ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ,
ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΗ !

Η δικτατορία
της cyber μάζας


Ενώ το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης έχει κατοχυρωθεί εδώ και αιώνες, στον cyber χώρο σήμερα, η εικόνα φαίνεται, πως είναι εντελώς διαφορετική. Εδώ, ισχύει η δικτατορία της βλακομάζας των χρηστών, οι οποίοι θίγονται, εξαγριώνονται και προβαίνουν σε ομαδικές αναφορές και κατεβάσματα βίντεο, ιστοσελίδων κ.ά., όταν κάποιος ενοχλητικός γι΄αυτούς, διαφωνήσει ή -ακόμα χειρότερα- ειρωνευτεί τα πιστεύω τους.

Ένας από τους πιο συχνούς λόγους διαγραφής μιας ανάρτησης, ενός βίντεο, ενός λογαριασμού ή μιας σελίδας από το Facebook ή από άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης είναι η προώθηση περιεχομένου, που δυσφημεί μια ομάδα προσώπων. Eπειδή όμως, δεν μπορεί να υπάρξει κοινά αποδεκτός ορισμός της δυσφήμισης, τα μέσα θεωρούν, ότι αυτό συμβαίνει, όταν μια ομάδα προσώπων διαμαρτυρηθεί μαζικά. Το Facebook μάλιστα, προτρέπει τους χρήστες να αναφέρουν περιεχόμενο, που θεωρούν απαράδεκτο ή ότι τους θίγει.

Στο Twitter, στο Youtube κ.ά. μέσα, επιτρέπεται να λές και να ανεβάζεις ό,τι σαχλαμάρα θέλεις: για τον καιρό, για γκόμενες, για το γατάκι σου, ρεψίματα κ.λπ. κ.λπ., μπορείς ακόμα και να αναπαράγεις ελεύθερα κι άκριτα με ένα απλό copy/paste οποιαδήποτε ανοησία κυκλοφορήσει, ειδικότερα δε, εθνικούς, θρησκευτικούς ή άλλους μύθους και ηλιθιότητες. Αυτό, που δεν επιτρέπεται επ΄ουδενί όμως, είναι να πειράξεις ή έστω να αμφισβητήσεις τις εθνικο-θρησκευτικές ονειρώξεις της cyber μάζας. Τότε, τα πράγματα παίρνουν διαφορετική τροπή.

Συχνά γινόμαστε μάρτυρες διεθνώς, διαμαρτυριών ευσεβών μουσουλμάνων, που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους κάθε τρεις και λίγο για θρησκευτικούς, ακατανόητους όμως, στον περισσότερο πολιτισμένο κόσμο λόγους.

Αν και η Ελλάδα αποτελεί υποτίθεται κομμάτι της πολιτισμένης Ευρώπης, συχνότατα παρατηρούνται κι εδώ παρόμοια φαινόμενα.

Στην ίδια με τους φανατικούς μουσουλμάνους πνευματική κατάσταση βρίσκεται ολόκληρη η Ρωμιοσύνη.

Εδώ, οι κάθε είδους αργόσχολοι, ανέραστοι, ελληναράδες, θρησκοβαρεμένοι, εθισμένοι βλάκες, μήν έχοντας τη δυνατότητα να αντιπαραθέσουν επιχειρήματα σε όποιον αμφισβητήσει τις εθνικοθρησκευτικές τους πεποιθήσεις, αντιδρούν -ενίοτε οργανωμένα από πολιτικά ή θρησκευτικά μαντριά-, παρακινεί ο ένας τον άλλον και προβαίνουν σε ομαδικές καταγγελίες, που οδηγούν στην καλύτερη περίπτωση στο κατέβασμα των ασεβών ή αντεθνικών βίντεο, αναρτήσεων, ιστοσελίδων ή -σε ορισμένες περιπτώσεις- ακόμα και στη σύλληψη των ασεβών χρηστών, όπως έγινε πρόσφατα με τη σύλληψη τού δημιουργού τής ιστοσελίδας «Γέροντας Παστίτσιος».

Αβασάνιστα copy/paste:
Η συμπεριφορά τής ρωμιο-cyber μάζας
Το πλέον δημοφιλές σπορ τής ρωμιο-cyber μάζας είναι το άκριτο copy / paste ανοησιών. Σε ελάχιστο χρόνο, φληναφήματα αντιγράφονται αυτολεξεί, αποστέλλονται με e-mail από τον έναν στον άλλον και διανθισμένα βέβαια πάντοτε με τους ανάλογους θριαμβευτικούς θρησκευτικοπατριωτικούς τόνους κατακλύζουν τις ιστοσελίδες και τα blogs.

Ας θυμηθούμε μερικά από αυτά, τα οποία οι περισσότεροι από εμάς έχουμε λάβει όχι μια, αλλά δεκάδες -στην πλειοψηφία των περιπτώσεων- φορές:

Η πλουσιότερη γλώσσα
Η ελληνική είναι η πλουσιότερη γλώσσα τού κόσμου με έξη εκατομμύρια λέξεις και 78 εκατομμύρια λεκτικούς τύπους, ενώ η αγγλική έχει μόλις 490.000 λέξεις. Υποτίθεται, ότι οι αριθμοί προέρχονται από την αποθησαύριση αρχαίων συγγραμμάτων από πανεπιστήμιο τής Καλιφόρνιας.

Η αρχαία ελληνική γλώσσα επιπλέον, είναι η μόνη γλώσσα, την οποία καταλαβαίνουν οι σύγχρονοι υπολογιστές. Το σχετικό software, που αναπτύχθηκε από την Apple, είναι το Hellenic Quest.

Η φράση Κίσινγκερ
Σύμφωνα με το μύθο, ο Κίσινγκερ έχει πει: «Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γιʼ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες (…) δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει…».

Η ανοησία αυτή είχε πρωτοδημοσιευθεί σε περιοδικό γνωστής ρωμιοχριστιανής πρώην δεξιάς και νυν αριστερής βουλευτίνας κι έκτοτε έχει κατακλύσει τον ιστοχώρο.

Καθαρό το DNA των ελλήνων
Ενώ είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις το DNA τού ανθρώπου από τού πιθήκου κι ακόμα δυσκολότερο το DNA ενός ασιάτη από ενός αφρικανού, εμφανίζονται κατά καιρούς σε διάφορα Μ.Μ.Ε. κι αναδημοσιεύονται σωρηδόν στο διαδίκτυο από ελληναράδικες ιστοσελίδες διάφορες μελέτες, που υποτίθεται πως αποδεικνύουν, ότι το DNA τού σύγχρονου ρωμιού είναι ίδιο με αυτό τού αρχαίου έλληνα, οπότε οι ρωμιοί είμαστε δήθεν κατ΄ευθείαν απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.
 
Κατ΄αρχή δεν υπήρξε ποτέ κατά την αρχαιότητα ένας τύπος αρχαίου έλληνα. Αρχαίοι έλληνες θεωρούνται οι μινωίτες, οι μυκηναίοι, οι ίωνες, οι δωριείς, οι αθηναίοι, οι σπαρτιάτες κ.λπ., οι οποίοι έζησαν σε διάφορες εποχές στον ίδιο ή διαφορετικούς χώρους. Ούτε σήμερα υπάρχει ένας τύπος σύγχρονου έλληνα (ρωμιού, καλύτερα). Έλληνες στις μέρες μας θεωρούνται οι πόντιοι, οι βλάχοι, οι αρβανίτες κ.λπ..

Επί πλέον, σήμερα δεν υπάρχει καμμιά καθαρή φυλή, αφού δεν υπάρχουν απομονωμένες περιοχές κι έχουν γίνει μεγάλες επιμειξίες μεταξύ των λαών. Δεν μπορεί να γίνει επομένως σύγκριση μεταξύ τού «αρχαίου έλληνα» (ο οποίος σημειωτέον επίσης είχε επιμειξίες) και τού σύγχρονου «έλληνα». Ποιός είναι ο αρχαίος και ποιός ο σύγχρονος; (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Το DNA των ελληναράδων).

Το θαύμα τού Παΐσιου
Το θαύμα, που κατασκεύασε ο δημιουργός τής ιστοσελίδας «Γέροντας Παστίτσιος», Φίλιππος Λοΐζος, αφού αναδημοσιεύτηκε κατά χιλιάδες, ξέφυγε από τα όρια τού διαδικτύου κι έφτασε να γίνει πρωτοσέλιδο εφημερίδας.

(Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Πώς οι «απόγονοι» τού Αριστοφάνη φυλάκισαν τη σάτιρα).

 


 

Αεροψεκασμοί
Ακόμα ένας διαδεδομένος μύθος τής βλακοκρατίας στο ίντερνετ είναι, ότι μάς ψεκάζουν με χημικά, που εξασθενούν την πίστη μας στο θεό και το έθνος κρατώντας μας έτσι κοιμισμένους, χωρίς να αντιστεκόμαστε. Μέχρι και πορεία έγινε προ καιρού γι΄αυτό το θέμα.

Α μπε μπα μπλομ
Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε, ότι το «α μπε μπα μπλομ τού κήθε μπλόμ» προέρχεται από το «απεμπολών τού κείθε εμβολών», το οποίο έλεγαν σε αρχαία πολεμικά γυμνάσματα!

Η αντίδραση τής cyber μάζας
στο βιβλίο Ιστορίας τής ΣΤ΄Δημοτικού

Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση τής cyber μάζας στην προ ετών περίπτωση τής απόσυρσης τού βιβλίου Ιστορίας τής ΣΤ΄Δημοτικού.

Ο καθηγητής τής Ιστορίας τού πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνης Λιάκος, εξηγεί, ότι «στο διαδίκτυο ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες για το βιβλίο Ιστορίας τής ΣΤ΄Δημοτικού κι εδώ συσσωρευόταν κάθε τι, που γραφόταν και λεγόταν σχετικά με το βιβλίο. Οι διαδικτυακές πηγές υποσκέλισαν τα βιβλία στην παροχή ιστορικών πληροφοριών με συνέπεια η μή ακαδημαϊκή ιστορία να υποσκελίσει την ακαδημαϊκή ιστορία στη διαμόρφωση τής ιστορικής συνείδησης.
  
 
»Με τη μαζική παραγωγή ιστορικών εικόνων, ο καθένας απολαμβάνει πλέον τη δυνατότητα παραγωγής και διάχυσης των δικών του ιστορικών εικόνων, δημιουργίας ιδιωτικών καναλιών ενημέρωσης και καταλόγων συζητήσεων, τα οποία, με τη σειρά τους, δημιουργούν διαδικτυακές κοινότητες. Τα πανεπιστήμια και τα ιστορικά ιδρύματα δεν μπορούν να ασκήσουν οποιαδήποτε εξουσία στη μαζική παραγωγή αυτών των εικόνων. Οι διαδικτυακές κοινότητες κατασκευάζουν τους δικούς τους ιστορικούς κόσμους, οι οποίοι ακολουθούν τους δικούς τους κανόνες, τους δικούς τους τρόπους αναφοράς και ερμηνείας τού παρελθόντος. Το παρελθόν έχει αποκτήσει ένα νέο κυβερνο-πρόσωπο, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα πιθανά είδη παραμορφωτικών κατόπτρων.

»Στην περίπτωση τού βιβλίου ιστορίας, οι καταθέσεις απόψεων στον κυβερνοχώρο και η αντανάκλασή τους απο κάτοπτρο σε κάτοπτρο είχαν εν τέλει ως αποτέλεσμα να αποκτήσουν αφάνταστες παραμορφώσεις. Αυτές οι παραμορφώσεις, αφού ενδυναμώθηκαν μέσω τής επανάληψής τους από ιστοσελίδα σε ιστοσελίδα και από μπλογκ σε μπλογκ, διαμόρφωσαν τελικά νέες βεβαιότητες, οι οποίες έχουν μικρή ή και καθόλου σχέση με το πραγματικό βιβλίο ή τις προθέσεις των συγγραφέων, αλλά οι οποίες με τη σειρά τους τροφοδοτούν την ψηφιακή και μή ψηφιακή ιστορική κουλτούρα με μια νέα πραγματικότητα.

»Οι μπλόγκερς ανατρέχουν ο ένας σε κείμενα τού άλλου ή πάντως σε ηλεκτρονικά κείμενα. Ποτέ ή πολύ σπάνια ανατρέχουν ή αντιπαραβάλλουν τα ηλεκτρονικά με τα έντυπα κείμενα, με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνουν ανακρίβειες και να κτίζουν επιχειρηματολογία πάνω σʼ αυτές. Βοηθούσης και τής ανωνυμίας, η μπολγκόσφαιρα μετατρέπεται σε μια αρένα με θεατές, που συχνάζουν εκεί, όπου μυρίζει αίμα.

»Η ιστορική κουλτούρα, στο πέρασμά της απο τον κυβερνοχώρο, δεν είναι πλέον ένας τόπος αλληλεπίδρασης μεταξύ θεσμικής ιστορίας και δημόσιας μνήμης ούτε είναι ένας παθητικός δέκτης των ιδεών για το παρελθόν, τις
οποίες επεξεργάστηκε η ακαδημαϊκή ελίτ. Αντίθετα, γίνεται ένας ενεργός παράγοντας, που καθορίζει τον τρόπο κατασκευής των ιστορικών εικόνων
». (Α. Λιάκος: Οι πόλεμοι τής Ιστορίας. Σημειώσεις επί τού πεδίου». Αποσπάσματα από το βιβλίο: «Αθέατες όψεις τής Ιστορίας. Κείμενα αφιερωμένα στον Γιάνη Γιανουλόπουλο», έκδ. Ασίνη, 2012).

Δικτατορικές διαγραφές
Προ μηνών, αναγνώστρια τού περιοδικού μας, μάς γνωστοποίησε, ότι διαγράφηκε προφίλ της στο Facebook, γιατί, ενώ δέν έβριζε, είχε ενοχλήσει

με τα «αντεθνικά» της σχόλια, κοινωνικά δικτυωμένους ελληναράδες, «δημοκράτες», «απόγονους».

Παλαιότερα, είχε γίνει κάτι παρόμοιο με το παραπλεύρως βίντεο τής «Ελεύθερης Έρευνας»: Ο βιασμός τού νηπιοβαπτισμού, το οποίο, ύστερα από πλείστες αναφορές θιγμένων χριστιανών, μάς το κατέβασε το Youtube κι αναγκαστήκαμε να το ανεβάσουμε αλλού.


Ο Γέρων Παστίτσιος ήταν ένας πολύ απλός άνθρωπος, ο οποίος πίστευε στο λόγο τού ευαγ- γελίου τού Πασταφαριανισμού κάνοντας τρόπο ζωής τον μοναστικό βίο και τις διδαχές τής ορθόδοξης ασκητικής παράδοσης τού Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος. Οι εγκύκλιες γνώσεις του περιορίζονταν στο επίπεδο τού δημοτικού. Παρ' όλα αυτά...


Πρόσφατα είναι τα γεγονότα με το κατέβασμα τής ιστοσελίδας τού Γέροντα Παστίτσιου, η οποία επίσης κατέβηκε από το Facebook ύστερα από πλήθος καταγγελιών και διαμαρτυριών εξαγριωμένων ευσεβών ρωμιοχριστιανών, οι οποίες τελικά δια τής Χρυσής Αυγής οδήγησαν το θέμα στη Βουλή, στην εισαγγελική παρέμβαση και στη σύλληψη τού «παραβάτη».


Λογοκρισία τού Youtube
στο trailer τού Corpus Christi.

Τελευταίο παράδειγμα είναι το θεατρικό έργο Corpus Christi. Την ημέρα, που άρχισε ο θόρυβος, αναζητήσαμε στο Youtube το trailer τού έργου, για να σχηματίσουμε μια ιδέα περί τίνος επρόκειτο, ήταν όμως, κατεβασμένο κι έγραφε, ότι το βίντεο αφαιρέθηκε, γιατί παραβίαζε την πολιτική τού Youtube κ.λπ.. Προφανώς, το είχαν κατεβάσει κι αυτό εξ αιτίας των πολλών αναφορών.

Είναι πολλές οι ύβρεις και οι απειλές, που δεχόμαστε στην «Ελεύθερη Έρευνα» όλα αυτά τα χρόνια, από ρωμιοχριστιανούς, ελληναράδες πατριώτες κ.λπ. κ.λπ.. Δεν είναι στη θέση να αντιπαραθέσουν στο λόγο μας λογικά επιχειρήματα κι έτσι εκτοξεύουν ύβρεις κρυβόμενοι πίσω από την ανωνυμία τού διαδικτύου.
  
Μια πρόσφατη χαρακτηριστική περίπτωση είναι η παραπλεύρως εικονιζόμενη από σχόλια σε Σημείωση στο προφίλ τής «Ελεύθερης Έρευνας» στο Facebook.

Βλακεία ενωμένη, ποτέ νικημένη!
 
Η συγκεκριμένη γυναίκα (;) προφανώς είχε ενοχληθεί από τα αναγραφόμενα στα άρθρα μας περί τής μή ελληνικής καταγωγής των μικρασιατών.
 
Προσέξτε «λογική»: Δεν μάς λέει, ότι θα μάς αναφέρει σε ποντιακά ή κρητικά σωματεία ή σε κάποιο σύλλογο, πανε- πιστήμιο κ.λπ., που θα μάς αντικρούσουν αντιπαρα- θέτοντας επιχειρήματα, αλλά μάς απειλεί, ότι θα μάς αναφέρει, για να γίνουν πολλές καταγγελίες, ώστε να μάς κατεβάσει την ιστοσελίδα!


 

Σατυρική σελίδα στο Facebook, υποψήφια για... κλείσιμο από την εθνικόλαγνη ρωμιο-cyber-μάζα.Έχουν ταιριάξει στα μυαλά τους διάφορους εθνικοθρησκευτικούς και άλλους μύθους κι όταν κάποιος τους αμφισβητήσει, τότε, δεν κάθονται να σκεφτούν, αλλά πέφτουν αμέσως επάνω του να τον κατασπαράξουν. Ο Πλάτωνας το έχει εξηγήσει πολύ ωραία αυτό στο μύθο του σπηλαίου, όπου εξηγεί αλληγορικά, πώς οι ίδιοι δούλοι - δέσμιοι του Συστήματος αποτελούν τους καλύτερους φρουρούς του. (Διαβάστε σχετικά στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Οι φρουροί του Συστήματος).

Δύναμη των ανώνυμων cyber βλακών δεν είναι η λογική επιχειρηματολογία, αλλά η μάζα. Το διαδίκτυο, ενώ κατ΄αρχή φαίνεται, πως δήθεν ευνοεί την ελευθερία και την πολυφωνία, αποδεικνύεται, ότι λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Περιορίζει την πραγματικά ελεύθερη έκφραση και την ποιότητα, προωθώντας παράλληλα τη σκουπιδοκρατία και βλακοκρατία της cyber μάζας.
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


8 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 45166

  5 Μαρ 2018

  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ;

  ΔΕ ΜΠΑ ΝΑ ΛΙΩΝΟΥΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΑΡΚΕΙ ΕΓΩ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

  ΑΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ, ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛ-ΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ

  ΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  ΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ, ΤΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΕΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ, ΜΗΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

  ΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΤΕΓΟΙ Ή ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛ-ΛΗΝΑΣ ΘΕΟΣ

  ΤΟΣΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΛΙΩΝΟΥΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ, ΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΟΥΝΤΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΙΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ

  ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΕΓΩΙΣΤΟΦΕΡΝΕΤΕ


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 38978

  9 Ιουλ 2016


  Θέλω να γίνω αριστερός.
  Να γδέρνω, να μαδάω.
  Να τρέφομαι απʼ το καθεστώς,
  αυτό που … πολεμάω!

  Θέλω να γίνω αριστερός.
  Να παίρνω χορηγίες,
  επιδοτήσεις, αρπαχτές,
  κονδύλια, αργομισθίες.

  Θέλω να γίνω αριστερός
  και στη δεξιά μου τσέπη,
  να βάζω όσα ο λαός
  σε μια ζωή δεν βλέπει.

  Θέλω να γίνω αριστερός,
  χρυσά να ʽχω κουτάλια
  κι όταν μαζί μου διαφωνούν
  να σπάω και κεφάλια.

  Θέλω να γίνω αριστερός.
  Να έχω ασυλία.
  Θολές παρόλες να πετώ,
  να γράφω και βιβλία.

  Θέλω να γίνω αριστερός.
  Ένα με τους παρίες,
  κοστούμι Αρμάνι να φορώ
  δίπλα τους στις πορείες.

  Θέλω να γίνω αριστερός,
  ξερόλας τελοσπάντων,
  κήνσωρ, Ιεροεξεταστής
  και τιμητής των πάντων.

  Θέλω να γίνω αριστερός.
  Μονά-ζυγά δικά μου.
  Ο πιο στυγνός δικτάτορας
  να ωχριά μπροστά μου.

  Θέλω να γίνω αριστερός.
  Να μένω στην Εκάλη.
  Φασίστες, ρατσιστόμουτρα
  να είναι όλοι οι άλλοι.

  Θέλω να γίνω αριστερός.
  Να εισβάλω στη Βουλή.
  Να καταλάβω … έδρανο,
  να κοιμηθώ πολύ.

  Θέλω να γίνω αριστερός,
  την ανεργία να σκίσω.
  Δούλους πολλούς, εισαγωγής,
  τον τόπο να γεμίσω.

  Θέλω να γίνω αριστερός,
  να σπάσω τα ταμπού.
  Κόκα, παρτούζα κι αστακοί
  να γίνουν του συρμού.

  Θέλω να γίνω αριστερός
  για να υμνώ τη φύση.
  Νʼ αφήνω οικολογικές πορδές,
  να καλλιεργώ χασίσι.

  Θέλω να γίνω αριστερός
  και να πουλώ κουλτούρα.
  Να εξαίρω καλλιτεχνικά σκατά,
  ξεράσματα και ούρα.

  Θέλω να γίνω αριστερός.
  Να βγάζω και φιρμάνια.
  Να κάθονται όλοι προσοχή
  στη γκέι περηφάνια.

  Θέλω να γίνω αριστερός.
  Να βρίζω τον Χριστό.
  Αλλοδαποί θρησκόληπτοι
  να μʼ έχουν για αρχηγό.

  Θέλω να γίνω αριστερός,
  τις εκκλησιές να κλείσω,
  μπούργκες να βλέπω ολόγυρα,
  πολλά τζαμιά να χτίσω.

  Θέλω να γίνω αριστερός
  και πολυπολιτισμικός.
  Τις παραδόσεις τού Έλληνα
  να θάψω δια παντός.

  Θέλω να γίνω αριστερός.
  Μοντέρνος, ριζοσπάστης.
  Δανδής και ανανεωτής.
  Φελλός κι απεργοσπάστης.

  Θέλω να γίνω αριστερός.
  Τον Μαρξ νʼ αποκηρύξω.
  Τους συνεπείς αριστερούς
  στα Τάρταρα να ρίξω.

  Θέλω να γίνω αριστερός.
  Να είμαι χιπ και τρέντι.
  Άνεργοι, εργάτες και φτωχοί,
  να μʼ έχουν για αφέντη.

 • Ανώνυμος 38400

  27 Απρ 2016

  Ε όχι και να κατεβεί η ελεύθερη έρευνα. Που θα γελάμε μετά;

 • Ανώνυμος 34893

  24 Ιουν 2015  «Η φράση Κίσινγκερ»: να λέτε ξεκάθαρα για ποιάν μιλάτε, για την Λιάνα Κανέλλη πρώην δημοσιογράφο της ΕΡΤ και νυν βουλευτή του ΚΚΕ.
  :)

 • Ανώνυμος 29556

  25 Αυγ 2014

  Αφαιρέθηκε υβριστικό σχόλιο.

 • Ανώνυμος 29539

  23 Αυγ 2014

  Διαγράφηκε υβριστικό σχόλιο.

 • Ανώνυμος 29340

  13 Ιουλ 2014

  Μύθοι και Αλήθειες για την Ελληνική Γλώσσα (μια διάλεξη του Νίκου Σαραντάκου).
  http://www.youtube.com/watch?v=PLEcARwRpic

  I.Bielidopoulos

 • glykas

  9 Νοε 2012

  μπραβο μπραβο και παλι μπραβο !!!!