ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ:
Η ΝΕΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Η επιρροή των χριστιανικών
πεποιθήσεων στα ιατρικά
δόγματα και πρακτικές

«Ο πατέρας μου ήταν γιατρός, γι’ αυτό μεγάλωσα στα νοσοκομεία.
Πέρασα δώδεκα χρόνια μέχρι να γίνω γιατρός σε μια κατάσταση προνομιακής απομόνωσης
και δέκα ακόμη χρόνια ασκώντας τη θρησκεία μου.
Οι γιατροί είναι οι ιερείς μας, ο πόλεμος κατά της ασθένειας αντικατέστησε τον αγώνα
ενάντια στην αμαρτία και τα χάπια είναι η θεία κοινωνία μας.
Εκείνοι που αμφισβήτησαν το δόγμα της θρησκείας μου διώχθηκαν ως «τσαρλατάνοι»,
με τον τρόπο που η Εκκλησία διώκει τους αιρετικούς.
Εκπαιδεύτηκα θρησκευτικά να λατρεύω το δόγμα της Ιατρικής, σα να ήταν η Αγία Γραφή.
Κατάλαβα ξεκάθαρα, ότι θα αφοριζόμουν αν γύριζα ποτέ την πλάτη μου σε αυτό που μου είχαν διδάξει
».

Dr. Lissa Rankin,
«Is Medicine A Fundamantalist Religion?»,
(Psychology Today, Aug. 28, 2012).Σχεδόν ανεπαίσθητα, η Ιατρική έχει αναλάβει ένα σωτηριακό ή μεσσιανικό ρόλο. Μπορεί να θεωρηθεί ότι εμφανίζει ιδιότητες που έχουν χαρακτηρίσει τη Χριστιανική Εκκλησία για πολλούς αιώνες: Δεσποτισμό, συγκεντρωτισμό, έλεγχο και χειραγώγηση των ανθρώπων, λογοκρισία, προπαγάνδα, απόλυτη υπακοή, αλάθητο, διώξεις αιρετικών, εξάλειψη της ατομικότητας.

Όλα αυτά, φυσικά, έχουν γίνει δήθεν στο όνομα της δημόσιας υγείας και του γενικού καλού, ακριβώς όπως η Εκκλησία ενήργησε δήθεν για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.

Η Ιατρική διέπεται από ένα σύνολο πεποιθήσεων, μύθων και τελετουργιών του Χριστιανισμού, από τον οποίο δεν απελευθερώθηκε ποτέ:

• Οι γιατροί είναι οι νέοι ιερείς.

IMAGE DESCRIPTION• O εμβολιασμός παίζει τον ίδιο ρόλο με τη βάπτιση.

• Τα χάπια είναι η Θεία Ευχαριστία μας.

• Ο πόλεμος κατά της αμαρτίας έχει αντικατασταθεί από την καταπολέμηση της ασθένειας.


• Η εξάλειψη των ιών έχει αντικαταστήσει τον εξορκισμό των δαιμόνων.

• Ένα υποθετικό καθολικό εμβόλιο θα μπορούσε να σώσει την ανθρωπότητα από όλες τις ασθένειές της, όπως ο Ιησούς θα σώσει τον κόσμο από όλες τις αμαρτίες του.

• Η ελπίδα της φυσικής αθανασίας (κλωνοποίηση και γενετική μηχανική) παίρνει τη θέση της ελπίδας για αιώνια ζωή.

• Η Ιατρική είναι σύμμαχος της Εξουσίας, όπως ήταν πάντα η Εκκλησία.

• Οι δωρεές στην έρευνα για τον καρκίνο υπερισχύουν των δωρεών για την Εκκλησία.

• Οι «τσαρλατάνοι» διώκονται σήμερα, όπως διώκονταν κάποτε οι «αιρετικοί» και ο δογματισμός αποκλείει πολλά υποσχόμενες
εναλλακτικές ιατρικές θεωρίες.

Παρόλο που η κοινωνία μας θεωρεί για τον εαυτό της ότι είναι κοσμική, έχει παραμείνει τόσο χριστιανική όσο ήταν πριν από έναν αιώνα, αλλά με δύο διαφορές:

1. Δεν γνωρίζει τη θρησκευτική της διάσταση. Πιστεύει ότι είναι ορθολογική, επιστημονική και απαλλαγμένη από δεισιδαιμονίες. Αποτυγχάνει να αναγνωρίσει ότι εξακολουθεί, ουσιαστικά, να τηρεί τις παλιές θρησκευτικές τελετές, αλλά με νέα εμφάνιση.

2. Η κοινωνία μας ζει τώρα τις θρησκευτικές της εμπειρίες μέσω κοσμικών μορφών —ειδικότερα ιατρικών— και ταυτόχρονα μετέφερε τις ελπίδες και τις προσδοκίες της από τον πνευματικό κόσμο στον υλικό.

Ειδικά αυτή την εποχή, στις μέρες του Covid, όλα αυτά φαίνονται πιο ξεκάθαρα, κυρίως ο τρόπος με τον οποίο το ιατροφαρμακευτικό κατεστημένο με τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ που οι ίδιοι κατέχουν ή ελέγχουν, χειραγωγούν το ιατρικό ποίμνιο παγκοσμίως.Υπέρθεση της Ιατρικής έναντι της Θρησκείας.
Τα σημερινά νοσοκομεία είναι οι σύγχρονοι καθεδρικοί ναοί,
όπου οι πιστοί λατρεύουν τα τελευταία φάρμακα και την τεχνολογία,
που προωθούνται από τους εκπροσώπους του ιατρικο-φαρμακευτικού λόμπι.

Επιβιώνουν ακόμα
οι παλιές πεποιθήσεις


Όταν οι χριστιανοί ιεραπόστολοι των τελευταίων τριών ή τεσσάρων αιώνων εκχριστιάνιζαν τους λεγόμενους πρωτόγονους ανθρώπους, πίστευαν ότι έπρεπε, προκειμένου να εξαλείψουν τις θρησκείες τους, τις δεισιδαιμονίες και τα έθιμά τους, να καταστρέψουν ή να κάψουν τα διάφορα λατρευτικά τους αντικείμενα.

Αιώνες αφότου οι κονκισταδόρες προσπάθησαν να εξαλείψουν τον πολιτισμό των Ίνκας ή η Ιερά Εξέταση προσπάθησε να εξαλείψει την προτεσταντική «αίρεση» συμπεριλαμβανομένων των παρόμοιων προσπαθειών εξόντωσης του Βουντού ή των πολλών θρησκειών της Αφρικής και της Ασίας, αντιληφθήκαμε ότι αυτά δεν γίνονται με τέτοιες αλαζονικές συμπεριφορές.

Οι παλιές αυτές πεποιθήσεις εξακολουθούν να υφίστανται σήμερα, μερικές φορές με διαφορετικές μορφές, πολύ μετά την καταστροφή των λατρευτικών αντικειμένων τους.


Μύθος η εκκοσμίκευση της κοινωνίας

Αυτό το μάθημα από την Ιστορία δεν ισχύει μόνο για πρωτόγονους ανθρώπους και τις θρησκείες τους. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί —αν όχι και περισσότερο— σε πτυχές της σύγχρονης κοινωνίας μας.

Πράγματι, ακόμη και μια επιφανειακή μελέτη του σύγχρονου πολιτισμού θα αποκαλύψει ότι η υποτιθέμενη εκκοσμίκευση της σημερινής κοινωνίας είναι απλώς μια ψευδαίσθηση.

Παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συμμορφώνονται με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά θρησκευτικών εθίμων και πρακτικών —ως επί το πλείστον ιουδαιο-χριστιανικών στη δυτική κουλτούρα— οι πεποιθήσεις και οι δεισιδαιμονίες παραμένουν βαθιά ενσωματωμένες στο υποσυνείδητό τους, επηρεάζοντας πολλές πτυχές της καθημερινής τους ζωής χωρίς να το συνειδητοποιούν.


Και όπως έχουν δείξει αρκετές μελέτες Κοινωνιολογίας, οι προληπτικές πεποιθήσεις που συνηθίζονταν στις επίσημες θρησκείες, σε πολλές περιπτώσεις έχουν μεταφερθεί σε άλλα αντικείμενα, άτομα ή γεγονότα.

Τα καθημερινά δελτία ειδήσεων για τις βραδινές τηλεοπτικές εκπομπές, τα οποία παρακολουθούν εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως στις χώρες τους, τα αστέρια της show business και του αθλητισμού, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι λατρείες και κάθε είδους άλλα πράγματα στη σύγχρονη ζωή, έχουν πλέον γίνει οι νέοι Θεοί που σεβόμαστε ή φοβόμαστε ή τα ιερά στα οποία λατρεύουμε ή αναθεματίζουμε κι όπου εξακολουθούμε να βιώνουμε εκείνες τις πρωτόγονες θρησκευτικές παρορμήσεις και συναισθήματα, όπου μπορούμε να πιστεύουμε χωρίς απαραίτητα να σκεφτόμαστε ορθολογικά.


Οι ναοί της Ιατρικής στην Ελλάδα έχουν κόκκινο σταυρό.
Τα φαρμακεία διαφέρουν στο χρώμα του σταυρού⸱ έχουν πράσινο.

Περισσότερο έκδηλη στην Ιατρική
η μεταφορά της θρησκευτικής εμπειρίας


Aυτή η ασυνείδητη μεταφορά της θρησκευτικής εμπειρίας —και πιο συγκεκριμένα η ιουδαιο-χριστιανική ιδεολογία, οι μύθοι, οι πεποιθήσεις, οι προσδοκίες κι οι ελπίδες— φαίνεται να είχε το μεγαλύτερο αντίκτυπο στον τομέα της Ιατρικής.

Τα γεγονότα δείχνουν ξεκάθαρα, ότι η Ιατρική απολαμβάνει σήμερα έναν εκπληκτικό βαθμό υπόληψης, περισσότερο απ΄ όσο αξίζει, δεδομένου ότι τα αποτελέσματά της δεν ανταποκρίνονται στις υποσχέσεις-προσδοκίες της. Η πραγματική υγεία συνεχίζει να υποχωρεί, ενώ τα μεγάλα ιατρικά «θαύματα», όπως τα εμβόλια και τα αντιβιοτικά, τώρα δείχνουν ξεκάθαρα τους περιορισμούς τους, τους οποίους ορισμένοι είχαν προβλέψει και προειδοποιήσει από την αρχή.

Αυτός ο αναίτια υψηλός βαθμός υπόληψης προέρχεται κυρίως από το γεγονός, ότι η Ιατρική και η Επιστήμη έχουν αντικαταστήσει τη θρησκεία ως τη μόνη βέβαιη πίστη σ’ έναν αβέβαιο κόσμο.

Οι γιατροί, οι νέοι ιερείς, παρουσιάζονται να παρέχουν μέσα από τις βεβαιότητες της Επιστήμης, αυτό, που οι παλιοί δυσφημημένοι Θεοί δεν μπορούσαν να προσφέρουν.


Εάν δεν μπορούμε πλέον να πιστέψουμε στα θαύματα, στις θεραπείες και στους αναθεματισμούς των παλιών θρησκειών, σίγουρα μπορούμε να πιστέψουμε στα θαύματα, στις θεραπείες και στις δυνάμεις της νέας Επιστήμης.


Η Ιατρική λειτουργεί
με τρόπο εγγενώς θρησκευτικό


Οι άνθρωποι, είτε εντός της ιατρο-φαρμακευτικής βιομηχανίας είτε εκτός αυτής, επηρεάζονται υποσυνείδητα από τους βαθιά ριζωμένους μύθους, τους φόβους και τις δεισιδαιμονίες τους, που προβάλλονται τώρα στις νέες οθόνες της Επιστήμης και της Ιατρικής. Αυτό δημιουργεί ένα εκπληκτικό παράδοξο:

Παρόλο που η Ιατρική βλέπει τον εαυτό της ως αποκλειστικά επιστημονικό και ορθολογικό, χωρίς χώρο για πνευματικές διαστάσεις, οργανώνεται και λειτουργεί με τρόπο, που θα μπορούσε να περιγραφεί ως εγγενώς θρησκευτικός.

Η Ιατρική έχει καταστεί η νέα παγκόσμια θρησκεία. Οι ιδιαίτεροι μύθοι, οι πεποιθήσεις και οι τελετές του Χριστιανισμού έχουν ασυνείδητα εισχωρήσει σ’ αυτήν από την εποχή του Παστέρ.Οι γιατροί είναι οι μόνοι επιστήμονες, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.
Η εμπιστοσύνη στα σύγχρονα ιατρικά δόγματά τους, φτάνει στα όρια της πίστης.
Ποτέ δεν δείχνουμε πίστη σε άλλους επιστήμονες π.χ. χημικούς, φυσικούς, γεωλόγους,
αστρονόμους κ.ά., το αντίθετο μάλιστα. Όλες οι επιστήμες είναι υπό αμφισβήτηση, πλην της Ιατρικής.
Μια ακόμα απόδειξη του θρησκευτικού ρόλου της Ιατρικής στην κοινωνία.
Ο Λουί Παστέρ, «Πατέρας» της Μικροβιολογίας και της Ανοσολογίας,
έθεσε χριστιανικές αρχές στη Σύγχρονη Ιατρική.
Σε όλη τη ζωή του παρέμεινε πιστός ρωμαιοκαθολικός.
Πέθανε ακούγοντας την ιστορία του Αγίου Βικεντίου Ντε Πολ.

Παστέρ:
Θρησκευτικές αρχές στη Σύγχρονη Ιατρική


Συνήθως συνδέουμε τη γέννηση της Σύγχρονης Ιατρικής με τη δημοσίευση του έργου του γάλλου βιολόγου Λουί Παστέρ (Louis Pasteur, 1822-1895), του πατέρα των εμβολίων. Με τον Παστέρ ξεκίνησε προοδευτικά και συστηματικά η μεταφορά του χριστιανικού συμβολισμού στην Ιατρική.

Ακόμα και σήμερα, λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι ο ίδιος ο Παστέρ, όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι της εποχής του, ήταν ένθερμος χριστιανός. Τόσο πολύ, που στην πραγματικότητα, όλη του τη ζωή εργάστηκε, προκειμένου να συνδυάσει τις επιστημονικές του ανακαλύψεις με ό,τι του υπαγόρευε η πίστη του, ακόμα κι αν αυτό κατά καιρούς έφερνε την άρνηση των επιστημονικών δεδομένων και την τροποποίηση των πειραματικών αποτελεσμάτων.


Δεν υποστηρίζουμε ότι ο Παστέρ δεν είχε πνευματική ακεραιότητα ή επιστημονική αυστηρότητα. Εργαζόταν όμως, κάτω από την επιτακτική ανάγκη να διατηρεί τις ανακαλύψεις του σύμφωνες με τις δικές τους βαθύτερες πεποιθήσεις. Εκείνη την εποχή, λίγοι άνθρωποι είχαν το διανοητικό θάρρος, για παράδειγμα, ενός Νίτσε.

Μέχρι και το θάνατό του, ο Παστέρ ισχυριζόταν ότι το ανθρώπινο σώμα ήταν φυσικά απαλλαγμένο από τη μόλυνση όλων των μικροβίων κι ότι τα όργανα, τα υγρά και οι ιστοί του, στην κανονική τους κατάσταση, όπως εκείνα των άλλων ζώων, δεν περιέχουν καθόλου ίχνη μικροβίων ή μικροσκοπικών οργανισμών. Με τέτοια εκπληκτική επιμονή, που πραγματικά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μόνο ως θρησκευτική, υπερασπίστηκε την ιδέα της «οιονεί παρθένου» κατάστασης του ανθρώπινου σώματος, το οποίο δημιουργήθηκε σύμφωνα με την εικόνα του Θεού.

Τοποθετώντας την αιτία της ασθένειας έξω από το ανθρώπινο σώμα, στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον, ο Παστέρ επιβεβαίωνε την αρχική αγνότητα του ανθρώπου στον Κήπο της Εδέμ. Ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο καθαρό, χωρίς μόλυνση οποιουδήποτε είδους. Έτσι το «κακό», το οποίο με αυτή την αντίληψη παίρνει τη μορφή της ασθένειας, μπορεί να προέλθει μόνο απ’ έξω. Σε αυτήν την κοσμοθεωρία, και η υγεία και η ασθένεια προέρχονται απ’ έξω από τον άνθρωπο, είναι εξωτερικές και ξένες γι΄ αυτόν.Τόσο η θρησκεία όσο και η Σύγχρονη Ιατρική απαγορεύουν την κριτική σκέψη.
Δεν μπορούμε να δούμε το Θεό, αλλά τον πιστεύουμε παραβλέποντας τι λέει ο εγκέφαλός μας.
Ομοίως, κατά την παρακολούθηση διαφημίσεων φαρμάκων στην τηλεόραση,
τις πιστεύουμε επίσης παραβλέποντας τι λέει ο εγκέφαλός μας, για παράδειγμα,
ότι είναι πολλές οι άμεσες, αλλά κι οι μακροχρόνιες πιθανές παρενέργειές τους.
Ο Ιατρικός Σύλλογος στη Γαλλία φέρει το όνομα «Τάξη των Ιατρών», που ακούγεται ως μεσαιωνική θρησκευτική ονομασία (βλ. π.χ. τάξη μοναχών, τάξη Ιωαννιτών ιπποτών, κ.λπ.).

Οι στενοί παραλληλισμοί
μεταξύ Χριστιανισμού − Σύγχρονης Ιατρικής


Ιερείς / γιατροί

Πέρα από τις πιο επιφανειακές πτυχές της ομοιότητας (άμφια / ιατρική ποδιά, απρόσωποι τίτλοι πατέρα / γιατρού), πιο χαρακτηριστική είναι η ομοιότητα της σχέσης μεταξύ ιερέα / ενορίτη και γιατρού / ασθενούς.

Ο ιερέας είναι ο απαραίτητος ενδιάμεσος μεταξύ του απλού ανθρώπου και του θείου. Όμοια, ο γιατρός είναι ο μεσάζων μεταξύ του ασθενούς και των μυστικών πρακτικών της Ιατρικής Επιστήμης.

Και οι δυο απαιτούν σεβασμό κι έτσι επιβάλλουν ένα φόβο, επειδή έχουν ένα είδος παραπάνω δύναμης έναντι των άλλων ανθρώπων: Δύναμη να κρίνουν την ψυχή ενός ανθρώπου στη μία περίπτωση ή να διαγνώσουν το σώμα του στην άλλη⸱ εξουσία παροχής μετάνοιας ή θεραπείας⸱ εξουσία να απαλλάσσει ή να θεραπεύει⸱ δικαίωμα έκδοσης ποινών ζωής / θανάτου.


Όπως πάντα όταν υπάρχει μια δομή εξουσίας, η σχέση βασίζεται στην εξάρτηση και τον φόβο. Ο πιστός, όπως και ο ασθενής, διατηρείται σε παιδική θέση σε σχέση με τον πατρικό ιερέα ή το γιατρό.

Ο γιατρός του σύχρονου ιατροφαρμακευτικού κατεστημένου, όπως κι ο παλιός ιερέας, δεν έχει καμία επιθυμία να ελευθερωθούν οι ασθενείς του / μέλη του κοπαδιού του από την ανάγκη της φροντίδας του.

Υπάρχει επίσης ένα στοιχείο απρόσιτης γνώσης, που κατέχουν τόσο ο γιατρός όσο κι ο ιερέας. Στο ποίμνιό τους δεν επιτρέπεται να συζητούν ή να διαφωνούν, παρά μόνο να υπακούουν. Απευθυνθείτε σε έναν γιατρό και συζητήστε την περίπτωσή σας μαζί του, όπως θα συζητούσατε με κάποιο μηχανικό για το αυτοκίνητό σας. Αν εκφράσετε τα συναισθήματά σας ή —ακόμη χειρότερα— τις αμφιβολίες σας, σημειώστε τις αντιδράσεις που θα προκαλέσει μια τέτοια στάση σε αυτόν: Θα θεωρηθείτε άπιστος. Εάν ακόμα προχωρήσετε μέχρι να προτείνετε τη χρήση μη συμβατικών θεραπειών, θα θεωρηθείτε αιρετικός.

Όμως, στην πραγματικότητα, η αύρα του γιατρού εξακολουθεί να είναι τέτοια, που πολύ λίγοι θα τολμούσαν ποτέ ακόμη και σκεφτούν να υιοθετήσουν μια τέτοια αμφισβητούμενη στάση απέναντι στο γιατρό, όπως δεν θα έκαναν το ίδιο κι απέναντι στον ιερέα.


Τα άσπρα ράσα της θρησκείας της Ιατρικής
αντικατέστησαν τα μαύρα ράσα της θρησκείας του Χριστιανισμού.
Νοσηλεύτριες: Οι καλόγριες της νέας θρησκείας.

Προπατορικό αμάρτημα / Φυσική αδυναμία του ανθρώπου

Σύμφωνα με το Χριστιανισμό, ο άνθρωπος γεννιέται με το βάρος του προπατορικού αμαρτήματος. Επομένως, από τη στιγμή της γέννησής του, απαιτείται η βοήθεια και η προστασία της Εκκλησίας χωρίς την οποία είναι χαμένος. Με αυτόν τον τρόπο ο άνθρωπος φτάνει στη Γη με ένα μεγάλο μειονέκτημα που τον κάνει να είναι εξαρτώμενος από τον κληρικό θεσμό για τη σωτηρία του.

Παρόμοια, σύμφωνα με την αντίληψη του Παστέρ, που έχει υιοθετήσει η Σύγχρονη Ιατρική, γεννιόμαστε με μια φυσική αδυναμία, που μας αφήνει ευάλωτους σε κάθε είδους ασθένειες, ιούς και μικρόβια. Αυτές οι κακές δυνάμεις θα μας σκοτώσουν, εάν δεν δεχθούμε την προστασία που μας προσφέρουν τα φάρμακα.

Επομένως, από τις πρώτες μέρες της γέννησής μας έχουμε τεθεί υπό ιατρική επίβλεψη και η εξάρτησή μας συχνά απλώς αναπτύσσεται και ενισχύεται με κάθε νέα ασθένεια για όλη τη διάρκεια της ζωής μας.Η αναζήτηση της υγείας αντικατέστησε την αναζήτηση της σωτηρίας

Σύμφωνα με τη θρησκεία, η Γη είναι στα χέρια του Διαβόλου. «Όλα αυτά είναι ιδικά μου», είπε ο Σατανάς στον Ιησού (Ματθ. δ΄ 9). Στην Ιατρική Κοσμολογία, η Γη ανήκει στους ιούς και τα βακτήρια. Όπως στο παρελθόν η Εκκλησία ήταν ο μόνος εγγυητής της σωτηρίας μας, έτσι τώρα η Ιατρική θα είναι πλέον ο εγγυητής της σωματικής μας υγείας.

Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι η Ιατρική πιστώνεται για την αντιμετώπιση ορισμένων επιδημιών, για την επιμήκυνση του μέσου όρου ζωής κ.λπ.. Αλλά η πραγματικότητα έχει περισσότερες αποχρώσεις του γκρι από την ασπρόμαυρη εικόνα που παρουσιάζεται. Η αύξηση του μέσου όρου ζωής συνδέεται κυρίως με την ανάπτυξη καλύτερων πρακτικών υγιεινής.

Είναι από καιρό γνωστό ότι οι πανδημίες ακολουθούν ένα σταθερό μοτίβο μιας ανοδικής καμπύλης, η οποία φτάνει στην κορυφή της και στη συνέχεια πέφτει αυθόρμητα. Η ιατρική παρέμβαση (κυρίως με τη μορφή εμβολίων) έχει εφαρμοστεί συνήθως στο σημείο που οι καμπύλες είχαν ήδη αρχίσει την κάθοδο τους, για παράδειγμα στον τέτανο ή τη φυματίωση.

Η αδυναμία του ανθρώπου έχει αναπτυχθεί και συντηρείται, έτσι ώστε να συμμορφώνεται με τους θεμελιώδεις μύθους του ιουδαϊκού-χριστιανικού πολιτισμού, παρά με κάποια «φυσική» ανεπάρκεια που θα έκανε την ιατρική βοήθεια πραγματικά απαραίτητη.

Η ιδέα ότι ο άνθρωπος είναι από τη φύση του αδύναμος, γυμνός και εξαρτάται από την εξωτερική ιατρική βοήθεια, είναι ένας μύθος ανάλογος με αυτόν του προπατορικού αμαρτήματος. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστέψουμε ότι ο άνθρωπος έχει βρεθεί στον κόσμο πιο γυμνός ή ανυπεράσπιστος από τα άλλα ζωντανά είδη, τα οποία η φύση έχει γενναιόδωρα εξοπλίσει με τα μέσα για να επιβιώσουν από τις διάφορες επιθέσεις του περιβάλλοντός τους.

Το μεγαλύτερο μέρος των ασθενειών και των παθολογιών του ανθρώπου είναι το αποτέλεσμα ενός τρόπου ζωής που έρχεται σε αντίθεση με τη φύση, που χαρακτηρίζεται από την απόρριψη των ενστίκτων του.


Δυστυχώς, το αποτέλεσμα αυτού του ισχυρού μύθου είναι να μας κρατάει σε κατάσταση νηπιοπρέπειας και φόβου, ατροφώντας την ικανότητά μας να αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας και της υγείας μας. Όσο πιστεύουμε στον αβάσιμο μύθο της αδυναμίας μας (ο οποίος, όπως όλα τα πιστεύω, παραμένει αληθινός όσο ο πιστός διατηρεί την πίστη του), θα διαιωνίσουμε την παραίτηση της προσωπικής ευθύνης για τη δική μας υγεία σε διάφορους «ειδικούς» και θα παραμείνουμε αδαείς για τη δική μας εκπληκτική ικανότητα να μάθουμε να θεραπεύουμε τον εαυτό μας.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί που ακόμη και σήμερα αρχίζουν να κοιτάζουν πέρα από το μύθο, να ξεπερνούν τους φόβους τους και να αναπτύσσουν τον «εσωτερικό θεραπευτή» τους. Με αυτόν τον τρόπο, επαναπροσανατολίζονται για να αναλάβουν τον έλεγχο της υγείας τους.


Ο εχθρός (οι ιοί) είναι πανταχού παρών και πρέπει να καταπολεμείται ακατάπαυστα,
όπως η αμαρτία
. Στο Χριστιανισμό οι μοναχοί επέλεξαν ως έμβλημα
ολόκληρης της ύπαρξής τους το «αδιαλείπτως προσεύχεσθε».
Η Ιατρική ως θρησκεία υιοθέτησε το παράγγελμα αυτό του Απ. Παύλου (Α΄ Θεσ. ε΄ 17):
Το ιατρικό ποίμνιο πρέπει να ασκείται σήμερα με την ίδια επιμέλεια,
με την οποία οι μοναχοί συγκεντρώνονταν στα μοναστήρια για να προσευχηθούν.

Κακό / αρρώστια, καλό / υγεία:
Όλα έρχονται από έξω


Η ίδια η έννοια της αμαρτίας υπονοεί την ύπαρξη του καλού και του κακού, μια έννοια που συμβολίζεται στη χριστιανική θρησκεία από το δέντρο, από το οποίο ο άνθρωπος έτρωγε τον απαγορευμένο καρπό. Είτε εκπροσωπείται από ένα φίδι στον Κήπο της Εδέμ, είτε από το Σατανά που δοκιμάζει την πίστη του Ιώβ ή που δελεάζει τον Ιησού τρεις φορές στην έρημο, το κακό αντιπροσωπεύεται πάντα ως εξωτερικό του ανθρώπου. Επιπλέον, φαίνεται να είναι πανταχού παρόν, ενώ η Γη είναι ο τομέας της καταστροφής, αφιερωμένος στην μεγάλη επιχείρηση του κακού.

Ο πειρασμός είναι παντού, με μεγάλες πιθανότητες πολλαπλών αμαρτημάτων, ενώ οι πιθανότητες να παραμείνουμε στο σωστό μονοπάτι και να ζήσουμε μια ενάρετη ζωή φαίνονται λίγες.

Για την Ιατρική, οι ασθένειες —ιοί, μικρόβια, βακτήρια— είναι επίσης πανταχού παρόντα. Απειλούν τον άνθρωπο από όλες τις πλευρές, και οι πιθανότητές του να διατηρήσει την υγεία του ανάμεσά τους φαίνονται ελάχιστες.


Ο Παστέρ ισχυρίστηκε ότι ο ανθρώπινος οργανισμός είναι αγνός, καθαρός από οποιαδήποτε μόλυνση (αυτό είναι το λανθασμένο δόγμα της ασηψίας του ανθρώπινου σώματος), που σημαίνει ότι η ασθένεια μπορεί να προέρχεται μόνο από έξω από το σώμα. Αν και τώρα γνωρίζουμε ότι αυτή η ιδέα είναι εντελώς λάθος —το ανθρώπινο σώμα είναι στην πραγματικότητα γεμάτο με ένα μεγάλο αριθμό μικροοργανισμών, οι οποίοι γίνονται παθογόνοι μόνο όταν το υποκείμενο περιβάλλον του ξενιστή βρίσκεται εκτός ισορροπίας— αυτή η έννοια της παρθένας αγνότητας του ανθρώπινου σώματος παραμένει τυπωμένη στο υποσυνείδητο της πλειοψηφίας των ανθρώπων.

Στην πραγματικότητα, αυτή η μανία με την καθαριότητα έχει ωθήσει τις πρακτικές υγιεινής σε σχεδόν παρανοϊκό επίπεδο εκ μέρους πολλών ανθρώπων του Δυτικού πολιτισμού. Αυτό μπορεί να φανεί πιο ξεκάθαρα σε πολλές προηγμένες χώρες του Δυτικού κόσμου, όπου έχει γίνει αδύνατο να διακρίνεις κάποιες καφετέριες από τα νοσοκομεία, καθώς το προσωπικό τους υποχρεούται να φοράει λευκή μπλούζα, γάντια, μάσκα και δίχτυ μαλλιών. Μπορεί επίσης να παρατηρηθεί στην περίπτωση πολλών διασημοτήτων, που έχουν τη δυνατότητα να ξοδεύουν χρήματα, προκειμένου να διατηρούν την «πολυτέλεια» της ζωής σε μια ατμόσφαιρα που είναι σχεδόν αποστειρωμένη.

Η ζωή, είναι προφανές, ότι δεν είναι αποστειρωμένη, το αντίθετο μάλιστα. Αυτή η αναζήτηση της αποστείρωσης, παρακινημένη από την επιθυμία για καθαριότητα, υγιεινή και υγεία, είναι, στην τελική ανάλυση, μια νοσηρή επιθυμία. Αυτή η αναζήτηση καταλήγει εν τέλει σε κίνδυνο της ζωής των ανθρώπων καθιστώντας τους ευάλωτους, καθώς είναι όλο και περισσότερο αποκομμένοι από το φυσικό τους περιβάλλον και σε θέση να ζήσουν μόνο σε ένα τεχνητό, ασηπτικό και απο-ζωτικοποιημένο περιβάλλον.

Αποσυνδεδεμένοι από τη φύση και τη ζωή, κλειδωμένοι στο μυαλό μας και στον κόσμο των τεχνητών υλικών που έχουμε δημιουργήσει για τον εαυτό μας, θεωρούμε το περιβάλλον ως εχθρικό και προσπαθούμε να προστατευτούμε από αυτό, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει την καταστροφή του ή την αναδιαμόρφωσή του, σύμφωνα με τη δική μας βούληση.

Επειδή ούτε κατανοούμε ούτε αναγνωρίζουμε το ρόλο μας στη διατήρηση (και ακόμη και τη δημιουργία) του κακού και της ασθένειας, οι προσπάθειές μας για την καταπολέμησή της όχι μόνο αποτυγχάνουν, αλλά στην πραγματικότητα αποδίδουν το αντίθετο αποτέλεσμα: Συνεχίζουμε να ενισχύουμε αυτό που προσπαθούμε να καταστρέψουμε.

Εξωτερικεύοντας το κακό και την ασθένεια, ο ιουδαϊκός-χριστιανικός πολιτισμός κάνει το ίδιο με τα αντίθετά τους. Έτσι, η καλοσύνη και η υγεία πρέπει επίσης να έχουν την προέλευσή τους εξωτερικά και χωρίς τη βοήθεια ενός Θεού / σωτήρα, ιερέα / γιατρού, θείας κοινωνίας / χαπιών κ.λπ., είμαστε καταδικασμένοι. Μόνοι μας είμαστε αδύναμοι και συνεχώς ευάλωτοι στο έλεος του πειρασμού δεχόμενοι επίθεση από το περιβάλλον μας, ενάντια στο οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα από μόνοι μας.

Στη θρησκευτική αντίληψη, αλλά και στην Ιατρική, ο άνθρωπος εμφανίζεται σαν ένα παιδί, τρομοκρατημένος από την απειλή του Διαβόλου ή από εξεγερμένους στρατούς μικροβίων και σχεδόν εξίσου φοβισμένος από ένα Θεό κρυμμένο στα σύννεφα. Από όλους αυτούς πρέπει να αιτηθεί το έλεος και ποιους κανόνες πρέπει να ακολουθήσει, είτε αυτοί είναι θρησκευτικοί είτε ιατρικοί, ώστε να παραμείνει κοινωνός της χάρης τους στη Γη.


IMAGE DESCRIPTIONΗ παθολογία είναι συνέπεια της ανισορροπίας. Ο τρόπος ζωής του καθενός ατόμου, επιτρέπει ή αποτρέπει την ανάπτυξη της ασθένειας. Το εξωτερικό περιβάλλον μπορεί να χρησιμεύσει ως ερέθισμα, ως καταλύτης για την εμφάνιση της παθολογίας, αλλά δεν είναι η αρχική της αιτία.


Ο εμβολιασμός παίζει τον ίδιο μυητικό ρόλο με το βάπτισμα
και συνοδεύεται από τις ίδιες απειλές και φόβους


Λόγω του κακού που υπάρχει στον κόσμο και του προπατορικού αμαρτήματος στο Χριστιανισμό, το βάπτισμα κατέχει πρωτεύουσα θέση: Είναι το τελετουργικό, που διασφαλίζει τη θεϊκή προστασία, την άφεση των αμαρτιών και σφραγίζει την είσοδο του αμαρτωλού στην αγκαλιά της Εκκλησίας. Όποιος δεν είναι βαπτισμένος χάνεται, δεν λαμβάνει τη Θεία Χάρη και καταδικάζεται στην Κόλαση. Γι΄ αυτό, το βάπτισμα πραγματοποιείται λίγο καιρό μετά τη γέννηση.

Με ανάλογο τρόπο, ο εμβολιασμός είναι η κεντρική τελετουργική πράξη, με την οποία
τα παιδιά στην εποχή μας εξασφαλίζουν τη χάρη της Ιατρικής Εκκλησίας και για την προστασία της από τις ασθένειες.


Σύμφωνα με τον κατηχισμό αυτής της πίστης, όποιος δεν εμβολιάζεται εκτίθεται σε πολλούς κινδύνους κι έτσι ο εμβολιασμός έχει καταστεί πλέον υποχρεωτικός σε πολλές χώρες.

Γονείς, που επιχειρούν να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους, διώκονται από το νόμο. Τα χαρακτηριστικά σημάδια του πρώτου εμβολιασμού, τα οποία παραμένουν μαζί με τα παιδιά στην υπόλοιπη ενήλικη ζωή τους, λειτουργούν ως ένα είδος προστατευτικής σφραγίδας, που βεβαιώνει τη σχέση τους με τη σύγχρονη Ιατρική. Η ουλή αυτή κάθε μέλους του πληθυσμού δεν φαίνεται πολύ διαφορετική από το τελετουργικό τατουάζ ανθρώπων σε πρωτόγονους πολιτισμούς.

Πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι ο εμβολιασμός είναι μια από τις σπάνιες ιατρικές πρακτικές που πραγματοποιούνται σε μαζική κλίμακα με πολύ απρόσωπο τρόπο, συχνά στα σχολεία — αυτό υπογραμμίζει το χαρακτηριστικό του ως συλλογική τελετουργία.

Στην εποχή των Σταυροφοριών, ένας ιερέας θα ευλογούσε ολόκληρους στρατούς πριν φύγουν για να πολεμήσουν τους άπιστους. Ομοίως, αμερικανοί στρατιώτες που πολεμούσαν στον Πόλεμο του Κόλπου έπαιρναν κοκτέιλ πολλών εμβολίων πριν πάνε να πολεμήσουμε το «Σατανά Σαντάμ». Κι όταν επέστρεψαν είχαν ένα σωρό προβλήματα υγείας —το Σύνδρομο του Κόλπου— τα οποία οι γιατροί τους ενημέρωσαν ότι ήταν αποτέλεσμα των χημικών, βιολογικών και ατομικών όπλων του Σαντάμ, που όμως δεν υπήρχαν καν, δεν βρέθηκε τίποτε. Οι στρατιωτικοί στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες χώρες αποτελούν υποχείριο-πειραματόζωα των φαρμακευτικών.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο σημείο είναι ο παραλληλισμός που παρατηρείται μεταξύ των τεράστιων εκστρατειών εμβολιασμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και των εξίσου μαζικών σταυροφοριών Ευαγγελισμού από την Εκκλησία σε όλο τον κόσμο. Και τα δύο είδη των εκστρατειών επικαλούνται την προστασία των αγνών πληθυσμών από την μόλυνση που ενδέχεται να τους δώσουν άλλοι, είτε με τη μορφή ψευδών πεποιθήσεων είτε με τη μορφή επιβλαβών ιών για κάθε περίπτωση.

Οι θεοί των άλλων θρησκειών θεωρούνταν «ψεύτικοι», «πρωτόγονοι», «ειδωλολατρικοί», κι έτσι ανίκανοι να προσφέρουν προστασία και σωτηρία στους πιστούς τους. Όμοια, οι ιατρικές γνώσεις άλλων χωρών και λαών απορρίπτονται συχνά ως «δεισιδαιμονία».


Μόλις πρόσφατα, το ιατροφαρμακευτικό κατεστημένο άρχισε (κυρίως λόγω καθαρού οικονομικού ενδιαφέροντος) να αναγνωρίζει ορισμένα από τα «μη παραδοσιακά» φάρμακα, των οποίων οι πατέντες έχουν ήδη αποκτηθεί από πολυεθνικές εταιρείες.


Αφορισμός / Διαγραφή από τους Ιατρικούς Συλλόγους

Έχει ενδιαφέρον να σημειωθούν επίσης, οι παραλληλισμοί που υπάρχουν μεταξύ της Εκκλησίας και των Ιατρικών Συλλόγων. Οι δύο αυτές δομές είναι όμοιες όχι μόνο επειδή είναι και οι δύο ισχυρές ιεραρχικά και στερούμενες σε μεγάλο βαθμό διαφάνειας, αλλά και γιατί και οι δύο έχουν τα δικά τους δικαστήρια και σύστημα απονομής δικαιοσύνης.

Από την αίρεση έως τον αφορισμό, στην καθαίρεση των ιερέων, και φυσικά —πιο άγρια— από τις Σταυροφορίες έως τις πυρές του Μεσαίωνα, η Εκκλησία στηρίζεται επί αιώνες στους δικούς της δικαστικούς μηχανισμούς και τιμωριών, είτε ο παράσιτος παράγοντας ήταν κάποιος ειδωλολάτρης, αιρετικός ή κάποιος πιστός ενορίτης ή κάποιος κληρικός. Με τον ίδιο τρόπο, οι Ιατρικοί Σύλλογοι είναι γνωστοί για τη σπουδή, με την οποία εκδιώκουν από τις τάξεις τους κάθε «αίρεση», με το νέο όνομα του «τσαρλατάνου».Λογοκρισία από Facebook, Twitter, YouTube κ.ά. μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και από την ΕΛΑΣ.
Το ιατρικό ποίμνιο επιτίθεται λυσσωδώς σε όσους έχουν αντίθετη άποψη για τον κορονοϊό.
(Φρουροί του Συστήματος). Τους χλευάζουν σα συνωμοσιολόγους κι αρνητές. Μα, τι φοβούνται;
Είτε πιστεύουν κάποιοι στο κορονοϊκό δόγμα είτε όχι, τα μαγαζιά τους τα έκλεισαν, μάσκα φοράνε
επειδή είναι υποχρεωμένοι, δεν κυκλοφορούν εξαιτίας του lockdown γιατί θα φάνε πρόστιμο.
Πρόκειται για τη χαρακτηριστική θρησκευτική μανία του κάθε θρησκευόμενου,
που το έχει εύκολο ν' ανάψει άμεσα πυρές για τον κάθε αιρετικό.

Κράτος μέσα στο Κράτος, η Εκκλησία βρισκόταν πάντα κοντά στα κέντρα πολιτικής εξουσίας εξασκώντας επιρροή με κίνητρα που δεν είχαν καμία σχέση με τη θρησκεία. Η Εκκλησία δεν κέρδισε τις σημαντικές περιουσίες της από εράνους, ούτε συνέβαλε ιδιαίτερα στην ανακούφιση της δυστυχίας στον κόσμο. Από την εποχή του Παστέρ, προσωπικού φίλου του αυτοκράτορα, η Ιατρική έχει αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό την Εκκλησία στο Κράτος, ως αποτέλεσμα της εκκοσμίκευσης της κοινωνίας.

Πολλοί σημαντικοί πολιτικοί και στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στο εξωτερικό είναι γιατροί. Πολλοί είναι ταυτόχρονα μέτοχοι σε μεγάλα ΜΜΕ και φαρμακευτικούς κολοσσούς. Έτσι, τεράστια ποσά από τους κρατικούς προϋπολογισμούς πηγαίνουν κατευθείαν στη φαρμακευτική βιομηχανία.


Φόβος / σωτηρία

Πολύ συχνά τα ΜΜΕ παγκοσμίως εξαπολύουν προπαγάνδες τρομολαγνείας, κινδυνολογούν για «φονικούς» ιούς (Ebola, SARS, γρίπη χοίρων, πτηνών, Covid κ.ά.). Η μάζα φοβάται κι αυτός που σε φοβίζει σε εξουσιάζει, όπως η Εκκλησία σε φοβίζει με το Σατανά.

Αυτός που σε φοβίζει όμως, σου έχει έτοιμη και τη λύση του: «Έλα εδώ με τον Ιησού, δώσε τον “οβολόν” σου και θα γλιτώσεις από το Σατανά». Έτσι κι η Ιατρική, σε φοβίζει με διάφορους ιούς, αλλά σου έχει έτοιμη τη λύση κάθε φορά με τα ανάλογα εμβόλια ή φάρμακα, τα οποία βέβαια επιβαρύνουν τους κρατικούς προϋπολογισμούς, δηλαδή εσύ ο ίδιος τα πληρώνεις έμμεσα.


Κι εν τέλει σου κάνουν ακόμα περισσότερο κακό, γιατί παίρνοντας φάρμακα, χρειάζεσαι κι άλλα ακόμα για τις παρενέργειές τους (διαβάστε τις οδηγίες σε οποιοδήποτε χημικό
φάρμακο − όλα έχουν παρενέργειες) και καταντάει ο άνθρωπος πρεζόνι των φαρμακευτικών έχοντας την ανάγκη μιας σακούλας με χάπια καθημερινά και χωρίς υγεία. Όπως πρεζόνι της Εκκλησίας καταντάει κι ο πιστός, ο οποίος όσο εμπλέκεται στα γρανάζια της πίστης τόσο νιώθει να έχει την ανάγκη των ιερέων για αγιασμούς, ευχολόγια, εξορκισμούς κ.λπ..

Οι δομές έχουν αλλάξει, αλλά η θεμελιώδης δυναμική δεν έχει αλλάξει. Οι στόχοι του παιχνιδιού είναι η εξουσία, ο έλεγχος του πληθυσμού κι ασφαλώς το οικονομικό κέρδος.


Η μη ειδήμων εξουσία οφείλει να επαγρυπνεί, ώστε η λειτουργία της θρησκείας της Ιατρικής
να τελείται πράγματι με ακρίβεια και χωρίς καμία παρέκκλιση.
Πρέπει να απεμπολήσει τα πάντα το χριστιανικό ποίμνιο:
«Πας ος αφήκεν οικίας ή αδελφούς ή αδελφάς ή πατέρα ή μητέρα ή γυναίκα ή τέκνα ή αγρούς ένεκεν
του ονόματός μου, εκατονταπλασίονα λήψεται και ζωήν αιώνιον κληρονομήσει». (Ματθ. ιθ΄ 30).
Όμοια και το ιατρικό ποίμνιο πρέπει να απεμπολήσει τα πάντα (βλ. Covid-19 lockdowns).
Οι άνθρωποι παγκοσμίως έχουν αποδεχθεί, σαν να ήταν αυτονόητο, να παραιτηθούν από την ελευθερία
των κινήσεών τους, από την εργασία, τις φιλίες, τους έρωτες, τις κοινωνικές τους σχέσεις κ.λπ..

Αιρετικοί / «τσαρλατάνοι»

Όπως οι θρησκευτικοί ταγοί διακηρύσσουν ότι έξω από την Εκκλησία δεν υπάρχει σωτηρία, έτσι κι οι ιατρικοί ταγοί λένε ότι εκτός της Σύγχρονης Ιατρικής, δεν υπάρχει υγεία.

Η Εκκλησία θεωρεί τον Ιησού ως τον μοναδικό Υιό του Θεού. Ως συνέπεια αυτής της πεποίθησης, η Εκκλησία είναι ο μόνος τρόπος για να σωθεί η ανθρωπότητα, ανεξάρτητα από όλες τις άλλες θρησκείες, που θεωρούνται πρωτόγονες, ειδωλολατρικές ή αιρετικές. Σήμερα, με τον ίδιο τρόπο, η Σύγχρονη Ιατρική θεωρεί τον εαυτό της ως τη μόνη ικανή να προσφέρει υγεία στους ανθρώπους. Οποιαδήποτε αποτελεσματικότητα κάποιας εναλλακτικής ιατρικής πρακτικής υποτιμάται ως αποτέλεσμα της δήθεν μη αξιοπιστίας του ασθενούς, του τσαρλατανισμού, του φαινομένου placebo κ.λπ..

Η αίρεση, λοιπόν, όπως κι ο τσαρτανισμός, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν συνίσταται στο να θέσει τη σωτηρία ή την υγεία κάποιου σε κίνδυνο, αλλά στο να τολμήσει έστω να ψάξει για άλλα μέσα, είτε μέσω διαφορετικών προσευχών είτε μέσω διαφορετικών φαρμάκων από τα επίσημα επιτρεπόμενα. Λίγη σημασία έχει αν αυτές οι προσευχές ή τα φάρμακα μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικά ή ακόμη πιο κατάλληλα για μια συγκεκριμένη κουλτούρα ή για τις φιλοδοξίες και τις επιθυμίες των ανθρώπων που τα χρησιμοποιούν.


Πέρα από αυτά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να εμφανιστούν πραγματικοί τσαρλατάνοι κι απατεώνες τόσο στην Ιατρική όσο και σε οποιοδήποτε άλλο πεδίο. Αλλά είναι εξίσου αναμφισβήτητο ότι πολλές αποτελεσματικές θεραπείες δεν αναγνωρίζονται επίσημα, αλλά χλευάζονται και διώκονται. Οι χιλιάδων χρόνων κινέζικες ιατρικές πρακτικές για παράδειγμα, έχουν χαρακτηριστεί τσαρλατανισμός κι έχουν ριφθεί στο «πυρ το εξώτερον».

Στην μονόδρομη σκέψη αντιστοιχεί μονόδρομα κι ένα φάρμακο που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Είναι αλήθεια ότι οι γιατροί που διαφωνούν με τα επίσημα ιατρικά δόγματα δεν καίγονται στην εποχή μας στις πυρές. Ωστόσο, όποιος τολμήσει να διαφωνήσει, συχνά «καίγεται» ή μάλλον ξεφλουδίζεται αρκετά αποτελεσματικά: Δυσφημίζεται, δέχεται πρόστιμα, φυλακίσεις, απώλεια της χρηματοδότησης ή αφαίρεση της άδειας επαγγέλματος (που είναι συχνά το ίδιο πράγμα). Αυτές είναι μερικές από τις συνέπειες της ετεροδοξίας. Ουκ έσονταί σοι Θεοί έτεροι πλην εμού.


Πατριαρχείο / Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Κάθε θρησκεία χρειάζεται το Μαντείο των Δελφών της, το Πατριαρχείο ή το Βατικανό της. Η θρησκεία-Ιατρική έχει σαν Πατριαρχείο της τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Ο,τιδήποτε αποφασίσει ο ΠΟΥ, οι κυβερνήσεις και κατ’ επέκταση το ποίμνιο, ακολουθούν κατά γράμμα.

Στην ουσία, πολιτικοί, φαρμακοβιομηχανίες, μεγαλογιατροί, ΜΜΕ αποτελούν ένα κουβάρι διαπλεκόμενων. Προπαγανδίζουν ο,τιδήποτε επιδημία ή ασθένεια σκεφτούν προωθώντας παράλληλα τα χημικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της, τα οποία όμως συμβάλλουν στην αρρώστια κι όχι στην υγεία των ανθρώπων με τις τεράστιες παρενέργειές τους. Αυτό κάνει τους ανθρώπους ακόμη περισσότερο εξαρτώμενους από τις φαρμακευτικές για ακόμη περισσότερα φάρμακα.

Στόχος όλων αυτών δεν είναι να αποκτήσει ο άνθρωπος υγεία, αλλά να σέρνεται σα το ναρκομανή στα πόδια τους εκλιπαρώντας το φάρμακο / δόση του.

Το όνομα που ταιριάζει καλύτερα στον ΠΟΥ είναι: Παγκόσμιος Οργανισμός Ασθένειας.


Οι Απόστολοι της νέας θρησκείας

Ο Χριστιανισμός είχε τους Αποστόλους του. Σύγχρονοι Απόστολοι της Ιατρικής είναι διάφοροι εκατομμυριούχοι, δωρητές του ΠΟΥ, οι οποίοι επιπλέον, για τα δικά τους συμφέροντα, προπαγανδίζουν με τη δύναμη των μέσων που διαθέτουν ο,τιδήποτε κατά καιρούς προωθεί ο ΠΟΥ (εμβόλια, φάρμακα κ.ά.).


Τατουάζ της νέας θρησκείας, της Ιατρικής.
Το ίδρυμα Bill & Melinda Gates Foundation είναι ο μεγαλύτερος δωρητής του ΠΟΥ
παγκοσμίως συνεισφέροντας τεράστια ποσά.

Διαφορετικές δομές, ίδια χαρακτηριστικά

Οι φόβοι και οι παιδικές ελπίδες εξακολουθούν να μας χειραγωγούν. Θα γίνουμε καλά με τη διαμεσολάβηση ιατρών-ιερέων, τη χορήγηση φαρμάκων-θείας κοινωνίας και την προστασία εμβολίων-βαπτίσματος.

Ακριβώς όπως το μαγνητικό πεδίο ενός μαγνήτη τοποθετημένου κάτω από ένα φύλλο χαρτιού ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο πέφτουν τα ρινίσματα σιδήρου στην επιφάνειά του αποκαλύπτοντας τις αόρατες γραμμές δύναμης μεταξύ των δύο πόλων, έτσι κι ένα «θρησκευτικό πεδίο» επίσης κατασκευάζει και οργανώνει την ανάπτυξη της σύγχρονης Ιατρικής. Αόρατο κι ανεπαίσθητο, αποτελείται από όλες τις πεποιθήσεις, τους μύθους και τις αξίες της χριστιανικής θρησκείας.

Με άλλα λόγια, η εκκοσμίκευση της κοινωνίας συνέβη μόνο επιφανειακά. Αφαιρέσαμε τα «ρινίσματα σιδήρου», τις συγκεκριμένες θρησκευτικές μορφές, αλλά δεν αλλάξαμε το «ρεύμα των σκέψεων», το υποκείμενο «θρησκευτικό πεδίο» που συνέχισε να ασκεί την ίδια επιρροή, αλλά τώρα μέσω της Ιατρικής.


Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο πίσω από τις διαφορετικές δομές της Ιατρικής και της Χριστιανικής Εκκλησίας βρίσκουμε τις ίδιες θεμελιώδεις έννοιες, τις ίδιες σχέσεις, τα ίδια χαρακτηριστικά, τους ίδιους φόβους, τις ίδιες ελπίδες και προσδοκίες.


Ατυχείς συνέπειες

Αυτή η αντικατάσταση της Ιατρικής για τη Θρησκεία είχε πολλές ατυχείς συνέπειες. Στην ιατρική έρευνα, επηρεάζει τι πρέπει να αναζητηθεί και τι μπορεί να ανακαλυφθεί. Οποιαδήποτε ανακάλυψη ή θεωρία έρχεται σε αντίθεση με τα ιατρικά δόγματα, απορρίπτεται και οι συγγραφείς της διώκονται ως αιρετικοί. Επομένως, αποκλείονται ολόκληροι τομείς έρευνας, καθώς και πολλά υποσχόμενα νέα στάδια προσέγγισης.

Επιπλέον, η ασυνείδητη ανάγκη να φέρει τον ιατρικό κόσμο σε «θρησκευτική» υπακοή οδηγεί συχνά σε παραποιήσεις αποτελεσμάτων. Το ιατρικό «Πιστεύω» υπερισχύει της πραγματικότητας. Οι επιστήμονες αρνούνται να δουν πότε αυτή η πραγματικότητα δεν αντιστοιχεί με τις προκαταλήψεις τους.

Και τέλος, η κρυφή θρησκευτική διάσταση της Σύγχρονης Ιατρικής αναχαιτίζει την ελεύθερη συζήτηση των ήδη σταθερών πεποιθήσεων, αποτρέποντάς τους να επανεξεταστούν και να κριθούν σωστά.

Ο δογματισμός, ο παραλογισμός και τα πάθη —όλα χαρακτηριστικά της θρησκευτικής εμπειρίας— υπερισχύουν από οποιοδήποτε ήρεμο και προσεκτικά μελετημένο επιχείρημα, ακόμη και για τα πιο απλά γεγονότα.

Το ίδιο σθένος που οδήγησε τον Γαλιλαίο να καταδικαστεί από την Εκκλησία για τις θεωρίες του, παρά τα επιστημονικά αποδεδειγμένα γεγονότα, χρησιμοποιείται τώρα από την Ιατρική για να απορρίψει οποιαδήποτε θέση είναι αντίθετη με τα δικά της δόγματα.

Φαίνεται, πως η Επιστήμη έχει μάθει καλά τα μαθήματά της από την Εκκλησία.Πολλά νοσοκομεία στην Ελλάδα έχουν ονομασίες καθαρά χριστιανικές.
Το ίδιο και στο εξωτερικό.

Επίλογος

Όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο πέρασμα της Ιστορίας, οι φιλόσοφοι θα πρέπει και πάλι να έρθουν σε σύγκρουση με τη θρησκεία, η οποία δεν είναι πλέον ο Χριστιανισμός, αλλά η Ιατρική, που ήδη έχει λάβει τη μορφή θρησκείας.

Δεν γνωρίζουμε εάν θα επανέλθουν οι πυρές, πάντως στις μέρες μας υπάρχει τέλεια λογοκρισία. Όλα τα κοινωνικά δίκτυα κατεβάζουν τις αντίθετες με το ιατρικό δόγμα απόψεις για τα εμβόλια, τον κορονοϊό κ.ά., ενώ τα ΜΜΕ πνίγουν τις αντίθετες φωνές.

Η σκέψη εκείνων που συνεχίζουν να αναζητούν την αλήθεια και να αρνούνται το κυρίαρχο ψέμα θα συνεχίσει να είναι περιθωριοποιημένη και θα κατηγορούνται ότι «διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις».

Μόνο όταν οι άνθρωποι συνειδητοποιήσουν, ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις και οι πρωτόγονοι φόβοι επηρεάζουν ασυνείδητα τις σχέσεις τους με την Ιατρική, θα μπορέσουν ν΄ αρχίσουν να βαδίζουν στο δρόμο της ελευθερίας, της ατομικής ευθύνης και κυριαρχίας.
Διαβάστε:
Olivier Clerc: «Médecine, religion et peur:
l'influence cachée des croyances», Editions Jouvence, 1999.ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


44 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 49831

  13 Δεκ 2020

  @49830
  Μην ρωτάς μακάκα. Φάε μια κρεμούλα καλύτερα.

 • Ανώνυμος 49830

  13 Δεκ 2020

  Αυτό με την κρεμούλα είναι καινούργιο; Πολύ παίζει τελευταία. Δε βαριέστε να λέτε όλοι την ίδια ατάκα σα να είστε κλώνοι; Ή μήπως είστε;

 • Ανώνυμος 49826

  12 Δεκ 2020

  @49823
  Τί πάει να πει δική μου ερμηνεία βρε φαντασιόπληκτε καραγκιόζη.
  Όπως για λόγους εθνικής ασφάλειας έτσι και για λόγους δημόσιας υγείας μπορεί να περάσουν νόμοι.
  Αλλά εν Ελλάδι μην ανησυχείς, ο Κυριάκος το έχει ξεκαθαρίσει ότι θα είναι εθελοντικό.
  Φάε μια κρεμούλα καλύτερα και μην ασχολείσαιμε πράγματα που δεν νιώθεις.

 • Ανώνυμος 49824

  12 Δεκ 2020

  εντελως

 • Ανώνυμος 49823

  12 Δεκ 2020

  Δικη σου ερμηνεια, αντιθετη με το κειμενο. Εισαι τελειως προβατο. Τα χριστιανοπροβατα τουλαχιστον τα βλεπουμε οτι ειναι βλαμμενα. Κατι ιατροπροβατα σαν κι εσενα ειναι πιο βλαμμενα, γιατι κανουν και τους πονηρους, τους ξυπνιους. Κι ασφαλως τρωνε κουτοχορτο. Δικαιωμα σας, οκ, αλλα σαν ιεροεξεταστες θελετε να επιβαλετε και σε εμας τα ιδεολογηματα που σας εβαλαν στα κεφαλια. Χαλια τελειως εισαι, gtp εντρλωε

 • Ανώνυμος 49822

  12 Δεκ 2020

  @49819
  Όχι όταν πρόκειται για ζήτημα δημόσιας υγείας. Ως συνήθως επιλεκτικές, αποσπασματικές πληροφορίες. Προφανώς για αυτό οι φάπες πέφτουν βροχή.
  Μου θυμίζεις τον απατεωνάκο στο Contagion (2011).

 • Ανώνυμος 49819

  12 Δεκ 2020

  "Επέμβαση σε θέματα υγείας μπορεί να υπάρξει μόνον αφού το ενδιαφερόμενο πρόσωπο δώσει την ελεύθερη συναίνεσή του, κατόπιν προηγούμενης σχετικής ενημέρωσής του.
  Το πρόσωπο αυτό θα ενημερώνεται εκ των προτέρων καταλλήλως ως προς το σκοπό και τη φύση της επέμβασης, καθώς και ως προς τα επακόλουθα και κινδύνους που αυτή συνεπάγεται.
  Το ενδιαφερόμενο πρόσωπο μπορεί ελεύθερα και οποτεδήποτε να ανακαλέσει τη συναίνεσή του". (Κεφ. II, άρθ. 5).
  Νόμος 2619/1998 - ΦΕΚ 132/Α/19-6-1998
  Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του ατόμου σε σχέση με τις εφαρμογές της βιολογίας και της ιατρικής.

 • Ανώνυμος 49818

  12 Δεκ 2020

  Aμήν, τέκνον μου....

 • Ανώνυμος 49816

  12 Δεκ 2020

  https://www.athensvoice.gr/politics/691313_pos-tha-prostateytoyme-apo-toys-antiemvoliastes

  Και χιούμορ:
  https://www.athensvoice.gr/politics/690999_o-gianis-kai-i-tampela-toy

 • Ανώνυμος 49800

  11 Δεκ 2020

  "Ο Αμερικανός μεγιστάνας ο οποίος έπεσε μέσα σε όλες τις προβλέψεις του από την αρχή της πανδημίας (προέβλεψε εμβόλια και ομαλοποίηση της κατάστασης μέσα στο 2021 και οριστικό τέλος της το 2022) είναι ένας από εκείνους που προβλέπουν συνέχιση της τηλεργασίας και δουλειά γραφείου κυλιόμενα για τους εργαζόμενους, καθώς και περιορισμό των επαγγελματικών ταξιδιών κατά περίπου 50%. Η μεγάλη αλυσιδωτή επίπτωση που θα επιφέρει μια τέτοια εξέλιξη θα αφορά το real estate και την πλήρη αλλαγή των συσχετισμών στις τιμές των ενοικίων. Εταιρίες – κολοσσοί θα αποσυρθούν από μεγάλα κτίρια, δομές και γραφεία (νοικιάζοντας μικρότερα), οι τιμές των οποίων αναμένεται να πέσουν δραματικά. Επιπλέον εκτιμάται ότι το κέντρο θα γίνει λιγότερο προτιμητέο για ιδιώτες ενοικιαστές, όπου έως τώρα οι εργαζόμενοι – ακόμη και οι πιο καλοπληρωμένοι – ξοδεύουν τεράστια ποσά για ενοίκια."
  https://menshouse.gr/news/134845/i-megala-anatropi-sto-real-estate-o-koronoios-teleionei-ta-enoikia-fotia-sto-kentro

 • Ανώνυμος 49798

  11 Δεκ 2020

  «Τι δουλειά έχει η Λινού με ΜΚΟ; Τι δουλειά έχει ο Μαγιορκίνης σε εταιρία για AIDS να μιλάει για κορωνοϊό; Και ο Σύψας τα ίδια. Έχουν πάρει λεφτά από εταιρείες για έρευνα και προβάλλουν την τρομολαγνεία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βελόπουλος. Απαντώντας σε χαρακτηρισμούς περί «ψεκασμένων», ο Κυριάκος Βελόπουλος σχολίασε: «Προτιμώ να είμαι ψεκασμένος αλλά όχι μπολιασμένος με κάθε Χασάν.
  https://www.iefimerida.gr/politiki/ntelirio-belopoyloy-protimo-na-eimai-psekasmenos-para-emboliasmenos

  Μαζί σου δικέ μου..

 • Ανώνυμος 49794

  10 Δεκ 2020

  Αμην, παναγια σας...

 • Ανώνυμος 49793

  10 Δεκ 2020

  Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σας εξαιτίας της πανδημίας;

  «Αρδην. Το θέατρό μου είναι κλειστό. Ο εγκλεισμός είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Αντιθέτως, μου αρέσει να κινούμε, όχι μόνο να εργάζομαι, αλλά να ταξιδεύω. Επίσης, ανησυχώ για τη μητέρα μου. Ομως ούτε για μια στιγμή δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι υπάρχει μια διεθνής συνωμοσία η οποία δημιουργεί 300 τρισ. χρέος για να μας περάσει ο Bill Gates τσιπάκι. Καταλαβαίνω ότι κάθε 100 χρόνια τουλάχιστον μια πανδημία τσακίζει την ανθρωπότητα. Εχουμε όμως την ικανότητα να περιορίσουμε τον αριθμό των θυμάτων, αλλά πρέπει να γίνει συντεταγμένα. Αυτή τη στιγμή παλεύει όλη η ανθρωπότητα. Επιχειρήσεις έκλεισαν, εξαφανίστηκε από τον χάρτη η έννοια του πετρελαίου, το χρηματιστήριο. Δεν μπορεί να σκέφτεσαι ότι κάποιες φαρμακευτικές θέλουν να βγάλουν λεφτά από αυτό. Αλλά να σας πω κάτι; Η αμορφωσιά και η απαιδευσιά δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Πάντα υπήρχε στην ανθρωπότητα. Λογικά τώρα θα έπρεπε να είναι λιγότερη, αλλά σαν να οφείλει η ανθρωπότητα στον εαυτό της ένα μεγάλο επίπεδο του κόσμου να μπορεί να φλερτάρει πάρα πολύ με αυτό που λέμε “το μη καλλιεργημένο”, το αστοιχείωτο. Αλλιώς δεν μπορώ να το δικαιολογήσω».

  Σήμερα όμως η γνώση βρίσκεται παντού. Πώς είναι δυνατόν να αυξάνεται η αμορφωσιά;

  «Υπάρχει μια 30ετία παγκόσμιου λαϊκισμού, όπου χαϊδεύτηκαν αφτιά, στήθηκαν καριέρες και επιτυχίες ανθρώπων που βγάλανε εκατομμύρια στηριζόμενοι στην αμορφωσιά τους. Την απενοχοποίησαν. Παλιότερα ντρεπόσουν να εκφράσεις άποψη μην πεις βλακεία και γίνεις ρεζίλι. Τους ανθρώπους που δεν είχαμε το χάρισμα της γνώσης μάς βοήθησε να ψαχτούμε λίγο περισσότερο. Τώρα έχει απενοχοποιηθεί σε τέτοιον βαθμό που το να είσαι αστοιχείωτος, αν μη τι άλλο, είναι και λίγο στη μόδα. Οπως και το να αντιστέκεσαι και αυτό το πράγμα να σου δίνει μια ταυτότητα. Το έθεσε πάρα πολύ ωραία σε μια ανάρτησή του ο Μάνος Βουλαρίνος. Είπε: “όχι, καλέ μου. Δεν είναι Χούντα επειδή εσύ έχεις ανάγκη να νιώσεις αντιστασιακός”. Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα».

  https://www.tovima.gr/2020/12/09/culture/thodoris-atheridis-den-mporo-na-kano-ti-douleia-mou-eleythera-pia/

 • Ανώνυμος 49789

  8 Δεκ 2020

  Κάτι έγραφα στο 49770 για παχυσαρκία, διατροφή και άσκηση.

  "Ο διευθυντής της αιματολογικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Θεσσαλίας και καθηγητής αιματολογίας κ. Γιώργος Βασιλόπουλος φρόντισε να ρίξει λίγο περισσότερο φως, ξεκαθαρίζοντας (ή, μάλλον, επιβεβαιώνοντας) πως η παχυσαρκία είναι ο Νο 1 «ύπουλος» εχθρός του οργανισμού, καθώς αποτελεί αναντίρρητα ένα από τα πιο επικίνδυνα υποκείμενα νοσήματα. Ο διακεκριμένος καθηγητής παρέθεσε σαφή στοιχεία, λέγοντας πως το 80% των διασωληνωμένων στην περιοχή της Λάρισας είναι άτομα παχύσαρκα, τονίζοντας πως ο υψηλός (πέραν των ορίων) δείκτης σωματικής μάζας αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια που κάνει ο οργανισμός ν’ «απαλλαγεί» από τον κορωνοϊό."
  https://menshouse.gr/ellada/134721/o-pio-ypoylos-echthros-to-koino-stoicheio-poy-echei-to-80-ton-asthenon-covid-symfona-me-ton-kathigiti-vasilopoylo

  Ορίστε βρε!

 • Ανώνυμος 49788

  8 Δεκ 2020

  Βγαίνει σύντομα και το παγκόσμιο εμβόλιο κατά της… ανθρώπινης ανοησίας;
  Με το εμβόλιο για τον κοροναϊό έρχονται και οι ψεκασμένοι. Θα τους δούμε σε τηλεπαράθυρα, στο διαδίκτυο, μπορεί και σε πολιτικές συγκεντρώσεις. Εδώ η Ελλάδα άντεξε ολόκληρο Σώρα με τα τρισεκατομμύρια, στους καριερίστες με το φόβο των πολιτών θα κολλήσει;
  Τώρα που η συζήτηση για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού έχει ανάψει, ειδικά με την έγκριση που πήρε από τη Βρετανία και θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, βγήκαν στην επιφάνεια ξανά οι ψεκασμένοι. Όχι απαραίτητα αρνητές ή μέλη αντιεμβολιαστικού κινήματος. Αλλά άνθρωποι που αναμειγνύουν διάφορες θεωρίες, αμφιλεγόμενες έρευνες, δηλώσεις που διαστρεβλώνονται κατά το δοκούν, συνωμοσίες που τις βρίσκουμε συνήθως σε βιβλία του… Νταν Μπράουν και άλλων μυθοπλαστών. Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η Ελλάδα από αυτό το παιχνίδι. Αλλωστε, 4 στους 10 Ελληνες δηλώνουν ότι δεν θα το κάνουν το εμβόλιο αν έρθει στη χώρα μας. Είναι όλοι τους τρελοί; Είναι βλαμμένοι και ψεκασμένοι; Όχι φυσικά. Είναι πολλοί από εμάς, οι διπλανοί μας στο γραφείο ή στη γειτονιά. Είναι φυσιολογικοί άνθρωποι που εύλογα πρέπει να έχουν απορίες για ένα νέο φάρμακο.
  https://www.in.gr/2020/12/02/b-science/gnomes/vgainei-syntoma-kai-pagkosmio-emvolio-kata-tis-anthropinis-anoisias/

  Δώσε! Δώσε!

  Βρετανία : Σχεδιάζεται η δοκιμή ενός συνδυασμού εμβολίων διαφορετικών εταιρειών κατά του κοροναϊού
  Όσοι πάρουν μέρος στη νέα δοκιμή θα κάνουν μία δόση από το εμβόλιο Οξφόρδης/AstraZeneca και άλλη μία αργότερα από εκείνο των Pfizer/BioNTech ή της Moderna
  https://www.in.gr/2020/12/08/b-science/sars-cov2/vretania-sxediazetai-dokimi-enos-syndyasmou-emvolion-diaforetikon-etaireion-kata-tou-koronaiou/

  Βρε δώσε λέμε! Κοκτέιλ εμβολίων τώρα.

  Στο μεταξύ:
  "Την ιστορία της Εύας – «μια ανήσυχη φοιτήτρια του τμήματος πλατωνικής φυσικής του πανεπιστημίου των καθαρών επιστημών»- αφηγείται με τον δικό του συναρπαστικό τρόπο ο έμπειρος σε αυτά τα μονοπάτια της δημιουργικής μάθησης Στέφανος Τραχανάς, στο νέο του βιβλίο με τίτλο Το αμάρτημα της Εύας."
  https://www.in.gr/2020/12/04/life/culture-live/anisyxi-foititria-eya-kai-misofagomeno-milo-tis-epistimis/

  Ντάξει Τραχανάς είναι αυτός.

 • Ανώνυμος 49787

  8 Δεκ 2020

  "Μητσοτάκης: Ο Αη Βασίλης θα έχει μόνο εμβόλια στο σάκο του"
  https://www.iefimerida.gr/politiki/mitsotakis-ta-hristoygenna-maximoym-me-ennea-atoma-sto-spiti

 • Ανώνυμος 49785

  7 Δεκ 2020

  Κορωνοϊός: Ευρεσιτεχνία του ΑΠΘ -Ολοπρόσωπη μάσκα που αποστειρώνει και τον εκπνεόμενο αέρα
  https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-eyresitehnia-apth-oloprosopi-maska

  Αυτό θέλετε!

 • Ανώνυμος 49783

  6 Δεκ 2020

  Πάμε χριστιανικό hip hop:
  https://www.youtube.com/watch?v=iEEU_jVVgQg
  https://www.youtube.com/watch?v=LvgL0JnnW2Q
  Ελάτε τώρα, αφού σας αρέσει.

 • Ανώνυμος 49782

  6 Δεκ 2020

  Πάει τα 'παιξε.

 • Ανώνυμος 49781

  6 Δεκ 2020

  νοσοκομιάκια (εκκλησιούλες)

 • Ανώνυμος 49780

  6 Δεκ 2020

  Κρεμούλες!

 • Ανώνυμος 49779

  6 Δεκ 2020

  εμβολιάκια!

 • Ανώνυμος 49778

  6 Δεκ 2020

  Φαπούλες!

 • Ανώνυμος 49777

  6 Δεκ 2020

  Ναι γιατροποιμνιο, οτι πεις. Μας τα εχεις κανει τσαρουχια παντως με τις ιδεοληψιες σου. Δεν πας στο σαιτ του ιατρικου συλλογου, που ειναι μαζεμενοι ολοι οι ιερεις της θρησκειας σου, να τα λες αυτα να ξεκαβλωνεις, που μας πρηζεις. Ουστ γιατροπροβατο

 • Ανώνυμος 49776

  6 Δεκ 2020

  49775=Μπουρδολόγος, φαντασιομανής, αγωνιστής του γλυκού νερού.

 • Ανώνυμος 49775

  6 Δεκ 2020

  Με τα λινκ από τα χόαξες με αποστόμωσες, πιστέ μου, τι να σου πω....
  Πολύ ιατροθρησκότουβλος είσαι πιστέ μου.
  Δεν στρίβεις. Άντε άναψε καμιά λαμπάδα στον Άγιο Παντελεήμονα (το νοσοκομείο, όχι την εκκλησία, μην μπερδευτείς, αν και το ίδιο είναι).
  Ουστ

 • Ανώνυμος 49774

  6 Δεκ 2020

  @49772

  https://www.youtube.com/watch?v=xZbcwi7SfZE
  2:55: "The horrors of the pre-antibiotic era have been forgotten."

  Συμπέρασμα: ζεις σε παράλληλο σύμπαν, σε έναν εξιδανικευμένο, αγγελικό κόσμο, πάσχεις από ημιμάθεια.
  Κάνοντας αυθαίρετες αρχικές παραδοχές, καταλήγεις σε αυθαίρετα συμπεράσματα.

 • Ανώνυμος 49773

  6 Δεκ 2020

  "Μετά το τσάι ελιάς, τώρα οι Τούρκοι επιστήμονες δηλώνουν ότι ανακάλυψαν μία ουσία στο κατσικίσιο γάλα που είναι επίσης αποτελεσματική για την προστασία από τον κορονοϊό και προτείνουν μάλιστα την κατασκευή φαρμάκου. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό European Journal of Pharmacology και η καθηγήτρια φαρμακολογίας, Τουγμπά Ακμπάι, δηλώνει ότι στόχος της μετατροπής των βιοδραστικών πεπτιδίων σε φάρμακο είναι να αναχαιτίζει τον ιό πριν ασθενήσει κανείς. Τα τουρκικά μέσα σχολιάζουν περιχαρή ότι πρόκειται για μια εφεύρεση που θα «κόψει μαχαίρι» τον κορονοϊό."
  https://www.ethnos.gr/kosmos/135959_koronoios-katsikisio-gala-neo-toyrkiko-farmako-kata-toy-ioy

  Νάτα μας!

  @49772
  Αυτοφαντασιώνεσαι. Καλά ξεμπερδέματα.

  https://www.ellinikahoaxes.gr/2020/12/01/20-questions-covid19/
  https://www.ellinikahoaxes.gr/2020/12/02/moderna-soros-fauci-gates-epstein-combo-conspiracy/

 • Ανώνυμος 49772

  6 Δεκ 2020

  Έλεος τέκνον μου

 • Ανώνυμος 49770

  5 Δεκ 2020

  @Γιάννης

  Το αντιεμβολιαστικό κίνημα βασίζεται σε αρλούμπες, μια και όσο και να ψάξει κανείς, δεν θα βρει αποδείξεις ότι τα εμβόλια δεν λειτουργούν. Μιλάμε για μια σημαντική κατάκτηση της ιατρικής ανεξαρτήτως των όποιων αρνητικών. Από τη στιγμή που έχουμε γίνει 7,5 δις και ζούμε ο ένας πάνω στον άλλον, θα τα υποστούμε μαζί με τα φάρμακα και τις καραντίνες. Τεχνολογική ανάπτυξη δεν θέλατε; Δεν ζούμε στο 500 π.Χ. των 100 εκατομμυρίων παγκοσμίως. Το 7% των Homo sapiens που έχουν γεννηθεί από απαρχής του είδους (πριν περίπου 300.000 έτη) βρίσκονται εν ζωή!
  Νέες καταστάσεις που δεν έχουν λάβει χώρα ποτέ στο παρελθόν, τί δεν καταλαβαίνετε βρε μπετόβλακες.

  Το πρόβλημα με τους αντιεμβολιαστές και γενικά τους συνωμοσιολόγους είναι ότι σπαταλούν την ενέργεια και τον χρόνο μας και ταυτόχρονα αποσύρουν την προσοχή μας στις παραμέτρους που πραγματικά έχουν σημασία: τον έλεγχο των εργαστηρικών μελετών, τις cost-effective αναλύσεις, το οικονομικό κομμάτι κ.ά. (δηλαδή οι συνωμοσιολόγοι παίζουν το παιχνίδι του συστήματος). Ασχολούμαστε με τρίχες, αντί να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε την πολυπλοκότητα της σύγχρονης κοινωνίας.

  Μην σε παραξενεύον καθόλου οι νέες τεχνολογίες στα εμβόλια. Αυτά που έρχονται είναι πολύ πιο προχωρημένα για τα δεδομένα μας, εφόσον βέβαια η ανθρωπότητα επιβιώσει στο μέλλον. Για παράδειγμα πάρε τους βακτηριοφάγους (ιοί που προσβάλλουν βακτήρια) και το σύστημα CRISPR που μπορεί να κόβει και να ράβει το DNA με ανεπανάληπτη ακρίβεια και προέρχεται από ένα μηχανισμό που διαθέτουν τα βακτήρια για να ανθίστανται στους βακτηριοφάγους. Εξυπακούεται ότι στο μέλλον θα έχουμε ανθρώπους κατά παραγγελία και προφανώς αυτοί που θα αποικίσουν ξένα ουράνια σώματα θα είναι γενετικά τροποποιημένοι.

  Αυτό που λες ότι δεν εμπιστεύεται το σώμα δεν μου φαίνεται ορθό. Οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων έχουν τόσες φορές επαναλάβει τη σημασία της διατροφής, της άσκησης και του σωματικού βάρους, που πλέον έχουν γίνει γραφικοί και βαρετοί. "Το πολύ το κυρ ελέησον το βαριέται και ο θεός". Βλέπουμε ότι και με τον κορωνοιό ο σημαντικότερος επιβαρυντικός παράγοντας μετά την ηλικία είναι η παχυσαρκία. (Αν η υπερβολική κατανάλωση τροφής οδηγεί στην παχυσαρκία, πού οδηγεί η υπερβολική κατανάλωση πληροφορίας;).

  Ζούμε στη εποχή των υπηρεσιών. Ενώ παλιά οι περισσότεροι ήταν γεωργοί και κτηνοτρόφοι, σήμερα είναι υπάλληλοι γραφείου (μαθηματικοί, φυσικοί, δικηγόροι, αστρονόμοι, χημικοί, προσωπάρχες, διευθυντές, προγραμματιστές κ.λπ.). Εξυπακούεται ότι αν δεν παινέψουν το σπίτι τους θα πέσει να τους πλακώσει! Αυτό ακριβώς κάνουν όλοι αυτοί οι φανφαρόνοι της επιστήμης και τίποτε περισσότερο, δεν πρέπει να σε παραξενεύει αυτό, μάλιστα όσα περισσότερα ξέρεις, τόσο περισσότερη βαθιά κριτική μπορείς να ασκήσεις.

  Πληροφοριακά ο τύπος που μιλάει με θέρμη για την αιώνια επιστροφή του Νίτσε είναι ο Νανόπουλος. Πρόκειται φυσικά για αμπελοφιλοσοφίες και αυτό δεν αλλάζει ακόμα και αν τις υποστηρίζει ένας παγκοσμίως γνωστός θεωρητικός φυσικός όπως ο Νανόπουλος. 'Εχει κάνει καριέρα πάνω στη θεωρία υπερχορδών και την υπερσυμμετρία και υποστηρίζει ότι η θεωρία υπερχορδών επιβεβαιώνει την αιώνια επιστροφή. Τρίχες κατσαρές και όχι μόνο αυτό, ούτε για τη θεωρία υπερχορδών, ούτε για την υπερσυμμετρία έχουν βρεθεί πειραματικές αποδείξεις, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

  Περί βακτηριοφάγων και CRISPR:
  https://www.youtube.com/watch?v=YI3tsmFsrOg
  https://www.youtube.com/watch?v=jAhjPd4uNFY

  Περί Νανόπουλου και υπερχορδές από το 21:25 και μετά:
  https://www.youtube.com/watch?v=EUlDny-BT1A

  Superstring theory is based on supersymmetry. No supersymmetric particles have been discovered and recent research at LHC and Tevatron has excluded some of the ranges. For instance, the mass constraint of the Minimal Supersymmetric Standard Model squarks has been up to 1.1 TeV, and gluinos up to 500 GeV. No report on suggesting large extra dimensions has been delivered from LHC. There have been no principles so far to limit the number of vacua in the concept of a landscape of vacua.
  Some particle physicists became disappointed by the lack of experimental verification of supersymmetry, and some have already discarded it; Jon Butterworth at University College London said that we had no sign of supersymmetry, even in higher energy region, excluding the superpartners of the top quark up to a few TeV. Ben Allanach at the University of Cambridge states that if we do not discover any new particles in the next trial at the LHC, then we can say it is unlikely to discover supersymmetry at CERN in the foreseeable future.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Superstring_theory#Lack_of_experimental_evidence

  To date, no evidence for supersymmetry has been found, and experiments at the Large Hadron Collider have ruled out the simplest supersymmetric models. While it's not quite the last nail in the coffin, theorists are scratching their heads, wondering if supersymmetry isn't really found in nature, and what we should think of next if we can't find anything.
  https://www.space.com/supersymmetry-particle-physics-string-theory.html

  Ten years in, the Large Hadron Collider has failed to deliver the exciting discoveries that scientists promised.
  The Large Hadron Collider is the world’s largest particle accelerator. It’s a 16-mile-long underground ring, located at CERN in Geneva, in which protons collide at almost the speed of light. With a $5 billion price tag and a $1 billion annual operation cost, the L.H.C. is the most expensive instrument ever built — and that’s even though it reuses the tunnel of an earlier collider.
  Last week, CERN unveiled plans to build an accelerator that is larger and far more powerful than the L.H.C. — and would cost over $10 billion.
  https://www.nytimes.com/2019/01/23/opinion/particle-physics-large-hadron-collider.html

  Στο μεταξύ:
  Στην Σύρο πίνουν ούζο εξ' αποστάσεως - Η ιδέα που «γεννήθηκε» εν μέσω πανδημίας
  Η πανδημία όμως του κορωνοϊού, τα μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και τα κλειστά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ολόκληρη τη χώρα απαγορεύουν αυτό το διάστημα τέτοιου είδους συναθροίσεις. Έτσι «γεννήθηκε» η ιδέα από τον Χάρη Βεκρή, συλλέκτη ούζου στη Σύρο, να προχωρήσει στο «στήσιμο» ενός διαδικτυακού τραπεζιού, μέσω της πλατφόρμας webex, στο οποίο θα έχουν τη δυνατότητα οι λάτρεις του παραδοσιακού ελληνικού ποτού να τα …πίνουν εξ αποστάσεως.
  https://www.iefimerida.gr/ellada/pos-pinoyn-oyza-sti-syro-me-koronoio-diadiktyo

  Τί Βεκρής τί μπεκρής..

  Πάρτε μουσικό διάλειμμα βρε ρωμιοί τω πνεύματι!
  https://www.youtube.com/watch?v=zdNAI-FpxWo
  https://www.youtube.com/watch?v=TIUwLfpufs0

 • Ανώνυμος 49769

  5 Δεκ 2020

  1 Για την Dr. Lissa Rankin άκουσα για πρώτη φορά σ' αυτό το άρθρο. Από περιέργεια έψαξα στη google για περισσότερες πληροφορίες και έφθασα σε κάποια video με ομιλίες της. Μού έκαναν μεγάλη εντύπωση οι αρλούμπες της. Καταιγιστικές. Μάλιστα, στο τέλος μιας ομιλίας της, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να σηκωθούν όρθιοι, να πιαστούνε χέρι χέρι και να δηλώσουν ότι από εκείνη την στιγμή θα κάνουν μια νέα.. αρχή! Μια εικόνα που παραπέμπει ευθέως, σε ανάλογες συμπεριφορές σε εκκλησίες στις ΗΠΑ.

  2 Η ιατρική επιστήμη είναι μέρος του πολιτισμού μας (του όποιου πολιτισμού μας, τέλος πάντων). Έχει προσφέρει, χωρίς αμφιβολία, στην ανθρώπινη υγεία και ποιότητα της ζωής μας.
  Δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε αυτό. Είναι κάτι χειροπιαστό. Η ιατρική επιστήμη με το οπλοστάσιο της έχει σώσει αναρίθμητες ζωές, έχει παραταθεί ο μέσος όρος ζωής κ.λ.π.
  Η επιστήμη είναι μια σαφέστατη απόδειξη της ανθρώπινης ευφυίας. Ένα εργαλείο της ανθρωπότητας, που αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να δίνει λύσεις σε πολλά προβλήματα που την ταλανίζουν και θα την ταλανίζουν.
  Ασφαλώς, τα φάρμακα, τα εμβόλια και γενικά οι θεραπευτικές μέθοδες της έχουν συχνά παρενέργειες, με ορισμένες, πολύ ισχυρές. Αλλά δεν γίνεται αλλιώς, κάθε θετική δράση προκαλεί και αρνητική δράση και οι "ιδανικές" και "αναίμακτες" θεραπείες, έχουν και αυτές μια θρησκευτική αντίληψη. Αυτή που λέει πως αν κάνεις ότι λέει ο θεός (φύση), όλα θα πάνε καλά και η θεραπεία θα είναι μια υπόθεση μακαριότητας.
  Τα ίδια πιστεύω και για τα εμβόλια. Δεν μπορούν να λύσουν κατ' απόλυτο τρόπο τις συνέπειες μιας πανδημίας, αλλά μπορούν να συνδράμουν ώστε γίνει συντομότερος ο χρόνος του κύκλου μιας πανδημίας.

  3 Τι δεν κάνει η ιατρική; Δεν εμπιστεύεται την φύση και στο ανθρώπινο σώμα. Επειδή, μάλλον, έχει λίγη εμπιστοσύνη στον εαυτό της, προσπαθεί να αποδείξει την ανωτερότητα της απέναντι στην φύση. Ελάχιστη προσοχή δίνει στην μεγάλη αξία που έχει ο υγιής τρόπος ζωής και στα εντυπωσιακά οφέλη που θα προκύψουν για την πρόληψη των ασθενειών (βέβαια, αυτό δεν είναι μόνο ευθύνη της ιατρικής, αλλά συνολικά όλης της κοινωνίας). Προσπαθώντας, μέσα στον ενθουσιασμό της, να αποδείξει τις απεριόριστες δυνάμεις της, έχω την εντύπωση πως απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την φύση, από το φυσικό σώμα, το "εδώ", τον κόσμο μας και ολοένα και υποτιμά αυτά που προανέφερα.
  Δείτε την ιστορία των εμβολίων. Ξεκίνησε από την τοποθέτηση εξασθενημένων ιών στο σώμα για την δημιουργία αντισωμάτων, πρόσφατα προχώρησε στη τοποθέτηση rna του conid19 στο κύτταρο που ανθρώπου που αλληλοεπιδρά με το κυτταρόπλασμα (ειρήσθω εν παρόδω, αυτά τα εμβόλια από όσο μπορώ να ξέρω είναι αβλαβή και βρίσκω την υστερία φόβου που επικρατεί απέναντι σ' αυτά ανόητη). Στο μέλλον, τι; Φοβάμαι ότι η ιατρική μπορεί να εξελιχθεί από ένα υπερασπιστή της ζωής, σε ένα συκοφάντη της. Γιατί όσο θα υιοθετεί όλο και περισσότερο την αρχή " θεραπεία και παράταση της ζωής με οποιοδήποτε μέσο και τίμημα", τόσο θα απομακρύνεται από την φύση, από την ζωή, από τον φυσικό άνθρωπο. Και όλο και θα έχει ανάγκη από οικονομικούς κολοσσούς, χωρίς τους οποίους μοιάζει να αισθάνεται πως δεν θα πραγματοποιήσει τα όνειρα της.
  Θέλω να κάνω κάτι σαφές: δεν είμαι κατά της λεγόμενης κλασικής ιατρικής. Άξια και πανάξια. Δεν μπορώ να διανοηθώ μια ανθρώπινη κοινωνία με την ιατρική υποβαθμισμένη και περιφρονημένη. Εκείνο που θέλω να πω, είναι πως η ιατρική επιστήμη χρειάζεται έναν "καθοδηγητή". Κάτι που να τις δίνει μια κατεύθυνση, ένα "όχι πέρα από εκεί". Η σύνεση μας επιβάλει όρια και στη γνώση. Όσο βαθύτερα εισδύουμε στα μυστικά και στις αλήθειες της φύσης, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι παρενέργειες που θα προκύψουν. Κάποιοι "λόγοι" θα υπάρχουν που βρίσκονται βαθιά θαμμένα.
  Νομίζω πως μπορούμε να μαντέψουμε ποια θα είναι η κυριότερη παρενέργεια: όσο βαθύτερα πηγαίνεις σε έναν "άλλο" κόσμο, τόσο απομακρύνεσαι από αυτόν των αισθήσεων και της φαινομενικότητας, από τον δικό "μας" κόσμο μας. Και αυτό εντέλει, είναι παρακμή, είναι μεταφυσική.
  Αλλά το ίδιο δεν κάνει και η υπόλοιπη επιστήμη;
  Μπορεί όποιος θέλει να παρακολουθήσει διάφορες ομιλίες - που συχνά είναι σχεδόν ατέρμονες - από επιφανείς φυσικούς επιστήμονες. Παραδείγματα:τους ακούς έκπληκτος, να αναλύουν με τις ώρες τι πρέπει να γίνει στην περίπτωση που η γη θα είναι ακατάλληλη για κατοίκηση και να αναμασούν τις ίδιες προτάσεις, για το πώς η ανθρωπότητα θα δραπετεύσει σε άλλους πλανήτες.
  Να θριαμβολογούν για την ανακάλυψη ενός νέου γαλαξία, κάποιες δεκάδες εκατομμύρια έτη φωτός μακρυά μας. Να αναλύουν με ύφος που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το πόσο σπουδαίο είναι να μιλάς για τον "χρόνο" του ηλεκτρονίου και πώς αυτό τον "αντιλαμβάνεται".
  Κάποτε άκουσα κάποιον γνωστό φυσικό - νομίζω πως προτάθηκε για νόμπελ - να λέει το.. παρηγορητικό πως εφόσον ο κόσμος είναι αιώνιος, άρα θα επαναλαμβάνεται αέναα, κάποτε στο μέλλον θα έρθει ο χρόνος, που θα υπάρξει ξανά αυτό το δικό μας σύμπαν και μαζί του και εμείς! Τι μας θυμίζει;.. Μάλιστα, για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του, επικάλεστηκε την αιώνια επιστροφή του Νίτσε. Μετάτρεψε μια ποιητική σύλληψη σε επιστημονική. Δηλαδή, τα δύο αντίθετα άκρα..

  Το ίδιο δεν κάνουν και οι περισσότεροι άνθρωποι καθώς έχουν εξαπολύσει ένα κυνηγητό του χρήματος; Κάτι δηλαδή, που δεν έχει αρχή ούτε τέλος, που δεν μπορεί να γίνει χειροπιαστό. Συνεπώς, κάτι μεταφυσικό. Ποιό είναι το όριο στη συγκέντρωση οικονομικής ισχύος;

  Το ίδιο δεν κάνουν όλες οι εξουσίες; Δεν κυνηγούν κάτι άπιαστο, και συνεπώς μεταφυσικό;

  Αυτό δεν κάνουν οι κάθε είδους ηθικολόγοι, που καταπιάνονται συνεχώς και αδιαλείπτως με το πόσο κακός είναι ο κόσμος μας, πόσο άδικος και ψευδής και πόσο αναγκαίο είναι να διορθωθεί μέσω της ηθικής και του θριάμβου του καλού και της αιώνιας δικαιοσύνης ( κάτι που ξεκίνησε (φιλοσοφικά) από τον Πλάτωνα και τον Σωκράτη, για να γίνει μεγαλοφυής τεχνική στον Χριστιανισμό. Επίσης, αυτή η σύγκρουση καλού και κακού γέννησε τον μαρξισμό);

  Όλοι οι παραπάνω μοιράζονται την ιδια επιθυμία, τον ίδιο σκοπό με τον Χριστιανισμό: την υποτίμηση του πραγματικού κόσμου μας και την επιθυμία για ένα άλλο, έναν υποσχόμενο καλλίτερο κόσμο. Ε αυτό δεν είναι παρακμή, αδιέξοδα, ματαιότητα, συκοφαντία της ζωής;

  Και εφόσον ανέφερα τον Νίτσε, αυτόν τον φιλόσοφο(;) που δεν δίστασε να κάνει μια ισχυρή κριτική στην επιστήμη, λέω να σάς γράψω ένα μικρό απόσπασμα από το έργο του "Γενεαλογία της
  ηθικής
  "
  "Όχι! Ας μη μου αντιπροτείνει κανείς την επιστήμη όταν εγώ ζητώ τον φυσικό ανταγωνιστεί του ασκητικού ιδανικού (εννοεί το χριστιανικό ιδανικό που αποσύρεται απο τον κόσμο χάριν ενός άλλου ανώτερου κόσμου, αυτόν του επέκεινα), όταν εγώ ρωτώ: "πού είναι η αντίπαλη θέληση που εκφράζει το αντίπαλο ιδανικό;". Η επιστήμη είναι ελάχιστα αυτόνομη για να αναλάβει ένα τέτοιο ρόλο. Πρώτα χρειάζεται από κάθε άποψη, ένα ιδανικό, μια δύναμη που να δημιουργεί αξίες. Η σχέση της με το ασκητικό ιδανικό δεν είναι καθόλου ανταγωνιστική. Θα μπορούσε μάλιστα να ειπωθεί ότι αντιπροσωπεύει την κινητήρια δύναμη στην εσωτερική ανάπτυξη του ασκητικού ιδανικού. Αν το εξετάσουμε καλύτερα, αυτό στο οποίο αντιτίθεται κι αυτό το οποίο πολεμά δεν είναι το ίδιο το ασκητικό ιδανικό, αλλά οι εξωτερικές του όψεις, οι μεταμφιέσεις του και το μασκάρεμα του, η προσωρινή του δογματική σκλήρυνση και ακαμψία. Αρνούμενο τις εξωτερικές όψεις του ελευθερώνει την ζωή μέσα του.
  Η επιστήμη και το ασκητικό ιδανικό, και τα δύο τους στηρίζονται στην ίδια βάση - ήδη σας το έχω πει: στην υπερεκτίμηση της αλήθειας (καλύτερα: στην ίδια πίστη ότι η αλήθεια είναι ανεκτίμητη και δεν μπορεί να υποβληθεί σε κριτική). Επομένως είναι αναγκαστικά σύμμαχοι μεταξύ τους έτσι ώστε αν θέλει κανείς να τα πολεμήσει, πρέπει να τα πολεμήσει και να τα αμφισβητήσει και τα δύο μαζί.
  Μία υποτίμηση του ασκητικού ιδανικού συνεπάγεται αναπόφευκτα και μια υποτίμηση της επιστήμης: δεν έχετε παρά να ανοίξετε τα μάτια σας και να τεντώσετε τα αυτιά σας, για να το αντιληφθείτε!"

  Γιάννης


 • Ανώνυμος 49768

  5 Δεκ 2020

  σένα

 • Ανώνυμος 49767

  5 Δεκ 2020

  για σέν λέει το άρθρο, μπεεεεεε

 • Ανώνυμος 49766

  5 Δεκ 2020

  @49764
  Με φλόμωσες πάλι στα επιχειρήματα. Πολλά λες γίδι, κατά φαντασία επαναστάτη.

  Στο μεταξύ:
  "Ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά απαντά στους επικριτές του γιου του για τα Harrods: «Πρέπει οι Eλληνες να επιδιώκουν την ποιότητα στη ζωή τους»"
  https://www.iefimerida.gr/zoi/pateras-stefanoy-tsitsipa-gia-ta-harrods

  https://i.postimg.cc/gkFPxsc9/Harrods.jpg

  Να τους κάνουν την Ερμού παλατάκι για να έχουν να ακουμπάνε κάπου τα εκατομμύριά τους που δεν ξέρουν πώς να τα ξοδέψουν.
  Μια και μιλάμε για το πολύ χρήμα ιδού οι 5 τρόποι κατανάλωσής του:
  - αγορές, shopping therapy
  - ταξίδια
  - σπουδές
  - επενδύσεις
  - φιλανθρωπία
  Ξεκάθαρα πράγματα.

 • Ανώνυμος 49764

  5 Δεκ 2020

  Αντε ρε προβατο, ξυπνα, κανεις και τον ξυπνιο και τον ψαγμενο και κοιμασαι ορθιος. Ποιμνιο....

 • Ανώνυμος 49763

  5 Δεκ 2020

  @49762
  Αυτοπαραμυθιάζεσαι.

 • Ανώνυμος 49762

  5 Δεκ 2020

  Αμήν, Παναγία σου......

 • Ανώνυμος 49761

  4 Δεκ 2020

  Tελικά πώς θα τη γλυτώσει η ανθρωπότητα από τους αντιεμβολιαστές;
  Το 1996 στη Μεγάλη Βρετανία το 92% έκανε το εμβόλιο MMR, για να φτάσει στο 84% το 2002 και το 2003 να πέσει κάτω από 60% σε κάποιες περιοχές της Αγγλίας. Άμεσο αποτέλεσμα ήταν η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς από μόλις 56 το 1998 σε 449 το 2006. Παρόμοια αύξηση των περιστατικών ιλαράς και άλλων παρόμοιων ασθενειών εμφανίζεται σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
  Το αντιεμβολιαστικό κίνημα στήνει όλη τη ρητορική του πάνω σε συνομωσιολογίες: Οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, μας λένε, σε συνεργασία με το ξεπουλημένο ιατρικό κατεστημένο τονίζουν τα καλά του εμβολιασμού κρύβοντας ταυτόχρονα τις πραγματικές παρενέργειές του. Οι θεωρίες αυτές επεκτείνονται συχνά σε ένα ράλι για το ποιος συνομωσιολόγος θα πει τη μεγαλύτερη χοντράδα. Για παράδειγμα, τελευταία, ο εμβολιασμός θεωρείται το κύριο όχημα των παγκοσμιοποιητών/των μασόνων/των ιλουμινάτι, προκειμένου να επιτύχουν τον απώτερο σκοπό τους που είναι η μείωση του παγκόσμιου ανθρώπινου πληθυσμού. Δεν είναι τυχαίο ότι πολύ συχνά τα fake news και η προπαγάνδα των αντιεμβολιαστών έχουν κοινή πηγή σε ακροδεξιά sites και blogs και σε διάφορους συνομωσιολογικούς, θρησκευτικούς και παραθρησκευτικούς διαδικτυακούς τόπους.
  Συνηθίζουμε να επαναλαμβάνουμε ότι ο κόσμος πια είναι χαώδης, ένα πολυδαίδαλο πλέγμα με άπειρες απολήξεις, χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς καμία βεβαιότητα. Αυτή ακριβώς η πολυπλοκότητά του δίνει τροφή, γεννά θεωρίες θελκτικές ακριβώς λόγω της απλοϊκότητάς τους. Τι φταίει που καλπάζει ο αυτισμός και οι μαθησιακές διαταραχές; Τα εμβόλια. Τι φταίει για τη διαρκή οικονομική κρίση; Οι μασόνοι. Απλές, καθολικές απαντήσεις στη βάση της πρώτης και βασικής διάκρισης: οι καλοί και οι κακοί. Ταυτόχρονα, η κατασκευή στο φαντασιακό ενός θολού πλέγματος εξουσίας που δεν έχει κανέναν άλλο σκοπό πέρα από το να βλάψει τους καλούς.
  Το αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι πολύ περισσότερο επικίνδυνο από άλλες παρεμφερείς συνομωσιολογίες (για παράδειγμα τις θεωρίες περί ‘επίπεδης γης’) και γι’αυτό δεν αρκεί να καθόμαστε να το κοιτάμε ελιτίστικα σαν μια γραφικότητα αμόρφωτων ανθρώπων. Οι μέχρι τώρα πρακτικές καταπολέμησης του ζητήματος μοιάζουν αναποτελεσματικές, ακριβώς επειδή αντιμετωπίζουν το ζήτημα αποκλειστικά ως μια σύγκρουση της επιστημονικής αλήθειας με τον ανορθολογισμό. Αυτό όμως είναι μόνο ένα κομμάτι τους. Γιατί, ναι, είναι ηλίθιοι εκείνοι που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών (όχι μόνο των δικών τους) αρνούμενοι τον εμβολιασμό. Ωστόσο, δυστυχώς, δεν αρκεί καθόλου απλά να τους αποδεικνύεις την ηλιθιότητά τους.
  https://www.oneman.gr/opinions/telika-pws-tha-th-glytwsei-h-anthrwpothta-apo-toys-antiemvoliastes/

  Τα εμβόλια των Pfizer / BioNTech παρασκευάζονται στη μονάδα παραγωγής στην πόλη Puurs του Βελγίου και έφθασαν στη Βρετανία μέσω του ευρωτούνελ. Η Ιντερπόλ έχει προειδοποιήσει για τον κίνδυνο εγκληματικές συμμορίες να προσπαθήσουν να διεισδύσουν και να διαταράξουν τις αλυσίδες τροφοδοσίας, ή να ρίξουν πλαστά εμβόλια στη μαύρη αγορά, ενώ υπουργοί της κυβέρνησης Τζόνσον κάλεσαν το Facebook και το Instagram να βάλουν φρένο στις θεωρίες συνωμοσίας που διασπείρουν αντιεμβολιαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/bretania-efthase-fortio-embolion-pfizer-koronoio-mystika

  Οι μυστικές υπηρεσίες θα παρακολουθούν τους «αντιεμβολιαστές» στη Γερμανία
  https://hellasjournal.com/2020/11/i-mistikes-ipiresies-tha-parakolouthoun-tous-antiemvoliastes-sti-germania/

  Για ποιους χτυπά η καμπάνα;

 • Ανώνυμος 49760

  3 Δεκ 2020

  https://quantumuniversity.com/faculty/dr-lissa-rankin/

  Μάλιστα, Dr. Lissa Rankin και Quantum University. Ας δούμε τί περιλαμβάνει σε επίπεδο bachelor προσφέρει το εν λόγω πανεπιστήμιο: κβαντικός θεραπευτής, κβαντική βιολογία, βιολογία της πίστης, βελονισμός, υπνοθεραπεία, αρωματοθεραπεία. Παρόμοια είναι και στα master, PhD. Εκεί είναι που κάνει το διδακτορικό του ο Μ. Δημόπουλος, γνωστό αστέρι των εναλλακτικών θεραπειών, κρεατολάγνος και οπαδός των μεγαδόσεων συμπληρωμάτων. Τα δύο τελευταία ασύμβατα με τις ψευδοεπιστήμες που πρεσβεύει, αλλά δεν βαριέστε..

  https://quantumuniversity.com/wp-content/uploads/2017/04/BHS-Program.pdf
  https://www.ellinikahoaxes.gr/2017/11/10/marios-dimopoulos/

 • Ανώνυμος 49759

  3 Δεκ 2020

  Αμην τεκνον μου

 • Ανώνυμος 49757

  3 Δεκ 2020

  49756=φρουρός βλακείας.
  XD

  Μετά τους φασίστες και τους κομμουνιστές μας προέκυψαν και οι συνωμοσιολόγοι που καταπίνουν αμάσητα ένα σωρό συνθήματα-μπούρδες:
  δεν υπάρχει ιός, τα εμβόλια έχουν υδράργυρο ή προκαλούν αυτισμό, τα μαντζούνια και τα χάπια με ζάχαρη θεραπέυουν πάσα νόσο κ.λπ.
  Ψάξε πρώτα, θέλει διάβασμα, μην καταπίνετε κάθε σύνθημα που πετάει ο κάθε μπουρδολόγος.
  Fake news, παραπληροφόρηση, συνωμοσιολογία σιγά-σιγά θα αρχίσουν να ποινικοποιούνται.
  Δεν πάει άλλο με τη συσσωρευμένη μπούρδα.

  "Εν μέσω της καταιγίδας παραπληροφόρησης που συνοδεύει την πανδημία κοροναϊού, αλλά και την πολιτική συζήτηση για τη χειραγώγηση ψηφοφόρων μέσω των κοινωνικών δικτύων, ο τέως γενικός σύμβουλος της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) προειδοποιεί ότι τα fake news και οι χάκερ εγείρουν πλέον θέμα εθνικής ασφάλειας."
  https://www.in.gr/2020/11/14/b-science/technology/parapliroforisi-sta-koinonika-diktya-thema-ethnikis-asfaleias/

  "Ειδήσεις με αποσπασματικές πληροφορίες, πόσο μάλλον για θέματα υγείας, όπως αυτές του παραπάνω συγκριτικού πίνακα, δεν είναι αθώες. Αφενός, έχουν επιπτώσεις στη δημόσια υγεία: όσοι υιοθετούν το συμπέρασμα ότι ο κορωνοϊός είναι λιγότερο θανατηφόρος ή λιγότερο μεταδοτικός από τη γρίπη, είναι πιθανότερο να χαλαρώσουν τα μέτρα ατομικής προστασίας τους. Αφετέρου, διαβρώνουν τις βάσεις του δημοσίου διαλόγου και διευρύνουν τη δυσπιστία των πολιτών απέναντι στους θεσμούς, καθώς θέτουν σε αμφισβήτηση τα κριτήρια ή τα κίνητρα με τα οποία λαμβάνουν τις αποφάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας. Εστιάζοντας μόνο στα «παραδοσιακά» fake news, ίσως χάνουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα πραγματικό άλμα στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης."
  https://www.athensvoice.gr/politics/636048_mises-alitheies-oloklira-psemata

 • Ανώνυμος 49756

  3 Δεκ 2020

  @ 49753,4
  Aλληλούια, ιατροπρόβατά μου.....

 • Ανώνυμος 49754

  3 Δεκ 2020

  Το αλλόκοτο σύμπαν των αντιεμβολιαστών στη Γαλλία: Kαθηγητές, πρώην φαρμακοποιοί, παίκτες τηλεριάλιτι, γκουρού της εναλλακτικής ιατρικής
  Στο αλλόκοτο αυτό σύμπαν των αντιεμβολιαστών πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι δεν συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια υγεία ο κορωνοϊός κι ότι δεν χρειάζεται εμβόλιο για την αναχαίτισή του, ενώ οι πιο ακραίοι προωθούν τις πιο παράλογες θεωρίες συνωμοσίας, όπως ότι ο SARS-CoV-2 δημιουργήθηκε σε εργαστήρια για να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθυσμός της Γης μέσω εμβολίων στο πλαίσιο μιας νέας παγκόσμιας τάξης.
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/antiemboliastes-gallia-igetes-kinimatos-apeili-dimosia-ygeia

  Απλά κάποια πράγματα δεν ισχύουν.
  Στην πραγματικότητα υπάρχει αυτό που ισχύει και αυτό που δεν ισχύει, που σημαίνει ότι κάποιες απόψεις είναι ορθές και κάποιες για τα μπάζα.

 • Ανώνυμος 49753

  3 Δεκ 2020

  Ο χριστιανισμός έχει εισχωρήσει σε όλες τις επιστήμες, όχι μόνο στην ιατρική. Μόνο αν κάποιος είναι κολλημένος, νομίζει ότι μόνο στην ιατρική συμβαίνει αυτό. Ζούμε σε μεταχριστιανική εποχή. Οι θρησκείες αποτελούν ένα μόνο κομμάτι αυτού που λέμε κουλτούρα. Η κουλτούρα είναι κάτι που υπάρχει και διαχέεται συνεχώς στην ιδεόσφαιρα της κοινωνίας και προσφάτως της παγκοσμιοποιημένης ανθρωπότητας. Έτσι η θρησκεία σίγουρα επηρεάζει τους ανθρώπους και φυσικά και τους επαγγελματίες όλων των κλάδων, άρα και τους γιατρούς, άλλους περισσότερο, άλλους λιγότερο. Επίσης είναι γεγονός ότι διάφοροι ειδήμονες και εξπέρ έχουν καταλήξει μαιντανοί στην τηλεόραση ή στο ίδιο επίπεδο με τους θεολόγους και τους φιλόσοφους. "Οι θρησκείες και οι φιλοσοφίες, ως ανθρώπινα δημιουργήματα, είναι βαθειά ναρκισσιστικές. Ουσιαστικά είναι καθρέφτες που αντανακλάται ο δικός μας τελειοποιημένος εαυτός." Εδώ είναι καιρός να προσθέσουμε και τους επιστήμονες στη σημερινή τεχνολογική κοινωνία μας (αναφέρομαι σε συγκεκριμένους επιστήμονες κυρίως, που έρχονται εκ των υστέρων και παριστάνουν τους προφήτες και τους σωτήρες από τον καναπέ του σπιτιού τους, π.χ. βλέπε Τζον Ιωαννίδης).

  Δεύτερον, εξυπακούεται ότι εμβόλια και αντιβιοτικά έχουν περιορισμούς. Μόνο οι άσχετοι με τις επιστήμες ημιμαθείς συνωμοσιολόγοι νομίζουν το αντίθετο. Κάνοντας αυθαίρετες αρχικές παραδοχές, καταλήγουν σε αυθαίρετα συμπεράσματα, ξιφουλκώντας με ανεμόμυλους. Πρέπει κάποιος να έχει βασικές γνώσεις φυσιολογίας, ανατομίας, βιοχημείας και επιδημιολογίας για να μπορεί να εκφέρει αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη ιατρική άποψη. Δηλαδή πώς κάποιος να έχει άποψη για ένα πυρηνικό ατύχημα για παράδειγμα, αν δεν έχει κάποιες βασικές γνώσεις περί ραδιενέργειας, φυσιολογίας ανθρώπου και επιδημιολογίας. Βεβαίως αν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα εμβόλια ή τα αντιβιοτικά δεν λειτουργούν, τότε θα πρέπει να μας τις παραθέσει. Και βεβαίως το ίδιο ισχύει για τους ισχυρισμούς των εναλλακτικών θεραπευτών για μαντζούνια που θεραπεύουν ή προλαμβάνουν πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν.

  Το κείμενο και η "επιχειρηματολογία" του είναι του κλασσικού πλέον στυλ: τί θέλω να αποδείξω, αυτό και αυτό, αφαιρώ ό,τι δεν μου χρειάζεται και δεν με συμφέρει και απομονώνω ότι με δικαιώνει. Για παράδειγμα ο Παστέρ ήταν χριστιανός, άρα η ιατρική έχει χριστιανικές αρχές, άρα οι γιατροί είναι οι μόνοι επιστήμονες που δεν δέχονται αμφισβήτηση... Μα οι μεγάλοι επιστήμονες σε όλους τους κλάδους μέχρι πριν κάμποσο καιρό ήταν όλοι χριστιανοί στον δυτικό κόσμο. Αν κάποιος σφουγγαρίζει τα πατώματα σε ένα πυρηνικό αντιδραστήρα, δεν σημαίνει πώς μπορεί να έχει άποψη στη λειτουργία του αντιδραστήρα και η άποψη του πυρηνικού επιστήμονα ή του τεχνοκράτη είναι προφανώς χωρίς αμφισβήτηση.

  Επίσης, όπως σε όλες τις ειδικότητες, έτσι και στην ιατρική και στις φαρμακευτικές εταιρίες το κέρδος είναι κίνητρο και αποτελεί κινητήρια δύναμη. Το κίνητρο και το συναίσθημα αποτελούν κινητήρια δύναμη στην ανθρώπινη πραγματικότητα, τροφοδοτώντας τη θέληση και τη βούλησή μας. Για αυτό υπάρχουν ανεξάρτητοι οργανισμοί, ο τύπος και η κοινή γνώμη να ελέγχουν τί τρέχει. Δεν μπορούμε ποτέ και με τίποτα να εφησυχάζουμε, ακόμα και με τεχνολογίες αιχμής, ειδικά στη σημερινή εποχή της εκρηκτικής τεχνολογικής ανάπτυξης. "We shape our tools and thereafter our tools shape us" - Father John M. Culkin.

  Αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κρατήσω από το άρθρο είναι ότι στις επιστήμες δεν πρέπει να χωράει δογματισμός, όλα είναι υπό έλεγχο και κριτική, αλλά με αποδείξεις και λογικά επιχειρήματα.

  ΥΓ: Οι φιλόσοφοι να έρθουν σε σύγκρουση με τη θρησκεία... Μα αυτό συνέβει στην αρχαιότητα και αναπτύχθηκε ο χριστιανισμός. Τότε που ξιφουλκούσαν και αερολογούσαν οι φιλοσοφούντες θεολόγοι με τους θεολογούντες φιλοσόφους (νεοπλατωνιστές, στωικούς κ.ά.). Ζούμε σε μια τεχνολογική κοινωνία, δίκιο έχει ο τεχνοκράτης με τις τεκμηριωμένες θέσεις του που βασίζονται όμως στην κοινή λογική, όχι σε υψηλές ιδέες και ιδανικά. Δεν υπάρχουν πια πανεπιστήμονες, ζούμε στην εποχή της εξειδίκευσης. Οι τελευταίοι πανεπιστήμονες έζησαν στο πρώτο μισό του περασμένου αιώνα. Ακόμα και η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει τον Κυριάκο αποτελείται από καμιά τριανταριά άτομα και είναι αδύνατο να ομοφωνούν. Δεν υπάρχει μόνο ένα είδος εξυπνάδας. Δεν μπορείς να έχεις έναν μπαλαντέρ με ένα εκατομμμύριο επιστημονικές αναφορές παγκοσμίως και να νομίζεις ότι μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος, εκτός και αν είσαι άσχετος και αδαής.

  «Αν γυρνούσατε πίσω το χρόνο και έπρεπε να δώσετε μια συμβουλή σε έναν φίλο ποια θα ήταν;», ρώτησε χαρακτηριστικά ο Ζούκερμπεργκ. Ο Μπιλ Γκέιτς απάντησε πως θα ευχόταν να είχε συνειδητοποιήσει νωρίτερα την αξία των διαφορετικών ειδών εξυπνάδας και το ίδιο θα συμβούλευε και τους νεότερους ανθρώπους. «Ήμουν τόσο αφελής που πίστευα πως αν κάποιος είχε υψηλό IQ θα μπορούσε να είναι καλός σε όλα και η ιδέα του να συνδυάζεις όλες τις δυνατότητες μαζί πάντα με ενθουσίαζε», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft.
  https://www.iefimerida.gr/news/396713/ayti-einai-i-symvoyli-zois-poy-edose-o-mpil-gkeits-ston-mark-zoykermpergk

  "John M. Culkin, Jr. (June 21, 1928 – July 23, 1993) was an American academic and former priest who was a leading media scholar and critic, educator, writer and consultant."
  https://en.wikipedia.org/wiki/John_M._Culkin

  "The single biggest threat to man’s continued dominance on the planet is the virus". - Joshua Lederberg (εβραίος μοριακός βιολόγος, νόμπελ 1958).

  Μουσικό διάλειμμα:
  https://www.youtube.com/watch?v=INRMXXOqEXE
  Ώπα!

  Προτεινόμενη σειρά: The Good Lord Bird (2020).
  https://www.imdb.com/title/tt3673480/

  "Ο επικοινωνιολόγος Γρηγόρης Τσιμογιάννης, μιλώντας στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», τονίζει: «Είναι πολλαπλοί οι λόγοι διαμόρφωσης τέτοιων… κινημάτων. Κατά κύριο λόγο είναι άνθρωποι φοβισμένοι, που έχουν έντονο στρες και αβεβαιότητα για τη ζωή τους, για τα οικονομικά κ.λπ. Είναι άνθρωποι που είχαν μια γραμμική αντίληψη για τη ζωή και ξαφνικά η κρίση και τώρα η πανδημία τούς καταρρίπτουν αυτή τη ζωή. Προσπαθούν να ερμηνεύσουν τη νέα πραγματικότητα με βάση την ιδεολογική τοποθέτησή τους, τη μόρφωσή τους, τους δεσμούς τους με την κοινωνία και το κράτος»."
  https://www.in.gr/2020/11/09/greece/fountonei-kinima-ton-arniton-tou-koronaiou/

  Η εταιρεία Artes Biotechnology έχει ήδη κυκλοφορήσει στον εμπόριο εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας Β με βάση τον σακχαρομύκητα.
  «Μπορούμε να το διαθέσουμε πολύ πιο φθηνά, γιατί γνωρίζουμε από τα προηγούμενα εμβόλιά μας ότι είμαστε σε θέση να τα παρασκευάσουμε με κόστος κάτω του ενός ευρώ και παρόλα αυτά να επιτύχουμε σχετικά μεγάλα περιθώρια κέρδους» λέει. «Δεν θα πρέπει να περιμένουμε δέκα ή είκοσι χρόνια. Επιπλέον οι εταιρείες, στις οποίες οι μέτοχοι έχουν επενδύσει πολλά χρήματα, θέλουν να πάρουν πίσω κεφάλαιο και κέρδος. Αυτό δεν ισχύει με ‘μας, γιατί εμείς ήδη καταγράφουμε κέρδη και μπορούμε να μεταφέρουμε το μηδαμινό κόστος παραγωγής στους πελάτες, τους αγοραστές και τους ασθενείς».
  https://www.tovima.gr/2020/11/24/science/emvolio-kato-tou-enos-eyro-i-dosi/

  Ε, τί άλλο θέλετε βρε αχάριστοι άνθρωποι, να σας πληρώνουν και από πάνω για να εμβολιάζεστε. Ε, αυτό θέλετε;