ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ
ΣΕ ΟΛΑ !

Νεορωμιοί - νεοέλληνες:
Περίγελως του πολιτισμένου κόσμου

Τούτʼ η γη μας με τʼ αρχαία,

γη δεν φαίνεται τυχαία.

Τούτʼ η γη των Παρθενώνων,

βγάζει πλήθος ημιόνων.

Τούτʼ η γη των καφενέδων,

βγάζει πλήθη κουνενέδων.

Τούτʼ η γη με τους κοτίνους,

βγάζει πλήθος Αρλεκίνους

και κηφήνας και παλιάτσους,

πούχουν μάγουλα και μπάτσους.

Τούτʼ η γη μας η Ρωμιά,

βγάζει τόση φρονιμιά,

που δεν την χωρεί το σπίτι,

του Ζωρζή Δρομοκαΐτη.


aaaaaaaaaa(Γ. Σουρή, απόσπασμα

από το ποίημα «Ο Ρωμιός»).

  


Φανταστείτε έναν τριτοκοσμικό, εξαθλιωμένο υπάνθρωπο του κόσμου μας, τελευταίο σε όλες τις στατιστικές (παχυσαρκία, ατυχήματα, ναρκωτικά, φτώχεια, υπογεννητικότητα, εκτρώσεις, καισαρικές τομές, πολυφαρμακία, αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, αρρώστειες, ναρκωτικά, ανάπτυξη, πολιτισμό, παιδεία, αθλητισμό, επιχειρηματικότητα, καθαριότητα, οικολογία, διαφθορά, επιδειξιομανία, τζόγο, εθνική οικονομία, κακοποιήσεις της φύσης και των ζώων) κι ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους σας.

Φυσικά, αρκετοί θα ισχυρίζονταν, ότι αυτός ο απολίτιστος ουραγός όλων και υπάνθρωπος θα έπρεπε να κατάγεται κάπου απʼ τις τριτοκοσμικές χώρες του κόσμου μας ή να είναι κάποιος αμόρφωτος αφροαμερικανός, κάποιος άγριος μαύρος της Αφρικής ή κάποιος ιθαγενής λατινομιγάς ή ακόμα και μογγόλος ασιάτης…
 


Κυρίες και κύριοι…
σας παρουσιάζουμε τον πρώτο, τον κορυφαίο, τον άφθαστο, τον ασυναγώνιστο, τον ανεπανάληπτο, τον ανυπέρβλητο, τον number one υπάνθρωπο του πλανήτη μας: Τον homo-decadencius, το νεορωμιό ή κοινώς νεοέλληνα…


Ας δούμε γιατί…Στον αντίποδα του αρχαίου κλέους


 ...............  «Μόνο που ξεχάσαμε ένα. Πως εμείς οι νέοι με τους αρχαίους έλληνες έχουμε τόσα κοινά, όσα ο χασαποσφαγέας με τις κορδέλες, και η μοδίστρα με τα κριάρια… Είμαστε ένας λαός χωρίς ταυτότητα. Με μία ιστορία που ο ίδιος την νομίζει λαμπρή. Και απορεί πως δεν πέφτουν οι ξένοι ξεροί μπροστά στο μεγαλείο της» (Δ. Λιαντίνης «Γκέμμα» κεφ. «Ο ελληνοέλληνας» σελ.104-105).


Όλοι εμείς, οι κάτοικοι αυτής της χώρας είμαστε υπερήφανοι, που είμαστε οι απόγονοι ενός απʼ τους σπουδαιότερους και λαμπρότερους λαούς της αρχαιότητας, τους έλληνες. Έτσι, σήμερα οι πλείστοι εξʼ ημών λέμε, ότι τα πάμε καλά με τους προγόνους μας, με την πατρίδα μας, με το έθνος μας και με την ιστορία μας. Θαυμάζουμε τον Περικλή και τη δημοκρατία, τον Λεωνίδα με τους 300, τον Μέγα Αλέξανδρο, τους φιλοσόφους και τους επιστήμονες καθώς και τα επιτεύγματά τους, τους αθλητές, τα λαμπρά αρχαία οικοδομήματα, τʼ αγάλματα, τους ναούς κ.ά.


Ουσιαστικά όμως, χρησιμοποιούμε τους αρχαίους έλληνες, όταν μας συμφέρει και εντελώς φαρισσαϊκά, αφού απʼ την άλλη μεριά τους κατηγορούμε για ειδωλολατρία, ομοφυλοφιλία και παιδεραστία, οκνηρία και τεμπελιά, ότι κατείχαν απάνθρωπα δούλους, ότι ήταν κακοί κατακτητές άλλων λαών, ότι ήταν μισογύνηδες και άλλα παρόμοια.


Επίσης, δοξάζουμε και υμνολογούμε όλους τους αγίους-εβραίους και μή, της χριστιανικής Ορθοδοξίας (δηλαδή τους δολοφόνους του ελληνικού πολιτισμού και του έλληνα ανθρώπου). Θαυμάζουμε επίσης τους ρωμαίους κατακτητές μας, που μας μετάλλαξαν με την βία μέσω της χριστιανικής θρησκείας σε ρωμιούς και το χριστιανορθόδοξο παρακμιακό και μεσαιωνικό ανατολικό ρωμαϊκό κράτος (Βυζάντιο), που δημιούργησαν. Αυτό το υβριδικό πάντρεμα του ελληνισμού με την ορθοδοξία έγινε απʼ την περίοδο του ʼ21 και εντεύθεν και κυρίως μετά την παράνομη ανατροπή του Όθωνα απʼ το παρακράτος της Ρωμιοσύνης, λίγο πριν τα τέλη του 19ου αιώνα.


Σαν να θέλουμε δηλαδή να παντρέψουμε ιδεολογικά τους ναζί με τους εβραίους (τους θύτες με τα υποτιθέμενα δηλαδή θύματα) δημιουργώντας ένα νέο έθνος, τους νεοεβραιοναζί. Και να απαιτήσουμε να είναι υπερήφανος αυτός ο νέος λαός υποστηρίζοντας ότι οι ναζί είναι η συνέχεια των εβραίων! Ο ορισμός της σχιζοφρένειας.


Τελικά, έχουμε σχέση εμείς οι σημερινοί με τους αρχαίους υποτιθέμενους προγόνους μας; Κι όλοι θʼ αναρωτηθούμε γιατί «είμαστε ένας λαός χωρίς ταυτότητα», που λέει και ο Λιαντίνης; Αφού είμαστε οι νεοέλληνες οι άξιοι απόγονοι των αρχαίων ελλήνων! Τι εννοεί εδώ ο ποιητής; Απλά, «όταν είσαι μέσα στο χορό πολλά τραγούδια λες» λέει μία λαϊκή παροιμία. Και όλοι εμείς πραγματικά χορεύουμε έναν χορό σαν εκείνον του Ζαλόγγου, πέφτοντας όλοι μαζί αγκαλιασμένοι στα σκοτεινά Τάρταρα, απʼ τα ψηλά και κακοτράχαλα βουνά της Ρωμιοσύνης.

 
Ταλιμπάν νεορωμιός ή κοινώς νεοέλληνας. (Γελοιογραφία του Σπύρου Δερβενιώτη).

    

Και για νʼ αρχίσουμε να μπαίνουμε σιγά σιγά στην ουσία του πράγματος. Είμαστε όλοι μας ρωμιοί,. Το ότι φέρουμε το όνομα έλληνες κι ότι μιλάμε την μετεξέλιξη της αλεξανδρινής κοινής γλώσσας (όπου κι αυτή τείνει να εξαφανιστεί απʼ την ρωμαίικη επέλαση των greeklish) δεν σημαίνει, ότι είμαστε και έλληνες!


Oι τούρκοι, γνωρίζοντάς μας καλά τα 400 χρόνια σκλαβιάς, όπου μας είχαν υποτελείς τους μας αποκαλούν «ρουμ» δηλαδή ρωμιούς, αυτό δηλαδή που πραγματικά είμαστε. Την ίδια περίοδο αποκτήσαμε απʼ τους τούρκους πανάξια κι ένα ακόμα υποτιμητικό όνομα αυτό του «ραγιά», που σημαίνει στʼ αραβικά ρέγι = ποίμνιον («Εγκυκλοπαιδικόν Λεξικόν Ηλίου» λήμμα «ραγιάς»).  Για το δυτικό κόσμο (μία κατά το ήμισυ δημιουργία της κλασικής ελλάδας) δεν είμαστε τίποτε άλλο παρά βάρβαροι τουρκοβαλκάνιοι, «μια δράκα ανθρώπων απρόσωπη, ανάμεσα σε βαλκανιλίκι, τουρκολογιά και αράπηδες. Είμαστε οι ορτοντόξ, με το ρούσικο τυπικό στην γραφή, με τους κουμπέδες και τους τρούλλους, πάνω απʼ τα σπίτια των χωριών μας, με ακτινογραφίες σωμάτων και σκουληκόμορφες φιγούρες αγίων στους τοίχους των εκκλησιών» (Δ. Λιαντίνης «Γκέμμα» σελ.106).Η σύγχυση ταυτότητας


«Θα παρεμποδίσουμε κάθε μάθημα που διδάσκεται από αυτούς που πάσχουν από την νόσο των ανόσιων ελλήνων…» («Ιουστινιάνειος Κώδικας» 1.11.10).

  «Αφείστε τους κατοίκους αυτής της χώρας να ονειρεύονται ότι είναι απόγονοι των αρχαίων ελλήνων. Αρκεί γιʼ αυτούς που ο ίδιος ήλιος που φώτιζε κάποτε τον Περικλή, ότι λάμπει ακόμα πάνω απʼ τα κεφάλια τους». (Ιάκωβος Φαλμεράυερ, Αυστριακός Ιστορικός, 1835).

  

Ποιό είναι όμως, το αίτιο της ασθένειας, που τροφοδοτεί συνεχώς τη σχιζοφρένεια του νεορωμιού; Η σύγχυση ταυτότητας, που δημιουργείται απʼ την τριτοκοσμική παραπαιδεία του. Ο νεορωμιός από γεννησιμιού του κουβαλάει διάφορα επίθετα, που τον χαρακτηρίζουν ως πολιτιστική και εθνική οντότητα, χωρίς όμως να καταλαβαίνει την έννοια και την σημασία των επιθέτων αυτών. Δηλαδή, οι λέξεις όπως έλλην, ρωμιός, γραικός, γραικύλος, ραγιάς, τον συνοδεύουν καθʼ όλη την διάρκεια της ζωής του, χωρίς ποτέ να μπορέσει να συνειδητοποιήσει και ν΄ αντιληφθεί τί πραγματικά πρεσβεύουν, δημιουργώντας τεράστια σύγχυση στον εγκέφαλό του.


Αναρωτηθείτε εσείς, που διαβάζετε αυτό το άρθρο (που είστε ήδη υποψιασμένοι), για την έννοια και την σημασία των επιθέτων αυτών. Αφού απαντήσετε, μετά ρωτήστε τους φίλους σας, τις οικογένειές σας και τους γύρω σας ανθρώπους από πού προέρχεται και τι ουσιαστικά σημαίνει η λέξη ρωμιός ή ποια η διαφορά του έλληνα με το ρωμιό. Τι σημαίνει η λέξη γραικός και ποιά η διαφορά ή η σχέση με τις λέξεις ρωμιός και έλλην. Τι σημαίνει η τούρκικη λέξη ραγιάς. Θα λάβετε διαφορετικές, λανθασμένες ή και άσχετες απαντήσεις ακόμα και απʼ τους ίδιους τους εαυτούς σας. Αυτό δείχνει την πλήρη σύγχυση του νεορωμιού για την πολιτισμική και εθνική του ταυτότητα. Η σύγχυση αυτή εξελίσσεται σε σχιζοφρένεια, όταν ο νεορωμιός αντιληφθεί, ότι οι πρόγονοί του στο σόι του (αρβανίτες, βλάχοι, καραγκούνηδες κ.ά.) μιλούσαν ή ακόμα κάποιοι απʼ αυτούς μιλούν κάποια άγνωστη λατινογενή γλώσσα σε σχέση με την καθομιλουμένη νεοελληνική. (Η νεοελληνική γλώσσα -καθαρεύουσα αρχικά- επιβλήθηκε στους κατοίκους της χώρας μας σταδιακά απʼ την δημιουργία του νέου κράτους απʼ το 1828 και εντεύθεν και καθιερώθηκε δια ροπάλου απʼ το δικτατορικό καθεστώς του Ιωάννου Μεταξά.)

   


Το άγαλμα του Γρηγορίου Ε΄ καμαρώνει το άγαλμα του Αδαμάντιου Κοραή στην οδό Πανεπιστημίου. Θύτης και θύμα, εκπρόσωποι δύο ολοκληρωτικά αντιθέτων ιδεολογιών (χριστιανισμός - ελληνισμός) τιμούνται από κοινού απʼ το σύγχρονο παρακράτος μας. Η ρωμαίικη σχιζοφρένεια του ελληνοχριστιανισμού.

 Ας δούμε εν συντομία την πραγματική έννοια και σημασία των ονομάτων, που μας χαρακτηρίζουν ως πολίτες της χώρας μας:


Γραικός: «Κατά τον Αριστοτέλη (Μετεωρολογικά Α΄, 14) γραικοί εκαλούντο οι Έέληνες οι κατοικούντες μετά τον κατακλυσμόν του Δευκαλίωνος περί την Δωδώνην και τον Αχελώον. Την παλαιότητα του ονόματος ενισχύει και η παρά του Ησιόδου εις καταλόγους μνεία επωνύμου ήρωος Γραίκου, υιού του Διός και της Πανδώρας». («Εγκυκλοπαιδικό Λεξικόν Ήλιος», λήμμα Γραικός).


Το όνομα «γραικός» μαζί με το «έλλην» προωθήθηκε από τους ελληνίζοντες διαφωτιστές, τους φιλικούς και τους φιλέλληνες της Ευρώπης πριν και μετά το '21. Σήμερα, οι πλείστοι αδαείς συμπολίτες μας θεωρούν το όνομα γραικός αρνητικό ως προς τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό τους, χωρίς να ξέρουν γιατί.


Ρωμιός και έλλην: Εδώ αρχίζει η μεγάλη σύγχυση. Σήμερα, οι περισσότεροι πιστεύουν, ότι η λέξη ρωμιός είναι συνώνυμη με τη λέξη έλλην: «Κατά την ελληνικήν μυθολογία (Απολλόδωρος βιβλίο Α΄) ο Έλλην υπήρξε υιός του Δευκαλίωνος (υιός του Προμηθέως) και της Πύρρας (θυγατρός του Επιμηθέως). Έγινε επώνυμος ήρως των Ελλήνων. Εκ της νύμφης Ορσηίδος απέκτησε τρεις υιούς, τον Δώρον, τον Ξούθον και τον Αίολον, εις τους οποίους διένειμε την χώραν ονομάσας τους κατοίκους έλληνας, ενώ πριν εκαλούντο γραικοί» («Εγκυκλοπαιδικό Λεξικόν Ήλιος», λήμμα Έλλην ). Υπάρχουν πολλές ακόμα παρόμοιες παραδόσεις για την καταγωγή του ονόματος «έλλην». Το 99% των κατοίκων αυτής της χώρας που θέλουν νʼ αποκαλούνται έλληνες, δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για τις παραδόσεις αυτές και φυσικά και την προαναφερθείσα. Όμως έχουν το θράσος νʼ αυτοαποκαλούνται έλληνες…  


Φανταστείτε δηλαδή, ένα τούρκο ή ένα γερμανό ή έναν εγγλέζο ή ένα γάλλο να μην γνώριζαν καθόλου την έννοια και την ιστορία του εθνικού τους ονόματος. Αδιανόητο. Αυτό συμβαίνει όμως στην χώρα, που δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβαίνει. Στην Ελλάδα. Όμως, η χώρα αυτή δεν είναι Ελλάδα αγαπητοί μου. Είναι η Ρωμιοσύνη…


 

Το Σουλτανάτο Rum (1077-1327) με πρωτεύουσα αρχικά το Izmit (Νίκαια) και αργότερα το Konya (Iκόνιο), υπήρξε το αρχαιότερο, μεγαλύτερο και μακροβιότερο κράτος στην Μ. Ασία πριν την άνοδο των οθωμανών. Το όνομα Rum είναι το όνομα, που κουβαλάμε μέχρι  σήμερα ως ρωμιοί.

 


Σχεδόν επί συνόλου οι συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν, ότι ο βάρβαρος παρακμιακός ρωμιός αντικατέστησε πλήρως τον έλληνα άνθρωπο κατά την διάρκεια της χριστιανικής ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (Βυζάντιο). «Οι χριστιανοί συγγραφείς εχρησιμοποίουν την λέξιν έλλην με την σημασίαν του ειδωλολάτρης» («Εγκυκλοπαιδικό Λεξικόν Ήλιος», λήμμα Έλλην ).


Ο έλληνας ταυτίστηκε με την ειδωλολατρεία κατηγορία που ήταν αρκετή για να επισύρει την θανατική ποινή: «Επειδή έχουν συλληφθεί μερικοί, οι οποίοι διακατέχονται από την πλάνη των ανοσίων και μιαρών ελλήνων, να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν τον φιλάνθρωπο θεό… θα υποβληθούν στην εσχάτη των ποινών… Θα παρεμποδίσουμε κάθε μάθημα που διδάσκεται από αυτούς που πάσχουν από την νόσο των ανόσιων ελλήνων… Οι περιουσίες των ανθρώπων αυτών θα δοθούν στο δημόσιο, ενώ οι ίδιοι θα παραδοθούν στην εξορία. Αν κάποιος κρύβεται μέσα στο κράτος μας και πιαστεί να θυσιάζει και να διαπράττει το αμάρτημα της ειδωλολατρίας, θα υποβληθεί στις έσχατες τιμωρίες… Θεσπίζουμε τους ίδιους νόμους για τους αλητήριους έλληνες…» («Ιουστινιάνειος Κώδικας» 1.11.10).


 

 

     Ο φραπές αποτελεί μία "μεγάλη ανακάλυψη", αλλά και το σήμα κατατεθέν της σύγχρονης Ρωμιοσύνης. Πίνεται κατά κόρον απʼ όλους τους ρωμιούς ως ιεροτελεστία, συνοδεία τσιγάρου, κινητού, κλειδιών και γυαλιών ηλίου… (Φωτο: milos-greece.com, γελοιογραφία: Σάκη Κουτσαντά.)

  

   

Απʼ την εποχή του αυτοκράτορα Θεοδοσίου και καθʼ όλη την περίοδο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας οι τιμωρίες για τους «αλητήριους, ανόσιους και μιαρούς έλληνες» εξελίχθηκαν σε φρικτά βασανιστήρια. «…Δεν θα χάσει μόνο την περιουσία του η οποία θα προγραφεί, αλλά θα υποστεί σωματικό βασανισμό με μεταλλικά όργανα…» («Ιουστινιάνειος Κώδικας» 1.11.8.). Με αυτές τις μεθοδεύσεις οι έλληνες κάτοικοι της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας γενοκτονήθηκαν ή μεταλλάχθηκαν σε ρωμιούς. Πίσω απʼ την μεθόδευση αυτή βρισκόταν βέβαια το χριστιανικό ιερατείο, που είχε καταλάβει ως ανίατη νόσος το παλάτι της Κωνσταντινούπολης καθοδηγώντας τους ρωμαίους αυτοκράτορες: «…Θεσπίζουμε δε και νόμο σύμφωνα με τον οποίο τα παιδιά όταν είναι σε μικρή ηλικία, θα πρέπει να βαπτίζονται αμέσως και χωρίς αναβολή, όπως και όσοι είναι μεγαλύτεροι στην ηλικία θα πρέπει να συχνάζουν στις ιερότατες εκκλησίες μας και διδάσκονται τις θείες γραφές και τους θείους κανόνες» («Ιουστινιάνειος Κώδικας» 1.11.10). Από εδώ ξεκίνησε και το χριστιανικό βάπτισμα ως τελετή εξευτελισμού του έλληνα (γύμνωση βρέφους, αποβολή του σατανά-έλληνα από μέσα του με την αποτρόπαια φράση "απεταξάμην", κόψιμο μαλλιών, φτύσιμο στο κεφάλι του και άλλα φρικτά που παραπέμπουν σε μαγικές πράξεις βουντού), που υποχρεούνται νʼ ακολουθούν ως «θεία» παράδοση οι παλαιοί και οι σύγχρονοι εν αφασία συμπολίτες μας. Ένας τρόπος αποποίησης «του αλητήριου, μιαρού και ανόσιου έλληνα»!


Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να αυτοπροσδιορίζονται οι συμπολίτες μας ως έλληνες και ταυτόχρονα να είναι χριστιανοί αλλά και ρωμιοί; Με την ίδια λογική θα μπορούσαν να ονομάζονται νεότουρκοι ή τουρκιοί, αφού και οι οθωμανοί τούρκοι υπήρξαν κι αυτοί κατακτητές μας για 400 περίπου έτη. Αυτοί μάλιστα (παρά τα όσα η παραϊστορία μας τους επισυνάπτει), υπήρξαν πολύ επιεικέστεροι ως κατακτητές απʼ τους χριστιανούς ρωμαίους. Διάγνωση: Σχιζοφρένεια, τρικυμία εν κρανίω! Τζέκυλ και Χάϊντ. Θύτης και θύμα μαζί σε μία οντότητα! Νέο-ρωμιο-έλληνας, το τέρας Φρανκεστάιν με σάρκα και οστά!


Σήμερα, ο σε πνευματική αφασία νεορωμιός θεωρεί τιμή του να τον αποκαλούν ή και να αυτοαποκαλείται ρωμιός, αφού γιʼ αυτόν είναι ταυτόσημο με το έλλην. Όμως, κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, η λέξη και η έννοια του ρωμιού θα έπρεπε νʼ αποτελεί ύβρη και αποστροφή για ένα υποτιθέμενο έθνος, που θέλει να αυτοχαρακτηρίζεται νέο-ελληνικό και για τους κατοίκους του, που επίσης αυτοπροσδιορίζονται ως νέο-έλληνες.Ένα ατέλειωτο καφενείο, μιά απέραντη τουαλέτα


..................
 «Στον φανταστικό χωροχρονικό παγκόσμιο χάρτη, η οδός των ελλήνων ξεκίνησε ως μία κεντρική πλατιά και αστραφτερή λεωφόρος και σιγά-σιγά εξελίχθηκε σε στενό συνοικιακό δρομάκι… Αυτό που με χαλάει αφάνταστα στη χώρα μου είναι η διαφθορά, η αναξιοκρατία, η άκρατη ιδιοτέλεια, η συναλλαγή, ο φθόνος, η καφενειακή φλυαρία, η επιδειξιομανία, η εθνικιστική κομπορρημοσύνη…» (Θέμης Λαζαρίδης, καθηγητής Χημείας στο City College of New York).


Φανταστείτε τι έλεγαν για εμάς τους ορθοδοξοταλιμπάν ρωμιούς των Βαλκανίων, οι βόρειοι άθεοι και ελληνίζοντες ευρωπαίοι γείτονές μας, όταν λίγα χρόνια πριν οι 300 της Βουλής μας ψήφιζαν άν θα έμπαινε το θρήσκευμα στις ταυτότητες και οι φανατικοί ρασοφόροι με τον Χριστόδουλο αρχηγό διαδήλωναν στο κέντρο των Αθηνών (ο μητροπολίτης Άνθιμος είχε ζητήσει να το κάνουν τατουάζ στο μέτωπο των απίστων), ενώ λίγα χρόνια νωρίτερα και κατά την περίοδο της δικτατορίας αναζωπυρωνόταν το σκοταδιστικό ρωμαίικο και ουσιαστικά ανθελληνικό σχιζοφρενικό δόγμα «Ελλάς-Ελλήνων-Χριστιανών». Δηλαδή την περίοδο της τελευταίας πεντηκονταετίας, όπου η Ευρώπη (κυρίως οι βόρειες χώρες) ελευθερωνόταν σχεδόν ολοκληρωτικά απʼ τα χριστιανικά ιερατεία και δόγματα καταλήγοντας στα σημερινά άθεα πολιτεύματα, η χώρα μας οπισθοδρόμησε βαθύτερα στον ορθόδοξο βυζαντινό μεσαίωνα.

Ένα απʼ τα παρακμιακά αντιπρότυπα και ταυτόχρονα αρχιεπίσκοπος και εθνάρχης πάσης Ρωμιοσύνης υπήρξε και ο μακαριστός Αγιατολλάχ της Ορθοδοξίας, Χριστόδουλος.

 

 

Οι σύγχρονοι εθνικιστές αυτού του τόπου (δεμένοι πισθάγκωνα πάνω στο άρμα του oρθόδοξου κόμματος) αποτελούν και τους ακρογωνιαίους λίθους συντήρησης του ρωμαίικου παρακμιακού κράτους μας. Συνήθως ωρύονται και τσιρίζουν μπροστά σε τηλεοπτικούς σταθμούς μέσα από τηλεπωλήσεις εθνικιστικών βιβλίων για να πείσουν το ποίμνιόν τους, για την άρεια φυλή μας και ότι όλα στον πλανήτη είναι ελληνικά (δηλαδή ρωμαίικα). Ουσιαστικά όμως δέν ωρύονται για να πείσουν το ποίμνιον ούτε εμάς τους απίστους, παρά τους ίδιους τους εαυτούς τους.


Συνοδεία τους πορεύονται κι αρκετοί νεοδωδεκαθεϊστές, οι οποίοι πέταξαν τα ράσα του χριστιανισμού, αλλά φόρεσαν το ράσα του δωδεκαθεϊσμού. Πέταξαν τα μαύρα ράσα και φόρεσαν άσπρα. Πέταξαν ένα θεό, αλλά φορτώθηκαν... δώδεκα. Πνευματικά συμπλέουν απόλυτα με τις κατά καιρούς θέσεις του ορθόδοξου κόμματος (απόσυρση βιβλίου ιστορίας ΣΤ΄ Δημοτικού, ονομασία Σκοπίων κ.λπ.), το οποίο κατά τις εκάστοτε εκλογές αντλεί μεγάλη μερίδα δωδεκαθεϊστικών ψήφων. Τη διαρροή ευσεβών δωδεκαθεϊστικών ψήφων προς τα δεξιά ανέλαβε να συγκρατήσει ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, ο οποίος παρέστη πρόσφατα στα εγκαίνια ενός νέου προκάτ δωδεκαθεϊστικού ναού στη Θεσσαλονίκη, όπου και εκφώνησε λόγο εν μέσω των περιχαρών για το γεγονός δωδεκαθεϊστών. «Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά» λέει άλλη μία λαϊκή Ρωμαίικη παροιμία! (Διαβάστε στην "Ελεύθερη Έρευνα": Το θλιβερό φαινόμενο του χριστιανοδωδεκαθεϊσμού.)

 

Οι σύγχρονοι ρωμιοί παπαγαλίζουν αρκετές φορές δύο-τρία απʼ τα σπουδαία αρχαία ρητά όπως «γνώθι σʼ αυτόν», «μηδέν άγαν», «μέτρον άριστον» (μάλιστα προσθέτοντας λανθασμένα και το «παν» μπροστά κάνοντάς το «παν μέτρον άριστον», έτσι για να μην έχει κανένα νόημα το ρητό), χωρίς βέβαια να τηρούν τίποτα απʼ αυτά. Αντʼ αυτών σχεδόν όλοι ακολουθούν τις ανεύθυνες και ξεπεσμένες ρωμαίικες προτροπές «μη θίγεις τα κακώς κείμενα», «δεν θα βγάλω εγώ το φίδι απʼ την τρύπα», «έτσι τα βρήκαμε, έτσι θα τʼ αφήσουμε», «ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κώλος μας», «ωχ, αδελφέ», «ναι μωρέ» και άλλα παρόμοια…
Κορυφαίο βίντεο-κλιπ ενός αρνητή της Νεορωμιοσύνης – Νεοελλάδας, του Τζίμη Πανούση.Ουσιαστικά, ο σημερινός ρωμιός διακατέχεται από σύμπλεγμα κατωτερότητας και ανωτερότητας ταυτόχρονα.  Ανωτερότητας, διότι δήθεν κατάγεται απʼ τους αρχαίους έλληνες και κατωτερότητας, διότι αισθάνεται κάπου κατά βάθος μέσα του, ότι είναι ο ταλιμπάν και ο ουραγός της Ευρώπης, χωρίς φυσικά να θέλει να το παραδεχθεί.


«Θέλεις νά χεις πιστή την εικόνα του νεοέλληνα; Λάβε το ράσο του γύπα και του κόρακα. Λάβε τι ασπιδωτές κοιλιές των ιερέων, το καλυμμαύκι του Μακαρίου Β΄ της Κύπρου. Και τα γένια τα καλογερικά που κρύβουν το πρόσωπο, όπως οι άκοσμοι αγκαθεροί φράχτες τους αγρούς. Και τις κουκουλωμένες καλόγριες, την άλλη έκδοση του φερετζέ της τούρκισσας, και έχεις τον νεοέλληνα φωτογραφία στον τοίχο. Απέναντι σε τούτη τη μελανή και γανιασμένη φοβέρα, φέρε την εικόνα του αρχαίου Έλληνα, για να μετρήσεις τη διαφορά. Φέρε την εικόνα των νέων σωμάτων, τις ευσταλείς και τις διακριτές… Φέρε την εικόνα που μας αφήσανε οι γυναίκες της αρχαίας Ελλάδας. Οι κοντυλογραμμένες, με τις λεπτές ζώνες τον κυανό κεφαλόδεσμο και τον ζαρκαδένιο τόνο του κορμιού. Οι ελληνίδες του Άργους και της Ιωνίας, οι λινές και οι φαινομηρίδες… Όλοι και όλες στηριγμένοι χαρούμενα σε κάποια μαρμάρινη στήλη,  σʼ ένα λιτό κιονόκρανο, σε μια λευκή κρήνη της Αγοράς. Με περίγυρα τους ωραίους γεωμετρημένους ναούς, αναπαυμένους στο φως και στην αιθρία. Άνθρωποι και θεοί, και αγάλματα ένα. Όλα ετούτα για να συγκρίνεις την παλιά και την νέα Ελλάδα…άλλο πράγμα η μέρα και το φως, και άλλο η νύχτα και οι μαύροι βρυκολάκοι» («Γκέμμα» σελ.107).Το άρθρο λόγω έκτασης έχει αναρτηθεί σε τρία μέρη.


Τέλος Α' μέρους άρθρου.


       Μετάβαση στo  Β΄ μέρος.       

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


24 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 45055

  14 Φεβ 2018

  Ο Λιαντινης γνωριζε πως ηταν απογονος αρβανιτων η σλαβων??? η νομιζε πως ηταν αρχαιος ..........αχρηστη γνωση

 • Ανώνυμος 39765

  27 Σεπ 2016

  ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΑΛΙΤΗΡΙΑ ΒΓΔΕΛΙΓΜΑΤΙΚΟ ΒΡΙΖΟΣΠΟΡΟ!!!!!
  ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΒΕΝΤΗ
  ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΦΑΡΑΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ
  ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ
  ΜΕΛΕΤΗΣΕΣ ΤΑ ΦΑΝΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ
  ΚΑΙ ΑΙΦΝΗΣ ΡΑΤΣΑΦΕΡΝΟΣ ΕΓΩΪΣΤΟΜΑΝΗΣ
  ΑΡΑΔΙΑΖΕΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ
  ΠΕ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΔΑΗ
  ΟΥΝΟΣΠΕΡΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ἤ ΓΟΤΘΟΣΠΕΡΜΟΣ ἤ ΣΛΑΒΟΣΠΕΡΜΟΣ ἤ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΣΠΕΡΜΟΣ.
  ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. ΞΕΡΕΙΣ ΝΤΟΥΒΑΡΙ ΓΙΑΤΙ;;
  ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ ΕΥΜΑΙΟΥ ΚΥΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ
  ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΥΜΑΙΑ ΚΕΔΝΑ ΠΡΑΤΤΕΙ
  ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΡΙΤΟΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΠΕΡΝΕΙ
  ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟ ΖΩΟΣΠΕΡΜΟ ΤΗΣ ΦΑΡΑΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΒΙΑΣΜΑ ΠΟΘΗΤΕΥΕΙ.
  ΓΙΑΥΤΟ ΜΠΙΝΕΝΤΟΠΟΥΛΕ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΑΜΕ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΠΑΣΤΑΡΔΗΣ ΡΑΤΣΑΣ ΑΡΕΙΑΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΟΥ ΆΡΗ ΜΑΣ.
  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ
  ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΜΠΡΑΤΣΑ ΕΧΟΥΝ
  ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΙ ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΟΥΝ.
  ΖΩΟΝΟΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΕΡΦΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
  ΠΟΥ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ
  ΟΙ ΑΔΕΡΦΑΡΕΣ ΤΩΝ ΟΥΝΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΙΚΙΣΑΝ ΜΕ ΑΙΜΟΒΟΡΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ
  ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΑ ΜΕ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥΛΑΜΕ ΜΑΓΚΙΚΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑ.
  ~
  Bielidopoulos ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ

 • Ανώνυμος 39257

  30 Ιουλ 2016

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ

  ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΑΣ, ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΙΑΤΕΣ

  ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ

  ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΧΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

  ΣΛΑΒΟΙ ΟΠΩΣ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ

  ΑΡΑΒΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

  ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΙΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΙ

  ~

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 39122

  25 Ιουλ 2016

  Ανώνυμος 31233 "οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ζούμε σε μια υπέροχη χώρα με υπέροχους ανθρώπους"

  Πως θα το χαρώ να πληγωθείς αφάνταστα απο τους "υπέροχους συμπατριώτες" σου, ώστε να καταστραφεί ολόκληρη η ζωή σου και μετά ξαναμπες εδώ να γράψεις τα ίδια που έγραψες, βολεμένε.

  Αν και λίγο άκυρο γιατί ήδη κάτι μου λέει πως γλεντοκόπησες την ζωούλα σου που φυσικά "ο καλός θεούλης σου έδωσε ότι σου αξίζει διότι είναι παντα δίκαιος".

  Θα έπρεπε να είχες κακοποιηθεί απο την παιδική σου ηλικία, να μεγαλώσεις στο περιθώριο, να πληγωθείς ανεπανόρθωτα, και τότε να σε έβλεπα αν θα έγραφες ξανά για την "υπεροχή του ελ-ληινικού έθνους"

  Όσο για κάποιους Ρωμιούς που έχουν μεγαλουργήσει; Παντού σε όλο τον κόσμο άνθρωποι μεγαλουργούν, άσε την κλάψα σου και δες την πραγματικότητα, παντού έχει σποουδαίους ανθρώπους που έχουν μεγαλουργήσει, δεν έχετε εσείς οι Ρωμιοί το μονοπώλειο ούτε και την πρωτιά σε αυτό.

 • Ανώνυμος 39078

  23 Ιουλ 2016

  Ανώνυμος 37531 Θα έπρεπε να είχες παθει μεγάλο κακό απο "Έλληνες συμπατριώτες" σου, να σε έβλεπα μετα εγώ αν θα έμπαινες με τα Caps Lock εδώ να λες πως όλοι όσοι διαφωνοιύν μαζί σου έχουν μίσος μέσα τους. Εσύ είσαι "ψυχούλα" βλέπεις. Άντε γίνε άνθρωπος πρώτα και μετα καμάρωσε για την "σπουδαία καταγωγή" σου!

 • Ανώνυμος 37531

  17 Φεβ 2016

  Τω να κανεις κρητηκι σε μια Παρανωικη κοινωνια αυτω δεν σημαινει οτι εισε ανθηελληνας
  ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ...ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ.......
  ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑ ΩΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΤΣΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΕΕΕΕ.. ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ....ΠΩΣ ΛΕΜΕ ΑΝΤΙΣΗΜΗΤΙΣΜΟΣ ΚΛΠ ΚΛΠ...Ε ΚΑΤΙ ΙΔΙΟ...ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΝΑ ΛΕΞΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ

 • Ανώνυμος 36777

  22 Ιαν 2016

  Τω να κανεις κρητηκι σε μια Παρανωικη κοινωνια αυτω δεν σημαινει οτι εισε ανθηελληνας .Αλλα για να σας ενοχλει αυτο τω θεμα πραγματι δεν εισθε ελλινες αλλα κραμμα πολλον φυλων (Νεολληνες .Για τα χαλια σας δεν φθεναι η προδευμενες σημερινες κοινωνιες Ασχοληθειται λογηκα και προσπαθηστε να καταλαβεται οτη με μπαρουφες δε και αρχαιω πλιτησμο κ.τ.λ. δεν τιν βγασι σημερα Χρειαζεται εργασεια ,Ειληκρηνεια, και οχη τζαμπουκα Εξυπναδες .Μοιρολωγεια και Παπαδες Σημερα ακομη ζηται σε μια κοινωνεια οπως επει Οθομανικης επηκρατειας τιποται δεν αλαξε και ουτε θα αλαξη κρημα Στις νεαι γενεαις που τρεφοντε στα Σχολεια με τα Ιδια τροπαρια Σταματησται να βουλειζεται δοστε δρομο στους ΠΑΠΑΔΕς
  Και μην με μησησις Κυρ. Γιοργο Κουρη

  Τσαου στιν ηγια μας

 • Ανώνυμος 36306

  30 Δεκ 2015

  «μια δράκα ανθρώπων απρόσωπη, ανάμεσα σε βαλκανιλίκι, τουρκολογιά και αράπηδες. Είμαστε οι ορτοντόξ, με το ρούσικο τυπικό στην γραφή, με τους κουμπέδες και τους τρούλλους, πάνω απʼ τα σπίτια των χωριών μας, με ακτινογραφίες σωμάτων και σκουληκόμορφες φιγούρες αγίων στους τοίχους των εκκλησιών»
  ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΕ ΠΟΥ ΑΡΑΠΗ,ΒΑΛΚΑΝΙΟ,ΤΟΥΡΚΟΛΟΓΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΑ.....
  ΟΡΤΟΝΤΟΞ ΟΜΩΣ ....Ε ΟΧΙ...ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ.........ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ;;;;....ΑΜΑΑΑΑΝΝ...ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝ...ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ......ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ...ΤΙ ..ΔΕ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ;;;..ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ...ΚΑΤΙ ..ΝΑ ΠΩΣ ΝΑΤΟ ΠΩ.....Α ΝΑΙ.........
  ΦΑΓΟΥΡΑ ΜΕΓΑΛΗ..........
  ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ...ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΠΡΙΝ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΕΜΑΓΑΝΕ ΑΝΤΑΜΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ....ΤΥΧΑΙΟ;;; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ

 • Ανώνυμος 36101

  11 Δεκ 2015

  Μαυρομματης τουτεστιν καραγκιοζης?

 • Ανώνυμος 34877

  22 Ιουν 2015


  https://www.youtube.com/watch?v=g68mMzgExrg

 • Ανώνυμος 34876

  22 Ιουν 2015


  http://pitsirikos.blogspot.com/2008/01/blog-post_4946.html

 • Ανώνυμος 33663

  25 Απρ 2015

  ΠΡΟΣ Ανώνυμος 31233 έγραψε..
  ΜΡΑΒΟ ΣΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ

 • Ανώνυμος 33214

  31 Μαρ 2015

  Το όνομα «γραικός» μαζί με το «έλλην» προωθήθηκε από τους ελληνίζοντες διαφωτιστές, τους φιλικούς και τους φιλέλληνες της Ευρώπης πριν και μετά το '21. Σήμερα, οι πλείστοι αδαείς συμπολίτες μας θεωρούν το όνομα γραικός αρνητικό ως προς τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό τους, χωρίς να ξέρουν γιατί.
  ΑΣΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΡΕ ΑΛΑΝΙ...ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ.....
  ΤΟ ΓΡΑΙΚΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΕΝΑΤΟ ΑΙΩΝΑ[ ΜΕΤΑ ΕΠΑΝΗΛΘΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΘΝΙΚΟ [ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ] ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΜΩΣ ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΣΟΥ ΣΩΣΤΗ] .....
  ΠΛΕΙΣΤΑ ΟΣΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ....ΘΑ ΣΕ ΕΚΘΕΣΩ ΜΕ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΑΣ ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ....
  '''ΕΓΩ ΓΡΑΙΚΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΓΡΑΙΚΟΣ ΘΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ''' 1821 ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΑΝΕ ΟΙ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕΣ [ ΑΚΥΡΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΗ ΧΑΡΗ]
  ΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΑΙΩΝΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΡΩΜΙΟΙ ΧΕΙΜΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΠΑ ΚΙΑ ΤΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ
  ''''ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΡΑΙΤΖΙΑ'''
  ΓΡΑΙΤΖΙΑ ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΤΑΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΓΡΑΙΚΙΑ [ ΤΟ Κ ΤΡΕΠΑΙΤΕ ΣΕ ΤΣ]
  ΑΡΑ ΓΡΑΙΚΙΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ [ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ]
  ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΑΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΑΙΩΝΑ....ΟΥΤΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΙ ΟΥΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΞΕΛΛΗΝΙΖΕΙ'''ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ'''' ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ...ΑΣΕ ΡΕΕΕΕ

 • Ανώνυμος 33212

  31 Μαρ 2015

  όταν είσαι μέσα στο χορό πολλά τραγούδια λες» λέει μία λαϊκή παροιμία. Και όλοι εμείς πραγματικά χορεύουμε έναν χορό σαν εκείνον του Ζαλόγγου, πέφτοντας όλοι μαζί αγκαλιασμένοι στα σκοτεινά Τάρταρα, απʼ τα ψηλά και κακοτράχαλα βουνά της Ρωμιοσύνης.

  ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΜΙΣΗΤΕ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΔΙΑΚΟΜΟΔΕΙΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ....ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΕΧΕΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ...ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ.....

 • Ανώνυμος 33209

  31 Μαρ 2015

  Για το δυτικό κόσμο (μία κατά το ήμισυ δημιουργία της κλασικής ελλάδας) δεν είμαστε τίποτε άλλο παρά βάρβαροι τουρκοβαλκάνιοι, «μια δράκα ανθρώπων απρόσωπη, ανάμεσα σε βαλκανιλίκι, τουρκολογιά και αράπηδες. Είμαστε οι ορτοντόξ, με το ρούσικο τυπικό στην γραφή, με τους κουμπέδες και τους τρούλλους, πάνω απʼ τα σπίτια των χωριών μας, με ακτινογραφίες σωμάτων και σκουληκόμορφες φιγούρες αγίων στους τοίχους των εκκλησιών»
  ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑΥΤΙΖΕΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙ...ΜΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ.....

 • Ανώνυμος 33205

  31 Μαρ 2015

  Το Σουλτανάτο Rum (1077-1327) με πρωτεύουσα αρχικά το Izmit (Νίκαια) και αργότερα το Konya (Iκόνιο), υπήρξε το αρχαιότερο, μεγαλύτερο και μακροβιότερο κράτος στην Μ. Ασία πριν την άνοδο των οθωμανών. Το όνομα Rum είναι το όνομα, που κουβαλάμε μέχρι σήμερα ως ρωμιοί.
  ΕΙΣΑΙ ΨΙΛΟ ΑΣΧΕΤΟΣ.....ΠΡΩΤΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΡΩΜΙΟΣ ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΑΙΩΝΑ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ
  ....ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΝΙΚΑΙ ΡΟΥΜ ΚΑΙ ΙΚΟΝΙΟ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΗΤΑΝ ΡΩΜΕΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ....ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΡΟΥΜ...ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΥΠΗΚΟΠΟΙ-ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ ΗΤΑΝ ΡΟΥΜ Η ΔΗΛΑΔΗ ΡΩΜΙΟΙ ......ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΣΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΥΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΡΩΜΙΟΣ....ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ....ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΔΥΟ ΜΙΣΗΤΑ ΓΙΑ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ....ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΙΑ [ ΑΡΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ] ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ....ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΩΜΙΟΣ...ΔΗΛΔΗ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ....

 • Ανώνυμος 32887

  17 Μαρ 2015

  Κλασικός ρωμιοταλιμπαν ο παραπάνω γράφει τα δικά του τα άσχετα και μάλιστα σε greeklish!!!! Αμφιβάλλω αν διάβασε καν το άρθρο! Δεν υπάρχει σωτηρία για αυτόν τον τόπο οι άνθρωποι δεν θέλουν να ακούσουν τα ξέρουν όλα καλύτερα!

 • Ανώνυμος 32371

  25 Φεβ 2015

  aaaaaa re theie exeis ginei sketos germanos.......kai min xexnas oti kai esei ellinas eisai.Ti na po den to perimena

 • Ανώνυμος 31233

  3 Ιαν 2015

  μπούρδες υπερβολές ενός γκρινιάρη κλασσικού μαλάκα νεοέλληνα , του φταίνε όλα και έχει νεύρα γιατί δεν του κάθεται τίποτα -
  αντιθέτως οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ζούμε σε μια υπέροχη χώρα με υπέροχους ανθρώπους που μας κάνει να περνάμε υπέροχα -
  σκεφτείτε μόνο την καλλιτεχνική παραγωγή και ονόματα καλλιτεχνών που έχουν μεγαλουργήσει στη σύγχρονη Ελλάδα δεν χρειάζεται να αναφέρω ονόματα εσείς ξεκινήστε από το Α
  Σκεφτείτε ότι μόνο εδώ οι άνθρωποι έχουν ενδιαφέρον και μπορείς να κάνεις χιούμορ να ακούσεις ανέκδοτα και φοβερές ατάκες ακόμα και από τους πιο καθυστερημένους από αυτούς μη μιζεριάζετε ρε .
  Στις ''προηγμένες'' χώρες οι άνθρωποι υποφέρουν από έλλειψη νοήματος και κατάθλιψη , δεν μπορούν να καπνίσουν όλα είναι καθαρά και οργανωμένα , δουλεύουν συνεχώς και αγχώνονται δεν μπορούν να πηδήξουν και μόνο να μπεκρουλιάζουν ξέρουν .
  Από εδώ θα ξαναβρεί ο κόσμος το νόημά του αλλιώς πάει για φούντο , ακούστε εμένα που σας λέω .

  Γιώργος Κουρής.

 • Ανώνυμος 29675

  15 Σεπ 2014

  Ταλιμπάν εθνικιστής.
  Καρα-τουρκο-ρωμιός ο περφόρμερ των παραπάνω βίντεο.

 • Ανώνυμος 29674

  15 Σεπ 2014

  http://www.youtube.com/watch?v=1-hkcm1NR3Q
  http://www.youtube.com/watch?v=5aEHGtSpIQY
  http://www.youtube.com/watch?v=Wq5hIHh0-mU
  http://www.youtube.com/watch?v=Ty1-G5tCC6Y
  http://www.youtube.com/watch?v=4RLaOsYA1WA

  I.Bielidopoulos

 • Ανώνυμος 29413

  27 Ιουλ 2014

  Ανωνυμος 29357.
  Αν αυτο καταλαβες οτι ελεγε το αρθρο.....!

 • Ανώνυμος 29357

  18 Ιουλ 2014

  Οι Γερμανοι ειναι οι πολιτισμένοι, και οι Αγγλοι , οι Πολωνοι , όλοι..... Μονο οι Ρωμιοι ειναι τελικα "υπανθρωποι" και ολοι οι αλλοι ειναι "ΟΚ"

 • Ανώνυμος 29254

  16 Ιουν 2014

  Ζήτω η τρίτη διεθνής.