ΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
ΜΙΑ ΜΟΝΤΕΡΝΑ
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ

 O Bασίλης Αρναούτογλου κατά την διάρκεια της σύντομης ζωής του υπήρξε ένας άνθρωπος ανατρεπτικός. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Σπούδασε κλασική ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική και κινούμενο σχέδιο στον υπολογιστή. Εργάσθηκε στα δημιουργικά τμήματα διαφόρων εταιρειών για κινηματογραφικά έργα και διαφημιστικές ταινίες. Υπήρξε δάσκαλος πολεμικών τεχνών και βαθύς γνώστης της πολεμικής τακτικής των σπαρτιατών.  

Ο Αρναούτογλου είχε ξεκινήσει και καρριέρα συγγραφέα. Συγκεκριμένα έγραψε τα ανατρεπτικά μυθιστορήματα φαντασίας «Φραγγέλιο», «Κονάριο» και «Έκπτωτοι Άγγελοι». Στο τελευταίο αυτό έργο παρουσίαζε με τον δικό του μοναδικό τρόπο την μυθική ιστορία της επανάστασης των αγγέλων ενάντια στο θεό  δημιουργό τους, της πτώσης τους στην συνέχεια και της ύστατης προσπάθειάς τους στο τέλος να επιστρέψουν ξανά στον χαμένο παράδεισο. Το έργο αυτό θορύβησε πολύ την Εκκλησία.

 

Πάνω ο Μέγας Κωνσταντίνος 

και κάτω ο Μέγας Θεοδόσιος 

(από το βιβλίο τού Β. 

Αρναούτογλου «Flamen Pugnax - 

A concept of modern 

agiography», εκδ. «Dreamlab»,

Αθήνα 2002.)

Όμως, στην διάρκεια της καρριέρας του ο Αρναούτογλου, έκανε και κάτι άλλο, το οποίο κλόνισε το θρησκευτικό κατεστημένο της χώρας μας. 


Τόλμησε να ζωγραφίσει τους «αγίους» του χριστιανισμού με συμβολικό τρόπο, βασισμένος στους πραγματικούς αιματηρούς βίους τους. 


Τα έργα του ξεπέρασαν τα 70 τον αριθμό, όλα με προσωπογραφίες αγίων. Το 2002 εξέδωσε το «Flamen Pugnax. A concept of modern agiography», τίτλος που σημαίνει «το ξεκίνημα μίας μοντέρνας αγιογραφίας» και αποτελεί ένα εικονογραφημένο βιβλίο όπου περιέχει επιλεκτικά κάποιους απʼ τους πίνακές του. Το «Flamen Pugnax» είναι λατινική φράση και εδώ σημαίνει τον ρωμαίο χριστιανό ιερέα του θεού.


Οι πίνακές του κόσμησαν μία έκθεση που έγινε το 2004 σε αίθουσα στα Εξάρχεια κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Η έκθεση αυτή σταμάτησε βίαια την δεύτερη μέρα της παρουσίασής της. Στην συνέχεια ο Αρναούτογλου μετέφερε την εργασία του στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α., όπου και την εξέθεσε. Οι κινήσεις αυτές έφεραν πανικό και ταραχή στους κόλπους της Εκκλησίας.

Τελικά, το καλοκαίρι του 2005 βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του. Η νεκροψία έδειξε «ανεύρυσμα» εγκεφάλου. Εδώ αξίζει να σημειωθεί, ότι αρκετοί «ανεπιθύμητοι» στην Ιστορία άνθρωποι έχουν βρεθή νεκροί από ανεύρυσμα εγκεφάλου και εκ των υστέρων πολλές περιπτώσεις εξ αυτών έχουν αποδειχθεί ότι ήταν δολοφονίες. Τα συμπεράσματα δικά σας. 

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ