιασμένων που μπορούν να προσέλθουν στα θέατρα και στους ανεμβολίαστους που δεν μπορούν. Δέχεται όμως, οι ανεμβολίαστοι να δείχνουν ανυπακοή στους νόμους που αφορούν μια έκτακτη κατάσταση (πανδημία), να διαχωρίζονται από την πλειονότητα του συνόλου που εμβολιάστηκε. Δέχεται όμως, οι ανεμβολίαστοι να θέτουν στον όποιο κίνδυνο εμβολιασμένους, μεγάλους σε ηλικία και με υποκείμενα νοσήματα.
  Δέχεται όμως, να φρακάρουν οι ΜΕΘ για covid, με αποτέλεσμα να υφίστανται πίεση πτέρυγες που αφορούν ανθρώπους που χρήζουν ιατρικής περίθαλψης λόγω άλλων χρόνιων νοσημάτων ή επειγόντων περιστατικών.
  Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και..
  Γ.

 • Ανώνυμος 52104

  23 Νοε 2021

  Πολεμικό το τοπίο, βλέπω. Ας κάνουμε ένα διάλειμμα γέλιου
  https://www.protagon.gr/epikairotita/o-aleksis-tsipras-dilwse-avrianos-prwthypourgos-44342391213
  Γ.

 • Ανώνυμος 52098

  22 Νοε 2021

  @52096
  Στο κλουβί σου να ρουφήξεις το κλούβιο αυγό σου.

 • Ανώνυμος 52096

  22 Νοε 2021

  Λυσσα κακια...

 • Ανώνυμος 52095

  22 Νοε 2021

  Γενς Σπαν: Στο τέλος αυτού του χειμώνα ο κάθε Γερμανός θα είναι εμβολιασμένος, ιαθείς ή νεκρός
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/gens-span-telos-heimona-germanos-emboliasmenos-nekros

  XD
  Σωστός ο γερμαναράς. Και εδώ, και εδώ! Θέλει γκαουλάιτερ ο ρωμιός για να στρώσει.
  https://www.youtube.com/watch?v=VSJ4fj6kQdM

 • Ανώνυμος 52094

  22 Νοε 2021

  Μετάφραση-υποτιτλισμός: Πολιτικός Διάλογος.

  XD
  Τί είναι τούτοι ωρέ; Μήπως νέο φρούτο σαν τα μαρξιστικά ζωντόβολα. Πάλι φάπες θα πέσουν.
  Νομίζουν ότι κάνουν πολιτική (αντιπολίτευση μήπως) μεταφράζοντας τη μουρλαμάρα του κάθε σαλεμένου. Δεν πάμε καλά μου φαίνεται.
  Φάπες και πάλι φάπες.
  Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Κωνσταντινέας!

 • Ανώνυμος 52092

  22 Νοε 2021

  @52091
  Με βλαμμένα που πασχίζουν να επιχειρηματολογήσουν αλά Κωνσταντινέας δεν κάνω συζήτηση. Επειδή είσαι στούρνος και αδαής νομίζεις ότι όταν αποκαλώ τον Μοντανιέ μπετόβλακα με νόμπελ ότι σε βρίζω ή ότι σε προβάλλω προσωπικά. Είσαι ένας ψεκασμένος καρνάβαλος που σου ρίχνω φάπες με ρυθμό πολυβόλου και αυτό θα συνεχιστεί εις το διηνεκές ή αν θες μέχρι τον ερχομό του άστρου Gliese 710, χε, χε, χε.
  Ανακεφαλαιώνω: οι ισχυρισμοί του Μοντανιέ περί εμβολιών, πανδημίας και κορονοιού δεν αποδεικνύονται, οπότε: ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ. Αυτό που μόλις έγραψα είναι το επιχείρημα κατά του ξεμωραμένου του άρθρου. Τα αποσπάσματα μαζί με τα link (βλέπε σχόλια 52076, 52078, 52082) είναι τα τυπικά, για να δέσει το γλυκό (βλέπε: φάπες).
  Του λόγου σου δεν καταλαβαίνεις ούτε από επιχειρήματα, ούτε από τυπικά. Με νοημοσύνη οχτάχρονου χαμένος στο παράλληλο σύμπαν σου είναι αναμενόμενο να εισπράττεις φάπες. Μια αμόρφωτη κάμπια που βγάζει γλώσσα, βρίζει σχολιαστές χωρίς να έχει διαβάσει τα σχόλιά τους, είσαι για πολλές φάπες. Μα γιαυτό και το μενού περιλαμβάνει φαπούλες. Ξεκάθαρα πράγματα. Τί δεν καταλαβαίνεις.

  https://www.youtube.com/watch?v=j_4iQXGwN7o
  Τα συμπεράσματα δικά σας.

 • Ανώνυμος 52091

  22 Νοε 2021

  Παπαροσχολια με φαντασιακες φαπες. Οργιο λαλακιας εισαι. Μονος σου τα γραφεις, μονος σου τα διαβαζεις. Ολη μερα εκτονωνεις τη λαλακια σου στο πληκτρολογιο. Εισαι βλακας, ασχημος γερος και δεν μπορεις να μαμησεις. Βρηκες αποκουμπι εδω και φαντασιωνεσαι. Ο ορισμος του γεροπαραξενου παπαρα εισαι

 • Ανώνυμος 52090

  22 Νοε 2021

  *σώνει και καλά

 • Ανώνυμος 52089

  22 Νοε 2021

  @52088
  Πάλι μαλακιούλες ως συνήθως. Μα τα άρθρα είναι γεμάτα από σχόλιά μου και απόψεις μου, πόσα ακόμα να γράψω. Μάλλον αρχίζουν να σου αρέσουν οι φάπες και μπαίνεις για να παίρνεις τη δόση σου.

  Όσο για τον Μοντανιέ δεν χρειάζεται να σχολιάσω κάτι. Όταν κάτι δεν αποδεικνύεται, πάει να πει ότι δεν ισχύει. Όποιος κάνει ένα γκουγκλάρισμα, καταλαβαίνει αμέσως ότι έχει ξεφύγει και για αυτό αποτελεί τη χαρά των ψεκασμένων. Εξάλλου και το άρθρο από link προέρχεται. Online είμαστε, άρα θα τρως link στη μάπα.

  Του λόγου σου τί έχεις να πεις για τις φάπες που τρως με ρυθμό πολυβόλου. Απολύτως τίποτε. Έχεις μήπως στοιχεία που αναιρούν κάτι από όσα έγραψα, όχι βέβαια. Χρυσέ μου πού πας ξεβράκωτος στα αγγούρια με νοημοσύνη οχτάχρονου.. Έλεος με τα καμένα απόφοιτα του ΙΚΚΟ, βγάζουν και γλώσσα και από πάνω. Το μενού περιλαμβάνει φαπούλες μέχρι το διηνεκές, χώνεψέ το. Άντε στο κλουβί σου να ρουφήξεις το κλούβιο αυγό σου αμόρφωτε αρχικοπρίταρε που θες σώνει να περάσει η μουρλαμάρα σου. Θα τρως φάπες, τέλος.

 • Ανώνυμος 52088

  21 Νοε 2021

  Έχεις εδώ και πολύ καιρό δώσει τα διαπιστευτήριά σου, ότι είσαι βλαμένος, μια εμβολιασμένη διαδικτυακή μασκότ. Ούτε για το καφενείο του χωριού σου δεν είσαι βρε νούμερο. Θες και να διαβάσω τις λαλακίες σου. Όλο υφάκι και σχόλια. Δεν έχεις τα ούμπαλα να γράψεις κάτι δικό σου. Περιμένεις να γράψει κάτι άλλος κάτι, για να αραδιάσεις τις παπαριές σου από κάτω. Κι έχεις και την απαίτηση να τα διαβάζουμε. Βρε ουστ, αμάμητε. Όλο μαγκιά, κλανιά, και πληκτρολόγιο....

 • Ανώνυμος 52087

  21 Νοε 2021

  @52086
  Αν δεν διαβάζεις τα σχόλια τότε πώς κρίνεις μωρή λινάτσα, ρόμπα ξεκούμπωτη.
  Τσακίσου διάβασε τα σχόλια παλιοκοπρίτη.

 • Ανώνυμος 52086

  21 Νοε 2021

  Σιγα μη χασω το χρονο μου με τις λαλακιες σου ρε πυροβολημενο τρολ

 • Ανώνυμος 52085

  21 Νοε 2021

  Και μια χρήσιμη πληροφορία (σε αντίθεση με τις πορδές του ξεμωραμένου Μοντανιέ):

  Σε όσους άρεσαν οι σειρές The Shannara Chronicles (2016-2017) και The Witcher (2019-), καλούνται να δουν πάραυτα το The Wheel of Time (2021-).
  https://www.imdb.com/title/tt7462410/
  Καλή διασκέδαση.

  Μερικά soundtracks για το καταναλωτικό κοινό:
  https://www.youtube.com/watch?v=MIGvV0T4e5I
  https://www.youtube.com/watch?v=I2j447eLPhg
  https://www.youtube.com/watch?v=Q4VllTWEkkE
  https://www.youtube.com/watch?v=U9OQAySv184
  https://www.youtube.com/watch?v=dE-gVn3dQEU

 • Ανώνυμος 52084

  21 Νοε 2021

  @52083
  Μάθε να διαβάζεις ψώνιο.
  Μην σχολιάζεις πράγματα που δεν έχεις διαβάσει ή δεν κατανοείς.
  Τσακίσου διάβασε όλα τα σχόλια παλιοκοπρίτη.

 • Ανώνυμος 52083

  21 Νοε 2021

  Γραφεις και παπαριες, προσπαθεις να κανεις και χιουμορακι. Εισαι πολυ μπετοβλακας

 • Ανώνυμος 52082

  21 Νοε 2021

  Ψευδοεπιστημονικοί ισχυρισμοί για τα εμβόλια της COVID-19 από τον Luc Montagnier
  Σε δημοσιεύσεις που γνώρισαν μεγάλη διάδοση σε ιστοσελίδες ενημέρωσης, ιστολόγια και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εντοπίζουμε τον ισχυρισμό ότι, σύμφωνα με τον Γάλλο ιολόγο Luc Montagnier, τα εμβόλια για την COVID-19 θα οδηγήσουν τους εμβολιασμένους σε μεταλλάξεις του γενετικού τους υλικού, σοβαρές μελλοντικές παθήσεις και θάνατο. Οι εν λόγω ισχυρισμοί ωστόσο δεν ευσταθούν και δεν συνάδουν με τα μέχρι στιγμής επιστημονικά δεδομένα.
  Συμπέρασμα
  Συνοψίζοντας, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα δεδομένα, οι ισχυρισμοί του Dr. Montagnier αλλά και των συνομιλητών του δεν έχουν καμία επιστημονική βάση. Τα εμβόλια για την COVID-19 δεν προκαλούν μεταλλάξεις στο γενετικό υλικό των ανθρώπων και δεν έχουν συσχετιστεί με εμφάνιση σοβαρών μελλοντικών παθήσεων ή θάνατο καθώς η εμφάνιση μακροχρόνιων επιπτώσεων χαρακτηρίζονται εξαιρετικά απίθανες. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων για την COVID-19 εμφανίζονται εντός 2 μηνών, η συντριπτική πλειοψηφία τους μέσα σε λίγες μέρες, ενώ οι δραστικές ουσίες τους, αφού επιτελέσουν την εργασία τους, σύντομα εξαλείφονται από τον οργανισμό χωρίς να υπάρχει κάποιον κίνδυνος τοξικότητας από αυτές.
  https://www.ellinikahoaxes.gr/2021/10/18/luc-montagnier-covid-19-vaccines-cause-mutations-parkinsons-and-death-misinformation/

  Λίστα με έξι ειδικούς περιέχει παραπλανητικούς ισχυρισμούς σχετικά με τα εμβόλια για την COVID-19
  Ισχυρισμός 3:
  Σύμφωνα με τον ιολόγο Luc Montagnier, τα mRNA εμβόλια ενδέχεται να προκαλέσουν απρόβλεπτες συνέπεις όπως καρκίνους.
  Συμπέρασμα 3:
  Ο ισχυρισμός περί καρκινογένεσης από τα mRNA εμβόλια για την COVID-19 στηρίζεται στην υπόθεση ότι, τα εν λόγω εμβόλια, μπορούν να επέμβουν στο γενετικό υλικό των ανθρώπινων κυττάρων και να προκαλέσουν αλλαγές οι οποίες θα οδηγήσουν σε σοβαρές δυσλειτουργίες όπως η ανάπτυξη κάποιας μορφής καρκίνου. Ωστόσο, δεν είναι εφικτή η ενσωμάτωση των γενετικών οδηγιών που περιέχουν τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα εμβόλια για την COVID-19 στο DNA των ανθρώπινων κυττάρων. Ακόμα και αν κάποιο εκ των τρισεκατομμυρίων κυττάρων του εμβολιασμένου ατόμου δεχόταν ενσωμάτωση, το γεγονός αυτό δεν θα είχε καμιά ευρύτερη επίπτωση.
  Ισχυρισμός 4:
  Ο καθηγητης Γιάννης Ιωαννίδης δήλωσε πως δεν έχουμε πλήρη εικόνα για την ασφάλεια των εμβολίων για την COVID-19, ενώ τα lockdown αποτελούν γενοκτονία.
  Συμπέρασμα 4:
  Η μέχρι στιγμής ευρύτερη ανασκόπηση της ζημιάς και του οφέλους των μέτρων διαφύλαξης της δημόσιας έφτασε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε ένδειξη πως τα ίδια τα lockdown ευθύνονταν για μαζικούς θανάτους, κρίνοντας από περιοχές που τα εφάρμοσαν προτού υπάρξει σημαντική πανδημική έξαρση. Αντίθετα, μαζικοί θάνατοι παρατηρήθηκαν σε περιοχές που δεν έλαβαν επαρκή μέτρα προστασίας από την πανδημία. Επιπλέον, δεν εντοπίζονται δηλώσεις του καθηγητή Ιωαννίδη με τις οποίες να τάσσεται γενικά κατά των εμβολίων για τη νόσο COVID-19.
  Συμπέρασμα
  Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία οι δηλώσεις που έχουν αποδοθεί στους επικαλούμενους ειδικούς, αποτελούν διαστρέβλωση των επίσημων επιστημονικών δεδομένων σχετικά με την αξιοπιστία των διαγνωστικών τεστ PCR, την ασφάλεια των εμβολίων για την COVID-19 καθώς και την ενδεχόμενη επικινδυνότητα των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημικής νόσου.
  https://www.ellinikahoaxes.gr/2021/09/11/list-of-scientists-about-covid-19-misinformation/

  Ο κλόουν ο Ιωαννίδης τί πετάγεται σαν πέος και αμολάει τις πορδές του. Μήπως πάσχει και αυτός από νομπελίτιδα; (βλέπε σχόλιο 52076). Αφού δεν έχει πάρει νόμπελ ο ναρκισσιστής κεφάλας.

  Ο ισχυρισμός ότι τα εμβόλια οδηγούν σε νέα στελέχη του ιού ενισχύθηκε σημαντικά από τις δηλώσεις του Γάλλου ιολόγου Luc Montagnier σε συνέντευξη που έδωσε για το Rair Foundation. Μπορείτε να δείτε το επίμαχο σημείο της εν λόγω συνέντευξης παρακάτω.
  Ο ισχυρισμός του κ. Montagnier βασίζονταν στο γεγονός ότι οι μεταλλάξεις του ιού αλλάζουν συγκεκριμένα επίτοπα του, δηλαδή περιοχές του ιού τις οποίες έχει μάθει να αναγνωρίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, λόγω των εμβολίων και αυτό δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στα νέα αυτά στελέχη να επικρατήσουν. Επομένως αυτή η διαδικασία, σύμφωνα με τον κ. Montagnier μεταφράζεται ως απόδειξη ότι τα εμβόλια οδηγούν στην εμφάνιση νέων επικίνδυνων στελεχών. Ωστόσο αυτό αποτελεί διαστρεβλωμένη ερμηνεία του φαινομένου. Στο πλαίσιο της εξελικτικής διαδικασίας, η φυσική επιλογή δεν φέρνει σε ύπαρξη νέες παραλλαγές ενός ιού, απλώς “επιλέγει” ανάμεσα στις παραλλαγές που έχουν ήδη προκύψει αυτή η οποία είναι καλύτερα προσαρμοσμένη για να επιβιώσει. Οι μεταλλάξεις προκύπτουν τυχαία και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οφείλονται σε οποιοδήποτε εμβόλιο κατά της COVID-19. Συγκεκριμένα όσο περισσότερες λοιμώξεις υπάρχουν στο πληθυσμό τόσο περισσότερες φορές πολλαπλασιάζεται ο ιός, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να προκύψουν μεταλλάξεις και συνεπώς νέα στελέχη τα οποία θα επικρατήσουν έναντι των υπολοίπων.
  https://www.ellinikahoaxes.gr/2021/06/27/covid-19-vaccines-not-safe-for-people-according-to-british-report-misinformation/

 • Ανώνυμος 52081

  21 Νοε 2021

  @52080
  Ένας είναι ο βλάκας και άλλος ένας εσύ μας κάνουν δύο βλάκες.
  ΥΓ: Ο ένας από εσάς έχει νόμπελ.
  ;)

 • Ανώνυμος 52080

  21 Νοε 2021

  Πόσο χάλιας είσαι... Δεν μπαίνεις σε κανένα γιατρόκαβλο site, να ευχαριστηθείς παπαριές? Τι παιδεύεσαι εδώ με τους μιασμένους, τους αιρετικούς? Τους βλάκες, τους νομπελίστες Ιατρικής....

 • Ανώνυμος 52079

  21 Νοε 2021

  Και σε συνέχεια του σχόλιου 52077: από την αρχή της πανδημίας, η επιστήμη της ιατρικής έχει κάνει σοβαρή πρόοδο. Όχι μόνο με την παραγωγή εμβολίων, αλλά και με την γενικότερη αντιμετώπιση του ασθενούντος από covid, την φύση του ιού, γιατί κάποιοι κολλάν πιο εύκολα τον ίο και κάποιοι όχι κλπ.
  Ποια είναι η πρόοδος των αρνητών; Τα ίδια Παντελάκι μου, τα ίδια Παντελή μου. Στο δε ζήτημα των παρενεργειών, έχουν κάνει πίσω. Λούφαξαν. Το γύρισαν στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην αυτοδιάθεση, στα συνταγματικά δικαιώματα, κλπ

 • Ανώνυμος 52078

  21 Νοε 2021

  Αγαπητέ κ. καθηγητά Luc Montagnier,
  Ακουσα με μεγάλο ενδιαφέρον τη συνέντευξή σας στο C-news στις 17 Απριλίου 2020, στην οποία καθαρά και χωρίς υπεκφυγές δηλώσατε ότι, κατά τη γνώμη σας, ο κορωνοϊός SARS-CoV-2, η αιτία της τρέχουσας πανδημίας, δημιουργήθηκε σε εργαστήριο. Η λογική αυτής της δήλωσής σας βασίζεται στο γεγονός ότι έχετε παρατηρήσει ιογενείς αλληλουχίες του ιού του AIDS στο γονιδίωμα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 !
  Γνωρίζετε καλά πως η επιστήμη βασίζεται σε δεδομένα και όχι σε απόψεις, και ως εκ τούτου παρακαλώ να με συγχωρήσετε για τον σκεπτικισμό σχετικά με την ακρίβεια της δήλωσής σας. Χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα στο κοινό βιοπληροφοριακά εργαλεία και τα γονιδιώματα των ιών στις διεθνείς τράπεζες δεδομένων, συνέκρινα το γονιδίωμα του κορωνοϊού και το γονιδίωμα του ιού του AIDS.
  Ωστόσο, αν αναλύσετε τα δεδομένα λίγο πιο εκτεταμένα και προσεκτικά, υποστηρίζω έντονα ότι το συμπέρασμά σας είναι εντελώς λάθος, για τους ακόλουθους λόγους:
  Πρώτον: Αυτή η ομολογία των γονιδιωματικών γραμμάτων έχει βρεθεί σε όλα τα μέλη της οικογένειας των κορωνοϊών που προσβάλλουν τον άνθρωπο, τα οποία έχουν μελετηθεί στο παρελθόν από το 2004. Επομένως, αυτό αποκλείει ότι πρόκειται για εργαστηριακό χειρισμό που έγινε πρόσφατα στον νέο συγκεκριμένο κορωνοϊό SARS-CoV-2. Επιπλέον, η ομολογία βρέθηκε επίσης σε πολλούς κορωνοϊούς νυχτερίδων που έχουν επίσης ταυτοποιηθεί αρκετά χρόνια πριν.
  Δεύτερον: Αυτή η ομολογία των γονιδιωματικών γραμμάτων είναι επίσης παρούσα σε χιλιάδες άλλους ιούς (ξαδέλφια του κορωνοϊού) όπως ο μολυσματικός ιός της βρογχίτιδας, οι ιοί λοιμώδους βρογχίτιδας του κοτόπουλου και της γαλοπούλας, ακόμη και στους ιούς της λύσσας. Είναι λοιπόν προφανές ότι αυτή η ομολογία του πολύ μικρού τμήματος του γονιδιώματος του ιού είναι ένα κατάλοιπο της εξελικτικής διαδικασίας των ιικών γονιδιωμάτων στη φύση και όχι το αποτέλεσμα εργαστηριακού χειρισμού.
  Η πρόθεσή μου, κ. καθηγητά Montagnier, δεν είναι να μειώσω τη σημασία της προηγούμενης συνεισφοράς σας στην επιστήμη και στην ανθρωπότητα, αλλά να διευκρινίσω σε ένα δημόσιο φόρουμ ότι μια προσεκτική εξέταση των δεδομένων αποκλείει οριστικά την πιθανότητα ότι αυτός ο νέος ιός είναι εργαστηριακό προϊόν.
  * Ο κ. Στυλιανός Αντωναράκης είναι καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, πρώην πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού του Γονιδιώματος του Ανθρώπου (HUGO).
  https://www.kathimerini.gr/life/health/1075525/o-neos-koronoios-den-einai-ergastiriako-kataskeyasma/

  Συμπέρασμα
  Ο ιολόγος Luc Montagnier δε δήλωσε ότι όσοι εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού σύντομα θα πεθάνουν. Στην πραγματικότητα, υποστήριξε ότι τα εμβόλια προκαλούν το σύνδρομο ADE, που υποτίθεται ότι ευθύνεται για πιο βαριά νόσηση σε όσους εμβολιασμένους μολυνθούν με κορωνοϊό, καθώς και για τη δημιουργία των νέων στελεχών του κορωνοϊού. Όμως, μετά από εκτενείς μελέτες σε ζώα και ανθρώπους δεν υπάρχει καμιά ένδειξη του φαινομένου σε σύνδεση με τον εμβολιασμό κατά του ιού. Τα εγκεκριμένα εμβόλια στην ΕΕ έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικά κατά της βαριάς νόσησης με κορωνοϊό και αποτρέπουν τη δημιουργία νέων στελεχών του κορωνοϊού, χτίζοντας ανοσία κατά της εξάπλωσής του.
  https://www.ellinikahoaxes.gr/2021/06/01/montagnier-vaccinations-deaths-ade-misinformation/

  Λικ Μοντανιέρ: Οι Ινδοί έγραψαν κάπου κάτι…
  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ: Ο Μοντανιέρ είναι ένας παγκοσμίου φήμης ιολόγος που κέρδισε το βραβείο Νόμπελ το 2008 για την ανακάλυψη του HIV.
  ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ: Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τον Απρίλιο ΤΟΥ 2020 στο γαλλικό κανάλι ειδήσεων CNews, ο Μοντανιέρ (Luc Montagnier) ισχυρίστηκε ότι ο κορονοϊός δεν προήλθε από τη φύση και ότι έχει δημιουργηθεί από τον άνθρωπο. Ο Μοντανιέρ είπε ότι κατά τη διαδικασία παραγωγής του εμβολίου για το AIDS, κάποιος πήρε το γενετικό υλικό και δημιούργησε στον κορονοϊό. Ο Μοντανιέρ παραθέτει μια μελέτη που είχε δημοσιευτεί τον Ιανουάριο του ’20 από Ινδούς επιστήμονες που κατέθεταν ότι είχαν βρει αλληλουχίες HIV με τον κορονοϊό. Το AP προσπάθησε ανεπιτυχώς να επικοινωνήσει με τον Μοντανιέρ.
  ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ: Εμπειρογνώμονες που εξέτασαν την αλληλουχία του γονιδιώματος του ιού δήλωσαν ότι δεν έχει αλληλουχίες HIV-1. Πράγματι τον Ιανουάριο, Ινδοί επιστήμονες δημοσίευσαν μια μελέτη που όμως δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από τους ειδικούς και δεν έχει δημοσιευθεί σε επίσημο επιστημονικό περιοδικό. Αναφερόταν στην έκθεση αυτή, ότι οι επιστήμονες είχαν βρει «ασυνήθιστη ομοιότητα» στον ιό COVID-19 και σε εκείνον του HIV. Οι χρήστες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης πήραν το έγγραφο ως απόδειξη ότι ο ιός κατασκευάστηκε. Μόλις δημοσιεύθηκε η μελέτη, η επιστημονική κοινότητα απέσυρε το έγγραφο για τα κοινωνικά μέσα.
  https://www.ethnos.gr/World/article/146178/koronoiosbrethhkanaytoipoyprokalesandiadidontastheoriessynomosias
  https://www.iatronet.gr/article/100694/synomosiologia-mesa-sthn-pandhmia-enas-yparktos-kindynos

 • Ανώνυμος 52077

  21 Νοε 2021

  Η συνέντευξη είναι από τον Σεμπτέμβριο του 2020. Αισίως πέρασαν 16 μήνες. Άλλοι ισχυρισμοί του κατέπεσαν, άλλοι αποδείχτηκαν φοβίες (αν εμβολιάσεις κάποιον που πάσχει από γρίπη, με εμβόλιο covid θα τον σκοτώσεις κλπ).
  "Από την κινεζική κυβέρνηση. Νομίζω ότι είναι λάθος της να κρύβει την αλήθεια, γιατί όσο περισσότερα κρύβουν, τόσο πιο δύσπιστοι γίνονται οι άνθρωποι"
  Δηλαδή, προκειμένου οι άνθρωποι να μην γίνονται όλο και πιο δύσπιστοι, θα πρέπει η διεθνής επιστημονική κοινότητα να παραδεχτεί κάτι που ούτε πιστεύει ούτε έχει αποδειχτεί. Δεν του περνάει από το μυαλό πως οι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο δύσπιστοι γιατί τους ¨αρέσει" να πιστεύουν σε φοβερές κρυφές συνωμοσιολογίες όπου κάποιοι εξυφαίνουν φοβερά σχέδια εναντίον τους.
  Κάποιος να πει σε αυτόν τον άνθρωπο, αλλά και σε όλους τους άλλους που τον παίρνουν στα σοβαρά, ότι όταν επικαλείσαι μια θεωρεία ΕΣΥ οφείλεις να προσκομίσεις όλες τις απαραίτητες αποδείξεις που θα καταδεικνύουν την αλήθεια σου, και όχι αυτοί που δεν συμφωνούν μαζί σου.
  Αν για παράδειγμα εγώ ισχυριστώ πως ο γείτονας μου έκλεψε ένα χρηματικό ποσόν, εγώ πρέπει να το αποδείξω και όχι ο γείτονας να αποδείξει ότι είναι αθώος.
  Ποιες είναι οι αποδείξεις του νομπελίστα; "Είμαι ιολόγος και ξέρω πως ο ιός είναι πειραγμένος". Φέξε μου και γλίστρησα! 16 μήνες αργότερα έχει τίποτα καινούργιο να προσθέσει για να αποδείξει
  τον ισχυρισμό του; Σιωπή ιχθύος. Παλιά ξινά σταφύλια.
  Εκεί, εσείς στην ΕΕ, πού θυμηθήκατε αυτή την συνέντευξη.. Ούτε οι ψεκασμένοι δεν την θυμούνται πια..
  ΥΓ "Ένα εμβόλιο μπορεί να είναι καλό ή κακό, αλλά αυτό πρέπει να αποδειχτεί. Κι αυτό χρειάζεται καιρό. Και υπάρχουν παραδείγματα. Όπως στην Βόρεια Ιταλία, όπου έκαναν εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας κι εκεί είναι που είχαμε τους περισσότερους θανάτους."
  Λοιπόν, 16 μήνες μετά, ξέρουμε πως το εμβόλιο δεν έχει παρενέργειες άξιες λόγου. Πάει και αυτό το.. ανθρωπιστικό επιχείρημα.
  Γιάννης

 • Ανώνυμος 52076

  21 Νοε 2021

  Αποκαλυπτικός ο Luc Montagnier. Και μετά ξύπνησε και έφαγε τη μιλούπα του.
  Αλλά ντάξει, από αμόρφωτους μαυρομμάτηδες και γεραμάνηδες, "μελετητές" μεσαιωνικών αντιλήψεων (νερό, γη, αέρας, φωτιά) τί να περιμένεις.
  Ώρα για φάπες.

  During the COVID-19 pandemic, Montagnier was a promoter of the conspiracy theory that SARS-CoV-2, the causative virus, was deliberately created in, and thereafter escaped from a laboratory. Such a claim has been refuted by other virologists. He has been criticised by other academics for using his Nobel prize status to "spread dangerous health messages outside his field of knowledge".
  https://en.wikipedia.org/wiki/Luc_Montagnier#Controversies

  DNA teleportation is a claim that DNA produces electromagnetic signals (EMS), measurable when highly diluted in water. This signal can allegedly be recorded, transmitted electronically, and re-emitted on another distant pure water sample, where DNA can replicate through polymerase chain reaction despite the absence of the original DNA in the new water sample. The idea was introduced by the Nobel laureate Luc Montagnier in 2009. It is similar in principle to water memory, a concept popularised by Jacques Benveniste in 1988.
  No independent research has supported the claim, and there is no plausible scientific mechanism by which it might work.
  https://en.wikipedia.org/wiki/DNA_teleportation

  On 28 June 2010, Montagnier spoke at the Lindau Nobel Laureate Meeting in Germany, "where 60 Nobel prize winners had gathered, along with 700 other scientists, to discuss the latest breakthroughs in medicine, chemistry and physics." He "stunned his colleagues ... when he presented a new method for detecting viral infections that bore close parallels to the basic tenets of homeopathy. Although fellow Nobel prize winners – who view homeopathy as quackery – were left openly shaking their heads, Montagnier's comments were rapidly embraced by homeopaths eager for greater credibility.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Luc_Montagnier#Homeopathy

  In 2020, Montagnier argued that SARS-CoV-2, the virus that causes COVID-19, was man-made in a laboratory and that it might have been the result of an attempt to create a vaccine for HIV/AIDS. His allegation came after the United States had launched a probe into whether the virus came from a laboratory. According to Montagnier, the "presence of elements of HIV and germ of malaria in the genome of coronavirus is highly suspect and the characteristics of the virus could not have arisen naturally." Montagnier's conclusions were rejected as hasty by the scientific community, considering the gene sequences are common among similar organisms. There is no evidence indicating the novel coronavirus is a man-made virus.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Luc_Montagnier#COVID-19_pandemic

  On 25 May 2012, he gave the keynote address at the 2012 conference for AutismOne, an anti-vaccination group. Similar to the controversy he aroused by extolling homeopathy, his latest group, Chronimed, claims to have made a discovery for autistic children that was sharply criticized by scientist Steven Salzberg.
  In 2017, 106 academic scientists wrote an open letter "calling [Montagnier] to order". The letter read: "We, academics of medicine, cannot accept that one of our peers is using his Nobel prize [status] to spread dangerous health messages outside of his field of knowledge."
  For his defense of such anti-scientific views, Montagnier has been cited as an example of the phenomenon called Nobel disease.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Luc_Montagnier#Responses,_criticisms_and_interviews

  Nobel disease or Nobelitis is the embracing of strange or scientifically unsound ideas by some Nobel Prize winners, usually later in life. It has been argued that the effect results, in part, from a tendency for Nobel winners to feel empowered by the award to speak on topics outside their specific area of expertise, although it is unknown whether Nobel Prize winners are more prone to this tendency than other individuals.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Nobel_disease

  Luc Montagnier won the 2008 Nobel Prize in Physiology or Medicine. In 2009, in a non-peer-reviewed paper in a journal that he had founded, Montagnier claimed that solutions containing the DNA of pathogenic bacteria and viruses could emit low frequency radio waves that induce surrounding water molecules to become arranged into "nanostructures". He suggested water could retain such properties even after the original solutions were massively diluted, to the point where the original DNA had effectively vanished, and that water could retain the "memory" of substances with which it had been in contact – claims that place his work in close alignment with the pseudoscientific tenets of homeopathy. He further claimed that DNA sequence information could be 'teleported' to a separate test tube of purified water via these radio waves. He explained this in the framework of quantum field theory. He has supported the scientifically discredited view that vaccines cause autism and has claimed that antibiotics are of therapeutic value in the treatment of autism.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Nobel_disease#Luc_Montagnier

  Συμπέρασμα: μπετόβλακας με νόμπελ.