ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΛΑ

Μια παραδοσιακή
αλβανική φορεσιά

«Αλβανοί,
με την εθνική τους φορεσιά,
την πιο μεγαλόπρεπη τού κόσμου,
άσπρη φουστανέλλα...»
Λόρδος Byron, 1809


Οι εύζωνοι τού παλατιού άρχισαν την καριέρα τους σα σωματοφυλακή τού Γεωργίου Α΄. Φυσικά, όταν οργανώθηκε το επίλεκτο αυτό σώμα, αποφασίστηκε και το είδος τής στολής, που θα έπρεπε να φοράει. Ο κλήρος έπεσε στη φουστανέλλα, τής οποίας όμως η προϊστορία είναι μεγάλη και σκοτεινή.

Η φουστανέλλα θεωρείται εθνική στολή των σημερινών ρωμιών. Πριν αποβεί στολή όμως, υπήρξε εθνική ενδυμασία. Για την ακρίβεια, η φουστανέλλα ήταν η εθνική ενδυμασία των αρβανιτών (αλβανών). Με τούς πολυάριθμους αλβανικούς εποικισμούς στον ελλαδικό χώρο (διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Από τον Σπάτα και τον Τατόη, στο Χαλάνδρι και τη Λούτσα...), η φουστανέλλα καθιερώθηκε σαν ενδυμασία των ελληνόφωνων χριστιανικών πληθυσμών, ενώ τούς 17ο και 18ο αιώνες, έφτασε να αποτελεί την κυρίαρχη ενδυμασία τής Ρούμελης και τού Μοριά.

Η φουστανέλλα φερόταν από τούς κατοίκους τής Στερεάς Ελλάδας, τής Ηπείρου, τής Θεσσαλίας τής Πελοποννήσου και τής Μακεδονίας, ενώ ακόμα και μέχρι πριν από έναν αιώνα τη φορούσαν χωρικοί ορεινών περιοχών. Στη νέα πρωτεύουσα, την Αθήνα, έλαβε τίτλους τιμής. Την υιοθέτησε ακόμα κι ο Όθων.

Σήμερα, η φουστανέλλα συμβολίζει το έθνος, τούς αγώνες, τη λεβεντιά (τούρκικη λέξη: λεβέντες λέγονταν όσοι υπηρετούσαν στα επίλεκτα σώματα τού οθωμανικού πολεμικού ναυτικού
· έτσι ονομάζονται και σήμερα, βλ. Zeybekvision 2011) ενταγμένη στούς εθνοποιητικούς μηχανισμούς τού κράτους (βλ. Τα έθνη επινοούνται και κατασκευάζονται).

Οδός Αθηνάς, 1906: Ενώ για τούς αθηναίους είχε ήδη καθιερωθεί ο δυτικός τρόπος ένδυσης, ο φουστανελλοφόρος πωλητής τής φωτογραφίας καταγόταν πιθανότατα από κάποιο κοντινό χωριό, απ΄ όπου κατέβαινε καθημερινά με το γαϊδουράκι του, για το μεροκάματο στην Αθήνα.Ιστορικά στοιχεία

Διάφοροι ρωμιοχριστιανοί θεωρητικοί πρότειναν τη θεωρία, ότι η φουστανέλλα είναι δήθεν αρχαιελληνικής καταγωγής, απόγονος τής χλαμύδας και τού χιτωνίσκου και άλλα παρόμοια. Αυτό δεν ισχύει. Δείτε σε μυκηναϊκές εικόνες για παράδειγμα, ότι ο ανδρικός χιτώνας είναι βραχύς και άπτυχος.

Σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό αρχαιολόγο, Αντ. Κεραμόπουλο, από τον αρχαιοελληνικό χιτώνα θα μπορούσε να παραχθεί φουστανέλλα με πύκνωση των πτυχών του, αλλά εξ αιτίας τού εύκρατου κλίματος, δεν έγινε τέτοια εξέλιξη. Στο ρωμαϊκό κράτος  όμως, ο χιτώνας έχει πολλές πτυχές στη στρατιωτική στολή εκτεινόμενος μέχρι πάνω από το γόνατο, επάνω δε σε αυτόν πέφτουν δερμάτινες λωρίδες από δερμάτινο θώρακα, όπως βλέπουμε στούς αδριάντες των ρωμαίων αυτοκρατόρων. Η εξέλιξη τής φουστανέλλας από το ρωμαϊκό χιτώνα (αριστερά) έχει πιθανή αιτία την ανάπτυξη τού ρωμαϊκού κράτους στην κεντρική και βορειοδυτική Ευρώπη, όπου το κλίμα είναι ψυχρό. Αυτό κατέστησε αναγκαία την πύκνωση των πτυχών τού χιτώνα, ο οποίος τώρα κατασκευαζόταν με χοντρύτερα και πιο ζεστά υφάσματα, ώστε να γίνει θερμότερος. Στη μεσαία φωτογραφία εικονίζεται ο βασιλιάς Ερίκος ο Η΄-16ος αιώνας- με αγγλικού τύπου φουστανέλλα και στη δεξιά σημερινός σκωτσέζος με φουστανέλλα, τη γνωστή ως κιλτ.


Η φουστανέλλα και η στολή των βλάχων είναι ίδιας καταγωγής. Οι βλάχοι κατάγονται από τούς ρωμαίους και μιλούν λατινογενή γλώσσα. (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Περί τής μή ελληνικής καταγωγής των βλάχων και Είμαι βλάχος, δεν είμαι έλληνας!).Ο βασιλιάς Όθων, φουστανελλοφόρος.
Οι βλάχοι, που κατοικούσαν σε ψυχρά μέρη, μετέβαλαν τη ρωμαϊκή στρατιωτική στολή, καθώς επέβαλε το κλίμα τού τόπου τους, ενώ τεχνοτροπικά ή μορφολογικά δεν απομακρύνθηκαν από την πρότυπη στολή. Ευχαρίστως, καθ΄ότι πτωχοί, προσέφευγαν επί ρωμαιοκρατίας στη μισθοφορία τού στρατού κι έμεναν στο στρατιωτικό επάγγελμα για πάνω από είκοσι χρόνια.

     
Οι καταγόμενοι από την άγονη Ιλλυρία (Αλβανία), επιζητούσαν επίσης να είναι μισθοφόροι των ρωμαίων και γι΄ αυτό εξοικειώθηκαν με τη φουστανέλλα. Το μεσαιωνικό όνομα για το τυφέκιο είναι σκιππέτο (από το scioppus = πλαταγή, κρότος, scioppo, scioppeto, σκιππέτο). Ο τυφεκιοφόρος δε (μισθοφόρος στρατιώτης) λεγόταν στα ιταλικά scioppetiere (εξελληνισμένα σκιππετάρης), απ΄ όπου και το σημερινό όνομα των αλβανών, σκιπετάρ. 
Η αλβανική φουστανέλλα.


«Αλβανοί με την εθνική τους φορεσιά, την πιο μεγαλόπρεπη τού κόσμου, άσπρη φουστανέλλα, χρυσοκέντητο μανδύα, κρεμεζί βελούδινο γιλέκι κατασκέπαστο με χρυσά γαϊτάνια...».
Λόρδος Byron, επιστολή στη μητέρα του.
(«A journey through Albania and other provinces of Turkey in Europe and Asia to Constantinople during the years 1809 and 1810», Λονδίνο, 1813).

Άγγλοι οι εφευρέτες τής φουστανέλλας-στολής


Ομοιόμορφες στρατιωτικές στολές είχαν πρωτοφορέσει οι ρωμιοί τα νεότερα χρόνια στον Ιερό Λόχο (δεξιά), οι οποίες είχαν γίνει με μοντέλο τη στολή τού Brunswick Black Corps (1809, αριστερά).

Η φουστανέλλα, είχε καθιερωθεί ως τυποποιημένη στολή ήδη από το 1813 για τούς ρωμιούς εθελοντές των δύο συνταγμάτων τής Greek Light Infantry τού αγγλικού (πάλι) στρατού. Ώστε είναι οι άγγλοι οι πραγματικοί εφευρέτες τής φουστανέλλας-στολής.


 

Επομένως, η φουστανέλλα είναι προϊόν κλοπής. Το κρατίδιο τής Ρωμιοσύνης πήρε την εθνική ενδυμασία των αλβανών και την καθιέρωσε σα στρατιωτική στολή αντιγράφοντας τούς εγγλέζους.

 

«Κρακ» στη θράκα

Οι σύγχρονοι ρωμιοί φαντάζονται πολλά και διάφορα για τη δήθεν λευκή αρχαία Ελλάδα, όπου, βέβαια, όλα τα αγάλματα κι όλοι οι ναοί ήταν βαμμένοι. Στην πραγματικότητα κι η φουστανέλλα ήταν εντελώς βρώμικη και λιγδιασμένη με χοιρινό λίπος (για να είναι αδιάβροχη). Οι φουστανελλοφόροι χρησιμοποιούσαν τις δίπλες τής φουστανέλλας σαν πετσέτα, για να σκουπίζουν τα χέρια τους και σαν πατσαβούρα, για να καθαρίζουν το χαρμπί και τα μαχαίρια τους.

Περιγραφή τού άγγλου συνταγματάρχη William Martin Leake, για τον Αλή Πασά, το 1805: «Όλα τα πρόσωπα και οι γιοι τού βεζύρη συνηθίζουν την αρβανίτικη φορεσιά: καμιζόλα με χρυσό γαϊτάνι και φουστανέλλα με δίπλες, που πέφτει πάνω στο μπενοβράκι, όπως ο χιτώνας των ρωμαϊκών αγαλμάτων. Όμορφη φορεσιά, όταν είναι καινούρια και καθαρή. Αλλά κι αυτοί ακόμα οι αφεντάδες δεν χαίρονται την πολυτέλεια να αλλάζουν φουστανέλλα κάθε βδομάδα. Οι στρατιώτες την αφήνουν λερή, ώσπου να λειώσει επάνω τους. Κάπου - κάπου τη βγάζουν και την απλώνουν πάνω στη φωτιά έτσι, που οι ψείρες, ζαλισμένες από τον καπνό, πέφτουν στις φλόγες. Από τα “κράκ”, που ακούγονται στη θράκα καταλαβαίνουν οι αρβανίτες, πως το ξεψείριασμα πάει καλά. Μερικές φορές, στις πρώτες δυο-τρεις βδομάδες, που φορούν την καινούρια φουστανέλλα ή όταν θέλουν να φανούν περιποιημένοι, περνούν στο λαιμό ένα περιλαίμιο μπαμπακερό εμποτισμένο με μερκουρόλη (σ.σ. οξείδιο τού υδραργύρου)». («Travels in Northern Greece», Λονδίνο, 1835). Οι αξιωματικοί ξεχώριζαν από την καθαρότερη φουστανέλλα τους.
Πάνοπλος αρβανίτης (=αλβανός) πολεμιστής τού ΄21 με φουστανέλλα.

Ο Leake παρατήρησε, ότι η αρβανίτικη φορεσιά είχε μεγάλη διάδοση και στο Μωριά και στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο. Την επικράτησή της την αποδίδει στην αλβανική ισχύ σ΄ αυτές τις περιοχές. Για το Μωριά υποθέτει, ότι οφείλεται στην ευημερία τής αρβανοκατοικημένης Ύδρας και στούς αρβανίτες αγρότες, που είχαν εγκατασταθεί σε διάφορα σημεία τού Μωριά, ειδικά στην Αργολίδα (όπως άλλωστε και στην Αττική και Βοιωτία). «Η αρβανίτικη φορεσιά, (γράφει ο Leake), είναι ελαφρύτερη και πιο βολική από την οθωμανική και τη ρωμαίικη.» («Travels in Morea», Λονδίνο, 1830, τ. Α΄, σελ. 209-210).


Στον Αλφειό, ο Leake συνάντησε ένα λαλιώτη στρατιώτη με αρβανίτικη στολή. (Οι λαλιώτες ήταν σκληροτράχηλοι εξισλαμισμένοι αλβανοί. Διαβάστε περισσότερα στο β΄ μέρος τού άρθρου τής «Ελεύθερης Έρευνας»: Από τον Σπάτα και τον Τατόη, στο Χαλάνδρι και τη Λούτσα...). Σταμάτησε και ρώτησε τον τούρκο οδηγό τού περιηγητή:
     - Ποιός είναι αυτός ο άπιστος; Γιατρός;
     - Όχι, απάντησε ο τούρκος, είναι από εκείνους τούς μυλόρδους, που ψάχνουν για παληά κάστρα. («Travels in Morea», Λονδίνο, 1830, τ. Α΄, σελ. 68-69).


Φουστανελλοφόρος αρναούτης στο Κάιρο. Οι αρναούτηδες είναι απόγονοι χριστιανών αλβανών ή αλβανόβλαχων, που είχαν εγκατασταθεί στην Αττική κατά τα τέλη τού 14ου αιώνα. Κτηνοτρόφοι, οργανωμένοι σε φάρες λήστευαν τους διαβάτες στα περάσματα τής Πάρνηθας. (Απ. Βακαλόπουλου: Ιστορία τού Νέου Ελληνισμού, τόμος Β1, σελ. 324.)
Από περιγραφή τής Αθήνας τού 1896 ενός γάλλου δημοσιογράφου, τού Σάρλ Μωρράς, απεσταλμένου τής Gazette de France για την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων: «Ένας κρητικός γαλάζιος και μαύρος, ντυμένος τουρκικά, με φουσκωτές βράκες και στενό σακάκι, λιάζεται και ρουφάει τον καπνό από το ναργιλέ του, ενώ ένας γέρος αρβανίτης με φουστανέλλα, καθισμένος με σοβαρότητα σ΄ ένα γαϊδούρι, με συνοδεία τη γυναίκα και την κόρη του, που φορούν μακρυές ασπριδερές πουκαμίσες, σκαρφαλώνει ή ξανακατεβαίνει το μικρό ανηφορικό δρόμο.» (Επιστολές των Ολυμπιακών αγώνων, VII).


 Η συζήτηση για την ετυμολογία τής λέξης «τσολιάς» και την προέλευση τής φουστανέλας καλά κρατεί μέχρι σήμερα σε διαδικτυακούς τόπους, συνήθως σε τόνους σοβινιστικούς. Στον πίνακα φαίνεται η λέξη φουστανέλλα σε διάφορες βαλκανικές γλώσσες.
Τσολιάς, τσαρούχι, φέσι, γιαταγάνι, καριοφίλι: Όλα τούρκικα!

Η λέξη φουστανέλλα προέρχεται από την ιταλική λέξη fustana, fustagno για το φουστάνι και το υποκοριστικό ella (όπως π.χ. πιατέλα). Yπάρχει κι η αραβική λέξη Fustat, το όνομα προαστίου τού Καΐρου, όπου υφαινόταν ένα ορισμένο είδος πανιού, απ΄ όπου και το τούρκικο fistan.

Στα ελληνικά, αυτός που φοράει φουστανέλλα αποκαλείται φουστανελλάς. Ωστόσο, οι ρωμιοί προτιμούν το τσολιάς. Η λέξη προέρχεται από την τούρκικη λέξη çul (αραβικό cull), που σημαίνει το κουρέλι, το παλιόρουχο, εξ ου τσόλι και τσούλι. Η λέξη είχε αποδοθεί μειωτικά στούς κλέφτες και τούς αρματωλούς, επειδή η φουστανέλα ήταν ραμμένη από πολλά μικρά κομμάτια υφάσματος. Τσολιάς ήταν δηλαδή αυτός, που φόραγε τσόλια, κουρέλια, απ΄ όπου βγήκε και το θηλυκό του: η τσούλα.

Οι φουστανελλάδες τού Καραγκιόζη είναι αρκετοί. Στο τούρκικο θέατρο σκιών (απ΄ όπου εξ άλλου προέρχεται ο Καραγκιόζης -διαβάστε στην «
Ελεύθερη Έρευνα»: Ο Καραγκιόζης τής Ρωμιοσύνης κι η Ρωμιοσύνη - καραγκιόζης), ο μοναδικός τσολιάς, που εμφανίζεται, είναι ο αρναούτης.Ο κουρελής, αλλά τιμημένος τσολιάς, έπρεπε να αποκτήσει μία «καθώς πρέπει» ονομασία για αυτό, όταν ιδρύθηκε η ανακτορική (προεδρική σήμερα) φρουρά, ανασύρθηκε από τούς λόγιους η αρχαιοπρεπής λέξη εύζωνος (εύζωνας), που σημαίνει καλλίζωνος, προκειμένου να εκτοπίσει την τούρκικη λέξη τσολιάς, χωρίς όμως επιτυχία.   


Ο λόρδος Μπάιρον με κόκκινα παπούτσια και φουστανέλλα σε αδελφίστικη νωχελική πόζα.

Πολλές λέξεις σχετιζόμενες με την ένδυση τού φουστανελλά είναι τουρκικής προέλευσης. Η λέξη τσαρούχι για παράδειγμα προέρχεται από το τούρκικο çarik = σανδάλι με πέτσινη σόλα.


Το φέσι προέρχεται από το τουρκικό fes κι αυτό από την πόλη Fez τού Μαρόκου, μοναδική πηγή έως τον 19ο αιώνα παραγωγής των παραδοσιακών καπέλων με το ιδιαίτερο κόκκινο χρώμα. Το 1821 φορούσαν στο κεφάλι ένα μικρό στρογγυλό και κοφτό κόκκινο φέσι, που γύρω στη βάση του το τύλιγαν με μαντηλοδεσιά
· εμφανής η τουρκική επίδραση.

Το γιαταγάνι, το πλατύ και κυρτό σπαθί των οθωμανών, προέρχεται από το τούρκικο yatagan.

Στα τουρκικά η λέξη karanfil σημαίνει το λουλούδι γαρίφαλο. Κατά τούς 16ο και 17ο αιώνες, οι κάνες των τουρκικών όπλων είχαν μεγάλα στόμια σε σχήμα, που θύμιζαν το μπουμπούκι τού γαρίφαλου. Αυτή είναι η πιθανότερη προέλευση τής λέξης καριοφίλι (κι όχι από το ιταλικό Carlo e figlio, όπως έχει υποστηριχθεί).Φουστανελλοφόρος σουλιώτης. (Οι σουλιώτες ήταν χριστιανοί αλβανοί, που μιλούσαν αλβανικά. Διαβάστε σχετικά στο
γ΄ μέρος τού άρθρου τής «Ελεύθερης Έρευνας»: Από τον Σπάτα και τον Τατόη, στο Χαλάνδρι και τη Λούτσα...).
 


Η μακρυά μέχρι το γόνατο παραδοσιακή αλβανική φουστανέλλα μετατράπηκε σε μίνι κι έγινε το σήμα κατατεθέν τού σύγχρονου ρωμαίκου φολκλόρ.

H κοντή φουστανελλίτσα τής προεδρικής φρουράς

Σχετικά με την κακογουστιά τής πρώην ανακτορικής και νυν προεδρικής φρουράς, αντιγράφουμε αποσπάσματα από το βιβλίο «Η Φουστανέλλα» (έκδ. «Νεφέλη», Αθήνα, 1993), με τον ιδιαίτερο τρόπο γραφής τού Ηλία Πετρόπουλου:

«Αυτό, που πρωταρχικά με ενοχλεί είναι η ασχήμια των ευζώνων σαν θέαμα. Γιατί, η φουστανέλλα των ευζώνων και όλα τα καμώματά τους μπρος στο μνημείο τού Άγνωστου Στρατιώτη δεν είναι παρά ένα άθλιο θέαμα. Για την ακρίβεια, η Φρουρά των Ευζώνων συμπεριφέρεται σαν ένα κακόγουστο μπαλέτο. Οι ειδικότεροι λόγοι, που με κάνουν να απεχθάνομαι τούς τσολιάδες μας είναι οι εξής:

* Δεν τυγχάνω αδελφή. Συνεπώς, με αφήνουν ασυγκίνητο τα ευζωνικά κάλλη.
Η φουστανέλλα είναι αλβανική ενδυμασία και η τωρινή μίνι φουστίτσα των ευζώνων δεν μοιάζει σε τίποτα με την παληά μακρυά φουστανέλλα. Πρόκειται περί απάτης, αλλά και γελοιογράφησης. Κατά σύμπτωση το επώνυμο  τού σημερινού προέδρου τής δημοκρατίας, κ. Κ. Παπούλια, είναι κι αυτό αλβανικής προέλευσης.* Αφού το ευζωνικό είναι μια σκηνοθεσία, θα πρέπει να είναι μια σωστή σκηνοθεσία. Ώστε, οι εύζωνοι θα πρέπει να αφήσουν μακρυά μαλλιά και, προπάντων, στριφτά μουστάκια. Επιπλέον, όταν φοράνε τη φουστανέλλα, θα πρέπει να βγάζουν το ρολόι τού χεριού.


* Η κοντή φουστανελλίτσα κάνει τούς τσολιάδες να μοιάζουν με μπαλαρίνες. Οι αρμόδιοι τού σεβαστού υπουργείου εθνικής άμυνας θα πρέπει να παραγγείλουν καινούριες φουστανέλλες μακρυές ως το γόνατο. Αυτό διδάσκει η Ιστορία. Όσο για το μίνι, πέρασε, προ πολλού, η μόδα του.

* Πολλοί θαυμάζουν τούς ευζώνους, που φυλάνε, τιμητικά, τον Άγνωστο Στρατιώτη. Συχνά λένε: «Αχ κοίτα τους, είναι σαν αγάλματα!». Βρίσκω γελοία τη νεκρική ακινησία των ευζώνων σκοπών. Δεν είμαι (ελπίζω) ο μόνος.»


Από το ρωμαίικο φολκλόρ δεν θα μπορούσε να λείπει η Εκκλησία, η οποία διαθέτει και φουστανελλάδες αγίους.
Üzüm, doner και λοιπά... εθνικά σύμβολα

Η φουστανέλλα και το τσαρούχι ταυτίστηκαν με το νεοδημιουργηθέν κράτος χάρη στις ζωγραφικές και γλυπτικές απεικονίσεις από λιθογράφους και ζωγράφους τής εποχής των πρωταγωνιστών τού ΄21, αλλά και διαφόρων ευρωπαίων, όπως ο βασιλιάς Οθων και ο λόρδος Βύρων. Απεικονίσεις, που σπάνια ανταποκρίνονταν στην ιστορική αλήθεια, αφού άλλοτε την ωραιοποιούσαν από πατριωτισμό ή φιλελληνισμό κι άλλοτε τη διαστρέβλωναν για πολιτικούς λόγους.

Γεγονός, που πρόσφατα επιβεβαιώθηκε από ένα καλλιτέχνη, τού οποίου το έργο αποτελεί πρότυπο ηρωικής αναπαράστασης: Το 2000, κατά τη διάρκεια εργασιών στο επιβλητικό σύμπλεγμα τού Θ. Κολοκοτρώνη στην οδό Σταδίου, οι συντηρητές ανακάλυψαν χαραγμένη μία σημείωση, με την οποία ο γλύπτης Λάζαρος Σώχος, δικαιολογείται στο Γέρο τού Μωριά για την περικεφαλαία, που τον ανάγκασαν να προσθέσει στο άγαλμα! Οι πολιτικοί τής εποχής ήθελαν φουστανέλλα με αγγλική μεγαλοπρέπεια... [Στ. Ελληνιάδη, όπως και ορισμένα παρακάτω αποσπάσματα, enet.gr. Σχετικά με την αλβανική καταγωγή τού Μπιθεκούρα (Κολοκοτρώνη), διαβάστε το γ΄ μέρος τού άρθρου τής «Ελεύθερης Έρευνας» Από τον Σπάτα και τον Τατόη, στο Χαλάνδρι και τη Λούτσα...].Ούζο τσολιάς (από το τούρκικο üzüm), ντονέρ κεμπάπ κ.τλ. κ.λπ.. Όλα τούρκικα! Αχ Τουρκορωμιοσύνη μου με τις παραδοσιακές τούρκικες γεύσεις σου... (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Μάς πνίγουν τα λίπη τής Ρωμιοσύνης!, Χαλβάς, ταραμάς, γιαλαντζί ντολμάς κ.λπ. κ.λπ., Γιαλατζί αμανέ Γιουνανιστάν...).


Από το τέλος τού 19ου αιώνα, η ενδυμασία τού τσολιά αντικαταστάθηκε από το ευρωπαϊκό ντύσιμο, αλλά διαχρονικά αναπαράχθηκε κατά κόρον μέσα από πατριωτικές αφίσες, σχολικές γιορτές, γελοιογραφίες κ.ά., που με χιούμορ εμφάνιζαν το ρωμιό  φουστανελλά, άλλοτε ηρωικό κι άλλοτε δυστυχή. Ευγενείς, αστοί και λαϊκοί χορευτές υιοθέτησαν το συμβολισμό τής φουστανέλας από το Λύκειο Ελληνίδων στο Κολωνάκι ώς το μικρότερο χωριό τής Ηπείρου και τής Πελοποννήσου, ενώ η φουστανέλα δεν έλειψε ποτέ από τοπικά έθιμα.

 
  
Οπαδός τού ΠΑΟΚ, που ντύθηκε τσολιάς, για να ενισχύσει το εθνικό φρόνημα τής ομάδας του.

     Τα τελευταία χρόνια, η φουστανέλλα έγινε φορέας σύγχρονων μορφών κοινωνικού, καλλιτεχνικού και πολιτικού σχολιασμού μέσα από τον καυστικό λόγο τού Τζίμη Πανούση με φουστανέλα επί σκηνής υπό τούς ήχους ροκ μουσικής και την τηλεοπτική «Ελληνοφρένεια» τού Σκάι, μιά από τις καλύτερες εκπομπές σάτιρας των ευτράπελων τής Ρωμιοσύνης.


Σήμερα, ο τσολιάς έχει εδραιωθεί σα σήμα κατατεθέν τού εθνικού φολκλόρ, από την προεδρική φρουρά ώς τους «κράχτες» των χασαποταβερνών τής Βάρης, τούς τσολιάδες μαζί με τούς μεγαλέξανδρους στούς κρίσιμους αγώνες τής εθνικής ποδοσφαίρου και μπάσκετ, το «Ούζο Εύζων» (Βαρβαγιάννη), το ντελίβερι «Γύρος Τσολιάς» κ.ά., αλλά και στην ορθόδοξη παράδοση με φουστανελλάδες αγίους.     Στο εξωτερικό, για τούς ρωμιούς τής διασποράς, ο τσολιάς παραμένει εθνικό σύμβολο και σύνδεσμος με την Ελλάδα. Οικόσημο στα ομογενειακά καταστήματα και πρωταγωνιστής στα χορευτικά συγκροτήματα και τις παρελάσεις. Στην αριστερή φωτογραφία εικονίζεται ρωμιός ομογενής, ενώ ηγείται παρέλασης στη Νέα Υόρκη, έφιππος, σα γνήσιος απόγονος τού Κολοκοτρώνη. Στη δεξιά φωτογραφία, τσολιάδες τής διασποράς αποκαλύπτονται μπροστά στο μητροπολίτη Αμερικής. Μπορεί να λείπουν χρόνια από την Ελλάδα, αλλά από τις χριστιανο-τουρκο-ρωμαίκες -κι όχι μόνον- παραδόσεις τους κι από τούς εθνικοθρησκευτικούς τους μύθους δύσκολα απεμπλέκονται οι ρωμιοί τού εξωτερικού.


Συνοψίζοντας για τη φουστανέλλα:
* Είναι εθνικό αλβανικό ένδυμα.
* Έχει ιταλικό όνομα.
* Καθιερώθηκε σα στολή από τους άγγλους.
* Σήμερα, τη φοράνε συμβολικά επίλεκτοι στρατιώτες, υπήκοοι τού σύγχρονου κρατιδίου, που ονομάζεται Ελλάδα. Οι στρατιώτες αυτοί φέρουν το τούρκικο όνομα τσολιάδες.
* Αποτελεί σύμβολο ελληνικής λεβεντιάς (αν και οι λεβέντες είναι επίλεκτο σώμα τού τούρκικου στρατού.)  

Αποδοκιμασία με χιούμορ εθνικών μύθων τής Ρωμιοσύνης από ένα κομμάτι τής κοινωνίας μας.
Το θέμα τής φουστανέλλας αποτελεί μια ακόμα όψη τής προχωρημένης σχιζοφρένειας, που τυραννάει τα μυαλά των σύγχρονων ρωμιών, των οποίων η μεγαλύτερη φαντασίωση είναι, ότι δήθεν κατάγονται από τούς αρχαίους έλληνες...
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
1. J. Reinach, C. Maurras, J. Moreas: «Ανταποκρίσεις από την Ελλάδα, 1879-1897», έκδ. «Ολκός», Αθήνα.
2. Κ. Σιμόπουλου: «Ξένοι ταξιδιώτες στην Ελλάδα», έκδ. «Στάχυ», Αθήνα, 2001. 
3. Κ. Σιμόπουλου: «Πώς είδαν οι ξένοι την Ελλάδα τού ΄21», έκδ. «Πολιτιστικές εκδόσεις», Αθήνα, 1999. 
4. Λ. Δρούλια: «Οι ενδυματολογικές μεταλλαγές στα χρόνια τής εθνικής διαμόρφωσης τού νέου ελληνισμού», Εταιρεία σπουδών νεοελληνικού πολιτισμού και γενικής παιδείας», Αθήνα, 1999.
5. Τ. Λάππα: «Φορεσιά κι άρματα στην επανάσταση», «Νέα Εστία», τ. 546, Αθήνα, 1950.
6. Ζ. Παπαντωνίου: «Η Φουστανέλλα», «Νέα Εστία», τ. 121, Αθήνα, 1932.
7. Η. Πετρόπουλου: «Η Φουστανέλλα», έκδ. «Νεφέλη», Αθήνα, 1993.
8. Α. Κεραμόπουλου: «Η φουστανέλλα», «Λαογραφία», τόμ. 15 (1953/1954).
9. Α. Κόλλια: «Αρβανίτες και η καταγωγή των ελλήνων», έκδ. «Αριστείδη Κόλλια», Αθήνα, 1985.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


165 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 48324

  28 Δεκ 2019

  Ο ΛΑΖΑΡΗΣ εκανε αντιγραφη επικολληση τις λαλακιες των εθνικιστων της Σκιπεριάς και εκανε αυτό που πολλοι κάνουν εδώ μέσα :c020::c020:
  ..
  Προσθεσε μια λέξη , την ανύπαρκτη λέξη ''εθνικη''' ..

  Αυτη τη λαθροχειρία την έκανε ανθρωπος που δεν πιστεύει στα ...έθνη :giggle:

  Ιδου το original απόσπασμα :a0452::a0452:
  The Albanians in their dresses (the most magnificent in the world, consisting of a long white kilt, ...

  Ε ο Λαζαρης προσεθεσε τη λέξη NATIONAL :grfl::grfl:[http://www.albanianhistory.net/1809_Byron/]
  Το γιατί μη με ρωτάτε..ρωτήστε τον ιδιο :smt005:


  Αλλωστε δεν είναι τυχαίο που ο ΛΑΖΑΡΗΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝ ΣΕΛΊΔΑ

 • Ανώνυμος 48269

  14 Δεκ 2019

  https://www.phorum.com.gr/viewforum.php?f=11

 • Ανώνυμος 48121

  8 Νοε 2019

  ARCHEOLOGY April 16, 2012
  Earliest farming site in Europe found in Albania
  Paul Hamaker....
  Vashtëmi, located in southeastern Albania, is one of the earliest known Early Neolithic farming sites ever discovered in Europe and dates to 6500 B.C. Photographs of the site can be seen at the UC News web site here.
  https://adriano-xhafaj.blogspot.com/

 • Ανώνυμος 47062

  9 Μαρ 2019

  Η φουστανέλα δεν ειναι ελληνικη, μητε αλβανικη, η φουστανελα ειναι βλαχικη. Θα ζητήσω απο τον κ. Λάζαρη αν μπορει να κανει μια ερευνα πανω σε αυτο το ζήτημα.

 • Ανώνυμος 46941

  21 Φεβ 2019

  να τα μας παλι αρχισε η ιδια συνηθισμενη προπαγανδα... οταν οι τουρκογυφτοαρβανιτοβλαχοι ρωμιοι δεν μπορουν να ελληνοποιησουν την φουστανελα αρχιζουν αμεσως να αλαζουν τακτικη να αλαζουν καστεα και προσπαθουν να ελληνοποιησουν καποια αλβανικα φυλα και να τα καταδειξουν ως δηθεν ελληνικα κατι που φυσικα ειναι εντελως ψευδες και ανυποστατο!

 • Ανώνυμος 46889

  13 Φεβ 2019

  https://www.didaktorika.gr/eadd/handle/10442/23152

  Αρβανίτες της Αττικης με αυστηρη ενδογαμία παρολα αυτα εξισου Ελληνες οπως και οι υπολοιποι οπως λεει το τελικο συμπερασμα της διατριβής και τελικά οι θεωρητικες παρατηρήσεις του κ.Μπιρή ηταν τελικα ολοσωστες και με βαση την επιστημη αυτή.

  »Απο τη μελετη των συχνοτητων των αντιγονων των απλοτύπων και του »Δελτα’ του μειζονος συστήματος Ιστοσυμβατοτητας που αποτελει το κατεξοχην συστημα γενετικης ερευνας της ιστοριας των λαων …παρατηρηθηκε αυξημενη συχνοτητα απλοτυπων και Δελτα των Αρβανιτων της Αττικης ιδια περιοπυ με εκεινη των μαρτυρων που χρησιμοποιηθηκαν αλλα και ιδια με οποιεσδηποτε αλλες μελετες εχουν γινει στον ελλαδικό χώρο ..»[Από τα συμπεράσματα της εργασίας ]

 • Ανώνυμος 46793

  25 Ιαν 2019

  Το χωριό «Greci» (μτφ «Έλληνες») στη νότια Ιταλία κατοικείται από αρβανιτοφωνους που πέρασαν στην απέναντι ακτή πριν από 600 χρόνια από την Ελλάδα…..

  Αρβανιτες του χωριού»» Πιανα ντι Γκρέτσι »,
  μετονομασθεν από το καθεστώς Μουσολίνι σε Πιανα ντι Αλμπανέζι

  »»Από το κλασσικό βιβλίο του Μπίρη “Αρβανίτες, Οι Δωριείς του νεώτερου ελληνισμού” ( σελ. 328 ) για αρβανιτόφωνους της Σικελίας που είχανε ερθει από την Πελοπόνησο.Ο Πέτρος Καρολίδης …Επεχείρησε , όπως γράφει στην σχετική διατριβή του ( Περιοδικό Ελληνισμός , έτος Ζ 1904 σελ. 176 – 183 ) , να μιλήση ελληνικά σε γηραιάν κατοικο της Piana dei Greci ( https://en.wikipedia.org/wiki/Piana_degli_Albanesi In 1941 during Mussolini’s invasion of Greece, the name was changed to Piana degli Albanesi so as to gain the locals support for the fascist regime’s imperialist intentions toward Albania ), εκατάλαβε όμως, ότι εκείνη μόνον αρβανίτικα ήξερε , και το είπε στον Ιταλό ο οποίος του την συνέστησε.Οπότε : “Η αγαθή πρεσβύτις , μόλις ήκουσεν εμού λέγοντος , ότι η γλώσσα αυτής δεν ήτο κυρίως ελληνική , διαμαρτυρομένη, εν αγανακτήσει ανεφώνησε : Io sono propria Greca-Ειμαι γνήσια Γραική»’

 • Ανώνυμος 46792

  25 Ιαν 2019

  Αρβανίτες Ιαλιας και ελληνική εθνική συνείδηση

  »»Η αλήθεια βέβαια είναι πως ο Μανώλης Μπλέσσης στα κείμενα του αποκαλεί τον εαυτό του και τους ομοίους του Αρβανίτες κι Ελληνες (nostri Greci). Κι αυτό χρειάζεται μια εξήγηση.
  Ο Μανώλης Μπλέσσης βέβαια, έγραψε επίσης πως θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα και γι’ αυτό οι Σκυπετάροι ιστορικοί δεν θα ασχοληθούν μάλλον ποτέ μαζί του. Ο Νικόλαος Μάζης όμως τι ήταν;
  Αυτό μας φέρνει στον Καίσαρα Μάζη, τον πατέρα του Νικόλαου. Ο Καίσαρας Μάζης, όταν εγκατέλειψε οριστικά την Ελλάδα, ίδρυσε στην Σικελία, μαζί με τους συντρόφους του, ένα χωριό. Θα μπορούσε να το είχε ονομάσει Μάζι (=του Μάζη) όπως έκαναν πολλοί Αρβανίτες αρχηγοί την εποχή εκείνη. Όμως προτίμησε να το ονομάσει Casale dei Greci (=χωριό των Ελλήνων). Απ’ τους κατοίκους αυτού κι άλλων παρόμοιων χωριών στρατολόγησε ο Νικόλαος Μάζης τους εφιππους στρατιώτες του Μακεδονικού Τάγματος.

  Η αναφορά των Αλβανών εθνικιστών στις «περιπέτειες» του λεγόμενου «Βασιλικού Μακεδονικού Τάγματος» έχει σοβαρές αδυναμίες γι’ αυτούς και γι’ αυτό σπάνια κάποιος απ’ αυτούς αναφέρεται σ’ αυτό. Κι αυτό γιατί στα τέλη του 18ου αιώνα, ένας ανώνυμος συγγραφέας, ο οποίος μάλλον είχε πολεμήσει στις παρατάξεις αυτού του τάγματος, έγραψε και δημοσίευσε ένα βιβλίο με τον τίτλο “Dissertazione istorico-cronologica del Regimento Real Macedone, nel quale si tratta della sua origine, formazione e progressi e delle sue vicissitudini che gli sono accadute fino all’anno 1767” (=Πραγματεία ιστορική και χρονολογική του Βασιλικού Μακεδονικού Τάγματος, στην οποία περιέχονται η προέλευση, ο σχηματισμός, η πρόοδος και η παρακμή του, όπως έχουν συμβεί μέχρι το έτος 1767), το οποίο, όπως φαίνεται κι από τον τίτλο αναφέρεται στην ιστορία εκείνου του «Μακεδονικού Τάγματος», μέχρι το 1767.

  »’Ποιό είναι όμως το ενδιαφέρον στο βιβλίο αυτό; Το πιο ενδιαφέρον ίσως κομμάτι στο βιβλίο αυτό, που αναφέρεται όπως είπαμε στην ιστορία του Μακεδονικού Τάγματος, είναι το πρώτο κεφάλαιο. Το κεφάλαιο αυτό αναφέρεται κι εγκωμιάζει τα διαχρονικά επιτεύγματα του Ελληνικού έθνους στα Ιταλικά εδάφη, θεωρώντας πως τα «κατορθώματα» του Μακεδονικού Τάγματος είναι η συνέχεια των κατορθωμάτων των Ελλήνων που προηγήθηκαν σ’ εκείνα τα Ιταλικά εδάφη. Με άλλα λόγια, ο συγγραφέας εκείνου του βιβλίου θεωρεί πως αυτοί που συμμετείχαν σ’ εκείνο το Μακεδονικό Τάγμα ήταν Ελληνες κι επιπλέον τους κατονομάζει ως τέτοιους.

  Η ύπαρξη εγκωμιαστικών αναφορών στους Έλληνες σ’ ένα τέτοιο βιβλίο δεν θα μπορούσε βέβαια να γίνει ποτέ αποδεκτή απ’ τους Αλβανούς εθνικιστές, οι οποίοι συνηθίζουν να θεωρούν ως σημείο αναφοράς τους Αρμπερέσηδες της νότιας Ιταλίας.»’

 • Ανώνυμος 46791

  25 Ιαν 2019

  Αρβανίτες Μπούιοι στη Βενετία μετά τη φυγή του από το Μωριά

  »Η Βενετία εχει πολλά μνημεία .
  Φυσικά, για τους Έλληνες, τα μνημεία που σχετίζονται με την ίδρυση και δραστηριότητα της Ελληνικής κοινότητας (Scuola e Nazione Greca η απλούστερα Scuola dei Greci) έχουν πολύ μεγάλη αξία . Τέτοια μνημεία είναι φυσικά ο Αγιος Γεώργιος των Ελλήνων, αλλά και τα κτήρια που σχετίζονται με την ίδρυση και λειτουργία της κοινότητας εκείνης το 1494.

  Οι Μπούιοι/Αρβανίτες ήταν απ’ τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας εκείνης κι ο πολυπληθέστερος πληθυσμός της, στην αρχή τουλάχιστον.
  Θα βρείς τα ονόματα των Μπούιων/Αρβανιτών ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη αυτής της κοινότητας τον Νοέμβριο του 1494, όπως θα τους βρείς, λίγο αργότερα, να υπογράφουν και την αίτηση για την ανέγερση του Ναού του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων.

  Η Ελληνική κοινότητα δεν ήταν όμως η μόνη “εθνική” κοινότητα στην Βενετία. Υπήρχαν κι άλλες “εθνικές’ κοινότητες σ’ εκείνη την πόλη. Σε μικρή λοιπόν απόσταση απ’ τα κτήρια που στέγαζαν την Ελληνική Κοινότητα της Βενετίας βρίσκεται ένα άλλο κτήριο-μνημείο. Είναι το κτήριο που είναι γνωστό με την ονομασία “Scuola di Santa Maria degli Albanesi”. Το κτήριο αυτό στέγαζε τα χρόνια εκείνα την Αλβανική Κοινότητα της Βενετίας, την “εθνική” κοινότητα των Αλβανών της Βενετίας οι οποιοι προερχονταν από τους πολεμιστες του Καστριωτη που κατεφυγαν εκει απο τη βορεια Αλβανια.

  Η Αλβανική Κοινότητα της Βενετίας ήταν αρχαιότερη απ’ την αντίστοιχη Ελληνική, ιδρύθηκε το 1447.
  Την εποχή κατά την οποία οι πρώτοι Μπούιοι/Αρβανίτες αποβιβάσθηκαν στην Βενετία, στα τέλη του 15ου αιώνα, η Αλβανική Κοινότητα λειτουργούσε ήδη.

  Σε εκείνο τον μακρινό τόπο οι Μπούιοι/Αρβανίτες, χωρίς κανέναν καταναγκασμό,
  επέλεξαν,
  να “συνταχθούν” και μάλιστα να συνιδρύσουν
  με τους υπόλοιπους Ελληνες
  ηδη από τον 15ο αιωνα ,
  την ελληνικη κοινότητα
  και όχι να ενταχθούν στην ήδη υπάρχουσα αλβανική.

  https://www.youtube.com/watch?v=_jud5CNyYqE

 • Ανώνυμος 46391

  14 Νοε 2018

  Η φουστανέλα είναι κατεξοχήν ελληνική παραδοσιακή φορεσιά.Οι μόνοι πληθυσμοί της Αλβανίας που την φορούσαν ήταν οι Τοσκηδες,οι οποίοι αν και δεν το γνωρίζουν είναι ελληνικής καταγωγής που αφομοιώθηκαν από τους αλβανικους πληθυσμούς, ωστόσο διατήρησαν έντονα την δική τους ιδιαίτερη ταυτότητα.Οσο για τους Αρβανίτες έγκυροι ιστορικοί αναλύουν ότι είναι ηπειρωτικο φύλο που μετοίκησε πολυ παλιά από την Ήπειρο στην νοτια Ελλάδα και καμιά σχέση δεν έχει με τους Αλβανούς

 • Ανώνυμος 44712

  29 Ιαν 2018

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ

  ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ

  ΒΟΡΕΙΟ-ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΓΕΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ, ΣΛΑΒΟΓΕΝΕΙΣ ΛΕΥΚΟΙ ΞΑΝΘΟΙ ΜΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΠΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΜΕ ΙΝΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΛΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΑΠΟ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟ, ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΟ-ΑΣΙΑΤΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΞΑΝΘΟΊ ΛΕΥΚΟΙ

  ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

  ΣΛΑΒΟΙ ΟΠΩΣ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, Ο ΚΩΣΤΗΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ

  ΑΡΑΒΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

  ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΞΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΙΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΙ

  ~

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 44706

  29 Ιαν 2018

  https://www.youtube.com/watch?v=T3FUKVBH-hs

 • Ανώνυμος 44705

  29 Ιαν 2018

  https://www.youtube.com/watch?v=68Zrr2REbUw

 • Ανώνυμος 44292

  27 Νοε 2017

  Ανώνυμος 40366 Αρβανίτης δεν είσαι και οσο για το κείμενο που έγραψες είναι όλα ψέματα που έβγαλες απο το μυαλό σου χωρίς υπαρκτά στοιχεία γιατί καταρχάς οι Έλληνες χάθηκαν ήδη απο τον 7ο αιώνα μΧ και στα μέσα του 17ου αιώνα οι μασωνοι της ευρωπης αρχίσαν να εξελληνιζουν Αρβανίτες και βλάχους με αποτελεσμα να σφαχτεί ο αθώος πλυθησμος Πελοποννήσου και Αττικής, πράγμα που σε κάνει περιφανο γιατί είσαι δειλός φασιστας κατα φαντασίαν απογονος Ελλήνων!

 • Ανώνυμος 40366

  15 Δεκ 2016

  AΡΒΑΝΙΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Η Βενετία εχει πολλά μνημεία τα οποία έχουν μεγάλη ιστορική αξία για πολλά έθνη. Φυσικά, για τους Έλληνες, τα μνημεία που σχετίζονται με την ίδρυση και δραστηριότητα της Ελληνικής κοινότητας (Scuola e Nazione Greca η απλούστερα Scuola dei Greci) έχουν πολύ μεγάλη αξία . Τέτοια μνημεία είναι φυσικά ο Αγιος Γεώργιος των Ελλήνων, αλλά και τα κτήρια που σχετίζονται με την ίδρυση και λειτουργία της κοινότητας εκείνης το 1494.

  Οι Μπούιοι/Αρβανίτες ήταν απ’ τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας εκείνης κι ο πολυπληθέστερος πληθυσμός της, στην αρχή τουλάχιστον. Θα βρείς τα ονόματα των Μπούιων/Αρβανιτών ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη αυτής της κοινότητας τον Νοέμβριο του 1494, όπως θα τους βρείς, λίγο αργότερα, να υπογράφουν και την αίτηση για την ανέγερση του Ναού του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων.

  Η Ελληνική κοινότητα δεν ήταν όμως η μόνη “εθνική” κοινότητα στην Βενετία. Υπήρχαν κι άλλες “εθνικές’ κοινότητες σ’ εκείνη την πόλη. Σε μικρή λοιπόν απόσταση απ’ τα κτήρια που στέγαζαν την Ελληνική Κοινότητα της Βενετίας βρίσκεται ένα άλλο κτήριο-μνημείο. Είναι το κτήριο που είναι γνωστό με την ονομασία “Scuola di Santa Maria degli Albanesi”. Το κτήριο αυτό στέγαζε τα χρόνια εκείνα την Αλβανική Κοινότητα της Βενετίας, την “εθνική” κοινότητα των Αλβανών της Βενετίας οι οποιοι προερχονταν από τους πολεμιστες του Καστριωτη που κατεφυγαν εκει .

  Η Αλβανική Κοινότητα της Βενετίας ήταν αρχαιότερη απ’ την αντίστοιχη Ελληνική, ιδρύθηκε το 1447.
  Την εποχή κατά την οποία οι πρώτοι Μπούιοι/Αρβανίτες αποβιβάσθηκαν στην Βενετία, στα τέλη του 15ου αιώνα, η Αλβανική Κοινότητα λειτουργούσε ήδη.

  Σε εκείνο τον μακρινό τόπο οι Μπούιοι/Αρβανίτες, χωρίς κανέναν καταναγκασμό, επέλεξαν, τελείως ανεπηρέαστοι, να “συνταχθούν” με τους υπόλοιπους Ελληνες ηδη από τον 16ο αιωνα .

 • Ανώνυμος 39338

  1 Αυγ 2016

  https://www.youtube.com/watch?v=9BjwghyhIcY

  https://www.youtube.com/watch?v=pgKaTO63JW8

  https://www.youtube.com/watch?v=YMMswQoDWDo

 • Ανώνυμος 39326

  31 Ιουλ 2016

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ

  ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΑΣ, ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΙΑΤΕΣ

  ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ

  ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

  ΣΛΑΒΟΙ ΟΠΩΣ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ

  ΑΡΑΒΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

  ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΙΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΙ

  ~

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 39125

  25 Ιουλ 2016


  Ανώνυμος 38880

  Νταξ, θα γίνεις καλά, με έναν καλό ψυχίατρο και μια φαρμακευτική αγωγή, "έλλειψη αυτοεκτίμισης" λέγετε αυτό που έχεις και σε κάνει να γκαρίζεις με κεφαλαία γράμματα υπερασπιζόμενος το "σπουδαίο έθνος" μέσα στο οποίο ανήκεις και εσύ, γιατί χωρίς εθνικισμό και θρησκεία είσαι ένα σκέτο μηδενικό στην ζωή σου.

  Αυτά σου δίνουν αξία "είμαι απόγονος καθαρός των σπουδα΄'ιων αρχαίων Ελλήνων", "η Ορθοδοξία μας είναι η καλύτερη και η μόνη αληθινή θρησκεία" κτλ.

  Βολεμένε Ρωμιέ!

 • Ανώνυμος 38880

  26 Ιουν 2016

  ΡΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ '''ΑΠΟΔΥΚΝΥΕΤΑΙ ''' Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑΣ
  ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΠΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

 • Ανώνυμος 38824

  17 Ιουν 2016

  https://m.youtube.com/watch?v=gGx4v-Hp0So&autoplay=1

 • Ανώνυμος 38359

  23 Απρ 2016

  ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
  Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ 1821 ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΝΙΚΑΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
  ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΡΙ '''ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ''' ΠΡΟ ΤΟΥ 1913 ΗΠΕΙΡΟΥ .
  ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΕΒΕΖΑ , ΙΩΑΝΝΙΝΑ , ΚΟΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΩΓΩΝΙ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ …. »»ʼΛΑΛΟΥΝΤΩΝ ΤΗΝ ΕΛΛΛΗΝΙΚΗ »»
  ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΕΣ ΑΜΙΓΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΛΗΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΥΤΩΝ [ ΠΡΕΒΕΖΑ, ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΚΟΝΙΤΣΑ] ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ , ΕΠΥΛΙΔΕΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ .

  ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΟΥΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΞ ΧΩΡΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΧΕΡΟΝΤΑ- ΝΟΤΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΕΠΙ ΛΕΞΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ »ΛΑΛΟΥΝΤΩΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ » .
  ΑΡΑ ΔΙΓΛΩΣΣΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ-ΒΟΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ »ΕΜΠΟΡΙΟΥ» ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΣΦΑΛΩΣ , Η ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΕΞΕΛΛΗΝΙΖΑΝΕ ΑΘΡΟΑ ΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΟΠΩΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ .
  ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ- ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ »»ΛΑΛΟΥΝΤΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ»ʼ..
  ΤΟ »ΚΥΡΙΩΣ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ EKΤΟΣ ΤΗΣ ΣΚΙΠΕΤΑΡΙΚΗΣ ΛΑΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ [ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ] ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΑΙΒΟΣ , Ο ΒΟΛΝΚΑΜΦ , Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΦΡΑΖΟΝΑΝ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ …. ΓΙΑΤΙ ΟΙ [ΕΞΑΡΧΗΣ ΛΟΓΩ ΜΕΙΚΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ ] ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΥΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΟΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΕΠΕΛΕΓΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΗΤΡΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΩΣ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ , ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ .
  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΥΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
  , ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΙΝΔΟΥ.

  ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ …

  ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕΙΟΨΗΦΕΙΑ Η ΟΤΙ »»ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΤΗΚΑΝΕ »ʼ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ….»ʼΑΛΒΑΝΙΚΗ»ʼ

  ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ..
  ΑΛΛΑ ΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ , ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ , ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟ ΝΟΤΟ , ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ …..
  ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ , ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΕΛΒΙΝΟ ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΣΤΑΣ ΛΙΓΟ ΔΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΠΩΓΩΝΙ ] Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ …

  ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΑΠΟ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ [ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΟΡΕΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ
  ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΛΛΙΑ [ ΩΣ ΚΥΡΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ] ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΩΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΕΣ … ΤΙΣ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΕΣ.

 • Ανώνυμος 37836

  12 Μαρ 2016

  Αποδοκιμασία με χιούμορ εθνικών μύθων τής Ρωμιοσύνης από ένα κομμάτι τής κοινωνίας μας.

  TI NA KANOYME;;;; ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ...ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΛΟΙΠΟΝ

 • Ανώνυμος 37829

  9 Μαρ 2016

  Ηφουστανελα φοριετε μονο τησ νοτια αλβανια δηλαδη ουτε καν σε ολη τη τοσκερια....
  δεν ειναι τυχαιο οτι δυτικα της περιοχης εκεινης [ λιντζουρια ] στη γνωστη Λαμπερια η φουστανελα φοριετε σε μικρο βαθμο και κυριως σε περιοχη αμεσως μετα τα ελληνικα χωρια δηλαδη σε καποιο βαθμο στο κουρβελεσι [ νοτιοανατολικη λαμπερια] και ολο και λιγοτερο , οσο ανεβαινουμε βορεια και δυτικα δηλαδη απομακρυνομαστε απο το χωρο της βορειου ηπειρου
  …επισης σε οτι αφορα το κεντρικο τμημα της νοτιου αλβανιας , η φουστανελα φοριετε στα χωρια που αναφεραμε παραπανω τα οποια βρισκοντε πανω απο τη μειονοτικη ζωνη , οπως φοριετε και στις αμεσως βορειοτερες αυτων και αμιγως αλβανικες περιοχες μεχρι περιπου και το Μπερατι ….
  ενω σε οτι αφορα την ανατολικη νοτια αλβανια ….. και εκει η φουστανελα φοριετε στα μερη της κορυτσας και αμεσως βορεια αυτης μεχρι περιπου το πογραδετσι…δηλαδη σε περιοχες με αρκετο βλαχοφωνο πλυθησμο ειτε τα χρονια τα παλια [ περιοχη βοσκοπογια] ειτε ως σημερα [ περιοχης κορυτσας πρεμετης] …με λιγα λογια η φουσταελα μονο αλβανικη δεν μπορει να χαρακτηριστει ….
  αφου φοριετε σε περιοχες που ειτε ειχαν καποτε , ειτε εχουν ως σημερα αμεση σχεση με ελληνικους πλυθησμους , και μονο σε αυτες τις περιοχες , ενω βορειοτερα των περιοχων αυτων που δεν υπαρχουν ουτε βλαχοφωνοι ουτε ελληνοφωνοι η και διγλωσσοι πλυθησμοι , η φουστανελα δεν φοριετε πλεον απο τους σκιπεταρους

  και γενικα ειναι πρακτικα αδυνατο να πηρανε-υοθετησανε οι ορεινοι σαρακατσανοι [ πχ των Αγραφων της Ρουμελης ] τη φουστανελα απο τους αλβανους της τοσκεριας [ δυο λαοι αλλογλωσοι] οταν μαλιστα η τοσκερια βρισκετε πολυ μακρια απο τα Αγραφα και μεταξυ των δυο περιοχων παρεμβαλοντε ενα σωρο βουνα ,πραγμα που κανει ακομα πιο δυσκολο τον οποιο αλληλοεπηρεασμο δηλαδη οχι μονο η αποσταση αλλα και η γεωμορφια του εδαφους μεταξυ των δυο περιοχων ] και ταυτοχρον να μην την υοθετησανε οι γκεκηδες αλβανοι απο τους τοσκηδες αλβανους που κατοικουν στην ιδια γεωγραφικη περιοχη , τους χωριζει ουσιαστικα ενα ποταμι [ ο Σκουμπης] και που ειναι και ομογλωσσοι και αρα εχουν ολα τα φοντα να επηρεαστουν πολυ πιο ευκολα απο αυτους απο οτι οι οποιοι Σαρακατσανοι και γενικα νοτιοελλαδιτες φουστανελοφοροι.....οταν μαλιστα αποδεδειγμενα η φουστανελα στην αλβανια φοριετε οχι απλα στη τοσκερια αλλα σε συγκεκριμενη περιοχη της τοσκεριας στην οποια περα απο τη φουστανελα υπαρχουν και πολλα αλλα κοινα [ ηθη εθιμα σε καποιο βαθμο , χοροι τραγουδια που μοιαζουν πιο πολυ με ελληνικα παρα με γκεκικα αλλα σε αλβνικη διαλεκτο

 • Ανώνυμος 37019

  1 Φεβ 2016

  ο δυστροπος χαρακτηρας των τουρκοτσαμηδων επιβεβαιωνετε περα απο τις πηγες και τα γεγονοτα της εποχης ακομα και απο μια παλια σκιπεταρικη παροιμια των νοτιων αλβανων, ομοθρησκων μαλιστα των τουρκοτσαμηδων...ελεγε...τσαμ παμπες με θηκ νε μες...ο τσαμης ειναι παμπεσης και εχει το μαχαιρι στη μεση...επισης και ο η υοθετηση του ισλαμ απο αυτη τη φυλη δεν εχει να κανει με καποια ''προτιμηση'' των οσων γραφει το κορανι εναντι του ευαγγελιου φυσικα...αφου ετσι κι αλλιως το κορανι ηταν γραμμενο στη μονη ''''ιερη''' γλωσσα του ισλαμ..την αραβικη...πραγμα που σημαινει οτι κανενας βαλκανιος λαος δεν θα μπορουσε να το διαβασει και αρα να πειστει να αλλαξει θρησκεια....ετσι και οι τσαμηδες...αλλαξανε θρησκεια [μεγαλο μερος αυτων ] λογω του κυματος βιας που ξεσπασε στα πεδινα και ημιορεινα της Θεσπρωτιας μετα την καταπνιξη του κινηματος του Πατρος Διονυσιου Τρικκης ....ενω αλλοι εξισλαμιστηκανε τα επομενα χρονια λογω οικονομικου συμφεροντος βλεποντας τη βελτιωση της ζωης των εξισλαμισμενων συντοπιτων τους [καλυτερα οσμανληδες παρα ραγιαδες οικονομικα-ηθικα-κοινωνικα κλπ]....ετσι και ο φανατισμος προς τον ισλαμισμο ειχε να κανει σιγουρα τοσο με την γεωγραφια της τσαμουριας οσο και μετην χρονικη στιγμη του εξισλαμισμου της περιοχης....αφου μεγαλο μερος των τουρκοτσαμηδων εξισλαμιστηκε σε μια εποχη που οχι μονο στην ηπειρο [ βορεια και νοτια] που ουτως η αλλως εμεινε χριστιανικη και ελληνικη αλλα και στη νοτια αλβανια -τοσκερια , λαμπερια οι εξισλαμσιθεντες αλβανοι ηταν ελαχιστοτατοι ως τοτε ...ετσι για καμποσα χρονια ηταν η μοναδικη εξισλαμισθησα περιοχη σε ολη αυτη τη γεωγραφικη εκταση [ Ηπειρος - Νοτια Αλβανια] ...ετσι ''δεθηκανε''-στηριχτηκανε στη νεα αυτη θρησκεια που τους εδινε τα αντιστοιχα προνομια-δικαιωματα και μια νεου ειδους ταυτοτητα σε καποιο βαθμο[οθωμανικη συνειδηση ]..γινανε δηλαδη πολλοι εξ αυτων ''τουρκοι στη θεση των τουρκων'' σε ολη αυτη τη περιοχη την οποια κουμανταρανε [ας μην ξεχναμε οτι λογω των τουρκοτσαμηδων γεμισε το ορεινο σουλι χριστιανους απο ολες τις γυρω περιοχες και ιδρυσανε το εφταχωρι του σουλιου [τα εφτα χωρια] ... οσο και γεωγραφικα αφου η ΤΣΑΜΕΡΙΑ μετα το εξισλαμισμο της περιβαλονταν τοσο νοτια [χωρια Παργας,Σουλιου,Φαναριου κλπ] οσο και ανατολικα [χωρια Παραμυθιας] οσο και βορεια [ χωρια ορεινης μουργκανας και αγιων σαραντα στη βορεια ηπειρο] απο ελληνικα χριστιανικα χωρια....ετσι ο φανατικος ισλαμισμος αυτης της διγλωσσης φυλης ηταν ουσιαστικα μια ιδεολογια περισσοτερο, η οποια τους διαχωριζε απο τους ραγιαδες χριστιανους γειτονες τους και τους εκανε να αισθανοντε [ και να ειναι βεβαια με βαση τη σαρια ] Η αρχουσα ταξη της περιοχης...ας μην ξεχναμε οτι μεχρι τους βαλκανικους πολεμους ανεβαινανε στα χριστιανικα χωρια της Μουργκανας για να παρουν αυτα που τους ανηκανε μιας και τα χωρια αυτα ηταν τσιφλικια τους ... οπως και τα χριστιανικα χωρια στο καμπο του φαναριου....

 • Ανώνυμος 37008

  31 Ιαν 2016

  ΓΙΑ ΤΟΥς ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ....περα απο τον φανατικο ισλαμισμο των τουρκοτσαμηδων [πραγμα πολυ πιο ηπιο ως τελειως χλιαρο στις υπολοιπες αλβανικες φυλες πλην κοσοβαρων] που προκυπτει τελικα απο τον συνδυασμο των πηγων της εποχης της τουρκοκρατιας που ασχοληθηκανε με αυτη τη φυλη υπαρχει και κατι ακομα σημαντικο.....η διγλωσσια τους.. η διγλωσσια αυτη η οποια περα απο τον Περαιβο ματρυτειτε και απο τον Α.ΒΑΛΝΤΚΑΜΦ την εποχη εκεινη ....ΕΠΙ ΛΕΞΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ...''οι τσαμηδες ανδρες και γυναικες εκφραζοντε με ανεση και στην απλοελληνικη εκτος της αλβανικης΄''.....
  και οταν μιλαμε για διγλωσσια μιας μουσουλμανικης φυλης επι εποχης τουρκοκρατιας [που δεν υπηρχανε ουτε ελληνικα σχολεια στα χωρια τους , ουτε ελληνικες εκκλησιες [αφου ηταν μουσουλμανοι ειχανε μονο τζαμια αλλωστε ] που θα βοηθαγανε στη γνωση των ελληνικων απο μια '''καθαρα''' αλβανικη φυλη] ..και οταν μαλιστα τα ελληνικα τα μιλανε εξισου και οι γυναικες [ που τοτε δεν βγαινανε και πολυ απο το σπιτι ωστε να τα μαθουνε απο αλλες ελληνιδες ισως ] και γενικοτερα αν σκεφτουμε οτι εντος του τουρκοτσαμικου θυλακα υπηρχανε ελαχιστοτατα χριστιανικα χωρια ωστε να μαθουν απο αυτους τα ελληνικα κλπ μιας και ο τουρκοτσαμικος θυλακας ηταν πολυ ''συμπαγης'' ...] .... ετσι η διγλωσσια των τουρκοτσαμηδων oφειλεται στη μεικτη καταγωγη τους ..... ''καθαροι'' σκιπεταροι ισλαμικου θρησκευματος της πεδινης -ημιορεινης θεσπρωτιας τα χρονια της τουρκοκρατιας αποκλειετε να γνωριζανε τα ελληνικα [ανδρες και γυναικες] με αλλο τροπο περα απο την απο παππο προς παππο μεταδωση της γλωσσας αυτης [διγλωσσιας για την ακριβεια]
  .... αλβανοελληνες εξισλαμισθεντες γενιτσαροι με λιγα λογια.... αλλωστε με την καθοδο των οποιονδηποτε αλβανοφωνων η διγλωσσων στη Θεσπρωτια , αποκλειετε να ειχε ''ερημωσει'' τελειως η Θεσπρωτια....οι αυτοχθονες ελληνοφωνοι [αλλου πολλοι , αλλου λιγοι] συνεχιζαν να την κατοικουν...ο εξισλαμισμος αυτων και των αλβανοφωνων δηλαδη η κατοπινη κοινη θρησκεια ,οδηγησε στη μιξη των δυο φυλων και στην επακολουθη διγλωσσια τους....

 • Ανώνυμος 36986

  31 Ιαν 2016

  μια βασικη αιτια του ''δυστροπου''χαρακτηρα και του ανθελληνισμου των τουρκοτσαμηδων ηταν οτι ηταν φανατικοι ισλαμιστες.....ο περαιβος πριν 150 χρονια κανοντας μια περιγραφη των αλβανικων φυλων τους χαρακτηριζει θρησκους....κατι που δεν κανει για τις αλλες αλβανικες φυλες τις οποιες περιγραφει....και ο αραβαντινος την εποχη εκεινη αναφερει '''' '''των τσαμηδων εν γενει ο φανατισμος στον ισλαμισμο υπαρχει βαθυτατος''''''''.....
  δυο ακομα περιστατικα που καταδυκνυουν τον φανατικο ισλαμισμο τους-αντιχριατιανισμο τους [ που εξηγει την συνολικη συμπεριφορα τους τοσο κατα την τουρκοκρατια οσο και κατα την καταχη 1941-44 εναντιων των ελληνων συντοπιτων τους.....
  Ο Ιερός Ναός Κοίμησης της Θεοτόκου, η γνωστή σε όλους μας Παναγία στην Κένταλη,
  (συνοικισμός του Μαργαριτίου), κτίστηκε το 1825, έξω απο τον οικισμό του Μαργαριτίου
  διότι οι εξισλαμιθέντες τουρκοτσιάμηδες δεν επέτρεπαν μέσα στα όρια της κοινότητας αυτής
  χριστιανικό ναό. ..
  ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΩΤΕΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ 1821 -ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ [ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ 1941-44] ....
  ΝΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΠΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.....
  Ο Άγιος Βασίλειος χτίστηκε αμέσως μετά την απελευθέρωση το έτος 1913 και είναι ο ενοριακός
  ναός του Μαργαριτίου, υπάγεται στην Μητρόπολη της Παραμυθιάς. Το 1930, οι μουσουλμάνοι
  κάτοικοι του Μαργαριτίου, παρότι ζούσαν σε τμήμα της ελληνικής επικρατεις,ειχανε εμπλακει με τον αλβανικο εθνικισμο εχοντας τις πλατες της Φασιστικης Ιταλιας...
  Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι μουσουλμάνοι στο έπακρο και είχαν επιδοθεί σε σημαντικές
  αξιόποινες πράξεις κατά του ελληνικού κράτους και των συμπολιτών τους χριστιανών με διάφορες
  προκλητικές ενέργιες. Μια από αυτές ήταν να κάψουν τον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου. Το 1937
  οι χριστανοί Μαργαριτιώτες ξαναέφτιαξαν τον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου
  οι Μαργαριτιώτες.
  ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΤΕ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΙΤΕ ΕΠΙ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΕΙΤΕ ΕΠΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΝΑΩΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΤΟΥΣ
  ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΩΝ Ο ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ....ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ...ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

 • Ανώνυμος 36697

  19 Ιαν 2016

  ΤΗΝ ΦΟΡΑΓΑΤΕ Η ΟΧΙ ΤΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΩΣ ΤΟ ΕΛΜΠΑΣΑΝΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ [ΔΗΛΑΔΗ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΙΤΕ ΩΣ ΠΛΥΘΗΣΜΟΣ ΕΙΤΕ ΩΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ]...ΑΡΑ ΤΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑΓΑΝΕ ΣΕ ΟΛΗ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ .......

 • Ανώνυμος 36612

  17 Ιαν 2016

  https://books.google.gr/books?id=2LpAAAAAYAAJ&pg=PR30&lpg=PR30&dq=The+Albanians+
  in+their+dresses+(the+most+magnificent+in+the+
  world,+consisting+
  of+a+long+white+kilt,&source=bl&ots=ZngCdE7_qP
  &sig=V81x27g2gLR41KKaMtZpnKVOrw0&hl=el&sa=
  X&ved=0ahUKEwiPoPO3z7DKAhVBsiwKHZfmAbwQ6
  AEILjAD#v=onepage&q=The%20Albanians%20in%
  20their%20dresses%20(the%20most%20magnific
  ent%20in%20the%20world%2C%20consisting%2
  0of%20a%20long%20white%20kilt%2C&f=false
  σελίδα xxx

 • Ανώνυμος 36611

  17 Ιαν 2016

  The Albanians in their dresses (the most magnificent in the world, consisting of a long white kilt...
  http://www.albanianhistory.net/texts19_1/AH1809_1.html

 • Ανώνυμος 36610

  17 Ιαν 2016

  Κατά σύμπτωση το επώνυμο τού σημερινού προέδρου τής δημοκρατίας, κ. Κ. Παπούλια, είναι κι αυτό αλβανικής προέλευσης....ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ;;;;;....ΜΠΑΑΑΑ.....ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΠΑΠΑ Η ΠΑΠΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΟΥΛΙΑΣ [ ΒΛΑΧΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ] ....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΤΟ ΒΓΑΛΑΤΕ...ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΤΑΥΤΙΖΕΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

 • Ανώνυμος 36609

  17 Ιαν 2016

  το οτι μια πηγη λεει κατι δεν σημαινει οτι ειναι σωστο και αρα αναγκαι πρεπει να το υοθετουμε ακριτα.....απαραιτητη διορθωση.....ιδου...
  «Αλβανοί,
  με την εθνική τους φορεσιά,
  την πιο μεγαλόπρεπη τού κόσμου,
  άσπρη φουστανέλλα...»
  Λόρδος Byron, 1809
  το σωστο ειναι......
  ''''τοσκηδες
  με την τοπικη τους φορεσια,
  την πιομεγαλοπρεπη του κοσμου,
  ασπρη φουστανελα...'''
  καλο ειναι αν λεγεσαι ''''ελευθερη ερευνα'''' να ΠΟΛΕΜΑΣ την ημιμαθεια και οχι να την ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙΣ.....

 • Ανώνυμος 36568

  15 Ιαν 2016

  Το πρώτο σχολείο, Ελληνόγλωσσο, στην πόλη ιδρύθηκε το 1724, με την υποστήριξη των κατοίκων του γειτονικού Βίτκουκ. Το σχολείο αυτό καταστράφηκε κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821 αλλά ξαναχτίστηκε το 1830. Το 1857 λειτουργούσε στην πόλη Ελληνικό σχολείο θηλέων. Το 19ο αιώνα διάφοροι ντόπιοι ευεργέτες όπως ο Ιωάννης Πάγκας δώρησαν χρήματα για την προώθηση της Ελληνικής παιδείας και πολιτισμού στην Κορυτσά, όπως το Μπάγκειο Γυμνάσιο.
  ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΕ ΜΕΤΟ ΖΟΡΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΡΩΜΙΟΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΑΜΑΣΑΤΕ.....ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΛΒΑΝΙΑ

 • Ανώνυμος 36378

  10 Ιαν 2016

  ΑΜΑ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 20 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ [ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΤΟΣΚΗΔΩΝ ] ΠΟΥ ΤΗ ΦΟΡΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ…ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΦΟΡΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΩΡΙΑ ΝΟΤΙΑ ΩΣ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ….ΑΡΑ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ…….ΑΦΟΥ ΤΗ ΦΟΡΑΝΕ ΟΙ ΑΜΕΣΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟ [ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΚΤΩΝ ΤΟΣΚΗΔΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ] ΑΛΒΑΝΩΝ , ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΑΜΕΣΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΟΡΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΟΙ [ ΛΙΓΟΙ ] ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΡΑ ΣΤΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΣΥΝΟΡΑ…ΑΡΑ ΟΣΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΥΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ… ΟΣΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΙΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ [ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΜΠΑΣΑΝΙ] ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ….ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ… ΤΟ 70 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΔΕ ΤΗ ΦΟΡΟΥΣΕ…ΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ….ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΚΟΙΝΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ [ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΣΚΗΔΩΝ ] ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΞΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ …ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ..ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΗΡΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΝΕΤΑ ΣΚΕΤΑ …. ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΚΑΙ ΔΕ ΣΤΕΚΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ….ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΙΝ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΑΝΕ ΑΠΛΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ »ʼΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝΕ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ»»ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ……ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΤΕ ΩΣ ΠΗΓΗ ΤΟΝ ΦΙΝΛΕΥ….ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΠΗΓΗ…ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟ »ʼΥΠΟΘΕΣΕΙΣ» ΕΚΑΝΕ….ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ [ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΙΣΩΣ] ΗΤΑΝ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ »ΜΑΛΛΟΝ»” ΜΙΛΟΥΣΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ…ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΥΠ ΟΨΗΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΟΙΠΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΓΕΜΑΤΟ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ,ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑ[ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ]…..

 • Ανώνυμος 36354

  7 Ιαν 2016

  Με τη φράση «Εκείνο το ελληνικό φύλο που κατοικεί στο βουνό Σούλι…» αρχίζει την περιγραφή του για το Σούλι ο Γερμανός διπλωματης Bartholdy («Voyage en Grece fait dans les Anees 1803 et 1804».
  Οι Σουλιώτες (Αρβανιτες,Βλάχοι και Σαρακατσάνοι) αποτελούσαν τμήμα του ρωμαίικου μιλιέτ,είχαν ως επίσημη γλώσσα την ελληνική και δεν έδειξαν κάποια τάση εθνικής διαφοροποίησης από τους Έλληνες ούτε στην μητρόπολη ούτε και στην διασπορά.Κάθε άλλο μάλιστα.
  Ο αρβανιτοβλάχικης καταγωγής Ναπολέων Ζέρβας, αλλά και αρκετοί από τους ΕΔΕΣίτες που έδρασαν κατά των “Τσάμηδων Τουρκαλβανών” (όπως τους αποκαλούσαν) είχαν απώτερες ρίζες από την περιοχή Σουλίου.
  Μέλη της οικογένειας Μπότσαρη ως μετανάστες στην Ρουμανία εμφανίζονται ήδη από τα τέλη του 18ου αιώνα να χρηματοδοτούν ελληνικά σχολεία στο Ανήλιο Μετσόβου και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου.
  Χαρακτηριστική υπήρξε και η τοπική σημαία ΤΟΥ 1770-1780 με την ανορθόγραφη επιγραφή «ΑΠΟΓΟΝΙ ΤΟΥ ΠΥΡΟΥ» που σώζεται μέχρι τις μέρες μας.
  ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΙΞ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΤΕ....

 • Ανώνυμος 36348

  6 Ιαν 2016

  99 τα χωρια που σημερα αναγνωριζει η αλβανικη κυβερνηση ως ελληνικα ... 107 ηταν πριν το 1940 και το χοτζα [ που τα μειωσε] αναγνωρισμενα απο τη βασιλικη αλβανικη κυβερνηση....ακομα περισσοτερα τα παλιοτερα χρονια.....
  τελικα καλα λετε [ συμπορευομενοι παντα με τους αλβανους εθνικιστες]....τελικα το βορειοηπειρωτικο ειναι ενα ακομα παραμυθι της ρωμιοσυνης...και σε αυτο το θεμα μεσα πεσατε

 • Ανώνυμος 36304

  30 Δεκ 2015

  ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.....΄΄΄΄ Το μεσαιωνικό όνομα για το τυφέκιο είναι σκιππέτο (από το scioppus = πλαταγή, κρότος, scioppo, scioppeto, σκιππέτο). Ο τυφεκιοφόρος δε (μισθοφόρος στρατιώτης) λεγόταν στα ιταλικά scioppetiere (εξελληνισμένα σκιππετάρης), απ΄ όπου και το σημερινό όνομα των αλβανών, σκιπετάρ.΄'''''

  καμια σχεση.... εκ του σκιπ βγαινει ...με την συνηθη αλβανικη καταληξη ταρ [ οπως λεμε κομπε [ εθνος] κομπεταρ [ εθνικος] ...υπαρχουν και ομαδες φλαμουρ-ταρι [ φλαμουρ - σημαια] λουφτε-ταρι [ λουφτε - πολεμος]...δειχνει κατι σαν καταγωγη-ιδιοτητα....αυτο ειναι βεβαιο μιας και το ονομα σκιπεταρ αναφερετε πολλες εκατονταδεσ χρονια μετα τους ρωμαιους...αρα καμια σχεση το εναμε το αλλο...απλως μοιαζουν ηχητικα οι λεξεις.....

 • Ανώνυμος 35100

  23 Ιουλ 2015

  [img]https://lh5.googleusercontent.com/-jAd7eWLk4SA/T-19eOEXmGI/AAAAAAAAAhg/iJS6uYretrM/s300/%25CF%2586%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2583%25CF%25842.jpg[/img]

  Χαρακτηριστική αλβανική ενδυμασίαχαχαχαχαχαχααχα

 • Ανώνυμος 35077

  18 Ιουλ 2015

  σε ότι αφορα τη φουστανελα και τα παραμυθια μεγαλοαλβανων εθνικιστων , νεοπαγανιστων και εθνομηδενιστων περι '''αλβανικης φουστανελας''''.....για να χαρακτηριστεί κατι ως ''αλβανικο'' πρεπει ειτε να φορειετε από την πλειοψηφεια των αλβανων ειτε να το φορανε οι περισσοτερες αλβανικες φυλες σε ολη την γεωγραφικη εκταση της αλβανοφωνιας στα βαλκανια....φουστανελα δεν φορουν οι γκεκηδες αλβανοι που κατοικουν την κεντρικη και βορεια αλβανια αλλα και το κοσσοβο , το τετοβο[ αλβανοι των σκοπιων] και το μαυροβουνιο..και αυτοι αποτελουν τα δυο τριτα του συνολου των αλβανων τοσο πληθησμιακα οσο και ως γεωγραφικη εξαπλωση...συνεπως φουστανελα φορανε μονον οι τοσκηδες αλβανοι που αποτελουν το ένα τριτο του συνολου των αλβανων...αλλα και αυτοι ακομα δεν τη φορανε ολοι...αφου στη τοσκερια όμως σε μεγαλο μερος των πεδινων - δυτικων περιοχων [μαλακαστρα,μουζακιγε] αλλα και μεγαλο μερος της ορεινης Λιαμπουριας [στη δυτικο και βορειο τμημα κυριως ] δεν φοριεται από τους Τοσκηδες Αλβανούς η φουστανελα...αντίθετα την φορανε στις ορεινες περιοχες της ανατολοκης-κεντρικης και νοτιας τοσκεριας όπως στο τομορ ,οστραβιτσα [ βουνα] σκραπαρι στις περιοχες ανατολικα του Μπερατιου-τεπελενιου σε καποιο βαθμο και νοτιοτερα σε περιοχες που γειτνιαζουν αμεσα με τον ελληνισμο της βορειου ηπειρου όπως λιτζουρια πρεμετη και κορυτσα...επισης και οι αλβανοι τσαμηδες που κατοικούσανε εντος της ιστορικης ηπειρου [νομος θεσπρωτιας ] φορούσανε φουστανελα..γενικοτερα φουστανελα φοραει μια καθολου μεγαλη ,μειοψηφεια του συνολου των Αλβανων [ το πολύ το 20- 25 τα εκατο των Αλβανων ] ...αρα δεν μπορει να χαρακτηριστεί αλβανικη ..μαλλον ειναι ενδυμα των ορεινων κυριως περιοχων του ελληνικου - ελληνιστικου κοσμου και των αμεσα γειτονικων αυτου περιοχων ..
  επισης περι φουστανελας και αρχαιων ελληνικων χιτονων και τις ψευτοεικασιες τις οποιες υοθετει...ας μας πει καταρχήν γιατι εχουμε εμφανιση πεντακαθαρη φουστανελας ηδη από τον δωδεκατο αιωνα σε αγγειο στην Κορινθο...δευτερον τι φορουσε ο μεγας αλεξανδρος και πως απεικονίζεται ο Κωσνταντινος Παλαιολόγος ηδη από τα χρονια τα πολύ παλια .... απλα πραγματα ...φουστανελα λεγεται...

 • Ανώνυμος 35072

  18 Ιουλ 2015

  πολυ φανατικος ο επιστημονας με την "αληθεια".τον φανταζομε μπροστα στον αλη πασα στα γονατα να παρακαλαει "σφαξεμε πασαμου να αγιασω"δε θελω αλλες "αληθειες απο "μορφωμενους"σαν του λογουσου αμορφωτε.

 • Ανώνυμος 34749

  13 Ιουν 2015

  Λαοπλάνοι και παραχαράκτες της ιστορίας ...... Ξυπνάτε πελασγικά φύλα πριν είναι αργά !

 • Ανώνυμος 34619

  7 Ιουν 2015

  https://www.youtube.com/watch?v=8aK8Lf9Zrco
  αφιερωμενο στου απολογητες των τσαμηδων

 • Ανώνυμος 34402

  26 Μαΐ 2015

  ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΟΙ ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΨΑΝΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ [ ΜΑΥΡΟΥΔΙ ΚΑΣΤΡΙ ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ ΠΑΛΙΑ ΣΑΓΙΑΔΑ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΣ] ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ...ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΥΓΑΝΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ..ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ..Ο ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ..ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΠΟΘ ΤΑ ΕΙΔΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ..ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ..ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΙ ΠΟΛΥ ''ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ-ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ'' ΦΥΓΑΝΕ ΤΟ 44 ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ...ΒΕΒΑΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΑΝ...ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΝΞΕΛΕΚΤΟΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΧΑΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΙΖΟΤΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΔΕΣ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΕΣ.....ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝΕ ΟΛΟΙ....

 • Ανώνυμος 34397

  26 Μαΐ 2015

  Η κατάσταση στη περιοχή Θεσπρωτίας από την άνοιξη του 1944 ήταν ανάγκη να μεταβληθεί, προκειμένου να αρχίσουν οι επιχειρήσεις απελευθέρωσης. Σοβαρό εμπόδιο για τις επιχειρήσεις εθεωρούντο οι ένοπλοι Μουσουλμάνοι της Θεσπρωτίας, περί τους 2000 καλώς εξοπλισμένους και οργανωμένους από τους Γερμανούς άνδρες, από τους οποίους και διοικούντο. Όλη η παραλιακή ζώνη από τις εκβολές του Αχέροντα μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα επιτηρείτο και εφυλάσσετο απ αυτούς.
  Για την εξασφάλιση της παραλιακής ζώνης κρίθηκε αναγκαία η κατάληψη από τις Εθνικές Ομάδες Ελλήνων Ανταρτών ( Ε.Ο.Ε.Α. ) της Πάργας. Η κατάληψη έλαβε χώρα την 3η Απριλίου, μετά από συμπλοκή με τη Γερμανική φρουρά. Για την ασφάλεια της πόλης αφέθηκε δύναμη Λόχου, 100 περίπου ανταρτών. Η δύναμη αυτή δέχθηκε τη 4η Απριλίου την επίθεση από 1500 Μουσουλμάνους και 300 Γερμανούς και αναγκάστηκε τη νύχτα να διασπάσει τη πολιορκία και να εξέλθει της πόλεως.
  ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ...ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ..ΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ 20-22000 ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ 2000 ΗΤΑΝ ΕΝΟΠΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΩΝ [ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ] ΑΦΕΙΡΑΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΤΕΤΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ [ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΡΟΙ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ] ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 5000 ΕΩΣ 6000 ΑΝΤΡΩΝ ΙΚΑΝΩΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΟΠΛΑ...ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΧΙ ΑΝΟΧΗ ΑΛΛΑ ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΧΑΝ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ..ΟΥΤΕ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ..ΑΠΟ ΤΟ 1940 ΕΩΣ ΤΟ 1944 ΟΛΑ ΑΥΤΑ...ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ...ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ......

 • Ανώνυμος 34387

  25 Μαΐ 2015

  ενα απο τα αυτοχθονα ιλλυριοπελασγικα [ τα οποια πρεπει να κοπουν μπας και τους κοπει η ορεξη και το θρασος των εθνικιστων εννοω] ειναι οτι οταν κατεβηκανε οι ιλλυριοι με τον πυρο να καταλαβουν την ελλαδα φωναξανε οι ιλλυριοι στον αρχηγο τους '''θερε - μωρε-πυλε] [ θερισε τους μωρε πυρε] ....καταρχήν άλλο ηπειρος άλλο ιλλυρια..ολοι οι αρχαιοι αυτό αναφερουν...ο πυρος ηταν ηπειρώτης..παλι ολοι οι αρχαιοι αυτό λενε...δευτερον....
  οι θερμοπυλες [ θερε μωρε πυλε] ονομαζότανε ετσι 200 τουλάχιστον χρονια πριν την καθοδο του ''αλβανου'' πυρρου...επι περσικων πολεμων αν εχουν ακουστα ετσι αναφέρεται η περιοχη ...αρα δεν ισχυει [ όπως και πολλα αλλα] ..ασε που το θερε και το μωρε είναι ελληνικες λεξεις...οσο για το πυρρος...υπηρχε αυτό το ονομα και στη θεσσαλια και στην υπολοιπη ηπειρο οπως και στην αθηνα ακομα....από τα βερα ιλλυρικα ονόματα παλι από την αρχαια ιλλυρικη περιοχη[ τευτα κλπ που εχουν διασωθει] κανενα δεν είναι πυρο.αρα μαλλον ελληνικο ονομα ειναιι....πυρος ενας αναφερθηκε και αυτος ηπειρώτης....τωρα θα πει καποιος γιατι το εχουν οι αλβανοι σημερα;;....το ότι το εχουν οι αλβανοι [ η και οι βορειοηοειρωτες ] σημερα δεν εχει να κανει με καποια παναρχια ''ιλλυρικη ''συνειδηση...απλα όταν ο χότζας κατηργησε τις θρησκεις εβγαλε μια λιστα με ονόματα [ πολλα ηταν [ψευτο] ιλλυρικα όπως πυρρος αλλα και αληθινα ιλλυρικα όπως ταουλαντ . τεουτα ] και εβαλε τους αλβανους να διαλεξουν ονομα....για να μην λεγεται άλλος σαλι άλλος κλοντιαν και άλλος κριστο και υπαρχει αυτή η θρησκευτικη διαχωριση....ας μην ξεχναμε ότι από 1968 ειχε κυρηξει επισημά την αλβανια ''αθεο κρατος'''...απαγορευοτανε μεχρι και τον σταυρο σου να κανεις..ρωτήστε κανενα χριστιανο που τα εζησε να σας πει....

 • Ανώνυμος 34364

  24 Μαΐ 2015

  ΧΟΝΤΡΙΚΑ.....ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΙΡΑΝΩΝ ΕΛΜΠΑΣΑΝ , ΟΛΗ Η ΓΚΕΚΑΡΙΑ-ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΕΙΤΕ ΕΝΤΟΣ ΕΙΤΕ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΚΑΝ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ....Η ΓΚΕΚΑΡΙΑ - ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΣΚΗΔΕΣ....ΑΡΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ [ΓΚΕΚΗΔΕΣ] ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ],,ΑΡΑ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΦΟΡΙΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ-ΤΟΣΚΗΔΕΣ.....ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΣΚΗΔΕΣ...ΣΤΗ ΛΑΜΠΕΡΙΑ [ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΣΚΕΡΙΑΣ] ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΦΟΡΙΕΤΕ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ[ ΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ]....ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΣΟ ΧΑΝΕΤΕ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΟΦΟΡΙΑ...ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΒΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΑΛΑΚΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΕΔΙΑΔΑ ΤΗΣ ΜΟΥΖΑΚΙΑΣ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΣΚΕΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΛΙΓΟΙ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ] Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΦΟΡΙΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΜΕΡΗ ΑΜΕΣΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΟΠΩΣ [ ΚΟΡΥΤΣΑ. ΝΤΕΒΟΛ ΠΟΤΑΜΟΣ ΛΙΤΖΟΥΡΙΑ ΖΑΓΚΟΡΙΑ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΟΣΚΕΡΙΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΑΤΙΟΥ., ΣΤΟ ΣΚΡΑΠΑΡ ΚΛΠ] ...ΑΠΟ ΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΕΛΑΤΩΝΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΕ....ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΟΣΟ ΜΕΙΟΝΕΤΑΙ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΟΦΟΡΙΑ....ΑΡΑ ΤΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΦΟΡΙΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΕΙΑ[ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΑΛΒΑΝΟΙ , ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ 50 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΩΝ] ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΣΚΗΔΕΣ [ ΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ] ΑΛΛΟΙ ΤΗ ΦΟΡΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ ...ΔΗΛΑΔΗ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΔΕΝ ΦΟΡΙΕΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 30 ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ.....ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ ΩΣ'' ΑΛΒΑΝΙΚΗ '' ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΙΟΝ ' ''ΚΛΟΠΗΣ''' ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΦΟΡΙΟΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΕΡΓΙΑΝΩΝ , ΒΟΥΝΙΣΩΝ Η ΠΕΔΙΝΩΝ [ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ]...ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΕ ΑΛΒΑΝΟΙ...ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΝΑ '''ΔΙΕΔΩΣΑΝ'' ΤΗΝ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ [ ΗΠΕΙΡΟ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗ ΜΩΡΙΑΣ ΑΠ ΑΚΡΗ Σ ΑΚΡΗ] ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΔΙΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΥΣ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΤΟΟΟΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ..ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ....

 • Ανώνυμος 34342

  21 Μαΐ 2015

  Ο Ιουστινιανός θα ανακαινίσει και θα ισχυροποιήσει το φρούριο της Χιμάρας που αναφέρει ο Πλίνιος (Ηist. Natur. 1,4) ήδη από τα ρωμαϊκά χρόνια: “Ιη Ερiri ora castellum in Acrocerauniis Chimera”
  ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙ ΔΙΟΚΛΗΤΙΑΝΟΘ Η ΧΕΙΜΑΡΑ ΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ '''ΠΑΛΑΙΑ'' ΗΠΕΙΡΟ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΕΠΙ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ [500 ΜΧ] ΠΑΛΙ ΑΝΑΦΡΟΝΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΕΣ [ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΕΣ]ΛΕΞΕΙΣ ΧΙΜΑΡΑ ΑΚΡΟΚΕΡΑΥΝΕΙΑ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ...ΟΥΤΕ ΙΛΛΥΡΙΑ ΟΥΤΕ ΣΚΙΠΕΡΙΑ ΟΥΤΕ ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ...ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΒΑΝ ΠΟΤΕ ΤΗ ΧΕΙΜΑΡΑ ΣΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΖΩΝΗ .....

 • Ανώνυμος 34264

  15 Μαΐ 2015

  επειδη σας ενοχλει η διγλωσσια των ελληνων αρβανιτων ..εχουμε ..ΝΙΒΙΤΣΑ.''αλβανοφωνο'' πλεον χωριο μεταξυ αγιων σαραντα και χειμαρας συμμετειχε το 1914 στην προσπαθεια αυτονομήσεως της βορειου ηπειρου ....ειχε μεχρι τοτε ελληνικο σχολειο και εκκλησια...σημερα είναι εκτος μειονοτικης ζωνης [ δεν αναγνωριζει η δημοκρατικη αλβανια την καταγωγή και τον αυτοπροσδιορισμο των κατοικων] πηρανε πρωτοβουλια να ανοιξουν από μονοι τους ιδιωτικα ελληνικο σχολειο και ο μεγαλοαλβανος μπερισα τους εστειλε τα ματ....
  άλλο χωριο η κουταλι πανω από τη πρεμετη.. δεν αναγνωρίζετε ως ''μειονοτικο'' χωριο...αλβανος απογραφεας πριν δυο χρονια κατειγγηλε τους ανωτερους του ότι ενώ ο ιδιος ειχε σημειωσει ότι οι κατοικοι δηλώσανε ελληνικης καταγωγης αυτοι το αλλαξανε-διαγραψανε...
  χωριο σεν κολια μετα τα συνορα..δηλώσανε πολλοι κατοικοι ότι είναι ελληνικης καταγωγης και τα αλβανικα καναλια λεγανε ότι είναι ελληνες που εχουν ερθει τα τελευταια χρονια στο χωριο και δεν είναι ντοπιοι [ [ και αυτό εκτος μειονοτικης ζωνης ]
  εφτα χωρια της χειμαρας ... τα τέσσερα χασανε πλεον τη διγλωσσια τους ....και όμως και τα εφτα πολεμήσανε εναντιον των αλβανων-σκιπεταρων για την αυτονομια της βορειου ηπειρου το 1914 υψωνοντας τη γαλανολευκη με τον δικεφαλο αετο....
  αυτά και αλλα πολλα δειχνουν ότι στον βορειοηπειρωτικο χωρο οι ελληνικης συνειδήσεως - καταγωγης ηπειρωτες κατοικοι είναι πολλοι περισσοτεροι από οσο προδιδει η μονογλωσσια-αμιγης ελληνοφωνια [ βεβαια εμεις ολους τους βαφτίζουμε αλβανους...τοσα ξερουμε τοσα λεμε....η γλωσσα χανεται κατω από ιδιαιτερα δυσκολα ιστορικεσ συγκυριες ακομα και αν δεν το θελησει ο ανθρωπος
  η συνειδηση όμως χανεται μονο αμα το θελησει ο ιδιος.....και οι αρβανιτες παροτι διγλωσσοι τα παλαια χροναι δεν χασανε ποτε την ελληνικη τους συνειδηση όπως και πολλοι βορειοηπειρωτες ως σημερα....
  μαλιστα στο σεν κολια ελεγε μια κυρια '''γιεμεν γκρεκε , νουκου γιεμεν σκιπεταρ'' στην καμερα
  και όλα αυτά χωρις να ενταχθουν ποτε στο ελληνικο κρτατος ώστε να τους κανει και αυτου '''με το ζορι ελληνες'''
  στο αλβανικο κρατος ανηκουν που οσο και αν προσπαθησε λιγοι ευτυχως προσκηνησανε...οι αλλοι ειτε διγλωσσοι ειτε μονογλωσσοι παραμείνανε ελληνες.και το δηλωνουν με θαρρος κατά τις αλβανικες απογραφες.
  και κατι σημαντικο . τα τρια χωρια [παραλιακα] της χειμαρας που μιλανε ελληνικα ουτε αυτά τα εχουν ενταξει στη μειονοτικη ζωνη...βλέπεις η εθνικιστικη αλβανια πρεπαι να εχει μαντρωμενους τους '''ελληνες''' νοτια του αργυροκαστρου...

 • Ανώνυμος 34246

  13 Μαΐ 2015

  ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΦΙΝΛΕΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΒΓΑΛΕ 220000 ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΤΕΛΗΞΕ Ο HAHN ΟΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΤΕ...ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΑΗΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο ΦΙΝΛΕΥ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΡΑΦΕ....
  ΠΡΩΤΟΝ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΦΙΝΛΕΥ....ΔΕΥΤΕΡΟΝ Ο ΦΙΝΛΕΥ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ[ ΒΟΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΥΣ '''ΕΞΑΠΛΩΣΕΙ'' ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
  ] ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΕΥΡΩΤΑ ΚΑΙ ''ΤΑΣ ΚΛΙΤΥΣ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ [ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΚΥΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΚΕΙ ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΥΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΦΙΝΛΕΥ] ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑ [ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΒΑΝΙΚΑ] ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΝΝΟΕΙ;;;...ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΟΟΛΗ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ''''ΑΛΒΑΝΙΚΗ''''' ΑΡΚΑΔΙΑ..Η ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑ..] ''''ΚΑΤΕΧΟΥΣΙΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ [ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΚΥΡΟ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ [ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΕΧΟΥΣΙ ΟΠΩΣ ΠΟΝΗΡΑ ΓΡΑΦΕΙ ] ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΟΠΩΣ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΓΡΑΦΕΙ]
  ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΤΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ '''ΑΛΒΑΝΟ'' ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΟΥΡΑ...ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΤΑΝΕ ΑΠΟ ΧΩΡΙΟ [ ΓΚΟΥΡΙΤΣΑ ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΑΣ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ [ ΜΗ ΑΡΒΑΝΙΤΟΧΩΡΙ]
  ΜΕΤΑ ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΤΟΙΚΗΤΑΙ ΝΥΝ ΥΠΟ ΑΛΒΑΝΩΝ ... ΓΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΠΑΡΕΘΕΣΕ ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ... Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑ;;...ΟΧΙ ΑΠΛΑ Ο ΦΙΝΛΕΥ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΩΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ '''ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΕΙ'' ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ... ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΦΑΛΜΕΡΑΥΕΡ ΗΤΑΝ
  ΡΕ ΤΟΝ ΦΙΝΛΕΥ....ΠΟΙΟΝ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ , ΠΟΙΟΝ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ;;;

 • Ανώνυμος 34181

  8 Μαΐ 2015

  Γράφοντας το παραπάνω επικριτικό κείμενο ο Giovanni Agnelli, μας πληροφορεί πως στην περιοχή του Μιλάνου, κι ειδικότερα στην περιοχή του Lodi απ' την οποία καταγόταν κι ο Franchino Gaffurio, o Μερκούριος Μπούας ήταν γνωστός ως Μερκούριος ο Ελληνας. Ο Μερκούριος Μπούας είχε μείνει σ' εκείνη την περιοχή αρκετά χρόνια, πολεμώντας στο πλευρό της οικογένειας Sforza του Μιλάνου κι ήταν αρκετά γνωστός στους χρονογράφους της περιοχής μ' αυτό ακριβώς το “παρατσούκλι” (ο Έλληνας).
  Η ελληνική κοινότητα της Βενετίας
  Η Βενετία είναι μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα πόλη. Εχει πολλά κι ενδιαφέροντα μνημεία τα οποία έχουν μεγάλη ιστορική αξία για πολλά έθνη. Φυσικά, για τους Έλληνες, τα μνημεία που σχετίζονται με την ίδρυση και δραστηριότητα της Ελληνικής κοινότητας (Scuola e Nazione Greca η απλούστερα Scuola dei Greci) έχουν πολύ μεγάλη αξία και πρέπει οπωσδήποτε να τα μελετάει κανείς με μεγάλη προσοχή. Τέτοια μνημεία είναι φυσικά ο Αγιος Γεώργιος των Ελλήνων, αλλά και τα κτήρια που σχετίζονται με την ίδρυση και λειτουργία της κοινότητας εκείνης το 1494.
  Τώρα, όπως παρατηρούμε, οι Μπούιοι/Αρβανίτες ήταν απ' τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας εκείνης κι ο πολυπληθέστερος πληθυσμός της, στην αρχή τουλάχιστον. Θα βρείς τα ονόματα των Μπούιων/Αρβανιτών ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη αυτής της κοινότητας τον Νοέμβριο του 1494, όπως θα τους βρείς, λίγο αργότερα, να υπογράφουν και την αίτηση για την ανέγερση του Ναού του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων.
  Η Ελληνική κοινότητα δεν ήταν όμως η μόνη “εθνική” κοινότητα στην Βενετία. Υπήρχαν κι άλλες “εθνικές' κοινότητες σ' εκείνη την πόλη. Σε μικρή λοιπόν απόσταση απ' τα κτήρια που στέγαζαν την Ελληνική Κοινότητα της Βενετίας βρίσκεται ένα άλλο κτήριο-μνημείο. Είναι το κτήριο που είναι γνωστό με την ονομασία “Scuola di Santa Maria degli Albanesi”. Κι όπως ίσως κατάλαβες το κτήριο αυτό στέγαζε τα χρόνια εκείνα την Αλβανική Κοινότητα της Βενετίας, την “εθνική” κοινότητα των Αλβανών της Βενετίας.
  Η Αλβανική Κοινότητα της Βενετίας ήταν αρχαιότερη απ' την αντίστοιχη Ελληνική, ιδρύθηκε το 1447. Την εποχή κατά την οποία οι πρώτοι Μπούιοι/Αρβανίτες αποβιβάσθηκαν στην Βενετία, στα τέλη του 15ου αιώνα, η Αλβανική Κοινότητα λειτουργούσε ήδη. Κι όμως, αντίθετα με ότι θα περίμενε κανείς που δίνει βάση σε αναφορές όπως οι δικές σου, οι Μπούιοι/Αρβανίτες δεν “πλησίασαν” ποτέ στην Αλβανική Κοινότητα. Η Αλβανική Κοινότητα δεν είχε ποτέ ως μέλος της κανέναν απ' τους Μπούιους/Αρβανίτες.
  ΑΛΛΟ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ...

 • Ανώνυμος 34022

  30 Απρ 2015

  Ήδη από τον 4ο αιώνα π.Χ., ο Αριστοτέλης αναφέρει:
  «Και οι καλούμενοι τότε μεν Γραικοί νυν δε Έλληνες»
  Η χρήση του Γραικός ως ταυτόσημη με το Έλληνας συνεχίστηκε και στο Βυζάντιο.Και επειδη ακριβως το Ελλην ταυτιστηκε με την ειδολολατρεια [ ειτε λατρεια του Δια ειτε του Μιθρα ειτε του Οσιρη ειτε του Βααλ]ετσι οι Ελληνες τησ εποχης χρησιμοποιουσανε το παμπαλαιο ονομα ''' Γραικος''' δηλαδη ελληνας μεν μη παγανιστης δε. Τον 5ο αιώνα μ.Χ., ο Ησύχιος στο λεξικό του αναφέρει, πως το «Γραικός», σημαίνει «Έλλην»[29] και στο λεξικό Σούδα (10ος αι.) το «Γραικοί» σημαίνει «οι Έλληνες»[30].
  Προσέξτε τώρα τον όρο που χρησιμοποιεί τον 9ο αιώνα ο Θεόδωρος Στουδίτης (759-826) για το Βυζάντιο:
  «… χάριν της δόξης του Χριστού͵ υπέρ ου δονείται η ταπεινή Γραικία μάλα»
  Έτσι λοιπόν, η αναφερόμενη εδώ «Γραικία» που δονείται/τραντάζεται από την εικονομαχική αίρεση, δεν είναι άλλη από την βυζαντινή αυτοκρατορία!
  Αλλά και οι αντίπαλοι των Βυζαντινών, μας δίνουν την ίδια ακριβώς ορολογία. Όπως σημειώνει ο Παναγιώτης Χρήστου:
  «Οι πάπες κατέβαλαν … εντονώτερες προσπάθειες για καθυπόταξι της Ανατολικής 'Εκκλησίας, όταν όμως απέτυχαν, απεκήρυξαν τους Ανατολικούς, Έλληνες κυρίως, ως αιρετικούς. […] από τον 9ο αιώνα γράφονται έργα ʽʼΚατά Γραικώνʼʼ […] Σύνοδος που συνήλθε … το 868 εξέδωσε απόφασι με τίτλο Contra Graecorum haeresim de fide sanctae Trinitatis […] τον 11ο αιώνα ο Άνσελμος Καντερβουρίας έγραψε το Contra Graecos και μετά δύο αιώνες, στα μέσα του 13ου, ο Θωμάς Ακινάτης έγραψε τα Contra Graecos και Contra errores Graecorum»[32].
  Κατά συνέπεια, η σύνδεση Βυζαντίου και Ελλάδας/Ελληνισμού δεν «ξεφύτρωσε» από το πουθενά στον 11ο αιώνα και εξής. Απλά τότε ωρίμασαν οι ιστορικές συνθήκες για μια συχνότερη πολιτισμική και εθνική χρήση του όρου «Έλλην» από τους Βυζαντινο
  Το κατά καιρούς κατηγορηθέν Πατριαρχειο λέγει, επί
  τουρκοκρατίας [ΠΡΟ ΤΟΥ 1770], στον διεξαχθέντα διάλογο με τους Βρετανούς
  προτεστάντες:
  "...πάλαι μεν Ελλήνων, νυν δε Γραικών και Νέων Ρωμαίων δια την
  Νέαν Ρώμην καλουμένων..."ΔΗΛΑΔΗ ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΥΟΘΕΤΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΡΩΜΙΟΙ..ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΥΤΩΝ
  Δηλ. οι Ρωμαίοι-Ρωμιοί-"Νέοι Ρωμαίοι" απόγονοι και συνέχεια των
  "πάλαι καλουμένων Ελλήνων", καλούμενοι σήμερα ούτως εκ της Νέας Ρώμης-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
  ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η '''''ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ'''' ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗ 30 XΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 1821 ΕΓΡΑΦΕ ΣΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ
  '''ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ, ΠΡΙΓΚΗΨ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ''
  ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΟ '''ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΑ''''

 • Ανώνυμος 33813

  28 Απρ 2015

  ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ
  ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΤΟ ΕΚΤΟ ΑΙΩΝΑ
  ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΔΟΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΗ ΒΕΝΕΤΙΑ ''ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ'' ΓΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ''ΚΑΤ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ''
  Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΟΜΙΝ ΚΑΙ Ο ALEJANDROS ΒΕΝEΔΙΚΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ''tous GRECS''
  O KΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ ΒΕΠΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΩΣ ''ΕΛΛΗΝΕΣ'' ΚΑΙ ΩΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ [ ΑΦΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ]
  ΚΑΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΕΝΩ ΥΠΗΡΧΕ ΗΔΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΑΛΒΑΝΩΝ [ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ] ΠΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝΕ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑ
  ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ [ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ] '''''ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕΣ''''''
  ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΑΣ ΠΕΡΙΦΗΜΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΦΑΡΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ

 • Ανώνυμος 33682

  26 Απρ 2015

  http://egklimatikotita-allodapwn.blogspot.gr/

 • Ανώνυμος 33564

  22 Απρ 2015

  ''''''ΠΟΙΑ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ '''''ΔΙΕΡΩΤΑΣΤΕ....
  ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ...ΣΩΣΤΗ Η ΑΠΟΡΙΑ ΣΟΥ....ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ..ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ[ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΛΠ] ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ...ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ [ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1912 ΠΟΥ Ο ''ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ'' ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ '''ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ''' [ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΡΕΥΝΙΩΤΙΚΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ] ΤΗΝ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ [ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ] ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ......ΑΦΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΟΦΣΚΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΦΣΚΙ Η ΣΛΑΒΟΣΚΟΠΙΑΝΟ ΒΑΡΝΤΑΡΙΩΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΑΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ [ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ..Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1821 ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΛΠΚΛΠ ] ΑΥΤΗ [ Η ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ] ΕΙΧΕ ΔΙΑΔΟΘΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΕΙ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ..ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ [ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ] ΑΛΛΑ ΒΑΡΝΤΑΡΙΩΤΟΣΚΟΠΙΑΝΙΚΗ......
  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΘΗΚΑΝΕ ΥΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ
  ΥΣΤΕΡΑ ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΛΕΞΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ [ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ] ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ [ ΑΛΕΞΩ [ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ] , ΟΠΩΣ ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΟ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟ ΚΛΠ ΚΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ] ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΥ ΣΛΑΒΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΦΣΚΥ
  ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΙΛΛΥΡΙΟ [ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΛΛΥΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΛΛΥΡΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ].....ΔΙΚΙΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ..Ε ΤΙ ΤΩΡΑ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ......
  ΒΑΣΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΧΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ''ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ'' ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΜΥΘΙΚΟΣ ΛΑΟΣ .... Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ Η ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΞΑΝΕ...ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ......ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΞΑΝΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ [ΕΠΙ ΤΡΙΤΟΥ ΡΑΙΧ]
  ΗΤΑΝ ΑΡΧΑΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΦΥΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΕΝ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙ [ΜΕ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ] ΚΑΤΑΦΕΡΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ......ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΡΥΟΥ ΞΕΧΑΣΑΝΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΞΗΓΟΥΣΕ.....ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝΕ ΑΛΛΩΣΤΕ...ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ...''ΛΕΓΕ ΛΕΓΕ ΛΕΓΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ'''...

 • Ανώνυμος 33417

  13 Απρ 2015

  Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΑΜΕ ΤΗΝ ''ΠΡΟΕΔΡΙΑ''' ΤΗΣ ΕΕ ΠΗΓΕ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ [ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ] ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΦΙΓΓΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ [ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ].......ΔΗΛΑΔΗ Η '''ΕΛΛΗΝΙΚΗ''' ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΕ ΤΑΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΟΥ '''ΔΕΞΙΟΥ ΤΟΜΕΑ'' ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ.....
  ΑΡΑ ΑΠΟΔΕΙΞΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟ ΝΑΖΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ.....ΑΡΑ '''''ΚΑΝΟΥΝ'''' ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ....ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ[ ΡΩΣΣΙΑ] ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ......ΕΠΙΣΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ 1999 ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΑΝΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ [ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ] ΕΝΩ ΑΦΗΣΑΝΕ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΕΦΡΩΝ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΤΣΕΚΑ [ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ ] ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ [ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΩΣ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΕΦΡΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ] ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΙΔΕΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ,,,ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ.....ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΝΑΖΙΣΜΟΥ 1940- 44] ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ..... ΠΑΡΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 200 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΛΒΑΝΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ [ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΥΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Μ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ , ΧΩΡΙΑ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΥΤΩΝ....ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΩ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ [ ΚΑΛΟΦΑΓΩΜΕΝΟΙ ΚΑΛΟΓΥΜΝΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΑΥΤΟΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΑ'''ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ''' ΣΚΗΝΙΚΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΚΑΜΕΡΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ , ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΤΑΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ, ΑΛΑΧ ΟΥΑΚΜΠΑΡ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ]...ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΑΛΙ...ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΚΕΙ..ΕΕΕΕΕ....ΜΠΑΜΜ ΚΑΝΕΙ...ΑΥΤΟΚΑΡΦΩΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΑΡΕΥΟΥΝ......ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΓΙΝΟΝΤΕ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ...ΔΕΝ ΠΟΛΥΑΝΗΣΥΧΟΥΝΕ ΟΜΩΣ...ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΡΙΑ [ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΡΟΥΜ [ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΡΑΒΟΦΩΝΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ]

 • Ανώνυμος 33347

  8 Απρ 2015

  ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ;;;;..ΓΙΑΤΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΔΕΝ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ [ ΩΧ ΑΝΤΙΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΙΝΗΣΗ] Η ΔΕΝ ΚΑΙΝΕ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ [ ΩΧ ΑΝΤΙΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ] Η ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ [ ΩΧ ΡΑΤΣΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΥΣΗΧΟΣ ΛΑΟΣ..ΣΙΓΑ ΜΩΡΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ;;; ..... ΣΕ 95 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝΕ 800000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ 9ΕΤΙΑ [ 1914- 1922 ] ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΙΗΣΑΝΕ ΑΛΛΟ 1400000 ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 ΟΜΩΣ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΑΝΕ ...... ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΟ 38 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΙΗΣΑΝΕ ΜΟΝΟ 200000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ...ΕΜΦΑΝΗΣ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ [ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟ 1922...ΚΑΤΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΑΜΑΧΩΝ ΚΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΒΟΜΒΕΣ ΝΑΠΑΛΜ ΣΕ ΑΜΑΧΟΥΣ ΜΩΡΕ ....ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ...ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ]...ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΦΕΡΟΝΤΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΑ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΗΡΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΝΑ '''ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ''''... ΑΠΟ ΤΙ , ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ , ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ...Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΑΕΙ
  ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΗΜΑΙΑ ΤΑ ΜΑΤ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ;;;.....ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ [ ΟΥΤΕ ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ ΝΑ ΤΑΝ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΟΧΙ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ] ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ;;;.....ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΠΙ ΤΖΕΦΡΙ ΜΙΝΕΚΟ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΙΔΙΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΑΝΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ - ΚΡΑΤΟΥΣ;;;[ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ ΤΑ ΑΛΝΑΙΑ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ.....ΑΕΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ] ΓΙΑΤ Ι ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ''''WE NEED A GLOBAL GOVERNENCE AND WE NEED IT FAST'''ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΖΟΤΑΝΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ [ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ] ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
  ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝΕ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΡΕΞΑΝΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑΝΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΑΝΕ.....ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝΕ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΟΥΣ'''ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ''' ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΚΑΓΑΝΕ ΜΥΤΗ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΕΝΤΑΩΡΟ [ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΧΑΝΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ] ΚΑΙ ΨΑΧΝΑΝΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΑΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ [ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΠΑΜΠΑΛΑΙΟ ]
  ΛΕΓΕΤΑΙ '' '''Π Ρ Ο Β Ο Κ Α Τ Σ Ι Α '''''

 • Ανώνυμος 33337

  7 Απρ 2015

  ΝΑ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΑΣ ΡΟΛΟΣ...ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ , ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ '''''ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ'''''''' ......
  «Τσσε ντʼ Αθίνe ντʼ Αλαμάνe σούμε καπετάνeρ γιάνε
  σσούμε καπετάνeρ γιάνe πο, Μουσταμπεΐ ε βράνe
  Κουσσ ε βράου Μουσταμπεΐν τσσʼ ισσ νιε ιλλ γκα γκιάκου ίνε;
  Πο εβράου Καραϊσκάκη φακιεζίου, μουστάκ; ιγκλιάτε.
  «…μπερτeκόσα Λιβαδίσe βράου, ασσλάν é σσκιπeρίσe»
  ΚΛΑΙΤΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΑΡΧΗΓΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΜΟΥΣΤΑΦΑΜΠΕΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΣΚΙΠΕΡΙΑΣ [ ΑΣΛΑΝ Ε ΣΚΙΠΕΡΙΣΕ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ] ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ-ΣΚΙΠΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΩΣ '''ΒΑΤΡΑΧΟ''' ΜΠΕΡΤΙΚΟΣΑ [ ΒΑΘΡΑΚΟΣ ΔΗΛΑΔΗ , ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ] Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ

 • Ανώνυμος 33332

  7 Απρ 2015

  ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ......ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ ΕΙΧΑΝΕ ΤΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑΣ ΟΣΟ ΕΙΧΕ ΕΝΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΤΑ ΤΣΑΚΩΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΣΑΚΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΣΛΑΒΟΙ.....ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ-ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΤΩΝ ΤΙΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΣΥΝΧΥΣΗ....ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.....ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΙ....

 • Ανώνυμος 33316

  5 Απρ 2015

  ΝΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΣΑΣ [ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ , ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ] ΤΟ 1821......
  Η λαϊκή μούσα θρήνησε στον Γοβγίνα με τους ακόλουθους στίχους:
  Για σένα, μωρʼ Αγγελή, κλαίει το Γριπονήσι
  που χάθηκες κατακαμπής με όλο το γιουρούσι.
  Εσύ δεν επολέμαγες μες στης Γραβιάς το χάνι
  μʼ οχτώ χιλιάδες Γκέκηδες και βγήκες παλικάρι;
  Μα οι Μπαλαλαίοι τα σκυλιά σούφαγαν το κεφάλι.
  Σε κλαίει ούλʼ η Ρούμελη τʼ ήσουνα παλικάρι.
  ΓΚΕΚΗΔΕΣ - ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΗΛΑΔΗ
  [ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΥΡΙΩΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ]
  ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ , ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ,
  ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ Η
  [ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ] ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΠΟ ΣΟΡΟΣ ΚΙΣΣΙΝΓΕΡ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΟΛΕΜΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΟΠΛΩΝ....ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 200 ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ .... ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΝΕ...

 • Ανώνυμος 33297

  5 Απρ 2015

  τα εκκλησιαστικα σαιτ παρουσιαζουν με περιφανια τη φουστανελα να εχει καταγωγη αρχαιοελληνικη
  ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΑ '''ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΚΑ''- ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΑΙΤ
  ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΥΑΛΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ

 • Ανώνυμος 33291

  4 Απρ 2015

  ΑΝ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΡΕ ΑΛΑΝΙΑΡΗΔΕΣ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΥΠΘΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ''''ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ''''' ΓΙΑ ΠΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΒΑΡΔΟΥΝΟΧΩΡΙΤΕΣ....ΤΑ ΒΑΡΔΟΥΝΟΧΩΡΙΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΣΥΣΤΑΔΑ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΩΣ ''''ΑΝΤΙΒΑΡΟ''' ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ ΜΑΝΙΑΤΕΣ....ΕΤΣΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝΕ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ ΤΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟΤΡΑΧΗΛΟΥΣ ΒΑΡΔΟΥΝΟΧΩΡΙΤΕΣ [ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝΕ ΤΟ 1880 ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ]
  ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΟΘΕΤΗΣΑΝΕ ΤΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ...

 • Ανώνυμος 33275

  3 Απρ 2015

  Αρβανίτικο κεφαλοχώρι ήταν το Σούλι (ψηλό στα αλβανικά) με πληθυσμό περίπου 800 οικογένειες συγκροτημένες γύρω από διάφορες φάρες, όπως των Τζαβελαίων, Μποτσαραίων κ.ά..
  ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟ [ ΚΑΙ ΑΡΑ ΚΑΤ ΕΣΕ ΑΛΒΑΝΙΚΟ] ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΤΕ.....ΔΙΓΛΩΣΣΟ ΗΤΑΝ....ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ...ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΗΣΤΗΚΑΝΕ ΩΣ ΑΛΒΑΝΟΙ Η ΣΚΙΠΕΤΑΡ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΩΣ ΡΩΜΙΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
  για τις πολεμικές τους αρετές.
  Ήταν χριστιανοί Αλβανοί και μιλούσαν αλβανικά
  ΛΑΘΟΣ...ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΑ...ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ...ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟ ΤΟΥ 1821 ΧΡΟΝΙΑ
  Ο δεσπότης Ευλόγιος Κουρίλας στο «Κράτος τής Αληθείας» λέει σαν γνήσιος Σουλιώτης, ότι αυτός είναι σε θέση καλύτερα από τον καθένα να γνωρίζει, πως «Αλβανοί είναι οι Σουλιώτες και Αλβανικά μιλάνε».ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ....Ο ΚΟΥΡΙΛΑΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ
  ΖΗΤΙΣΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΝΤΕΒΟΛ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΡΥΤΣΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΝΟΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΣΟΥΛΙ...ΤΙ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΛΕΤΕ ΡΕ;;;;...ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ;;;;
  ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ...ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΑΣ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ....'''' "λαλείται η ελληνική και η αλβανική διάλεκτος"ΠΕΡΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΓΑΝΕ... ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ., θεωρεί τους Σουλιώτες γηγενείς απογόνους Ηπειρωτών Ελλήνων που μετανάστευσαν στα βουνά κατά τα αρχαία χρόνια, προκειμένου να διαφύγουν τις ρωμαϊκές δυνάμεις.ΑΡΑ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ....
  ΟΥΤΕ ΣΚΙΠΕΤΑΡ ΟΥΤΕ ΑΛΒΑΝΟΣ ΟΥΤΕ ΤΟΣΚ ΟΥΤΕ ΓΚΕΚ ΟΥΤΕ ΤΣΑΜ.....ΤΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ...ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ...ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΤΕ ΠΑΩ ΠΑΣΟ
  . Ο τελευταίος στο έργο του «Researches in Greece», , σαφώς διαχωρίζει τους Σουλιώτες από τους Έλληνες γράφοντας, πως «στην ακμή τους οι Σουλιώτες είχαν στην κατοχή τους ολόκληρο τον κάμπο τού Γλυκύ, με ριζότοπους και αραποσιτοχώραφα. Για την καλλιέργεια των κτημάτων χρησιμοποιούσαν τους Έλληνες τής περιοχής».
  ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΡΕ ΑΛΑΝΙΑ...ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΛΥΚΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΑΝΕ ΤΟΥΣ ΚΑΜΠΟΥΣ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΔΕΣ ΤΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ....ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ;;;;;;ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΑΣ...
  ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΓΛΥΚΗΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΩΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΗ ΠΕΛΑΣΓΟΙΛΛΥΡΙΚΗ...
  ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ

 • Ανώνυμος 33238

  2 Απρ 2015

  ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΗΣΑΙ
  Επομένως, η φουστανέλλα είναι προϊόν κλοπής. Το κρατίδιο τής Ρωμιοσύνης πήρε την εθνική ενδυμασία των αλβανών και την καθιέρωσε σα στρατιωτική στολή αντιγράφοντας τούς εγγλέζους.
  ΚΑΤΑΡΧΞΝ ΟΤΙ '''ΕΚΛΑΠΗ'' ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ;;;...ΒΓΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ''''ΑΠΟΦΑΣΙΣΩΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΩΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΙΠΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ''''''.....
  ΚΑΙ ΤΙ ΚΛΟΠΗΣ ΡΕ ΑΛΑΝΙ ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΝ ΦΟΡΑΓΑΝΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 1821 ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ[ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΟΠΩΣ ΑΡΕΣΚΕΣΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ] ...ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΚΛΟΠΗ ΛΕΣ;;;
  ΙΔΟΥ .....
  , ενώ τούς 17ο και 18ο αιώνες, έφτασε να αποτελεί την κυρίαρχη ενδυμασία τής Ρούμελης και τού Μοριά.
  ΑΡΑ ΠΩΣ ΚΛΕΨΑΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΗΔΗ ΤΟ ΦΟΡΑΓΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΓΕΝΝΕΣ ΠΡΙΝ;;;..
  ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΙΣΕ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ........
  «Η αρβανίτικη φορεσιά, (γράφει ο Leake), είναι ελαφρύτερη και πιο βολική από την οθωμανική και τη ρωμαίικη.» («Travels in Morea», Λονδίνο, 1830, τ. Α΄, σελ. 209-210)...ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο LEAKE ΕΧΕΙ ΓΡΑΧΕΙ ΚΑΜΠΟΣΑ ΑΣΤΗΡΙΚΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΕ.....
  [ΠΟΙΑ ΡΩΜΕΙΚΗ ΡΕ ΑΛΑΝΙ...ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΟΡΑΓΑΝΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ....ΑΡΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΡΩΜΕΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ '''''''ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ''''';;;
  ΟΛΟ ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΙΣΑΙ....ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΓΚΕΜΠΕΛΣ ''''ΛΕΓΕ ΛΕΓΕ ΛΕΓΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ'''''
  ΑΣΧΕΤΟ ΑΥΤΟ

 • Ανώνυμος 33219

  31 Μαρ 2015

  Το όνομα «γραικός» μαζί με το «έλλην» προωθήθηκε από τους ελληνίζοντες διαφωτιστές, τους φιλικούς και τους φιλέλληνες της Ευρώπης πριν και μετά το '21. Σήμερα, οι πλείστοι αδαείς συμπολίτες μας θεωρούν το όνομα γραικός αρνητικό ως προς τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό τους, χωρίς να ξέρουν γιατί.
  ΑΣΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΡΕ ΑΛΑΝΙ...ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ.....
  ΤΟ ΓΡΑΙΚΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΕΝΑΤΟ ΑΙΩΝΑ[ ΜΕΤΑ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΘΝΙΚΟ [ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ] ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΜΩΣ ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΣΟΥ ΣΩΣΤΗ] .....
  ΠΛΕΙΣΤΑ ΟΣΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ....ΘΑ ΣΕ ΕΚΘΕΣΩ ΜΕ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΑΣ ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ....
  '''ΕΓΩ ΓΡΑΙΚΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΓΡΑΙΚΟΣ ΘΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ''' 1821 ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΑΝΕ ΟΙ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕΣ [ ΑΚΥΡΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΗ ΧΑΡΗ]
  ΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΑΙΩΝΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΡΩΜΙΟΙ ΧΕΙΜΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ
  ''''ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΡΑΙΤΖΙΑ'''
  ΓΡΑΙΤΖΙΑ ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΤΑΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΓΡΑΙΚΙΑ [ ΤΟ Κ ΤΡΕΠΑΙΤΑΙ ΣΕ ΤΣ]
  ΑΡΑ ΓΡΑΙΚΙΑ [ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΓΡΑΙΚΩΝ] ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ [ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ]
  ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΑΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΑΙΩΝΑ....ΟΥΤΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΙ ΟΥΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΞΕΛΛΗΝΙΖΕΙ'''ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ'''' ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ...
  ΑΑΑΑΑ....ΞΕΧΑΣΑ.....ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΦΟΡΑΝΕ ΟΛΑ [ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΤΑ ] ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΕΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΦΟΡΑΝΕ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ....
  ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΔΙΑΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΠΟΙΟΝ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ

 • Ανώνυμος 33202

  30 Μαρ 2015

  Δηλαδή οι Αλβανοί στις αρχές τού 19ου αιώνα αποτελούσαν περίπου το 1/4 τού συνολικού πληθυσμού τής Ελλάδας
  ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΨΕΜΑΤΑ..ΤΑΥΤΙΖΕΙΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΟΓΚΩΝΕΙΣ ΕΞ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ...ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ Ο ΗΑΗΝ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΝΛΕΥ ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙ 200000 ΑΡΒΑΝΙΤΟΦΩΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ......
  ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ , ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΤΕΛΗΞΕ Ο ΗΑΗΝ......
  Ας δούμε τι έγραφε ο Johann Georg von Hahn(Albaneische Studien,1854) o οποίος θεωρείται ο πατέρας της αλβανολογίας και έζησε στην Ελλάδα πάνω από 20 χρόνια αφού από το 1843 ως το 1869 διετέλεσε διαδοχικά ως πρόξενος της Αυστρίας στα Γιάννενα, τη Σύρο και τέλος στην Αθήνα ως Γενικός Πρόξενος. Στον πίνακα που παραθέτει στο προαναφερόμενο βιβλίο αναφέρει κατά τόπο τον πληθυσμό των Αρβανιτών στην Ελλάδα και καταλήγει στο σύνολο των 173.000 Αρβανιτών όταν η Ελλάδα είχε πληθυσμό σύμφωνα με την απογραφή του 1856 1.096.810.
  Δεχόμενοι τα γραφόμενα του Hahn ως πιο σημαντικά από κάθε άλλον της εποχής του λόγω των γνώσεων του περί αλβανολογίας και της διαμονής τόσων χρόνων στην Ελλάδα βλέπουμε ότι ο αριθμός των Αρβανιτών περιορίζεται μετά από τις διορθώσεις που έκανε ο ίδιος(ο Hahn) σε 158.000 το οποίο αντιστοιχεί ποσοστό περίπου 14 τοις εκατό του συνόλου του πληθυσμού της τότε ελεύθερης Ελλάδος.
  Ο Hahn όμως στο πρόλογό του, τον οποίο έγραψε αργότερα, αναφέρει το λάθος που έκανε να αναφέρει στον πίνακα 10.000 Αρβανίτες στο Σπερχειό και άλλους 5.000 στη Φωκίδα όπου, όπως αναφέρει και ο Μπίρης (2), δεν υπήρχαν καθόλου!
  ΑΡΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΕΛΗΝΝΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ
  ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΗΓΩΝ....ΞΕΡΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

 • Ανώνυμος 33115

  26 Μαρ 2015

  Το χορό τού Ζαλόγγου δέν τον περιγράφει κανένας ιστορικός
  ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΣΦΑΓΕΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΤΑΝΕ ΑΤΑΡΑΧΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΕΓΡΑΦΕ ΣΕ LIVE ΜΕΤΑΔΩΣΗ ΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.....ΑΛΛΩΣΤΕ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΤΙΣ ΜΑΧΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΙΣ ΚΑΛΥΠΤΑΝΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ..ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑ ΓΡΑΦΑΝΕ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΑΝΕ '''ΚΙΤΣΟΣ ΤΣΙΤΣΟΜΗΤΡΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΡΕΥΝΙΤΗΣ ΑΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ''''''
  , παρά μόνον κάποιοι περιηγητές, που απλά κατέγραφαν τους προφορικούς θρύλους τής Ρωμιοσύνης.
  ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΑΛΑΝΙ ...ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ..ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑ......ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΟΥ 1821 ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ.... ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΗΣΑΝ ....ΒΕΒΑΙΑ ΕΣΕΙΣ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΠΥΡΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΗΡΩΙΚΟ ΕΒΓΑΛΕ Η ΕΛΛΑΔΑ....
  Ένας περιηγητής μάλιστα, τράβηξε και βίντεο από το συμβάν! Βέβαια, το τραγούδι ήταν στα αρβανίτικα,
  ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΖΑΛΛΟΓΓΟ [ΚΑΙ ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ]
  ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ΑΦΟΥ ΔΕ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΖΑΛΛΟΓΓΟ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ...ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΠΗΓΕΣ Η ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ......ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ.....ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΩΝ....
  Ουσιαστικά δηλαδή, αφορούσαν στις προσπάθειες τού Αλή να πατάξει την αλβανική μαφία και δέν είχαν σχέση με κάποιο δήθεν εθνικό ξεσηκωμό
  ΕΝΑΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΣΕ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΗΝ ''''ΑΛΒΑΝΙΚΗ'''' ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ....ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ.....
  Παρόμοιες προσπάθειες είχε κάνει εξ άλλου κι ο μητροπολίτης Ιωαννίνων δυο χρόνια πριν, το 1801, ο οποίος χαρακτηρίζει μάλιστα στην αφοριστική εγκύκλιό του τους σουλιώτες ως κακούργους
  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΗ ΠΑΣΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ......ΤΙ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΛΕΕΙ ΡΕ ΑΛΑΝΙΑ....ΟΧΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΑΝ ΕΦΕΡΝΕ ΑΝΤΙΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΛΗ ΠΑΣΑ.....
  Στην πλειοψηφία τους αλβανοί,
  ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΥΤΕ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΡΕ ΑΛΑΝΙΑ....ΗΡΕΜΗΣΤΕ..ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΟΥΚΕΖΕΖ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΙ
  Το χορό τού Ζαλόγγου δέν τον περιγράφει κανένας ιστορικός, παρά μόνον κάποιοι περιηγητές, που απλά κατέγραφαν τους προφορικούς θρύλους τής Ρωμιοσύνης
  ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΕ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ ΝΑ ΕΛΕΓΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΡΕ ΜΑΓΚΑ , ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΕΓΡΑΦΕ, ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ ΗΤΑΝ , ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΙΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΚΛΠ....ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ;;;.....ΕΕΕΕΕ...ΕΕΕΕΕΕ

 • Ανώνυμος 33112

  26 Μαρ 2015

  ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΟΦΙΛΙΑ ΣΥΝΔΥΑΖΟΜΕΝΗ ΜΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΗΝ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ......ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΑΦΟΥ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΑΝΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΥΣ ΜΗ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΜΩΡΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗ ΗΠΕΙΡΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΛΠ ....ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΣΤΑΔΕΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΧΩΡΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ;;;;.......ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ [ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ] ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ , ΥΔΡΟΣΠΕΤΣΙΩΤΕΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ [ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝΕ ΥΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΝΗΣΙΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ] , ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΕΔΙΝΩΝ ΤΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΘΑΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ;;;;

 • Ανώνυμος 33109

  26 Μαρ 2015

  Τσεργίνης ήταν το οικογενειακό όνομα των Κολοκοτρωναίων, που πιθανώς παράγεται από τις Αρβανίτικες λέξεις τσέρ=έξυπνος και Γκίνης = Γιάννης· με το όνομα αυτό υπήρχαν καμμιά εξηνταριά οικογένειες στη Μεσσηνία.ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΑΚΟΣ ΤΣΕΡΓΙΝΗΣ [ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΣΕΡΓΚΙΝΗΣ]....ΟΜΩΣ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ.......
  ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΝΑ ΕΞΑΛΒΑΝΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 ΥΟΘΕΤΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΛΒΑΝΟΦΑΝΗ ΕΚΔΟΧΗ.....
  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ [ ΠΕΡΙ ΕΞΥΠΝΟΥ ΓΚΙΝΗ ] Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ;;;;;...ΟΧΙ..ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ''''''ΠΙΘΑΝΩΣ''''....ΟΥΤΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΠΕΞΗΓΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ ΛΕΞΗ ΜΠΙΘΕΚΟΥΡΑΣ....ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΤΣΕΡΓΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.....
  ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΕΙΚΑΣΙΕΣ...ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΥΟΘΕΤΗΣΑΤΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ....
  ΕΧΟΥΜΕ......ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΑΤΟΡΑ ΤΟΥ.....
  Ἐλέγετο Τζεργίνης - . Αὐτὸς εἶχε κάμει ἕνα ὡραιότατο παιδὶ καὶ τὸ εἶχε πιάσει ἕνας Μπουλούμπασης Ἀρβανίτης καὶ τὸ ἁλυσόδεσε. Ἐλέγετο Δημητράκης.....ΑΡΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΓΟΝΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΗΡΘΕ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ.....ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΕΠΩΝΥΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ....
  Από το μεσαιωνικό Φραγκικό SERGENT προφέρεται στα γαλλικά Σερζίν στα ελληνικά αποδόθηκε σαν Σεργέντης ή Σεργίνης (λοχίας). Σήμαινε τον βαριά οπλισμένο πεζικάριο των μεσαιωνικών στρατών. Οι Φράγκοι του Μοριά από το 1205 και πέρα στρατολογούσαν συστηματικά ντόπιους Μοραΐτες.
  Η ΜΑΛΛΟΝ Ο ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΓΟΤΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΤΑ ΛΕΓΑΝΕ ΤΣΙΡΙΓΟ
  ΤΣΕΡΓΙΝΗΣ ΕΚ ΤΟΥ ΤΣΕΡΙΓΙΝΗΣ ΕΚ ΤΟΥ ΤΣΙΡΙΓΙΝΗΣ ΤΣΙΡΙΓΙΝΙΟΣ [ Ο ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΡΙΓΟ]
  ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΗΡΧΕ ΧΩΡΙΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΕΡΓΙΑΝΑ

 • Ανώνυμος 33107

  26 Μαρ 2015

  ΛΟΙΠΟΝ ... ΤΑΥΤΙΖΕΤΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ [ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΝΟΥΜΕΡΟ 1] ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΥΠΟΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΡΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821 ΗΤΑΝ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΑΡΑ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΤΑ ΕΣΑΣ [ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΝΟΥΜΕΡΟ 2].....ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΕ.....
  Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης είχε το αρβανίτικο παρατσούκλι Μπιθεκούρας (Κώλος + πέτρα = Κολόπετρας = Κολοκοτρώνης στην ελληνική του μετάφραση).ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ...ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΝΙΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ....ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΘΕΚΟΥΡΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΕΠΙ ΛΕΞΗ....ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΑΠΠΟ ΤΟΥ...
  ''''' Αὐτὸς εἶχε ἕνα παιδί, Γιάννη, καὶ ἕνας Ἀρβανίτης εἶπε: «Βρέ, τί Μπιθεκούρας εἶναι αὐτός». Δηλαδὴ πόσον ὁ κῶλος του εἶναι σὰν κοτρώνι, καὶ ἔτσι τοῦ ἔμεινε τὸ ὄνομα Κολοκοτρώνης''''''
  ΠΡΩΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΓΟΝΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΣΥΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ-ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ ΑΝΗΚΕΙ [ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ] ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΓΟΝΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ....
  ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟ 1821 ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ '''ΟΡΕ ΤΙ ΜΠΙΘΕΚΟΥΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ'''....ΑΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ...
  ΜΑΛΛΟΝ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ..Η ΑΝΤΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΟΙ.....ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ...ΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ=ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ.....
  ΤΡΙΤΟΝ...ΚΑΝΕΝΑ ''ΜΠΙΘΕΚΟΥΡΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΩΣ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ...ΑΥΤΟ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ....ΤΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΩΣ ΕΠΙΘΕΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΑΦΟΥ ΛΕΕΙ ''''καὶ ἔτσι τοῦ ἔμεινε τὸ ὄνομα Κολοκοτρώνης''''...ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ''''και ετσι του εμεινε το επωνυμο Μπιθεκουρας''''.....ΑΚΥΡΟ ΣΥΝΕΠΩΣ.....
  ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΤΟΝ ΛΕΓΑΝΕ ΜΠΙΘΕΚΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟΥ ΛΑΛΑ...ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΙΧΕ [ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ] ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΛΑΛΑΙΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΠΙΘΕΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ 1808...ΙΔΟΥ....
  Γκίθ(ε) μπότα λε τα θον,
  ου(ν) σε γιαπ Κολοκοτρών.
  Γιαμ Αλή Φαρμάκη, ου
  κι εσπιέ γκιάκν(ε) γκερ(ν)τε γλιου
  Όλος ο κόσμος να το πει, εγώ δεν δίνω τον Κολοκοτρώνη.
  Είμαι ο Αλή Φαρμάκης και όπου πηγαίνω, φτάνει το αίμα ως το γόνατο.
  ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΛΗΡΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΕΙ ΚΡΥΦΟΑΛΒΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΚΥΡΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ.....

 • Ανώνυμος 33103

  26 Μαρ 2015

  ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΟΙ ΤΣΑΚΩΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΡΝΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΤΕΘΗΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΥΠΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ;;...ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ....ΕΧΕΙ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΟΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΗΡΑΝΕ ΥΠΟΤΕΙΘΕΤΕ ΤΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ....ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ...ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ.....ΑΡΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑΣ.........

 • Ανώνυμος 33101

  26 Μαρ 2015

  Οι Γκέγκηδες είναι ψηλοί με σκοτεινό χρώμα τριχών, ενώ οι Τόσκηδες είναι κοντύτεροι, λιγότερο βραχυκέφαλοι και με ανοικτό χρώμα τριχών

  ΣΑΣ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ...ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΑ ΛΕΤΕ...ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ... ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ '''ΜΕΣΟΓΕΙΚΟΣ''' ΛΑΟΣ.....ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ.......
  . Οι αλβανικές αποικίες στην Ελλάδα συνίστανται αποκλειστικά από Τόσκηδες.
  ΑΝ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΤΟΤΕ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝΕ ΚΑΙ ΩΣ ΣΚΙΠΕΤΑΡ ΚΑΙ ΩΣ ΤΟΣΚ.....
  ΑΚΥΡΟ ΜΑΓΚΕΣ...ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙΑΡΒΑΝΙΤΕΣ..ΟΥΤΕ ΣΚΙΠΕΤΑΡ ΟΥΤΕ ΤΟΣΚ .... ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.......ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΚΥΡΟ.....ΓΙΑΤΙ;;;....ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΓΛΩΣΟΙ.....ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ... Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΒΟΛΕΥΕΣΤΕ.......

 • Ανώνυμος 33097

  26 Μαρ 2015

  ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ ΗΤΑΝ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ....ΤΑΥΤΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΦΤΗΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ...ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΑΝΕΡΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ....

 • Ανώνυμος 33096

  26 Μαρ 2015

  Ο Παπαρρηγόπουλος γράφει για τον Κουντουριώτη: «λαλήσας προς τους μεν ναύτας αλβανιστί προς δε τους πεζούς ελληνιστί».
  ΑΚΡΙΒΩΣ...ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΙΑΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ....ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΝΗΣΟΙ ΥΔΡΑ ΚΑΙ ΣΠΕΤΣΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑΝΕ ΚΥΡΙΩΣΑΠΟ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΤΚΑ....

 • Ανώνυμος 33088

  26 Μαρ 2015

  ΓΡΑΦΕΙΣ.....
  Οι περισσότεροι Αρβανίτες ήταν δίγλωσσοι (μιλούσαν και ελληνικά και αρβανίτικα = αλβανικά). Μετά την απελευθέρωση,
  ΑΡΑ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΗΔΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΗΤΑΝ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ...ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ...ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ''''ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕΣ'''' ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΛΕΣ....ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
  [ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ] ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΔΙΓΛΩΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΞΗΓΕΙΤΕ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΡΕΙΑ...Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑΝΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ..

 • Ανώνυμος 33085

  26 Μαρ 2015

  ΠΡΩΤΟΝ γιατι οι σουλιωτεσ ηταν ελληνεσ και όχι αλβανοι και δευτερον γιατι ξερανε ελληνικα και δεν χρειαζοτανε κανενα λεξικο για να τα μαθουνε...αλλωστε από τους ιδιους συντακτηκε το λεξικο και όχι από καποιον τριτο.......επισης το λεξικο δεν το εγραψε ο μποτσαρησ από μονοσ του αλλα με παραινεση του πουκεβιλ ο οποιος με βαση αυτό εφτιαξε μετα ένα μικρο γαλλοαλβανικο λεξικο...αρα ειχε να κανει με το ενδιαφερον του πουκεβιλ για την αλβανικη και όχι με καποια αναγκη '''συννενοησης'' μεταξυ σουλιωτων και ελληνων οπωσ κατακορον διατεινοντε στην αλβανια......και πουθενα δεν αναφερει το λεξικο την λεξη σκιπεταρ η σκιπερια ενώ ολοι οι αλβανοι της εποχησ τσαμηδεσ και λιαπηδεσ και τοσκηδεσ και γκεκηδεσ χρησιμοποιούσανε αυτεσ τις λεξεισ για να αυτοπροσδιοριστουν ηδη πολλα χρονια πριν .....αρα οι σουλιωτες δεν ηταν σκιπεταροι ουτα αλβανοι ουτε τιποτα τετοιο......εκτοσ και αν δε γνωριζανε τη καταγωγη τους

  αξιοσημειωτο είναι και ότι τη λεξη ρωμιοσ τη μεταφραζει στα αλβανικα ως καουρ δηλαδή γκιαουρ δηλαδή απιστος ... μια φραση τουρκικη που χρησιμοποιούσανε οι τουρκοι για τους ελληνεσ...και που χρησιμοποιούσανε και οι τουρκαλβανοι για τους χειμαριωτες
  συνεπως αν [ λεω αν ] θποθεσουμε ότι το λεξικο φτιαχτηκε για να συννενοηθουνε καποιοι με καποιους οπωσ διατεινοντε στην αλβανια τοτε αυτοι οι αλλοι καποιοι είναι οι αλβανοι του αλη πασα οι οποιοι και αποκαλούσανε τους ρωμιους ως '''καουρ'' δηλαδή απιστους....εκτος και αν οι χριστιανοι ορθοδοξοι σουλιωτες οταν μιλαγανε '''αλβανικα''' αποκαλούσανε τους υπολοιπουσ ορθοδοξους ελληνεσ ως ......''''καουρ'''' ...... θα το ακούσουμε κι αυτό.....

 • Ανώνυμος 33084

  26 Μαρ 2015

  Το μονο που τους '''συνδεει''' με τους αλβανουσ είναι η χρηση τησ αλβανικησ παραλληλα με την ελληνικη....για να δουμε όμως τι ''''αλβανικα'''' και τι '''ελληνικα'''' μιλάγανε οι σουλιωτεσ Ο ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΜΕ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΠΟΥΚΕΒΙΛ ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ πριν το 1821....ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ....ΤΙ ΠΑΡΑΤΕΙΡΗΣΑΝΕ ΟΣΟΙ ΜΕΛΕΤΗΣΑΝΕ ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ..

  ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΕΝΑ ΛΕΞΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΑΣΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΓΛΩΣΣΕΣ....ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ '''ΗΞΕΡΕ''' ΚΑΛΑ Ο ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ

  Θεωρείται άξιο προσοχής το ότι συχνά ο Μπότσαρης και οι συνεργάτες του αποδίδουν τις ελληνικές φράσεις στα αλβανικά σκεπτόμενοι "ελληνικά", μεταφέροντας δηλαδή την ελληνική σύνταξη στην αλβανική. Το ίδιο συμβαίνει και με σύνθετες ελληνικές λέξεις ενώ παρατηρείται και λανθασμένη μεταφορά των γενών ουσιαστικών και επιθέτων από την ελληνική στην αλβανική. Επίσης δύο ελληνικές λέξεις δεν μεταφράστηκαν στην αλβανική είτε από άγνοια είτε εκ παραδρομής, ενώ υπάρχουν και άλλα είδη λαθών στην αλβανική.

  Παρατηρούμεν δηλαδή ότι συντακτικά λάθη δεν εσημειώθησαν εις το ελληνικόν τμήμα του Λεξικού, ούτε επιδράσεις της Αλβανικής εις την ελληνικήν σύνταξιν αλλα συνεβη το αντιθετο .

  Η παρουσία αυτών των φαινομένων ερμηνεύεται με δύο τρόπους......

  Η μητρική γλώσσα του Μπότσαρη και των συνεργατών του ήταν η ελληνική.

  και ότι στην ''αλβανικη'' που ομιλειτο στο σουλι,η επίδραση της ελληνικής να ήταν παρα πολύ μεγάλη στην αλβανική σε ολους τους γλωσσολογικούς τομεις.....αρα η αλβανικη ηταν μαλλον δυτερη γλωσσα και η ελληνικη ηταν η μητρικη........Το αλβανικό ιδίωμα του λεξικού ανήκει στην τοσκική διάλεκτο της Ν. Αλβανίας και περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό δανείων από την ελληνική.

  οπωσ και ότι πληθος ''αλβανικων''' λεξεων είναι ουσιαστικα '''ελληνικης ριζας''' η τελειως ελληνικες....για παράδειγμα την ελληνικη λεξη αετοσ δεν την μεταφραζει στα ''αλβανικα'' ωσ ''σκιπεταρ''η κατι τετοιο αλλα ως στραβαετο-σταυραετος και κσιφτερ -ξεφτερι δηλαδή [ εκ του αρχαιου οξυπτεριον-οξυπτερι-ξεπτερι-ξεφτερι δηλαδη γρηγορο πουλι-που κινει γρηγορα τα φτερα του].....και φυσικα αυτό το λεξικο δεν γραφτηκε για να....συννενουντε οι '''''σουλιωτεσ'''' με τους '''''ελληνεσ'''''...αυτά είναι αλβανικα εθνικιστικα παραμυθια

 • Ανώνυμος 33081

  26 Μαρ 2015

  ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΑΛΒΝΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ''''ΑΡΑ ΑΦΟΥ ΗΞΕΡΕ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΟΣ'''[ΩΡΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΟ...ΕΠΙΣΗΣ ΗΞΕΡΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΑ...ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...Ο ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΟΑΛΒΑΝΟΣ.....ΑΚΥΡΟ......
  ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΓΡΑΨΕ , ΜΕ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ

 • Ανώνυμος 33074

  26 Μαρ 2015

  ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΨΑΛΛΙΔΑΣ [ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΠΑΣΑ .. ΟΧΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ..ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΑ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ....]......
  αναφερει τους Σουλιωτες ξεκαθαρα σαν Ελληνες και τιποτα αλλο
  "Εις την Τζαμουριαν, ειναι και το περιφημο Σουλι ή Κακοσουλι, αυτη η περιοχη των χωριων τουτων εκατοικειτο απο Γραικους πολεμικους, οιτινες εβασταξαν τον πολεμο χρονους 18 εναντιον ολης της Αλβανιας"
  ΑΡΑ ΑΛΛΟ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΑΛΛΟ ΑΛΒΑΝΟΙ
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΛΗΣ...ΟΙ ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ...ΑΛΛΟΣ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΙΚΙΣΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ-ΘΑΝΑΣΙΟ-ΘΑΝΑΣΗ- ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ- ΣΟΥΛΗ....ΑΛΛΟΣ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟ Σουλι = σιι ουλί στα αρβανίτικα που σημαίνει εκεί ψηλά...ΒΕΒΑΙΑ ΕΣΕΙΣ ΥΟΘΕΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΙΣ ΠΟΙΟ ΑΛΒΑΝΟΦΑΝΕΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ......ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ.....
  Οπως επισης συμφωνα με μαρτυριες γεροντων Σουλιωτων οπως τις κατεγραψε το 1815 0 Περραιβος ο οποιος εζησε και αγωνιστηκε μαζι τους,
  λιγο μετα την εγκατασταση των αρχικων κατοικων στην περιοχη, καποιος σημαντικος Οθωμανος τουρκαλβανος απο τα γυρω χωρια ονομαζομενος Σουλλης , εκστρατευεσε εναντιον των Σουλιωτων, επικεφαλης 200 τουρκαλβανων. Στην μαχη ομως που ακολουθησε οι Οθωμανοι του Σουλη νικηθηκαν και ο ιδιος ο Σουλλης φονευθηκε, οπως γραφει και ο Χριστοφορς Περραβος το 1815 " ...ο Σουλλης μετα αλλων τινων συντροφων παρα των ολιγων φιλελευθερων Ελληνων, οιτηνες δια μνημην της ανδραγαθιας και τρομον των εχθρων ονομασαν το χωριον των Σουλλι, θεσαντες το ονομα του φονευθεντος Σουλλι"
  Αυτη ακριβως ειναι η μαρτυρια των ιδιων των γεροντων του Σουλιου το 1815, σιγουρα εχει πολυ περισσοτερο ιστορικο επεξηγηματικο βαρος απο οποια αλλη θεωρια περι της καταγωγης του ονοματος του Σουλιου
  ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΝΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΑΝΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ...ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΦΥΓΗΣ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΣΤΑ ΑΠΑΤΗΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ...

 • Ανώνυμος 33017

  25 Μαρ 2015

  Την επικράτησή της φουστανελας στον ελλαδικο χωρο την αποδίδει στην αλβανική ισχύ σ΄ αυτές τις περιοχές
  ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ρε αλανια.....ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΗΠΩΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΙΣΧΥ;;;;;...ΑΚΥΡΟ...ΟΥΤΕ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΟΥΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ...Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΓΡΑΦΑ ΔΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕΝΕ ΣΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ.....ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟ....
  ΑΡΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΖΟΥΣΑΝΕ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΗΜΙΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ...ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΥΤΕ ΑΛΒΑΟΙ ΜΠΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΔΕΣ ΟΥΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΔΙΕΔΩΣΑΝ ΚΑΜΙΑ ''''ΑΛΒΑΝΙΚΗ''''ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ....ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ

 • Ανώνυμος 33009

  25 Μαρ 2015

  Την επικράτησή της την αποδίδει στην αλβανική ισχύ σ΄ αυτές τις περιοχές. Για το Μωριά υποθέτει, ότι οφείλεται στην ευημερία τής αρβανοκατοικημένης Ύδρας και
  ΜΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΑΚΡΙΤΑΜ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΑΝΕ Ο ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΗΗΓΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ....ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ ΔΕΝ ΦΟΡΑΓΑΝΕ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΕΣ.....
  ΑΛΛΑ ΑΣ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕ ΡΕ ΑΛΑΝΙΑΡΗΔΕΣ....
  ΣΤΗ ΡΟΥΜΕΛΗ[ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ Η ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ Η ΣΤΗΝ ΑΙΤΟΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ] ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΔΙΑΔΟΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΥΔΡΑΙΩΝ...ΑΚΥΡΟ ΜΑΓΚΕΣ.....ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΓΡΑΦΕΤΕ

 • Ανώνυμος 33008

  25 Μαρ 2015

  Αλβανοί με την εθνική τους φορεσιά, την πιο μεγαλόπρεπη τού κόσμου, άσπρη φουστανέλλα, χρυσοκέντητο μανδύα, κρεμεζί βελούδινο γιλέκι κατασκέπαστο με χρυσά γαϊτάνια
  ΤΟ ΟΤΙ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ Η ''''ΕΘΝΙΚΗ'''' ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ [ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΟΣ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ]
  ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ...
  ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΑΝΑΠΟΔΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ...ΟΜΒΣ ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ...ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ..ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΚΑΝΕΤΕ

 • Ανώνυμος 32957

  22 Μαρ 2015

  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ, ΜΑΣ ΜΑΘΑΝΑΙΝΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
  ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
  ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΣΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ
  ΓΙΝΑΤΕ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ
  ΑΡΝΗΘΗΚΑΤΕ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ
  Ω ΣΚΙΠΕΡΙΑ Ω ΣΚΙΠΕΡΙΑ
  ΕΧΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΩΝΙΑ
  ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
  ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΙΧΕ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ Η ΓΚΙΟΣΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ
  ΚΑΙ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
  ΚΑΙ ΦΥΓΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
  ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΤΕ ΑΛΒΑΝΙΑ
  ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΕΚΑΘΕΡΑΨΑΤΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ
  ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΕ ΞΑΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
  ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΕ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΜΠΕΗ ΚΑΙ ΑΓΑ
  ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΠΕΛΕΝΙ
  ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΞΑΝΑ ΕΛΛEΝΙΚΟ ΘΑ ΓΕΝΕΙ
  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΑΜΦΙΒΑΛΕΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΝΕ
  ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ , ΔΙΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΝΕ
  800 ΕΚΤΕΛΕΣΑΤΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ
  ΧΩΡΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΥΓΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΠΕΙΝΑ
  Ο ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΚΕΙΝΑ
  ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ΤΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΙΝΑ
  ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΡΕΜΠΕΣΙΝΑ
  ΑΝΤΑΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΠΡΙΝ 70 ΧΡΟΝΙΑ
  ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΜΕΣΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ

 • Ανώνυμος 32953

  22 Μαρ 2015

  ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΧΑΝΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΝ...ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ........
  ΟΝΜΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΕΒΑΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΩΣ ΤΑ ΑΚΡΟΚΕΡΑΥΝΙΑ ΟΡΗ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΩΣ''''ΠΑΛΑΙA ΗΠΕΙΡΟΣ''' ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΓΙΑ ΤΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΙΡΙΟΧΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΥΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ.......
  ΒΟΡΕΙΩΣ ΤΩΝ ΑΚΡΟΚΕΡΑΥΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΟΡΗΤΣΑΣ ΩΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΥΡΡΑΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΟΥΓΙΑ ΟΝΟΜΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ''''ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ'''...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΔΥΟ ΦΥΛΕΣ ..... ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΛΥΡΙΚΑ ΦΥΛΑ [ΤΑΥΛΑΝΤΙΟΙ ΠΑΡΘΙΝΟΙ ΕΓΧΕΛΕΙΣ ] ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΤΕ ΩΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΦΥΛΑ [ ΠΑΡΑΥΟΙ ΔΕΞΑΡΟΙ ΑΝΤΙΤΑΝΕΣ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΕΠΕΛΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΣΚΟΠΟΛΗΣ]........ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΥΡΑΧΙΟΥ ΕΙΧΝΕ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ '''ΙΛΛΥΡΙΚΟ''' ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΑΜΙΓΩΣ ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.......ΝΑ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ......

 • Ανώνυμος 32947

  22 Μαρ 2015

  ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΟΡΕΙΩΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΔΥΡΑΧΙΟ ΤΙΡΑΝΑ ΑΧΡΙΔΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΝΟΤΙΩΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΑΚΡΟΚΕΡΑΥΝΙΑ ΟΡΗ[ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΕΡΙΑΣ] ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΣΚΕΡΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ......
  ΑΠΠΟΛΩΝΙΑ ΕΠΙΔΑΜΝΟ ΑΝΤΙΓΟΝΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΤΡΕΙΑ ΒΥΛΛΙΣ ΑΜΑΝΤΕΙΑ ΑΥΛΩΝΑ ΚΛΠ
  ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΟΤΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΑΛΛΗΛΟΕΠΗΡΕΑΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ

 • Ανώνυμος 32944

  21 Μαρ 2015

  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ-ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ-ΤΟΣΚΗΔΕΣ ........ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ...ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΣΚΗΔΕΣ.......
  ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ....ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΑΝΩ ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ.....
  ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΣ.......ΑΦΟΥ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΤΟΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΠΕΚΤΑΣΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΝΩ ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΗΤΑΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ....ΚΑΙ ΕΠΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΝΩ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ........ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΣ ΑΦΟΥ ΗΡΘΑΝΕ ΣΕ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟ ΠΡΟΣΜΙΞΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ....
  ....ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΟΝΤΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΠΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΑΛΛΗΛΟΕΠΗΡΕΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΛΑΧΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΣΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ.....ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗ ΓΚΕΚΑΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ Η ΕΛΛΗΕΝΕΣ ΒΛΑΧΟΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΑΛΛΗΛΟΕΠΗΡΕΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ''ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΥΣ'' ΙΤΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ '''''ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ''''ΣΛΑΒΟΥΣ ΚΡΟΑΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΥΛΕΣ ΓΟΤΘΩΝ ΑΒΑΡΩΝ ΚΛΠ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ.....ΑΚΟΜΑ Ο ΝΟΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΣΛΑΒΙΚΑ ΤΟΠΟΝΥΜΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΛΑΒΩΝ ΠΑΡΟΔΙΚΗ Η ΜΟΝΙΜΗ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΑ ΣΛΑΒΙΚΑ ΤΟΠΟΝΥΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΧΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ .....
  ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ....ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΣΚΕΡΙΑΣ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΗ] ΦΟΡΙΕΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗ ΓΚΕΚΑΡΙΑ ΔΕΝ ΦΟΡΙΕΤΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΦΟΡΑΝΕ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΟΥΡΚΑΡΑΒΙΚΗ....ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΤΟΥΣ.......ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΣΚΕΡΙΑΣ ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗ ΓΚΕΚΑΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΟΥΣ ΠΟΙΟ ΒΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο '''ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΣΠΑΘΙΩΝ''''.....
  .ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚ [ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ]
  ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ......ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΤΙΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΕΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ....ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ...ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΟΙ ΠΙΟ ΣΩΜΑΤΩΔΗΣ ΚΑΙ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ....ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ.....ΤΟ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ..

 • Ανώνυμος 32940

  21 Μαρ 2015

  ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.....ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ......ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΙΤΑΛΙΚΕΣ...ΜΕΤΑ ΣΛΑΒΙΚΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ...ΜΕΤΑ ΔΑΚΟΡΟΥΜΑΝΙΚΕΣ ΓΟΤΘΙΚΕΣ ΝΟΡΜΑΝΔΙΚΕΣ ΑΒΑΡΙΚΕΣΚΛΠ...ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΗΓΗ ΟΤΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΑΝΕ ΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ...ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ....
  Ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος για την εποχή του Ηράκλειου γράφει:
  ..."Και επειδή η νυν Σερβλία καί παγανία καί η ονομαζομένη Ζαχλούμων χώρα καί Τερβουνία καί η των Καναλιτών υπό την εξουσίαν του βασιλέως Ρωμαίων υπήρχον, εγένοντο δε αι τοιούιαι χώραι έρημαι παρά τών Αβάρων από των εκείσε γαρ Ρωμάνους τους νύν Δελματίαν καί τό Δυρράχιον οίκούντας απήλασαν"...
  Εδώ περιγράφεται η ερήμωση της Ιλλυρίας μέχρι και του Δυρραχίου και ο εποικισμός υπο των Αβάρων.
  ΜΟΝΟ 400 ΛΕΞΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΛΑΟ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΕ...ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΤΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΙΛΛΥΡΙΚΟ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙ......ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ [ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΛΑΟ ΚΑΤΑΚΤΟΥΣΑΝΕ ] ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΥΓΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ.....ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΝΑΜΙΧΘΗΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ [ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ] ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΓΕΝΙΕΣ ΓΙΝΑΝΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ....ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΜΟΝΤΕΑΛΒΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΑΛΒΑΝΙΑ..
  ''''''''ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟ ΑΛΛΟΣ ΤΟΝ ΓΙΟ Η ΑΛΛΟΝ ΣΥΓΓΕΝΗ''''''''
  ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Ο ΟΡΟΣ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ....

 • Ανώνυμος 32939

  21 Μαρ 2015

  ΠΕΡΑΙΒΟΣ..........
  Οι Τσάμηδες κατοικούσι την παλαιάν Θεσπρωτίαν, νυν δε λεγομένην Παρακάλαμον, η κατοικία των αρχίζει από το Σούλιον και τελειώνει εις τον Δώδωνα (Μπίστριτζα) ποταμόν, είναι θρήσκοι, αλαζόνες και ορμητικότεροι από τους άλλους εις τους πολέμους, όστις όμως ανθέξη την πρώτην ορμήν των, εύκολα τους τρέπει έπειτα εις φυγήν, επειδή είναι καθ΄ υπερβολήν αμφιρρεπείς` δεν φυλάττουσι τόσον τας συμφωνίας και υποσχέσεις, ευφημίζονται δε παρά πάντων ως επιτηδειότεροι χορευταί, και τοις αρέσκει ο πολύτιμος ιματισμός` είναι εύρωστοι και εύσχημοι` και μολονότι ομιλούσι την αλβανικήν διάλεκτον, ως φυσικήν αλλά και μετά την απλοελληνικήν, εκφράζονται όμως ορθώς άνδρες τε και γυναίκες
  ΔΗΑΛΑΔΗ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ [ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟ ΓΑΡΔΙΚΙ] ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ......ΑΡΑ ΠΕΡΙΞ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΠΕΡΙΞ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ...ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ...ΑΡΑ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ=ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ=ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ....ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ ΟΛΗ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΑΦΟΥ ΣΤΝ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΛΙΚΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΕΙΧΑΝΕ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΩΝ .......
  ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΘΟΤΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΙΟ ΠΡΙΝ...ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΤΕ ΕΙΣΗΛΘΑΝΕ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ...ΕΝΩ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.....
  ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΕΡΑΙΒΟΣ ......ΟΤΙ''''''και μολονότι ομιλούσι την αλβανικήν διάλεκτον, ως φυσικήν αλλά και μετά την απλοελληνικήν, εκφράζονται όμως ορθώς άνδρες τε και γυναίκες και μάλιστα όσοι κατοικούν τα πέριξ της Παραμυθία''''....ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΧΑΝΕ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 1670 [200 ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΔΗΛΑΔΗ] ΓΙΝΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΕΞΙΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ......ΑΡΑ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ.......
  ΕΙΤΕ ΗΤΑΝ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΔΙΓΛΩΣΣΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΤΟΠΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΦΟΥ ΕΚΜΟΘΣΟΥΛΜΑΝΙΣΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΔΙΑΚΟ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ [ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΙΖΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ] ΓΙΝΑΝΕ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ....Η ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΕΚΣΙΣΛΑΜΙΣΘΕΝΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΚΤΗΜΑΤΑ Ο ΣΕΡΒΟΣ ΗΓΕΜΟΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΟΥΣΑΝ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ....

 • Ανώνυμος 32915

  19 Μαρ 2015

  ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ.....ΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝΕ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ....ΓΚΙΑΟΥΡ [ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΙΣΤΟΣ]....ΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ [ ΕΠΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΔΗΛΑΔΗ] ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ[ΑΠΟ ΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ].....ΓΚΙΑΟΥΡ ΚΙ ΑΥΤΟΙ [ΡΩΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΕΙΜΑΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΕΙ]...ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ - ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ......ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.......

 • Ανώνυμος 32782

  8 Μαρ 2015

  δηλαδη τη φουστανελα στην αλβανια την φοραει μια μειοψηφια αλβανων σε αντιθεση με τον ελλαδικο χωρο που την φοραει η πλειοψηφια των''στεριανων'' ελληνων...αρα μονο αλβανικη δεν ειναι η φουστανελα...

 • Ανώνυμος 32776

  8 Μαρ 2015

  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ [ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΡΕΙΩΣ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ] ΦΟΡΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ[ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ] ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ....ΔΗΛΑΔΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΩΣ ΤΩΝ ΤΙΡΑΝΩΝ ΠΟΥ ΦΟΡΙΕΤΕ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΗ ΦΟΡΑΝΕ...ΟΠΩΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΛΟΥΣΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΖΑΚΙΑ..ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΟΤΙΩΣ ΤΩΝ ΤΙΡΑΝΩΝ

 • Ανώνυμος 32674

  4 Μαρ 2015

  ΠΡΩΤΟΝ
  ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ....
  '''ΑΝΔΡΕΣ ΓΡΑΙΚΟΙ''' ΠΡΟΣΦΩΝΕΙ ΤΟΥ ΡΩΜΙΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ....
  ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΑΧΑΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΗΝΤΗΡΙΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΠΙ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣΥ'''ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''''
  ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ''''ΖΟΡΙ''' ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΩΣ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ [ ΨΕΥΔΩΣ ΒΕΒΑΙΑ] ΓΙΑ ΤΗΝ [ ΚΑΙ ΚΑΛΑ] ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΩΡΑΙΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΑ.....ΠΑΡΤΕ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΧΕΤΕ
  ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΩΡΕΩΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ......
  ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΕΔΩ Ο ΕΛΛΗΝΟΦΡΑΓΚΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ[ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 400 ΡΩΜΙΕΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΤΕΣ ΦΡΑΓΚΟΥΣ[ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ] ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΑ ΩΣ ΓΑΣΜΟΥΛΟΙ....ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΩΡΕΩΣ....ΜΕ ΕΜΦΑΝΗ ΒΕΒΑΙΑ ΦΡΑΓΚΙΚΗ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΑΡΟΤΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ-ΡΩΜΕΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ[ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΡΕ ΑΛΑΝΙΑ]
  ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.....ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ;;;;
  Διαβόντα γὰρ χρόνοι πολλοὶ αὐτεῖνοι οἱ Ρωμαῖοι,
  Ἕλληνες εἶχαν τὸ ὄνομα, οὕτως τοὺς ὠνομάζαν,
  – πολλὰ ἦσαν ἀλαζονικοί, ἀκομὴ τὸ κρατοῦσιν –
  ἀπὸ τὴν Ρώμη ἀπήρασιν τὸ ὄνομα τῶν Ρωμαίων.
  ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.....ΤΟΝ 13ο ΑΙΩΝΑ ΟΙ '''''ΣΛΑΒΟΙ'''[ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ] ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΡΩΜΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΝ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ
  '''' ΠΟΛΛΑ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ , ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΣΙ'''''ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΑΣΤΑΝ.....ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ '''ΕΙΠΕ''' ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ '''ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ''' ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ .....ΠΑΝΤΟΣ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΩΡΕΩΣ Ο [ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ] ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΙΔΙΟΣ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ.....
  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΠΡΟΓΟΝΟΙ....ΠΑΝΤΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑ....ΙΔΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΣΑΣ..

 • Ανώνυμος 32630

  3 Μαρ 2015

  ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΗ ΛΕΞΗ '''ΔΗΜΟΣΙΑ''' ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ....ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΤΗ ΜΑΘΑΝΕ ΤΑ ''''ΚΥΜΑΤΑ''''' ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ;;;;
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ;;;
  Η ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;;;......ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ...ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ...........ΟΥΤΕ ΣΕ ''''ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ''' ΣΧΟΛΙΚΑ ''''ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ'''' ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΗΡΞΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΞΗ
  ...... ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΞΗ ΔΗΜΟΣ Η ΛΕΞΗ '''ΔΗΜΟΣΙΑ'''....ΕΤΣΙ ΛΕΓΑΝΕ[ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ] ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ.....ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ....ΠΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΑΝΤΑΜΩΝΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝΕ.....ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ '''ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ''' ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ''''ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ'''.....ΚΑΘΟΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΟΥΣ.....
  Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ -ΟΠΟLΟΣ....[ΠΧ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ] ΣΤΑ ΜΩΡΑΙΤΙΚΑ ΕΠΩΝΥΜΑ;;;;...
  ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ 300 ΧΡΟΝΙΑ;;;....ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΑ '''ΚΥΜΑΤΑ''' ΑΠΟ ΤΑ ''''' ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ''''.ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ;;;;;;......ΠΑΛΙ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΥΝΕΒΗ....
  ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΟΠΩΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΛΠ
  ΜΑΡΤΥΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 6 ΑΙΩΝΑ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ;;;;;;;....
  ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΙΝ ΤΗ ΚΑΘΟΔΟ ΤΩΝ '''''ΚΥΜΑΤΩΝ'''' ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ......
  ΑΡΑ ΛΙΓΟ ''''ΔΥΣΚΟΛΟ''' ΝΑ '''ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ'''' ΟΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΙ ΜΩΡΑΙΤΕΣ.....
  ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ Ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΩΡΑΙΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ....ΑΥΤΗ Η ΠΗΓΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
  ΠΡΟΣΟΧΗ
  ΔΕ ΛΕΩ ΟΤΙ '''ΣΛΑΒΟΣ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ''
  ΟΥΤΕ ΟΤΙ '''' ΠΗΡΑΝ ΔΡΟΜΟ ΟΟΟΟΛΟΙ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ''''
  ΛΕΩ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΤΑ '''ΚΥΜΑΤΑ''''' ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΤΕ....
  ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΥΜΑΤΑ ΡΩΜΙΩΝ ΜΩΡΑΙΤΩΝ.....
  ΟΙ ΟΠΟΙΟ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΩΡΙΑ

 • Ανώνυμος 32614

  3 Μαρ 2015

  ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΠΟΛΗ 35000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗ ΒΟΣΚΟΠΟΛΗ ΕΙΧΑΝ ΙΔΡΥΣΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 18ΟΥ ΑΙΩΝΑ .....
  ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ '''ΕΛΛΗΝΕΣ'''[ΑΦΟΥ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ]
  ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ ΠΟΥ '''ΜΑΣ ΕΙΠΕ'' ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ '''ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ'''....
  ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΒΛΑΧΟΧΩΡΙ ΑΦΟΥ ΟΠΟΤΕ ΕΠΕΝΑΣΤΑΤΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ [ ΙΔΙΩΣ ΤΟ 1770 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΤΟ 1912] ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΚΑΨΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ....ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ 2000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ......
  ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ[ ΕΛΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ]
  ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ[ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ]
  ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΟΦΟΡΟΙ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ
  ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΟΦΟΡΟΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

 • Ανώνυμος 32553

  2 Μαρ 2015

  Μάνε Λουζάτης, Αλβανός οπλαρχηγός πολιορκήθηκε στην Γόστιτσα το 1824.
  Καλέμ Τεπελένης, Αλβανός οπλαρχηγός πολιορκήθηκε στην Γόστιτσα το 1824.
  Χασάν Τσάπαρης, Αλβανοτσάμης οπλαρχηγός από το Φανάρι της Ηπείρου έδρασε το 1821.
  Χότο Πρόνιος, Αλβανοτσάμης οπλαρχηγός έδρασε το 1821.
  Ασλανάκης, αρχηγός των Αλβανών του Μουσταφάμπεη όταν αυτός μπήκε στην πολιορκούμενη Τριπολιτσά, όπου κλείστηκε και αυτός με τους υπόλοιπους
  Αχμέτ μπέης Δέμος, από τους Φιλιάτες, Αλβανός μισθοφόρος στην Τριπολιτσά το 1821 είχε στο σώμα του και 800 χριστιανούς Αλβανούς, πέθανε κατά τη διάρκεια της πολιορκίας
  Λιμά μπέης Κογιάτσας, αρχηγός Αλβανών στην πολιορκία της Τριπολιτσάς το 1821
  Βελή μπέης Κογιάτσας, αρχηγός Αλβανών στην πολιορκία της Τριπολιτσάς το 1821
  Καλιόμπεης Μπόνος, ο γιος του Μήτσα Μπόνου, αρχηγός Αλβανών στην πολιορκία της Τριπολιτσάς το 1821
  Ιμπραήμ Λαλαίος, Πελοποννήσιος Τουρκαλβανός έδρασε στο Λάλα και την Πάτρα
  Χάντζος Λαλαίος, Πελοποννήσιος Τουρκαλβανός έδρασε στο Λάλα την Πάτρα
  Τζαφέρ Φειδάς, Λαλαίος Τουρκαλβανός έδρασε το 1821.
  Ρουμπής Βαρδουνιώτης, Πελοποννήσιος Τουρκαλβανός έδρασε στην πολιορκία της Τριπολιτσάς.
  Αβδούλ μπέης Αρναούτογλου, σημαίνων Τούρκος της Τριπολιτσάς το 1821.
  Ιμπραήμ Αρναούτογλου, διοικητής Καλαβρύτων μεταξύ των ετών 1820-1821.
  Σουλεϊμάν Αρναούτογλου, βοεβόδας της Καλαμάτας κατά το 1821.
  Νεφέζης Καραχούσος, Λαλαίος Τουρκαλβανός σκοτώθηκε το 1821.
  Μουσταφάς Χάτζος, Λαλαίος Τουρκαλβανός σκοτώθηκε το 1821.
  Μπέικος Κεχαγιάς, Τουρκαλβανός διαπραγματευτής των Λαλαίων.
  Κουτσοραίπ αγάς, Λαλαιος Τουρκαλβανός έδρασε το 1821.
  Μουστά-μπεης Κιάφα Ζέζας, Τουρκαλβανός αξιωματικός του Αμπάζ πασά κατά την εκστρατεία του στην Ανατολική Στερεά το 1825 (ίσως έχει προαναφερθεί).
  Χοτά-μπεης Αργυροκάστρης, Τουρκαλβανός αξιωματικός του Αμπάζ πασά κατά την εκστρατεία του στην Ανατολική Στερεά το 1825.
  Βελή-αγας Γρεβενού, Τουρκαλβανός αξιωματικός του Αμπάζ πασά κατά την εκστρατεία του στην Ανατολική Στερεά το 1825.
  Μαχμούτ μπέης Κοστούρι, Τουρκαλβανός αξιωματικός του Αμπάζ πασά κατά την εκστρατεία του στην Ανατολική Στερεά το 1825.

 • Ανώνυμος 32552

  2 Μαρ 2015

  σούφ Διβένης, Αλβανός διοικητής Λιδορικίου πριν την επανάσταση, ήταν ήπιος και αγαθός, αλλά βασανίστηκε και κρεμάστηκε από τα τείχη της ακρόπολης των Αθηνών το 1827 με άλλους 17, για αντεκδίκηση όταν σούβλισαν οι πολιορκητές Τούρκοι 2 Έλληνες αιχμαλώτους.
  Μουσταφ αγάς Σουγκαρίνης, στρατηγός Γκέγκηδων του Κιουταχή κατά την πολιορκία της ακρόπολης των Αθηνών το 1827.
  Μαγδαρής, αρχηγός Αλβανών στην Χίο το 1828 αιχμαλωτίστηκε από το στράτευμα του Φαβιέρου.
  Μουσά-μπεης, αρχηγός Τουρκαλβανών της φρουράς της Κορώνης που συνθηκολόγησε το 1828.
  Μουσταφά-μπεης, αρχηγός Τουρκαλβανών της φρουράς της Κορώνης που συνθηκολόγησε το 1828.
  Βελή μπέης, αρχηγός Τουρκαλβανών της φρουράς της Κορώνης που συνθηκολόγησε το 1828.
  Μεχμέτ Δεβόλης, φρούραρχος Σαλώνων το1828.
  Ορχάν Κιαφαξίσης, αρχηγός Τουρκαλβανών στην Κορακόβρυση Βοιωτίας το1828 όπου και συνελήφθει.
  Κιορ Ιμπραήμ, φρούραρχος που παρέδωσε τη Ναύπακτο το 1828.
  Φετά Τούκοφλης, συνυπέγραψε παράδοση Μεσολογγίου το 1829.
  Νουρή Τζόπης, συνυπέγραψε παράδοση Μεσολογγίου το 1829
  Μάρτζο Τσουριγούνης, συνυπέγραψε παράδοση Μεσολογγίου το 1829
  Αχμέτ Πρεβίστας ή Ντεπριβιστάνη: ντερβέναγας των Κραβάρων το 1828, είχε ενδιαφέρουσα αλληλογραφία με τον Κίτσο Τζαβέλα περί αλβανικής καταγωγής, ο οποίος μόλις τον συνέλαβε τον στάμπαρε μαζί με τους άντρες του με πυρωμένη σφραγίδα σχηματίζωντας στο σώμα τους τον φοίνικα, ελληνικό εθνόσημο επί Καποδίστρια, για να τον θυμούνται.
  Νουρεδίν αγάς Μπελούκμπασης, πολέμησε στην Πέτρα Βοιωτίας.
  Ασλάμπεης Μουχουρδάρης, πολέμησε με 1500 Τουρκαλβανούς στη τελευταία μάχη του αγώνα στην Πέτρα Βοιωτίας. Οπότε οι Αλβανοί ήταν παρόντες και συνεπείς σε όλη τη διάρκεια και τις φάσεις της Ελληνικής Επανάστασης.
  Μουστά-μπεης Κιάφα Ζέζας, Τουρκαλβανός αξιωματικός του Αμπάζ πασά κατά την εκστρατεία του στην Ανατολική Στερεά το 1825 (ίσως έχει προαναφερθεί).
  Χοτά-μπεης Αργυροκάστρης, Τουρκαλβανός αξιωματικός του Αμπάζ πασά κατά την εκστρατεία του στην Ανατολική Στερεά το 1825.
  Βελή-αγας Γρεβενού, Τουρκαλβανός αξιωματικός του Αμπάζ πασά κατά την εκστρατεία του στην Ανατολική Στερεά το 1825.
  Μαχμούτ μπέης Κοστούρι, Τουρκαλβανός αξιωματικός του Αμπάζ πασά κατά την εκστρατεία του στην Ανατολική Στερεά το 1825.
  Ιμπραήμ Κοστρέτζης, Τουρκαλβανός αξιωματικός του Αμπάζ πασά κατά την εκστρατεία του στην Ανατολική Στερεά το 1825.
  Μουχτάρ-μπεης Κιαφτίσης, Τουρκαλβανός αξιωματικός του Κιουταχή στην Αθήνα το 1827

 • Ανώνυμος 32551

  2 Μαρ 2015

  Τελεχά μπέης Φέζον, αρχηγός Γκέκηδων ιππέων του Ομέρ Βρυώνη στην Αλαμάνα και τη Γραβιά το 1821
  Μουσταφά μπέης Καφεζέζης, αρχηγός Τσάμηδων ιππέων του Ομέρ Βρυώνη στην Αλαμάνα και τη Γραβιά το 1821.
  Σιλιχτάρ Μπόδας, σημαντικός Αλβανός στρατηγός των Τούρκων σε όλη τη διάρκεια της επανάστασης.
  Άγο Μουχουρδάρης, Αλβανός στρατηγός των Τούρκων πολέμησε στη μάχη του Πέτα το 1821.
  Νούρκας Σέρβανης, ντερβέναγας και μουτασελίμης Καρλελίου στο Βραχώρι το 1821, φρούραρχος Άρτας μετά, σκοτώθηκε στο Τρίκερι Μαγνησίας το 1827.
  Ταχήρ Παπούλιας, ντερβέναγας Κραβάρων και Αποκούρου το 1821.
  Μουσταφά μπέης, Κεχαγιάμπεης (επιτελάρχης του Χουρσίτ πασά), αρχηγός των πολιορκημένων Τούρκων και Αλβανών στην Τριπολιτσά το 1821
  Αλή μπεης, αδελφός του Μουσταφάμπεη, σκοτώθηκε στη μάχη της Γράνας το 1821, έξω από την Τριπολιτσά
  Ισμαήλ μπέης Βλιόρης, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
  Βελή μπέης Γιάτζης, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
  Τζάνε Μαρτολάτζης, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
  Μουσταφά Μαρτίνης, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
  Ασλάν Ντέμτζης, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
  Χασάν Μπιλούσης, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
  Μπανούζ Σέβρανης, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
  Γιος Σούλτζε Κόρτσα, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
  Κεχριμάν μπέης Γάτζης, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
  Ζαβαλιάνη Πρόκος, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
  Λιούλιο Τζαπάρης, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή
  Μπεκήρ αγάς Τζογαδούρος, διοικητης Πρέβεζας το 1821, είχε και άλλες συμμετοχές.
  Σούλτζε Κόρτζας, ντερβέναγας Τρικάλων το 1822 και αλλού έδρασε.
  Σουλεϊμάν Μέτος, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός έδρασε στην Ήπειρο το 1821.
  Χασά μπέης Βρυώνης, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός έδρασε στην Ήπειρο το 1821.
  Μούρτο Τζάλιος, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός έδρασε στην Ήπειρο το 1821
  Ισλάμ μπέης Κόκκα, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός έδρασε στην Ήπειρο το 1821.
  Μωχάμετ Νταλιάνης, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός από την Κονίσπολη, έδρασε στην Ήπειρο το 1821.
  Ισλάμ Πρόνιος, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός από την Παραμυθιά, έδρασε στην Ήπειρο το 1821.
  Μπάλιο Χούσος, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός από το Μαργαρίτι, έδρασε στην Ήπειρο το 1821.
  Χασάν Χούσος, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός από το Μαργαρίτι, έδρασε στην Ήπειρο το 1821.
  Ισμαήλ Μπένι Κόνιτζα, Τουρκαλβανός μπέης έδρασε στην Ήπειρο το 1821
  Τζελαλεδίν μπέης, διοικητής Οχρίδος, έπεσε μαχόμενος το 1823 στο Κεφαλόβρυσο της Ευρυτανίας

 • Ανώνυμος 32550

  2 Μαρ 2015

  ΕΘΝΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ...ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.....
  Ιμπραήμ πασάς, ο γνωστός σχιζοφρενής που επιχείρησε ανεπιτυχώς με τους Γάλλους επιτελείς του να σβήσει την επανάσταση, γιος του αντιβασιλέα της Αιγύπτου Μωχάμετ Άλι που ήταν Αλβανός μπέης από την Καβάλα.
  Ομέρ-πασάς Βρυώνης, παλιός στρατηγός του Αλή πασά Τεπελενλή, πασάς σε διάφορες πόλεις της Ηπείρου, εκστράτευσε κατά τα έτη 1821-22 επικεφαλής χιλιάδων εναντίων των Ελλήνων επαναστατών.
  Μουσταή πασάς Σκόδρας (Μουσταφάς), εκστράτευσε το 1823 με 16000 κυρίως Αλβανούς με την πλειοψηφία τους να είναι χριστιανοί και είχε σώματα ακόμα και Κροατών. Το στράτευμά του ήταν ειδικό για ορεινές μάχες και ξεκίνησε με πολλές ελπίδες που του της έκοψε ο Μάρκος Μπότσαρης κυρίως και οι άλλοι οπλαρχηγοί της Δυτικής Στερεάς που ανάγκασαν το στρατό του στη διάλυση και τον ίδιο στην εξευτελιστική φυγή και στο να μην επιχειρήσει νέα εκστρατεία.
  Ισμαήλ πασάς Πλιάσσας, Αλβανός πασάς που εκστράτευσε αρκετές φορές κατά των επαναστατημένων Ελλήνων (μέχρι και στα Ψαρά το 1824).
  Αχμέτ πασάς Βρυώνης, εκστράτευσε στις αρχές της επανάσταση κατά των Ελλήνων.
  Ισούφ πασάς Περκόφτσαλης, Αλβανός πασάς που εκστράτευσε αρκετές φορές κατά των επαναστατημένων Ελλήνων.
  Μουστάμπεης, στρατηγός του Κιουταχή (Μεχμέτ Ρεσίτ πασά, Ρούμελη Βάλεσι) είχε στήσει ενέδρα κατά την έξοδο των Μεσολογγιτών σκοτώνοντας 500, σκοτώθηκε από τον Καραϊσκάκη στην Αράχωβα το 1826 και το κεφάλι του καρφώθηκε σε παλούκι μαζί με του Κεχαγιάμπεη του Κιουταχή. Χαρακτηριστικά λέγαν γιʼ αυτόν ότι ήταν τότε: «το μεγαλύτερο οτζάκι της Αλβανίας και η ψυχή του Κιουταχή και των Αλβανών». Μαζί του στην Αράχωβα σκοτώθηκαν και 1300 επίλεκτοι Αλβανοί «ο ανθός της Αλβανίας», μόνο 100 γλύτωσαν από την ενέδρα των Ελλήνων του Καραϊσκάκη
  Καρεφίλ μπέης, αδερφός του Μουστά-μπεη σκοτώθηκε και αυτός στην Αράχωβα
  Αδερφός του Μπανούζη Σέβλιανη: σκοτώθηκε μαζί με τους υπόλοιπους στην Αράχωβα.
  Ταχήρ Αμπάζης, στρατηγός του Αλή πασά Τεπελενλή πολέμησε από το 1821 τους Έλληνες. Τα πρώτα χρόνια της επανάστασης ήταν πολύ σημαντικός Αλβανός και για κάποιο διάστημα κατά την ανταρσία του Αλή είχε συνεργασία με τους Έλληνες.
  Άγο Βασιάρης, σημαντικό στέλεχος του Αλή Πασά και του Ομέρ Βρυώνη στη συνέχεια, τον συνέλαβαν αιχμάλωτο οι Σουλιώτες του Μάρκου Μπότσαρη και τον έσφαξαν μετά για να εκδικηθούν το θάνατο του Μάρκου στο Καρπενήσι το 1823

 • Ανώνυμος 32476

  28 Φεβ 2015

  ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ [ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ] ΕΛΛΗΝΕΣ [ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ] ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΤΟ 1821
  '''ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΔΗ'
  ΕΙΣ ΑΠΤΑΙΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟΣΛΑΒΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ......
  ΑΡΧΑΙΕΣ ''''ΣΛΑΒΟΒΟΥΛΓΑΡΟΣΕΡΒΙΚΕΣ'''' ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΑΔΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΝ ΜΩΡΑΙΤΩΝ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΣΛΑΒΩΝ ΤΗΣ ΛΟΙΠΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ [ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΠΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΑΝΕΦΕΡΑΝΕ ΤΟΝ ΑΔΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΟΝΤΑ [ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ''''ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥΣ'''' ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΣ '''''ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ''' ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑΣ [ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΟΡΑΕΙ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.....ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ]
  ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΩΡΑΙΤΙΚΑ[ '''ΣΛΑΒΙΚΑ''' ΔΗΛΑΔΗ ]ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΙΣ ΑΠΤΑΙΣΤΟΝ ΣΛΑΒΙΚΗ ΟΠΩΣ....
  '''''''ΤΡΕΙΣ ΑΝΤΡΕΙΩΜΕΝΟΙ ΕΒΟΥΛΗΣΑΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΕΝΙΑ ΜΟΥ....
  ΓΙΕ Μ' ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΗ , ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑΣ ΚΛΩΝΑΡΙ''''
  ΤΟ ΕΒΟΥΛΗΣΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΔΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΣΛΑΒΟΙ ΠΟΥ ΒΙΑΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΕ ΤΟ '''ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ -ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΟ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ''''' ΒΥΖΑΝΤΙΟ....ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.....Η ΣΛΑΒΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ''''ΚΑΘΙΚΙΑ'''' ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ....'''''ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ'''''' ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ....... ΠΟΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;;;;.....ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΩΡΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝΕ ΟΙ ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.....
  ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΥΤΕ ΧΑΡΟΝΤΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΔΗΣ.....ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ , Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΤΟΝ ΠΩΣΕΙΔΩΝΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΘΡΑ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ[ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ] ....ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟ....ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ .....ΤΗ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟ ΖΩΗ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΝΟΗΣΗ...
  ΣΕ ΤΟΝ ΣΥΡΤΟ ΧΟΡΟ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ...
  Ο χορός μνημονεύεται στην Επιγραφή του Επαμεινώνδα (στα μέσα του 1ου αι. μ.Χ. ΚΩΠΑΙΔΑ), που βρέθηκε στη Βοιωτία
  Τας δε πατρίους πομπάς μεγάλας και την των συρτών πάτριον όρχησιν θεοσεβώς επετέλεσεν",

 • Ανώνυμος 32110

  26 Ιαν 2015

  ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΙΑ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗ ΦΟΡΑΝΕ ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ......;;;;;[ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΤΗ ΦΟΡΑΕΙ ΚΑΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ...ΟΥΤΕ ΤΟ 50 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ...ΜΕΙΨΗΦΙΑ ΤΗ ΦΟΡΑΕΙ ΑΡΑ]
  ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ....
  ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΓΑΡΕΙΑ.....

 • Ανώνυμος 31908

  16 Ιαν 2015

  ΠΑΝΤΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΕΙΧΑΜΕ....
  ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΕΠΙ ΧΟΤΖΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΩΖΟΠΟΛΗ...ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ Ο ΧΑΠΑΚΙΑΣ....ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΛΕΝΕ...ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΒΡΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΝΑ...
  ΑΡΑ ΚΡΥΦΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ

 • Ανώνυμος 31665

  13 Ιαν 2015

  ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ... ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ...ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ...
  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ HAHN ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ 200000 ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ.....
  ς δούμε τι έγραφε ο Johann Georg von Hahn(Albaneische Studien,1854) o οποίος θεωρείται ο πατέρας της αλβανολογίας και έζησε στην Ελλάδα πάνω από 20 χρόνια αφού από το 1843 ως το 1869 διετέλεσε διαδοχικά ως πρόξενος της Αυστρίας στα Γιάννενα, τη Σύρο και τέλος στην Αθήνα ως Γενικός Πρόξενος. Στον πίνακα που παραθέτει στο προαναφερόμενο βιβλίο αναφέρει κατά τόπο τον πληθυσμό των Αρβανιτών στην Ελλάδα και καταλήγει στο σύνολο των 173.000 Αρβανιτών όταν η Ελλάδα είχε πληθυσμό σύμφωνα με την απογραφή του 1856 1.096.810.
  Ο Hahn όμως στο πρόλογό του, τον οποίο έγραψε αργότερα, αναφέρει το λάθος που έκανε να αναφέρει στον πίνακα 10.000 Αρβανίτες στο Σπερχειό και άλλους 5.000 στη Φωκίδα όπου, όπως αναφέρει και ο Μπίρης (2), δεν υπήρχαν καθόλου!!
  Δεχόμενοι τα γραφόμενα του Hahn ως πιο σημαντικά από κάθε άλλον της εποχής του λόγω των γνώσεων του περί αλβανολογίας και της διαμονής τόσων χρόνων στην Ελλάδα βλέπουμε ότι ο αριθμός των Αρβανιτών περιορίζεται μετά από τις διορθώσεις που έκανε ο ίδιος(ο Hahn) σε 158.000 το οποίο αντιστοιχεί ποσοστό περίπου 14 τοις εκατό του συνόλου του πληθυσμού της τότε ελεύθερης Ελλάδος

 • Ανώνυμος 31545

  12 Ιαν 2015

  ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ '''ΜΑΧΑΙΡΟΦΟΡΟΥΣ''' ΧΑΡΑΚΤΗΤΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΩΣ'''ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ'''..
  ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΛΑ ...ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ....
  ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ [ ΓΝΩΣΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ] ΕΠΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΙΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΕΣΥΧΝΑΖΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΝΑΝ ΤΟΝ ΦΡΑΠΕ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΑΝΤΑΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΠΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ..
  ΤΟ 1820 [ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ '''' ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ''''] ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ [ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΛΟΙΠΟΥΣ ''''''ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΛΠ'''''''''' ΝΕΟΛΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ANTIFA ] ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΕΓΑΛΟ-ΜΕΓΙΣΤΟΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ.....ΤΑ ΜΑΤ [ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΝΔΡΩΝΑΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΡΩΜΙΟΙ ] ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΜΕ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ....ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΑΜΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΜΟΛΟΤΟΦ.....ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΡΑΝΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΩΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ.....ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΝΩΣΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ...ΟΠΩΣ....
  '''''ΡΩΜΙΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ..ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ..ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ....
  ΚΑΤΩ ΤΟ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ....
  ΗΜΑΣΤΕ ΣΚΙΠΕΤΑΡΟΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΗ ΠΑΣ.....
  ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΟ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ '''' ΚΑΤΩ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ''' ...'''ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΣΙΠΕΡΙΑ'''....
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΛΠ , ΚΛΠ ΩΡΑΙΑ ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ....ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ , ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΠΟΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ...Η ΒΡΑΔΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ . ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟ ΚΑΛΥΨΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡΒΑΛΟΝ ΖΗΛΟ....ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΜΙΑ ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ '''ΕΛΛΗΝΙΚΗ'''[ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ]...ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ ΠΕΡΙ ΕΝΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΚΗ ΙΛΛΥΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΛΒΑΝΙΑ...ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΩΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ '''''ΕΛΛΗΝΕΣ''''[ ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ] ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ''' ΕΛΛΑΔΑ'' ΚΛΠ ΚΛΠ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.....
  ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΓΙΝΕ.....ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΑΥΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΤΟΥ 1820 ΑΡΧΙΣΕ Η ΓΝΩΣΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ '''''ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ''''

 • Ανώνυμος 31495

  10 Ιαν 2015

  ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΙΚΟΙ....ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.....ΠΩΠΩΠΩΠΩ......ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΗΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ....ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ;;...ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΣΚΙΠΕΤΑΡΗΔΕΣ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ........ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΓΛΩΣΣΟΙ....ΟΜΙΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΡΑΒΟΣΑΡΑΚΙΝΙΚΗ ΕΝΩ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΗΣΑΝ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ ΑΦΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΟΜΙΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΑ [ ΤΗΝ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΚΗ ΚΟΣΣΟΒΑΡΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟ ΕΓΚΥΡΟΥΣ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΕΘΝΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΥΘΕΡΗΣ [ ΝΑ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ] ΕΡΕΥΝΑΣ ]
  ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΜΑΘΑΝΕ ΤΟ 1912....ΟΤΑΝ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ Ο ΨΕΥΤΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΦΑΞΕ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΕΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ....ΜΟΝΟΓΛΩΣΣΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΓΛΩΣΣΟΥΣ [ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΕ Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΗΣ ΟΛΙΓΙΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ....ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΥΤΕ 2 ΑΙΩΝΩΝ.......ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ...ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ [ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΠΠ....ΚΑΙ ΣΤΟΝ Β ΠΠ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ....ΘΕΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ;;;;;;;;....ΑΣΕ ΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣΟΥΝ....ΠΟΥ ΟΜΩΣ ...ΚΑΙ Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ......ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΛΟΙΠΟΝ....
  ΑΣ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ....ΟΣΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΓΛΥΤΩΣΑΝ , ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΕ ΒΙΑΙΩΣ Η ΡΩΜΙΟΙΟΥΔΑΙΚΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΔΙΑΝΟΗΣΗ ΜΕ ΑΝΥΠΟΤΑ ΒΑΣΣΑΣΝΗΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΙΑΣ [ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ '''ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ'''....ΟΧΙ .... ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ''ΑΛΛΟΕΘΝΕΣ'' ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ
  ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ''ΑΡΧΑΙΚΑ''ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ...;;;....ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΑΝ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ-ΜΕ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ Η ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΗ '''ΔΙΑΝΟΗΣΗ''' ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
  ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΑΚΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ...ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ...ΚΑΙ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ.....ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΠΟΙΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΤΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ HOYSEWIFE ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ .....ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣ....ΑΜ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ '''ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ'''...ΠΑΠΑΠΑΠΑ..

 • Ανώνυμος 31428

  7 Ιαν 2015

  ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ''''Οι καταγόμενοι από την άγονη Ιλλυρία (Αλβανία), επιζητούσαν επίσης να είναι μισθοφόροι των ρωμαίων και γι΄ αυτό εξοικειώθηκαν με τη φουστανέλλα.
  ΑΡΑ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΡΩΜΑΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΟΠΩΣ ΠΟΝΗΡΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ''ΕΞΟΙΚΙΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΡΩΜΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ......ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΛΙ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΛΛΥΡΙΑ......Η ΙΛΛΥΡΙΑ ΗΤΑΝ Η ΒΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΩΡΙΚΟΥ ΧΩΡΑ ΒΟΡΕΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΑΚΡΟΚΕΡΑΥΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΑΝΘΗ ΠΟΤΑΜΟΥ [ ΣΟΥΤΙΤΣΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΕΡΙΑΣ ] ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ [ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΙΛΑΩ ] ΚΙ ΕΦΤΑΝΕ ΠΟΛΥ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΑ ΩΣ ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ...ΕΠΙΣΗΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΕ ΠΑΛΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ....ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΛΟ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ....

  ΓΡΑΦΕΤΕ'''Το μεσαιωνικό όνομα για το τυφέκιο είναι σκιππέτο (από το scioppus = πλαταγή, κρότος, scioppo, scioppeto, σκιππέτο). Ο τυφεκιοφόρος δε (μισθοφόρος στρατιώτης) λεγόταν στα ιταλικά scioppetiere (εξελληνισμένα σκιππετάρης), απ΄ όπου και το σημερινό όνομα των αλβανών, σκιπετάρ.....
  ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ;;;;....ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ [ ΠΟΥ ΚΑΤΗΛΘΑΝ ΣΤΗ ΡΟΥΜΕΛΗ ΤΟΝ ΥΣΤΕΡΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ] ΔΕΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΕΤΣΙ [ ΣΚΙΠΕΤΑΡ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ]....ΑΡΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ [ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ] ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΦΥΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ....ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΙΔΙΟ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ....ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΡΙΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ....ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥΡΚΟΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΛΑΒΟΓΕΝΕΙΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΩΡΑΙΑ ΦΙΛΛΕΛΛΗΝΙΚΑ...

 • Ανώνυμος 31423

  7 Ιαν 2015

  ΓΡΑΦΕΤΕ '''Οι γλωσσολόγοι συμφωνούν, ότι «προέρχονται» [ ΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ ΥΠΟΤΕΙΘΕΤΑΙ ] από νοτιοανατολικά τοσκικά ιδιώματα, δηλαδή σχετίζονται με την τσάμικη υποδιάλεκτο'''
  ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Η ΤΣΑΜΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΟΣΚΙΚΟ ΙΔΙΩΜΑ;;;....ΜΜΜ...ΤΟΣΚΙΚΟ;... ΝΑΙ....ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ;;....ΑΚΥΡΟ.....ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.....ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΩΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ;;;....ΞΑΝΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.....
  ΑΠΛΑ ΘΕΛΑΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ...ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ...
  ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ....ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ [ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΠΑΝΤΑ ]
  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ ΤΙ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΗΣΥΧΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΕΣ ....ΤΣΑΜ ΜΠΑΜΠΕΣ ΜΕ ΘΗΚ ΝΕ ΜΕΣ....
  Ε ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ...ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΣΕΙΣ...ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΣΙΤΑΤΑ....
  ΤΣΑΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗ ΡΩΜΕΙΚΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝΕ ΩΣ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ Ο ΛΕΒΕΝΤΟΚΟΡΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ [ ΔΙΟΤΙ ΛΕΒΕΝΤΟΚΟΡΜΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΣΑΝ ΦΑΡΑ , ΓΡΟΣΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΝΤΥΝΟΝΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ... ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΑΙΒΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ] ....ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΩΣ ΚΑΡΑΤΑΣΟΣ ΤΣΑΜΗΣ....ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ 1821 ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΛΛΑΓΓΑ. ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΟΥΜΕΛΗ....ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΣΑΜΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΩΝΥΜΟ...ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ''''ΚΡΥΦΟΑΛΒΑΝΟΣ'''...ΑΛΒΑΝΟΙ ΗΣΑΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΕΡ ΒΡΥΩΝΗ [ ΠΟΥ ΠΑΛΟΥΚΩΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΛΑΜΑΝΑ ]..ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΑΗ ΠΑΣΑ [ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ ] ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΙΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΨΑΝ ΤΑ ΨΑΡΑ....ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΣΑΝ ΤΟ ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ.... ΑΛΒΑΝΟΙ ΗΤΑΝ Η ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΛΗ [ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ]...ΑΛΒΑΝΟΙ ΗΤΑΝ 3000 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 16000 ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟ....ΑΛΒΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΙΤΑΙΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.....

 • Ανώνυμος 31412

  7 Ιαν 2015

  ΛΕΤΕ'''''Και ναι, εχεις δικιο στο οτι ηταν Βουλγαροι. Και αυτοαποκαλουνταν και αυτοπροσδιοριζονταν ως Βουλγαροι.'''
  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΕΜΑΓΑΝΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ; .ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΔΕΣΣΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ....ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ..ΛΟΓΙΚΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΦΟΥ ΒΟΡΕΙΩΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟ 90 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ...ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΕΔΕΣΑΙΟΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΙ;;;;ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΕΣΕ;;...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;;;.ΤΙ ΠΙΟ ΑΠΛΟ;;;ΤΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ;;;;ΤΙ ΠΙΟ ΑΝΑΙΜΑΚΤΟ;;;....ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 1880 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1900 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ,ΚΡΗΤΗ ,ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΟΖΑΝΗ ,ΚΟΡΥΤΣΑ,ΣΕΡΡΕΣ ,ΚΛΠ ΚΛΠ.....ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ;;;;....ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΓΡΑΙΚΟΜΑΝΟΙ....ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ.....ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΤΟ ΛΕΝΕ......[ ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ...ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ.... ].....ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΡΩΜΙΟΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ....
  ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΡΕΤΕ...ΟΙ ΚΑΙ '''ΚΑΛΑ'' ΝΤΟΠΟΙ [ ΜΠΟΥΛΓΚΑΡ ΝΑ ΛΕΣ ......ΤΟ ΝΤΟΠΟΙ ΞΕΧΝΑΤΟ.......ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ].....ΤΟ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ''''ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ''' ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΕΡΗ.....ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕΣ.....ΠΑΙΔΙΙΙΙΙ ΜΟΥ ΕΣΥ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΟΟΟΟ....ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΚΑΛΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ....ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΑ...ΜΠΗΚΕ ΤΟΝΕΡΟ ΣΤΑΥΛΑΚΙ ΜΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ ΑΛΛΟΥ....ΠΟΙΟ ΝΕΡΟ;; ΠΟΙΟ ΑΥΛΑΚΙ ......ΑΑΑΑΑΑ....ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΑΥΛΑΚΙ...ΤΗΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗΣ....
  ΤΖΕΦΡΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2005....''''ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΟΙ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΩΝ ΚΛΠ ΚΛΠ...... ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΛΕΕΙ Ο ΤΖΕΦΡΙ
  ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ...... ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ.... ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ. ΠΑΙΔΕΣ...
  ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΤΗΛ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙΤΕ ... ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΥΠΕΞ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΝΔΥΛΙΑ....ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ...ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΦΟΥΡΑΚΗΣ ΣΤΟ YOUTUBE....ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΥΡΑΚΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑ...
  ΧΑΙΡΕΤΙΜΑΤΑ ΡΕΕΕΕ

 • Ανώνυμος 31408

  7 Ιαν 2015

  Ας έλθουμε τώρα στην Ελλάδα και στους λατινόφωνους πληθυσμούς και την προέλευση τους. Είναι σίγουρο πως στα ορεινά της Θεσσαλίας κατοικεί, τουλάχιστον απ' τον 10ο αιώνα, ένας πληθυσμός που χρησιμοποιούσε μια διάλεκτο της Λατινικής. Ας δούμε μια πιθανή εξήγηση για την καταγωγή τους μέσα από ένα κείμενο που αναφέρεται σε γεγονότα του 13ου αιώνα. Θα ασχοληθούμε συγκεκριμένα με την μάχη της Πελαγονίας και τους αντιμαχόμενους στρατούς.
  Ένας απ' τους συμμετέχοντες στην μάχη της Πελαγονίας ήταν ο Ιωάννης Δούκας, νόθος γιός του Μιχαήλ Β' Δούκα που ήταν την εποχή εκείνη Δεσπότης της Ηπείρου. Γνωρίζουμε από πολλές πηγές πως ο στρατός που έφερε στην μάχη της Πελαγονίας ο Ιωάννης Δούκας ήταν οι Βλάχοι της Θεσσαλίας, οι οποίοι την εποχή εκείνη είχαν συμπαραταχθεί με το Δεσποτάτο και τους "Ηπερώτες". Ας δούμε τώρα πως περιγράφει αυτούς τους Βλάχους ένας απ' τους ιστορικούς εκείνης της εποχής, ο ιστορικός Γεώργιος Παχυμέρης.
  Το κείμενο που ακολουθεί προέρχεται από την έκδοση "De Georgii Pachymeris, De Michaele et Andronico Paleologis", έκδοση Βόννης 1835, Τόμος 1, σελίδα 83.
  "….τους γαρ το παλαιόν Έλληνας, ους Αχιλλεύς ήγε, Μεγαλοβλαχίτας καλών επεφέρετο…"
  Στο παραπάνω κείμενο οι αναφερόμενοι Μεγαλοβλαχίτες που συμμετείχαν στην μάχη της Πελαγονίας είναι φυσικά οι Βλάχοι της Θεσσαλίας. Και στα μάτια τουλάχιστον του Γεώργιου Παχυμέρη, τον 13ο αιώνα, οι Μεγαλοβλαχίτες ήταν Ελληνες και απόγονοι των ίδιων ανθρώπων που είχαν κάποτε πολεμήσει στο πλευρό του Αχιλλέα, παρ' όλη την λατινοφωνία τους (την οποία φυσικά ο Παχυμέρης θα πρέπει να γνώριζε).
  Τον 13ο αιώνα λοιπόν υπήρχε σίγουρα η παράδοση πως οι λατινόφωνοι Βλάχοι της Θεσσαλίας ήταν αυτόχθονες Ελληνες. Εκλατινισμένοι μεν, αλλά αυτόχθονες. Κι αυτό μάλλον είναι κι η αλήθεια για τους Βλάχους της Θεσσαλίας......ΕΝ ΤΟ ΜΕΤΑΞΥ
  ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ [ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ] ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕΣ......
  ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.....ΤΙ;;;;....ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΣ....GEORGE SOROS ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ.....
  ΚΡΑΤΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΩΜΑ ΤΟΥΣ 10 ΑΙΩΝΕΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ....ΤΑ ''''''ΚΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ''''' ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΣΕ 6 - 7 ΑΙΩΝΕΣ ΤΟ ΧΑΣΑΝΕ....
  ΛΟΓΙΚΟ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΥΣ....ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΦΩΝΟΥΣ.....
  ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ
  ΣΟΡΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΑΛΜΑ ΣΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΣ....ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΜΟΝΕΣ....ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ....

 • Ανώνυμος 31400

  6 Ιαν 2015

  ΜΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ '''Ρε φίλε, που μένει αυτός ο Σόρος που όλο λες και τα δίνει, να πάω να τα πάρω κι εγώ; Πες μου σε παρακαλώ. Έχεις κανένα τηλέφωνο; Δεν είμαι και κανένα κορόιδο...
  ΩΡΑΙΟΟΟΟΟΣ......ΣΩΣΤΗ Η ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ....ΚΑΙ ΑΡΓΗΣΕΣ....
  ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ
  ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ......ΠΑΕΙ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ.....ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟΥΛΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ.....ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΣΙΠΕΤΑΡΟΥΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ '''ΑΡΙΜΑΝΙΟΣ ΛΑΟΣ ΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗΣ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ '''ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ-ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ'' ΚΑΤΩ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ'''......ΑΑΑΑΑΑΑ....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ......ΒΡΗΚΑ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ.... ΠΑΕΙ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ [ ΒΛΕΠΕ ΣΚΟΠΙΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ] ΦΑΝΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΤΟΥΣ [ ΒΛΕΠΕ ΕΛΛΗΝΩΝ ] ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ...ΚΛΠΚΛΠ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΚΑΘΑ ΦΙΛΙΣΤΟΡΑ....ΚΑΘΩΣ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.......
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝΕ ΣΤΟ '''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΛΠ ΚΛΠ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ....ΤΡΩΝΕ ΚΑΛΛΑΑΑΑΑΑΑ.......
  ΚΟΙΤΑ , ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΔΕΝ ΕΧΩ....ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΑ ΦΙΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ......ΕΜΕΝΑ ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΣ....ΔΕΝ ΑΞΙΩΘΗΚΑ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΟΥΣ ΠΑΝ ΜΕΓΙΣΤΟΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ...
  ΑΑΑΑΑΧ...ΑΤΙΜΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕΣ ΣΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΜΑΣ ΑΔΙΚΗΣΕΣ......

 • Ανώνυμος 31340

  5 Ιαν 2015

  ΡΕ ΤΣΙΡΙΜΠΙΜ ΤΣΙΡΙΜΠΟΜ Η ΠΑΠΑΤΖΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ '''ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ''' ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙ.......
  ...ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΝΤΟΠΑΤΡΙΩΤΙΣΑ ΤΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΝΑΙ Η ΟΧΙ;;;;;;....ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ....Ε ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΝΤΟΧΩΡΙΑΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΔΑΣ....ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΚΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ.....ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ;;;;...ΤΙ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΑΡΑΞΕΝΟ;;;;.....ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ;;;;ΟΣΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ ΟΠΩΣ Ο ΧΙΤΛΕΡ .... Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΑΝΕ ΟΙ ΝΑΣΙΣΤΕΣ ΟΙ ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ....

 • Ανώνυμος 31308

  5 Ιαν 2015

  ΡΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ '''ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ''' ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ '''ΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΙ ΛΑΟΙ'' ΠΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....
  .ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝΕ ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ....ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΟΕΘΝΗ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ....'''ΚΑΘΑΡΟ''''';;;;... ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟ;;; Η ΜΗΠΩΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ;;; ... ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ;;;;
  ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΕΘΝΟΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΑΦΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ''''ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΕΣ'''' ΚΑΙ ΜΗ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΛΑΩΝ ...
  ΔΡOOOMO...ΟΥΣΤ....GIT BURDA....
  ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΟ DNA ΕΝΟΣ ''' ΜΙΓΑ '''' ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ '''ΒΡΩΜΙΚΟ'''' ΑΠΟ ΤΟ DNA ΕΝΟΣ ''''ΚΑΘΑΡΟΥ'''' ΛΕΥΚΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ Η ΕΝΟΣ '''ΚΑΘΑΡΟΥ'' ΜΑΥΡΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ;;;;;ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ;;;;;ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΧΕΡΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ''''ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΥΣ''''' ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ;;;;;Η ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ;;;
  ΞΑΝΑ ΟΥΣΤ.....ΞΑΝΑ GIT BYRDA....

 • Ανώνυμος 31279

  5 Ιαν 2015

  ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΚΑΝΕΤΕ.....ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ....ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ......ΟΥΤΕ ΕΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ '''ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ-ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ'' ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ TOΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.....
  ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΕ ΑΥΤΑ Ο ΧΟΤΖΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.....
  Ο ΠΥΡΟΣ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΟΣ.....ΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΟΝΟΜΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΡΤΥΡΕΙΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΛΛΥΡΙΑ;;;;;......ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ......ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ '''ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΠΥΡΡΟΙ''' ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΥΦΟΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝΤΑΙ ΠΥΡΟΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΛΛΥΡΙΑ .....ΓΝΩΣΤΑ ΑΥΤΑ. ......ΤΙ ΛΕΣ;;;;;;; ΤΙΙΙΙΙΙ;;;;;;;........Ο ΠΥΡΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ;;;;;
  ΕΙΣΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ....
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΥΡΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΓΚΥΚΛΟΠΕΔΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ.....
  ΑΙΝΤΑΑΑΑΑΑΑ..............

 • Ανώνυμος 31276

  5 Ιαν 2015

  Ο Ε.Γ. Πρωτοψάλτης (1984) από τη μελέτη του ημερολογίου του Φώτου Τζαβέλλα του 1792 που είναι γραμμένο στο νότιο ιδίωμα της Ελληνικής, συνάγει ότι οι πρώτοι Σουλιώτες κατέβηκαν από το Αργυρόκαστρο ή τη Χειμάρα [ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΔΗΛΑΔΗ ] όπου ομιλείται αυτό το ιδίωμα.
  Ο Μελί πασάς, γιος του Αλή πασά, έστειλε επιστολές στον πατέρα του από τον Απρίλιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 1803, στις οποίες αποκαλεί τους Σουλιώτες Ρωμιούς αλλά και Ρωμέγους.
  Όλοι αυτοί οι όροι δηλώνουν ότι η σουλιωτική συνομοσπονδία αποτελούταν από Έλληνες.[ ΔΙΓΛΩΣΣΟΥΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΙΣΩΣ ] Ο ΑΛΗΣ ΠΑΣΑ ΗΤΑΝ ΛΙΑΠΗΣ
  ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ - ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΓΡΑΙΚΟΥΣ .... ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.....
  ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΠΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΓΡΑΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΡΩΜΙΟΥΣ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ .... ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ....
  ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ '''GREQUIA'''

 • Ανώνυμος 31268

  5 Ιαν 2015

  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ
  ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ [ '''' ΑΛΒΑΝΟΣ'''- ΚΑΤΑ ΕΣΑΣ , ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ , ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΟΡΟΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ.....
  Ο Μπότσαρης με δύναμη 450 Σουλιωτών μαζι με 20 Αγραφιωτες και άλλο μικρό σώμα υπό τον Κίτσο Τζαβέλα επιτέθηκαν τη νυχτα κατά της εμπροσθοφυλακής του Τουρκικού στρατού που στρατοπέδευαν στην τοποθεσία Κεφαλόβρυσο. Οι Τούρκαλβανοι είχαν λάβει ελλιπή αμυντικά μέτρα γεγονός που οδήγησε σε πολλές απώλειες από πλευράς τους, καθώς οι Σουλιώτες εισέβαλαν αθόρυβα στο στρατόπεδο τους. Οι Σουλιώτες πίστεψαν ότι είχαν νικήσει, αναγκάστηκαν όμως να υποχωρήσουν όταν διαπίστωσαν ότι ο Μπότσαρης είχε πέσει νεκρός από σφαίρα που τον χτύπησε στο δεξί μάτι, και μόνο ύστερα από την ασφαλή απομάκρυνση του άψυχου σώματος του αρχηγού τους από το πεδίο της μάχης. Οι Τουρκαλβανικες απώλειες υπήρξαν βαριές, περίπου 1000 άνδρες, σε αντίθεση με τις Ελληνικές που ήταν ελάχιστες. Οι Έλληνες άρπαξαν πλήθος λάφυρα
  ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ - ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΑΗ ΠΑΣΑ ΣΚΟΝΔΡΑ [ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΔΡΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ] ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 1770 [ ΤΕΛΙΚΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ;;;;;;]
  ....ΑΡΑ ΚΑΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ....... ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΚΥΝΗΓΑΓΑΝΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ.....ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΦΥΛΗ ΑΝΗΚΑΝΕ ΑΥΤΟΙ....ΑΑΑΑΑΑ......ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.....

  ΠΑΝΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΗΣΑΝ
  ΟΙ ΕΝΔΟΞΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΧΘΟΝΟΥ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΥ ΙΛΛΥΡΙΣΜΟΥ....Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ....ΟΙ ΛΑΖΑΡΑΤΙΩΤΕΣ ΧΑΣΙΣΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ 1821....ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΙΛΛΥΡΙΟΙ [ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΧΑΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ]
  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΑΙΑΣ ΡΑΝΙΔΟΣ ΤΟΥ ''ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ''' ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΤΑΣ ΣΗΜΑΙΑΣ [ ΕΙΧΑΝΕ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΦΟΝΤΟ ΣΕ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΓΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟ ... ΠΑΡΤΟΠΑΡΑΔΟΤΑ ΑΛΒΑΝΟΙΛΛΥΡΙΚΑ ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΙΑ.....
  ΕΠΙ ΛΕΞΗ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ''''ΑΛΒΑΝΟΥ''' ΜΠΟΤΣΑΡΗ
  . Η σπουδαιότερη μαρτυρία προέρχεται από επιστολή του ίδιου του Μάρκου Μπότσαρη με ημερομηνία 8-8-1823 όπου αναφέρει:
  "Απόψε σκοπεύω κάτι να επιχειρήσω εναντίον ενός σώματος Αλβανών εξ έξ έως επτά χιλιάδων

 • Ανώνυμος 31266

  5 Ιαν 2015

  Στίς 12 Δεκεμβρίου 1820, οι Σουλιώτες έδιωξαν τούς Λιάπηδες εποίκους πού είχαν καταλάβει τά σπίτια τους καί έγιναν πάλι κύριοι τού Σουλίου, μέ εξαίρεση τό οχυρό τής Κιάφας, τό οποίο θά έπαιρναν από τόν φρούραρχο Μουρτοτζάλη λίγο αργότερα.
  Ο ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ.....ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΕΠΕΝΑΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΓΚΕΤΑΣΤΗΣΕΙ ΕΚΕΙ Ο ΑΛΗ ΠΑΣΑ [ ΑΛΒΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΜΠΕΡΙΑ] ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΩΣ ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  Οι Σουλιώται μετά τήν άλωσιν τού οχυρώματος τού χωρίου Βαριάδες μετέβησαν αμέσως εις τήν πρωτεύουσα τής επαρχίας τό Σούλιον τό οποίον ως ερρέθη είχε συνοικισθή εκ χιλιών οικογενειών Λιάπηδων Οθωμανών, τούς οποίους επολιόρκησαν στενώς καί τούς επρότειναν ν' αναχωρήσωσι τής πατρώας τών Σουλιωτών γής καί νά υπάγωσιν εις τήν πατρίδα των, αλλ' ούτοι ευχαριστηθέντες ενταύθα αντέτειναν.
  Οι Σουλιώται λαβόντες τήν είδησιν από τούς προσκόπους των, ότι οι γείτονες αυτών Τσάμηδες διαταχθέντες παρά τού σερασκέρη εσυγκεντρώθησαν αμέσως καί ήρχοντο εν μεγάλω σώματι κατ' αυτών. Παραιτήσαντες πολλά ολίγους εις τήν πολιορκίαν τών Λιάπηδων, άπαντες οι λοιποί μετέβησαν απέναντι τών εχθρών τούτων, μετά τών οποίων κατά πρώτον ήρχισαν αρκετόν ακροβολισμόν, όστις ακολούθως εγένετο μάχη πεισματώδης καί αιματηρά διαρκέσασα επί δύο ώρας, εις ήν νικηθέντες οι εχθροί ετράπησαν εις φυγήν, τούς οποίους εκυνήγησαν οι Σουλιώται ως αγέλην ζώων.
  Μετά τήν κατά τών Τσάμηδων νίκην οι Σουλιώτες επέστρεψαν καί επολιόρκησαν στενότερα τού Λιάπηδες, τούς οποίους μετά οκταήμερον πολιορκίαν τούς υποχρέωσαν ν' αναχωρήσωσιν τής πατρίδος των. Μετά τήν ανάκτησιν τού Σουλίου τής πολυπαθούς αυτών πατρίδος, τοίς έμεινε τό οχυρόν φρούριον τής Κιάφας, τό οποίον εφρούρει μέν εις άνθρωπος τού Αλή Πασσά Μουρτοτζάλης λεγόμενος.»
  Γενική Ιστορία τής Ελληνικής Επαναστάσεως υπό τού Σουλιώτου Λάμπρου Κουτσονίκα (1863)
  ΚΑΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΠΗΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ.....ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΨΕΥΤΟΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΩΣ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΜΕ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΗ ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ......ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΜΕΓΙΣΤΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΙΛΥΥΡΙΟΠΕΛΑΣΓΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ [ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΟΠΛΩΝ - ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ- ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ
  ΟΥΣΤ.....................

 • Ανώνυμος 31256

  5 Ιαν 2015

  ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΩΝ ΠΡΟ ΤΟΥ 1821
  Τό 1772, ο αγάς τού Μαργαριτίου, Σουλεϊμάν Τσάπαρη επιτέθηκε στούς Σουλιώτες μέ στρατό 9000 ανδρών.
  Οι Σουλιώτες οπωσ και οι Χειμαριωτες είχαν ξεσηκωθεί μαζί μέ τούς Μωραΐτες, κατά τή διάρκεια τών ορλωφικών, δεδομένου ότι είχαν λάβει από απεσταλμένο τού Αλεξίου Ορλώφ αρκετά πολεμοφόδια. Ο Τσάπαρης ορκίστηκε ότι θά εξόντωνε τελείως τό Σούλι καί σέ συνεργασία μέ τό δερβέναγα τών Αγράφων Μάλιο Κοζίνα Τόσκα επιτέθηκε στά σουλιοτοχώρια καί κατάφερε νά καταλάβει τό Σούλι, ενώ οι Σουλιώτες απεσύρθησαν στή Σαμονίβα καί τήν Κιάφα. Σέ μία αντεπίθεσή τους, οι Χριστιανοί μαχητές κατάφεραν νά νικήσουν τόν Τσάπαρη καί νά τόν αναγκάσουν νά υπογράψει ανακωχή.
  «Τόν Σουλεμάν Τζαπάρην μέ χιλιάδας 9, μετά τού υιού του καί άλλων τεσσαράκοντα συμμάχων συνέλαβον ζώντας, διότι τό στρατόπεδον τών Τούρκων υπήρχε μέσα εις τό Σούλι, ο δέ στρατός ηττηθείς μακράν τού Σουλίου, μεταξύ Κιάφας καί Σαμωνίβας καί μή δυνηθείς νά επιστρέψει καί συσσωματωθή μετά τού στρατοπέδου, όπου ήσαν οι αγάδες, διεσκορπίσθη καί ετράπη εις φυγήν
  Οι δέ αγάδες, μείναντες μετά τινών σωματοφυλάκων, εκλείσθησαν εις τόν εν τώ Σουλίω ναόν τού Αγίου Γεωργίου, διά νά αποφύγωσι τόν επικείμενον κίνδυνον. Αλλά κατά τό μεσονύκτιον αναβάντες εις τήν σκέπην τού ναού ο Δήμος Δράκος μετ' άλλων δύο, οπήν δέ ποιήσαντες επί τήν σκέπην, έρριψαν δι' αυτής εν τώ ναώ, σμήνος μελισσών. Μή δυνάμενοι νά υποφέρωσι αυτών τά κεντρίσματα, διαπραγματεύθησαν τήν ειρήνην καί δόντες λύτρα χιλίων φλωρίων, ζεριών λεγομένων, απελύθησαν».
  Τό επόμενο έτος, ο ηγεμόνας τού Δελβίνου Κόκκα Πασάς μέ 4000 μαχητές επιτέθηκε μέ τήν σειρά του κατά τού Σουλίου, αλλά ηττήθηκε, όπως ηττήθηκε καί ο Μπεκίρ Πασάς πού ακολούθησε μέ 5000 πολεμιστές. Τήν ίδια τύχη είχε καί ο Χασάν Ιμπραήμ αγάς καί όλοι οι αγάδες καί οι πασάδες πού τόλμησαν νά αμφισβητήσουν τήν ανεξαρτησία τού Σουλίου.
  Οι σύμμαχοι των Σουλιωτών στην Ήπειρο ήταν οι κάτοικοι της Πάργας, οι οποίοι τους στήριξαν και στο τέλος βοήθησαν και στην "διαφυγή" τους στα Επτάνησα.
  Αναφερει ο Αραβαντινος
  Οι κάτοικοι του Σουλίου και των πέριξ αυτού χωρίων. Ούτοι λαλούντες την Αλβανικήν γλώσσαν γνωρίζουσιν άπαντες και την Ελληνικήν, και εγκαυχώνται προσαγορεύομενοι Έλληνες."
  Αρα οι Σουλιώτες, παρ' όλο που ήταν διγλωσσοι [ οπως και οι περισσοτεροι ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ] εζησαν και πεθαναν ως Ελληνες.
  ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΓΡΑΙΚΟΜΑΝΟΙ
  Λορδος Μπαυρον ''''οι σουλιωτες ειναι αχρειοι Ρωμιοι που ομιλουν λιγα ιλλυρικα''ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 1821
  ΟΥΟΥΟΥΣΤ.....

 • Ανώνυμος 31251

  5 Ιαν 2015

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΑΛΒΑΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ .....ΠΑΠΑΤΖΕΣ....ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 6000-7000 ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΚΙΟΘΕΛΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ [ ΓΙΑΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ ΜΑΝΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ .....ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 1944 ΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΠΟΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ [ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ] ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΟΛΥ 28000 [ ΚΑΤΑ ΤΟ 1935 ] ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕ ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΡΒΑΝΙΤΟΦΩΝΟΙ-'''ΓΡΑΙΚΟΜΑΝΟΙ''' ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΣΚΙΠΕΤΑΡΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ
  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΟΦΩΝΟΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
  ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ........ΓΡΑΙΚΟΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΙΠΕΤΑΡ
  ΑΓΓΑΡΕΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ [ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΠΑΝΤΑ ]

 • Ανώνυμος 31240

  4 Ιαν 2015

  Ο ΑΡΒΑΝΙΤΙΦΩΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ.....
  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ....ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΜΕΣΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΠΡΙΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ
  Στις αρχές του 20ου αιώνα οι Αλβανοί εθνικιστές προσπαθούσαν απεγνωσμένα να επιτύχουν την προσάρτηση της Ηπείρου στο προτεινόμενο απ' αυτούς κράτος της Αλβανίας. Για τον σκοπό αυτό είχαν εκδώσει διάφορα προπαγανδιστικά κείμενα στα οποία ισχυρίζονταν πως σχεδόν όλη η Ηπειρος κατοικούνταν απο Αλβανούς. Ένα απο τα κείμενα αυτά ήταν η “Εκκληση της Αλβανίας” (The Plea of Albania) το οποίο δημοσιεύθηκε στην Μεγάλη Βρεταννία στα τέλη του 1912. Την εποχή εκείνη η Ηπειρος ήταν ακόμη υπο Οθωμανική κατοχή.
  Το κείμενο που ακολουθεί προέρχεται από τα “στατιστικά” στοιχεία που συνόδευαν την “Εκκληση της Αλβανίας” όπως δημοσιεύθηκαν στο βιβλίο “Albania's Greatest Friend” το οποίο αναφέρεται στα έργα και τις ημέρες ενός σημαντικού φιλο-Αλβανού Βρεταννού πολιτικού, του Audrey Herbert. Το κείμενο δημοσιεύεται στην σελίδα 83 του παραπάνω βιβλίου κι αναφέρεται στα “στατιστικά” στοιχεία για την Θεσπρωτία (Τσαμουριά), όπως τα “έβλεπαν” οι Αλβανοί εθνικιστές συγγραφείς του κειμένου
  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ.....ΝΑ ΤΙ ΛΕΓΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ
  “Η περιοχή της Τσαμουριάς έχει έναν πληθυσμό απο 75,000 Αλβανούς, από τους οποίους 18,000 είναι Αλβανοί “Γραικομάνοι” (ψευδο-Γραικοί).
  Η περιοχή της Τσαμουριάς διαιρείται σε διαφορετικά διαμερίσματα, απο τα οποία:-
  Το διαμέρισμα Reshadie (Τσαμουριά) έχει 16,000 Αλβανούς.
  Το διαμέρισμα Μαργαριτίου έχει 26,000 Αλβανούς.
  Το διαμέρισμα Φιλιατών έχει 20,000 Αλβανούς
  Το διαμέρισμα της Παραμυθιάς έχει 13,000 Αλβανούς.”
  Όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει ακόμη κι οι ίδιοι οι Αλβανοί εθνικιστές ήταν αναγκασμένοι να παραδεχθούν, με κάποια δυσαρέσκεια βέβαια, πως ανάμεσα στους, πραγματικούς ή φανταστικούς, Αλβανούς της Θεσπρωτίας υπήρχε κι ένα σημαντικό κομμάτι το οποίο, αν και αρβανιτόφωνο, επέμενε για την Ελληνική καταγωγή του. Κι αυτό σε μια εποχή κατά την οποία η Θεσπρωτία ήταν ακόμη υπό Οθωμανική (Τουρκική) κατοχή και η υποτιθέμενη “καταπίεση” του Ελληνικού κράτους δεν φόβιζαν κανέναν. Αντίθετα το πραγματικά Αλβανικά σπαθιά της περιοχής φόβιζαν πολλούς
  ΑΡΑ.......ΕΙΣΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ.....ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΠΑΝΤΑ

 • Ανώνυμος 31225

  3 Ιαν 2015


  ΚΑΙ ΤΑ ΤΖΙΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΜΕ .... ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΡΙΝ ΤΟ 1990............ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΑ ΥΟΘΕΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ

 • Ανώνυμος 31224

  3 Ιαν 2015

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΗΣΟ ΙΟ ΓΡΑΦΕΤΕ
  Ίος:
  «Σε ολόκληρο το νησί υπάρχει μονάχα μιά πολίχνη στην πλαγιά ενός λόφου. Οι κάτοικοι είναι αλβανικής καταγωγής και γενναίοι. Αντιμετωπίζουν με τόλμη τους κουρσάρους». (Francois Richard, 1650).
  Στη Νιό ζουν Αλβανοί, λαός βάρβαρος και πολεμοχαρής». Από το ημερολόγιο τού Γάλλου περιηγητή Τhevenot (1655)

  ΟΠΩΣ ΕΡΗΜΩΘΗΚΕ Η ΝΗΣΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΠΙΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΗΣΤΙΚΕ ΑΠΟ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ [ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ...ΟΙ ΠΟΝΗΡΙΕΣ ΑΛΛΟΥ ]
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΕΡΙ ΤΑ 50 ΜΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΕΡΗΜΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΕΠΟΙΚΙΣΤΙΚΕ ΑΠΟ ΚΡΗΤΕΣ [ ΜΑΛΛΟΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΡΗΜΩΣΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΟΛΥΑΡΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ... ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΝ ...
  ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ
  ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝ ΟΧΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΡΥΦΟΑΛΒΑΝΙΚΗΣ...
  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ
  Ίος είχε αποικισθεί από τον Μάρκο Κρίσπη, λίγο μετά τον θάνατο του πατέρα του δούκα της Νάξου Ιακώβου, μαζί με κάποιες Αλβανικές οικογένειες που προσκάλεσε από την Πελοπόννησο, τους έδωσε γεωργικά κτήματα . Ομως πειρατές με 14 γαλιότες λεηλάτησαν το νησί και εξανδραπόδισαν τους κατοίκους κατά τον Sauge
  ΕΠΙΣΗΣ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΝΙΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ''' ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΟ-ΕΙΣ ΤΗ ΝΙΟ'''ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ [ΚΑΤΑ ΤΟ 1821] ΗΜΙΑΡΒΑΝΙΤΟΦΩΝΗ ΥΔΡΑ-ΝΥΔΡΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΤΟΤΕ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΒΑΝΙΤΟΦΩΝΗ ΤΟΤΕ ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΛΕΨΙΝΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ
  ΤΟ ΟΤΙ ΕΚΡΑΤΗΣΑΝΕ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΜΟΝΟ ΞΕΡΑΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΗΜΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ...
  ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕΤΑ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΑ ... ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ

 • Ανώνυμος 31214

  2 Ιαν 2015

  ΑΛΛΟ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΛΒΑΝΟΙ.....ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΠΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ.....ΑΠΟ ΚΕΙ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ....ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ...ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ.....ΚΑΙ ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ.....
  ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ;.....Η ΑΝ ΗΤΑΝ Η ΑΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ......ΠΑΝΤΩΣ ΣΚΙΠΕΤΑΡ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΗΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ....
  ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΑΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ..;;;....ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΚΙΠΕΤΑΡ ΛΕΓΑΝΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ.....ΟΥΤΕ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΟΥΤΕ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ...ΑΥΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.....ΟΙ ΣΚΙΠΕΤΑΡ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ [ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ]
  ΟΥΣΤ........

 • Ανώνυμος 31213

  2 Ιαν 2015

  Ανώνυμος25032014091301 έγραψε...

  12o Αιώνα!!! , πριν μεταφερθούν αρβανίτες στον ελλαδικό χώρο από τους τούρκους
  AΙΝΤΑ ΑΙΝΤΑ....
  ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΣΠΩΤΩΝ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ.....ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΡΕ ΤΣΙΡΙΜΠΙΜ ΤΣΙΡΙΜΠΟΜ....ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΕΤΑ.....ΑΙΝΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

 • Ανώνυμος 31212

  2 Ιαν 2015

  Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΝ ΣΥΝΤΟΝΥΜΙΑ

  ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΙΚΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ.....ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑ......ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ....ΤΟΥΡΚΟΙ-ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ......

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ .....ΕΞΩ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ........ΕΞΩ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ[ ΠΟΥ ΠΕΡΝΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ].........ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ........ΥΨΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ....ΡΩΜΙΟΙ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ....ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΣΚΙΠΕΤΑΡΟΥΣ....ΡΩΜΙΟΙ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ....

  ...Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ....ΕΙΔΙΚΑ Ο ΜΩΡΙΑΣ ΘΑ ΚΥΡΗΧΘΕΙ ''ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ'''.....ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.....

  ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ

  ΤΟΥΡΚΟΡΩΜΙΕ ΤΟΥΡΚΟΡΩΜΙΕ ΕΕΕΕ......

  ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ...

  ΤΟΥΡΚΟΡΩΜΙΟΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ
  Ο ΒΕΡΟΣ Ο ΤΣΟΛΙΑΣ ΕΙΝ ΑΠ ΤΗ ΣΚΙΠΕΡΙΑ
  ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥ
  ΚΑΙ ΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΟΥ
  ΚΕΜΑΛ ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ
  ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΕΜΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΤΑΝ ΙΔΡΥΘΗΚΕ
  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
  ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ '''ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ'''
  ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΤΗΣ ΜΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ-ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ

 • Ανώνυμος 31164

  1 Ιαν 2015

  Οι σουλιώτες ήταν χριστιανοί αλβανοί, που μιλούσαν αλβανικά'''''

  ΒΕΒΑΙΑΑΑΑΑΑ....... ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ[ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΗΤΕΡΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ] ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΠΗ ΑΛΒΑΝΙΑ.....ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΚΙΟΛΑΣ ΧΡΟΝΙΑ.....ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ Η ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΣΟΥΛΙΩΤΗ-ΑΛΒΑΝΟΥ-ΚΟΣΟΒΑΡΟΙΛΛΥΡΙΟΥ...
  ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΛΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΤΙΟΤΗΣ [ ΠΕΛΑΣΓΟΙΛΛΥΡΙΣΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ''LAZARATIOT''] ΓΝΩΣΤΟΣ ΩΣ ΠΥΡΟΣ [ ΠΥΡΟ ΔΗΛΑΔΗ.. ΤΟ ΣΙΓΜΑ ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΤΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ''ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΑ ''ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ [ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ ]ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΞΑΝΑ ΛΕΓΩ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
  '''ΟΥΝΕ ΓΙΑΜ ΜΠΙΡ ΝΓΚΑ ΣΗΙΠΕΡΙΑ Ε ΜΑΔΕ [ ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ''' ] ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ....ΟΧΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ... ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΡΩΜΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.....ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΟ ΣΟΥΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΦΥΛΑ ΤΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΙΛΛΥΡΙΑ ...
  ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΜΑΧΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΛΥΤΡΩΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΟΣΟΒΟΥ ΤΕΤΟΒΟΥ [ ΒΕΡΕΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ... ΤΟ ΤΕΤΟΒΟ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΙΛΛΥΡΙΔΑ .ΕΠΙΣΗΣ ΒΕΡΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ΚΙ ΑΥΤΗ .....ΟΠΩΣ ΣΑΡΩΝΙΔΑ ΜΕΓΑΡΙΔΑ ΚΛΠ]
  ΚΑΙ Ο ΠΥΡΟΣ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΕΡΑΜΥΔΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ....[ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Η ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ]
  ΑΝΤΙΘΕΤΑ Ο ΠΥΡΟΣ[ PYRO TO PRAGMATIKO ΙΛΛΥΡΙΚΟ ONOMA ] ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ-ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΣΤΕΣ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ-ΛΑΖΑΡΑΤΙΩΤΕΣ[ ΑΔΕΡΦΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ] ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟ '''ΠΡΑΜΑ'''ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΟ ΛΑΖΑΡΑΤΙ ..... ΑΦΟΥ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΔΥΟ ΣΠΙΤΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ , ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑΚΤ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟ ΦΡΑΠΕ .... ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΙΚΗΣ - ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ [ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ] .... ΚΑΙ ΠΑΡΟΤΙ ΗΣΑΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΟΠΛΟΙ [ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ]

 • Ανώνυμος 31160

  1 Ιαν 2015

  ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΘΑΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΟΥ 12 ΑΙΩΝΑ ΜΧ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΟΦΟΡΟΥΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;;;;ΠΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΤΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ [ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΒΑΝΩΝ....ΟΙ ΠΟΝΗΡΙΕΣ ΑΛΛΟΥ ]
  ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΔΩΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΟΥΝ ΜΑΧΕΣ ΕΠΙ ''ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ''.....ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ.....ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ....

 • Ανώνυμος 31159

  1 Ιαν 2015

  Το όνομα "Έλληνες" προ του Κοραή σήμαινε τον Ειδωλολάτρη...
  και δεν χρησιμοποιουνταν καθολου
  ΣΩΠΑ ΡΕ ΤΣΙΡΙΜΠΙΜ ΤΣΙΡΙΜΠΟΜ
  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕΕΕΕΕΕΕ......
  ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΟΡΑΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ
  Το κατά καιρούς κατηγορηθέν Πατριαρχειο λέγει, επί
  τουρκοκρατίας [ΠΡΟ ΤΟΥ 1770], στον διεξαχθέντα διάλογο με τους Βρετανούς
  προτεστάντες:
  "...πάλαι μεν Ελλήνων, νυν δε Γραικών και Νέων Ρωμαίων δια την
  Νέαν Ρώμην καλουμένων..."
  Δηλ. οι Ρωμαίοι-Ρωμιοί-"Νέοι Ρωμαίοι" απόγονοι και συνέχεια των
  "πάλαι καλουμένων Ελλήνων", καλούμενοι σήμερα ούτως εκ της Νέας Ρώμης-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
  ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η '''ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ'''
  Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ 2200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ
  ''''ΟΙ ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΠΑΛΑΙ ΜΕΝ ΓΡΑΙΚΟΙ ΝΥΝ ΔΕ ΕΛΛΗΝΕΣ''
  ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΣΤ...............

 • Ανώνυμος 31107

  30 Δεκ 2014

  ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΤΕΦΘΑΣΑΝ ΔΙΩΓΜΕΝΟΙ-ΔΙΑΚΟΝΙΑΡΗΔΕΣ-ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΜΩΡΙΑ [ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΣΟΣ ]....

  ΕΚΕΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΑΝ ΤΗΝ '''' ΙΩΝΙΚΗ ΦΑΛΛΑΓΓΑ'''' [ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ]

  ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ''''ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΛΛΑΓΓΑ'''

  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ '''ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ''''

  Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΙΩΝΙΚΗΣ ΦΑΛΛΑΓΓΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΤΕΘΗΣΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ [ ΔΙΘΕΤΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΟΠΩΣ ΧΙΜΑΡΑΣ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΡΕΜΕΤΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΛΠ [ ΟΠΩΣ ΠΧ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΧΟΡΜΟΒΙΤΑΙ [ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΚΛΑ ΤΟΥ ΧΟΡΜΟΒΟΥ ] ΟΠΟΥ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΝΤΑΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΣΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ [ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ] ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΗ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΣΚΑΒΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΤΙΛΑΓΟΥΜΙΑ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.... ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΛΑΓΟΥΜΙΤΖΗΣ....ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
  ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ
  ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ......ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΜΑΘΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ....ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ.....................
  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ 1ης ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΤΕΝΕΣΤΑΤΗ 16ΣΕΛΙΔΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΚΗ ΚΥΡΙΩΣ ΦΑΛΛΑΓΓΑ [ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ]
  [ ΜΕ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ , ΜΑΧΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ , ΤΑ ΜΕΡΗ ΑΠ ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΙΩΧΘΕΙ ,ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΑ]
  ΕΝΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ.........ΑΑΑΑΑΑ.....ΟΟΟΧΙΙΙΙΙ....ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ......ΜΟΝΟ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ.......ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΙΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΟΙ ΑΤΙΜΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.....
  ΜΗΝ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΟΝ ΒΠΠ....ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΠΠ....
  ΤΙ;;;;;;ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ;;;;....
  ΕΙΣΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ

 • Ανώνυμος 31082

  30 Δεκ 2014

  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ .....
  ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ--ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΛΑΒΟΓΕΝΗ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΑΜΑΧΩΝ [ ΚΛΠ ΚΛΠ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΟΥΡΕΙ] ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ
  Εἰς τὸν πρῶτο χρόνο τῆς Ἐπαναστάσεως εἴχαμε μεγάλη ὁμόνοια καὶ ὅλοι ἐτρέχαμε σύμφωνοι. Ὁ ἕνας ἐπῆγεν εἰς τὸν πόλεμο, ὁ ἀδελφός του ἔφερνε ξύλα, ἡ γυναῖκα του ἐζύμωνε, τὸ παιδί του ἐκουβαλοῦσε ψωμὶ καὶ μπαρουτόβολα εἰς τὸ στρατόπεδον καὶ ἐὰν αὐτὴ ἡ ὁμόνοια ἐβαστοῦσε ἀκόμη δυὸ χρόνους, ἠθέλαμε κυριεύσει καὶ τὴν Θεσσαλία καὶ τὴν Μακεδονία, καὶ ἴσως ἐφθάναμε καὶ ἕως τὴν Κωνσταντινούπολη
  ΜΠΑ.......ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ;;;;;
  ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΑΛΒΑΝΟΣ-ΚΡΥΦΟΑΛΒΑΝΟΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟ-ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΙΛΛΥΡΙΑΣ
  ΔΕΥΤΕΡΟΝ.....ΔΕΥΤΕΡΟΝ....
  ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ '''ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ;;''....ΤΙ;;;...ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ;;;;;;;;;;;ΑΠΑΠΑΠΑΠΑ.....ΜΑΛΛΟΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ.......
  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ
  ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ''''ΜΠΥΘΕΚΟΥΡΑ'''''
  ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ
  Εἰς τὸν τόπον, τὸν ὁποῖον κατοικοῦμε, ἐκατοικοῦσαν οἱ παλαιοὶ Ἕλληνες, ἀπὸ τοὺς ὁποίους καὶ ἡμεῖς καταγόμεθα καὶ ἐλάβαμε τὸ ὄνομα τοῦτο. Αὐτοὶ διέφεραν ἀπὸ ἡμᾶς εἰς τὴν θρησκείαν, διότι ἐπροσκυνοῦσαν τὲς πέτρες καὶ τὰ ξύλα. Ἀφοῦ ὕστερα ἦλθε στὸν κόσμο ὁ Χριστός, οἱ λαοὶ ὅλοι ἐπίστευσαν εἰς τὸ Εὐαγγέλιό του, καὶ ἔπαυσαν νὰ λατρεύουν τὰ εἴδωλα. Δὲν ἐπῆρε μαζί του οὔτε σοφοὺς οὔτε προκομμένους, ἀλλ᾿ ἁπλοὺς ἀνθρώπους, χωρικοὺς καὶ ψαράδες, καὶ μὲ τὴ βοήθεια τοῦ Ἁγίου Πνεύματος ἔμαθαν ὅλες τὲς γλῶσσες τοῦ κόσμου, οἱ ὁποῖοι, μολονότι ὅπου καὶ ἂν ἔβρισκαν ἐναντιότητες καὶ οἱ βασιλεῖς καὶ οἱ τύραννοι τοὺς κατέτρεχαν, δὲν ἠμπόρεσε κανένας νὰ τοὺς κάμῃ τίποτα. Αὐτοὶ ἐστερέωσαν τὴν πίστιν
  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ
  ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ [ ΠΛΑΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ....]
  Έκανα το Σταυρό μου, ασπάσθηκα την εικόνα της, βγήκα από το εκκλησάκι, πήδηξα στο… άλογό μου και έφυγα. Σε λίγο μπροστά μου ξεπετάγονταν οχτώ αρματωμένοι, ο εξάδελφός μου ο Αντώνης Κολοκοτρώνης και επτά ανήψια του. Κανείς δεν είναι στην Πιάνα, μου είπε ο Αντώνης. Ούτε στην Αλωνίσταινα. Είναι φευγάτοι. -Ας μη είναι κανείς αποκρίθηκα. Ο τόπος σε λίγο θα γιομίση παλικάρια… Ο Θεός υπέγραψε την λευτεριά της Ελλάδος και δεν θα πάρει πίσω την υπογραφή του

 • Ανώνυμος 31004

  27 Δεκ 2014

  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ [ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ,ΠΑΡΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΚΛΠ] Η ΠΙΟ ΑΡΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο'ΓΡΑΙΚΟΣ'[ GREECE ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ]
  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Ο 'ΕΛΛΗΝΑΣ'' ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Ο 'ΡΩΜΙΟΣ'[ 1600 ΕΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΡΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1600 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΕΤΩΝ [ ΣΤΟΝ ΒΕΡΕΜΗ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ ]
  ΡΩΜΙΟΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝΑΙ ,ΤΑ ''ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ''[ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΓΕΝΕΕΣ] ,Ο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.....ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ [ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ] ΥΟΘΕΤΗΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ [ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΤΘΟΥΣ] ΠΟΥ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΤΟ 330ΜΧ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ''ΒΥΖΑΝΤΙΟ''[ΑΡΧΑΙΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΕΓΑΡΕΩΝ] ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΥΟΘΕΤΗΣΗ [ΚΑΙ] ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΒΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΡΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ[ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΣΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ]
  ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΝΕΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ Η''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ'' ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΙΜΗΤΙΚΑ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ..
  Ο ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ Η ΣΕΡΒΙΚΗΣ Η ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ Η ΙΛΥΥΡΙΚΗ Η ΚΟΥΡΔΙΚΗΣ Η ΑΡΑΒΙΚΗΣ Η ΙΟΥΔΑΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ....ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ [ ΤΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ] ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΓΡΑΙΚΟΥΣ...ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
  ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ '''ΡΩΜΙΟΙ''' ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΑΝΘΕΜΙΟΣ ΚΑΙ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ [ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΙΚΤΙΝΟ] ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ''ΡΩΜΙΟΣ'' ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΥΓΡΟΥ ΠΥΡΟΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ Ο ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ..ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ
  ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ 51 ΕΚ ΤΩΝ 70 ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΟΥ ΟΡΙΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ 80 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

 • Ανώνυμος 30992

  27 Δεκ 2014

  ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΣΕ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ '''ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ'' ΣΤΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.................

  ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΤΕ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ, ΒΛΕΠΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΕΔΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ]

  Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ .....ΤΕΛΙΚΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ....

  Ι LOVE ΓΕΩΡΓΙΟ[ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΟΝ JEFREY-MINEIKO] .........

  ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟΥΛΥΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑ ΙΛΛΥΡΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΔΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ[ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;;;;;;;. ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΙ ΣΚΙΠΕΤΑΡΗΔΕΣ

 • Ανώνυμος 30991

  27 Δεκ 2014

  Greqο αποκαλουν οι αλβανοι τον ελληνα [εκ του Γραικος παλαιοτερη-παναρχαια ονομασια ακομα και απο την ονομασια Ελληνας] αλλα και Ρωμιο...rum[Ρωμιους] μας αποκαλουν και οι Τουρκοι αλλα και Yunan[Ιωνες της Μικρας Ασιας-οπως μας αποκαλουσαν οι Περσες τον 5ο πΧ αιωνα]....και οχι τωρα αυτα η μετα το 1830 που γιναμε κρατος και μασ ειπαν ελληνες

  αλλα και πριν ακομα γινουμε κρατος [επι τουρκοκρατιας για παραδειγμα ετσι μας αποκαλουσαν [ με τις παναρχαιεσ αυτες ονομασιες]

 • Ανώνυμος 30938

  26 Δεκ 2014

  ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΜΠΙΘΕΓΚΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ...ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ...ΠΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ .....

  ΜΠΙΘΕΓΚΟΥΡΑΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ....ΤΟ '''ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ''' ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ '''ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ''' ΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟ '''ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ''' [ ΤΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΩΣΕ Η ΡΩΜΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ '''ΨΕΥΤΟΔΙΑΝΟΗΣΗ ''' ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΒΑΝΟΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ .....
  ΠΟΥ ΟΜΩΣ....
  ΕΠΙΣΗΣ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΗΤΑΝ '''ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ Η ΘΑΝΑΤΟΣ''[ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΛΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗΝ ΔΙΑΛΕΚΤΟΝ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.....[Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΧΡΕΙΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ].....

  ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΠΙΛΙΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΡΩΜΙΟΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΨΕΥΤΟΙΣΤΙΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ
  ΞΕΧΑΣΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΑΡΑΒΟΣΑΡΑΚΙΝΙΚΑ ΕΝΩ ΛΙΓΟΙ ΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΓΛΩΣΟΙ...ΑΥΤΟΙ ΟΜΙΛΟΥΣΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗΝ [ ΓΚΕΚΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ]
  ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ [ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ....ΤΑ ΤΡΩΜΕ ΡΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΑ...Ο ΔΙΑΚΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΗΤΑΝ ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΟΥ ΑΠΠΟΛΩΝΟΣ....[ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΤΡΩΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΤΡΩΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΒΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΗ ΣΤΗΝ ΦΤΕΡΝΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ]
  ....ΣΥΝΕΧΙΖΩ.....
  ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΔΙΑΚΟ ΛΕΓΩ ΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΟΜΕΡ ΒΡΥΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΔΕΣΕ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ'''ΓΕΝΕΣΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΑΚΟ ΜΟΥ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΚΗΝΙΣΕΙΣ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ [ ΤΟ ΣΤΟΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΑΝΕ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ......ΝΑΙ ΝΑΙ....ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΨΙΑΖΕΣΑΙ...]
  ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΜΑΣΩΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ '''ΨΕΥΤΟΔΙΑΚΟΣ'''
  '''ΕΓΩ ΤΕΚΤΟΝΑΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΤΕΚΤΟΝΑΣ ΘΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ'''ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΥΒΛΙΣΑΝΕ ΟΙ ΡΩΜΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ[ΑΥΤΟΙ ΕΠΕΜΕΝΑΝ ..ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΠΟΛΥΗΘΕΛΑΝ .. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΣΟΥΒΛΙΣΜΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ.....ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ..ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ

 • Ανώνυμος 30907

  26 Δεκ 2014

  1940-44
  ΧΙΤΛΕΡΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ [ NEW WORLD ORDER ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ [ ΠΩΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;;;;;;ΕΤΣΙΙΙΙΙΙΙ;;;;;;;]
  ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ--[ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ Ο ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ...ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΙΟΣ ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΣ [GEORGE SOROS ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΤΙ] ]....ΒΡΕ ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ......................

  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΩΣ ΑΝΤΑΜΕΙΒΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΞΟΝΟΣ [ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΗΞΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΑΧΘΗΚΑΝ]

  Ο ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΥΡΗΧΤΗΚΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙΤΑΛΩΝ ...ΑΠΟ ΤΟ 1942 ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ....

  ΦΥΓΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΑΠΑΤΗΤΟ ΣΟΥΛΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ [.....ΟΠΩΣ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ..... Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΤΣΙ;;;;;]

  Η ΜΙΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ[ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΕΚΒΟΥΛΓΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ .........[ΜΕ ΤΑΚΤ ΚΑΙ ''SAVOIR VIVR'' ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ].....
  Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ
  ΕΤΣΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
  ΕΜΕΙΣ ΕΝΑΣ ΑΣΙΑΤΟΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΛΑΒΙΚΟΣ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΛΑΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΛΩΣ '''ΤΥΧΑΙΝΕΙ''' ΝΑ ΖΕΙ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΟΙ '''''ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ '''' ΚΑΙ '''ΤΥΓΧΑΙΝΕΙ''' ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΑΥΤΩΝ [ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΑΝΕ ΣΤΙΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΕΔΙΕΣ ΤΟΥΣ ] ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΟΞΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ .......
  ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΝΔΟΞΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΘΑΙΝΑΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΥΛΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΗΚΕ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ.......ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΕΠΕΤΥΧΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ........ΚΛΠΚΛΠΚΛΠ΄ ΩΡΑΙΑ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΑ
  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ'''
  ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ [ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ] ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΣΧΕΤΟ ΚΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ [ ΟΠΩΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΤΕ ] ..... ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ
  ΑΥΤΟΒΡΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΣΕ ΚΟΠΟ

  Ο ΤΣΙΜΠΟΥΡΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝΕ

 • Ανώνυμος 30892

  25 Δεκ 2014

  Ρε 'συ, πώς μάς φαίνεται πώς ούτε εσύ, ούτε εγώ "πηδάμε" απόψε ... να δεις πώς θα πάρουμε επισήμως το χρίσμα του ... μ@#$κα.

  Ρε άνοιξε κανά βιβλίο από αυτά που δίνονται και αν δεις κάτι άλλο, πες το. Εγώ το έκανα και δεν είδα. Αν είσαι πιο ανοιχτομάτης, ενημέρωσέ με. Εδώ τριγύρω θα 'μαι.

  Το Τσιμπούρι

 • Ανώνυμος 30887

  25 Δεκ 2014

  ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ Ο ΒΗΞ.'''...ΠΡΩΤΟΝ......
  ΔΕΥΤΕΡΟΝ......ΡΕ ΑΛΑΝΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΣΟΥΛΙ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ....ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΕΤΣΙΙΙΙΙΙ;;;;;;.....
  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕΓΑ ΨΑΧΤΗ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ....................
  ΤΑ ΄'''΄ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ''''' ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ.....
  ΤΡΙΤΟΝ.....ΠΟΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΕ;;;;....ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ;;;;;;ΤΗΝ ΕΟΚΑ ;;;; ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ;;;;;;;
  ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΤΑΠΩΣΑΝΕ;;;;;.....ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ...ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΠΩΣΟΥΝΕ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.......
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΠΑΡΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ....
  ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΠΗΓΩΝ ΑΠΟ '''ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ''' ΚΑΙ ΜΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΟΜΑΥΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ [QUKZIZ] ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ.........
  ΠΑΡΑΘΕΤΕΤΟΥΝ ΤΟ ΕΞΗΣ [ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΧΑΙΡΟΦΟΡΟΥΣ ] '''Αμβρόσιος Φραντζής, ήταν αυτόπτης μάρτυρας τού περίφημου χαλασμού των κλεφτών: «Οθωμανοί και Ελληνες κυνηγούσαν τους κλέφτες ''''
  ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΙΣΤΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΠΕΞΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ....
  ''Οθωμανοί και ρωμιοί ''
  ΟΧΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ....ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΑΝΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΡΩΜΙΟΙ [ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.... ΑΡΑ ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΝΥΜΕΣ ΚΑΤ ΑΥΤΟΥΣ]
  ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ....;;;;;;;

  ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΗΓΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ;;;;;;;;.....ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.....
  ...............;;;;;;
  ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ..............
  ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΑΠΑΤΖΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ''''ΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ '''' ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ [ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ].......ΜΕΓΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ [ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΡΥΒΕ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ],,,,,,,,
  ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ [ΑΓΝΩΣΤΗΣ-ΜΗ ΕΞΑΚΡΙΒΟΜΕΝΗΣ
  ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ] ''''''ΤΟΥΡΚΟΡΩΜΙΟΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟ'''''''' ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ GEORGE SOROS [ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ]
  ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ....ΟΔΗΓΗΣΤΕ ΜΕ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

 • Ανώνυμος 30859

  25 Δεκ 2014

  Ναι ξέρω ακούγεται ειρωνικό το σχόλιό μου αλλά τι να σου πώ! Ότι έμαθες στο σχολείο στην 2α Δημοτικού το θυμάσαι (ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ εγώ δεν θυμάμαι τίποτε από τότε) τα έχεις κάνει κτήμα σου (ΝΑΙ με ήτα γράφεται!). γιατί δεν κοιτάς λιγουλάκι τις πηγές, να δεις αν ισχύουν και εάν δεν ισχύουν επανέρχεσαι και τους τριβεις στα μούτρα ότι βρήκες. Εγώ πού ψάχνω και ψάχνομαι, ελέγχω τι σκ@#τά διαβάζω και μέχρι στιγμής με έχουν ταπώσει. Αυτά που γράφεις είναι απλώς μια ερωτική επιστολή στην γιορτή των Δημοτικών σχολείων την 25η Μαρτίου ... Κάθε έτους!

 • Ανώνυμος 30857

  25 Δεκ 2014

  ΓΡΑΨΑΤΕ '' προσπάθειες τού Αλή να πατάξει την αλβανική μαφία ''  [ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ]  ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΠΕΛΕΝΗ[ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ[ΚΑΙ ΒΑΛΕ ] ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ-ΛΙΑΠΗΔΕΣ-ΤΟΣΚΗΔΕΣ ] ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ- ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ Η ΟΠΟΙΑ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΜΠΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΔΕΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΧΑΛΑΣΑΝΕ ΣΤΗΝ '''ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ''' ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΛΙΑΠΗΔΩΝ [ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΣΑΜΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ....ΑΦΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΕΓΑΝΕ....ΑΑΑΑΑΑ...ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΡΩΜΙΟΥΣ ΜΠΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΔΕΣ ΠΟΥΛΑΓΑΝΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ..ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΕΥΠΙΣΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ,,].....ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ......ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ....ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΤΟΣΚΗΣ [ Η ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ ΤΣΑΜΗΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ] ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ...ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ [ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ''ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΡΩΜΙΟΙ]....ΘΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ....  Ακόμα και αλήθεια να είναι όμως, τα γεγονότα τού Ζαλόγγου δέν έχουν καμμία σχέση με κάποιο δήθεν εθνικό αγώνα  ΟΟΟΟΟΧΙ ΒΕΕΕΕΒΑΙΑ.....ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΑΝ ΣΠΙΤΙ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΛΕΝΕ ΣΤΙΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ''''ΟΡΕ ΓΚΡΟΥΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ [Ο ΑΛΗΣ] ΘΑ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ,ΕΙΠΕ, ΤΗΝ ΚΟΚΑΙΝΗ ΜΕ 2 ΑΣΠΡΑ ΤΟ ΚΙΛΟ ΕΝΩ ΟΙ ΜΠΕΗΔΕΣ ΤΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΜΕ 5 ΑΣΠΡΑ....ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΛΕΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΜΑΣ...ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ ΕΙΠΕ ΘΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΜΩΡΗ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΕ ΘΡΕΨΩ'''...ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΤΟ ΖΑΛΛΟΓΓΟ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ .....ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΝΕ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΣΕΣ ΣΟΥΛΙΩΤΙΣΕΣ ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΥ ΔΗΜΟΥΛΑ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΤΙΝΑΞΑΝ ...ΟΣΕΣ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ [ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΚΗ ΙΛΛΥΡΙΑ] ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΕΜΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ [ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΧΑΡΕΜΙΑ ΜΕ ΚΟΡΙΤΣΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΑΡΠΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΤΗΝ ΓΚΕΚΑΡΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΓΑΝΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΜΙΓΩΣ ΤΟΥΡΚΑΛΕΣ ]...

 • Ανώνυμος 30855

  25 Δεκ 2014

  ΓΡΑΨΑΤΕ '' προσπάθειες τού Αλή να πατάξει την αλβανική μαφία ''  [ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ]  ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΠΕΛΕΝΗ[ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ[ΚΑΙ ΒΑΛΕ ] ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ-ΛΙΑΠΗΔΕΣ-ΤΟΣΚΗΔΕΣ ] ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ- ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ Η ΟΠΟΙΑ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΜΠΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΔΕΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΧΑΛΑΣΑΝΕ ΣΤΗΝ '''ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ''' ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΛΙΑΠΗΔΩΝ [ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΣΑΜΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ....ΑΦΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΕΓΑΝΕ....ΑΑΑΑΑΑ...ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΡΩΜΙΟΥΣ ΜΠΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΔΕΣ ΠΟΥΛΑΓΑΝΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ..ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΕΥΠΙΣΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ,,].....ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ......ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ....ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΤΟΣΚΗΣ [ Η ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ ΤΣΑΜΗΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ] ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ...ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ [ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ''ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΡΩΜΙΟΙ]....ΘΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ....  Ακόμα και αλήθεια να είναι όμως, τα γεγονότα τού Ζαλόγγου δέν έχουν καμμία σχέση με κάποιο δήθεν εθνικό αγώνα  ΟΟΟΟΟΧΙ ΒΕΕΕΕΒΑΙΑ.....ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΑΝ ΣΠΙΤΙ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΛΕΝΕ ΣΤΙΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ''''ΟΡΕ ΓΚΡΟΥΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ [Ο ΑΛΗΣ] ΘΑ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ,ΕΙΠΕ, ΤΗΝ ΚΟΚΑΙΝΗ ΜΕ 2 ΑΣΠΡΑ ΤΟ ΚΙΛΟ ΕΝΩ ΟΙ ΜΠΕΗΔΕΣ ΤΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΜΕ 5 ΑΣΠΡΑ....ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΛΕΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΜΑΣ...ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ ΕΙΠΕ ΘΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΜΩΡΗ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΕ ΘΡΕΨΩ'''...ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΤΟ ΖΑΛΛΟΓΓΟ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ .....ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΝΕ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΣΕΣ ΣΟΥΛΙΩΤΙΣΕΣ ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΥ ΔΗΜΟΥΛΑ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΤΙΝΑΞΑΝ ...ΟΣΕΣ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ [ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΚΗ ΙΛΛΥΡΙΑ] ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΕΜΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ [ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΧΑΡΕΜΙΑ ΜΕ ΚΟΡΙΤΣΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΑΡΠΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΤΗΝ ΓΚΕΚΑΡΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΓΑΝΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΜΙΓΩΣ ΤΟΥΡΚΑΛΕΣ ]...

 • Ανώνυμος 30825

  24 Δεκ 2014

  ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΕΜΑΣ '''' ΜΠΑΣΤΑΡΔΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ''' ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ '''ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ
  ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ'''' [ ΤΑΥΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ] ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΩ ΣΤΗ ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΑΥΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ........ ΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ- ΙΛΛΥΡΙΑ - ΠΕΛΑΣΓΙΑ-ΗΠΕΙΡΟΣ-ΚΟΣΣΟΒΟ-ΤΕΤΟΒΟ-ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΕΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΚΟΙΤΙΔΕΣ-ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

  ''''ΕΛΛΗΝΙΚΑ'''''' ΟΝΟΜΑΤΑ-ΠΕΡΙΟΧΕΣ.............................
  ΕΔΕΣΣΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ '''EDE SA''' [KAI ΩΣ ] ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΦΡΑΣΗ ' [ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΣΚΙΠΕΤΑΡΩΝ ] ' ΚΑΙ ΩΣ ....ΕΔΩ ΘΑ ΦΤΑΝΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ....ΚΑΙ ΩΣ ΕΚΕΙ....ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΡΑ ΕΚΕΙ '''''
  ΗΜΑΘΙΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ [ Ε ΜΑΔΕ] ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΕΤΣΙ ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ-ΠΡΕΒΕΖΑΣ - ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ [ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ] ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΑΠΟΜΑΚΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ...ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΖΕ ''''ΜΕΓΑΛΗ [Ε ΜΑΔΕ] ''' ΚΑΙ ΤΡΑΝΗ [ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΘΗΝΑ] ..
  ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ [ ΓΚΑΡΓΟΡΗΣ-ΓΚΑΡΓΟΥΡΑΣ] ΕΚ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ NGA GOΥRA ....ΑΦΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ 5000 ΠΧ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟΣ ΒΟΣΚΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑ ΙΛΛΥΡΙΚΗΣ- ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΑΙΤΟΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΩΝΕΣ ΤΟΝ ΡΩΤΑΓΑΝ ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΧΩΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΛΑΙΠΑΝ 'NGA ΚΟΥ ΓΙΕ;;;[ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ -ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΣΑΙ;;;...ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΑΝΤΑΓΕ ... NGA ΓΚΟΥΡΑ...ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΝΚΑΓΟΥΡΗΣ [ ΠΙΘΑΝΟΣ ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΠΙΘΕΓΚΟΥΡΗ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ] ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΙΛΙΕΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΚΗΣ ΙΛΛΥΡΙΚΗΣ ΕΓΙΝΕ ΓΡΗΓΟΡΗΣ [ΣΤΗ ΑΠΛΗ ΙΟΥΔΑΙΟΡΩΜΕΙΚΗ ΤΩΝ ΜΠΑΣΤΑΡΔΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ......]
  ΤΣΑΚΩΝΕΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ CA [ΜΕΡΙΚΟΙ] KΑNE [ΕΧΩ]...ΑΦΟΥ ΣΤΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΙΛΛΥΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ''' ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ''''ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟΙ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ [ΠΩΩΩΩ... ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΙΛΛΥΡΙΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ......

  ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΚΑ.......

 • Ανώνυμος 30805

  24 Δεκ 2014

  ΟΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ '''''ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ'''''' ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

  ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ...ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ

  ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ....ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ

  ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ...ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ

  ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821 ΑΛΒΑΝΟΥΣ....ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ

  ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ... ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ...ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 2 ΟΜΩΣ

  ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ Η ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ...ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ...ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 2 ΟΜΩΣ

  ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΦΟΥ Η ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ...ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ....

  ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ
  ΟΙ ΜΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΛΠ ΚΛΠ

  ΟΙ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ ΑΝΤΙΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ

  ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΩΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ.....
  ΠΡΩΤΟΝ ΤΗ ΤΡΕΙΣΧΙΛΙΕΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ....
  ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΦΡΟΝΙΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ [ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ]

  ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ.....ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ...ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ

 • Ανώνυμος 30775

  23 Δεκ 2014

  ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΟΦΩΝΟΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ [ ΥΔΡΑ , ΣΠΕΤΣΕΣ, ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΝΔΡΟΥ, ΚΛΠ ] ΥΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑΛΛΑΣΟΠΟΡΩΝ ΝΗΣΙΟΤΩΝ [ ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ ,ΨΑΡΩΝ , ,ΚΡΗΤΗΣ , ΚΥΚΛΑΔΩΝ ,ΣΑΜΟΥ ΚΛΠ ΚΛΠ].... ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΕΣ [ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΑΛΛΑΣΑ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΟΦΩΝΟΙ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΛΙΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ..

  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΔΝΥΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΔΕΝ ΥΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΞ ΑΥΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΧΩΡΙΑ;;;; ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟ ΤΟΥ 1821 [ΑΡΑ 2 ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ...ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΙΚΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ [ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ] ΤΗΣ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑΣ [ ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ

  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ [ΒΟΡΕΙΟΙ ΔΕΝ ΥΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ [ΝΟΤΙΟΥΣ- ΤΟΣΚΗΔΕΣ] ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ '''''ΙΛΛΥΡΙΟΙ''''' ΚΑΙ ΑΡΑ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 25 ΑΙΩΝΕΣ ΑΝΤΑΜΑ.....

  ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.....ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ..ΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩ............

 • Ανώνυμος 30765

  22 Δεκ 2014

  ΘΕΛΕΤΑΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΠΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ [ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ];;;....ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ.....  ΤΟ ΟΤΙ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΟΤΑΝ ΕΝΕΤΑΧΘΗ ΣΤΟΝ ΑΓΓΛΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ [ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ] ΦΟΡΟΥΣΕ [ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ''' ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΡΩΜΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ''] .. ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ ΧΑΡΑΓΜΑΝΟ ΠΑΝΩ [ΣΩΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ] ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΝΟΣ;;;;;;  ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΝΑΥΑΡΧΟ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΤΟ 1827 [ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ] [ΠΑΛΙ ΠΡΙΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΣ ΡΕΥΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΘΑ ΕΔΙΝΕ  ΧΑΜΙΛΤΟΝ-- ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΑΓΓΛΙΑ

  ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ- Εμείς, καπετάν Άμιλτον, ποτέ συμβιβασμόν δεν εκάναμεν με τους Τούρκους. Άλλους έκοψε, άλλους εσκλάβωσε με το σπαθί και άλλοι, καθώς εμείς, εζήσαμεν ελεύθεροι από γενεά εις γενεά. Ο βασιλεύς μας εσκοτώθη, καμμία συνθήκη δεν έκαμε. Η φρουρά του είχε παντοτινόν πόλεμον με τους Τούρκους και δύο φρούρια ήταν πάντοτε ανυπόταχτα». «Και ποια είναι η βασιλική φρουρά του, ποια είναι τα φρούρια;» ρώτησε ο Ναύαρχος. «Η φρουρά του βασιλέως μας είναι οι λεγόμενοι κλέφται, τα φρούρια η Μάνη και το Σούλι και τα βουνά».  Η Μάνη και το Σούλι!  ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ...ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ [ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΙ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ [ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ]

 • Ανώνυμος 30733

  22 Δεκ 2014

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ....ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΩ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ

  ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ [ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΥΣΤΗΡΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ]


  ''''ΤΟ ΜΑΘΕΣ ΜΩΡ ΔΟΛΙΟ ΜΑΝΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΕΣ ΚΙ ΕΚΑΝΑΝ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΜΑΧΗ ΠΗΡΑΝΕ ΦΛΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΓΡΟΣΙΑ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΡΩΜΙΟΠΟΥΛΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗ ΞΕΤΑΖΟΥΝ ΜΩΡ ΓΥΑΛΕΝΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑΛΕΝΙΑ ΤΟΥΡΚΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΡΩΜΙΑ - ΡΩΜΙΟΠΟΥΛΑ ΕΙΜΑΙ Η ΚΑΗΜΕΝΗ ΜΕ ΛΑΔΑΚΙ ΒΑΦΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΡΑ ΚΑΡΤΕΡΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ

  ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΗΤΑΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΙΣ ΑΠΤΑΙΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΟΜΩΣ Η ΡΩΜΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟ 1831 ΤΟ ΜΕΤΕΦΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΕΣΩ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΑΡΙΑ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΜΕΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΤΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ....ΔΕΥΤΕΡΟΝ....ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ;;;
  ΟΤΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΟΙ [ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ] ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΟΙΗΚΙΣΗ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΕΞΑΡΘΡΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΑΙΔΕΥΕ ΤΟΥΣ [ΜΠΑΣΤΑΡΔΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ] ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΗΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ....ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΔΩ ΘΕΙ,ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ [ΣΑΡΙΑ] ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΛΑΧ [ ΠΧ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ , ΚΟΝΙΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ] ΝΑ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΓΚΙΑΟΥΡΙΔΕΣ[ΑΠΙΣΤΟΥΣ].... ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΡΩΜΙΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ...ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ[ΜΑΛΛΟΝ ;; ΣΙΓΟΥΡΑ] ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΤΣΑΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΤΑΝΕ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ...ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΕ ΣΤΡΑΒΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ....
  ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ...ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΣ ΜΑΦΙΕΣ...ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΟΛΟ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟ 41-44 ΠΡΑΤΩΝΤΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ [ ΠΧ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΕΚΕΘΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΔΙΑΔΑ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΤΟ 1943 ΠΑΡΕΑ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ [ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΤΟ YOUTUBE] ΚΑΙ ΦΥΓΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ[ ΡΩΜΙΩΝ-ΕΛΛΗΝΩΝ] ΣΤΟ ΑΠΑΤΗΤΟ ΣΟΥΛΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ

 • Ανώνυμος 30720

  22 Δεκ 2014

  ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΡΩΜΙΟΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ....... ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΣ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΡΩΜΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ[ ΕΚ ΤΟΥ ULUK[ΛΥΚΟΣ] ΚΙΝΕ [ΣΚΥΛΟΣ] ΑΛΒΑΝΙΣΤΙ ΛΥΚΟΣΚΥΛΟΣ ''] ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ''ΣΛΥΛΙΑΖΕ'' [ ΕΜΟΙΑΖΕ ΣΑΝ ΛΥΚΟΣΚΥΛΟ] ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕ''' ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ .. ΕΙΜΑΙ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ,ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΡΕΕΕΕΕ'' ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ [ΕΚ ΤΟΥ PER ΤΟ GORA [ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΝΕΟΣ ΗΤΑΝ ΒΟΣΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΙ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑΔΕΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ ''ΚΟΥ ΓΙΕ'' ΑΛΒΑΝΙΣΤΙ ΄΄ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ''- ΠΟΥ ΠΑΣ] ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΠΕΡ ΤΟ ΓΚΟΡΑ[ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΝΟ.. ΝΑ ΒΟΣΚΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ] ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ...ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΣ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΛΑΣ

 • Ανώνυμος 30686

  21 Δεκ 2014

  ΤΣΙΤΑΤΑ του τυπου υοθετησαμε το ενδοξο ονομα των Ελληνων [οπως οι σκοπιανοι των Μακεδονων] για να οικιοποιηθουμε το ενδοξο παρελθον ειναι της πλακας επισης και για εναν ακομα λογο.... οτι το ιδιο ενδοξο και ιστορικο ηταν το ονομα του Ρωμιου στη συνειδηση των προγονων μας[των δικων μας τουλαχιστον ][μελετηστε τα δημοτικα τραγουδια να το καταλαβετε] .....ο ιδιος ελληνικος λαος ειναι με διαφορετικες ονομασιες....σαν να λεμε οτι οι σλαβοι των σκοπιων που αλλαξαν το ονομα σε μακαδονες επαψαν να ειναι σλαβοι και εγιναν κατι αλλο... ετσι κι εμεις ως ρωμιοι συνεχισαμε να ειμαστε απογονοι των αρχαιων οταν απο τον 3ο αιωνα μΧ αρχιασαμε να υοθετουμε ΚΑΙ αυτο το ονομα....και αν μεθαυριο τα σκοπια ενωθουν με τα γλωσσικα αδερφια τους ,τους Βουλγαρους και γινουν βουλγαροι θα ειναι καινουριος λαος και οχι ο προηγουμενος....αστεια πραγματα...μετραει η ουσια και οχι η ονομασια...γιατι δεν λετε οτι οι ελληνες πριν αυτοπροσδιοριστουν ως ελληνες-πανελληνες αυτοπροσδιοριζοταν ως Γραικοι[ τα πολυ παναρχαια χρονια] ονομασια που διατηρηθηκε παραλληλα με το Ελληνας και αργοτερα ,παραλληλα με το Γραικος και στα βυζαντινα χρονια και στα σημερινα.....κι οπως ο φουστανελοφορος [αλβανος κι αυτος] απογονος σλαβοασιατοαφρικανων απο την τουρκοαλβανικη Φωκιδα,, τραγοπαπας πλιατσικολογος οταν αντικρισε το θανατο καταμετα απαντησε ..''εγω γραικος γεννηθηκα γραικος θε να πεθανω''[και ολα αυτα πολυ πριν μας κανουν μεσω της κρατικης εκπαιδευσης και της προπαγανδας με το ζορι ''Ελληνες''...και οπως οι ενδοξοι Χειμαριωτες[στη βορεια ηπειρο] φουστανελοφοροι κι αυτοι[αρα αλβανοι το μονο σιγουρο] στειλανε επιστολη στον παππα και τους πριγκιπες της Δυσεως και τους παρακαλουσαν να σταλει στρατιωτικη βοηθεια με σκοπο να τους βοηθησουν να απελευθερωσουν την ''Γραιτζια απο τους τουρκους που παιρνουσι τα παιδια και καμουν τα μουσουλμανους.[περι τον 15ο αιωνα ολα αυτα πριν την επανασταση του 1821 ,τους νεοελληνικους διαφωτισμους, γαλλικες επαναστασεις πριν μας πουν οτι ειμαστε Ελληνες ...και δεν συμμαζευεται].... να και οι Αρχαιες Πηγες περι Γραικων... Αριστοτελης για τους αρχαιους Ελληνες Ηπειρωτες ''ωκουν οι καλούμενοι τότε μεν Γραικοί, νυν δʼ Έλληνες... Απολλόδωρος . αναφέρει ότι οι Έλληνες πριν λέγονταν Γραικοί, πρβ: «πρώτον μεν Γραικοί νυν δε Έλληνες» (Πάριο Χρονικό

 • Ανώνυμος 30634

  21 Δεκ 2014

  ΞΕΧΑΣΑ ΕΠΙΣΗΣ......ΜΠΙΘΕΓΚΟΥΡΑΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ....ΤΟ \'\'\'ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ\'\'\' ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΟΑ ΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ [ ΤΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΩΣΕ Η ΡΩΜΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ \'\'\'ΨΕΥΤΟΔΙΑΝΟΗΣΗ \'\'\' ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΒΑΝΟΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ]

  ΡΕ ΟΥΣΤ

  ΞΕΧΑΣΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΑΡΑΒΟΣΑΡΑΚΙΝΙΚΑ ΕΝΩ ΛΙΓΟΙ ΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΓΩΣΟΙ...ΟΠΟΥ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ

 • Ανώνυμος 30573

  21 Δεκ 2014

  ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑ ΕΚΟΨΕ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ Ο ΚΥΝΕΓΕΙΡΟΣ- ''ΚΙΝΕΓΚΟΥΡΑ''[ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΠΙΘΕΓΚΟΥΡΑ ] ΔΗΛΑΔΗ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΑΝ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΚΥΛΟΣ ] ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ [ ΕΚ ΤΟΥ ΘΟΝ] ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΤΟΠΟΙ ΙΛΛΥΡΙΟΠΕΛΑΣΓΟΙ ΗΤΑΝ Ο ΠΟΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΑΓΑΝΕ-ΛΕΓΑΝΕ[ΘΟΝ] ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ...ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ...Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ.....ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΜΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΧΩΡΟΣ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΤΟΝ ΕΙΚΟΣΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821 [ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝ ΕΙΚΟΣΙ ...ΙΣΩ ΕΚΑΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟ]  ....ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΕΛΗ ΤΟΝ ΜΩΡΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΗΞΕΡΕ ΓΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ TΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΛΑΦΥΡΟ ΤΑΛΑΡΟ ΓΡΟΣΙΑ ΑΣΠΡΑ ΧΡΗΜΑ MONEY-MONEY-MONEY

 • Ανώνυμος 30558

  20 Δεκ 2014

  ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ , ΩΣ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ , ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΑΛΒΑΝΟΙ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΝ , ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΡΩΜΙΟΧΡΙΣ ΤΙΑΝΙΚΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΑΚΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 1913 ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΡΑΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΟΠΟΥ ΟΛΗ Η ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΤΕΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ....ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΜΩΣ Η ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΙΛΛΥΡΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΩΣ ΤΗΝ ΚΡΥΦΟΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΝΗ [[ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΘΕΙΟ ΕΚ ΤΟΥ ΓΚΙΘ[ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ] ΑΦΟΥ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΤΟΣΚΕΡΙΑΣ ]] ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΤΓΚΟΡΙΤΣΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΩΣ ΤΗΝ ΚΡΥΦΟ-ΙΛΛΥΡΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ......ΚΑΙ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΤΟ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΑΥΤΟ ΙΛΛΥΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ ΘΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΟΣΣΟΒΑΡΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΟΣΥΝΗΣ......ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.....Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΟΣ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ [ΜΑΡΕ ΘΟΝ -''ΘΑΛΛΑΣΑ ΠΕΙΤΕ'' ΠΟΥ HTAN TO ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ]

 • Ανώνυμος 30534

  20 Δεκ 2014

  ΙΑΤΙ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗ BΛΑΧΟΦΩΝΗ [ΑΡΑ ΑΛΒΑΝΟΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΕΣΑΣ ] ΒΟΣΚΟΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ 1744 '''ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ''' [ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ''''ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ''' ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΓΛΩΣΣΟΥΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΡΩΜΙΟΥΣ ΡΕΥΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ....ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ ...ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΑΣ ΤΟΝ ΚΟΡΑΗ...ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΖΑΜΠΕΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΡΑΗ ΠΟΥ ΕΦΗΥΡΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ

 • Ανώνυμος 30532

  20 Δεκ 2014

  ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ....Ο τσαμικος χορος ειναι Ο ΑΛΒΑΝΙΚΟΣ Χορος ....... και ο καλαματιανος χορος ειναι ο ποιο ΑΛΒΑΝΙΚΟΣ χορος που υπαρχει [παντως ο '''καλαματιανος''' ουτε ως ονομασια ουτε ως χορος υπαρχει στην Σκιπερια ενω ο τσαμικος εχει πολυ μεγαλυτερη εξαπλωση στον ελληνικο χωρο παρα στην αλβανια.... ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ λεπτομεριες ομως......ωχ καημενε......] και η φουστανελα ειναι αλβανικη [ παρα το οτι εχει πολυ μεγαλυτερη εξαπλωση στον ελλαδικο παρα στον αλβανικο χωρο

  ΑΦΟΥ Ο ΖΑΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ [ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ] ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΚΙΠΕΤΑΡΟΙ ΚΑΤΑΕΚΑΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟ 1770 ΣΤΑ ΟΡΛΩΦΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ 1821 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ 1914 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΤΟΥΣ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΟΦΟΡΟΥΣ '''''ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΣ''''' ΤΗΣ TΡΙΤΗΣ ΣΕ ΠΛΥΘΗΣΜΟ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΤΗ ΒΛΑΧΟΦΩΝΗ ΒΟΣΚΟΠΟΛΗ [ ΣΗΜΕΡΙΝΟ VOSKOPOJE ] ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΩΜΟΠΟΛΗ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ ;;;;;;;; ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΗΣΑΝ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΙ ,,, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΙ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΤΑΧΘΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΥΡΠΟΛΗΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΗ ΠΟΛΗ ΑΛΛΑ ΠΥΡΠΟΛΗΣΑΝ ΜΙΑ ΒΛΑΧΟΦΩΝΗ ΠΟΛΗ;;;;....ΤΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕΕΕΕ;;;;;;;;

 • Ανώνυμος 30514

  20 Δεκ 2014

  Ιλλυρια[ που σε μεγαλο βαθμο ταυτιζεται με τη σημερινη ΓΚΕΚΑΡΙΑ- ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΓΚΕΚΗΔΩΝ που δεν φορουν φουστανελλα ]---[χωρα των Ιλλυριων και οχι των Ελληνων-Ηπειρωτων ].....ονομαζοταν τα αρχαια χρονια η περιοχη που αρχιζε απο τον Γενουσο Ποταμο [στο σημερινο ελβασαν, κεντρικη αλβανια ] η κατα αλλους αρχαιους συγγραφεις αρχιζε απο την περιοχη του Αψου ποταμου [ νοτιοτερα δηλαδη του Γενουσου ] ,και καταληγε στα βορεια μεχρι τα σημερινα κροατικα παραλια και το σημερινο Κοσσοβο και μεγαλο μερος της σημερινης Βοσνιας.... .... ΟΣΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ[ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ] [Χωρα ΔΗΛΑΔΗ των Ελληνων Ηπειρωτων , ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΟΤΙΩΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ......βεβαια νοτιως αυτων των ποταμων υπηρχαν ιλλυρικα φυλα[Βιλλιονες , Παρθοι κλπ] λογω της σταδικης καθοδου αυτων[ που ωθουσαν και τους ελληνες προς τα νοτια[ βλεπε καθοδος ΔΩΡΙΕΩΝ]... .. [[ για παραδειγμα περιξ της αρχαιας ελληνικης πολης Αυλωνας [Βλορε στα Αλβανικα] αλλα και περιξ της αρχαιας πολεως Αντιπατρειας-[Σημερινο Μπερατι]] Υπηρχαν φυλες Ιλλυριων οπου ομως κατοικουσαν βορεια των ελληνοπελασγηκων πλυθησμων οπως οι Χαονες κλπ ] που συμφωνα με τον Σταραβωνα αρκετοι εξ αυτων των Ιλλυριων λογω της γειτονιας τους με τους Ελληνες ειχαν καταστει διγλωσσοι]..... ΤΙ ΠΟΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ[ ...ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ-ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ-ΧΛΑΜΗΔΑ] ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;;;;;.....αν σκεφτουμε κι ολας οτι οι μεγαλες πολεις της περιοχης εκεινης ησαν αποκλειστικα ελληνικες ενω στη ενδοχωρα υπηρξε '''συγκατοικιση''' ελληνικων και ιλλυρικων φυλων [μιλαμε παντα για τα Νοτια του Γενουσου ποταμου

 • Ανώνυμος 30487

  20 Δεκ 2014

  μελετηστε το φαινομενο της φουστανελοφοριας και θα παρατηρησετε οτι ταυτιζεται σε μεγαλο βαθμο με τα ορια της ΑΡΧΑΙΑΣ Ηπειρου οπως την οριζαν οι Αρχαιοι συγγραφεις[εκτεινόταν από τη σημερινή Πρέβεζα νοτίως έως την Εγνατία ρωμαϊκή οδό, και τον ποταμο Γενουσο[Σκουμπι] στα βορεια, την οποια κατοικουσαν οι ελληνικες και βορειοτερα οι Ιλλυρικες φυλες [οι οποιες βεβαια εκτεινονταν και περα του Γενουσου μεχρι τη σημερινη Βοσνια ] Η περιοχη αυτη ταυτιζοται σε μεγαλο βαθμο με τη σημερινη νοτια ηπειρο ,τη βορεια ηπειρο και τη χωρα των Τοσκηδων που ολοι αυτοι φερουν τη φουστανελα και οχι βορεια των τιρανων, στη περιοχη των γκεκηδων που δεν τη φορουν[ η οποια ηταν η κυριως ειπειν Ιλλυρια στα αρχαια χρονια ] Ο Αρχαιος ελληνισμος της Ηπειρου '''' ως συμπαγης ελληνισμος'''' εκτεινοταν απο τη περιοχη της σημερινης Πρεβεζας εως γη του Ορικου στα δυτικα παραλια [σημερινο χωριο ορεικουμ λιγο νοτια της αυλωνας και λιγο βορεια της χιμαρας ενω στα ανατολικα στην ενδοχωρα ως τα περιχωρα των Πρεσπων ] .....'''' ως αποικιακος ελληνισμος'''' ειχε δημιουργησει αποικιες τοσο στα παραλια [Αυλωνας .Απολλωνια ] οσο και στην ενδοχωρα [Αντιπατρια . Αντιγονεια κλπ ] και περιβαλοταν απο ιλλυρικες φυλες βορεια του Αωου[Βογιουσα] ποταμου κυριως ....ενω ειχαμε και τη παρουσια του ελληνισμου ως εναπομειναντες ελληνοπελασγικοι πληθησμοι [Χαονες στα σημερινα μερη του αργυροκαστρου ,τεπελενιου Μοσχοπολης]....Ο Κλαυδιος Πτολεμαιος ανεφερε ''ηπειρος εστι Ελλαδα η Αρχαια..και ο Αριστοτελης ανεφερε''αρχεγονος Ελλας Ηπειρος'' γιατι απο ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΗΠΕΙΡΟ κατεβηκαν τα ελληνικα φυλα υπο την πιεση των Ιλλυριων και παρ οτι το βορειο τμημα της τοτε καλουμενης Ηπειρου ειχε σε σημαντικο βαθμο γινει Ιλλυρικο[κατοικουνταν αποκλειστικα απο Ιλλυριους βορεια του Αψου[δεβολης] ...οι ελληνες συνεχισαν να το αποκαλουνε Ηπειρο γιατι ενα αρκετα μεγαλο τμημα της παρεμενε αμιγως ελληνικο...σε αντιθεση με τις βορεια του Γενουσου περιοχες που τις αποκαλουσαν Ιλλυρια γιατι κατοικουνταν αποκλειστικα απο ιλλυριους...και που σημερα στα μερη εκεινα δεν φοριεται εκει η φουστανελα...ΑΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΦΟΡΙΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ Η ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΝΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ

 • Ανώνυμος 30472

  19 Δεκ 2014

  ορε παιδες να μας πειτε αφου ειναι αλβανικη η φουστανελλα γιατι την δεν την υοθετησαν και οι λοιποι αλβανοι [ του κοσσοβου του μαυροβουνιου και γενικοτερα ολοι οι βορειοι αλβανοι[γκεκηδες] που τοσα χρονια συγκατοικουν με τους ''νοτιους'' τοσκηδες ενω υποτιθεται τοσο ευκολα την υοθετησαμε εμεις που ειμαστε και αλλογλωσσοι και αλλοεθνεις των Τοσκηδων;;; ;;;; Και δεν μπορουν οι Γκεκηδες που ειναι και ομογλωσσοι και αρα ευκολα αλληλοεπηρεαζομενοι .αναμεταξυ τους ...και να σκεφτουμε οτι δεν υπαρχει και καποιο αξιο λογου φυσικο εμποδιο [ καποιο τεραστιο βουνο για παραδειγμα η μεγαλο ενα ποταμι ..η και μια θαλλασσα] το οποιο να εμποδιζει τον πολιτιστικο επηρεασμο , αναμεσα στους δυο ομογλωσσους πλυθησμους [Γκεκηδων και Τοσκηδων]............Γιατι να μην πουμε οτι ειναι μια ενδυμασια κοινη ολης της σημερινης νοτιας αλβανιας οπου τη φορουν οι αλβανοφωνοι κατοικοι μεν αλλα και στα βλαχοχωρια της βορειου Ηπειρου και της πεδιαδας της Μουζακιας οπως και σε ολα τα ελληνικα χωρια ενω βορεια των Τιρανων [ και εως ψηλα το κοσσοβο και λιγο μετα τα συνορα με το μαυροβουνιο που κατοικουν αποκλειστηκα Αλβανοι και καθολου αλλοεθνεις δεν φορουν τη φουστανελλα οι Αλβανοι .........Ελα ο μως που φουστανελλα φορουν και οι Ρωμιοι της νοτιου Ηπειιρου[ ελληνοφωνοι και βλαχοφωνοι] ...... ......αλλα και στο μεγαλυτερο μερος ολης της υπολοιπης ηπειρωτικης Ελλαδας,,,,,,,,,,,Συνεπως γιατι ακομα ακομα , να μην υποθεσουμε ισως , οτι τελικα η φουστανελα διαδοθηκε απο τους ελληνοφωνους και βλαχοφωνους Ρωμιους της σημερινης Ηπειρου [νοτιου και βορειου] ΣΤΟΥΣ Τοσκηδες Αλβανους;;;; .........Των οποιων ελληνοφωνων και βλαχοφωνων ο πλυθησμος ηταν περισσοτερος και καμποσο ποιο εξαπλωμενος βορειοτερα τα παλαιοτερα χρονια [πχ Μοσχοπολης επι τουρκοκρατια και γενικοτερα βλαχοι της νοτιοανατολικης αλβανιας] και καμποσο ακομη μεγαλυτερος τα Βυζαντινα χρονια...ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΔΟΘΗΚΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ....ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ , ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.....

 • Ανώνυμος 30466

  19 Δεκ 2014

  . οσο για το κρυφο σχολιο που ειναι ενας ακομα μυθος του''''''εθνικου φαντσσιακου μας'''''' που πρεπει Παση Θυσια να καταριφθει γιατι οπως λετε δεν υπαρχουν μαρτυριες εχω να σου πω οτι ο υπασπιστης του κολοκοτρωνη[μεγας εθνικος heroe της ανεξαρτησιας του παμπαλαιου και αυτοχθονου Ιλλυρικου εθνους] ο Φωτακος Χρυσανθακοπουλος γραφει''Μόνοι των οι Έλληνες εφρόντιζον διά την Παιδείαν, η οποία συνίστατο εις το να μανθάνουν τα κοινά γράμματα και ολίγην αριθμητικήν . Εν ελλείψει διδασκάλου ο ιερεύς εφρόντιζεν περί τούτου.Όλα αυτά εγίνοντο εν τω σκότει και προφυλακτά από τους Τούρκους'''Οπα ... τι μας λει ο Φωτακος....μιλαει καταρχην για ελληνες ομως εσας δεν σας νοιαζει ο αυτοπροσδιορισμος ενος λαου εκτος κι αν προκειται για τους φιλησυχους Ρομα-γυφτους ...στη συνεχεια μπλεκει ιερεις που ανελαβαν λεει τη 'διδασκαλια ολιγης αριθμιτικης' ..πω πω......αφερεται και 'εν το σκοτει και προφυλαχτα απο τους Τουρκους...ωχ αμαν αμαν....φωταρα μας εκαψες.... η μαλλον οχι.. δεν μας εκαψες ...απλως η πηγη αυτη δεν λαμβανεται υπ οψη γιατι δεν ειναι ακριβης[αφου ειναι φιλοορθοδοξη. Λοιπον να την ερμηνευσουμε την πηγη .... οταν λεει ελληνες[χα..χα ακου ελληνες] εννοει ρωμιους δηλαδη ...σιγουρα αλβανους[αυτο ειναι το μονο σιγουρο] τσιγγανους-ΡΟΜΑ...Σλαβους του Φαλμεραιερ[λειπει ο Μαρτης απο τη Σαρακοστη;]και λοιπους αγνωστης εθνικης συνειδησεως και μπασταρδαμενους κατοικους της νοτιου Βαλκινικης...τωρα οταν λεει ''κρυφα απο τους Τουρκους'' εννοει οτι τους αρεσε να παιζουν κρυφτο[αλλα και κυνηγητο αμα τσαντιζοταν ο Πασας...[το οποιο κατεληγε στο γνωστο κλεφτες και αστυνομοι] οπως και μηλα ,περνα περνα η μελλισα, μπαρμπανικολης κλπ κλπ , και οταν λεει ''ιερευς'' δεν εννοει φυσικα τον βολεμενο τραγοπαπα της εποχης [οπως τον Αθ Διακο πχ]...απλα αυτοι που κρυβονταν ντυνονταν και παπαδες- ιερεις[ αλλα και ζορο, καουμποιδες και ινδιανοι νοσοκαμε΄ς...αλλα ΚΥΡΙΩΣ φορουσαν την αγαπημενη ενδυμασια των Ρωμιων τον λεγομενο'' ΑΛΒΑΝΟ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ'...] με λιγα λογια κατα την διαρκεια του κρυφτου εορταζαν συγχρονως και τις αποκριες, ανταμα Ψευτοελληνες και Τουρκοι καθοτι πολυπολιτισμικη και ανεκτικη η οθωμανοκρατια [Αχ ποσα χρονια περασαμε εγκλωβισμενοι στο κρατος των ψευτοελληνων...που ειναι τα παλια αυτοκρατορικα μεγαλεια.......Παλι με χρονια με καιρους, παλι ανταμα θα μαστε

 • Ανώνυμος 30418

  19 Δεκ 2014

  Αλλο Ρωμιος Αλλο Ελληνας σου λεει ...διαλεξε και παρε ... γιατι καποιοι, εν ετη 2013 το αποφασισαν...το ερωτημα αυτο δεν ετεθη ποτε ιστορικα ...ειναι δικο σας κατασκευασμα...δηλαδη για πειτε μου... οι παναρχαιοι Ιωνες του Ποντου με την αρχαιζουσα διαλεκτο τους οταν τραγουδανε εως σημερα''ελλενας και τραντελληνας , ρωμεικο παλληκαρι''η το αλλο ''Χριστε ευλογα το σπαθι ,το ελλενικο κονταριν''μηπως εχουν κριση ταυτοτητας...δεν τους ειπε καποιος οτι αφου ειναι χριστιανοι δεν μπορουν να εχουν ''ελληνικον κονταριν'' και οτι αφου ειναι 'ελλενας' δεν μπορει σε καμια περιπτωση να ειναι ''ρωμεικο παλληκαρι';;;;;;;;τι παθανε ...συγχυση ονοματων.... ;;;Καθολου... το αντιθετο ...αυτοι διατηρουν ατοφια τη παραδοση του γενους μας.Ειμαστε Γραικοι και Ελληνες απο τα αρχαια χρονια και ρωμιοι απο τα μεσαιωνικα χρονια...ολες αυτες οι ονομασιες δικες μας ειναι...κανενας αλλος λαος δεν αυτοπροσδιορηστηκε ετσι ουτε τα αρχαια ουτε τα βυζαντινα ουτε τα σημερινα χρονια ....μονο οι ελληνικης καταγωγης ανθρωποι της καθε εποχης αυτοπροσδιορηστηκαν αλλοτε γραικοι αλλοτε ρωμιοι αλλοτε Ελληνες αλλοτε ολα μαζι ταυτοχρονα...Ο Παλαιολογος το 1453 [οταν απευθυνομενος στον πλυθησμο της Πολης κατα την πολιορκια αυτης την αποκαλουσε'''καταφυγιο των Χριστιανων ,ελπιδα και χαρα παντων των Ελληνων''δεν ηξερε κι αυτος τι ελεγε;;Κριση ταυτοτητας κι αυτος ;;;;Δεν του ειχαν πει οτι ο Ελληνας χριστιανος δεν γινεται ....και καλα αυτος.....οι αλλοι απο κατω που τον ακουγαν δεν βρεθηκε ενας να τον βαλει στη θεση του...αισθανονταν κι αυτοι χριστιανοι ορθοδοξοι ελληνικης καταγωγης;;;;;;; Μα δεν ηταν ρωμιοχριστιανοι...ιουδαιοχριστιανοι και τα τοιαυτα...μπερδεμενα πραγματα,,.....

 • Ανώνυμος 30415

  18 Δεκ 2014

  το κολλημα σας με τη ρωμιοσυνη ειναι ακαταλαβιστικο......για να ξεκαθαρισουμε λιγο τα πραγματα ..... ο μονος ελληνοφωνος λαος[αρα και ελληνικης καταγωγης] που υπηρχε στα μεσαιωνικα χρονια και κατοικουσε σχεδον με ακριβεια στα ιδια τα εδαφη των αρχαιων ελληνων απο τη σημερινη Βορεια Ηπειρο εως την Κρητη και απο την Κυπρο εως την Μακεδονια τον Ποντο την Μικρα ασια τα Επτανησα το Αιγαιο και την κυριως Ελλαδα ηταν οι απογονοι αυτων που τα κατοικουσαν και 1200 χρονια πριν και ομιλουσαν την ιδια γλωσσα με αυτους ...αυτοι ολοι αυτοπροσδιοριζονταν αλλα και ετεροπροσδιοριζοταν[και απο ανατολικους και απο δυτικους λαους] ως Ρωμιοι[αλλα και Yunan[Ιωνες] απο τους ανατολικους και grec[Γρακοι] απο τους δυτικους.....αυτοι ησαν απογονοι των αρχαιων Ελληνων και προγονοι των νεων Ελληνων......Υunan αποκαλεσαν τους Ιωνες της Μικρασ Ασιας, τους Μακεδονες ως ομοφυλους αυτων και εν συνεχεια ολους τους Ελληνες οι Περσες τον 6 αι πΧ που ηρθαν να μας καταλαβουν και διεδωσαν την ονομασια σε ολους τους λαους της ανατολης ...ετσι μας αποκαλουσαν και τα μεσαιωνικα χρονια εμας τους ελληνες-ρωμιους οι αραβοφωνοι οι περσες και λοιποι ασιατες και μας αποκαλουνε ετσι εως σημερα ολοι αυτοι ακομα και οι Τουρκοι ...το ιδιο ισχυει και για την ονομασια Γραικοι απο τους λαους της Δυσεως[η οποια εναι αρχαιοτερη απο την ονομασια Ελληνες['''οι καλουμενοι παλαι μεν γραικοι,νυν δε Ελληνες''αναφερει ο Αριστοτελης για τους κατοικους της Ηπειρου.....συνεπως και οι 3 ονομασιες Γραικοι η παλαιοτερη Ελληνες η μεταγενεστερη και Ρωμιοι αργοτερα ανηκουν στον ιδιο λαο ... και συνεπως εχουμε απο ανατολη και δυση επιβεβαιωση της ΤΡΕΙΣΧΙΛΙΕΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ αφου μας αντιμετωπιζουν ολοι οι υπολοιποι ως τον ιδιο λαο..... Αλλα βεβαια αφου με τη ρωμιοσυνη καναμε τη μακροβιοτερη αυτοκρατορια ολων των εποχων, τη Βυζαντινοι [χιλιοχρονη και βαλε] ε λογικο τελικα ειναι που την πολεμανε ετσι τη ρωμιοσυνη[Επισης ολοι οι γειτονες λαοι που υπηρξαν και υπηκοοι της[Αλβανοι ,Σερβοι Βουλγαροι Ρουμανοι Σλαβοι Ιταλοι κλπ] αναφερονται στην Βυζαντινη αυτοκρατορια[την αυτοκρατορια των Ρωμιων δηλαδη] ως αυτοκρατορια των Γραικων...αυτα για το πως μας αντιμετωπιζουν απο τα αρχαια χρονια εως σημερα ολοι οι γειτονικοι λαοι...

 • Ανώνυμος 30409

  18 Δεκ 2014

  οι σουλιωτες αλβανοι...μαλιστααα....δεν μου λετε με ποια στοιχεια και ποιο σκεπτικο βγαλατε παλι αυτο το συμπερασμα ετσι αβιαστα [το οποιο .. ωω τι συμπτωση...κι αυτο ταυτιζεται με τα λεγομενα των εθνικιστων οπαδων της μεγαλης Αλβανιας...βρε παιδι μου κατι συμπτωσεις...πολυ παντως τα τακιμιαζεται με τους εθνικισμους των γειτονων]Καταρχην ως ''προοδευτικοι ανθρωποι''που ειστε θα αναγνωριζεται το δικαιωμα του Αυτοπροσδιορισμου και της Αυτοδιαθεσης ενος ατομου η ενος λαου....ας τα παρουμε ενα ενα λοιπον ......δεν μου λετε ποτε αυτοπροσδιοριστηκαν ποτε οι σουλιωτες ως αλβανοι ειτε ως σκιπεταρ-τσαμησες ,λιαπηδες, τοσκηδες η γκεκηδες η δεν ξερω ποια αλλη φυλη...και εαν ησαν τετοιοι γιατι δεν τα βρηκαν [ευκολο ηταν αφου τους παρακαλαγανε ολοι οι παραπανω να τα βρουνε με το καλο η το κακο ]επουδενι με τους πανισχυρους λιαπηδες επι αλη πασα ειτε με τους πανισχυρους τσαμηδες νωριτερα τουρκαλβανους και τουρκους και δεν συμμαζευεται....,παρα και στα ορλωφικα το 1770 και το 1821 και αυτοι οπως και οι χειμαριωτες ως ακριτες του ελληνισμου ξεσηκωθηκαν και πολεμησαν και σκοτωθηκαν κατα ολων αυτων για να φτιαξουν με τους υπολοιπους ελληνες το '΄ρωμαιικο' που τοσο εχθρευεσται εσεις...και ολα αυτα πριν δημιουργηθει το ελληνικο κρατος που εμας ολους τους ''''αγνωστης εθνικοτητος και ρευστης συνειδησεως κατοικους της νοτιου βαλκανικης με το ζορι και το στανιο μας ομογενοποιησαν και μας εκαναν ελληνες''''.... επισης αφου επικαλειστε τον λορδο μπαυρον στα περι φουστανελας να δεχεστε και αυτα που δεν ταιριαζουν με το ιδεολογημα σας...εγραψε ο μπαυρον'''οι σουλιωτες ειναι αχρειοι Ρωμιοι που ομολουν λιγα ιλλυρικα'''αρα αποδυκνυεται οτι και ΕΤΕΡΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ως ρωμιοι...και αρα μιλουσαν ρωμαικα και λιγα ιλλυρικα ..οπως και οι μικρασιατες μιλουσαν ρωμαικα και λιγα τουρκικα[η και πολλα]...ρωμιοι οι μεν ρωμιοι και η δε.... οπως ρωμιοι αυτοπροσδιοριζοταν ετσι εδω και 1700 χρονια ολοι οι Ελληνες [η αλλιως ελληνοφωνοι οπως τους αποκαλειται ,και μονο αυτοι αποκαλουνταν ετσι κανενας αλλος λαος της ευρωπης η της ασιας] απο την κυπρο την καππαδοκια τον ποντο ,τη βορεια και ανατολικη θρακη ,τη μικρα ασια τα επτανησα και τη κρητη ,τη βορεια ηπειρο τα νησια του αιγαιου τη μακεδονια κλπ[βλεπε παραδοσιακα και δημοτικα τραγουδια ολων αυτων των περιοχων και θα το καταλαβεται].Αυτοι ηταν οι απογονοι των αρχαιων και προγονοι των σημερινων ελληνων....εσεις που τοσο εχθρευεστε το '΄ρωμαικο' να μας πειτε λοιπον απο που βασταει η σκουφια σας

 • Ανώνυμος 30406

  17 Δεκ 2014

  ειναι μαλλον το καινουριο παραμυθι της ''νεας ταξης'' μετα το συνωστισμο,την αμφiσβητηση της θυσιας του ζαλογγου, κλπ κλπ ...,ή μηπως κανατε απευθειας copy απο τη σελιδα των αλβανων ακροδεξιων της ερυθρομαυρης συμμαχιας[ πολυ παντως ταυτιζεσται με τους εθνικισμους των γειτονων ρε παιδι μου...και σε παρα πολλα θεματα ....βρε κατι πραγματα!!!!!] Απο ποτε ρε σεις μια ενδυμασια που τη φορουν οι μισοι αλβανοι ,μονο οι τοσκηδες και οχι βορειοτερα οι γκεκηδες και οι κοσσοβαροι χαρακτηριζεται αλβανικη....;;;και γιατι να μην ειναι... κοινη ενδυμασια ας πουμε βρε παιδι μου αφου κι εμεις τη φοραμε στο μεγαλυτερο μερος της ηπειρωτικης Ελλαδος...λεω εγω τωρα...γιατι αποκλειστικα αλβανικη[ γιατι δηλαδη κανετε τη χαρη στον αλβανικο εθνικισμο...εκτος κι αν τετοιοι ειστε....παω πασο τοτε...ααα...ολα κι ολα].....οσο για τους αρβανιτες [και οχι αλβανους]απο τα αγραφα δεν επερασανε καν ...αφου παρα ειναι ορεινα αυτα τα μερη.. .. κυριως μεσω φθιωτιδας και φωκιδας κινηθηκαν ...κι ομως κι εκει στα Αγραφα φουστανελες φοραγαν τα παλαια χρονια ....απο ποιον την υοθετησαν αρα;;...ετσι ευκολα οι λαοι αλλαζουν ενδυμασιες ;;;βρε σεις η φουστανελλa ειναι και πατροπαραδοτη ενδυμασια πολλων ελληνικων φυλων πχ. ...των σαρακατσανων ας πουμε ....οι οποιοι εκ της ορεινης πινδου και ορεινης θεσσαλιας ορμωμενοι και εξαπλωμενοι[σιγουρα πριν το 1821 συνεβη αυτο το γεγονος] σε πολλες περιοχες της βορειας αλλα και κεντρικης ελλαδας μεχρι και τη σημερινη βουλγαρια...πως στο καλο αυτοι οι υοθετησαν την αλβανικη ενδυμασια εως και τη βουλγαρια που εχουν δικα τους χωρια[και γιατι στη βουλγαρια δεν υοθετησαν οι περιξ αυτων βουλγαροι την ενδυμασια των σαρακατσανων...αφου αυτο γινεται ευκολα συμφωνα με τα λεγομενα σας....οι αρβανιτες[και οχι αλβανοι],, φουστανελοφοροι κι αυτοι ,οπως και οι Σαρακατσανοι ,,,εγκατασταθηκαν κυριως νοτιως της λειβαδιας αρα ο οποιος αλληλοεπηρεασμος μεταξυ των δυο καθιστατο δυσκολος[[με εξαιρεση ισως την βορια βοιωτια οπου στα βορεια καποιων αρβανιτοχωρια υπαρχουν χωρια σαρακατσανων]]...αρα γιατι να μην βγει το συμπερασμα οτι η φουστανελα ειναι ελληνικη ενδυμασια ....λεω εγω τωρα ρε παιδι μου ....αφου τη φορουν μονο οι τοσκηδες στην αλβανια[νοτια αλλα και στα κεντρικα της χωρας] ενω τη φορουν στην Ελλαδα ολοι οι ηπειρωτες οι θεσσαλοι ,ρουμελιωτες ,μωραιτες δυτικομακεδονες κλπ...... η ημιμαθια υποχωρει σιγα σιγα...και αυτο οφειλεται στη δραγωνα τη ρεπουση την κουλουρη κλπ που με αυτα που λενε αρχισαμε και ξυπναμε

 • Ανώνυμος 30336

  4 Δεκ 2014

  αλβανοί και βλάχοι και λήμματα όπως λάχει! γεμάτα τα ελληνικά αρχαιολογικά μουσεία με χιτώνες και φουστανέλλες αλλά ποιά ελεύθερεη έρευνα να τα επισκεφτεί! που να τολμήσουν να πουν ότι τη φουστανέλλα τη δώσαμε εμείς οι έλληνες στους γύρω γύρω βάρβαρους. πασχίζουν οι ξυπόλητοι θα ντυθούν με ελληνικά ρούχα για να αποκτήσουν ιστορία! καλά κρασιά αμερικανάκια!

 • Ανώνυμος 30005

  3 Νοε 2014

  Τι λέτε ρε ανιστορητοι βλακοεντεροι!!!!!Οι Αρβανιτες δεν ηταν Ελληνες;;;;;Η φουστανέλλα δεν είναι Ελληνική;;;Που δεν ασχοληθήκατε ποτέ με την Ελληνική παράδοση.Οι Αρβανίτες οι βλάχοι οι πόντιοι οι Ανατολικη Ρωμύλια όλοι Ελληνες είναι.Το ότι μιλούσαν ξενικα ιδιωματα λόγο της χωρας που βρισκόταν ή της υπηερσιας τους ως σρατιωτες του βυζντιου δεν τους κάνει μη ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!Γαμότο όταν διαβαζω κάτι τετοια από ανθρώπους που ποτέ τους δεν ασχολήθηκαν με Ελληνική παραδοση μου ανεβάινει η πίεση στο κεφάλι!!!!!Η φουστανέλα είνα η συνέχεια του αρχαιουελληνικου ενδυματος.Οι αρχαιοι φορουσαν αυτο το κοντο ενδυμα αχ δεν θυμαμαι πως λέγετε,οι οπλίτες φορούσαν κοντη φουστα το ίδιο και επι βυζαντιου οι μακεδονομαχοι στην μακεδονια οι βλαχοι οι σαρακατσανοι φορουσαν ενδυμα φουστανελας απλα το οτι αργοτερα η φουστανελα εγινε με 400 φυλλα για να θυμιζει τα 400 χρονια σκλαβιας στους Τουρκους......γκρρρρρρρρρρρρρρρ τα νευρα μου!!!Ελεύθερη έρευνα;;;;;Αυτό είναι έρευνα Ρεπούσης και ομοιδεάτων της.!Αυτοί ειναι διασπασμός του Ελληνισμού..Είχαμε την Ρεπούση τωρα έχουμε κι αυτούς!Εφιάλτες με τα όλα σα;!
  Μας κάνατε και αποκάλυψη!!!!!!Η αποκάλυψη του Ιωάννη ήτανε;;Μας πεφωτίσατε αλλοιωτές του Ελληνισμού!Με αυτήν τη φουστανέλα χύσανε το αίμα τους χιλιάδες Ελλήνων για να ειστε τωρα εσεις τα ζώα να γράφετε έλέυθερα τις μαλακίες σας κοράκια!Θέλει κάκαλα η φουστανέλα.Άντε πάτε πρώτα φαντάροι και μετά να μιλάτε!Και τωρα που φοράτε τα Αμερικάνικα τζιν παντελόνια σας πειραξε η φουστανέλα ε;;;γράψτε καλύτερα για την Αμερικανιά σας και για τα παρδαλα μυαλά σας τα αχυρένια!

 • Ανώνυμος 29421

  1 Αυγ 2014

  Ποια ειναι η Macedinian γλώσσα που αναφέρεται στον πίνακα ονομασίας της φουστανελλας;;;;; Στούρνοι...

 • Ανώνυμος 29327

  6 Ιουλ 2014

  Καμια σχεση η αρβανιτες με τους σκιπεταριδες,στη συνεχεια για τ ετσι και θελω ολα ειναι σκιπεταρικης ιδεολογιας, σε μια χωρα οπου δεν υπαρχουν ουτε κρυφα περασμα και τελος λετ για τ φουστανελα σπιπεριτικη τοτε και η βράκα τι ειναι...;;;

 • Ανώνυμος 29177

  3 Ιουν 2014

  Όλοι οι λαοί της νότιας βαλκανικής φόραγαν φουστανέλα!

 • Ανώνυμος 28381

  13 Απρ 2014

  ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΤΩΡΑ ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ''ΡΩΜΗΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ''. ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΣΤΕ

 • Ανώνυμος25032014113951

  25 Μαρ 2014

  ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΣΤΟΝ ΡΩΜΑΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΑΝ. 2 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 1.ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΒΛΑΧΟΣ.?ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΑΝ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ Η ΣΑΝ ΟΜΑΔΕΣ? 2ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΕΙΧΑΝ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ?

 • Ανώνυμος25032014091301

  25 Μαρ 2014

  Morgan, Charles Hill (1942). The Byzantine pottery. Cambridge, Mass., Published for the American school of classical studies at Athens, Harvard university press. σελ. 132-3. OCLC 36957616. «Most of these men are warriors with long curling locks falling down their backs, clad in pleated tunics or chain mail with short pointed caps on their heads. They wield swords, and protect themselves with shields, either round or shaped like a pointed oval … The mace-bearer of No. 1275 is clad in chain mail with a heavy pleated fustanella worn about his hips. The importance of this latter piece is very considerable, for the details of the costume, often shown on Incised-Sgraffito figures, are very clear, and make it certain that the fustanella exists as an independent garment and is not an elaboration of the lower part of a tunic. It is consequently demonstrable that this characteristic garment of latter-day Greece was in common use as early as the twelfth century in Greek lands.»

  12o Αιώνα!!! , πριν μεταφερθούν αρβανίτες στον ελλαδικό χώρο από τους τούρκους

 • Ανώνυμος25032014090702

  25 Μαρ 2014

  Κ. Λάζαρη Γιάννη, είστε εκτός τόπου και χρόνου. τα μπερδεύετε όλα βάζετε ένα τίτλο άσχετο και δημιουργείτε λανθασμένες γνώσεις σε αυτούς που δεν ξέρουν να φιλτράρουν. Θεωρώ το άρθρο σας απαράδεκτο και ανιστόρητο.

  melethrill@gmail.com