FAR WEST,
ΟΧΙ ΚΑΙ
ΤΟΣΟ… FAR


Ζούμε στην εποχή της πολιτικής ορθότητας, που εμείς οι ίδιοι έχουμε εφεύρει, για να κρύβουμε τις μεγάλες αλήθειες κάτω από το χαλί. Για τους Αθίγγανους ή Ρομά ή γύφτους, όπως τους αποκαλούν οι απλοί άνθρωποι, γνωρίζουμε πως από μικροί διδάσκονται την κλοπή και την τέχνη της εξαπάτησης. Σαφώς και όχι όλοι. Οι περισσότεροι όμως, υιοθετούν αυτό τον τρόπο ζωής. Ίσως να είναι ο τρόπος που επιλέγουν να αμυνθούν και να επιβιώσουν σε μια κοινωνία που υποκριτικά παριστάνει πως είναι εναντίον των διακρίσεων. Να λοιπόν, γιατί αυτά τα παλικάρια παίζουν με κουμπούρια, αψηφούν το νόμο, παντρεύονται από τα δέκα τους χρόνια, μισούν την καθαριότητα και τη μάθηση σε σχολείο. Οι πολιτικοί, τους θυμούνται μονάχα στις εκλογές γιατί οι Αθίγγανοι έχουν αρχηγό και σε αυτόν υπακούουν. Κάνουν ό,τι τους πει.

IMAGE DESCRIPTIONΚάνουμε πως λυπόμαστε τα μυξιάρικα και άπλυτα παιδιά τους που τα αμολούν στα φανάρια να πουλήσουν χαρτομάντηλα, υαλοκαθαριστήρες, τραπεζομάντηλα κι ό,τι άλλο τους έδωσε ο μπαμπάς. Η πολιτεία, αν και δεν πληρώνουν ποτέ εισφορές, τους προσφέρει δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη, δωρεάν παιδεία (οι ίδιοι δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία, για προτιμούν να τα βγάζουν στους δρόμους να ζητιανεύουν, να τους φέρνουν λεφτά) κι ασφαλώς δικαίωμα ψήφου. Δεν ξέρω αν φταίει λοιπόν η πολιτεία των «μπαλαμών», αλλά οι ίδιοι, γιατί δεν θέλουν να ενταχθούν. Τους αρέσει ο τρόπος που ζουν. Αυτά όμως εμείς οι «μπαλαμοί» δεν τα λέμε. Μας το απαγορεύει η πολιτική ορθότητα. Όταν βρισκόμαστε μεταξύ μας, συζητάμε για τα μέτρα που παίρνουμε για να προστατευτούμε από τις κλοπές τους, τις σφαίρες τους, τα μαχαιρώματά τους και προσλαμβάνουμε σεκιουριτάδες και λυκόσκυλα να μας φυλάνε.

Ούτε για τους Πακιστανούς λέμε τίποτα δημοσίως. Κιχ δεν βγάζουμε ανοιχτά. Αντίθετα, τους εκμεταλλευόμαστε όπου μας παίρνει. Τους κλέβουμε τα μεροκάματα, τους σιχαινόμαστε και τους αποφεύγουμε. Σιχαινόμαστε τη θρησκεία τους, που δεν είναι τίποτα άλλο από μια παραλλαγή της δικής μας στο πιο άγριο. Βρίζουμε το Ισλάμ και ξεχνάμε την Ιερά Εξέταση, το κάψιμο των βιβλίων από τους Χριστιανούς, το γκρέμισμα αρχαίων μνημείων από φανατικούς όχλους αγράμματων καλόγηρων που δεν άφηναν λίθο επί λίθου στα χρόνια του Βυζαντίου. Μιλάμε περιφρονητικά για τους Τούρκους και τη δικτατορία τους και ξεχνάμε τις δικές μας δικτατορίες.

Και δεν είμαστε όμως μονάχα εμείς οι Ρωμιοί. Είναι ολόκληρος ο Δυτικός κόσμος, που κάνει πως σιχαίνεται τους Ισλαμοφασίστες και τους «ιερούς» πολέμους τους και ξεχνά τη Γερμανία που δύο φορές αιματοκύλησε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Μιλάει η Δύση για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, όταν ο λευκοί αποικιοκράτες εξαφάνισαν ολόκληρους λαούς στην Αφρική και τη Λατινική Αμερική καταληστεύοντάς τες από τους φυσικούς τους πόρους και σέρνοντας στα δεσμά της σκλαβιάς χιλιάδες αθώους ντόπιους. Ξεχάσαμε να μιλάμε με ειλικρίνεια, γιατί την αλήθεια τη φοβόμαστε.

IMAGE DESCRIPTIONΗ υποκρισία βαφτίστηκε πολιτική ορθότητα. Το ψέμα βαφτίστηκε «σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα». Η αδιαφορία και η ανικανότητα των πολιτικών ταγών ονομάστηκαν «αναγκαία μέτρα» για το «καλό» του συνόλου. Γέμισε ο τόπος από «σωτήρες», που αριθμητικά λίγο θέλουν για να ξεπεράσουν και τους «αγίους» των χριστιανών. (Βλ. Ρατσισμός και πολιτική ορθότητα και Race, mainstream science and political corectness).


Έτσι λοιπόν, με στόμα ορθάνοιχτο, παριστάνουμε τους έκπληκτους για όλα αυτά που συνέβησαν στις ΗΠΑ. «Μα είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια πράγματα στη μεγαλύτερη δημοκρατία του πλανήτη;», αναφωνούμε. Χαίρονται όχι μόνο όλα τα απομεινάρια του κομμουνισμού αλλά και οι απανταχού δικτάτορες και θεοκράτες. Χρυσή ευκαιρία γι’ αυτούς να καταδικάσουν τον καπιταλισμό και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ανησυχούν οι συντηρητικοί δεξιοί για την «εκτροπή» και το παρ ολίγον πραξικόπημα, αλλά χαμογελούν στα κρυφά νοιώθοντας μια επιβεβαίωση στα καλώς κρυμμένα ιδεολογήματά τους, που δεν είναι άλλα από μια «ηγεσία αρίστων», αριστοκρατών-ολιγαρχών που θα αγρυπνά για τέτοιου είδους «εκτροπές». Κατά βάθος, δεξιοί και αριστεροί κρυφίως συνομολογούν, πως ο «λαός» χρειάζεται ποδηγέτηση. Στο χρώμα του σώβρακου τα χαλάνε. Κόκκινο ή μαύρο με όλες τις ενδιάμεσες αποχρώσεις!

Γεμίσανε οι οθόνες και τα ραδιόφωνα από «αναλυτές του πρωκτού» που επιχειρούν να ερμηνεύσουν όλα όσα συνέβησαν στις ΗΠΑ. Κακομαθημένα κ@λόπαιδα, που ζουν ακόμα με τα λεφτά του μπαμπά και κέρδισαν βουλευτικά έδρανα αξιοποιώντας την κληρονομιά των ταγματασφαλιτών και μαυραγοριτών παππούδων τους. Την Αμερική σαφώς και την έχουν επισκεφθεί για σπουδές σε ακριβά ιδρύματα και κοινωνικές συναναστροφές. Μέχρι εκεί. Αν τους ρωτήσεις αν έχουν περπατήσει βράδυ μέσα σε νέγρικο γκέτο, αν έχουν ψωνίσει από φτηνά μπακάλικα Πορτορικάνων ή αν έχουν συναναστραφεί τα «λευκά σκουπίδια», τους παρακμιακούς λευκούς του Νότου και των Μεσοδυτικών πολιτειών, θα σε κοιτάνε όχι μόνο αποσβολωμένοι, αλλά και κατουρημένοι από το φόβο τους μη λάχει και τα δουν όλα αυτά το βράδυ στο ύπνο τους μετά τα πάρτυ τους (στο Ντουμπάι, αλλά και αλλού) και τα αχαλίνωτα σνιφαρίσματα της κοκαΐνης.

IMAGE DESCRIPTIONΌλοι αυτοί οι άχρηστοι, δεν ξέρουν πως υπάρχουν πολλές «Αμερικές».

Υπάρχει η Αμερική των δύο Ωκεανών, της Ανατολικής και Δυτικής Ακτής δηλαδή, αλλά και μερικών μεγάλων πόλεων μέσα στις ΗΠΑ. Εκεί κατοικούν τα μεγαλοστελέχη εταιρειών, τραπεζίτες, μαρκετίστες, κομπιουτεράδες, μεγαλοδικηγόροι και γιάπηδες επιχειρηματίες, που διευθύνουν τις επιχειρήσεις της οικογένειας από τα 25 τους και ζουν μέσα στη χλιδή και τον εξωφρενικό πλούτο. Νέοι και νέες. Ωραίοι και ωραίες.

Μετά, είναι οι φουκαράδες, οι μικρομεροκαματιάρηδες, που τους βρίσκει κανείς στις μεγαλοπουπόλεις να ζουν μέσα σε μικρά διαμερίσματα, να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να πληρώνουν λογαριασμούς για να στείλουν τα παιδιά τους σε κάποιο κολλέγιο να μορφωθούν, μπας κι έχουν καλύτερη τύχη. Ξέρουν λίγα γράμματα, είναι παντελώς αγεωγράφητοι και καμαρώνουν μπροστά στην αστερόεσσα γιατί πέρα από τη σκληρή τους δουλειά, δεν έχουν και τίποτα άλλο εκτός από την αστερόεσσα για υπερηφανευτούν.

IMAGE DESCRIPTIONΜετά, είναι οι φτωχοί λευκοί του Αμερικάνικου Νότου και των Μεσοδυτικών πολιτειών που δουλεύουν στις φάρμες ολημερίς. Είναι οι rednecks, που όταν γεννήθηκαν βρήκαν στο προσκεφάλι τους την αστερόεσσα και το Colt του παππού τους. Τους έχουν πείσει, πως τους γέννησε η ίδια η γη τους και έχουν υποχρέωση να την υπερασπίζονται με τη ζωή τους. Αυτοί γύρισαν μέσα σε σακούλες από τον πόλεμο στο Βιετνάμ και της Κορέας. Αυτοί κατατάσσονται στις ένοπλες δυνάμεις για να προστατέψουν τις περιουσίες της πλουτοκρατίας από τους «κομμουνιστές» και να φυλάξουν τα αγροκτήματα παπαρούνας των ναρκεμπόρων συμμάχων της ελίτ της χώρας τους. Μάθανε να μισούν όποιον δεν έχει κατάλευκο δέρμα, δεν ακούει κάντρι μουσική και δεν είναι χριστιανός.

Αυτοί λοιπόν πιστεύουν πως η γη είναι επίπεδη, πως ο άνθρωπος δεν πήγε ποτέ στο φεγγάρι και πως όλοι οι άλλοι λαοί είναι γενετικά κατώτεροι. Αφελείς, πολύ εργατικοί, χαμηλής ευφυίας και μονάχοι. Θα παντρευτούν μικροί την αγαπητικιά τους από το γυμνάσιο, θα κάνουν παιδιά, θα την κερατώσουν ή θα τους κερατώσει, θα διαλύσουν τα σπιτικά τους και θα το ρίξουν στο πιοτό. Φορτωμένοι με δάνεια, που ξεπληρώνονται τις περισσότερες φορές με την κατάσχεση της γης τους, ελπίζουν πως κάποια στιγμή
IMAGE DESCRIPTIONθα γίνει Δευτέρα Παρουσία και θα έρθει ο Ιησούς αυτοπροσώπως να τους σώσει. Αυτούς τους φουκαράδες
και τα δύο κόμματα στις ΗΠΑ πάντα τους κρατούσαν και τους κρατούν στο περιθώριο. Τους έχουν για δεδομένους, γιατί τους έχουν εκπαιδεύσει να σκοτώνονται για την «πατρίδα». Και σκοτώνονται!

Μία ακόμα Αμερική είναι η Αμερική των μειονοτήτων και κυρίως των μαύρων. Αφού τους ξεκλήρισαν από την ήπειρό τους πολλές φορές με τη συγκατάθεση των φυλάρχων που πήραν τις γυαλιστερές τις χάντρες τους για μποναμά, τους έβαλαν σαν τα ζώα να δουλεύουν μέσα στα τεράστια αγροκτήματα του Νότου. Ωραίο πράγμα να παράγεις με μηδέν εργατικό κόστος! Ένα ακόμα επίτευγμα της λευκής φυλής. Πρώτα όμως, τους έκαναν χριστιανούς. Τους άφησαν να ταυτίσουν τα βάσανά τους με αυτά του Ιησού. Έγιναν λοιπόν βαπτιστές και γέννησαν τη γκόσπελ, τα μπλουζ και τη τζάζ. Και αυτά όμως τους τα πήραν μετά οι λευκοί και τα έκαναν δικά τους. Τους έμαθαν να νοιώθουν μειονεκτικά γιατί τάχα ήταν «κατώτερα όντα» αλλά άμα ήταν καλοί και υπάκουοι χριστιανοί, κάπου έξω στη συνοριακή γραμμή του ουράνιου παραδείσου, θα τους βόλευε ο Ιησούς και αυτούς χωρίς όμως να τους βάλει μέσα κέντρο παράδεισος δηλαδή, γιατί ήταν μαύροι και συνεπώς κατώτεροι. Μεροκάματο πείνας, ρατσισμός, άθλια ζωή. Όταν όλα αυτά συμβαίνουν
ταυτόχρονα, γεννιέται η παραβατική συμπεριφορά, το έγκλημα. Αυτοί και αν είναι ξεχασμένοι από την πλουτοκρατική ελίτ. Εντάξει, φτιάχτηκαν κάποιοι νόμοι τάχατις για ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες, αλλά ο έχων την εξουσία στρώνει τη τσόχα για το παιχνίδι όπως αυτός θέλει.IMAGE DESCRIPTIONΌλες αυτές οι Αμερικές προϋπήρχαν από γενέσεως των ΗΠΑ. Απλά, φρόντιζαν να τις κρύβουν κάτω από το χαλί. Μέχρι που ήρθε η ώρα να συγκρουσθούν αναμεταξύ τους οι ολιγάρχες! Η παλαιάς κοπής πλουτοκρατική ελίτ με τα μεγάλα εργοστάσια και τις φυτείες με τους τεχνοκράτες τραπεζίτες. Παλιά συνεταίρια, που μαζί καλοπέρναγαν και γλεντούσαν. Σκύλος με δύο κεφάλια. Μόνο που το ένα τώρα θα πρέπει να κοπεί και θα κοπεί το παλαιότερο.

Ο τύπος με το κομοδινί μαλλί και το υπερτροφικό «εγώ», ο νάρκισσος που πριν τέσσερα χρόνια βοηθήθηκε να εκλεγεί για να εκπροσωπήσει την παλαιά πλουτοκρατική ελίτ, τώρα αποκαθηλώνεται από τον άλλο συνέταιρο που εγκαίρως φρόντισε να του στήσει δίπλα του, τον άντρα της κόρης του. Ο κομοδινομαλλιάς είναι βλάξ, εγωπαθής και τυφλός. Δεν κατανόησε, πως το παιχνίδι στήθηκε για συμβάλλει ο ίδιος χωρίς να το καταλάβει στο μεγάλο ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ των δύο συνεταίρων. Νόμισε, πως είναι ο Καίσαρας και δεν είδε καλά πως ο γαμπρός του ήταν ο Βρούτος! Αυτά όμως δεν είναι το θέμα μας. Το θέμα μας είναι οι πολλές Αμερικές, που όλοι εμείς από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού όχι μόνο αγνοούμε, αλλά το παίζουμε και έξυπνοι.

Η κρίση αυτή θα συνεχιστεί στις ΗΠΑ. Δεν διόλου απίθανο να παιχτεί και το ίδιο σκηνικό, όπως παίχτηκε και με τη Lehman Brothers και η κρίση να «εισαχθεί» και στη γηραιά ήπειρο. Ο τρόπος που αυτό θα συμβεί δεν είναι γνωστός, αλλά ας μην επαναπαυόμαστε εμείς οι «γηραιοηπειρώτες». Μπορεί να μοιάζει λίγο το πράγμα με ταινία του Τζον Γουέιν κάπου στο Far West, αλλά ας μην ξεχνάμε, πως κι εμείς West είμαστε και μάλιστα όχι και τόσο far...


ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


21 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 51310

  14 Ιουν 2021

  https://www.iefimerida.gr/kosmos/synenteyxi-amerikanos-psyhologis-tramp-akatallilo

 • Ανώνυμος 50317

  11 Φεβ 2021

  Μια αποκλειστική συνέντευξη με τον πρόεδρο του συλλόγου Ελλήνων Φίλων Τραμπ
  https://www.youtube.com/watch?v=xyxcy44tgQo

 • Ανώνυμος 50295

  10 Φεβ 2021

  "αν μια χώρα έχει αποφασίσει ότι η εκλογική διαδικασία και η πολιτική γενικότερα είναι ένα σόου, τότε αυτοί που θα εκλέγονται αναπόφευκτα θα εκλέγονται από τους ψηφοφόρους με τα ίδια κριτήρια που παρακολουθούν ψυχαγωγικά προγράμματα. Κι επειδή, όπως συμβαίνει και στην πραγματική σόου μπιζ, οι πραγματικά ταλαντούχοι και γοητευτικοί είναι λιγότεροι και οι καραγκιόζηδες που κερδίζουν την προσοχή κάνοντας φασαρία περισσότεροι, το αμερικάνικο μέλλον θα έχει περισσότερους Τραμπ. Κι επειδή ο κυριάρχος πολιτισμός αναπόφευκτα επηρεάζει και τους υπόλοιπους, καθόλου δεν αποκλείται ο τραμπισμός (η πολιτική δηλαδή ως ριάλιτι, ως το ευτελέστερο αλλά τρομερά πετυχημένο, είδος σόου) να είναι το μέλλον της Δύσης."
  https://www.athensvoice.gr/politics/699146_opoios-thelei-politiki-sooy-tha-parei-ki-alloys-tramp

 • Ανώνυμος 50145

  21 Ιαν 2021

  Η πιο πρωτότυπη διαμαρτυρία προήλθε από μια ομάδα προστασίας των καταναλωτών με το όνομα SumOfUs, που αγκυροβόλησε μια βάρκα στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, σε σημείο που να είναι ορατή από τη βίλα του Ντόρσεϊ, με πανό που έγραφε «Twitter: Ban Trump» («Τwitter: Απόκλεισε τον Τραμπ»).
  Αμέσως μετά το μπλοκάρισμά του, ο Τραμπ επιδόθηκε σε ένα παιχνίδι εικονικού κυνηγητού, με εκείνον να τουιτάρει από τους επίσημους λογαριασμούς του προέδρου των ΗΠΑ και του Λευκού Οίκου και τους διαχειριστές της πλατφόρμας να τους απενεργοποιούν για το υπόλοιπο της προεδρίας του, διαγράφοντας παράλληλα τις αναρτήσεις του. Εις μάτην ο απερχόμενος αμερικανός πρόεδρος έψαχνε να βρει έναν τρόπο να επικοινωνήσει με τους οπαδούς του, απειλώντας μάλιστα ότι θα φτιάξει ο ίδιος το δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ότι θα κινήσει διαδικασίες για να «κλείσει» το Twitter. Κατέφυγε προσωρινά σε άλλες, ακροδεξιές πλατφόρμες, και συγκεκριμένα στις Parler και Gab, οι οποίες φυσικά δεν είχαν την ίδια εμβέλεια. Παρ’ όλα αυτά, οι οπαδοί του άρχισαν να τις κατεβάζουν, με αποτέλεσμα η Gab να καταγράψει 12 εκατομμύρια επισκέψεις μέσα σε 12 ώρες. Εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα η Google, η Αmazon και η Apple αφαίρεσαν από τα διαδικτυακά τους καταστήματα την Parler, ώστε να μην μπορεί κανείς να την κατεβάσει στο κινητό του.

 • Ανώνυμος 50133

  19 Ιαν 2021

  Κάθε πρωί, η Βάλερι Γκίλμπερτ, απόφοιτος του Χάρβαρντ, συγγραφέας και ηθοποιός, ξυπνά στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη. Ταΐζει τον σκύλο της, τον Μάιλο, και τις γάτες της, τη Μαρλέν και τη Σελέστ. Ετοιμάζει μια κούπα καφέ και κάθεται στο τραπέζι της τραπεζαρίας της. Μετά ανοίγει το laptop της και αρχίζει τη μάχη κατά της παγκόσμιας συνωμοσίας.
  Η 57χρονη Γκίλμπερτ πιστεύει στη θεωρία συνωμοσίας QAnbon. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι υποστηρικτές της θεωρίας, είναι πεπεισμένη ότι ο κόσμος βρίσκεται υπό τον έλεγχο μιας σατανικής ομάδας παιδεραστών, ανάμεσά τους και κορυφαίοι Δημοκρατικοί και ηθοποιοί του Χόλιγουντ, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας μυστικής αποστολής που θα φέρει όλους αυτούς τους κακοποιούς ενώπιον της δικαιοσύνης.
  Όλες αυτές τις φαντασιώσεις τις αναρτά και στο προφίλ της στο Facebook, όπου αναρτά δεκάδες δημοσιεύσεις καθημερινά. Συχνά, σε αυτές εντάσσονται και link προς ακροδεξιές ιστοσελίδες όπως το Breitbart, αλλά και memes που επαναλαμβάνουν τις θέσεις των QAnon, τα οποία έχει βρει από το Twitter. Πρόσφατα, μέσα σε μία μόλις ημέρα, οι αναρτήσεις της συμπεριλάμβαναν μια διαμαρτυρία εναντίον των lockdown, ένα meme σε κακή ανάλυση που κατηγορούσε το Κογκρέσο για «εσχάτη προδοσία», μια ανάρτηση που αποκαλούσε τη Lady Gaga σατανίστρια, αλλά και τον ισχυρισμό ότι το «convefe», ένα τυπογραφικό λάθος του Τραμπ σε ένα tweet που είχε αναρτήσει πριν τρία χρόνια, ήταν κρυπτογραφημένο μήνυμα για τις μυστικές υπηρεσίες.
  https://www.in.gr/2021/01/18/life/stories/qanon-sto-myalo-mias-psifiakis-stratioti-tou-tramp/

  Ο ετερόκλητος στρατός των ζηλωτών του Τραμπ – Αποκωδικοποιώντας τα σύμβολα
  Συνωμοσιολόγοι του QAnon, θρησκόληπτοι ευαγγελιστές, ρατσιστές του Νότου και βίαιοι εξτρεμιστές συνθέτουν ένα κωμικοτραγικό μωσαϊκό που απειλεί την αμερικανική δημοκρατία
  https://www.tovima.gr/2021/01/19/world/o-eteroklitos-stratos-ton-ziloton-tou-tramp-apokodikopoiontas-ta-symvola/

  Στο μεταξύ τί αναμένεται να κάνει ο Μπάιντεν:
  https://www.in.gr/2021/01/19/world/mpainten-ti-tha-kanei-gia-oikonomia-koronaio-kai-klima/

 • Ανώνυμος 50123

  17 Ιαν 2021

  «Ουδέποτε συνάντησα ενήλικα με μεγαλύτερη πείνα για επιβεβαίωση από τον Ντόναλντ Τραμπ. Το έχω δει σε δίχρονα και τρίχρονα νήπια. Η επιβεβαίωση γι’ αυτόν είναι σαν τον αέρα που αναπνέει. Τη χρειάζεται διαρκώς. Θα ήθελα να δω να σβήνουν τα φώτα της ράμπας και να στέκεται μόνος του στον κήπο του Μαρ-α-Λάγκο φωνάζοντας στα περαστικά αυτοκίνητα και κανείς μας να μην τον ακούει»
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/ipa-proin-dieythyntis-fbi-tramp-dihrono-zita-epibebaiosi

 • Ανώνυμος 50094

  14 Ιαν 2021

  Το χρονικό της σχέσης Τραμπ - επιχειρηματιών
  Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, η σχέση του Τραμπ με τους Αμερικανικούς επιχειρηματικούς ομίλους πάντα είχε τα πάνω και τα κάτω της. Κάποιοι διευθύνοντες σύμβουλοι μάλιστα αντιστάθηκαν σθεναρά σε πολύ κρίσιμες στιγμές και υπήρξαν ηθικά παραδείγματα για τη χώρα. Μάλιστα, στην αρχή τη πολιτικής του καριέρας, οι μεγάλες εταιρείες δεν στήριξαν την υποψηφιότητα του Τραμπ, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών. Όταν ο Τραμπ πήρε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, οι εταιρείες συντάχθηκαν πίσω από τη Χίλαρι Κλίντον. Όμως, όταν μπήκε ο Τραμπ στο Λευκό Οίκο, οι επιχειρηματίες θεώρησαν ότι είναι καλή ευκαιρία για να περάσουν την ατζέντα τους – ειδικά όσον αφορά στις φοροαπαλλαγές. Τον Ιανουάριο του 2017, «ο Τραμπ μιλούσε τη γλώσσα τους και η επιχειρηματική κοινότητα είχε ενθουσιαστεί». Τα σύννεφα φάνηκαν το καλοκαίρι του 2017 όταν επιφανείς επιχειρηματίες, όπως ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Disney, Μπομπ Ίγκερ, και ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, εξαπέλυσαν επίθεση στον Τραμπ για την απόφασή του να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Ακολούθησαν και άλλοι επιχειρηματίες όταν ο Τραμπ αρνήθηκε να καταδικάσει τη βία υπέρμαχων της λευκής υπεροχής στην Βιρτζίνια. Ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που εξαπέλυαν επιθέσεις στον Πρόεδρο των ΗΠΑ για τις θέσεις στο μεταναστευτικό, αλλά και τα ρατσιστικά του σχόλια. Βέβαια, η επίθεση στο Καπιτώλιο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
  https://www.economistas.gr/editorial/32673_i-epiheirimatiki-koinotita-pairnei-diazygio-apo-ton-tramp

 • Ανώνυμος 50092

  13 Ιαν 2021

  "Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα γίνει σήμερα ο πρώτος στην Ιστορία που θα έχει παραπεμφθεί δύο φορές από το Κογκρέσο στο πλαίσιο διαδικασίας για την καθαίρεσή του."
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/xekinise-kogkreso-apopompi-tramp-13-01-2021

  Υπάρχει χρόνος να παραπεμφθεί και τρίτη φορά.

 • Ανώνυμος 50089

  13 Ιαν 2021

  @50088
  Επίτρεψέ μου να σε πάω πιο πίσω. Την εποχή του Κωστάκη Καραμανλή όπου δεν πέρναγε μια μέρα χωρίς ένα μικρό ή μεγάλο σκάνδαλο!
  Στην Ελλάδα ζεις γιατί απορείς που λέει και ο "σοφός" λαός. Δεν βγάζεις άκρη.

  Ας καταλήξουμε ότι όταν κάποιος ισχυρίζεται κάτι, θα πρέπει αυτό το κάτι να τεκμηριώνεται. Καιρός οι βρωμιοί να αλλάξουν νοοτροπία.
  Έχουν αποκτήσει ανοσία στην ξεφτίλα και δεν φαίνεται να τους ενοχλεί.

  "Σύσκεψη Τσίπρα με γιατρούς-λοιμωξιολόγους: Προσπαθούν να φορτώσουν ευθύνες στην επιτροπή για να ξεφορτωθούν τις δικές τους"
  https://www.iefimerida.gr/politiki/tsipras-prospathoyn-na-fortosoyn-eythynes-se-epitropi-kai-giatroys-gia-na-xefortothoyn-tis

  Αυτό κατά τη γνώμη μου δεν τεκμηριώνεται. Οι ρωμιοί έχουν την φαντασίωση ότι ζουν στην Ελβετία. Ό,τι μπορούσε να κάνει μια χώρα επιπέδου ρωμιοσύνης το έχει κάνει. Και lock down και τεστ και έλεγχος αεροδρομίων και τον Nick Hard (Χαρδαλιάς) να τρέχει πάνω κάτω να βάλει τα λογής γίδια στο μαντρί και εμβολιασμοί. Μέχρι εδώ μπορεί να πάει η Ελλαδίτσα, οτιδήποτε περισότερο ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ξεχαρβαλωμένη ρωμέικη κοινωνία από πριν την πανδημία. Αν οΤσίπρας ήταν κυβέρνηση αργά ή γρήγορα τα ίδια μέτρα θα εφάρμοζε και την ίδια επιτροπή ειδικών θα συμβουλευόταν. Γιατί; Μα επειδή δεν θα είχε άλλη επιλογή. Ξεκάθαρα πράγματα.
  Έχεις μια πανδημία που διαδίδεται με ανεξέλεγκτο ρυθμό, χωρίς φάρμακα και θεραπεία. Αν δεν πάρεις μέτρα η κρίση δημόσιας υγεία θα μετατραπεί με μαθηματική ακρίβεια σε υγειονομική κρίση. Δηλαδή τα νοσοκομεία και οι κλινικές θα φρακάρουν, δεν θα περιθάλπουν με την ίδια ποιότητα με πριν και δεν θα μπορεί ο οποιοσδήποτε, π.χ. εργαζόμενος, ηλικιωμένος κ.λπ., να έχει ουσιαστική πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Κατόπιν τα υπόλοιπα θα έρχονταν σε μορφή χιονοστοιβάδας: αρνητικές επιδράσεις μέχρι και καταρρεύσεις στους υπόλοιπους τομείς της κοινωνίας που θα καταλήξουν σε κοινωνικές ταραχές και εξεγέρσεις. Έτσι θα είχαν τα πράγματα στην φανταστική περίπτωση όπου οι κυβερνήσεις δεν θα έπαιρναν μέτρα. Φυσικά υπάρχουν και οι βλακέντιοι που πιστεύουν ότι αυτό το σενάριο είναι τρομολαγνεία, ενώ είναι αυτά ακριβώς που θα συνέβαιναν αν δεν λαμβάνονταν μέτρα. Καιρός το πόπολο να προσγειωθεί στην πικρή πραματικότητα. Ο λογαριαμός των lock down και των επιδομάτων θα μας έρθει μετά το πέρας της πανδημίας και της άρσης των μέτρων και τότε είναι η στιγμή που οι κυβερνήσεις θα πρέπει να προωθήσουν τον τομέα της εργασίας, ώστε το πόπολο να βρει δουλειά και να αρχίσει να πληρώνει τον λογαριασμό. Εάν δεν μεριμνήσουν για την ελαχιστοποίηση της ανεργίας, θα έχουμε άσχημες εξελίξεις στο μέλλον.

 • Ανώνυμος 50088

  13 Ιαν 2021

  Σὲ ἁδρὲς γραμμὲς συμφωνῶ μὲ τὸν ὑπ' ἀριθ. 50085 ἀλλὰ -δυστυχῶς- καὶ ἡ Ν.Δ. ὡς ἀντιπολίτευση ἦταν σκέτη ἀπογοήτευση.
  Νὰ θυμηθοῦμε ὅτι ἐνοχλεῖτο ὅποτε, οἱ δανειστὲς μᾶς ἔλεγαν πώς, τὰ πηγαίναμε καλὰ στὴν οἰκονομία (κατὰ τ' ἄλλα εἶναι κόμμα τοῦ -πάλαι ποτὲ- "πατριωτικοῦ" χώρου!!!)
  Νὰ θυμηθοῦμε ὅτι ἤδη ἀπὸ τὸν Δεκέμβριο τοῦ 2015 ζητοῦσε... ἐκλογὲς (στὸ διαδίκτυο κυκλοφορεῖ ἡ εἴδηση πὼς, ὁ νῦν πρωθυπουργὸς εἶχε γίνει περίπτωση μελέτης (νεοελληνιστὶ "case study") ἀπὸ τὸ πανεπιστήμιο τοῦ Ὄσλο γιὰ τὴν ἐμμονή του αὐτή.)
  Νὰ θυμηθοῦμε ὅτι, κατέβηκε στὶς ἐκλογὲς τοῦ 2015 μὲ... προσωρινὸ ἀρχηγό.
  Νὰ θυμόμαστε πὼς τὸ κυβερνῶν κόμμα εἶναι πολιτικὸς χῶρος μετανοημένων ποὺ ἐπέτρεψαν ἢ ἀποστατῶν ἄλλων κομμάτων (ποὺ, ἂν καὶ κατὰ τῆς μονιμότητας στὸ δημόσιο, οἱ ἴδιοι ἐξασφάλισαν τὴν μονιμοποίησή τους, προσχωρῶντας... ἐκεῖ ὅπου ἔβριζαν.)
  Καὶ ἂς μὴν ξεχνᾶμε τὴν οἰκογενειοκρατία (ἀπὸ τὸ 1974 ἀκοῦμε τὰ ἴδια ἐπώνυμα).

 • Ανώνυμος 50085

  12 Ιαν 2021

  Ας γελάσουμε λίγο:

  «Πολλοί από τους οπαδούς του Τραμπ ζουν σε φαντασιακό κόσμο», λέει ο Ερικ Φόουνερ, αμερικανός ιστορικός και συγγραφέας του βιβλίου «Reconstruction: America's Unfinished Revolution, 1863-1877». «Δεν φαίνεται να έχουν σκεφτεί τις συνέπειες των πράξεών τους».
  Ο όχλος που επέδραμε κατά του Καπιτωλίου αποτελεί ένα μωσαϊκό από αντικυβερνητικούς εξτρεμιστές, ανάμεσά τους ακροδεξιοί και οπαδοί της λευκής υπεροχής, αλλά και από εύπορους Αμερικανούς που επικρότησαν ανοικτά την έκρηξη βίας.
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/eisboli-kapitolio-opadoi-tramp-hanoyn-doyleies-kai-diokontai-binteo

  Και στον παράλληλο σύμπαν των εν Ελλάδι φαντασιωμένων αριστερών:

  Μητσοτάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι αντιπολίτευση, είναι απογοήτευση
  Κληθείς να σχολιάσει τη σύγκριση που έκαναν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τους νεκρούς της πανδημίας σε σχέση με το Μάτι, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως είναι άστοχη η σύγκριση και ότι δεν έχει ακούσει -ευτυχώς- από τα χείλη του Αλέξη Τσίπρα τέτοια κριτική: «Είναι δυνατόν να συγκρίνονται οι νεκροί στο Μάτι με εκείνους μιας παγκόσμιας πανδημίας;».
  Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «στερείται σοβαρότητας η πρόταση του κ. Τσίπρα να αγοράσουμε πατέντες του εμβολίου και να τις παράξουμε εδώ. Δεν είναι αντιπολίτευση, είναι απογοήτευση», είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας προτάσεις για τα τεκταινόμενα.
  https://www.iefimerida.gr/politiki/synenteyxi-kyriakoy-mitsotaki-ston-ant1

  XD

 • Ανώνυμος 50083

  12 Ιαν 2021

  Πώς να έχεις ΠΑΝΤΑ δίκιο
  (εν μέρει εμπνευσμένο από το βιβλίο "Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο" του Άρτουρ Σοπενχάουερ.):

  https://www.youtube.com/watch?v=qyaBLfWdFf0

  Υπόψιν!

 • Ανώνυμος 50081

  12 Ιαν 2021

  Ενδιαφέρον:
  https://www.kathimerini.gr/opinion/561222097/o-loser-tramp-kai-to-mellon-ton-ipa/

 • Ανώνυμος 50079

  12 Ιαν 2021

  Καπιτώλιο : Η ιστορία ενός διαδηλωτή μέσα από τα μάτια ενός πρώην συνεργάτη του
  Πώς φτάνει κανείς να φορά γελοίες στολές για να υπερασπιστεί μέχρι θανάτου τον πρόεδρό του, από μια νοθεία που βρίσκεται καθαρά στη σφαίρα της φαντασίας του;
  https://www.in.gr/2021/01/11/life/stories/kapitolio-istoria-enos-diadiloti-mesa-apo-ta-matia-enos-proin-synergati-tou/

  Στο μεταξύ στο παράλληλο σύμπαν των κατά φαντασία ανταρτών, αγωνιστών καριέρας και αντιρρησιών του γλυκού νερού:
  "«Έχοντας χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και της οικονομίας, η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει τεχνητή σκηνή εντάσεων για να αποσπάσει την προσοχή από τις εγκληματικές της ευθύνες» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για την απαγόρευση των διαδηλώσεων."
  https://www.in.gr/2021/01/11/greece/politico-ayksanetai-astynomiki-via-en-meso-lockdown-stin-ellada/

  Πάμε μουσικούλα:
  https://www.youtube.com/watch?v=n3OoUibiaSU

  Σημείωση:
  Μια και αναφέρθηκαν οι κόκκοι άμμου στο 50078, αδράττω την ευκαιρία για να πω ότι ο Αρχιμήδης είχε προσπαθήσει να υπολογίσει πόσους κόκκους άμμου χρειάζονται για να γεμίσει το σύμπαν. Με βάση το ηλιοκεντρικό μοντέλο του Αρίσταρχου, αντιλήψεις τις εποχής για το τί εστί σύμπαν και δικούς του υπολογισμούς κατέληξε σε μια διάμετρο για το σύμπαν της τάξης των 10^14 στάδια, ήτοι 2 έτη φωτός. Κατόπιν κατέληξε σε 10^63 κόκκοι άμμου για να γεμίσει το σύμπαν. Ας σημειωθεί ότι αυτή η εργασία του Αρχιμήδη θεωρείται το πρώτο ακαδημαικό paper.
  Αν τώρα θεωρήσουμε ότι ένας κόκκος άμμου ζυγίζει περίπου ένα χιλιοστό του γραμμαρίου και ένα γραμμάριο ύλης περιέχει 10^24 πρωτόνια, τότε 10^63 κόκκοι άμμου περιέχουν:
  10^63x10^24x10^-3 = 10^84 πρωτόνια, που θυμίζει λίγο τον αριθμό των 10^80 πρωτόνια που περιέχει το παρατηρήσιμο σύμπαν σύμφωνα με τις σύγχρονες θεωρίες. Βέβαια το σύμπαν δεν είναι γεμάτο με πρωτόνια, το μεγαλύτερο μέρος είναι κενό.

 • Ανώνυμος 50078

  11 Ιαν 2021

  Όλα τα παραπάνω αποτελούν για πολλούς αναλυτές μια οικτρά αργοπορημένη αντίδραση, οι οποίοι υποστηρίζουν πως θα έπρεπε να έχει συμβεί από τον πρώτο καιρό που έγινε Πρόεδρος, μιας και από το 2016 ως τώρα, η σωρεία ψευδών αναρτήσεων και μισσαλόδοξων σχολίων είχε ξεπεράσει τους κόκκους άμμου στη Γη!
  Πλέον, ως προς αυτό το ζήτημα, το ενδιαφέρον θα στραφεί στο Κογκρέσο, εκεί όπου η νέα σύσταση κοινοβουλίου θα κληθεί να βρει και να ψηφίσει νέους κανονισμούς γύρω από τη χρήση των social media και συνήθως ό,τι ψηφίζεται εκεί, γίνεται σιγά σιγά κανόνας και για τον υπόλοιπο κόσμο.
  https://menshouse.gr/epikerotita/136457/i-kinisi-toy-tramp-poy-tha-mporoyse-na-prokalesei-paniko-kai-i-epikindyni-stasi-ton-social-media

  Καιρός είναι.

 • Ανώνυμος 50076

  11 Ιαν 2021

  https://www.iefimerida.gr/kosmos/eisboli-kapitolio-ntonalnt-tramp-exallos-melania

  Λαμπρά..

 • Ανώνυμος 50075

  11 Ιαν 2021

  Προειδοποίηση προς επίδοξους επενδυτές:

  "Η αξία του Bitcoin έχει διπλασιαστεί σε λιγότερο από ένα μήνα ξεπερνώντας τα 40.000, αν και σήμερα Κυριακή 10 Ιανουαρίου βρίσκεται στα 39.367, και ενώ οι φανατικοί οπαδοί του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος ισχυρίζονται ότι αυτή η εκπληκτική αύξηση είναι απολύτως δικαιολογημένη, αναλυτές στη Wall Street προειδοποιούν ότι αυτό δεν θα τελειώσει καλά. Το πρόσφατο ράλι μπορεί να είναι μια άλλη περίπτωση κερδοσκοπικής μανίας που θα εξελιχθεί στη μεγαλύτερη φούσκα όλων των εποχών, σύμφωνα με τον Michael Hartnett, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων της Bank of America Securities. Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το 2019 ο Hartnett είχε επισημάνει ότι ολοένα και περισσότεροι επενδυτές στρέφονταν προς το Bitcoin, επισημαίνοντας ωστόσο και τότε ότι αυτό ήταν σημάδι ύφεσης της πραγματικής οικονομίας. Σήμερα ο Hartnett επισημαίνει ότι η δραματική αύξηση του bitcoin κατά τα τελευταία δύο χρόνια - περίπου 1.000% από τις αρχές του 2019 - είναι πολύ μεγαλύτερη από τα κέρδη άλλων περιουσιακών στοιχείων που είχαν απολαύσει τεράστιες αυξήσεις στο παρελθόν. Σε αυτά περιλαμβάνει την αύξηση των τιμών του χρυσού άνω του 400% στα τέλη της δεκαετίας του 1970, τις μετοχές ιαπωνικών εταιρειών στα τέλη της δεκαετίας του 1980, το χρηματιστήριο της Ταϊλάνδης στα μέσα της δεκαετίας του 1990, τη μανία του dot-com στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και τις τιμές των ακινήτων στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Όλοι αυτοί οι τομείς απολάμβαναν τριψήφια ποσοστά κέρδους προτού καταρρεύσουν με πάταγο."
  https://www.imerisia.gr/agores/3242_bitcoin-analytis-tis-bank-america-proeidopoiei-gia-ti-megalyteri-foyska-tis-istorias?utm_source=ethnosgr&utm_medium=homepage

  Είδωμεν.

 • Ανώνυμος 50074

  11 Ιαν 2021

  Διόρθωση: το πρώτο link είναι αυτό:
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/poioi-einai-ypostiriktes-tramp-eisebalan-kapitolio

 • Ανώνυμος 50073

  11 Ιαν 2021

  Περισσότερες φωτογραφίες:
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-mafia-italia-klepsei-meros-embolion
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/eikones-haoys-kai-ntropis-eisboli-sto-kapitolio

 • Ανώνυμος 50071

  11 Ιαν 2021

  Δεν λέω είναι και αυτή μια άποψη που γράφει ο Μ.Ι. ή μάλλον για την ακρίβεια απόψεις.
  Να αναφέρω κάποια δεδομένα:
  Ο Τραμπ δεν ενδιαφέρεται για την παλιά πλουτοκρατική ελίτ, δεν ενδιαφέρεται επίσης για τους ψηφοφόρους του, ή τους φτωχούς των μέσων πολιτειών, δεν ενδιαφέρεται καν για τους QAnon που τον υποστηρίζουν, ενδιαφέρεται για τον εαυτό του και για τη θέση του για να συνεχίσει να παίζει το παιχνίδι του CEO των ΗΠΑ. Διότι τις ΗΠΑ δεν τις βλέπει σαν έθνος, αλλά σαν επιχείρηση.
  Αυτά που έγραφε στο tweeter ότι του έκλεψαν τις εκλογές και καλούσε τον κόσμο στις 6 του μήνα για να σταματήσει τη μετάβαση της εξουσίας οδήγησαν στις ταραχές στο Καπιτώλιο και αυτό δίνει βάση σε μια από τις απόψεις που έχουν ακουστεί ότι δηλαδή δεν πρόκειται παρά ένα γραφικό πραξικόπημα.
  Οι QAnon είναι μια ομάδα που πιστεύει σε συνωμοσιολογικές θεωρίες.
  Με βάση τα παραπάνω δεδομένα αυτά που γράφει ο Μ.Ι. στις τρεις τελευταίες παραγράφους ακούγονται λίγο τραβηγμένα.
  Από την άλλη μεριά δεν μπορώ να παραβλέψω ότι ο Τραμπ πήρε 63 εκατομμύρια ψήφους στις εκλογές του 2016 και είχε 62 εκατομμύρια (!) ακόλουθους στο tweeter μέχρι που τον μπάναραν.

  Προτείνω αυτό το ανάγνωσμα:
  https://www.ethnos.gr/politiki/140809_pos-ftasame-stin-eisboli-sto-kapitolio-treis-omogeneis-gia-tin-epomeni-mera-ton-ipa

  Το ενδιαφέρον είναι ότι φαίνεται ο Τραμπ θα λειτουργήσει ως αποδιοπομπαίος τράγος για όλα τα δεινά των αμερικανών (πανδημία, οικονομία). Αλλά κάτι σημαντικό εδώ: ο λόγος ότι οι ΗΠΑ έχουν σχετικά πολλούς νεκρούς και κρούσματα από την πανδημία είναι ο Τραμπ, ο οποίος μέχρι τώρα που μιλάμε εξακολουθεί να αρνείται να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα! Ο τυπάς εδώ έχει τεράστια ευθύνη και πρέπει να πληρώσει μαζί με αυτούς που τον συμβούλεψαν, ξεκάθαρα πράγματα. Παρόλα αυτά κανείς δεν μιλάει για αυτό, αλλά ασχολούνται με το γραφικό πραξικόπημά του. Κατά τα άλλα όλα καλά ναούμ, η δημοκρατία νίκησε.

 • Ανώνυμος 50070

  11 Ιαν 2021

  Πολύ καλό άρθρο, να προσθέσω ότι υπάρχει και η Αμερική των ιδεών του Τσόμσκι, των τραγουδιών του Ντύλαν, των ταινιών του Πεκινπα και άλλων σκεπτόμενων πολιτών που προβληματίζονται και αγωνίζονται για κάτι καλύτερο.