Η ΑΕΝΑΗ
ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
ΤΩΝ ΑΤΑΒΙΣΤΙΚΩΝ
ΦΟΒΩΝ


IMAGE DESCRIPTIONΈνα «θρησκευτικό πεδίο» λειτουργεί στην ιατρική και την έρευνα και σαν ένα αόρατο μαγνητικό πεδίο προσανατολίζει τη λειτουργία τους πολύ πέρα από κάθε λογική. Αποτελείται από βαθιές πεποιθήσεις, σκοπός των οποίων είναι να ηρεμήσουν τους φόβους — φόβους τόσο παλιούς, που η προέλευσή τους χάνεται στην ομίχλη του χρόνου, φόβους που δεν σταματούν να κυνηγούν τη λεγόμενη «λογική» μας και τις «αντικειμενικές» δραστηριότητες, μέχρι να αποφασίσουμε να τους αντιμετωπίσουμε ατομικά.

Ίχνη αυτού του πεδίου μπορούν να βρεθούν όχι μόνο στον ιατρικό τομέα (σ.σ. βλ. Σύγχρονη Ιατρική: Η νέα παγκόσμια θρησκεία), που είναι το πιο αξιοσημείωτο παράδειγμα, αλλά και σε διάφορους άλλους τομείς, στην πολιτική, στη φιλοσοφία, ακόμη και φευγαλέα στις τέχνες ή στην οικονομία. (Διαβάστε, για παράδειγμα: «Totalitarian America» του Michel Brugnon-Mordan, έκδ. Favre, όπου περιγράφεται η θρησκευτική επιρροή στην αμερικάνικη πολιτική σκηνή).

Πηγαίνοντας λίγο πιο πέρα με αυτήν την προσέγγιση, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η χριστιανική θρησκεία, με την παρούσα μορφή που γνωρίζουμε, είναι το υβριδικό αποτέλεσμα του αρχικού μηνύματος του Χριστού επικαλυμμένου με πρωτόγονους φόβους του ανθρώπου: Το φόβο του θανάτου, το φόβο του πόνου, το φόβο του άγνωστου, της κρίσης, του αποκλεισμού, συμπεριλαμβανομένου και του φόβου της ίδιας της ζωής. Πράγματι, αυτοί οι φόβοι έχουν διαμορφώσει αρχαίες δεισιδαιμονίες και τις πρώτες μορφές θρησκειών, που κατέληξαν διαστρεβλωμένες, αναμεμιγμένες με τις διδασκαλίες διάφορων προφητών.

Αυτή η «μετουσίωση», μου φαίνεται ιδιαίτερα προφανής όσον αφορά στις διδασκαλίες του Χριστού, οι οποίες πιθανώς είχαν παραμορφωθεί εξ αρχής, όπως πρότεινε ο Νίτσε, με την απαράμιλλη ευγλωττία του στον πολύ παρεξηγημένο «Αντίχριστο». Για τον Νίτσε, τα «καλά νέα» που έφερε ο Ιησούς ήταν η εξαφάνιση της ιδέας του λάθους και της ενοχής.


Φρ. Νίτσε: «Ο Αντίχριστος», κεφ. 33.


Τα «καλά νέα» είναι επίσης το δώρο της αγάπης, η συνολική αποδοχή της σημερινής ζωής, συμπεριλαμβανομένου ενός άδικου θανάτου. Αντίθετα, η χριστιανική θρησκεία βασίζεται στην ιδέα της ενοχής, του φόβου, της κρίσης και της τιμωρίας. Ο Νίτσε έκανε μια υπόθεση που αξίζει προβληματισμού: Σύμφωνα με αυτόν, οι πρώτοι χριστιανοί δεν θα είχαν καταλάβει την πραγματική έννοια του θανάτου του Ιησού και θα ερμήνευαν αυτό το θάνατο υπό το φως των δικών τους φόβων και παραδοσιακών διδασκαλιών.


Φρ. Νίτσε: «Ο Αντίχριστος», κεφ. 40.


Επομένως, ονόμασε «Dyspel» (κακά νέα) αυτό που έκαναν στη διδασκαλία του Ιησού προβάλλοντας μέχρι το θάνατό του την ειδωλολατρική ιδέα της εξιλεωτικής θυσίας των αθώων ως τρόπο εξιλέωσης την κοινότητας.


Φρ. Νίτσε: «Ο Αντίχριστος», κεφ. 41.


Για τον Νίτσε, από τότε μέχρι τώρα, υπήρχε μόνο ένας αληθινός χριστιανός: Ο ίδιος ο Ιησούς, γιατί μόνος του κατάφερε να ξεπεράσει τους φόβους του και να βιώσει πραγματική αγάπη. Αυτή η υπόθεση φαίνεται να είναι αρκετά ενοχλητική για να αξίζει, κατά τη γνώμη μου, κάτι περισσότερο από είτε μια συναισθηματική απόρριψη είτε μια επιφανειακή έγκριση.

Έτσι, τώρα βλέπουμε σε καθένα από εμάς τρία επίπεδα, το ένα πάνω στο άλλο.

1. Ο θεμελιώδης πυρήνας αποτελείται από τους βασικούς φόβους του ανθρώπου, που σχετίζονται με την ύπαρξή του σε αυτόν τον πλανήτη, τα δεινά του, το θάνατό του κ.λπ..

2. Προκειμένου να προστατευθεί από αυτούς τους φόβους, το άτομο τους επικαλύπτει με ένα στρώμα πεποιθήσεων, των οποίων στόχος είναι να καθησυχάσουν τους φόβους του, που δεν μπορεί να διαλύσει με το φως της γνώσης. Έτσι, οι πεποιθήσεις μας, ντύνουν τους φόβους μας, δίνοντάς τους διαφορετικές μορφές, ώστε να γίνουν περισσότερο αποδεκτοί από εμάς. Ωστόσο, οι πεποιθήσεις δεν λύνουν τίποτα, και κάτω από αυτές τις μορφές, οι φόβοι συνεχίζουν να κρυφοκαίνε.

3. Τέλος, στην εποχή μας, όταν η ανάγκη για γνώση αντικατέστησε την ανάγκη για πίστη και η επιστήμη πήρε τη θέση της θρησκείας, ένα πνευματικό βερνίκι χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει ορθολογικά τις πεποιθήσεις μας. Αυτό, όπως προαναφέρθηκε, τους δίνει απλώς μια διαφορετική πτυχή χωρίς να αλλάξει τη βασική τους ουσία.

Υπό το φως αυτών των τριών επιπέδων, η ιερή «ελευθερία σκέψης» φαίνεται μια θλιβερή αυταπάτη, επειδή δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία σκέψης χωρίς την ελευθερία της πίστης. Και δεν υπάρχει πραγματική ελευθερία πίστης για όσους υποδουλώνονται στους φόβους τους. Οι πεποιθήσεις περιορίζουν το πεδίο, στο οποίο μπορεί να εμφανιστεί η σκέψη. Σχηματίζουν μια αόρατη μαγνητική οθόνη, όπως αυτή που προστατεύει τους πλανήτες από τους εχθρούς στην ταινία Star Wars. Εκείνοι που καταφέρνουν να ξεφύγουν από την έλξη αυτού του ισχυρού πεδίου ενοχλούν αυτούς που εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι στη δύναμή του: Αυτό συνέβη στην πραγματικότητα με τον Νίτσε, το θράσος της σκέψης του οποίου, εξακολουθεί να συγκλονίζει ακόμα και σήμερα.

Τα συναισθήματα, η οργή, η αγανάκτηση και τα πάθη που εμφανίζονται αμέσως μόλις διαρρεύσουν ενοχλητικές ιδέες —όχι μόνο στην ιατρική, αλλά σε όλους τους πνευματικούς
τομείς— είναι συνήθως ενδείξεις αυτού του αόρατου «τείχους της πίστης», που περιορίζει τις επιδρομές σκέψεων στο άγνωστο. Λέγεται ότι «οι σκέψεις έχουν φτερά», που σημαίνει ότι μπορούν να πετούν πολύ μακριά και να εξερευνούν ανεξερεύνητα εδάφη. Ωστόσο, προκειμένου να το καταφέρουν αυτό, πρέπει πρώτα να τις απελευθερώσουμε από τις ρίζες που τις κρατούν στα πιο σκοτεινά βάθη των φόβων μας.

Όσο αυτοί οι βασικοί φόβοι συνεχίζουν να οδηγούν την ανθρωπότητα σαν ένας αόρατος κινητήρας, οι πνευματικές μας ικανότητες και η φαντασία μας θα παραμένουν πολύ κάτω από τις πραγματικές τους δυνατότητες, υποδουλωμένες στο υπερισχύον καθήκον της εγγύησης της ψυχολογικής μας ασφάλειας.


IMAGE DESCRIPTIONΣύμφωνα με πολλές πνευματικές παραδόσεις, αυτή η παρέμβαση της ανθρώπινης δραστηριότητας που προκαλείται από τα σκοτεινά βάθη της ανθρώπινης ψυχής, δεν μπορεί να σταματήσει έως ότου κάθε άτομο, μέσα από το δικό του εσωτερικό έργο, μεταμορφώσει τους αταβιστικούς του φόβους του επιτυγχάνοντας ενοποίηση με το σκιώδες μέρος του εαυτού του (σε αντίθεση με την απλή προβολή σε κάποιον άλλο), δηλαδή, έως ότου κάθε άτομο συνειδητοποιήσει τη δική του ώριμη πνευματική ταυτότητα. Δεδομένου ότι είναι αρκετά σπάνιο να βρεθούν μεμονωμένα άτομα που να έχουν επιτύχει αυτήν την κατάσταση, δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι καμία ανθρώπινη κοινωνία δεν το έχει επιτύχει σε συλλογική κλίμακα. Έτσι, στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, η συλλογική συμπεριφορά παραμένει, προς το παρόν, έντονα επηρεασμένη από το παιχνίδι που παίζουν αυτές οι σκοτεινές δυνάμεις του ανθρώπινου μυαλού. Αυτό το παιχνίδι είναι πράγματι η αιτία πολέμων, θρησκευτικών και φυλετικών συγκρούσεων, όπου ο εχθρός, ο οποίος απεικονίζεται ως «κατεχόμενος από το κακό πνεύμα», απλά χρησιμοποιείται ως μια εξιλεωτική οθόνη για τις πιο σκοτεινές συλλογικές προβολές.

Ο γάλλος κοινωνιολόγος Jean-Noël Kapferer παρουσίασε αυτό το φαινόμενο σε σχέση με φήμες, στο κλασικό έργο του: Rumors (έκδ. Points, Actuel), δείχνοντας πώς οι ίδιοι φόβοι επανέρχονται συνεχώς, από τον ένα αιώνα στον επόμενο. «Οι μεγάλες φήμες δεν πεθαίνουν ποτέ. Η φλόγα τους τρεμοπαίζει για λίγο, σαν ανενεργό ηφαίστειο, για να ξυπνήσει μια άλλη μέρα. Αλλά επίσης μπορούν να αλλάξουν. Κανείς δεν ξέρει πού πρόκειται να εμφανιστεί η επόμενη φήμη ή αν θα είναι ακριβώς όπως ήταν ή θα έχει τροποποιηθεί με κάποιο τρόπο». Η επιστροφή της φήμης αντικατοπτρίζει πόσο διαρκής —αν όχι πανταχού παρών— μπορεί να είναι ένας φόβος στο σύνολο της χώρας μας… Η ίδια η ιδέα της «επιστροφής της φήμης» είναι παραπλανητική: Στην πραγματικότητα οι φόβοι και οι αόριστες ανησυχίες δεν έχουν φύγει ποτέ από το κοινωνικό σώμα. Μόνο η έκφρασή τους έχει κατασταλεί, ανακατευθυνθεί και νομιμοποιηθεί.

Πέρα από τη θρησκεία και την ιατρική —για να μην αναφέρουμε άλλους τομείς της ανθρώπινης
IMAGE DESCRIPTIONδραστηριότητας όπου μπορεί κάποιος να παρατηρήσει παρόμοιες παρεξηγήσεις— είναι σαφές ότι ο άνθρωπος (ο καθένας από εμας) καλείται να ελευθερωθεί από το φόβο. Αυτός ο φόβος στρεβλώνει την αντίληψη, αναζητά δύναμη για να κερδίσει ασφάλεια (ή το λιγότερο πεποιθήσεις) και μας αποτρέπει από την αληθινή αγάπη. Πράγματι, «προσκαλούμαστε» να ελευθερωθούμε, δεν είμαστε αναγκασμένοι: Στον καθένα μας, πρέπει να δοθεί ο δικός του χρόνος, ο ρυθμός, στον οποίο θα βλαστήσει, θα επωασθεί και στο τέλος θα ανθίσει.

Μια τέτοια αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας βρίσκεται ήδη καθ’ οδόν. Μπορεί κάποιος να βρει ίχνη της ήδη σε εξέλιξη σε αρκετούς τομείς: στην ιατρική, την εκπαίδευση, οικονομία, γεωργία, πολιτική, επιστήμες, κ.λπ.. Αυτή η αλλαγή απαιτεί πάντα ατομικό μετασχηματισμό: Από την κατάσταση του παθητικού θύματος, το άτομο κινείται προς την κατεύθυνση να είναι ενεργά υπεύθυνος για τη ζωή του. Επιτέλους, συμφιλιωμένος με τον εαυτό του, στο σύνολό του, είναι έτοιμος να δημιουργήσει υγιείς και αληθινές σχέσεις με άλλους, με το περιβάλλον του, και με την υπερβατική διάσταση.

Η παλιά ιδέα, βασισμένη στον φόβο, έλεγε:

Είσαι αδύναμος, είσαι εύθραυστος, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα μόνος σου. Άφησέ τα όλα σε εμάς. Είμαστε οι ειδικοί, οι ειδικοί και οι αρχές (και πρέπει να έχουμε την υποταγή σας).

Κοιμηθείτε ειρηνικά. Θα φροντίσουμε τα πάντα και θα τακτοποιήσουμε τα πάντα. Θα σας προσφέρουμε τη λύση σε όλα σας τα προβλήματα και τις ασθένειές σας.


Η καταστροφική κατάσταση του κόσμου σήμερα, μας δείχνει ξεκάθαρα τι συνέπειες είχε αυτό το παράδειγμα.

Η νέα ιδέα επιβεβαιώνει:

Έχουμε μέσα μας όλα όσα χρειαζόμαστε. Ας αναλάβουμε τη ζωή μας. Ας αναπτύξουμε πλήρως τη δυναμική μας. Ας πάρουμε στα χέρια μας όχι μόνο την υγεία και την εξέλιξή μας, αλλά και την ανθρώπινη εκπλήρωσή μας. Εν συντομία, την ύπαρξή μας σε όλα τα επίπεδα.

Ας διαβάσουμε, ας ψάξουμε, ας πειραματιστούμε και πάνω απ’ όλα, ας αναλάβουμε την υπευθυνότητα για τον εαυτό μας. Τίποτα δεν μας ανταμείβει εκτός από την ατομική συνείδηση και τον προσωπικό μετασχηματισμό.


Αυτή η ιδέα φέρνει μέσα της τον πυρήνα μιας νέας ανθρωπότητας, που έχει περάσει την παιδική ηλικία και τους φόβους της.
Σημείωση:
Το παραπάνω κείμενο αποτελείται από αποσπάσματα
από το βιβλίο του Olivier Clerc: «Médecine, religion et peur: l'influence
cachée des croyances», Editions Jouvence, 1999. Η μετάφραση
και η εικονογράφηση έγιναν με μέριμνα της «Ελεύθερης Έρευνας».


Ο Olivier Clerc είναι γαλλο-ελβετός συγγραφέας, δοκιμιογράφος και μεταφραστής
(μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο Angers).
Ειδικεύεται στη λογοτεχνία για την προσωπική ανάπτυξη.
Δίνει διαλέξεις και διατηρεί δικό του κανάλι στο διαδίκτυο.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


31 ΣΧΟΛΙΑ

  • Ανώνυμος 51652

    24 Σεπ 2021

    «Δεν θα παραστώ. Ήρθα μόνο να σας ενημερώσω ότι δεν είναι αρμόδιο το δικαστήριο σας να με δικάσει. Αν προβείτε σε οποιαδήποτε απόφαση θα ενεργοποιήσω τη σύμβαση που δεν αναγνωρίζει τις εξουσίες, με όλες τις συνέπειες», φέρεται να είπε.
    Μάλιστα, σύμφωνα με το thestival.gr, πήγε στο Δικαστικό Μέγαρο αρνούμενος να φορέσει μάσκα, παρά την υποχρεωτικότητα που ορίζει ο νόμος. Ετσι, αποβλήθηκε από τη δικαστική αίθουσα και του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 300.
    https://www.iefimerida.gr/ellada/thessaloniki-poini-fylakisis-15-minon-ston-arniti-patera

    Είχαμε μια φαγούρα αν θα παραστείς, αφού σε πέταξαν έξω επειδή αρνήθηκες να φορέσεις μάσκα.
    Θα μάθεις να είσαι έννομος πολίτης της ρωμιοσύνης και να ακολουθείς τους νόμους της.
    Σφάξε Θανούλη, σφάξε.

  • Ανώνυμος 51651

    24 Σεπ 2021

    https://www.youtube.com/watch?v=D8k7-t7Jpkg
    Εξατομικευμένε κομπογιανίτη Μαυρομμάτη σε κάλεσαν να σπάσουν πλάκα.

  • Ανώνυμος 51650

    24 Σεπ 2021

    Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA»,ο κ. Μαυρομμάτης, ο οποίος δεν είναι γιατρός αλλά ασχολείται με την ομοιοπαθητική, εξέφρασε γνώμη για τα εμβόλια, λέγοντας ότι στον εναλλακτικό χώρο δεν τα επικροτούν αλλά αποκάλυψε και ότι δηλαδή ο ίδιος όπως και άλλοι από τον εναλλακτικό χώρο κουράρουν ασθενείς με COVID!
    Οπως ήταν φυσικά τα λεγόμενα του κ. Μαυρομάτη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ματίνας Παγώνη. «Εμείς δεν έχουμε δει τέτοιες δημοσιεύσεις. Η ιατρική είναι μία, με μελέτες, δημοσιεύσεις, αποτελέσματα. Οι άνθρωποι με κορωνοϊό, έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα, πάνε στα νοσοκομεία, φτάνουν μέχρι τις ΜΕΘ. Δεν έχω δει καμία δημοσίευση δική σας ότι με τις μεθόδους αυτές οι άνθρωποι γίνονται καλά. Αν έχετε κάτι συγκεκριμένο, βεβαίως να το λέμε. Εμείς μιλάμε με τις μελέτες που έχουμε στα χέρια μας, παγκοσμίως. Οι τοποθετήσεις αυτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές γιατί μας ακούει πολύς κόσμος».
    https://www.iefimerida.gr/ellada/matina-pagoni-exalli-me-omoiopathitiko-eleos

    Μαυρομμάτη τσαρλατάνε απατεώνα είσαι για δέσιμο και πολύ καλά είπε η Παγώνη ότι αφού δεν υπάρχει καμία επιστημονική δημοσίευση (ούτε του μπουρδολόγου Μαυρομμάτη) τότε προς τί όλο αυτή η μπουρδολογία περί συμπληρωμάτων που θεραπεύουν. Βλέπω και τη σελίδα του στο facebook όπου έχει συγκεντρώσει ότι συνωμοσιολογική παπαρίτσα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Αστέρι μου έχεις να φας φάπες!

    Στο μεταξύ:
    Αρτέμης Σώρρας, ο ιδανικός αρχηγός των «Αυτόχθονων Ελλήνων Ιθαγενών» -Ενα σενάριο που χάλασε
    Τελικά φαίνεται ότι η ζωή δεν έχει μόνο φαντασία. Έχει και πλάκα, αλλά και ατυχία. Πάρτε ένα παράδειγμα τελευταίας σοδειάς.

    Χιλιάδες οπαδοί από τη «φυλή των ψεκασμένων» σε ξέφρενη δράση. Στα όρια πάντοτε της τρέλας και της παράκρουσης τα «ΑΕΙ». Καμία σχέση με τα γνωστά πανεπιστημιακά ιδρύματα, άλλωστε τα τελευταία είναι κατά τεκμήριο οι «ναοί» του ορθολογισμού. Οι νέοι «ΑΕΙ», οι Αυτόχθονες Ελληνες Ιθαγενείς, όπως είναι ο πλήρης τίτλος τους, μάλλον προσεύχονται στη θρησκεία του ανορθολογισμού.
    Oι «Αυτόχθονες Ελληνες» προσφεύγουν στα δικαστήρια με κάτι που ονομάζουν «Διαδικασία Ανάκλησης Αντιπροσώπευσης Πληρεξουσιότητας». Οι οπαδοί του Αρτέμη πήγαιναν στα δικαστήρια με χαρτιά για την περίφημη «Τράπεζα της Ανατολής» και ζήταγαν να μην πληρώσουν φόρους.
    Πριν από μια δεκαετία, σε μια δημοσκόπηση της Metron Analysis είχε προκύψει ένα καταλυτικό εύρημα. Ένας στους τρεις Ελληνες πίστευε ακράδαντα ότι μας ψεκάζουν. Μάλιστα σε σχετικές ερωτήσεις ήταν βέβαιοι ότι οι ψεκασμοί πραγματοποιούνταν τη νύχτα και μάλιστα με... αόρατα αεροπλάνα.
    Πάντως ό,τι και να γίνει στη συνέχεια, από τους «ψεκασμένους», στους «σωρρικούς» και τώρα στους «Αυτόχθονες», στην Ελλάδα η «τρέλα ποτέ δεν πεθαίνει». Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη... λόξα τραβά, που έλεγε και ο ποιητής.
    https://www.iefimerida.gr/ellada/artemis-sorraso-idanikos-arhigos-ton-aytohthonon-ellinon-ithagenon-ena-senario-poy-halase

    (τρ)Ελλάς!
    XD

  • Ανώνυμος 51649

    23 Σεπ 2021

    https://www.youtube.com/watch?v=CKnyPl9DnXc
    https://www.youtube.com/watch?v=sgTM0eWVw6E
    XD

  • Ανώνυμος 51648

    23 Σεπ 2021

    Και ο τυπος του βλακα, οπως εσυ, προυπηρχε.

  • Ανώνυμος 51647

    23 Σεπ 2021

    Εννοεί την έκθεση ιδεών του μπετόβλακα Olivier Clerc ο σανοφάγος 51646.
    Καλά κρασιά.

    Αν κοιτάξουμε γύρω μας, ο τύπος του αντιεμβολιαστή δεν μας προέκυψε σήμερα. Προϋπήρχε στις διαδηλώσεις του Χριστόδουλου κατά των ευρωπαϊκών ταυτοτήτων του Σημίτη. Είναι ο τύπος του ανθρώπου που αντέδρασε στο ευρώ και στην ένταξη της Ελλάδας στον δυτικό κόσμο. Φώναζε στα πρωϊνάδικα εναντίον κάθε μεταρρύθμισης ή αξιολόγησης στο δημόσιο. Κατέβηκε στις πλατείες των αγανακτισμένων και φώναζε go back madame Merkel. Εντάχθηκε πρόθυμα στο άρμα του Σώρρα που θα έσωζε την Ελλάδα με τα πέτσινα δισεκατομμύρια. Χόρεψε στην πλατεία για το Όχι στο δημοψήφισμα.
    Αυτή η «άλλη» κοινωνία, που αντιστέκεται σε κάθε αλλαγή και πρόκληση, θα βρίσκεται πάντα μπροστά μας. Είναι εξάλλου πρόσφατη η εμπειρία από ένα άλλο κίνημα ανορθολογισμού που παρολίγο να μας χαντακώσει: όταν το 2015 εκατομμύρια Έλληνες πίστεψαν ότι το άλμα στο κενό -εκτός ευρώ και Ευρώπης-, με το οποίο φλέρταρε ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του, ήταν η λύση στην χρεοκοπία της χώρας. Όπως τότε έτσι και τώρα, αυτοί οι άνθρωποι είδαν την πανδημία σαν έναν από μηχανής θεό και βρήκαν καταφύγιο στην αγκαλιά των νέων τσαρλατάνων.
    https://www.iefimerida.gr/politiki/oi-antiemboliastes-den-mas-proekypsan-tyhaia

    Έχουν να φάνε πολλές φάπες ακόμα αυτοί οι νεωτερίζοντες, νεοσυντηρητικοί τσαρλατάνοι.

  • Ανώνυμος 51646

    23 Σεπ 2021

    Συμφωνα με τις πληροφοριες εισαι ηλιθιος

  • Ανώνυμος 51645

    23 Σεπ 2021

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το cretalive, μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στο Αρκαλοχώρι, με την ανεμβολίαστη φυσικοθεραπεύτρια να είχε κλειδωθεί μαζί με τον σύζυγό της στο ΚΑΠΗ της περιοχής αρνούμενη να αποχωρήσει. Υποστηρίζει, επίσης ότι ενεργεί με βάση τη Διακήρυξη των «Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών». Μάλιστα, άλλαξε τις κλειδαριές της δομής και παρά τις εκκλήσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου να απομακρυνθεί από το κτίριο άρχισε να μετακινεί έπιπλα και ό,τι έβρισκε, φωνάζοντας παράλληλα ότι είναι… «αυτόχθων ιθαγενής και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τη βγάλει από το κτίριο που ανήκει στο διεθνές δίκαιο»…
    https://www.iefimerida.gr/ellada/kriti-synelifthi-anemboliasti-fysikotherapeytria

    Αφού είναι αυτόχθων ιθαγενής γιατί αναφέρεται σε διεθνές δίκαιο; Αμόρφωτα, αστοιχείωτα, αναλφάβητα σούργελα.
    Μου θύμισε τον ημιπαράφρονα, αιμοσταγή, "φυγά-επαναστάτη" Ριγκό που φώναζε "Ζήτω η Κομμούνα" πριν του την ανάψουν.
    Ρωμιοί αντιεξουσιαστές επαναστάτες, τί να πεις..

    Ερωτηθείς σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους που αρνούνται να εμβολιαστούν και να κάνουν διαγνωστικό τεστ, ο κ. Βορίδης αποκάλυψε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, θα επιβάλλονται πρόστιμα 300 ευρώ την εβδομάδα. Τα πρόστιμα εισπράττονται με παρακράτηση μισθού και είναι η πρώτη εβδομάδα που «τρέχουν» που οδηγεί στην αποστέρηση του μισθού..
    https://www.in.gr/2021/09/23/greece/voridis-300-eyro-prostimo-tin-evdomada-gia-kathe-dimosio-ypallilo-pou-arneitai-emvoliasmo-kai-test/

    Σφάξε Μάκη, σφάξε. Θέλει βούρδουλα ο ρωμιός.

    Από Τσε Γκεβάρα της Μεσογείου ο κ. Τσίπρας έγινε «εξημερωμένο κατοικίδιο»
    https://www.youtube.com/watch?v=h73iCeoUx3M
    XD

  • Ανώνυμος 51644

    23 Σεπ 2021

    Αντε φτυσε τα φρυδια σου ρε εμβολιασμενο νουμερο.

  • Ανώνυμος 51643

    23 Σεπ 2021

    Νέα τρέλα των αρνητών οι εκταφές νεκρών -«Οργανωμένη φάμπρικα» βλέπουν οι ιατροδικαστές
    «Το φαινόμενο των εκταφών και των σχετικών αιτημάτων φαίνεται πως είναι μια οργανωμένη προσπάθεια. Το παράδοξο είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι που δεν αποδέχονται τα επιστημονικά δεδομένα για τον κορωνοϊό, εν τέλει ζητούν την επιστημονική τεκμηρίωση ενός ιατροδικαστή» σημειώνει.
    https://www.iefimerida.gr/ellada/nea-trela-ton-arniton-oi-ektafes-nekron

    Είπαμε η ρωμιοσύνη είναι φρενοκομείο.

  • Ανώνυμος 51642

    22 Σεπ 2021

    51641=συριζαίος fake news.
    XD

  • Ανώνυμος 51641

    22 Σεπ 2021

    Για λογους ιστορικους να σου θυμισω οτι εισαι βλακας

  • Ανώνυμος 51640

    22 Σεπ 2021

    Υ.Γ. Για λόγους ιστορικούς, θα θυμίσω ότι όταν στις 10 Νοεμβρίου του 2020 η Pfizer ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, η είδηση που έκανε τον γύρο του κόσμου, δεν βρήκε θέση στην εφημερίδα η Αυγή. Και μετά τον σάλο, ο διευθυντής του εντύπου απάντησε: "Θα πρέπει να απολογηθούμε γιατί ιεραρχήσαμε τις παρεμβάσεις της Μενδώνη στο ΣτΕ πάνω από το εμβόλιο; Ετσι γουστάραμε. Λογαριασμό θα δώσουμε;”
    https://www.capital.gr/arthra/3583309/einai-oi-antiemboliastes-surizaioi

    Είναι κομμουνιστές αυτοί..
    Από το τρώνε εθνικισμό και χορταίνουν περάσαμε στο τρώνε συνωμοσιολογία και χορταίνουν.
    Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί, από εκεί που πρέπει να σπας κεφάλι φασίστα εθνικιστή, τώρα θα πρέπει να σπας κεφάλι συνωμοσιολόγου.

  • Ανώνυμος 51639

    22 Σεπ 2021

    Η αφίσα έξω από το σπίτι μου έχει αρχίσει και ξεθωριάζει, αλλά το βασικό μήνυμα φαίνεται καθαρά: "Ενάντια στους εκβιασμούς, στους καταναγκασμούς, στα ψέματα και στα προνόμια της κάθε εξουσίας. Ενάντια στις φαρμακοβιομηχανίες και στους λακέδες τους. Δεν υπάρχει υγεία χωρίς δικαιοσύνη και ελευθερία”. Υπογραφή Αυτόνομοι. Και δίπλα, σε μεσότιτλο, η φράση ενός Peter Gotzsche, (υποθέτω είναι γιατρός): "Φονικά Φάρμακα, Οργανωμένο Έγκλημα”.. Πάντα με εντυπωσίαζε ο φανατισμός αλλά και η βλακεία της αντιεμβολιαστικής αριστεράς. Και μετά ήρθε και η δημοσκόπηση της Alco. Μήπως είναι οι αντιεμβολιαστές, εκτός από φανατικοί και βλάκες (επ' αυτού υποθέτω δεν υπάρχει συζήτηση) και συριζαίοι; Εκ πρώτης όψεως αυτό έδειξε η έρευνα. Ή για να ακριβολογούμε, έδειξε ότι οι αντιεμβολιαστές ψηφίζουν κατ΄εξοχήν ΣΥΡΙΖΑ (σε ποσοστό 23% παρακαλώ) και ακολουθούν (με πολύ χαμηλότερα ποσοστά όμως, της τάξης του 12%) οι οπαδοί του επιστολογράφου του Ιησού Κυριάκου Βελόπουλου.
    Διεθνείς έρευνες (Pew Research Centre) έχουν δείξει, ότι ενώ σε όλο τον κόσμο αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ιδεολογικά ως αριστεροί - προοδευτικοί είναι περισσότερο πιθανό να αποδεχθούν και να ακολουθήσουν μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, σε σχέση με αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται ιδεολογικά ως δεξιοί-συντηρητικοί, στην Ελλάδα ισχύει το ακριβώς αντίστροφο.
    https://www.capital.gr/arthra/3583309/einai-oi-antiemboliastes-surizaioi

    Καπραβέλος στο iefimerida: Εχω δεχθεί απειλές από αρνητές -Η κατάσταση θυμίζει Μεσαίωνα
    https://www.iefimerida.gr/ellada/kaprabelos-iefimerida-apeiles-apo-arnites-mesaionas

    Λαζανάς: Αρνητές ζητούν εκταφή συγγενών τους για να διαπιστώσουν αν πέθαναν από Covid -Είμαστε τρελοκομείο
    https://www.iefimerida.gr/ellada/lazanas-arnites-zitoyn-ektafi-syggenon-gia-na-diapistosoyn-pethanan-apo-covid

  • Ανώνυμος 50338

    13 Φεβ 2021

    Και άλλη επιβεβαίωση, έγραφα στο ίδιο σχόλιο: "Είναι τόσο μεγάλη και γρήγορη η εξάπλωσή του, ώστε μοιάζει με την ανάδυση μιας νέας θρησκείας στην εποχή της υπερπληροφόρησης, της παραπληροφόρησης και της ημιμάθειας ως μόδας".

    «Τα σενάρια συνωμοσιολογίας όσο ελκυστικά και αν φαίνονται, στην πραγματικότητα δημιουργούν σύγχυση, δυσπιστία και άγχος, μπλοκάροντας την κριτική σκέψη και την αντίληψη των αληθινών διαστάσεων της πανδημίας», τονίζει η κ. Τσικρικά. «Αποτελεί γεγονός ότι βιώνουμε στην καθημερινότητά μας παράλληλα δύο επιδημίες. Την επιδημία της COVID-19 και την επιδημία της υπερβολικής πληροφόρησης, της υπερπληροφόρησης.
    https://www.iefimerida.gr/ygeia/embolia-metallaxeis-kai-theories-synomosias

    Και της παραπληροφόρησης ξέχασε να πει.

    Σκασμός!

  • Ανώνυμος 50335

    13 Φεβ 2021

    Τελικά ισχύει αυτό που έγραψα: "Προσωπικά εικάζω ότι ως συνδικαλιστής ήθελε να διασφαλίσει αποζημίωση για την παθόντα και να το παίξει ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα νοσοκομεία."

    Ο κ. Γιαννάκος επανήλθε σήμερα στο θέμα και μιλώντας στον ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε πως «είμαστε υπέρ του εμβολίου και το φωνάζουμε. Αλλά αν δεν το συνδέσουμε με το εμβόλιο, η νοσοκόμα δεν θα πάρει αποζημίωση και έχει δύο παιδάκια». Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε εξακριβωθεί αν η παράλυση της νοσηλεύτριας στα κάτω άκρα συνδέεται με το εμβόλιο.
    https://www.iefimerida.gr/ellada/giannakoy-syndesame-tin-paralysi-me-embolio-gia-na-parei-apozimiosi-i-nosileytria

    Καραγκιόζης, δίνει τροφή σε ψεκασμένους με το έτσι θέλω χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί κάτι. Κράτος εν κράτει.

  • Ανώνυμος 50315

    11 Φεβ 2021

    Εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις Γιαννάκου περί παράλυσης νοσηλεύτριας μετά το εμβόλιο -Ελέγχεται για διασπορά fake news
    Για πιθανή διασπορά ψευδών ειδήσεων θα ελεγχθεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος από την Eισαγγελία για τις δηλώσεις του για 40χρονη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα, η οποία παρέλυσε στα κάτω άκρα. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Open, υποστήριξε, επικαλούμενος ιατρούς της Κέρκυρας, ότι η παράλυση επήλθε μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και μίλησε για ένα σπάνιο σύνδρομο που παρουσιάζεται μία φορά ανά 400.000 περιπτώσεις. Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο Μιχάλης Γιαννάκος προέβη σε διασπορά ψευδών ειδήσεων, αφού εμφανίστηκε βέβαιος πως η παράλυση οφείλεται στο εμβόλιο, πριν να υπάρξει σχετικό πόρισμα από τους γιατρούς.
    https://www.iefimerida.gr/ellada/parembasi-tis-eisaggelias-gia-ton-giannako-poedin

    Πολύ σωστή και γρήγορη κίνηση. Τί κατά πάσα πιθανότητα συνέβει:
    Ο συνδικαλιστής βγήκε και είπε ότι είναι βέβαιος ότι πρόκειται για παρενέργεια από το εμβόλιο και ότι οι γιατροί έχουν καταλήξει ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν επηρεάζει την εμβολιαστική διαδικασία, διότι αποτελεί σπάνιο περιστατικό.
    Προσωπικά εικάζω ότι ως συνδικαλιστής ήθελε να διασφαλίσει αποζημίωση για την παθόντα και να το παίξει ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα νοσοκομεία. Αλλά το ιατρικό πόρισμα δεν έχει ακόμα βγει. (Φυσικά εξυπακούεται ότι αν τελικά το εμβόλιο επέδρασε έστω και έμμεσα στην εμφάνιση της παράλυσης, θα πρέπει να υπάρξει αποζημίωση.) Οπότε ορθώς διώκεται για πιθανή διασπορά fake news, με τη δημόσια υγεία και ασφάλεια δεν παίζουμε.
    Καιρός να μπει φραγμός στις επεμβάσεις των βολεμένων συνδικαλιστών, τις προάλλες ένας συνδικαλιστής δικαιολογούσε αυτούς που δεν είχαν εμβολιαστεί σε νοσοκομείο της Πάτρας, λέγοντας ότι δεν πρόλαβαν να εμβολιαστούν και κάτι τέτοια. Δεν είναι δουλειά των συνδικαλιστών να καλύπτουν με φθηνές δικαιολογίες οπαδούς ψεκασμένων θεωρίων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Είναι απλά απαράδεκτο.

    Δείτε εδώ για το θέμα με την παράλυση νοσηλεύτριας :
    https://www.iefimerida.gr/ellada/nosileytria-stin-kerkyra-me-syndromo-guillain-barre
    https://www.iefimerida.gr/ellada/basilakopoylos-ti-einai-syndromo-guillain-barre-nosileytria

    Δυστυχώς το πρόβλημα με τα fake news και τις θεωρίες συνωμοσίας έχει εξελιχτεί σε μείζον παγκοσμίως. Είναι τόσο μεγάλη και γρήγορη η εξάπλωσή του, ώστε μοιάζει με την ανάδυση μιας νέας θρησκείας στην εποχή της υπερπληροφόρησης, της παραπληροφόρησης και της ημιμάθειας ως μόδας. Όπως και στην περίπτωση της θρησκοληψίας και του ερχομού μιας αποκάλυψης, έτσι και στην περίπτωση των θεωριών συνωμοσίας και εναλλακτικών ("φυσικών") θεραπειών αυτά που πρεσβεύονται δεν ισχύουν, δεν υπάρχουν, δεν τεκμηριώνονται. Απλά τα πρόβατα αρέσκονται να πιστεύουν σε κάτι που τους δίνει ταυτότητα, αίσθηση ότι αποτελούν μέρος ενός συνόλου που έχει κοινό σκοπό και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
    Αυτοί που αποδέχονται και αναπαράγουν ψεκασμένες θεωρίες νομίζουν ότι εφόσον μπορούν να χειριστούν ένα smartphone ή ένα laptop και να συνδεθούν στο διαδίκτυο (αποκτώντας πρόσβαση σε άπειρη πληροφορία) αποτελεί απόδειξη ότι είναι μορφωμένοι, η γνώμη τους μετράει και είναι ανώτεροι από τους άλλους οργανισμούς που δεν μπορούν να χειριστούν την ανθρώπινη τεχνολογία.. Αυτό όμως αποτελεί μια ψευδαίσθηση της σύγχρονης εποχής!
    Τα σίδερα της φυλακής είναι για τους λεβέντες. Και για τους ψεκασμένους θα συμπλήρωνα. Σκασμός!

    Με βάση τα παραπάνω καταλήγω ότι η απάντηση στο ερώτημα - αν η υπερβολική κατανάλωση τροφής οδηγεί στην παχυσαρκία, που οδηγεί η υπερβολική κατανάλωση πληροφορίας - είναι ότι οδηγεί στη δημιουργία μιας κραταιάς υποκουλτούρας θεωριών συνωμοσίας και fake news, κάτι σαν παγκόσμια θρησκεία.
    Για την ιστορία ας σημειωθεί ότι αυτό το διαβάσατε πρώτα εδώ. Υπογραφή: Υπέρτατος Άρχων (ελεύθερη απόδοση στα ρωμέικα του ξενόφερτου όρου Supreme Being - ®2021 all rights reserved).

  • Ανώνυμος 50314

    11 Φεβ 2021

    Γιάννη όποιος μπλέκει με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες.
    Εννοώ ότι είναι άνευ σημασίας να αναλύσουμε τις αναφορές σε Νίτσε, Τολστόι, Νοστογιέφσκι ψεκασμένων αντιεμβολιαστών όπως το καμμένο γαλλόπουλο του άρθρου.
    Κολάζ και copy-paste και όποιον πάρει ο χάρος. Τί μας βολεύει; Απομονώνουμε ό,τι μας συμφέρει, συμπεριφερόμαστε ότι αυτό ισχύει και τα υπόλοιπα δεν υπάρχουν και κάνουμε παιχνίδι, έτσι λειτουργούν οι απατεώνες και οι φαντασμένοι ημιμαθείς.
    Για παράδειγμα ο νομπελίστας Linus Pauling πίστευε ότι μπορούσε να θεραπεύσει καρκίνους με μεγαδόσεις βιταμινών C (στο τέλος πέθανε από καρκίνο). Και αυτό οι ψεκασμένοι το παρουσιάζουν ως επιχείρημα. Πρώτον, ας δούμε τί πρεσβεύουν και οι άλλοι νομπελίστες και αυτό αποδεικνύει ότι το επιχείρημα είναι ανίσχυρο. Δεύτερον, ας δούμε αν υπάρχουν αποδείξεις που επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό και αυτό αναιρεί τον ισχυρισμό. Απλά πράγματα.

  • Ανώνυμος 50313

    11 Φεβ 2021

    Όχι δεν δέχομαι πως οι φόβοι που υπάρχουν στο βάθος του μυαλού μας, δημιουργούν αρνητικές πεποιθήσεις. Συμβαίνει το αντίθετο. Οι αρνητικές πεποιθήσεις, επιτείνουν τον φυσιολογικό φόβο που υπάρχει μέσα μας και τον μετατρέπουν σε τρόμο. Το μυαλό μας αναπτύχθηκε σε σχέση με τις αισθήσεις μας, να αντικατοπτρίζει την λειτουργία του κόσμου. Και πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν τόσο τρομερά φαινόμενα ώστε να είχαν συνέπεια να αναπτυχθούν παράλογοι φόβοι, πέραν από αυτούς τους φυσιολογικούς που αφορούν τον αγώνα για την ύπαρξη.
    Ακόμη και ο Νίτσε που επικαλείται ο συγγραφέας (ή αρθρογράφος), πουθενά δεν θεωρεί τον Χριστιανισμό και τον μηδενισμό σαν προϊόντα του φόβου.
    Ο Νίτσε - μια και τον επικαλέστηκε - λέει το ακριβώς αντίθετο: Γι' αυτόν η έλλειψη νοήματος που να δικαιολογεί τον άνθρωπο απέναντι στον εαυτό του, το αίσθημα ότι περιβάλλεται από ένα φοβερό καινό είναι η αιτία που τον κάνει να υποφέρει και να νιώθει διαρκώς ένα αίσθημα πόνου (πράγματι με τίποτε άλλο ο άνθρωπος δεν είναι τόσο οικείος όσο με τον πόνο). Όμως, δεν είναι ο πόνος το πρόβλημα, αλλά η έλλειψη νοήματος για τον λόγο που υποφέρει. Και ο Χριστιανισμός έδωσε μια απάντηση, ένα ιδανικό, ένα νόημα: την ενοχή. Από αυτό το σημείο και μετά ο άνθρωπος, καταλάβαινε τον πόνο σαν μια ενοχή απέναντι στον θεό, αλλά και ως μια δοκιμασία απέναντι του. Είναι αυτή η τερατώδης ερμηνεία της χριστιανικής ενοχής που δημιούργησε τον φόβο, την οργή, τον τρόμο απέναντι στη ζωή, στο χρόνο, στα φυσιολογικά γηρατειά και στον θάνατο. Η ενοχή απέναντι στον θεό σε κάνει ανήμπορο, σε τρομάζει, σε απομακρύνει από την πραγματικότητα. Συνεπώς, αδυνατείς να απολαμβάνεις την ζωή και τον ίδιο τον εαυτό σου. Έτσι προέκυψε (κατά τον Παύλο, μέγα ψυχολόγο) ο πόνος που πηγάζει από το αίσθημα της ενοχής απέναντι στον θεό, αλλά και η δεύτερη ευκαιρία για μια ανώτερη ζωή: αυτή της αιώνιας ζωής, του επέκεινα. Φυσικά, αυτό χειροτέρεψε τα πράγματα. Στο εξής, τούτη η μοναδική ζωή που έχουμε, μπήκε κάτω από το μικροσκόπιο της συκοφαντίας. Τι αξία θα μπορούσε να έχει σε σύγκριση με το επέκεινα του παραδείσου;
    Φυσικά υπήρξαν προσπάθειες πριν τον Χριστιανισμό, να ερμηνευτεί και να δοθεί ένα νόημα στον πόνο της καθημερινής ζωής.
    Μια απ' αυτές ήταν οι τραγωδίες. Γύρω από το νόημα τους, ο Νίτσε έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον Αριστοτέλη, κατά τον οποίο, οι τραγωδίες στοχεύουν να απαλλάξουν τον άνθρωπο από τον φόβο μέσω της βίαιης εκτόνωσης ενός επικίνδυνου συναισθήματος (λυκόφως των ειδώλων), Αντίθετα, κατά Νίτσε, για να είναι ο ίδιος ο άνθρωπος η αιώνια χαρά του γίγνεσθαι, πέρα από τον τρόμο και τον οίκτο, η χαρά που περικλείει και την χαρά της καταστροφής (λυκόφως των ειδώλων).
    Βέβαια η τραγωδία κτυπήθηκε ανελέητα από την διαλεκτική του Σωκράτη, και η πορεία της σταμάτησε απότομα.
    Ο Σωκράτης, αυτός ο πολύ άσχημος Αθηναίος, που εκδικήθηκε για την ασχήμια του τους συμπολίτες και εκμεταλλεύτηκε με την εξυπνάδα του την αναρχία και το χάος που επικρατούσαν στην Αθήνα, κάνοντας τους νεαρούς Αθηναίους να τον ερωτευτούν και κατόπιν απορρίπτοντας τους, για να φθάσει την εκδίκηση του - με εργαλείο την υψηλή ευφυία του - στα ύψη, προσδίδοντας στην διαλεκτική και τον ορθολογισμό μια ηθική διάσταση (προτιμώ να αδικηθώ, παρά να αδικήσω κλπ).


    για του λόγου το ασφαλές, παραθέτω από το βιβλίο του Νίτσε " γενεαλογία της ηθικής", από το τέλος αυτού του έργου του:

    "Ο άνθρωπος, το πιο γενναίο ζώο και το πιο συνηθισμένο στον πόνο, δεν απαρνιέται τον πόνο καθεαυτόν, τον επιθυμεί, τον επιζητεί μάλιστα, αρκεί να του δείξουν πως ο πόνος έχει ένα νόημα, ένα σκοπό.. Η έλλειψη νοήματος του πόνου, όχι ο ίδιος ο πόνος, ήταν η κατάρα που βάραινε ως τώρα την ανθρωπότητα - και το ασκητικό ιδανικό έδωσε ένα νόημα στον άνθρωπο! Ήταν μέχρι στιγμής το μοναδικό νόημα που του δόθηκε και οποιοδήποτε νόημα είναι καλύτερο από την απουσία νοήματος. Το ασκητικό ιδανικό ήταν από κάθε άποψη, το κατεξοχήν "ελλείψει καλυτέρου", που υπήρξε μέχρι τώρα. Σ' αυτό ο πόνος εύρισκε την εξήγηση του, το φοβερό καινό έμοιαζε να καλύπτεται, η πόρτα έκλεισε για κάθε είδους αυτκαταστροφικού μηδενισμού. Αυτή η εξήγηση - δεν υπάρχει αμφιβολία - έφερε καινούργιους πόνους, βαθύτερους, εσωτερικότερους, πιο φαρμακερούς, πιο καταστροφικούς για την ζωή, έθεσε όλους τους πόνους κάτω από την προοπτική της ενοχής.
    Μα παρ' όλα αυτά ο άνθρωπος σώθηκε, είχε ένα νόημα, δεν ήταν πια σαν το φτερό στον άνεμο, ένα έρμαιο του παραλόγου του "χωρις νόημα" - μπορούσε τώρα να θέλει κάτι. Δεν έχει σημασία τι ήθελε, γιατί το ήθελε, πώς το ήθελε: η ίδια η θέληση είχε σωθεί.
    Δεν μπορούμε να κρύψουμε πια από τον εαυτό μας τι είναι αυτό που εκφράζει εκείνη η θέληση που πήρε την κατεύθυνση της από το ασκητικό ιδανικό: αυτό το μίσος για το ανθρώπινο κι ακόμη περισσότερο για το ζωώδικο, κι ακόμη περισσότερο για την υλικότητα, αυτός ο τρόμος απέναντι στις αισθήσεις, απέναντι στο ίδιο το λογικό, αυτός ο φ ο β ο ς μπροστά στην ευτυχία και στην ομορφιά, αυτή η επιθυμία απομάκρυνσης από κάθε φαινομενικότητα, αλλαγή, γίγνεσθαι, θάνατο, ευχή, κι από την ίδια την επιθυμία - όλα αυτά σημαίνουν - ας το τολμήσουμε να το συλλάβουμε - μια θέληση για το μηδέν, μια αποστροφή για τη ζωή. Μα παρόλα αυτά είναι και παραμένει θέληση!... Και για να επαναλάβω στο τέλος αυτό που είπα και στην αρχή: ο άνθρωπος προτιμά να θέλει το μηδέν παρά να μη θέλει τίποτα"

    Δεν είναι κακό να βελτιώνεις την ζωή ( το κάνει η τέχνη μέσω της μεταφυσική της). Το πρόβλημα είναι όταν η βελτίωση ακυρώνει τον άνθρωπο και την ζωή. Αυτό έκανε ο Χριστιανισμός και οδήγησε τον άνθρωπο σε ακόμη περισσότερη παρακμή και μηδενισμό.
    Παρόμοια, δεν είναι κακό η επιστήμη να βελτιώσει την ζωή. Το πρόβλημα αρχίζει εάν υποχωρήσει μπροστά στην ματαιοδοξία και τον υπερτροφικό εγωισμό που κατακλύζει όλο και περισσότερο τους ανθρώπους και επιχειρήσει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των ανθρώπων για αιώνια ευτυχία, για αιώνια νεότητα, για "αιώνια" ζωή, για άτρωτο σώμα, για έναν άνθρωπο - υπεράνθρωπο. Τότε, η επιστήμη, θα αρνηθεί την ίδια την ζωή όπως την ξέρουμε, αλλά παρ' όλα αυτά αρνούμαστε να την ζούμε και θα επιχειρήσει μια νέα "πραγματικότητα", δηλαδή θα ρίχνει νερό στον μύλο του ασκητικού (Χριστιανικού) ιδανικού που αναζητά την ευτυχία, κάπου αλλού, έξω από εμάς, έξω από το "εδώ" και "τώρα".
    Αυτός είναι για μένα ο κίνδυνος και όχι στα εμβόλια, στα φάρμακα (που όλο και βελτιώνονται ) ή στις προσπάθειες της επιστήμης να βελτιώσει την ζωή και την κοινωνία.
    Πριν η κοινωνία θέσει την επιστήμη υπό τον έλεγχο της (πράγμα που πρέπει να κάνει), οφείλει να επαναξιολογήσει τα ιδανικά της. Η επιστήμη δεν μπορεί να δημιουργεί ιδανικά, δεν μπορεί να είναι αυτός ο σκοπός της.

    Εν κατάκλείδι: δεν φθάνει να ζητάς να στραφούν οι άνθρωποι μέσα τους για να βρούν τις απαντήσεις. Χρειάζονται νέες αξίες και ιδανικά, σε συλλογικό επίπεδο. Αλλιώς, τους αφήνεις στα μισά του δρόμου αβοήθητους.

    Η επιλογή του αρθρογράφου των κειμένων από τον "Αντίχριστο" , δεν είναι από τα "δυνατά" σημεία του Νίτσε. Πιθανόν να επηρεάστηκε απόν Χριστιανό Ντοστογιέφσκι και τις μπούρδες του για τον Ιησού.
    Ο Ιησούς στο Ευαγγέλιο παρουσιάζεται συχνά σαν βίαιος, εγωιστής, νάρκισσος, ρατσιστής, απειλητικός κλπ. Σιγά να μην ήταν το πρότυπο που αρνείται το χάσμα μεταξύ θεού και ανθρώπου.

    Γιάννης

  • Ανώνυμος 50312

    11 Φεβ 2021

    @50309
    Μακάκας είσαι, ψεκασμένος αντιεμβολιαστής που δεν δέχεται τη σύγχρονη ιατρική, άρα μην μιλάς για αυτήν μακάκα.

  • Ανώνυμος 50309

    11 Φεβ 2021

    Εσύ κάνεις λάθος, που έχεις ταυτίσει την ιατρική με τα συμφέροντα των φαρμακευτικών, στην προκειμένη τα εμβόλια.
    Γιατροί είναι, δεν είναι βαποράκια της Big Pharma.

  • Ανώνυμος 50305

    10 Φεβ 2021

    Σήμερα δεν δέχονται τα εμβόλια που παράγουν οι φαρμακευτικές, αύριο δεν θα δέχονται κάποια φάρμακα που παράγουν οι φαρμακευτικές και μεθαύριο δεν θα δέχονται καν τις θεραπείες. Άρα οι αντιεμβολιαστές γιατροί κάνουν λάθος επάγγελμα. Ως συνήθως έγραψες μακακία, δικαιολογώντας απόλυτα τον χαρακτηρισμό μακάκας.

  • Ανώνυμος 50302

    10 Φεβ 2021

    @50298 Δεν είναι όλοι οι γιατροί πρόβατα των φαρμακευτικών, σκέπτονται κιόλας.
    Κάνουν τη δουλειά τους, αλλά δεν θα δηλητηριάσουν τον οργανισμό τους στο γάμο του Καραγκιόζη και μπράβο τους, και είναι κι η συντριπτική πλειοψηφία.
    Δεν είναι πιστό ποίμνιο, όπως εσύ (που είσαι και ζντουβ επιπλέον).

  • Ανώνυμος 50300

    10 Φεβ 2021

    Τον ρωτάμε επίσης ευθέως: Από τη στιγμή που δέχεται το ρίσκο, ποια είναι η θέση του για την προγραμματιζόμενη αυριανή συγκέντρωση; Θα συμμετάσχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή και σε άλλες διαδηλώσεις, τη στιγμή που η κοινωνία δίνει σκληρή μάχη για την ανάσχεση της πανδημίας; Αναμένουμε την απάντησή του.
    https://www.iefimerida.gr/politiki/tarantilis-tsipras-syriza-sygkentroseis

    Ταραντίλη ξύπνα, στα σούργελα δεν απευθύνεις τέτοιου είδους ερωτήσεις, Έλεος δηλαδή.

    Στο μεταξύ:
    «Είμαι απόδειξη πως τα λεφτά δεν σε προστατεύουν από την κακοποίηση» δήλωσε φανερά συγκινημένη η Πάρις Χίλτον για την κακοποίηση που δέχθηκε ως έφηβη σε οικοτροφείο της Γιούτα.
    https://www.bovary.gr/faces/my-best/paris-hilton-sokarei-me-diloseis-gia-kakopoiisi

  • Ανώνυμος 50298

    10 Φεβ 2021

    Γιατρί και νοσηλευτές που δεν δέχονται τα εμβόλια είναι σε λάθος επάγγελμα, εφόσον τα εμβόλια είναι από τις μεγάλες κατακτήσεις της ιατρικής.
    Αυτό λέγεται κοινή λογική.
    Μην ρωτάς μακάκα 50297.

  • Ανώνυμος 50297

    10 Φεβ 2021

    Ειναι τοσο μπλοφα η δουλεια, που ουτε το νοσηλευτικο προσωπικο δεν εμβολιαζεται για λαλακες τους περασες, επειδη εισαι εσυ?

  • Ανώνυμος 50296

    10 Φεβ 2021

    Νοσηλευτές αρνητές εμβολίων και άλλες ιστορίες τρόμου
    Είναι τρελό από αυτούς τους περιορισμούς και τους αναγκαστικούς εμβολιασμούς να εξαιρούνται οι άνθρωποι των οποίων ο εμβολιασμός είναι τόσο σημαντικός
    Από όλα τα πολλά τρομακτικά που έχω ακούσει και έχω δει από τότε που ξέσπασε η πανδημία δεν υπάρχει τίποτα που να με τρόμαξε τόσο όσο η αποκάλυψη σύμφωνα με την οποία μεγάλος αριθμός νοσηλευτών στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.
    ..οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να οδηγούν νηφάλιοι και να σταματούν στο κόκκινο. Οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να εμβολιάζουν τα παιδιά τους όταν πάνε στο σχολείο. Η ζωή είναι γεμάτη αναγκαστικούς περιορισμούς και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Είναι τρελό από αυτούς τους περιορισμούς και τους αναγκαστικούς εμβολιασμούς να εξαιρούνται οι άνθρωποι των οποίων ο εμβολιασμός είναι τόσο σημαντικός ώστε να προηγηθεί του εμβολιασμού όλων των υπολοίπων.
    https://www.athensvoice.gr/politics/700679_nosileytes-arnites-emvolion-kai-alles-istories-tromoy

    Το παραπάνω αποτελεί συνέπεια της διάδοσης ψεκασμένων θεωριών, συνωμοσιολογίας και fake news. Όπως έγραψα, τα ζωντόβολα όταν είναι πολλά και μαζευτούν συντονισμένα, είναι λίαν επικίνδυνα. Ένα άλλο παράδειγμα αποτελεί το βίντεο με την εισβολή στο Καπιτώλιο (σχόλιο 50291).

    Απίστευτη δήλωση Τσίπρα: «Δέχομαι το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι κορωνοϊό στα συλλαλητήρια»
    https://www.iefimerida.gr/politiki/tsipras-dehomai-risko-na-kollisoyn-koronoio-poreies

    Είναι τόσες πολλές οι ανήθικες και ανέντιμες πράξεις του σε αυτά τα (περίπου) 15 χρόνια που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής, που δύσκολα θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι θα βρει να πει ή να κάνει κάτι περισσότερο ανήθικο, περισσότερο λαϊκίστικο, περισσότερο απάνθρωπο ή αισχρό. Και όμως το κατόρθωσε!
    "Αναλαμβάνω το ρίσκο να κολλήσουν άνθρωποι τον κορονοϊό, στις πορείες" απάντησε με ψυχρή και ωμή έκφραση, χωρίς να καν να αλλάξει έκφραση, να δώσει έστω την ψεύτικη εντύπωση πως έχει αυτή την θέση επειδή δεν έχει επιλογή. Αντίθετα, όχι μόνο απάντησε χωρίς καν να προβληματιστεί, αλλά και εξέφρασε την απαίτηση να διακοπεί η κυβερνητική λειτουργία, μέχρι να είναι εφικτό να γίνουν διαδηλώσεις. Δηλαδή να σταματήσει να λειτουργεί η Δημοκρατία, για να μπορέσει ο ανήθικος, ανεύθυνος και αναίσχυντος αυτός τύπος, να παίξει ανενόχλητος το παιχνίδι του! Και οι άλλοι "να πα νανανα"! Δεν το είπε, αλλά το εννοούσε! Το εννοούσε τόσο έντονα, που προσωπικά αισθάνομαι σαν να το άκουσα. Δυνατά, καθαρά και καθόλου τραγουδιστά...
    https://www.capital.gr/o-petros-lazos-grafei/3524602/ethelontis-se-meth-i-spiti-tou

    Λαγνεία για συλλαλητήρια και εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Αλήτες συριζαίοι. Αρρωστημένοι κατά φαντασία αντάρτες.
    Γκούχου, γκούχου..

  • Ανώνυμος 50294

    10 Φεβ 2021

    @50293
    Φοβερό επιχείρημα. Καλά, φάε μια κρεμούλα τώρα.
    Μην μιλάς μακάκα.

  • Ανώνυμος 50293

    10 Φεβ 2021

    @50291
    Kι έλεγα, λινκ δεν θα δώσεις, να τρέχουμε όλοι με ανυπομονησία να το διαβάσουμε;
    Τελικά δεν κρατήθηκες κι έδωσες στο τέλος.
    Ουφ ησύχασα...
    Το πρώτο ζωντόβολο πάντως, είσαι εσύ!

  • Ανώνυμος 50292

    10 Φεβ 2021

    "Απλά τα πρόβατα αρέσκονται να πιστεύουν σε κάτι που τους δίνει ταυτότητα και αίσθηση ότι αποτελούν μέρος ενός συνόλου που έχει κοινό σκοπό."

    Και επίσης κάτι που τους δίνει ελπίδα ότι θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο για αυτούς σε καιρούς λιτότητας και χασούρας.

  • Ανώνυμος 50291

    10 Φεβ 2021

    Τρίτο κείμενο κατά σειρά του μπετόβλακα Olivier Clerc. Ξέρει και από Νίτσε ο στούρνος.
    Τις ίδιες μπούρδες αναφέρει και στα τρία. Ποιος ο λόγος να επαναλαμβάνεται; Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως να υποθέσω.
    Ντάξει υπάρχουν πολλά πρόβατα εκεί έξω που είναι εύκολα θύματα μπουρδολογιών και ψάχνουν για μαντρί.
    Παλιά είχαμε τους θρησκόληπτους και τους φόβους για τον ερχομό της Αποκάλυψης.
    Σήμερα, στην εποχή της υπερπληροφόρησης και παραπληροφόρησης, η νέα θρησκεία είναι οι θεωρίες συνωμοσίας (το σύστημα απειλεί την ευζωία μας - που μας προσφέρει το σύστημα..) και οι εναλλακτικές ("φυσικές") θεραπείες. Έχει υπολογιστεί ότι τα fake news μεταδίδονται 6 φορές γρηγορότερα από τα αληθινά νέα. Όπως και στην περίπτωση της θρησκοληψίας και του ερχομού μιας αποκάλυψης, έτσι και στην περίπτωση των θεωριών συνωμοσίας και εναλλακτικών θεραπειών αυτά που πρεσβεύονται δεν ισχύουν, δεν υπάρχουν, δεν τεκμηριώνονται. Απλά τα πρόβατα αρέσκονται να πιστεύουν σε κάτι που τους δίνει ταυτότητα και αίσθηση ότι αποτελούν μέρος ενός συνόλου που έχει κοινό σκοπό.
    Κλαψ!

    ΥΓ: Όταν η παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση φτάσει σε σημείο που πλέον η ανθρωπότητα δεν θα μπορεί να την αγνοεί, οι κυβερνήσεις θα αρχίσουν να παίρνουν μέτρα περιορισμού της ανθρώπινης δραστηριότητας (π.χ. βιομηχανικής, μεταφορών κ.λπ.) μπας και επιβραδύνουν την κατάρρευση των οικοσυστημάτων. Τότε σκουπίδια όπως ο Olivier Clerc θα διαδίδουν ότι πρόκειται για συνωμοσία των κυβερνήσεων. Η νέα θρησκεία των θεωριών συνωμοσίας και "φυσικών θεραπειών" κάνει και θα κάνει μεγάλη ζημιά. Διότι τα ζωντόβολα όταν είναι πολλά και συντονίζονται, έχουν δύναμη, επιρροή και είναι λίαν επικίνδυνοι.

    House Impeachment Managers Play Video Of Capitol Riot During Impeachment Trial:
    https://www.youtube.com/watch?v=ERIbhsCzZwk