ΜΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΕΑΣ
ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΑΜΠΑΝΑ...

Όψεις της φαιδρότητας
της Αριστερορωμιοσύνης

Σήμερα, αρκετοί έχουμε πλέον  συνηθίσει να γελάμε με τη γραφικότητα τής εθνικόφρονης (δεξιο)ρωμιοσύνης με τα πατριωτικά εμβατήρια, τις εθνικιστικές σχολικές γιορτές, τούς λόγους, τις παρελάσεις, τούς θεωρητικούς και «ιστορικούς» της, τη σχιζοφρένειά της και όλα αυτά, με τα οποία μεγαλώσαμε.

Στο άρθρο αυτό όμως, θα ασχοληθούμε με μιά άλλη εκδοχή τής Ρωμιοσύνης, τής «προδεφτικής», η οποία ουσιαστικά δεν έχει καμμία διαφορά από την εθνικόφρονη ούτε ως προς τον εθνικισμό, ούτε ως προς τη θρησκοληψία, ούτε ως προς την εν γένει -σχιζοφρενή επίσης- ιδεολογία της.

Θα παρουσιάσουμε ορισμένα ευτράπελά της δεδομένου, ότι η αριστερόφρονη αυτή Ρωμιοσύνη, η Αριστερορωμιοσύνη, δεν μάς δίνει λιγότερες αφορμές από την δεξιόφρονη ομοϊδεάτισσά της, για να γελάμε...


     Η κομμουνιστική Ρωμιοσύνη δεν έβλαψε ποτέ και καθόλου τα συμφέροντα και την περιουσία τής Εκκλησίας στην χώρα μας, αντιθέτως συμβάδισε με αυτά. Στη φωτογραφία στη μέση ο καπετάν Ανυπόμονος (τον ονόμαζαν οι κομμουνιστές έτσι, γιατί βιαζόταν να σκοτώνει), δεξί χέρι τού Άρη Βελουχιώτη, που προσχώρησε στον κομμουνισμό διατηρώντας μάλιστα την ιδιότητά του. Αντίθετα με τους κομμουνιστές, που φορούσαν μαύρο κοντό σκούφο, ο παπα-Ανυπόμονος φορούσε το καπέλο τού παπά. Η σχιζοφρένεια τής Αριστερορωμιοσύνης ξεπερνά ορισμένες φορές σε πρωτοτυπία ακόμα και αυτή τής Δεξιορωμιοσύνης.

 

Κοινό τρίπτυχο: Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια

Όπως αποδείχθηκε πανηγυρικά στον πόλεμο 1946-΄49 (στον πόλεμο των αριστερο-δεξιών συμμοριών, ο οποίος κατ΄ ευφημισμόν και μετά από κοινή συμφωνία των δύο εξουσιαστικών συμμοριών «κουκουλώθηκε» ως δήθεν Εμφύλιος), το τρίπτυχο «Πατρίς- Θρησκεία - Οικογένεια» ένωνε όλους τους (β)ρωμηούς ανεξαρτήτως αν αλληλοσφάζονταν. Η εθνικοφροσύνη δεν ήταν «ιερή αγελάδα» μόνο για τη δεξιά συμμορία, αλλά υπήρξε τέτοια και για την αριστερή.

   

Ένα μνημείο αριστερόστροφης  εθνικοφροσύνης και εξύμνησης τού τρίπτυχου «Πατρίς- Θρησκεία - Οικογένεια» μπορούμε να «απολαύσουμε» στο γνωστό «Λόγο τής Λαμίας» τού γραφικού ημιηλίθιου (και κατά φαντασίαν επαναστάτη), Άρη Βελουχιώτη:

« Λένε, ότι ο κομμουνισμός χαλνά τις εκκλησίες και γδέρνει τους παπάδες. Τόσο χαζοί είναι λοιπόν οι κομμουνιστές, να χαλάσουν τις εκκλησίες, που δεν τους εμποδίζουν σε τίποτα; Μα γιατί; Εμείς βλέπουμε, ότι χιλιάδες παπάδες βρίσκονται τώρα στην πρωτοπορία του κινήματός μας και η συμβολή του κλήρου, που στάθηκε στο πλευρό μας, υπήρξε ανεκτίμητη.

» Και εδώ, λοιπόν, βλέπουμε φανερά, ότι αυτοί που μας κατηγορούν πως θέμε να διαλύσουμε την οικογένεια, δεν είναι άλλοι, παρά αυτοί οι ίδιοι, που την διαλύουν στην πραγματικότητα, ενώ εμείς επιδιώκουμε το στερέωμά της.

» Μας κατηγορούν, ότι θέμε να καταργήσουμε τα σύνορα και να διαλύσουμε το κράτος. Μα το κράτος εμείς το φτιάχνουμε σήμερα, γιατί δεν υπήρξε, μιά και που οι ίδιοι το είχανε διαλύσει. Ποιός είναι λοιπόν πατριώτης; Αυτοί ή εμείς. Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να ΄βρει κέρδη σ΄ όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι΄ αυτό δεν νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και τού κράτους.» Άρης Βελουχιώτης, «Ο λόγος τής Λαμίας», σελ. 23-26. (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Ο Βελουχιώτης, οι χοντροί ΕΑΜίτες τής Κατοχής κι ο παπα-Ανυπόμονος).

 

Η «Εθνική Αντίσταση», από τούς πλέον πρόσφατους μύθους τού νεοελληνικού κρατιδίου, στο εικονιζόμενο βιβλίο αποκαθηλώνεται ανελέητα και παραδίδεται στην ιστορική ανυποληψία. Το πιστοποιεί άλλωστε και η προσωπική στάση τού συγγραφέα, Άγι Στίνα, ο οποίος στη διάρκεια τής Κατοχής κυνηγήθηκε τόσο από τούς «εθνικόφρονες» Χίτες και Ταγματασφαλίτες, όσο και από τούς εξ ίσου εθνικόφρονες σταλινοφασίστες τού ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και των θυγατρικών τους οργανώσεων. Κατεβάστε δωρεάν το βιβλίο τού Άγι Στίνα ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ  από την «Ελεύθερη Έρευνα».


Ο ελληνοχριστιανισμός στα αντάρτικα τραγούδια

Τα αντάρτικα λεγόμενα τραγούδια (Στ΄ άρματα - στ΄ άρματα, Μαύρα κοράκια, Πέσατε θύματα κ.λπ.) είναι τραγούδια, που εμψύχωναν τούς αριστερορωμιούς κατά τη διάρκεια τού μύθου τής μεταπολεμικής Ρωμιοσύνης, που είναι γνωστός ως «Εθνική Αντίσταση». Τα τραγούδια αυτά έγιναν τής μόδας επί δικτατορίας, τραγουδήθηκαν σε έναν άλλο μύθο τής σύγχρονης Ρωμιοσύνης, το «Πολυτεχνείο», (διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Από το Νοέμβρη ΄73, στο Δεκέμβρη ΄08) κι εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να ακούγονται ορισμένες φορές σε παρέες, πορείες, διαδηλώσεις κι άλλες ευκαιρίες.

 

Aριστερός εκπρόσωπος τού θεού επιθεωρεί

και ευλογεί τα «αντιστασιακά» και «αντάρτικα» όπλα.

         

Μελετώντας τα αντάρτικα τραγούδια είναι δύσκολο ορισμένες φορές να διακρίνεις άν πρόκειται για τραγούδια τής Αριστερορωμιοσύνης ή τής Δεξιορωμιοσύνης δεδομένου, ότι διαπνέονται από την ίδια ακριβώς ιδεολογία. Μιλούν για πίστη στο θεό, την Παναγία, για ελληνικό έθνος, αγάπη για τη «γλυκειά Ελλάδα» κ.λπ. κ.λπ.· ενίοτε αναρωτιέσαι μήπως έκανες λάθος και μελετάς τραγούδια τής 21ης Απριλίου ή τού σημερινού βυζαντινορθόδοξου κόμματος.

 

Ας δούμε μερικά παραδείγματα: 


     Λατρεία στο θεό, ιερά μοναστήρια, μύθος «Κρυφού Σχολειού», αλλόθρησκοι, αίμα καλογήρων κ.λπ. κ.λπ., όλα αυτά σε αντάρτικο τραγούδι! ([Κ. Γαζή: «Αντάρτικα Τραγούδια (Συλλογή)», έκδ. Δαμιανού, Αθήνα].

 

Αντάρτικα τραγούδια

αντιγραφές αμερικάνικων εμβατηρίων

Τα αντάρτικα τραγούδια απομιμούνταν παληά τραγούδια· κατά κανόνα ξεκινούσαν από έναν πυρήνα παληό, ένα δίστιχο ή ένα τετράστιχο και πάνω σ΄ αυτόν τον πυρήνα, ο λαϊκός τραγουδιστής τής «Αντίστασης» πρόσθετε τούς δικούς του στίχους ανάλογα με τις καταστάσεις. Πανελληνίως γνωστά δημοτικά έγιναν αντάρτικα τραγούδια (Παιδιά τής Σαμαρίνας, Σαμιώτισσα κ.λπ.). Δεν ήταν όμως μόνο τα ελληνικά τραγούδια, που «δανείζονταν» -οι στερούμενοι πηγαίου ταλέντου και έμπνευσης- αριστερορωμιοί τραγουδοποιοί. Έπαιρναν ό,τι εύρισκαν: ελαφρά τραγούδια, ξένες μελωδίες κ.λπ..

Το αποκορύφωμα τής κλοπής, αλλά κυρίως τής θράσους και τής σχιζοφρένειάς τους όμως, αποτελεί ένα γνωστό αντάρτικο τραγούδι, που εξυμνεί την Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων (ΕΠΟΝ), η οποία είχε δημιουργηθεί στα πλαίσια του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ κι ειδικότερα τού ένοπλου τμήματός της, τού «Ιερού λόχου Λόρδου Μπάιρον»:

     
 

------------

 

  Έχε γεια χαρά σπουδάζουσα γενιά,
  που βγήκες στον αγώνα για τη λευτεριά
  βουνά και κάμποι και τής Αθήνας όλοι οι δρόμοι αντιλαλούν,
  “Λόρδος Μπάιρον”, λόχος ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ,
  ιερός λόχος των σπουδαστών.

  Εμπρός νεολαία σπουδάζουσα εμπρός - εμπρός,
  εμπρός στον αγώνα τα νειάτα μας εμπρός - εμπρός.
  Δημοκρατία, ελευθερία, καινούργια γνώση και προκοπή,
  “Λόρδος Μπάιρον”, λόχος ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ,
  ιερός λόχος των σπουδαστών.

  Έχε γεια χαρά σπουδάζουσα γενιά,
  που βγήκες στον αγώνα για τη λευτεριά,
  κουράγιο και σπάζουν οι αλυσίδες
  και θα ΄ρθουν τα φλάμπουρα τής αυγής
  “Λόρδος Μπάιρον”, λόχος ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ
  ιερός λόχος των σπουδαστών.

  Έχε γεια χαρά σπουδάζουσα γενιά,
  που βγήκες στον αγώνα για τη λευτεριά.
  Ηρώων θυσίες χαράζουν το δρόμο
  τού χρέους, τής δόξας και τής τιμής,
  “Λόρδος Μπάιρον”, Λόχος ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ,
  ιερός λόχος των σπουδαστών.


Θα σταθούμε κατ΄ αρχήν λίγο στην ονομασία: Ιερός λόχος (τι πατριωτικο-θρησκευτική ονομασία επέλεξαν) και μαλιστα «Λόρδος Μπάιρον»! Ο λόρδος Βύρων είχε λάμψει διά τής απραγίας του. Η περίπτωσή του είναι μια άλλη απόδειξη τής ομαδικής παράνοιας, που χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει ακόμη τούς ρωμιούς από το '21 μέχρι τις μέρες μας. Δεν χρειάστηκε να περάσουν περισσότερο από τρεις μήνες και δέκα ημέρες παραμονής τού Βύρωνα στο Μεσολόγγι, για να δημιουργηθεί ο αστερισμός του. Ο άγγλος αυτός ευπατρίδης, που ήρθε στην Ελλάδα και έμεινε μόνο τρεις μήνες, ηρωοποιήθηκε και μυθοποιήθηκε τόσο πολύ, ώστε να θεωρείται ως ένας από τους εθνικούς ήρωες τής Ρωμιοσύνης (δεξιάς και αριστερής), τού οποίου την (ανύπαρκτη) δράση διδασκονται οι μαθητές από την πρώτη Δημοτικού, τού έχουν στήσει παντού προτομές κι έχουν αφιερώσει πλατείες και δρόμους στο όνομά του!

Ο άγγλος λόρδος, δεν πέθανε μαχόμενος για την ελευθερία των ρωμιών. Απλώς πέθανε, όπως τόσος κόσμος καθημερινά, από αρρώστια, κάποιος μάλιστα γιατρός, είπε, ότι πέθανε από σύφιλη. Δεν τραυματίστηκε, ούτε καν συμμετείχε σε κάποια μάχη με τους Τούρκους, δεν εμπόδισε έστω κάποια εθνική καταστροφή, ούτε ουσιαστικά βοήθησε τον αγώνα με κάποιον άλλο τρόπο. Εκτός αν θεωρηθεί βοήθεια προς τούς αγωνιζόμενους, ότι δάνεισε στο Μαυροκορδάτο, με τόκο τέσσερις χιλιάδες λίρες, που ο τελευταίος χρησιμοποίησε στον Εμφύλιο Πόλεμο, για να καταστείλει την «ανταρσία» τού Μοριά. Όλες οι περιγραφές, που δίδονται γι΄ αυτόν συμφωνούν, στο ότι επρόκειτο για έναν κακομαθημένο, εγωιστή, επιπόλαιο, ευφάνταστο, μεγαλομανή, πεισματάρη, αλκοολικό και εκκεντρικό αριστοκράτη.

  

Δεν έφτανε όμως, που οι αριστερορωμιοί έδωσαν στο λόχο τους το όνομα ενός εγγλέζου, συνέχισαν και παραπέρα. Έγραψαν τούς στίχους στο σχετικό αντάρτικο τραγούδι τους, που εξύμνησε τη νεολαία τής ΕΠΟΝ, επάνω στη μελωδία ενός αμερικάνικου εμβατηρίου! Συγκεκριμένα πρόκειται για το εμβατήριο «When Johnny comes marching home».

 

    

Το εξώφυλλο τού δίσκου με το αμερικάνικο εμβατήριο «When Johnny comes marching home», το οποίο οι αριστερορωμιοί μετέτρεψαν σε αντάρτικο τραγούδι τής ΕΠΟΝ.


Η συγκεκριμένη μουσική όμως, έχει ακόμη μεγαλύτερη ιστορία. Προέρχεται από ένα παληό ιρλανδέζικο τραγούδι, το «Johnny, I hardly knew ye», το οποίο γράφτηκε τον 19ο αιώνα, όταν ο ιρλανδικός στρατός υπηρετούσε την  -υπό την αιγίδα τού αγγλικού κράτους- περιβόητη αποικιοκρατική εταιρεία των Ανατολικών Ινδιών, British East India Company, μιάς εταιρείας, η οποία καταλήστευσε τον πλούτο τής Ινδίας (βαμβάκι, αλάτι κ.λπ.). [Μιά εξέγερση ινδών το 1857 καταπνίγηκε στο αίμα με μαζικές δολοφονίες αμάχων. Η εταιρεία πλούτισε ακόμα περισσότερο από το λαθρεμπόριο οπίου με την Κίνα. Το όπιο, που παραγόταν στις Ινδίες με ελάχιστο κόστος, διοχετευόταν στην Κίνα μέσω διεφθαρμένων κρατικών μηχανισμών, όπου ανταλλασσόταν κυρίως με τσάι και μετάξι, προϊόντα, που έβρισκαν έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον στην Αγγλία. Η αντίδραση τής Κίνας στο λαθρεμπόριο οπίου τής East India Company οδήγησε το 1839 τις δύο χώρες σε πόλεμο. (Βλ. Τής πατρίδος μου η σημαία...).]

 

 

    Το αντάρτικο τραγούδι «Λόχος των σπουδαστών» και το εμβατήριο τού Αμερικανικού Στρατού «When Johnny comes marching home».

 

   

Αντάρτικο τραγούδι λοιπόν, που εμψύχωνε τούς νεαρούς αριστερορωμιούς τής ΕΠΟΝ, το οποίο όμως είχαν αντιγράψει από στρατιωτικά εμβατήρια των εχθρών τους, αμερικανών ιμπεριαλιστών και εγγλέζων αποικιοκρατών. Η σχιζοφρένεια τής Αριστερορωμιοσύνης σε όλο της το μεγαλείο!

 

Η Αριστερορωμιοσύνη ανατριχιάζει στα Κάστρα τού Βοσπόρου...

     Ξεκινάμε από τις Θερμοπύλες, τον Μαραθώνα, πάμε στο Βυζάντιο, μετά στο ΄21 κ.λπ.. Όχι, δεν πρόκειται για ποίημα τού εμπνευστή τού ελληνοχριστιανικού ιδεολογήματος και τής θεωρίας περί δήθεν συνέχειας των σημερινών κατοίκων τού ελλαδικού χώρου στο χώρο και στο χρόνο, Κ. Παπαρρηγόπουλου (βλ. Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος). Είναι ποίημα από το Αναγνωστικό τού ΕΑΜ, για τούς μαθητές τού Δημοτικού. (Μ. Παπαμαύρου: «Ελεύθερη Ελλάδα», έκδ. ΠΕΕΑ, 1944, σελ. 47-49).

 

Κυβέρνηση τού Βουνού:

Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών

Όπως στο Σύνταγμα τής σύγχρονης Ρωμιοσύνης κατοχυρώνεται ο εθνικισμός και η θεοκρατία («η παιδεία έχει σκοπό την ανάπτυξη τής εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης», άρθρο 16, παρ. 2, βλ. Τα έθνη επινοούνται και κατασκευάζονται), έτσι ακριβώς και η Αριστερορωμιοσύνη αντιλαμβανόταν και ετοίμαζε την εκπαίδευση των παιδιών τού λαού. Μιλάμε συγκεκριμένα για την περίοδο τής Κυβέρνησης τού Βουνού. Προκειμένου να αντιληφθεί κάποιος τι είδους «παιδεία» προετοίμαζαν, θα πρέπει να διαβάσει την Πράξη 44 τής ΠΕΕΑ (Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης, που σχεδίαζε να κυβερνήσει την Ελλάδα), 2ος τόμος, σελ. 220-223. Οι παράγραφοι 2,3,4 και 5 τού άρθρου 2 λένε, ότι οι Υπηρεσίες Προσχολικής, Δημοτικής, Γυμνασιακής και Ανώτατης Παιδείας τού Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι αρμόδιες για «την οργάνωση, εποπτεία, καθοδήγηση και έλεγχο στα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και πανεπιστήμια». Σύμφωνα με το άρθρο 5, το ίδιο Υπουργείο διορίζει επιθεωρητές, για να παρακολουθούν την εφαρμογή των αποφάσεών του και το διδακτικό προσωπικό όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. (Διαβάστε σχετικά στο βιβλίο, που προαναφέρθηκε, τού Άγι Στίνα: ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από την «Ελεύθερη Έρευνα» κάνοντας κλικ εδώ).

 

    Ορκομωσία με παπά, ο οποίος αφού ψέλνει, ορκίζει αριστερορωμιούς. Καμμία διαφορά από τις αντίστοιχες τελετές ορκομωσίας των δεξιορωμιών (Από το Αναγνωστικό τού ΕΑΜ για τούς μαθητές τού Δημοτικού. (Μ. Παπαμαύρου: «Ελεύθερη Ελλάδα», έκδ. ΠΕΕΑ, 1944, σελ. 114).

 

Απ΄ αυτά βλέπουμε, ότι η εκπαίδευση τού ΕΑΜ θα ήταν εξαρτημένη από το Υπουργείο, όπως γινόταν παληά και όπως γίνεται και σήμερα, παρ΄ όλες τις διακηρύξεις για «αυτοτέλεια», «ανεξαρτησία», «αυτονομία» κ.λπ. των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και «εκδημοκρατισμό» τής παιδείας.


    Εθνικισμός και μιλιταρισμός στο Αναγνωστικό τού ΕΑΜ για τούς μαθητές τού Δημοτικού. (Μ. Παπαμαύρου: «Ελεύθερη Ελλάδα», έκδ. ΠΕΕΑ, 1944, σελ. 28 και 35).

 

Τέλος Α΄ μέρους τού άρθρου.

Διαβάστε το Β΄ μέρος τού άρθρου κάνοντας κλικ εδώ.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


4 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 39438

  3 Αυγ 2016

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ

  ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΑΣ, ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΙΑΤΕΣ

  ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ

  ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

  ΣΛΑΒΟΙ ΟΠΩΣ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ

  ΑΡΑΒΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

  ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΙΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΙ

  ~

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 39035

  15 Ιουλ 2016

  Ανώνυμος 33570 Θα έπρεπε να σου φερθούν άσχημα άνθρωποι της εκκλησίας και μάλιστα φανατισμένοι υπερπατριώτες και θα σου έλεγα μετά αν θα έμπενες εδώ να υπερασπιστείς την θρησκευτικο-εθνικιστική πανούκλα. Αλλά βολεμένος που είσαι, που να καταλάβεις τί θέλω να σου πώ. Άντε πάλι με τα Caps Lock σου να κλαψουρίσεις, Ρωμιέ.

 • Ανώνυμος 33570

  22 Απρ 2015

  ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΥΚΝΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 1821...ΠΑΛΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΘΗΚΑΤΕ

 • Ανώνυμος 33569

  22 Απρ 2015

  ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΟΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΙ..ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΛΕΞΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΘΝΟΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΛΠ..
  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΗ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ..ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΕΘΝΙΚΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΩΝ ... ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ [ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΡΙΠΤΟΝΤΕ ΕΥΚΟΛΑ]...ΟΜΩΣ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ...ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ...ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ