ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ
ΣΕ ΟΛΑ !
(β΄ μέρος)

Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών -

Ρωμιοσύνη Ρωμιών Σχιζοφρενών!

«Οι νεοέλληνες είμαστε ένα γέννημα μπασταρδεμένο και νόθο. Ούτε ίπποι, ούτε όνοι, ούτε όνισσες ούτε φοράδες. Είμαστε μούλοι. Δηλαδή μουλάρια. Και τα μουλάρια δεν γεννούν… Είναι μεγάλη ιστορία να πιαστώ να σε πείσω, ότι οι νεοέλληνες απʼ τους αρχαίους, έχουμε μόνο το τομάρι που κρέμεται στο τσιγκέλι του σφαγέα. Θέλει κότσια το πράγμα, θέλει καιρό και κόπο. Θέλει σκύψιμο μέσα μας και σκάψιμο βαθύ. Και κυρίως αυτό: θέλει το μεγάλο πόνο» (Δ. Λιαντίνης «Γκέμμα» σελ.109).

 

  Σύμφωνα με την εθνικιστική θεωρία του αίματος (ρέει ιχώρ στις φλέβες μας), είμαστε ο νέος Ισραήλ, ο μοναδικός, ο αληθινός και ο εκ θεού «περιούσιος λαός» του πλανήτη, οι «Έλ», που ήρθαμε κατʼ ευθείαν απʼ το Σείριο με διαστημόπλοια. Εκτός αυτών των ουφολογικών σεναρίων, είμαστε επίσης οι άρειοι απόγονοι των Αχαιών, των Ιώνων, των Αιολέων, των Δωριαίων και των άλλων αρχαίων ελληνικών φύλων. Μάλιστα έχουν κυκλοφορήσει και ειδικά εθνικιστικά βιβλία, που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές μέσω ειδικών εξετάσεων D.N.A. Πρόκειται για έναν καινοφανή μύθο, που άν και δεν αντέχει σε καμία ορθολογική κριτική, εξέθρεψε και συνεχίζει να εκτρέφει ολόκληρες γενιές νεορωμιών σωβινιστών.


     Η καταγωγή των βαλκανικών λαών, που απαρτίζουν την σύνθεση του πληθυσμού της χώρας μας είναι πραγματικά θολή. Αυτό βόλεψε τους ταγούς της Ρωμιοσύνης νʼ αναστήσουν την πολυεθνική Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (Βυζάντιο), οικειοποιώντας το μωσαϊκό των λαών της, χρησιμοποιώντας το όνομα Ελλάς. Πρόκειται για άλλο ένα προπύργιο του άρρωστου Νεορωμαίικου εθνικισμού, που συντηρείται μέχρι τις μέρες μας. Στην πραγματικότητα η χώρα μας απαρτίζεται από ένα τσούρμο βαλκανικών λαών (Αρβανίτες, Βλάχοι, Καραγκούνηδες, Σουλιώτες, Τουρκόφωνοι Καραμανλήδες, Βούλγαροι, Μουσουλμάνοι της Θράκης, Πομάκοι, Σλαύοι, Δυτικοευρωπαίοι, Γύφτοι, Σαρακατσαναίοι, Πόντιοι, Λαζοί, Ηπειρώτες, Αρμένιοι, Μακεδόνες κ.ά.) που έχουν ίσως και λίγο μπασταρδεμένο Ελληνικό αίμα μέσα τους. Άλλωστε και οι βυζαντινοί δεν ήταν τίποτε άλλο από μία πολυεθνική αυτοκρατορία, ένα μωσαϊκό λαών.


     Το ότι το όνομα «Αρβανίτες» προέρχεται απʼ τους γείτονές μας και συγγενείς Αλβανίτες-Αλβανούς δεν παίζει κανένα ρόλο για τους «Άρειους Νεoρωμιούς». Το ότι η γλώσσα τους τα Αρβανίτικα είναι μία απλή διάλεκτος της Αλβανικής, ούτε κι αυτό βέβαια παίζει ρόλο. Παρομοίως συμβαίνει και με το συγγενές φύλλο των Αρβανιτών τους Καραγκούνηδες.


    

     Τον 13ο αιώνα υπήρχαν δύο κράτη με το όνομα Βλαχία. Το πρώτο υπήρξε βόρεια του Δούναβη στην ιστορική κοιτίδα των Βλάχων στην έκταση όπου προϋπήρχε το αρχαίο κράτος της Δακίας. Το δεύτερο στην καρδιά του Βυζαντίου, στη Βλαχική Θεσσαλία. Και τα δύο κράτη είχαν δική τους γλώσσα, ήθη και έθιμα και δική τους διακυβέρνηση.


  Το ότι οι Βλάχοι (είναι και ο γράφων στην καταγωγή) μιλούν μία διάλεκτο της Λατινικής, που ταιριάζει απόλυτα με τα Ρουμανικά, φυσικά κι αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο. Οι Βλάχοι ζουν στα ορεινά της Βαλκανικής χερσονήσου σε όλες τις χώρες, που την απαρτίζουν εδώ και μιάμιση χιλιετία περίπου και είναι καθαροί απόγονοι των αρχαίων Δακών. Μαζική κάθοδος των Βλάχων πραγματοποιήθηκε  τον 13ο αιώνα από την υπερδουνάβια Βλαχία στην Θεσσαλία. Τότε πολλές χιλιάδες Βλάχοι μετανάστευσαν στο Βυζάντιο εκμεταλλευόμενοι το κενό εξουσίας που δημιουργήθηκε με την προϊούσα σήψη του Βυζαντίου και κυρίως  την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους ιππότες της Δ΄ Σταυροφορίας (1204). Το δεσποτάτο της Ηπείρου και το Θεσσαλικό πριγκηπάτο της Υπάτης (Μικρή Βλαχία) ήσαν αυτόνομα Βλαχικά κρατίδια που αναδύθηκαν τον 13ο αιώνα μετά την διάλυση του Βυζαντίου. Δεν είναι τυχαίο, που ο Χίτλερ ήθελε να φτιάξει Βλαχικό κράτος, που θα ήταν επικεφαλής όλων των άλλων βαλκανικών κρατών, διότι θεωρούσε ότι οι Βλάχοι ήταν Άρειοι (λόγω Ρωμαϊκής καταγωγής και επειδή ήταν πολύ λευκοί στο δέρμα). 


     Οι δήθεν τουρκόφωνοι Έλληνες της Καππαδοκίας είναι Τούρκοι Χριστιανοί, που χρίστηκαν Έλληνες λόγω της ταύτισης των ελληνόφωνων με την Ορθοδοξία. Οι περήφανοι Κρήτες είναι Βυζαντινοί Ποντιακής κυρίως καταγωγής, που γενοκτόνησαν και εκτόπισαν τους αρχαίους Μινωίτες κατά την περίοδο του Νικηφόρου Φωκά.


   Θεσσαλονίκη 1924: Παιδιά Τουρκόφωνων προσφύγων σε σχολείο εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας. Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης ήταν ο πλήρης εξελληνισμός  των εξ  Ανατολής προσφύγων. Ανάμεσά  τους παρείσφρυσαν και μελαψοί Γιουρούκοι νομάδες, γνωστοί  ως Τουρκόγυφτοι. Μητρική  γλώσσα όλων η Τουρκική.

 

  Υπάρχει τέλος  η  εθνικιστική άποψη, που θέλει τους Σαρακατσάνους σαν  το αρχαιότερο  φύλλο  της Βαλκανικής με χρόνο εγκατάστασης την Νεολιθική περίοδο (5.000-3.000 π.Χ.). Οι Σαρακατσαναίοι όμως, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα νομαδικό βλάχικο φύλο, που έχει μεταναστεύσει παλαιότερα των Βλάχων, ή πιθανόν να είναι εκχριστιανισμένοι Τούρκοι νομάδες. Παρόμοια θεωρία αγκαλιάζει τους Βουλγαρόφωνους Μουσουλμάνους Πομάκους της δυτικής Θράκης που τους θέλει κι αυτούς αρχαίους Έλληνες.


     Τι άλλαξε απʼ την πολυεθνική Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (Βυζάντιο); Τίποτα, «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» λέει πάλι η Ρωμαίικη παροιμία… Έτσι η Ρωμιοσύνη καλυμμένη με τον μανδύα του ελληνισμού όχι μόνο αυτοαποκαλείται Ελλάς, αλλά απειλεί και μποϋκοτάρει οιονδήποτε άλλον θελήσει να οικειοποιηθεί Ελληνικά ονόματα, όπως συμβαίνει τα τελευταία έτη με την Δημοκρατία των Σκοπίων, που διεκδικεί δικαίως να αποκτήσει το όνομα της Μακεδονίας. Αυτό ουσιαστικά θα αποτελούσε τιμή μας το να υιοθετήσουν δηλαδή οι γείτονές μας το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» ή και «Μακεδονία». Κατʼ επέκταση θα είχαμε μία αδελφή θυγατρική χώρα ουσιαστικά ενωμένη με εμάς λόγω των ήδη επεκτατικών οικονομικών επενδύσεων, που προϋπήρχαν στα Σκόπια, από εμάς.


     Βεβαίως εδώ η Ρωμαίικη σχιζοφρένεια ξεπερνά κάθε όριο και κάθε φαντασία παρασύροντας στην εθνικιστική δίνη της και όλους σχεδόν τους Νεορωμιούς συμπολίτες μας σε ακραία εθνικιστικά παραληρήματα. Απʼ την άλλη μεριά και πάντοτε μέσα απʼ τις αλυτρωτικές εθνικιστικές παρωπίδες οι εθνικιστές ζητούν να ονομαστεί η Νότιος Αλβανία ως Βόρειος Ήπειρος και το κομμάτι της Ευρωπαϊκής Τουρκίας ως Ανατολική Θράκη! Εκεί δηλαδή γιατί να δοθούν τα Ελληνικά αυτά ονόματα σε ξένες επικράτειες; Τρικυμία εν κρανίω…


             

Toυ Σπύρου Δερβενιώτη.


  Αξίζει εδώ να σημειωθεί η διπλή προσπάθεια των συγγενών προς εμάς Ιλλυρικών φύλλων (σημερινών Αλβανών), που έγινε περί τα τέλη του 19ου αιώνα να ενσωματωθούν στην χώρα μας ως επαρχία του τότε κράτους μας, λόγω του κοινού Αρβανίτικου αίματος, που προϋπήρχε ανάμεσα στους Ρωμαίικους λαούς μας. Αποτέλεσμα ήταν η εντόπια Ρωμιοσύνη να αρνηθεί και τις δύο αυτές φορές! Ένα γεγονός που αποσιωπάται και αποκρύπτεται μέχρι και σήμερα απʼ το παρακράτος που μας κυβερνά. Έτσι σήμερα αντί να έχουμε γειτονικούς λαούς φίλους, καταφέραμε να έχουμε μόνο εχθρούς.


     Κι αν περάσουμε στα κόμματα της Αριστεράς εκεί η αρρώστεια είναι ακόμη πιο βαριά. Είναι γνωστές οι θέσεις ξεπουλήματος της Ρωμαίικης χώρας μας στις πρώην Σοβιετικές κουμμουνιστικές χώρες, αλλά και ξεπουλήματος του ίδιου του κινήματος (συμφωνία της Βάρκιζας και παράδοση όλου του οπλισμού μετά την μυστική απόφαση του πατερούλη-Στάλιν να ξεπουλήσει την χώρα μας στο Δυτικό καπιταλιστικό μπλοκ). Επίσης η παρά φύση σύμπλευση της Εκκλησίας με την επίσημη Αριστερά και τους καπετάνιους του κινήματος κατά την διάρκεια του Ρωμαίικου εμφυλίου. Σήμερα οι επίσημες θέσεις του Ρωμαίικου Κ.Κ.Ε. σε θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι περισσότερο εθνικιστικές παρά διεθνιστικές. Επίσης παραξενεύει όλους μας η θέση της χριστιανής βουλευτίνας στο κόμμα Λιάνας Κανέλλη. Αν και το καταστατικό του Περισσού αναφέρει ξεκάθαρα ότι όποιος δεν είναι άθεος δεν έχει θέση στο κόμμα. Διάγνωση: Καθαρή σχιζοφρένεια…


    «Λένε, ότι ο Κομμουνισμός χαλνά τις εκκλησίες και γδέρνει τους παπάδες.Τόσο χαζοί είναι λοιπόν οι Κομμουνιστές να χαλάσουν τις εκκλησίες, που δεν τους εμποδίζουν σε τίποτα; Θα γδάρουμε τους παπάδες; Μα γιατί; Εμείς βλέπουμε, ότι χιλιάδες παπάδες βρίσκονται τώρα στην πρωτοπορία του κινήματός μας και η συμβολή του κλήρου, που στάθηκε στο πλευρό μας υπήρξε ανεκτίμητη.» Άρης Βελουχιώτης, «Ο λόγος της Λαμίας», σελ. 23-26.

     Οι αντάρτες καπεταναίοι και τα πρωτοπαλίκαρά τους προτιμούσαν να γδέρνουν τους αμάχους δεξιούς και τα γυναικόπαιδα. Γενικά η Ρωμαίικη Κομμουνιστική επανάσταση δεν έβλαψε ποτέ και καθόλου τα συμφέροντα και την περιουσία της Εκκλησίας στην χώρα μας, αντιθέτως συμβάδισε με αυτά. Στη φωτογραφία δεξιά ο καπετάν Ανυπόμονος (τον ονόμαζαν οι κομμουνιστές έτσι, γιατί βιαζόταν να σκοτώνει), δεξί χέρι του Άρη Βελουχιώτη (αριστερή φωτογραφία) ήταν παπάς, που προσχώρησε στον Κομμουνισμό διατηρώντας μάλιστα την ιδιότητά του. Αντίθετα με τους Κομμουνιστές, που φορούσαν μαύρο κοντό σκούφο, ο παπα-Ανυπόμονος φορούσε το καπέλο του παπά. Η σχιζοφρένεια της Ρωμαίικης Αριστεράς ξεπερνά σε πρωτοτυπία ακόμα και αυτή της Δεξιάς.


  Αξίζει εδώ να  προσέξουμε ότι τα ονόματα του δεξιού πρωθυπουργού της Ρωμιοσύνης και του εθνικιστικού κόμματος, Καρα-μανλής και Καρα-τζαφέρης, έχουν καθαρά Τούρκικη προέλευση!


     Το Νεορωμαίικο κράτος μας έχει στηθεί πάνω σε κακοφτιαγμένους και ψεύτικους ιστορικούς μύθους, που φτιάχτηκαν απʼ τα πολιτικά κόμματα και την εκκλησιαστική παρέμβαση, προσπαθώντας όλα αυτά τα χρόνια να στηρίξουν το σαθρό του οικοδόμημα. «Εθνικοαπελευθερωτική Ελληνική Επανάσταση του 1821», «Μακεδονικός Αγώνας», «Η Μεγάλη Ιδέα», «Εθνική Αντίσταση», «Η εκ Σειρίου καταγωγή»… Οι δυνάστες και οι προδότες ανάγονται μέσα απʼ την ψεύτικη Νεορωμαίικη ιστορία σε απελευθερωτές και ήρωες (Εκκλησία, κοτζαμπάσηδες, Φαναριώτες, Βενιζελικοί, Φιλελεύθεροι, Δημοκρατικοί, Χουντικοί, Δεξιοί, Αριστεροί, Πασοκατζήδες, ουφολόγοι κ.ά.).     


Ρωμιοσύνη ώρα μηδέν

aaaaaaaa

    «Ίσως είναι ο πιο διεφθαρμένος, ο πιο εκφυλισμένος λαός του κόσμου. Με την επανάστασή τους (του ʼ21) αποκάλυψαν τον πραγματικό τους χαρακτήρα. Είναι η πιο ματαιόδοξη και η πιο ανειλικρινής φυλή γης, μία χημική ένωση απʼ όλα τα ελλατώματα των προγόνων τους. Σʼ αυτά πρέπει να προσθέσεις τα ελλατώματα των Τούρκων και των Εβραίων. Κι όλα αυτά ανακατωμένα σʼ ένα τσουκάλι δουλείας» (Λόρδος Βύρων).

  Αντέχετε να δούμε τα πρόσωπά μας στον καθρέπτη; Να μπούμε στα άδυτα του εαυτού μας; Είστε έτοιμοι να βουτήξουμε μαζί μέσα στο άπατο βόθρο της Ρωμιοσύνης; Είμαστε τελευταίοι σε όλα, ουραγοί σε κάθε είδους στατιστικής. Ας δούμε τα στοιχεία:


     «Η Ελλάδα βρίσκεται στην χειρότερη μοίρα συγκρινόμενη με το μέσο όρο των υπόλοιπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».  (Ευρωβαρόμετρο έτος 2009).


     «Πρωταθλητές στην κατανάλωση λιπαρών τροφών και γλυκών αναδεικνύονται οι Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του Ο.Η.Ε., στοιχεία τα οποία αναδεικνύουν ότι 3 στους 4 Έλληνες είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι» (site «Αθήνα 9.84» σελ. «Ζωή και υγεία» 30/7/08).


     «Μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας αποτελεί η παχυσαρκία για την Ελλάδα, καθώς τα ελληνόπουλα είναι τα πιο παχύσαρκα παιδιά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ δεν υστερούν και οι ενήλικες» (kathimerini.gr, 22-10-08).


Παχυσαρκία και πολιτική. Τη Ρωμιοσύνη… να την κλαις…     «Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝ.ΚΑ., τα Ελληνόπουλα βρίσκονται στην πρώτη θέση στην κατανάλωση προϊόντων καπνού και αλκοόλ, σε σχέση με τους νέους της υπόλοιπης Ευρώπης. Ευθύνη στην αρνητική αυτή “πρωτιά” των νέων ωστόσο δεν έχουν μόνο οι εταιρείες αλλά και οι ίδιοι οι γονείς. Σε επικίνδυνες διαιτητικές συνήθειες επιδίδεται το 77% των νεαρών Ελλήνων καταναλωτών, “παρασυρμένο” από τις διαφημίσεις παιδικών τροφών. Σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΚΑ, σε 20 περίπου χρόνια οι θάνατοι από κακή διατροφή θα υπερβαίνουν αυτούς από τα ναρκωτικά και το AIDS». (in.gr).


     «Στη χώρα μας βρισκόμαστε πρώτοι στον κατάλογο με τη μεγαλύτερη θνητότητα λόγω καρδιακών παθήσεων σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη, ακόμα και τη Βόρεια Ευρώπη, που παραδοσιακά είχε αυξημένα ποσοστά. Οι μόνοι που μας ξεπερνούν σε θνητότητα είναι οι πρώην ανατολικές χώρες, λόγω υιοθέτησης του δυτικού τρόπου ζωής». (Εφημ. Μακεδονία, 25 Αυγούστου 2009).


     «Θερίζει στη χώρα μας ο καρκίνος, ο οποίος ευθύνεται για περίπου 25.000 θανάτους ετησίως. Παρότι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής ευνοεί την εμφάνιση της νόσου, παραμένουν πρωταθλητές στο… κάπνισμα, την έλλειψη φυσικής άσκησης και την παχυσαρκία. Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι Έλληνες γνωρίζουν τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου που ευνοούν την εμφάνιση καρκίνου, αλλά δεν λαμβάνουν μέτρα για να τους μειώσουν ή να τους εξαλείψουν.» (Εφημ Μακεδονία, 25 Αυγούστου 2009).


     «Η Ελλάδα έχει έναν από το χαμηλότερο εάν όχι το χαμηλότερο ποσοστό γονιμότητας στην Ευρώπη και την πρώτη θέση σε εκτρώσεις. Για να διατηρήσετε έναν πληθυσμό χρειάζεστε έναν ποσοστό γονιμότητας 2,1 στην Ευρώπη. Το ποσοστό γονιμότητας στην Ελλάδα από το 2003 έως το 2008 ήταν περίπου 1,34. Εάν αυτός ο τύπος γονιμότητας συνεχιστεί για πολλά έτη θα δούμε μια αιχμηρή πτώση στον πληθυσμό» (Site Υπογεννητικότητα, Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009).


     «Η Ελλάδα εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό χρηστών ενδοφλεβίων ναρκωτικών στην Ε.Ε.» (Εφημ. Το Βήμα, 21.11.2001).


     «Αναφέρεται και ως επιδημία του αιώνα μας χωρίς όμως να είναι ασθένεια. Ο λόγος για την πολυφαρμακία, στην οποία η Ελλάδα κρατά τα σκήπτρα ανάμεσα στην Ε.Ε. Τα αντιβιοτικά εξασθενούν το αμυντικό σύστημα του ανθρώπου με αποτέλεσμα να είναι πιο ανθεκτικά τα μικρόβια και τα βακτηρίδια με την παρέλευση του χρόνου». (site: Deutsche Welle 25-8-09).


     «Σταθερά πρώτη η Ελλάδα το 2006 σε αριθμό νεκρών και τραυματιών από τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή την υποβολή νέων προτάσεων στους 27 για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Ε.Ε.». (Εφημ. Ελευθεροτυπία 21-3-08). «Τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας στη διάρκεια μιας 35ετίας είναι περισσότερα από τα θύματα των πολέμων στη διάρκεια εκατό ετών! Συγκεκριμένα είχαμε 75.000 νεκρούς και 1.200.000 τραυματίες σε τροχαία την περίοδο 1965-2000»! (Εφημ. Μακεδονία, 4-1-09).


 

      

   Καθημερινή εικόνα στην Ρωμιοσύνη το οδήγημα μοτοσυκλέτας χωρίς κράνος. Το παράδειγμα το δίνουν οι ίδιοι οι πολιτικοί μας. Στο κέντρο πάνω παρακμιακή Νεορωμαίικη οικογένεια όλοι πάνω σε βέσπα, τέσσερα άτομα!, χωρίς κράνος, και με ακατάλληλη ένδυση…     «Στην ετήσια έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την επιχειρηματικότητα η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση όλων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» (site: Φιλελεύθερη Συμμαχία).


     «Στην ετήσια έκθεση της η Transparency International κατατάσσει την Ελλάδα μαζί με την Πολωνία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία ως τις πιο διεφθαρμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενδεικτικά, η Ελλάδα βρίσκεται 56η στη διεθνή κατάταξη, κοντά στην Ιορδανία, τις Σεϋχέλλες, τη Ναμίμπια και το Ομάν» (site: Φιλελεύθερη Συμμαχία).


     «Η χώρα μας θεωρείται παράδεισος του τζόγου. Έρευνα της Media & Entertaining Consulting Network (2006), έφερε την Ελλάδα στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω μόνο από το Χονγκ Κονγκ και τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ» (site: Έθνος on line).


     «Το 91.9% των συμπολιτών μας ζουν κάτω απʼ τα Ευρωπαϊκά όρια της φτώχειας (1.500 ευρώ τον μήνα έκαστος)» (site: Deutsche Welle 21-5-09).


     «Σʼ όλη την Ελλάδα καθημερινά έρχονται στην δημοσιότητα ειδήσεις  βάναυσων εγκλημάτων κατά αδέσποτων ζώων με μη αναστρέψιμα δυστυχώς αποτελέσματα. Η συνημμένη επιστολή μας είναι μια έγγραφη διαμαρτυρία για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας» (site: Επικοινωνία 21-9-09).


     Με μία λέξη: Μπανανία…


     Πραγματικά θα μπορούσαμε να γεμίσουμε πολλές αρνητικές στατιστικές σελίδες με τις άθλιες μας πρωτιές μας. Και φυσικά για τους Νεορωμιούς συμπολίτες μας για τις απίστευτες αρνητικές πρωτιές τους ισχύει η φράση: «ποτέ δεν φταίμε εμείς, πάντα φταίνε οι άλλοι»…
Η απόλυτη “decadence

«Άιντε θύμα άιντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο, αν ξυπνήσεις μόνο μιας θα ʼρθει ανάποδα ο ντουνιάς» (Κώστας Βάρναλης, «Η μπαλάντα του κυρ Μέντιου»).

 Συνοπτικά θα μπορούσαμε να πούμε ακόμα: Η αρχαία Ελλάς είναι η χώρα που γέννησε τον αθλητισμό. Σήμερα μόνο το 14% του πληθυσμού της χώρας ασχολείται με τον αθλητισμό. Απʼ όσους αθλούνται (σε γυμναστήρια κυρίως) ένα μέρος τους το κάνουν, για να επιδεικνύουν τους φουσκωμένους τους μύες καταπίνοντας σακούλες με αναβολικά, στεροειδή και πρωτεΐνες και όχι για την ευεξία και την υγεία τους. Είναι πασίγνωστο πλέον το φιάσκο των αθλητών των εθνικών ομάδων στίβου, άρσης βαρών και άλλων αθλημάτων που πιάστηκαν ντοπαρισμένοι.  


     Είναι καθημερινή η εικόνα του Νεορωμιού να πετάει τα σκουπίδια του απʼ το παράθυρο του αυτοκινήτου του, να ρυπαίνει τα ποτάμια, τις θάλασσες, τις ρεματιές, τα πάρκα, τις πλατείες, τις πόλεις… Δεκάδες μηνύσεις εκκρεμούν απʼ την Ε.Ε. για τις παράνομες χωματερές που διατηρούμε ως το μοναδικό κράτος της Ένωσης. Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης όπου η ανακύκλωση βρίσκεται ακόμα σε αρχικά στάδια και δεν προχωράει.        Μία έξυπνη διαφήμιση που σατυρίζει την Ρωμαίικη παρακμή και κακομοιριά μας…

 

    Δημόσιοι υπάλληλοι τεμπέληδες, κλέφτες ταξιτζήδες, νοθέμποροι φαγητών, ομοφυλόφιλοι και παιδεραστές παπάδες, μιζαδόροι πολιτικοί, χρηματιζόμενοι γιατροί, φοροφυγάδες, καταπατητές οικοπεδοφάγοι, αρχαιοκάπηλοι, βιζιτούδες μοντέλα, ηθοποιοί μεγαλέμποροι ναρκωτικών, νταβατζήδες αστυνομικοί, μπράβοι, παπατζήδες, μαυραγορίτες, χαρτορίχτρες, μέντιουμ, άθλιοι τζογαδόροι, και παντός είδους υπάνθρωποι, απατεώνες και αγύρτες συμπληρώνουν το βρώμικο παζλ της Ρωμιοσύνης… «Μασκαρά, Γκρέκο μασκαρά…» (Γ. Μηλιώκας «Γκρέκο μασκαρά»).     Τέλος B΄ μέρους άρθρου


     Μετάβαση στο  Γ΄μέρος (τελευταίο) του άρθρου


     Επιστροφή στο Α΄ μέρος

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


16 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 45544

  20 Απρ 2018

  ειμαστε απευθειας απογονοι του μεγα αλεξανδρου και του καπτεν αμερικα.
  τωρα θα μου πει κανενας πως θα ριξουμε την ανεργια που ενας γιατρος κοστιζει πανω απο 150.000 ευρω στο κρατος
  και τον περνει ετοιμο ο γερμανος;

 • Ανώνυμος 39335

  1 Αυγ 2016

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ

  ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΑΣ, ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΙΑΤΕΣ

  ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ

  ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

  ΣΛΑΒΟΙ ΟΠΩΣ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ

  ΑΡΑΒΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

  ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΙΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΙ

  ~

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 39124

  25 Ιουλ 2016

  Ανώνυμος 31234 "ζούμε σε μια υπέροχη χώρα με υπέροχους ανθρώπους που μας κάνει να περνάμε υπέροχα"

  Ότι πείς βολεμένε που "περνάς υπέροχα". Μόνο να θυμάσε, αν ποτέ δείς τους απογόνους σου να καταστρέφονται απο τους "υπέροχους ανθρώπους" συμπατριώτες τους, τότε θα εκπληρώσεις το κάρμα σου, γιατί για εσένα είναι ήδη αργά, γλεντοκόπησες την ζωούλα σου, αν ήσουν μικρός σε ηλικία θα είχες καιρό να τιμωρηθείς, πληγωμένος βαθύτατα και κατεστραμένος απο τους "υπέροχους" συμπατριώτες σου, τώρα ειναι αργα για εσένα, αλλά αν αποκτήσεις απογόνους, θα γυρίσει σε αυτούς.

  Λές ότι στις άλλες χώρες "δεν μπορούν να καπνίσουν", που σε εισαγωγικά τις βάζεις το "προηγμένες". Τί ακριβώς εννοείς, εφόσον καπνιστές έχει σε όλο τον κόσμο: Ή μήπως είναι μαγκιά να είσαι καπνιστής;

  Λές οι ξένοι "δεν μπορούν να πηδήξουν". Για εσάς τους Ρωμιούς που έχετε να "πηδήξετε" δέκα ζωές, το παίζετε "γκρηκ λοβερ"
  στα νησιά σε τουρίστριες που ΔΕΝ σας κάθονται, τί έχεις να πείς:

  Λές ότι έχετε καλλιτέχνες που έχουν μεγαλουργήσει. Σε όλο τον κόσμο, όλες οι χώρες έχουν καλλιτέχνες που έχουν μεγαλουργήσει, δεν είσαστε ούτε οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι.

  Καί ένα τελευταίο βολεμένε Ρωμιέ, ο κόσμος δεν θα πάει για φούντο ποτέ, αλλά και να πήγαινε, ο καπνιστής, ψευτο-εραστής, κουτοπόνηρος, βολεμένος, λιγόψυχος νεο-ρωμιός τον οποίο εξυμνείς, δεν είναι ούτε θα είναι σε θέση ποτέ να τον σώσει.

 • Ανώνυμος 34878

  22 Ιουν 2015


  https://www.youtube.com/watch?v=7wtemvlJIqo

 • Ανώνυμος 34872

  21 Ιουν 2015


  "Γι αυτό σας προτρέπω, χωρίς δογματισμούς κι εμπάθειες, να ερευνήσετε ακόμα περισσότερο το φαινόμενο "Ελλην". Γιατί νομίζω πως αξίζει τον κόπο!"
  ->
  https://www.youtube.com/watch?v=-vNCTiIF8xY

 • Ανώνυμος 34839

  18 Ιουν 2015

  Παρ'όλο που συμφωνώ σε πολλά με το άρθρο, θα υποβάλλω ένα ερώτημα ως ένσταση.
  Αν όντως έγιναν ιστορικά τα πράγματα όπως περιγράφονται, κι αν όντως φάγαμε τόσης μεγάλης έντασης κατάκτηση από διαφορετικές φυλές (με διαφορετικές γλώσσες), και επί τόσο μακρό χρονικό διάστημα (τουλάχιστον 2050χρ). Τότε πως γίνεται να μιλάμε ακόμα ελληνικά και σε ορισμένες περιπτώσεις αρχαιοελληνικά; (π.χ δάπεδο, υδραγωγείο, πυρασφάλεια κτλ).
  Αλλοι λαοί που κατακτήθηκαν το ίδιο βάναυσα με εμάς, χάσανε κάθε ίχνος του πολιτισμού τους και φυσικά της γλώσσας τους. (π,χ, Βαβυλώνιοι, Αιγύπτιοι, και ολόκληρη η λατινική Αμερική).
  Είναι ένα θέμα που χρήζει περισσότερης και ακριβέστερης ιστορικής και επιστημονικής έρευνας.
  Αν θέλετε την ταπεινή μου άποψη: Το ότι αντέξαμε γλωσσικά και εν πολλοίς πολιτισμικά, στις λεηλασίες και στις εποικήσεις ξένων κατακτητών, αυτό (ίσως) οφείλεται σε κάποιο ειδικό χαραχτηριστικό (θέλετε να το πείτε γονίδιο; θέλετε νοητικό σύμπλεγμα; θέλετε ιχώρ;) της Γραικής-Ελληνικής φυλής, που ακόμα δεν έχει διερευνηθεί επιστημονικά πλήρως.
  Οπως και να'χει, η σημερινή πραγματικότητα είναι αμείλικτη σχετικά με την πνευματική-πολιτιστική κατάσταση του νεο-ελληνάνθρωπου! Ομως, ότι μπορεί ακόμα να μιλάει (έστω εν αγνοία του) τη γλώσσα του Ομήρου, να κρατάει κάποια αρχαιοελληνικά έθιμα, και μουσικά ακούσματα, να έχει μια απίστευτη ροπή στη μάθηση και στην εφευρετικότητα, αυτό από μόνο του δείχνει το περίεργο (αν μη τι άλλο) μέταλλο που είναι κατασκευασμένος αυτός ο λαός. Γι αυτό σας προτρέπω, χωρίς δογματισμούς κι εμπάθειες, να ερευνήσετε ακόμα περισσότερο το φαινόμενο "Ελλην". Γιατί νομίζω πως αξίζει τον κόπο!

  Διογένης

 • Ανώνυμος 33213

  31 Μαρ 2015

  Ανάμεσά τους παρείσφρυσαν και μελαψοί Γιουρούκοι νομάδες, γνωστοί ως Τουρκόγυφτοι. Μητρική γλώσσα όλων η Τουρκική
  ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΛΑΝΙ ... ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΠΟΤΕ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΑΣΑΝΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ [ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΙ] ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΚΑΠΟΤΕ ΙΝΔΙΚΑ.....ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ....ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΕΙΣ ΟΙ ΜΕΝ ΙΝΔΟΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ΟΙ ΔΕ

 • Ανώνυμος 33211

  31 Μαρ 2015

  «Λένε, ότι ο Κομμουνισμός χαλνά τις εκκλησίες και γδέρνει τους παπάδες.Τόσο χαζοί είναι λοιπόν οι Κομμουνιστές να χαλάσουν τις εκκλησίες, που δεν τους εμποδίζουν σε τίποτα; Θα γδάρουμε τους παπάδες; Μα γιατί; Εμείς βλέπουμε, ότι χιλιάδες παπάδες βρίσκονται τώρα στην πρωτοπορία του κινήματός μας και η συμβολή του κλήρου, που στάθηκε στο πλευρό μας υπήρξε ανεκτίμητη.» Άρης Βελουχιώτης, «Ο λόγος της Λαμίας», σελ. 23-26.
  ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΔΑΡΜΕΝΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ...
  ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ...ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.....

 • Ανώνυμος 33210

  31 Μαρ 2015

  (Αρβανίτες, Βλάχοι, Καραγκούνηδες, Σουλιώτες, Τουρκόφωνοι Καραμανλήδες, Βούλγαροι, Μουσουλμάνοι της Θράκης, Πομάκοι, Σλαύοι, Δυτικοευρωπαίοι, Γύφτοι, Σαρακατσαναίοι, Πόντιοι, Λαζοί, Ηπειρώτες, Αρμένιοι, Μακεδόνες
  ΡΕ ΑΛΑΝΙΑΡΙ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ...ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΦΥΛΟ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ...ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ
  ΕΘΝΙΚΟΤΗΣ- '''ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ'''... ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ
  ΜΕΤΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ....ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ '''ΑΥΞΗΘΟΥΝ'' ΟΙ '''''''ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ'''''ΚΑΛΑ ΤΟ ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ=ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΦΥΛΗ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΟΜΑΥΡΗ ΣΥΜΜΑΖΧΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ....ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΛΑΒΟΥΣ....ΞΕΧΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΜΙΛΑΝΕ
  ΣΑΝ ΝΑ ΠΩ ΕΓΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΦΥΛΕΣ
  ΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΙΩΤΕΣ ΟΙ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΗΦΙΣΙΩΤΕΣ...
  ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ.....
  ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΜΑΣ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΦΥΛΗ...
  ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ...ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΤ=ΥΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ...ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΟΟΟΣΟ ΕΣΥ....ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

 • Ανώνυμος 33206

  31 Μαρ 2015

  ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΣΑΙ
  Οι δήθεν τουρκόφωνοι Έλληνες της Καππαδοκίας είναι Τούρκοι Χριστιανοί, που χρίστηκαν Έλληνες λόγω της ταύτισης των ελληνόφωνων με την Ορθοδοξία.
  ΑΚΥΡΟ ΨΑΡΑ.....
  TOYΡKOI KAI ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΣ ΝΑ ΓΙΝΑΝΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟΔΥΚΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ.....ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ [ ΚΑΛΑ ΕΝΑΣ ] ΑΛΛΑ ΜΑΖΙΚΑ ΝΑ ΕΠΕΛΕΓΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.....ΣΥΝΗΘΩΣ [ ΠΑΝΤΑ ΜΑΛΛΟΝ] ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.....ΑΣΕ ΠΟΥ ΥΠΥΡΧΑΝΕ [ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ] ΘΡΥΛΟΙ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΤΕ ΓΙΝΑΝΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΧΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΙΑ ΤΟΥΣ...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΡΕ ΑΛΑΝΙ ΠΑΡΟΤΙ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΟ ΓΡΑΦΑΝΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ....ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ...ΕΙΤΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ

 • Ανώνυμος 31234

  3 Ιαν 2015

  μπούρδες υπερβολές ενός γκρινιάρη κλασσικού μαλάκα νεοέλληνα , του φταίνε όλα και έχει νεύρα γιατί δεν του κάθεται τίποτα -
  αντιθέτως οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ζούμε σε μια υπέροχη χώρα με υπέροχους ανθρώπους που μας κάνει να περνάμε υπέροχα -
  σκεφτείτε μόνο την καλλιτεχνική παραγωγή και ονόματα καλλιτεχνών που έχουν μεγαλουργήσει στη σύγχρονη Ελλάδα δεν χρειάζεται να αναφέρω ονόματα εσείς ξεκινήστε από το Α
  Σκεφτείτε ότι μόνο εδώ οι άνθρωποι έχουν ενδιαφέρον και μπορείς να κάνεις χιούμορ να ακούσεις ανέκδοτα και φοβερές ατάκες ακόμα και από τους πιο καθυστερημένους από αυτούς μη μιζεριάζετε ρε .
  Στις ''προηγμένες'' χώρες οι άνθρωποι υποφέρουν από έλλειψη νοήματος και κατάθλιψη , δεν μπορούν να καπνίσουν όλα είναι καθαρά και οργανωμένα , δουλεύουν συνεχώς και αγχώνονται δεν μπορούν να πηδήξουν και μόνο να μπεκρουλιάζουν ξέρουν .
  Από εδώ θα ξαναβρεί ο κόσμος το νόημά του αλλιώς πάει για φούντο , ακούστε εμένα που σας λέω .

  Γιώργος Κουρής.

 • Ανώνυμος 29862

  13 Οκτ 2014

  " Αυτό ουσιαστικά θα αποτελούσε τιμή μας το να υιοθετήσουν δηλαδή οι γείτονές μας το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» ή και «Μακεδονία». Κατʼ επέκταση θα είχαμε μία αδελφή θυγατρική χώρα ουσιαστικά ενωμένη με εμάς λόγω των ήδη επεκτατικών οικονομικών επενδύσεων, που προϋπήρχαν στα Σκόπια, από εμάς. "

  Θα αποτελουσε τιμη αν θεωρουσαν τους εαυτους ιδιους με εμας, οχι ξεχωρους Μακεδονες που μιλανε Σλαβικα! • Ανώνυμος 29861

  13 Οκτ 2014

  "Οι περήφανοι Κρήτες είναι Βυζαντινοί Ποντιακής κυρίως καταγωγής, που γενοκτόνησαν και εκτόπισαν τους αρχαίους Μινωίτες κατά την περίοδο του Νικηφόρου Φωκ"

  στοιχεια και πηγως δεν.. ετσι?
  Επισης Οι μινωιτες επαψαν να υφιστανται πολυ πριν εκεινη την εποχη

 • Ανώνυμος 29860

  13 Οκτ 2014

  \" Οι δήθεν τουρκόφωνοι Έλληνες της Καππαδοκίας είναι Τούρκοι Χριστιανοί, που χρίστηκαν Έλληνες λόγω της ταύτισης των ελληνόφωνων με την Ορθοδοξία.\"

  Ρε θελετε και τα λετε η δουλευετε και τους εαυτους σας?
  Ποιος Τουρκος ακριβως θα αλλαζε θρησκεια σε μια αυτοκρατορια που κυριο χαρακτηριστικο ηταν το Ισλαμ, και οι αλλοθρησκοι ειχαν υπερβολικα πολλα μειονεκτηματα?

  Στοιχειωδη λογικη χρειαζετε η οποια φαινεται υπολειπεται αν προκειται να βγαλουμε τους παντες τουρκους.

 • Ανώνυμος 29859

  13 Οκτ 2014

  "Οι Σαρακατσαναίοι όμως, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα νομαδικό βλάχικο φύλο, που έχει μεταναστεύσει παλαιότερα των Βλάχων, ή πιθανόν να είναι εκχριστιανισμένοι Τούρκοι νομάδες. "


  Αποδειεξεις για τα λεγομενα σας υπαρχουνε καθολου ?
  Γιατι ο καθενας μας μπορει να κανει τν ειδημονα του κωλου απο τον καναπε και να το παιζει εξυπνος.
  Δεδομενου οτι η μητρικη τους γλωσσα ηταν τα Ελληνικα και οσοι ξενοι περιηγητες τους συναντησαν τους θεωρουσαν ξεχωρους απο τους Βλαχους καπου οι ισχυρισμοι χωλενουν πολυ.

  Τωρα πως καταφερανε υποτελεις λαοι της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας να εκχριστιανισουν κα να αφομοιωσουν Τουρκικους πληθυσμους (τους κυριαρχους δηλαδη) μονο η δικη σας φαντασια μπορει να εξηγησει.

 • Ανώνυμος 29496

  16 Αυγ 2014

  Πάντως οι πιότεροι νταβατζήδες είναι οι φίλοι σου οι Σκεπετάρηδες