ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ
ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΟΙΣ

Το θλιβερό φαινόμενο
του χριστιανοδωδεκαθεϊσμού

  ·«Aινείτε Αυτόν εν χορδαίς και οργάνoις» (Βίβλος, 150ος Ψαλμός Δαβίδ, παρ. 4.)

  ·«Επί των ποταμών Βαβυλώνος εκεί εκαθίσαμεν και εκλαύσαμεν, εν τω μνησθήναι ημάς της Σιών· εν η κατά νόμους και έθη τα Ιουδαίων, η της αινέσεως θυσία προσεκομίζετο χορδαίς και οργάνοις εκπεραινομένη, και κατακηλούσα τοις μέλεσι τους τω θείω προσιόντας ναώ» (Κυρίλλου Θεολόγου, “De aboratione et cultu in spiritu et veritate”, τ. 68, σελ. 208, γρ. 49-55.)

  ·«Αινείτε τον Κύριον εν χορδαίς και οργάνοις, υμνούμεν, ευλογούμεν και προσκυνούμεν τον Κύριον» (από τη θεία λειτουργία).

  ·«Ώρα 11:15 μ.μ.. Εν χορδαίς και οργάνοις. Βακχική μουσική και διονυσιακός χορός με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων. Ευωχία, έκσταση και ψυχική ανάταση.» (Πρόγραμμα «Προμηθείων 2008», δωδεκαθεϊστικών εκδηλώσεων στον Όλυμπο.)

  Η παραπάνω φωτογραφία προέρχεται από ιστοσελίδα αρχαιολατρών  τού αυτοαποκαλούμενου «ελληνοπρεπούς χώρου», η οποία έχει ως λογότυπο τον μαίανδρο. Επάνω δεξιά εικονίζεται το προσκλητήριο για τα «Προμήθεια», όπου «εν χορδαίς και οργάνοις», όπως ακριβώς οι ιουδαίοι κι οι χριστιανοί, έτσι και οι δωδεκαθεϊστές χλαμυδοφόροι και μη θα νοιώσουν «ψυχική ανάταση». Κάτω δεξιά είναι η πρόσκληση «κοινότητας ελλήνων πολυθεϊστών» για τέλεση ιεροπραξίας προς τιμήν τού Πανός, ενώ στο κέντρο δεσπόζει βίντεο βουλευτή τού κόμματος τής Ορθοδοξίας, ο οποίος διαφημίζει βιβλίο του. Σε άλλη παρόμοια ιστοσελίδα περιγράφεται η κατάνυξη, που ένοιωσαν οι αρχαιολάτρες, όταν άναψαν κεριά κατά τη διάρκεια κάποιας δωδεκαθεϊστικής τελετής τους.

  Υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων ορθοδόξων και δωδεκαθεϊστών σε πλείστα θέματα (απόσυρση βιβλίου Ιστορίας ΣΤ΄ Δημοτικού, ονομασία Π.Γ.Δ.Μ., κ.λπ.). Το κόμμα της Ορθοδοξίας αντλεί σημαντική μερίδα των δωδεκαθεϊστικών ψήφων. Χρώμα στα ράσα έχουν αλλάξει μόνον οι δωδεκαθεϊστές και όνομα θεού, στον οποίο ανάβουν το καντήλι. Η σκέψη τους παραμένει βαθιά χριστιανική.

  Ο χριστιανοδωδεκαθεϊσμός αποτελεί τη χείριστη σύγχρονη μετάλλαξη τής Ρωμιοσύνης.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


2 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 45162

  5 Μαρ 2018

  Ανώνυμος 29806 Κανένας απο εμάς αρθρογράφους και σχολιαστές της ΕΕ δεν χρησιμποποιεί αυτόν τον όρο παρα μόνο για να προσδιορίσουμε την αθλιότητα των δικών σου ελληναράδων συμπατριωτών που πιστεύουν σε αυτές τις ανοησίες περί της δήθεν φυλετικής συνέχειας σας απο τους αρχαίους Έλληνες και την δήθεν συνέχεια του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού σοτν Χριστιανισμό.
  Τόσο Ελληνισμός όσο και Χριστιανισμός μας είναι άχρηστα, οι αρχαίοι Έλληνες δεν έκαναν τίποτα παραπάνω απο το να αντιγράψουν αρχαιότερους πολιτισμούς και οι Χριστιανοί δεν έκαναν τίποτα παραπάνω απο το να εκχριστιανίσουν τα Ρωμαίκά ήθη και έθιμα, όσο για εσάς τους Ρωμηούς, ζείτε και θα ζείτε εις βάρρος των συνανθρώπων σας και μια ζωή θα παραμυθιάζετε έναν ολόκληρο πλανήτη ότι δήθεν κατάγεστε απο τους αρχαίους Έλληνες.

 • Ανώνυμος 29806

  9 Οκτ 2014

  Ο όρος "χριστιανοδωδεκαθεϊσμός" είναι ψεύτικος και δεν υπάρχει παρά μόνο στα μυαλά σας. Θα το ξαναπώ: Είναι αδύνατον να συγκριθούν η Ορθοδοξία και η Ρωμηοσύνη με τον Ελληνισμό και τον Παγανισμό. Πως εσείς συγκρίνετε τα Χρηστά ήθη και έθιμα της Ορθοδοξίας και της Ρωμηοσύνης με τα Άχρηστα, Ανώμαλα, Άξεστα και Έκφυλα "ήθη" και έθιμα του Ελληνισμού (Ειδωλολατρείας) και του Παγανισμού. Αιδώς. Φώς = Ορθοδοξία και Ρωμηοσύνη και Σκοτάδι = Ελληνισμός και Παγανισμός. Τελεία και Παύλα. Εύχομαι μια μέρα να ξυπνήσει από τον βαθύ λήθαργο ο Ρωμέϊκος λαός και να μην είναι πια φραπεδόμυαλος αλλά ενεργητικός σε όλα τα θέματα.