ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΟΥ
Η ΣΗΜΑΙΑ...

...έχει χρώμα βαυαρικό
και στην άκρη χαραγμένο
τον εγγλέζικο σταυρό

  

   Υποστηρίζεται από εθνικόφρονες κύκλους, ότι η ελληνική σημαία αποτελεί σύμβολο ελευθερίας, για το οποίο έχουν χυθεί ποταμοί αίματος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΄40. Τις τελευταίες ημέρες σε συζητήσεις στο διαδίκτυο και στους τηλεοπτικούς δέκτες αυξάνουν αυτοί, που υποστηρίζουν, ότι ο κόσμος πρέπει να αντιταχθεί στο Δ.Ν.Τ. κατεβαίνοντας στους δρόμους κρατώντας -όχι κομματικές, αλλά- μόνο την ελληνική σημαία, σαν ένδειξη εθνικής ενότητας.

 

     Η  ελληνική σημαία ωστόσο, συμβολίζει ακριβώς εκείνες τις «αξίες», που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση (βυζαντινισμό, διαπλοκή, διαφθορά, θεοκρατία, υπανάπτυξη κ.λπ.). Στο άρθρο αυτό θα εξετάσουμε πώς προέκυψε η «εθνική» μας σημαία και τι συμβολίζει.

 

   

Ένας ακόμα μύθος της Ρωμιοσύνης

    Η επιλογή των χρωμάτων και τής μορφής τής σημαίας τού νεοελληνικού κρατιδίου αποτελεί έναν ακόμα μύθο τής Ρωμιοσύνης, οι νεαροί μαθητές τής οποίας διδάσκονται στα σχολεία, ότι τα χρώματά της συμβολίζουν δήθεν το γαλάζιο τής θάλασσας τού Αιγαίου και το λευκό των κυμάτων, ενώ οι εννέα λωρίδες της τις συλλαβές τής φράσης «ελευθερία ή θάνατος».

 

      Η πλειονότητα των σημερινών κατοίκων τής Ελλάδας αγνοούν την πραγματικότητα, ότι δηλαδή τα χρώματα τής σημαίας τής σύγχρονης Ελλάδας (μπλέ και άσπρο) καθορίστηκαν από τον Όθωνα, για να ταιριάζουν με τα χρώματα τής σημαίας τής Βαυαρίας, ενώ η μορφή της (πέντε μπλέ και τέσσερις λευκές οριζόντιες λωρίδες με σταυρό επάνω αριστερά) καθορίστηκε από τον αγγλόφιλο Αλ. Μαυροκορδάτο κι αποτελεί απλή αντιγραφή τής σημαίας των Άγγλων αποικιοκρατών στην Ινδία.

 

 

 

Απόφαση καθιέρωσης σημαίας γιά το νέο κράτος

     Με το «Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος», που προέκυψε από την Α΄ Εθνική Συνέλευση στην Επίδαυρο (Ιανουάριος 1822) καθορίστηκε γιά πρώτη φορά ενιαίος τύπος εθνικής σημαίας με χρώματα γαλάζιο και λευκό, ανατέθηκε δε στο Εκτελεστικό Σώμα να προσδιορίσει τη μορφή της (παρ. ρδ΄ και ρε΄).

 

     Στις 15 Μαρτίου 1822 εκδόθηκε η με αριθμό 540 απόφαση τής Προσωρινής Διοίκησης υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο, με την οποία καθοριζόνταν η μορφή τής σημαίας. Για την ακρίβεια καθορίστηκαν τρείς τύποι σημαιών: μία πολεμική για την ξηρά (γαλάζια με μεγάλο άσπρο σταυρό) και δύο για τη θάλασσα: εμπορική (γαλάζια με άσπρο τετράγωνο επάνω αριστερά και γαλάζιο σταυρό εντός του) και πολεμική (γαλάζια, και ακριβώς ίδια στη μορφή με τη σημερινή σημαία, που γνωρίζουμε). Από τότε μέχρι σήμερα ακολούθησαν σειρά διαταγμάτων, που επέφεραν διάφορες παραλλαγές στους τύπους και τις διαστάσεις τών σημαιών (προσθαφαιρέσεις βασιλικών παρασήμων, στεμμάτων, εικόνας του αγ. Γεωργίου κ.λπ.).


    Από τους διάφορους τύπους σημαιών δεν άλλαξε η μορφή (αλλά μόνο το χρώμα) τής πολεμικής σημαίας τής θάλασσας. Στο άρθρο αυτό θα ασχοληθούμε ειδικά με αυτή τη σημαία και τους λόγους, που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη της μορφή και τα χρώματα, καθ΄ ότι έχει ταυτισθεί απόλυτα με τήν έννοια του νεοελληνικού έθνους / κράτους και αποτελεί σήμερα την επίσημη -ενιαία γιά όλες τις εκδηλώσεις- σημαία της σύγχρονης Ελλάδας.

 

 

 

Ο Όθων αλλάζει τα χρώματα τής ελληνικής σημαίας,

για να ταιριάζουν με τα χρώματα τής σημαίας τής Βαυαρίας

  Μερικά χρόνια μετά την πρώτη εθνοσυνέλευση, ο νέος βασιλιάς αποφάσισε να αλλάξει το γαλάζιο χρώμα τής σημαίας και να το κάνει πιό σκούρο (λιγότερο γαλάζιο και περισσότερο μπλέ), προκειμένου να ταυτίζεται με τα χρώματα τής σημαίας τής Βαυαρίας (βλ. παραπλεύρως εικόνα), από τον βασιλικό οίκο τής οποίας προερχόταν ο Όθων.

 

 

Ο αγγλόφιλος Μαυροκορδάτος αντιγράφει

τη σημαία των άγγλων αποικιοκρατών

     Περισσότερο ενδιαφέρον όμως, παρουσιάζει ο λόγος, γιά τον οποίο ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος είχε επιλέξει τη συγκεκριμένη μορφή γιά τη σημαία. Ο Μαυροκορδάτος, τόσο κατά τη διάρκεια της επανάστασης, όσο και επί Όθωνα ήταν ο κύριος εκφραστής τής αγγλικής πολιτικής. Επέλεξε λοιπόν ως μορφή τής ελληνικής σημαίας τη σημαία τής περιβόητης αποικιοκρατικής British East India Company, τής -υπό την αιγίδα τού αγγλικού κράτους- εταιρείας των Ανατολικών Ινδιών.

 

     Μιάς εταιρείας, η οποία καταλήστευσε τον πλούτο τής Ινδίας (βαμβάκι, αλάτι κ.λπ.). Μιά εξέγερση Ινδών το 1857 καταπνίγηκε στο αίμα με μαζικές δολοφονίες αμάχων. Η εταιρεία πλούτισε ακόμα περισσότερο από το λαθρεμπόριο οπίου με την Κίνα. Το όπιο, που παραγόταν στις Ινδίες με ελάχιστο κόστος, διοχετευόταν στην Κίνα μέσω διεφθαρμένων κρατικών μηχανισμών, όπου ανταλλασσόταν κυρίως με τσάι και μετάξι, προϊόντα, που έβρισκαν έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον στην Αγγλία. Η αντίδραση τής Κίνας στο λαθρεμπόριο οπίου τής East India Company οδήγησε το 1839 τις δύο χώρες σε πόλεμο.


 

Η εικονιζόμενη σημαία ήταν τής East India Company (1700). Aποτελείτο αρχικά από έξη κόκκινες και πέντε λευκές οριζόντιες λωρίδες, που αργότερα μειώθηκαν σε πέντε και τέσσερις αντίστοιχα. Ο σταυρός επάνω αριστερά είναι τού Αγίου Γεωργίου και συμβολίζει το Βασίλειο τής Αγγλίας. Η σημειολογική πλευρά τής επιλογής τής μορφής τής σύγχρονης ελληνικής σημαίας, που έγινε από τον εκφραστή τής αγγλικής πολιτικής, Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο, ήταν η ανάδειξη τής χώρας -πριν ακόμη απελευθερωθεί από τους οθωμανούς- σε προτεκτοράτο των Άγγλων…

 

    Διάφοροι ανατολικοί λαοί έκαναν χρήση σημαιών· όπως γιά παράδειγμα αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη: «Ας στρατοπεδεύωσιν οι υιοί Ισραήλ έκαστος πλησίον τής σημαίας αυτού μετά τού σημείου τού οίκου των πατέρων αυτών κύκλω τής σκηνής του μαρτυρίου». («Αριθμοί», β: 1-2). Οι αρχαίοι Έλληνες τουλάχιστον μέχρι την κλασική εποχή (όπως άλλωστε και κάθε ελεύθερος άνθρωπος), δεν χρησιμοποιούσαν σημαίες, όπως σήμερα, αφού δεν είχαν ανάγκη να σέρνονται σαν πρόβατα στη σφαγή, πίσω από «σύμβολα». Αυτό δεν οφειλόταν, στο ότι… οι σημαίες δεν είχαν ακόμη εφευρεθεί -χρησιμοποιούνταν ενίοτε σημαίες, γιά να δηλώνουν όμως, διαταγές κατά τη διάρκεια των μαχών- αλλά, στο ότι διαμόρφωναν οι ίδιοι (και όχι μέσω «εξηγητών») τα σημαίνοντα και σημαινόμενα των πολιτειών τους, έτσι ώστε να μην χρειάζονται «συμβολοποιήσεις», «επεξηγήσεις» και άλλες μαντροποιήσεις. Ευρύτερη χρήση σημαιών εμφανίστηκε σταδιακά με το θάνατο τού πολιτικού ανθρώπου, από την επικράτηση των Μακεδόνων κι ύστερα (οπότε θάφτηκε και η πολιτική αυτονομία των πόλεων κι οι άνθρωποι άρχισαν να κοπαδοποιούνται), κατά τη ρωμαιοκρατία, ενώ άκμασε κατά το βυζαντινό μεσαίωνα.


 Αφρίζουν οι ρωμιοί υπερπατριώτες κάθε φορά, που ένα κομμάτι τής κοινωνίας αποφασίζει να δείξει έμπρακτα την αποστασιοποίησή του από το κοινωνικό μαντρί τού «πατριωτισμού»/εθνικισμού.

 

     Μέσα στο παραλήρημά τους, οι ντοπαρισμένοι από το πατριωτικό ναρκωτικό, ελληναράδες, αγνοούν παντελώς την αρχαιοελληνική έννοια τής πατρίδας, όχι ως απλού εδαφικού χώρου, αλλά ως κατ΄ εξοχήν πολιτικού χώρου έμπρακτης κοινωνικής ευημερίας για όλους.

 

     Αγνοούν επίσης ότι η σημαία, ο εθνοποιητικός αυτός μηχανισμός (όπως είναι κι ο εορτασμός επετείων, οι παρελάσεις, οι εκφωνήσεις λόγων κ.λπ., βλ. Τα έθνη επινοούνται και κατασκευάζονται), που τούς έχουν δώσει, για να κάθονται μπροστά του προσοχή σαν πειθήνια και καλοκουρδισμένα αυτόματα, δεν στοχεύει σε τίποτε άλλο από τον διαρκή έλεγχο των αντανακλαστικών τους.

 

     Όσον αφορά δε στο αίμα, που έχει χυθεί γιά την ελληνική σημαία και ειδικότερα για το ΄40, αποτελεί μύθο η εκούσια «ηρωική» εμπλοκή μας στο αιματοκύλισμα, η οποία έγινε λόγω του ότι η Ελλάδα ήταν έρμαιο της βρετανικής εξωτερικής πολιτικής. Αντιγράφουμε από το άρθρο αυτό:  «Σε αντίθεση με τους πολιτικάντηδες και τους πάτρωνές τους, που γνώριζαν εξ αρχής τα πάντα, αυτός που δεν γνωρίζει τίποτα είναι -ως συνήθως- ο «κυρίαρχος» λαός, που αποδεκατίστηκε για «ιδεώδη», τα οποία πρώτοι και καλύτεροι τα «γράφουν» στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, αυτοί που τόν έχουν βάλει να τα απαγγέλει σαν ποιηματάκια στις εθνικές επετείους, ή να τα ανεμίζει στις παρελάσεις. Όταν ο ηρωισμός δεν έχει πραγματικό λόγο ύπαρξης, οι δάφνες «ηρωισμού» και «αυταπάρνησης», που οι δήμιοι απονέμουν στους σφαγμένους είναι ειρωνείες, που τα θύματα απλώς δεν τις αντιλαμβάνονται... Η μεγαλύτερη ντροπή και αυτοεξευτελισμός είναι το να τιμάς με «εθνικές» επετείους -και έτσι να διαιωνίζεις- την προσωπική και συλλλογική σου θυματοποίηση».

 

     Όπως έλεγε κι ο Ινδός φιλόσοφος, Όσσο (βλ. Όσσο: «Θέλω να βγάλω την τρέλα από μέσα σας...»): «Θυσίασε τον εαυτό σου για κάθε ηλίθια ιδέα· για τη σημαία, για ένα κομμάτι ύφασμα. Θυσίασε τον εαυτό σου για το έθνος, που είναι απλώς κάτι φανταστικό, επειδή η γη δεν είναι πουθενά χωρισμένη σε έθνη. Είναι η πονηριά των πολιτικών, που χωρίζει τη γη πάνω στο χάρτη. Θυσιάζεσαι για γραμμές, που είναι ζωγραφισμένες πάνω στο χάρτη!»
 


   Η αγγλοβαυαρική σημαία τού νεοελληνικού προτεκτοράτου, μαρκαρισμένη με τον χαρακτηριστικό χριστιανικό σταυρό, δεν συμβολίζει τίποτε άλλο από το θρησκευτικό προσανατολισμό τού σύγχρονου νεοελληνικού κρατιδίου, τον επιβιώσαντα κοτσαμπασισμό τού Βυζαντίου και τής Τουρκοκρατίας και το χρέος υποταγής (μέχρι θανάτου) των Ρωμηών σε αυτά. Δεν πρόκειται επομένως γιά σύμβολο ελευθερίας, αλλά σκλαβιάς...


ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


46 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 48654

  22 Μαρ 2020

  https://cognoscoteam.gr/%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-east-india-company-%ce%b1%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83/

 • Ανώνυμος 47562

  30 Μαΐ 2019

  Είναι κρίμα να καταλώνεται τόσος χρόνος (φαιά ουσία μάλλον δεν υπάρχει) για να αναδειχθεί η προχειρότητα και ιδεοληψία που διακατέχει τον σύγχρονο ψευτοέλληνα ρωμιό αναφορικά με το τι θεωρείται Ερευνα! Γνήσιοι συνεχιστές του Λιακου, Ζορμπά, Ρεπούση ως άλλοι Φίλιδες και Πολάκιδες διατυπώνουμε τις αγαπημένες μας ασυναρτησίες πληθαίνοντας τα τεκμήρια ότι ο εγκεφαλος πολλών από τους σύγχρονους κατοικους της χώρας τούτης κάηκε ανεπανόρθωτα κατά την Οθωμανική περίοδο!!!

  Η Σημαία με τις Ασπρες Γαλανές λωρίδες θεσπίστηκε ως Επίσημη Σημαία του Ελληνικού Κράτους μόλις το 1978 (!!!) . Φαντάζομαι ότι το Οθωμανικό μυαλό μας αδυνατεί να δεχτεί ότι ο Μαυροκορδάτος μάλλον είχε πεθάνει. Για εμάς είναι πάντα ζωντανός.

  Η επίσημη Σημαία του Ελληνικού Κράτους ήταν ο λευκός σταυρός σε γαλανό πανί. Ο Σταυρός αποτελεί κοινό σύμβολο στις περισσότερες σημαίες Χριστιανικών Λαών, όπως η Ημισέληνος σε σημαίες Ισλαμικών Λαών! Φοβερή ανακάλυψη αντάξια της Συμφωνίας των Πρεσπών που αξίζει Νομπελ!!!!!

  Η σημαία με λωρίδες είναι σύνηθης ως ναυτική εκδοχή στους περισσότερους ναυτικούς λαούς και στις υπερπόντιες κτήσεις τους. Για παράδειγμα η σημαία των ΗΠΑ έχει λωρίδες!!!!!

  Σημαία με λωρίδες και σταυρό υπάρχουν σε γαλάξιες αποχρώσεις ήδη από το Βυζάντιο η Ρωμανία πχ Οικόσημο Καλλέργηδων, Ναυτική σημαία Παλαιολόγων, Λάβαρο Δρούγγας των Ελλάδικών (ρε τι Ερευνα έκανα)!!!

  Άρα καταλήγουμε ΠΟΛΑΚΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ!!!!

 • Ανώνυμος 47476

  15 Μαΐ 2019

  Μογγολοι...

 • Ανώνυμος 47335

  23 Απρ 2019

  Μια αξιοπερίεργη και συχνή ερμηνεία των... "Μακεδόνων"(ο θεος να τους κανει). Αλλά φυσικά αφού δεν έχει ελληνική προέλευση είναι σίγουρα σωστή. Γιατί να εμπιστευτείς άλλωστε τους συμπατριώτες σου; Αυτοί μόνο το κακο σου θέλουν. Οι ξένοι έχουν πάντα δίκαιο...

 • Ανώνυμος 47334

  23 Απρ 2019

  Το East India company είχε την βρετανική σημαία οχι την αγγλική. Και η ελληνικη σημαία είχε σχεδιαστεί πριν καν φτάσει ο οθων δεδομένου ότι είχε καθοριστεί άλλος βασιλιάς αλλά τελικά αυτός κατέληξε στον θρόνο. Η γαλάζια ση.αια με τον λευκο Σταύρο στην μεση χρονολογείται λίγο πριν την επανάσταση του 1821. Ωστόσο μπορούμε να θεωρήσουμε την σημαία μας αμερικανική αφού και αυτή έχει λωρίδες...

 • Ανώνυμος 46615

  26 Δεκ 2018

  Το ημερολόγιο δείχνει 28 Ιανουαρίου του 1824 και στη Νέα Υόρκη ο Αμερικανός φιλέλληνας, με τα αρχικά J.J.I., στέλνει μια επιστολή στη Βαλτιμόρη προς τον φίλο του, Gracie, όπου δίνει πληροφορίες για τα εμβλήματα και τους συμβολισμούς τού απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων.
  https://www.iefimerida.gr/news/467813/istorika-ntokoymenta-i-proti-elliniki-simaia-me-siniki-melani-oi-anisyhes-epistoles

 • Ανώνυμος 46111

  10 Σεπ 2018

  https://sites.google.com/site/romeandromania/Home/10th-c/demographics_1000

 • Ανώνυμος 45575

  26 Απρ 2018

  https://epam-patras.net/2013/05/10/η-ελληνική-σημαία-και-η-east-india-company-aπάντηση-σ/
  Το freeinquiry έγραψε μια μνημειώδη ανεδαφική βλακεία, απέναντι στην οποία, ακόμα και το να πούμε ότι την σημαία την έφεραν οι… εξωγήινοι, μοιάζει πιο λογικό!

 • Ανώνυμος 45574

  26 Απρ 2018

  https://en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_Greece#Adoption

 • Ανώνυμος 45447

  8 Απρ 2018

  Κι αυτό.το.αρθρο.συμμετεχει στην εθνική αποδόμηση κάθε ιερού και.οσιου .. ζητώ η Μύκονος!

 • Ανώνυμος 44297

  27 Νοε 2017

  Η ΒΑΥΑΡΟΑΓΓΛΙΚΗ, ΕΜ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ, ΣΗΜΑΙΑ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ ΚΑΝΕΙ

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 44141

  1 Νοε 2017

  Ανώνυμος 44119 Όταν ο λαός είναι διεφθαρμένος, ναί θα κάψουμε την σημαία του, η παρανομία των Ρωμιών απο όλες τις πλευρές τους θα έπρεπε να ενοχλεί και όχι το κάψιμο ενός πανιού.

 • Ανώνυμος 44119

  26 Οκτ 2017

  Κατά πρώτον αναφέρεις τον νέο Ελληνικό κράτος ως προσανατολισμένο μόνο στη Βρετανία, ενώ στην πραγματικότητα ήταν εξαρτημένο από τρεις μεγάλες δυνάμεις, Βρετανία, Γαλλία και Ρωσία και μάλιστα οι Ρώσοι μας επέβαλαν αρχικά και τον ορθοδοξοφασίστα Καποδίστρια.

  Κατά δεύτερον όποια προέλευση και να έχει η σημαία δε νομιμοποιείται κανείς να την καίει, όπως και καμία σημαία καμιάς χώρας. Το δημόσιο κάψιμο μιας σημαίας είναι ένδειξη φασισμού και όχι δημοκρατίας. Με αυτό το ακραίο που υποστηρίζεις χάνεις και το δίκιο σου...

 • Ανώνυμος 43890

  15 Σεπ 2017

  Η Ελληνική Σημαία και η East India Company — Aπάντηση σε μια διαδικτυακή απάτη
  https://epam-patras.net/2013/05/10/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-east-india-company-a%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83/

 • Ανώνυμος 43889

  15 Σεπ 2017

  https://epam-patras.net/2013/05/10/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-east-india-company-a%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83/

 • Ανώνυμος 42302

  16 Απρ 2017

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ

  ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΑΣ, ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΙΑΤΕΣ

  ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ

  ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

  ΣΛΑΒΟΙ ΟΠΩΣ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ

  ΑΡΑΒΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

  ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΙΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΙ

  ~

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 41764

  22 Μαρ 2017


  Συμπερασματικά:


  Η σημαία της «East India Company» που όταν αποφασίσαμε εμείς για σημαίες είχε καταργηθεί πριν 115 χρόνια, η σημαία που είχε μεγάλη ποικιλία γραμμών (11, 13, 18 κ.λπ.), η σημαία που άλλες φορές είχε, και άλλες φορές δεν είχε σταυρό, η σημαία που αρχικά ήταν κόκκινη και άσπρη ενώ και αργότερα κυρίως κόκκινη μονόχρωμη, η σημαία που όταν είχε σταυρό αυτός ήταν υποχρεωτικά κόκκινος για να συμβολίζει το αγγλικό κράτος, η σημαία που για να δείχνει «υποτέλεια» έπρεπε στα 1822 να έχει το εθνόσημο του Ηνωμένου Βασιλείου όμως τελικά είχε λάθος εθνόσημο αλλά ευτυχώς οι Άγγλοι ήταν ηλίθιοι και δεν το κατάλαβαν, η σημαία που πριν εξαφανιστεί στα 1707 την έβλεπαν μόνο στα ταξίδια για την Ινδία, ήταν δήθεν αυτή που αντέγραψε ο Μαυροκορδάτος, τη στιγμή που η Ελλάδα ήταν γεμάτη με σημαίες ίδιες με αυτές που αποφασίστηκαν στα 1822 για τον στρατό ξηράς και το ναυτικό, όμως την δέχτηκαν και την ενέκριναν όλες οι φιλορωσικές και φιλογαλλικές δυνάμεις για να μην τους κάνει… «νταντά» ο Μαυροκορδάτος, οι οποίες δυνάμεις, αν και ήταν αντίθετων συμφερόντων, ήθελαν -παραδόξως- να δείξουν «εθνική υποτέλεια» στους Άγγλους, με μια σημαία όμως που δεν ήταν εθνική(!) και είχε επάνω λάθος αγγλικό εθνόσημο(!) ενώ οι Άγγλοι μετά χαράς δέχτηκαν να γελοιοποιήσουν τις υπογραφές τους στην Ιερά Συμμαχία, στηρίζοντας ανοιχτά τους επαναστάτες που είχαν μόλις καταδικάσει…

 • Ανώνυμος 41763

  22 Μαρ 2017

  .....

  7) Ο αρθογράφος παρουσιάζει τέτοιας έκτασης ιστορική άγνοια, που γράφει ότι επιλέχθηκε από τον Μαυροκορδάτο και δείχνει, τάχα, αγγλική «υποτέλεια» (με λάθος εθνόσημο…) η σημαία που αντιπροσωπεύει σήμερα το Ελληνικό Έθνος. Όμως, η ναυτική μας σημαία, που ο αρθρογράφος ανακάλυψε ότι μοιάζει με μια παλιά σημαία της αγγλικής Εταιρείας, στα 1822 δεν ήταν η Εθνική μας Σημαία. Ήταν απλώς και μόνο η σημαία του πολεμικού ναυτικού. Η σημαία του ναυτικού, χαρακτηρίστηκε ως «Εθνική» μας Σημαία μόλις στα 1930, δηλαδή 108 χρόνια μετά από την απόφαση του Εκτελεστικού επί Μαυροκορδάτου! Πως είναι λοιπόν δυνατόν, να δείχνει στα 1822 «εθνική υποτέλεια» η σημαία αυτή; Κατά συνέπεια, είτε θα δεχτούμε πως ο Μαυροκορδάτος, απʼ όλους τους Έλληνες, ήθελε να είναι «υποτελείς» στους Άγγλους μόνο οι… ναύτες, είτε θα δεχτούμε το προφανές, πως η ιστοσελίδα γράφει ό,τι της κατέβει…

  8) Φυσικά, δεν χρειαζόταν να πάει κανείς στην… Ινδία να ψάξει για σημαίες που είχαν μάλιστα καταργηθεί τον περασμένο αιώνα. Από τέτοια σύμβολα ήταν γεμάτη η ελλαδική επικράτεια, καθώς πολλές σημαίες του επαναστατικού στρατού ξηράς ήταν γαλανόλευκες με κεντρικό σταυρό, ενώ ίδιες μορφολογικά με τη σημερινή ελληνική σημαία ήταν οι ναυτικές σημαίες του Κανάρη και του Μιαούλη τις οποίες χρησιμοποιούσαν πριν από το διάταγμα του 1822 (αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο Κανάρης αποτέλεσε ηγετικό στέλεχος του ρωσικού κόμματος[1]).

  9) Ο Όθωνας για κανένα απολύτως χρώμα δεν αποφάσισε, αφού τα χρώματα της γαλανόλευκης αποφασίστηκαν ως «κυανούν και λευκόν» στα 1822, δηλαδή δέκα περίπου χρόνια πριν έλθει ο 17χρονος βασιλιάς στην Ελλάδα. Και βεβαίως, το διάταγμα του Όθωνα τον Απρίλιο του 1833, όριζε ρητά ότι ο βασιλικός οίκος έχει σύμβολο με «ρομβοειδείς λευκάς και κυανάς ταινίας», λέξεις που ακολουθούσαν υπάκουα όσα είχαν ήδη οριστεί στα 1822 για τα χρώματα των εθνικών σημαιών. Άρα, κανένα απολύτως χρώμα δεν άλλαξε ο Όθωνας με τον ερχομό του και τα παιχνίδια της ιστοσελίδας με την εικόνα με τους ρόμβους είναι κάπως φαιδρά…

 • Ανώνυμος 41762

  22 Μαρ 2017

  .....

  5) Ο Μαυροκορδάτος δεν ήταν… αυτοκράτορας των Ελλήνων για να αποφασίζει μόνος του! Αν δεχτούμε ότι ήταν ισχυρός ως πρόεδρος του Εκτελεστικού στα 1822, εξίσου ισχυρός ήταν και ο Δ. Υψηλάντης, πρόεδρος του Βουλευτικού την ίδια χρονιά. Και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Α΄ Εθνοσυνέλευσης, το Εκτελεστικό δεν μπορεί να νομοθετήσει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Βουλευτικού και το αντίστροφο. Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι ο αγγλόφιλος και πολιτικός Μαυροκορδάτος ήθελε σημαία που δείχνει «υποτέλεια» στους Άγγλους (και ήταν αρκετά κουτός ώστε να κάνει λάθος στο… εθνόσημο), ο ρωσόφιλος και στρατιωτικός Δ. Υψηλάντης δεν θα το επέτρεπε αυτό στον Μαυροκορδάτο ούτε στα πιο τρελά του όνειρα, δεδομένης και της σφοδρής τους αντιπαλότητας.

  6) Ακόμα κι αν ο Μαυροκορδάτος μπορούσε να αποφασίσει για αγγλόφιλη σημαία (με λάθος εθνόσημο…) αυτό δεν έχει ουδεμία αξία, διότι η σημαία θα έπρεπε να περάσει από έγκριση και στα 1823 όταν ήταν πρόεδρος της Β΄ Εθνοσυνέλευσης ο ρωσόφιλος Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, θα έπρεπε να περάσει από έγκριση και στα 1827, θα έπρεπε να περάσει από έγκριση και στα 1828 από τον Καποδίστρια που ήταν υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας. Άρα, το γεγονός ότι η σημαία αυτή εγκρίθηκε από τον Υψηλάντη, από τον Πετρόμπεη και τον Καποδίστρια, και έγινε δεκτή χωρίς αντιρρήσεις από τις γαλλόφιλες και ρωσόφιλες δυνάμεις, αποδεικνύει περίτρανα ότι τα σύμβολα της σημαίας ήταν καθιερωμένα στην ελληνική συνείδηση και γιʼ αυτό κοινώς αποδεκτά από όλες τις αντιμαχόμενες πολιτικές παρατάξεις.

 • Ανώνυμος 41761

  22 Μαρ 2017

  ...

  3) Εξαιρετικά σημαντικό είναι να γνωρίζουμε επίσης, πως η σημαία που μας προβάλλουν στο άρθρο, δεν είναι η μοναδική σημαία της «East India Company» αλλά μία από τις σημαίες που χρησιμοποιούσε. Οι παλιές αυτές σημαίες που χρησιμοποιούσε η εταιρεία, συχνά είχαν μόνο κόκκινες και άσπρες ρίγες σε μεγάλη ποικιλία αριθμών (συνήθως από 11 και πάνω), χωρίς καν να φέρουν τον σταυρό-σύμβολο του Βασιλείου της Αγγλίας. Στις περιπτώσεις αυτές, το εθνόσημο ήταν αναρτημένο ξεχωριστά, σε μια μικρότερη σημαιούλα στο ψηλό κατάρτι. Αυτό, μας οδηγεί στη σκέψη ότι το αρχικό, βασικό σύμβολο της Εταιρείας, ήταν μια απλή ριγέ ασπροκόκκινη σημαία. Και βεβαίως, οι αλλαγές ήταν ακόμη πιο δραματικές κατά την χρονική περίοδο κοντά στην Ελληνική Επανάσταση: τα πλοία της Εταιρείας αναρτούσαν σημαίες που είχαν το εθνόσημο του Ηνωμένου Βασιλείου πλέον, ενώ, πολύ συχνά οι σημαίες αυτές ήταν εντελώς μονόχρωμες, σε κόκκινο χρώμα, χωρίς καν ρίγες, άρα εντελώς διαφορετικές από τις ελληνικές σημαίες του πολεμικού ναυτικού. Αυτό σημαίνει ότι, ακόμα κι αν ξεχάσουμε ότι τα πλοία της εταιρείας στο ταξίδι τους για την Ινδία δεν περνούσαν από τις ελληνικές θάλασσες, άρα απίθανο να είχαν δει οι Έλληνες τις σημαίες τους, παρά ταύτα όμως, ακόμα κι αν τις είχαν δει, για να πούμε ότι η ελληνική σημαία είναι αντιγραφή της «East India Company» στα 1822, η σημαία μας θα έπρεπε να ήταν μονόχρωμη λευκή ή μπλε, με το εθνόσημο του Ηνωμένου Βασιλείου επάνω αριστερά στα αυθεντικά, αρχικά του χρώματα.

  4) Αν και τα παραπάνω αρκούν να αποδείξουν ότι τα περί «αντιγραφής» και δήλωσης «υποταγής» πέφτουν στο κενό, θα δείξουμε ότι τα κενά του συντάκτη είναι πολύ περισσότερα.

  Οι Άγγλοι καταρχάς, στις ομόφωνες αποφάσεις της Ιεράς Συμμαχίας στο Λάιμπαχ, είχαν μόλις καταδικάσει την Ελληνική Επανάσταση. Σύμφωνα λοιπόν με τις παραδοξολογίες της ιστοσελίδας, οι Άγγλοι άφησαν τον Μαυροκορδάτο να φτιάξει μια σημαία που δείχνει «υποτέλεια» στους Άγγλους (με λάθος εθνόσημο…), με αποτέλεσμα η Αγγλία να φαίνεται στα μάτια των συμμάχων της ότι υποθάλπει τους Επαναστάτες που μόλις είχε καταδικάσει…

 • Ανώνυμος 41760

  22 Μαρ 2017


  1) Κάτι βασικό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι τη σημαία που παρουσιάζει η ιστοσελίδα, τη χρησιμοποιούσε η Εταιρεία μόνο έως το 1707, διότι μετά, άλλαξε το εθνόσημο του Βασιλείου της Αγγλίας και αντικαταστάθηκε από αυτό της Μεγάλης Βρετανίας (δηλ. Αγγλία συν Σκωτία). Αργότερα, άλλαξε και πάλι το εθνόσημο, και στα 1822 που πήραμε αποφάσεις για τα σύμβολα μας, οι Άγγλοι είχαν επάνω στις σημαίες τους το εθνόσημο του Ηνωμένου Βασιλείου (Αγγλία συν Σκωτία συν Ιρλανδία). Όπως γίνεται κατανοητό λοιπόν, κατά την εποχή που αποφασίσαμε εμείς για τις δικές μας σημαίες (1822), η σημαία της «East India Company» δεν είχε επάνω τον απλό σταυρό του Βασιλείου της Αγγλίας αλλά είχε αναρτημένο το εθνόσημο του Ηνωμένου Βασιλείου. Άρα, εδώ υπάρχει κάτι παράλογο και εύκολα καταρρίπτονται τα περί «αντιγραφής» και «προτεκτοράτου». Πώς ήταν τόσο κουτός ο Μαυροκορδάτος, που θέλησε να δείξει «υποτέλεια» στους Άγγλους, αντιγράφοντας σημαία με ένα εθνόσημο που αντιπροσώπευε τα περιορισμένα σύνορα της παλαιάς κρατικής τους οντότητας;

  2) Το απίστευτο που αναφέρει ο αρθρογράφος είναι ότι στην ελληνική σημαία, «ο σταυρός επάνω αριστερά είναι τού Αγίου Γεωργίου και συμβολίζει το Βασίλειο τής Αγγλίας»! Μα ο Σταυρός του Αγίου Γεωργίου στις αγγλικές σημαίες δεν έχει ό,τι χρώμα θέλει ο καθένας, αλλά είναι πάντα και μόνο κόκκινος… Αν λοιπόν ξεχάσουμε προς το παρόν το λάθος εθνόσημο(!) και δεχτούμε ότι θέλει κάποιος να δείξει «υποτέλεια» στην Αγγλία, τότε θα πρέπει να αναρτήσει αυτούσιο τον κόκκινο σταυρό στην γαλανόλευκη για να συμβολίζει το Βασίλειο της Αγγλίας. Σύμφωνα όμως με τις φλυαρίες της ιστοσελίδας, ο Μαυροκορδάτος, όχι μόνο έβαλε το παλιό εθνόσημο των Άγγλων, αλλά επιπλέον του άλλαξε και χρώμα και αντί οι Άγγλοι να τον κυνηγούν για την παραποίηση των συμβόλων και των συνόρων τους, θεώρησαν ότι η σημαία αυτή δείχνει… «υποτέλεια»! Ε, ας μας λυπηθεί λιγάκι ο συντάκτης του άρθρου…


  .....

 • Ανώνυμος 41706

  19 Μαρ 2017

  Σαν Ελληνας, δεχωμαι την υπαρξη, στην χωρα μου, αλλων λαων, οπως τους Γραικους και τους Ρωμαιους-Ρωμιους, αλλα οχι και το δικαιωμα να καθοριζουν την ζωη μου. Ρωμιοι, πηγαινετε πιαω στην Ρωμη, Γραικοι πηγενετε πισω στην πατριδα σας την Κωνσταντινουπολη.

 • Ανώνυμος 40141

  18 Νοε 2016

  η απολυτη αρνηση του να μαθουμε απο που προερχονται καποια πραγματα και πως αυτα επισημοποιηθηκαν απο το επισημο ελληνικο κρατος που κατα τα αλλα καθε μερα βριζουμε γιαυτα που μας κανει(διοτι αλλο κρατος και αλλο πατριδα)επειδη αυτα δειχνουν να μας προσβαλουν επειδη αυτα ειναι κοντρα σε αυτα που θελουμε να πιστευουμε για τους εαυτους μας και επειδη αυτα γκρεμιζουν τις φανταστικες ιδεες μας για μας, αποδεικνυουν την σαπιλα που εχει κατακλησει τον τοπο μας απο αλλοπαρμενους υπερπατριωτες χωρις αιτια....το αρθρο αποδυκνει σαφεστατα και ιστορικα απο που προερχεται η σημαια μας και οχι την μετεπειτα ιστορικη ταυτιση της με τους αγωνες αυτου εδω του λαου....τοσο γραικυλοι πια????α ελπιζω ολοι εσεις οι ελληναρες να εχετε πληρωσει τον ενφια σας και την εφορια σας στο ακαιρεο και εφετος υπερ του ενδοξου ελληνικου κρατους που σας επεβαλε και νεο χαρατσι....

 • Ανώνυμος 39801

  30 Σεπ 2016

  Η σημαία αυτή που αναφέρεται στο άρθρο ότι ανήκει στην East India Corporation επιβεβαιώνεται πολύ εύκολα,
  http://peic.org.uk/2013/10/28/gt-and-the-east-india-company/

  http://commons.wikipedia.org/wiki/File:British_East_India_Company_Flag_from_Lens.jpg

  Από Wikipedia,
  English: British East India Company flag from Flag Chart published by B. Lens c. 1700. (Photo credit: Wikipedia)
  https://en.wikipedia.org/wiki/East_India_Company#Flags


  Lens (1700)
  https://en.wikipedia.org/wiki/File:British_East_India_Company_Flag_from_Lens.jpg

  Έχει και άλλες μορφές διαχρονικά που φαίνονται στο λινκ
  Από εκεί και πέρα είναι λογικό να υπάρχει προσπάθεια ελέγχου και επιρροής σε ένα νέο κράτος (έστω ως προτεκτοράτο).
  Δεν ήθελαν να κατέβουν με τίποτα οι Ρώσοι στην Μεσόγειο,και δεν θέλουν....

 • Ανώνυμος 39549

  17 Αυγ 2016

  κάποια στιγμή όλοι οι "πατριώτες" μας πρέπει να το πάρουν χαμπάρι ότι ενώ κρύβονταν πίσω από τα πόδια των Αμερικάνων στον Γράμο κτλ, πουλέμησαν ΚΑΤΑ της χώρας μας, πολέμησαν ΓΙΑ το ξεπούλημά της και τη τοποθέτησή της ξανά στη τσέπη των δυτικών ως ένα προκτεκτοράτο και λημέρι των πλιατσικολόγων και διεθνών αρπαχτικών, στο οποίο και παραμείναμε μέχρι τώρα, χάρη στους Παπανδρέους, Καραμανλήδες, Μιτσοκάκηδες, και χουντικούς.

  Αντε πια

 • Ανώνυμος 39546

  16 Αυγ 2016

  Ζώα.....

 • Ανώνυμος 39543

  15 Αυγ 2016

  ΕΕΕ όχι και free inquiry... ελληνιστί "ελεύθερη έρευνα"...! Γελάνε και οι πέτρες! Το κείμενο αυτό με τους ανυπόστατους ισχυρισμούς που δεν έχουν καμία σχέση με την επιστημονική ιστορική έρευνα θυμίζει αυθαίρετες και προπαγανδιστικές απόψεις συγκεκριμένου ιδεολογικού χώρου. Ντροπή πραγματικά!

 • Ανώνυμος 39033

  15 Ιουλ 2016

  Ανώνυμος 32400 Ο Στράβωνας αποκαλούσε τους Ηπειρώτες βάρβαρους και εχθρούς των Ελλήνων. Τώρα για τους σημερινούς βορειο-ηπειρώτες, παίζετε το πως αισθάνονται, πάρε παράδειγμα τον Πύρο Δήμα. Αν το βιοτικό επίπεδο της Αλβανίας ήτανε καλύτερο απο αυτό της Ελλάδος, θα είχανε άλλη γνώμη. Βέβαια λόγο Ορθοδοξίας, κλείνουν πως την Ελλάδα.

 • Bielidopoulos

  9 Ιουλ 2016

  ~
  Σημαίες των Ελλήνων:
  http://www.mathima.gr/education/yliko/files_yliko/25h_Martiou_flags.html
  Μ' αρέσει αυτή με το ρόπαλο του Ηρακλή και τους τρεις σταυρούς.

 • Ανώνυμος 37977

  29 Μαρ 2016

  Σε τι ισορικες αποδειξης στηρίζονται ολα αυτα ?

 • Ανώνυμος 36141

  15 Δεκ 2015

  ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΩΡΑΙΑ ΚΑΜΕΝΗ ΣΗΜΑΙΑ

 • Ανώνυμος 34018

  30 Απρ 2015

  Ήδη από τον 4ο αιώνα π.Χ., ο Αριστοτέλης αναφέρει:
  «Και οι καλούμενοι τότε μεν Γραικοί νυν δε Έλληνες»
  Η χρήση του Γραικός ως ταυτόσημη με το Έλληνας συνεχίστηκε και στο Βυζάντιο.Και επειδη ακριβως το Ελλην ταυτιστηκε με την ειδολολατρεια [ ειτε λατρεια του Δια ειτε του Μιθρα ειτε του Οσιρη ειτε του Βααλ]ετσι οι Ελληνες τησ εποχης χρησιμοποιουσανε το παμπαλαιο ονομα ''' Γραικος''' δηλαδη ελληνας μεν μη παγανιστης δε. Τον 5ο αιώνα μ.Χ., ο Ησύχιος στο λεξικό του αναφέρει, πως το «Γραικός», σημαίνει «Έλλην»[29] και στο λεξικό Σούδα (10ος αι.) το «Γραικοί» σημαίνει «οι Έλληνες»[30].
  Προσέξτε τώρα τον όρο που χρησιμοποιεί τον 9ο αιώνα ο Θεόδωρος Στουδίτης (759-826) για το Βυζάντιο:
  «… χάριν της δόξης του Χριστού͵ υπέρ ου δονείται η ταπεινή Γραικία μάλα»
  Έτσι λοιπόν, η αναφερόμενη εδώ «Γραικία» που δονείται/τραντάζεται από την εικονομαχική αίρεση, δεν είναι άλλη από την βυζαντινή αυτοκρατορία!
  Αλλά και οι αντίπαλοι των Βυζαντινών, μας δίνουν την ίδια ακριβώς ορολογία. Όπως σημειώνει ο Παναγιώτης Χρήστου:
  «Οι πάπες κατέβαλαν … εντονώτερες προσπάθειες για καθυπόταξι της Ανατολικής 'Εκκλησίας, όταν όμως απέτυχαν, απεκήρυξαν τους Ανατολικούς, Έλληνες κυρίως, ως αιρετικούς. […] από τον 9ο αιώνα γράφονται έργα ʽʼΚατά Γραικώνʼʼ […] Σύνοδος που συνήλθε … το 868 εξέδωσε απόφασι με τίτλο Contra Graecorum haeresim de fide sanctae Trinitatis […] τον 11ο αιώνα ο Άνσελμος Καντερβουρίας έγραψε το Contra Graecos και μετά δύο αιώνες, στα μέσα του 13ου, ο Θωμάς Ακινάτης έγραψε τα Contra Graecos και Contra errores Graecorum»[32].
  Κατά συνέπεια, η σύνδεση Βυζαντίου και Ελλάδας/Ελληνισμού δεν «ξεφύτρωσε» από το πουθενά στον 11ο αιώνα και εξής. Απλά τότε ωρίμασαν οι ιστορικές συνθήκες για μια συχνότερη πολιτισμική και εθνική χρήση του όρου «Έλλην» από τους Βυζαντινο
  Το κατά καιρούς κατηγορηθέν Πατριαρχειο λέγει, επί
  τουρκοκρατίας [ΠΡΟ ΤΟΥ 1770], στον διεξαχθέντα διάλογο με τους Βρετανούς
  προτεστάντες:
  "...πάλαι μεν Ελλήνων, νυν δε Γραικών και Νέων Ρωμαίων δια την
  Νέαν Ρώμην καλουμένων..."ΔΗΛΑΔΗ ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΥΟΘΕΤΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΡΩΜΙΟΙ..ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΥΤΩΝ
  Δηλ. οι Ρωμαίοι-Ρωμιοί-"Νέοι Ρωμαίοι" απόγονοι και συνέχεια των
  "πάλαι καλουμένων Ελλήνων", καλούμενοι σήμερα ούτως εκ της Νέας Ρώμης-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
  ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η '''''ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ'''' ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗ 30 XΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 1821 ΕΓΡΑΦΕ ΣΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ
  '''ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ, ΠΡΙΓΚΗΨ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ''
  ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΟ '''ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΑ''''

 • Ανώνυμος 33399

  10 Απρ 2015

  ~
  Για κοίτα που οι αρχαίοι έλληνες της κλασσικής εποχής έγιναν πρότυπο πολιτικής ελευθερίας για την ΕΕ....

 • Ανώνυμος 32402

  27 Φεβ 2015

  http://www.oodegr.co/oode/istoria/epanastasi/elliniki_simaia_1.htm
  ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

 • Ανώνυμος 32400

  27 Φεβ 2015

  ρε ρωμιοχριστιανοί, γιατί αυτοπροσδιορίζεστε ως Έλληνες; Αφού παγκοσμίως κανείς δε σας λέει έτσι. Γκρικς σας λένε όλοι!

  ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ...ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 2600 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΚΙΚΣ...ΕΤΕΡΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΑΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΑΣΤΑΝ ΕΤΣΙ.....ΠΑΡΕ ΝΑ ΧΕΙΣ

  ...και οπως οι ενδοξοι Χειμαριωτες[στη βορεια ηπειρο] στειλανε επιστολη στον παππα και τους πριγκιπες της Δυσεως και τους παρακαλουσαν να σταλει στρατιωτικη βοηθεια με σκοπο να τους βοηθησουν να απελευθερωσουν την ''Γραιτζια απο τους τουρκους που παιρνουσι τα παιδια και καμουν τα μουσουλμανους.[περι τον 15ο αιωνα ολα αυτα πριν την επανασταση του 1821 ,τους νεοελληνικους διαφωτισμους, γαλλικες επαναστασεις πριν μας πουν οτι ειμαστε Ελληνες ...και δεν συμμαζευεται].... να και οι Αρχαιες Πηγες περι Γραικων... Αριστοτελης για τους αρχαιους Ελληνες Ηπειρωτες ''ωκουν οι καλούμενοι τότε μεν Γραικοί, νυν δʼ Έλληνες... Απολλόδωρος . αναφέρει ότι οι Έλληνες πριν λέγονταν Γραικοί, πρβ: «πρώτον μεν Γραικοί νυν δε Έλληνες» (Πάριο Χρονικό)
  ΑΡΑ ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΓΡΑΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΣ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΑΡΙΩΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.......ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΛΕΓΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ GRECIA ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ 2200 ΧΡΟΝΙΑ META.....
  ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΑΛΑΝΙ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ.......

 • Ανώνυμος 32234

  12 Φεβ 2015

  Προς θεού αγαπητοί κύριοι.
  ΌΧΙ και την σημαία μας. Την βλέπουμε και κυματίζει και δακρύζουμε. Ανακεφαλαιώνει όλη την ιστορία τής ρωμιοσύνης.
  Συγκινήθηκα!!!!
  Είναι 1000% βέβαιον ότι τα ανωτέρω αντανακλούν στο 97% και πλέον της ρωμιοσύνης, με την διαφορά ότι κάποιοι θα συμφωνούσαν στην θέση του σταυρού (αρχαιοελληνικό σύμβολο) να μπεί ο αγκυλωτός σταυρός (επίσης αρχαιοελληνικό σύμβολο) και κάποιοι θα ήθελαν την εξέλιξη αυτών των συμβόλων το σφυροδρέπανο.
  Η βεβαιότητα είναι δεδομένη καθότι το ποσοστό των νοημόνων δεν μπορεί να υπερβαίνει το 3% .
  Η γνώση αυτή περί της σημαίας είναι πολύ παλιά και δεν υπήρξε αντίδραση από τους ρωμιούς γιατί δεν υπήρχε κάποιος λόγος διαφωνίας, ,Τα υποζύγια δεν είχαν και πριν σημαία, με νέο αφεντικό, το νέο σαμάρι και τα μπιχλιμπίδια ήταν αδιάφορο.
  Δεν είναι κάτι που τους επιβλήθηκε παρά την θέλησή τους απλά έγινε σύμβολο τους σε μιά εποχή που το σύμβολο αυτό κάλυπτε πλήρως εκτός από την Αγγλία και την Γαλλία και την Ρωσία και πάλι τότε το σύνολο των ρωμιών των κομμάτων(αγγλικού, γαλλικού, ρωσικού) ήταν 97%.και ικανοποιούσε τις εγγυήτριες δυνάμεις αφού επιβεβαιωνόταν η αβελτηρία.
  Πάργαλης


 • Ανώνυμος 32232

  11 Φεβ 2015

  ρε ρωμιοχριστιανοί, γιατί αυτοπροσδιορίζεστε ως Έλληνες; Αφού παγκοσμίως κανείς δε σας λέει έτσι. Γκρικς σας λένε όλοι!

 • Ανώνυμος 31476

  9 Ιαν 2015

  Η πλειονότητα των σημερινών κατοίκων τής Ελλάδας αγνοούν την πραγματικότητα, ότι δηλαδή τα χρώματα τής σημαίας τής σύγχρονης Ελλάδας (μπλέ και άσπρο) καθορίστηκαν από τον Όθωνα, για να ταιριάζουν με τα χρώματα τής σημαίας τής Βαυαρίας, ενώ η μορφή της (πέντε μπλέ και τέσσερις λευκές οριζόντιες λωρίδες με σταυρό επάνω αριστερά) καθορίστηκε από τον αγγλόφιλο Αλ. Μαυροκορδάτο κι αποτελεί απλή αντιγραφή τής σημαίας των Άγγλων αποικιοκρατών στην Ινδία.
  ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821 ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ....;;;;;....ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.....ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΚΑΝΕΤΕ....

 • Ανώνυμος 31208

  2 Ιαν 2015

  ΔΕΝ ΧΡΕΑΖΕΤΑΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΗΓΕΣ
  Η ΠΗΓΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΙΣ ΣΤΟΑΣ

 • Ανώνυμος 31207

  2 Ιαν 2015

  ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙΣ ΚΛΕΦΤΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΩΝ ΜΠΟΤΣΑΡΕΩΝ ΤΩΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΩΝ ΤΩΝ ΚΑΝΑΡΗΔΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΑΟΥΛΗΔΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

 • Ανώνυμος 29959

  28 Οκτ 2014

  ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ, ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ ΣΑΣ;;;

 • Ανώνυμος 29886

  17 Οκτ 2014

  Η σημαία αποτελεί Εθνικό συμβολο.
  Η εμπλοκή Ευαίσθητου Προσωπικού Δεδομένου
  με την αιτιολογία ότι η Παράδοση είναι ανώτερη
  των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι άκυρος ισχυρισμός.
  Η τυπική νομική αιτιολόγιση βάση μη αναθεωρημένων νόμων
  που δεν έχουν αφετηριακό σημείο την σύγχρονη αντίληψη περί δικαίου και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου,
  δεν αποτελούν ηθική νομική προσέγγιση άρα είναι δεδομένη ή αναθεώρηση
  από μελλοντική κυβέρνηση.
  Η χρήση του όρου "ανεξιθρησκία" σε Σύνταγμα χώρας που αναγνωρίζει επίσημη θρησκεία,
  δεν ακυρώνει την σαφέστατη απόδειξη κρατικής προτίμησης αλλά και κρατικής εμπλοκης στο
  προσωπικό αυτό δεδομένο, πράγμα που σε ένα μελλοντικό νομικό πλαίσιο θα αναθεωρηθεί.
  Ο νόμος περι προστασίας Ευαίσθητων Προσωπικών Δεδομένων είναι αντιφατικός ως προς το Σύνταγμα
  και άρα απόλυτα αντισυνταγματικός. Η μη ισχύς νόμου σε περίπτωση κρατικής παράβασης δεν αιτιολογείται επαρκώς μα τυπικώς.
  Το Εθνικό Σύμβολο αποτελεί τον ανώτερο και πιο συμπυκνωμένο ιδεολογικά κρατικό φορέα Εθνικής Συνοχής.
  Η μερική περίληψη Ελλήνων πολιτών για λόγους παράδοσης είναι πράξη άκυρη ηθικά αλλά και νομικά όσον αφορά την νομική
  ώς επιστήμη κι όχι σαν νεκρό κείμενο.
  Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δεν τίθενται προς δημοκρατική η πλειοψηφική εκλογή, αλλά αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες
  και ιδανικά.
  Η συνήθεια σε πράξη δεν αποτελεί ηθική η νομικά βάσιμη επιχειρηματολογία.
  Οι νομικά επίσημες σημαίες της Ελλάδας έχουν αλλάξει πάμπολες φορές,
  πχ κατά την περίοδο της βασιλείας επιμέρους γραφικά στοιχεία, κατα την επιλογή της Ναυτικής Σημαίας ως επίσημη
  αλλά και κατά την δικτατορία (η Ελληνική Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει την σκούρα μακρόστενη σημαία της Δικτατορίας αλλα υπήρξε για μια επταετία η επίσημη σημαία). Η Ελληνική Δημοκρατία αναγνωρίζει την μετάβαση απ την Σημαία Ξηράς (παλαιά σημαία) στη σύγχρονη αλλά
  υπάρχει διαφωνία στον άν οι επιμέρους γραφικές απεικονίσεις ανα βασιλικές περιόδους αποτελούν χωριστές σημαίες ή όχι.
  Το βέβαιο είναι ότι η Ελληνική Δημοκρατία αναγνωρίζει ότι έχει ήδη σίγουρα συμβεί μια αλλαγή σημαίας (χωρίς να έχει αποκλειστεί
  μεγαλύτερος αριθμός με απόλυτα γραφικά κριτήρια).
  Άρα ο ισχυρισμός του αιωνίου αμετάβλητου συμβόλου είναι άκυρος.
  Επίσης υπήρχε συνεχής παρουσία αποδεδειγμένα από "διακρατικές συνθήκες" μεγάλου αριθμού Μωαμεθανών πριν και μετα από κάθε επίσημη
  αλλαγή σημαίας. Δεν δώθηκε κάποια εναλλακτική ή δικαίωμα άποψης στο Ισλαμικό στοιχείο πριν από κάθε μεταβολή,
  άρα η σημαία δεν περιλαμβάνει στο γραφικό συμβολισμό της το Σύνολο του Έθνους, αλλά την πλειοψηφία των πολιτών,
  πράγμα που δεν συνάδει με σεβασμό προς τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
  Ο ισχυρισμός από λίγους ότι η Ελληνική Σημαία εμπεριέχει τον σταυρό ως σύμβολο φιλοσοφικού δυϊσμού δεν προκύπτει από δεδομένα,
  παρά μόνον ο γραφικός συμβολισμός του Όρθόδοξου δόγματος. Η πρόθεση πράξης έχει νομική ισχύ, όχι η συνειδητή παρερμηνεία αυτής
  για συνειδητή υπεκφυγή.
  Νόμος που βασίζεται σε μη επιστημονικά διατυπωμένο κείμενο, έκει καθαρά τυπική ισχύ
  και δεν κάνει επίκληση ούτε στην νομική επιστήμη ούτε στην ηθική ως αξία.
  Ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχει αντίθεση (αντισυνταγματικότητα νόμου ως προς συγκεκριμένο άρθρο) μεταξύ νομοθεσίας περι Προστασίας Ευαίσθητων Προσωπικών Δεδομένων
  και του άρθρου 3 του Τμήματος Β και σελίδα 19 της επίσημης έκδοσης του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας είναι άκυρος, εφ' όσον δίνει το δικαίωμα λόγο του Συνταγματικού όρου "Επικρατούσα" στην απεικόνιση ενός εκ των Εθνικών δογμάτων σε σημαία και εθνόσημο. Το άρθρο αυτό [άρθρο 3 του Τμήματος Β και σελίδα επίσημης έκδοσης 19] δεν αφορά το σύνολο του Έθνους, εφ' όσον μέσα στο "ημών" δεν εμπεριέχονται όλα τα δόγματα, εφ' όσον η πλήρης φράση είναι: "τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό".
  Η φράση αυτή πρέπει να είναι απόλυτα σεβαστή απ' όλους γιατί αποτελεί κομμάτι προσωπικής θρησκευτικής πίστης, αλλά έρχεται σε αντίθεση με το ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ του Συντάγματος που αφορά τα Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα. Στο σκέλος 1. αναφέρεται επακριβώς: Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
  Πως είναι ίσοι εφ' όσον δεν εμπεριέχονται όλοι στο "ημών" του του άρθρου 3 του Τμήματος Β και στην ρητή αναφορά του Συνταγματικού όρου "Επικρατούσα" όσον αφορά
  την Ορθόδοξη πίστη και δίνει το δικαίωμα εμπλοκής συμβόλων της σε Εθνικά σύμβολα.
  "Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου" ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Άρθρο 4, είναι η ακριβής Συνταγματική φράση, άρα υπάρχουν έξι διαφορετικές εκδοχές:
  α. η Ελληνική σημαία είναι άνομη, δεν έχει νομική ισχύ ή δεν εμπεριέχεται στο Ελληνικό νομικό πλαίσιο
  β. η Ελληνική σημαία δεν αφορά τους Έλληνες πολίτες άρα τυχών μη συμπεριλήψεις ή "Επικρατούσες" επιλογές δεν δύνανται να βλάψουν κανέναν από αυτούς
  γ. οι μη Ορθόδοξοι Έλληνες πολίτες δεν είναι Έλληνες πολίτες ή δεν είναι ίσοι
  δ. η ισότητα δεν αφορά θρησκευτικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών
  ε. η μη συμπερίληψη θρησκευτικής πίστης σε περίπτωση απεικόνισης της "επικρατούσας" (ή "μη πίστης" σε περίπτωση άλλων απόψεων του ατόμου) δεν παραβιάζει την ισότητα
  ζ. υπάρχει αντίφαση μεταξύ Συνταγματικών άρθρων και χρειάζονται βελτιώσεις


  Γνωρίζω ότι το νομικό πλαίσιο είναι λειτουργικό ως έχει και είναι ικανό για τυπική νομική αιτιολόγηση, βασισμένη σε επιφανειακή ανάγνωση
  του Συντάγματος κι όχι ανάλυσή του. Η μη μελέτη και απόκρυψη εμφανών αντιφάσεων δεν αποτελεί νομικά βάσιμη κι επιστημονικά δομημένη άποψη.

  Οι νομικές ασάφειες δεν στέκουν στο πέρασμα των χρόνων, γιατί η Ελλάδα αλλά και η νομική επιστήμη είναι διαχρονικές αξίες
  που υπερβαίνουν το τώρα και τα άμεσα θέλω ενός ανθρώπου. Η Ελλάδα και η νομοθεσία της εξελίσσονται προς το δικαιότερο και το ηθικότερο.

 • Ανώνυμος 29774

  3 Οκτ 2014

  Ε από κάπου κάποιοι θα εμπνέονταν για να δημιουργήσουν ένα σύμβολο , να ενώσουν ένα έθνος . Το αποτέλεσμα μετράει .

 • Ανώνυμος 29713

  25 Σεπ 2014

  Διαγράφηκε υβριστικό σχόλιο.

 • Ανώνυμος 29693

  17 Σεπ 2014

  Μπορεί την Ελληνική σημαία να την ευήβραν απο οτιδήποτε , όμως έκτοτε οι κάθε είδους αγώνες και το αίμα που χύθηκε υπερασπιζόμενο την σημαία και ότι αυτή συμβολίζει μας υποχρεώνει να την σεβαστούμε διότι χωρίς αυτούς τους αγώνες δέν θα μπορούσαμε να μιλάμε ελεύθερα σήμερα και να λέμε ότι θεωρία θέλουμε .

 • Ανώνυμος 29560

  26 Αυγ 2014

  ΑΓΑΠΗΤΕ , ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ , ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΑΝΔΡΩΠΟΙ (ΠΑΠΠΟΥΣ , ΘΕΙΟΙ ) ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΓΡΑΜΟ. ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Ο ΟΛΙΓΟΓΡΑΜΑΤΟΣ ΠΑΠΑΓΕΡΑΣΙΜΟΣ .......