ΡΩΜΙΟ-
ΣΕΡΦΑΡΙΣΜΑΤΑ

Aντιδρούν σε αναρτήσεις,
βρίζουν και τις σχολιάζουν
χωρίς όμως προηγουμένως
να τις έχουν καν διαβάσει


Υπάρχουν πολλές μελέτες που καταδεικνύουν ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων περνάει πλέον αρκετές ώρες καθημερινά στο διαδίκτυο. Δεν θα επιχειρήσουμε εδώ μια ακόμα κοινωνιολογική μελέτη σχετική με το τι κάνουν οι άνθρωποι όταν είναι online όλες αυτές τις ώρες.

Πρόσφατα, είχαμε μια εμπειρία όμως∙ συνέβη ένα γεγονός, το οποίο ομολογουμένως μας ξάφνιασε δυσάρεστα, αλλά απέδειξε τι σίγουρα δεν κάνουν οι περισσότεροι, τουλάχιστον στη χώρα μας, όταν είναι online: Δεν διαβάζουν!

Μπορεί να σχολιάζουν, να αντιδρούν με likes ή dislikes, χαρούμενες, λυπημένες ή θυμωμένες φατσούλες ή ο,τιδήποτε άλλο για κάποια ανάρτηση στο διαδίκτυο, ελάχιστοι όμως από αυτούς έχουν μπει καν στον κόπο να την διαβάσουν.


Η ιστορία έχει ως εξής:

Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατηρεί σελίδα προφίλ στο Facebook, στην οποία αναρτούμε ειδοποιήσεις για όλες οι δημοσιεύσεις μας. Για την ακρίβεια, εμφανίζεται ο τίτλος, ο υπότιτλος, η κύρια φωτογραφία του κάθε άρθρου μας, καθώς και ο σύνδεσμος, ο οποίος οδηγεί τον ενδιαφερόμενο στο σχετικό ολόκληρο άρθρο στο freeinquiry.gr.

Για πρώτη και μάλλον και για τελευταία φορά, μιας και το Facebook μας έδινε τη σχετική δυνατότητα, αποφασίσαμε να προβάλλουμε ένα άρθρο μας, προκειμένου να εμπλουτίσουμε και να ανανεώσουμε το αναγνωστικό μας κοινό. Έναντι ενός μικρού σχετικά τιμήματος μπορούσαμε να διαφημίσουμε ένα άρθρο για όσες μέρες θέλαμε, με την επιπλέον δυνατότητα να επιλέξουμε το κοινό στο οποίο θα στοχεύαμε.

Επειδή, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Alexa (ιστότοπος που δημοσιεύει στατιστικές κίνησης των ιστοσελίδων) το αναγνωστικό μας κοινό αποτελείται κυρίως από άνδρες ηλικίας 35-50 ετών, ανώτατης μόρφωσης, αποφασίσαμε σε αυτό ακριβώς το κοινό να στοχεύσουμε, δηλαδή:

Τοποθεσία: Ελλάδα.

Φύλο: Άνδρες.

Ηλικία: Άνω των 35 ετών.

Εκπαίδευση: Πανεπιστημιακή και άνω (μεταπτυχιακό, διδακτορικό κ.ά).


Σκεφτήκαμε, ότι δεν είχε νόημα να προβληθούμε σε άτομα που έχουν κυρίως άλλα ενδιαφέροντα π.χ. ποδόσφαιρο, μόδα κ.λπ..

Προβάλαμε λοιπόν στο Facebook το άρθρο Σύγχρονοι στρατοί κατοχής, το οποίο είχε μόλις αναρτηθεί στο freeinquiry.gr.

IMAGE DESCRIPTIONΣΥΓΧΡΟΝΟΙ
ΣΤΡΑΤΟΙ ΚΑΤΟΧΗΣ

Τα συλλαλητήρια
ως μέσο χειραγώγησης
των μαζών
από τις Μεγάλες ΔυνάμειςΣυγκεκριμένα, προβάλαμε για μια ημέρα την κεντρική φωτογραφία του, τον τίτλο, τον υπότιτλο και το σύνδεσμο, που αν έκανε κάποιος κλικ επάνω, θα οδηγούταν στο άρθρο μας στο freeinquiry.gr.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Συνήθως τα σχόλια και τα likes στο Facebook είναι μέχρι λίγες δεκάδες, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων. Αυτή τη φορά, αμέσως μετά την έναρξη της προβολής, μέσα σε λίγες μόνο ώρες κι αυτό σε μια τελείως «αντιεμπορική» ζώνη Σάββατο βράδυ και Κυριακή πρωί που ο κόσμος κοιμάται ή διασκεδάζει, το προφίλ μας στο Facebook δέχθηκε χιλιάδες επισκέψεις με τα ανάλογα likes, dislikes και σχόλια.

Παρατηρήσαμε όμως, ότι δεν υπήρχε, όπως λογικά θα περίμενε κάποιος, η ανάλογη κίνηση και στο freeinquiry.gr. Εκεί δεν είχαμε αντίστοιχες αντιδράσεις. Μέχρι και τώρα, που γράφεται αυτό το σημείωμα, τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι περίπου είκοσι, πολύ λιγότερα από τα σχόλια που είχαν γραφεί σε λίγες μόνο ώρες το σαββατόβραδο και τα ξημερώματα εκείνης της Κυριακής (του συλλαλητηρίου στην Αθήνα για τη Μακεδονία) στο προφίλ μας στο Facebook.

Συμπεράναμε λοιπόν, ότι πολλοί άνθρωποι πρέπει να έβαλαν like ή dislike και να έγραψαν σχόλια βλέποντας μόνο τον τίτλο, τον υπότιτλο και τη φωτογραφία του άρθρου στο Facebook, χωρίς καν να το διαβάσουν!

Τα συμπεράσματά μας αυτά, ήρθε την Κυριακή το βράδυ να μας τα επιβεβαιώσει το ίδιο Facebook, το οποίο μας απέστειλε τα τελικά αποτελέσματα της διαφήμισής μας:

Άτομα που προσελκύσαμε: 16.000 (αυτός ήταν ο αρχικός στόχος που είχε τεθεί από το Facebook για μια μέρα).

Κλικ στο σύνδεσμο: 104.16.000 νέοι αναγνώστες στο Facebook, μόνον 104 κλικ στην «Ελεύθερη Έρευνα».


Δηλαδή, τη σελίδα μας στο Facebook επισκέφτηκαν 16.000 άτομα, αλλά από αυτούς έκαναν κλικ στο σύνδεσμο για να οδηγηθούν στο σχετικό άρθρο στο freeinquiry.gr και πιθανώς να το διαβάσουν, μόνον 104 άτομα.

Θα μπορούσε κάποιος να συμπεράνει ότι βλέποντας τη φωτογραφία, τον τίτλο και τον υπότιτλο στο Facebook, κατάλαβαν ότι δεν τους ενδιέφερε το άρθρο και δεν έκαναν τον κόπο να πατήσουν το σύνδεσμο για να οδηγηθούν σ΄ αυτό ώστε να το διαβάσουν.

Αν ήταν έτσι, μέχρι εκεί, δεν θα υπήρχε κανένας προβληματισμός. Όμως, στη διαφήμιση υπήρξαν 831 αντιδράσεις (likes κ.λπ.), 45 σχόλια και 41 κοινοποιήσεις, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.
831 αντιδράσεις, 45 σχόλια και 41 κοινοποιήσεις ενός άρθρου, που το διάβασαν μόνον 104. Αναλογία σχεδόν 1 προς 8 !Δηλαδή, η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών του προφίλ μας στο Facebook αντέδρασαν βάζοντας like ή οποιαδήποτε άλλη φατσούλα ή έγραψαν σχόλιο χωρίς καν να έχουν διαβάσει το άρθρο!

Αυτό το αποδεικνύει και η ποιότητα των περισσοτέρων σχολίων, που μπερδεύουν ύβρεις με τις γνωστές ανοησίες περί χρηματοδότησης από τον Σόρος κι ένα σωρό άλλα... ψεκασμένα.

Σχολιάζουν, βρίζουν και βγάζουν τα απωθημένα τους, χωρίς να έχουν διαβάσει καθόλου το άρθρο.

Και μιλάμε για ανθρώπους άνω των 35 ετών κι ανώτατης εκπαίδευσης, για τους ώριμους και μορφωμένους της κοινωνίας μας, δηλαδή. Σε τι κατάσταση να φανταστούμε ότι βρίσκονται οι υπόλοιποι στη χώρα;Είναι πολύ θλιβερό το όλο φαινόμενο για την πνευματική κατάσταση της κοινωνίας μας κι ειδικότερα εκείνων που βγάζουν τα μάτια τους όλη την ημέρα σερφάροντας σε σαχλαμάρες στο διαδίκτυο.

Η Ρωμιοσύνη, όσο δυσάρεστα και να μας εκπλήσσει συνεχώς και να νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, έρχεται κάποια στιγμή που ξεπερνάει τον εαυτό της και μας εκπλήσσει ακόμα πιο δυσάρεστα.

Κι απ΄ ότι φαίνεται, το βαρέλι δεν έχει πάτο...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ»:

IMAGE DESCRIPTION ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ,
ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΗ !


Η δικτατορία
της cyber μάζαςΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


38 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 49345

  1 Σεπ 2020

  Ο Ερντογάν αποκάλεσε την Ελλάδα, κράτος παραγάδι! Α χα χα χα! Το μόνο που δεν περίμενα από αυτόν, ήταν να έχει χιούμορ! Α χα χα χα!
  Γ.

 • Ανώνυμος 49341

  31 Αυγ 2020

  https://www.facebook.com/groups/186156968233/?post_id=10158721000748234

  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ;
  Υπάρχει ένας ψυχολογικός όρος που περιγράφει άριστα τη συμπεριφορά πολλών χρηστών του διαδικτύου: ο ναρκισσισμός του ηλίθιου. Πρόκειται για πολύ γνωστό εγωκεντρικό είδος που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και απαιτεί τη συναίνεση του λαού, τον οποίο εκπροσωπεί εξ ορισμού με τον λαϊκισμό σε βαθμό χυδαιότητας.
  https://el.wikipedia.org/wiki/Φαινόμενο_Ντάνινγκ-Κρούγκερ
  Το φαινόμενο Ντάνινγκ–Κρούγκερ είναι μια γνωστική διαταραχή στην οποία άτομα περιορισμένων δεξιοτήτων αποκτούν μια ψευδαίσθηση ανωτερότητας, εκτιμώντας εσφαλμένα οτι οι γνωστικές τους ικανότητες, είναι υψηλότερες από ό,τι πραγματικά είναι.
  Ο κάθε ηλίθιος υπεραναπληρώνει την προσωπική του ανεπάρκεια και αμορφωσιά με την ψευδαίσθηση ότι είναι τόσο έξυπνος ώστε να βλέπει αυτό που δεν μπορεί να δει στρατιά επιστημόνων και ειδικών ερευνητών, επαγγελματιών, πολιτικών, μορφωμένων και με εμπειρία στον τομέα τους ανθρώπων, που παραθέτουν τεκμηριωμένα στοιχεία ως βάση δημόσιου διαλόγου.
  Γι' αυτό ο ηλίθιος έχει πάντα έτοιμη τη διάγνωση ότι απλώς "οι κακοί μάς κοροϊδεύουν με πολλά λόγια για να μάς τυλίξουν! Επειδή είμαστε τόσο σπουδαίοι και δεν τα βγάζουν πέρα μαζί μας, συνωμοτούν μυστικά εναντίον μας."
  Κι αν τολμήσεις να ρωτήσεις πώς θα καταλάβουμε, με ποια στοιχεία επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός της συνωμοσίας και όλα αυτά που ισχυρίζεται ανυπόστατα ο ηλίθιος, σε αντιμετωπίζει σαν ηλίθιο που δεν καταλαβαίνει!
  Δεν υπάρχει γέφυρα επικοινωνίας με τον ηλίθιο, είναι ο ηλίθιος που προτιμά να κόβει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, που είναι προβληματική και χρήζει πάντα προσπάθειας για την κατανόησή της και προτιμά να ζει στην κοσμάρα του, στο συννεφάκι του, στην ψευδαίθησή του, μέσα στα στερεότυπά του που δεν αλλάζουν, έχουν αποκρυσταλλωθεί σε δογματικές αλήθειες, αδιαπραγμάτευτες σταθερές κι έχουν σκοπό μόνο να επιβάλλονται στους άλλους με τη νωθρότητα της βίαιης αυτοαναφοράς, φασιστικής επιβολής του ηλίθιου απροσάρμοστου. Και συμπεριφέρεται με ενστικτώδεις όρους αγέλης και ιεραρχίας, μαζικής ζωικής συμπαράστασης μελών του ανορθολογισμού, με τον μανδύα του υποκριτικού συναισθηματισμού, εναντίον της κοινής λογικής.
  Ευάγγελος Αλεξανδρής
  Εκπαιδευτικός, Κοινωνιολόγος, Δημοσιογράφος

 • Ανώνυμος 48448

  13 Φεβ 2020

  Προσωπικά δεν εκπλήσσομαι. 'Εχω υποστεί λεκτικές επιθέσεις από άτομα που υποστήριζαν ακριβώς αυτό που υποστήριζε και η ανάρτησή μου. Δεν την διάβασαν, αλλά πήρε το μάτι τους ίσως μία ή δύο λέξεις ή διάβασαν άλλων σχόλια και έβγαλαν αμέσως συμπεράσματα βιαστικά και χρησιμοποίησαν και τα γνωστά κοσμητικά επίθετα, για ...πρόσθετη εγκυρότητα!

  Το επίπεδο της εκπαίδευσης που έχει πάρει την κατρακύλα από τη δεκαετία του 1980 και μετά και που συνοδεύεται και από σοβαρή έκπτωση της παιδείας (που είναι διαφορετική έννοια από την εκπαίδευση) καθώς και η ταχύτατη μεταβολή, επί τα χείρω, των κοινωνικών αξιών, έφεραν τα αποτελέσματα αυτά. Δύσκολη η ανάκαμψη. Και ποιοι να την φροντίσουν;

 • Ανώνυμος 47390

  2 Μαΐ 2019

  Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι μικρές οθόνες, το περιορισμένο εύρος κινήσεων και οι περιορισμένες διεπαφές των browsers καθώς και η φύση της σύντομης χρονικά αναζήτησης γύρω από τα κινητά, σημαίνουν ότι σπάνια πραγματοποιούμε εκτεταμένη έρευνα για ένα άρθρο ή μια θέση προτού τη μοιραστούμε.
  https://www.capital.gr/forbes/3357515/ta-smartphones-xeirotereuoun-ta-fake-news-kai-tin-parapliroforisi

 • Ανώνυμος 47096

  13 Μαρ 2019

  Ο ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ εν δράση......

 • Ανώνυμος 46904

  13 Φεβ 2019

  Στα ατελείωτα ταξίδια του στην Αφρική και στις συναντήσεις που είχε με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων (αλλά και με… φυλάρχους) τους έδινε δώρο ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα με τη μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου
  https://www.in.gr/2019/02/13/politics/ta-maniketokoumpa-tou-terens/

  Μπράβο στον Τέρενς Κουάκ.

 • Ανώνυμος 46903

  13 Φεβ 2019

  "Η επιχείρηση εξάρθρωσης των δολοφόνων του Αλέξανδρου Σταματιάδη ονομάστηκε sus scrofa, δηλαδή αγριογούρουνο. Οχι τυχαία. Ενα αγριογούρουνο ήταν αυτό που οδήγησε στην εξάρθρωση της σπείρας."
  https://www.iefimerida.gr/news/478663/egklima-stin-kifisia-synelifthi-o-dolofonos-toy-stamatiadi-kai-alla-8-meli-tis-speiras

  Την έχουν δει Κλουζώ στην αστυνομία της ρωμιοσύνης.

  https://www.economistas.gr/agores/7907_i-krisi-esbise-150-dis-apo-hrimatistirio
  Αφού φούσκα ήταν το χρηματιστήριο, φτάνοντας τα 195,5 δισ. ευρώ το 2007 και κατόπιν ξεφούσκωσε.
  Αν δεν ήταν η κρίση των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ το 2007, το χρηματιστήριο της ρωμιοσύνης θα φούσκωνε και άλλο, μέχρι κάποιο άλλο συμβάν να αποτελούσε την αφορμή για να ξεφουσκώσει.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Financial_crisis_of_2007–2008
  https://www.imdb.com/title/tt2891174/

  Και μερικά καλά νέα:
  https://www.iefimerida.gr/news/478560/apo-ti-glitosame-otan-oi-antartes-toy-elas-anevasan-foto-toy-stalin-stin-plateia

 • Ανώνυμος 46902

  13 Φεβ 2019

  Handelsblatt: Ο Τσίπρας, αντί να κάνει μεταρρυθμίσεις, δίνει προεκλογικά δώρα
  Ακρως επικριτικά άρθρα για τις κινήσεις του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σε ό,τι αφορά τις παροχές που εξαγγέλλει το τελευταίο διάστημα, δίχως την έγκριση των πιστωτών φιλοξενούνται στον γερμανικό Τύπο. Μάλιστα τις κινήσεις αυτές οι γερμανικές εφημερίδες τις χαρακτηρίζουν προεκλογικές
  https://www.iefimerida.gr/news/478530/handelsblatt-o-tsipras-anti-na-kanei-metarrythmiseis-dinei-proeklogika-dora

  Ακούς εκεί οι γερμαναράδες να βάζουν χέρι στους ρωμιούς (κομμουνιστές και μη). Παλιοκανίβαλοι, αχάριστοι άνθρωποι!

  Για αυτό είναι πικραμένος ο Αλέξης και τον πνίγει το άδικο. Γιατί μετά από όλες αυτές τις μεγαλειώδεις προσπάθειες και ιστορικές επιτυχίες, μόνο όσοι παίρνουν θεσούλες και επιδόματα του το αναγνωρίζουν. Όλοι οι υπόλοιποι δεν βλέπουμε την ώρα να σηκωθεί και να φύγει. Αλλά, δυστυχώς αυτοί είμαστε: ένας λαός αχάριστος και αγνώμων. Στείλαμε τον Μιλτιάδη να πεθάνει στη φυλακή, εξορίσαμε τον Θεμιστοκλή, δικάσαμε τον Περικλή, δηλητηριάσαμε τον Σωκράτη, φυλακίσαμε τον Κολοκοτρώνη και τώρα θέλουμε να διώξουμε και τον Αλέξη. Τόση αχαριστία!
  http://www.capital.gr/arthra/3343293/axaristoi-ellines

  Πάλι καλά που ο ρωμιός συντάκτης δεν ανέφερε Όμηρο, Ησίοδο, πελασγούς και προέλληνες δηλαδή.

 • Ανώνυμος 46885

  13 Φεβ 2019

  @ 46863 Αγαπητέ Άγνωστε
  Δεν το πάω σε τόσο αδρες αποχρώσεις μεταξύ Ρωμιών και Ελλήνων αλλά το κρατώ σε πολιτειακό επίπεδο Αυτοπροσδιορισμού.
  Ρωμαίκες Αντιλήψεις: Ήδη από τις κυβερνήσεις Σιμίτη, (ο Αντρέας ήταν πιο αυταρχικός στις εσωτερικές τάσεις) άρχισε να ενπραγματώνεται μια νέο-αριστερή ομάδα χωρίς συγκεκριμένη πολιτική ιδεολογία αλλά με σαφή αιρετικό λόγο ως νεοτεριστική έκφραση. Τα άτομα του πυρήνα αυτής της τασης για διάφορους προσωπικούς και αντικειμενικούς λόγους κινούνταν κυρίως στον "ακαδημαϊκό" χώρο, εκμεταλλευόμενα την παραγωγή διδακτορικών που συντελέστηκε στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ Πανεπιστήμια με τα την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία κυρίως στους λιγότερο ελκυστικούς τομείς των θεωρητικών επιστημών. Ούτως ή αλλως τα πιο παραγωγικά τμήματα των Πολυτεχνείων, Ιατρικής, ΑΣΟΕ, Νομική και Οικονομικό της Νομικής ήταν ανέκαθεν κλειστά παράγοντας την πολιτική και οικονομική "πνευματική" ελίτ με οικογενειακοκρατικούς όρους. Μια μικρή παρένθεση ελεύθερης παραγωγής έγινε με το ΕΑΠ του ΓΑΠ όπου όμως και πάλι η επίμαχη Κοινωνική και Αλληλέγγεια Οικονομία "έκλεισε" το χρονικό παράθυρο, επισφραγίζοντας την νομή επί ΣΥΡΙΖΑ.
  Από τον πυρήνα αυτό ξεχωρίζω, για όσους ενδιαφέρονται να ανιχνευσουν την ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, τους:
  (1) κο Α.Λιάκο (για την αναγόρευση του οποίου σε ΔΕΠ υπάρχει αρθρογραφία για ακυρωτική πράξη του ΣτΕ) ο οποίος ανήλθε σε υψηλές ακαδημαϊκές θέσεις, διετέλεσε μέλος Οργανισμών και Επιτροπών για την παιδεία και εθνικά ζητήματα και συνέγραψε αρκετά θεωρητικά συγγράμματα όπως φαίνεται στο αρχείο του Ιδρύματος Σημίτη με έμαφαση την "αποεθνοποίηση" , το Εκπαιδευτικό και τον "Εκσυχρονισμό" . Μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνθηκε από τον μέντορά του Σημίτη και στράφηκε στο ΣΥΡΙΖΑ.
  (2) την συμβία του Μυρσίνη Ζορμπά, εκδότρια, υπέυθυνη του Εθνικού κέντρου Βιβλίου επί Σημίτη και νυν υπουργο ΣΥΡΙΖΑ.
  (3) την Μαρία Ρεπόυση, πνευματικό τέκνο του Λιάκου κυριολεκτικά αν δει κανείς τις σπουδές και ακαδημαϊκή καρίερα της, γνωστή για τις παρεμβάσεις της στα βιβλία ιστορίας.
  Δεν θα συμπεριλάβω τον εξ Ευρώπης ορμόμενο Σωτήρη Βαλτέν, διότι κατά την προσωπική μου άποψη έχει μια πιο καθαρή πολιτική πορεία και ανθρώπινη ματιά στα γεγονότα: Δεν πάσχει από μεσσιανισμο σε απλά ελληνικά, όμως αξίζει κάποιος να δεί τον Ομιλο Προβληματισμού για τον Εκσυχρονισμό της Κοινωνίας και το ϊδρυμα Σημίτη για να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της οργανωτικότητας αυτής της αρχικά αιρετικής για το παραδοσιακό ΚΚΕ ομάδας, που σήμερα αποτελεί ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΤΑΣΗ.
  Αυτοί λοπόν οι "Ρωμιοί" καθόσον δεν αποδίδουν στον όρο Ελληνας εθνοτική ταυτότητα παρά μόνο πολιτειακή ανέπτυξαν ένα πολυσχιδες μέχρι και αντιφατικό ιδεολογικό οπλοστάσιο το οποίο μετά την διάλυση του ΠΑΣΟΚ από τον ΓΑΠ βρέθηκε στην φαρέτρα της ρητορικής κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον στην αρχή της διακυβέρνησης, όταν ο Τσίπρας αναζητούσε πειστικό πολιτικό λόγο για το 34% έχοντας εμπειρία πειθούς σε ένα ακροατήριο "περίεργων" του 4% max. Η αφωνία του Σημίτη, η εσωστρέφια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η αλλοφροσύνη του ΓΑΠ και κυρίως η έλλειψη 4000 με 5000 έμπειρων "ενήλικων" στελεχών για τις ανάγκες της εναλλαγής της εξουσίας στον κρατικό μηχανισμό έφεραν τα "εκσυγχρονιστικά" στελέχη σε καίριες θέσεις στο Σύριζα προσφέροντας τους την πολυπόθητη "αποδοχή" από το ΚΑΘΕΣΤΩΣ. Και ενώ επί Σημίτη θεωρώ την συμβολή τους μικρή, ίσως στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας από ΝΑΤΟ και την αναγνώριση Κοσυφοπεδίου και Βοσνίας να βοήθησαν να γίνει "εύπεπτη" σε κομματικό πάντα επίπεδο, επί Τσίπρα ασκούν πολιτική πχ η Ανακοίνωση ΟΠΕΚ για παρότρυνση Αναστασιάδη να συμβιβαστεί με το ξαναζεσταμένο σχέδιο ΑΝΑΝ και να μην εκμεταλευτεί την ΑΟΖ.
  Μέχρι εκεί αυτοί οι "επώνυμοι" είχαν απλώς μια συντεταγμένη αναγνωρίσιμη δράση εκ των ΑΝΩ έστω και λίγο πλαγίως. Καθώς όμως ο Τσίπρας "ανδρώνονταν" και αποκτούσε πολιτική στήριξη από την Ευρώπη, κυρίως από την Μερκελ, οι όροι αντιστρέφονταν. Παιδικοί φίλοι και συνομίληκοί του αναλάμβαναν πόστα εξουσίας χωρίς φοβίες. Και δεν μιλώ πχ για Παππά αλλά για την χαρακτηριστική περίπτωση ΚΑΡΑΝΙΚΑ. Οι νεολάιοι του Συριζα είχαν πλέον το θράσσος να αντιστρέψουν την σχέση με τους έμπειρους Εκσυχρονιστές. Ως νέα στρατηγική δεν ήταν πλέον η παραγωγή θεωρικών αρχών για τον πολιτικό λόγο αλλά η διάχυση τους σε για καθαρά πολιτικό όφελος στα ΜΜΕ. Η αντιστροφή ήρθε με μια δράση εκ των ΚΑΤΩ. Εκτατοτντάδες αρθρογράφοι ανέλαβαν να δημιουργήσουν πηγές πληροφόρησης που θα σκαρφαλώσουν στο google , ώστε να αποτελέσουν ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΑΠΟΨΗ σε επικοινωνιακό επίπεδο αντί για ακαδημαϊκό. Αν ο Κούλογλου δεν ήταν τόσο βραδυφλεγής αυτό θα είχε συντελεστεί νωρίτερα και πολύ πιο συντεταγμένα. Τώρα όμως υπάρχει μια γενικά άναρχη προώθηση που ενίοτε ξεφευγει από τις θεωρητικές αρχές των Εκσυχρονιστών. Ουσιαστικά επικρατεί ένας επικοινωνιακός πόλεμος όλων εναντίων όλων με μοίρασμα μιας μικρής πίτας οικονομικής ενίσχυσης ικανής όμως να συντηρή τους μετέχοντες. Προσωπικά, από όσα άρθρα έχω διαβάσει στο παρόν site, πιστεύω ότι παραμένει στο ιδεολογικό κομμάτι και συνεπώς πιέζεται από την άνθιση τόσων εντεταλμένων στο χώρο. Παρότι θεωρώ την προσέγγιση του μη τεκμηριωμένη θα το ενέτασσα στα "προσωπικά" με αντίστοιχη "προσωπική" ματιά στα γεγονότα. Η προσέλκυση αναγνωστών μέσω του FB και ότι "το πήραν τόσο προσωπικά" με πείθει ότι προσπαθούν να κινούνται εκτός πολιτικής ανζέντας έστω και αν καταπιάνονται με επίκαιρα πολιτικά θέματα όπως το Μακεδονικό. Δεν θα του κατάτασσα στους Ρωμιούς ή στους Ελληνες εφόσον και οι ίδιοι δεν το κάμνουν.
  Ελληνικές Αντιλήψεις: Ελληνικές αντιλήψεις δεν υπάρχουν αυτή την περίοδο καθόσον η χώρα βρίσκεται σε βαθεια κρίση κυρίως λόγω της ΑΡΝΗΣΗΣ της αποδοχής της ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ. Καποία πολιτική ή κοινωνική ομάδα δεν αποδέχεται ειλικρινώς ότι η Χώρα απέτυχε να ανταποκριθεί στο άλμα της παγκοσμιοποίησης, όχι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως κοινωνικά. Η όποια αντίδραση εξαντλήθηκε σε κινήματα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ , ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ, ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ κτλ δηλαδή εσωστρεφή δράσεις. Δεν αναπτύχθηκε συνεταιριστικό ρεύμα, κοινωνικοί φορείς αλλυλεγγίης και στήριξης εκτός κράτους, οι επιχειρήσεις αρνήθηκαν να προσαρμόσουν τις προσδοκίες τους απέναντι στους καταναλωτές και οι καταναλωτές να συνασπιστούν απένατνι στην φτωχοποίησή τους. Χωρίς κοινωνική συνοχή δεν νοείται εθνική συνείδηση διότι Έλληνας δεν μπορεί να είσαι μόνο σου όπως πχ όπως ο χριστιανός αλλά μέσα σε μία επαρκώς πολυπληθή ομάδα. Ακόμη και το μεταναστευτικό προς και από την χώρα αντιμετωπίστηκε με "συναισθηματικά" κριτήρια και όχι προς το όφελος των Ελλήνων. Σου θυμίζω τους Αθηναίους με τους πολυάριθμους Μέτοικους και τους Σπαρτιάτες με τους Περίοικους και βεβαίως τις ΗΠΑ με την Πράσινη Βίζα.
  Εν κατακλείδι και οι ΝεοΡωμιοί - Εκσυχρονιστές βρίσκονται σε δεινή θέση καθόσον ενώ "εισακούστηκαν" τα χαρμόσυνα νέα της ανάπτυξης δεν ήρθαν ποτέ!!!

 • Ανώνυμος 46881

  12 Φεβ 2019

  Επιπροσθέτως, η μισθοδοσία των κληρικών θωρακίζεται ακόμα περισσότερο σε σχέση με το υφιστάμενο καθεστώς, καθότι:
  • Ιδρύεται Ταμείο Μισθοδοσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο οποίο θα καταβάλλεται ετησίως από το κράτος, σε αναγνώριση υποχρέωσης που θα απορρέει από κυρωθείσα με νόμο Συμφωνία, η δαπάνη μισθοδοσίας του αριθμού των σήμερα μισθοδοτούμενων κληρικών. Τα σχετικά ποσά δεσμεύονται, υπό τον αυστηρό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κατ' αποκλειστικότητα για τη μισθοδοσία του κλήρου, η οποία θα ενεργείται διά της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής.
  • Όπως έχει, ήδη, νομοθετηθεί, συνιστάται Μητρώο Κληρικών και Λαϊκών Υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο οποίο εγγράφεται το σύνολο όσων μισθοδοτούνται με πόρους του Ταμείου Μισθοδοσίας και υπέρ των οποίων κατοχυρώνονται όλα τα δικαιώματα που σήμερα απολαμβάνουν οι κληρικοί (υπαγωγή στο ενιαίο μισθολόγιο, καταβολή μισθού από την Ενιαία Αρχή Πληρωμής κ.λπ.).
  • Το σημαντικότερο είναι ότι, για πρώτη φορά, όλα τα παραπάνω κατοχυρώνονται με τρόπο που δεν επιτρέπει τη μονομερή ανατροπή τους από την Πολιτεία. Με το υφιστάμενο καθεστώς, τόσο η μισθοδοσία όσο και το υπηρεσιακό καθεστώς και τα δικαιώματα των κληρικών βρίσκονται σε επισφάλεια, καθόσον έχουν παραχωρηθεί με κοινό νόμο, δηλαδή, επαφίενται μονομερώς στη βούληση της Πολιτείας και, ανά πάσα στιγμή, μπορούν να μεταβληθούν προς το δυσμενέστερο με νεότερο νόμο.
  Η ξεχωριστή σημασία του προτεινόμενου σχεδίου έγκειται στο ότι προβλέπει την κύρωση της Συμφωνίας με νόμο, με συνέπεια τα συμφωνηθέντα και κυρωθέντα με νόμο να μην είναι πλέον δυνατόν να τροποποιηθούν στο μέλλον μονομερώς, με νόμο του κράτους. Οποιαδήποτε μεταβολή μόνο με νεότερη τροποποιητική Συμφωνία των δύο μερών θα είναι δυνατή.
  https://www.iefimerida.gr/news/478387/paramenoyn-sto-dimosio-oi-iereis-ypohorise-i-kyvernisi-sti-sygkroysi-tis-me-tin-ekklisia

  Μπράβο στη ρωμιοσύνη. Πρώτη φορά απ' αριστερά σύντροφοι συνέλληνες (sic)!

  https://www.iefimerida.gr/news/478243/vaftisan-tin-nea-kakokairia-hioni-poia-itan-sti-mythologia
  Ποιος Δίας, Ποσειδώνας, Ερμής και Απόλλωνας βρε παρακμιακοί μπουρτζόβλαχοι. Αφού ρωμιοί είστε.

  Πρωτοποριακό: Εβγαλαν έμβρυο από τη μήτρα, το εγχείρησαν και το ξανάβαλαν στη θέση του!
  https://www.iefimerida.gr/news/478315/protoporiako-evgalan-emvryo-apo-ti-mitra-egheirisan-kai-xanavalan-sti-thesi-toy

  Προτείνω να κάνουν κάτι παρόμοιο με τον εγκέφαλο των πιθηκορωμιών. Να τον βγάλουν από το κρανίο των ρωμιών προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες επιδιορθώσεις (ολική διαγραφή του λειτουργικού peOS κ.λπ., ξέρετε τώρα, ας μην γράφω πάλι τα ίδια) και μετά να τον ξαναβάλουν στη θέση του.

  Στο μεταξύ:
  1. Δεν μπορώ
  2. Θα προσπαθήσω
  3. Δεν είναι δίκαιο
  4. Θα κάνω μια χαζή ερώτηση
  5. Με αυτόν τον τρόπο γινόταν πάντα
  6. Θα πάρει μόνο ένα λεπτό
  7. Δεν μου ζητήθηκε να κάνω αυτό
  8. Ναι μεν, αλλά
  9. Μισώ τη δουλειά μου
  10. Δεν φταίω εγώ
  11. Στο είχα πει, είχα δίκιο
  12. Ο,τι θέλεις
  https://www.bovary.gr/health-diary/17758/12-fraseis-poy-den-hrisimopoioyn-pote-oi-exypnoi-anthropoi-akoloythise-paradeigma

 • Ανώνυμος 46876

  12 Φεβ 2019

  Στο μεταξύ:
  Η Ρωσία σχεδιάζει άσκηση δοκιμαστικής αποσύνδεσης της από το παγκόσμιο Ίντερνετ
  http://www.capital.gr/technology/3343109/i-rosia-sxediazei-askisi-dokimastikis-aposundesis-tis-apo-to-pagkosmio-internet

 • Ανώνυμος 46873

  11 Φεβ 2019

  Ελάχιστα μέλη πλέον στις τοπικές του ΣΥΡΙΖΑ
  https://www.iefimerida.gr/news/478092/elahista-meli-pleon-stis-topikes-toy-syriza-i-fotografia-apo-galatsi-poy-egine-viral

  Γερουλάνος: Είμαι πιο κοντά, ιδεολογικά, με τον Ηλιόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ
  https://www.iefimerida.gr/news/478097/geroylanos-eimai-pio-konta-ideologika-me-ton-iliopoylo-toy-syriza

  Δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα!

  Αν κάποιος υποστηρίζει πως άνθρωποι με μισθούς 500 ευρώ μπορούν να συντηρούν ένα ασφαλιστικό που καταβάλλει συντάξεις 700-800 ευρώ είναι είτε ηλίθιος είτε απατεώνας.http://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3342821/i-ellada-epistrefei-sto-miden

  Εμ πέστο έτσι.

 • Ανώνυμος 46867

  9 Φεβ 2019

  "Ατάραχος: Τον διέγραψαν και ο Παπαχριστόπουλος χτενιζόταν στην Βουλή"
  https://www.iefimerida.gr/news/477719/atarahos-ton-diegrapsan-kai-o-papahristopoylos-htenizotan-stin-voyli-eikones

  Αταραξία, το έχει φιλοσοφήσει ο τυπάς.

  "Μόλις τρεις μήνες πέρασαν από τη σύλληψη μέχρι την εκτέλεσή του. Ήταν τόσο μικροκαμωμένος, ώστε τον έβαλαν να καθίσει πάνω σε μια βίβλο στην ηλεκτρική καρέκλα για να μπορέσουν να τον δέσουν!"
  https://www.iefimerida.gr/news/477659/oi-sygklonistikes-istories-10-anthropon-poy-ektelestikan-gia-fonoys-eno-itan-athooi

  Με κεφαλαίο γράφεται η Βίβλος βρε αντίχριστε!
  (Καλό;)

  "To Facebook λογόκρινε τις εικόνες από την έκθεση του Ιταλού καλλιτέχνη Τζουζέπε Βενετσιάνο στη Μάσα της Καράρας. Στην έκθεση παρουσιάζονταν μία σειρά από προκλητικούς πίνακες, μεταξύ των οποίων και η εικόνα ενός Χριστού ΛΟΑΤΚΙ, που φορά ένα 'λεοπάρ' εσώρουχο και που ο ίδιος ο καλλιτέχνης δηλώνει πως «μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ένας Χριστός ομοφυλόφιλος»."
  https://www.iefimerida.gr/news/477272/italia-salos-me-kallitehni-poy-apeikonizei-ton-iisoy-me-leopar-esoroyho-ton-mplokare

  «ο Ιησούς είπε να αγαπάμε τα παιδιά, να είμαστε σαν αυτά, αθώα και αγνά. Μιλούσε στους αποστόλους του, που μάλωναν για την πρωτοκαθεδρία και είπε: “όποιος ταπεινώνεται σαν αυτό το παιδί είναι ο μέγιστος ανάμεσά σας. Πάντα περιβαλλόταν από παιδιά κι εγώ έτσι ανατράφηκα, να είμαι έτσι και να κάνω το ίδιο».
  https://www.iefimerida.gr/news/476779/vinteo-ntokoymento-oi-allokotes-antidraseis-toy-maikl-tzakson-stin-erotisi-einai

  Septicflesh - The Vampire From Nazareth
  https://www.youtube.com/watch?v=-BJqlcNX9dE

  @46866
  Στον κόσμο σου μυγοχάφτη.
  lol
  Λέει ότι το 40% του προσωπικού εμβολιάζεται κατά της γρίπης στη Σκωτία και ζητάνε να αυξηθεί το ποσοστό αυτό.
  Πού θα πάει, θα το φτάσει και η ρωμιοσύνη το 40%, μην βιά-ζεστε βρε αχάριστοι άνθρωποι.

 • Ανώνυμος 46866

  8 Φεβ 2019

  Κάνεις τον ξύπνιο και τον ξερόλα, μοιράζεις (φαντασιακές) φαπούλες και κρεμούλες, αλλά είσαι μπουνταλάς που κοιμάται όρθιος.
  Κάτι χαϊβάνια σαν κι εσένα, γιατρόκαβλοι, εμβολιάζονται για τη γρίπη παγκοσμίως.
  Το προσωπικό υγείας πουθενά δεν εμβολιάζεται - όχι λαλάκες είναι...
  Δες πχ για την M. Βρετανία https://www.bbc.com/news/uk-scotland-42634781 (NHS=National Health Service).
  Εσύ το παρουσιάζεις ως να είναι κάτι το πολύ καλό ο εμβολιασμός για τη (φαντασιακή) επιδημία της γρίπης με τους φαντασιακούς νεκρούς, αλλά το εγχώριο προσωπικό υγείας δεν μπορεί να το αντιληφθεί γιατί είναι ρωμιοί.
  Δεν είναι έτσι ρε φίλε, κάνεις λάθος.
  Δικαίωμά σου και να εμβολιάζεσαι και να παίρνεις μια χούφτα χάπια καθημερινά και να κυλιέσαι σε σπασμένα γυαλιά και να βάζεις αγγούρια από πίσω σου, ό,τι θέλεις. Δικαίωμά σου!
  Σε παρακαλώ μόνο μην μας τα κάνεις τσαρούχια με τις λαλακίες σου και με ύφος εκατό καρδιναλίων μάλιστα. Μια φαντασμένη φούσκα είσαι.

  Χαπιοχάφτης

 • Ανώνυμος 46865

  8 Φεβ 2019

  Για να γελάσουμε όμως λίγο με τους ρωμιούς:

  Εν κρυπτώ και χωρίς προηγούμενη ανακοίνωση, η ΕΡΤ όρισε την Ευγενία Πασχαλίδη, πρώην μις Ελλάς (1992) και πρώην παρουσιάστρια καιρού, ως διευθύντρια ειδήσεων.
  https://www.iefimerida.gr/news/477463/stin-ert-ekanan-dieythyntria-eidiseon-proin-mis-ellas-tin-eygenia-pashalidi-pdf\

  Μπράβο και πάλι μπράβο! Πρώτη φορά απ΄ αριστερά συνέλληνες!

  Ακυβέρνητο «καράβι» η Υγεία: Μόλις το 20% των υγειονομικών εμβολιάζεται για τη γρίπη
  https://www.iefimerida.gr/news/477638/akyvernito-karavi-i-ygeia-molis-20-ton-ygeionomikon-emvoliazetai-gia-ti-gripi-eggrafa

  Μπράβο!

  Υβρεις Ζουρ(λ)άρι κατά Μητσοτάκη: «Μαψυλάκας, ασχετίλας, υποπόδιο των ποδών μου -Θα τον σέρνω στα δικαστήρια»
  https://www.iefimerida.gr/news/477676/yvreis-zoyrari-kata-mitsotaki-mapsylakas-ashetilas-ypopodio-ton-podon-moy-tha-ton-serno

  Η Νοτοπούλου απαντά για τα πεντοχίλιαρα σε συλλόγους και ΜΚΟ -Παραδέχεται ότι δόθηκαν τα χρήματα, αλλά με διαφάνεια (!)
  https://www.iefimerida.gr/news/477650/i-notopoyloy-apanta-gia-ta-pentohiliara-se-syllogoys-kai-mko-paradehetai-oti-dothikan-ta

  Αφορμή τα στοιχεία για την διαχείριση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος, που προκαλούν θλίψη. Εσοδα 27,5 εκ ευρώ, δαπάνες μισθοδοσίας 46,5 εκ ευρώ. Και ποιός πληρώνει την χασούρα; Ο Ελληνας φορολογούμενος.
  https://www.iefimerida.gr/news/477643/o-stefanos-manos-karfonei-ton-spirtzi-poy-dinei-ayxiseis-ston-hreokopimeno-ose

  Σκούπες κλειδωμένες σε ένα... δέντρο και ένα σημείωμα στα κρατητήρια που ενημερώνει ότι προσωρινά είναι... κλειστά. Εικόνες από την Αθήνα του 2019.
  https://www.iefimerida.gr/news/477680/dyo-eikones-apo-tin-ellada-toy-2019-sto-kentro-tis-athinas-eikones

  Μπράβο στη ρωμιοσύνη που μας κάνει και γελάμε!

 • Ανώνυμος 46863

  8 Φεβ 2019

  @46861
  Εννοείς: έλληνες πατριώτες.
  ;)

 • Ανώνυμος 46861

  8 Φεβ 2019

  @46860
  Εντάξει υπάρχουν και λίγοι Βρωμορωμιοί (μιλούν λίγα Αγγλικά και πολύ δύσκολα Ελληνικά, κάνουν κωλοτούμπες, πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν σύνορα στην θάλασσα καθόσον δεν βλέπουν πουθενά μπάρες, αγγαλιάζουν τους αποστάτες που έρχονται και βρίζουν αυτούς που τους εγκαταλείπουν κτλ κτλ αντιδρούν σε αναρτήσεις στις κριτικές, βρίζουν και τις σχολιάζουν και ΨΗΦΙΖΟΥΝ νομοσχέδια και διεθνείς συμφωνίες χωρίς όμως προηγουμένως να τις έχουν καν διαβάσει ), οι υπόλοιποι όμως είναι Έλληνες ;)

 • Ανώνυμος 46860

  8 Φεβ 2019

  Τσίπρας σε τουρκικό κανάλι: Ο παππούς μου είχε γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη -Τα φαγητά μας έμοιαζαν με τα τουρκικά
  https://www.iefimerida.gr/news/477525/tsipras-se-toyrkiko-kanali-o-pappoys-moy-eihe-gennithei-stin-konstantinoypoli-ta-fagita

  Ντάξει, πού είναι το παράξενο.

 • Ανώνυμος 46854

  7 Φεβ 2019

  Για να χαλαρώσουμε λίγο:
  https://www.iefimerida.gr/news/477352/salos-me-avyssaleo-ntekolte-vrazilianas-politikoy-se-orkomosia-eikones
  https://www.youtube.com/watch?v=gTm90hdUWII

  https://www.iefimerida.gr/news/477325/game-thrones-oi-protes-fotografies-tis-8is-sezon-poios-apoysiazei-eikones
  https://www.youtube.com/watch?v=ECewrAld3zw

  http://www.capital.gr/o-petros-lazos-grafei/3342251/den-brexei-suntrofoi
  Ε όχι οι ρωμιοί σε παράλληλο σύμπαν!

  Και για τους αγωνιστές, αντιδραστικούς, επαναστάτες ρωμιούς:
  Τι μέτρα προτείνει το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη γρίπη
  - Όσοι έχουν αρρωστήσει πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι. Το ίδιο ισχύει για παιδιά και δασκάλους/καθηγητές.
  - Αν έχετε γρίπη και σας έρθει φτέρνισμα, η σωστή κίνηση είναι να καλύψετε εγκαίρως το στόμα σας με το μανίκι της μπλούζας σας στο ύψος του αγκώνα και όχι με το χέρι.
  - Τακτικό πλύσιμο/απολύμανση των χεριών σας.
  - Αν ανήκετε στις ομάδες υψηλού κινδύνου ή/και παρουσιάσετε σοβαρά συμπτώματα, πρέπει να πάτε επιτόπου στον γιατρό να σας εξετάσει και να ακολουθήσετε τυχόν αντιική αγωγή, όπως προβλέπεται.
  https://www.iefimerida.gr/news/477350/anisyhia-apo-tin-exaplosi-tis-gripis-stoys-39-oi-nekroi-21-se-mia-evdomada

 • Ανώνυμος 46853

  6 Φεβ 2019

  Από την Ελληνική Wikipedia: ( Τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ δικά μου) Το Facebook είναι μια πλατφόρμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ που ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2004. Οι χρήστες της μπορούν να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ μέσω ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ με τις ΕΠΑΦΕΣ τους και να τους ειδοποιούν όταν ανανεώνουν τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ τους.
  Προφανως χρησιμοποιείσατε το μέσο για λάθος σκοπό με λάθος τροπο και κυριως, κατα την ταπεινή μου πάντα γνώμη, με λάθος στρατιγικους στόχους:

  1. Καταρχήν το target group δεν ξέρω πως το προσεγγίσατε μαρκετιστικά αλλά πάντως η σελίδα δεν δείχνει τίποτε παραπάνω από διαφήμιση copy & post των άρθρων του περιοδικού.

  2. Σχεδιαστικά υπάρχει, κατ εμέ πάντα, προσέγγιση tabloid (εφημερίδα με το μικρό μακρόστενο σχήμα που παρουσιάζει τις ειδήσεις με πολλές εικόνες και με πολλούς εντυπωσιακούς τίτλους). Αν στόχος ήταν να προσελκύσετε το μάτι το πετύχατε προφανως.

  3. Το συγκεκριμένο post "συχρονοι στρατοί κατοχής" δίνει αμέσως ένα σαφές μήνυμα με το χωρισμό - σύγκριση στην ίδια εικόνα μιας "οργανωμένης" πορείας με ένα "αυθόρμητο" συλλαλητήριο. Αν σκεφτούμε την συμμετοχή στο τελευταίο συλλαλητήριο πχ για την Μακεδονία προφανώς είχατε από χέρι το dislike των τουλάχιστον 60.000 κατά την ΕΛΑΣ συμμετοχόντων.

  4. Δεν αντιληθφήκατε τις βασικές διαφορές, κατά την ταπεινή γνώμη ενός κάπως πιο ειδικού αν μου επιτρέπεται να πω, μεταξυ άρθρου "ηλεκτρονικής εφημερίδας" και μέσου "κοινωνικής δικτύωσης" :
  4.1 Οι αναρτήσεις στο Facebook είναι προσωπικής φύσεως . Δεν δημοσιευουμε πρόσωπα τρίτων ειδικά όταν έχουμε κάνει επεξεργασία εικόνας προσθέτοντας την Σερβική μάλλον σημαία. Οι 5 εμφανιζόμενοι θα μπορούσαν να ζητήσουν να αποκλειστείται από το Facebook για δυσφήμιση τους ΞΑΧΤΕ ΤΟ.
  4.2 Οι αναρτήσεις στο Facebook έχουν αυθύπαρχτη επικοινωνιακή αξία και δεν είναι link για να διαβάσουμε ένα άλλο αρθρο. Η ανάρτηση εικόνας συνοδευται ίσως από σχολιασμό του υποβολέα και η χρήση του Facebook σταματά ΕΚΕΙ. Εξού και η λέξη FACE-BOOK (βιβλίο φωτογραφιών αποφοίτησης αμερικανικού κολλεγίου). Σαφώς ΛΑΘΟΣ ΧΡΗΣΗ.
  4.3 Θεωρήσατε ότι το Facebook είναι "πόρτα" για πρόσκληση αναγνωστών. ΛΑΘΟΣ!!!! Στο Facebook ανταλλάσσουμε προσωπικά μυνήματα, Αναζητούμε Γνωστούς (εξού και το FACE) ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. Οι 16,000 χρησιμοποίησαν το μέσο ως προβλέπονταν face it, like it OR dislike it , οι 104 είναι οι "κτυπημένοι", πιθανόν να είναι τακτικοί αναγνώστες σας ή απλά ειλικρινώς περίεργοι που ίσως και να τους κερδίσατε. ίσως και όχι.
  4.4 Τολμώ να πω ότι δεν έχετε ακόμη την ψυχολογία του "ωριμου" ποστερ. Δώσατε μεγάλη συναισθηματική βαρύτητα στο γεγονός ότι δεχτήκατε dislike και ξεκινήσατε μια "ανάλυση" των χρηστών του FACEBOOK αγνοώντας την βασική αρχή ότι το το like / dislike έχει σχεδιαστεί επίτηδες με χαρακτηριστική ευκολία (πχ δεν απαιτεί να διαβάσεις σχόλια του υποβολέα, δεν απαιτεί να υποβάλεις σχόλιο ερμηνευτικό της επιλογής L/DL κτλ κτλ) ακριβώς όπως όταν σε ένα καφενείο κάποιος λέει κάτι και ακούει τα μπράβο ή Οουυυ του κοινού χωρίς να δύναται αλλης παρέμβασης.
  4.5 Από όσα κατάλαβα το Facebook σας είναι ανοικτής ομάδας στο σύνολο του περιεχομένου του. Αυτή η πλουραλιστική επιλογή δείχνει προφανώς θάρρος από εσάς αλλά δεν επιτρέπει στους τυχαίους πλην επώνυμους αναγνώστες να προβούν σε βαθύτερες αναλύσεις που θα εξέθεταν τις απόψεις τους στο ΣΥΝΟΛΟ των χρηστών του FACEBOOK!!! Επομένως σχολιάζουν μόνο οι ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ που στις πλείστες των περιπτώσεων είναι ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ στις απόψεις τους. Προφανώς οι φανατικοί κατά των Πρεσπών είναι συντριπτικά περισσότεροι των φανατικών υπέρ των Πρεσπών. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΔΕΝ προσεγγίσατε στοχευμένο target group, που ούτως ή άλλως δεν είναι σαφές πως το σχεδιάσατε, αλλα ΔΙΕΞΗΓΑΤΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ και το αποτέλεσμα των "ψήφων" απλά είναι άλλη μια επιβεβαίωσης των πρόσφατων δημοσκοπήσεων. " ;p "= tongue out (παλιου τύπου emoji!!!)

  Στον Αντίλογο (φιλικά to do):
  1. Πολλά πολιτικά πρόσωπα ή (αυτοαποκαλούμενες) διασημότητες έχουν Επίσημα Facebook. Θα παρατηρήσετε όμως ότι στα περισσότερα υπάρχει η πρόβλεψη του "ακόλουθου". Οι αναλύσεις απαιτούν μεγαλύτερη προσωπική προσέγιση και μικρότερο ακροατήριο που έχει κάπως προσυμφωνήσει τους όρους μιας πολιτισμένης συζήτησης. Εκεί τα L/DL έχουν προσωπική ευθύνη και συνδιαμορφώνουν την συζήτηση.
  2. Ολες οι εφημερίδες έχουν ανοικτής ομάδας Facebook . Όπως θα παρατηρήσετε όλο το πολιτικό τόξο από την Avgi.gr έως το Stoxos.gr ακολουθούν την "δεοντολογία" της εφημερίδας, ακόμη και το Μακελειο του Χίου!
  3. Αποφύγετε την "επιστημονοσύνη" στην κριτική των χρηστών ανοικτής ομάδας Facebook. Πρακτικά δεν διαφέρει από τα υβριστικά σχόλια ;) = wink eye

  Καλή συνέχεια ;) smile
  Φιλικά https://www.facebook.com/pg/zagalisa.gr/posts/

 • Ανώνυμος 46848

  5 Φεβ 2019

  Εκρηξη του επιτρόπου Υγείας της ΕΕ κατά Πολάκη: Είναι ντροπή, αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία, μηδέν!
  https://www.iefimerida.gr/news/476710/ekrixi-toy-epitropoy-ygeias-tis-ee-kata-polaki-einai-ntropi-aytos-o-typos-den

  Ε όχι και μηδέν!

  Φρενοκομείο μοιάζει πλέον η ελληνική Βουλή καθώς τα κόμματα βρίσκονται μπροστά στο μοναδικό φαινόμενο, η κυβέρνηση να στηρίζεται στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συν 6 «ανεξάρτητους», που όμως δηλώνουν πρόθυμοι η ψήφος τους να προσμετράται- όποιο κι αν είναι το υπό συζήτηση νομοσχέδιο- στις ψήφους της πλειοψηφίας. Και το φαινόμενο είναι μοναδικό, όχι μόνο γιατί για πρώτη φορά η κυβέρνηση στηρίζεται και εξασφαλίζει τη δεδηλωμένη, χάρη στις ψήφους βουλευτών που «αποστάτησαν» από τα κόμματα τους- χωρίς ορισμένοι να έχουν εξηγήσει γιατί και πως αποφάσισαν την αλλαγή στάσης- αλλά και γιατί τουλάχιστον δυο εξ αυτών, τυπικά, παραμένουν σε άλλο κόμμα και σε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα. Τους Ανεξάρτητους Έλληνες, από τους οποίους ούτε έχουν διαγραφεί, ούτε έχουν δηλώσει ότι εγκαταλείπουν. Ο λόγος για τους Κώστα Ζουράρι και Θανάση Παπαχριστόπουλο, που τυπικά παραμένουν στην ΚΟ του Πάνου Καμμένου, έστω κι αν ζητούν πλέον η ψήφος τους να προσμετράται σε εκείνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
  https://www.iefimerida.gr/news/476697/protofanes-skiniko-sti-voyli-me-daneikoys-voyleytes-3-kommata-aimodotoyn-ton-syriza

  Ε όχι και φρενοκομείο!

  Ή ο Κώστας Ζουράρις που έκανε καριέρα ως συνοδοιπόρος και συμπολεμιστής του Μεγάλου Αλεξάνδρου και για μια λέξη, ένα όνομα, ένα ρήμα ή μια περισπωμένη, ήταν έτοιμος να θυσιάσει και μερικά νησιά, τώρα λουφάζει στα πίσω πίσω έδρανα της Βουλής.
  http://www.capital.gr/arthra/3341850/exoun-allaxei-apopsi-i-exoun-polla-xrei-stin-trapeza

  Ε όχι και λουφάζει!

 • Ανώνυμος 46845

  4 Φεβ 2019

  Νοσταλγήσατε την καθιερωμένη αναφορά με τα πεπραγμένα της ρωμιοσύνης που προκαλούν γέλιο;
  Πάμε λοιπόν να γελάσουμε λίγο με τη ρωμιοσύνη!

  "Survivor 3, Δημήτρης Μαργαρίτης: Ο Ελληνας «Ράμπο» με τα τεράστια μπράτσα σαν του Ποπάυ
  Αυτό που προκαλεί εντύπωση μάλιστα είναι πως ο Δημήτρης Μαργαρίτης δεν έχει ως βασικό επάγγελμα το MMA καθώς κάθε πρωί εργάζεται ως δεσμοφύλακας στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού." (!)
  https://www.iefimerida.gr/news/475214/survivor-3-dimitris-margaritis-o-ellinas-rampo-me-ta-terastia-mpratsa-san-toy-popay

  "Απειλούμενο είδος για τα ξενοδοχεία ο... Έλληνας τουρίστας"
  https://www.economistas.gr/oikonomia/6588_apeiloymeno-eidos-gia-ta-xenodoheia-o-ellinas-toyristas

  Σύντομο ανέκδοτο: ρωμιός τουρίστας!

  1:47 >>"Εγώ τον κύριο Λεβέντη τον ξέρω πάνω από 20 χρόνια."
  https://www.youtube.com/watch?v=YXGERNqQPuc

  «Ο Τσίπρας να μιλήσει με την κυρία, η οποία είναι η Νο 151 βουλευτής που στηρίζει την Κυβέρνηση του, με αυτόν να κάνει ντιμπέιτ», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι η κ. Μεγαλοοικονόμου του ζητούσε να την κάνει αντιπρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων και να τις διαθέσει θέσεις μετακλητών υπαλλήλων, προκειμένου να διορίσει την κόρη της, με τον Πρόεδρο του κόμματος να της απαντά αρνητικά. «Δεν την ήξερα την κυρία πριν την βάλω στις λίστες. Ήρθε με μια εικόνα της Παναγίας στα χέρια, 15 ημέρες πριν κλείσουν τα ψηφοδέλτια κι έτσι μπήκε στις λίστες» είπε ο Βασίλης Λεβέντης, προσθέτοντας ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάει την υπόθεση στον Εισαγγελέα, η πρώην βουλευτής του κόμματος του.
  https://www.iefimerida.gr/news/476473/leventis-gia-megalooikonomoy-efyge-epeidi-den-diorisa-tin-kori-tis

  Ο Λεβέντης εδώ έχει δίκιο. Όπως έχει δίκιο και στα όσα έχει πει για τις συντάξεις (κατάργηση πολλαπλών και πλαφόν στα 1.500), τις μειώσεις των μισθών των αιρετών στο μισό κ.λπ.
  Αλλά: έχει κάνει και λάθη. Έφτιαξε ένα αρκετά προσωποπαγές κόμμα, πνίγοντας τους υπόλοιπους. Δεν έκανε εξαρχής αντιπρόεδρο τον Πέρρο, που ήταν και ο μόνος που δεν μάσαγε τα λόγια του. Δεν επέλεξε σωστά τους συνεργάτες και βουλευτές του, βάζοντας παράλληλα στο κόμμα τον γιο του που δεν ήταν πολιτικός. Έδωσε μια υπόσχεση που κανείς αρχηγός κόμματος δεν θα μπορούσε να κρατήσει, να αλλάζουν οι βουλευτές κάθε 6 μήνες. Χαζή και αφελής επιλογή λόγω έλλειψης εμπειρίας. Τέλος δεν έκανε διορισμούς και χάρες. Ο ίδιος έχει πει από πέρισυ ότι τον πιέζουν για διορισμούς, αλλά έχει κάνει ελάχιστους, αυτό είναι κάτι που στη ρωμιοσύνη ισοδυναμεί με την πολιτική σου ταφόπλακα.

  Το Παγκόσμιο Νομισματικό Ταμείο προβλέπει πληθωρισμό 10.000.000% για το 2019 για τη Βενεζουέλα.
  https://economictimes.indiatimes.com/news/international/business/imf-sees-venezuela-inflation-at-10-million-per-cent-in-2019/articleshow/66139421.cms

  Εμπρός στο δρόμο που χάραξε το Καράκας! Έχει ακόμη πολύ δρόμο η Ελλαδίτσα, κάντε λίγη υπομονή.

  Πάμε σε οικονομικά νέα για τους αναλφάβητους στα οικονομικά ρωμιούς:

  "Είναι ένας σκληρός κόσμος εκεί έξω και οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι τώρα ανταγωνίζονται παγκοσμίως για τις θέσεις εργασίας", προσθέτει ο Kirsner. "Στον σημερινό κόσμο, μπορείτε να προσλάβετε ανθρώπους στην Ινδία και την Κίνα για να εργάζονται εξ αποστάσεως για εσάς με πολύ χαμηλότερο ωρομίσθιο". Το συμπέρασμα είναι λοιπόν πως η αύξηση του ωρομισθίου, βάσει νομοθεσίας, ενώ η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε άνοδο, στο μέλλον θα πληγώσει όσους υποτίθεται ότι σκοπεύει να ωφελήσει.
  http://www.capital.gr/forbes/3341635/otan-i-epomeni-ufesi-xtupisei-tha-doume-tin-asximi-pleura-tis-auxisis-sto-oromisthio

  "Και οι δύο χώρες έχουν σοβαρούς λόγους να θέλουν να βρουν μια διέξοδο στο εμπορικό αδιέξοδο", λέει ο Yastine. "Αλλά δίνω το πλεονέκτημα στην αμερικανική πλευρά, παρά τις λανθασμένες στρατηγικές του Trump. Αν και η Κίνα επιδιώκει να μεταμορφώσει την οικονομία της σε μια οικονομία που θα βασίζεται στην κατανάλωση, όπως οι ΗΠΑ, δεν έχει φτάσει ακόμη σε αυτό το επίπεδο".
  http://www.capital.gr/forbes/3341642/emporikos-polemos-i-ameriki-na-epitrepsei-stin-kina-na-pesei

  Για όσους είναι ντιπ ζώα στα οικονομικά η Κίνα είναι εξαγωγική οικονομία, όπως και αρκετά άλλα κράτη.
  Όμως το επόμενο στάδιο είναι η καταναλωτική οικονομία, αν και εφόσον φυσικά συνεχίσει με την κεκτημένη ταχύτητα.
  Στα πλαίσια της παγκοσμιοποιημένης ελεύθερης οικονομίας που ακολουθά τις τεχνολογικές εξελίξεις (π.χ. δικτύωση, μεταφορές κ.λπ.) υπάρχουν πολλές και απρόβλεπτες συνέπειες, εξελίξεις και αλλαγές. Π.χ. σήμερα κάποιος μπορεί να στήσει μια εταιρία και μέσω διαδικτύου να εισάγει από σχεδόν οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού τις πρώτες ύλες που θέλει στην τιμή που θέλει. Αυτό το επιτρέπουν οι τεχνολογικές εξελίξεις στη δικτύωση και στις φθηνές μεταφορές, κάτι αδύνατον στο παρελθόν:
  https://www.iefimerida.gr/news/476513/thirio-eftase-ston-peiraia-poio-einai-megalytero-ploio-metaforas-emporeymatokivotion

  Για να επεκταθούμε λίγο:

  "Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι έρευνες οι πλούσιοι δεν έχουν την ανάγκη πλέον να δείχνουν την οικονομική τους κατάσταση μέσω υλικών πραγμάτων, αλλά δίνουν έμφαση στην υγεία και την εκπαίδευσή τους. Η εμφάνιση του πλούτου δεν ισοδυναμεί πλέον με πολυτελή αυτοκίνητα, ακριβές τσάντες και...φιγούρα. Αλλά έχοντας καλή φυσική κατάσταση και ανώτερο μορφωτικό επίπεδο. "
  https://www.bovary.gr/health-diary/17590/terma-i-figoyra-oi-ploysioi-anthropoi-ependyoyn-perissotero-stin-ekpaideysi-kai

  Σε τι ξοδεύουν τα χρήματά τους οι πραγματικά ευτυχισμένοι άνθρωποι.
  https://www.bovary.gr/health-diary/12007/se-ti-xodeyoyn-ta-hrimata-toys-oi-pragmatika-eytyhismenoi-anthropoi

  Και φυσικά το μουσικό διάλειμμα, Coldplay - White Shadows with lyrics:
  https://www.youtube.com/watch?v=qEbvC4QPM-A

 • Ανώνυμος 46842

  2 Φεβ 2019

  Ε όχι και ύβρις να αποκαλώ τον Bielidopoulos σκυλίτσα, Κόκαλα του πετάω και κουνάει την ουρά του το χρυσό μου.

 • Ελεύθερη Έρευνα

  2 Φεβ 2019

  Αφαιρέθηκαν υβριστικά σχόλια

 • Ανώνυμος 46839

  2 Φεβ 2019

  lol
  Πεθερά, ξεπεθερά οι φαπούλες θα πέφτουν.

  Στο μεταξύ:

  «Μου είπαν: "αν συνεχίσεις έτσι στην ζωή σου, θα πεθάνεις". Είχα μια συνάντηση με τον Χριστό ύστερα από 18 καϊπιρίνιας και 14 μακριά ποτήρια μπύρας».
  Βέβαια, στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο πως συμπεριφέρονται σήμερα οι παίκτες, όντας ιδιαίτερα επικριτικός.
  «Στις μέρες μας, όλοι νοιαζόμαστε για τις selfies, τα μαλλιά και όλα αυτά τα πράγματα. Η ομάδα της Βραζιλίας χρειάζεται περισσότερη θέληση. Βλέπεις παίκτες να μην θέλουν να παίξουν στο Copa America. Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό».
  http://www.gazzetta.gr/football/article/955129/sisinio-eida-ton-hristo-apo-alkool-moy-eipan-oti-tha-pethano

  Επί της ευκαιρίας πάμε αποσπάσματα από το tao te ching:

  Οι υπερβολικές τιμές στους ήρωες, κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν αδύναμοι.
  Οι υπερβολικές τιμές στα πλούτη, κάνει τους ανθρώπους να γίνονται κλέφτες.
  Μην επιδεικνύεις ό,τι ποθούν οι άνθρωποι και οι καρδιές τους δεν θα σκανδαλίζονται.
  Γι’αυτό, ο σοφός κυβερνά αδειάζοντας τις καρδιές των ανθρώπων και γεμίζοντας τις κοιλιές τους.
  Μειώνοντας τη φιλοδοξία τους και δυναμώνοντας την αποφασιστικότητά τους (σ.σ: η θέληση που λέει ο Σισίνιο).
  Βοηθά τους ανθρώπους να ξεχάσουν όσα νομίζουν ότι ξέρουν και όσα επιθυμούν.
  Και μπερδεύει όσους νομίζουν ότι ξέρουν πολλά.
  Εξασκώντας την αβίαστη πράξη, διατηρεί τη φυσική τάξη. (3)

  Έχω τρεις μεγάλους θησαυρούς που φυλάω: την αγάπη, την αυτάρκεια και την ταπεινότητα.
  Μόνο όσοι αγαπούν μπορούν να είναι θαρραλέοι.
  Μόνο όσοι είναι αυτάρκεις μπορούν να είναι γενναιόδωροι.
  Μόνο όσοι είναι ταπεινοί μπορούν να ηγηθούν.
  Σήμερα, όμως, οι άνθρωποι:
  Θέλουν να είναι θαρραλέοι χωρίς να αγαπούν.
  Θέλουν να είναι γενναιόδωροι χωρίς να είναι αυτάρκεις.
  Θέλουν να είναι πρώτοι χωρίς να είναι ταπεινοί. (67)

  Οι στρατιωτικοί λένε:
  «Δεν θα κάνω βιαστικά την πρώτη κίνηση, αλλά θα εξετάσω πρώτα την κατάσταση.
  Μπορεί να είναι καλύτερο να υποχωρήσω ένα μέτρο, παρά να κερδίσω έναν πόντο».
  Δεν υπάρχει μεγαλύτερη συμφορά από την υποτίμηση του αντιπάλου.
  Όταν σκέφτομαι ότι ο αντίπαλος είναι ένα τέρας, καταστρέφω μέσα μου τους τρεις θησαυρούς.
  Και γίνομαι εχθρός του εαυτού μου.
  Όταν δύο μεγάλες δυνάμεις συναντώνται στη μάχη, κερδίζει πάντα αυτή που ξέρει πώς να υποχωρεί. (69)

  Και το μουσικό διάλειμμα:
  https://www.youtube.com/watch?v=hzSwPXiPJuE

 • Ανώνυμος 46837

  2 Φεβ 2019

  Ωραία, μετά τις φαπούλες, τώρα το πρόβλημα είναι ότι είναι άσχετα με το άρθρο.
  Κοιτάξου στον καθρέπτη ννα δεις το πρόβλημα.

 • Ανώνυμος 46835

  2 Φεβ 2019

  Κάθομαι σαν μακάκας και γράφω κατεβατά στον καραγκιοζάκο.
  Αφού οι ρωμιοί δεν παίρνουν από λόγια, για αυτό βάζω και καμία ταινία μερικές φορές, για να πάρουν καμία υποψία. Όπως η Middle Men (2009).
  Η τεχνολογία έχει και τα αρνητικά της. Δεν θα μπορούσε εξάλλου να έχει μόνο θετικά, όπως βλακωδώς πιστεύουν κάποιοι αμπελοφιλόσοφοι, που προσπαθούν να κρατηθούν από κάπου για να νιώσουν σιγουριά. Η φοβία και η ανασφάλεια είναι ψυχολογικού τύπου πρόβλημα, αλλά πού να ξέρουν. Το μόνο σταθερό στο σύμπαν είναι ότι τίποτε δεν μένει σταθερό. Ως εκ τούτου η λύτρωση από την παροδικότητα είναι ότι η παροδικότητα είναι η λύτρωση.
  Φάε την κρεμούλα σου, φάε δύο κρεμούλες, φάε όσες κρεμούλες θες.
  Είναι εύκολες, γρήγορες, οικονομικές και βοηθάνε να χωνευτούν οι φαπούλες.

  "Η άποψη της στήλης ήταν η ίδια, οι αγορές λύνουν περισσότερα προβλήματα απ’ όσα δημιουργούν ενώ ο κεντρικός κρατικός σχεδιασμός συνήθως δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ όσα λύνει…"
  http://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3341223/auti-i-krisi-einai-i-bathuteri

  Αυτό που λέει εδώ ο Στούπας για παράδειγμα, είναι ότι και οι δύο προσεγγίσεις στην οικονομία (ελεύθερη οικονομία - κρατισμός) έχουν αρνητικά και δημιουργούν προβλήματα.
  Σημειώνει δε ότι κατά την άποψή του η πρώτη προσέγγιση δημιουργεί εντέλει λιγότερα προβλήματα σε σχέσημε τη δεύτερη.
  Εκτός αν αν αναπτυχθεί στο μέλλον κάποια άλλη πρακτική προσέγγιση που να υπερτερεί (πάντα σε σχέση, όχι δηλαδή απόλυτα) από τις άλλες δύο.

  Στο μεταξύ:
  https://www.iefimerida.gr/news/475936/spania-foto-i-aliki-voygioyklaki-toples-stin-paralia-eikona
  Ωραία περούκα.

  Και μια γεύση από Σικάγο:
  https://www.iefimerida.gr/news/475989/i-zoi-stis-ipa-stoys-55-makaronia-mallia-nero-pagonoyn-ston-aera-eikones-vinteo

  Και για να πάρουμε μια γεύση για το τί εστί εμπορικός πόλεμος:

  "Επί δεκαετίες οι κυβερνήσεις στη Βενεζουέλα στηρίζονταν κατά 90% στις εξαγωγές πετρελαίου. Με τις αμερικανικές κυρώσεις μπαίνει τέλος στη βροχή δολαρίων. Η εξασφάλιση συναλλαγμάτος στη χώρα γίνεται πιο δύσκολη. Για την κυβέρνηση στο Καράκας η εξίσωση ήταν απλή. Το αργό πετρέλαιο έφευγε με καράβια προς τις ΗΠΑ. Εκεί το παρελάμβανε η Citgo. Η θυγατρική της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA το διύλιζε σε δικά του διυλιστήρια και το μεταπωλούσε ως βενζίνη στα πρατήρια βενζίνης Citgo. Τα έσοδα σε δολάρια πήγαιναν στο Καράκας. Ακόμη και όταν το 1999 με την ανάληψη της εξουσίας στη Βενεζουέλα από τον Ούγκο Τσάβες οι σχέσεις με τις ΗΠΑ ήταν στα πρόθυρα πολέμου, η Citgo συνέχιζε τις δουλειές της και στο Καράκας έβρεχε δολάρια. Τώρα ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε την ανατροπή. Τα έσοδα από το πετρέλαιο δεν πηγαίνουν στη Βενεζουέλα, παρά σε ένα δεσμευμένο λογαριασμό. Πρόσβαση έχει μόνο ο Χουάν Γκουαϊντό."
  https://www.dw.com/el/πετρέλαιο-η-τελευταία-ελπίδα-του-μαδούρο/a-47315313

  Ερώτηση: Γιατί η Βενεζουέλα χρειάζεται χρειάζεται συνάλλαγμα σε δολάρια;
  Απάντηση: Διότι με δολάρια στην τσέπη μπορεί να κάνει εισαγωγές από το εξωτερικό και να αποπληρώνει τα ξένα δάνεια. Η Βενεζουέλα, όπως και ένα σωρό άλλες χώρες, δεν έχει σκληρό νόμισμα που να γίνεται απόδεκτό από τις άλλες χώρες ως μέσο πληρωμής. Το πέσος δεν είναι σκληρό νόμισμα και οι περισσότερες, αν όχι όλες, χώρες δεν το δέχονται σαν αντίτιμο για τις υπηρεσίες τους. Απαιτείται κάποιο νόμισμα παγκόσμιας (κοινής) εμπιστοσύνης. Και για την λατινική Αμερική ο ρόλος αυτός ανήκει στο δολάριο. Στο πεδίο της διεθνής οικονομίας η Βενεζουέλα προσπαθεί να παρακάμψει το πρόβλημα μερικώς πουλώντας πετρέλαιο, κάτι σαν (ημι)ανταλλαγή αγαθών, σε χώρες όπως Κίνα, Ρωσία, Τουρκία, Ιράν. Και όπως αναφέρεται στο τέλος του άρθρου, επενδυτές αγοράζουν μετοχές της κρατικής εταιρίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, διότι προβλέπουν αλλαγή εξουσίας.

  "Ο αντιπραγματισμός ή ανταλλακτική οικονομία ή ανταλλακτικό εμπόριο σύμφωνα με την οικονομολογία ορίζεται η οικονομία εκείνη εντός της οποίας λαμβάνει χώρα η ανταλλαγή αγαθών (υλικών και άυλων) μεταξύ των οικονομικών μονάδων χωρίς τη διαμεσολάβηση του χρήματος. Για παράδειγμα, 10 πορτοκάλια ανταλλάσσονται με 5 μήλα. Οπότε η σχετική τιμή των πορτοκαλιών ανά μήλο είναι 2/1 (ή 10/5). Άρα, για να αποκτήσουμε 1 μήλο χρειάζεται να δώσουμε 2 πορτοκάλια.
  Ιστορικά πολλές προκαπιταλιστικές οικονομίες στηριζόντουσαν στην ανταλλαγή αγαθών. Η συνεχιζόμενη εξειδίκευση των οικονομικών υποκειμένων όμως οδηγούσε σε όλο και μεγαλύτερη ανάγκη για εμπόριο. Αυτό σε συνδυασμό με τη μη διαιρετότητα πολλών προϊόντων οδήγησε στην ανάγκη για ένα ευέλικτο, διαιρετό, καθολικά αποδεκτό μέσο ανταλλαγής, το χρήμα."
  https://el.wikipedia.org/wiki/Αντιπραγματισμός
  (Και λίγη γνώση για τους οικονομικά αναλφάβητους, αλλά αστέρια στην αμπελοφιλοσοφία, διανόηση των Εξαρχείων, ρωμιούς.)

 • Ανώνυμος 46834

  1 Φεβ 2019

  Ξανά τρίχες από ρωμιομπουρδολόγους.
  Πάμε τραγουδάκι αναλόγου του επιπέδου 46832:
  https://www.youtube.com/watch?v=RcuY9CtYPKs

 • Ανώνυμος 46832

  1 Φεβ 2019

  @46831
  Φαντασιώνεσαι ως συνήθως, αμπελοφιλόσοφος γαρ.
  Η πολύ πάλη μεταξύ υλισμού και ιδεαλισμού σου έχει κάψει τα εγκεφαλικά κύτταρα (δεν πειράζει, για φαπούλες καλός είσαι).
  Αυτά που έγραψα είναι το προφανές, δεν είναι κάτι κρυφό, μυστικό ή άπιαστο.
  Αν ξοδεύεις χρόνο για να φτιάχνεις συσκευές που θα σε γλιτώνουν χρόνο, είναι σαν να κάνεις μια τρύπα στο νερό.
  Διότι πάλι βρίσκεσαι εκεί που ήσουν. Αυτό είναι κάτι προφανές, μια υπενθύμιση, δεν είναι ούτε υπέρ ούτε κατά της τεχνολογίας.
  Είναι η πραγματικότητα χωρίς παρωπίδες. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα.
  Το αδιαχώριστο αμάγαλμα της φυσικής πραγματικότητας με την ανθρώπινη ψυχολογία.
  Γνωρίζοντας την πραγματικότητα, παίρνεις τις αποφάσεις σου, γνωρίζοντας και τις αντίστοιχες συνέπειες.
  Διότι σε ένα συμπληρωματικό σύμπαν, ό,τι απόφαση και να πάρεις, θα πληρώσεις κάποιο τίμημα.
  Και αυτό ισχύει διότι το σύμπαν κάθε άλλο παρά ντετερμινιστικό είναι.
  Οι αλλαγές υφίστανται ως συμπληρωματικότητα. Σύμφωνα πάντως με τους συντάκτες του tao te ching.

  (Το tao te ching είναι γραμμένο στο στυλ των κοάν και χαικού του ζεν, προσπαθεί δηλαδή μέσω "εικόνων" να επηρεάσει τον τρόπο αντίληψης της πραγματικότητας του αναγνώστη (όποιος και αν είναι αυτός), με απώτερο στόχο τον φυσικό νου. Στο ζεν αυτό είναι ξεκάθαρο και το αναφέρει ο A.Watts πολλές φορές στο βιβλίο του "Ο δρόμος του ζεν". Σημειωτέον ότι ο γράφων έχει διαβάσει το πιο γνωστό βιβλίο για το ζεν στη Δύση, το "Zen Flesh, Zen Bones", αλλά δεν φτάνει το tao te ching, το οποίο θεωρείται εξάλλου μοναδικό σε ολόκληρη την κινέζικη βιβλιογραφία (έτσι τουλάχιστον αναφέρει ο Ρώσσης στην εισαγωγή της μετάφρασής του), δηλαδή δεν υπάρχει κάτι στο επίπεδό του τουλάχιστον στα κινέζικα. Βέβαια αυτό είναι προσωπική μου άποψη, ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του. Όπως και να έχει δεν έχουμε να κάνουμε ούτε με θρησκεία, ούτε με φιλοσοφία με την αυστηρή έννοια που έχει αυτή λάβει στη Δύση (και που είναι καθαρά θεωρητική και μεγαλοιδεατική). Σκοπός πάντως αυτών των ανατολικών φιλοσοφιών ή ιδεολογιών ή πέστε τες αλλιώς είναι ο φυσικός νους, όχι κάποιου είδους αγιότητα, όπως ο άγιος του χριστιανισμού που έχει αποχωριστεί από τα εγκόσμια και επικοινωνεί μόνο με το θείο). Και φυσικά δεν υπάρχει ανταμοιβή και βραβείο για τον φυσικό νου, δηλαδή την φυσική, μη-βεβιασμένη, αντίδραση.

  Και μουσικό διάλειμμα για τους ρωμιούς τω πνεύματι: Ludovico Einaudi - Ritornare.
  https://www.youtube.com/watch?v=ehKmmYntcbk

  Επί της ευκαιρίας, ας δούμε μερικά αποσπάσματα από το tao te ching, μπας και ξεβρωμέσει η ιδεόσφαιρα από την υλιστικο-ιδεαλιστική νίλα:

  Όταν κάτι έχει ριζώσει, μεγαλώνει εύκολα.
  Όταν κάτι είναι πρόσφατο, εύκολα διορθώνεται.
  Ό,τι είναι εύθραυστο, εύκολα σπάει.
  Ό,τι είναι μικρό, εύκολα σκορπίζεται.
  Γι’αυτό, πρόλαβε τους κινδύνους πριν εμφανιστούν.
  Βάλε σε τάξη τα πράγματα, πριν δημιουργηθεί το πρόβλημα.
  Το τεράστιο δέντρο φυτρώνει από ένα τόσο δα κλαράκι.
  Ο πανύψηλος πύργος δεν ήταν παρά ένα χωμάτινο λοφάκι.
  Το πιο μακρύ ταξίδι ξεκίνησε από ένα μικρό βήμα.
  Αν ορμήσεις να αρπάξεις κάτι, θα το χάσεις μέσα από τα χέρια σου.
  Αν πιέσεις τα πράγματα να ολοκληρωθούν πριν την ώρα τους,
  θα καταστρέψεις αυτό που ήταν σχεδόν έτοιμο.
  Γι’αυτό, ο σοφός δρα αβίαστα, αφήνοντας τα πράγματα να ωριμάσουν από μόνα τους.
  Παραμένει εξίσου ήρεμος στο τέλος όσο και στην αρχή.
  Επειδή δεν έχει τίποτε, δεν έχει και τίποτε να χάσει.
  Το μόνο που επιθυμεί, είναι να μην επιθυμεί.
  Η μόνη γνώση που χρειάζεται είναι η γνώση της άγνοιας.
  Απλά υπενθυμίζει στους ανθρώπους την πραγματική τους φύση.
  Δε νοιάζεται για τίποτε πέρα από το τάο.
  Γι’αυτό και νοιάζεται για όλα τα πλάσματα. (64)

  "Η περίφημη συνομιλία του Μποντιντάρμα (σ.σ. ιδρυτής του βουδισμού ζεν) με τον αυτοκράτορα Βου του Λιανγκ αποδίδει χαρακτηριστικά τη νοοτροπία και την αντίληψη του μεγάλου σοφού. Ο αυτοκράτορας πιστεύοντας ότι ο βουδισμός είναι μια σταδιακή συγκέντρωση ανταμοιβών που προέρχονται από τις καλές πράξεις, με αποτέλεσμα να παράγουν καλύτερες επόμενες ζωές και τελικά να ανοίξουν την πύλη της νιρβάνα, περιέγραψε περήφανος στον Μποντιντάρμα τα όσα είχε κάνει στο βασίλειό του για τη διάδοση του βουδισμού και ρώτησε τον σοφό ποια θα ήταν η τελική ανταμοιβή του. Και ο Μποντιντάρμα του απάντησε: Δεν πρόκειται να πάρεις καμία ανταμοιβή! Ο αυτοκράτορας ταράχτηκε και τον ξαναρώτησε: Μα τότε, ποια είναι η πρώτη αρχή της ιερής διδασκαλίας; Ο Μποντιντάρμα του απάντησε: Είναι κενή. Δεν υπάρχει τίποτα το ιερό. Και τότε ο αγανακτισμένος αυτοκράτορας φώναξε: Μα τότε, ποιος είσαι εσύ που παρουσιάστηκες μπροστά μας; Και ο Μποντιντάρμα είπε: Δεν ξέρω."
  (Ο δρόμος το Ζεν, Alan Watts, εκδόσεις Ωρόρα, 1988, σελίδες 122-123)

  >>0:28
  -Is this a god?
  -No god. That is the Buddha.
  -Who is the Buddha?
  - :-D
  https://www.youtube.com/watch?v=xHZLhPbxitw

 • Ανώνυμος 46831

  1 Φεβ 2019

  Βλέποντας από την άλλη πλευρά: λες μακακίες. Ή δέχεσαι την τεχνολογική ανάπτυξη ή την απορρίπτεις• αφού την δέχεσαι το ταό τε τσινγκ σου λέει μακακίες.

 • Ανώνυμος 46830

  1 Φεβ 2019

  @46829
  Δες όμως και την άλλη πλευρά: μαζί με τις μπούρδες πέφτουν και οι φαπούλες.
  ;)

 • Ανώνυμος 46829

  1 Φεβ 2019

  Άμα όλοι ακολουθούσαν το ταό τε τσινγκ δεν θα υπήρχαν υπολογιστές να διαβάζουμε την μπούρδα του καθενός:)

 • Ανώνυμος 46828

  1 Φεβ 2019

  @46826
  Ε, φάε και μια κρεμούλα.

 • Ανώνυμος 46826

  1 Φεβ 2019

  Αν και αρχικά τα προσπέρασα διότι φαντάζομουν το περιεχόμενό τους , στα σχόλια αναφέρομαι , εν τέλει και λόγω περιέργειας τα διάβασα.
  Ακόμα γελάω ......
  Καλό βράδυ.

 • Ανώνυμος 46825

  31 Ιαν 2019


  Καλό βράδυ, μου κάνει εντύπωση που σας εκπλήσσουν τα ευρήματα. έχουν γίνει πολλά σχετικά πειράματα.
  Πριν διαβάσω σχετικά με τα πειράματα πίστευα ότι αν βάζαμε κριτήρια - κόφτες που αφορούν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι θα βελτιώναμε το αποτέλεσμα. Τα πειράματα έδειξαν εντελώς το αντίθετο. Τα αποτελέσματα θα ήταν περίπου τα ίδια ανεξαρτήτως που μορφωτικού - οικονομικού και κοινωνικού επιπέδου των εκλογέων.
  Δεν είναι οι πολιτικοί που βρωμάνε, είναι οι ψηφοφόροι ! Τζόρτζ Κάρλιν, Αμερικανός κωμικός.

 • Ανώνυμος 46824

  31 Ιαν 2019

  Ο νεοέλληνας βαριέται να διαβάσει. Αυτό είναι γνωστό. Τώρα αν λάβει κάποιος υπόψιν του ότι επισκέπτεται με τις ώρες διάφορες ιστοσελίδες, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα. Αλλωστε έχω την εντύπωση, ότι οι περισσότεροι χρήστες του διαδυκτίου δεν το χρησιμοποιούν για να ενημερωθούν, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, για να έχουν μια όσο το δυνατόν καλλίτερη εικόνα του κόσμου. Ο χρήστης, από την μία στοχεύει να περάσει την ώρα του και από την άλλη να εκτονώσει με τις αντιδράσεις και τα σχόλια του τον ψυχικό του κόσμο.
  Ο Ρωμιός μπορεί να εθελοτυφλεί στην καθημερινή του ζωή και να επιδίδεται στον στρουθοκαμηλισμό, αλλά υποσυνείδητα έχει γνώση της θλιβερής κατάστασης που βρίσκεται. Υποσυνείδητα γνωρίζει ότι αυτά για τα οποία παριστάνει τον υπερήφανο, είναι αυτά που εθύνονται για την κατάντια του. Ανίκανος να επισημάνει συνειδητά τις πραγματικές αιτίες που τον έφεραν εδώ που βρίσκεται ( και λόγω πνευματικής τεμπελιάς) και καθώς δεν μπορεί να φανταστεί κάποια διόξοδο νιώθει οργισμένος, ταπεινωμένος και εξαπατημένος. Και εκφράζει αυτά τα συναισθήματα με ύβρεις, προσβολές, συνομωσιολογίες και εθνικισμό. Με άλλα λόγια, χρησιμοποιεί έννοιες που "μετράνε". Οπως "πατρίδα", "έθνος", "προδοσία" "Ορθοδοξία", "ιστορία του έθνους" με μοναδικό σκοπό να αποκρύψει από τον ίδιο και τουςάλλους, τον βαθιά διατεραγμένο ψυχισμό του και την έλλειψη ελπίδας για το μέλλον. Υπάρχει και κάτι άλλο, γύρω απ' αυτό. Η μεταφορά των ευθυνών του, σε κάποιους άλλους. Στους προδότες της πατρίδας, στους πουλημένους στον Σόρο, στους άλλους λαούς που είναι χωρίς ιστορία και εποφθαλμιούν τον πολιτισμό μας κλπ. Αν οι άλλοι ευθύνονται, για ποιο λόγο θα πρέπει να αναλάβει ευθύνες που δεν του ανήκουν;
  Συνεπώς, δεν χρειάζεται να μπει στον κόπο να διαβάσει κάποιο άρθρο. Ο εχθρός είναι εδώ και ο Ρωμιός τον γνωρίζει (δηλαδή, τον έχει επινοήσει) και δεν έχει παρά να τον καταγγείλει. Οσο ποιο χυδαία το κάνει, τόσο περισσότερο είναι πατριώτης.
  Καλός ο διάλογος, δεν λέω το αντίθετο. Αλλά, ο σημερινός κάτοικος αυτής της χώρας, έχει πρωτίστως ανάγκη να συζητήσει με τον εαυτό του. Εχει ανάγκη από αυτογνωσία.

 • Ανώνυμος 46823

  31 Ιαν 2019

  Δεν με εκπλήσσει κάτι από όσα αναφέρει το άρθρο.
  Είναι γνωστό ότι οι ρωμιοί δεν τα πάνε καλά με την "κατανόηση κειμένου" και με τη "σύνταξη επιχειρημάτων".
  Εξού και οπότε κάποιοι επιχείρησαν να γράψουν κάποιο μακροσκελές σχόλιο στο παρελθόν στο site, συνήθως έπεφτε φάπα. ;)

  Αλλά: είναι γνωστό ότι πολλοί σχολιαστές των social media σχολιάζουν με βάση τον τίτλο και μόνο ενός κειμένου.
  Αυτό αν δεν απατώμαι συμβαίνει παντού στον κόσμο.
  Είπαμε, το 99% της πνευματικής παραγωγής της ανθρωπότητας είναι σκουπίδια.
  Έτσι λοιπόν, ένα κείμενο με τίτλο "ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΚΑΤΟΧΗΣ - Τα συλλαλητήρια ως μέσο χειραγώγησης των μαζών από τις Μεγάλες Δυνάμεις" ανέβηκε στο facebook την περίοδο του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία. Αναμενόμενο είναι πολλοί να σχολιάσουν με βάση τον τίτλο και την φωτογραφία που παραπέμπουν στο ότι το άρθρο θα κατηγορεί και υποβιβάζει το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

  Ας πάρουμε μια γεύση από στατιστική. Σε ένα άρθρο αναρτημένο κάπου στο διαδίκτυο, αν 10.000 άτομα κάνουν κλικ πάνω του, ένα ποσοστό θα σταματήσει εκεί, διαβάζοντας μόνο τον τίτλο και βλέπωντας καμία φωτογραφία, ένα πολύ μικρότερο ποσοστό θα διαβάσει τμήμα του άρθρου ή θα δει μόνο τις φωτογραφίες, ένα ακόμα μικρότερο θα διαβάσει προσεκτικά όλο το άρθρο, ένα ακόμα μικρότερο ποσοστό θα το διαβάσει προσεκτικά δύο φορές και ένα μικρό επίσης ποσοστό θα διαβάσει τα σχόλια, ή μόνο το πρώτο σχόλιο που εμφανίζεται ή θα σχολιάσει το άρθρο.

  Στην προκειμένη περίπτωση 16.000 άτομα είδαν μόνο τίτλο και τη φωτογραφία υποθέτω στο facebook. Από δε τους 104 που έκαναν κλικ στον σύνδεσμο, ίσως μόνο το 1-5% να έκανε τον κόπο να το διαβάσει ολόκληρο. Οι υπόλοιποι είτε διάβασαν την πρώτη παράγραφο, είτε το μισό και άλλαξαν tab στον browser τους, είτε κάτι άλλο.
  Συνυπολογίστε ότι όσοι περνάνε πολύ ώρα στα social media παγκοσμίως, γράφουν πολλά σχόλια σε πολλές αναρτήσεις με αστραπιαίο ρυθμό. Εξυπακούεται ότι είναι πρακτικά αδύνατο να διαβάσουν όλα όσα σχολιάζουν. Στην πραγματικότητα μαντεύουν με βάση την πείρα τους τί λέει το κάθε κείμενο και ακολούθως σχολιάζουν, αλλάζοντας γρήγορα tab, για να γράψουν σχόλιο κάπου αλλού. Για αυτό ίσως καλείται και cyber μάζα. Ό,τι κουβέντιαζαν οι άνθρωποι μεταξύ τους, τώρα μπορούν να το κάνουν και ηλεκτρονικά, διαδικτυακά και πιο μαζικά. Η υπερπληροφόρηση πάει πακέτο με την παραπληροφόρηση και την μπουρδολογία.

  Δείτε την ταινία: Middle Men (2009).
  (Chronicles Jack Harris, one of the pioneers of internet commerce, as he wrestles with his morals, and struggles not to drown in a sea of con men, mobsters, drug addicts, and porn stars.)
  https://www.imdb.com/title/tt1251757/
  Κάποιοι παίρνουν πολύ σοβαρά έννοιες όπως "κοινωνία" και "τεχνολογία". Κακώς κατά τη γνώμη μου. Αφού όλοι οι σοφοί συμφωνούνε ότι ο άνθρωπος και το πώς νιώθει έχει σημασία όχι τα παιχνίδια που κατασκευάζει για να κάνει τη ζωή του πιο άνετη και ενδιαφέρουσα. Εξάλλου όποιος κυνηγάει την ευκολία και την εξοικονόμηση χρόνου, πάντα νιώθει ότι δεν προλαβαίνει. Το σύμπαν είναι συμπληρωματικό. Το tao te ching λέει:

  "Όταν μία χώρα κυβερνάται σοφά, οι κάτοικοι είναι ευχαριστημένοι.
  Απολαμβάνουν τους καρπούς της εργασίας τους
  και δεν χάνουν χρόνο εφευρίσκοντας εκατοντάδες συσκευές που να τους γλυτώνουν χρόνο." (80)

  Και μουσικό διάλειμμα με τις αδελφές Corrs:
  https://www.youtube.com/watch?v=3yMe5htrPn4

 • Ανώνυμος 46822

  31 Ιαν 2019

  Οι αντιφασίστες κατέβηκαν στους δρόμους για αντιδιαδήλωση στην διαδήλωση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.
  Η συμφωνία των Πρεσπών εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ.
  Άρα οι αντιφασίστες είναι τσιράκια των Αμρικάνων.
  Ο μπάτσος είναι όργανο. Το μπουζούκι είναι όργανο μπλα,μπλα,μπλα.
  Τρομερά βαθύς συλλογισμός .