ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΙ
ΠΙΘΗΚΙΣΜΟΙ
ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ

Δημοφιλείς διαχρονικά
καρναβαλίστικου τύπου εκδηλώσεις


Οι Δελφικές Γιορτές είχαν γνωρίσει την επιδοκιμασία των πνευματικών ανθρώπων από το 1927, την πρώτη περίοδο, όταν τους αφιέρωσαν ποιήματα ο Καρυωτάκης και ο Δροσίνης.


Πολλοί σύγχρονοι ρωμιοί, έμπλεοι αρχαιολαγνείας εξ αιτίας του εθνικού μύθου περί της δήθεν ευγενούς καταγωγής τους και με τρικυμία στο κρανίο, επιχειρούν πιθηκίζοντας, φορώντας αρχαιοελληνικές ενδυμασίες με κράνη, δόρατα κ.ά. και παριστάνοντας τους αρχαίους έλληνες σε καρναβαλίστικου τύπου εκδηλώσεις, να αναβιώσουν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Στην ουσία βέβαια, δεν έχουν πάρει μυρωδιά περί αυτού.
Ένας από αυτούς ήταν και ο ποιητής του περασμένου αιώνα, Άγγελος Σικελιανός, ένας βαθύτατα εθνικιστής, ο οποίος, το μόνο που αντιλήφθηκε και ξεχώρισε από την αρχαία Ελλάδα και θέλησε να «αναστήσει» δεν ήταν έστω το επιστημονικό ή φιλοσοφικό αρχαίο ελληνικό πνεύμα, αλλά το δελφικό, το πνεύμα δηλαδή της θεοκρατίας, του χρηματισμού των ιερέων από τους εξουσιαστές, το πνεύμα του ψεύδους και της απάτης.
Σπατάλησε όλη του την περιουσία, για να βάζει στους αρβανιτόβλαχους, βαλκάνιους, βορειοαφρικανούς κ.λπ. κατοίκους της περιοχής χλαμύδες και να οργανώνει «αρχαιοπρεπή» δρώμενα στους Δελφούς, τις λεγόμενες Δελφικές Εορτές (1927-1930). Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν σχεδόν να χρεωκοπήσει κι ένεκα αυτού να τον χωρίσει κι η αμερικανίδα σύζυγός του, που υπεραγαπούσε.

IMAGE DESCRIPTIONΟ Καρυωτάκης μάλιστα είχε δημοσιεύσει τότε στο περιοδικό «Αλεξανδρινή Τέχνη» (Αύγουστος 1927) και ένα σύντομο κείμενο, που έγραφε:

«Όταν ο κ. Σικελιανός και η κυρία Εύα Σικελιανού απεφάσιζαν να παρουσιάσουν, στο άκρως υποβλητικό περιβάλλον των Δελφών, με μέσα αρχαϊκά μαζί και σύγχρονα, την τραγωδία του Αισχύλου, ενώνοντας μάλιστα το μύθο του Προμηθέως με τη χριστιανική παράδοση σε κάποιο ενιαίο σύμβολο, στην αιώνια εικόνα του υπερτέρου ανθρώπου που αγωνίζεται και συντρίβεται κάτου από το ιδανικό του, η επιτυχία της μνημειώδους αυτής προσπάθειας είχε σχεδόν συντελεσθεί.

»Η παράστασις, με τη μεγαλοπρέπεια και την ακρίβεια που την εχαρακτήριζε, ήλθε, έπειτα από αναμονή ετών, σαν ιεροτελεστία, για να εξωτερικεύσει μόνο και να καθιερώσει μίαν θαυμαστήν ποιητική σύλληψιν
».Ρωμιοί παριστάνουν τους αρχαίους έλληνες κατά τις Δελφικές Γιορτές.
Ρωμιές ντυμένες σαν αρχαίες ελληνίδες, το 1940.
Πρόκειται για φαλαγγίτισσες της ΕΟΝ, οι οποίες ποζάρουν στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.
Η ΕΟΝ (Εθνική Οργάνωσις Νεολαίας) ήταν κυβερνητική οργάνωση νέων του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, που ιδρύθηκε από τον Ιωάννη Μεταξά το 1936 και διαλύθηκε τον Απρίλιο του 1941, τρεις μήνες μετά το θάνατό του. Σκοπός της οργάνωσης αναφέρεται: Για την «...ανάπτυξιν του εθνικού φρονήματος και της πίστεως προς την θρησκείαν...».
Η Ρωμιοσύνη κατακλύζει το Παναθηναϊκό Στάδιο
και απολαμβάνει τις γιορτές της Χούντας για την «Πολεμική αρετή των ελλήνων».
Το ρόλο των αρχαίων ελλήνων αναλάμβαναν υποχρεωτικά να παίξουν στρατιώτες,
που υπηρετούσαν τη θητεία τους εκείνη την εποχή.
Σύγχρονοι ρωμιοί ντυμένοι με χλαμύδες και κρατώντας ασπίδες και δόρατα, το παίζουν αρχαίοι έλληνες
και «επανελληνίζονται» κατά τη διάρκεια ετήσιων δρώμενων που διοργανώνουν, επιχειρώντας
παράλληλα ─σύμφωνα με το εντελώς εκτός πραγματικότητας φαντασιακό τους─ να επηρεάσουν
κι άλλους ρωμιούς, ώστε να «επανελληνιστούν» όσο το δυνατόν περισσότεροι.


Με τον ίδιο ενθουσιασμό είναι γραμμένο και το σχετικό ποιήμα του Καρυωτάκη, αλλά και με μια βαθύτερη θεώρηση του τραγικού στοιχείου που απονέει ο χώρος και το πνεύμα του Αισχύλου, το πνεύμα που συνδέεται ουσιαστικά και με την καθαυτό ανθρώπινη τραγωδία. Έχει τίτλο «Δελφική Εορτή»:

Στους Δελφούς εμετρήθηκε το πνεύμα δύο Ελλάδων.
Ο Αισχύλος πάλι εξύπνησε την ηχώ των Φαιδριάδων.
Lorgnons, Kodaks, operateurs, του Προμηθέα τον πόνο,
έδωσαν ιδιαίτερο, γραφικότατο τόνο.Σημείωση:
Το παραπάνω κείμενο (εκτός των υπότιτλων των φωτογραφιών,
που έγιναν με μέριμνα της «Ελεύθερης Έρευνας),
είναι απόσπασμα από το κεφάλαιο «Οι Δελφικές Εορτές του 1930», σελίδα 227,
του βιβλίου του Δ. Σταμέλου: «Μάρτυρες και Μαρτυρίες─Ηρωικές
μορφές και οριακά γεγονότα του νεοελληνικού βίου», έκδ. «Πιτσιλός», 1995.

Επεξηγήσεις:
Lorgnons είναι τα ματογυάλια της εποχής που στηρίζονταν στη μύτη.
Φαιδριάδες είναι τα υψώματα πάνω από το Μαντείο των Δελφών.


Διαβάστε ακόμα
στην «Ελεύθερη Έρευνα»:
Κέντρο ψεύδους και απάτης
(Ο πραγματικός ρόλος του μαντείου των Δελφών).
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


15 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 45204

  10 Μαρ 2018

  @ 45165 συμφωνω σε ολα οσα εγραψες και λιγα λες, ουτε καλοι ειναι ουτε φιλοξενοι οι σημερινοι ελληνες και ουτε καμια σχεση εχουν με τους αρχαιους.

 • Bielidopoulos

  8 Μαρ 2018

  Στα παλαιότερα των υποδημάτων τους γράφουν υπουργοί και βουλευτές, όλων των κομμάτων, το νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους. Κι όταν στο… ναό της Δημοκρατίας, τη Βουλή, ο καθένας ανάβει κι από ένα τσιγάρο, τότε είναι σίγουρο ότι παντού ο αντικαπνιστικός νόμος θα έχει γίνει… καπνός.
  Χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας από τη Φθιώτιδα άναψε το τσιγαράκι του κάτω από πινακίδα που προειδοποιούσε: «Απαγορεύεται το κάπνισμα». Ευτυχώς η πινακίδα δεν έπεσε στο κεφάλι του προς γνώση και συμμόρφωση. Φανατικοί καπνιστές, που δεν μπορούν με τίποτε να… προσαρμοστούν στο νόμο (γιατί του Ελληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει) είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά και η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.
  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500204487

  Κατά την επίσκεψή του την Τετάρτη στη Δυτική Αττική προκειμένου να εγκαινιάσει το κτίριο της Ασφάλειας, το πρώτο πράγμα που είπε ο πρωθυπουργός αντί για καλημέρα, μάλλον ως αστείο μπορεί να εκληφθεί: «Βλέπω πολλούς πολίτες που, παρά το ότι είμαστε σε μια εργάσιμη ημέρα, βρίσκονται εδώ, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό για αυτούς». Σύμφωνα με το «Βηματοδότη», το πρωί της Τετάρτης πήγαν στη Φυλή για να πάρουν θέση κομματικοί παράγοντες και παρατρεχάμενοι, τον Πρωθυπουργό συνόδευε σχεδόν το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, παρέστησαν οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι συνεργάτες τους, γενικά πολύς κόσμος (ύστερα όμως από κινητοποίηση). Συνεπώς, εάν όντως υπήρξαν τόσο πολλοί παρευρισκόμενοι από ενδιαφέρον (όπως παρατήρησε ο κ. Τσίπρας), θα ήταν είτε ανησυχούντες μετά τις βίαιες επιθέσεις αντιεξουσιαστών που έκαναν γυαλιά-καρφιά τρεις πόλεις της Ελλάδας είτε με τη δράση διαφόρων ομάδων λόγω τρόμου με την αύξηση της εγκληματικότητας. Ή εάν δεν είναι κομματικά στελέχη, τότε για να βρίσκονται εκεί πρωινιάτικα είτε άνεργοι θα ήταν (γιατί διαφορετικά θα ήταν στις εργασίες τους) είτε συνταξιούχοι.
  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500204502

  Διακρίνω ειρωνεία σε βάρος της ρωμιοσύνης και των ρωμιών από τους συντάκτες των παραπάνω άρθρων;
  Χε, χε, χε, οι ρωμιοί έρχονται σιγά-σιγά στα λόγια μου.
  Πελάτες μου!

 • Bielidopoulos

  6 Μαρ 2018

  15:50
  Εγώ αρχαίος έλλην κομμουνιστής, χριστιανός ορθόδοξος, ελευθέρας βοσκής.
  https://www.youtube.com/watch?v=l6JbgZzHlpk

 • Bielidopoulos

  6 Μαρ 2018

  Τέλος πάντων, ο κ. Κουτεντάκης μας ενημέρωσε ότι το δίλημμα είναι το εξής: Ή παίρνουμε προληπτική γραμμή, παραμένουμε υπό αυστηρή- έως ασφυκτική- επιτήρηση και δανειζόμαστε φθηνά, η αποδεσμευόμαστε από τον \"στενό κορσέ\", ασκούμε δική μας πολιτική και πληρώνουμε βρε αδελφέ και λίγο παραπάνω... Και φυσικά (το μαντέψατε ε;) ο κ. Κουτεντάκης, εθνικά υπερήφανος, διάλεξε το δεύτερο.
  Το στόρι για την καθαρή έξοδο, το σχολίασε λίγα λεπτά μετά την παρέμβαση Κουτεντάκη ο Κλάους Ρεγκλινγκ. Δεν θυμάμαι ακριβώς τις φράσεις του, αλλά σε ελεύθερη απόδοση θα μπορούσε να είναι κάτι του τύπου: \"Μην ακούω ανοησίες. Η Ελλάδα είναι μια ειδική περίπτωση και θα συνεχίσει να είναι υπό επιτροπεία για πολλά πολλά χρόνια ακόμα.\" Τόμπολα ο κ. Κουτεντάκης.
  http://www.capital.gr/me-apopsi/3277357/i-istoriki-parembasi-koutentaki-sto-forum-ton-delfon

 • Bielidopoulos

  5 Μαρ 2018

  Θα έρθουν, μην ανησυχείς. Το καλό πράμα αργεί να γίνει. Αμάν πια βρε ανικανοποίητοι άνθρωποι, όλα τα θέλετε έτοιμα στο πιάτο εδώ και τώρα βρε παλιοκανίβαλοι. Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα για τη ρωμιοσύνη, μην βι-άζεστε βρε αχάριστοι άνθρωποι. Θα τρίβεις τα μάτια σου και θα λες μα είναι δυνατόν; Υπομο(υ)νή. Το σίριαλ \"Ελλάς\" έχει ακόμα πολλά επεισόδια. Υπάρχει πολύ λίπος για κάψιμο βρε αδελφέ. Πλησιάζει και ο Αύγουστος..

  Στο μεταξύ:

  «Η Ελλάδα είναι κράτος-“πυραμίδα”»
  Πικρόχολα (sic...) σχόλια για τη χώρα μας από επίδοξο επενδυτή, ο οποίος απέτυχε στη δρομολόγηση υδροπλάνων
  Καταλήγει δε σε μια...πρόταση: «Να αποβληθεί η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=331046

  «Πνιγμένοι» στα δάνεια πολιτικοί και δήμαρχοι -Πόσα χρωστάνε
  http://www.iefimerida.gr/news/381468/pnigmenoi-sta-daneia-politikoi-kai-dimarhoi-posa-hrostane

  ΥΓ:
  Είναι αλήθεια ότι αρέσει στους ρωμιούς να υποφέρει ο άλλος. Όταν κάποιος κάνει κάτι κακό και ξέρει ότι αυτό είναι κακό (π.χ. κλέβει) τον λέμε κακό.
  Όταν κάποιος κάτι κάτι κακό και είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι είναι καλό αυτό που κάνει πώς να τον πούμε; Σατανικός ενδεχομένως.
  Αυτού του είδους την κακία θα την δεις και αλλού. Ρίξε μια ματιά προς μέση ανατολή μεριά, Αίγυπτο κ.λπ. Πρόκειται για μια μορφή κοινωνικής τρομοκρατίας (καμία σχέση με την διεθνή τρομοκρατία). Αν δεν είσαι με αυτούς, αν δεν έχεις τις ίδιες κοινωνικές αξίες, τότε είσαι εναντίον τους. Η ρωμιοσύνη δεν έχει καμία σχέση με τις καθολικές χώρες της νότιας Ευρώπης, ούτε με τα Βαλκάνια. Πήγαινε στο Ζάγκρεμπ Κροατίας για παράδειγμα.

 • Ανώνυμος 45165

  5 Μαρ 2018

  Το 2004 ήμουν 22 και αρκετά άπειρος οπότε ήμουν και εθνικιστής, άρα ζούσα στο ψέμα ΄΄έλληνες οι καλύτεροι του κόσμου΄΄, φυσικά τις πληγές που μου είχε ανοίξει η ίδια μου η οικογένεια αλλλά και η τοπική κοινωνία εδώ στην Μακεδονία δεν κατάφεραν να μου ανοίξουν τα μάτια, άργησα πολύ να ΄΄ξυπνήσω΄΄ και έγινε το 2012 στα 30 μου. Δεν νομίζω να έρθουν ποτέ στα λόγια σου Bielidopoulos, διότι και τώρα που είναι ήδη κατεστραμένοι ηθικά και κοινωνικά επιμένουν να παριστάνουν τους σεμνότυφους, το μόνο που θέλουν είναι να έχουν τσέπες γεμάτες χρήμα, να γλεντοκοπούν εις βάρρος των συνανθρώπων τους, να παριστάνουν στους ξένους τους ΄΄καλούς και φιλόξενους΄΄ και να διαιωνίζουν το παραμύθι ότι κατάγωνται απο τους αρχαίους Έλληνες, αυτά ήτανε τα ιδανικά τους απο αρχής της δημιουργίας-εξελληνισμού τους περίπου στα τέλη του 17ου αιώνα μ.Χ. απο τους Ευρωπαίους αρχαιολάτρες φιλέλληνες. Η παρηγοριά είναι ότι κάποια στιγμή θα τελειώσουν όλα αυτά, η Ρωμέικη κοινωνία έχει ημερομηνία λήξεως, απο την μία η υπογεννητικότητα και απο την άλλη οι αυξανόμενοι θανάτοι νέων, λέω παρηγοριά όχι ως χαρά για την καταστροφή τους, εγώ ποτέ δεν ήμουν και δεν θέλω να γίνω Ρωμιός δηλ. κακός χαρακτήρας, λέω παρηγοριά ως ανακούφιση πως κάποια στιγμή θα σταματήσει αυτό το πάτημα επι πτωμάτων, η παράδοση τους για να ανεβαίνουν σαν λαός ψυχολογικά αλλά και κοινωνικά.

 • Bielidopoulos

  5 Μαρ 2018

  Από το 2004 (δηλαδή πολύ πριν την κρίση) λέω ότι η ρωμιοσύνη είναι αποτυχημένη σε όλα (κοινωνία, οικογένεια, θεσμοί, οικονομία, πολιτική, εκπαίδευση κ.λπ.) και ότι η νυν παλιά γενιά είναι η καταστρεπτικότερη από ιδρύσεως του κρατιδίου (1830). Αργά ή γρήγορα οι ρωμιοί θα έρθουν στα λόγια μου. Η εκάστοτε παλιά γενιά ζει σε βάρος της εκάστοτε νέας γενιάς. Πάντα έτσι ήταν εν Ελλάδι. Μόνο που τώρα με ευρώ αντί δραχμή και με ένα τεράστιο χρέος τα πράγματα είναι χειρότερα. Τότε έκαναν μια γενναία υποτίμηση στη δραχμή και έκοβαν στο μισό τον μισθό των δημοσίων υπαλλήλων (για συντάξεις ούτε λόγος, αφού παραδοσιακά η ρωμιοσύνη είχε χαμηλές συντάξεις - καμία σχέση με τώρα), έσκυβαν το κεφάλι και περίμεναν την επόμενη ευκαιρία για να αυθαιρετήσουν και να υψώσουν το ανάστημά τους στους κουτόφραγκους.

  Στο μεταξύ:
  Αφού επιθεώρησε τις περιοχές και υποσχέθηκε άμεση αποκατάσταση των ζημιών το κυβερνητικό κλιμάκιο βρέθηκε σε μαγαζί της περιοχής όπου ο κ. Σπίρτζης, σε κλειστό χώρο, «διαφήμισε» την αντικαπνιστική εκστρατεία της κυβέρνησης. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες κι όπως περιγράφουν στο in.gr αυτόπτες μάρτυρες, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών άναβε το ένα τσιγάρο μετά το άλλο, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε κλειστό χώρο όπου ο νόμος απαγορεύει το κάπνισμα. Αραγε ο συνάδελφός του στο υπουργείο Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, πόσο χαρούμενος αισθάνεται για την… καπνιστική εκστρατεία του κ. Σπίρτζη;
  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500203662

 • Ανώνυμος 45156

  5 Μαρ 2018

  Κρίμα γιατί είχα σε εκτίμιση τον Καρυωτάκη, πίστευα πως ως αυτόχειρ ήτω ευαίσθητος μέσα του αλλά τελικά αποδείχθηκε Ρωμιοφασίστας. Πάντως συμφωνώ μαζί σου Bielidopoulos πως η πραγματική κρίση της Ελλάδος είναι κοινωνική και ηθική, τα έλεγα και εγώ ακόμη και ως εθνικιστής πριν 3 χρόνια και είχα κόντρες με Ρωμιούς ΄΄συναγωνιστές΄΄ για αυτό, η αλήθεια πάντα τους πονούσε, μια ζωή το θέμα τους ήτανε η μάσα, η μοναδική τους κρίση, μέχρι που αντιληφθηκα ότι μέσα τους αντί για ψυχές έχουν πορτοφόλια και έτσι τους σιχάθηκα. Φυσικά είχα και άλλους λόγους για να αποχωρήσω απο τα σοκάκια τους.

 • Bielidopoulos

  5 Μαρ 2018

  \"​Στους Δελφούς εμετρήθηκε το πνεύμα δυό Ελλάδων...\" γράφει ο Κώστας Καρυωτάκης αναφερόμενος στις πρώτες Δελφικές Εορτές που διοργάνωσαν το 1927 η Εύα Πάλμερ και ο Άγγελος Σικελιανός. \"Στους Δελφούς εμετρήθηκε το πνεύμα δυό Ελλάδων...\"
  http://www.capital.gr/xristos-xomenidis/3277071/stous-delfous-emetrithike-to-pneuma-duo-elladon

  Ε, χε, χε..

  Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει οικονομικά, αλλά αυτό είναι το λιγότερο κακό. Το μεγαλύτερο κακό είναι ότι έχει χρεοκοπήσει κοινωνικά και ηθικά.
  http://www.capital.gr/me-apopsi/3277087/o-ethno-mpolsebikismos-kai-i-aristera

 • Ανώνυμος 45124

  1 Μαρ 2018

  Στη φετινή έκδοση το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ξεχωρίζει στην 16η θέση παγκοσμίως για την ειδικότητα της Κλασικής και της Αρχαίας Ιστορίας – αυτή η ειδικότητα αποτελεί τον πρώτο πίνακα αυτού του είδους.
  http://www.naftemporiki.gr/story/1325318/duo-ellinika-panepistimia-ksexorizoun-stis-korufaies-50-theseis

  Σε κάτι τέτοια η ρωμιοσύνη σχίζει.

 • Ανώνυμος 45110

  27 Φεβ 2018

  \"αν και δεν έχουμε να κάνουμε με υπερήφανους αλλά με εγωκεντρικούς-εθνοκεντρικούς ψυλομύτες\"

  Δηλαδή καραγκιόζηδες.
  ;)

 • Ανώνυμος 45090

  27 Φεβ 2018

  Απο τις φάτσες τους καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για απόγονους Σλάβων, Αρμένων, Αλβανών, Τούρκων, Αθίγγανων κτλ., που ντυμένοι σαν αρχαίοι Έλληνες πείθουν τους εαυτούς τους ότι είναι οι φυλετικά καθαρόαιμοι απόγονοι τους, μόνο να τους υπενθυμίσω πως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Φυσικά εάν οι Μασόνοι της δύσεως δεν κάνανε κάποτε την αρχαία Ελλάδα το κέντρο του κόσμου όλοι αυτοί οι εξελληνισμένοι Ρωμιοί δεν θα ήτανε και τόσο υπερήφανοι για την δήθεν αρχαιο-ελληνική καταγωγή τους, αν και δεν έχουμε να κάνουμε με υπερήφανους αλλά με εγωκεντρικούς-εθνοκεντρικούς ψυλομύτες.

 • Ανώνυμος 45078

  22 Φεβ 2018

  καραγκιόζηδες είναι

 • Bielidopoulos

  21 Φεβ 2018

  Ο «Ζορό» εμφανίζεται κρατώντας στολές, σπαθιά και μάσκες τα οποία δηλώνει πως θα δωρίσει στα παιδιά του Αλέξη Τσίπρα, Ορφέα-Ερνέστο και Φοίβο-Παύλο. (!)
  http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1500199180

  Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τη ρωμιοσύνη που έστω και καθυστερημένα υλοποίησε την προτροπή μου:
  \"Ολοένα και περισσότερες σημαίες της Τουρκίας ανεμίζουν σε κτίρια και οχήματα έπειτα από την νύχτα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος. Η τιμή της σημαίας πωλείται μόλις έναντι τριών τουρκικών λιρών στην Τουρκία (περίπου 0,9 ευρώ).
  Και εδώ! Και εδώ!
  Η Ρωμιοσύνη γιατί είναι πάντα πίσω στις εξελίξεις; Ε; Μα γιατί; Γιατί;\"
  https://www.freeinquiry.gr/single-post.php?id=4059

  Ειδικά εκείνη η τεράστια σημαία κρεμασμένη σε γερανό στο συλλαλητήριο ήταν όλα τα λεφτά. Ρωμιοσύνη σε ευχαριστούμε.
  Ώρα για εθνική ανάταση και υπερηφάνεια:

  Ζουγανέλης, Γεωργουσόπουλος - Ατρείδες
  https://www.youtube.com/watch?v=P7j6BK4TkiI

  \"Ορκίζουν σε στη στάχτη αυτή.
  ΛΟΓΟΣ - ΕΡΓΟ - ΝΟΗΜΑ!
  Η ΥΛΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  Κάμε ώστε ο μικρός Κύκλος, μέσα εις τον οποίο κινιέται η πολιορκημένη πόλη, να ξεσκεπάζει εις την ατμοσφαίρα του τα μεγαλύτερα συμφέροντα της Ελλάδας, για την υλική θέση, οπού αξίζει τόσο για εκείνους οπού θέλουν να τη βαστάξουν, όσο για εκείνους οπού θέλουν να την αρπάξουν, και, για την ηθική θέση, τα μεγαλύτερα συμφέροντα της Ανθρωπότητος. Τοιουτοτρόπως η υπόθεση δένεται με το παγκόσμιο σύστημα. -Ιδές τον Προμηθέα και εν γένει τα συγγράμματα του Αισχύλου. -Ας φανεί καθαρά η μικρότης του τόπου και ο σιδερένιος και ασύντριφτος κύκλος οπού την έχει κλεισμένη. Τοιουτοτρόπως από τη μικρότητα του τόπου, ο οποίος παλεύει με μεγάλες ενάντιες δύναμες, θέλει έβγουν οι Μεγάλες Ουσίες.\"
  https://www.youtube.com/watch?v=axS5WSw4_a8

  Take the egg and give it a haircut..

 • Ανώνυμος 45076

  20 Φεβ 2018

  https://www.youtube.com/watch?v=13iX0O8kFbs