FAR WEST,
ΟΧΙ ΚΑΙ
ΤΟΣΟ… FAR


Ζούμε στην εποχή της πολιτικής ορθότητας, που εμείς οι ίδιοι έχουμε εφεύρει, για να κρύβουμε τις μεγάλες αλήθειες κάτω από το χαλί. Για τους Αθίγγανους ή Ρομά ή γύφτους, όπως τους αποκαλούν οι απλοί άνθρωποι, γνωρίζουμε πως από μικροί διδάσκονται την κλοπή και την τέχνη της εξαπάτησης. Σαφώς και όχι όλοι. Οι περισσότεροι όμως, υιοθετούν αυτό τον τρόπο ζωής. Ίσως να είναι ο τρόπος που επιλέγουν να αμυνθούν και να επιβιώσουν σε μια κοινωνία που υποκριτικά παριστάνει πως είναι εναντίον των διακρίσεων. Να λοιπόν, γιατί αυτά τα παλικάρια παίζουν με κουμπούρια, αψηφούν το νόμο, παντρεύονται από τα δέκα τους χρόνια, μισούν την καθαριότητα και τη μάθηση σε σχολείο. Οι πολιτικοί, τους θυμούνται μονάχα στις εκλογές γιατί οι Αθίγγανοι έχουν αρχηγό και σε αυτόν υπακούουν. Κάνουν ό,τι τους πει.

IMAGE DESCRIPTIONΚάνουμε πως λυπόμαστε τα μυξιάρικα και άπλυτα παιδιά τους που τα αμολούν στα φανάρια να πουλήσουν χαρτομάντηλα, υαλοκαθαριστήρες, τραπεζομάντηλα κι ό,τι άλλο τους έδωσε ο μπαμπάς. Η πολιτεία, αν και δεν πληρώνουν ποτέ εισφορές, τους προσφέρει δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη, δωρεάν παιδεία (οι ίδιοι δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία, για προτιμούν να τα βγάζουν στους δρόμους να ζητιανεύουν, να τους φέρνουν λεφτά) κι ασφαλώς δικαίωμα ψήφου. Δεν ξέρω αν φταίει λοιπόν η πολιτεία των «μπαλαμών», αλλά οι ίδιοι, γιατί δεν θέλουν να ενταχθούν. Τους αρέσει ο τρόπος που ζουν. Αυτά όμως εμείς οι «μπαλαμοί» δεν τα λέμε. Μας το απαγορεύει η πολιτική ορθότητα. Όταν βρισκόμαστε μεταξύ μας, συζητάμε για τα μέτρα που παίρνουμε για να προστατευτούμε από τις κλοπές τους, τις σφαίρες τους, τα μαχαιρώματά τους και προσλαμβάνουμε σεκιουριτάδες και λυκόσκυλα να μας φυλάνε.

Ούτε για τους Πακιστανούς λέμε τίποτα δημοσίως. Κιχ δεν βγάζουμε ανοιχτά. Αντίθετα, τους εκμεταλλευόμαστε όπου μας παίρνει. Τους κλέβουμε τα μεροκάματα, τους σιχαινόμαστε και τους αποφεύγουμε. Σιχαινόμαστε τη θρησκεία τους, που δεν είναι τίποτα άλλο από μια παραλλαγή της δικής μας στο πιο άγριο. Βρίζουμε το Ισλάμ και ξεχνάμε την Ιερά Εξέταση, το κάψιμο των βιβλίων από τους Χριστιανούς, το γκρέμισμα αρχαίων μνημείων από φανατικούς όχλους αγράμματων καλόγηρων που δεν άφηναν λίθο επί λίθου στα χρόνια του Βυζαντίου. Μιλάμε περιφρονητικά για τους Τούρκους και τη δικτατορία τους και ξεχνάμε τις δικές μας δικτατορίες.

Και δεν είμαστε όμως μονάχα εμείς οι Ρωμιοί. Είναι ολόκληρος ο Δυτικός κόσμος, που κάνει πως σιχαίνεται τους Ισλαμοφασίστες και τους «ιερούς» πολέμους τους και ξεχνά τη Γερμανία που δύο φορές αιματοκύλησε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Μιλάει η Δύση για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, όταν ο λευκοί αποικιοκράτες εξαφάνισαν ολόκληρους λαούς στην Αφρική και τη Λατινική Αμερική καταληστεύοντάς τες από τους φυσικούς τους πόρους και σέρνοντας στα δεσμά της σκλαβιάς χιλιάδες αθώους ντόπιους. Ξεχάσαμε να μιλάμε με ειλικρίνεια, γιατί την αλήθεια τη φοβόμαστε.

IMAGE DESCRIPTIONΗ υποκρισία βαφτίστηκε πολιτική ορθότητα. Το ψέμα βαφτίστηκε «σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα». Η αδιαφορία και η ανικανότητα των πολιτικών ταγών ονομάστηκαν «αναγκαία μέτρα» για το «καλό» του συνόλου. Γέμισε ο τόπος από «σωτήρες», που αριθμητικά λίγο θέλουν για να ξεπεράσουν και τους «αγίους» των χριστιανών. (Βλ. Ρατσισμός και πολιτική ορθότητα και Race, mainstream science and political corectness).


Έτσι λοιπόν, με στόμα ορθάνοιχτο, παριστάνουμε τους έκπληκτους για όλα αυτά που συνέβησαν στις ΗΠΑ. «Μα είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια πράγματα στη μεγαλύτερη δημοκρατία του πλανήτη;», αναφωνούμε. Χαίρονται όχι μόνο όλα τα απομεινάρια του κομμουνισμού αλλά και οι απανταχού δικτάτορες και θεοκράτες. Χρυσή ευκαιρία γι’ αυτούς να καταδικάσουν τον καπιταλισμό και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ανησυχούν οι συντηρητικοί δεξιοί για την «εκτροπή» και το παρ ολίγον πραξικόπημα, αλλά χαμογελούν στα κρυφά νοιώθοντας μια επιβεβαίωση στα καλώς κρυμμένα ιδεολογήματά τους, που δεν είναι άλλα από μια «ηγεσία αρίστων», αριστοκρατών-ολιγαρχών που θα αγρυπνά για τέτοιου είδους «εκτροπές». Κατά βάθος, δεξιοί και αριστεροί κρυφίως συνομολογούν, πως ο «λαός» χρειάζεται ποδηγέτηση. Στο χρώμα του σώβρακου τα χαλάνε. Κόκκινο ή μαύρο με όλες τις ενδιάμεσες αποχρώσεις!

Γεμίσανε οι οθόνες και τα ραδιόφωνα από «αναλυτές του πρωκτού» που επιχειρούν να ερμηνεύσουν όλα όσα συνέβησαν στις ΗΠΑ. Κακομαθημένα κ@λόπαιδα, που ζουν ακόμα με τα λεφτά του μπαμπά και κέρδισαν βουλευτικά έδρανα αξιοποιώντας την κληρονομιά των ταγματασφαλιτών και μαυραγοριτών παππούδων τους. Την Αμερική σαφώς και την έχουν επισκεφθεί για σπουδές σε ακριβά ιδρύματα και κοινωνικές συναναστροφές. Μέχρι εκεί. Αν τους ρωτήσεις αν έχουν περπατήσει βράδυ μέσα σε νέγρικο γκέτο, αν έχουν ψωνίσει από φτηνά μπακάλικα Πορτορικάνων ή αν έχουν συναναστραφεί τα «λευκά σκουπίδια», τους παρακμιακούς λευκούς του Νότου και των Μεσοδυτικών πολιτειών, θα σε κοιτάνε όχι μόνο αποσβολωμένοι, αλλά και κατουρημένοι από το φόβο τους μη λάχει και τα δουν όλα αυτά το βράδυ στο ύπνο τους μετά τα πάρτυ τους (στο Ντουμπάι, αλλά και αλλού) και τα αχαλίνωτα σνιφαρίσματα της κοκαΐνης.

IMAGE DESCRIPTIONΌλοι αυτοί οι άχρηστοι, δεν ξέρουν πως υπάρχουν πολλές «Αμερικές».

Υπάρχει η Αμερική των δύο Ωκεανών, της Ανατολικής και Δυτικής Ακτής δηλαδή, αλλά και μερικών μεγάλων πόλεων μέσα στις ΗΠΑ. Εκεί κατοικούν τα μεγαλοστελέχη εταιρειών, τραπεζίτες, μαρκετίστες, κομπιουτεράδες, μεγαλοδικηγόροι και γιάπηδες επιχειρηματίες, που διευθύνουν τις επιχειρήσεις της οικογένειας από τα 25 τους και ζουν μέσα στη χλιδή και τον εξωφρενικό πλούτο. Νέοι και νέες. Ωραίοι και ωραίες.

Μετά, είναι οι φουκαράδες, οι μικρομεροκαματιάρηδες, που τους βρίσκει κανείς στις μεγαλοπουπόλεις να ζουν μέσα σε μικρά διαμερίσματα, να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να πληρώνουν λογαριασμούς για να στείλουν τα παιδιά τους σε κάποιο κολλέγιο να μορφωθούν, μπας κι έχουν καλύτερη τύχη. Ξέρουν λίγα γράμματα, είναι παντελώς αγεωγράφητοι και καμαρώνουν μπροστά στην αστερόεσσα γιατί πέρα από τη σκληρή τους δουλειά, δεν έχουν και τίποτα άλλο εκτός από την αστερόεσσα για υπερηφανευτούν.

IMAGE DESCRIPTIONΜετά, είναι οι φτωχοί λευκοί του Αμερικάνικου Νότου και των Μεσοδυτικών πολιτειών που δουλεύουν στις φάρμες ολημερίς. Είναι οι rednecks, που όταν γεννήθηκαν βρήκαν στο προσκεφάλι τους την αστερόεσσα και το Colt του παππού τους. Τους έχουν πείσει, πως τους γέννησε η ίδια η γη τους και έχουν υποχρέωση να την υπερασπίζονται με τη ζωή τους. Αυτοί γύρισαν μέσα σε σακούλες από τον πόλεμο στο Βιετνάμ και της Κορέας. Αυτοί κατατάσσονται στις ένοπλες δυνάμεις για να προστατέψουν τις περιουσίες της πλουτοκρατίας από τους «κομμουνιστές» και να φυλάξουν τα αγροκτήματα παπαρούνας των ναρκεμπόρων συμμάχων της ελίτ της χώρας τους. Μάθανε να μισούν όποιον δεν έχει κατάλευκο δέρμα, δεν ακούει κάντρι μουσική και δεν είναι χριστιανός.

Αυτοί λοιπόν πιστεύουν πως η γη είναι επίπεδη, πως ο άνθρωπος δεν πήγε ποτέ στο φεγγάρι και πως όλοι οι άλλοι λαοί είναι γενετικά κατώτεροι. Αφελείς, πολύ εργατικοί, χαμηλής ευφυίας και μονάχοι. Θα παντρευτούν μικροί την αγαπητικιά τους από το γυμνάσιο, θα κάνουν παιδιά, θα την κερατώσουν ή θα τους κερατώσει, θα διαλύσουν τα σπιτικά τους και θα το ρίξουν στο πιοτό. Φορτωμένοι με δάνεια, που ξεπληρώνονται τις περισσότερες φορές με την κατάσχεση της γης τους, ελπίζουν πως κάποια στιγμή
IMAGE DESCRIPTIONθα γίνει Δευτέρα Παρουσία και θα έρθει ο Ιησούς αυτοπροσώπως να τους σώσει. Αυτούς τους φουκαράδες
και τα δύο κόμματα στις ΗΠΑ πάντα τους κρατούσαν και τους κρατούν στο περιθώριο. Τους έχουν για δεδομένους, γιατί τους έχουν εκπαιδεύσει να σκοτώνονται για την «πατρίδα». Και σκοτώνονται!

Μία ακόμα Αμερική είναι η Αμερική των μειονοτήτων και κυρίως των μαύρων. Αφού τους ξεκλήρισαν από την ήπειρό τους πολλές φορές με τη συγκατάθεση των φυλάρχων που πήραν τις γυαλιστερές τις χάντρες τους για μποναμά, τους έβαλαν σαν τα ζώα να δουλεύουν μέσα στα τεράστια αγροκτήματα του Νότου. Ωραίο πράγμα να παράγεις με μηδέν εργατικό κόστος! Ένα ακόμα επίτευγμα της λευκής φυλής. Πρώτα όμως, τους έκαναν χριστιανούς. Τους άφησαν να ταυτίσουν τα βάσανά τους με αυτά του Ιησού. Έγιναν λοιπόν βαπτιστές και γέννησαν τη γκόσπελ, τα μπλουζ και τη τζάζ. Και αυτά όμως τους τα πήραν μετά οι λευκοί και τα έκαναν δικά τους. Τους έμαθαν να νοιώθουν μειονεκτικά γιατί τάχα ήταν «κατώτερα όντα» αλλά άμα ήταν καλοί και υπάκουοι χριστιανοί, κάπου έξω στη συνοριακή γραμμή του ουράνιου παραδείσου, θα τους βόλευε ο Ιησούς και αυτούς χωρίς όμως να τους βάλει μέσα κέντρο παράδεισος δηλαδή, γιατί ήταν μαύροι και συνεπώς κατώτεροι. Μεροκάματο πείνας, ρατσισμός, άθλια ζωή. Όταν όλα αυτά συμβαίνουν
ταυτόχρονα, γεννιέται η παραβατική συμπεριφορά, το έγκλημα. Αυτοί και αν είναι ξεχασμένοι από την πλουτοκρατική ελίτ. Εντάξει, φτιάχτηκαν κάποιοι νόμοι τάχατις για ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες, αλλά ο έχων την εξουσία στρώνει τη τσόχα για το παιχνίδι όπως αυτός θέλει.IMAGE DESCRIPTIONΌλες αυτές οι Αμερικές προϋπήρχαν από γενέσεως των ΗΠΑ. Απλά, φρόντιζαν να τις κρύβουν κάτω από το χαλί. Μέχρι που ήρθε η ώρα να συγκρουσθούν αναμεταξύ τους οι ολιγάρχες! Η παλαιάς κοπής πλουτοκρατική ελίτ με τα μεγάλα εργοστάσια και τις φυτείες με τους τεχνοκράτες τραπεζίτες. Παλιά συνεταίρια, που μαζί καλοπέρναγαν και γλεντούσαν. Σκύλος με δύο κεφάλια. Μόνο που το ένα τώρα θα πρέπει να κοπεί και θα κοπεί το παλαιότερο.

Ο τύπος με το κομοδινί μαλλί και το υπερτροφικό «εγώ», ο νάρκισσος που πριν τέσσερα χρόνια βοηθήθηκε να εκλεγεί για να εκπροσωπήσει την παλαιά πλουτοκρατική ελίτ, τώρα αποκαθηλώνεται από τον άλλο συνέταιρο που εγκαίρως φρόντισε να του στήσει δίπλα του, τον άντρα της κόρης του. Ο κομοδινομαλλιάς είναι βλάξ, εγωπαθής και τυφλός. Δεν κατανόησε, πως το παιχνίδι στήθηκε για συμβάλλει ο ίδιος χωρίς να το καταλάβει στο μεγάλο ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ των δύο συνεταίρων. Νόμισε, πως είναι ο Καίσαρας και δεν είδε καλά πως ο γαμπρός του ήταν ο Βρούτος! Αυτά όμως δεν είναι το θέμα μας. Το θέμα μας είναι οι πολλές Αμερικές, που όλοι εμείς από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού όχι μόνο αγνοούμε, αλλά το παίζουμε και έξυπνοι.

Η κρίση αυτή θα συνεχιστεί στις ΗΠΑ. Δεν διόλου απίθανο να παιχτεί και το ίδιο σκηνικό, όπως παίχτηκε και με τη Lehman Brothers και η κρίση να «εισαχθεί» και στη γηραιά ήπειρο. Ο τρόπος που αυτό θα συμβεί δεν είναι γνωστός, αλλά ας μην επαναπαυόμαστε εμείς οι «γηραιοηπειρώτες». Μπορεί να μοιάζει λίγο το πράγμα με ταινία του Τζον Γουέιν κάπου στο Far West, αλλά ας μην ξεχνάμε, πως κι εμείς West είμαστε και μάλιστα όχι και τόσο far...


ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ