ΟΙ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΕΣ
“ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ”
ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ένα χάος αντιφάσεων
στα Ευαγγέλια


  Πόσο καιρό έμεινε ο Ιησούς στη Γη μετά την ανάστασή του; Πότε αναλήφθηκε στον ουρανό; Πότε θα επιστρέψει κατά τη Δευτέρα Παρουσία; Μελετώντας την Καινή Διαθήκη σύντομα διαπιστώνει κανείς, ότι είναι γεμάτη αντιφάσεις, αναχρονισμούς και κενά, που δεν αντέχουν στο φώς της κριτικής.

 

     Ας εξετάσουμε τι περιγράφουν οι –φωτισθέντες με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος– ευαγγελιστές:


     •  Ο Ιησούς δεν αναλήφθηκε ποτέ σύμφωνα με το Ματθαίο, ο οποίος στο κεφάλαιο κη΄ περιγράφει, ότι την Κυριακή η Μαρία η Μαγδαληνή και η άλλη Μαρία συνάντησαν τον Ιησού φεύγοντας από το μνήμα. Αργότερα οι ένδεκα μαθητές έφυγαν για τη Γαλιλαία και σʼ ένα βουνό συνάντησαν τον Ιησού, ο οποίος τους είπε: «Εγώ θα είμαι μαζί σας πάντα ως τη συντέλεια του κόσμου» (κη΄20). Σʼ αυτό το σημείο το ευαγγέλιο τελειώνει, χωρίς να κάνει λόγο για καμμία «ανάληψη». Επομένως ο Ιησούς σύμφωνα με το Ματθαίο δεν έφυγε ποτέ από τη Γη, αλλά παρέμεινε περιμένοντας τη συντέλεια του κόσμου.


     •  Ούτε ο Ιωάννης περιγράφει καμμία ανάληψη, αλλά μόνον κάποιες απροσδιόριστες χρονικά εμφανίσεις του Ιησού μετά την ανάσταση στους μαθητές του (από το κ΄19 έως το τέλος).


     •  Ο Λουκάς δίνει τη δική του εκδοχή για τα «γεγονότα» από την ανάσταση έως την ανάληψη εκτενώς στο κεφάλαιο κδ΄. Τονίζει όμως, ότι όλα αυτά έγιναν «την ίδια ημέρα (της ανάστασης)» (κδ΄13), «όταν πλησίαζε το βράδυ» (κδ΄29). «Κατόπιν τους οδήγησε (ο Ιησούς τους μαθητές) έξω από την πόλη ως την Βηθυνία, σήκωσε τα χέρια του και τους ευλόγησε. Καθώς τους ευλογούσε, άρχισε να απομακρύνεται απʼ αυτούς και να ανεβαίνει στον ουρανό» (κδ  50-51). Επομένως σύμφωνα με το Λουκά ο Ιησούς αναλήφθηκε το ίδιο βράδυ της Κυριακής. (Σημείωση: Και με την ταχύτητα τού φωτός να πετούσε στον ουρανό ο Ιησούς, ακόμα δεν θα είχε βγεί από τα όρια τού Γαλαξία μας.)


     •  Ο Μάρκος κάνει λόγο για τρεις διαδοχικές εμφανίσεις του Ιησού την ημέρα της ανάστασης στο κεφάλαιο ιστ΄9-14 και συμπληρώνει: «Αναλήφθηκε στον ουρανό και κάθισε στα δεξιά του Θεού» (ιστ΄19). Επομένως και σύμφωνα με το Μάρκο ο Ιησούς αναλήφθηκε την Κυριακή.
Στην ανάληψη ήταν παρόντες οι μαθητές του Ιησού, ο οποίος, καθώς τους ευλογούσε, άρχισε να απομακρύνεται απʼ αυτούς και να ανέρχεται προς τον ουρανό, όπου, όταν έφτασε, έκατσε δεξιά του Θεού. Κι όμως δύο από τους μαθητές του, ο Ματθαίος κι ο Ιωάννης, αυτόπτες –υποτίθεται– μάρτυρες του «συμβάντος», εμπνευσμένοι επί πλέον κι από την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, ουδεμία νύξη έκαναν στα ευαγγέλια, που φέρεται πως συνέγραψαν, για ένα τόσο σημαντικό γεγονός. (Η εικόνα είναι από τη μονή Σταυρονικήτα του Αγίου Όρους.)     •  Ο Παύλος δεν διευκρινίζει το χρόνο, που έμεινε ο Ιησούς στη Γη· αναφέρει όμως, στην «Α΄ προς Κορινθίους» επιστολή του, ότι εμφανίστηκε πολλές φορές: στον Κηφά, στους δώδεκα (και στον Ιούδα;), σε περισσότερους από 500 «αδελφούς» συγχρόνως, στον Ιάκωβο, στους αποστόλους και τέλος στον Παύλο σαν έκτρωμα (ιε΄1-8). Ούτε ο Παύλος κάνει λόγο για ανάληψη.


     •  Οι «Πράξεις» δίνουν τη δική τους –διαφορετική επίσης– εκδοχή: «Μετά το θάνατό του (ο Ιησούς) παρουσιάστηκε σʼ αυτούς (στους αποστόλους) ζωντανός με πολλά τεκμήρια επί 40 ημέρες» (α΄3). «Μόλις τα είπε αυτά κι ενώ εκείνοι (οι μαθητές) τον κοίταζαν, ανυψώθηκε προς τον ουρανό, και μία νεφέλη τον έκρυψε από τα μάτια τους. Και καθώς τον κοίταζαν να ανεβαίνει προς τον ουρανό, δυό άντρες με άσπρο ένδυμα παρουσιάστηκαν εμπρός τους και τους είπαν: “Γαλιλαίοι, τι σταθήκατε και κοιτάτε στον ουρανό; Αυτός, ο Ιησούς, που αναλήφθηκε από ανάμεσά σας στον ουρανό, έτσι θα έρθει πάλι, με τον ίδιο τρόπο που τον είδατε να πηγαίνει στον ουρανό. Τότε αυτοί γύρισαν στην Ιερουσαλήμ από το όρος των Ελαιών, που ήταν κοντά στην Ιερουσαλήμ» (α΄9-12). Επισημαίνεται, ότι, ενώ η συγγραφή των «Πράξεων» αποδίδεται στον ευαγγελιστή Λουκά, η περιγραφή της ανάληψης στις «Πράξεις» είναι τελείως διαφορετική από την αντίστοιχη στο ομώνυμο ευαγγέλιο.    Αν και το Πάσχα παρουσιάζεται σαν ημέρα της αγάπης, σε πολλά σημεία των ιερών βιβλίων υπάρχουν απίστευτα κηρύγματα μίσους.
Στην κάτω δεξιά περικοπή για παράδειγμα, που ψάλλεται κατά τον Όρθρο της Κυριακής των Αγίων Πάντων,
αναφέρεται ότι ο Χριστός θα κόψει σαν χόρτα τους αυχένες αυτών που μισούν τη Σιών.  Ανεξάρτητα όμως του αν και πότε αναλήφθηκε ο Ιησούς, αναμένεται από τους χριστιανούς να επιστρέψει κατά τη Δευτέρα Παρουσία του. Πότε θα γίνει αυτό; «Κανείς δεν ξέρει, ούτε οι άγγελοι στον ουρανό ούτε ο Υιός, αλλά μόνο ο Πατήρ. Προσέχετε, αγρυπνείτε και προσεύχεσθε, γιατί δεν ξέρετε πότε θα έρθει ο καιρός» (Μαρκ. ιγ΄32-33).


     Μπορεί κανείς να μην γνώριζε τον ακριβή χρόνο της Δευτέρας Παρουσίας του Ιησού, πουθενά όμως δεν αναφέρεται, ότι θα καθυστερούσε επί χιλιετίες. Σύμφωνα με αυτά –που κατʼ επανάληψη αναφέρονται στην Καινή Διαθήκη–, την επιστροφή του Ιησού θα έπρεπε να την αναμένουν οι άνθρωποι σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα από την εποχή του.

    

     Ας δούμε τι λέει σε αρκετά σημεία ο ίδιος ο Ιησούς:


     •  «Σας βεβαιώνω, πως υπάρχουν μερικοί ανάμεσα σʼ αυτούς που βρίσκονται εδώ, οι οποίοι δεν θα γευτούν το θάνατο, πριν δουν τον Υιό του Ανθρώπου να έρχεται στη Βασιλεία του» (Ματθ. ιστ΄28, Μάρκ. θ΄1 και Λουκ. θ΄27).


     •  «Σας βεβαιώνω, ότι δεν θα παρέλθει η γενιά αυτή, ώσπου να γίνουν όλα αυτά (η Δευτέρα Παρουσία)» (Ματθ. κδ΄34).


     •  «Σας βεβαιώνω, πως όλα αυτά θα γίνουν, όσο ακόμη ζουν οι άνθρωποι αυτής της γενιάς» άρκ. ιγ΄30, Λουκ. κα΄32 και Ματθ. κγ΄36).


     Το θέμα αυτό τα πρώτα χριστιανικά χρόνια δημιούργησε μεγάλο θεολογικό κενό. Τα λόγια του ίδιου του Ιησού είχαν αποδειχθεί ασυνεπή. Υποσχέθηκε, ότι θα επέστρεφε και δεν το έπραξε. Συνήλθε λοιπόν η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος το 325 μ.Χ. στη Νίκαια και στην προσπάθειά της να διορθώσει την κατάσταση συνέταξε το «Σύμβολον της Πίστεως», στο οποίο αναφέρεται, ότι ο Ιησούς θα επανέλθει κάποτε, σε απροσδιόριστο όμως χρόνο στο μέλλον («πάλιν ερχόμενος μετά δόξης»).


ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


20 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 48930

  17 Απρ 2020

  Οχι, είπα κάτι που συνέβη. Δεν σημαίνει ότι το επικροτώ. Χρειάζεται να το εξηγώ κάθε φορά;
  Ξύπνα!

 • Ανώνυμος 48929

  17 Απρ 2020

  @48928
  Δηλαδή θα κάνουν και περιφορά; Ξύπνα, ώρα για ύπνο!

 • Ανώνυμος 48928

  17 Απρ 2020

  Στοιχηματίζω ότι σχεδόν όλες οι εκκλησίες στη χώρα, είναι ανοιχτές για τον Επιτάφιο. Κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας..

 • Ανώνυμος 48927

  17 Απρ 2020

  "O ιερέας του Αγίου Χριστοφόρου στο Πικέρμι άνοιξε τον ιερό Ναό προκειμένου να... προσκυνήσουν οι πιστοί τον Επιτάφιο, με αποτέλεσμα να προσαχθεί στο ΑΤ της περιοχής."
  https://www.iefimerida.gr/ellada/pikermi-iereas-anoixe-ekklisia-prosihthi-peripoliko

  Ανεπανάληπτες καταστάσεις.
  Του ρωμιού ο τράχηλος ιό του στέμματος δεν υπομένει.

 • Ανώνυμος 48926

  17 Απρ 2020

  Οι κινηματογραφικές ταινίες, οι θεατρικές παραστάσεις και οι τηλεοπτικές σειρές αποτελούν πηγή πληροφόρησης για αρκετό κόσμο σχετικά με το τέλος της ζωής.
  Όμως, η τηλεόραση και τα φιλμ σπάνια παρουσιάζουν «φυσιολογικούς» θανάτους, ενώ για πολλούς ανθρώπους ο θάνατος είναι μια ήρεμη, ειρηνική και ανώδυνη διαδικασία.
  https://www.in.gr/2020/04/17/tech/thanatos-ena-megalo-tampou-gia-pollous-anthropous/

 • Ανώνυμος 48923

  17 Απρ 2020

  Μιλάμε για τον παρθενογεννημένο εβραιομαραγκό για τον οποίο σαν ιστορική φιγούρα δεν αναφέρεται τίποτα από τους ιστορικούς της εποχής του, και οι όποιες αναφορές είναι μεταγενέστερες προσθήκες. Τα δε ευαγγέλια-ιερά(sic) βιβλία τους είναι γραμμένα πολύ αργότερα από την εποχή των ευαγγελιστών και αποτελούν
  κακογραμμένα, γεμάτα αντιφάσεις, ανακρίβειες κείμενα.

 • Ανώνυμος 48922

  17 Απρ 2020

  @48921
  Σχόλιο 48908 εδώ:
  https://www.freeinquiry.gr/articles/articles-in-english/how-wheat-domesticated-us/4623.html
  Ιστορικοί και οικονομολόγοι που την έχουν δει μελλοντολόγοι, επιτελικοί και πολιτικοί.
  Μπλα, μπλα, μπλα, μπας και τους καλέσουν σε κάνα συνέδριο. Οι μακάκες είναι αυτοί που τους δίνουν σημασία.

 • Ανώνυμος 48921

  17 Απρ 2020

  48919
  ο.κ, καταλαβαίνω. Το είχα και υπόψιν.

  με την ευκαιρία:
  https://www.protothema.gr/world/article/996937/giouval-noa-harari-poios-einai-o-stohastis-pou-apotheose-tin-ellada-gia-ti-mahi-enadia-ston-koronoio/

 • Ανώνυμος 48919

  17 Απρ 2020

  @48917
  Αν μπορεί να την φτιάξει και δεν μπορεί να τη σηκώσει τότε δεν είναι παντοδύναμος.
  Πρόκειται για το νγνωστό παράδοξο της παντοδυναμίας. Παρομοίως και για πανσοφία, παντογνωσία κ.λπ.

 • Ανώνυμος 48918

  17 Απρ 2020

  διόρθωση: θα τον αλλάζαμε με ενα που μπορεί

 • Ανώνυμος 48917

  17 Απρ 2020

  48916
  Ο θεός - που είναι άπειρος -στη προσπάθεια του να κατασκευάσει μια όλο και μεγαλύτερη πέτρα, υποχρεωτικά στο τέλος θα φτιάξει μία, που θα είναι άπειρη. Βέβαια αν θέλει μπορεί να κάνει μια πεπερασμένη σε μέγεθος πέτρα, που να έχει άπειρη πυκνότητα (το ίδιο είναι). Και προκύπτει το ερώτημα: ένα άπειρο πλάσμα, μπορεί να κατασκευάζει άπειρα πράγματα που μοιράζονται μαζί του την ιδιότητα της απειρότητας; Αν ναί, τότε δεν έχει το μονοπώλιο της απεραντοσύνης, άρα δεν είναι ο μόνος παντοδύναμος, άρα δεν είναι παντοδύναμος. Αν όχι, τότε, πάλι δεν είναι παντοδύναμος.
  Εγώ νομίζω ότι μπορεί. Γιατί; Γιατί αν δεν μπορούσε να το κάνει, θα αλλάζαμε έναν που μπορεί..
  Γιάννης ο παντοδύναμος

 • Ανώνυμος 48916

  16 Απρ 2020

  @48915
  Ο Ιησούς δεν τηρεί την τοπικότητα της κλασσικής φυσικής, είναι μη-τοπικός, άχρονος, άχωρος, άκτιστος, το λένε και οι θεολόγοι, τί δεν καταλαβαίνεις.
  https://el.orthodoxwiki.org/Αγία_Τριάδα

  https://i.postimg.cc/mg6KjYyc/jesus-schroedinger.jpg

  Θερμοκρασία του Παράδεισου:
  Το "Ησαΐας 30:26" αναφέρει: "Επιπλέον, το φως της Σελήνης θα είναι όπως το φως του Ήλιου και το φως του Ήλιου θα είναι επταπλό, όπως το φως επτά ημερών." Κάποιος ερμήνευσε αυτό το απόσπασμα, με την έννοια ότι, η ακτινοβολία που θα δέχεται ο Παράδεισος απ' τον ήλιο είναι 7 φορές 7 ή 49 φορές απ' αυτήν που δέχεται σήμερα η γη. Η συνεισφορά της σελήνης θα είναι επιπρόσθετη, η οποία ισούται με την παρούσα ποσότητα που η γη λαμβάνει απ' τον ήλιο. Έτσι, ο Παράδεισος θα δέχεται (49+1) ή 50 φορές την ακτινοβολία που δέχεται σήμερα η γη. Ο νόμος Stefan-Boltzmann για την ακτινοβολία συνδέει τη θερμοκρασία ενός αντικειμένου με τη ποσό της ακτινοβολίας που λαμβάνει. Θα πρόβλεπε ότι η θερμοκρασία του παράδεισου θα ήταν 498 βαθμοί Κελσίου πιο υψηλή από την παρούσα θερμοκρασία της γης. Έτσι ο Παράδεισος θα είχε γύρω στους 525 °C ή 977 °F.
  Παρ' όλα αυτά, αυτή η θερμοκρασία θα ήταν μόνο η θερμοκρασία "σταθερής κατάστασης". Πιθανά, ο Παράδεισος να δημιουργήθηκε αμέσως μετά τη Γη ώστε να είναι έτοιμος για τους πρώτους κατοίκους του: τον Άβελ, τον Αδάμ και την Εύα. Η "Αποκάλυψη 21:17" λέει ότι οι τοίχοι της Νέας Ιερουσαλήμ είναι 144 κυβικά στο πάχος. Αυτό είναι περίπου 66 μέτρα ή 216 πόδια. Αυτό το πάχος του τοίχου θα ήταν ένα αποτελεσματικό μονωτικό υλικό. Έτσι ο Παράδεισος θα έκανε πολλούς μήνες για να φτάσει στη θερμική του ισορροπία. Αλλά πιθανά αυτή να έχει φτάσει σήμερα τους 525 °C.
  Η θερμοκρασία της Κόλασης:
  Η "Αποκάλυψη 21:8" αναφέρει : "Αλλά ο δειλός και ο άπιστος … θα έχουν το μερίδιό τους στη λίμνη που καίει με φωτιά και θειάφι." Το θειάφι είναι το θείο. Για να λιώσει το θείο, η θερμοκρασία του πρέπει να είναι 444.6 °C ή 832 °F, ή χαμηλότερη.
  Έτσι ο Παράδεισος είναι τουλάχιστον 80 °C ή 145 °F θερμότερος απ' την Κόλαση. Αν υποθέσουμε, ότι τα λαμπρά σώματα που θα έχουν οι κάτοικοι του Παράδεισου, είναι τόσο ευαίσθητα στη θερμότητα όσο και τα γήινά μας σώματα, τότε θα υπέφεραν πολύ. Ο Παράδεισος θα γίνονταν χειρότερος απ' την Κόλαση. Αφού αυτό δεν γίνεται να συμβεί, λόγω θεολογικών θεωρήσεων, ο Παράδεισος θα πρέπει να έχει κάποιες πολύ αποτελεσματικές μεθόδους κλιματισμού για να ελέγξει την υπερβολική εισερχόμενη ακτινοβολία!!!
  http://www.esoterica.gr/articles/mystery/helltemp/helltemp.htm

  Ερώτημα: αν ο θεός είναι παντοδύναμος μπορεί να φτιάξει μια πέτρα τόσο μεγάλη που να μην μπορεί να τη σηκώσει, ναι ή όχι;
  (Αν μπορεί να φτιάξει μια πέτρα τόσο μεγάλη που να μην μπορεί να την σηκώσει τότε δεν είναι παντοδύμανος. Αν δεν μπορεί να φτιάξει μια τέτοια πέτρα τότε πάλι δεν είναι παντοδύναμος.)
  ;)

 • Ανώνυμος 48915

  16 Απρ 2020

  "Και με την ταχύτητα τού φωτός να πετούσε στον ουρανό ο Ιησούς, ακόμα δεν θα είχε βγεί από τα όρια τού Γαλαξία μας."
  Τι θέλετε να πείτε τώρα; Ότι ο υιός του θεού (παραλίγο να γράψω ιός), υπακούει στο όριο που έθεσε ο Αϊνστάιν, δηλ. την ταχύτητα του φωτός ως αξεπέραστη; Μάθετε εκεί στην ΕΕ, ότι ο Θεός παίζει ζάρια! Ότι μπορεί να κινείται με μη κανονικό και προβλέψιμο τρόπο! Ότι μπορούσε να ξεπεράσει την ταχύτητα του φωτός κατά πολύ! Ο Ιησούς, ζούσε σε κβαντικό επίπεδο, γι' αυτό συμπεριφερόταν άλλοτε σαν άνθρωπος και άλλοτε σαν Θεός. Γι' αυτό μπορούσε να βρίσκεται σε δύο διαφορετικά σημεία. Γι' αυτό τα ευαγγέλια,παρουσιάζουν αυτή την αβεβαιότητα. Είναι γραμμένα σύμφωνα με την αρχή της αβεβαιότητας της κβαντομηχανικής. Από τότε!
  Τώρα, περιμένοντας την συντέλεια, μπορεί να παίζει ζάρια με τον Μωυσή. Μπορεί και να μη παίζει, αφού είναι απρόβλεπτος..
  Γιάννης Heisnenberg.

 • Ανώνυμος 48914

  16 Απρ 2020

  Εδώ δεν συμφωνούν οι ευαγγελιστές στην περιγραφή της είδησης της ανάστασης.... Και φυσικά, όποτε γουστάρουν οι ερμηνευτές οι γραφές είναι κυριολεκτικές και όποτε τους συμφέρει οι γραφές είναι συμβολικές. Και την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο.

 • Ανώνυμος 48913

  16 Απρ 2020

  Εκεί, ένας μοναχός του είχε πει τα εξής λόγια: «Η αρετή του ανθρώπου δεν είναι πλυμένα ρούχα που τα κρέμασαν στο μπαλκόνι. Η πίστη των ανθρώπων είναι εσωτερικό βίωμα. Είναι στάση ζωής».
  https://www.in.gr/2020/04/16/greece/tsiodras-ta-logia-tou-monaxou-sto-agio-oros-kai-eyxaristo-stin-ekklisia/

  Ας το κάνουν πράξη λοιπόν και ας σταματήσουν να κυνηγάνε κοσμική εξουσία και χρήμα.
  Αν και εδώ που τα λέμε αν το κάνουν βίωμα οι κοινωνικές συνέπειες μπορεί να είναι ακόμα χειρότερες.
  Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα..

  Ας κλείσω με ένα νιτσεικό απόφθεγμα:
  "Δεν μπορώ να πιστέψω σε έναν Θεό που θέλει να τον υμνούν όλη την ώρα."

 • θεοδωρος

  15 Φεβ 2018

  Πάτερ, ἄφες αὐτοῖς˙ οὐ γὰρ οἴδασι τί ποιοῦσι

 • Ανώνυμος 44834

  4 Φεβ 2018

  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ;

  ΔΕ ΜΠΑ ΝΑ ΛΙΩΝΟΥΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΑΡΚΕΙ ΕΓΩ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

  ΑΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ, ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛ-ΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ

  ΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  ΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ, ΤΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΕΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ, ΜΗΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

  ΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΤΕΓΟΙ Ή ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛ-ΛΗΝΑΣ ΘΕΟΣ

  ΤΟΣΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΛΙΩΝΟΥΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ, ΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΟΥΝΤΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΙΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ

  ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΕΓΩΙΣΤΟΦΕΡΝΕΤΕ


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 44343

  7 Δεκ 2017

  Ανώνυμος 33257 Ποιος σου είπε ότι θεοποιουμε τους εαυτούς μας, μην κρίνεις εξ ιδίων επειδή είσαι φασιστας και θες να περάσει η άποψη σου, οσο για τον Σάββα Αχιλλέως να πας σε ενα νοσοκομείο που λιώνουν παιδάκια από καρκίνο να τα πεις εγωιστή που επειδή είσαι βολεμένος και σκας απο υγεία και χαρά θες ντε και καλά να δεχτούμε τον δικο σου θεο, εισαι τυχερός όμως που δεν υπαρχει θεός με την χριστιανική έννοια σαν τιμωρός γιατί με την κακία και τον εγωισμό που έχεις μέσα σου καρβουνο θα σε είχε κάνει!

 • Ανώνυμος 36313

  31 Δεκ 2015

  Μπορεί κανείς να μην γνώριζε τον ακριβή χρόνο της Δευτέρας Παρουσίας του Ιησού, πουθενά όμως δεν αναφέρεται, ότι θα καθυστερούσε επί χιλιετίες.
  ΑΦΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ''''ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ'''' ,ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΕΣΑΙ;;;..ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ...ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΣ....

 • Ανώνυμος 33257

  3 Απρ 2015

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ YOUTUBE
  ''''''ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΠΕΡΙ ΕΞΟΡΚΙΣΜΩΝ''''
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ....ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΥΟΘΕΟΠΟΙΗΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ.....
  ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΕΨΕ ΑΥΤΟΝ.....
  Η ''''ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΗ''''' ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ