ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ
ΤΟΣΟΙ ΣΛΑΒΟΙ;

Οι λαοί που εποίκισαν
τον ελλαδικό χώρο
το μεσαίωνα

Από τον στ΄αιώνα κι ύστερα, κατέβηκαν κι εγκαταστάθηκαν πολλοί σλάβοι στον ελλαδικό χώρο. Από την Πελοπόννησο, πέρασαν στα νησιά τού Αιγαίου κι έφτασαν ως την Κρήτη αλλάζοντας την εθνογραφική σύνθεση τού πληθυσμού. Ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος μνημονεύοντας το γεγονός λέει, πως «εσλαυώθη πάσα η χώρα.» Αιώνες αργότερα στο χώρο εγκαταστάθηκαν κι άλλοι επήλυδες, κυρίως αρβανίτες, βλάχοι κ.ά..

Θα ρωτήσει όμως κάποιος: Ενώ ακόμα κι ως σήμερα, οι βλάχοι κυρίως κι οι αρβανίτες σε πολλές περιοχές ξεχωρίζουν από τον άλλο πληθυσμό από τα ήθη και έθιμα κι ιδιαίτερα από τη γλώσσα τους, οι σλάβοι εξαφανίστηκαν; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν είναι δύσκολη. Θα υπενθυμίσω πρώτα, πως σ΄ όλη την Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες σλάβικα τοπωνύμια. Στη νεοελληνική γλώσσα υπάρχουν επίσης σλάβικες λέξεις. Θα εξετάσουμε λοιπόν το ζήτημα χωρίς εθνικιστικές παρωπίδες. Η μισαλλοδοξία κι ο σωβινισμός δεν έχουν θέση στην ιστορική έρευνα.
 
Εισβολές, πόλεμοι, επιδημίες, πειρατεία, διώξεις
Όταν λέμε «το ελληνικό έθνος δια μέσου των αιώνων» είναι λάθος. Η έννοια τού «ελληνικού έθνους» δεν υπήρχε πριν τον ιη΄αιώνα. Ο μύθος τής δήθεν φυλετικής συγγένειας με τους αρχαίους έλληνες των διαφόρων λαών (σλάβων, αλβανών, βλάχων, βορειοαφρικανών, αρμενίων, τούρκων κ.ά), που επί μιάμιση χιλιετία είχαν επανειλημμένα εποικίσει τον ελλαδικό χώρο, άρχισε να πλάθεται μόλις στις αρχές τού ιθ΄αιώνα, ενώ από την τρίτη δεκαετία του και μετά, αποτέλεσε την αιχμή τού δόρατος των εθνοποιητικών μηχανισμών τού νεοσυσταθέντος χριστιανικού κρατιδίου διδασκόμενος ως ιστορική δήθεν αλήθεια στα σχολεία.     

Ήταν πολλές οι καταστροφές στον ελλαδικό χώρο όλους αυτούς τούς αιώνες. Εκτός από τις εισβολές, τούς πολέμους και τις βυζαντινές διώξεις, αντιμετώπιζαν τεράστια προβλήματα επιβίωσης από την πειρατεία (ολόκληρα νησία και παράλιες -και όχι μόνον- περιοχές είχαν μείνει για αιώνες έρημες), αλλά κυρίως από τις επιδημίες, ειδικά τής πανώλης, που είχε επανειλημμένα αποδεκατίσει τούς πληθυσμούς.

Δεν υπάρχουν φυλετικά καθαροί λαοί
Κανένας λαός δεν είναι καθαρόαιμος. Από το μεσαίωνα κι έπειτα, με τις μεταναστεύσεις των λαών στην Ευρώπη και Μεσόγειο, έγιναν πολλές εθνογραφικές αλλαγές. Όμως και στα αρχαία χρόνια είχε γίνει το ίδιο. Οι έλληνες, από τα χρόνια τού Μ. Αλεξάνδρου κι ύστερα, κατά χιλιάδες μετανάστευσαν στην Ανατολή και ανακατώθηκαν με τούς ντόπιους. Και πριν ακόμα, στα χρόνια τής περσικής αυτοκρατορίας, είχαν γίνει σημαντικές μετατοπίσεις πληθυσμών στην Ανατολή και ανακάτεμα λαών. Κι ακόμα, δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως στην αρχαία Ελλάδα έγιναν χιλιάδες απελευθερώσεις δούλων, πού προέρχονταν από την Ανατολή και Μεσόγειο, που ήταν «βάρβαροι», καθώς και πολλές επιγαμίες με ξένους. Συνακόλουθα, από τον ε΄αιώνα κι ύστερα, ο πληθυσμός τής αρχαίας Ελλάδας δεν ήταν καθαρόαιμος. Στην ελληνιστική εποχή και στη ρωμαϊκή, στην Ελλάδα εγκαταστάθηκαν πολλοί ξένοι (ρωμαίοι, ανατολίτες κ.ά.. Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Το DNA των ελληναράδων).

Το ότι στον ελλαδικό χώρο επικράτησε η ελληνική γλώσσα -η κοινή, όχι η αρχαία- αυτό οφειλόταν στο ότι ήταν η γλώσσα των εμποροβιοτεχνικών και πολιτιστικών κέντρων, όχι μόνο τής Ελλάδας, αλλά και τής Ανατολής. Οι ρωμαίοι δεν μπόρεσαν να επιβάλουν τη γλώσσα τους στην Ανατολή και η άρχουσα τάξη τού Βυζαντίου αναγκάστηκε να καθιερώσει σαν επίσημη γλώσσα την ελληνική, ενώ πριν ήταν η λατινική. Δεν είναι λοιπόν η γλώσσα το αποφασιστικό γνώρισμα τής φυλετικής καταγωγής ενός λαού, αλλά άλλοι παράγοντες.

Δεν εξελληνίστηκαν, εκβυζαντινίστηκαν

Θεωρητικοί τής Ρωμιοσύνης προπαγανδίζουν, ότι όλοι αυτοί οι λαοί, που ήρθαν στον ελλαδικό χώρο το Μεσαίωνα, εξελληνίστηκαν. Πρόκειται περί ιστορικού ψεύδους. Οι λαοί αυτοί, αργά ή γρήγορα εκβυζαντινίστηκαν ή σωστότερα, εκρωμαΐστηκαν, δηλαδή πήραν τη θρησκεία (χριστιανισμό) άν δεν ήταν ήδη χριστιανοί και -παράλληλα με τη μητρική τους- την επίσημη γλώσσα τής Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (που από τον ζ΄ αιώνα κι ύστερα ήταν η ρωμέικη). Δεν εξελληνίστηκαν, καθ΄ ότι δεν υπήρχαν στοιχεία τού ελληνικού πολιτισμού (παιδεία, αθλητισμός κ.λπ.) στο Βυζάντιο.

Το ότι ήταν υποχρεωμένοι να μάθουν τα ρωμέικα (σήμερα τα λέμε ελληνικά), δεν σημαίνει, ότι είχαν καμία άμεση φυλετική σχέση με τούς αρχαίους έλληνες, όπως κι αν πάει τώρα κάποιος στην Αμερική, θα μάθει τα αγγλικά χωρίς να είναι απαραίτητα αγγλικής καταγωγής ούτε αυτός ούτε κι οι άλλοι, που ήδη βρίσκονται εκεί και μιλάνε αγγλικά.


Ο Κων/νος Παπαρρηγόπουλος αναφερόμενος στην επανάσταση των σλάβων στην Πελοπόννησο («Ιστορία τού ελληνικού έθνους», τ. Γ΄, σελ. 170-172) επισημαίνει, ότι το όνομα έλληνας ούτε καν υπήρχε, τουλάχιστον έως και τον ι΄αιώνα.
 
Αν διαβάσετε σημειώσεις των περιηγητών στον ελλαδικό χώρο το μεσαίωνα μέχρι και τον ιθ΄αιώνα, θα δείτε σε πολλές περιπτώσεις να αναφέρουν, ότι πέρασαν από ολόκληρες περιοχές χωρίς να ακούσουν καν ελληνικά. Αλλά κι ελληνικά να άκουγαν, δεν σημαίνει -για τούς λόγους, που προαναφέρθηκαν- ότι αυτοί που τα μιλούσαν ήταν απόγονοι αρχαίων ελλήνων.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τής πολυγλωσσίας στον ελλαδικό χώρο τον ιθ΄αιώνα αποτελεί η πολύ πετυχημένη λαϊκή κωμωδία τού Δ. Βυζάντιου, «Βαβυλωνία». Σε μία σκηνή της, ένας αρβανίτης, που δεν καταλαβαίνει ένα κρητικό, νομίζοντας πως ο τελευταίος τον έχει προσβάλλει, τον τραυματίζει με μια πιστολιά. Φτάνει η αστυνομία, γίνονται ανακρίσεις από επτανήσιο αστυνόμο, ο οποίος παρά την ανακριτική του πείρα, δεν τα καταφέρνει να εξακριβώσει αν ο τραυματισμός τού κρητικού είναι κάζο πενσάτο (εκ προμελέτης) ή ατσιντέντε (τυχαίο), επειδή ούτε αυτός καταλαβαίνει τους μάρτυρες ούτε οι μάρτυρες αυτόν.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα τού αμερικάνου εθελοντή Bolse στην εφημερίδα τής Φιλαδέλφειας «Democratic Press» (φύλλο 13.12.1826), για το Ναύπλιο τού 1826: «Τα καφενεία τής πόλης κατάμεστα από στρατιώτες, που παίζουν μπιλιάρδο ή κουβεντιάζουν. Ούτε στην αρχαία Βαβυλώνα δεν ακούγονταν τόσες γλώσσες όσες στο σημερινό Ναύπλιο.» (Κ. Σιμόπουλου: Πώς είδαν οι ξένοι την Ελλάδα τού ΄21, έκδ. «Στάχυ», 1999).

Παρ΄ όλα αυτά και παρ΄ όλη την επιχείρηση τού νεοελληνικού έθνους-κράτους να επιβάλει την ελληνική με χιλιάδες εξελληνισμούς ονομάτων, τοπωνυμιών, με τη διδασκαλία της στα σχολεία, αλλά και δια τής βίας πολλές φορές (διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Είμαι βλάχος, δεν είμαι έλληνας!), ακόμα και στις μέρες μας χιλιάδες τοπωνύμια και μή ελληνικές λέξεις (σλάβικες, αλβανικές, τούρκικες κ.λπ.) επιβιώνουν στη γλώσσα μας, ενώ πολλοί άνθρωποι ακόμα και σήμερα σε ολόκληρα χωριά σε ορισμένες περιπτώσεις, μιλούν τη μητρική τους γλώσσα (βλάχικα, αρβανίτικα=αλβανικά κ.ά.).


Οι σημερινοί ελληνόφωνοι χριστιανοί κάτοικοι τού ελλαδικού χώρου δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, τής δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ.. Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη τής οθωμανικής κουλτούρας. Έμαθαν να επιβιώνουν σε  αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, τουρκοκρατία) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα, με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή τού δυτικού κόσμου.

Ο εκβυζαντινισμός των σλάβων
Η βυζαντινή κυβέρνηση πολλές φορές επέβαλε αναγκαστικές μετατοπίσεις πληθυσμών από το ένα μέρος στα άλλο. Όταν μάλιστα εμφανίστηκαν οι βούλγαροι και απειλούσαν το Βυζάντιο με τις επιδρομές τους, επειδή οι σλαβικοί πληθυσμοί υποστήριζαν τούς βουλγάρους, έγιναν τέτοιες ομαδικές μετατοπίσεις. Στις περιοχές δηλαδή, που πλειοψηφούσαν οι σλάβοι, πολλοί απ' αυτούς μετατοπίστηκαν σε άλλες. Στά χρόνια μάλιστα, που σημειώθηκαν μεγάλες εξεγέρσεις των σλάβων, οι τέτοιες μετατοπίσεις άλλαξαν τη σύνθεση τού σλαβικού πληθυσμού.

Όταν πάλι αργότερα, η βυζαντινή κυβέρνηση εγκατάστησε αρβανίτες σε πολλές αραιοκατοικημένες περιοχές τής Ελλάδας (Κόρινθο, Αττική κ.λπ. - διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Από τον Σπάτα και τον Τατόη, στο Χαλάνδρι και τη Λούτσα...), οι σλάβοι ή διώχτηκαν από τις περιοχές αυτές ή αφομοιώθηκαν με τούς νέους εποίκους ανταλλάσσοντας μαζί τους πολιτιστικά στοιχεία (φορεσιές, τραγούδια κ.λπ.). Τα ίδιο έγινε κι όταν εγκαταστάθηκαν σε πολλές περιοχές (Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο) οι βλάχοι (βλ. Περί τής μή ελληνικής καταγωγής των βλάχων).

Στα χρόνια τής ανοδικής ανάπτυξης τού Βυζαντίου (από τα χρόνια τής μακεδονικής δυναστείας κι ύστερα), πολλοί σλάβοι, πού κατοικούσαν κοντά σε εμποροβιοτεχνικά κέντρα, διαφοροποιήθηκαν. Διαλύθηκαν δηλαδή οι κοινότητές τους (ζάντρουγκες) και προκειμένου να μπορούν να ανταλλάσσουν τα προϊόντα τους και να συναλλάσσονται με τα αστικά κέντρα, έμαθαν τα ελληνικά. Μέσα στα διάβα δεκατριών αιώνων έγιναν πολλές αλλαγές στην κοινωνική οργάνωση των σλάβων και η φυλετική τους σύνθεση έχασε την αρχική της υπόσταση καί μορφή.

Οι πρώτοι, που έμαθαν τα ελληνικά ήταν οι προύχοντες σλάβοι. Ο αρχηγός των σλάβων, πού ήταν εγκαταστημένοι γύρω στη Θεσσαλονίκη, τον ζ΄ αιώνα, «ελάλει την ελληνική» (βλ. αββά Τοugard: «De l΄histoire profane dans les actes des Bollandistes», Παρίσι, 1874, κεφ. 67). Δεν θέλει ερώτημα, πως αργότερα η εκμάθηση των ελληνικών γενικεύτηκε. Εξ άλλου, από τα «Τακτικά» τού Λέοντα τού Σοφού μαθαίνουμε, πως ο Βασίλειος Α΄ (9ος αιώνας) «εγραίκωσε τα σλαβικά έθνη», δηλαδή ανάγκασε με τη βία τούς σλάβους να μάθουν την ελληνική γλώσσα (Migne P.G., τ. 107, 969).

Εξ άλλου, στο αναμεταξύ οι σλάβοι προσχώρησαν στο χριστιανισμό και τα μοναστήρια τράβηξαν πολλούς σλάβους σ΄ αυτά, ενώ με την προπαγάνδα των καλόγερων, η κοινή ελληνική διαδόθηκε και στα σλαβικά χωριά.

Πολλοί σλάβοι επίσης, υπηρετούσαν στο βυζαντινό στρατό, όπου έμαθαν την κοινή ελληνική. Όπως γίνεται και σήμερα, που ο στρατός, τα Μ.Μ.Ε. και τα σχολεία έχουν επιβάλει την ομιλούμενη δημοτική γλώσσα και στα απόκεντρα χωριά, στα νησιά και στην Κρήτη, όπου ως τις αρχές τού περασμένου αιώνα οι ντοπιολαλιές κι οι ξένες λέξεις κάνανε δύσκολη τη συνεννόηση με τούς πρωτευουσιάνους και τούς κατοίκους των μεγάλων πόλεων. Έτσι και στα βυζαντινά χρόνια, από τούς παραπάνω κυριότερους λόγους, οι σλάβοι ξέχασαν τη γλώσσα τους κι αφομοιώθηκαν γλωσσικά με τούς ελληνόφωνους πληθυσμούς, αφού στο αναμεταξύ έγιναν υπήκοοι τού Βυζαντίου.
 


Η χώρα «εσλαυώθη» γράφει ο Κωνσταντίνος ο Πορφυρογέννητος κι η ελληνική χερσόνησος έμεινε γνωστή ως Σκλαβουνία: «Ύστερα από τις Συρακούσες διασχίσαμε την Αδριατική και φτάσαμε στη Μονεμβασία, στη γη τής Σκλαβουνίας)» σημειώνει το 741 ο άγγλος Willibald στο χρονικό τού θαλασσινού ταξιδιού του στην Ελλάδα. (“Ad urbem Manifaciam in sclavinica terra”).Στις μεγάλες πόλεις και κυρίως στη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη, πολλοί σλάβοι κατόρθωσαν να πάρουν αξιώματα. Άλλοι επίσης, ως βιοτέχνες και έμποροι, είχαν πιάσει οικονομικά πόστα. Οι σλάβοι αυτοί, με το να μάθουν την κοινή ελληνική και να έχουν κοινωνική θέση, ήρθαν σε επιγαμίες με γραικούς. Κι έτσι απ΄τους γάμους αυτούς, πού ήταν φαίνεται πολλοί, τα παιδιά που γεννήθηκαν ήταν μιγάδες. Με τον καιρό όμως,  εξ αιτίας, που οι απόγονοι των μικτών αυτών γάμων μιλούσαν μόνο την κοινή ελληνική, θεωρούνταν γραικοί-ρωμιοί.


Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν, οι σλάβοι εκβυζαντινίστηκαν κι έτσι μόνα τα σλαβικά τοπωνύμια μαρτυρούν εμφανώς την εγκατάστασή τους στον ελλαδικό χώρο. Αντίθετα, οι αρβανίτες και οι βλάχοι, πού κατέβηκαν τουλάχιστον πεντακόσια χρόνια αργότερα στο χώρο και ζούσαν σε βουνήσιες και απομονωμένες αγροτικές περιοχές ή και σε περιοχές, πού δεν υπήρχαν ελληνόφωνοι πληθυσμοί (χωριά τής Αττικής, Κορίνθου, Ευβοίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου κ.λπ.), κράτησαν όχι μόνο τη γλώσσα τους ως τις μέρες μας, αλλά και την πατριαρχική τους οργάνωση έως πρόσφατα.


Ο Longon τοποθετεί τη σλαβική εγκατάσταση στο πλαίσιο τού Χρονικού τής Μονεμβασίας. Ορδές σλάβων πέρασαν το Δούναβη κι άρχισαν τη διείσδυσή τους στη Βαλκανική. Πότε ακριβώς και σε ποιά έκταση εγκαταστάθηκαν οι σλάβοι στην Πελοπόννησο; Οι ιστορικοί πιστεύουν, ότι η διείσδυση άρχισε το 584. Η άποψη αυτή επιβεβαιώνεται από το Χρονικό τής Μονεμβασίας, όπου αναφέρεται, ότι η κυριαρχία των σλάβων στο Μωριά κράτησε 218 χρόνια, από τον έκτο χρόνο τής βασιλείας τού αυτοκράτορα Μαυρικίου (587) ως τον τέταρτο τής βασιλείας τού Νικηφόρου Α΄ (805). (J. Longon: Κριτική παρουσίαση τού έργου τού Antoine Bon: Le Peloponnese byzantin jusqu΄au 1204 - Journal des savants, Avril-Juin, 1952, σελ. 72).

Η χρήση τής κοινής ελληνικής γλώσσας
δεν αποτελεί απόδειξη φυλετικής συνέχειας
Από τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις τού Ηράκλειου (ζ΄αι.) ξεχωριστή σημασία έχει η αναγνώριση τής ελληνικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας τού ρωμαϊκού κράτους αντικαθιστώντας στα επίσημα έγγραφα τις επιγραφές και τα νομίσματα το «Imperator Caesar Augustus» με το «Βασιλεύς». Από εδώ και μπρος όλα τα κρατικά έγγραφα γράφονται στην ελληνική και μάλιστα στην κοινή κι όχι στην αττική ή αττικίζουσα.

Στα χρόνια αυτά, το βυζαντινό κράτος στηριζόταν κυρίως στη Μικρά Ασία. Οι άλλες του επαρχίες (Αίγυπτος, Συρία, Μεσοποταμία) είχαν χαθεί. Η Ιταλία αποχωριζόταν όλο και πιο πολύ από το Βυζάντιο, ενώ η Βαλκανική είχε πλημμυρίσει από σλάβους. Γι΄ αυτό η λατινική, που ήταν έως τότε η γλώσσα των δικαστηρίων, τού στρατού, τής νομοθεσίας και τής κρατικής μηχανής γενικά, ήταν μια νεκρή γλώσσα. Η Μικρά Ασία, το σπουδαιότερο τμήμα τού Βυζαντίου ήταν ελληνόφωνη.

Εξ άλλου, ήταν καιρός πια, το Βυζάντιο να αποκτήσει μια γλώσσα, που να μιλιέται παντού, γιατί έτσι αποκτούσε, παράλληλα με το δόγμα τής Ορθοδοξίας κι ένα ακόμα νέο συνδετικό κρίκο, την κοινή ελληνική. Από εδώ και πέρα, οι βυζαντινές κυβερνήσεις, για να πετύχουν την πολιτική ενότητα τής αυτοκρατορίας, χρησιμοποιούν από τη μια μεριά τη στρατιωτική δύναμη εμποδίζοντας κάθε εκδήλωση φυλετικών αντιθέσεων, κι από την άλλη, καθιερώνοντας την ελληνική ως επίσημη γλώσσα, αναγκάζουν τις διάφορες φυλές να μάθουν ελληνικά και να ενσωματώνονται έτσι ευκολότερα στο Βυζάντιο.  
    
 

Με κύριο μέσο την ελληνική γλώσσα, η οποία άρχισε να διδάσκεται στα σχολεία με τη δημιουργία τού νέου κράτους μετά το ΄21, ενώθηκαν οι πολλοί και διαφορετικοί λαοί, που ζούσαν στο χώρο. Η γλώσσα έπαιξε τον πιό καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία εθνικής ταυτότητας. Έτσι απόκτησαν ελληνική εθνική συνείδηση οι αρβανίτες, οι βλάχοι κ.λπ. επήλυδες στον ελλαδικό χώρο.Η ανάπτυξη δια τής παιδείας τής εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης, η πλύση εγκεφάλου δηλαδή, ότι είμαστε έλληνες και χριστιανοί προβλέπεται και προστατεύεται σήμερα από το Σύνταγμα. Οι εγκέφαλοι των νέων παιδιών βιάζονται από την επίσημη εθνικοθρησκευτική προπαγάνδα από μικρή ηλικία κι έτσι σήμερα οι υπήκοοι τού νεοελληνικού κράτους έχουν ελληνική εθνική συνείδηση, την ψευδαίσθηση δηλαδή, ότι είναι δήθεν απόγονοι των αρχαίων ελλήνων, είναι δε στην πλειοψηφία τους χριστιανοί ορθόδοξοι. Δεν υπάρχει περίπτωση δηλαδή κάποιος να είναι άθεος π.χ. με εθνική συνείδηση αρβανιτόβλαχου. Θα τον κάνουν με το ζόρι χριστιανό και έλληνα. (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Τα έθνη επινοούνται και κατασκευάζονται, Ο μύθος τής διατήρησης των «εθνικών» χαρακτηριστικών τού ελληνικού έθνους και Με το ζόρι έλληνες!

           

Ελληνική γλώσσα και χριστιανισμός
Ο χριστιανισμός επίσης, συνέβαλε εξ ανάγκης στη διάδοση τής ελληνικής γλώσσας, δεδομένου, ότι ως διεθνής γλώσσα τής εποχής, η ελληνική τον εξυπηρετούσε να πετύχει τον εξουσιαστικό σκοπό τής παγκόσμιας μονοκρατορίας του.

Φρόντισε όμως, να την απονοηματίσει πλήρως, ώστε η διδασκαλία της να περιορίζεται στο γραμματικό μέρος και να απαγορεύει την ανάδειξη τής υψηλής σκέψης, που εμπεριέχεται στα έργα των κλασικών. Αυτά διευκρινίστηκαν στη Ζ΄ εν Νικαία Οικουμενική Σύνοδο (787 μ.Χ.), οπότε και συντάχτηκαν οι αναθεματισμοί κατά των νοημάτων τής ελληνικής γλώσσας:

- «Σ΄ αυτούς, που διαβάζουν τα ελληνικά μαθήματα και όχι για (=γραμματική) εκπαίδευση εκπαιδευόμενους, αλλά και δεχόμενους τις έννοιες τους... ανάθεμα τρεις φορές».

- «Σ΄ αυτούς, που δέχονται και παραδίδουν τις μάταιες (=πρωτογενείς) ελληνικές έννοιες των λέξεων («ρήματα»)... ανάθεμα τρεις φορές».

Ο επίσκοπος Νύσσης Γρηγόριος, μάς διαβεβαιώνει, ότι «ξέρει (ο Απ. Παύλος) να χρησιμοποιεί τις λέξεις, όπως τον βολεύει και να προσαρμόζει στη δική του λογική τις σημασίες των λέξεων, ακόμη και στις περιπτώσεις, που η καθιερωμένη χρήση των λέξεων οδηγεί σε άλλες σημασίες».

Ύστερα από τα παραπάνω, πολλές έννοιες τής σημερινής ελληνικής γλώσσας είναι εντελώς διαφορετικές από τις αντίστοιχες προχριστιανικές. Οι σημερινοί άνθρωποι, που μιλούν αυτό, που ονομάζεται κοινή ελληνική γλώσσα, ούτε που υποψιάζονται καν τη βίαιη μετάλλαξή της κατά τη χριστιανική εποχή, οπότε χιλιάδες λέξεις, αγνώριστες νοηματικά, κατάντησαν πραγματικές παγίδες τής σκέψης, που οδηγούν στη μεταφυσική και μυστικιστική παράνοια τού δογματισμού.

Η προχριστιανική σημασία τής λέξης «πίστη», για παράδειγμα, ήταν «εμπιστοσύνη σε πρόσωπο ή πράγμα». Η χριστιανική εξαλλαγή της, εξουσιαστική και μεταφυσική, είναι: «πίστη στο Γιαχβέ». «Αμαρτία» προχριστιανικά σήμαινε «αστοχία». «Αμάρτησα» σήμαινε «δεν πέτυχα το στόχο μου». Σήμερα, αμαρτία σημαίνει κάτι αντίθετο στη θέληση τού Γιαχβέ κ.λπ. κ.λπ..

Επομένως, το επιχείρημα, ότι ο χριστιανισμός έσωσε την ελληνική γλώσσα από τον αφανισμό είναι μάλλον αδόκιμο. Ακριβέστερα θα ήταν αν λεγόταν, ότι ο χριστιανισμός τής Ανατολής έσωσε ένα ελληνικό λεξιλόγιο, αλλά παράλλαξε ή διαστρέβλωσε εσκεμμένα το νόημα των λέξεων δίνοντας σε αυτές άλλο περιεχόμενο, αυτό, που συνέφερε το δόγμα.

Σλαβικά τοπωνύμια καταρρίπτουν εθνικούς μύθους
Η τεράστια πληθυσμιακή μετακίνηση των σλαβικών φυλών αν και ανοργάνωτη, επέφερε νέα κατάσταση στα Βαλκάνια. Χιλιάδες άνθρωποι έφεραν μαζί τους μια καινούργια κουλτούρα, δημιούργησαν χιλιάδες διάσπαρτους αγροτικούς οικισμούς κι έδωσαν σλαβικές ονομασίες στούς τόπους που ρίζωσαν. Αντάλλαξαν πολιτιστικά στοιχεία κι ήρθαν σε επιγαμίες με τον ντόπιο πληθυσμό.

Για περισσότερους από δέκα τέσσερις αιώνες η νέα αυτή πολιτιστική έκφραση κυριάρχησε σε ένα μεγάλο μέρος τής σημερινής Ελλάδας. Οι χιλιάδες οικισμοί, τα χωριά, τα βουνά, τα ποτάμια κ.λπ. των σλάβων εποίκων διατήρησαν τα ονόματά τους μέχρι τις αρχές τού κ΄αιώνα. Κανείς δεν σκέφτηκε να τα μεταλλάξει στα βυζαντινά χρόνια ούτε στα χρόνια τής οθωμανικής κυριαρχίας. Ομως, η γενιά των νεοελλήνων σωβινιστών, οι θιασώτες τής Μεγάλης Ιδέας, οι οραματιστές τής νεκρανάστασης τού Βυζαντίου, προχώρησαν σε ένα πολιτιστικό ανοσιούργημα. Έβαλαν σε εφαρμογή σχέδιο απαγόρευσης χρήσης των παλαιών ονομασιών και μετονομασίας τους. Άλλαξαν ακόμα και τα οικογενειακά ονόματα των κατοίκων.


Στο βιβλίο τού Max Vasmer, «Die Slaven in Griechenland» (Leipzig, 1970). καταγράφονται αναλυτικά χιλιάδες σλάβικα τοπωνύμια στον ελλαδικό χώρο. Στην εικονιζόμενη φωτοτυπία φαίνονται ενδεικτικά τα σλάβικα τοπωνύμια τής Άρτας, τής Κέρκυρας, τής Λευκάδας, τής Κεφαλλονιάς και τής Κρήτης.

Τα δάνεια από τη σλαβική, που επιβιώνουν σήμερα στην ελληνική γλώσσα, προέρχονται ως επί το πλείστον από τη σφαίρα τής γεωργίας, τής κτηνοτροφίας και τής ορολογίας φυτών και ζώων [π.χ. λόγγος (σλαβ. longu), βάλτος (blato) κ.ά.]. Τα σλάβικα τοπωνύμια, τα οποία έχουν καταγραφεί κατά χιλιάδες διάσπαρτα στον ελλαδικό χώρο, αποτυπώνουν την κατανομή των νεοφερμένων πληθυσμών στην περιοχή, αλλά επίσης παρέχουν στοιχεία -γλωσσολογικά και ιστορικά- για την εποχή τής εγκατάστασης και το ρυθμό αμοιβαίας αφομοίωσης με τούς ντόπιους. Όταν οι σλαβικοί πληθυσμοί άρχισαν να εκβυζαντινίζονται, η σλαβική γλώσσα έπαψε να εξελίσσεται με τη δυναμική, που εξελίχτηκε στις καθ΄αυτό σλαβικές χώρες. Ακόμα, το γεγονός, ότι υπάρχουν ελάχιστα χριστιανικά σλαβικά τοπωνύμια, οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι ο εκχριστιανισμός και η υιοθέτηση τής ελληνικής γλώσσας ήταν διαδικασίες παράλληλες και αλληλένδετες.

Εκτός από τα τοπωνύμια, αρκετές σλάβικες λέξεις επιβιώνουν στη γλώσσα μας έως σήμερα, όπως π.χ. βίτσα, μπουχός (=σκόνη), ντόμπρος (=ειλικρινής), ρούχο, σανός, σβάρνα (=συρόμενο γεωργικό εργαλείο), τσαντήλα (=αραχνοΰφαντο ύφασμα για το στράγγισμα τού τυριού) κ.ά.. Ακούστε στο αρχείο ήχου το Τζίμη Πανούση, να εξηγεί με το δικό του μοναδικό τρόπο την ετυμολογία τής λέξης τής γλώσσας μας, η οποία προέρχεται από τη σλάβικη butsa (=εξόγκωμα, προεξοχή).

Ο Fallmerayer, συνέδεσε το ζήτημα των σλαβικών τοπωνυμίων της Ελλάδας, με το ζήτημα τής καταγωγής των ρωμιών και τον εθνικό μύθο περί τής δήθεν αρχαιοελληνικής καταγωγής τους. Έτσι λοιπόν, εκτός από αυτόν και τα μεσαιωνικά βυζαντινά έργα, που στήριζαν την άποψη του, μπήκαν στο στόχαστρο τού ελληνικού εθνικισμού κι επιχειρήθηκε ν΄απαξιωθούν (π.χ. «Χρονικόν τής Μονεμβασίας»). Κι αν μεν τον Fallmeryer τον έβριζαν, τούς βυζαντινούς συγγραφείς τούς χαρακτήριζαν αναξιόπιστους, με τα τοπωνύμια τής χώρας όμως, τις «ανάγλυφες επιγραφές στο έδαφος», τι θα έκαναν; Η απάντηση, που δόθηκε από το νεοελληνικό κρατίδιο σε αυτή την ερώτηση, ήταν: οργανωμένη επιχείρηση για τον εξελληνισμό τους.
     
Η επιχείρηση εξελληνισμού, δεν αφορούσε βέβαια μόνο τα σλάβικα τοπωνύμια, γιατί στη χώρα υπήρχαν ακόμη, χιλιάδες τούρκικα, αρβανίτικα, βλάχικα, βενετσιάνικα λατινικά κ.λπ. Περισσότερα για την επιχείρηση μετονομασίας των τοπωνυμίων μπορείτε να βρείτε στο τρίτο μέρος τού άρθρου τής «Ελεύθερης Έρευνας»: Από τον Σπάτα και τον Τατόη, στο Χαλάνδρι και τη Λούτσα...)

Το Βόντεν έγινε Έδεσσα, η Χρούπιστα, Άργος Ορεστικό, η Βαλόβιστα, Σιδηρόκαστρο, το Λαρίγκοβο, Αρναία, οι ποταμοί Βαρντάρ και Μπίστριτσα, Αξιός και Αλιάκμων, το βουνό Καρακάμεν, Βέρμιο, ο οικισμός Κούτλες, Βεργίνα κ.λπ. κ.λπ.


Όσο κι αν πάσχισε ο νεοελληνικός εθνικισμός να εξαφανίσει τα χιλιάδες τοπωνύμια-μαρτυρίες τής σημαντικής σλάβικης παρουσίας στον ελλαδικό χώρο μετονομάζοντας χωριά, βουνά, ποτάμια κ.ά., ακόμα και σήμερα οι ντόπιοι κάτοικοι ονομάζουν το Επιτάλιο Αγουλινίτσα, την Αλφειούσα Βολάντζα, τα Αροάνια Χελμό κ.λπ. κ.λπ.. Σημειωτέον, ότι στη Βολάντζα-Αλφειούσα, αλλά και σε πολλά άλλα μέρη τής Πελοποννήσου, υπάρχουν ακόμα και σήμερα αρκετοί ξανθοί με γαλανά μάτια.
     
Οι μετονομασίες είχαν σκοπό να απαλλάξουν την ελληνική ύπαιθρο από τυχόν υπολείματα παλαιών κατακτητών και να αποστομωθούν οι επικριτές τής φυλετικής μας καθαρότητας. Δεν μπορούσε να λέγεται μιά πόλη Ζητούνι (σλαβ. Zitun) κι έτσι μετονομάστηκε σε Λαμία. Η σλαβική γλώσσα όμως, ήταν κάποτε γλώσσα μεγάλου τμήματος τού πληθυσμού τού ελλαδικού χώρου. Γι΄ αυτό έλεγε ο Fallmerayer, ότι «βρίσκει κανείς δίπλα στα ερείπια τής Μαντινείας, τού Αιγίου, τής Ωλένου, των Αμυκλών, τής Μεσσήνης και τής Μεγαλόπολης τόπους και ποταμάκια, που ονομάζονται Γκοριτσά, Βοστίτζα, Καμίνιτσα, Πίρνατσα, Χλουμούτσι, Σλάβιτζα, Βελιγοστή και Αράχοβα. Δεν είναι αναγκαία μια σε βάθος εξέταση, για να διακρίνει κανείς, ότι τέτοια ονόματα δεν μπορεί να βρίσκονται σε μια χώρα, που έχει παραμείνει αρχαιοελληνική, αλλά μάλλον στη Σερβία, στη Βουλγαρία... και, συνεπώς, ότι αυτά έχουν την προέλευσή τους όχι από έλληνες, αλλά από ανθρώπους, που μιλούσαν σλάβικα».

 Σλάβικο όνομα στο Μνημείο τού Άγνωστου Στρατιώτη.

Το σλάβικο όνομα Μπάνιτσα (όπου έγινε μάχη κατά τούς βαλκανικούς πολέμους), ξέφυγε τού νεοελληνικού εθνικισμού, ο οποίος ξέχασε, ότι από το 1926 την είχε ήδη βαπτίσει με το ελληνοπρεπές Βεύη (ΦΕΚ 55/1926) κι όταν εξη χρόνια μετά, κατασκεύασε το μνημείο στο Σύνταγμα, εκ παραδρομής την κατέγραψε με το παληό σλάβικο όνομά της.


Η επιχείρηση ελληνοποίησης δεν περιορίστηκε στα τοπωνύμια, αλλά επεκτάθηκε και στα ενοχλητικά επώνυμα, ειδικά αυτά, που έληγαν σε -ωφ, -βιτς κ.λπ.. Γνωστός τού συγγραφέα, ο οποίος γεννήθηκε και ζει σε χωριό τής Δράμας, ονομάζεται σήμερα Πετρίδης, αυτός και η οικογένειά του. Δεν ήταν όμως Πετρίδης το οικογενειακό τους όνομα, αλλά Στογιάννης, το οποίο προερχόταν από το βουλγάρικο Στογιανώφ. Διηγείται λοιπόν, πως μια μέρα, μάζεψαν οι χωροφύλακες στο καφενείο τού χωριού τον παππού του κι όσους άλλους είχαν σλάβικα επίθετα και τούς διέταξαν να τα αλλάξουν επί τόπου διαλέγοντας από μια κατάσταση, που περιείχε μόνον ελληνοπρεπή επίθετα. Έτσι, ο παππούς, από Στογιανώφ έγινε Στογιάννης κι εν τέλει... Πετρίδης.

Κάπως έτσι γέμισε η μακεδονική ύπαιθρος και με κρητικά επώνυμα. Πολλοί κάτοικοι τής Μακεδονίας με σλάβικα επώνυμα τα άλλαξαν με ελληνοπρεπή λήγοντα σε -άκης. Αυτοί δεν είναι κρητικής, αλλά -προφανώς- σλάβικης καταγωγής.
Μπράβο πασά μου! αναφωνεί σε άψογη τουρκορωμέικη (τουρκ. paşa) θεατής τής ματαιωθείσας παρέλασης τής 28ης Οκτωβρίου 2011 απευθυνόμενος προς τους ευέλπιδες, οι οποίοι, μιάς και δεν παρέλασαν, διατάχθηκαν να τραγουδήσουν σε βήμα σημειωτόν τη «Μακεδονία ξακουστή», που «ήταν και θα ΄ναι ελληνική» κι «έδιωξε τους βάρβαρους (παληά έλεγαν βούλγαρους) κι ελεύθερη είναι πάλι».

Η Μακεδονία ήταν πάντα ένα πολυεθνικό μωσαϊκό. Ελληνική έχει βαφτιστεί από τον νεορωμέικο εθνικισμό και το μεγαλοϊδεατισμό, οι οποίοι εξακολουθούν -όπως φαίνεται- να ζουν και να βασιλεύουν στις σημερινές στρατιωτικές σχολές τής χρεωκοπημένης Ρωμιοσύνης.


Τέτοιες συμπεριφορές χαρακτηρίζουν το μεσαίωνα, που επικρατεί στούς εγκεφάλους και την ποιότητα τής σκέψης των σύγχρονων νονών. Με το να μετονομάζει μια ευρωπαϊκή χώρα ένα τόπο, για να ξορκίσει το γεγονός  τής εκεί ύπαρξης αρβανιτών, βλάχων κ.ά., το μόνο που επιτυγχάνει επί τής ουσίας είναι να αποκαλύπτει τη σημερινή πνευματική και ιδεολογική του ένδεια και ανασφάλεια.

Σημείωση:
Το άρθρο αυτό εντάσσεται στη σειρά τής «Ελεύθερης Έρευνας», για την αποκάλυψη τής πραγματικής καταγωγής των σημερινών κατοίκων τού ελλαδικού χώρου. Θα ακολουθήσουν κι άλλα άρθρα στο μέλλον με τούς αποικισμούς κι άλλων ακόμα λαών, όπως μικρασιατών, βορειοαφρικανών κ.λπ..

Βιβλιογραφία:
1. «Ιστορία τού ελληνικού έθνους», έκδ. «Εκδοτική Αθηνών Α.Ε.», Αθήνα, 1979.
2. Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου: «Ιστορία τού ελληνικού έθνους», έκδ. Ν. Δ. Νίκας Α.Ε.», Αθήνα, 1930.
3. Γιάννη Κορδάτου: «Μεγάλη ιστορία τής Ελλάδας», έκδ. «20ός αιώνας», Αθήνα, 1960.
4. «Εγκυκλοπαιδικόν λεξικόν Ηλίου», έκδ. «Ήλιος», Αθήνα.
5. «Το περί κτίσεως Μονεμβασίας χρονικόν».
6. I. Φ. Φαλλμεράυερ: «Περί τής καταγωγής των σημερινών ελλήνων», έκδ. «Νεφέλη», Αθήνα, 1984.
7. Καρόλου Χόπφ: «Οι σλάβοι εν Ελλάδι. Ανασκευή των θεωριών Φαλλμεράυρ», Βενετία, 1872.
8. Βασίλη Παναγιωτόπουλου: «Πληθυσμός και οικισμοί τής Πελοποννήσου, 13ος-18ος αιώνας», έκδ. Εμπορικής Τράπεζας τής Ελλάδος, Αθήνα, 1987.
9. Κώστα Κόμη: «Πληθυσμός και οικισμοί τής Μάνης, 15ος-19ος αιώνας», έκδ. πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ιωάννινα, 2005.
10. «Ρίζες ελλήνων - Μανιάτες», έκδ. «Πήγασος εκδοτική Α.Ε.», Αθήνα, 2009.

Διαβάστε ακόμα στην «Ελεύθερη Έρευνα»:
Από τον Σπάτα και τον Τατόη, στο Χαλάνδρι και τη Λούτσα...
Περί τής μή ελληνικής καταγωγής των βλάχων
Είμαι βλάχος, δεν είμαι έλληνας!
«Ελσαυώθη πάσα η χώρα...» 
Τα έθνη επινοούνται και κατασκευάζονται 
Ο μύθος τής διατήρησης των «εθνικών» χαρακτηριστικών τού ελληνικού έθνους
Το DNA των ελληναράδων
Με το ζόρι έλληνες!

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


75 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 39853

  9 Οκτ 2016

  Ρε Λάζαρη! Πήγαινε να κανεις λεύκανση στη σάπια μασέλα σου και άσε τις εθνολογικές υποθέσεις σου.

 • Ανώνυμος 39758

  26 Σεπ 2016

  ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΑΛΙΤΗΡΙΑ ΒΓΔΕΛΙΓΜΑΤΙΚΟ ΒΡΙΖΟΣΠΟΡΟ!!!!!
  ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΒΕΝΤΗ
  ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΦΑΡΑΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ
  ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ
  ΜΕΛΕΤΗΣΕΣ ΤΑ ΦΑΝΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ
  ΚΑΙ ΑΙΦΝΗΣ ΡΑΤΣΑΦΕΡΝΟΣ ΕΓΩΪΣΤΟΜΑΝΗΣ
  ΑΡΑΔΙΑΖΕΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ
  ΠΕ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΔΑΗ
  ΟΥΝΟΣΠΕΡΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ἤ ΓΟΤΘΟΣΠΕΡΜΟΣ ἤ ΣΛΑΒΟΣΠΕΡΜΟΣ ἤ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΣΠΕΡΜΟΣ.
  ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. ΞΕΡΕΙΣ ΝΤΟΥΒΑΡΙ ΓΙΑΤΙ;;
  ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ ΕΥΜΑΙΟΥ ΚΥΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ
  ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΥΜΑΙΑ ΚΕΔΝΑ ΠΡΑΤΤΕΙ
  ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΡΙΤΟΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΠΕΡΝΕΙ
  ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟ ΖΩΟΣΠΕΡΜΟ ΤΗΣ ΦΑΡΑΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΒΙΑΣΜΑ ΠΟΘΗΤΕΥΕΙ.
  ΓΙΑΥΤΟ ΜΠΙΝΕΝΤΟΠΟΥΛΕ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΑΜΕ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΠΑΣΤΑΡΔΗΣ ΡΑΤΣΑΣ ΑΡΕΙΑΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΟΥ ΆΡΗ ΜΑΣ.
  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ
  ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΜΠΡΑΤΣΑ ΕΧΟΥΝ
  ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΙ ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΟΥΝ.
  ΖΩΟΝΟΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΕΡΦΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
  ΠΟΥ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ
  ΟΙ ΑΔΕΡΦΑΡΕΣ ΤΩΝ ΟΥΝΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΙΚΙΣΑΝ ΜΕ ΑΙΜΟΒΟΡΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ
  ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΑ ΜΕ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥΛΑΜΕ ΜΑΓΚΙΚΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑ.
  ~
  Bielidopoulos ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ

 • Ανώνυμος 39237

  30 Ιουλ 2016

  Ανώνυμος 38878

  Μόνο τα τελευταία 40 χρόνια πόσοι Έλληνες "καθαρόαιμοι" κάνανε παιδιά με Αγγλίδες, Γερμανίδες, Αφρικάνες; Και πόσες άτεκνες Ρωμεϊκες οικογένειες δεν υιοθετήσανε παιδιά απο αθίγγανους;
  Μόνο τα τελευταία 40 χρόνια, φαντασου πιο πριν την τελευταία τουλάχιστον χιλιετία πόσα γίνανε και χάρην διατήρησης της Ορθοδοξίας δεν ανακατευτήκανε;

  Θες γνήσιους Έλληνες διάσημους;
  Κυριάκος Βελόπουλος, μοιάζει με Άραβα
  Νίκος Μιχαλολιάκος & Νότης Σφακιανάκης, μοιάζουν με αθίγγανους
  Χαρά Νικοπούλου & Μαρία Τζάνη, μοιάζουν με Σλάβες
  Αρτέμης Σώρρας & Στέφανος Χίος, μοιάζουν με Τούρκους (Μογγόλους)

  Υ.Γ. Εφόσον αρχίσεις πάλι τα "εσύ με ποιόν μοιάζεις", σου απαντώ εκ των προταίρων πως δεν είμαι εγώ αυτός που γκαρίζει για την "καθαρότητα της Ελ-ληνικής φυλής" αλλά εσύ που το κάνεις.
  Μια φορά εσύ Έλληνας δεν είσαι. Καμάρωσε για κάτι με το οποίο δεν έχεις καμία σχέση λοιπόν, δικαίωμα σου να έχεις φαντασιώσεις.

 • Ανώνυμος 38878

  26 Ιουν 2016

  Με τη μετακίνηση σλαβικού πληθυσμού στη Μ. Ασία η βυζαντινή εξουσία επιτύγχανε δύο πράγματα: από τη μια αποδυνάμωνε αριθμητικά το σλαβικό στοιχείο του ελλαδικού χώρου και από την άλλη διευκόλυνε το έργο της αφομοίωσής τους, καθώς οι Σλάβοι που μεταφέρθηκαν στη Μικρά Ασία βρέθηκαν ανάμεσα σε έναν ισχυρό ελληνικό πληθυσμό και υπό τον άμεσο έλεγχο του κράτους. Αλλά το δημογραφικό αυτό μέτρο εφαρμόστηκε και αντίστροφα, δηλαδή μεταφέρθηκαν ελληνικοί πληθυσμοί της Μ. Ασίας «επί τας Σκλαβηνίας», για να ενισχύσουν το ελληνικό στοιχείο σʼ αυτές τις περιοχές.

  Έτσι γνωρίζουμε ότι ο Νικηφόρος μετά την αποκατάσταση της βυζαντινής εξουσίας στην Πελοπόννησο προχώρησε συστηματικά στην ενίσχυση του ελληνικού και χριστιανικού πληθυσμού, διευκολύνοντας την επιστροφή των παλαιών κατοίκων και μεταφέροντας πληθυσμό από την Μ. Ασία. Ο Νικηφόρος πριν από την εκστρατεία εναντίον των Βουλγάρων το 809-810, εφάρμοσε το ίδιο μέτρο και στις Σκλαβηνίες του βορειοελλαδικού χώρου, όπου εγκατέστησε πληθυσμούς που μετέφερε «εκ παντός θέματος της Μ. Ασίας» (Θεοφάνης, Αʼ, σ.486, 10-12 κ.ε.)" (σ. 91)

  ΑΡΑ , ΑΚΥΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.

 • Ανώνυμος 38807

  15 Ιουν 2016

  Ο Φαλμεράυερ ανέφερε ότι κατά τον χρονικογράφο Προκόπιο είχαν εγκατασταθεί Σλάβοι σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα τον 6ο αιώνα, ενώ ο Προκόπιος δεν γράφει πουθενά κάτι τέτοιο :!:


  ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ
  ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ
  ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ;;
  ΠΨΣ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ;;;
  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ....
  ΑΧΧΧΧ

 • Ανώνυμος 38806

  15 Ιουν 2016

  Μάλιστα για αυτό το λόγο θεωρήθηκε σκόπιμο να πειστούν οι μορφωμένοι στην κλασική παιδεία αξιωματικοί του Γερμανικού Στρατού ότι οι σύγχρονοι κάτοικοι της Ελλάδας δεν είχαν ουδεμία σχέση με την Αρχαία Ελλάδα ώστε να μπορέσουν να προβούν πιο ευκόλα σε βιαιοπραγίες και δολοφονίες κατά Ελλήνων

  ΟΧΙ ΤΕ ΦΙΛΕ
  ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΝΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ.
  ΜΠΑΑΑΑΑ
  ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.

 • Ανώνυμος 38805

  15 Ιουν 2016

  Ο Φαλμεράιερ επίσης αγόρασε στην Αθήνα κάποιο μοναστηριακό χειρόγραφο, το Αναργύριο, που υποτίθεται ότι αποδείκνυε ότι η Αθήνα είχε λεηλατηθεί από Σλάβους και είχε ερημώσει επί 400 χρόνια. Ο Γερμανός επιστήμονας Karl Hopf απέδειξε την πλαστότητα του εν λόγω χειρογράφου

  ΣΩΣΤΟΤΑΤΟ
  ΤΑ 4 ΧΡΟΝΙ ΑΓΙΝΑΝΕ 400 ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΑΚΡΙΒΨΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ''ΓΕΝΙΚΗ'' ΕΡΗΜΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
  ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ
  ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΤΩΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑΚΤ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ.
  .
  ΤΟΥΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΠΙΕΣΗ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ .

  ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.

 • Ανώνυμος 38754

  6 Ιουν 2016

  Το έργο του Φαλλμεράυερ έχει καταρρηφτεί και από τον Ρώσο βυζαντινολόγο Βασίλιεφ. Όχι μόνο από Έλληνες. Επίσης, οι Έλληνες με γνήσια σλαβικά χαρακτηρηστικά, είναι ελάχιστοι. Οι καθαροί Σλάβοι ανήκουν στον βαλτικό ανθρωπολογικό τύπο. Τέτοιοι λοιπόν, με βαλτικά χαρακτηρηστικά, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Επιμιξίες έγιναν πολλές, πράγματι. Αλλά οι Σλάβοι που ήρθαν στην Ελλάδα ήταν εκσλαβισμένοι Ιλλυριοί και ΌΧΙ γνήσιοι Σλάβοι.

  Ο Φαλμεράιερ επίσης αγόρασε στην Αθήνα κάποιο μοναστηριακό χειρόγραφο, το Αναργύριο, που υποτίθεται ότι αποδείκνυε ότι η Αθήνα είχε λεηλατηθεί από Σλάβους και είχε ερημώσει επί 400 χρόνια. Ο Γερμανός επιστήμονας Karl Hopf απέδειξε την πλαστότητα του εν λόγω χειρογράφου.

 • Ανώνυμος 38753

  6 Ιουν 2016

  Kατά τη διάρκεια της Κατοχής της Ελλάδας από τον Άξονα (1941-1944) οι απόψεις του Φαλμεράυερ φέρεται να ήταν δημοφιλείς στους ναζιστικούς κύκλους και να χρησίμευαν, κατά κάποιο τρόπο, ως άλλοθι για όσα κακά διέπραξαν στην Ελλάδα. Μάλιστα για αυτό το λόγο θεωρήθηκε σκόπιμο να πειστούν οι μορφωμένοι στην κλασική παιδεία αξιωματικοί του Γερμανικού Στρατού ότι οι σύγχρονοι κάτοικοι της Ελλάδας δεν είχαν ουδεμία σχέση με την Αρχαία Ελλάδα ώστε να μπορέσουν να προβούν πιο ευκόλα σε βιαιοπραγίες και δολοφονίες κατά Ελλήνων. (Coleman, ed. by John E.; Walz, Clark A. "Greeks and barbarians essays on the interactions between Greeks and non-Greeks in antiquity and the consequences for Eurocentrism." Bethesda, Md.: CDL Press (1997), p. 286.)

  Επίσης σημειώθηκαν και περιπτώσεις που ναζί ερευνητές πραγματοποίησαν έρευνες κατά τη διάρκεια της Κατοχής για τον ίδιο σκοπό. (Alexandru Madgearu, Martin Gordon. The wars of the Balkan Peninsula: their medieval origins. Scarecrow Press, 2008, p. 142-144)

 • Ανώνυμος 38752

  6 Ιουν 2016

  Τί λέει όμως το ΧΡΟΝΙΚΟΝ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ; Στο κείμενο φαίνεται καθαρά ότι:

  1. Οι Άβαροι και Σλαύοι μπήκαν στην Αττική και στην Πελοπόννησο (Ιβήρων 24)
  2. ΠολλοίΈλληνες έφυγαν για Αίγινα ή για Ιταλία. (Ιβήρων 27, 28 και 29)
  3. Άλλοι κατέφυγαν σε δύσβατους τόπους. (Ιβήρων 30 και 31)
  4. Ο στρατηγός Σκληρός έδιωξε τους Αβάρους - επανέφερε τους Έλληνες (Ιβήρων 34)
  5. Όταν εκδιώχθηκαν οι Άβαροι και οι Σλαύοι, ο Αυτοκράτωρ Νικηφόρος Α΄ έδωσε κίνητρα να γυρίσουν οι ελληνικές οικογένειες που είχαν φύγει στην Ιταλία. Τους απέδωσε την περιουσία που είχαν εγκαταλείψει. Όμως σε πρώην σλαυικούς καταυλισμούς και οικισμούς που δεν διεκδικούσε κανείς, εγκατέστησε «Καφήρους, Θρακησίους και Αρμενίους» για να μη μείνουν χέρσες και ακαλλιέργητες οι γαίες (Ιβήρων 35).

  Το νότιο βαλκανικό τμήμα της βυζαντινής αυτοκρατορίας διέθετε στα μέσα του 8ου αιώνα αρκετούς ελληνικούς πληθυσμούς ώστε ο Κωνσταντίνος ο Εʼ να μεταφέρει «εκ των νήσων και Ελλάδος και των κατωτικών μερών» πληθυσμούς για να πυκνώσει τον πληθυσμό της Κωνσταντινούπολης που είχε αραιωθεί από τον λιμό του 746. Την ίδια εποχή άλλες πηγές μιλούν για ολόκληρα τμήματα του ελληνικού χώρου, κυρίως τα παράλια, που είχαν ξεφύγει εντελώς από τις σλαβικές επιδρομές. Γενικά αυτές οι πηγές ισχυρίζονται πως ο ελληνισμός που έμεινε επί τόπου ήταν αρκετός σε όγκο και συνοχή ώστε, βοηθούμενος από την πολιτική της κεντρικής εξουσίας να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη και να αφομοιώσει τα ξένα στοιχεία και πως κάποιοι εκ των Σλάβων μεταφέρθηκαν στη Μικρά Ασία και αντικαταστάθηκαν από ελληνικούς ή εξελληνισμένους πληθυσμούς από την ίδια περιοχή και πως ταυτόχρονα, ελληνικοί πληθυσμοί που είχαν καταφύγει στα νησιά του Αιγαίου και στις οχυρές πόλεις επιστρέφουν στους τόπους τους. (Σβορώνος Νίκος, "Το ελληνικό Έθνος. Γένεση και διαμόρφωση του νέου Ελληνισμού.", Εκδ. Πόλις, 2004., σελ. 40-44.)

 • Ανώνυμος 38751

  6 Ιουν 2016

  Τί λέει όμως το ΧΡΟΝΙΚΟΝ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ; Στο κείμενο φαίνεται καθαρά ότι:

  1. Οι Άβαροι και Σλαύοι μπήκαν στην Αττική και στην Πελοπόννησο (Ιβήρων 24)
  2. ΠολλοίΈλληνες έφυγαν για Αίγινα ή για Ιταλία. (Ιβήρων 27, 28 και 29)
  3. Άλλοι κατέφυγαν σε δύσβατους τόπους. (Ιβήρων 30 και 31)
  4. Ο στρατηγός Σκληρός έδιωξε τους Αβάρους - επανέφερε τους Έλληνες (Ιβήρων 34)
  5. Όταν εκδιώχθηκαν οι Άβαροι και οι Σλαύοι, ο Αυτοκράτωρ Νικηφόρος Α΄ έδωσε κίνητρα να γυρίσουν οι ελληνικές οικογένειες που είχαν φύγει στην Ιταλία. Τους απέδωσε την περιουσία που είχαν εγκαταλείψει. Όμως σε πρώην σλαυικούς καταυλισμούς και οικισμούς που δεν διεκδικούσε κανείς, εγκατέστησε «Καφήρους, Θρακησίους και Αρμενίους» για να μη μείνουν χέρσες και ακαλλιέργητες οι γαίες (Ιβήρων 35).

  Το νότιο βαλκανικό τμήμα της βυζαντινής αυτοκρατορίας διέθετε στα μέσα του 8ου αιώνα αρκετούς ελληνικούς πληθυσμούς ώστε ο Κωνσταντίνος ο Εʼ να μεταφέρει «εκ των νήσων και Ελλάδος και των κατωτικών μερών» πληθυσμούς για να πυκνώσει τον πληθυσμό της Κωνσταντινούπολης που είχε αραιωθεί από τον λιμό του 746. Την ίδια εποχή άλλες πηγές μιλούν για ολόκληρα τμήματα του ελληνικού χώρου, κυρίως τα παράλια, που είχαν ξεφύγει εντελώς από τις σλαβικές επιδρομές. Γενικά αυτές οι πηγές ισχυρίζονται πως ο ελληνισμός που έμεινε επί τόπου ήταν αρκετός σε όγκο και συνοχή ώστε, βοηθούμενος από την πολιτική της κεντρικής εξουσίας να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη και να αφομοιώσει τα ξένα στοιχεία και πως κάποιοι εκ των Σλάβων μεταφέρθηκαν στη Μικρά Ασία και αντικαταστάθηκαν από ελληνικούς ή εξελληνισμένους πληθυσμούς από την ίδια περιοχή και πως ταυτόχρονα, ελληνικοί πληθυσμοί που είχαν καταφύγει στα νησιά του Αιγαίου και στις οχυρές πόλεις επιστρέφουν στους τόπους τους. (Σβορώνος Νίκος, "Το ελληνικό Έθνος. Γένεση και διαμόρφωση του νέου Ελληνισμού.", Εκδ. Πόλις, 2004., σελ. 40-44.)

 • Ανώνυμος 38750

  6 Ιουν 2016

  Για πολλούς από τους επικριτές του Φαλμεράυερ στην Ελλάδα το έργο του ήταν βαθιά ιδεολογικό και οδηγούμενο από πολιτικά κίνητρα και φιλοδοξίες καθώς υπό τον φόβο της Ρωσικής επέκτασης στη Μεσόγειο, ήθελε μια ισχυρή Οθωμανική Αυτοκρατορία. (Veloudis, Giorgos, "Jakob Philipp Fallmerayer and the birth of the Greek historicism", 1982.)

  1. Ο Φαλμεράυερ ανέφερε ότι κατά τον χρονικογράφο Προκόπιο είχαν εγκατασταθεί Σλάβοι σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα τον 6ο αιώνα, ενώ ο Προκόπιος δεν γράφει πουθενά κάτι τέτοιο :!:

  2. Ο Φαλμεράυερ χρησιμοποίησε το λεγόμενο Χρονικό της Μονεμβασιάς για να ισχυριστεί ότι οι Σλάβοι κυριάρχησαν στην Ελλάδα επί 200 χρόνια :!:

  Τι όμως γράφει για τους Σλάβους αυτό το χρονικό :;;;:

  Γράφει ότι (το 807) οι Σλάβοι που διαβιούσαν στην Πελοπόνησσο στασίασαν και πολιόρκησαν την Πάτρα. (η πόλη των Πατρών δεν διέθετε δικό της στρατό, γιαυτό κλήθηκε ο "Βυζαντινός" στρατός. Ώσπου να έρθει οι ίδιοι οι Πατρινοί εξήλθαν από την πόλη και διέλυσαν τους συναθροισμένους Σλάβους :!: ) Άρα οι Έλληνες κάτοικοι υπήρχαν δεν είχαν απορροφηθεί από τους Σλάβους και ήταν ακμαίοι. Στη συνέχεια ήρθε στην Πελοπόνησσο ο Βυζαντινός στρατός (και πάλι το 807), ο οποίος

  Που είναι λοιπόν η κυριαρχία των Σλάβων και η εξαφάνιση των Ελλήνων;

 • Ανώνυμος 38749

  6 Ιουν 2016

  Σίγουρα υπήρξαν επιμειξίες στον Μεσαίωνα και στην Τουρκοκρατία με Σλάβους και Αλβανούς, αλλά είναι λογικά αδύνατον να σκεφτούμε ότι όλος ο αρχαίος ελληνικός πληθυσμός εξαφανίστηκε 100%. Σίγουρα υπάρχουν Έλληνες σήμερα με προγόνους Αλβανούς, όπως οι Αρβανίτες της βόρειας Πελοποννήσου, αλλά δεν είναι το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού.

  Οι θεωρίες του Φαλμεράυερ απορρίφθηκαν ως υποκειμενικές και αντιεπιστημονικές από την Βαυαρική Ακαδημία Επιστημών και Κλασικών Μελετών, ενώ ο ίδιος δέχτηκε επικρίσεις και από αρκετούς Ευρωπαίους ιστορικούς.

  - Το 1832 ο Γερμανός Τσινκάιζεν επεσήμανε μεγάλα λάθη στις ερμηνείες του Φαλμεράυερ για τοπωνυμια στην Ελλάδα, που αποδίδονται δήθεν στους Σλάβους (που τότε αποκαλούνταν Σκλαβήνιοι).

  - Το 1847 ο καθηγητής Φόν Όβ επιβεβαίωσε και συμπλήρωσε τις επισημάνσεις του Τσινκάιζεν.

  - Το 1870 ο Κάρλ Χόπφ συνέγραψε ευρύτερη εργασία/απάντηση στις θεωρίες του Φαλμεράυερ.

  - Το 1871 ασχολήθηκε με την κατάρριψη αυτών των θεωριών και ο Μπέρναρντ Σμίντ.

  - Ο καθηγητής Αναστάσιος Γεωργιάδης-Λευκίας το 1843 παρουσίασε μία σειρά εθίμων που επιβιώνουν από την αρχαιότητα έως σήμερα, δίνοντας το λαογραφικό πλήγμα στην θεωρία του Φαλμεράυερ.

 • Ανώνυμος 37791

  1 Μαρ 2016

  Όπως γίνεται και σήμερα, που ο στρατός, τα Μ.Μ.Ε. και τα σχολεία έχουν επιβάλει την
  ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ.....ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ...ΑΚΟΥΓΑΝΕ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΡΑΔΙΑ ΤΙΣΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΝΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ...ΑΙΝΤΑΑΑΑΑΑ.....ΑΛΛΟΥ ΠΑΤΑΝΕ ΚΑΙΑΛΛΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ

 • Ανώνυμος 36794

  23 Ιαν 2016

  Το πρώτο σχολείο, Ελληνόγλωσσο, στην πόλη ιδρύθηκε το 1724, με την υποστήριξη των κατοίκων του γειτονικού Βίτκουκ. Το σχολείο αυτό καταστράφηκε κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821 αλλά ξαναχτίστηκε το 1830. Το 1857 λειτουργούσε στην πόλη Ελληνικό σχολείο θηλέων. Το 19ο αιώνα διάφοροι ντόπιοι ευεργέτες όπως ο Ιωάννης Πάγκας δώρησαν χρήματα για την προώθηση της Ελληνικής παιδείας και πολιτισμού στην Κορυτσά, όπως το Μπάγκειο Γυμνάσιο.
  ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΕ ΜΕΤΟ ΖΟΡΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΡΩΜΙΟΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΑΜΑΣΑΤΕ.....ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΛΒΑΝΙΑ [ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ]....ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΗΝ ''ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ'' ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΛΛΙΚΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ....ΘΕΛΕΤΕ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΥΣΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ

 • Ανώνυμος 36513

  13 Ιαν 2016

  Περασαν απ το χωριο σου καποτε Σλαβοι? Εφυγαν. Μονο οι Ελληνες εμειναν, ειναι γνωστο, ολοι το λενε.
  ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΗΓΕΣ.....ΠΟΛΛΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΗΡΘΑΝ ... ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ.....ΘΕΣ ΔΕ ΘΕΣ....ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΗΓΕΣ.....
  Εισαι χριστιανος? Ε εισαι Ελληνας, απογονος του Αλλαριχου ισως (χαχαχαχααχχ κλαιω).Ο ΑΛΑΡΙΧΟΣ ΘΕΣ ΔΕ ΘΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΛΙΤΣΙΚΟ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΤΟΥ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΧΡΥΣΑΦΙ-ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ....ΤΟ ΟΤΙ ΓΚΕΡΜΣΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΝΑΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ...ΑΦΟΥ ΟΙ ΓΟΤΘΟΙ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΙΚΗ ΤΟΤΕ ΕΛΛΑΔΑ...ΑΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΘΕΜΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΒΑΡΒΑΡΟΥ-ΓΕΡΜΑΝΟΓΟΤΘΙΚΟΥ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΥ........Μιλανε Ελληνικα στην Αλβανια? Ελληνες ειναι! Αφου μιλανε Ελληνικα......
  ΟΥΤΕ ΑΥΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕ ΣΥ...ΑΦΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙΘ ΤΟΚΡΑΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΕΘΝΗΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕ ΓΙΝΑΝΕ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ....ΕΝΩ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΝΕΤΑΧΘΗΣΑΝ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;;;; ΚΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΤΣΙ...ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

 • Ανώνυμος 36512

  13 Ιαν 2016

  ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΔΤΟΝ Ανώνυμος 35771 έγραψε...

 • Ανώνυμος 36183

  19 Δεκ 2015

  https://www.scribd.com/doc/96072090/%CE%95%CE%BB%CE%
  BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%B5%CE
  %B9-%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B5%CE%BD-%CE%91%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BF
  %CF%82-%CE%91%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%B1
  %CE%BA%CE%BF%CF%82

 • Ανώνυμος 35777

  13 Νοε 2015

  Μην τα λες αυτα τα πραγματα γιατι χαλας το ονειρο,οχι παιδια μου μην λυπαστε ειστε ολοι απογονοι του σωκρατη του λεωνιδα του σοφοκλη.σε παρακαλω μην τους το χαλας.Στην ελλαδα κατοικουν μονο και μονο ελληνες γιατι ως γνωστον η ελλαδα αν και χωρισμενη σε πολεις κρατη για να κρατησει αυτο το μοναδικο της DNA ειχε βαλει ηλεκτροφορο φρακτη στα βορεια συνορα της απο το 4000 πχ.και κατι ακομα ειμαστε η μονη χωρα των βαλκανιων με 100 τοις 100 ιδιο DNA αλλα οχι ελληνικο αλλα το DNA της ηλιθιοτητας της βλακειας και της σηψης.

 • Ανώνυμος 35771

  12 Νοε 2015

  Πώς μπορείς να γράψεις ένα άρθρο που θέλει να αποδείξει αυτό που θέλεις: Παίρνεις το Φαλμεράϊερ σαν πηγή. Αγνοείς οτι ο εν λόγω είναι προκατειλημμένος. Παίρνεις αποσπάσματα από εδώ κι από 'κει. Θεωρείς δεδομένο οτι οι Σλάβοι ήταν πλειοψηφία στον πληθυσμό, και οι "Ρωμαίοι", Γραικοί, τέσπα, χριστιανοί ελληνόφωνοι ήταν μειοψηφία. Κατασκευάζεις μια θεωρία περί βυζαντινού "έθνους", μια καθαρά ανιστόρητη έννοια. Θεωρείς οτι η Παιδεία αυτού του έθνους παρέχεται από μια οργανωμένη Εκπαίδευση, ενώ δεν υπήρχε τέτοια. Θεωρείς οτι κάθε πηγή που παραθέτεις είναι αναμφισβήτητη. Και να, έτοιμο. Κι όμως: Η έννοια "έθνος" είναι εντελώς νέα. Δεν υπήρχε τα μεσαιωνικά χρόνια. Ακόμη: Ποιά η έννοια που απέδιδαν στον όρο "Ελληνας" οι Αρχαίοι; Ομαιμον, ομόγλωσσον, κλπ. Πότε; Τον 5ο αι. π.Χ. που είναι ο πιο "καλός", φιλοσοφία, Παρθενώνες κλπ. Λες και πιο πριν δεν υπήρξαν εισβολές, τι ήταν λοιπόν οι Ελληνες τότε; Από πού ήρθαν, με ποιου συγγένευαν γλωσσικά, θρησκευτικά κλπ.; Γιατί σήμερα να λέγεσαι απόγονος αυτών και όχι π.χ. των Σλάβων; Γιατί ήταν αυτοί οι "σπουδαίοι", οι άλλοι ήταν βάρβαροι, ε; Αν ζούσαμε στην Αμερική δεν θα είχαμε κανένα τέτοιο δίλημμα. Ζεις εκεί 1-2 γενιές, είσαι Αμερικάνος. Εδώ και καλά πρέπει να ζούμε στο παρελθόν. Να μη φτιάχνουμε τίποτα δικό μας. Καθαρά κομπλεξικοί. Απ' όπου και άρθρα σαν αυτό. Να προσπαθούν να αποδομήσουν την κυρίαρχη εθνική ιδεολογία. Λες και ο τσολιάς, ο βλαχοαρβανιτοσλαβογραικός εκείνος του 1940 δεν πολέμησε για υπέρ βωμών και εστιών όπως κάνει ο καθένας για το σπίτι του, όπως έκανε κι ο μαύρος Αμερικάνος πολεμώντας στο Περλ Χάρμπορ. Πράγματικά κομπλεξικός λαός. Δεν ζει στο σήμερα, στο χτες ζει. Δεν ξέρει καν πώς πρέπει να λέγεται. Γι'αυτό και η κατάντια του σήμερα. Να λοιπόν πώς βρίσκουν έδαφος τέτοια άρθρα. Ρε φίλε, είμα ό,τι είμαι. Η μάνα μου κι η γιαγιά μου μιλούσαν ελληνικά, έτυχε, μπορεί να μιλούσαν και βλάχικα, το ίδιο μου κάνει. Τη χώρα αυτή την αγαπώ όσο και όσοι θέλουν να λέγονται απόγονοι του Λεωνίδα. Και την υπηρέτησα στα σύνορα 2 χρονάκια. Και αν χρειαστεί, να πεθάνω γι' αυτήν. Για τα παιδιά μου όμως, για τους τάφους του πατέρα και της μάνας μου. Αν οι προ-προ-προ-παππούδες μου μιλούσαν σλαβικά, σκασίλα μου. Μπορεί. Πάντως εγώ είμαι μελαχροινός και τα παιδιά μου καστανά, λες να είμαι σλάβος; Μήπως η γυναίκα μου ή με κεράτωσε με κανένα σλάβο. Αυτό το τελευταίο θα με πείραζε, το άλλο, να είμαι σλάβος, όχι.

 • Ανώνυμος 35287

  23 Αυγ 2015

  Ηταν ο παππους σου Σλαβοφωνος? Δεν εχει σημασια, η γλωσσα δεν σημαινει κατι. Ελληνας ηταν.
  Ηταν Ελληνοφωνος? ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ.
  Εχει το χωριο σου Σλαβικο ονομα? Ε και? Τα τοπωνυμια δεν σημαινουν κατι. Ελληνικοτατο το χωριο σου.
  Μιλας Αρβανιτικα? Δεν εχει σημασια. Οι Αρβανητες ειναι πρωην Αρβανιτοποιημενοι Ελληνες.
  Εχει στην Αλβανια χωριο με Αλβανικο ονομα? ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΠΙΚΟ. Το χωριο ηταν Ελληνικο και του αλλαξαν ονομα οι Αλβανοι.
  Περασαν απ το χωριο σου καποτε Σλαβοι? Εφυγαν. Μονο οι Ελληνες εμειναν, ειναι γνωστο, ολοι το λενε.
  Ειχε στην Συρια, την Αιγυπτο, την Αλβανια, την Τουρκια καποτε Ελληνες? ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ. Ζουν ακομα.
  Εχεις Τουρκικο επιθετο? Δεν εχει σημασια, Ελληνας εισαι. Η γλωσσα δεν παιζει ρολο.
  Μιλανε Ελληνικα στην Αλβανια? Ελληνες ειναι! Αφου μιλανε Ελληνικα.
  Εισαι χριστιανος? Ε εισαι Ελληνας, απογονος του Αλλαριχου ισως (χαχαχαχααχχ κλαιω).
  Αυτοαποκαλεισαι Ελληνας? Εισαι απογονος του Αριστοτελη, τελος. Τι? Δεν ξερεις ουτε απο που και ποιος ηταν ο παππους σου? Ε τι σημασια εχει, αφου λες οτι εισαι Ελληνας, σε πιστευω, κατι θα ξερεις...
  Περασαν απ την Ελλαδα Σλαβοι, Οθωμανοι, Γοτθοι, Ενετοι, Φραγκοι, Αλβανοι, Αιγυπτιοι, Εβραιοι, Ρωμαιοι τα τελευταια 2 χιλιαδες χρονια? Ε τι σημασια εχει. Εφυγαν. Τωρα εδω ζουν μονο Ελληνες, απογονοι αυτων που εζησαν εδω πριν 3 χιλιαδες χρονια. Τα αλλα 2 χιλιαδες δεν πιανονται...

 • Ανώνυμος 34645

  9 Ιουν 2015

  από που να πιάσεις τις ανακρίβειες και που να τελειώσεις. Το ότι ομιλείται η ίδια γλώσσα εδώ και 3000 χρόνια δεν μετράει?? Σαφώς και δεν είναι ίδια τα σημερινά Ελληνικά με τα αρχαία. όπως ακριβώς δεν ήταν ίδια τα ελληνικά του Ομήρου με αυτά του Ηροδότου και κατόπιν με του Θουκυδίδη, πιο μετά με του Δημοσθένη, κλπ. Η γλώσσα εξελίσσεται μέσα στους αιώνες και αλλάζει!! Και αυτή είναι η μαγεία της. Έτσι αφομοίωσε οτιδήποτε άλλο πέρασε από τον Ελλαδικό χώρο!!!
  Δεν είμαστε φυλετικά ίδιοι με τους αρχαίους Έλληνες?? Κανένας ιστορικός λαός δεν είναι γνήσιος απόγονος των αρχαίων προγόνων του. Είναι οι Ιταλοί απόγονοι των Ρωμαίων (Λατίνων). Οι Πέρσες??? Οι Αιγύπτιοι?? Ειδικά οι τελευταίοι μέχρι και την γλώσσα τους εγκατέλειψαν για τα αραβικά. Θα τους στερήσεις την καταβολή από τους αρχαίους Αιγυπτίους!
  Προφανώς είσαι Σλάβικης καταγωγής φίλε μου και ανακάλυψες ότι οι ορδές των προγόνων σου είχαν ως μόνη ιστορική αποστολή να σπιλώσουν τους άλλους λαούς που έβρισκαν στο διάβα τους. Η μόνη ιστορία σας είναι οι επιδρομές!

 • Ανώνυμος 33549

  22 Απρ 2015

  τι απεγιναν τοσοι σλαβοι;;;
  ΟΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ '''ΤΟΣΟΙ'' ΤΟΥΡΚΟΙ [ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΦΗΣΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΤΟΠΟΝΥΜΙΑ , ΟΠΩΣ Η '''''ΣΛΑΒΙΚΗ''''''ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΦΑΛΜΕΡΑΥΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΛΑΓΝΟΥΣ ΛΕΞΗ-ΤΟΠΩΝΙΜΙΟ ΓΙΑΛΟΒΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟ [ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝΕ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΣΛΑΒΙΚΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ , ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ]
  ΔΗΛΑΔΗ ΠΗΡΑΝ ΔΡΟΜΟ...ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ....ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ....ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ , ΣΛΑΒΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΙΝΑΝΕ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ [ ΒΟΡΕΙΩΣ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΗ ] ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ [ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ] ΑΡΚΑΔΟ-ΑΧΑΙΑΣ-ΗΛΕΙΑΣ [ ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΕΡΥΜΑΝΘΟ ]
  ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΗΡΑΝ ΔΡΟΜΟ...ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝΕ ΩΣ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ ΤΑ ΣΛΑΒΙΚΑ ΤΟΠΟΝΥΜΙΑ [ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΛΑΒΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΦΑΛΜΕΡΑΥΕΡΑΙΚΑ ΠΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΘΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΒΑΦΤΙΖΟΥΜΕ ΣΛΑΒΙΚΟ].....ΤΙ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΑΡΑΞΕΝΟ......ΕΤΣΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕ ΚΑΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΛΑΒΟΦΩΝΙΑΣ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ [ΕΝΩ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΟΦΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ....ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΑ ΣΛΑΒΟΦΑΝΟΙ ΙΣΩΣ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ..ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΕΕΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΙΕΣ.....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ''ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ'' ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΕΝΗΣ ΣΛΑΒΟΦΩΝΙΑΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ [ ΑΡΒΑΝΙΤΟΦΩΝΙΑ ] ΣΤΟΝ ΝΟΤΙΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ Η ΚΑΙ ΤΗ ΒΛΑΧΟΦΩΝΙΑ [ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ] ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ......ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟΔΥΚΝΥΟΥΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ
  ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

 • Ανώνυμος 33432

  13 Απρ 2015

  Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΑΜΕ ΤΗΝ ''ΠΡΟΕΔΡΙΑ''' ΤΗΣ ΕΕ ΠΗΓΕ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ [ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ] ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΦΙΓΓΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ [ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ].......ΔΗΛΑΔΗ Η '''ΕΛΛΗΝΙΚΗ''' ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΕ ΤΑΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΟΥ '''ΔΕΞΙΟΥ ΤΟΜΕΑ'' ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ.....
  ΑΡΑ ΑΠΟΔΕΙΞΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟ ΝΑΖΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ.....ΑΡΑ '''''ΚΑΝΟΥΝ'''' ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ....ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ[ ΡΩΣΣΙΑ] ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ......ΕΠΙΣΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ 1999 ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΑΝΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ [ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ] ΕΝΩ ΑΦΗΣΑΝΕ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΕΦΡΩΝ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΤΣΕΚΑ [ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ ] ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ [ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΩΣ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΕΦΡΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ] ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΙΔΕΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ,,,ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ.....ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΝΑΖΙΣΜΟΥ 1940- 44] ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ..... ΠΑΡΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 200 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΛΒΑΝΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ [ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΥΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Μ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ , ΧΩΡΙΑ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΥΤΩΝ....ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΩ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ [ ΚΑΛΟΦΑΓΩΜΕΝΟΙ ΚΑΛΟΓΥΜΝΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΑΥΤΟΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΑ'''ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ''' ΣΚΗΝΙΚΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΚΑΜΕΡΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ , ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΤΑΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ, ΑΛΑΧ ΟΥΑΚΜΠΑΡ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ]...ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΑΛΙ...ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΚΕΙ..ΕΕΕΕΕ....ΜΠΑΜΜ ΚΑΝΕΙ...ΑΥΤΟΚΑΡΦΩΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΑΡΕΥΟΥΝ......ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΓΙΝΟΝΤΕ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ...ΔΕΝ ΠΟΛΥΑΝΗΣΥΧΟΥΝΕ ΟΜΩΣ...ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΡΙΑ [ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΡΟΥΜ [ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΡΑΒΟΦΩΝΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ]

 • Ανώνυμος 33309

  5 Απρ 2015

  τα εκκλησιαστικα σαιτ παρουσιαζουν με περιφανια τη φουστανελα να εχει καταγωγη αρχαιοελληνικη
  ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΑ '''ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΚΑ''- ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΑΙΤ
  ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΥΑΛΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ

 • Ανώνυμος 33125

  26 Μαρ 2015

  Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ [ ΠΡΑΓΜΑ ΑΔΥΝΑΤΟ ] ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ [ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΕΜΑ .. ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΗΤΑΝ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ]
  ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ..ΟΙ ΡΟΥΜ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.....ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΡΑΒΙΣΤΗΚΑΝΕ ΓΛΩΣΣΙΚΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ..ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΤΗ ΛΕΞΗ ΡΩΜΙΟΣ

 • Ανώνυμος 33065

  26 Μαρ 2015

  ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΤΕ .......Οι επαγγελματίες προπαγανδιστές του χριστιανισμού, αλλά και άλλοι συνοδοιπόροι τους μας βομβαρδίζουν καθημερινώς από τα παράθυρα των τηλεοπτικών διαύλων, από εφημερίδες και περιοδικά και χαϊδεύουν τα αυτιά μας με τα υποτιθέμενα κηρύγματα αγάπης του Ιησού,
  ΝΑΙ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ.....ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΜΟΥ....ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΕΩΣ....ΚΛΠΚΛΠΚΛΠΚΛΠ .....ΤΙ ΠΑΡΑΚΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;;;;...ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΨΗ;;;;..ΚΑΙ ΤΙ ΕΡΕΒΟΣ;;;;;....ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ..ΤΣΟΥΟΥΟΥΠΠΠΠ...ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΙΛΑΝΕ...ΑΜ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ....ΑΑΑ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΣΚΑΙ ΟΟΟΟΛΗ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ''''ΨΕΥΤΟΘΡΗΣΚΕΙΑ''''.....'ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΩ...ΘΕΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΝΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΝΕ ΟΛΟ ΑΡΘΡΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ...ΕΛΕΟΟΟΣ...ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.....ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ....ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΡΩΜΙΟΥΣ.....ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ...ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ''''''ΡΩΜΙΟΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ'''''' ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΡΙΣΤΙΑΝΟΙ....ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ....
  ''ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ''-'''ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΚΟ''' ΜΕΤΩΠΟ
  '''''Ο ΑΠΟΛΛΩΝ'''''
  ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ
  ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΤΕΚΤΟΝΕΣ , ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΜΕΓΑΛΟΑΛΒΑΝΟΥΣ , ΓΥΦΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ,
  ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΙΜΟΥΣ ΔΟΥΛΟΠΑΡΙΚΟΥΣ ΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ....ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ BAR CODE ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟΤΟ ΚΩΔΙΚΑ ΤΟ 666 [ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΥΧΑΙΟ...ΜΗΝ ΠΑΕΙ Ο ΝΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΑΚΟ...ΕΙΠΑΜΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ]...ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ [ ΤΙ ΘΕΣ ΡΕ ΑΛΑΝΙ....ΝΑ ΚΑΨΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ;;;..ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ..ΠΟΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ;;;;...ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ...ΤΙ; ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ;;;;....ΕΙΣΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟΣ...ΠΩΣ;;;;...ΤΗΣ ΕΕ;;..ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΕ ΛΙΓΟ....ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΕ...ΠΑΠΑΠΑ...ΑΛΗΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ , ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΑΚΑΜΑΤΗ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΙΟ ... ΠΡΙΝ ΠΙΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΜΕΝΗΣ ΕΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΕΙΝΕΙΣ ΜΕ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ...ΟΥΣΤ
  ΡΩΜΙΟΙ ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ....
  ΤΖΙΧΑΝΤ ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ
  ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
  ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ''''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ''''
  ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...
  ΚΑΝΤΕ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
  ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  ΕΞΩ ΟΙ ΑΚΤΟΔΕΞΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
  ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ Η ΤΟ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟ
  Η ΤΟΝ ΤΖΑΦΡΕΙ ΜΙΝΕΙΚΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

 • Ανώνυμος 33007

  25 Μαρ 2015

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΡΕ ΑΛΑΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ...ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ[ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΤΖΕΣ ΣΑΣ]...ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΗΔΗ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΗΤΑΝ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ....ΑΡΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΜΑΘΑΝΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ...ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΘΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΤΟΥΣ....ΚΑΘΟΤΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΔΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΛΗΜΕΝΤΟΚΑΙΣΑΡΙ.....
  ΜΕΤΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ....ΜΑ ΒΟΡΕΙΩΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ - ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΑΡΒΑΝΙΤΟΦΩΝΙΑ ΟΥΤΕ ΣΛΑΒΟΦΩΝΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΙΑ....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΩΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΙΑ ΩΣ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΠΟΥΖΙ[ΔΑΦΝΗ] ΑΧΛΑΔΕΡΗ ΓΑΒΑΛΑ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΟΧΩΡΙΑ.....
  ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΗ ΚΑΝ.......ΜΟΝΟ ΓΕΛΙΟ ΠΟΛΥ.....
  ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ [ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ] ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ......ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΟΠΩΣ Ο ΩΡΟΠΟΣ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΤΟ ΑΡΑΚΛΙ-ΑΡΑΚΛΙΟ [ ΗΡΑΚΛΕΙΟ] Η ΒΛΙΚΗ [ΑΥΛΙΚΗ] ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΟΠΩΣ Η ΚΕΡΑΤΕΑ Η ΛΕΨΙΝΑ[ΕΛΕΥΣΙΝΑ] ΜΑΡΟΥΣΙ ΜΕΝΙΔΙ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕΙΚΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΟΦΩΝΟΙ.......ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ

 • Ανώνυμος 32999

  25 Μαρ 2015

  Ο Κων/νος Παπαρρηγόπουλος αναφερόμενος στην επανάσταση των σλάβων στην Πελοπόννησο («Ιστορία τού ελληνικού έθνους», τ. Γ΄, σελ. 170-172) επισημαίνει, ότι το όνομα έλληνας ούτε καν υπήρχε, τουλάχιστον έως και τον ι΄αιώνα.
  ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΣ...ΥΠΗΡΧΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ''''ΓΡΑΙΚΟΣ''''...... ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟΣ.....ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΗΝΕΣΕ ΣΕ ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ...ΑΚΥΡΟ ΨΑΡΑ...Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΑΕΙ....

 • Ανώνυμος 32671

  4 Μαρ 2015

  ΠΡΩΤΟΝ
  ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ....
  '''ΑΝΔΡΕΣ ΓΡΑΙΚΟΙ''' ΠΡΟΣΦΩΝΕΙ ΤΟΥ ΡΩΜΙΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ....
  ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΑΧΑΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΗΝΤΗΡΙΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΠΙ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣΥ'''ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''''
  ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ''''ΖΟΡΙ''' ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΩΣ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ [ ΨΕΥΔΩΣ ΒΕΒΑΙΑ] ΓΙΑ ΤΗΝ [ ΚΑΙ ΚΑΛΑ] ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΩΡΑΙΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΑ.....ΠΑΡΤΕ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΧΕΤΕ
  ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΩΡΕΩΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ......
  ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΕΔΩ Ο ΕΛΛΗΝΟΦΡΑΓΚΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ[ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 400 ΡΩΜΙΕΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΤΕΣ ΦΡΑΓΚΟΥΣ[ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ] ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΑ ΩΣ ΓΑΣΜΟΥΛΟΙ....ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΩΡΕΩΣ....ΜΕ ΕΜΦΑΝΗ ΒΕΒΑΙΑ ΦΡΑΓΚΙΚΗ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΑΡΟΤΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ-ΡΩΜΕΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ[ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΡΕ ΑΛΑΝΙΑ]
  ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.....ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ;;;;
  Διαβόντα γὰρ χρόνοι πολλοὶ αὐτεῖνοι οἱ Ρωμαῖοι,
  Ἕλληνες εἶχαν τὸ ὄνομα, οὕτως τοὺς ὠνομάζαν,
  – πολλὰ ἦσαν ἀλαζονικοί, ἀκομὴ τὸ κρατοῦσιν –
  ἀπὸ τὴν Ρώμη ἀπήρασιν τὸ ὄνομα τῶν Ρωμαίων.
  ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.....ΤΟΝ 13ο ΑΙΩΝΑ ΟΙ '''''ΣΛΑΒΟΙ'''[ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ] ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΡΩΜΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΝ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ
  '''' ΠΟΛΛΑ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ , ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΣΙ'''''ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΑΣΤΑΝ.....ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ '''ΕΙΠΕ''' ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ '''ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ''' ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ .....ΠΑΝΤΟΣ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΩΡΕΩΣ Ο [ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ] ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΙΔΙΟΣ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ.....
  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΠΡΟΓΟΝΟΙ....ΠΑΝΤΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑ....ΙΔΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΣΑΣ..

 • Ανώνυμος 32623

  3 Μαρ 2015

  ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΗ ΛΕΞΗ '''ΔΗΜΟΣΙΑ''' ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ....ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΤΗ ΜΑΘΑΝΕ ΤΑ ''''ΚΥΜΑΤΑ''''' ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ;;;;
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ;;;
  Η ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;;;......ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ...ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ...........ΟΥΤΕ ΣΕ ''''ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ''' ΣΧΟΛΙΚΑ ''''ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ'''' ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΗΡΞΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΞΗ
  ...... ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΞΗ ΔΗΜΟΣ Η ΛΕΞΗ '''ΔΗΜΟΣΙΑ'''....ΕΤΣΙ ΛΕΓΑΝΕ[ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ] ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ.....ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ....ΠΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΑΝΤΑΜΩΝΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝΕ.....ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ '''ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ''' ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ''''ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ'''.....ΚΑΘΟΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΟΥΣ.....
  Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ -ΟΠΟLΟΣ....[ΠΧ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ] ΣΤΑ ΜΩΡΑΙΤΙΚΑ ΕΠΩΝΥΜΑ;;;;...
  ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ 300 ΧΡΟΝΙΑ;;;....ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΑ '''ΚΥΜΑΤΑ''' ΑΠΟ ΤΑ ''''' ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ''''.ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ;;;;;;......ΠΑΛΙ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΥΝΕΒΗ....
  ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΟΠΩΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΛΠ
  ΜΑΡΤΥΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 6 ΑΙΩΝΑ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ;;;;;;;....
  ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΙΝ ΤΗ ΚΑΘΟΔΟ ΤΩΝ '''''ΚΥΜΑΤΩΝ'''' ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ......
  ΑΡΑ ΛΙΓΟ ''''ΔΥΣΚΟΛΟ''' ΝΑ '''ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ'''' ΟΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΙ ΜΩΡΑΙΤΕΣ.....
  ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ Ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΩΡΑΙΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ....ΑΥΤΗ Η ΠΗΓΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
  ΠΡΟΣΟΧΗ
  ΔΕ ΛΕΩ ΟΤΙ '''ΣΛΑΒΟΣ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ''
  ΟΥΤΕ ΟΤΙ '''' ΠΗΡΑΝ ΔΡΟΜΟ ΟΟΟΟΛΟΙ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ''''
  ΛΕΩ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΤΑ '''ΚΥΜΑΤΑ''''' ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΤΕ....
  ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΥΜΑΤΑ ΡΩΜΙΩΝ ΜΩΡΑΙΤΩΝ.....
  ΟΙ ΟΠΟΙΟ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΩΡΙΑ

 • Ανώνυμος 32601

  3 Μαρ 2015

  ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΤΟΣΟΙ ΣΛΑΒΟΙ;;;
  ΤΙ ΝΑ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΡΕ ΦΙΛΕ.....
  ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΕ Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ....ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΑ '''ΜΥΡΙΑΔΕΣ''' ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΞΑΜΕ ΣΤΟ '''ΣΚΟΤΕΙΝΟ''' ΜΑΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ...ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΙΝΚΑΣ ΚΑΙ ΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ , ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ...ΓΝΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ''''''ΨΑΓΜΕΝΟ'''''....Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΦΥΛΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΣΕΓΚΙΣ ΧΑΝ ΥΠΗΡΞΕ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ.....ΚΑΛΑ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΕΜΟΙΑΖΕ ΓΑΤΑΚΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ ΕΝΩ Ο ΚΕΜΑΛ ....''''ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ''''......
  ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΘΑ ΕΧΩ ΝΑ ΦΑΩ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ 4 ΜΗΝΕΣ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ....ΑΝ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΡΙΣΗ ΕΝ ΤΟΥΤΙΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΑΣΗ...ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ

 • Ανώνυμος 32593

  2 Μαρ 2015

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟΚΛΗΘΗΚΑΜΕ ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 2900-3000 ΧΡΟΝΙΑ [ ΚΑΜΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΡΩΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ]
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΡΑΙΚΟΙ [ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ] ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΑΣΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΛΕΙΘΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΕ ΓΡΑΙΚΟΥΣ [ ΓΡΕΕΚΣ] ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣ ΔΥΣΜΑΣ ΛΑΟΙ
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΟΥΝΑΝ[YUNAN]-ΙΩΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ [ΙΩΝΙΑ] ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΛΑΟΙ [ YUNANISTAN ΛΕΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ]
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΩΜΙΟΙ ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ''ΠΕΡΑΣΕ'' ΣΤΑΔΙΑΚΑ [ ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΟΦΩΝΗ ΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΟΛΗ ΤΟ 330ΜΧ] ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΛΗΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΡΩΜΑΙΟΙ- ΡΩΜΙΟΙ [ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ-ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ΚΑΘΟΤΙ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ-ΙΤΑΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΟΒΑΡΒΑΡΙΚΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ] ΕΤΣΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ........
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΥΤΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ

 • Ανώνυμος 32560

  2 Μαρ 2015

  ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ [ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ] ΕΛΛΗΝΕΣ [ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ] ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΤΟ 1821

  '''ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΔΗ'

  ΕΙΣ ΑΠΤΑΙΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟΣΛΑΒΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ......

  ΑΡΧΑΙΕΣ ''''ΣΛΑΒΟΒΟΥΛΓΑΡΟΣΕΡΒΙΚΕΣ'''' ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΑΔΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΝ ΜΩΡΑΙΤΩΝ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΣΛΑΒΩΝ ΤΗΣ ΛΟΙΠΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ [ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΠΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΑΝΕΦΕΡΑΝΕ ΤΟΝ ΑΔΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΟΝΤΑ [ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ''''ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥΣ'''' ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΣ '''''ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ''' ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑΣ [ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΟΡΑΕΙ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.....ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ]
  ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΩΡΑΙΤΙΚΑ[ '''ΣΛΑΒΙΚΑ''' ΔΗΛΑΔΗ ]ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΙΣ ΑΠΤΑΙΣΤΟΝ ΣΛΑΒΙΚΗ ΟΠΩΣ....

  '''''''ΤΡΕΙΣ ΑΝΤΡΕΙΩΜΕΝΟΙ ΕΒΟΥΛΗΣΑΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΕΝΙΑ ΜΟΥ....
  ΓΙΕ Μ' ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΗ , ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑΣ ΚΛΩΝΑΡΙ''''
  ΤΟ ΕΒΟΥΛΗΣΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΔΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΣΛΑΒΟΙ ΠΟΥ ΒΙΑΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΕ ΤΟ '''ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ -ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΟ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ''''' ΒΥΖΑΝΤΙΟ....ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.....Η ΣΛΑΒΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ''''ΚΑΘΙΚΙΑ'''' ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ....'''''ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ'''''' ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ....... ΠΟΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;;;;.....ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΩΡΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝΕ ΟΙ ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.....

  ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΥΤΕ ΧΑΡΟΝΤΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΔΗΣ.....ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ , Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΤΟΝ ΠΩΣΕΙΔΩΝΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΘΡΑ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ[ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ] ....ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟ....ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ .....ΤΗ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟ ΖΩΗ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΝΟΗΣΗ...
  ΣΕ ΤΟΝ ΣΥΡΤΟ ΧΟΡΟ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ...
  Ο χορός μνημονεύεται στην Επιγραφή του Επαμεινώνδα (στα μέσα του 1ου αι. μ.Χ. ΚΩΠΑΙΔΑ), που βρέθηκε στη Βοιωτία
  Τας δε πατρίους πομπάς μεγάλας και την των συρτών πάτριον όρχησιν θεοσεβώς επετέλεσε

 • Ανώνυμος 32385

  27 Φεβ 2015

  ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ Ο ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΦ[ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ] ΗΤΑΝ ΣΛΑΒΟΙ....
  ΑΚΥΡΟ.....ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΜΠΟΡΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΘΣΑΝΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΣΚΒΑ [ ΜΟΣΧΑ ] ......ΕΚΕΙ ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΠΩΝΥΜΑ....ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ-ΑΥΓΕΡΟΦ-ΑΒΕΡΩΦ Ο ΕΝΑΣ ΤΣΑΚΑΛΟΓΛΟΥ Ο ΑΛΛΟΣ.....

 • Ανώνυμος 32383

  27 Φεβ 2015

  ΜΕΓΑΡΟΒΟ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΟΒΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΗΝ [ Η ΚΑΙ ΝΥΝ ]ΣΛΑΒΟΧΩΡΙΑ......
  ΑΚΥΡΟ.....
  ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΧΟΧΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ....ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΕΤΑΧΘΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ [ΠΟΥ ΒΙΑΙΩΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΜΑΣ ] ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ....ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΛΑΒΙΚΗ Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ

 • Ανώνυμος 32322

  20 Φεβ 2015

  Να ενημερωσω τους υπαλληλους της <<ελευθερης>><<ερευνας>> μη πιαστουν κοροιδα, οι αλλοι που κανουν την ιδια δουλεια με εσας πληρωνονται αδρα απο τα γνωστα κεντρα.

 • Ανώνυμος 31500

  10 Ιαν 2015

  ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΙΚΟΙ....ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.....ΠΩΠΩΠΩΠΩ......ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΗΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ....ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ;;...ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΣΚΙΠΕΤΑΡΗΔΕΣ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ........ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΓΛΩΣΣΟΙ....ΟΜΙΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΡΑΒΟΣΑΡΑΚΙΝΙΚΗ ΕΝΩ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΗΣΑΝ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ ΑΦΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΟΜΙΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΑ [ ΤΗΝ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΚΗ ΚΟΣΣΟΒΑΡΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟ ΕΓΚΥΡΟΥΣ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΕΘΝΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΥΘΕΡΗΣ [ ΝΑ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ] ΕΡΕΥΝΑΣ ]
  ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΜΑΘΑΝΕ ΤΟ 1912....ΟΤΑΝ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ Ο ΨΕΥΤΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΦΑΞΕ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΕΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ....ΜΟΝΟΓΛΩΣΣΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΓΛΩΣΣΟΥΣ [ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΕ Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΗΣ ΟΛΙΓΙΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ....ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΥΤΕ 2 ΑΙΩΝΩΝ.......ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ...ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ [ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΠΠ....ΚΑΙ ΣΤΟΝ Β ΠΠ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ....ΘΕΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ;;;;;;;;....ΑΣΕ ΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣΟΥΝ....ΠΟΥ ΟΜΩΣ ...ΚΑΙ Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ......ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΛΟΙΠΟΝ....
  ΑΣ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ....ΟΣΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΓΛΥΤΩΣΑΝ , ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΕ ΒΙΑΙΩΣ Η ΡΩΜΙΟΙΟΥΔΑΙΚΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΔΙΑΝΟΗΣΗ ΜΕ ΑΝΥΠΟΤΑ ΒΑΣΣΑΣΝΗΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΙΑΣ [ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ '''ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ'''....ΟΧΙ .... ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ''ΑΛΛΟΕΘΝΕΣ'' ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ
  ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ''ΑΡΧΑΙΚΑ''ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ...;;;....ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΑΝ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ-ΜΕ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ Η ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΗ '''ΔΙΑΝΟΗΣΗ''' ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
  ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΑΚΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ...ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ...ΚΑΙ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ.....ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΠΟΙΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΤΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ HOYSEWIFE ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ .....ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣ....ΑΜ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ '''ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ'''...ΠΑΠΑΠΑΠΑ..

 • Ανώνυμος 31398

  6 Ιαν 2015

  ΜΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ '''Ρε φίλε, που μένει αυτός ο Σόρος που όλο λες και τα δίνει, να πάω να τα πάρω κι εγώ; Πες μου σε παρακαλώ. Έχεις κανένα τηλέφωνο; Δεν είμαι και κανένα κορόιδο...
  ΩΡΑΙΟΟΟΟΟΣ......ΣΩΣΤΗ Η ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ....ΚΑΙ ΑΡΓΗΣΕΣ....
  ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ
  ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ......ΠΑΕΙ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ.....ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟΥΛΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ.....ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΣΙΠΕΤΑΡΟΥΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ '''ΑΡΙΜΑΝΙΟΣ ΛΑΟΣ ΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗΣ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ '''ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ-ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ'' ΚΑΤΩ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ'''......ΑΑΑΑΑΑΑ....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ......ΒΡΗΚΑ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ.... ΠΑΕΙ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ [ ΒΛΕΠΕ ΣΚΟΠΙΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ] ΦΑΝΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΤΟΥΣ [ ΒΛΕΠΕ ΕΛΛΗΝΩΝ ] ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ...ΚΛΠΚΛΠ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΚΑΘΑ ΦΙΛΙΣΤΟΡΑ....ΚΑΘΩΣ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.......
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝΕ ΣΤΟ '''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΛΠ ΚΛΠ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ....ΤΡΩΝΕ ΚΑΛΛΑΑΑΑΑΑΑ.......
  ΚΟΙΤΑ , ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΔΕΝ ΕΧΩ....ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΑ ΦΙΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ......ΕΜΕΝΑ ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΣ....ΔΕΝ ΑΞΙΩΘΗΚΑ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΟΥΣ ΠΑΝ ΜΕΓΙΣΤΟΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ...
  ΑΑΑΑΑΧ...ΑΤΙΜΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕΣ ΣΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΜΑΣ ΑΔΙΚΗΣΕΣ......

 • Ανώνυμος 31337

  5 Ιαν 2015

  ΡΕ ΤΣΙΡΙΜΠΙΜ ΤΣΙΡΙΜΠΟΜ Η ΠΑΠΑΤΖΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ '''ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ''' ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙ.......
  ...ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΝΤΟΠΑΤΡΙΩΤΙΣΑ ΤΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΝΑΙ Η ΟΧΙ;;;;;;....ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ....Ε ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΝΤΟΧΩΡΙΑΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΔΑΣ....ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΚΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ.....ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ;;;;...ΤΙ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΑΡΑΞΕΝΟ;;;;.....ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ;;;;ΟΣΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ ΟΠΩΣ Ο ΧΙΤΛΕΡ .... Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΑΝΕ ΟΙ ΝΑΣΙΣΤΕΣ ΟΙ ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ....

 • Ανώνυμος 31328

  5 Ιαν 2015

  ΤΟ ΟΤΙ Ο ΦΑΛΜΕΡΑΥΕΡ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ 1826 ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ [ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ] ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ] ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝ;;;ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ......ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΝΤΟΡΑ ΣΑΣ ΤΟΥ ΦΑΛΜΕΡΑΥΕΡ Ο ΟΠΟΙΟΣ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΡΩΜΙΩΝ.....ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΦΑΛΜΑΡΑΥΕΡ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.....ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ....ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ [ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΠΑΝΤΑ ]

 • Ανώνυμος 31306

  5 Ιαν 2015

  ΡΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ '''ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ''' ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ '''ΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΙ ΛΑΟΙ'' ΠΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....
  .ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝΕ ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ....ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΟΕΘΝΗ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ....'''ΚΑΘΑΡΟ''''';;;;... ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟ;;; Η ΜΗΠΩΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ;;; ... ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ;;;;
  ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΕΘΝΟΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΑΦΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ''''ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΕΣ'''' ΚΑΙ ΜΗ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΛΑΩΝ ...
  ΔΡOOOMO...ΟΥΣΤ....GIT BURDA....
  ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΟ DNA ΕΝΟΣ ΜΙΓΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ '''ΒΡΩΜΙΚΟ'''' ΑΠΟ ΤΟ DNA ΕΝΟΣ ''''ΚΑΘΑΡΟΥ'''' ΛΕΥΚΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ Η ΕΝΟΣ '''ΚΑΘΑΡΟΥ'' ΜΑΥΡΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ;;;;;ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ;;;;;ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΧΕΡΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ''''ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΥΣ''''' ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ;;;;;Η ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ;;;
  ΞΑΝΑ ΟΥΣΤ.....ΞΑΝΑ GIT BYRDA....

 • Ανώνυμος 31298

  5 Ιαν 2015

  '''ΜΕΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕΣ''' ΜΑΣ ΛΕΤΕ
  ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΘΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕ ΠΑΕΙ ΝΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΗΣΑΝΕ ΡΩΜΙΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ .....ΤΙ ΗΣΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ;;;;....ΜΗΠΩΣ ΟΒΡΙΟΙ ΟΠΩΣ Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ Η ΠΑΣΟΚΑ ;;;;Η ΜΗΠΩΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΩΝ ΟΠΩΣ Ο ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ..... ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ......ΝΑ ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.........ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΝΙΩΘΕΤΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ....ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ....ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΕΝ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΖΟΡΙ......
  ΑΝ ΠΑΛΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΡΩΜΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ ΜΕ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΛΟΥΚΙΟΥ [ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ Η ΜΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ] ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ....ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΙΣΤΑ....ΓΙΑΤΙ ''ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ'''

 • Ανώνυμος 31291

  5 Ιαν 2015

  ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΚΑΝΕΤΕ.....ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ....ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ......ΟΥΤΕ ΕΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ '''ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ-ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ'' ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ TOΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.....
  ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΕ ΑΥΤΑ Ο ΧΟΤΖΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.....
  Ο ΠΥΡΟΣ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΟΣ.....ΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΟΝΟΜΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΡΤΥΡΕΙΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΛΛΥΡΙΑ;;;;;......ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ......ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ '''ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΠΥΡΡΟΙ''' ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΥΦΟΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝΤΑΙ ΠΥΡΟΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΛΛΥΡΙΑ .....ΓΝΩΣΤΑ ΑΥΤΑ. ......ΤΙ ΛΕΣ;;;;;;; ΤΙΙΙΙΙΙ;;;;;;;........Ο ΠΥΡΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ;;;;;
  ΕΙΣΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ....
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΥΡΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΓΚΥΚΛΟΠΕΔΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ.....
  ΑΙΝΤΑΑΑΑΑΑΑ..............

 • Ανώνυμος 31209

  2 Ιαν 2015

  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ
  Με τη μετακίνηση σλαβικού πληθυσμού στη Μ. Ασία η βυζαντινή εξουσία επιτύγχανε δύο πράγματα: από τη μια αποδυνάμωνε αριθμητικά το σλαβικό στοιχείο του ελλαδικού χώρου και από την άλλη διευκόλυνε το έργο της αφομοίωσής τους, καθώς οι Σλάβοι που μεταφέρθηκαν στη Μικρά Ασία βρέθηκαν ανάμεσα σε έναν ισχυρό ελληνικό πληθυσμό και υπό τον άμεσο έλεγχο του κράτους. Αλλά το δημογραφικό αυτό μέτρο εφαρμόστηκε και αντίστροφα, δηλαδή μεταφέρθηκαν ελληνικοί πληθυσμοί της Μ. Ασίας «επί τας Σκλαβηνίας», για να ενισχύσουν το ελληνικό στοιχείο σʼ αυτές τις περιοχές.
  Έτσι γνωρίζουμε ότι ο Νικηφόρος μετά την αποκατάσταση της βυζαντινής εξουσίας στην Πελοπόννησο προχώρησε συστηματικά στην ενίσχυση του ελληνικού και χριστιανικού πληθυσμού, διευκολύνοντας την επιστροφή των παλαιών κατοίκων και μεταφέροντας πληθυσμό από την Μ. Ασία. Ο Νικηφόρος πριν από την εκστρατεία εναντίον των Βουλγάρων το 809-810, εφάρμοσε το ίδιο μέτρο και στις Σκλαβηνίες του βορειοελλαδικού χώρου, όπου εγκατέστησε πληθυσμούς που μετέφερε «εκ παντός θέματος της Μ. Ασίας»
  ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ...
  Το κίνημα του Θωμά του Σλαύου που συγκλόνισε το Βυζάντιο στις αρχές του 9ου αι. εκδηλώθηκε και ξεκίνησε απʼ τη Μ.Ασία. Λόγω της καταγωγής του αρχηγού του και της συμμετοχής σʼ αυτό Σλάβων της Μ.Ασίας,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΕΞΟΝΤΩΘΗΚΑΝ Η ΟΣΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΦΟΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
  ΕΙΠΑΜΕ....ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΚΑΝΕΤΕ [ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ].
  ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΦΑΛΜΑΡΑΥΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ.....
  ΑΡΑ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ-ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ

 • Ανώνυμος 31187

  2 Ιαν 2015

  ΝΑΙ ΠΑΙΔΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΜΟΥ ........ ΠΟΥ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ..... ΠΟΥ ΤΗ ΣΥΣΚΟΤΙΖΕΙ ΤΟ ''ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ'''......
  ΜΑΘΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ- ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΣΥ ΤΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΓΡΑΜΜΗ GEORGE SOROS.............
  ΝΑΙ ΝΑΙ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.....
  ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΩΝ ΑΡΧΗΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗ ΑΡΧΗ ΜΑΣΩΝΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ... ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΦΑΓΩΘΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΣΛΑΒΟΥΣ....ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ...ΓΙΑ ΤΙ ΑΛΛΟ.............

 • Ανώνυμος 31184

  1 Ιαν 2015

  Πολύ καλό άρθρο που εξηγεί την διαδικασία κατασκευής του έθνους, δηλαδή εκείνης της κρατικής ιδεολογίας που λειτουργεί σε ένα "εθνικό" κράτος για να συσκοτίζει την ταξική πάλη και να το συνέχει. Επιπρόσθετα 3 παρατηρήσεις. Πρώτη ότι ακόμα και οι ίδιοι κάτοικοι να μέναν σε έναν τόπο, "φυλετικά" ίδιοι, πάλι δεν θα υπήρχε "εθνική συνέχεια" αφού αλλάζει ο τρόπος παραγωγής. Αφού ένας Έλληνας στον δουλοκτητικό τρόπο παραγωγής είναι κάτι άλλο από έναν Έλλγηνα στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. Ο Αριστοτέλης το παρατηρεί πολύ ωραία αυτό όταν λέει ότι μια πόλη με άλλο πολίτευμα είναι τελείως άλλη πόλη. Δεύτερο ότι ο δεύτερος πυλώνας της αστικής ιδεολογίας (ο πρώτος είναι ο μύθος του έθνους) είναι η δημοκρατία (ο μύθος της δημοκρατίας). Η δημοκρατία υπήρξε στην Αθήνα (και σε άλλες πόλεις) για περίπου δυο αιώνες μέχρι την κυριαρχία των Μακεδόνων και πραγματικά περιόριζε την κυριαρχία της τότε κυρίαρχης τάξης που κατείχε την γαιοκτησία και τους δούλους και μετρίαζε τις συνέπειες της. Παρ'όλο που από τους Μακεδόνες και ύστερα με τους Ρωμαίους η δημοκρατία σβήνει, ωστόσο κατ'ονομα διατηρείται. Προφανώς για λόγους νομιμοποίησης και συσκότισης. Στην σύγχρονη εποχή του καπιταλισμού και της εθνογέννησης ξεθάψαν πάλι την "δημοκρατία' (την κουτσουρεμένη, όχι την αθηναίκή, την "οχλοκρατία" που λέγαν οι διάσημοι ολιγαρχικοί σοφοί της κλασικής Ελλάδας τύπου Σωκράτη, Αριστοτέλη , Πλάτωνα κλπ).Το τρίτο είναι ένα γλωσσολογικό. Για την Έδεσσα που λεγόταν Βόντεν. Και το όνομα Έδεσσα που είναι το αρχαίο της δεν είναι ελληνικό. Είναι φρυγικό. βέδυ (wedu) είναι το νερό. Το δίγαμα (w) στην συνέχεια σίγησε στην ελληνική. Οπότε το βόντεν δεν είναι παρά η σλαβική μετάφραση του φρυγικού ονόματος.

 • Ανώνυμος 31071

  29 Δεκ 2014

  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ .....
  ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ--ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΛΑΒΟΓΕΝΗ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΑΜΑΧΩΝ [ ΚΛΠ ΚΛΠ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΟΥΡΕΙ] ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ
  Εἰς τὸν πρῶτο χρόνο τῆς Ἐπαναστάσεως εἴχαμε μεγάλη ὁμόνοια καὶ ὅλοι ἐτρέχαμε σύμφωνοι. Ὁ ἕνας ἐπῆγεν εἰς τὸν πόλεμο, ὁ ἀδελφός του ἔφερνε ξύλα, ἡ γυναῖκα του ἐζύμωνε, τὸ παιδί του ἐκουβαλοῦσε ψωμὶ καὶ μπαρουτόβολα εἰς τὸ στρατόπεδον καὶ ἐὰν αὐτὴ ἡ ὁμόνοια ἐβαστοῦσε ἀκόμη δυὸ χρόνους, ἠθέλαμε κυριεύσει καὶ τὴν Θεσσαλία καὶ τὴν Μακεδονία, καὶ ἴσως ἐφθάναμε καὶ ἕως τὴν Κωνσταντινούπολη
  ΜΠΑ.......ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ;;;;;
  ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΑΛΒΑΝΟΣ-ΚΡΥΦΟΑΛΒΑΝΟΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟ-ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΙΛΛΥΡΙΑΣ
  ΔΕΥΤΕΡΟΝ.....ΔΕΥΤΕΡΟΝ....
  ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ '''ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ;;''....ΤΙ;;;...ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ;;;;;;;;;;;ΑΠΑΠΑΠΑΠΑ.....ΜΑΛΛΟΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ.......
  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ
  ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ''''ΜΠΥΘΕΚΟΥΡΑ'''''
  ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ
  Εἰς τὸν τόπον, τὸν ὁποῖον κατοικοῦμε, ἐκατοικοῦσαν οἱ παλαιοὶ Ἕλληνες, ἀπὸ τοὺς ὁποίους καὶ ἡμεῖς καταγόμεθα καὶ ἐλάβαμε τὸ ὄνομα τοῦτο. Αὐτοὶ διέφεραν ἀπὸ ἡμᾶς εἰς τὴν θρησκείαν, διότι ἐπροσκυνοῦσαν τὲς πέτρες καὶ τὰ ξύλα. Ἀφοῦ ὕστερα ἦλθε στὸν κόσμο ὁ Χριστός, οἱ λαοὶ ὅλοι ἐπίστευσαν εἰς τὸ Εὐαγγέλιό του, καὶ ἔπαυσαν νὰ λατρεύουν τὰ εἴδωλα. Δὲν ἐπῆρε μαζί του οὔτε σοφοὺς οὔτε προκομμένους, ἀλλ᾿ ἁπλοὺς ἀνθρώπους, χωρικοὺς καὶ ψαράδες, καὶ μὲ τὴ βοήθεια τοῦ Ἁγίου Πνεύματος ἔμαθαν ὅλες τὲς γλῶσσες τοῦ κόσμου, οἱ ὁποῖοι, μολονότι ὅπου καὶ ἂν ἔβρισκαν ἐναντιότητες καὶ οἱ βασιλεῖς καὶ οἱ τύραννοι τοὺς κατέτρεχαν, δὲν ἠμπόρεσε κανένας νὰ τοὺς κάμῃ τίποτα. Αὐτοὶ ἐστερέωσαν τὴν πίστιν
  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ
  ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ [ ΠΛΑΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ....]
  Έκανα το Σταυρό μου, ασπάσθηκα την εικόνα της, βγήκα από το εκκλησάκι, πήδηξα στο… άλογό μου και έφυγα. Σε λίγο μπροστά μου ξεπετάγονταν οχτώ αρματωμένοι, ο εξάδελφός μου ο Αντώνης Κολοκοτρώνης και επτά ανήψια του. Κανείς δεν είναι στην Πιάνα, μου είπε ο Αντώνης. Ούτε στην Αλωνίσταινα. Είναι φευγάτοι. -Ας μη είναι κανείς αποκρίθηκα. Ο τόπος σε λίγο θα γιομίση παλικάρια… Ο Θεός υπέγραψε την λευτεριά της Ελλάδος και δεν θα πάρει πίσω την υπογραφή του

 • Ανώνυμος 31057

  28 Δεκ 2014


  ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΣΕ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ '''ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ'' ΣΤΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.................  ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΤΕ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ, ΒΛΕΠΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΕΔΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ]  Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ .....ΤΕΛΙΚΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ....

  Ι LOVE ΓΕΩΡΓΙΟ[ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΟΝ JEFREY-MINEIKO] .........

  ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟΥΛΥΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑ ΙΛΛΥΡΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΔΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ[ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;;;;;;;. ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΙ ΣΚΙΠΕΤΑΡΗΔΕΣ

 • Ανώνυμος 31055

  28 Δεκ 2014

  1940-44

  ΧΙΤΛΕΡΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ [ NEW WORLD ORDER ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ [ ΠΩΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;;;;;;ΕΤΣΙΙΙΙΙΙΙ;;;;;;;]
  ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ--[ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ Ο ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ...ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΙΟΣ ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ]....ΒΡΕ ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ......................
  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΩΣ ΑΝΤΑΜΕΙΒΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΞΟΝΟΣ [ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΗΞΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΑΧΘΗΚΑΝ]
  Ο ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΥΡΗΧΤΗΚΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙΤΑΛΩΝ ...ΑΠΟ ΤΟ 1942 ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ....
  ΦΥΓΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΑΠΑΤΗΤΟ ΣΟΥΛΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ [.....ΟΠΩΣ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ..... Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΤΣΙ;;;;;]
  Η ΜΙΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ[ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΕΚΒΟΥΛΓΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ .........[ΜΕ ΤΑΚΤ ΚΑΙ ''SAVOIR VIVR'' ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ].....
  Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ [ ΑΑΑΑ.......ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΩΡΑΙΑ.........................
  ΕΤΣΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
  ΕΜΕΙΣ...ΕΝΑΣ ΑΣΙΑΤΟΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΛΑΒΙΚΟΣ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΛΑΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΛΩΣ '''ΤΥΧΑΙΝΕΙ''' ΝΑ ΖΕΙ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΟΙ '''''ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ '''' ΚΑΙ '''ΤΥΓΧΑΙΝΕΙ''' ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΑΥΤΩΝ [ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΑΝΕ ΣΤΙΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΕΔΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΑΝΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ] ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΝΔΟΞΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ .......
  ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΝΔΟΞΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΘΑΙΝΑΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΥΛΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΗΚΕ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ.......ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΕΠΕΤΥΧΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ........ΚΛΠΚΛΠΚΛΠ΄ ΩΡΑΙΑ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΑ

  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ'''
  ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ [ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ] ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΣΧΕΤΟ ΚΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ [ ΟΠΩΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΑΡΘΡΟ] ..... ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ
  ΑΥΤΟΒΡΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΣΕ ΚΟΠΟ

 • Ανώνυμος 31054

  28 Δεκ 2014

  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ [ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ,ΠΑΡΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΚΛΠ] Η ΠΙΟ ΑΡΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο'ΓΡΑΙΚΟΣ'[ GREECE ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ]
  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Ο 'ΕΛΛΗΝΑΣ'' ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Ο 'ΡΩΜΙΟΣ'[ 1600 ΕΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΡΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1600 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΕΤΩΝ [ ΣΤΟΝ ΒΕΡΕΜΗ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ ]
  ΡΩΜΙΟΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝΑΙ ,ΤΑ ''ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ''[ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΓΕΝΕΕΣ] ,Ο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.....ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ [ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ] ΥΟΘΕΤΗΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ [ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΤΘΟΥΣ] ΠΟΥ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΤΟ 330ΜΧ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ''ΒΥΖΑΝΤΙΟ''[ΑΡΧΑΙΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΕΓΑΡΕΩΝ] ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΥΟΘΕΤΗΣΗ [ΚΑΙ] ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΒΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΡΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ[ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΣΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ]
  ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΝΕΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ Η''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ'' ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΙΜΗΤΙΚΑ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ..
  Ο ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ Η ΣΕΡΒΙΚΗΣ Η ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ Η ΙΛΥΥΡΙΚΗ Η ΚΟΥΡΔΙΚΗΣ Η ΑΡΑΒΙΚΗΣ Η ΙΟΥΔΑΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ....ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ [ ΤΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ] ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΓΡΑΙΚΟΥΣ...ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
  ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ '''ΡΩΜΙΟΙ''' ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΑΝΘΕΜΙΟΣ ΚΑΙ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ [ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΙΚΤΙΝΟ] ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ''ΡΩΜΙΟΣ'' ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΥΓΡΟΥ ΠΥΡΟΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ Ο ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ..ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ
  ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ 51 ΕΚ ΤΩΝ 70 ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΟΥ ΟΡΙΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ 80 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

 • Ανώνυμος 31053

  28 Δεκ 2014

  το κολλημα σας με τη ρωμιοσυνη ειναι ακαταλαβιστικο......για να ξεκαθαρισουμε λιγο τα πραγματα ..... ο μονος ελληνοφωνος λαος[αρα και ελληνικης καταγωγης] που υπηρχε στα μεσαιωνικα χρονια και κατοικουσε σχεδον με ακριβεια στα ιδια τα εδαφη των αρχαιων ελληνων απο τη σημερινη Βορεια Ηπειρο εως την Κρητη και απο την Κυπρο εως την Μακεδονια τον Ποντο την Μικρα ασια τα Επτανησα το Αιγαιο και την κυριως Ελλαδα ηταν οι απογονοι αυτων που τα κατοικουσαν και 1200 χρονια πριν και ομιλουσαν την ιδια γλωσσα με αυτους ...αυτοι ολοι αυτοπροσδιοριζονταν αλλα και ετεροπροσδιοριζοταν[και απο ανατολικους και απο δυτικους λαους] ως Ρωμιοι[αλλα και Yunan[Ιωνες] απο τους ανατολικους και grec[Γρακοι] απο τους δυτικους.....αυτοι ησαν απογονοι των αρχαιων Ελληνων και προγονοι των νεων Ελληνων......Υunan αποκαλεσαν τους Ιωνες της Μικρασ Ασιας, τους Μακεδονες ως ομοφυλους αυτων και εν συνεχεια ολους τους Ελληνες οι Περσες τον 6 αι πΧ που ηρθαν να μας καταλαβουν και διεδωσαν την ονομασια σε ολους τους λαους της ανατολης ...ετσι μας αποκαλουσαν και τα μεσαιωνικα χρονια εμας τους ελληνες-ρωμιους οι αραβοφωνοι οι περσες και λοιποι ασιατες και μας αποκαλουνε ετσι εως σημερα ολοι αυτοι ακομα και οι Τουρκοι ...το ιδιο ισχυει και για την ονομασια Γραικοι απο τους λαους της Δυσεως[η οποια εναι αρχαιοτερη απο την ονομασια Ελληνες['''οι καλουμενοι παλαι μεν γραικοι,νυν δε Ελληνες''αναφερει ο Αριστοτελης για τους κατοικους της Ηπειρου.....συνεπως και οι 3 ονομασιες Γραικοι η παλαιοτερη Ελληνες η μεταγενεστερη και Ρωμιοι αργοτερα ανηκουν στον ιδιο λαο ... και συνεπως εχουμε απο ανατολη και δυση επιβεβαιωση της ΤΡΕΙΣΧΙΛΙΕΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ αφου μας αντιμετωπιζουν ολοι οι υπολοιποι ως τον ιδιο λαο..... Αλλα βεβαια αφου με τη ρωμιοσυνη καναμε τη μακροβιοτερη αυτοκρατορια ολων των εποχων, τη Βυζαντινοι [χιλιοχρονη και βαλε] ε λογικο τελικα ειναι που την πολεμανε ετσι τη ρωμιοσυνη[Επισης ολοι οι γειτονες λαοι που υπηρξαν και υπηκοοι της[Αλβανοι ,Σερβοι Βουλγαροι Ρουμανοι Σλαβοι Ιταλοι κλπ] αναφερονται στην Βυζαντινη αυτοκρατορια[την αυτοκρατορια των Ρωμιων δηλαδη] ως αυτοκρατορια των Γραικων...αυτα για το πως μας αντιμετωπιζουν απο τα αρχαια χρονια εως σημερα ολοι οι γειτονικοι λαοι

 • Ανώνυμος 31052

  28 Δεκ 2014

  ΤΣΙΤΑΤΑ του τυπου υοθετησαμε το ενδοξο ονομα των Ελληνων [οπως οι σκοπιανοι των Μακεδονων] για να οικιοποιηθουμε το ενδοξο παρελθον ειναι της πλακας επισης και για εναν ακομα λογο.... οτι το ιδιο ενδοξο και ιστορικο ηταν το ονομα του Ρωμιου στη συνειδηση των προγονων μας[των δικων μας τουλαχιστον ][μελετηστε τα δημοτικα τραγουδια να το καταλαβετε] .....ο ιδιος ελληνικος λαος ειναι με διαφορετικες ονομασιες....σαν να λεμε οτι οι σλαβοι των σκοπιων που αλλαξαν το ονομα σε μακαδονες επαψαν να ειναι σλαβοι και εγιναν κατι αλλο... ετσι κι εμεις ως ρωμιοι συνεχισαμε να ειμαστε απογονοι των αρχαιων οταν απο τον 3ο αιωνα μΧ αρχιασαμε να υοθετουμε ΚΑΙ αυτο το ονομα....και αν μεθαυριο τα σκοπια ενωθουν με τα γλωσσικα αδερφια τους ,τους Βουλγαρους και γινουν βουλγαροι θα ειναι καινουριος λαος και οχι ο προηγουμενος....αστεια πραγματα...μετραει η ουσια και οχι η ονομασια...γιατι δεν λετε οτι οι ελληνες πριν αυτοπροσδιοριστουν ως ελληνες-πανελληνες αυτοπροσδιοριζοταν ως Γραικοι[ τα πολυ παναρχαια χρονια] ονομασια που διατηρηθηκε παραλληλα με το Ελληνας και αργοτερα ,παραλληλα με το Γραικος και στα βυζαντινα χρονια και στα σημερινα.....κι οπως ο φουστανελοφορος [αλβανος κι αυτος] απογονος σλαβοασιατοαφρικανων απο την τουρκοαλβανικη Φωκιδα,, τραγοπαπας πλιατσικολογος οταν αντικρισε το θανατο καταμετα απαντησε ..''εγω γραικος γεννηθηκα γραικος θε να πεθανω''[και ολα αυτα πολυ πριν μας κανουν μεσω της κρατικης εκπαιδευσης και της προπαγανδας με το ζορι ''Ελληνες''...και οπως οι ενδοξοι Χειμαριωτες[στη βορεια ηπειρο] φουστανελοφοροι κι αυτοι[αρα αλβανοι το μονο σιγουρο] στειλανε επιστολη στον παππα και τους πριγκιπες της Δυσεως και τους παρακαλουσαν να σταλει στρατιωτικη βοηθεια με σκοπο να τους βοηθησουν να απελευθερωσουν την ''Γραιτζια απο τους τουρκους που παιρνουσι τα παιδια και καμουν τα μουσουλμανους.[περι τον 15ο αιωνα ολα αυτα πριν την επανασταση του 1821 ,τους νεοελληνικους διαφωτισμους, γαλλικες επαναστασεις πριν μας πουν οτι ειμαστε Ελληνες ...και δεν συμμαζευεται].... να και οι Αρχαιες Πηγες περι Γραικων... Αριστοτελης για τους αρχαιους Ελληνες Ηπειρωτες ''ωκουν οι καλούμενοι τότε μεν Γραικοί, νυν δʼ Έλληνες... Απολλόδωρος . αναφέρει ότι οι Έλληνες πριν λέγονταν Γραικοί, πρβ: «πρώτον μεν Γραικοί νυν δε Έλληνες» (Πάριο Χρονικό

 • Ανώνυμος 31051

  28 Δεκ 2014

  οσο για το κρυφο σχολιο που ειναι ενας ακομα μυθος του''''''εθνικου φαντσσιακου μας'''''' που πρεπει Παση Θυσια να καταριφθει γιατι οπως λετε δεν υπαρχουν μαρτυριες εχω να σου πω οτι ο υπασπιστης του κολοκοτρωνη[μεγας εθνικος heroe της ανεξαρτησιας του παμπαλαιου και αυτοχθονου Ιλλυρικου εθνους] ο Φωτακος Χρυσανθακοπουλος γραφει''Μόνοι των οι Έλληνες εφρόντιζον διά την Παιδείαν, η οποία συνίστατο εις το να μανθάνουν τα κοινά γράμματα και ολίγην αριθμητικήν . Εν ελλείψει διδασκάλου ο ιερεύς εφρόντιζεν περί τούτου.Όλα αυτά εγίνοντο εν τω σκότει και προφυλακτά από τους Τούρκους'''Οπα ... τι μας λει ο Φωτακος....μιλαει καταρχην για ελληνες ομως εσας δεν σας νοιαζει ο αυτοπροσδιορισμος ενος λαου εκτος κι αν προκειται για τους φιλησυχους Ρομα-γυφτους ...στη συνεχεια μπλεκει ιερεις που ανελαβαν λεει τη 'διδασκαλια ολιγης αριθμιτικης' ..πω πω......αφερεται και 'εν το σκοτει και προφυλαχτα απο τους Τουρκους...ωχ αμαν αμαν....φωταρα μας εκαψες.... η μαλλον οχι.. δεν μας εκαψες ...απλως η πηγη αυτη δεν λαμβανεται υπ οψη γιατι δεν ειναι ακριβης[αφου ειναι φιλοορθοδοξη. Λοιπον να την ερμηνευσουμε την πηγη .... οταν λεει ελληνες[χα..χα ακου ελληνες] εννοει ρωμιους δηλαδη ...σιγουρα αλβανους[αυτο ειναι το μονο σιγουρο] τσιγγανους-ΡΟΜΑ...Σλαβους του Φαλμεραιερ[λειπει ο Μαρτης απο τη Σαρακοστη;]και λοιπους αγνωστης εθνικης συνειδησεως και μπασταρδαμενους κατοικους της νοτιου Βαλκινικης...τωρα οταν λεει ''κρυφα απο τους Τουρκους'' εννοει οτι τους αρεσε να παιζουν κρυφτο[αλλα και κυνηγητο αμα τσαντιζοταν ο Πασας...[το οποιο κατεληγε στο γνωστο κλεφτες και αστυνομοι] οπως και μηλα ,περνα περνα η μελλισα, μπαρμπανικολης κλπ κλπ , και οταν λεει ''ιερευς'' δεν εννοει φυσικα τον βολεμενο τραγοπαπα της εποχης [οπως τον Αθ Διακο πχ]...απλα αυτοι που κρυβονταν ντυνονταν και παπαδες- ιερεις[ αλλα και ζορο, καουμποιδες και ινδιανοι νοσοκαμες...αλλα ΚΥΡΙΩΣ φορουσαν την αγαπημενη στολη των Ρωμιων τον λεγομενο'' ΑΛΒΑΝΟ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ'...] με λιγα λογια κατα την διαρκεια του κρυφτου εορταζαν συγχρονως και τις αποκριες, ανταμα Ψευτοελληνες και Τουρκοι καθοτι πολυπολιτισμικη και ανεκτικη η οθωμανοκρατια [Αχ ποσα χρονια περασαμε εγκλωβισμενοι στο κρατος των ψευτοελληνων...που ειναι τα παλια αυτοκρατορικα μεγαλεια.......Παλι με χρονια με καιρους, παλι ανταμα θα μαστε

 • Ανώνυμος 31050

  28 Δεκ 2014

  Αλλο Ρωμιος Αλλο Ελληνας σου λεει ...γιατι καποιοι, εν ετη 2013 το αποφασισαν...το ερωτημα αυτο δεν ετεθη ποτε ιστορικα ...ειναι δικο σας κατασκευασμα...δηλαδη για πειτε μου... οι παναρχαιοι Ιωνες του Ποντου με την αρχαιζουσα διαλεκτο τους οταν τραγουδανε εως σημερα στα δημοτικα τους τραγουδια τους ''ελλενας και τραντηλληνας , ρωμεικο παλληκαρι''η το αλλο ''Χριστε ευλογα το σπαθι ,το ελλενικο κονταριν''μηπως εχουν κριση ταυτοτητας..δεν τους ειδοποιητε οτι αφου ειναι χριστιανοι δεν μπορουν να εχουν ''ελληνικον κονταριν'' και οτι αφου ο ποντιος ειναι ''ρωμεικο παλληκαρι' δεν μπορει σε καμια περιπτωση να ειναι και 'τραντελληνας'' ...οτι τελως παντων ειναι Ρωμιοι και οχι Ελληνες;;;;;;τι παθανε ...συγχυση ονοματων...;;Καθολου... το αντιθετο ...αυτοι διατηρουν ατοφια τη παραδοση του γενους μας.Ειμαστε Γραικοι και Ελληνες απο τα αρχαια χρονια και Ρωμιοι απο τα μεσαιωνικα χρονια...ολες αυτες οι ονομασιες δικες μας ειναι...κανενας αλλος λαος δεν αυτοπροσδιορηστηκε ετσι ουτε τα αρχαια ουτε τα βυζαντινα ουτε τα σημερινα χρονια ....μονο οι ελληνικης καταγωγης ανθρωποι της καθε εποχης αυτοπροσδιορηστηκαν αλλοτε Γραικοι αλλοτε Ρωμιοι αλλοτε Ελληνες αλλοτε ολα μαζι ταυτοχρονα...Ο Παλαιολογος το 1453[ [οταν απευθυνομενος στον πλυθησμο της Πολης κατα την πολιορκια αυτης την αποκαλουσε'''καταφυγιο των Χριστιανων ,ελπιδα και χαρα παντων των Ελληνων''δεν ηξερε κι αυτος τι ελεγε;;Κριση ταυτοτητας κι αυτος ;;;;Δεν του ειχαν πει οτι ο ''χριστιανορωμιος '' ..Ελληνας δεν γινεται[δεν θα γινεις ελληνας ποτε..χριστανορομιε,χριστιανορομιεεεε] ....και καλα αυτος.....οι αλλοι απο κατω που τον ακουγαν δεν βρεθηκε ενας να αντιδρασει;;...αισθανονταν κι αυτοι χριστιανοι ορθοδοξοι ελληνικης καταγωγης-[δηλαδη Ρωμιοι];;;;;;; Μα δεν ηταν ρωμιοχριστιανοι...ιουδαιοχριστιανοι και τα τοιαυτα..αιντε..αιντε ...[ Πως γινεται εμας τους δολοφονους αμαχων οθωμανων με τις αλβανικες ενδυμασιες ,σλαβικης καταγωγης και τουρκικης νοοτροπια κατοικους της νοτιου βαλκανικης 400 χρονια πριν μας ''χαρισουν την ελευθερια μας οι μεγαλες δυναμεις και μας πιπιλησουν το μυαλο οτι ημαστε Ελληνες[με τοζορι και το στανιο]'' καποιοι στα νοτια παραλια του ευξεινου ποντου και στην Πολη στη σ σημερινη Τουρκια να αισθανονταν το ιδιο Ρωμιοι και Ελληνες.οπως ''και ο κολοκωτρονης που αποκαλουσε τους συντοπιτες του Ελληνες κι αυτοι ειχαν κριση ταυτοτητας;Για δεν του ελεγαν''τι ελληνες ....παπαπα...ρωμιοι ημαστε...
  ΤΑ....''ΤΟ 1821 ΚΟΙΜΗΘΗΚΑΜΕ ΡΩΜΙΟΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ''ειναι τσιτατα της πλακας

 • Ανώνυμος 31046

  28 Δεκ 2014

  Ανώνυμος23032014192749 έγραψε...
  ΠΟΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΩΡΕ ΨΕΥΤΟΕΛΛΗΝΕΣ? ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΦΑΛΜΕΡΑΥΕΡ
  ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΑΛΜΕΡΑΥΕΡ ΣΤΗ ΖΩΗ
  ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΟΝΥΜΙΑΚΕΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΠΑΡΑΤΖΕΣ........
  ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ
  ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΥΠΕΡ;;;;;;;ΜΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ....ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ... ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ
  ΕΙΠΑΜΕ
  ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΕΚΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ [ΚΑΤΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ]
  ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΛΑΟ '''''' ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΞΟΕΙΔΗ ΒΛΕΦΑΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΑΡΧΑΙΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΟΥ'''''

  ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΓΚΟΥΓΚΑΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ , ΒΟΣΚΟΙ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΟΙ ΠΩΣ ΗΤΑΝΕ;;;; ΣΑΝ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΜΗΠΩΣ, ΜΕ ΕΥΓΕΝΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΟ ΣΑ ΒΕΛΟΥΔΟ ΔΕΡΜΑ
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ[ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΝ ] ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ

  ΟΥΣΤ

 • Ανώνυμος 31038

  28 Δεκ 2014

  ΕΠΙΣΗΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ [ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΥΤΕ ΕΘΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΛΗ ΩΡΑ ] ........
  ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΩΝΕΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΜΟΙΑΖΕ Η ΑΡΧΑΙΖΟΥΣΑ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΡΩΜΕΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ......''''ΟΙ ΤΣΑΚΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΣΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΥ'''

 • Ανώνυμος 31037

  28 Δεκ 2014

  ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΣΛΑΒΙΚΑ ΤΟΠΟΝΩΜΙΑ....
  Η ΒΙΔΙΣΟΒΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΔΙΓΛΩΣΣΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΛΑΒΟΥΣ ΤΟΥ ΦΑΛΜΕΡΑΥΕΡ

  Η ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ Η ΓΙΑΛΟΒΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ [ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΟΠΩΝΥΜΙΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΣ-ΓΙΑΛΟΣ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ......
  ΚΑΙ ΤΑ ΙΤΣΑ ΣΛΑΒΙΚΑ;;;;;ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΛΑ....ΚΑΝΤΕ ΛΙΓΟ ΚΡΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ
  ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Η ΛΕΞΕΙΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΤΣΑ ΚΛΠ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΛΑΒΟΥΣ;;;;;
  Η ΜΗΠΩΣ Η ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟΝ 13 ΑΙΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΣΑΚΩΝΕΣ ΛΑΚΩΝΟΦΩΝΟΥΣ-ΛΑΚΩΝΕΣ
  [ΤΑ ΤΣΑΚΩΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΖΟΥΣΑ ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΝ] ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΛΑΒΙΚΗ ;;;;;;;;;;;;
  ΡΕ ΟΥΣΤ..................

 • Ανώνυμος 31036

  28 Δεκ 2014

  ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΑΝΕ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΟΙ ΑΛΛΟΓΛΩΣΣΟΙ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΤΗΝ ΡΩΜΕΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΛΠΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΤΑΤΑ
  ΠΟΙΑ ΒΙΑ ΡΕ ΤΣΙΡΙΜΠΙΜ ΤΣΙΡΙΜΠΟΜ

  ΑΝΕΒΑΙΝΑΝΕ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΡΟΜΕΩΝ ΣΛΑΒΩΝ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΓΑΝΕ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ ΜΗΠΩΣ ;;;;;;;;;;;;;;
  ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΖΑΦΤΙ Η ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΟΥΝ .....
  ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ;;;;;;;;;;;;;;
  ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΣΛΑΒΟΦΩΝΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΝ 12ο ΑΙΩΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ......

  ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΑΔΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕΙΚΤΑ ΧΩΡΙΑ....ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΟΜΟΓΛΩΣΣΑ ΧΩΡΙΑ ΗΤΑΝ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ...ΚΟΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΑΡΓΗΣΑΝΕ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΤΟΥ [ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ ] ΝΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗΣΟΥΝ
  ΕΠΙΣΗΣ Η ΒΛΑΧΟΦΩΝΙΑ ΔΙΗΡΚΗΣΕ 8 ΑΙΩΝΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΕΝΩ Η ΣΛΑΒΟΦΩΝΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ

  ΣΥΝΕΠΩΣ ΗΣΑΝ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΝ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ

 • Ανώνυμος 31035

  28 Δεκ 2014

  ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΤΟΝ ΒΡΑΒΕΥΣΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΤΣΙ..........ΑΛΛΑ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ 1827 ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ 1831 ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ....ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΑΝΤΙΔΙΑΜΕΤΡΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.....
  ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 1827 ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΚΟ ΧΑΛΙ [ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ]
  ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΩ .... ΝΑΙ...... ΚΡΑΤΕΙΘΗΤΕΕΕΕΕΕΕΕ..


  ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ [ ΩΧ ΑΜΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΑΥΤΟ ;;;;;;] ...............................ΩΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.......ΟΥΦ ΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΞΑΛΑΦΡΩΣΑ......................................

  ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟ 1830 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΑΛΜΕΡΑΥΕΡ......ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΣ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ........ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΚΑΝΕΤΕ [ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ]

 • Ανώνυμος 31034

  28 Δεκ 2014

  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΒΥΤΙΝΙΩΤΗ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ
  μου λυθηκε και η απορια γιατι στη βορια ελλαδα ολα τα επωνυμα ληγουν σε ιδης,αδης
  ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΟΥ....ΝΟ;;;;...ΝΑΙΝ;;;;....ΥΟ;;;;....OYXI;;;;...OXI;;;;
  ΜΕΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΜΑΘΗΣ ΒΥΤΙΝΙΩΤΗΣ
  θα θελαμε να μαθουμε περισσοτερα για τις σλαβικες ριζες μας
  ΑΓΟΟΟΟΟΡΙ ΜΟΥ ΕΣΥ............ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΛΑΒΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΣΟΥ ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ

 • Ανώνυμος 31033

  27 Δεκ 2014

  Ο ΦΑΛΜΕΡΑΥΕΡ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΗ ΕΡΗΜΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗ[ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ Η ΠΗΓΗ] ΕΚΑΝΕ ΤΟ ''''ΛΑΘΑΚΙ'''' ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ 400 ΕΤΗ [ ΟΥΤΕ ΚΑΝ 40 Ο ΑΤΙΜΟΣ ....ΔΥΟ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ]
  ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ
  ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΕΚΑΝΕ [ΚΑΤΑ ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑ]
  ΤΟΝ ΒΡΑΒΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ [ ΑΦΟΥ ΕΒΓΑΖΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ]


  ΟΠΑ ΟΠΑ ΟΠΑ ΛΕΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ
  ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΗΡΘΕ
  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ
  . Το 1830 ο Φαλμεράιερ έχει ήδη προσχωρήσει στη θεωρία περί ακεραιότητας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ακριβώς γι αυτό θα έπρεπε να υπονομευτεί το φιλελληνικό αντιαπολυταρχικό ευρωπαϊκό ρεύμα, το οποίο υπήρξε και ο κύριος σύμμαχος των επαναστατών. Και ο καλύτερος τρόπος ήταν να αμφισβητηθεί η ελληνικότητα των επαναστατών και να καλλιεργηθούν τα αντισλαβικά αντανακλαστικά των δυτικών… Και αυτό μέσα από την επιλεκτική ανάδειξη στοιχείων και αποσιώπηση των ενοχλητικών…

  «Μεροκαματιάρης» λοιπόν και ο Φαλμεράιερ, κατά τη συνήθη Οθωμανική πρακτική με τα γρόσια που διατηρείται μέχρι τις ημέρες μας.

 • Ανώνυμος 31032

  27 Δεκ 2014

  ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΤΟΣΟΙ ΣΛΑΒΟΙ;;;
  ΟΣΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΛΜΕΡΑΥΕΡ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ...ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ....ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ....

 • Ανώνυμος 31031

  27 Δεκ 2014

  ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ;;;
  ΨΑΞΕ....ΨΑΞΕ.....ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΣ.......
  ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΟΥ ΕΤΣΙ....
  ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ...ΑΡΑ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.....
  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ [VLONE] ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΛΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...ΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...
  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ .... ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ....
  ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...............

  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ.......
  ΣΛΑΒΟΙ ΕΦΘΑΣΑΝ ΩΣ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟ ...ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΡΚΕΤΟΙ....ΟΜΩΣ ΜΟΝΙΜΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ....ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΗΓΗ ΕΠΙ ΦΡΑΓΚΟΚΡΑΤΙΑΣ [ 12ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΝ ΦΥΓΕΙ ΟΣΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΤΕΛΙΚΑ...] ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΛΑΒΟΦΩΝΟΥΣ ΜΟΝΟ ΣΕ 2 ΠΕΡΙΟΧΕΣ
  ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ...
  ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ....
  ΕΖΕΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΛΗΓΓΙΟΙ...ΤΕΡΜΑ...ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ....ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ [ΔΕΝ ΛΕΩ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ]., ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ[ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ] ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΦΡΑΓΚΟΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ........

  ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ....[ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΙΩΧΤΗΚΑΝ-ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΘΗΚΑΝ[ΣΤΗΝ .ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟ],ΕΠΙΣΗΣ
  80000 ΣΛΑΒΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΙΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΛΠΚΛΠ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΙΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΟΥ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ.....ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ.....ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΚΑΝΕΤΕ [ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ]

  ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥ 2 ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ[ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ] ΔΕΝ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝΤΑΙ ΣΛΑΒΟΦΩΝΟΙ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝΕ

 • Ανώνυμος 31030

  27 Δεκ 2014

  Εκβυζαντινίστηκαν, δεν εξελληνίστηκαν
  οι λαοί, που εποίκισαν τον ελλαδικό χώρο

  ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΚΒΥΖΑΝΤΙΣΤΗΚΑΝ....ΠΩΠΩ....ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗ ΛΕΞΗ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ.....ΜΑ ΤΙ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΤΗΚΑΝ.;....ΜΠΟΥΡΔΕΣ ............ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΘΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;
  ΡΕ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ........ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕ ΠΑΝΑΘΕΜΑΤΟΝ

 • Ανώνυμος 31029

  27 Δεκ 2014

  Η Μακεδονία ήταν πάντα ένα πολυεθνικό μωσαϊκό.
  ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΕ;;;;;;
  ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 13 ΑΙΩΝΕΣ=ΠΑΝΤΑ.......ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΑΡΧΙΖΑΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΕΚΕΙ 400 ΧΡΟΝΙΑ....ΚΑΤΑ ΕΣΑΣ ΟΜΩΣ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΛΥΘΗΣΜΟ ΕΒΡΑΙΚΟ.....ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΟ ΠΡΙΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
  I LOVE GIORGE SOROOOOOOOOS

 • Ανώνυμος 31028

  27 Δεκ 2014

  ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ
  ΜΙΑ ΖΩΗ Η ΜΑΣΩΝΙΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΞΕΛΛΗΝΙΖΕΙ ΞΕΝΕΣ ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ [ ΤΙ ΧΟΥΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ...ΠΑΠΑΠΑΠΑ]...

  ΠΡΟΣ ΕΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ
  \εμενα η οικογενεια μου καταγεται απο τη βυτινα,μεγαλο πρωην σλαβικο κεφαλοχωρι..βεβαια τετοιες συζητησεις ουδεποτε καναμε στην οικογενεια.εγω και ο παππους μου και η μανα μου ειμαστε σαν κλασσικοι ρωσοι,ασπροι στο δερμα με καστανα μαλλια και ματια
  ΒΕΒΑΙΑΑΑΑΑΑ...
  ΔΙΟΤΙ ΑΣΠΡΙΔΕΡΟΥΣ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΜΑΛΛΙΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΡΩΣΙΑ
  ΠΧ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ........... ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ...............ΚΑΤΑΜΑΥΡΟΙ ΜΕ ΑΦΡΟ ΜΑΛΛΙ [ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΖΕΣΤΗΣ] ...ΕΝΩ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΡΥΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΚΙΤΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΣΧΙΣΤΟΜΑΤΗΔΕΣ

  ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ '''ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ'''' ΠΑΡΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΟΨΗΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ......ΑΛΛΑ ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΒΙΑΙΟΥ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΑΣΧΗΜΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ...
  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΥΤΙΝΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑΛΕΙ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΡΩΜΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΟΙ.....
  ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ

 • Ανώνυμος 31027

  27 Δεκ 2014

  Στη νεοελληνική γλώσσα υπάρχουν επίσης σλάβικες λέξεις

  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ , ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΛΠ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
  ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΡΥΦΟΣΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΡΥΦΟΕΛΛΗΝΕΣ

  Η ΑΓΓΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 • Ανώνυμος 30977

  27 Δεκ 2014

  ωραια τα λες,αλλα ποιος σε ακουει,εμενα η οικογενεια μου καταγεται απο τη βυτινα,μεγαλο πρωην σλαβικο κεφαλοχωρι..βεβαια τετοιες συζητησεις ουδεποτε καναμε στην οικογενεια,τωρα μου λυθηκε η απορια γιατι και εγω και ο παππους μου και η μανα μου ειμαστε σαν κλασσικοι ρωσοι,ασπροι στο δερμα με καστανα μαλλια και ματια..το οτι το ελληνικο κρατος μετα την ανεξαρτησια ελληνοποιησε οποιον κατοικουσε στην νεα ελλαδα,δεν ειναι γνωστο,αλλα ομολογουμενως μου λυθηκε και η απορια γιατι στη βορια ελλαδα ολα τα επωνυμα ληγουν σε ιδης,αδης αλλα και πολλα σε ακης(προφανως αλλαγη απο πετρωφ σε πετρακης η πετριδης)..θα θελαμε να μαθουμε περισσοτερα για τις σλαβικες ριζες μας,πχ στη βυτινα απο ποια ακριβως χωρα ηρθαν οι σλαβοι,τη βουλγαρια,τη σερβια η τη ρωσια??

 • Ανώνυμος 29942

  24 Οκτ 2014

  Πολυ "ωραια" ιστοσελιδα οποτε θελω να διαβαζω εθνομηδενιστικα αρθρα θα ερχομαι εδω. Crvena Zvezda/Olympiakos Delije/Gate 7, Orthodox brothers for ever.

 • Ανώνυμος 29611

  6 Σεπ 2014

  Θα συνεχίσω εδώ αυτό που έλεγα για τους Ειδωλολάτρες = Έλληνες: Αυτοί θα γίνονται ανεκτοί μονο στα ψυχιατρεία της Ρωμανίας, γιατί εκεί είναι η θέση τους και ας κάνουν χλαμυδοφορίες εκεί μέσα μαζί με τους άλλους ψυχικά αρρώστους! Το στόμα τους στάζει πικρό φαρμάκι όταν μιλάνε για την Ορθοδοξία και τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό, μακάρι να τους ελεήσει όλους. Επειδή και αυτοί είναι Μασόνοι, βάλανε μέσα στις Ρωμέϊκες παραδόσεις τα γνωστά Καρναβάλια, με όλες τις Ανωμαλίες, τις Ανηθικότητες και τις Βωμολοχίες που όλα αυτά ανήκαν στους "αρχαίους" Έλληνες και δεν έχουν καμία σχέση με τα Χρηστά ήθη και έθιμα και τις Άξιες Ρωμέϊκες Παραδόσεις. Να καταργηθούν αμέσως τα Ελληνικά Καρναβάλια από την Ιερή γη της Ρωμανίας και της Ορθοδοξίας! Οι Ειδωλολάτρες και οι Φανατικοί μόνο Μουσουλμάνοι θα εξοστρακίζονται από την Ιερή γη του Ιησού Χριστού που είναι η Ρωμανία και οι Οίκοι του οι Ορθόδοξες Εκκλησίες! Η Δύση θα δεχτεί σίγουρα τους Έλληνες = Ειδωλολάτρες στους κόλπους της γιατί αυτοί θα δώσουν και λίγο σασπένς στην Ανωμαλία που τους βαράει ανέκαθεν... άντε προς τα εκεί τραβάτε, εδώ στη Ρωμανία δεν σας παίρνουν αυτά που κάνετε δημόσια. Όπως φυσικά και οι Τσόγλανοι πολιτικοί του Κυνοβουλίου - που έτσι πρέπει να λέγεται κανονικά αυτό το Αντιχριστιανικό Μπουρδέλο - να πάνε αμέσως κατά Δύσην μεριά γιατί μια ωραία μέρα θα χάσουν τα κεφάλια τους από τους Ρωμηούς και τις Ρωμιοπούλες! Να μπουν Ρωμηοί πολιτικοί στη θέση τους και το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουν είναι να δώσουν στη χώρα μας το πραγματικό όνομα που είναι Ρωμανία και να διώξουν το πεθαμένο εδώ και πάνω από 1600 χρόνια όνομα Ελλάδα. Μας το επιβάλλαν οι Ευρωπαίοι να πάρουμε καταχραστηκώς το όνομα Ελλάδα χωρίς να υπάρχει ούτε ένας Έλληνας και Ελληνίδα εδώ και 1400 χρόνια. Σήμερα Έλληνας = Ειδωλολάτρης και δεν αλλάζει με τίποτα σε εθνικό όνομα από την ίδρυση της Ρωμανίας και μετά. Όλοι οι Δυτικοί, Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι, για δικά τους συμφέροντα και Σκοτεινούς σκοπούς, μας θέλουν να είμαστε "Έλληνες" γιατί μόνο έτσι θα μας ελέγχουν συνέχεια. Και τελικώς οι Κουτοπόνηροι Μπινέδες Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι, κατάφεραν να πείσουν τον Ρωμέϊκο λαό ότι είναι "Έλληνες" Φυλετικά και Εθνικά, και με πολύ πλύση εγκεφάλου, τελικά οι Ρωμηοί (Αρβανίτες, Βλάχοι, Σλάβοι κ.τ.λ.) πίστεψαν τα παραμύθια των Δυτικών που τους έλεγαν ότι είναι "Έλληνες", και από παραμύθια που έτσι είναι όντως, έγινε πραγματικότητα στο μυαλό μας ενώ οι ίδιοι οι Δυτικοί ξέραν ότι δεν είναι αλήθειες και γελούσαν με μας που πιστεύαμε ότι είμαστε "Έλληνες".

 • Ανώνυμος 29610

  6 Σεπ 2014

  Σε καμία περίπτωση δεν φταίει η Ρωμηοσύνη αν οι Μασόνοι θέλαν με το ζόρι να "ελληνοποιήσουν" τους Αρβανίτες (Αλβανούς), τους Βλάχους, τους Σλαύους, τους Φράγκους, τους Αρμένιους, τους Άραβες και άλλους κάτοικους της Ρωμανίας. Έλληνας = Ειδωλολάτρης και τίποτε άλλο δεν σημαίνει σήμερα εκτός από αυτό. Η αρχική πηγή του κακού για την ιδέα της ονομασίας "Έλληνας" η Γραικός για τους Ρωμηούς κατοίκους της Ρωμανίας, όπως και την ονομασία της χώρας μας σε Ελλάδα, ήταν ο Ελευθεροτέκτονας (Μασώνος), Δυτικοθρεμμένος, γραμματιζούμενος και Ευρωλιγούρης Αδαμάντιος Κοραής. Βλέπετε, σαν συμπλεγματικός (κομπλεξικός) εθνικιστής που ήταν, ήθελε οπωσδήποτε να αλλάξει τις γνήσιες ονομασίες μας και να τις ονομάσει "Ελληνικές"... ας έπαιρνε κάθε μέρα ξύδι για να του περάσει. Ήταν βαλτός από τους Ευρωπαίους γιατί οι ίδιοι θέλαν να μας κάνουν να νομίζουμε ότι καταγόμαστε από τον Περικλή του Ξανθίππου και τους άλλους "αρχαίους" Έλληνες... και δυστυχώς οι Ρωμιοί το πίστεψαν το παραμύθι. Όποιος Ρωμιός η Ρωμιά είναι Αρχαιόπληκτος/η μόνο κακό κάνει στον εαυτό του και ουδέν καλό! Εξαιτίας της Αρχαιοπληξίας, της Ευρωλιγούρας και της Ελληνολατρείας (δηλ. καθαρή Ειδωλολατρεία, που μερικοί εθνικιστές ούτε που το ξέρουν ενώ άλλοι κάνουν τους Χαζούς και πως δεν ξέρουν) έχει αυτά τα σημερινά χάλια η Ρωμανία και οι Ρωμηοσύνη. Η Ελληνολαγνεία και η Αρχαιομανία των Μασωνοκινούμενων πολιτικών - μαριονετών επέβαλε από τα τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνως, τον βίαιο "εξελληνισμό" των Σλάβων, των Βλάχων, των Αρβανιτών και όλων των Ρωμιών. Φυλετικά και Εθνικά Έλληνες υπήρχαν μέχρι το 600 - 605 μ.Χ. όταν τους εξολόθρευσαν οι Σλαύοι. Όποιος/α θέλει σήμερα να ονομάζεται Έλληνας και Ελληνίδα, θα σημαίνει ότι θέλει να ονομάζεται Ειδωλολάτρης και Ειδωλολάτρισσα, γιατί είναι καθαρά θρησκευτικός αυτοπροσδιορισμός και ανήκει στους Δεισιδαίμονες Δωδεκαθεϊστές. Είμαστε Ρωμιοί Πατριώτες (Αρβανίτες, Βλάχοι, Σλαύοι και όλοι) και φυσικά πάνω απ'όλα Χριστιανοί Ορθόδοξοι! Φυσικά η Ρωμιοσύνη και η Ορθοδοξία δέχετε και τους Μουσουλμάνους, είτε είναι Αλβανοί, Άραβες, Πομάκοι, Τούρκοι και όλους, αρκεί όμως να μην υπάρχει ούτε ένας από αυτούς που να είναι υποστηριχτής του Ισλαμικού Φονταμενταλισμού - Φανατισμού και όλων των εκφάνσεων του που θέλουν αποκεφαλισμούς και Βαρβαρότητα. Στη Ρωμανία τέτοιες ακραίες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές από τον Ρωμέϊκο λαό και τις παραδόσεις του. Οι Ειδωλολάτρες δεν είναι ανεχτοί από την Ρωμιοσύνη και την Ορθοδοξία. Μολύνουν την ιερή γη της Ρωμανίας και βρίζουν την Ορθοδοξία.

 • Ανώνυμος 29407

  26 Ιουλ 2014

  Είναι να απορεί κανείς με τον΄''ξερόλα'' κύριο. Σαν να ήταν εκεί και τότε και να τα έζησε όλα αυτά που γράφει. Όμως όλοι μας πια γνωρίζουμε πως ο καθένας όπως μπορεί βγάζει το ψωμί του. Προσωπικά δεν με ενοχλούν τόσο τα αντεθνικά του εκτρώματα όσο το τεράστιο - επικίνδυνο θράσος του και η φανερή, από το ύφος των κειμένων του, ευχαρίστηση που απολαμβάνει με την αίσθηση ότι -δεν μπορεί- αυτή η υπονόμευση θα δώσει τους πλούσιους καρπούς της. Τέτοιους ανθρώπους πρέπει όχι μόνο να τους περιφρονούμε αλλά είναι καθήκον μας να βρούμε το αντίδοτο για το φοβερό δηλητήριο που χύνουν.

 • Ανώνυμος 29310

  26 Ιουν 2014

  Παρατηρώ μία σας αντίφαση. Ο <<εκβυζαντισμός>> ο οποίος υποχρέωσε διάφορους πληθυσμούς να ομιλούν την ελληνική, ξεχνώντας ίσως τις μητρικές τους γλώσσες, δεν τους καθιστά Έλληνες ασφαλώς. Αλλά το αυτό δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος τανάπαλιν; Ελληνικοί πληθυσμοί στους οποίους επιβλήθηκε κάποια άλλη γλώσσα (σλάβικα, τούρκικα κ.α.) καθίστανται αλλοεθνείς από την ομιλία;

 • Ανώνυμος 29143

  31 Μαΐ 2014

  Α-ΠΙΣΤΕΥΤΟ το Α-ΕΘΝΙΚΟ, κείμενό σας!!! Σας συγ-χαίρω γιά το άνα-λυτικό σας έκτρωμα!
  Όμως αφού η εύννοιά σας έχει τέτοιες αναλυτικές δυνατότητες και οι ιστο-ρικές σας γνώσεις είναι αληθώς τεράστιες... θα ήταν παυσίλυπον αν προσ-θέτατε και το τι εστί τελικώς η Πατρίς και το Έθνος, αφού αμφότερα δύναστε να τα Φαλμεροποιήσετε εν ριπή φοθαλμού!